Μπέττυ Χαρλαύτη - Ποια να 'σαι συ

Μπέττυ Χαρλαύτη
«Ποια να ΄σαι συ»

Από το σύγχρονο τραγούδι ως το παραδοσιακό κι από το λυρικό ως τη τζαζ, το ρετρό και το ρεμπέτικο, η Μπέττυ Χαρλαύτη κινείται στις μουσικές ράγες της εποχής μας. Το στίγμα αυτό αποδίδει με τον δικό της τρόπο η πρώτη της δισκογραϕική δουλειά με τίτλο "Ποια να ΄σαι συ", που περιέχει τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ, σε ενορχήστρωση του Γιώργου Σχοινά.  

Ερμηνεία σε βάθος σπό μια φωνή με ιδιαίτερες ικανότητες που ξεχωρίζει από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Με χαρακτηριστική ευκολία - λόγω σπουδών και μιας πολυσχιδούς ενασχόλησης με τη μουσική - η Μπέττυ Χαρλαύτη μας ταξιδεύει στο χρόνο, γεφυρώνοντας παρελθόν, παρόν και … πολλά υποσχόμενο μέλλον. Φρεσκάδα και ευελιξία από ταγκό μέχρι φοξ τροτ και ετερόκλιτες επιλογές – έκπληξη, από το έτσι κι αλλιώς ευρύ ρεπερτόριο του Μιχάλη Σουγιούλ. 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το album "Ποια να ΄σαι συ" υπήρξε σημείο συνάντησης μουσικών - νέων αλλά και παλιότερων - από διαφορετικούς χώρους (τζαζ, κλασικού, λαϊκού κ.λπ.) η σύμπραξη των οποίων οδήγησε στην συγκεκριμένη "αλχημεία".

Ο Νίκος Καπηλίδης στα ντραμς, ο Λευτέρης Πουλιού στο σαξόφωνο, ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος στην κιθάρα, το μαντολίνο και το μπάντζο, ο Μιχάλης Δανιάς στο βιολί, ο Αντώνης Τζίκας στο κοντραμπάσο, ο Στέλιος Βαρβέρης στο μπουζούκι. 

Και βέβαια, η ευρηματική ενορχήστρωση του νέου ταλαντούχου μουσικού Γιώργου Σχοινά, ο οποίος παίζει ακορντεόν και πιάνο στον δίσκο, μεταμορϕώνει την δουλειά αυτή και της δίνει έναν αέρα φρέσκάδας έτσι που να την βγάζει από τα συνηθισμένα όρια του "ελαφρού τραγουδιού" κάνοντάς την κτήμα της γενιάς του. 

Ο Κώστας Μάντζιος τέλος βάζει την προσωπική του πινελιά με την φιλική του συμμετοχή και σε συνδυασμό με τη φωνή της Μπέττυς Χαρλαύτη αποδίδει ένα άλλο, ιδιαίτερο χρώμα στα κομμάτια στα οποία συμμετέχει.

Το cd “Ποια να ‘σαι συ» κυκλοφορεί ως ανεξάρτητη παραγωγή από την "medousa"

Write a comment

Comments: 0