Ο Leon of Athens επιστρέφει στην σκηνή του six d.o.g.s | Σάββατο 28 Οκτωβρίου

LEON OF ATHENS

LIVE

Σάββατο 28 Oκτωβρίου στις 21:00

OPENING ACT: GANDI

 

Ο Leon of Athens επιστρέφει στην σκηνή του six d.o.g.s για μια μοναδική συναυλία!

Ο δικός μας Leon of Athens (Τιμολέων Βερέμης), έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα όπως ο Guardian, το ΝΜΕ, οι New York Times και το BBC, ενώ πραγματοποιεί περιοδείες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βερολίνο,οι Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Λονδίνο. Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσης του έχουν αναδείξει τον Leon ως ένα από τα κυριότερα ονόματα που έχει εξάγει μουσικά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Λίγο πριν ολοκληρώσει το νέο του πολυαναμενόμενο δίσκο ‘Xenos’, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 από τη Minos EMI σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes, Marina & the Diamonds), ο Leon of Athens και η μπάντα του μας δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από όλα τα νέα του κομμάτια ( από τα οποία έχει ήδη ξεχωρίσει το ‘Aeroplane’), παλαιότερες επιτυχίες του καθώς και διασκευές τραγουδιών αγαπημένων καλλιτεχνών της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Την συναυλία ανοίγουν οι Gandi με indie folk και post-rock αναφορές.

 

Leon of Athens

Η γνωριμία μας με τον Leon έγινε με τον πρώτο, προσωπικό του δίσκο Futrue (2010). Το ταλέντο του στην τέχνη της τραγουδοποιίας ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Με τον δεύτερο δίσκο του “Global” και έχοντας διανύσει μια περίοδο ωρίμανσης και επαναπροσδιορισμού του ήχου του, ο Leon κατάφερε να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα όπως ο Guardian, οι New York Times και το BBC και να πραγματοποιήσει περιοδείες σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο και το Βερολίνο ενώ συνεργάστηκε με τον Γιώργο Λάνθιμο για το video clip του ‘Baby Asteroid’ και την ομάδα χωρού Rootlessroot για το “Lifeline”. Αυτήν τη στιγμή, ο Leon βρίσκεται στο στάδιο των ηχογραφήσεων του νέο του δίσκου ‘Xenos’ ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018 από την Μinos EMI. H μόνιμη βάση του Leon τα τελευταία χρόνια είναι το Λονδίνο.

 

Press Quotes:

"brainy MGMT-style pop inspired by Bernardo Bertolucci " -The Guardian

“Timoleon Veremis has mastered the fine art of horn-smattered, electronica-tickled melodic pop.”- NME

"León sang what could easily stand as an anthem for this perilous moment in Athens and the rest of Greece" - New York Times

"one of my favourite new songs" - Gary Crowley, BBC London

“Lovely song and vocal performance” - Tom Robinson, BBC 6 Music

 

Gandi

Τον Απρίλη του 2013 ο Σπύρος Σπυράκος , ο Γιώργος Βουτσινάς, ο Torsten Tilmans, ο Οδυσσέας Μανιδάκης και ο Θοδωρής Μπογδάνος σχηματίζουν τους Gandi.

Σταδιακά διαμορφώνουν τον ήχο τους με indie folk και post-rock αναφορές. Ο χρόνος και η μνήμη, καθώς και ο αντίκτυπος που αυτές έχουν στον έρωτα και την εξάρτηση, είναι το αντικείμενο του πρώτου album των Gandi, με τίτλο «Time and Youth». Οκτώ τραγούδια με έντονη indie folk αισθητική, όπου post-rock ξεσπάσματα και ηλεκτρονικοί πειραματισμοί διαδέχονται pop μελωδίες συνθέτοντας ένα δυναμικό, ώριμο και ολοκληρωμένο ντεμπούτο.

 

Το "Time and Youth" κυκλοφορεί σε cd από την L39

http://www.39label.gr/shop/ releases/gandi-time-and-youth

https://gandiband.bandcamp. Com

 

Info

Leon of Athens

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

SIX D.O.G.S.

Opening Act: Gandi

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 5€ / Ταμείο 8€

Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Ευριπίδης

 

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

T: +30 210 3210510

W: http://sixdogs.gr