"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2017

"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2017 !!! για 6η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά σε πείσμα των δύσκολων καιρών... !!

Ο Πολιτισμός γίνεται στο Χωριό μας Τρόπος Ζωής και βρίσκεται στον Πυρήνα κάθε προσπάθειας για Κοινωνική, Περιβαλλοντική και Οικονομική Ανάπτυξη.

Από 13 Ιουλίου εώς 10 Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις Ποιότητας και Ήθους θα μας φέρουν σε εκείνα τα Πολιτισμικά Σταυροδρόμια που μπορούν να μας οδηγήσουν ΜΟΝΟ στο ΦΩΣ !!!

 

13/07 Πέμτπη 21.30 ΧΟΡΟΣ

"Στης Μουσικής τα Βήματα"

Μουσικό-Χορευτική Παράσταση από το Καλλιτεχνικό-Εκπαιδευτικό Εργαστήρι "Αναγέννηση" και τα τμήματα Ενηλίκων και Παιδιών παρουσιάζουν Βήματα πάνω στη Μουσική!

Συμμετέχει Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

22/07 Σάββατο & 23/07 Κυριακή 21.30 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ & Εργαστήρια

Για πρώτη φορά το "ΜΙΚΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ" βρίσκεται κοντά μας για ΕΝΗΛΙΚΕΣ και ΠΑΙΔΙΑ για την παρουσίαση 2 παραστάσεων από την Αρχαία Ελληνική Κωμωδία και Ιστορία. Ο Αρχαίος Ελληνικός Θησαυρός παρουσιάζεται με τη μορφή Θεάτρου Σκιών προσιτός και κατανοητός σε Μικρούς και Μεγάλους.

Παράλληλα πριν την έναρξη κάθε παράστασης Δημιουργικά Εργαστήρια Κατασκευής "Μουσικών Οργάνων" και "Φιγούρων Θεάτρου" θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά μάθουν πόσο σημαντική είναι η ΧειροΔημιουργία!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

23/07 Κυριακή 10.30 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

3ος Αγώνας Κολύμβησης Αντοχής 2.000 μέτρων

Ο Ναυτικός Ομιλος Διαύλου Ωρεών διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά με την συμμετοχή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν.Πύργου "Αναγέννηση", του Εκπολιτιστικού Εξωραίστικού Συλλόγου Ωρεών και του Εμπορικού Συλλόγου Ωρεών τον Αγώνα Αντοχής ΠΥΡΓΟΣ-ΩΡΕΟΙ.

Η θάλασσα που μας ενώνει!!!

 

25/07 Τρίτη 21.00 "2017 ΕΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ"

Διάλεξη: "Το έργο και η Σκέψη του Ν.Καζαντζάκη"

και παρουσίαση του βιβλίου του κου Γιώργου Στασινάκη

"Καζαντζάκης-Ζορμπάς. Μια αληθινή φιλία"

Ο Νέος Πύργος συμμετέχει στο παγκόσμιο δίκτυο απόδοσης φόρου τιμής στον Μεγάλο Ελληνα Συγγραφέα και Στοχαστή ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ για τα "60 χρόνια από το θάνατό του Ν.Κ.", και υποδέχεται με χαρά και τιμή τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) κο ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΣΙΝΑΚΗ !

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

29/07 Σάββατο 21.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ Live Καλοκαίρι 2017 μαζί με τη ΜΙΡΕΛΑ Πάχου.

Η 1η Μεγάλη Συναυλία του καλοκαιριού είναι γεγονός. Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους καλλιτέχνες μιας ολόκληρης γενιάς. Μετά από μια σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, και την εμφάνιση του νέου του δίσκου "Ψεύτης Καιρός" ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Ελλάδα με σταθμό τον ΝΕΟ ΠΥΡΓΟ στις 29/07. Τον Γιάννη Κότσιρα και τη Μιρέλα Πάχου συνοδεύει μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Εισιτήριο προπώλησης: 11 ευρώ / Γενική Είσοδος: 13 ευρώ

 

02/08 Τετάρτη 21.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑ & 100οC... σε θερμοκρασία βρασμού

Η πιο Δημιουργική, Ανατρεπτική και κυρίως Ανήσυχη Συναυλία του καλοκαιριού... όπως ακριβώς είναι ο ίδιος ο Γιάννης ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ όλα αυτά τα χρόνια!!!!

Στεκόμαστε Ορθιοι... Είμαστε Ζωντανοί.. μόνο με την Αγάπη!!!

Εισιτήριο προπώλησης: 11 ευρώ / Γενική Είσοδος: 13 ευρώ

04/08 Παρασκευή 21.00 Παρουσίαση ΒΙΒΛΙΟ

"Ανθρωποι & Ιστορίες" της κας ΠΑΡΗ ΝΤΕΛΚΗ

Ιστορίες που ειπώθηκαν... Ιστορίες που εγράφησαν... Ιστορίες του τόπου μας..!!!

Μαζί μας η εξαιρετική "Θεατρική Σκηνή Ισταίας" σε δραματοποιημένους διαλόγους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

07/08 Δευτέρα 21.00 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Ελληνισμός του ΠΟΝΤΟΥ!! Ο Ποντιακός Ελληνισμός, η Ιστορία του, η Λαογραφία του... η Γενοκτονία!! Μια ιστορική αναφορά σε ένα θαυμαστό κομμάτι της Ελλάδας!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

17/08 Πέμπτη 21.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Νησιώτισσα που ονειρευτήκαμε.. η Νησιώτισσα που αγαπήσαμε... υποδέχεται τον...... !!!

 

25/08 Παρασκευή 21.30 ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

"Στην εποχή του Μάνου"

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μεγάλο ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ με τον εξαιρετικό τενόρο Μπάμπη ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ με την εκρηκτική φωνή και την υποβλητική παρουσία.!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

08 - 10 Σεπτεμβρίου 18.00 - 23.00 ΕΚΘΕΣΗ

"Εκθεση Ζωγραφικής & Χειροποίησης Βορ.Ευβοίας"

Το Καλλιτεχνικό-Εκπαιδευτικό Εργαστήρι "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ξεκινά μια νέα έκθεση και φιλοδοξεί να γίνει το σημείο συνάντησης όλων εκείνων των ανθρώπων της περιοχής που κάνουν το μεράκι και την εμπνευσή τους Δημιουργία!! Καλλιτεχνικές, Χειροποιητικές, Οικοτεχνικές εμπνευσμένες Δημιουργίες και Προιόντα μπορούν να βρούν τον τόπο και τρόπο παρουσίασης τους.

 

09/09 Σάββατο 20.30 ΧΟΡΟΣ

"ΠΡΟΣΕΧΩΣ...!!" όλα είναι πιθανά... όλα είναι δυνατά.. όταν η Μπομπίνα γράφει....