Τα Υπόγεια Ρεύματα στον TrollRadio.gr

Τα Υπόγεια Ρεύματα στον TrollRadio.gr 

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, 21.00-22.00

 

Το Vinyl is Back εγκαινιάζει κάτι πραγματικά καινοτόμο: την ηχογράφηση συγκεκριμένων live που θα γίνουν κατά τη διάρκειά του και τα οποία θα εκδοθούν σε βινύλιο και θα διατίθενται στα επόμενα Φεστιβάλ. Η τολμηρή αυτή ιδέα πραγματοποιείται με το σχήμα που την ενέπνευσε στους διοργανωτές του φεστιβάλ.

 

Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι το γνωστό ροκ συγκρότημα που παίζει ζωντανά στο 10ο Vinyl is Back και ηχογραφεί τη σπάνια αυτή στιγμή για τους λάτρεις του βινυλίου. θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη πορεία τους. Τρεις έμπειροι μουσικοί, μια παρέα που πορεύεται 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα.

 

Τα Υπόγεια Ρεύματα δεν είναι ένα απλό συγκρότημα. Δεν είναι καν συγκρότημα. Είναι μια ομάδα που τα όριά της είναι –φυσιολογικά- δυσδιάκριτα στο κοινό και πολλές φορές ακόμα και στα μέλη της. Συντίθενται και αποσυντίθενται διαρκώς. Είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος οργανισμός. Η πράξη απέδειξε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το όνομά τους. Υπόγεια Ρεύματα. Αλλοτε λίγο πιο κοντά στην επιφάνεια, κάποτε να κυλούν στους πιο βαθείς υπόγειους ποταμούς που διασχίζουν χωρίς να το αντιληφθούμε. Πέρασαν και θα συνεχίσουν να διαβαίνουν από πολλές στροφές, όμως η πορεία τους, στο μεγάλο χάρτη, είναι σταθερή.

 

Μέσα σε δύο κοπιαστικά χρόνια έντονης δραστηριότητας, ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο project με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων τους. Δύο συλλεκτικά βινύλια υπό τον τίτλο «20.14» όπου επεξεργάστηκαν 20 παλαιότερα κομμάτια τους με νέο ήχο που αντιστοιχεί στην σημερινή τους οπτική και 14 καινούργια, τιμώντας έτσι τους 14 μουσικούς που έχουν περάσει από όλες τις μορφές των Ρευμάτων αυτά τα 20 χρόνια.

 

Αυτήν την περίοδο τα Υπόγεια Ρεύματα ρέουν με μια ηρεμία ασυνήθιστη για την θύελλα που μαίνεται γύρω μας, παρουσιάζοντας τους καρπούς αυτής της γόνιμης περιόδου. Ο ήχος του δεμένου τρίο (μπάσο, κιθάρα, τύμπανα) μας οδηγεί σε μία γιορτή γεμάτη ένταση.

 

Υπεύθυνοι για την παρουσίαση των παραπάνω επί σκηνής είναι η φωνή του Γρηγόρη Κλιούμη με το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας του, η προσέγγιση των τυμπάνων από τον Τάσο Πέππα και φυσικά οι δυναμικοί ήχοι του Νίκου Γιούσεφ. Κοντά τους θα βρίσκεται και ο Πασχάλης Κολέντσης, υπεύθυνος για τον ηχητικό σχεδιασμό.

 

Από την μουσική στο βυνίλιο και όπου αλλου θέλει προκύψει, αποτελουν τα θεματα της ραδιοφωνικής συνάντησης των Υπογείων Ρευμάτων με τον Γιάννη Παλαβούρα στον αέρα του TrollRadio.gr, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, 21.00-22.00.

 

«Η Ελληνική Σκηνή Στον Αέρα» με τον Γιάννη Παλαβούρα.