Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού Στη Ρόδο

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα σεμινάριο που έχει γίνει πλέον θεσμός στην Ρόδο την Πέμπτη , 27 Ιουλίου 2015, ξεκινά το σεμινάριο σύγχρονου χορού, με τους επαγγελματίες χορευτές Μαρία Μανουκιάν και Μαρία Δουλγέρη, στη σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά, από τις 27 έως 30 Ιουλίου. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσους αγαπάνε τον χορό! Σπουδαστές χορού, ερασιτέχνες, επαγγελματίες χορευτές καθώς και ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει η κίνηση. Οι Μαρία Μανουκιάν και Μαρία Δουλγέρη  θα μας διδάξουν ένα ιδιαίτερο, φρέσκο και πλούσιο κινησιολόγιο με σκοπό να μεταφέρουμε στο σώμα μας φράσεις μεταβάσεις και τεχνικές έκφρασης μέσα στον δικό μας αλλά και του παρτενέρ μας συναισθηματικό - χορευτικό χωροχρόνο.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Έχοντας ως αφετηρία την σπείρα, θα μελετήσουμε την μετακίνηση στο χώρο, τον χώρο που δημιουργεί στο σώμα μας αλλά και στον παρτενέρ μας, την ροή της κίνησης, καθώς και την ταχύτητα και τις δυναμικές της.

Μέσα από απλές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμό και δοσμένο κινητικό υλικό, θα ερευνήσουμε το σώμα μας σε σχέση με το σώμα του παρτενέρ μας, και μέσα από το σύνολο, θα βρούμε την προσωπική ερμηνεία - εκτέλεση της κίνησης στο κάθε σώμα ξεχωριστά.

Ημερομηνίες Σεμιναρίου: 27-30 Ιουλίου στην Σχολή χορού Έλλης Παρασκευά

Σύνολο: 16 ώρες (4 ώρες ημερησίως)

Τιμή: 75 €

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6947633151

Μην το χάσετε!!!! Οι συμμετοχές συνεχίζονται! Προλάβετε να κλείσετε θέση!!!!!

 

Σχετικά Links / Related Links

1) https://vimeo.com/180582551

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Η Μαρία Μανουκιάν γεννήθηκε στη Ρόδο ξεκινώντας τη χορευτική της παιδεία στη σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ισραήλ στη σχολή Mateh Asher School of Performing Arts.

Ως performer έχει συνεργαστεί με τους Tono Lachky, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman, Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio,Martin Harriague, Χοροθέατρο Λυδία Λίθος της Φένιας Αποστόλου και Artius Dance Theatre. Έχει χορέψει σε ρεπερτόριο της Martha Graham με την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Πένυς Διαμαντοπούλου. Τέλος από το 2013 είναι ενεργό μέλος της Hellenic Dance Company και έχει χορέψει στην παράσταση «Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού καθώς και στην παράσταση ''Tomorrow'' το Δεκέμβριο του 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και μπαλέτο σε διάφορα studio και σχολές της Αθήνας καθώς και στο κέντρο χορού και σύγχρονης έκφρασης «Ακροποδητί» στη Σύρο.

 

Η Μαρία Δουλγέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας μαθήματα  μπαλέτου και σύγχρονου χορού από μικρή ηλικία, εισήχθη στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε με άριστα.

Έπειτα από τη συμμετοχή της στο Open Studio της ΚΣΟΤ στην Αθήνα και συνεργασίες με ομάδες όπως τους Jukstapoz Company και Οκτάνα, η Μαρία έγινε μέλος της JV2 στο Λονδίνο όπου και συνέχισε με την Jasmin Vardimon Companyγια τις παραγωγές ‘Yesterday’, ‘Park’, ‘Maze’ και την εκτέλεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στη νεότερη παραγωγή ‘Pinocchio’.

Εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές, η Μαρία συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και εργαστήρια ανα την Ευρώπη με καλλιτέχνες όπως τον David Zambrano και σε έρευνες χορού όπως της ομάδας RootlessRoot για την τεχνική ‘Fighting Monkey’.