Το Δάσος Αλλιώς 2013

Το Δάσος Αλλιώς | Εμπόριο Εορδαίας (Καστανόδασος)

Στους πρόποδες του Μουρικίου, εκεί που συναντιούνται τα όρια των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, απλώνεται το φημισμένο Καστανόδασος και το ιστορικό χωριό Εμπόριο, στα 730 μ. υψόμετρο. Το Εμπόριο είναι ένα χωριό του Δήμου Εορδαίας, χτισμένο στην ανατολική πλευρά του ομώνυμου βουνού, σε ωραία γραφική τοποθεσία, σχεδόν κρυμμένο μέσα στην καστανόφυτη και πευκόφυτη βουνοπλαγιά. Τα αναπαλαιωμένα Μακεδονίτικα σπίτια από ντόπια σιδερόπετρα, ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Μηνά, η γραφική πλατεία με τα μακρόβια πλατάνια της, το λιθόστρωτο που οδηγεί τον επισκέπτη από το ¨Κολύμπι¨ με τους καταρράκτες και τις φυσικές βάθρες στο αυτοφυές Καστανόδασος, δημιουργούν μια απόλυτα εναρμονισμένη σύνθεση του ανθρώπου και της φύσης.

Η σύνθεση αυτή, πλαισιώθηκε πέρυσι με την επανακαθιέρωση ενός εναλλακτικού μουσικού γεγονότος και την διοργάνωση του φεστιβάλ «το δάσος αλλιώς»…

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εθελοντική Ομάδα Νέων Εμπορίου, η οποία στα μόλις δύο χρόνια ζωή της, έχει καταφέρει πολλά γύρω από τον εθελοντισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του οικισμού, των τοπικών προϊόντων και του πολιτισμού του Εμπορίου.

Ο σκίουρος, που φιλοξενείται στους τεράστιους κορμούς των αιωνόβιων δένδρων του Καστανόδασους, μας δίνει το σύνθημα…

το δάσος αλλιώς!!!


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Παρασκευή 19/7/2013
Μπάντα της Φλώρινας
Παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα της Μακεδονίας

Σάββατο 20/7/2013
Μιλτιάδης Πασχαλίδης
Υπόγεια Τροχιά
Skary Face

Κυριακή 21/7/2013
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Δημήτρης Σταρόβας
Los Mujeros
5γραμμο Band

Είσοδος:
Παρασκευή ελεύθερη
Σάββατο/ Κυριακή 7€
Εισιτήριο Διημέρου 10€
Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ

Επισκεφτείτε τη σελίδα στο facebook για περισσότερες πληροφορίες, τελευταία νέα και διαγωνισμούς για προσκλήσεις!
https://www.facebook.com/ToDasosAllios

Write a comment

Comments: 0