Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Απουσία» στα Δημοτικά Λουτρά (ΡΟΔΟΣ)

Η Φωτογραφική Ομάδα Almas σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ, διοργανώνει ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Απουσία» από τη Παρασκευή 28 Ιουλίου έως και το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 στα Δημοτικά Λουτρά, Πλατεία Αρίωνος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης προέκυψε μέσα από την ανάγκη να γίνει κάτι βιωματικό, να δουλέψει η ομάδα πέρα από τεχνικά στοιχεία της φωτογραφίας, μια έννοια χειροπιαστή, αρκετά έντονη στην σημερινή εποχή, κάτι που απασχολεί τον καθημερινό άνθρωπο … την Απουσία. Απουσία ζωής, απουσία χρόνου, απουσία συναισθημάτων… Έτσι ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες ξεχωριστά έψαξε να βρει τι τον προβληματίζει. Τι θεωρεί ότι λείπει περισσότερο στην καθημερινότητά του. Και να το καταγράψει.

 

Θεωρώντας ότι το θέμα αυτό απασχολεί γενικά τον σημερινό άνθρωπο, και θέλοντας να γίνει πιο προσιτό στους επισκέπτες της έκθεσης, η ομάδα ήρθε σε επαφή με ψυχολόγο, εικαστικό και εκπαιδευτικούς και τους ζήτησε να παρουσιάσουν στα πλαίσια της έκθεσης την δική τους πλευρά στην έννοια της Απουσίας.

 

Ευχαριστούμε την Μυρσίνη Λενούδια για την σκηνοθεσία του video art που θα προβάλλεται στην έκθεση, το συγκρότημα Δεύτερη Μέρα για τη μουσική που έγραψαν ειδικά για μας, τη Βαλεντίνα Παπαδάκη για το βιωματικό εργαστήρι που θα οργανώσει, την Ευστρατία Μαχαιρίδη για την ομιλία της σχετικά με την απουσία στην τέχνη και την Νίκη Διακογεωργίου και Μίκα Ντάκα για το διαδραστικό παιχνίδι που θα υλοποιήσουν, την Ειρήνη Ντέλλα για την εισαγωγή της στην Απουσία. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που για άλλη μια φορά μας στηρίζουν σε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε, σε όλους εσάς που θα μας επισκεφθείτε. Ελπίζουμε να σας αρέσει! 

 

INFO:

Εγκαίνια : Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017    ●   ώρα 20:30  ●  Δημοτικά Λουτρά.

Διάρκεια: 28/7/2017 -12/8/2017

Ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά 19:00-23:00

Eίσοδος  Eλεύθερη.

 

Συμμετέχουν: Βαρδαξής Μανώλης, Γιαννίκογλου Ζαφέρ, Γιαννούτσος Γιάννης, Κατζάκης Κωνσταντίνος, Καϋμενάκης Βασίλης, Παμπάκας Δημήτρης, Πατούνα Αφροδίτη, Πυλαρινός Ηρακλής, Στεφανίδης Γιώργος, Τσακιράκη Ιωάννα.

Επιμέλεια Έκθεσης: Νίκη Σπάρταλη

 

--------------------------------------

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στα πλαίσια της έκθεσής μας θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις:

 

• Κυριακή 30 Ιουλίου • 19:30

“Η Απουσία στην Τέχνη” ομιλία της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, Εικαστικός

 

• Παρασκευή 4 Αυγούστου • 19:30-21:30

“Απ(ΟΥΣΙΑ)Ζω...” Διαδραστικό εργαστήρι τέχνης και λόγου με τη Νίκη Διακογεωργίου, Εκπαιδευτικός-Msc Παιδικό Βιβλίο & Παιδαγωγικό Υλικό και τη Μίκα Ντάκα, Εκπαιδευτικός-Msc Παιδικό Βιβλίο & Παιδαγωγικό Υλικό - υποψήφια δρ ΠΤΔΕ- ποιήτρια - ραδιοφωνική παραγωγός

 

• Δευτέρα 7 Αυγούστου • 19:00-21:00

“Απουσία. Εφτά συνδέσεις σε εφτά βήματα. Ένα βιωματικό παιχνίδι επαναπροσδιορισμού.”

Βιωματικό Εργαστήριο με την Βαλεντίνα Παπαδάκη, Ψυχολόγο MSc

Θέσεις Περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής στο χώρο της έκθεσης

 

 • Σάββατο 12 Αυγούστου • 21:00

Live Δεύτερη Μέρα (Τάσος Νεοφύτου & Ανδρόνικος Κοκκιαντώνης