Φεστιβάλ Unity 2018 | 22-23 Ιουνίου

UNITY 2018

22-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Πέρασαν κιόλας δώδεκα σχεδόν μήνες, γεμάτοι αγώνες και διεκδικήσεις! Δώδεκα μήνες που βρεθήκαμε στους δρόμους. Και σήμερα συναντιόμαστε ξανά για να ξεκινήσουμε ένα ακόμα όμορφο ταξίδι: τη διοργάνωση του φεστιβάλ μας, Unity.

Μετά την περσινή, πετυχημένη πρώτη διοργάνωση, φέτος επιστρέφουμε με ακόμα περισσότερη όρεξη για να οργανώσουμε ένα πολιτικό και πολιτιστικό διήμερο με συζητήσεις και μουσικές.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν.

Το Unity αποτελεί μία πρωτοβουλία του κόσμου της Λαϊκής Ενότητας και της ριζοσπαστικής αριστεράς με στόχο να γίνει υπόθεση καθενός και καθεμίας που αναζητά μια συλλογική διέξοδο και έναν άλλο τρόπο να συζητά, να διασκεδάζει, να αγωνίζεται.

 

Πού και πότε;

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου στην Γεωπονική 

 

  • Με Γιώτα Νέγκα και Reβetien η πρώτη μέρα του Unity 

Γιώτα Νέγκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να τραγουδά αμέσως μετά το Λύκειο. Το 1992 δημιουργεί με μερικούς φίλους το «Έμμετρο» στο Μοσχάτο, μία μικρή μουσική σκηνή στην οποία δραστηριοποιείται η ίδια καλλιτεχνικά έως το 1996. Στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με πολλά και σπουδαία ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/GNDatabase

facebook: https://www.facebook.com/GiotaNegkaDatabase/

 

Reβetien

Σχηματίστηκαν το 2012 και παρουσιάζουν ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και νέες δικές τους συνθέσεις και πειραματισμούς, εξελίσσοντας διαρκώς τον δικό τους ήχο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του συγκροτήματος είναι η ιδιαίτερη έμφαση στον φυσικό και στον ακουστικό ήχο των οργάνων, που συνδέεται με τη νοσταλγική εποχή του γραμμοφώνου, παραπέμποντας και θυμίζοντας τις σμυρναίικες ορχήστρες και τα μουσικά ακούσματα της εποχής του μεσοπολέμου, μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση.

Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς του χώρου, όπως τον Haig Yazdjian, Σόλων Λέκκα, Σκούτα-Μηταράκη, κ.ά.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς:

Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι),

Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι),

Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι),

Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς).

facebook: https://www.facebook.com/pg/rebetienband

website: https://www.rebetien-music.com

e-mail: rebetienmusic@yahoo.gr

 

  • Τους Rationalistas και τους Intelliga υποδεχόμαστε στη 2η σκηνή την Παρασκευή 22/6!

Rationalistas – Ορθολογιστές

Οι Rationalistas, και παλαιότερα Ορθολογιστές, είμαστε ένα Hip Hop σχήμα της δυτικής Αττικής. Υπάρχουμε από το 2004 με την αρχική τότε σύνθεσή μας Loop - Bayman στη μουσική παραγωγή και SXO - TNT - Ζωγράφος στο Rap. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, αποχώρησαν ο Ζωγράφος και έπειτα ο Loop, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα η τωρινή σύνθεση να αποτελείται από τους Bayman, SXO, TNT και με τη δημιουργία του τελευταίου μας δίσκου (Vanguard) να μας συνοδεύει ο DJ Gzas.

Πριν περίπου 10 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 2007, κυκλοφορήσαμε με την αρχική μας σύνθεση την πρώτη μας επίσημη και ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Απ’ το Δρόμο” στον οποίο συμμετείχαν ο Romson-Παραβάτης και ο Sparky-T.

Παρ’ όλο που μέχρι τότε είχαμε κάνει πολλές live εμφανίσεις, ένα κομμάτι κόσμου που μας άκουγε δεν είχε πρόσβαση στο υλικό μας. Ο δίσκος αυτός αποτελεί το σημείο μηδέν για την πορεία μας, το σημείο αναφοράς μας στην ελληνική Hip Hop σκηνή.

Τον Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφορούμε τον δεύτερό μας δίσκο με τίτλο “Μια νύχτα μετά την τελευταία μέρα” με συμμετοχές τον Rakaa από τους Dilated Peoples, τη Venus, τον Άγνωστο Χειμώνα, τον Sparky-T και τον DJ Denjah-D. Ο δίσκος αυτός αποτέλεσε για εμάς μια προσπάθεια να εκφράσουμε τον κόσμο γύρω μας, τους «όμοιούς» μας. Να δώσουμε φωνή σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα και τραβάμε τα ίδια ζόρια. Αποτελεί ουσιαστικά την πλέον ώριμη μέχρι τότε δουλειά μας, η δουλειά που διαμόρφωσε τη μουσική και στιχουργική μας ταυτότητά.

Και έτσι ερχόμαστε στον Δεκέμβριο του 2016 που κυκλοφορούμε την τελευταία ολοκληρωμένη μας δουλειά με τίτλο Vanguard. Μετά από 5 χρόνια απουσίας, ο δίσκος αυτός έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι Rationalistas παραμένουμε στην “πρώτη γραμμή” και πλέον με ένα νέο μέλος, τον DJ Gzas. Ο δίσκος αυτό είχε συνεργασίες με κάποιους πολύ καλούς φίλους και καλλιτέχνες που εκτιμάμε. Συμμετείχαν οι Santa Barbarians, ο Ghetto Rock, ο Ογδόντα4, οι Zoro & Buzz και ο Sparky-T. Ο ήχος μας εμφανώς αλλαγμένος και ο στίχος μας αρκετά πιο στοχευμένος.

Αυτά τα 5 χρόνια “απουσίας”, πέρασαν από πάνω μας καταστάσεις και γεγονότα που μας έβαλαν κυριολεκτικά προ των ευθυνών μας και μας ανάγκασαν ουσιαστικά να διαλέξουμε πλευρά, να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε πλάι-πλάι και ποιους έχουμε απέναντί μας. Φυσικά όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε καλλιτεχνικό. Ως γκρουπ βιώσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, από κάποια επηρεαστήκαμε, από άλλα σημαδευτήκαμε.

Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφορήσαμε ένα single με τίτλο “Σπασμένη Λεπίδα”. Είναι η πρώτη δουλειά από μια σειρά από singles τα οποία θα κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2018 και φυσικά προπομπός της τέταρτης ολοκληρωμένης δουλειάς μας την οποία και έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCs7FB0WTt__UdWfZplo6jEg

facebook: https://www.facebook.com/Rationalistas/

 

Intelliga

Είναι rock μπάντα από την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από 5 μέλη. Το ρεπερτόριο έχει κυρίως διασκευές κλασικού rock hard rock. Παρόλα αυτά η μπάντα παίζει και instrumental κομμάτια και  metal. Έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μαγαζιά τόσο στην Πετρούπολη (την περιοχή από όπου ξεκίνησε η μπάντα) όσο και Περιστέρι και άλλες συνοικίες. Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και σε συγκεντρώσεις φιλανθρωπικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

facebook: https://www.facebook.com/Intelliga-1436208166644311/

 

  • Τη δεύτερη μέρα οι BAiLdSA και ο Βαγγέλης Κορακάκης στην 1η σκηνή του Unity!

ΒΑiLdSA

Είναι μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 2007 και παίζει gypsy punk, reggae, ska, μαζί με Balkan στοιχεία. Αποτελείται από φωνή, κιθάρα, μπάσο, ντραμς, καθώς και τρομπέτες και ακορντεόν. Μέχρι στιγμής έχει κάνει περιοδείες σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρια και Τουρκία! Το 2011 η μπάντα ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο «United States of Balkans» στη Θεσσαλονίκη. Το άλμπουμ, παραγωγή της ίδιας της μπάντας, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βοήθησε στο να χτιστεί κοινό παγκοσμίως, αν και η πραγματική φλόγα των BAiLdSA φαίνεται επί σκηνής. Το 2014 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος «zVaRnA», ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το e-single “Balkan Express (Ride the train)” και ένα χρόνο αργότερα το e-single "ne znam". Με αυτές τις κυκλοφορίες ξεκίνησαν να αποκαλύπτουν σταδιακά τον τρίτο τους δίσκο. Οι BAiLdSA, από την αρχή της πορείας τους, μέσα από τα τραγούδια τους και την στάση τους τάχθηκαν ενεργά στον αγώνα της κοινωνικής αλλαγής ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Με εκφραστικό όχημα το ίδιο το συγκρότημα μεταφέρεται από τόπο σε τόπο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ενότητας.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/Baildsa

facebook: https://www.facebook.com/Baildsa/

 

Βαγγέλης Κορακάκης

Γεννήθηκε το 1961 στην Καισαριανή. Η πρώτη του επαφή με το μπουζούκι ήρθε σε ηλικία 9 χρονών, όπου απέναντι από το πατρικό του υπήρχε ένας ξυλουργός που έφτιαχνε και μουσικά όργανα. Το πρώτο του μπουζούκι, τρίχορδο, το απέκτησε σε ηλικία 11 χρονών, στο οποίο πέρασε ο ίδιος χορδές. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση αυτοδίδακτου καλλιτέχνη, αφού αφιέρωνε και αφιερώνει πολλές ώρες παίζοντας μπουζούκι. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά για το Βαγγέλη Κορακάκη έρχεται το 1985, ενώ Το 1988 εκδίδει, μετά από πρόταση του παραγωγού της LYRA, Άγγελου Σφακιανάκη, τον πρώτο του ουσιαστικά προσωπικό δίσκο με τίτλο, Οι Άρχοντες.  Τα τραγούδια αυτού του δίσκου όπως αναφέρει ο Κορακάκης, γράτηκαν στην πλειοψηφία τους στο «πακέτο του τσιγάρου» και παιζόντουσαν, πριν την κυκλοφορία τους, στις λαϊκές ταβέρνες της Καισαριανής. Το 1995 κυκλοφόρησε το δίσκο Πικρό Φιλί από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και το 1996 βγήκε ο δίσκος Εκεί που σβήνει ο άνεμος. Το 1998 συνέθεσε τα 7 από τα 15 τραγούδια στο δίσκο του Δημήτρη Μητροπάνου Του έρωτα της φυγής, ενώ στις αρχές του 2002, κυκλοφόρησε από την εταιρεία ΔΙΚΤΥΟ, ένας βιωματικός και αντιεμπορικός, όπως τον χαρακτηρίζει, δίσκος, με το όνομα Κρύπτη. Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφόρησε από τη LYRA, το cd-single Μικρός Απρίλης με τέσσερα τραγούδια του, για τη Μαρία Ρουσσέα και το 2004 υπέγραψε τη μουσική και τους στίχους στα τραγούδια του δίσκου Απ’ την αγάπη γυρίζω μόνος με ερμηνευτή το Γεράσιμο Ανδρεάτο. Τον Δεκέμβριο του 2004 συνηργάσθη με τη Γιώτα Νέγκα στην οποία έδωσε 10 τραγούδια, τα οποία περιλαμβάνονται στο δίσκο Το Βέλος. Ένα χρόνο μετά, το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο Γλυκοχαράματα, στον οποίο ο Γιάννης Ντουνιάς, έπειτα από 15 χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, ερμηνεύει συνθέσεις του Βαγγέλη Κορακάκη. To 2007, η δισκογραφική του επιστροφή γίνεται με το cd "O Βαγγέλης Κορακάκης στη Μαγιοπούλα". Στη δουλειά αυτή περιλαμβάνονται 21 τραγούδια, εκ των οποίων τα 4 είναι καινούργια, και τα υπόλοιπα επιλογή από παλαιότερες δουλειές, με νέα ηχογράφηση και διαφορετική ενορχήστρωση, αλλά πάντοτε με την ιδιαίτερη σφραγίδα του Βαγγέλη Κορακάκη και των συνεργατών του.

facebook: https://www.facebook.com/%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-Vaggelis-Korakakis-1204009366314236/

 

Info

Το Unity είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα φέτος για δεύτερη φορά και διοργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα. Στόχος μας είναι να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: info@unityfest.gr

Τηλ.: 210 3800 067

Fax: 210 3800015

Instagram: https://www.instagram.com/unity_festival

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunity/