Σταύρος Δαμιανίδης "Angler’s Delight"

«Angler’s Delight» - Σταύρος Δαμιανίδης

Ένα cd πρωτόγνωρο μας φέρνει αυτό το καλοκαίρι η εγχώρια αγορά, με τον τίτλο “Anglers Delight”, μια πρωτότυπη σύλληψη του Σταύρου Δαμιανίδη ή αλλιώς Bouoroke Mello, όπως υπογράφει τη δουλειά αυτή.

Πρόκειται για ένα Jazz Concept Album, δηλ. ένα album το οποίο διατρέχει ένα κεντρικό θέμα - τη θάλασσα και το ψάρεμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο Σταύρος Δαμιανίδης, λάτρης της jazz, promoter μεγάλων ονομάτων της jazz σκηνής και σαξοφωνίστας, παρουσιάζει 13 original συνθέσεις του, έχοντας στο οπλοστάσιό του την αφρόκρεμα των Jazz Ελλήνων μουσικών, όπως τον Γιώργο Ψυχογιό (πιάνο και ακκορντεόν), τον Γιώργο Πολυχρονάκο (drums), τον Γιάννη Κασσέτα (σαξόφωνα), Δημήτρη Παπαδόπουλο (τρομπέτα), Απόστολο Λεβεντόπουλο (κιθάρα), Πηνελόπη Τζανετάκη (φωνή), Περικλή Τριβόλη (μπάσο), Αλέξανδρο Τσάμη (κρουστά) και Δημήτρη Παντελιά (άλτο σαξοφωνο).

Τα κομμάτια μιλάνε για τη χαρά της ζωής στη θάλασσα, για χαμένους έρωτες, για τρικυμισμένες θάλασσες και ναυάγια και αποτελούνται από 4 σόλο κομμάτια (2 για σαξόφωνο, ένα για ακορντεόν και ένα για τσέλο), 5 τραγούδια με full band και άλλα 4 ορχηστρικά κομμάτια, που φλερτάρουν με την swing, αλλά προσδίδουν ένα φρέσκο αφηγηματικό τόνο.

Η πρωτοτυπία είναι στο δέσιμο των κομματιών μεταξύ τους, στα λιγοστά αλλά εύστοχα εφέ που έχουν ηχογραφηθεί ζωντανά, (σε ψαραγορές, στη θάλασσα, σε καταιγίδες στην πόλη και εκτός) από τους συντελεστές του cd, αλλά και στο concept της χάρτινης θήκης και του booklet, με φωτογραφίες από τη θάλασσα και μια αφήγηση για το περιεχόμενο των κομματιών και το νόημά τους.

Η μουσική είναι φρέσκια, είναι jazz που δεν βαραίνει, αλλά που αφήνει τον ακροατή να φανταστεί εικόνες και να χαλαρώσει σα να βρίσκεται μέσα σε μια βάρκα, δίπλα στο νερό. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε!!!

 

 

Write a comment

Comments: 0