Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης Δήμου Ρόδου | Παρασκευή 1 Ιουνίου

Η Διεύθυνση  Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου συνδιοργανώνει με το ΔΟΠΑΡ μια Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για μικρούς και μεγάλους, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 από τις 09:00 έως τις 13:00 στις 100 Χουρμαδιές.

Το έτος 2018 έχει ανακηρυχθεί ως Έτος Ανακύκλωσης από το Δήμο Ρόδου και η μεγάλη αυτή γιορτή γίνεται στα πλαίσια των δράσεων της Διεύθυνσης  Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου για την προώθηση της Ανακύκλωσης στο νησί μας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών Σχολείων από όλη τη Ρόδο και θα είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους,  που θέλουν να ψυχαγωγηθούν, να παίξουν και να κερδίσουν πλούσια δώρα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 :  «ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ» από το πρωί 09:00 έως το μεσημέρι 13:00, στις 100 Χουρμαδιές

«Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης»  από την ΕΕΑΑ, παίζουμε και κερδίζουμε δώρα.

Μουσική συναυλία «Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά για μικρούς και μεγάλους» από την ΕΕΑΑ.

«Μαθαίνω το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου.

"Ήμουν ...Είμαι ...και ... θα Είμαι"  δρώμενα και παιχνίδια από το Πρότυπο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

 

Οι μαθητές των σχολείων συμμετέχουν και στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Ανακύκλωση στη Ρόδο» που διοργανώνει η Διεύθυνση Καθαριότητας &  Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

 

 

ΤΡΙΤΗ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : «ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ»

στις 17:30 το απόγευμα στο θεατράκι του Νεστοριδείου Μελάθρου (αίθριο ανάμεσα στα δύο κτίρια)

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θα παρουσιασθούν όλα τα έργα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Ανακύκλωση στη Ρόδο» καθώς και τα έργα του Φραγκίσκου Παλιού, ο οποίος είναι απόφοιτος του Πρότυπου Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

 

Θα γίνει η βράβευση των τριών καλύτερων έργων ζωγραφικής  και οι νικητές θα παραλάβουν ως δώρο από ένα ποδήλατο.

Τα έργα ζωγραφικής του Φραγκίσκου Παλιού εικονογράφησαν το βιβλίο του Πρότυπου Ειδικού  Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου με τίτλο « Ζωή… από την …Αρχή», το οποίο έχει θέμα την Ανακύκλωση.

Θα βραβευθούν  παιδιά και εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου για την προσφορά τους στην Ανακύκλωση στη Ρόδο μας.

Θα παρουσιαστεί το τραγούδι της ανακύκλωσης το οποίο μελοποιήθηκε  από το Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου.

 

Τις παραπάνω εκδηλώσεις στηρίζουν :

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου,  η Τοπική Κοινότητα Δήμου Ρόδου, η Διεύθυνση Πρασίνου Δήμου Ρόδου,  ο Σύλλογος Εικαστικών Ρόδου, ο ΡΟΔΑ,  ο Πολυχώρος Χαραυγή, η εταιρεία διοργανώσεων Αρίων Παλλάς και η Κοινοπραξία: Στήριξις Τεχνική Α.Ε.- ENACT-WATΤ.   

Η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου θα συνεχίσει αδιαλείπτως την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  σχετικά με την Ανακύκλωση όλων των πολιτών και κυρίως των παιδιών, τα οποία αποτελούν και την ελπίδα για την διάσωση του περιβάλλοντος.