"Χορός στα Λιμάνια του Κόσμου" απ'την Σχολή Χορού "Σοφία Μελισουργού | Κυριακή 25 Ιουνίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου (ΡΟΔΟΣ)

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ  ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΙΣΟΥΡΓΟΥ

"Χορός στα Λιμάνια του Κόσμου"

Κυριακή 25 Ιουνίου, ώρα: 21:00

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

 

Η Σχολή Χορού "Σοφία Μελισσουργού" ανεβάζει στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου την ενδέκατη επίσημη παράστασή της με τίτλο "Χορός στα Λιμάνια του Κόσμου" την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ. Η παράσταση είναι ένα θαλασσινό ταξίδι γεμάτο περιπλανήσεις σε μουσικά μοτίβα και ρυθμό σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Οι χορογραφίες φέρνουν το κοινό συνεπιβάτες σ' ένα παγκόσμιο ταξίδι χορού, εικόνων, ήχων και χρωμάτων. Εναλλαγές στο τοπίο της κουλτούρας σε κάθε λιμάνι, πειραματισμοί με βίντεο και αφήγηση, αλλά και ρυθμός και μουσική αξεδιάλυτα μαζί με τον χορό πλαισιώνουν τα είδη του : κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, musical theatre και hip hop, lyrical Jazz, Flamenco. Όπως μας έχει συνηθίσει, δηλαδή, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα , η Σχολή δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια στην κινησιολογική αισθητική και την ενέργεια του Χορού. Τα παιδιά, όπως πάντα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη σκηνή, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Με αριστουργηματικό τρόπο και χορευτικό κύρος ερμηνεύουν τις καλοδουλεμένες τους χορογραφίες με τη δύναμη της ψυχής τους . Ξεδιπλώνουν επί σκηνής την προσωπική τους παρουσία και απολαμβάνουν την καλλιτεχνική αναζήτηση, της αισθητικής, της πειθαρχημένης δουλειάς και την πραγματική χαρά της συμμετοχής στα δρώμενα της τέχνης του χορού. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται ο πολιτισμός και η πιστοποίηση της Τέχνης: στη χαρά του χορευτικού ταξιδιού και την κοινωνική προσφορά.

 

Στην παράσταση συμμετέχουν ως ειδικοί προσκεκλημένοι δύο καταξιωμένοι επαγγελματίες: η Γεωργία Θεοδοσίου, παλιά μαθήτρια της Σοφίας Μελισσουργού με υποτροφία από τη Σχολή, που πέτυχε στις εξετάσεις του Υπ. Πολιτισμού, επιλαχούσα επίσης στους σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Μιχάλης Σπυρίδης, performer και χορογράφος, μέλος των Dead Prezz κάτοχος διακρίσεων σε διαγωνισμούς και με συμμετοχές σε video clips, στο Διαγωνισμό της Εurovision με την ελληνική αποστολή (2011), στα Mad Μusic Αwards 2008, "Ελλάδα έχεις ταλέντο" (Νικητές 2009 ), X Factor (2011), Dancing with the Stars (2011), Greek Idol (2011) και αλλού.

 

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.