Χριστόφορος Κροκίδης - Με τα μάτια κλειστά

O Χριστόφορος Κροκίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά και από παιδί ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και βιολί. Συμμετείχε στα πρώτα προοδευτικά συγκροτήματα rock μουσικής στην δεκαετία του ’70. Ασχολήθηκε με την jazz, jazz-rock αλλά και ethnic μουσική. Παίζει ακόμα sitar, drums, keyboards.

Από το 1989 έως και το 2002 ήταν στενός συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έχει συνθέσει πολλές από τις γνωστές επιτυχίες του (Χρόνια Πολλά, Τα χάλια μου, Οδός Ελλήνων, Ανοιξέ μου να κρυφτώ, Παράπονα στη Λίνα, Γεια σου, Έχω ανάγκη, Καμπαρντίνα, Να με Φωνάξεις, Χαμένες αγάπες και πολλά άλλα), ενώ είναι υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις σε πολλές δισκογραφικές του δουλειές αλλά και ζωντανές εμφανίσεις. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Αφους Κατσιμίχα, Α. Βαρδή, Δ. Μούτση, Θ. Μικρούτσικο, Λ. Μαχαιρίτσα, Γ. Γιοκαρίνη, Β. Σαλέα και πολλούς άλλους. Το 2002 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος: " Ο φύλακας των σκουπιδιών".

Από το 2003 μέχρι σήμερα παίζει με τους Γιώργο Νταλάρα, Μαρινέλλα, Aντώνη Ρέμο, Δημήτρη Μητροπάνο, Δημήτρη Μπάση, Γιάννη Πάριο, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Πλούταρχο.

Ταυτόχρονα έχει τη δική του rock μπάντα παρουσιάζοντας την προσωπική δισκογραφική του δουλειά και τραγούδια από Pink Floyd, Satriani, J.Beck, Led Zeppelin, Deep Purple.

Η δεύτερη προσωπική του δουλειά έχει τίτλο «Με τα μάτια κλειστά» κυκλοφορεί από την FM Records.

Write a comment

Comments: 0