Έκθεση Ζωγραφικής "W3" στο Κατάλυμα της Γαλλίας (ΡΟΔΟΣ)

W3
17-31 Αυγούστου 2017
Κατάλυμα της Γαλλίας
Οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

ώρες λειτουργίας 17:00-21:00
είσοδος ελεύθερη

***Εγκαίνια***-Opening night
17 Αυγούστου 2017, 19:00

Συνδιοργανωτή της έκθεσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου της Ρόδου.

Χορηγοί:

EMERY wines, ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΚΗ Ρόδου, Μια ολιά

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΡΑΔΙΟ ΛΥΧΝΑΡΙ, ΡΟΔΙΑΚΗ

 

Artists' Bios:
Η Στέλλα Ματάλα αρχικά σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στην σχολή ΑΚΤΟ κατόπιν δούλεψε σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία ως βοηθός αρχιτέκτονα. Έλαβε σεμινάρια σκηνογραφίας, με τον σκηνογράφο Μ. Παντελιδάκη.
Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής με τον Θεόδωρο Πάντο και τον Πέτρο Κουφοβασίλη. Μετά από μερικά χρόνια μπήκε στη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Φοίτησε παράλληλα στην σχολή καλών τεχνών της Βαλένθιας στην Ισπανία με το πρόγραμμα Εrasmus στη σχολή Facultad de Bellas Artes: UPV
Μετά την αποφοίτηση από την Καλών Τεχνών έκανε 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συν από το 2000-2008 (κεντρο συλλογικότητας καλλιτεχνών) που ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Πάντο.
Aσχολήθηκε με την διακόσμηση κατοικιών σαν ελεύθερος επαγγελματίας, καθώς και με την κατασκευή σκηνικών για θέατρικές παραστάσεις, και για παιδικό θέατρο. Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάστηκε ως δασκάλα εικαστικών σε δημοτικά σχολεία. Σήμερα δουλεύει για το «ατελιέ» της στη Ρόδο και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε μικρούς και μεγάλους. Tην Άνοιξη του 2016 κατασκεύασε μαζί με μια ομάδα, που συνδέθηκε ειδικά γιαυτό, μία κουκλοθεατρική παράσταση διασκευή ενός παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τίτλο «Τοσοδούλα».
Πρόσφατα ξεκίνησε τοιχογράφηση στο 13ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου. Στα πλαίσια της υπηρεσίας της στα δημοτικά σχολεία ανέλαβε την τοιχογράφηση τους. Στο εξής θα ήθελε να ασχοληθεί, πέρα από τα μαθήματα, με το κουκλοθέατρο και την προσωπική της δουλειά με στόχο μία επόμενη έκθεση.
e-mail: stmatala@yahoo.gr
fc: Stella Matala, Τοσοδούλα Κουκλοθέατρο 2016, Ατελιέ Ζωγραφικης - εργαστήρι εικαστικών τεχνών

 

Η Μαρία Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1979 στο Καζακχσταν και σε ηλικία 11 χρονών παλιννόστησε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Ρόδο με την οικογένειά της. Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και γλυπτική στην Αγγλία. Το 1999 αποφοίτησε από το κολέγιο του Hull όπου παρακολούθησε το BTEC Foundation course in Art and Design.
Το 2002 αποφοίτησε με BA (HONS) από το Πανεπιστήμιο του Newcastle και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπηστήμιο του Sussex, από το οποίο αποφοίτησε το 2003. Το 2005 ολοκλήρωσε τις παιδαγωγικές σπουδές στην ΑΣΚΤ Αθηνών και το 2008 τον κύκλο σπουδών στο Εργαστήρι Σκηνογραφίας της Μαρίας Χανιωτάκη.
Έχει εκθέσει έργα της σε 3 ατομικές εκθέσεις και αρκετές ομαδικές.
Από το 2006 εργάζεται σε διάφορες βαθμίδες της Δημόσια Εκπαίδευσης. Το 2009 πέρασε με επιτυχία τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών.
Email: papadopouloumaria@hotmail.com

 

Εικαστικός καλλιτέχνης & new media designer η Μαγδαληνή Κούρτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Πριν την εισαγωγή της σε σχολή καλών τεχνών σπούδασε Business στο Deree και ακολούθησαν πτυχίο εικαστικού και μεταπτυχιακό σε ψηφιακές τέχνες στο Λονδίνο, σε UAL - Wimbledon College of Arts - University of the Arts London και Metropolitan University. Για μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε μαθήτρια του Δ. Μυταρά στην ΑΣΚΤ και του Hundertwasser στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης/erasmus.
Η Μαγδαληνή συμμετείχε σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, στην Ολλανδία, στην Αγγλία, στην Αυστρία, στο Μεξικό, στην Αυστραλία και στη Σιβηρία. Το 2000 επιλέχτηκε το video art έργο της “weightlessness” και μεταδόθηκε από το BBC στα σινεμά της Leicester square. Το 2004 κέρδισε το Adobe Distinction στο παγκόσμιο φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης στην Αυστραλία.
Μερικά από τα έργα της δημοσιεύθηκαν στο λεύκωμα “Νέα Ελληνική Τέχνη” 1974-2004 από τον ιστορικό τέχνης Ι. Κολοκοτρώνη. Το 2008 έλαβε τον τίτλο “Καλύτερης Πειραματικής Ταινίας” Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Θερμαϊκό και το 2016 προβλήθηκε το video art έργο της “in the light” στο animfest.
Η δουλειά της Μαγδαληνής δίνει έμφαση στην ανθρώπινη ύπαρξη και το φυσικό περιβάλλον, ενώ τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως βάση της τη Ρόδο, ασχολείται με φωτογραφία και μαθήματα εικαστικών σε μικρά παιδιά.
Fb: Magdalene Kourti - fine art