Απόστολος Καλτσάς "Μικρόγειος"

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ
ΜΙΚΡΟΓΕΙΟΣ

Μια μικρή μουσική πραγματεία του μικρού! Το μικρό ως ύλη, αντικείμενο, σημείο, αξία, το μικρό ως δυναμική και σημασία αντιστρόφως ανάλογες του υποδηλούμενου μεγέθους,το μικρό ως φετίχ,το μικρό ως ανάμνηση, το μικρό ως υπόμνηση,το μικρό ως φόρμα,διάρκεια,το μικρό ως ηλικία,το μικρό ως χώρος, ως χώρα, ως κόσμος, το μικρό ως σύμβολο. Γιατί άλλωστε το ελάχιστο-σταγόνα, σπόρος, λέξη-γεννάει το μέγιστο..
Ακόμη ένας "concept" πολυσυλλεκτικός δίσκος του Απόστολου Καλτσά σε στίχους δικούς του και άλλων έξι νέων στιχουργών, με τις συμμετοχές της Σοφίας Κουρτίδου,του Αδριανού Νόνη, του Γιάννη Κούτρα και της μικρής Εύας Βόγλη. Τραγούδια που εκτείνονται στυλιστικά σ ένα ευρύ φάσμα, από το ροκ στο ποπ και το λαϊκό, πάντα με άξονα την ισχυρή μελώδία και τον εκλεπτυσμένο στίχο, θεμελιώδη χαρακτηριστικά άλλωστε αυτού που σήμερα ονομάζουμε έντεχνο ελληνικό τραγούδι.Κυκλοφορεί από την Protasis. ''


MΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
https://www.youtube.com/watch?v=aW-oGh-0s6k

Μουσικοί: Κώστας Χατζόπουλος κλ. κιθάρα, μπαγλαμαδάκι - Κώστας Καρακατσάνης βιολί, μαντολίνο - Γιώργος Θεοδωρόπουλος όμποε, αγγλικό κόρνο - Απόστολος Καλτσάς άταστο ηλ. μπάσο,κρουστά
Ηχοληψία-μείξη: Κώστας Μαδεμλής
"Ένα συγκινητικό τραγούδι που αποκρυσταλλώνει/αντικατοπτρίζει την ουσία μιας Ελλάδας που όλοι μας τείνουμε να ξεχάσουμε..Μιας Ελλάδας που ξέρει να μετατρέπει το τίποτε σε κάτι,που ξέρει να ζεί τις μικρές χαρές της καθημερινότητας,που έχει μικρή έκταση αλλά είναι τεράστια σε πολιτισμό και ιστορικό βάθος. Η επιλογή της ερμηνεύτριας, της εξαιρετικά ταλαντούχας 10χρονης Εύας Βόγλη, προεκτείνει τα μηνύματα του τραγουδιού και απογειώνει την οικουμενικότητά του."

ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
https://www.youtube.com/watch?v=U4NH42XXKH4

Σοφία Κουρτίδου: τραγούδι,kazoo
Σωτήρης Καστάνης: ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες
Κώστας Καρακατσάνης: βιολί, φωνητικά
Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα
Aπόστολος Καλτσάς: ηλεκτρικό μπάσσο, φωνητικά
Κώστας Μαδεμλής: ηχοληψία-μείξη, φωνητικά

Μικρόγειος...
''αποστάγματα...εμβλήματα...ευρήματα...από τα μικρά στα μεγάλα...αναλαμπές
τα σημαντικα και τα συμπαντικά..οι κόκκοι...οι ακίδες κι οι ηλιαχτίδες
κουκούτσι...καρπός και φύτρα του έρωτα.
μικρό σα σφαίρα
μεγάλο σαν την ελπίδα να καρπίσει..''

Απόστολος Καλτσάς: Γεννήθηκε στη Λαμία.Σπούδασε Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Υπήρξε για 9 χρόνια μπασίστας του συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα αλλά συνεργάστηκε και με πλήθος άλλων καλλιτεχνών όπως ο Απ.Ρίζος, ο Θ.Μικρούτσικος, το Τρίφωνο, οι Άνεμος κ.α. Θεωρείται ένας απ τους πιο πολυδιάστατους Έλληνες μπασίστες. Το 2005 εκδόθηκε η μουσική του για το παραμύθι ΄Το ασημένιο ρομποτάκι με το κόκκινο φωτάκι'σε στίχους του Στρατή Πασχάλη. Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά 'Μυθοτοπία' με συμμετοχές πολλών επώνυμων τραγουδιστών και κορυφαίων μουσικών της τζαζ αλλά και της παραδοσιακής μουσικής. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και ως μουσικός-performer έχει περιοδεύσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και τις Η.Π.Α.

Write a comment

Comments: 0