4ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας στη Ρόδο

Ο Όμιλος «CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», στο πλαίσιο των δράσεών του με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιήσει το 4ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας στις 14 & 15 Ιουνίου 2018, στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση και προβολή ταινιών μικρού μήκους, προϊόντα δημιουργικών δραστηριοτήτων μαθητικών κινηματογραφικών ομάδων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ρόδου. Στο 4ο Φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή και κινηματογραφικές ομάδες από Κάρπαθο και Κάλυμνο, αλλά και εκτός Δωδεκανήσου, από την Ποσειδωνία Σύρου.

Με τη δράση αυτή ο Όμιλος επιδιώκει να ενισχύσει και να ενθαρρύνει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, που στοχεύουν στην αξιοποίηση του Οπτικοακουστικού Μέσου στο σχολείο ως παιδαγωγικού εργαλείου, για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και την Κινηματογραφική Παιδεία. Να προβάλει τις ποικίλες κινηματογραφικές μαθητικές  δραστηριότητες  και να τις γνωστοποιήσει  στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.

                Θα προβληθούν δεκαοκτώ (19) κινηματογραφικές/ψηφιακές μαθητικές δημιουργίες από αντίστοιχες σχολικές κινηματογραφικές ομάδες. Το πρόγραμμα του διημέρου θα εμπλουτιστεί και με την προβολή  επιλεγμένων και βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κινηματογραφικής δημιουργίας για νέους.

Θα απονεμηθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλες τις ομάδες καθώς και δώρα- έκπληξη στους διακριθέντες και τυχερούς….

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 προβολές ταινιών Β/θμιας Εκπαίδευσης

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 προβολές ταινιών Α/θμιας Εκπαίδευσης

Ώρα έναρξης και τις 2 ημέρες 18.30μ.μ. 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Μέγας Χορηγός του διημέρου 4ου Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΡΟΔΟΥ – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΜΑΙΡΗΣ  ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ.