Η μεγάλη Γιορτή «το ΑΝΤΑΜΩΜΑ» στο Ασκληπιείο (ΡΟΔΟΣ)

Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, το ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Αποδήμων Ροδίων στο Ασκληπιείο, θα φέρει κοντά αποδήμους και ντόπιους για να βάλουμε τις βάσεις μιας ενιαίας κοινότητας Ροδίων. Συνδιοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασκληπιείου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τμήμα Τουρισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου και από τον Δήμο Ρόδου Γραφείο Αποδήμων Ροδίων της Διεύθυνσης Τουρισμού. Θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, ώρα έναρξης 19.00.

 

Η εκδήλωση, περιλαμβάνει δε, το παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα, την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ξενητειά, προβολές με το σχετικό θέμα, σύντομη παρουσίαση από δύο εκλεκτούς ομιλητές.

Το θέμα θα παρουσιάσουν παραστατικά από την δική τους σκοπιά, η κα. Βασιλεία Κούρτη Καζούλλη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα, Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κος Στέργος Παπαστέργος του Δημητρίου, Πρόεδρος του Βοηθητικού Συλλόγου Ασκληπιού στο Μπρίσμπεϊν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Μπρίσμπεϊν Αυστραλίας.

 

Τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων και μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου(ΟΠΣ), που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι τα έξης :

Μορφωτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασκληπιείου

Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Καλυθιών "Η Τερψιχόρη"

Πολιτιστικός Σύλλογος Μασσάρων "Το Καμμιρί "

Σύλλογος Νέων Αφάντου "Άγιος Γεώργιος"

Πολιτιστικός Σύλλογος Λάρδου "Ο Ταξιάρχης"

Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών "Ο Πρόδρομος"

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού

 

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελείται η ορχήστρα του Χρήστου Παπανδρέου που αποτελείται από τους: Κατσή Δήμητρα (Τραγουδίστρια), Παπανδρέου Χρήστο (Κλαρίνο), Λαουντό Μιχάλη (Λύρα), Παπαστεργή Κυριάκο (Μπουζούκι), Σταυρούλη Ιωάννη (Αρμόνιο), Μαυρουδή Γιώργο (Ντραμς).

Συμμετέχει ο Κλαδάκης Γιάννης (Λύρα - Τραγούδι) και η νεαρή Κούρτη Γ. Θαρρενή με την μαγευτική φωνή της.

 

Για την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ξενητειά, πρόσφεραν υλικό σημαντικό, οι: Σταύρος Γεωργαλλίδης, Γιάννης Καραγεωργίου του Φιλίππου, o πολιτιστικός σύλλογος Καλαβαρδών «Κάμειρος» και Γιώργος Οικονομίδης.

Τον ήχο και φωτισμό του χώρου ανέλαβε το music spot – Πάρις Κατσέλας, βίντεο και προβολή ο Γιώργος Μυστιλόγλου, τα γραφικά επιμελήθηκε η Μαρία Αλεξίου, την επικοινωνία και το μάρκετινγκ ανέλαβε η Praxis Plus, συντονισμός Άντα Καραγιάννη.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, για την διευκόλυνση δε της μεταφοράς από τη Ρόδο, θα διατεθούν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τον Άγιο Φραγκίσκο και Καλυθιές Ρόδου στις 17.30 με κατεύθυνση το Ασκληπιείο.