Σόφι Γεωργαντζή "Ευχή" (βιβλίο-cd)

Σόφι Γεωργαντζή "Ευχή" 

Η τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές της την πολυετή πείρα της στο πλευρό του συντοπίτη της Δημήτρη Ζερβουδάκη και μετά από την πρώτη της δισκογραφική πρόταση με τίτλο «Ζωγραφίζω όνειρα» , αλλά και τις συμμετοχές της στους δίσκους «πώς να αναπνεύσω» (όπου είναι η δημιουργός και του ομότιτλου τραγουδιού) και «Ζωής Παιχνίδια», υπογράφει στιχουργικά ,συνθετικά αλλά και ενορχηστρωτικά το βιβλίο-CD με τίτλο ΕΥΧΗ.

 

Η τραγουδοποιός ανανεωμένη και στην πιο προσωπική δημιουργική της στιγμή, τολμάει να πειραματιστεί με τους ήχους και τις μουσικές και να παρουσιάσει τον εαυτό της στο κοινό μέσα από τις πιο βαθιές της μουσικές καταβολές και επιρροές.

 

Οι στίχοι της ,στίχοι ψυχής και βιωμάτων , δένουν με τις μουσικές που εμπνεύστηκε από την παράδοση αλλά και τα πιο σύγχρονα ακούσματα που την συνεπήραν. Ο ήχος του κλαρίνου δένει γλυκά με την τρομπέτα και το ακορντεόν ταξιδεύοντάς μας σε ηπειρώτικα μονοπάτια ενώ δε λείπουν οι έντονες επιρροές από την μουσική των βαλκανίων και της δύσης. Μπάντζο και φλάουτο , ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, ακουστικό μπάσο και κρουστά όλα δεμένα ομοιόμορφα σε μια μουσική περιπλάνηση που ξυπνάει γλυκά τον κόσμο των αισθήσεων. Από τα "παράπονα" στη γλυκιά "ονειρομέθη" το "μυστικό" και τη "νοσταλγία" λόγια και μουσικές που ηχούν οικεία στα αυτιά και που ξεσηκώνουν τον ακροατή με την εξωστρέφειά τους! Δέκα τραγούδια ψυχής, με μια γλυκιά Ευχή που μας αφορά όλους, αλλά και τον καθένα χωριστά... Μια μουσική πρόταση γεμάτη φως και αισιοδοξία μέσα σε μια εποχή που όλα μοιάζουν σκοτεινά και δύσκολα. Μαζί της μια σταθερή ομάδα συνεργατών οι αυτοαποκαλούμενοι «ΤΖΑΜΠΑΡ-ΤΖΑΜΠΑΡ» που αποτελούνται από τους Γιώργο Καλλιφατίδη (κιθάρες μπάντζο) Δάνη Κουμαρτζή (μπάσο μπαγλαμά) Γιώργο Δούσο (Κλαρίνο,φλάουτο, καβάλ) Χάρη Βορεάδη (κρουστά). Συμμετέχουν επίσης ο Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα) και ο Ηλίας Κρομύδας (ακορντεόν). Ο Δημήτρης Βαβλιάρας φιλοξενείται στο δίσκο συμμετέχοντας σε ένα τραγούδι του οποίου την ενορχήστρωση επιμελήθηκε εξολοκλήρου η παρέα του από την Αιανή Κοζάνης.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CD:

1. EYXH

2. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

3. ΟΝΕΙΡΟΜΕΘΗ

4. ΠΑΡΑΠΟΝΑ

5. ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΑ

6. ΜΥΣΤΙΚΟ

7. ΜΑΓΙΑ

8. ΔΥΟ ΦΙΛΙΑ

9. ΕΛΕΥΘΕΡΗ

10. ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

Write a comment

Comments: 0