ΗΛΕΚΤΡΑ | Καλοκαίρι 2018

Η «Ηλέκτρα», μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης.Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία. Όμως η ερμηνεία του μύθου που προκρίνει ο ποιητής αρνείται στην πράξη αυτή οποιαδήποτε δικαίωση, μετατρέποντας τη δική του «Ηλέκτρα» σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στη διαβρωτική διαδικασία της εκτέλεσης ενός εγκλήματος: μετά την διάπραξη του φόνου, τα δυο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους, μιας πράξης που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Ο ποιητής θα αποφανθεί στο τέλος, με το στόμα των Διόσκουρων, ότι ναι μεν η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, όμως ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια. Ο σοφός θεός των Δελφών χρησμοδότησε άσοφα.

Ο ιδιόμορφος τρόπος με τον οποίο ο Ευριπίδης διαπραγματεύεται το γνωστό μυθολογικό μοτίβο της μητροκτονίας, εισάγοντας μια σειρά από νεοτερισμούς και αφηγηματικές καινοτομίες, συνθέτει ένα σκληρό αλλά εξαιρετικά αναγνωρίσιμο στην εποχή μας αριστούργημα, ένα από τα αρτιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ΛΥΡΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ. Μια σύγχρονη ματιά πάνω στην σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες [ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ και ΑΝΤΙΓΟΝΗ].

 

προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/hlektra-kalokairi-2018/

 

Προσφόρα : Τα πρώτα εισιτήρια 8€  | Πακέτο προσφοράς 7€ τα 3 εισιτήρια

Αρχική τιμή 18€ 

 

Πρόγραμμα περιοδείας

 

Ιούνιος

Δευ 25/6 21:30 Θέατρο Πέτρας - Πετρούπολη

Τετ 27/6 21:00 Δημοτικό Κηποθέατρο - Παπάγου

 

 

Ιούλιος

Κυρ 1/7 21:30 Βεάκειο Θέατρο - Πειραιάς

 

Τετ 4/7 21:30 Θερινό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη - Βόλος

 

Σαβ 7/7 21:30 Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων - Καβάλα

 

Δευ 9/7 21:30 Θέατρο Κήπου - Θεσσαλονίκη

 

Τρι 10/7 21:30 Θέατρο Κήπου - Θεσσαλονίκη

Τετ 25/7 21:30 Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης - Ηράκλειο

 

Αύγουστος

Σαβ 4/8 21:30 Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης - Ιωάννινα

Πεμ 30/8 21:00 Κηποθέατρο Αλκαζάρ - Λάρισα