Το κορίτσι με το ράσο - Νεκτάριος Καλογήρου

«Η 18χρονη Μαρία περνάει το κατώφλι του μοναστηριού, όταν την ίδια στιγμή μια παράξενη κρίση ξεκινά στο κοντινό χωριό κι ο χρόνος αρχίζει να μετρά για όλους αντίστροφα. Το κορίτσι με το ράσο, η μητέρα της, ο βοσκός, ο φούρναρης, το παπαδοπαίδι κι ο τρελός αναζητούν τη λύση σ’ ένα μυστήριο που σβήνει τα πρόσωπα και τρώει το χρόνο. Μοναχές και χωρικοί χωρίζονται σε αντίπαλα στρατόπεδα, καθώς η λογική αδυνατεί να εξηγήσει τα γεγονότα.

Δυο κόσμοι συγκρούονται όσο το απόκοσμο αναζητά λύτρωση και ο έρωτας θυσίες. Το τέλος μπορεί να είναι για όλους ευτυχισμένο αρκεί κάποιοι να θυμηθούν και κάποιοι άλλοι να ξεχάσουν».

«Το κορίτσι με το ράσο» είναι ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα που από τον Ιούλιο του 2016 βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων σε όλη την Ελλάδα. Στις 280 σελίδες του, οι ήρωες είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που μετατρέπονται σε υπεραγωνιστές για να δώσουν τη λύση σε μια κρίση που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος τους. Ο μύθος εξελίσσεται με φόντο ένα μοναστήρι γυναικών, το κοντινό του χωριό και ένα βουνό γεμάτο μνήμες.

Write a comment

Comments: 0