11ο Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ´ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΠΙΑΝΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΡΟΔΟΥ

 

ΘΕΩΝΗ ΜΠΕΝΤΟΥΛΗ 

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ στα πλαίσια του

«11ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΠΙΑΝΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΡΟΔΟΥ»

 

«Παίζοντας μαθαίνουμε… και μαθαίνουμε παίζοντας!!!!»

Παρασκευή 4/5/2018: 5-7 μμ. Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Σάββατο 5/5/2018 : 11-1 πμ. Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

Α’ ΜΕΡΟΣ

1) Συνοπτική παρουσίαση του βιβλίου «Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ» Μια νέα καινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας της θεωρίας της μουσικής που κάνει τη μάθηση παιχνίδι! Η ΝΤΟρα, η ΡΕνα, η ΜΙμίκα, η ΦΑνή, η ΣΟΛεδάρ, η ΛΑρα, και η ΣΙσσυ είναι επτά κυρίες που ζουν στην μουσικοπολιτεία, εργάζονται κι έχουν διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Μαζί θα τις γνωρίσουμε και θα μας ξεναγήσουν στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής!

2) Κατασκευή μίας κούκλας από τους παραπάνω ήρωες με απλά υλικά (γλωσσοπίεστρα, σύρματα πίπας, χαρτόνια και μαρκαδόρους) που οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας καθώς είναι ένα εξαιρετικό υποστηρικτικό υλικό για τα μαθήματά μας. Θερμή παράκληση να φέρετε μαζί σας μόνο μία κόλλα και ένα ψαλιδάκι!

Β’ ΜΕΡΟΣ

«ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ»

Μία νέα καινοτόμα πρόταση για τη διδασκαλία των μαθημάτων μουσικής είναι τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τη μάθηση σε παιχνίδι και η γνώση να αποτυπώνεται στον κάθε μαθητή αβίαστα και δημιουργικά. Η λαχτάρα μάλιστα των παιδιών γι' αυτά είναι τόσο μεγάλη, που με ανυπομονησία περιμένουν την ώρα που θα πει ο παιδαγωγός τη μαγική λέξη! Πιο αναλυτικά παρουσιάζονται παρακάτω: