Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Αυτοσχεδιασμού με την Βαρβάρα Μπαρδακά στη Ρόδο

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Βαρβάρα Μπαρδακά 

 

17 & 18 Μαρτίου 2018

3 ώρες ημερησίως

Ώρες: 11:00-14.00 

Συνολική τιμή: 35€

Εγγραφές έως Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

 

* Υπάρχει η δυνατότητα μεμονωμένου

μαθήματος* 

 

Σχολή Χορού Έλλης Παρασκευά

Βενετοκλέων 35 Ρόδος

 

Πληροφορίες & Εγγραφές στο 6946071502 

μέσω e-mail: barbarabardaka@gmail.com

ή μέσω facebook Barbara Bardaka

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ηθοποιούς και μικρούς χορευτές που ενδιαφέρονται για προετοιμασία επαγγελματικών σχολών.

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.

Το πρώτο μέρος θα επικεντρωθεί στην σχέση του χορευτή με το πάτωμα. 

Αρχικά, μέσω μικρών φράσεων θα ενεργοποιήσουμε την σύνδεση κέντρου και άκρων, μελετώντας την αποτελεσματική είσοδο και έξοδο από το πάτωμα με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια μέσω της σκελετικής μας δομής.

Στη συνέχεια, θα δοθεί κινητικό λεξιλόγιο με έμφαση στην τοποθέτηση του κέντρου και των άκρων σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο. Μελετώντας την έκταση της μετατόπισης, την επιτάχυνση και την μεταφορά του κέντρου μεταξύ των επιπέδων, εξελικτικά θα μεταβούμε σε όρθιες θέσεις και διαδρομές. 

Τέλος, θα δοθεί χορογραφικός συνδυασμός όπου θα εφαρμόσουμε τις νέες σχέσεις, ποιότητες και μηχανικές, λαμβάνοντας εντονότερα υπ’ όψιν τους παράγοντες του χώρου και του συντονισμού της ομάδας.

 

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, θα εξερευνήσουμε νέες προοπτικές κινητικής διαθεσιμότητας.

Μέσω οδηγιών ατομικά αλλά και σε ζευγάρια, θα προχωρήσουμε στην μελέτη του κινητικού εύρους των αρθρώσεων μέσω τριών δράσεων: της στρέψης, της έκτασης και της κάμψης. Θα

παρατηρήσουμε τα νέα σχήματα και τις ποιότητες που μπορούν να προκύψουν και πως μια διαφορετική χρήση της άρθρωσης μπορεί να προσφέρει νέες επιλογές ως προς την τοποθέτηση των μελών μας σε σχέση με τον κορμό και ως προς την συντονισμένη και συνολική μετακίνηση του σώματος στο χώρο.

Τέλος, θα ενεργοποιήσουμε στο έπακρο το σώμα μας, ανακαλώντας τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες και ενσωματώνοντας τις νέες με σκοπό την ανάπτυξη του προσωπικού μας αυτοσχεδιαστικού λεξιλογίου, δίνοντας έμφαση στην έκφραση της ενέργειάς και της παρουσίας μας ή αλλιώς στο performing. 

Συνολικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη της χρήσης των αρθρώσεων σε σύνδεση με όλα τα μέλη του σώματος σε όλο τους το εύρος και η καλλιέργεια των ικανοτήτων του κάθε χορευτή σε εκτέλεση και παρουσία.

______________________________________

Μπαρδακά Βαρβάρα

Video: https://youtu.be/e4pt2bNBOV4 

Γεννήθηκε το 1990 στη Ρόδο. Σπούδασε στη σχολή σύγχρονου χορού SEAD (Salzburg Experiamental Academy of Dance) στο Salzburg της Αυστρίας με κατεύθυνση Αrtist In Progress-Major Performance. Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει δουλέψει με χορογράφους όπως Rakesh Sukesh, Jos Baker, Theo Clinkart, Ryan Mason και Αnton Luchky.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο SEAD. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο EXIN 2016, για 30 ημέρες πρακτικής της τεχνικής Flying Low & Passing Through με τον David Zamrbano, ενώ έχει μελέτησε την τεχνική αυτοσχεδιασμού «Depth Movement” ακολουθώντας τον Edivaldo Ernesto σε Βερολίνο, Salzburg & Αθήνα.

Από το 2017 αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας Φ/2 ως performer & χορογράφος, με την οποία έχει παρουσιάσει το έργο «Ουροβόρος» στο Καλλιτεχνικό Κέντρο Κινητήρας και άλλα φεστιβάλ, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην δημιουργική διαδικασία για το επόμενο έργο της ομάδας που θα παρουσιαστεί τον Μάιο στην Αθήνα. Διατηρεί συνεργασία με την ομάδα A(r )ct- Ελένη Παπαϊωάννου με την οποία έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις αυτοσχεδιασμού.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της επιλέχθηκε να εμφανιστεί στην πλατφόρμα Νέων Χορογράφων In works (Sign 6 & Untamed Productions) στο Βέλγιο, πραγματοποίησε projects με το θέατρο “Kunst Quartier” ως χορεύτρια και ως Assistant Choreographer στο Salzburg και συμμετείχε στο ADVP με το “The Box Project” χορογραφίας και performance από την ίδια σε συνεργασία με την Μαρίνα Σαμάρκου. *Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης (2008-2012)

Σύνδεσμοι: https://vimeo.com/190425208

Website: https://fidia2.wixsite.com/fidiadio