Θερινές Προβολές απ'το Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» (ΡΟΔΟΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 

ΙΟΥΝΙΟΥ- ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 

(27/6, 4/7, 11/7, 18/7)

 

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σας προσκαλεί για 8η συνεχή χρονιά στις θεματικές θερινές κινηματογραφικές του προβολές στον κήπο του, Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

 

Oι ταινίες που θα προβληθούν θα αφορούν στη θεματική ενότητα:

«Ονειρεύομαι διαφορετικά»

 

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 στις 21.00

Το πολύ μεγάλο όνειρο, του Sebastian Grobler.

«Το πολύ μεγάλο όνειρο» μας συστήνει τον Γερμανό δάσκαλο Konrad Koch, ο οποίος εισήγαγε το ποδόσφαιρο στη Γερμανία το 1874. Προκειμένου να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών του, εισάγει το παιχνίδι ως μέθοδο διδασκαλίας αλλά και ως μέσο ανάπτυξης της αλληλεγγύης της ομάδας της τάξης, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρά τους.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο υποτιτλισμού Γερμανικής γλώσσας.

 

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 στις 21.00

«Ημερολόγια Αμνησίας», της Στέλλας Θεοδωράκη 

Η Στέλλα Θεοδωράκη «διαβάζει» ένα ημερολόγιο, που με υλικό θραύσματα μνήμης από το παρελθόν και στιγμές μέσα στο χρόνο από το παρόν, ξεκινάει από κάτι απόλυτα προσωπικό για να καταλήξει αναπάντεχα σε κάτι που αφορά και τον θεατή του. Άμεσα, βαθιά, σχεδόν το ίδιο... προσωπικά. 

ΚΛ΄΄

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 στις 21.00

«Philomena», του Στίβεν Φρίαρς. 

Ένας Βρετανός δημοσιογράφος ξεκινά να ερευνήσει την ιστορία της Φιλομένα Λι, μιας γυναίκας που πριν από μισό αιώνα αναγκάστηκε από το μοναστήρι όπου ήταν έγκλειστη να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Η κοινή διαδρομή τους θα τους οδηγήσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σε μια σειρά απροσδόκητων αποκαλύψεων.

 

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 στις 21.00

Highway to Hellas, του Aron Lehmann.

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα, ένα δάνειο από γερμανική τράπεζα, ένας ανύπαρκτος σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί Παλλαδίκι με τους …τρελούς κατοίκους του, μια παραλία μήλο της έριδος (και αιτία κέρδους) και ένας Γερμανός τραπεζίτης σε «αποστολή» που φτάνει να αναθεωρεί την ίδια του τη ζωή. Τελικά τι μετράει πιο πολύ σε αυτόν τον μάταιο κόσμο, τα λεφτά ή οι άνθρωποι;

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο υποτιτλισμού Γερμανικής γλώσσας.

 

 

Kαλέστε μας για διευκρινήσεις στο τηλ. 22410-77205.

Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι 91,4