ΑΡΜΟΣ "Μια σταγόνα φως"

“Μια σταγόνα φως”
Νέο Cd από τους Αρμός

Το συγκρότημα από την Κρήτη, γνωστό για το ιδιαίτερο Μεσογειακό ύφος αλλά και την πρωτότυπη και μεστή χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων ηχοχρωμάτων, παρουσίασαν το 2007 το δίσκο “Αμόνι και Νερό” και το 2010 το δίσκο “Άνεμοι και Παλίρροιες”, με τις συμμετοχές των Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Λιζέτας Καλημέρη κ.α.

Σήμερα μας παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Μια σταγόνα Φως” η όποια κυκλοφορεί από την Universal/Minos-Emi.

Ένα Cd που περιέχει 13 τραγούδια, δέκα συνθέσεις του συγκροτήματος και τρία σε μουσική του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του αξέχαστου ποιητή Άλκη Αλκαίου!

Ο Θάνος Μικρούτσικος  έχοντας συνεργαστεί μαζί τους σε κάποιες παραστάσεις του, τους εμπιστεύτηκε δύο ανέκδοτα τραγούδια του και ένα σε επανεκτέλεση, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση του στη μέχρι τώρα πορεία των Αρμός!

Μάλιστα, ο  μουσικοσυνθέτης μιλώντας για το συγκρότημα, τους χαρακτηρίζει σπουδαίους συνθέτες της γενιάς τους που διευρύνουν τα μουσικά όρια και που πατώντας, εν μέρει, στη μουσική παράδοση της Κρήτης, ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον.

Το “Μια Σταγόνα Φως” αποτελεί την πιο ώριμη αλλά και πιο εξωστρεφή δουλειά του κρητικού συγκροτήματος, με τραγούδια που χωρίς να εντάσσονται απαραίτητα σε ένα μουσικό είδος, συνυπάρχουν ενορχηστρωτικά, αλληλοσυμπληρώνονται νοηματικά και τελικά, δημιουργούν ένα ενιαίο, δυναμικό αλλά και κυρίως, άκρως μελωδικό και επίκαιρο άκουσμα, με έντονες αναφορές στην παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή μουσική.

Στο δίσκο συμμετέχουν οι σημαντικοί καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Κανά και Μίλτος Πασχαλίδης οι οποίοι, μαζί με τους τραγουδιστές του συγκροτήματος, Λευτέρη Μουρτζάκη και Μάνο Σμαργιανάκη, αποδίδουν με συνέπεια τους άλλοτε δυναμικούς κι άλλοτε ευαίσθητους και νοσταλγικούς στίχους των Άλκη Αλκαίου, Κώστα Μπουρναζάκη αλλά και Γιώργου Λεκάκη, Αναστασίας Στυλιανίδη, Άννας Παντελιδάκη και Ελένης Πίπη.

Οι Αρμός είναι οι:
Λευτέρης Μουρτζάκης στο τραγούδι,
Μάνος Σμαργιανάκης στο τραγούδι και τη κιθάρα και
Απόστολος Ξυριτάκης στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις.

Ειδικοί συνεργάτες τους, ο Γιάννης Κιαγιαδάκης και ο Νίκος Βογιατζάκης.

Οι Αρμός στο Διαδίκτυο:
www.facebook.com/pages/Συγκρότημα-Αρμός-Sygkrotima-Armos/133002033406299
https://www.youtube.com/user/armosmusic

Write a comment

Comments: 0