Χάρις Αλεξίου - Η τρίπλα

Μετά από 33 χρόνια η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει και πάλι με το δικό της μοναδικό τρόπο τον Μανώλη Ρασούλη που πρωτοσυνάντησε το 1979 «Στα τραγούδια της Χαρούλας».

Για μια ολόκληρη περίοδο, ταυτίστηκε με το λόγο του, τραγούδησε τις σκέψεις του και εξέφρασε με τη δική της δύναμη ψυχής και φωνής τα λόγια του.

“Η ΤΡΙΠΛΑ” Μια δισκογραφική έκδοση με 14 ανέκδοτα τραγούδια που έρχεται να εκφράσει τον παλμό της σε μια εποχή που έχουμε μεγάλη ανάγκη να ξαναβρεθούμε, να ελπίσουμε αλλά και να μοιραστούμε συναισθήματα και σκέψεις. Μέσα από τα λόγια του Μανώλη Ρασούλη και τις ερμηνείες της Χάρις Αλεξίου άλλωστε πολλές φορές βρήκαμε καταφύγιο.

H Χάρις Αλεξίου συναντά τον Μανώλη Ρασούλη στο σήμερα σε ένα αναπάντεχο ταξίδι με συνοδοιπόρους συνθέτες, παλιούς του φίλους μιας ζωής που μοιράστηκαν την έμπνευσή του και εντάχθηκαν στο πλευρό του. Βάσω Αλαγιάννη, Πέτρος Βαγιόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Leon Y. Poliker και ο Ορφέας Περίδης που ήταν ο τελευταίος συνοδοιπόρος του Μανώλη Ρασούλη και στις ζωντανές του παραστάσεις.

Δίπλα σε αυτές τις στιγμές η «μουσική» κατάθεση της Χάρις Αλεξίου σε ένα τραγούδι που διασκεύασε η ίδια πάνω σε μουσική του Μάνου Λοΐζου.

Ποιος δεν τραγούδησε και δεν τραγουδάει ακόμα εκείνα τα τραγούδια, «Ολα σε θυμίζουν», «Ο Φαντάρος» σε μουσική του Μάνου Λοΐζου, αλλά και τα τραγούδια που ακολούθησαν στο δίσκο «Η Ζωή μου κύκλους κάνει», «Ζήλεια μου», «Αν πεθάνει μια αγάπη» σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου.

Τη καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής του δίσκου είχε ο Ηλίας Μπενέτος.

Τις ενορχηστρώσεις και τη μουσική παραγωγή έκανε ο Χρυσόστομος Μουράτογλου.

Write a comment

Comments: 0