33ο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Το 33ο Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται στο καταπράσινο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου καταξιωμένους καλλιτέχνες και ανερχόμενους μουσικούς δημιουργούς. Θα πραγματοποιηθεί από την 1 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου με ένα μικρό διάλλειμα για διακοπές…. και ξανά μαζί στις 25 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Το μουσικό ταξίδι τον Ιούλιο, ανοίγει ο μοναδικός στο είδος του Λουδοβίκος των Ανωγείων (1/7) είσοδος ελεύθερη. Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής από το συγκρότημα «Μουσικό Σεργιάνι» με συμμετοχή χορευτών από το Εθνομουσικολογικό Ερευνητικό Ίδρυμα Π. Ζήση (8/7) είσοδος ελεύθερη. Το “modern jazz trio M.O.T.He» θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι στην classic jazz (9/7) είσοδος ελεύθερη. Θα τραγουδήσετε παρέα με τους: Ανδριάνα Μπάμπαλη - Παναγιώτη Μάργαρη στις (11/7) και οι encardia (16/7) για πρώτη φορά στη Ρεματιά.

Χαλανδραίοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στις 22/7 στη συναυλία «Λαϊκά Ταξίδια» με το συγκρότημα του Γιώργου Πολύζου και στις 23/7 «Ρεμπέτικες Διαδρομές» με το συγκρότημα του Ανδρογιάννη και στις δυο συναυλίες η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η υπέροχη ερμηνεία του Βασίλη Λέκκα (30/7), στους σημαντικότερους δημιουργούς της χώρας μας. Θα κλείσουμε με τους ΑντArtes που συναντούν τη Lamia Bedioui (31/7) .

Το ξεχωριστό “Athens Open Air Film Festival” θα παρουσιάσει τη ταινία «Ακροπολ» του Παντελή Βούλγαρη (15/7). Τρείς Παιδικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών για μικρούς και μεγάλους «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» (2 & 3/7), «Χάϊντι, το κορίτσι των βουνών» (10/7), «Πατατατί» (14/7).

Εκτός από τις συναυλίες και τις παιδικές παραστάσεις, στο Θέατρο της Ρεματιάς θα φιλοξενήσουμε και εξαιρετικές παραστάσεις από τους πιο καταξιωμένους συντελεστές του θεατρικού χώρου. Το «Δείπνο με φίλους» (5/7) με τους Γ. Βαλτινό, Ρ. Λουιζίδου κ.α. Η παράσταση σταθμός με την Νένα Μεντή «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» (6/7) σε σκηνοθεσία του Π. Ζούλια. Το Θέατρο Μεταξουργείο παρουσιάζει «Η ζωή μπροστά σου» (7/7) με την Άννα Βαγενά. Η θεατρική ομάδα «Αυτόνομοι» θα παρουσιάσουν και φέτος την νέα μαύρη κωμωδία «Απ΄τα κάγκελα βγαλμένοι» (13/7) με είσοδο ελεύθερη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Μάνεση. Ο πιο δημοφιλής άνθρωπος των σπηλαίων Βλαδίμηρος Κυριακίδης στο “Caveman” (17/7). Η συνεργασία του Μεταθέατρου και του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» θα παρουσιάσουν το έργο του Αισχύλου «Επτά επί θήβας» (18/7). Για φέτος η 5η Εποχή και ο Θέμης Μουμουλίδης παρουσιάζουν την Φ. Κομνηνού, τον Σ. Μαϊνα κ.α. στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη (24 & 25/7) .

Είναι πολιτιστικό γεγονός η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής όπου μετά από εξαιρετικές βραβεύσεις και κριτικές θα παρουσιάσει φέτος: «Αφιέρωμα στον Ξένο Κινηματογράφο» (21/7), «Αφιέρωμα στην Ξένη και Ελληνική Τζάζ σκηνή» (28/7), με σολίστ την διεθνούς φήμης σοπράνο Τζίνα Πούλου.


Προσφέρουμε μια όαση δροσιάς και πολιτισμού. Τις καλύτερες καλλιτεχνικές και ποιοτικές παραγωγές της χρονιάς με τους σημαντικότερους έλληνες καλλιτέχνες.

Ώρα Έναρξης: 21:00

Προπώληση Εισιτηρίων
Viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos
& Βιβλιοπωλείο «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ», Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, τηλ. 2106800644

Αναλυτικό Πρόγραμμα και Πληροφορίες θα βρείτε στο site του Φεστιβάλ Ρεματιάς www.festivalrematias.gr

Info:
Στοιχεία Επικοινωνίας Φεστιβάλ Ρεματιάς:
Eυριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6855898
www.festivalrematias.gr
www.halandri.gr
info@festivalrematias.gr / aetopoli@otenet.gr

Διεύθυνση Πολιτισμού & «Αετοπούλειο» Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου
Φιλικής Εταιρίας & Τομπάζη 18- 15232 Χαλάνδρι
τηλ: 210 6820464
aetopouleio.blogspot.gr

Πρόσβαση στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς:
Χάρτης: http://bit.ly/lZXQ3Q
Από Σταθμό Μετρό Κατεχάκη: τοπική γραμμή ΟΑΣΑ 402 Πολύδροσο
Από Σταθμό Μετρό Χαλάνδρι: τοπική γραμμή ΟΑΣΑ 451 στάση Φαρίντα Λ. Πεντέλης
Από Αθήνα : Γραμμή ΟΑΣΑ Ε6 και 18 & 19 Τρόλεϊ (Αφετηρία – Μουσείο)
Από Πειραιά: 10 Τρόλεϊ (Τζιτζιφιές – Χαλάνδρι)
Για περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να καλέσετε το 185

Write a comment

Comments: 0