"Δημιουργικές συζητήσεις" απ'το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος στη Ρόδο

Σκέψεις, προκλήσεις, προβληματισμοί, μοίρασμα και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, είναι οι στόχοι των ¨Δημιουργικών συζητήσεων» που εγκαινιάζει το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» αυτή τη χρονιά και που απευθύνεται κυρίως σε γονείς.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς, με πεδίο συνάντησης τη «Δίοδο» και τους κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη διαδραστική διαδικασία, την ελεύθερη έκφραση και επικοινωνία, να διερευνήσουν και να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητας τους.

Στόχος είναι να μοιραστούν αγωνίες, εμπειρίες, να δημιουργήσουν δεσμούς και να αναζητήσουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους με άξονα το τρίπτυχο που διατρέχει τις δράσεις της «Διόδου» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και είναι: " Οι ρίζες μου - Οι πηγές μου - Τα αποθέματα μου».

Γιατί η ξεχωριστή αρχιτεκτονική της ζωής του καθένα μας δημιουργείται, τρέφεται και αναπτύσσεται με άξονα το παραπάνω τρίπτυχο.

Κάθε «δημιουργική συζήτηση» αποτελεί αυτόνομη δράση - για την οποία χρειάζεται κάθε φορά ο ενδιαφερόμενος να δηλώσει συμμετοχή. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο χώρο του Κ.Π. ΔΙΟΔΟΣ, Ερυθρού Σταυρού 37 και αξιοποιούν τόσο τη θεωρητική προσέγγιση, όσο και τη βιωματική μεθοδολογία.

Το θέμα της δεύτερης συνάντησης είναι: ‘’Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, σχετικά με το ζήτημα των ταυτοτήτων φύλου’’ .

Ημερομηνία συνάντησης είναι το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00- 19.30. Υπεύθυνοι υλοποίησης είναι οι: Σπύρος Στογιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός - Στέλεχος Πρόληψης και Μαρία Ελένη Αννάκη, Ψυχολόγος.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται τηλεφωνικά στο 2241077205 και στο mail του Κέντρου:  diod187@otenet.gr  μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Όλα τα προγράμματα της Διόδου παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 

Λίγα λόγια για την συνάντηση:

Ένα ζήτημα που απασχολεί ιδίως στην εφηβεία, είναι η ταυτότητα φύλου. Η ανάγκη ενημέρωσης, για τις ταυτότητες φύλου είναι άμεση διότι οι έφηβοι βρίσκονται σε μια περίοδο ανακάλυψης, πειραματισμού και έκφρασης. Στο δύσκολο αυτό μονοπάτι η συμβολή του γονέα ως ‘’υποστηρικτή’’ είναι καθοριστική καθώς η πορεία προς την ενηλικίωση του παιδιού είναι ζήτημα σχέσης και η στάση του γονέα θα βελτιώσει την επικοινωνία και των δύο πλευρών.