ΦΕΣΤΙΒΑΛ - 2018

ElaiΩnas Festival 2018

ELAIΩNAS FESTIVAL 2018

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 4η ΧΡΟΝΙΑ

 

To ELAIΩNAS FESTIVAL, μία πλατφόρµα διάδρασης τεχνών και επιστηµών µε χαρακτήρα επιµορφωτικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό που προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό κάθε χρόνο από την άνοιξη του 2015 τη δυνατότητα να παρακολουθεί θεατρικές και µουσικές παραστάσεις σηµαντικών καλλιτεχνών εντελώς δωρεάν, παράλληλες επιµορφωτικές δράσεις και οµιλίες σπουδαίων εισηγητών, ακαδηµαϊκών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, αλλά και εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφία και video art, επιστρέφει από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμά του.

 

Η περιγραφή της ευρύτερης περιοχής της Αττικής και κυρίως ο ‘’λόγγος των Αθηνών’’, όπως έχει διασωθεί στο έργο του Δημήτρη Καμπούρογλου ήταν η αιτία για την δημιούργια αυτού του φεστιβάλ. Το όνομα της στάσης του μετρό ‘’Ελαιώνας’’, ο λόφος του Ιππίου Κολωνού, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ένα μικρό κομμάτι γης μέσα στην Γεωπονική Σχολή, είναι ότι έχει απομείνει για να θυμίζει τον ελαιώνα αλλά και τον ‘’λόγγο των Αθηνών’’ που εκτός από τον Καμπούρογλου, έχει υμνηθεί ως μαγικό τοπίο και σε πλήθος γραπτών ξένων περιηγητών, ως και τον 19ο αιώνα.

 

Με κεντρικό άξονα την ελληνική γλώσσα και ποίηση, την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνκής λογοτεχνίας µέσα στους αιώνες, στο ElaiΩnas Festival συμμετέχουν ιδιαίτερα αξιόλογοι εισηγητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, µουσικοί και καλλιτέχνες, προσδίδντας αδιαµφισβήτητα ένα ισχυρό στίγμα για τα ελληνικά δεδομένα, σε µία περίοδο µεγάλης κρίσης, ιδιαίτερα στον χώρο της τέχνης.

 

Για το 2018 το φεστιβάλ το ElaiΩnas Festival έχει ως κεντρικό άξονα την έννοια της ελευθερίας. Έµπνευση αποτελεί το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη, καθώς και οι λαϊκοί ποιητές και παραµυθάδες, φορείς της ελληνικής παράδοσης µέσα στους αιώνες.

 

Επίσης, φέτος το φεστιβάλ διευρύνει τους ορίζοντες του συνεργαζόμενο με σημαντικές δομές όπως η Κ.Ο.Α (Κρατική ορχήστρα Αθηνών) και η Ε.Λ.Σ. ( Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής), διατηρώντας ασφαλώς τον χώρο του Πάρκου Ακαδημίας Πλάτωνος, μέσα στην καρδιά του πάλαι ποτέ Ελαιώνα ως σημείο κατατεθέν των δράσεων του.

 

www.elaionasfestival.com 

 

Το φεστιβάλ παρουσιάζεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

και οι είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν

 

Kαλλιτεχνική διεύθυνση του ElaiΩnas Festival

Φένια Παπαδόδηµα – Γιώργος Παλαµιώτης

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟ

Διαδραστικό μουσικό παραμύθι (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών)

Ένα μουσικό παραμύθι τοποθετειμένο στην περιοχή των Παξών, στο οποίο συνδυαλέγονται παραδοσιακά στοιχεία μυθοπλασίας με στοιχεία της σύγχρονης μουσικής. Στο παραμύθι ένας ψαράς προκαλεί την τύχη του αψηφώντας τα λόγια της Μοίρας, και ένα μαγεμένο φυλαχτό στο λαιμό της κόρης του γίνεται αιτία για έναν αποχωρισμό, ένα μεγάλο ταξίδι και μια ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή. Ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι, στο οποίο συνδιαλέγονται παραδοσιακά στοιχεία μυθοπλασίας με στοιχεία της σύγχρονης μουσικής. Στόχος του έργου είναι να ενσωματωθεί στην παράσταση του παραμυθιού ένας «χορός» αφηγητών διαφόρων ηλικιών – από 10 ετών και πάνω – μέσω ενός μικρού κύκλου εργαστηριακών προβών. 

 

Σύνθεση Μουσικής - Κείμενο:   Δήμητρα Τρυπάνη

Άρπα/αφήγηση:   Γωγώ Ξαγαρά

Βιολί/αφήγηση: Παναγιώτης Τζιώτης

Τσέλο/αφήγηση: Ήβη Παπαθανασίου

Φλάουτο/αφήγηση:  Νίκος Νικόπουλος

Κρουστά/αφήγηση: Δήμητρα Τρυπάνη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30 | Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα- Είσοδος από Μοναστηρίου 136 - Χάρτης

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Όπερα Σκιών (Εναλλακτική Σκήνη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

 

Η πρωτότυπη όπερα σκιών επιφυλάσσει για το κοινό της μια αναπάντεχη συνάντηση: του δικού μας Καραγκιόζη με τον Αρλεκίνο της κομέντια ντελ άρτε. Η  παράσταση είναι βασισμένη στην όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα και έχει ως σκοπό να εξερευνήσει τα κοινά στοιχεία του ελληνικού θεάτρου σκιών και του ιταλικού θεάτρου μαριονέτας.  Τις μαριονέτες και τις φιγούρες πλαισιώνει μια ομάδα ερμηνευτών, διακεκριμένων στον χώρο της  μπαρόκ μουσικής, αλλά και με βαθιά γνώση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και ιδιαίτερα της μουσικής παράδοσης του ελληνικού θεάτρου σκιών. Η θεόρβη, το μπαρόκ βιολοντσέλο και το μπαρόκ μαντολίνο συναντιούνται με τους ήχους του μπουζουκιού και της λαϊκής κιθάρας.

 

Αρνούμενος να υπηρετήσει τον Σουλτάνο  στον Κρητικό  Πόλεμο, που ξεκίνησε  το 1645, ο Έλληνας Τσάνι, ο γνωστός σε όλους μας Καραγκιόζης, το σκάει αμέσως μετά την αποβίβαση των οθωμανικών στρατευμάτων στην Κρήτη. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην οικογένειά του, και ύστερα από περιπλάνηση και περιπέτειες σε θάλασσες και χώρες μακρινές, η μοίρα τον φέρνει στη Βενετία. Εκεί θα συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του, τον Αρλεκίνο, ο οποίος για να τον εμψυχώσει του διηγείται, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την ιστορία της Επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα. Ο  αξιαγάπητος ξυπόλητος ήρωας  φορώντας μανδύα και σανδάλια μεταμορφώνεται σε Οδυσσέα, η Αγλαΐα σε Πηνελόπη, το κολλητήρι σε Τηλέμαχο, ο Χατζιαβάτης σε Εύμαιο και η γνωστή παρέα των: μπάρμπα- Γιώργου, Σταύρακα, Νιόνιου, Μορφονιού και Εβραίου σε μνηστήρες... σε ένα γαϊτανάκι ήχων και σκιών που περιπλανιέται σε παράγκες και παλάτια αλλά και το φοβερό νησί του Κύκλωπα Πολύφημου.

Σύλληψη / Δραματουργία / Ερμηνεία:

Καραγκιοζοπαίκτης: Αλέξανδρος Μελισσηνός

Τραγούδι: Έλενα Κρασάκη (υψίφωνος)

Θεόρβη, μαντολίνο, μπουζούκι: Θεόδωρος Κίτσος 

Μπαρόκ βιολοντσέλο, λαϊκή κιθάρα: Ιάσων Ιωάννου 

Βιολόνε, μαντολίνο: Δημήτρης Τίγκας 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:00 | Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα- Είσοδος από Μοναστηρίου 136 - Χάρτης

 

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ

Ποιητικό αφήγημα

 

Ο Λάμπρος του Δ. Σολωμού είναι μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν της σκοτεινή του ιστορία του σαν ένα λαικό τραγούδι.

 

TETAPTH 13 IOYNIOY 21:00 | Tempus Verum -  Εν Αθηναις | Ιάκχου 19 - Γκαζι - Χάρτης

 

 

ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ

Μουσικό αναλόγιο

 

Δύο μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, συμπράτουν με δύο μουσικούς που έρχονται από τον χώρο της τζαζ. Ένας μουσικός καμβάς βασισμένος σε πρωτότυπες συνθέσεις της Φένιας Παπαδόδημα εμπνευσμένες από το αριστουργηματικό αυτό διήγημα.

 

Το Άνθος του Γιαλού είναι άλλο ένα μικρό διαμάντι, ένα μαγευτικό ηχογράφημα λέξεων που το συνθέτουν οι παφλασμοί κάτω από τα κουπιά των “ελαφροίσκιωτων¨ ταξιδευτών, οι ανάσες τους, τα νυχτοπούλια που σκίζουν τον αέρα, η ρυθμική επωδός ¨ακόμη λίγο και το φτάσαμε¨, και ο χτύπος της καρδιάς τους που δεν ακούγεται αλλά υπονοείται.

 Οι ελαφροίσκιωτοι κωπηλάτες πασχίζουν να φτάσουν ένα άυλο φως, άγνωστης προέλευσης που εμφανίζεται κάθε νύχτα στο βάθος του ορίζοντα, έξω από το λιμάνι:

 

 “…έβλεπε, λέγω, ανοικτά εις το πέλαγος…εν μελαγχολικόν φως- κανδήλι, φανόν, λαμπάδα, ή άστρον πεσμένον- να τρεμοφέγγη, εκεί μακράν, εις το βάθος της μελανωμένης εικόνος, επιπολής εις το κύμα, και να στέκη επί ώρας φαινόμενον ως να έπλεε, και μένον ακίνητον.”

 

Ο Παπαδιαμάντης αγγίζει με τον παιδικό του τρόπο ένα θέμα σύνθετο και πολυδιάστατο : τους δύο  ίσως και περισσότερους κόσμους μέσα στους οποίους κινούμαστε.

 Από τη μία ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας και από την άλλη ένας άλλος κόσμος, αόρατος, από τον οποίο μας έρχονται καμιά φορά σαν μηνύματα, αποκαλύψεις, εμφανίσεις, θραύσματα εικόνων, που δεν ανήκουν όμως στον χειροπιαστό, υλικό κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δύο αυτές πραγματικότητες συνυπάρχουν. Πολλοί λίγοι όμως αντιλαμβάνονται φαινόμενα της άλλης διάστασης.

 

“Κ’ η Σπίθα εκείνη, η φωτιά του πελάγου που είδες, Μάνο, είναι η ψυχή του Βασιλόπουλου, που έλυωνε, σβήσθηκε στα σίδερα της σκλαβιάς, και κανείς δεν την βλέπει πια, παρά μόνο όσοι ήταν καθαροί τον παλαιόν καιρόν, και οι ελαφροίσκιωτοι στα χρόνια μας.”

 

Μ’ αυτή την αινιγματική πρόταση κλείνει το διήγημα αφήνοντας ερωτήματα. Όπως πάντα, ο Παπαδιαμάντης ανοίγει ένα παραθυράκι που τρίζει και σε προοπτική αποκαλύπτεται πλειάδα ερωτηματικών, παραλληλισμών, βαθύτερων νοημάτων.

 

“…ένα λουλουδάκι αόρατο, μοσχομυρισμένο,  φύτρωσε ανάμεσα στους δύο αυτούς βράχους, οπού το λεν’ Άνθος του Γιαλού, αλλά μάτι δεν το βλέπει… “

 

Άρπα - Αφήγηση: Γωγώ Ξαγαρά 

Τσέλο: Ήβη Παπαθανασίου

Ηλεκτρικό μπάσο - Ηχοτοπία: Γιώργος Παλαμιώτης

Μουσική – Σύλληψη – Φωνή - Νγκόνι: Φένια Παπαδόδημα

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 22:00 | Tempus Verum - Εν Αθηναις | Ιάκχου 19 - Γκαζι - Χάρτης

 

 

VIOLA DA GAMBA LOOPS

 

O Αντώνης Σκαμνάκης σε μυσταγωγικό κλιμα, παίζοντας  Βιόλα ντα Γκάμπα, (Ενα Μεσαιωνικό όργανο που γνωρίσαμε κάποτε στην ταινία ''Ολα τα Πρωινα του Κοσμου''),  παρουσιάζει το project: ''VIOLA DA GAMBA LOOPS''.  Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι από την Δυτική Αφρική μέχρι την Κρήτη και από τον Marin Marais μέχρι τον Tom Waits. παραλληλα εκτυλίσονται δικές του συνθέσεις από θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους όπου έχει συνθέσει τη μουσική. Στο project ''VIOLA DA GAMBA LOOPS'' επιχειρείται για πρώτη φορά  η χρήση ενός οργάνου παλαιάς μουσικής (γκάμπα),  να συνδιαστεί με τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία (loop machine), σε ένα ρεπερτόριο, πέρα από αυτό του οργάνου. Δυο βιόλες κι ενα loop-machine θα ενορχηστρώνουν το κάθε κομμάτι. Ο Αντώνης Σκαμνάκης γεννήθηκε ατην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και παίζει κοντραμπάσο και βιόλα ντα γκάμπα.  Διετέλεσε για 15 χρόνια μέλος του συγκροτήματος Χαίνηδες και σήμερα ασχολείται κυρίως με τη σύνθεση μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ως κοντραμπασίστας έχει συνεργαστεί με πληθος άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Αυτό τον καιρό συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα ''Αστροναύτες'' και την ομάδα μαριονετιστών ''Hop Signor''

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:00 | Tempus Verum - Εν Αθηναις | Ιάκχου 19 - Γκαζι - Χάρτης

 

 

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ

Μουσικό αναλόγιο με παραδοσιακή λύρα

 

''... Ὅταν εὑρέθη ὁ πνιγμένος, ἀκριβῶς κάτω ἀπὸ τὸν βράχον τοῦ Κοιμητηρίου''.

Ο Δημήτρης Λάλος διαβάζει το κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "ο Νεκρός ταξιδιώτης" σε συνεργασία με τον μουσικό και οργανοποιό Γιώργο Μαυρίδη για πρώτη φορά με παραδοσιακή λύρα. Το κείμενο του Παπαδιαμάντη συναντά την παραδοσιακή λύρα σε έναν διάλογο που έχει σκοπό να αποκαλύψει τον εσωτερικό πλούτο του εγγράμματου λόγου και να τον μεταφέρει στο σήμερα, ανακαλύπτοντας την εκλεκτική συγγένεια που μπορεί να έχει με τον σύγχρονο άνθρωπο.

 

TETAPTH 14 IOYNIOY 22:00 | Tempus Verum - Εν Αθηναις | Ιάκχου 19 - Γκαζι - Χάρτης 

Φεστιβάλ Πόζαρ 2018 | 20-22 Ιουλίου | Δείτε το έως τώρα πρόγραμμα!

7ο Φεστιβάλ Πόζαρ

20-21-22 Ιουλίου 2018

Λουτρά Αλμωπίας

 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα εξής:

 

Παρασκευή 20 Ιουλίου 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Σωκράτης Μάλαμας  

 

Σάββατο 21 Ιουλίου

Γιάννης Χαρούλης 

 

Κυριακή 22 Ιουλίου

ΠΥΞ ΛΑΞ

 

περισσότερες πληροφορίες σύντομα...

 

www.facebook.com/FestivalPozar

Music Highway Festival mountain edition Vol.2 | 10-11 Αυγούστου 2018 | (Ανακοίνωση ημερομηνιών)

Music Highway Festival Mountain Edition Vol.2

10-11 Αυγούστου 2018

Παραδοσιακός Ξενώνας Φαρής .... στον Ταΰγετο

 

Μετά την υπερεπιτυχημένη πρώτη απόπειρα του περασμένου καλοκαιριού, το Music Highway Festival ετοιμάζεται για τη δεύτερη εκδρομή του. Το φεστιβάλ – θεσμός για τα μουσικά δρώμενα της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής, με 7 συνεχόμενα χρόνια σταθερής παρουσίας και διαρκώς ανοδικής πορείας στον ιστορικό χώρο του Κυττάρου της Αθήνας, παρουσιάζει πλέον και την καλοκαιρινή εκδοχή του. 

Σε μια ειδυλλιακή περιοχή του επιβλητικού Ταϋγέτου, στα 1000 μέτρα υψόμετρο, στην περιοχή Γόλας – Γοράνων (και σε κοντινή απόσταση από Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Γύθειο), ο Παραδοσιακός Ξενώνας Φαρής ανοίγει τις πόρτες του για ένα μοναδικό διήμερο που συνδυάζει τη χαλάρωση και τη διασκέδαση, έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο την καλή μουσική.

Πιστό στις αρχές του και στα υψηλά αισθητικά του κριτήρια, το φετινό Music Highway Festival – Mountain Edition Vol.2 παρουσιάζει ένα από τα πιο ποιοτικά line up του ερχόμενου καλοκαιριού. 

Το ραντεβού έχει δοθεί και το Music Highway Festival – Mountain Edition Vol.2 αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα δυνατότερα γεγονότα και αυτού του καλοκαιριού!!!

 

Λεπτομέρειες και πλήρες Line up σύντομα...

 

www.facebook.com/musichighwayfestival/

Skyros Summer Fest | 27-28 Ιουλίου

SKYROS Summer Fest

27-28 Ιουλίου 2018

 

 

Κάτι νέο συμβαίνει στον φεστιβαλικό χάρτη του ελληνικού καλοκαιριού! Το μαγευτικό νησί της Σκύρου φιλοξενεί για πρώτη φορά το SKYROS Summer Fest, καλώντας μας να ακούσουμε μουσική βγαλμένη από τα συναυλιακά μας καλοκαίρια αλλά και να να εξερευνήσουμε ένα νησί - "κρυμμένο θησαυρό" και την άγρια ομορφιά του.

 

Σχεδόν μιάμιση ώρα με το καραβάκι από την Κύμη, αλλά τοποθετημένη στρατηγικά στο κέντρο του Αιγαίου, η Σκύρος είναι το νησί των εκπλήξεων. Η μουσική ξεκινάει από το λιμάνι, με την καφετέρια στην πλαγιά να παίζει στη διαπασών "Στάνλεϋ Κιούμπρικ: A Space Odyssey" για την υποδοχή του πλοίου και συνεχίζεται με τους χορούς στην πλατεία της "κρυμμένης" Χώρας.

 

Το Skyros Summer Fest, έρχεται να πάρει την σκυτάλη και να μας μεταφέρει στη σκηνή του που ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, στον χώρο "CookNara"στην παραλία της Κυρά-Παναγιάς.

 

Η πρώτη μέρα 27 Ιουλίου, φιλοξενεί στις 21.00 τους πάντα εξαιρετικούςΧαϊνηδες σε πλήρη παράταξη και στις 23.00 τον μοναδικό Γιάννη Χαρούληπου για άλλη μια φορά υπόσχεται να μην αφήσει κανέναν καθιστό και ασυγκίνητο.

 

Η δεύτερη και τελευταία μέρα, 28 Ιουλίου στις 21.00, φέρνει την απόλυτη συνεργασία της χρονιάς: Τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα οι οποίοι έρχονται κλείσουν πανηγυρικά το πρώτο SKYROS Summer Fest!

 

Κλείστε γρήγορα δωμάτιο, μείνετε σε κάποιον φίλο ή φέρτε τη σκηνή σας. Από αυτή τη γιορτή δεν θα λείψει κανείς!

 

SKYROS Summer Fest

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

21:00  -  Χαΐνηδες

23:00  -  Γιάννης Χαρούλης

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

21:00 - Θ. Παπακωνσταντίνου - Σ. Μάλαμας 

 

Χώρος "CookNara", παραλία Κυρα-Παναγιάς

 

 Περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα κρατήσεων σύντομα

 Περισσότερες πληροφορίες για πρόσβαση και ακτοπλοϊκά εισιτήρια σύντομα

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ

 

Διοργάνωση - Παραγωγή: Δήμος Σκύρου

 

Follow SKYROS Summer Fest: www.facebook.com/SkyrosSummerFest/

Ziria Music Festival 2018 | 23-25 Αυγούστου

10 χρόνια Ziria Festival

23-24-25 Αυγούστου 2018

Τρίκαλα Κορινθίας

 

Κάθε χρόνο τέλη Αυγούστου πάμε ψηλά, πάνω από τα Τρίκαλα Κορινθίας και βιώνουμε το πιο ξεχωριστό, ελεύθερο και high φεστιβάλ!

 

 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

- Social  Waste (25/8)

Naxatras 

 

 

www.ziriafestival.gr

www.facebook.com/ziriafestival/

UP Festival 2018 | 8-14 Ιουλίου

*ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΦΤΑΣΕ*

UP FESTIVAL 2018 

 

8-14 ΙΟΥΛΙΟΥ // ΑΙΓΙΑΛΗ - ΑΜΟΡΓΟΣ #upfestivalgr

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100C // PAVLOS PAVLIDIS & B MOVIES // Vodka Juniors // 12ος πίθηκος // Βέβηλος // Jack Heart // CHICKN // Σtella// The Man from Managra // Tango with Lions (band)// Bad Movies // Sillyboy's Ghost Relatives // Menta //Lip Forensics // Pale Oaks // Laternative (Official)

 

MORE TBA - STAY TUNED

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

 

 

www.facebook.com/stinadeiaparalia/

Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ 2018 | 30/6 - 1/7

"Τώρα την καλοκαιριά, μικρό μου"

Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ

30/6 & 1/7

Στο παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι

 

Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ από τα Εξάρχεια στο Γκάζι

Αυτό το φεστιβάλ θα συμβαίνει απλώς καλοκαίρι

Το ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΟΥΡΓΙΑ είναι το καλοκαίρι στην Αθήνα

 

Στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι θα στηθεί για δύο μέρες η πιο καλοκαιρινή σκηνή της πόλης

 

Την 1η μέρα 30/6 τη φωτιά του Καραγκιόζης Γιούργια ανάβουν οι

Βαναδαλουσία

Χειμερινοί κολυμβητές

Χαϊνηδες

 

Τη 2η μέρα 1/7 τη μουσική γιορτή συνεχίζουν οι

Baildsa

Θραξ Πανξ

Boban Markovic Orkestar

 

Το Καραγκιόζης Γιούργια γεννήθηκε δυο γειτονιές πιο πάνω από το Γκάζι, στο Καφενείο του Καραγκιόζη στα Εξάρχεια.

7 χρόνια τώρα το Καφενείο του Καραγκιόζη ζεσταίνει τους χειμώνες μας με μουσικές γιορτές και μπάντες από όλη την Ελλάδα να δίνουν το παρών. Τα καλοκαίρια το Καφενείο του Καραγκιόζη άφηνε τον γλετζέδικο, χαρούμενο κι έξω καρδιά χαρακτήρα του να βγει στο πεζοδρόμιο και να διαδώσει τη γιορτή.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

1.Καραγκιόζης. παραδοσιακό καφενείο Κωλεττη 33 Εξάρχεια.τηλ 2130068858

2.Αγροτικόν.Καρπενησίου 52 Περιστέρι 2105729629

3.Ραμον.Σπυρου Μερκούρη 22Α Παγκράτι 2155556440

4.Ασκέρι παραδοσιακό καφενείο.Αγιου Ιωάννου 63 κ Ελευθερίας 1.Αγία Παρασκευή.2106085855

5.Ticketservices.gr & Πανεπιστημίου 39

 

Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ η κάθε ημέρα

                                 18 ευρώ οι δύο ημέρες

Ώρα έναρξης  20.00

 

Διοργάνωση : Καραγκιόζης - Παραδοσιακό καφενείο Εξάρχεια

 

Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις : Pure Public Relations

Άννα Γιώτη  giotianna@gmail.com  6946959419

Αγγέλα Παπαθανασίου  angelapap@gmail.com  6942990280 

 

www.facebook.com/Καραγκιόζης-Γιούργια-Φεστιβάλ-1796837380366590

Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα | (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα)

Το ανανεωμένο φεστιβάλ “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα” ξεκινάει στις 20 Ιουνίου

 

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα

 

 

www.facebook.com/Λιπάσματα-2018-Φεστιβάλ-στη-θάλασσα-907585189382717/

Matala Beach Festival | 22-24 Ιουνίου 2018 | Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

Matala Beach Festival 2018

22-24 Ιουνίου

 

LINE UP MATALA BEACH FESTIVAL 2018

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου

19:00 Κίτρινα Ποδήλατα

21:30 Διονύσης Σαββόπουλος

23:30 Ματούλα Ζαμάνη

 

Σάββατο 23 Ιουνίου

19:00 No Quarter

20:00 Thunderstruck (Tribute to AC/DC)

21:30 1550

23:30 Βασίλης Παπακωνσταντίνου

 

Κυριακή 24 Ιουνίου

19:00 2002GR

21:30 Ελευθερία Αρβανιτάκη

23:30 CORETHEBAND

 

www.facebook.com/matalabeachfestival

Γιορτές της Γης 2018 | 4-8 Ιουλίου | Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Γιορτές της Γης

4-5-6-7-8 Ιουλίου

Βλάστη Κοζάνης

 

Το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολικό φεστιβάλ έρχεται φέτος ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι. 5-6-7-8/Ιουλίου σκάει μύτη και δεν αστειεύεται

 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

Θράξ Πανκς

BAiLdSA

Kocani Orkestar 

Balothizer

- VIC "Villagers of Ioannina City"

Βουκολική Διαταραχή

- Χειμερινοί Κολυμβητές

 

www.facebook.com/EarthFestivalVlasti

Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2018 | 3-5 Αυγούστου | Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

16 χρόνια Φεστιβάλ νεολαίας Τυχερού

3-4-5 Αυγούστου 2018

Λίμνη Τυχερού, Έβρος

 

Τα αυγουστιάτικα βράδια αποκτούν λάμψη και ρυθμό!!!

3 ημέρες η μουσική πλημμυρίζει το Τυχερό Έβρου.

 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα εξής:

 

Παρασκευή 3 Αυγούστου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

 

Σάββατο 4 Αυγούστου

Νατάσσα Μποφίλιου

 

Κυριακή 5 Αυγούστου

 

περισσότερα νέα σύντομα

 

www.facebook.com/festival.tixerou/

Θέατρο Τεχνόπολις | Ηράκλειο Κρήτης | Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

- Σάββατο 09 Ιουνίου

Θέατρο "ΑΜΛΕΤ"

- Κυριακή 10 Ιουνίου

Θέατρο "ΑΜΛΕΤ"

- Τετάρτη 13 Ιουνίου

Θέατρο "Ράφτης Κυριών"

- Πέμπτη 14 Ιουνίου

Σχολή Χορού Περυσινάκης

- Σάββατο 16 Ιουνίου 

Θέατρο "Η Μεγάλη Χίμαιρα"

- Κυριακή 17 Ιουνίου 

Θέατρο "Η Μεγάλη Χίμαιρα"

- Δευτέρα 18 Ιουνίου

Συναυλία της ΚΟΗ με το συγκρότημα Νότιοι Ανεμοι

- Πέμπτη 21 Ιουνίου

Σχολή Χορού Τσακιρέλης Κων/ντίνος

- Παρασκευή 22 Ιουνίου

Σχολή Χορού Τσακιρέλης Κων/ντίνος 

- Σάββατο 23 Ιουνίου 

Μουσική Παράσταση με τους TIGER LILLIES

- Τρίτη 26 Ιουνίου

Σχολή Χορού ΚΛΑΙΡΗ

- Τετάρτη 27 Ιουνίου

Σχολή Χορού ΚΛΑΙΡΗ

- Πέμπτη 28 Ιουνίου

Συναυλία Μάριος Φραγκούλης

- Παρασκευή 29 Ιουνίου

Παιδικό Θέατρο

- Σάββατο 30 Ιουνίου

Παιδικό Θέατρο

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

- Κυριακή 01 Ιουλίου

Παιδικό Θέατρο

- Δευτέρα 02 Ιουλίου

Συναυλία Κωστής Μαραβέγιας

- Παρασκευή 06 Ιουλίου

Παράσταση Χορού

- Τρίτη 10 Ιουλίου

Θέατρο "Μαντάμ Σουσού"

- Τετάρτη 11 Ιουλίου

Θέατρο "Μαντάμ Σουσού"

- Πέμπτη 12 Ιουλίου

Θέατρο "Μαντάμ Σουσού"

- Δευτέρα 16 Ιουλίου

Συναυλία Θάνος Μικρούτσικος - Χρηστος Θηβαίος & άλλοι

- Τρίτη 24 Ιουλίου

Συναυλία Ευανθία Ρεμπούτσικα & Ελλη Πασπαλά

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

- Τετάρτη 01 Αυγούστου

Θέατρο " Βατράχοι" του Αριστοφάνη

- Πέμπτη 02 Αυγούστου

Θέατρο " Βατράχοι" του Αριστοφάνη

- Παρασκευή 03 Αυγούστου

Παιδικό Θέατρο

- Κυριακή 05 Αυγούστου

Συναυλία Μιχάλης Τζουγανάκης

- Πέμπτη 09 Αυγούστου

Συναυλία Σταύρος Ξαρχάκος & Άλκηστις Πρωτοψάλτη

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

- Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου

Θέατρο "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη

- Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου

Θέατρο "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη

 

 

σύντομα περισσότερες εκδηλώσεις....

ΛελέΚιος Φιέστα 2018 | 4-5 Αυγούστου

Λελέκιος Φιέστα 2018

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Αυγούστου

 

4o χλμ Ναυπλίου-Νέας Κίου, Νέα Κίος Αργολίδας

Λελέκιος Φίεστα - 1η μέρα  - Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 

Στην έναρξη της φετινής μας φιέστας

Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Σωκράτης Μάλαμας.

 

Λελέκιος Φίεστα - 2η μέρα  - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 

Οι Planet of Zeus εμφανίζονται την 2η μέρα ανοίγοντας ένα line up που αναμένεται ισοπεδωτικό.

 

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες μπάντες καθως και πληροφορίες για τα σημεια προπώλησεις 

 

#Lelekios #lelekiosfiesta

 

www.facebook.com/lelekiosfest

7ο Φεστιβαλ Δάσους Αρβανίτσας | 13-15 Ιουλίου 2018 | Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

7ο  Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτας

13-15 Ιουλίου 2018

Αρβανίτσα Βοιωτίας - Κυριάκι Βοιωτίας

 

Παρασκευή 13 Ιουλίου

Υπόγεια Ρεύματα

Διάφανα Κρίνα

Παύλος Παυλίδης - Γιάννης Αγγελάκας

 

Σάββατο 14 Ιουλίου

ΛΑΡΓΚΟ

Ευτυχία Μητρίτσα

Σωκράτης Μάλαμας - Θανάσης Παπακωνσταντίνου

 

Κυριακή 15 Ιουλίου

ένχορδον

Λαμπρινή Καρακώστα 

Γιάννης Κάραλης

Νατάσσα Μποφίλιου

 

www.facebook.com/Μουσικό-Φεστιβάλ-Δάσους-Αρβανίτσας-206063692874685/

18th Athens Technopolis Jazz Festival | 4-10 Ιουνίου | #JazzBeThere (Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης ημέρας)

 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

 

18th Athens Technopolis Jazz Festival

4 έως 10 Ιουνίου 2018

 

#JazzBeThere: Το πιο δυνατό line-up που θα κάνει

όλη την πόλη jazz

 

1 φεστιβάλ | 18 χρόνια | 7 μέρες | 21 μουσικά σχήματα

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων & απρόσμενων εκπλήξεων

 

Το 18th Athens Technopolis Jazz Festival έρχεται από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να μας χαρίσει 7 μέρες υπέροχης jazz εμπειρίας. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του αγαπημένου -και ενήλικου πλέον- φεστιβάλ, η πιο jazz σκηνή της πόλης θα υποδεχτεί 21 μουσικά σχήματα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να έχουν για πρώτη φορά τη δική τους συμμετοχή κάνοντας τον international αέρα του φεστιβάλ ακόμα πιο εντυπωσιακό! Την εορταστική αυτή ατμόσφαιρα θα συμπληρώνουν  μεγάλες παράλληλες εκδηλώσεις και απρόσμενες εκπλήξεις που θα σας αποκαλύψουμε πολύ σύντομα!

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ενώνοντας και φέτος τις δυνάμεις της με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι έτοιμη για άλλη μία μοναδική διοργάνωση με το φετινό line-up να είναι πιο δυνατό και πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά. Παράλληλα, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, επιστρέφει το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5 με τρία καινούργια σχήματα που μας καλούν να αφεθούμε στους ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς που θα προκύψουν επί σκηνής με σημαντικούς βετεράνους της jazz. Αποτέλεσμα της ταυτόχρονης αυτής συνύπαρξης; Μία πόλη όλη jazz!

 

Are you ready to jazz?

 

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, την πρώτη μέρα του 18th Athens Technopolis Jazz Festival, που θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική jazz σκηνή, πρώτοι από όλους μάς υποδέχονται οι “Greek Jazz Virtuosos”: Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos, στη συνέχεια η νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ, “Mihalis Kalkanis Live” και η βραδιά ολοκληρώνεται με την εμφάνιση του μουσικού σχήματος που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, “John Balikos Trio”.

 

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, η μέρα ανήκει στους “Ιωάννου / Βαφέας Quartet” (Κύπρος), “Greg Lamy Quartet” (Λουξεμβούργο) και “Accordi e Disaccordi” (Ιταλία) ενώ την Τετάρτη 6 Ιουνίου η σκηνή υποδέχεται τους “Drifter” (Βέλγιο), “All Too Human” (Δανία) και “Sebastian Studnitzky “MEMENTO” orchestral experience” (Γερμανία).

 

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου ερχόμαστε πιο «κοντά» με τις Ισπανία, Τσεχία και Ολλανδία «ταξιδεύοντας» υπό τους ήχους των “Enriquito Trio”, “Milan Svoboda Quartet” και “Under the Surface” αντίστοιχα. Το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του “Theo Croker” από τις ΗΠΑ, ενώ νωρίτερα θα έχουμε απολαύσει τους “Woody Black 4” (Αυστρία) και “Moncef Genoud” (Ελβετία).

 

Το Σάββατο 9 Ιουνίου καταφτάνουν οι “Espen Berg Trio” (Νορβηγία), οι “Brightbird  Trio” (Πορτογαλία) και οι πάντα “γοητευτικοί” “Peedu Kass Momentum” (Εσθονία). Η αυλαία του 18th Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 10 Ιουνίου με τους “Mihály Borbély Quartet” (Ουγγαρία), “Isabella Lundgren and Carl Bagge Trio” (Σουηδία) και “Binker & Moses” (Ηνωμένο Βασίλειο). Ναι, το κλείσιμο του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο!

 

Παράλληλα, στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, την Πέμπτη 7 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι: Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο), Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο), Παναγιώτης Κωστόπουλος (ντραμς), Κίμωνας Καρούτζος (κοντραμπάσο), Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα). Τη δεύτερη μέρα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, θα ακούσουμε τους ήχους των: Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο), Τζώρτζη Τσιρόπουλου (τενόρο σαξόφωνο), Gabriele Milozzi (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Αναστάση Γούλιαρη (ντραμς). Την τελευταία μέρα του Πανοράματος, το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουνίου, θα μας συντροφεύσουν οι ήχοι των: David Lynch (σαξόφωνα), Σταύρου Λάντσια (πιάνο), Βασίλη Ποδαρά (ντραμς), Ντίνου Μάνου (κοντραμπάσο).

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια των 7 ημερών του 18th Athens Technopolis Jazz Festival θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τεχνόπολη στην πιο jazz εκδοχή της αφού, παράλληλα με το φεστιβάλ, οι χώροι της θα γεμίσουν με μοναδικές εκθέσεις και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων ενώ οι εκπλήξεις που θα μας περιμένουν αναμένεται να είναι πολλές και συναρπαστικές!

 

Ladies and Gentlemen, are you ready? #JazzBeThere

Ραντεβού στην -πιο jazz από ποτέ- Τεχνόπολη! #KatheMeraTexnopoli

18th Athens Technopolis Jazz Festival | Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Ζουγανέλης

*More jazz news? Just click here and #JazzBeThere.

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com

                                  

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

 

Πληροφορίες για το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

http://www.sgt.gr/gre/SPG2028/

 

#JazzBeThere – Day 1:

5 δείγματα εξαιρετικής ελληνικής jazz μουσικής

The Greek Showcase Day

 

Ladies and gentlemen are you ready to jazz? Are you ready to meet your jazz self? Your Greek jazz self? Αυτή τη χρονιά, μαζί με την ενηλικίωση του αγαπημένου Athens Technopolis Jazz Festival έρχεται και μία επιπλέον μέρα από τη διοργάνωση του φεστιβάλ: The Greek Showcase Day! Η Τεχνόπολη ανοίγει διάπλατα τις πύλες της και την αγκαλιά της στην ελληνική jazz μουσική και μας παρουσιάζει μερικά εξαιρετικά δείγματα αυτής σε μία μοναδικά φεστιβαλική ατμόσφαιρα την πρώτη μέρα, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου.

Which means…

Η κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα υποδεχτεί στις 21.00 τους “Greek Jazz Virtuosos”  Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos, στις 22.00 τους Mihalis Kalkanis Live, ένα promising ensemble που αποτελεί τη νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ, κάτι το οποίο εγκαινιάστηκε φέτος για πρώτη φορά και στις 23.00 τους John Balikos Trio που κέρδισαν στο φετινό διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Λίγο νωρίτερα, το φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του με μια ακόμη έκπληξη: το Festival’s Pick! Με στόχο να έρθουν ακόμα περισσότεροι Έλληνες καλλιτέχνες σε επαφή με το μεγάλο μουσικόφιλο κοινό του φεστιβάλ, στα side events του εντάσσονται πλέον και δύο ακόμα μουσικά σχήματα που θα καταλάβουν τους ιδιαίτερους και αγαπημένους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου: Παρατηρητήριο και Αποθήκη. Ο λόγος για τους Drums & Voice Jazztronica Duo, ένα πρωτότυπο ντούο με Nu Jazz κατευθύνσεις, και τον Alex Dante Plays F. Chopin’s «Nocturnes» σε ένα solo project με μοναδικά ογκώδες ηχητικό πεδίο.

Το 18th Athens Technopolis Jazz Festival έρχεται από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να μας χαρίσει 7 μέρες υπέροχης jazz εμπειρίας. Την εορταστική ατμόσφαιρα θα συμπληρώνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και ακόμα περισσότερες εκπλήξεις που θα σας αποκαλύψουμε πολύ σύντομα!

Ladies and Gentlemen, are you ready? #JazzBeThere

Ραντεβού στην -πιο jazz από ποτέ- Τεχνόπολη! #KatheMeraTexnopoli

*More jazz news? Just click here and #JazzBeThere.

 

Δευτέρα 4 Ιουνίου | Αναλυτικό πρόγραμμα

Festival’s Picks:

Drums & Voice Jazztronica Duo

Αγγελική Τουμπανάκη (φωνή, FXS, loops, κρουστά), Ηλίας Δουμάνης (ντραμς, φωνή, FXS, loops, Custom Design Programming)

Το σχήμα αυτό, ένα πρωτότυπο ντούο με Nu Jazz κατευθύνσεις, αποτελούν η βοκαλίστα Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης. Η ανάγκη των δυο μουσικών να ερευνήσουν και να πειραματιστούν πάνω στα όρια του φυσικού ήχου τους αλλά και του ανασχεδιασμού του μέσω ηλεκτρονικών οργάνων και προγραμματισμού, οδήγησε σε μια νέα δημιουργική παρουσίαση κλασικών στυλ της jazz μέσα από ένα καθαρά σύγχρονο μουσικό πλαίσιο. Εδώ, το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drum set, οι ψηφιακοί κρουστοί ήχοι, τα εφέ, τα samples και οι λούπες γίνονται δημιουργικά εργαλεία στη διάθεση των δυο μουσικών που επεκτείνουν έτσι την εκφραστική παλέτα των φυσικών τους οργάνων, της φωνής και των ντραμς.

Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη

Ώρα: 20.00

 

Alex Dante Plays F. Chopin’s «Nocturnes»

Αλέξανδρος Δανδουλάκης (ηλεκτρική κιθάρα, effects)

Τα πιανιστικά «Νυχτερινά» του Σοπέν μετασχηματίζονται και γίνονται κιθαριστικά – αλλά μέσα από μια διαδρομή που καλύπτει σχεδόν το σύνολο της μοντέρνας τζαζικής κιθαριστικής εξέλιξης, από τον Wes Montgomery και τον Joe Pass ως τον Pat Metheny και τον Kurt Rosenwinkel. Ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante), δημιουργικός μουσικός ανοιχτού στυλιστικού φάσματος, με ηλεκτρική κιθάρα και ποικίλα εφφέ, με χρήση δύο ενισχυτικών μονάδων ώστε να δημιουργείται πλήρης εικόνα stereo, δημιουργεί σε αυτό το solo project του ένα ογκώδες ηχητικό πεδίο και μέσα από τις συγκεκριμένες «νυχτερινές» μουσικές συνθέσεις του Σοπέν δημιουργεί ερωτήματα για την ύπαρξη ή μη διακριτών μουσικών στυλ.

Χώρος διεξαγωγής: Παρατηρητήριο

Ώρα: 20.15

 

Κεντρική Σκηνή:

 

21.00 “Greek Jazz Virtuosos” | Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

H Athens Big Band δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου πιανίστα και μαέστρου Γιάννη Τερεζάκη και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα ορχηστρικά jazz σύνολα, με ισχυρή παρουσία στα μουσικά δρώμενα όχι μόνο της πρωτεύουσας, αλλά όλης της χώρας. Τα μέλη της ξεχωρίζουν για την υψηλή δεξιοτεχνία και αυτοσχεδιαστική τους άνεση, ενώ είναι άρτια εκπαιδευμένα στην ερμηνεία ποικίλων ρευμάτων και στυλ της jazz που απαρτίζουν τα κομμάτια του πλούσιου ρεπερτορίου της. Διάσημοι ξένοι μαέστροι και συνθέτες (William Russo, Don Owens κ.ά.) την έχουν διευθύνει, ενώ έχουν συνεργαστεί μαζί της σπουδαίοι καλλιτέχνες της διεθνούς jazz σκηνής (Bobby Shew, Veronica Mortensen, Rex Richardson, Chico Freeman, Nils Landgren, Ralph Peterson Jr., κ.α.) όπως, φυσικά, πολλοί ξεχωριστοί jazzmen της εγχώριας σκηνής. Εδώ η Big Band θα έχει ως φιλοξενούμενους σολίστ τους διακεκριμένους σαξοφωνίστες Δημήτρη Τσάκα και Βασίλη Ξενόπουλο σε δικές τους συνθέσεις και jazz standards.

 

22.00 Mihalis Kalkanis Live (Ελλάδα, ανερχόμενο σχήμα)

Λευτέρης Ανδριώτης (κρητική λύρα), Μανώλης Γιαννήκιος (ντραμς), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο), Ορέστης Μπενέκας (πιάνο, πλήκτρα)

Η μουσική του πηγάζει από στιγμιότυπα της πραγματικής ζωής που, στη συνέχεια και με την ανάλογη επεξεργασία, γίνονται καλλιτεχνικά κομψοτεχνήματα και παίρνουν τον δικό τους δρόμο. Field recordings που σμίγουν με ηλεκτρονικούς ήχους, ηχορυθμίες της παράδοσης που βγαίνουν από αυτοσχεδιαστικές διαδικασίες, νότες και ήχοι του κόσμου μετασχηματισμένοι μέσα από καθαρή jazz τεχνοτροπία και άλλα πολλά που έχουν αποτυπωθεί στους μέχρι τώρα δίσκους και ηχογραφήσεις του (Scarborough Tales του 2010, A Parking Lot Performance του 2012, World Echoes in Athens του 2015). Ο Μιχάλης Καλκάνης προέρχεται από μουσική οικογένεια με μακρά μικρασιατική και βορειοελλαδίτικη παράδοση, όμως οι δικές του μουσικές, όσο και αν αντλούν από τα βάθη αυτών, τείνουν να έχουν ξεκάθαρες urban αναφορές, πράγμα που τον κάνει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργικούς μουσικούς της νέας γενιάς.

 

23.00 John Balikos Trio (Ελλάδα)

Γιάννης Μπαλίκος (σύνθεση), Τάκης Φαραζής (πιάνο), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο), Θάνος Χατζηαναγνώστου (ντραμς)

Ο Γιάννης Μπαλίκος είναι ένας πολυπράγμων συνθέτης, εγκατεστημένος εδώ και χρόνια στην Πάρο, όπου συνθέτει και διδάσκει μουσική. Έχει ασχοληθεί με την rock, jazz και τη συμφωνική και κλασικής κατεύθυνσης μουσική. Έχει γράψει μουσικές για θέατρο και σινεμά και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους δικούς μας αλλά και ξένους καλλιτέχνες. Σε ό,τι αφορά την jazz, με το John Balikos Trio έχει δημιουργήσει εδώ και έξι-επτά χρόνια έναν μικρό θρύλο, εκδίδοντας μέχρι στιγμής δυο άλμπουμ (John Balikos Trio, το 2012 και Rings Around the Moon, το 2016) με πανέμορφη μουσική σε αφηγηματική και λυρική European jazz κατεύθυνση, μέσα από την οποία αναδύεται η ομορφιά της ζωής και ένας πολύ πλούσιος συναισθηματικός κόσμος. Ο Γιάννης Μπαλίκος, έχοντας στερηθεί τη δυνατότητα να ερμηνεύει ο ίδιος τη μουσική του λόγω ενός ατυχήματος, μεταλαμπαδεύει όλη τη δύναμη και την ομορφιά της στους φίλους και συνεργάτες του.   

Read More

4ο Φεστιβάλ Δάσους | Έρχεται το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους

2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

Καλλιτεχνικές συναντήσεις από όλο τον κόσμο!

 

Από 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2018

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά τοΔιεθνές Φεστιβάλ Δάσους είναι έτοιμο να φιλοξενήσει σημαντικές παραγωγές από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «4ουΦεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ»που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθεί από 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει διακεκριμένους καλλιτέχνες και βραβευμένες θεατρικές παραγωγές από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, τοΗνωμένο Βασίλειο και τονΛίβανο.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ:

 

Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις  21:15

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ιταλία-EMILIAROMAGNATEATROFONDAZIONE-TeatroStabilePubblicoRegionaleCompagnia“PippoDelbono”

«VANGELO»

Πολιτικό θέατρο με στοιχεία θεάτρου ντοκουμέντου και όπερας.

 

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Pippo Delbono

Παίζουν: Gianluca Ballarè, Bobò, Margherita Clemente, Pippo Delbono, Ilaria Distante, Simone Goggiano, Mario Intruglio, Nelson Lariccia, Gianni Parenti, Alma Prica, Pepe Robledo, Grazia  Spinella, Nina Violić, Safi Zakria, Mirta Zečević

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 19.00

ΜΙΚΡΌ ΘΈΑΤΡΟ ΜΟΝΉΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΏΝ

Γαλλία

«HYBRIDATION» -OlivierdeSagazan

Performance

Με τους Olivier de Sagazan & Stéphanie Sant.

 

Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 21.30

ΜΙΚΡΌ ΘΈΑΤΡΟ ΜΟΝΉΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΏΝ

Γαλλία

«TRANSFIGURATION» -Olivier de Sagazan

Performance

Με τον Olivier de Sagazan.

 

Σάββατο  30 Ιουνίου, στις 21.15

ΘΕΑΤΡΟΕΤΑΙΡΕΙΑΣΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝΣΠΟΥΔΩΝ

Βέλγιο - ALEXANDER VANTOURNHOUT

«ANECKXANDER»

Χοροθέατρο - Performance

Μια τραγική αυτοβιογραφία του σώματος.

 

Σύλληψη: Alexander Vantournhout&BaukeLievens

ΜετονAlexander Vantournhout.

Δραματουργία: BaukeLievens

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15 ετών.

 

Κυριακή 1 & Δευτέρα 2 Ιουλίου, στις 21.15

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ουγγαρία - FORTE COMPANY (Foundation for Massive Dance)

«YOUR KINGDOM»

Παράσταση physical theatre (σωματικούθεάτρου).

Βασισμένο στα διηγήματα του γνωστού Ούγγρου συγγραφέα SándorTar (1941-2005)

 

Σκηνοθεσία: CsabaHorváth

Δραματουργική επεξεργασία: JuditGarai

Παίζουν: Máté Andrássy, László Fehér, NóraFöldeáki, László Hevesi, BarnabásHorkay, JózsefKádas, Niké Kurta, NorbertNagy, Máté Novkov, MártonPallag, EmőkeZsigmond

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 21.15

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πορτογαλία- CompanhiadoChapitô

«Electra»

Παράστασηθεάτρουεπινόησης (devisedtheatre).

Μια κωμωδία που βασίζεται στις διάφορες θεατρικές εκδοχές της τραγωδίας «Ηλέκτρα».

 

Σκηνοθεσία: CláudiaNóvoa&José CarlosGarcia

Ερμηνεύουν:JorgeCruz, NadiaSantos/SusanaNunes, TiagoViegas

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.

 

Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 21.15

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΗνωμένοΒασίλειο- GECKOTHEATRELTD

«Missing»

Παράσταση visualtheatre με στοιχεία θεάτρου της επινόησης και physicaltheatre(σωματικού θεάτρου).

 

Σύλληψη – Δημιουργία: Amit Lahav

Devising Performers: Chris Evans, Ryen Perkins-Gangnes, Georgina Roberts / Katie Lusby, François Testory / Amit Lahav, Anna Finkel

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 19.00

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Λίβανος

«RIDING ON A CLOUD»-RabihMroué

Performance

 

Συγγραφή & Σκηνοθεσία: RabihMroué

Με τη βοήθεια του SarmadLouis στη σκηνοθεσία.

Ερμηνεία: YasserMroué

Μετάφραση στα αγγλικά: ZiadNawfal

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.

 

Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 21.15

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Λίβανος

«THE PIXELATED REVOLUTION » -RabihMroué

Διάλεξηperformance

Μια αντι-ακαδημαϊκή διάλεξη του RabihMroué.

Μετάφραση στα αγγλικά: ZiadNawfal

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.

 

Τιμές εισιτηρίων 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους:

Κανονικό: 15€

Φοιτητικό: 12€

Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€

Εξώστης: 10€

Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200)

 

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Release Athens 2018 | 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου - 17 Ιουνίου | Προσφορά εισιτηρίων

RELEASE ATHENS 2018 - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ 2ης ΚΑΙ 3ης ΗΜΕΡΑΣ

 

Θέλοντας να κρατήσουμε τις ισορροπίες απέναντι σε όλους τους φίλους του Release Athens, σας ενημερώνουμε πως όσοι έχουν προμηθευτεί - ή θα προμηθευτούν μέχρι και τις 31/5 - εισιτήριο για οποιαδήποτε από τις δύο τελευταίες ημέρες του φεστιβάλ (1/6 με Thievery Corporation, UB40, Golan, Angelika Dusk, Magenta Flaws και 17/6 με Jamiroquai, Parov Stelar, Cigarettes After Sex, Sillyboy's Ghost Relatives, Σtella), μπορούν με το ίδιο εισιτήριο, απλά και μόνο με την επίδειξή του στην είσοδο, να παρακολουθήσουν και την 1η ημέρα (31/5 με Richard Ashcroft, Rag'n'Bone Man, Kid Moxie, Sworr., Lip Forensics), εντελώς δωρεάν.

 

Σχετικές πληροφορίες και όλα τα τελευταία νέα για το φεστιβάλ στο site  και τη facebook page του Release Athens.

 

Η προπώληση για όλες τις ημέρες συνεχίζεται κανονικά, με τις τιμές ανά ημέρα να διαμορφώνονται ως εξής:

 

Day 1 / 31 Μαϊου / Richard Ashcroft, Rag'n'Bone Man, Kid Moxie, Sworr. Lip Forensics

35 ευρώ (μονό εισιτήριο) - 65 ευρώ (διπλό εισιτήριο) - 100 ευρώ (VIP)

 

Day 2 / 1 Ιουνίου / Thievery Corporation, UB40 (feat. Ali, Astro & Mickey), Angelika Dusk, Magenta Flaws

45 ευρώ (μονό εισιτήριο) - 85 ευρώ (διπλό εισιτήριο) - 100 ευρώ (VIP)

 

Day 3 / 17 Ιουνίου / Jamiroquai, Parov Stelar, Cigarettes After Sex, Sillyboy's Ghost Relatives, Σtella 

45 ευρώ (μονό εισιτήριο) - 85 ευρώ (διπλό εισιτήριο) - 120 ευρώ (VIP)

 

Περισσότερα για την αγορά εισιτηρίου εδώ:

Online / www.releaseathens.gr/tickets και https://www.viva.gr/tickets/music/plateia-nerou/release-athens-2018/ / τηλεφωνικά στο 11876

 

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's ( Σόλωνος 9 , καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

 

Email επικοινωνίας: support@fuzzproductions.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3450817 – 6985555075 (εργάσιμες 10:30-17:30)

 

 

-------------------ακολουθούν τα προηγούμενα δελτία τύπου ------------------ 

O Richard Ashcroft, μία από τις μεγαλύτερες φωνές που έχουν... γεννηθεί στον πλανήτη, είναι ο νέος headliner της 1ης ημέρας του φεστιβάλ! Τραγουδιστής και ηγέτης των εμβληματικών The Verve , μίας από τις κορυφαίες και πιο επιτυχημένες βρετανικές μπάντες των 25 τελευταίων ετών, έρχεται για 1η φορά στη χώρα μας για το Release Athens 2018!

 

Στις 31 Μαΐου, θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά το "Bitter Sweet Symphony", ένα από τα καλύτερα και διαχρονικότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ, μαζί με τα κλασικά"The Drugs Don't Work", "Lucky Man", "Sonnet", αλλά και μεγάλες στιγμές της solo καριέρας του, όπως το πολυαγαπημένο και στη χώρα μας "A Song For The Lovers", καθώς και τραγούδια από το εξαιρετικό πρόσφατο album του, "These People".

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Richard Ashcroft, αμέσως μετά την εμφάνιση στο ReleaseAthens 2018 , θα βρεθεί στη σκηνή μαζί με τους Rolling Stones , αφού κλήθηκε από εκείνους να ανοίξει τις συναυλίες τους στο Manchester και το Εδιμβούργο!

 

Η προπώληση για τις 31 Μαϊου (Richard Ashcroft, Rag'n'Bone Man, Kid Moxie, Sworr.,Lip Forensics) συνεχίζεται πλέον προς 35 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 65 ευρώ (διπλό εισιτήριο). Για τη VIP Area , η προπώληση συνεχίζεται προς 100 ευρώ.

 

Διάθεση:

Online / www.releaseathens.gr και www.viva.gr / τηλεφωνικά στο 11876

 

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

 

Ειδικά για όσες και όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήριο για την 1η ημέρα του Release Athens 2018 μέχρι τις 16/4, οπότε και ανακοινώθηκε η ακύρωση της εμφάνισης των LondonGrammar λόγω προβλήματος υγείας της Hannah Reid, ισχύουν τα εξής:

Το εισιτήριό σας ισχύει κανονικά για τις 31/5 (προσοχή: η μη χρησιμοποίησή του δε συνεπάγεται ολική αποζημίωση).

Με το ίδιο εισιτήριο – απλά και μόνο με την επίδειξή του στην είσοδο - σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε, εντελώς δωρεάν, μία ακόμα ημέρα του Release Athens 2018 (1/6 με Thievery Corporation, UB40 feat Ali, Astro & Mickey, Golan, Angelika Dusk, Magenta Flaws ή 17/6 με Jamiroquai, Parov Stelar, CigarettesAfter Sex, Sillyboy’s Ghost Relatives, Σtella). Η επιλογή είναι δική σας.

Για όσες και όσους δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μία από τις δύο υπόλοιπες ημέρες του φεστιβάλ, μετά τη λήξη αυτού θα πραγματοποιηθεί επιστροφή ποσού 22 ευρώ, ανεξάρτητα από το αν παρακολούθησαν, ή όχι, την 1η ημέρα.

 

Διαδικασία επιστροφής χρημάτων

 

Από τις 18/6 και για τις επόμενες 30 ημέρες, όσοι φίλοι δεν έχουν κάνει χρήση του δικαιώματός τους να παρακολουθήσουν την πρόσθετη δωρεάν ημέρα του φεστιβάλ, πρέπει να αποστείλουν από το email που δήλωσαν κατά την αγορά του εισιτηρίου τις παρακάτω πληροφορίες, βάζοντας ως θέμα “Release Athens Day 1 / refund”:

Τον αριθμό του εισιτηρίου

Τον λογαριασμό τραπέζης όπου θέλουν να γίνει η επιστροφή των χρημάτων

Email επικοινωνίας: support@fuzzproductions.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3450817 – 6985555075 (εργάσιμες ημέρες, 10:30-17:30)

 

Ολοκληρώνοντας, σας ενημερώνουμε πως βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τουςLondon Grammar, εν αναμονή νέας ημερομηνίας για την εμφάνισή τους στη χώρα μας, η οποία θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγείας της Hannah Reid. Εφόσον οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, σους κατόχους εισιτηρίων της 1ης ημέρας (με ημερομηνία αγοράς μέχρι 16/4) θα δοθεί το δικαίωμα απόκτησης εισιτηρίου κατά προτεραιότητα και σεπρονομιακή τιμή.

 

Read More

Φεστιβάλ Χαϊμαλίνα 2018 | 10-11 Αυγούστου | (Ανακοίνωση Ημερομηνιών)

Φεστιβάλ Χαϊμαλίνα 

10-11 Αυγούστου 2018

Ανώγεια 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.facebook.com/haimalinafestival/

Ireon Music Festival 2018 | 7-9 Αυγούστου | (Ανακοίνωση ημερομηνιών)

IREON MUSIC FESTIVAL 

7-8-9 Αυγούστου 2018

ΣΑΜΟΣ

 

Η πρώτη ανακοίνωση:

Inner Circle live στο Ireon Music Festival 8 Αυγούστου #imf2018

 

Το θρυλικό συγκρότημα των «Κακών Παιδιών» της ρέγγε βγαίνει σε περιοδεία για να γιορτάσει παρέα με τον κόσμο τα 50 χρόνια ιστορίας τους. Με επιτυχίες όπως τα "Sweat", "Bad Boys", "Rock with You", "Young, Wild & Free", "Tenement Yard" (sampled by Jay-Z), οι νικητές των βραβείων Grammy θα ξεσηκώσουν το κοινό παγκοσμίως.

Το τζαμαϊκανό κουιντέτο είναι ένα από τα πιο μεγάλα σχήματα στον κόσμο. Ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του '70 μέχρι και σήμερα, αναμειγνύουν τα beats της χώρας τους με την pop και μέσω της αστείρευτης ενέργειας τους κατάφεραν να εδραιωθούν ως οι κορυφαίοι πλέον στο είδος τους. Έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου ως headliners με ονόματα δίπλα τους όπως Ziggy Marley, Lauryn Hill, Elton John, Van Morrison, Jimmy Page, Robert Plant, Carlos Santana και άλλους.

Δίχως να ξεχνούν τον πρώτο τους τραγουδιστή Jacob Miller και με ηγετικές φυσιογνωμίες τα ιδρυτικά στελέχη και αδέρφια Roger και Ian Lewis, οι Inner Circle παρουσιάζουν συνεχή εξέλιξη και συνεργάζονται με τα φτασμένα και ανερχόμενα αστέρια της μοντέρνας μουσικής όπως οι Pitbull, Chance The Rapper, Flo Rida, Rick Ross, DJ Khaled κ.α.

http://badboysofreggae.com/

 

www.facebook.com/Ireon.Music.Festival

Anemi Festival 2018 | 26-28 Ιουλίου

ΑΝΕΜΙ FESTIVAL

Και φέτος το καλοκαίρι η μουσική μας καλεί στην Φολέγανδρο!

 

26 Ιουλίου | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ | «Αγάπη, love, amor» 

27 Ιουλίου | IMAM BAILDI

28 Iουλίου | Full moon special event in the vineyard of Anemi Hotel

&

Party λήξης με guest DJs 

 

Η αγαπημένη Φολέγανδρος, το νησί των αντιθέσεων, της άγριας ομορφιάς αλλά και των γραφικών τοπίων, συμπυκνώνει μέσα σε μόλις 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης το ελληνικό καλοκαίρι. 

Απομονωμένες, μαγευτικές παραλίες, πλατείες στην Χώρα που γεμίζουν καρέκλες και κόσμο που γίνεται μια παρέα, απόκρυμνα βράχια, αρχαίες σπηλιές, μεσαιωνικά σοκάκια, τοπικές λιχουδιές, καταδύσεις και ένα φεστιβάλ!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το ANEMI FESTIVAL πραγματοποιείται στη Χώρα του νησιού και στο λιμάνι του Καραβοστάση, φέρνοντας μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και στήνοντας μια τριήμερη γιορτή από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου.

 

Την πρώτη βραδιά, στις 26 Ιουλίου, η συναρπαστική Κατερίνα Πολέμη, με το φλογερό ταμπεραμέντο και τις ευαίσθητες χορδές, έρχεται για πρώτη φορά στη Φολέγανδρο στήνοντας μια ξεχωριστή παράσταση! Η βραβευμένη συνθέτις και ταλαντούχα ερμηνεύτρια, μαζί με τον επίσης βραβευμένο Βαγγέλη Τούντα στο βιολί, θα διαλέγει ελληνικά τραγούδια αγάπης, γνωστά ξενόγλωσσα και δικά της κομμάτια, συνδυάζοντας τις εικόνες και τα ακούσματα που έχει αποκτήσει από την μουσική της πορεία σε Ελλάδα, Βραζιλία αλλά και το Λονδίνο για να μας μαγέψει με την παράσταση «Αγάπη, love, amor».

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 27 Ιουλίου φέρνει τους IMAM BAILDI για μια ξεσηκωτική καντάδα στο "μπαλκόνι του Αιγαίου", την Πούντα στην Χώρα της Φολεγάνδρου. Πιο ορεξάτοι από ποτέ, μετά από εναν sold out συναυλιακό χειμώνα, θα μας παρουσιάσουν ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα, ανεβάζοντας συνεχώς τα δικά τους standards αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής. Η εμπειρία τους από αμέτρητες συναυλίες σε περισσότερες από 22 χώρες υπόσχεται μια βραδιά πραγματικά ξεχωριστή.

Η τρίτη και τελευταία μέρα, 28 Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο ξεχωρίζει, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν το απόγευμα σε ένα full moon special event στον μικρό αμπελώνα του Anemi Hotel . Το βράδυ, η αυλαία του 3ου Anemi Festival θα πέσει με ένα back2back dj set by Radio Pepper 96.6 από τον "resident dj" του φεστιβάλ Γιώργο Μουχταρίδη και τον ηθοποιό και dj Γιάννη Σοφολόγη σε γνωστό bar της Χώρας.

 

Το ANEMI FESTIVAL συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την παράδοση που ξεκίνησε, στολίζοντας τον Ιούλιο στο πανέμορφο νησί της Φολεγάνδρου με μουσική.

 

26 Ioυλίου – 28 Ιουλίου | Καραβοστάσης & Χώρα Φολεγάνδρου. Και αυτό το καλοκαίρι η μουσική σας καλεί στην Φολέγανδρο!

 

 

INFO

 

26.7 | Κατερίνα Πολέμη. Μαζί της ο Βαγγέλης Τούντας. | Anemi Hotel, Καραβοστάσης | Ώρα έναρξης συναυλίας: 21.30 Ι Είσοδος ελεύθερη

 

27.7 | IMAM BAILDI | Πούντα, Χώρα Φολεγάνδρου | Ώρα έναρξης: 21.30 | Είσοδος ελεύθερη 

 

28.7 | απόγευμα, 20.00: Full moon event in the Vineyard | Anemi Hotel, Καραβοστάσης | Είσοδος ελεύθερη 

       | βράδυ, 22.30: back2back dj set με τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό και διευθυντή τουPepper 96,6 Γιώργο Μουχταρίδη και τον ηθοποιό και dj Γιάννη Σοφολόγη 

 

Το ΑΝΕΜΙ FESTIVAL διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου ANEMI HOTELwww.anemihotel.gr

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Φολεγάνδρου 

Summer Nostos Festival 2018 | 17 –24 Ιουνίου

Summer Nostos Festival | 17 –24 Ιουνίου

Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια!

 

Σας καλωσορίζουμε στο Summer Nostos Festival 2018!

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) σας καλωσορίζει και φέτος στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, σε μια γιορτή για όλη την πόλη και για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της. Μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival (SNFestival), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει για τέταρτο καλοκαίρι, ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής, για μία μόνο εβδομάδα το χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε για όλο τον κόσμο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η υλοποίηση του SNFestival πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Το SNFestival κλείνει μέσα του την ιδέα του νόστου, της αστείρευτης επιθυμίας για επιστροφή σε καθετί οικείο, σε συναισθήματα και παραστάσεις που μας έχουν διαμορφώσει και νοσταλγούμε. Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και φιλόξενο, με πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνύπαρξη όλων χωρίς αποκλεισμούς και καλωσορίζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί.

Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες του SNFestival, το ΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του Δικού Σας σπιτιού σε μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες και άλλα πολλά.

Και αυτή την χρονιά, το line-up περιλαμβάνει σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, καλύπτοντας κάθε προτίμηση. Από τον χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής ξεχωρίζει η εμφάνιση της Joyce DiDonato, μιας από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το "ζωντανό ντοκιμαντέρ" των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, η παρουσίαση του διάσημου έργου Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη, Jóhann Jóhannsson, από το American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Πολυαναμενόμενες είναι οι συναυλίες του John Cale & Band, των Animal Collective και των Στέρεο Νόβα, ανάμεσα σε άλλες, καθώς και η πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας της ελληνικής καταγωγής R&B τραγουδίστριας, Lianne La Havas. Οι live εμφανίσεις της Άννας Βίσση και των Onirama έρχονται να συμπληρώσουν το μουσικό πρόγραμμα, ξεσηκώνοντας το κοινό του SNFestival, ανεξαρτήτως ηλικίας!

Μια ξεχωριστή ενότητα με τίτλο "Out of Africa" θα φέρει στη χώρα μας για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο δυνατά ονόματα της γειτονικής ηπείρου. O ταλαντούχος τραγουδοποιός Bongeziwe Mabandla είναι ένας από αυτούς, ενώ 4 σύγχρονοι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής σκηνής της Αφρικής θα δώσουν μοναδικό ρυθμό και χρώμα στο φετινό SNFestival.

Στην ενότητα του Χορού και της Ψυχαγωγίας, οι παραστάσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού είναι πολλές και ξεχωριστές, ανάμεσά τους και οι εξής: Τo Studio Company του American Ballet Theatre έρχεται στο SNFestival για μια μοναδική παράσταση, το Theater of War επιστρέφει με ένα επίκαιρο έργο βασισμένο στην τελευταία ομιλία του Martin Luther King, Jr., η Αμερικανίδα Monica Bill Barnes θα μας ξαφνιάσει με το ιδιότυπο Happy Hour, μια από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές σύγχρονου χορού, ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Χοροθέατρο Οκτάνα θα παρουσιάσουν την εμβληματική avant-garde παράσταση Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και ο μουσικός Dom Bouffard θα μας ενθουσιάσουν με τον ομαδικό χορό Bastet που δημιούργησαν από κοινού, ενώ ο διάσημος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ γίνεται έμπνευση για μια πρωτότυπη χορογραφία που βασίζεται στον επικό αγώνα του 1993. Μάγοι, stand-up comedians, δάσκαλοι χορού, χορευτές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου επιστρατεύονται για να μας αιφνιδιάσουν με φαντασία, με αστεία αλλά και με εντυπωσιακά κατορθώματα.

Στον χώρο των εικαστικών τεχνών ο Robert Storr σε συνεργασία με τις καταξιωμένες επιμελήτριες Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα διεθνούς νideo art, με τίτλο Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Έκτακτη Είδηση! Μέσα από επιλεγμένα βίντεο και φιλμ, διακεκριμένοι διεθνείς καλλιτέχνες πραγματεύονται την έννοια της Ανατροπής (Disruption) με ποικίλους τρόπους.

Ξεχωριστό βάρος έχει δοθεί στις εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες. Στο Nostos University για παιδιά και ενήλικες μας ξεναγεί στα πιο απίθανα μυστικά της φύσης ο εφευρέτης και καλλιτέχνης, John Edmark. Παράλληλα, και κάθε μέρα, πλήθος από αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήρια, μαθήματα, παιχνίδια αλλά και θέατρο σκιών από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη, Ηλία Καρελλά, θα περιμένουν μικρά και μεγάλα παιδιά για ατελείωτες ώρες κεφιού.

Στο πλαίσιο του SNFestival από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝγια την Κοινωφελή Δράση. το οποίο θα διερευνήσει μια από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες της εποχής μας, αυτή της Ανατροπής (Disruption). Το Συνέδριο θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της διαδεδομένης ανισότητας στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και θα παρουσιάσει ανθρώπους οι οποίοι, μέσω του πρωτοποριακού τους έργου, προσπαθούν να επιφέρουν θετικές αλλαγές τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.  Επιπλέον, στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων του ΙΣΝ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ, στις 20 Ιουνίου θα προηγηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με το SNF Agora Instituteστο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ αναφορικά με την κοινωνική και πολιτική πόλωση και τους τρόπους αντιμετώπισής της. To ΙΣΝ έχει υποστηρίξει με δωρεά ύψους $150 εκατομμυρίων τη δημιουργία του SNF Agora Institute.  Η συμμετοχή στο Συνέδριο και τους Διαλόγους είναι ελεύθερη και γίνεται με προεγγραφή.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στις 23 Ιουνίου, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, ο βραδινός αγώνας δρόμου, SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, ο οποίος θα δώσει τη σκυτάλη σε ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων. Την περιγραφή του SNF RUN θα πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. Ο αγώνας πραγματοποιείται με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τις εκδηλώσεις του SNFestival θα πλαισιώσουν οι αγώνες του φετινού Μουντιάλ που θα προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση από τη Ρωσία, σε οθόνες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ.

Με το Summer Nostos Festival, το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοδοξεί να φέρει κοντά διαφορετικές ηλικίες και ενδιαφέροντα, διαφορετικές μορφές έκφρασης και ερεθίσματα, σε μία μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή ανοιχτή σε όλους, που συγκεντρώνει κάτω από την ίδια σκεπή και πάνω στην ίδια σκηνή αυτά που ξαφνιάζουν, ανατρέπουν, κλείνουν παιχνιδιάρικα το μάτι και μας επιστρέφουν στα καλύτερά μας καλοκαίρια!

 

Καλωσήρθατε στο Summer Nostos Festival 2018!

 

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες στο www.SNFestival.org

Read More

Saristra Festival | 3-5 Αυγούστου 2018 | (Ανακοίνωση ημερομηνιών)

Saristra Festival

3-5 Αυγούστου 2018 

Παλιά Βλάχατα (Σαμη), Κεφαλονιά

 

 

#SaristraFestival18 

http://www.saristrafestival.gr/

 

www.facebook.com/SaristraFestival

24η Συνάντηση Νέων Άρδα | 25-29 Ιουλίου 2018 | (Ανακοίνωση ημερομηνιών)

24η Συνάντηση Νέων Άρδα

25-29 Ιουλίου 2018

 

www.facebook.com/ArdasFestival

#ardasfestival18

Το πρόγραμμα των Live του Vinyl is Back | 16-18 Μαρτίου στο "Μουσείο Αυτοκινήτου"

To Vinyl is Back γιορτάζει τα 5 του χρονια με μοναδικά Live

και μία ηχογράφηση-έκπληξη!

 

16, 17, 18 Μαρτίου στο "Μουσείο Αυτοκινήτου"!

 

Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση - θεσμός για το βινύλιο, βάζει χρώμα και δίνει ρυθμό στη ζωή μας! Ένα φεστιβάλ με αστείρευτο μεράκι συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο με τους φίλους του να γίνονται όλο και περισσότεροι, αλλά και πιο πιστοί σε αυτό που οι ίδιοι αγαπούν και ακολουθούν. Αυτά τα γενέθλια θα τα γιορτάσουμε με μοναδικά Live ελληνικών συγκροτήματων σε διαφορετικά είδη μουσικής που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στο τριήμερο.

 

Σάββατο 17 Μαρτίου

Στις 15:30-16:30 η Κατερίνα Κυρμιζή & o Νίκος Γρηγοριάδης ξεδιπλώνουν και μοιράζονται το μουσικό τους σύμπαν, αυτή τη φορά ανάμεσα στα βινύλια!

Στις 18:00-19:00 θα δώσει το παρόν ο Λήτης, ένας από τους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής με σημαντική παρουσία απο το 1968. 

Στις 19:00-20:00 οι Magic de Spell θα μας χαρίσουν κλασσικές και αξέχαστες επιτυχίες τους. Οι Magic de Spell είναι ίσως η μακροβιότερη rock μπάντα στην Ελλάδα, εμφανίστηκαν δίπλα σε θρυλικά ελληνικά και ξένα ονόματα του είδους και με ένα δυνατό σετ, καταφέρνουν σε κάθε Live τους να απογειώνουν το κοινό.

 

Κυριακή 18 Μαρτίου 

Στις 14:30-15:30 θα εμφανιστεί η Αλεξάνδρα Κλάδη με τις επτανησιακές, κλασσικές, τζαζ και ποπ επιρροές της!

Στις 18:00-19:00 οι Locomondo θα φιλοξενηθούν στο stage του Vinyl is Back. Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska & Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Το live τους θα ηχογραφηθεί και θα αποτελέσει τη δευτέρη παραγωγή της σειράς «Vinyl is Back Live Sessions» που θα κοπεί σε βινύλιο!

 

Πότε: 16, 17, 18 Μαρτίου 2018

Που: Μουσείο Αυτοκινήτου

(Γ Σεπτεμβρίου 74-78 και Ιουλιανού, 4ος όροφος, πλησίον πλ. Βικτωρίας)

Είσοδος: Ελεύθερη             

Πάρκινγκ: Διαθέσιμο (3 ευρώ ημερησίως)

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 16 Μαρτίου:   17:00 - 21:00

Σάββατο 17 Μαρτίου:        11:00 - 21:00

Κυριακή 18 Μαρτίου:           11:00 - 21:00

 

Για περισσότερη ενημέρωση:

Site: www.vinylisback.gr Email: info@vinylisback.gr

Τηλ.: 210/9408717 - 211/8008959, Fax: 212/2134125 

 

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το «Vinyl is Back»! Be there!