16ο Φεστιβάλ Αμφίπολης Σερρών

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ 2014

Το Φεστιβάλ Αμφίπολης είναι ένα πολιτιστικό φεστιβάλ με ποικίλες εκδηλώσεις που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο Αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης.

Το Φεστιβάλ Αμφίπολης ιδρύθηκε το 1999 για να αγκαλιάσει τον πολιτισμό της περιοχής. Στα δεκατέσσερα χρόνια παρουσίας του, σ’ ένα χώρο πανέμορφο δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα, δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να έλθουν πιο κοντά στην ιστορία, στον πολιτισμό και στην παράδοση της ευρύτερης περιοχής του Ιερού Όρους Παγγαίου.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο, και περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις όπως ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αφιερώματα, παραδοσιακές βραδιές.

Φέτος, το Φεστιβάλ Αμφίπολης για μια ακόμη χρονιά προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.


Κυριακή 6 Ιουλίου
«Τα Καινούργια Ρούχα Του Βασιλιά» , του Γιάννη Καλατζόπουλου
Ένα αλληγορικό παραμύθι για παιδιά… όλων των ηλικιών! Βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Σάββατο 12 Ιουλίου
Βραδιά παράδοσης
Με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Βλάχων «Γεωργάκης Ολύμπιος», του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου και του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Σάββατο 19 Ιουλίου
Συναυλία με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα.
Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας ξαναβρίσκονται στη σκηνή για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά! Μαζί τους η Γεωργία Νταγάκη.

Παρασκευή 25 Ιουλίου
«Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε», των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα
Αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, σε διασκευή-σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Με τους Κάτια Δανδουλάκη, Τάσο Χαλκιά, Θάνο Καληώρα, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα και Πρόδρομο Τοσουνίδη.

Σάββατο 26 Ιουλίου
«Χάνσελ και Γκρέτελ», από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου
Διασκευή στο ομώνυμο έργο των Αδερφών Γκριμ, από τους Χάρη Ρώμα και Βαγγέλη Δουκουτσέλη. Μουσική του πολύ αγαπητού Γιάννη Ζουγανέλη.

Σάββατο 9 Αυγούστου
Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με τη χαμηλόφωνη και διακριτική διαδρομή του μας ξεναγεί στα μονοπάτια του Αγίου Έρωτος.

Κυριακή 17 Αυγούστου
«Αντιγόνη», του Σοφοκλή
Η τραγωδία του Σοφοκλή από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή», σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη.

Σάββατο 23 Αυγούστου
«ωχ…Ηλέκτρα» του Γιάννη Καλλίτση
Παρωδία του Αλέξη Καλλίτση, βασισμένη στις τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευρυπίδη. Με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Κρατερό Κατσούλη και Πάνο Σταθακόπουλο

Write a comment

Comments: 0