Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου το www.toradiofono.gr στον Flash 96 συναντά τον Τίτο Πατρίκιο.

Η ποίηση στο Ραδιόφωνο

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:  ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ

 

Το www.toradiofono.gr συνεχίζει και αυτή τη σεζόν το αφιέρωμά του στη σύγχρονη ελληνική ποίηση, καθιερώνοντας ένα μηνιαίο κύκλο ραδιοφωνικών ενθέτων, καταγράφοντας σπουδαίους σύγχρονους ποιητές που διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο τους.

 

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου το www.toradiofono.gr στον Flash 96 συναντά τον Τίτο Πατρίκιο.

 

Από τις 09:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, στο ακέραιο κάθε ώρας, θα παρουσιάζονται ηχογραφημένα ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου, επιλεγμένα και αναγνωσμένα από τον ίδιο.

 

Θα ακολουθήσουν και άλλοι ποιητές σε μηνιαία βάση, σε μία προσπάθεια ευρύτερης γνωστοποίησης της σύγχρονης ελληνικής ποίησης αλλά και αρχειακής καταγραφής των φωνών και του έργου σημαντικών ποιητών του καιρού μας.

 

ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ:

Ο Τίτος Πατρίκιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1946 ολοκλήρωσε τα γυμνασιακά του μαθήματα στο Βαρβάκειο και γράφτηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για κάποια χρόνια ως δικηγόρος. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Η πρώτη του εμφάνιση στο χώρο των γραμμάτων πραγματοποιήθηκε το 1943 με τη δημοσίευση ενός ποιήματός του στο περιοδικό "Ξεκίνημα της Νιότης",

ενώ το 1954 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο "Χωματόδρομος". Ιδρυτικό μέλος του περιοδικού "Επιθεώρηση Τέχνης" από το 1954 δημοσίευσε πολλά άρθρα και κριτικές στις στήλες του, ενώ πολλά δοκίμιά του συμπεριλήφθηκαν σε συγκεντρωτικές εκδόσεις. Ασχολήθηκε επίσης με τη μετάφραση και την πεζογραφία, ενώ τα περισσότερα κοινωνιολογικά έργα του είναι γραμμένα στα γαλλικά. Έργα του μεταφράστηκαν στα γαλλικά, τα φλαμανδικά, τα γερμανικά και τα ολλανδικά. Το 1994 τιμήθηκε με ειδικό κρατικό βραβείο για το σύνολο του έργου του. 

 

Επιμέλεια παραγωγής: Μαρία Κουλούρη, Όλγα Λασκαράτου

Ηχογράφηση, μοντάζ: Αντώνης Παπαβομβολάκης – MusicRow Studio

 

Επειδή το www.toradiofono.gr στηρίζει και αγαπά και την σύγχρονη ελληνική ποίηση!

 

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

www.toradiodono.gr στον Flash 96

Εδώ Ραδιόφωνο