Λόλεκ "Ουρανός Μολύβι"

ΛΟΛΕΚ – «ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΟΛΥΒΙ»

Κυκλοφορία: Ιανουάριος 2015

 

Το «Ουρανός Μολύβι» είναι το νέο άλμπουμ του Λόλεκ, που κυκλοφορεί την 21-1-2015 από την “InRealTime Records” και είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή. Στο τρίτο αυτό ο άλμπουμ ο Λόλεκ δεν είναι μόνος, όπως μας είχε συνηθίσει με τους δύο προηγούμενους δίσκους του, αλλά συμπράττει μουσικά με τον φίλο του τον Κάχη (Γιάννη Καχραμάνογλου), ο οποίος υπογράφει και τους στίχους των τραγουδιών. 

 

«Με τον Γιάννη Καχραμάνογλου, τον Κάχη, γνωριζόμαστε από παλιά και εκτός από τη φιλία μάς συνδέει και η αγάπη για τα ρεμπέτικα. Για καιρό, όμως, αγνοούσα ότι και ο ίδιος γράφει τραγούδια, μέχρι που άκουσα μια πρόχειρη ερασιτεχνική ηχογράφηση με μπουζούκι και φωνή σε μουσικές και στιχουργικές ιδέες του. Στο μπουζούκι ο τρίτος της παρέας, ο Γιάννης Γ.. Η ιδέα για τη συνεργασία και τη δημιουργία του «Ουρανός Μολύβι» είχε αυτομάτως γεννηθεί και είχε την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό και των τριών μας, για να γίνει πράξη. Και αυτό, όπως αποδείχτηκε αρκούσε παρά τις δυσκολίες»  Λόλεκ

 

Ο ήχος της καινούριας του δουλειάς είναι ηλεκτρισμένος ρεμπέτικος και η μουσική κινείται ανάμεσα στο πανκ, το ροκ και τον άνευ ορίων ήχο του μπουζουκιού. Μια απόσταση που μπορεί να φαίνεται μουσικά ακραία, αποδεικνύεται όμως εφικτή. Από την ονειρική ατμόσφαιρα του πρώτου κομματιού («Μάρκος»), γραμμένο για το Μάρκο Βαμβακάρη, μέχρι και το «πατημένο γκάζι» στο κλείσιμό του με τη διασκευή του «Ψεύτικος Ντουνιάς» του ίδιου του Βαμβακάρη, το «Ουρανός Μολύβι» δονείται από ηλεκτρικές κιθάρες, παραδοσιακά όργανα, ντέφια και φωνές, τύμπανα και βιόλες∙ από την ανάμνηση και την πραγματικότητα∙ από την αγάπη και την απώλεια.

 

Η παραγωγή, ενορχήστρωση και ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε στο αυτοσχέδιο στούντιο “SOUND CHAMBER” από τον Λόλεκ, ενώ η  μίξη και το mastering του δίσκου από τον Μανώλη Αγγελάκη και Γιάννη Χριστοδουλάτο αντίστοιχα. Το εξώφυλλο και ο σχεδιασμός της έκδοσης έγινε από τη May Roosevelt (“NOON DESIGN”).

 

Album credits:


Η ηχογράφηση έγινε την περίοδο 2011-2013 στο Sound Chamber Studio από τον Λόλεκ

Παραγωγή, ενορχήστρωση*, ηχοληψία: Λόλεκ

Μίξη: Μανώλης Αγγελάκης


Το Mastering έγινε στο SweetSpot Studio (www.sweetspot.gr) από τονΓιάννηΧριστοδουλάτο

Σχεδιασμός Έκδοσης: NOON DESIGN /www.pseftogas.com 


Λόλεκ – φωνή, κιθάρες, μπάσο, μελόντικα, τύμπανα, κρουστά

Φώτης Σιώτας - βιόλα, βιολί

Παναγιώτης Τσεβάς - ακορντεόν

Γιώργος Περού - λαούτο, μπαγλαμάς, μαντολίνο, μεταλλόφωνο

Γιάννης Γ. - μπουζούκι, μαντολίνο

Χρήστος Καψαλάκης - ιρλανδέζικο μπουζούκι

Άγγελος Παπαδάτος - κόντρα μπάσο

Κώστας Τσιώλης - rhodes piano

Μάνος Χαμαράκης - μπάσο

Μιχάλης Μπακάλης – κρουστά


*(η ενορχήστρωση στα «Ουρανός μολύβι», «Το καράβι» έγινε απο τον Λόλεκ και τον Γιώργο Περού) 


Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ: www.123merch.gr/en/eshop/music/lolek 


Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το album σε μορφή mp3 από εδώ:

www.itunes.apple.com/gr/album/ouranos-molybi/id963190258

www.lolekmusic.bandcamp.com

www.cdbaby.com/cd/lolek1

www.soundcloud.com/inrealtime-records 


Διανομή: www.mlk.gr | Τηλ. 210 9926660 

Write a comment

Comments: 0