Θεατρικές διασκευές: 2 καινούρια χριστουγεννιάτικα έργα

Το elniplex, οι εκδόσεις Καστανιώτη και οι εκδόσεις-Πολυχώρος Χαραυγή συναντιούνται σε μια μοναδική εκδοτική καινοτομία για όλους τους εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατροπαιδαγωγούς και γονείς παιδιών 4-9 ετών.

Δύο εξαιρετικά βιβλία του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου Βασίλη Παπαθεοδώρου από τις εκδόσεις Καστανιώτη μεταφέρονται στο θέατρο για παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τριών τάξεων του δημοτικού.

Πρόκειται για το βραβευμένο «Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης» (βραβείο Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου 2014, βραβείο ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» 2014) το οποίο πριν λίγες μέρες συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου «White Ravens» ανάμεσα στα 200 κορυφαία βιβλία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας παγκοσμίως για το 2014 και το ευφάνταστο, αγωνιώδες και άκρως χιουμοριστικό «Ποιος απήγαγε τον «Αϊ-Βασίλη» που κυκλοφόρησε το 2007.

Οι συντάκτες του elniplex διασκεύασαν θεατρικά τα δύο βιβλία και τα προσάρμοσαν με τέτοιο τρόπο ώστε το κείμενο να είναι εύκολο και ελκυστικό για όλους (έμμετρο, ρίμα) ενώ οι διαβαθμισμένοι ρόλοι αξιοποιούν τις δυνατότητες όλων των παιδιών, διατηρώντας ψηλά το αισθητικό αποτέλεσμα και αναβαθμίζοντας τα θεατρικά δρώμενα στο σχολείο. Μα δεν πρόκειται μόνο για ένα απλό θεατρικό κείμενο. Οι εκδόσεις-Πολυχώρος Χαραυγή σας προσφέρουν δύο εξαιρετικά επιμελημένα πακέτα.

Κάθε ένα από τα δύο πακέτα περιλαμβάνει:

-το ομώνυμο βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με ιδιόχειρη, προσωπική αφιέρωση (για τους 100 πρώτους) από το συγγραφέα, για να το διαβάσετε στα παιδιά σας, να το χρησιμοποιήσετε στις δανειστικές σας βιβλιοθήκες αλλά και να αποτελεί την πυξίδα σας για ό,τι επιχειρήσετε σχετικά με το βιβλίο.

-το βιβλίο «Θεατρική διασκευή», 100 σελίδων, από τις εκδόσεις-Πολυχώρος Χαραυγή, με το πλήρες θεατρικό κείμενο, όλα τα στάδια μέχρι το ανέβασμα της παράστασης, θεατρικό παιχνίδι, 30 σελίδες με πραγματικά πρωτότυπες και αδημοσίευτες δραστηριότητες, κατασκευές, παιχνίδια, προσκλήσεις, αφίσες, προγράμματα, προτεινόμενες μουσικές και χορογραφίες, σκηνικά, κοστούμια και έτοιμη τη διανομή ρόλων για τα παιδιά.

-ένα mix mode cd (διπλής λειτουργίας) με αφήγηση για την παράστασή σας από το Βασίλη Παπαθεοδώρου καθώς και έναν φάκελο data με αρχεία από κατασκευές, φύλλα εργασίας/εμπέδωσης και αρκετό φωτογραφικό υλικό από κατασκευές, σκηνικά, ιδέες.

-εισαγωγικό σημείωμα από το συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου

Με λίγα λόγια, δύο πανέτοιμες θεατρικές παραστάσεις για να απογειωθούν από εσάς και τα παιδιά σας στο χώρο του σχολείου, του θεατρικού εργαστηρίου, όπου υπάρχουν παιδιά…Κι όλα αυτά σε ένα πρακτικό, οικολογικό κουτί για να τα αποθηκεύετε πάντα.

Το κάθε πακέτο μπορείτε να το αποκτήσετε στην εξαιρετική τιμή των 22 ευρώ ή και τα δύο πακέτα μαζί στην τιμή των 38 ευρώ (4 βιβλία, τα δύο πρωτότυπα και τα 2 βιβλία με τα θεατρικά)

Τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν. Η παραλαβή των πακέτων θα γίνει από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) της περιοχής σας.

Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε από σήμερα, Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στέλνοντας ένα e-mail στο 

xaravgibooks@gmail.com

ή τηλεφωνώντας στο  6948407104 (Εκδόσεις Χαραυγή)

Πρέπει να γράφετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο όπου θα κοπεί η απόδειξη, διεύθυνση αποστολής, τηλέφωνο επικοινωνίας, το/τα πακέτο-α που επιθυμείτε). Ακόμα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το σχολείο στο οποίο υπηρετείτε για να συμμετέχετε σε πολλές ακόμα εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Περίοδος αποστολής των πακέτων: Παρασκευή 31 Οκτωβρίου-Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

Η εκδοτική αυτή καινοτομία δε σταματά όμως εδώ.

Όλοι όσοι αγοράσουν ένα ή και τα δύο πακέτα, μπορούν να στείλουν στο elniplex@gmail.com μία οποιαδήποτε δραστηριότητα πραγματοποιήσουν στην τάξη ή το θεατρικό εργαστήρι τους, σχετική με κάποιο από τα δύο βιβλία, και να συμμετέχουν αυτομάτως στον μεγάλο διαγωνισμό του elniplex για 50 παιδικά βιβλία που θα σταλούν δωρεάν στους πέντε νικητές. Τα βραβεία θα δοθούν με κριτήριο την πιο πρωτότυπη δραστηριότητα ή πρωτότυπη εκτέλεση υπάρχουσας στα βιβλία δραστηριότητας. Επιτροπή θα είναι 3 συντάκτες του elniplex, ο εκδότης και ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Οι βραβευθείσες εργασίες θα δημοσιευθούν στο elniplex ενώ θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες όμορφες εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες που θα δουν τις εργασίες τους να ταξιδεύουν πραγματικά…πολύ μακριά!

ΕΠΑΘΛΑ
Πρώτος Νικητής: 25 βιβλία
Δεύτερος Νικητής: 10 βιβλία
Τρίτος-Τέταρτος-Πέμπτος Νικητής: 5 βιβλία έκαστος

Φώτα…πάμε! Καλές παραστάσεις!

Για παραγγελίες, απορίες, ερωτήσεις
xaravgibooks@gmail.com
6948407104
Κατερίνα Παρασκευά

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Φρούσιου Κων/να (Sunday, 25 November 2018 20:58)

  Γεια σας. Με τι τροπο μπορω να αποκτησω το αριστουργηματικο βιβλιο + θεατρικο " ποιος απηγαγε τον αη βασιλη; Ευχαριστω
  τηλ: 6981793364
  e mail: frousiouk@gmail.com

 • #2

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Tuesday, 27 November 2018 12:19)

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ " ΠΟΙΟΣ ΑΠΗΓΑΓΕ ΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ;" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ.
  ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
  e mail: omorfospitikavala@gmail.com