Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες στη Ρόδο!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου ξεκινάει και το δεύτερο μέρος των Διεθνών Ποδηλατικών Αγώνων 2018, οι οποίοι θα συνεχισθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Η διεθνής αυτή διοργάνωση είναι έργο του ποδηλατικού ομίλου «ΡΟΔΗΛΙΟΣ» και της εταιρείας διοργάνωσης αθλητικών αγώνων

«SportTourHellas» , ενώ στη συνδιοργάνωση βρίσκουμε την Περιφέρεια νοτίου αιγαίου , το Δήμο ρόδου -ΔΟΠΑΡ  και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Η παρουσιάση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί 8 Μαρτίου στις 17:30 το απόγευμα στο Δημοτικό θεάτρο Ρόδου.

Οι αγώνες έχουν αφετηρία το Μανδράκι και η έναρξη τους είναι στις 12:00 το μεσημέρι. Ο πρώτος αγώνας , στις 9 Μαρτίου , έχει ως σημείο τερματισμού τα Μαριτσά. Ο δεύτερος αγώνας , στις 10 Μαρτίου , τερματίζει στα Κοσκινού και ο τελευταίος , 11 Μαρτίου , στην πλατεία του Δημαρχείου Ρόδου.  Παράλληλα όλες οι απονομές θα πραγματοποιηθούν περίπου στις 16:00 το μεσημέρι στο σημείο τερματισμού του εκάστοτε αγώνα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της Ελλάδας , καθώς επαγγελματίες και μη ποδηλάτες θα αναμετρηθούν για την πρωτιά.

προηγούμενα δελτία τύπου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το International Grand Prix  ποδηλασίας της Ρόδου, που είναι το πρώτο μέρος των Διεθνών Ποδηλατικών Αγώνων. Έλαβε χώρα την Κυριακή 4 Μαρτίου, ανοίγοντας την «αυλαία» των αγώνων.

 Στοπλαίσιο της διεθνούς ποδηλατικής οργάνωσης  που διοργανώνει το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και η εταιρία διοργάνωσης Αθλητικών Αγώνων Sports Tour Hellas, με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου - ΔΟΠΑΡ και το Επιμελητήριο  Δωδεκανήσου, κατέφθασαν στο νησί μας ποδηλάτες διεθνούς φήμης , που όχι μόνο αγωνίστηκαν αλλά ταυτόχρονα γνώρισαν το φυσικό τοπίο της Ρόδου.

Να σημειωθεί πως με την άφιξή τους σηματοδοτείται και η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 16 ποδηλατικές ομάδες, ανάμεσα τους εθνικές ποδηλατικές ομάδες, clubs και σωματεία από όλο τον κόσμο. Νικητής του International Grand Prix αναδείχθηκε ο Ιταλός Moschetti Matteo από την ομάδα POLARTEC KOMETA με χρόνο 4:38:05. Ο ίδιος κέρδισε και το ξεχωριστό έπαθλο για τον νεότερο αθλητή με την καλύτερη επίδοση. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο εξίσου Ιταλός  Maronese Marco από την BARDIANI CSF, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Huppertz Joshua από την Γερμανία που συμμετείχε με την TEAM SAUERLAND NRW P/B SKS GERMANY.

 

Κορυφαίος Έλληνας του αγώνα ήταν ο Μπούγλας Γεώργιος, που αγωνίστηκε με τα χρώματα του «IVISKOS - RODILIOSRegionalTeam» με εξαιρετική επίδοση , αφού τερμάτισε στην 8η θέση ανάμεσα σε 106 αθλητές ποδηλασίας.

 

Τις επόμενες μέρες ακολουθεί η συνέχεια των Διεθνών Ποδηλατικών Αγώνων με τον International Tour of  Rhodes που θα διεξαχθεί με τρία ΕΤΑΠ τα οποία θα λάβουν χώρα στις 9, 10 και 11 Μαρτίου . Η έναρξη των αγώνων είναι στις 12 το μεσημέρι.


Βρισκόμαστε μία ανάσα μακριά από το μεγαλύτερο διεθνές ποδηλατικό γεγονός της Ελλάδας. Πρόκειται για τους «International Rhodes Grand Prix» & «International Tour of Rhodes» μία σειρά ποδηλατικών αγώνων μεγάλου βεληνεκούς. Διοργανωτές των οποίων είναι οι «ΡΟΔΗΛΙΟΣ» ποδηλατικός όμιλος  και  «SPORT HELLAS TOURS», ενώ συνδιοργάνωτες των αγώνων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου  - ΔΟΠΑΡ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Την έναρξη των αγώνων σημάνει ο International Rhodes Grand Prix ποδηλατικός αγώνας. Ο πρώτος μεγάλος αγώνας διεξάγεται 4 Μαρτίου και οι αθλητές θα πρέπει να διανύσουν 195χλμ με αφετηρία και τερματισμό το Μανδράκι . Η ώρα εκκίνησης είναι 12:00 το μεσημέρι και υπολογίζεται ότι οι αθλητές θα τερματίσουν στις 16:00 το απόγευμα.

Ένα ποδηλατικό υπερθέαμα που μικροί και μεγάλοι περιμένουν με λαχτάρα, καθώς πρόκειται για μία διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και ορίζει την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. 


MHNYMA ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ

Ο Ποδηλατικός σύλλογος Ροδήλιος με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου σας γνωστοποιούν ότι,  με την ευκαιρία της διεθνούς διοργάνωσης του Ποδηλατικού Grand Prix της Ρόδου την Κυριακή 4 Μαρτίου και του διεθνούς ποδηλατικού Γύρου της Ρόδου μεταξύ 9 - 11 Μαρτίου, θα βρεθούν στο νησί μεταξύ 26 Φεβρουαρίου & 14 Μαρτίου,  20 εθνικές & επαγγελματικές ομάδες για να συμμετάσχουν και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στις όμορφες διαδρομές της Ρόδου.

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιούνται με εκκίνηση στις 12 το μεσημέρι και τερματισμό περίπου στις 4 το απόγευμα. Για τον λόγο αυτόν παρακαλούμε τους κάτοικους και τους οδηγούς για τα παρακάτω:

1.    Να παραβρεθείτε και να χειροκροτήσετε την προσπάθεια των αγωνιζόμενων.

2.    Nα παραβρεθείτε στην παρουσίαση των ομάδων την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου στις 17.15.

3.    Να μην προγραμματίσετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις μετακινήσεις σας  στο δρόμο Ρόδου-αεροδρομίου μεταξύ των ωρών 12.00-12.30 & 15.30-16.30

4.     Να αποφύγετε να παρκάρετε το όχημά σας μέσα στη διαδρομή των αγώνων.  Εάν πρέπει,  παρόλα αυτά να μετακινηθείτε, προγραμματίστε να έχετε παρκάρει το όχημά σας σε απέναντι κάθετο δρόμο για αποφυγή ατυχήματος.

5.    Μη πετάξετε για κανένα λόγο νερά στο δρόμο πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πρόκληση ατυχήματος.

6.    Να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί με τους ποδηλάτες που θα συναντάτε στους δρόμους.

7.     ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ.

 

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, προσβλέποντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φιλοξενώντας επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού προφίλ, κάνοντας γνωστό το νησί μας μέσα από τη διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου, δίνοντας κίνητρο στη νεολαία μας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές των αγώνων, τις ώρες  και τις τοποθεσίες τερματισμών, παρουσίασης των ομάδων και απονομών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.rhodestour.gr/