Περιηγητική έκθεση “Nature of Art II” στο Πάρκο του Ροδινιού (ΡΟΔΟΣ) | Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Ιουλίου

Η Ομάδα Φασμαφή μαζί με ανεξάρτητους καλλιτέχνες, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με την «Υπηρεσία Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου» του Δήμου Ρόδου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Περιηγητική Καλλιτεχνική Έκθεση στο Πάρκο Ροδίνι της Ρόδου. Φέτος η έκθεση θα έχει τίτλο «Ο κύκλος της Ζωής» και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 20/07/18 έως και τις 27/07/18 .

Το εγχείρημα αυτό επιχειρεί να καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Ρόδου σε μια προσπάθεια συστηματικής επαφής των κατοίκων του νησιού με την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία. Ταυτόχρονα επαναφέρει το πάρκο στο προσκήνιο της καθημερινότητας των πολιτών της Ρόδου, ως διαχρονικό τοπόσημο της πόλης. 

Το πάρκο Ροδίνι ως πλούσιος βιότοπος με περίτεχνα σχήματα, ζωικές δομές και φυτική γεωμετρία λειτούργησε ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και ενεργοποίησε για μια ακόμη χρονιά τους καλλιτέχνες του νησιού με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν Έργα Τέχνης. Παράλληλα με το οπτικό κομμάτι, φέτος θα παρουσιαστούν έργα με διακριτό το ρόλο του ήχου. Η έκθεση εκτείνεται κατά μήκος των μονοπατιών του πάρκου γύρω από το ρυάκι που το διατρέχει, συνθέτοντας έτσι έναν ενδιαφέρον αισθητικό διάλογο μεταξύ Φύσης και Τέχνης.

Ο σεβασμός στη Φύση είναι όχι μόνο προαπαιτούμενο για καλλιτέχνες και επισκέπτες, αλλά προκύπτει και από το ίδιο το πάρκο που τόσο απλόχερα μας προσφέρει οξυγόνο, ηρεμία, ζωή. Μέσα σε αυτό το νέο τοπίο λοιπόν ο επισκέπτης καλείται ως ενεργός εξερευνητής να περιηγηθεί στη φύση, να ανακαλύψει και να αναγνώσει τα έργα απολαμβάνοντας μέσα από αυτή την διαδικασία μια φυσική αλλά και αισθητική εμπειρία αναζωογόνησης, προβληματισμού και επαναπροσέγγισης του οικείου. Έτσι, μπορεί να γίνει κι εκείνος μέρος ενός γόνιμου πεδίου στο οποίο όλες οι πλευρές μπορούν να επανασυνδεθούν σχηματικά δημιουργώντας έναν Κύκλο όπου η ενέργεια επιστρέφεται στο ίδιο το πάρκο.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Χώρος: Πάρκο Ροδίνι, Λεωφόρος Ρόδου­Λίνδου, Ρόδος

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, ώρα 18:00

Διάρκεια: 20/07/28 – 27/07/18

Ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά 11:00­19:00

Eίσοδος: Ελεύθερη στο κοινό

email: nature.of.art.rodini@gmail.com

facebook page: Nature of Art at Rodini

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσει ένας χώρος για καφέ κι ανταλλαγή απόψεων

μεταξύ επισκεπτών και καλλιτεχνών.

 

Συμμετέχουν με καλλιτεχνικό έργο:

Αλέξανδρος Αγγελάκης, Αλίντα Σπηλιώτη, Ανθή Κόγκα, Άννα Μπαρδακά, Βαρβάρα Μαλτέζου, Βίβιαν Μεσσίνη, Δάμων Παπακυριάκου, Δημήτρης Βασιλείου, Δημήτρης Χαντζιάρας, Δόμνα Παναγοπούλου, Ευαγγελία Βατσάκη, Ευάγγελος Σπανός, Μαργαρίτα Πολίτη, Μαρία Φιλίππου, Μελίνα Ζωγράφου, Μιχάλης Σταυρίδης, Νίκος Χαλκιάς, Σοφία Φουντουλάκη, Φωτεινή Μηναδάκη, Φώτης Καλαφάτης, Φώτιος Φραγκούλης, Angelika

Heel Triantafyllou, Azam Maysonet, Donatella Nassi, Diamant Shehu, Heike Kummer, Irene Xochitl, Karin Storz, Maja Widler, Pierre Marie Bordrez, Sally Nears, Sotiris Bluebass, Ατελιέ Ζωγραφικής Στέλλας Ματάλα, Ομάδα “Κόσμοι από Γάλα”, Ομάδα “Πανάκεια”.

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Λαέρτης, Άννα Νικητιάδη, Ελένη Αλεξίου Γιώργος Ξανθόπουλος, Δάφνη Καρελλάκη, Ελένη Αλεξίου, Δημήτρης Γεωργαλίδης, Ειρήνη Πηριάκη, Νικόλ Τσακίρη, Γκλόρια Ανδρουλάκη, Γιάννης Καρανικόλας, Θανάσης Βερδέλλης, Torben Loki Bruun, Karl­Heinrich Hoedelmoser, Johannes Kroon, Πάνος Ξανθόπουλος, Μισέλ Πεταλά. 

 

Σήμανση διαδρομής: Σπύρος Σπανός, Heike Kummer

Γραφιστική επιμέλεια ­ στήριξη στην οργάνωση: Maja Widler

Οργάνωση ­ Επιμέλεια Έκθεσης: Αλέξανδρος Αγγελάκης, Ευαγγελία Βατσάκη

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:

τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο με την Πόλυ Χατζημάρκου, τον δημοσιογράφο Νεκτάριο Καλογήρου και την εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου.

Ευχαριστούμε για την ευγενική υποστήριξη:

το Σωματείο Ξεναγών και τους ξεναγούς Adrien Bordrez και Karl­Heinz Hoedlmoser.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη:

την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, την εταιρεία Δερμαέ.