«Πνεύμονες-Lungs» του Duncan Macmillan: Για 3η χρονιά στο Tempus Verum | 8 τελευταίες παραστάσεις

Tempus Verum

«Πνεύμονες-Lungs» του Duncan Macmillan

Από 3 Οκτωβρίου... έως 2 Δεκεμβρίου

 

Οι «Πνεύμονες-Lungs» του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan, η παράσταση που συγκίνησε βαθιά και προβλημάτισε γόνιμα εκατοντάδες θεατές τρία χρόνια τώρα, οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Αν θέλετε να την δείτε ή να την ξαναδείτε, σπεύσατε! Έμειναν μόλις 8 βραδιές (10/11, 11/11, 17/11, 18/11, 24/11, 25/11, 1/12, 2/12 στις 19:00).

 

Μια παράσταση-θεατρική ανάσα

Ένας άντρας (Αποστόλης Τότσικας) και μια γυναίκα (Βάσω Καβαλιεράτου), γύρω στα τριάντα επιχειρούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους, όπως το αν θα γίνουν γονείς.

Ο χρόνος μοιάζει εχθρός τους. Αν περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα το κάνουν ποτέ. Απ’ τη μια υπάρχει η επιθυμία για ένα παιδί, από την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια… Τελικά, πώς να αποφασίσεις για το μέλλον σου όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο;

Μια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία, επίκαιρη και ταυτόχρονα τόσο διαχρονική. Γνώριμα καθημερινή αλλά και πολυσύνθετη, όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή. Ένα έργο που δίνει φωνή στη «Γενιά της Αβεβαιότητας», η οποία μέσα από τις αλλεπάλληλες αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τον τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία.

Ο Duncan Macmillan επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις. Όπως ο ίδιος σημειώνει: «Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο». Σ’ αυτή την οδηγία έμεινε πιστός και ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Λάλος. Το αποτέλεσμα; Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

  

Ταυτότητα παράστασης

Πνεύμονες-Lugs του Duncan Macmillan

8 τελευταίες παραστάσεις έως 2 Δεκεμβρίου

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος

Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη

Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης

 

Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Αποστόλης Τότσικας

 

Πού: Tempus Verum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ.: 210 3425170

Πότε: Σάββατο και Κυριακή στις 19:00 έως 2/12

Διάρκεια: 75’ χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: 15 € (κανονικό), 12 € (μειωμένο), 10 € (ανέργων)

Προπώληση: www.viva.gr (προσφορά μέχρι την πρεμιέρα 10 €)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 3425170

Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου - We Will