ΛΑΡΓΚΟ "Λάργκο"

Μουσικό Σχήμα ΛΑΡΓΚΟ

Κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου σε EP από τις 12 Απριλίου

 

Ξεκινώντας από το 2014, οι ΛΑΡΓΚΟ αποτελούμενοι από τους Κωσταντή Παπακωνσταντίνου, Τάσο Κοφοδήμο, Παύλο Μέτσιο, Μανόλη Σταματιάδη, Ηλία Ρότσια και Κώστα Αναγνώστου, σταθεροποιήθηκαν ως ένα εξαμελές σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τον ομώνυμο τίτλο μέσα στο 2016.

 

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το «Λάργκο», το πρώτο άλμπουμ του σχήματος, είναι ένα EP πέντε συνθέσεων το οποίο από τις 12 Απριλίου κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία αλλά και σε ψηφιακή μορφή από την «ΑΧΟΣ».

 

Λειτουργεί ως χωνευτήρι βαλκανικών και ηπειρώτικων πνευστών, ρεμπέτικων καταβολών, μπολιασμένων με αιχμηρές κιθάρες και μια desert americana αισθητική. Επίκαιρος ήχος με λυρισμό στα φωνητικά, άλλοτε θυμίζει τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουν τα κοινωνικά σύνολα σε κάθε τους έκφανση κι άλλοτε τους ατελείωτους δρόμους που ενώνουν τους ανθρώπους, προκειμένου να καταλήξουν σε μια γλυκιά βόλτα στα σοκάκια κάποιας παλιάς πόλης.

 

Σε όλο το δίσκο η μουσική είναι δικές τους συνθέσεις (με την συμμετοχή του Χριστόφορου Αλεξίου σε δύο απ’ αυτά), ενώ οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Δαβίδ Σαμιάν. Στο δίσκο συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Λάζος (μέλος των Villagers of Ioannina City ) με γκάιντα και o Φίλιππος Φασούλας με κλαρίνο. H ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο στούντιο της «ΑΧΟΣ» από τον Μάκη Πελοπίδα .

 

Οι ΛΑΡΓΚΟ είναι οι:

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου : ηλεκτρική κιθάρα – φωνή

Τάσος Κοφοδήμος : ακουστική κιθάρα – φωνή

Παύλος Μέτσιος : τρομπέτα

Μανόλης Σταματιάδης : ακορντεόν – πλήκτρα

Ηλίας Ρότσιας : ηλεκτρικό μπάσο

Κώστας Αναγνώστου : τύμπανα

 

ΛΑΡΓΚΟ ● ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΣΚΟΥ:

 

Tracklist:

1. Κωλοχανείο

2. Ταβέρνα

3. Victims of the System

4. Απ’την αρχή του κόσμου

5. Λόλα να ένα μήλο

 

Τύπος δίσκου: EP

Εταιρεία παραγωγής: «ΑΧΟΣ» 

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Απριλίου 2016

Επιμέλεια & Καλλιτεχνική Διεύθυνση παραγωγής: Θανάσης Παπακωνσταντίνου

 

https://www.facebook.com/largoband

https://soundcloud.com/largo-band

http://largoband.bandcamp.com/releases

Write a comment

Comments: 0