Ο Ζωρζ Πιλαλί στον TrollRadio.gr

Ο Ζωρζ Πιλαλί στον TrollRadio.gr | 7 Μαρτίου στις 21.00

 

Ο Γιώργος Πιλάλας είναι παρών στην αθηναϊκή underground σκηνή από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Στα τραγούδια του συνδυάζει με τον προσωπικό του τρόπο την σουρεαλιστική του γραφή στο στίχο με το μπλουζ και το ρεμπέτικο, αφού έχει ενσωματώσει μοναδικά στο στιλ του τους μουσικούς δρόμους και τις τεχνικές παιξίματος των παλιών ρεμπετών αλλά και των μουσικών του μπλουζ του αμερικανικού Νότου. Εχει παίξει σε συναυλίες, κλαμπ και φεστιβάλ στην Ελλάδα, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Εχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους ενώ έχει συμμετάσχει και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών της ελληνικής σκηνής.

 

Ο Ζώρζ, ο καλλιτέχνης με το επιλήψιμο χιούμορ, διηγείται ιστορίες κοσμοπολίτικες, επαρχιώτικες, ροκ εντ ρολ, ιστορίες σκυλάδικες, της ξέρας και της άπνοιας! Ο Ζώρζ Πιλαλί, το άτομο “παρφέ”, είναι ο πρόδρομος και ο δρόμος της ντόπιας κιτς εντ μπήτ λογοτεχνίας. Παράλληλα είναι ένας σημαντικός κιθαρίστας του μπλουζ (μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της σκηνής). Εμφανίζεται μόνο όταν εκείνος θέλει, και θέλει, όταν έχει κάτι καινούργιο να πει.

 

Λίγο πριν ανέβει την σκηνή του An Groundfloor (11/3), ο Ζωρζ συζητά με τον Γιάννη Παλαβούρα στον αέρα του TrollRadio.gr. επί παντός επιστητού.

 

«Η Ελληνική Σκηνή Στον Αέρα» με τον Γιάννη Παλαβούρα.