Jane Doe - The Enormous Head of King Splendid

H Puzzlemusikκαλωσορίζει ένα καινούργιο όνομα στο δυναμικό της!

 

Jane Doe: το νέο άλμπουμ κυκλοφορεί στις 21 Φεβρουαρίου 2013.

Οι Jane Doe(ή μήπως η JaneDoe;) αποτελούσαν ίσως μέχρι τώρα ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ελληνικής σκηνής. Ήρθε η ώρα να βγουν στο φως…

Grab a bird from its tail

And fly away, it’s time to escape

‘A Man Named Freedom’

 

Το TheEnormous Headof KingSplendid έρχεται αρκετά χρόνια μετά το ντεμπούτο τους Heaven forDogs [RunDevilRun, 2007] που πέρασε – αδικαιολόγητα – σχετικά απαρατήρητο την εποχή της κυκλοφορίας του.

Από τότε το συγκρότημα εξελίχθηκε πάρα πολύ. Το 2008 «ψήθηκαν» κάνοντας πολλές συναυλίες δίπλα στα τότε γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής (FuzzyNerds, Film, Rosebleedκ.α.). Το 2009 πήραν την απόφαση να σταματήσουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα προκειμένου να αφοσιωθούν στην προετοιμασία του δεύτερου τους άλμπουμ.

Απόφαση που οδήγησε σε ένα άλμπουμ καλλιτεχνικά μεστό, συναισθηματικά πλήρες που μιλάει με τις μελωδίες και τους ασυνήθιστα όμορφους στίχους του κατευθείαν στην καρδιά και που, παρά τη σκληρή δουλειά που το γέννησε, καταφέρνει να είναι αβίαστα αυθόρμητο. 15 κομμάτια (τα δύο instrumental) που ακούγονται σαν να υπήρχαν πάντα μέσα μας και να βγήκαν μόλις τώρα στην επιφάνεια.

Το πιάνο, το τσέλο, το βιολί, η τρομπέτα και τα κρουστά έρχονται να απογειώσουν τις ήδη καλογραμμένες συνθέσεις και να προσθέσουν το δικό τους χρώμα στις… ‘We’re coming with the wind / And we’ll leave with the waves’* κιθαριστικές ενορχηστρώσεις τους. [* από το ‘AllthePoetsAreDead’]

Οι JaneDoe είναι εδώ για να μείνουν και με το The EnormousHead ofKing Splendidκαταθέτουν ένα δίσκο σταθμό για την ελληνική σκηνή.

I want you to wake up

And take the wild road

Leave tracks on the highway

And find where the storm goes

‘The Road Less Travelled

Οι JaneDoe παρόλα αυτά δεν είναι ένα συγκρότημα που μεγαλουργεί μόνο στο στούντιο. Με μια σειρά από liveπου ακολούθησαν την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων του άλμπουμ επιβεβαίωσαν αυτό που αρκετοί ψιθύριζαν ήδη από τα πρώτα τους βήματα: πως είναι ένα από τα πιο δυναμικά actστη σκηνή. Τα αποθεωτικά λόγια των Αμερικανών APlace tobury Strangersκαι των Βρετανών O.Children, των οποίων τις συναυλίες άνοιξαν, επίσης συνηγορούν σε αυτό.

Τα τραγούδια του TheEnormous Headof KingSplendid αντλούν την στιχουργική τους θεματική από 13 λογοτεχνικά βιβλία και 2 κόμιξ. Κάτι που ίσως για πρώτη φορά συμβαίνει σε επίπεδο ολόκληρου άλμπουμ:

Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Stratos Doe (τύμπανα, κρουστά), Dionisis Doe (μπάσο, μεταλλόφωνο) , Antonis Doe (Ηλ.κιθάρα) , Alkis Doe (Ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα), και Moss Doe (Λέξεις).

Στο άλμπουμ συμμετέχουν ακόμη οι εξής μουσικοί: Νικόδημος Τριαρίδης(ηλ.κιθάρες, μπάσο, κρουστά, πιάνο, programming), Πάνος Παπαδόπουλος(ηλ.κιθάρες), Μιχάλης Βρέττας(βιολί), Θοδωρής Παπαδημητρίου(τσέλο), Ελένη Φωτοπούλου(τσέλο), Τάσος Τατάρογλου(τρομπέτες), Τάσος Παπαλιάς(πιάνο, πλήκτρα), Γιάννης Γκουντάνος(κρουστά) καθώς και το παλαιότερο μέλος του συγκροτήματος NikosDoe(σε ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες)

Μια γεύση του άλμπουμ μπορείτε να πάρετε από το official βίντεο κλιπ του “All ThePoets Are Dead εδώ

To The Enormous Head of King Splendid ηχογραφήθηκε στη Θεσσαλονίκη στo The Sonic Ark Studio. Ηχογράφηση, Μίξη και mastering: Νικόδημος Τριαρίδης

Artwork: Γιάννης Γκαμίλης και MossDoe.

Jane Doe:Facebook | Youtube

Write a comment

Comments: 0