Προβολή ταινίας «Το στρώμα της καταστροφής» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και στα πλαίσια του αφιερώματος σε ταινίες οικολογικού περιεχομένου,  ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου  σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Το στρώμα της καταστροφής» ελληνικής παραγωγής του 1980, του  Κωνσταντίνου Βρεττάκου, την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. 

Το θέμα της ταινίας είναι: «Οι συνέπειες της δημιουργίας της τεχνητής λίμνης του ποταμού Μόρνου για την υδροδότηση της Αθήνας και οι προσπάθειες του τότε Εφόρου Πέτρου Θέμελη να διασώσει τα αρχαιολογικά ευρήματα».  Θα παραστεί και θα διευθύνει τη συζήτηση,  προσκεκλημένος του Συλλόγου, ο Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Θέμελης. Ο καθηγητής θα παρουσιάσει επίσης δείγματα του σημαντικού ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη.  

Η   προβολή της ταινίας πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση  του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ). Θερμές ευχαριστίες  για τις ευγενικές χορηγίες οφείλονται: στο Δήμο Ρόδου, στο ξενοδοχείο Aqua Mare,  στο τυπογραφείο Ν. Χατζηκαλημέρη και στο   Ραδιόφωνο Λυχνάρι.