ΦΕΣΤΙΒΑΛ - 2018

Lake Festival | 3ημερο φεστιβαλ Μουσικής & Δραστηριοτήτων στις όχθες της λίμνης της Απολακκιάς (ΡΟΔΟΣ) | 26-28 Οκτωβρίου

LAKE FESTIVAL

3ημερο φεστιβαλ Μουσικής & Δραστηριοτήτων στις όχθες της λίμνης της Απολακκιάς

26-27-28 Οκτωβρίου

 

Η είσοδος θα είναι 15 ευρώ για το 3ήμερο - 10 ευρώ Σάββατο & Κυριακή - 5 ευρώ Παρασκευή ή Κυριακή.

Δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 και για φοιτητές 10 ευρώ το 3ήμερο - 7 ευρώ Σάββατο & Κυριακή - 3 ευρώ Παρασκευή ή Κυριακή.

 

Δρομολόγια λεωφορείων ( δωρεάν ) :

Παρασκευή : 16:00 Ρόδος - Απολακκιά (Άγιος Φραγκίσκος) & 21:00 Απολακκιά - Ρόδος

Σάββατο : 13:00 Ρόδος - Απολακκιά (Άγιος Φραγκίσκος) & 00:00 Απολακκιά - Ρόδος

Κυριακή : 13:00 Ρόδος - Απολακκιά (Άγιος Φραγκίσκος) & 00:00 Απολακκιά - Ρόδος

 

https://www.facebook.com/Lake-Festival-308699226623563/

Read More

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2018 | 26/8 - 23/9

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2018 –ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ

Βαδίζοντας προς την Ελευσίνα 2021

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

 

Επειδή ο Πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής 

Έναρξη 26 Αυγούστου: Ο Στέφανος Κορκολής τραγουδά τους ποιητές μας στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας 

 

Κυρίως πρόγραμμα: 26 Αυγούστου -23 Σεπτεμβρίου 2018

Κινηματογραφικές προβολές: 30 Αυγούστου- 18 Σεπτεμβρίου 

Έκθεση, φωτογραφικό λεύκωμα

«ΤΡΟΤΥΛΗ» από τον Βαγγέλη Γκίνη 

 6 Σεπτεμβρίου- 14 Οκτωβρίου

 

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια, ένα από τα μακροβιότερα και πλέον συνεπή πολιτιστικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, που έχει τιμηθεί με ευρωπαϊκή διάκριση ως ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης, επανέρχεται ακόμα πιο πολυδιάστατο στην 44η διοργάνωση του. Το Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του και την επιδραστικότητα του στην πόλη, αλλά και έξω από αυτήν, συνεχίζει να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα πολιτισμού και μάλιστα σε μια εποχή που η Ελευσίνα, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιεί με επιτυχία το πρόγραμμα της, προς τη μετάβασή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. 

Τα Αισχύλεια 2018, περιλαμβάνουν εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής, θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές, καθώς στόχος του φεστιβάλ είναι να αγκαλιάσει και να προβάλλει όλες τις μορφές της τέχνης. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο, ένα χώρο, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα Αισχύλεια, έχει αγαπήσει το φιλότεχνο κοινό, που φτάνει στην πόλη από διάφορους δήμους της Αττικής, προκειμένου να ζήσει την εμπειρία της παρακολούθησης μιας παράστασης με φόντο την παραλία της Ελευσίνας. Είναι η άλλη εικόνα της πόλης που συνδέεται με τον πολιτισμό της και τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο ισχυρή στη συνείδηση του κοινού. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής. 

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2018 φιγουράρουν σημαντικοί τραγουδιστές και συνθέτες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Γιώργο Μεράντζα και τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Στέφανος Κορκολής, ο Χρήστος Θηβαίος με τη Μαρία Παπαγεωργίου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Φοίβος Δεληβοριάς με τη Μαρίνα Σάττι κ.ά. 

Επίσης παραστάσεις που αναμένεται να συζητηθούν το φετινό καλοκαίρι, όπως ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριτζήλα, ο Ορέστης του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, ο Αγαμέμνονας του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη, με τον Λάκη Λαζόπουλο, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου κ.α.

Στο  πλαίσιο του φεστιβάλ εκδίδεται το φωτογραφικό λεύκωμα "Τροτύλη", με παράλληλη έκθεση, του Βαγγέλη Γκίνη με κεντρικό θέμα το εργοστάσιο της Πυρκάλ με το βλέμμα στραμμένο στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί σίγουρα ένα πολύτιμο τεκμήριο για την πρόσφατη ιστορία του τόπου της Ελευσίνας.

Μια πρωτοποριακή φωτογραφική έκθεση που εγκαινιάζεται στις Σεπτεμβρίου και  κατ επιλογήν ξεφεύγει από το σύνηθες πλαίσιο παρουσίασης εντός ενός κλειστού εκθεσιακού χώρου και αναδεικνύει τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες που προσφέρει το Παλαιό Ελαιουργείο.  

 Μέσα από τη διαδικασία της φωτογράφισης και την αγωνία για την καλύτερη απόδοση της ατμόσφαιρας των μισο-εγκαταλελειμμένων χώρων ο καλλιτέχνης συνέλαβε την ιδέα να στραφεί προς τη φωτογραφική αποτύπωση ανθρώπων που βίωσαν αυτούς τους χώρους εργασίας. Έτσι, η φωτογραφική καταγραφή έχει αποδώσει πέραν των υλικών τεκμηρίων και άυλα ανθρώπινα συναισθήματα και έχει μετατραπεί σε μια ζωντανή αφήγηση. Επιμελήτρια: Λουίζα Καραπιδάκη.

Το πρόγραμμα 

Πιο συγκεκριμένα οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 26 Αυγούστου με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο και τη Σοφία Μανουσάκη να τραγουδά τους ποιητές μας στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Μια βραδιά γεμάτη συμβολισμούς σε έναν ιδιαίτερο χώρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε μια πάγια προσπάθεια του Δήμου Ελευσίνας, ο πολιτισμός να ανήκει σε όλους. 

Η θεατρική αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει στις 27 Αυγούστου με τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου (Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου / Φεστιβάλ Αισχύλεια/ Baumstrasse Δρόμος με δέντρα) σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριτζήλα με τους Νίκο Καραθάνο (Προμηθέα), Κόρα Καρβούνη (Ιώ), Γιώργο Βουρδαμή Μαυρογένη (Κράτος και Βία), Κώστα Βασαρδάνη (Ήφαιστο, Ερμή), Μιχάλη Πανάδη (Ωκεανό). 

Ακολουθεί στις 29 Αυγούστου ο Ορέστης του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη. Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Στις 31 Αυγούστου το λόγο παίρνει η παράδοση μέσα από τον ανατρεπτικό και πολύ διαφορετικό τρόπο των ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC που φέρνουν την Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια τους στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2018.   

Στις 2 Σεπτεμβρίου έρχεται ο Πλούτος του Αριστοφάνη, από τον θίασο του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Nikita Milivojevic, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο στον κεντρικό ρόλο του Πλούτου. 

Τα Αισχύλεια δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν τους μικρούς τους φίλους. Έτσι στις 4 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάζεται η παράσταση Χένσελ και Γκρέτελ σε μια εμπνευσμένη διασκευή της Κάρμεν Ρουγγέρη, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Στις 5 Σεπτεμβρίου το κλίμα αλλάζει και στη σκηνή του Παλαιού Ελαιουργείου ανεβαίνει ο κατεξοχήν συναυλιακός καλλιτέχνης, ο άνθρωπος που ξέρει περισσότερο από κάθε άλλον να ξεσηκώνει το κοινό, ο μοναδικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που έρχεται για να μας πει «Κράτα ρε φίλε γερά». Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Sober on Tuxedos.

Δύο μέρες αργότερα στις 7 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, Αγαμέμνων, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Μαζί του ένας σημαντικός θίασος με επικεφαλής τους: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννη Στάνκογλου, Αργύρη Πανταζάρα, Ιώβη Φραγκάτου και Θοδωρή Κατσαφάδο. 

Ο ημιμαραθώνιος «Στα ίχνη της Ιεράς Οδού»  επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικά με την τέταρτη διοργάνωση του, στις 9 Σεπτεμβρίου για να προσελκύσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις κάνοντας την διαδρομή 21 χιλιομέτρων από την  Αθήνα μέχρι την Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού. 

Στις 10 Σεπτεμβρίου έρχεται η Ηλέκτρα του Σοφοκλή, από τον θίασο του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Αλεξία Καλτσίκη, της Κλυταιμνήστρας η Μαρία Ναυπλίωτου, του Ορέστη ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και του Αιγίσθου ο Χρήστος Λούλης. 

Ο πολύ δημοφιλής και αγαπητός στο ευρύ κοινό  Κωστής Μαραβέγιας σχεδιάζει το μεγαλύτερο party της χρονιάς, σε μια συναυλία που θα απογειώσει τους  θαυμαστές του στο Παλαιό Ελαιουργείο στις 12 Σεπτεμβρίου. 

Ξεκαρδιστικοί Βάτραχοι του Αριστοφάνη στις 13 Σεπτεμβρίου με τους Λάκη Λαζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου και Δημήτρη Πιατά, στους κεντρικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.  

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, στις 14 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο, σε ένα πραγματικά κοινό πρόγραμμα με σκηνές από το παρελθόν και το μέλλον της προσωπικής τους διαδρομής.

Στις 16 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η παράσταση «Κάτω από τον Ίσκιο του Βουνού» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Νάνας Παπαδάκη.   

Ο Θάνος Μικρούτσικος, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δυο και περισσότερες γενιές στις 17 Σεπτεμβρίου, έχοντας στο πλευρό του τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαϊδη, Γιώργο Μεράντζα και Μίλτο Πασχαλίδη. Ο Σταυρός του Νότου είναι εδώ μαζί με τον Γουίλι και τους 7 Νάνους. Η Πιρόγα θα συναντήσει το Ημερολόγιο, η Σωτηρία της ψυχής τις Περικοπές, η Μικρή Πατρίδα την Ρόζα και τον Άμλετ της Σελήνης. 

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο Φοίβος Δεληβοριάς δημιουργεί ένα “flea market» ιδιαίτερο και μοναδικό έτσι όπως μόνο εκείνος ξέρει. Κι επειδή κάθε σωστό “flea market” οφείλει να έχει στην πραμάτεια του εξωτικά αρώματα και εντόπια ζεστασιά, ο Φοίβος καλεί τη Μαρίνα Σάττι και τις υπέροχες Fonέs της για να μας πουν τραγούδια από όλο τον κόσμο, από τα Βαλκάνια ως την παλιά Αμερική κι από την Αραβία ως τη μεσαιωνική Γαλλία. Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη.

Στις 23 Σεπτεμβρίου το λόγο έχει η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας που συμπληρώνει φέτος 12 δημιουργικά θεατρικά χρόνια με παραστάσεις στην Ελευσίνα, Δήμους της Αττικής, τη Βοιωτία, Φωκίδα και Κρήτη. Φέτος παρουσιάζει  τους Παλαιστές του Στρατή Καρρά χρησιμοποιώντας τη σάτιρα και την ειρωνεία, με το θεατρικό υλικό της ηθογραφίας και τη φιλοσοφία του θεάτρου του παραλόγου. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική του Δημήτρη Μαραμή, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ανδρώνη. Είσοδος ελεύθερη. 

 

Κινηματογραφικό πρόγραμμα 

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ταινίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος οι οποίες προβάλλονται από τις 30 Αυγούστου ως τις 18 Σεπτεμβρίου στον Θερινό Κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας με είσοδο μόλις 5 ευρώ. 

Η έναρξη γίνεται στις 30/8 με την ταινία Άφτερλωβ σε σκηνοθεσία Στέργιου Πάσχου. Ακολουθεί την 01/09 Ο Γιός της Σοφίας, σε σκηνοθεσία Ελίνας Ψύκου. Στις 3/9 προβάλλεται το Τελευταίο Σημείωμα σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, στις 11/9 το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, στις 15/9 Ο Θάνατος του ιερού ελαφιού του Γιώργου Λάνθιμου και η κινηματογραφική αυλαία πέφτει στις  18/09, με προβολή ταινιών μικρού μήκους. 

 

Πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων:

• 12€

• 5€ μειωμένο 

Εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στο παραπάνω κείμενο. 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθεί στο site aisxylia.gr

-Κ.Ε.Π. Ελευσίνας, Δευτ.-Παρ. 9.00-20.00 και Σαβ. 9.00-13.00.

-Διαδικτυακά μέσω viva.gr

-Κ.Ε.Δ.Ε., Παγκάλου & Κίμωνος  Ελευσίνα, Δευτ.-Παρ. 9.00-14.00

- Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 20.00-21.30.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.aisxylia.gr 

Read More

Φεστιβάλ Χαϊμαλίνα 2018 | 10-12 Αυγούστου | (Ανακοίνωση Ημερομηνιών)

«Φεστιβάλ Χαϊμαλίνα»

Αντιφασιστικό-Αντιπολεμικό Τριήμερο,

Ανώγεια 10-11-12 Αυγούστου 2018

 

Παίρνοντας παράδειγμα από την ιστορία του τόπου μας, ενός τόπου που κάηκε ολοσχερώς από το ναζιστικό καθεστώς, επειδή αντιστάθηκε σε αυτό, συνεχίζουμε  φέτος, στήνοντας το φεστιβάλ Χαϊμαλίνα για δεύτερη φορά στη καρδιά του Ψηλορείτη, στα Ανώγεια, με ένα αντιφασιστικό-αντιπολεμικό τριήμερο στις 10, 11 & 12 Αυγούστου.

 

Tο Φεστιβάλ πήρε το όνομα του από το ποίημα «Γράμμα σε μια Αφρικάνα», του Ανωγειανού ποιητή Μιχάλη Σταυρακάκη ή Νιδιώτη, που δημοσιεύτηκε το 1978 (Χαϊμαλίνα - το ποίημα) και διοργανώνεται από τους Ανωγειανέους, μια ομάδα ανήσυχων νέων από τα Ανώγεια, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων.

 

Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι μέσα από τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν, όπως προβολές ταινιών, εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας, γκράφιτι, παιχνίδια (κυνήγι θησαυρού, θεατρικό παιχνίδι, τουρνουά ποδοσφαίρου, τουρνουά σκακιού) και μουσική, να προωθήσουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς, της ειρήνης και του σεβασμού. Παράλληλα, μέσα από τις ομιλίες θα προσπαθήσουμε  να αναλύσουμε το φαινόμενο του πολέμου από την οπτική εκείνων που η ιστορία συνήθως προσπερνάει. Να γνωρίσουμε τις γυναίκες πρόσφυγες, περπατώντας μαζί τους από την ανατολή ως την δύση, να μιλήσουμε για τα γεγονότα στη Γάζα και να αφουγκραστούμε το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού. Τέλος, αφού αναλύσουμε την κοινωνική βάση του φασισμού, να θίξουμε τα φαινόμενα της ακραίας βίας, τη δράση και τις πρακτικές των Νεοναζί, και να ενημερωθούμε για τα τρία χρόνια της δίκης της Χρυσής Αυγής, αναλογιζόμενοι ταυτόχρονα το βάρος της ατομικής και της συλλογικής μας ευθύνης.  Το τριήμερο αυτό, όλες οι δράσεις θα καταλήγουν σε μια μεγάλη γιορτή με μουσικές και χορό από όλο τον κόσμο. Από την Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως τα Βαλκάνια, μέσα από την παράδοση κάθε τόπου, αλλά και μέσα από πειραματισμούς και σύγχρονες δημιουργίες.

 

Ευελπιστούμε, το φεστιβάλ αυτό, να αποτελέσει μία νησίδα συνάντησης πολλών ιδεών και διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων, με στόχο την συμβολή στη έμπρακτη καθιέρωση της ειρηνικής συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς!

  

Σας προσκαλούμε λοιπόν,στις 10, 11 & 12 Αυγούστου στα Ανώγεια, να συμμετέχετε, να στηρίξετε την προσπάθεια μας και όλοι μαζί  μέσα από τις δραστηριότητες του φεστιβάλ να προβληματιστούμε, να κουβεντιάσουμε, να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και φυσικά να τραγουδήσουμε ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό.

“Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε

για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,

απ' τον κόσμο.

Εμείς τραγουδάμε

για να σμίξουμε τον κόσμο.”

  Γιάννης Ρίτσος

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Χαϊμαλίνα»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή  10/8

11:00 :  Θεατρικό παιχνίδι για μικρά παιδιά, από τις παιδαγωγούς  Νατάσα Φασουλά, Αγάπη Βρέντζου και Φαίη Χαρτοφύλακα

16:00: Προβολή Ταινίας Animation : "The breadwinner" της  Nora Twomey

18:30:  Ομιλίες (Πλατεία Αρμί):

"Δίκαιοι και άδικοι πόλεμοι, μερική ιστορική αναδρομή" - Φραγκιουδάκης Γιώργος ,Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη)

"Γυναίκες Πρόσφυγες Πολέμου: Διαδρομές και Τραύμα" - Νίκος Βλαχάκης, Ψυχολόγος και Χρύσα Βίλκενς, Δημοσιογράφος

"Το παλαιστινιακό : Αλήθειες και μύθοι" - Νασίμ Αλάτρας, Δημοσιογράφος

Προβολή μίνι animation  "Closed Zone"

21:00 : Μουσικό Πρόγραμμα (Δημοτικό Θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”)

Χρίστος Τζιφάκις & flamenco aire (Christos Tzifakis & flamenco aire)

Χρίστος Τζιφάκις (Κιθάρα)

Φανή Δεμέστιχα  (Χορός)

Άλκηστη Τριανταφυλλίδη (Φωνή)

Pedro Fabian (Κρουστά)

*Συνεργασία με το Φεστιβάλ Κιθάρας Ανωγείων

Ρεμπέτικα τραγούδια

Μαρία Φασουλάκη (Φωνή)

Παναγιώτης Καπιζιώνης (Μπουζούκι)

Θύμιος Μπαρδαμάσκος (Μπουζούκι)

Χριστόφορος Παπανικολάου (Κιθάρα)

Αλέξανδρος Κανακάκης (Κλαρίνο)

Στέφανος Κουρουπάκης (Κοντραμπάσο)

Θέμης Πολυζωάκης (Βιολί)

Κρητικό γλέντι

Γιώργης Μανωλάκης (Λαούτο-φωνή)

Ζαχάρης Σπυριδάκης (Λύρα)

Μιχάλης Κονταξάκης (Μαντολίνο)

Γιώργης Σταυρακάκης [Νιδιώτης] (Λαούτο)

Νικόλας Χριστόπουλος (Κρουστά)

Στέφανος Κουρουπάκης (Κοντραμπάσο)

 

Σάββατο 11/8

16:00: Προβολή Ταινίας : "In the fade/ Μαζί ή τίποτα", του Φατίχ Ακίν

19:00 : Ομιλίες (Πλατεία Αρμί)

“Τι είναι και πως εκφράζεται μια αυτό-οργανωμένη ομάδα” - Παρουσίαση αυτο-οργανωμένων ομάδων ποδοσφαίρου (Τηγανίτης ΑΣΗ, Λίβας Α.Σ. Ρεθύμνου, Αυτοοργανωμένος Α.Σ. Ασπάλαθος)

"Η κοινωνική βάση του φασισμού, ταξικές και ιδεολογικές πλευρές" - Θανάσης Αλεξίου, Καθηγητής Κοινωνιολογίας /Πανεπιστήμιο Αιγαίου

"Τρία χρόνια δίκη της Χρύσης Αυγής. Η ατομική και η συλλογική ευθύνη" - Βιντεοπροβολή για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στα πλαίσια της ομιλίας. Ελευθερία Κουμάντου, Δημοσιογράφος, Μέλος Golden Dawn Watch:

21:00 : Μουσικό Πρόγραμμα (Δημοτικό Θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”):

Κρητικά - Παραδοσιακά

Χάρης Φασουλάς (Μαντολίνο & Φωνή)

Μιχάλης Μπελιβάνης (Λύρα)

Βασίλης Χαιρέτης  (Λαούτο)

Θωμάς Μπολάκης (Κιθάρα)

Haig Yadjian Quartet  (Μουσική χωρίς σύνορα)

Haig Yadjian  (Ούτι & Φωνή)

Γιώργος Κοντογιάννης (Λύρα & Κρουστά)

Τάσος Πούλιος (Κανονάκι & Φωνή)

Γιώργος Λιμάκης (Μπάσο & Κιθάρα)

Jaques / Meleteas / Summers Trio (Σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική της ανατολικής μεσογείου)

Peter Jaques (Κλαρίνο & Ney)

Θωμάς Μελετέας (Ούτι & Φωνή)

Jerry Summers (Κρουστά)

 

Κυριακή  12/8

1:00 -15:00 : Κυνήγι Θησαυρού - (Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αρμί / 11.00 )

16:00 : Προβολή ταινίας "Τα φιλόξενα Χωριά", του Λευτέρη Χαρωνίτη

17:30: Αντιφασιστικό τουρνουά ποδοσφαίρου (Δημοτικό στάδιο Ανωγείων), με τις ομάδες

Τηγανίτης ΑΣΗ (Ηράκλειο)

Λίβας Α.Σ. Ρεθύμνου (Ρέθυμνο)

Αυτοοργανωμένος Α.Σ. Ασπάλαθος (Χανιά)

Ομάδα Χαϊμαλίνα (Ανώγεια)

21:00 : Μουσικό Πρόγραμμα (Δημοτικό Θέατρο “Νίκος Ξυλούρης”):

Babel Trio

Villagers of Ioannina City

Xylouris - White

 

Παράλληλες Δράσεις 10,11 & 12

Τουρνουά γρήγορου σκακιού (blitz chess), πρίν από τις ομιλίες στην Πλατεία Αρμί

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Χεριών Τελετή", των Κατερίνα Φουράκη-Κοντόκαλου και Κωνσταντίνα Γεωργαντά στην πλατεία Αρμί

Graffiti από τους Αλέξανδρος Ραπτάκης (στην είσοδο του χωριού) και Γιάννης Μιλιαράκης (δίπλα στην αίθουσα προβολών)

Έκθεση σκίτσου "made in Europe", με αντιπολεμικές και αντιφασιστικές γελοιογραφίες του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη (Αίθουσα «Μανώλης Κεφαλογιάννης», κάτω από την Tράπεζα Πειραιώς)

*Όλες οι προβολές ταινιών θα πραγματοποιηθούν στην

Αίθουσα «Μανώλης Κεφαλογιάννης», κάτω από την τράπεζα Πειραιώς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Γράμμα σε μία Αφρικάνα (Μιχάλης Σταυρακάκης/Νιδιώτης)

 

"Τώρα που σου γράφω, Χαϊμαλίνα,

Από το πιο ψηλό βουνό της Κρήτης,

ροβολώ τα πρόβατα μου

στον ίσκιο ενός ασφένταμου.

Έχω πρόβατα λευκά

σαν το λευκό μου χρώμα.

Έχω πρόβατα μαύρα,

Σαν το δικό σου χρώμα, Χαϊμαλίνα.

Το αίμα τους είναι ίδιο, κόκκινο,

Σαν το δικό μας αίμα, Χαϊμαλίνα.

Ρωτάω τα πρόβατα μου

Πως μοιράζονται στα ίσα

Τον ίσκιο του ασφένταμου

Κι έχουν, λευκά και μαύρα,

Τα ίδια δικαιώματα

Ενώ οι άνθρωποι σκοτώνονται

Μοιράζοντας μια πήχυ γης.

Αρμέγω τα πρόβατα μου

Και φτιάχνω το γάλα τους τυρί.

Μια φορά το χρόνο,

κουρεύω τα πρόβατα μου,

κι η γυναίκα μου στο τελάρο ολημερίς

φτιάχνει ρούχα μαύρα και λευκά.

Εσύ, Χαϊμαλίνα,

Δεν γνωρίζεις εμάς τους λευκούς,

Που φτιάχνουμε το τυρί,

Τις γυναίκες μας,

Που φτιάχνουν τα ρούχα στο τελάρο.

Εσύ γνωρίζεις τους άγριους λευκούς,

Που ήρθαν στην πατρίδα σου,

Και σκοτώνουν τα αδέρφια σου.

Αυτοί που κλέβουν το βιο σου, Χαϊμαλίνα,

Κλέβουν και το δικό μου τυρί.

Τώρα που σου γράφω, Χαϊμαλίνα,

Από το πιο ψηλό βουνό της Κρήτης,

ροβολώ τα πρόβατα μου."

 

Πληροφορίες - Επικοινωνία

Για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο χωριό τις μέρες του φεστιβάλ, εκτός από τη μεγάλη λίστα ξενοδοχείων και δωματίων που μπορείτε να επιλέξετε, σας παρέχουμε και χώρο ελεύθερου camping στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ανωγείων, όπου μπορείτε να φέρετε σκηνές και sleeping bag, κατόπιν συνεννοήσεως με την ομάδα των ΑνωγειαΝέοι ή με e-mail , ή μέσω τηλεφώνου 6943021143 (Μάριος), 6982663586 (Έλια)

Βασιζόμαστε στην υπευθυνότητα και την ευσυνειδησία όλων των συμμετεχόντων, για να περάσουμε ένα όμορφο και ευχάριστο τριήμερο! Σας περιμένουμε !!!

Πληροφορίες - Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site μας: haimalinafestivalblog.wordpress.com ή την σελίδα μας στο facebook: facebook.com/haimalinafestival

Πληροφορίες για την πρόσβαση στο χωριό μας μπορείτε να βρείτε εδώ: anogeia.gr

Πληροφορίες για τα Ανώγεια: anogeia.gr

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε μπορείτε να μας στείλετε e-mail ή στην φόρμα επικοινωνίας μας.

Διαδρομές στη Μάρπησσα 2018 | «Αλάτι» | 24-26 Αυγούστου

Διαδρομές στη Μάρπησσα 2018

«Αλάτι»

24 | 25 | 26 Αυγούστου, Μάρπησσα Πάρου

 

Πιο «νόστιμες» από ποτέ θα είναι φέτος οι «Διαδρομές στη Μάρπησσα», αφού το αλάτι αποτελεί τον θεματικό άξονα γύρω από τον οποίο θα σχεδιαστεί το τριήμερο βιωματικό πολιτιστικό φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας στην Πάρο.

Το αλάτι της γης, το αλάτι της θάλασσας, το αλάτι της ζωής αλλά και το αλάτι της ψυχής,  απαραίτητο στοιχείο και πηγή ζωής για τον άνθρωπο, πολύτιμο αγαθό χαρακτηρισμένο από πολλούς και «λευκός χρυσός», θα σκορπιστεί σε κάθε γωνιά, κάθε σοκάκι της Μάρπησσας, προς τέρψιν ουρανίσκου, νου και ψυχής.

Επιλεγμένα σημεία του παραδοσιακού οικισμού θα μετατραπούν σε ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς ενδιαφέροντος, στους οποίους μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε παιχνίδια και βιωματικές δράσεις. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση σύγχρονης τέχνης με αφορμή το «αλάτι», καθώς και ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, εργαστήρια, διαλέξεις και συναυλίες.

Με έμπνευση το χωριό, συντροφιά τους κατοίκους και στόχο τη δράση, ελάτε να περπατήσουμε και φέτος μαζί στη Μάρπησσα!

 

Παρασκευή 24, Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ώρες: 19:00-23:30

Μάρπησσα, Πάρος

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΠΗΣΣΑ

«Αλάτι»

24, 25, 26 Αυγούστου 2018

 

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

 

19.00 «Δέκα βήματα αλάτι», θεατρικό παιχνίδι για παιδιά δημοτικού με την ομάδα «Σβούρες» - Κωνσταντίνα Τσιβγά, Μυρσίνη Βοστάνη, Δωροθέα Γυμνοπούλου, Μαρία Μπεθάνη, Μαριάννα Αλατζή, Εμψυχώτριες Θεατρικού Παιχνιδιού 

[Πλατεία Αριστοτέλη]

19.30  «Αλάτι: ίχνος γης, γεύσης και ύπαρξης», εργαστήριο γαστρονομίας με τον Πάνο Ιωαννίδη, καθηγητή γαστρονομίας / σεφ / με ειδίκευση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων

[Πλατεία «Χριστού»]

22.15 Μουσικές Διαδρομές με την Underground Youth Orchestra

Τραγούδι: Κωνσταντίνα Κορδούλη

Παιδική/Νεανική χορωδία Ωδείου «Μυθωδία» Πάρου

Διεύθυνση χορωδίας: Μαρουλία Κοντού 

Διεύθυνση - ενορχήστρωση: Κώστας Ηλιάδης

[Πλατεία Ευστρατίου Αλιπράντη]

 

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

 

09.30 Πρωινή Δράση: Επίσκεψη στο τυροκομείο με την Κατερίνα Μόσχου, γεωπόνο

[Ώρα συνάντησης: 09:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Μάρπησσας. Η διαδρομή προς το τυροκομείο θα γίνει με μεταφορικά μέσα]

 

19.00  «Φτιάχνω μαγικό ζωμό και θα βγει κάτι καλό!», διαδραστικό παιχνίδι διατροφής για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών με τη διατροφολόγο Φανή Ρούσσου Nutritheories

[Αύλειος χώρος Μουσείου Ν. Περαντινού]

19.00 «Ο δρόμος του αλατιού», εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών, με τη Νιόβη Σταυροπούλου, εικαστικό / μόνιμη συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και το Νίκο Μιχόπουλο, εμψυχωτή / κουκλοπαίκτη

[Αγροτολέσχη]

19.00  «Ρωγμές στο αλάτι», αυτοσχεδιασμοί μέσω κίνησης και κατασκευής, εργαστήριο για εφήβους 13-17 ετών με την Δρ. Καρολίνα Βασιλικού, αρχιτέκτονα / παιδαγωγό / λέκτορα αρχιτεκτονικής (University of Reading) και την Δρ. Judita Vivas, performer σωματικού θεάτρου

(Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά) 

[Πλατεία Αριστοτέλη]

21.00 «Αλοιφή για τις Αλμυρές», performance της Έρικας Σκούρτη στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Περπατώντας τον σκύλο στο αλάτι»

[απέναντι από την οικία Τσαντουλή – Στέλλα]

22.00 Συναυλία με το φωνητικό κουαρτέτο «Γιασεμί»

Μάρθα Μαυροειδή, Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Μελαχροινού, Τάσος Πούλιος

[Πλατεία «Χριστού»]

22.45 Συναυλία «Ross Daly Τrio»

Ross Daly (λύρα, ραμπάμ, τάρχου, σάζι), Κέλυ Θωμά (λύρα), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά)

[Πλατεία «Χριστού»]

 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

 

19.00 «Αλμυρά μουστάκια…μόνα ζητάνε το αφεντικό τους!», ένα παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα και την προστασία της θάλασσας για παιδιά δημοτικού με την Ελένη Σβορώνου, WWF Ελλάς / συγγραφέα παιδικών βιβλίων

[Αγροτολέσχη]

20.30 «Αρχέτυπες δομές και η τέχνη της ξερολιθιάς στον αιγαιοπελαγίτικο χώρο», διάλεξη με τον Γιώργη Πετράκη, αρχιτέκτονα / χωροτάκτη

[Πλατεία «Χριστού»]

21.15 «Με τσαμπούνες και τουμπάκια», με μουσικούς από την Πάρο και την Αντίπαρο

[Σημείο έναρξης Πλατεία Μύλων]

22.00 Παραδοσιακό γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη

Μαζί του ο Παναγιώτης Βέργος, ο Αργύρης Ψαθάς, ο Νίκος Τσαντάνης και η Ρίτσα Ποζιού

[Πλατεία Παπα-Γιώργη Στάμενα]

 

Παράλληλα με το πρόγραμμα, τις ημέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:

 

 Σταθμοί βιωματικών δραστηριοτήτων «Αλάτι»

Προτεινόμενοι σταθμοί και επισκέψιμοι χώροι πλαισιωμένοι από βιωματικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί από την εθελοντική ομάδα διοργάνωσης των «Διαδρομών στη Μάρπησσα».

 

Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Περπατώντας τον σκύλο στο αλάτι»

Καλλιτέχνες: Ελένη Μπαγάκη, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Έρικα Σκούρτη, Έλενα

Χατζή

Επιμέλεια: Δέσποινα Ζευκιλή

 

Ώρες λειτουργίας εκθέσεων, σταθμών και επισκέψιμων χώρων: 19.00 - 22.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών στο πρόγραμμα. 

 

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Διοργάνωση: «Διαδρομές στη Μάρπησσα»

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Πάρου

Με την υποστήριξη της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Έκθεση σύγχρονης τέχνης με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ – Στηρίζουμε τη Δημιουργία

Μεγάλοι Χορηγοί: Blue Star Ferries, Cosmote

Χορηγοί Επικοινωνίας: Star, Δίεση 101.3, Η Καθημερινή,  ΕΡΤ3, ΕΡΤ Ν.Αιγαίου, Empneusi 107FM, Parola, All About Festivals, Parosweb, Serious

 

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EFFE 2017-2018

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 “Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον”

ISO 9001: 2008, TÜV AUSTRIA Hellas

 

#stimarpissa #routesinmarpissa #EYCH2018 #EuropeForCulture

 

site: www.stimarpissa.gr

facebook page: Διαδρομές στη Μάρπησσα

youtube channel: Διαδρομές στη Μάρπησσα

twitter: Διαδρομές@Μάρπησσα

instagram: stimarpissa

Oropos Summer Fest 2018 | 11 & 14 Αυγούστου

Oropos Summer Fest 2018: Νοσταλγοί του Ροκ Εντ Ρολ

 

Τρίτη χρονιά για το καλοκαιρινό φεστιβάλ της περιοχής του Ωρωπού με μουσικούς που γράψανε και γράφουν ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή. σε μια από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές συναυλιακές συναντήσεις της Αττικής

 

Ημέρα 1η: Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας

 

Σάββατο 11 Αυγούστου

Έναρξη: 21:30

Προπώληση: 6 € | Ταμείο : 8 €

Azul Beach Bar & Live

Κορυδαλλών και Σειρήνων, Παραλία Χαλκούτσι - Ωρωπός

Πληροφορίες: 693 79 49 679

 

Αν ο Γκρισίνο συναντούσε τον Μόγλη και στην συνέχεια ερχόταν στην παρέα ο Χουζούρης με τον Σπορτ Μπίλλυ τι θα γινόταν; Πανικός είναι η σωστή λέξη!!!

 

Αυτά και άλλα πολλά γίνονται στις συναυλίες του Λάκη Παπαδόπουλου, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκου Ζιώγαλα και Γιάννη Μηλιώκα.

 

Η θρυλική ανδροπαρέα των 4 ταξιδεύει παντού με την πιο κωμικοτραγική ταινία κινουμένων σχεδίων να εναλλάσσει το γέλιο με το τραγούδι, το χειροκρότημα με το χορό ...εεε και κανένα "ωχχχχχχ" κάποιες φορές μίας και έχουμε και κάποια ηλικία ...μικρή βέβαια!!!

 

Όμως, ως γνωστόν οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων πάντα νικούν και είναι εκεί για να "αθωώνουν" τα νιάτα και να πορεύονται στον χρόνο με πατήματα έφηβων. Τα υπόλοιπα επί σκηνής μιας και τα τραγούδια τους είναι γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας.

 

Μαζί τους φυσικά είναι ο Τιραμόλα στα πλήκτρα (Δ. Χατζηδημητρίου) ο Πόλτο στην ηλεκτρική κιθάρα ( Γ. Γιαρέλης), ο Ποπάϋ στο μπάσο (Τ. Ιωαννίδης) που συμμαχεί για πρώτη φορά με τον Βρούτο στα ντραμς ( Α. Αλεξίου).

 

***

 Ημέρα 2η: Πάνος Κατσιμίχας, Βασίλης Καζούλλης (Μαζί τους ο Δημήτρης Καρράς)

 

Τρίτη 14 Αυγούστου

Έναρξη: 21:30

Προπώληση: 6 € | Ταμείο : 8 €

Azul Beach Bar & Live

Κορυδαλλών και Σειρήνων, Παραλία Χαλκούτσι - Ωρωπός

Πληροφορίες: 693 79 49 679

 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ

(Μαζί τους ο Δημήτρης Καρράς)

 

Ο Πάνος Κατσιμίχας, πρωτοπόρος της γενιάς των τραγουδοποιών, δε χρειάζεται συστάσεις. Η μουσική του μας συντροφεύει μέχρι σήμερα ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Με στίχους πάντα επίκαιρους, άλλοτε κοινωνικούς και πολιτικούς, άλλοτε ερωτικούς, ευαίσθητους και την ίδια στιγμή καυστικούς, εμφανίζεται και φέτος δίνοντας συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Εκτός των τραγουδιών του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα, θα παρουσιάσει και τραγούδια των Γ.Μαρκόπουλου, Θ.Μικρούτσικου, Μ.Χατζιδάκι, Ν. Αντύπα – Λ.Νικολακοπούλου, Γ.Ανδρέου - Π.Καρασούλου κλπ.

 

Σε συνέχεια της περσινής καλοκαιρινής τους περιοδείας, συμπράττει μουσικά μαζί του ο πολύ αγαπημένος μας Βασίλης Καζούλλης! Διαχρονικός κι αγαπητός για το ιδιαίτερο ύφος του, με τραγούδια, που αν και γεννημένα στη σκοτεινιά της μεγαλούπολης, βρίσκουν πάντα τον τρόπο να δραπετεύουν προς το φως και μέσα στις καρδιές όλων μας...''Είν' το τραγούδι ελπίδα κι ευχή, μικρό καλοκαίρι...''

 

Οι δύο δημιουργοί ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια μπορούν να εξηγήσουν. Μαζί τους ο τραγουδοποιός Δημήτρης Καρράς, ένας τραγουδοποιός της νέας γενιάς με πολύ σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες! Τους καλλιτέχνες πλαισιώνουν εξαίρετοι μουσικοί και τεχνικοί.

''Τίποτα δεν έχει αλλάξει... και τίποτα δεν είναι όπως παλιά... μένει όμως ακόμα ένα... πείσμα, που δεν είναι συνήθεια μοναχά..."

 

***

Κομμάτι των εσόδων και από τις δύο συναυλίες του φετινού Oropos Summer Fest θα δοθεί σε δομές υποστήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2018 | 3-5 Αυγούστου

16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΥΧΕΡΟΥ

3,4,5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΥΧΕΡΟΥ (ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ)

 

Για 16η χρονιά το Φεστιβάλ Τυχερού συνεχίζει να δίνει παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του Έβρου. Σε μια από τις πιο ακριτικές περιοχές της Ελλάδας η αγάπη για δημιουργία συναντά την ανάγκη για διασκέδαση. Διπλά στη λίμνη του Τυχερού στο οικοτουριστικό πάρκο το στημένο stage περιμένει τους καλλιτέχνες και όλους όσους θέλουν να περάσουν ένα υπέροχο μουσικό 3ήμερο

 

Πρόγραμμα

 

Παρασκευή 3.8.2018

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ανοίγει το συγκρότημα "Χίλια χρόνια" από την Αλεξανδρούπολη

 

Σάββατο 4.8.2018

21:00 ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

23:30 ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Κυριακή 5.8.2018

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ μαζί του η Μελίνα Μακρή

ανοίγει το συγκρότημα "Mice the swing band" από την Κομοτηνή

 

Διοργάνωση Σύλλογος Νεολαίας Τυχερού Έβρου & Kazandb concerts

https://www.facebook.com/pg/festival.tixerou

 

Ώρα προσέλευσης 20:00

 

Tιμές εισιτηρίων:

Προπώληση Παρ. & Κυρ. 12€ / Σάβ. 13€

Προπώληση 2ημέρου Παρ. & Σάβ. 20€

Παιδιά ως 7 ετών Δωρεάν / Παιδιά 7-12 ετών 7€

Ταμείο ανά ημέρα 15€

 

Εισιτήρια προπωλούνται σε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ : Κατάστημα Vodafone, Allu Cafe

ΤΥΧΕΡΟ : Μεζεδοπολείο "Μνήμες", Sport bet cafe, SANYO COM Tυχερού

ΣΟΥΦΛΙ : Cafe Bar Barbone, Μεζεδοπωλείο "o Γιώργος"

ΦΕΡΕΣ : Antique Cafe Bar

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ : Cafe Motivo

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ : Cafe Pardon

ΚΟΜΟΤΗΝΗ : Διμοκριτείο Βιβλιοπωλείο

ΔΙΑΜΟΝΗ

Παροχή για τους συναυλιομάχους: Δωρεάν Camping , σε χώρο εκτός αλλά παραπλήσιο του συναυλιακού, με νερό και ίσκιο.

 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω», λέει εκείνος, «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» απαντά ο κόσμος που κυριολεκτικά τον λατρεύει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μαζί με όλους εσάς.

Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στη σκηνή. Άλλωστε η σύμπνοια και η σύνδεση ήταν πάντα το δυνατό του στοιχείο.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλάει πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο και Νικόλα Άσιμο μεταξύ άλλων, ενώ έχει τραγουδήσει μεγάλους ποιητές όπως τους Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως τους Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου.

Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια.

Ο ακούραστος, ρομαντικός, αγαπημένος μας αιώνιος έφηβος είναι έτοιμος για άλλο ένα ταξίδι επί σκηνής!

Μαζί του οι:

Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου, Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης, Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου, Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη

 

NATAΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

“Ομορφο Όνειρο”

ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, το «Όμορφο Όνειρό» τους.

Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο και φέρνει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και τα τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ακόμα μια φορά κοντά στους φίλους τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά το όμορφο καλοκαιρινό όνειρο της πιο αγαπημένης δημιουργικής τριάδας του ελληνικού τραγουδιού, που κατάφερε ακόμη μια χρονιά με αποφασιστικότητα και έμπνευση, να ανατρέψει τα δεδομένα της ψυχαγωγίας και το ίδιο ακριβώς υπόσχεται και για αυτό το καλοκαίρι, σε μία παράσταση, με σαγηνευτική λάμψη, συναρπαστικό ήχο και ερμηνευτικό πάθος!

Αυτό το καλοκαίρι, τα όμορφα όνειρα βγαίνουν αληθινά…

Μουσικοί:

Θέμης Καραμουρατίδης: πιάνο, Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα, Αρης Ζέρβας: τσέλο, Γιώργος Κάστανος: κλαρινέτο, τενόρο σαξόφωνο, Λάμπης Κουντουρόγιαννης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Νίκος Μέρμηγκας: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, Γιώργος Μπουλντής: ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο, synth bass

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ : ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ : ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ , ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΙΣΜΩΝ : ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΘΙΕΛΛΗΣ

HΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ & Boğaz Musique

“ Των φίλων τα σπίτια ”

«Των φίλων τα σπίτια» είναι ο τίτλος του νέου δίσκου της Ελένης Τσαλιγοπούλου που μόλις κυκλοφόρησε και ταυτόχρονα ο τίτλος των καλοκαιρινών παραστάσεών της σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Το νέο αυτό άλμπουμ ήρθε μέσα από συναντήσεις που είχε η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τους πιο αγαπημένους φίλους της καλλιτέχνες, φίλους παλιούς που έχουν μοιραστεί μαζί στα χρόνια έμπνευση, δημιουργία και χαρά, αλλά και με νεότερους στην παρέα, ήδη αγαπημένους, ταλαντούχους και αξιόλογους. Και κάπως έτσι, με σπιτική ζεστασιά, όμορφα ξενύχτια και απόλυτα φιλική διάθεση προέκυψε μία σειρά τραγουδιών που θα κρατούν και σε εμάς την καλύτερη παρέα από εδώ και πέρα.

Αυτά ακριβώς τα τραγούδια θα παρουσιάσουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique στην καλοκαιρινή περιοδεία τους, επιδιώκοντας η ίδια ζεστασιά, η θαλπωρή και η χαρά της κοινής γιορτής να μεταφερθεί από τη σκηνή σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα.

Τα νέα τραγούδια που υπογράφουν δημιουργοί όπως ο Γιώργος Ανδρέου, ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Σταύρος Σιόλας, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Νίκος Μωραϊτης, η Ελένη Φωτάκη,ο Πόλυς Κυριάκου και πολλοί άλλοι, αλλά και ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου και ο Αριστείδης Χατζησταύρου από τους Bogaz Musique καθώς και η ίδια η Ελένη Τσαλιγοπούλου, αναμειγνύονται με κλασικά και πολυαγαπημένα τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο, με τον μοναδικό, ενοποιητικό ήχο των Bogaz.

Το αποτέλεσμα είναι μια μαγική συναυλία, με την καθηλωτική ερμηνεία και τον υπέροχα επικοινωνιακό τρόπο της Ελένης Τσαλιγοπούλου και το συναρπαστικό παίξιμο των Bogaz Musique. Μία συναυλία που το τέλος της μας βρίσκει όλους μία παρέα και αφήνει μία τόσο όμορφη και ζεστή αίσθηση όσο μία αξέχαστη συνάντηση με τους πιο αγαπημένους φίλους!

Οι Boğaz Musique είναι οι:

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου - κιθάρες, Αριστείδης Χατζησταύρου - κιθάρες, Απόστολος Τσαρδάκας - κανονάκι, τζουράς, Άκης Κατσουπάκης - πιάνο, synth, μπάσο, Αλέκος Σπανίδης - τύμπανα, Αργύρης Διαμαντής - κρουστά

Τάκης Σπυρόπουλος: ηχοληψία, Νεκταρία Εμμανουηλίδου - φωτισμοί, Τάσος Βρεττός – φωτογραφίες, Άντα Χαλαμπαρδάκη – artwork

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

LIVE ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

Μαζί του η Μελίνα Μακρή

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του, που όλοι έχουμε κάποια στιγμή τραγουδήσει και που έχουν συνδεθεί με μερικές από τις πιο αγαπημένες στιγμές της ζωής μας: « Άγγιγμα Ψυχής», «Και θα χαθώ», «Εκδρομή», « Χωρίς αναπνοή», «Ακατάλληλή σκηνή», «Πάρτι», «Το σ’ αγαπώ», «Το καλοκαίρι μου», «Δεν φεύγω», «Αν μου τηλεφωνούσες», «Μοιάζουμε»… αλλά και το πρόσφατο άλμπουμ «Έρωτας αγκάθι» αποτέλεσμα της συνεργασίας του με την στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. Από το τελευταίο ήδη έχουν ξεχωρίσει και παίζονται στα ραδιόφωνα της χώρας δύο υπέροχα τραγούδια, το «Σε ποιόν να πω το σ’ αγαπώ» ντουέτο με την σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη και το ομώνυμο «’Έρωτας αγκάθι» και τα δύο συνθέσεις του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Μαζί του η Μελίνα Μακρή, μια μοναδική τραγουδίστρια η οποία έγινε γνωστή με το συγκρότημά της , τους Vegas και που ακολουθεί πια την προσωπική της πορεία στο χώρο του τραγουδιού.

Τον συνοδεύουν οι μουσικοί:

Σόλωνας Αποστολάκης (πιάνο –πλήκτρα, ενορχήστρωση), Σπύρος Μάζης (μπάσο), Γιώργος Μητσοτάκης (τύμπανα), Ιάσωνας Μαυρογεώργος (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), Στέλιος Κατσατσίδης (ακορντεόν), Γιώργος Δούσος (πνευστά).

Οι Τεχνικοί ήχου: Αντώνης Μωραΐτης, Γεώργιος Ρουπάκας, Σταύρος Συκιανάκης .

Σχεδιαστής φώτων: Περικλής Μαθιέλλης.

Read More

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» | ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ | 3-5 Αυγούστου

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 

 

Παρασκευή 3 Αυγούστου

Θοδωρής Βουτσικάκης

σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου

 

Σάββατο 4 Αυγούστου

Δημήτρης Μπάσης

 

Κυριακή 5 Αυγούστου

Μουσικά Σημάδια

 

«Αρχές Αυγούστου Μέθανα 2018», ένα καινούργιο μουσικό φεστιβάλ ξεκινάει στα Μέθανα με τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Αττικής και την Αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων.

Το μοναδικό τοπίο των Μεθάνων και η ιστορία τους είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να αναπτυχθεί ο καινούργιος αυτός θεσμός του τριήμερου φεστιβάλ μουσικής, που ευελπιστεί να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια, σημείο αναφοράς και πόλο έλξης.

Την έναρξη του Φεστιβάλ την αγκάλιασαν αγαπημένοι και σημαντικοί καλλιτέχνες και προσκαλούν τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, να περάσουν τρεις μαγικές Αυγουστιάτικες βραδιές στα Μέθανα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ

 

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου. Ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια της κ. Νικολακοπούλου αλλά και άλλων σημαντικών δημιουργών.

O Θοδωρής Βουτσικάκης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς. Ερμήνευσε τον ρόλο τίτλου στη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Ερωτόκριτος", σε μουσική Δημήτρη Μαραμή. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Λίνα Νικολακοπούλου, Dulce Pontes, Μάριο Φραγκούλη, Luis Borda, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει εμφανιστεί σε Ηρώδειο, Θέατρο Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ που θα παρουσιάζει μελωδίες του μεγάλου συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

 

Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική αλλά και την πρόσφατη περιοδεία του σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ο Δημήτρης Μπάσης  μας δίνει ένα μουσικό ραντεβού στις 4 Αυγούστου στα Μέθανα.

 

Γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, με πάθος και αυθεντικότητα, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, ο Δημήτρης Μπάσης στήνει ένα μοναδικό πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών. Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά ερμηνευμένα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, θα μας ταξιδέψουν, θα μας θυμίσουν στιγμές του παρελθόντος και ταυτόχρονα θα μας ψυχαγωγήσουν!

 

Ανάμεσα τους το «Ψίθυροι Καρδιάς», τη «Ζωή», τα «Χαμοπούλια», το «Αν μ’ Αγαπάς», μέχρι τα «Λαδάδικα», το «Σώσε με», το «Βρέχει φωτιά στη Στράτα μου» αλλά και το πιο πρόσφατο «Χάνομαι». Αγαπημένα τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά γεμάτα συναίσθημα, κέφι και αλήθεια, τα οποία έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια τη μοναδική σχέση του Δημήτρη Μπάση με το κοινό υπόσχονται μία μαγική Αυγουστιάτικη συναυλία στα Μέθανα.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Με μεγάλη χαρά θα γιορτάσουμε την λήξη του τριημέρου με τοπικά μουσικά σχήματα, ανακαλύπτοντας έτσι τον μουσικό παλμό των Μεθάνων και των γύρω περιοχών.

Φέτος μαζί μας τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ.

 

Τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ έρχονται να σφραγίσουν τις πρώτες  ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ 2018, με μία συναυλία στα Mπλόκια, την Κυριακή 5 Αυγούστου στις 9.30

 

Όπως λένε και οι ίδιοι, ονομάστηκαν ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ επειδή γνωρίστηκαν μεταξύ τους από Μουσικές Συμπτώσεις….. Η πιο σημαντική αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία Μουσική Συνέπεια: αυτή η ομάδα μουσικών ζουν και εργάζονται στην περιοχή των Μεθάνων. Και φέτος κάλεσαν από την Αθήνα τον αγαπητό Κωστή Πυρένη, φωνή και κιθάρες,  γνωστό σε όλους τους λάτρεις των συναυλιών….. Τα τρία βασικά μέλη του σχήματος είναι, ο  Γιώργος Φλαμπούρης στη φωνή και στην κιθάρα, ο Ηλίας Πασχάλης στη  φωνή και στις κιθάρες και ο Παναγιώτης Πρατίλας στο βιολί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ τιμούν την περιοχή τους, τους είδαμε στην Ύδρα, στην Αίγινα και βέβαια πυκνά συχνά στα Μέθανα.

Κομμάτι αναπόσπαστο από την καλλιτεχνική φλέβα της περιοχής,  την Κυριακή 5 Αυγούστου στα Mπλόκια Μεθάνων, τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ,  για μία υπέροχη γιορτή λήξης του φεστιβάλ, αλλά και για την αρχή  του Αυγούστου…..

 

Τα Μέθανα υπήρξαν για πολλές δεκαετίες ένας τόπος «υψηλού δείκτη» διακοπών, με «πηγές αναζωογόνησης» και την άμεση αυτή επαφή με την θάλασσα, σαν μία διαχωριστική γραμμή με την ξηρά. Μακριά από την Αθήνα, αλλά και τόσο κοντά, τα Μέθανα κράτησαν διακριτικά μία θέση στον ήλιο, με την «ηρεμία των ηφαιστείων», και την «γαλήνη του παρελθόντος» τους.

 

Στόχος μας να ντύσουμε μουσικά αυτόν τον πλούσιο και γεμάτο ενέργεια τόπο,  και το πρώτο Φεστιβάλ «Αρχές Αυγούστου» να γίνει η πυξίδα που θα οδηγεί κάθε χρόνο τους μουσικόφιλους στα Μέθανα.

 

H είσοδος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Σχεδιασμός του φεστιβάλ, καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση παραγωγής : GIONIK – Γιώργος Τσεβρένης και Nίκος Μακράκης.

 

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

Όλγα Παυλάτου: e-mail: olga.pavlatou@gmail.com, pavlato@otenet.gr, τηλ: 210-6859486, 6977989090

Αντώνης Κοκολάκης: e-mail: kokolakispr@yahoo.gr, kokolakispr@gmail.com, τηλ: 210-9583571,  6979355259

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2018 | Προστέθηκε το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2018

Από γιορτή σε γιορτή…

(Ιούνιος – Ιούλιος)

 

Για άλλο ένα καλοκαίρι το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα γεμίσει με ήχους και χρώματα, προσφέροντας, όπως πάντα, μια από τις πιο ποιοτικές πολιτιστικές επιλογές. Αυτήν την επιμονή στην ποιότητα αναγνωρίζει, άλλωστε η European Festivals Association, δίνοντας στο Φεστιβάλ το label EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe

Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκινάει την Παρασκευή 8 Ιουνίου με τη συναυλία της ΓιώταςΝέγκα, ενώ θα ακολουθήσουν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες: Μαρίζα Ρίζου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ImamBaildi, Μελίνα Κανά, Στέφανος Κορκολής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μυστακίδης κ.ά.

 

Παράλληλα με την Χορωδία Aquapella η Μονή θα γεμίσει με ήχους της worldmusic, ενώ η χορευτική παράσταση BuenosTangos θα ξεδιπλώσει όλη τη μαγεία του λατινοαμερικάνικου χορού.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΠΑ 08/06   Γιώτα Νέγκα | Συναυλία

ΔΕ 11/06    Μαρίζα Ρίζου | Συναυλία

ΤΕ 13/06    Μίλτος Πασχαλίδης «Τραγούδια που ζούνε λαθραία» | Συναυλία  

ΣΑ 16/06   Γιάννης Αγγελάκας & 100ο C - Παύλος Παυλίδης & B-movies «Από γιορτή σε γιορτή» | Συναυλία 

ΤΕ 20/06    Ιεροκλής Μιχαηλίδης  «Συνοικία Ασμάτων» | Μουσικοθεατρική παράσταση     

ΠΑ 22/06    Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα | Συναυλία

ΔΕ 25/06     Imam Baildi | Συναυλία  με ελεύθερη είσοδο| Διοργάνωση Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

ΤΕ 27/06     Μελίνα Κανά | Συναυλία

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΕ 02/07     Στέφανος Κορκολής & Σοφία Μανουσάκη «Η Μουσική είναι Μία» | Συναυλία 

ΤΡ 03/07     Χορωδία Aquapella | Συναυλία World Music

ΠΕ 05/07 ΄Αννα Μπιθικώτση & Στέλιος Βαμβακάρης «Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης… ο ρεμπέτης και ο σερ» | Μουσικοθεατρική παράσταση

ΔΕ 09/07    Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας | Συναυλία

ΠΕ 12/07   Γιάννης Κότσιρας & Ορχήστρα ΡΥΘΜΟΣ | Συναυλία

ΤΕ 18/07    Buenos Tangos, Romper El Piso | Χορευτική παράσταση

ΠΕ 19/07   Δημήτρης Μυστακίδης | Συναυλία

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2018

Κολοκοτρώνη 21, 564 30 Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη

Τ 2310 589.232

F 2310 651.099                                                                      

Εpress@monilazariston.gr                                    

www.monilazariston.gr

Facebook: MoniLazariston Festival

Instagram: @monilazaristonfestival 

 

2ο μέρος - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και τις δυνατές εικόνες και ήχους που ακόμα συντροφεύουν όσες και όσους βρέθηκαν στις εκδηλώσεις του, έρχεται το πάντα ιδιαίτερο δεύτερο μέρος, με συναυλίες, θέατρο και σινεμά!

Όσον αφορά στο μουσικό μέρος, στην εμβληματική σκηνή της Μονής Λαζαριστών, θα εμφανιστούν μερικοί σπουδαίοι δημιουργοί. Το Φεστιβάλ συστήνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης, τον Christian Ronig, έναν Γερμανό που παρουσιάζει αγαπημένα παλιά και νέα ελληνικά τραγούδια, μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά. Η συναυλία του με τίτλο «Greece in mine», θα είναι μια πραγματική αποκάλυψη! (ΠΑ 7/9).

Ο Κώστας Χατζής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μόνο την υπενθύμιση ότι η συναυλία που θα δώσει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με τίτλο «Εικόνες από το χθες...και το σήμερα», δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο... (ΔΕ 10/9).

Μια άλλου είδους συγκίνηση, μαζί με υψηλού επιπέδου μουσική απόλαυση, επιφυλάσσει για τους πολλούς φίλους του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (ΤΕ 12/9), ενώ μια βραδιά γεμάτη... Ελλάδα θα απολαύσουν όσες και όσοι βρεθούν στη συναυλία που θα δώσουν οι Παντελής Θαλασσινός - Βασίλης Σκουλάς (ΚΥ 16/9).

Συναίσθημα, ένταση και τραγούδια αγαπημένα υπόσχεται να φέρει μαζί του στη συναυλία που θα δώσει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (ΔΕ 17/9) και από την πλευρά της από τη Ματούλα Ζαμάνη, στη δική της εμφάνιση, δεν περιμένει κανείς τίποτα λιγότερο από ένα διονυσιακό πάρτι εκλεκτών μουσικών συγγενειών (ΤΕ 19/9).

Για ακόμα μια χρονιά, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών οργανώνει τη Μικρή Θεατρική Σκηνή, με τις παραστάσεις τριών σχημάτων από τη Θεσσαλονίκη. Η νέα θεατρική ομάδα «Το σπίτι της» θα παρουσιάσει σε πρεμιέρα την καινούργια της παραγωγή, με το έργο των Δ. Κεχαΐδη - Ε. Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» (ΔΕ 3/9 - ΤΡ 4/9). 

Η θεατρική ομάδα «γιάφκα» θα παρουσιάσει την παράσταση «Τα καφενεία του Παπαδιαμάντη», μια θεατρική σύνθεση πέντε διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (ΤΕ 5/9).

Τέλος, το θεατρικό σανίδι θα μετατραπεί σε πάλκο, χάρη στη μουσική παράσταση «Σουγιούλ... για ένα βράδυ» που θα παρουσιάσει το «Eclipses Group Theater», (ΠΕ 6/9).

Ακόμη, ο κινηματογράφος βρίσκει και πάλι τη θέση του στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Για δυο τριήμερα (13-15/9 και 20-22/9) η σκηνή της Μονής Λαζαριστών μετατρέπεται σε ένα μεγάλο open air cinema! Με αφιερώματα και ταινίες παρουσιασμένες από κριτικούς κινηματογράφου, δίνουν την ευκαιρία στους κινηματογραφόφιλους να απολαύσουν σπάνιας ομορφιάς σινεμά σε υπέροχο περιβάλλον.

Το Σινεμά στη Μονή θ' αρχίζει νωρίς, με την προβολή μικρού μήκους ταινιών, θα έχει μικρά live μουσικά... σφηνάκια και θα κρατάει έως αργά με μεταμεσονύκτιες προβολές.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

 

 

Read More

Saristra Festival | 3-5 Αυγούστου 2018

 

SARISTRA FESTIVAL 2018

Το πρωτοποριακό φεστιβάλ της Κεφαλονιάς επιστρέφει στο «χωριό-φάντασμα»

 

3 - 4 - 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παλιά Βλαχάτα, Σάμη, Κεφαλονιά

 

NIGHTSTALKER // BAZOOKA // CHICKN 

ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ // JACK HEART // NALYSSA GREEN // TENDTS // FLOKOSH 

 2 BY BUKOWSKI // THE STEAMS // NOMOS 751 // TA TOY BOY // MELENTINI //BONEBROKK // NEFELI WALKING UNDERCOVER // K.ATOU (dj set) // CHEVY & MR.Z (NEEDLESS) (dj set) // CHRISTOS AGGELOPOULOS (DISKOTEKKEN) (dj set) // TERANGA BEAT (dj set ) //  THE PRUDENCE TAPES (dj set) // LYSIMACHOS (dj set) // PRESSPOP.GR (dj set) 

+

ART // SHORT FILMS (curated by SEANEMA OPEN AIR FESTIVAL) // WORKSHOPS // YOGA //  STREET FOOD // COCKTAILS 

 

Το Saristra Festival, ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ στην Ελλάδα επιστρέφει για έκτη χρονιά στο απόκοσμο, κινηματογραφικό σκηνικό του «χωριού-φάντασμα» στα Παλιά Βλαχάτα της Σάμης Κεφαλονιάς.

Χαμηλά σπίτια και αρχοντικά, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι και τα παλιά χωμάτινα δρομάκια παρέχουν το φυσικό περιβάλλον για το Saristra Festival, το οποίο διαθέτει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις και πολλές παράλληλες δράσεις.

Η πέτρινη σκηνή του φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει τα προηγούμενα χρόνια πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Παύλος Παυλίδης, ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μόνικα, οι Last Drive, ο Vassilikos, ο Larry Gus, οι Planet of Zeus καθώς και μερικά σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό όπως ο βρετανός Pye Corner Audio, η αμερικανίδα Eleanor Friedberger και οι τούρκοι She Past Away.

Ο μεγάλος προσκεκλημένος του φετινού φεστιβάλ είναι ο τελευταίος gentleman της americana/ folk σκηνής, ο σπουδαίος Τεξανός μουσικός Josh T. Pearson, ο οποίος θα ανέβει στην σκηνή του Saristra Festival για ένα ένα μοναδικό live λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του album “Straight Hits!” - και ενώ το προηγούμενό του album (“Last of the Country Gentlemen”) συμπεριλήφθηκε στη λίστα του έγκριτου μουσικού περιοδικού Uncut με τα «50 Καλύτερα Singer/Songwriter Άλμπουμ Όλων των Εποχών».

Τα δύο (από φέτος) stages του Saristra Festival καταλαμβάνουν οι αειθαλείς βασιλιάδες του stoner Nightstalker, οι -τέρμα τα γκάζια- Bazooka που επιστρέφουν στο Saristra ύστερα από τη σαρωτική εμφάνιση του 2016, οι Chickn με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους και τη φήμη μιας από τις καλύτερες live μπάντες εκεί έξω, η Εβρίτικη Ζυγιά, το πενταμελές παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που θα μας παρασύρει σε θρακιώτικο trance, ο ξεσηκωτικά μελωδικός Jack Heart με την μπάντα του Love Ghosts, η πολυτάλαντη Nalyssa Green λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της album, το χορευτικό ντουέτο των Tendts από τη Θεσσαλονίκη, ο FlökosH με ένα συναρπαστικό χαρμάνι με grime, electro και hip-hop, οι αναγεννημένοι 2 By Bukowski με την post-rock παρακαταθήκη, οι The Steams, από τις πολλά υποσχόμενες μπάντες της σκηνής με progressive / psychedelic ήχο και τολμηρές προσθήκες παραδοσιακών ελληνικών οργάνων, οι ΝΟΜΟΣ 751, το electro punk του Γιώργου Φωτόπουλου, οι νοσταλγοί του ήχου της Sarah Records ta toy boy από την Θεσσαλονίκη, η Melentini με τις ατμοσφαιρικές πολυεπίπεδες συνθέσεις, ο Bonebrokk - το project του sound artist Μάριου Νάρη με ενεργητική κλαμπ μουσική, επηρεασμένη από την techno, house και την UK sound system μουσική σκηνή και η νεραϊδένια Nefeli Walking Undercover που αγαπάει τις ηπειρώτικες πολυφωνίες και τις ιστορίες για την πόλη, τα χωράφια, τους ανθρώπους και το φως.

Τις βραδιές θα κλείσουν με dj set η K.atou με ένα house και techno σετ, οι Chevy & Mr.Z resident Djs του αθηναϊκού mobile party Needless με electronic, disco, house, fusion και eclectic tunes, o Christos Aggelopoulos ή αλλιώς το ½ των Diskotekken, ο «εξωτικός» Teranga Beat με μια εκλεκτική επιλογή από ήχους της Αφρικανικής σκηνής, το experimental-electronic δίδυμο των The Prudence Tapes, o εξ Εδιμβούργου ορμώμενος Λυσίμαχος και η ομάδα του μουσικού site presspop.gr. 

Το Saristra Festival αναπτύσσει και φέτος το εικαστικό του πρόσωπο με εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια, παρουσιάσεις και δράσεις. Φιλοξενεί media και land art, ζωγραφική και installations παρουσιάζοντας οκτώ ατομικές εκθέσεις των καλλιτεχνών: Ylena Katkova, Christiane Peschek, Susanne Schuda, Αλέξανδρος Ζάκκας, Αντρέας Παπαμιχαήλ, Cacao Rocks και της νικήτριας του φετινού «Open Call» (με καλλιτέχνες που κατάγονται ή διαμένουν στην Κεφαλονιά) Φωτεινής Χαραμαντά. Επίσης θα παρουσιαστεί η ομαδική έκθεση «Συντρίμμια - She dreams» με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Κατερίνας Μπότσαρη, Δημήτρη Βαλλάτου, Χρήστου Γιαννόπουλου και Γιώργου Σουμερλή σε συντονισμό της Αρετής Μπότσαρη. Οι δημιουργοί εστιάζουν στη μελέτη της φύσης, της φυσικής, του έρωτα, της μνήμης, του χρόνου και του ονείρου ως μία εφικτή πραγματικότητα.

Επίσης παράλληλες δράσεις εμπλουτίζουν τη βιωματική φιλοσοφία του φεστιβάλ: Σεμινάριο κατασκευής κρουστών με την κορυφαία οργανοποιό και drum artisan Κλειώ Ξηρού, σεμινάριο ξυλότορνου με τον Κώστα Αννίκα Δευτεραίο, μαραθώνιος ανάγνωσης του του αριστουργηματικού βιβλίου του Χέρμαν Μέλβιλ «Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα», ζωντανή εκτύπωση συλλεκτικής αφίσας βασισμένη στην παραδοσιακή τυπογραφία από το tipografio.gr, μαθήματα yoga με την Νίκη Χάγια και απογευματινές δραστηριότητες για παιδιά.

Φέτος το Saristra Festival συνεργάζεται με το SeaNema Open Air Film Festival το μεγάλο υπαίθριο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κεφαλονιάς το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Επίσης τα δυο φεστιβάλ θα διοργανώσουν από κοινού την 1η Αυγούστου μια πολύ ξεχωριστή βραδιά στο οινοποιείο Κτήμα Χαριτάτου στα Μονοπολάτα Ληξουρίου, όπου θα προβληθεί η ταινία «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη και θα ακολουθήσει (μέσα στον αμπελώνα) συναυλία.

Επίσης αισθητά αναβαθμισμένο είναι από φέτος το food +beverage κομμάτι με το Feyrouz, το βραβευμένο από τα FNL Best Restaurant Awards ως το καλύτερο street food στην Ελλάδα το 2017, να φέρνει στα Παλιά Βλαχάτα τα περίφημα λαμχατζούν του, ενώ την cocktail list θα επιμεληθεί o Tony Conigliaro, ένας από τους πιο επιδραστικούς bartender στον κόσμο και ιδιοκτήτης των Λονδρέζικων μπαρ 69 Colebrooke Row, Bar Termini (ένατο καλύτερο μπαρ στον κόσμο σύμφωνα με την έγκριτη λίστα World’s 50 Best Bars), Untitled και Gazelle. 

 

Παρασκευή 3/8

Chickn

 

Οι εκστατικοί Chickn έρχονται στο Saristra Festival λίγο μετά από την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ WOWSERS! Δηλώνουν πιστοί στο acid glam rock, τα live τους είναι ένα απρόβλεπτο ψυχεδελικό πανηγύρι και δεν έχουν χαρακτηριστεί άδικα μία από τις πιο εκρηκτικές μπάντες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο Jack Heart, το μουσικό alter ego του Νικόλα Κοκολάκη, έρχεται να μπολιάσει την σκηνή του φετινού Saristra Festival με αφηγηματικό λυρισμό. Φέτος άνοιξε το Ejekt Festival στρώνοντας τον δρόμο για την εμφάνιση του Nick Cave.

Οι 2 By Bukowski ιδρύθηκαν το 1997 και υπήρξαν μια από τις σημαντικότερες post rock ελληνικές μπάντες. Μετά από 12 χρόνια απουσίας επέστρεψαν το 2017 με περισσότερο electro-pop και post-psych διάθεση.

Οι The Streams είναι μία νέα μπάντα που παντρεύει το psychedelic / progressive rock με την ελληνική  παραδοσιακή μουσική. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Wild Ferment» στο οποίο συμμετέχει και ο Ψαραντώνης έχει ήδη χριστεί ένα από τα σημαντικότερα της εγχώριας παραγωγής για φέτος.

Ο Bonebrokk (Μάριος Νάρης), πρώην μέλος του electro punk σχήματος Exposed by Observers και ιδρυτής του label/club night/πλατφόρμας Trial & Error, έρχεται το Saristra Festival με τον ακατέργαστο dance ήχο του επηρεασμένο από την techno, house και την UK soundsystem μουσική σκηνή.

Η Nefeli Walking Undercover είναι το project της Νεφέλης Λιούτα που η ίδια αποκαλεί «ελληνική νεωτεριστική λαϊκή μουσική δωματίου».Οι ιστορίες της μιλάνε για την πόλη, τα χωράφια, τους ανθρώπους και το φως.

Dj set: O Christos Aggelopoulos, το ½ του δημοφιλούς mobile party Diskotekken,  ραδιοφωνικός παραγωγός και club promoter θα κλείσει τη βραδιά με ένα απογειωτικό dj set επιλέγοντας από obscure disco μέχρι techno και ό,τι υπάρχει ανάμεσα στα δύο. 

Dj set: Το νεοσύστατο δεύτερο stage του Saristra Festival καταλαμβάνει η συντακτική ομάδα του presspop.gr σε ένα indie σετ για τα παιδιά που τους αρέσει να χορεύουν κοιτώντας τα παπούτσια τους.

 

Σάββατο 4/8 

Josh T. Pearson

 

Ο τελευταίος gentleman της americana/folk σκηνής, o σπουδαίος Τεξανός μουσικός Josh T. Pearson θα βρεθεί στη σκηνή του Saristra Festival για ένα ένα μοναδικό live λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του album “Straight Hits!” - και ενώ το προηγούμενό του album (“Last of the Country Gentlemen”) συμπεριλήφθηκε στη λίστα του έγκριτου περιοδικού Uncut με τα «50 Καλύτερα Singer/Songwriter Άλμπουμ Όλων των Εποχών».

H Εβρίτικη Ζυγιά, το πενταμελές παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα από το βορειότερο και ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας που μάγεψε το εναλλακτικό αθηναϊκό κοινό, έρχεται στη σκηνή του Saristra Festival να ξεσηκώσει το κοινό με αγνή θρακιώτικη ψυχεδέλεια.

Οι Tendts το project των αδερφών Φώτη και Χρήστου Παπαδάκη από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφουν στη σκηνή του Saristra Festival αυτή τη φορά πιο αργά και με πιο άγριες χορευτικές διαθέσεις 

H Melentini έρχεται στο φεστιβάλ με το πολυσυζητημένο άλμπουμ της Zrsha; Fundus Uterus. Στις ατμοσφαιρικές συνθέσεις της είναι εμφανείς οι επιρροές από nu jazz, avant-garde, ambient, electronic, αλλά και οι αναφορές στην afro-soul, σε παραδοσιακά ιρλανδέζικα τραγούδια και βαλκανικά νανουρίσματα. 

Οι ta toy boy είναι το νέο indie project που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Μπέγκα και τον Ηλία Σμήλιο στη Θεσσαλονίκη. Ο ήχος τους ακολουθεί τα μονοπάτια της θρυλικής Sarah records με γρήγορα tempο και ονειρικές ποπ μελωδίες. Έρχονται στο Saristra Festival για να παρουσιάσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «This Town».

Dj set: Η καταξιωμένη στην Ευρώπη Dj K.atou με κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως οι: Revolt!, Einmaleins, Lick my Deck, Sono Vivo, Grndloop, LomidHigh, Silenzio, Pinksilver, Resopal και εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, θα μας παρασύρει στο dancefloor με τους υπνωτιστικούς house και techno ήχους της δεκαετίας του ‘90 από τη σκηνή του Ντιτρόιτ, του Σικάγο και της Φρανκφούρτης.

 Dj set: Ο Teranga Beat aka Αδαμάντιος Καφετζής, ιδρυτής του ομώνυμου label που ανακαλύπτει ξεχασμένα διαμάντια της Δυτικής Αφρικής από την δεκαετία του ‘60, του ‘70 και του ’80 και τον τελευταίο καιρό έχει στρέψει την προσοχή του σε ιδιαίτερες εγχώριες μουσικές περιπτώσεις, σε ένα εξωτικό dj set σίγουρα φορώντας κάποιο ιδιαίτερο πουκάμισο.

Dj set: To γυναικείο electronic experimental δίδυμο των Prudence Tapes που έχει κατακτήσει την αθηναϊκή νύχτα, θα κλείσει τη βραδιά με ένα ηλεκτροφόρο set. Τα sets τους εξελίσσονται σε μια διαδικασία ηχητικού κολάζ όπου η αναρχία στο tempο και η εξερεύνηση διαφορετικών ρυθμών αντικατοπτρίζουν την αληθινή πειραματική και εκφραστική ανεξαρτησία της ηλεκτρονικής μουσικής. 

 

Κυριακή 5/2

Nightstalker

 

Οι βετεράνοι του stoner, Nighstalker, θα φέρουν λίγη desert rock μαγεία μέσα στα ερείπια των Παλιών Βλαχάτων απογειώνοντας το ήδη μαγικό σκηνικό με το μοναδικό τους μείγμα αγνού rock ‘n roll και δυνατών riffs. Μια συναυλία αφιερωμένη στα «παιδιά του ήλιου».

Οι Bazooka, επιστρέφουν στην σκηνή του Saristra Festival δυο μόλις χρόνια μετά την σαρωτική εμφάνιση του 2016 και λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων για το νέο του album που θα κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.

H πολυσχιδής Nalyssa Green έρχεται στο Saristra Festival σε μια χρονιά που αφού έκανε αίσθηση με το νέο της single «Παπαρούνα» συμμετείχε (ως ηθοποιός και ως συνθέτρια της μουσικής) στην πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση Άγγελος Εξολοθρευτής της Άντζελας Μπρούσκου.

Οι Νomos751 είναι το ελέκτρο-πανκ project του Γιώργου Φωτόπουλου (όποιοι παρακολουθούν τη σκηνή τον ξέρουν και ως Drug Free Youth, Technicolor Sewer και Κομοδίνα 3). Έρχεται στο Saristra Festival για να παρουσιάσει τον ομώνυμο δίσκο του που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες στην επιδραστική αμερικάνικη δισκογραφική Slovenly Recordings.

  Ο FlökosH έκανε το μεγάλο breakthrough με το genre blending EP του Deception. Η μουσική του είναι ένα χωνευτήρι μουσικών ειδών, όπως grime, ambient, witch house, memphis rap, ph0nk, jungle & footwork. Προσγειώνεται απευθείας από το Βερολίνο (όπου έχει μετακομίσει πια) στη σκηνή του Saristra Festival.

Dj set: Ο Λυσίμαχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται ως επιστήμονας στην Σκωτία από το 2005. Συνδιοργανώνει το mobile party Me and the Devil, και έχει παίξει ως guest στα πιο όμορφα clubs, φεστιβάλ και καταγώγια της χώρας. Από το 2018 είναι resident παράγωγος του διαδικτυακού EH-FM community radio. 

Dj set: Οι resident Djs του Needless Chevy και Mr.Z  θα ρίξουν επική αυλαία στο φετινό Saristra Festival. Ένα από τα πιο δραστήρια αθηναϊκά mobile party που αγαπά την electronic, disco, house, fusion και eclectic έχει διοργανώσει δεκάδες events σε πολλά διαφορετικά μέρη και συνεργάζεται με αγαπημένους Έλληνες DJs καθώς και πολλά top-class international acts, φέρνοντας πάντα ό,τι πιο καινοτόμο και hot right now στην αθηναϊκή νύχτα.

 

INFO

www.saristrafestival.gr 

www.facebook.com/SaristraFestival

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ

 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

 FIX HELLAS 

CAMPARI

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 

ΧΟΡΗΓΟΙ: IONION P. LINES // KEFALONIA FISHERIES // AEGEAN AIRLINES // PILAVAS //PANAGIOTOPOULOS TIPOGRAFIA // PAPERGO  // ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΤΟΥ // ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

—————————————————————————————

Πρόσβαση στο Νησί

Με πλοίο

Η Κεφαλονιά έχει 4 λιμάνια που την συνδέουν με την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου.

Αστακός – Σάμη (Με τα πλοία της Ionion Pelagos, www.ionionpelagos.com)

Πάτρα- Σάμη  (Με τα πλοία της Kefalonian Lines www.kefalonianlines.com)

Κυλλήνη – Πόρος (Με τα πλοία της Kefalonian Lines www.kefalonianlines.com και και της Levante Ferries www.levanteferries.com)

Νυδρί Λευκάδας – Φισκάρδο  (Με τα πλοία της Ionion Pelagos, www.ionionpelagos.com)

Άγιος Νικόλαος Ζακύνθου - Πεσσάδα Κεφαλονιάς (Με τα πλοία της Ionion Pelagos, www.ionionpelagos.com)

Επίσης από Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα και Ζάκυνθο με το δρομολόγιο του High Speed Azimut της Joy Cruises (τηλ. 26610-80444)

Με ΚΤΕΛ

Από Αθήνα και Πάτρα, συνδέονται τοπικά με όλες τις περιοχές της Κεφαλλονιάς

τηλ. Αθήνας 210 51 50 785

τηλ. Πάτρας 2610 623 888

τηλ. Αργοστολίου 26710 23952 και 22281

τηλ. Σάμης 26710 22024

 

Με αεροπλάνο

Με καθημερινά δρομολόγια της Aegean Airlines (τηλ. 801 11 20000)

 

Διαμονή

Αναζητήστε ξενοδοχεία και δωμάτια στην περιοχή Σάμης και Αγίας Ευφημίας.

Επίσης το Saristra Festival, σε συνεργασία με το κάμπινγκ Karavomilos Beach που βρίσκεται πολύ κοντά στον χώρο του φεστιβάλ, εξασφάλισε για τους επισκέπτες του

15% έκπτωση κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί

http://www.camping-karavomilos.gr/gr/ 

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Βαλλάτος Φώτης (6932457993, fvallatos@gmail.com )

 

24η Συνάντηση Νέων Άρδα | Νέες ημερομηνίες: 27/7 - 1/8

«24η Συνάντηση Νέων - Άρδας 2018»

27 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2018

Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου

 

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Έπειτα από την αναβολή της έναρξης της 24ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2018, ανακοινώνουμε ότι οι νέες ημερομηνίες των εκδηλώσεων είναι 27 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Από το πρόγραμμα δεν λείπει κανένας καλλιτέχνης και προκειμένου να εμφανιστούν όλοι, όπως είχε προγραμματιστεί, αυξήσαμε κατά μία ημέρα τη διεξαγωγή του φεστιβάλ. Σημαντικό μέρος των εισπράξεων θα διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές της Αττικής.

 

Οι αθλητικές δραστηριότητες (beach volley, beach tennis), θα πραγματοποιηθούν μόνο στην περίπτωση που το επιτρέψει η στάθμη των υδάτων του ποταμού Άρδα.

 

Τα εισιτήρια από την προπώληση ισχύουν κανονικά, καθώς και οι τιμές των ημερήσιων εισιτηρίων.

 

Παρακάτω ακολουθεί το επικαιροποιημένο πρόγραμμα όλων των ημερών, οι τιμές των εισιτηρίων, καθώς και τα δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται καθημερινά από το ΚΤΕΛ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

11:00-13:00 και 17:00-19:00 «3on3 ardasball» για παιδιά 6-12 ετών. Μάθημα basketball – παιχνίδια με την μπάλα και το καλάθι. Πληροφορίες στο 6944889975 και στο περίπτερο του Συνδέσμου

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΘΛΟΣ» ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

18:00-20:00 SMASH VOLLEYBALL καρφώματα σε χαμηλό φιλέ, για αγόρια και κορίτσια 8-11 ετών.

 

STAGE LIVE

21:30 Έναρξη 24ης Συνάντησης Νέων «Άρδας 2018»

Παρουσιάζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Έλενα Κώνστα

Ardasfestival2018 Tribute Songs by Γιώργος Ιωαννίδης

22:00 Πάολα, Δήμος Αναστασιάδης

01:00 Εβρίτικη Ζυγιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

10:00 Τουρνουά «3on3 ardasball»

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΘΛΟΣ» ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

18:00-20:00 GRASS VOLLEYBALL βόλεϊ 4Χ4 σε γήπεδο 6Χ6 σε γρασίδι, για αγόρια και κορίτσια από 8-11 ετών.

 

ΣΗΜΕΙΑ CHECK-IN

18:30 3ος Παραποτάμιος δρόμος στις όχθες του Άρδα, υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας Θράκης. (Official Event).

 

18:30-20:30 Δειγματοληψία Μυελού των Οστών, από την κινητή

μονάδα αιμοληψιών και καταγραφής δοτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου «Η αγάπη πάει παντού».

 

ARDAS RIVER TAEKWONDO FESTIVAL 2018 PROMACHOS CLUB ORESTIADA

19:00-21:00 Προβολή του Αγωνιστικού TAEKWONDO, α) Τεχνικές σε στόχους – Ασπίδες, β) Τεχνικές στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Καταγραφής Πόντων της εταιρίας DAEDO.

 

STAGE LIVE

22:00 Demy, Βαγγέλης Κακουριώτης, Animado, Radioact, DJ Pitsi, guest: Αναστάσιος Ράμμος

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

10:00-13:00 Τουρνουά «3on3 ardasball», διαγωνισμός τριπόντων και καρφωμάτων.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΘΛΟΣ» ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

18:00-20:00 GRASS VOLLEYBALL βόλεϊ 4Χ4 σε γήπεδο 6Χ6 σε γρασίδι, για αγόρια και κορίτσια από 8-11 ετών.

 

ARDAS RIVER TAEKWONDO FESTIVAL 2018 PROMACHOS CLUB ORESTIADA

20:00 Επίδειξη ΤAEKWONDO από αθλητές/τριες του TAEKWONDO PROMACHOS CLUB ORESTIADA

 

STAGE LIVE

22:00 Josephine

22:30 Σάκης Ρουβάς

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ARDAS RIVER TAEKWONDO FESTIVAL 2018 PROMACHOS CLUB ORESTIADA

12:00-13:00 Γνωριμία με το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ του TAEKWONDO:

α) Τι είναι το TAEKWONDO, β) Η ιστορία του Tae Kwon Do, γ) Σε ποιους απευθύνεται, δ) Τι προσφέρει. Παρουσίαση Τεχνικών από αθλητές/τριες του TAEKWONDO PROMACHOS CLUB ORESTIADA

 

STAGE LIVE

21:30 Kakes Sinithies

22:30 1550

 

 

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

11:00-13:00 και 17:00-19:00 «3on3 ardasball» για παιδιά 6-12 ετών. Μάθημα basketball – παιχνίδια με τη μπάλα και το καλάθι. Πληροφορίες στο 6944889975 και στο περίπτερο του Συνδέσμου.

 

ARDAS RIVER TAEKWONDO FESTIVAL 2018 PROMACHOS CLUB ORESTIADA

19:00-21:00 Προβολή του Παραδοσιακού TAEKWONDO: α) ΠΟΥΜΣΕ (Σκιαμαχία) β) HABON KYOROOGI – HOSINSOOL Αυτοάμυνα γ) KYOEKPA Θραύση Ξύλινων Στόχων.

 

STAGE LIVE

21:30  Μελίνα Ασλανίδου

23:45 Νίκος Μουριώτης. Guest: Σάκης Δημητριάδης. Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Ιωαννίδης

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

 

STAGE LIVE

21:30 Άλκηστις Πρωτοψάλτη

23:30 Δημήτρης Μπάσης

 

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

 

ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7, το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ θα ενημερώνει για τις δράσεις του και για το θεραπευτικό πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης για ενήλικους χρήστες παράνομων ουσιών, αλκοόλ, αλλά και για άτομα εξαρτημένα από τυχερά παιχνίδια.

 

ARDAIVOR

Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών της περιοχής του Βορείου Έβρου. Μηλάκια, τζαμί, κουτσό, μούκια, τρυπάκος, σκλαβάκια, αμπάριζα, τσέρκι, τσιλίκι, διελκυστίνδα, βαρελάκια, τσουβαλοδρομίες, σφεντόνα, κ.α. καθημερινά 11:00-14:00 και 17:00-20:00.

Διοργάνωση και δηλώσεις συμμετοχής: Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας «Το Γέννημα». Τηλ. 6947029728 και στο περίπτερο του εργαστηρίου.

 

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΝΗΡΕΑ». ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 7-13 ΕΤΏΝ

11:00-13:00 και 17:00-19:00

– Παιχνίδι στο νερό (αθλοπαιδιές) σε οριοθετημένο χώρο στο ποτάμι μαζί με τους προπονητές μας.

– Ζωγραφιές και προβολή βίντεο με θέμα τα τέσσερα στυλ κολύμβησης και την ασφάλεια στο νερό.

Φτιάξε την ομάδα σου (έως 4 άτομα) και έλα να παίξουμε!

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο:

– περίπτερο του ΝΗΡΕΑ στο χώρο του φεστιβάλ .

– στο τηλέφωνο 698501873

– στη σελίδα στο Facebook ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ «ΝΗΡΕΑΣ»

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ (ΑΦΚΤ) Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 29 στο περίπτερο του ΑΦΚΤ θα γίνεται παρουσίαση των αθλημάτων taekwondo – kickboxing – combat JU JITSU με σειρά από επιδείξεις, με οπτικοακουστικό υλικό και διαδραστικά, ώστε οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα αθλήματα δωρεάν.

 

ACTION OFF ROAD CLUB

Από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7 θα διεξάγεται προπόνηση moto cross και θα λειτουργεί έκθεση αυτοκινήτων

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

11:00-13:00 και 18:00-00:00 Καθημερινά θα λειτουργεί Πολυθεματική Έκθεση φωτογραφίας «Με Θέμα Ελεύθερο».

 

 

ΠΕΛΙΤΙ ΕΒΡΟΥ

Η τοπική ομάδα «Πελίτι» Έβρου (Εναλλακτική Κοινότητα για μια αρμονική συνύπαρξη), θα ενημερώνει καθημερινά στο περίπτερό της για τη σημασία των παραδοσιακών ποικιλιών και σπόρων, με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας των δραστηριοτήτων της και δωρεάν διανομή συσκευασμένων σπόρων.

 

 

Τιμές εισιτηρίων στα ταμεία:

 

Εξαήμερο: 30€

Εξαήμερο κατασκηνωτών: 35€

Ημέρας: 10€

Ημέρας παιδικό (6 – 12): 5€

Ημέρας συνοδοί ΑΜΕΑ μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων: 5€

ΑΜΕΑ και ΝΗΠΙΑ: Δωρεάν

 

 

Δρομολόγια ΚΤΕΛ από και προς την 24η Συνάντηση Νέων Άρδας 2018:

 

Από Ορεστιάδα:

19:30, 20:30, 21:30

 

Από Διδυμότειχο:

19:00, 20:45

 

Από 24η Συνάντηση Νέων Άρδας 2018:

01:30, 02:30, 03:30 (το τελευταίο έως το Διδυμότειχο)

  

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: www.ardasfestival.gr 

Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2018»

 

Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2018»

7 Ιουνίου – 23 Σεπτεμβρίου

ΘΕΑΤΡΑ ΒΡΑΧΩΝ

«Μελίνα Μερκούρη»  & «Άννα Συνοδινού»

 

«Στη σκιά των Βράχων» σχεδόν τρείς δεκαετίες πραγματοποιείται ένα από τα πιο πλούσια Φεστιβάλ της Αττικής. Φορέας της διοργάνωσης το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού που κάθε χρόνο επιδιώκει να φιλοξενεί κάτι διαφορετικόαλλά και ξεχωριστό για τους κατοίκους όλου του λεκανοπεδίου.  Οι άνθρωποι του Δικτύου πιστεύουν στη δύναμη του πολιτισμού εργάζονται μαζί με τις Δημοτικές Αρχές για την πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ πολύχρωμου και πολυποίκιλου, με το βλέμμα στην κοινωνία.

 

Φέτος, με μια έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού τιμάται η μνήμη του σπουδαίου σκηνοθέτη και διανοούμενου Νίκου Κούνδουρου. Κείμενα για τη δημιουργική πορεία και το ανήσυχο πνεύμα του, πολλές φωτογραφίες από τις ταινίες και τις παραστάσεις του περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα που φιλοξενείται στις σελίδες της ετήσιας έκδοσης του φεστιβάλ.

 

Αιχμή της φετινής διοργάνωσης είναι οι θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που υλοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής και την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Έξι θεατρικοί μονόλογοι, πέντε συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, εκθέσεις, το πρώτο Dance School ways festival του Κέντρου Χορού Ντάνκαν, το μοναδικό μαθητικό / φοιτητικό Schoolwave αλλά και οι παραστάσεις  από τα ερασιτεχνικά εργαστήρια των Δήμων, όλα δωρεάν δίνουν το στίγμα της πολιτιστικής πολιτικής του Δικτύου.

 

Την έναρξη του Φεστιβάλ θα κάνει με δύο συναυλίες, σχεδιασμένες για τον χώρο του Θεάτρου Βράχων, ο μοναδικός Θάνος Μικρούτσικος και «όσοι περπάτησαν μαζί του». Ένα μουσικό γεγονός με την αφρόκρεμα του ελληνικού τραγουδιού που θα ερμηνεύσει τα εμβληματικά του τραγούδια.

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου, συναυλίες, παραδοσιακά και ερασιτεχνικά σχήματα.

 

Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» προσπαθεί να λειτουργεί σαν ένα καταφύγιο πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Μια μεγάλη καλοκαιρινή συνάντηση όπου οι άνθρωποι ανταμώνουν και τραγουδούν, χαίρονται, μοιράζονται αισθήματα και εμπειρίες. Μια μοναδική γιορτή πολιτισμού, ανοιχτή σε όλους. Οι χιλιάδες άνθρωποι που ανηφορίζουν τα βράδια στο Θέατρο Βράχων αποδεικνύουν πως έχει ριζώσει.

 

 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΘΕΑΤΡΑ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»  & «ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ»

 

Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Ιουνίου

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ«Όσοι περπάτησαν μαζί μου»

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 15 €. Μειωμένο 12 €. Το βράδυ της συναυλίας 18 €

 

Δευτέρα 11 Ιουνίου

Ζωρζ Φεντώ «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ»

Σκηνοθεσία -μετάφραση: Δημήτρης Μυλωνάς

Τιμές εισιτηρίων: 15 € . Προπώληση 12 €. Μειωμένο 10 €. Ανέργων 8 €

 

Πέμπτη 14 Ιουνίου

Θανάση Θεολόγη «ΒΟΤΚΑ… ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ»

Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης

Τιμές εισιτηρίων: 12 €. Μειωμένο 8 €

 

Δευτέρα 18 Ιουνίου

Άννας Μπιθικώτση – Στέλιου Βαμβακάρη

«ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ … Ο ΡΕΜΠΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΡ»

Σκηνοθεσία: Κώστας Νικολόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: 15€ Ταμείο | 12€ Προπώληση, Μειωμένο.

 

Πέμπτη 21 Ιουνίου

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ & ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ

«Σχολική Εκδρομή με φίλους»

Τιμές εισιτηρίων:Τα πρώτα 1.000 7€. Προπώληση 12€. Μειωμένο 10€. Ταμείο 15 €

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 14 €. Προπώληση 12 €

 

Κυριακή  24 Ιουνίου

TIGERLILLIES«The very worst of Tiger Lillies»

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20 €. Μειωμένο 15 €

 

Δευτέρα 25 Ιουνίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ«Και Πάλι Παιδιά…»

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 13 €. Ταμείο 15 €.

 

Τρίτη 26 Ιουνίου

Περικλή Μοσχολιδάκη «ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΝΙΚΛΗ ΣΟΛΩΜΟΥ, Η ΔΙΑΦΑΝΗ»

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Περικλής Μοσχολιδάκης

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη 27 Ιουνίου ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ»

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας.

Τιμές εισιτηρίων:  Προπώληση 12. Ταμείο 15 € 

Για την επιστροφή των εισιτηρίων, το κοινό πρέπει να απευθυνθεί στα σημεία αγοράς τους.

 

Παρασκευή 29 Ιουνίου & Σάββατο 30 Ιουνίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

29 Ιουνίου ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ &fonές«YALLA!»

ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

30 Ιουνίου ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

ΑΦΕΝΤΟΥΛΑ ΡΑΖΕΛΗ

Είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα 2 Ιουλίου

Νίκου Καζαντζάκη «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΚΟ»

Σκηνοθεσία -  Ερμηνεία - Εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Είσοδος ελεύθερη

 

Τρίτη 3 Ιουλίου

Γκυγιώμ Γκαλιέν «ΓΚΥΓΙΩΜ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ»

Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη 4 Ιουλίου

Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν

1ο DANCES CHOOLWAYS FESTIVAL

Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είσοδος ελεύθερη

 

Παρασκευή 6, Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Ιουλίου

SCHOOLWAVE 2018

Διοργάνωση: Δημιουργική Ομάδα Schooligans / Περιφέρεια Αττικής/Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού.

Μέγας δωρητής:Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα 9 Ιουλίου

Simonde Beauvoir «ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ»

Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Είσοδος ελεύθερη

 

Τρίτη 10 Ιουλίου

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»

Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη 11 Ιουλίου

«ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΖΕΛ ΚΟΥΡΤΙΑΝ»

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Είσοδος ελεύθερη

 

Πέμπτη 12 Ιουλίου

Αριστοφάνη«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Τιμές εισιτηρίων:Γενική είσοδος 18 €. Προπώληση, μειωμένο 15 €. ΑμΕΑ Δωρεάν

 

Παρασκευή 13 Ιουλίου

Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη

Ακαδημία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Λυγκηστές

«Δεν ήταν νησί, ήταν η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου»

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 €

 

Σάββατο 14 Ιουλίου

«διάθλαση» -Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Δάφνης – Υμηττού

Τίρσο ντε Μολίνα «Ο ΔΟΝ ΖΙΛ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ»

Προσαρμογή –σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα 16 Ιουλίου

Αριστοφάνη «ΑΧΑΡΝΗΣ»

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Τιμές εισιτηρίων:20 €. Μειωμένο 15 €

 

Τρίτη 17 Ιουλίου

Θοδωρή Αθερίδη«ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ»

Σκηνοθεσία: Μπέσσυ Μάλφα

Τιμές εισιτηρίων:  16 €. Μειωμένο 13 €. Προπώληση 13 €

 

Τετάρτη 18 Ιουλίου

Ευριπίδη «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Τιμές εισιτηρίων:  18 €. Μειωμένο 13 €

 

Πέμπτη 19 Ιουλίου

Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ»

Σκηνοθεσία: ΤσέζαριςΓκραουζινις

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική είσοδος 17 €.  Μειωμένο 12 €

 

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιουλίου

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα

Κώστα Πρετεντέρη& Ασημάκη Γιαλαμά

«Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ»

Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα 23 Ιουλίου

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

«ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ – Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Σκηνοθεσία – Σύνθεση κειμένου: Σταύρος Τσακίρης

Τιμές εισιτηρίων:Γενική είσοδος 18 €. Μειωμένο 14 €, Ανέργων &ΑμΕΑ  8 €.

Προπώληση 10 μέρες πριν: 12 €. Μειωμένο 10 €. Ανέργων &ΑμΕΑ  8 €

  

Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Αυγούστου

Δημήτρη Ψαθά «ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ»

Σκηνοθεσία – Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική είσοδος 22 €, Μειωμένο 18 €

 

Τετάρτη 29 Αυγούστου (νέα ημερομηνία)

Ευριπίδη «ΙΩΝ»

Μετάφραση  - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Τιμές εισιτηρίων:Προπώληση 12 €, μειωμένο 10.

 

Ημέρα παράστασης 15 €. Μειωμένο 12 €

 

Πέμπτη 30 Αυγούστου

Αριστοφάνη «ΒΑΤΡΑΧΟΙ»

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Τιμές εισιτηρίων:  20 €. Μειωμένο 15 €

 

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας

Ευριπίδη «ΟΡΕΣΤΗΣ»

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Τιμές εισιτηρίων:  Ηλεκτρονική προπώληση 15 μέρες πριν την παράσταση 10 €. Προπώληση: 12 €. Ταμείο 15 €. Μειωμένο 10 €. ΑμΕΑ& Συνοδοί ΑμΕΑ 8 €

 

Δευτέρα 3, Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

Τιμές εισιτηρίων: 13 € Γενική είσοδος. 11€ Μειωμένο

 

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου

«ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΤΡΕΜΟΣΒΗΣΤΗ ….»

Σκηνοθεσία:Γιάννης Μπέζος

Τιμές εισιτηρίων:  10 € Προπώληση. 12 €Ταμείο.

 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου

Συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων & ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Αριστοφάνη «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ»

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: 20 €. Μειωμένο 17 € & 15 €

 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Τιμές εισιτηρίων:18 €. Μειωμένο 14 €

 

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

«ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ - 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ»

Τιμές εισιτηρίων: Από 10 €

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου

Ιεροκλή Μιχαηλίδη«ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΣΜΑΤΩΝ»

Τιμές εισιτηρίων:Προπώληση: 12 €. Μειωμένο 10 €. Ταμείο 15 €. Μειωμένο 12 €

 

Παρασκευή 14, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σοφοκλή «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Τιμές εισιτηρίων:  15 €. Μειωμένο 12 €

 

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου

Ομάδα VASISTAS

Αισχύλου «ΧΟΗΦΟΡΕΣ»

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Τιμές εισιτηρίων:15 €. Μειωμένο 10 €.  

 

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

1000mods

Τιμές εισιτηρίων:

A’ φάση προπώλησης 10€ / B’ φάση προπώλησης 12€ / Ταμείο 14€

 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

ACTIVEMEMBER

«Ζαλίκι 2018»

Τιμές εισιτηρίων:

Α’ φάση προπώλησης 8€ / Β’ φάση προπώλησης 10€. Ταμείο 12€

 

-------------------------------------------

 Ώρα έναρξης: 21.00

Πληροφορίες :  Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων

Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού

τ. 2107609340, 210 7609350

 

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού | 6977 247725 | irini.lagourou@gmail.com

 

Προπώληση:   Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού

Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας , 6ος όροφος

Ώρες: 11:00 – 14:00 (εκτός Σ/Κ)

 

Ταμείο Θεάτρου Βράχων:

Ώρες: 15:00 – 21:00 Δευτέρα – Παρασκευή και Σ/Κ αν έχει παραστάσεις

 

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα

Ώρες: 11:00 – 19:00

 

Τηλεφωνικό κέντρο: 2111000365

Ώρες: 9:00 – 21:00

 

Από τον διαδικτυακό ιστότοπο του Φεστιβάλ www.festivalvraxon.gr

19ο Φεστιβάλ Βαρβάρας | 3-4 Αυγούστου 2018

19ο Φεστιβάλ Βαρβάρας – Ορεινή Χαλκιδική

3-4 Αυγούστου 2018

 

Μια αποκλειστικά εθελοντική προσπάθεια που φέτος γιορτάζει με διαφορετικές μουσικές και όμορφη διάθεση. Ένα δροσερό διήμερο καταμεσής του καλοκαιριού, μέσα σε δάσος από οξιές με θέα στις λίμνες. Φωνές του νερού, της γης και του αέρα ζωντανεύουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων.

 Γνωστοί καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει με την παρουσία τους την προσπάθειά μας. Ανάμεσα τους οι Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κούτρας, Χρήστος Θηβαίος, Γλυκερία, Ορφέας Περίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλλασινός, Νίκος Ζερβουδάκης, Μπάμπης Στόκας, Μελίνα Ασλανίδου, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης, Χάρις Αλεξίου, Άλκιστης Πρωτοψάλτη, Ελένη Βιτάλη, Δήμητρα Γαλάνη, Ε. Αρβανιτάκη, Θ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μάλαμας, Γ. Χαρούλης, Ν. Μποφίλιου,  και πολλοί άλλοι.

 

Φέτος συμμετέχουν οι :

 

Παρασκευή 3 Αυγούστου.

Παντελής Σπύρου

Μίλτος Πασχαλίδης

Χαΐνηδες

 

Σάββατο 4 Αυγούστου.

Κωνσταντίνα Πάλλα

Φ. Βελεσιώτου Σ. Μπαλλάς

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

 

Οι πόρτες ανοίγουν 7:30 / Η συναυλία αρχίζει 8:30

 

Επιθυμία και παράκληση είναι η διάδοση του δρώμενου μιας και είναι  μια ευκαιρία ο επισκέπτης να παρακολουθήσει τις συναυλίες και παράλληλα να απολαύσει το καταπληκτικό κλίμα που προσφέρει η Βαρβάρα (600μ. υψόμετρο), να αφουγκραστεί τη φύση καθώς και να γευθεί  την τοπική κουζίνα.

 

To camping είναι ελεύθερο με wc, ντουζιέρες, ρεύμα.

 

Επισημαίνεται ότι το πολιτιστικό διήμερο δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβαριωτών Θεσσαλονίκης

 

Πληροφορίες: 6979235864  &  6988363040

Read More

ΛελέΚιος Φιέστα 2018 | 4-5 Αυγούστου

Λελέκιος Φιέστα 2018

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Αυγούστου

 

Η ΛελέΚιος Φιέστα επιστρέφει στις 4 και 5 Αυγούστου 2018!

Το μοναδικό μουσικό φεστιβάλ της περιοχής μας που άνοιξε τις πύλες του θρυλικού εργοστασίου «Πελαργός» στην Νέα Κίο τον Αύγουστο του 2016, είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Πάντοτε με γνώμονα την επιθυμία μας να προσφέρουμε μια υπέροχη φεστιβαλική εμπειρία στους τομείς της διοργάνωσης και της παραγωγής προσπαθούμε ταυτόχρονα να παρουσιάσουμε και ένα μοναδικό από άποψη ποιότητας αλλά και … ποικιλίας lineup!

 

Το Σάββατο 4 Αυγούστου θα επισκεφτεί την περιοχή μας ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα! Οι δύο κορυφαίοι δημιουργοί πραγματοποίησαν Την  συνεργασία που θα συζητιέται για πολλά χρόνια ακόμα, και πλαισιωμένοιαπό μια εξαιρετική ομάδα σπουδαίων μουσικών (Φώτης Σιώτας,Ιουλία Καραπατάκη, Γιάννης Αντωνιάδης, Αποστόλης Γιάγκος, Δημήτρης Λάππας, Νίκος Μαγνήσαλης, Κώστας Παντέλης, Γιάννης Παπατριανταφύλλου, , Κυριάκος Ταπάκης) αναπτύσσουν στην σκηνή όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν αναδείξει τις ζωντανές εμφανίσειςτους σε απίστευτες, μοναδικές και σχεδόν πάντοτε…. Soldout! Την βραδιά θα ανοίξουν οι καταπληκτικοί Social Waste.. .Μας φέρνουν, το «hiphopτης μεσογείου» σε μία πρωτότυπη μίξη με λύρες,  ντραμς, λαούτα για μία εκρηκτική live εμφάνιση!

Την Κυριακή 5 Αυγούστου το Λελέκι ανεβάζει την ένταση κατακόρυφα… Το stage καταλαμβάνουν δύο μεγαλοπρεπείς μπάντες της εγχώριας hard rock σκηνής. Οι μοναδικοί  Vodka Juniors σε ορμητικούς  Ska–punk-hardcore ρυθμούς και σαρωτική τρέλα, συναντούν επί σκηνήςτους αδιαμφισβήτητους  ηγέτες του stoner rock ήχου Planet of Zeus και αναμένεται χαμός!! Το lineupσυμπληρώνουνμερικές από τις πιο υποσχόμενες μπάντες της εγχώριας σκηνής: οι Breath After Coma, οι The Mighty N και οι Big Nose Attack!

 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο «Πελαργός» στο 4ο χλμ. της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου, ενώ φέτος θα περιλαμβάνει και παράλληλη εικαστική έκθεση μίας ομάδας καλλιτεχνών και χειροτεχνών από την περιοχή της Αργολίδας. Κεραμικά ,γλυπτά καθώς και έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες πλημμυρίζουν την είσοδο του φεστιβάλ!

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, και τις δύο ημέρες στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις ανάγκες τουαυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους.

 

Σας περιμένουμε όλους στην μεγαλύτερη Φιέστα του φετινού καλοκαιριού!

https://www.facebook.com/lelekiosfest/

  

Οι τιμές των εισιτηρίων για την φετινή ΛελέΚιο Φιέστα διαμορφώνονται ως έξης :

Σάββατο 4/08 Θανάσης Παπακωνσταντίνου/ Σωκράτης Μάλαμας/ SocialWaste :

Προπώληση(τα πρώτα 1000 εισιτήρια) : 13€

Ταμείο: 15€

Κυριακή 5/08 Vodka Juniors/ Planet of Zeus/ Breath After Coma/ The Mighty N / The Big Nose Attack

Προπώληση(τα πρώτα 750 εισιτήρια) : 10€

Ταμείο : 12€

Περιορισμένα εισιτήρια διημέρου : 20€

 

Ναύπλιο :

· IndieShop (Δισκοπωλείο): Πλαπουτα 23 ,πλατεία Αγίου Γεωργίου, 2752026941 https://www.facebook.com/pages/INDIE-SHOP/550140331833288?pnref=lhc

· Αλλοτινόν (Καφέ-Μπαρ) : Βασιλέως Κωνσταντίνου 19, 2752096150

https://www.facebook.com/pg/allotino-cafe-pension-nafplio-147878393127/about/?ref=page_internal

Άργος :

· Beetle (Καφέ-Μπαρ): Βασιλέως Αλεξάνδρου, 2751069386 https://www.facebook.com/Beetle-1737227586500450/

 

Αθήνα :

· Music Corner(Δισκοπωλείο): Πανεπιστημίου 56 , 2103304000 https://www.facebook.com/musiccornerstore/

Κόρινθος :

·  Artichoke (Καφέ-Μπαρ): Πυλαρινού 68, 2741084233 https://www.facebook.com/Artichoke.Corinth/

Τρίπολη :

· Music Center (Δισκοπωλείο): Γεωργίου Α΄ 3, 2710224545 https://www.facebook.com/Music-Center-1688366344754869/

Άστρος :

·  Centro Café (Καφέ-Μπαρ) : Κεντρική Πλατεία, 2755023963 https://www.facebook.com/centroastros/

Νέα Κίος :

·  Γνώση (Βιβλιοπωλείο) : Πλατεία, 2751052424

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 

• Θα υπάρχουν δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αργολίδας από Ναύπλιο στις 19:30(αναχώρηση από σταθμό ΚΤΕΛ) και από το Άργος στις 20:00(αναχώρηση από λαϊκή αγορά). Προτιμήστε τα! Πέρα από την ασφάλεια που παρέχουν, σας αφήνουν στην είσοδο του φεστιβάλ και αναχωρούν μετά το τέλος των συναυλιών. Κόστος διαδρομής 1.80€.(Δλδ με τρεις και εξήντα πας κι έρχεσαι).

• Υπάρχει διαμορφωμένο πάρκινγκ, δίπλα από το εργοστάσιο, χωρητικότητας εκατοντάδων αυτοκινήτων με ελεύθερη στάθμευση. Αποφύγετε να παρκάρετε πάνω στην παραλία ή τον δρόμο για λόγους ασφαλείας. (Και πάλι, όμως, πιο έξυπνη η μετάβαση με τα λεωφορεία).

• Την υγειονομική κάλυψη του φεστιβάλ έχει αναλάβει το σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών Ναυπλίου. (Μην φοβάστε τίποτα. Είναι οι καλύτεροι).

• Υπάρχουν πολλές θέσεις για καθήμενους. (Αν και σας προτιμάμε όρθιους.)Η είσοδος για παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη. Επίσης, το φεστιβάλ έχει πρόσβαση και παροχές για ΑΜΕΑ.

• Στον χώρο του φεστιβάλ θα βρείτε με μεγάλη ευκολία και σε φυσιολογικές τιμές μπύρες, τσίπουρο, κρασί, μοχίτο από το tinybar αλλά και καφέ, αναψυκτικά, νερά, σουβλάκια κτλ. Δεν υπάρχει λόγος να μετακομίσετε τίποτα.(Εξάλλου δεν επιτρέπεται).

• Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το αυτό-οργανωμένο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους. Ελπίζουμε στην συνεισφορά όσων έχουν την δυνατότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κώστας Δικαίος: 6973 280691

Read More

Music Highway Festival - Mountain Edition Vol. 2 | Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Αυγούστου

Music Highway Festival - Mountain Edition Vol. 2

Παραδοσιακός Ξενώνας Faris, περιοχή Γόλα - Γοράνοι, Ταϋγετος

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Αυγούστου

 

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

NIGHTSTALKER

MR. HIGHWAY BAND

ROUNDLIGHTS

DRUNK JACKALS

MR. BOOZE

4BIDDEN

 

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

PAVLOS PAVLIDIS & THE B-MOVIES

EMPTY FRAME

THE KARAMAZOV PROJECT

DADDY'S WORK BLUES BAND

CIRCUS CARAVAN

 

AMBER DOGS

 

Εισιτήρια προπώλησης: 8 ευρώ / 1 μέρα, 12 ευρώ / 2 μέρες, 

Εισιτήρια ταμείου: 10 ευρώ / 1 μέρα, 15 ευρώ / 2 μέρες

Ελεύθερη κατασκήνωση

Έναρξη: 20.00 

 

Το Music Highway Festival ξαναπάει την τρέλα του στα βουνά. Μετά την περσινή απόλυτα επιτυχημένη πρώτη απόπειρα, ο μαγευτικός Ταΰγετος ετοιμάζεται για μια ακόμα μεγάλη μουσική γιορτή. Ένα από τα πλέον καταξιωμένα χειμερινά φεστιβάλ της Αθήνας, με 7 συνεχή χρόνια παρουσίας στο ιστορικό Κύτταρο, καθιερώνει πλέον και τις καλοκαιρινές εξορμήσεις του. Στα 1000 μέτρα υψόμετρο, σε μια τοποθεσία ασύλληπτης ομορφιάς, ατμόσφαιρας και θέας, στην περιοχή Γόλα – Γοράνοι του Ταϋγέτου και σε σχετικά κοντινή απόσταση από Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Τρίπολη, βρίσκεται ο παραδοσιακός ξενώνας Faris, ο οποίος θα ανοίξει και φέτος τις πόρτες του στο Music Highway Festival, για δύο μέρες μουσικής, διασκέδασης και ξεγνοιασιάς.

Πιστό στα υψηλά του αισθητικά κριτήρια, τα οποία πρεσβεύει τόσα χρόνια, το Music Highway Festival – Mountain Edition Vol.2 παρουσιάζει ένα άρτιο μουσικό line up για όλα τα γούστα γύρω από τη ροκ μουσική, που περιλαμβάνει κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας, αλλά και πολλές πρωτοεμφανιζόμενες και ανερχόμενες μπάντες. Έχουμε και λέμε…

Την έναρξη του φεστιβάλ θα κάνουν οι πολύ φρέσκοι 4BIDDEN από τη Σπάρτη, μπάντα πρωτοεμφανιζόμενη, μα πολλά υποσχόμενη. Ακολούθως, θα ανέβουν στη σκηνή οι heavy doomers MR. BOOZE, από την Καλαμάτα, με τον τρίτο τους δίσκο να έχει μόλις κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι. Οι εκρηκτικοί rockers DRUNK JACKALS, από την Κόρινθο, θα πάρουν την σκυτάλη, για να τη δώσουν με τη σειρά τους στους ’ROUNDLIGHTS, από τη Θεσσαλονίκη, και το καταιγιστικό garage punk ‘n’ roll τους. Η επόμενη θέση ανήκει παραδοσιακά στους οικοδεσπότες, MR. HIGHWAY BAND, μία από τις πιο δραστήριες μπάντες της ελληνικής σκηνής, που με το δυναμικό americana rock τους θα προετοιμάσουν το έδαφος για τους…NIGHTSTALKER!!! Τα λόγια είναι περιττά για την μπάντα – θρύλο της εγχώριας rock σκηνής που για παραπάνω από 25 χρόνια βρίσκεται σταθερά στην κορυφή. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα και για την κορυφή του Ταϋγέτου και την πρώτη τους εμφάνιση στα πλαίσια του Music Highway Festival!

Και μετά την πρώτη, γεμάτη μέρα, τι καλύτερο από μία εξίσου γεμάτη δεύτερη; Οι AMBER DOGS, ερχόμενοι από την Πάτρα, θα ξεκινήσουν με rock φόρα τη δεύτερη μέρα, για να ακολουθήσουν οι αθηναίοι alternative rockers CIRCUS CARAVAN. Μια blues πινελιά θα προσθέσουν οι έμπειροι DADDY’S WORK BLUES BAND, ενώ τη συνέχεια θα αναλάβουν οι THE KARAMAZOV PROJECT, από την Καλαμάτα, που ήδη με τον πρώτο τους δίσκο έχουν κάνει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά τους. Οι αθηναίοι EMPTY FRAME αποτελούν ένα ήδη καταξιωμένο όνομα στα εγχώρια μουσικά πράγματα, ενώ ανεβαίνουν στο βουνό με τον πολύ φρέσκο τρίτο τους δίσκο στις αποσκευές. Το φινάλε του 2ου Music Highway Festival – Mountain Edition αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ο Παύλος Παυλίδης με την εξαιρετική παρέα των υπέροχων B – Movies θα ρίξει την αυλαία του φεστιβάλ με μια εμφάνιση που αναμένεται αξέχαστη. Ο δημιουργός και frontman των θρυλικών Ξύλινων Σπαθιών, με μια εξίσου αξιοζήλευτη και παραγωγική μετέπειτα πορεία, αποτελεί μία μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη και δεν υπόσχεται τίποτα λιγότερο από ένα ονειρικό κλείσιμο αυτού του μαγευτικού διημέρου.

10 και 11 Αυγούστου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο βουνό!!!

 

 

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/447466305701255/

Facebook page:  https://www.facebook.com/musichighwayfestival/

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018 | ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ :

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Χορός : Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας &Άννα Λάκη

 

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΒΑΤΡΑΧΟΙ  του Αριστοφάνη                                   

Μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι Βάτραχοι  σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα.

Πρωταγωνιστούν : Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου,Γιάννης Στεφόπουλος,Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης

Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παιδική παράσταση ΧΑΝΑ ΖΟΟ

Στην παράσταση “ XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”.

Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες.

Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Σάσσου, Πιερρόπουλος Παύλος, Νίκη Λάππα.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Τριπόδης

 

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΧΑΡΝΗΣ του Αριστοφάνη

Μετά το Φεστιβάλ Επιδαύρου, το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, θα παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα.

Στον ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Ιωάννη Παπαζήση (Ευριπίδης) και Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος). Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων με τους  : Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης. 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παιδική παράσταση Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου  παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ με πρωταγωνιστή στο ρόλο του ΦΙΛΕΑ ΦΟΓΚ τον δημοφιλή μας ηθοποιό ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ!

Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1873 και από τότε μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές και γενιές θα "ζωντανέψει" στη σκηνή σε μία μαγευτική σκηνοθεσία-παράσταση αλλά και ερμηνεία του ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ. Μαζί του ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια κέρδισαν μία θέση σε αυτό το ταξίδι - παράσταση - με Οδηγό τον ΦΙΛΕΑ ΦΟΝΓΚ που με τη βοήθεια του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ του και δίπλα του τον χαρισματικό Πασπαρτού μέσα σε 80 ΗΜΕΡΕΣ θα μας γνωρίσουν ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα πολύ εντυπωσιακά κοστούμια και χορευτικά αποτυπώνουν  την μαγεία και των 5 Ηπείρων που θα παρακολουθήσουμε δίνοντας μας την δυνατότητα να γνωρίσουμε ΜΑΓΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ «ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΟΝΕΙΡΟ»

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, το «Όμορφο Όνειρό» τους. Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο.

 

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ  του Νήλ Σάιμον

Το αστείο, τρυφερό και συγκινητικό έργο του Σάιμον «Παράξενο Ζευγάρι» , μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα τώρα σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Στο υπέροχο αυτό έργο, το τόσο κωμικό και ανατρεπτικό, πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μαζί τους, μια δυνατή ομάδα από καλούς ηθοποιούς, οι: Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χαζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Μια ακόμα υπέροχη συναυλία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας, γεμάτη με όλα όσα θέλουμε από την Ελεωνόρα. Ένταση, πάθος, τραγούδι, χαμόγελο, συναισθηματική φόρτιση και εκτόνωση και πολλά ακόμα από μια φωνή που καθηλώνει και μια σκηνική δυναμική παρουσία και προσωπικότητα που εντυπωσιάζει!

Θα ακουστούν όλα αυτά που θέλουμε κάθε φορά από την Ελεωνόρα και πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική δισκογραφία, πειραγμένα από την Ελεωνόρα και τους συνεργάτες της σε ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε για να τραγουδιέται, να διασκεδάζεται, να φέρνει κοντά τις παρέες. Τα τραγούδια της Ελεωνόρας που έχουμε αγαπήσει, άλλα που πάντα ήθελε να δοκιμάσει με τη φωνή της και βέβαια τα λαϊκά της παρέας που πάντα θα αγαπιούνται και θα τραγουδιούνται.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ  των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson

Απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

Το πιο απολαυστικό MUSICAL που έσπασε ταμεία για δυο χρόνια, ταξιδεύει για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα Φεστιβάλ στην Ελλάδα!

Πρωταγωνιστούν  : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Παίζουν:

Βασίλης Αξιώτης,Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη,  Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, και η Θέμις Μαρσέλλου.

Μαζί τους:  Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, , Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα.

Ορχήστρα:

Διεύθυνση Ορχήστρας - Πιάνο:  Ηλίας Καλούδης  

Γιώργος  Κονής, Νικόλας Wastor, Χρήστος Γκάτσος, Γιώργος Κατσαμάκης, Κώστας Αρσένης, Γιώργος Μούρτος

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παιδική παράσταση ΧΕΝΣΕΛ & ΓΚΡΕΤΕΛ

Για άλλη μιά χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες  της  θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα  για να προσφέρουν στα παιδιά - και όχι μόνο - μιά παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό.....

Το έργο ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, (διασκευασμένο σε ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα). Μια  παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους  χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια  και όπως  πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους θεατές  σε ονειρεμένους κόσμους.

Παίζουν οι ηθοποιοί Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου,  Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας,  Ιουστίνα Μάτσιασεκ, ‘Ελενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ – ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια πορείας, η Ελένη Βιτάλη δίκαια θεωρείται σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. Με βαθιές ρίζες στη δημοτική παράδοση, στα χρόνια του ΄80 και μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς όπως οΧρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας και οΜανώλης Ρασούλης αναδείχτηκε σαν μία από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας.

Ο Νίκος Ζιώγαλας μέσα από την πολύχρονη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, κατατάσσεται σε εκείνο τον χώρο όπου συναντιέται η δημοτική μουσική με την ρόκ και τον ηλεκτρικό ήχο. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η παρουσία του, ο μοναδικός τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια και η γνησιότητα του ηχοχρώματός του, έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο θέτοντάς τον σε μια ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό πεντάγραμμο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Πρωταγωνιστούν :   Aντώνης Λουδάρος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας,  Σοφία Μουτίδου,  Ησαΐας Ματιάμπα,  Χάρης Γρηγορόπουλος, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Κρητικός, Τάκης Βαμβακίδης, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Θανάσης Πατριαρχέας.

Στον ρόλο του «Έλληνα»  ο  Γιώργος Κωνσταντίνου

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ  : 9.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 23733 50107

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 

Φεστιβάλ Πόζαρ 2018 | 20-22 Ιουλίου

7ο Φεστιβάλ Πόζαρ

20-21-22 Ιουλίου 2018

Λουτρά Αλμωπίας

 

20/7 

Mαρία Παπαγεωργίου

Θ. Παπακωνσταντίνου & Σ. Μάλαμας 

 

21/7 

Ματούλα Ζαμάνη

Γιάννης Χαρούλης

 

22/7 

Παυλίνα Βουλγαράκη

ΠΥΞ - ΛΑΞ

Radio Active

 

Το Φεστιβάλ Πόζαρ επιστρέφει στο φαράγγι, ανανεώνοντας το ραντεβού του μαζί μας!

 

13km από την ιστορική Αριδαία και 35km από την Έδεσσα, σε υψόμετρο 390m στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται στις όχθες του θερμοποτάμου σχηματίζουν ένα τοπίο μυστικιστικό, ιδανικό για να φιλοξενήσει το αγαπημένο μουσικό φεστιβάλ. Για ακόμη μια χρονιά ετοιμαζόμαστε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε στις συναυλίες των μεγαλύτερων καλλιτεχνών.

Τρεις ημέρες γεμάτες ενέργεια, χαμόγελα, μουσική αλλά και παράλληλες δράσεις.

Η πρώτη ημέρα, Παρασκευή 20 Ιουλίου ξεκινάει με την αισθαντική φωνή της Μαρίας Παπαγεωργίου να γεμίζει τη σκηνή με τις ξεχωριστές της ερμηνείες, πριν την παραδώσει στην απόλυτη συνεργασία της χρονιάς. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας θα σημάνουν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ! Συναντώνται επί σκηνής σαν έτοιμοι από καιρό για να ερμηνεύσουν κομμάτια – σταθμούς της πορείας τους αλλά και τα τραγούδια από τον δίσκο ”με στόμα που γελά” που κυκλοφόρησε φέτος τον Φεβρουάριο. Ο Σωκράτης με την φωνή απ’την ψυχή και ο Θανάσης με τους “ποιητικούς” τους στίχους, στήνουν φέτος για πρώτη φορά μια μοναδική γιορτή.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, η εκρηκτική Ματούλα Ζαμάνη καταλαμβάνει την σκηνή και ξορκίζει τους αμανέδες μας με την απελευθερωτική της ενέργεια, αμέσως πριν ο μοναδικός Γιάννης Χαρούλης ανέβει στο stage για να ξεσηκώσει και τους τελευταίους με την λύρα του και τα γεμάτα συναίσθημα τραγούδια. Με απλότητα και ειλικρίνεια, στέκεται απέναντί μας παρασέρνοντάς μας σε απρόβλεπτες συγκινήσεις με ό,τι νέο μας φέρνει και ό,τι παλιό έχουμε αγαπήσει!

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 22 Ιουλίου, ανοίγει με την συναισθηματική Παυλίνα Βουλγαράκη. Μετά από έναν γεμάτο συναυλιακό χειμώνα, η Παυλίνα συνεχίζει το ταξίδι της και έρχεται στα βόρεια. Αμέσως μετά η σκηνή φιλοξενεί το απόλυτο reunion του 2018. Γιορτάζοντας 30 χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι επανενωμένοι ΠΥΞ – ΛΑΞ ανηφορίζουν για ένα live - σταθμό για να μας συγκινήσουν και να μας κάνουν να τραγουδήσουμε μαζί τους αμέσως πριν “πετάξουμε τα ρούχα μας ψηλά”. Με ένα setlist – soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς έρχονται να δημιουργήσουμε μαζί καινούριες αναμνήσεις! Την σκυτάλη παίρνουν για ένα εκρηκτικό κλείσιμο του φεστιβάλ οι ντόπιοι Radio Active, μια 5-μελής rock/metal μπάντα με frontman τον Σάκη Καρπά. Τον γνωστό. ΤωνUnboxholics, οι οποίοι μετράνε άλλα δύο μέλη στους Radio Active και έρχονται για να τα σπάσουν on-stage!

Γεμίζουμε βαλίτσες για το απόλυτο τριήμερο του Βορρά.

Στα Λουτρά Πόζαρ, στη δυτική πινέζα του χάρτη όπου η μουσική γίνεται ένα με το τοπίο. Κλείστε τα εισιτήριά σας!

 

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ

 

20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μαρία Παπαγεωργίου

Σωκράτης Μάλαμας & Θανάσης Παπακωνσταντίνου

21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ματούλα Ζαμάνη

Γιάννης Χαρούλης

22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παυλίνα Βουλγαράκη

ΠΥΞ - ΛΑΞ

Radio Active

 

Λουτρά Πόζαρ, Δήμος Αλμωπίας (35km από την Έδεσσα)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

25€ τριημέρου (περιορισμένα)

30€ τριημέρου (περιορισμένα, κατόπιν εξαντλήσεως των εισιτηρίων των 25€)

35€ τριημέρου (κατόπιν εξαντλήσεων των εισιτηρίων των 30€)

13€ ημερήσιο προπώληση 

13€ ημερήσιο φοιτητικό / ανέργων

15€ ημερήσιο ταμείο

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ

 

TOΠΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Αναψυκτήριο Λουτρών, Τηλ.2384091010 Λουτρά Πόζαρ 58400, Πέλλας 

Πρακτορείο ΟΠΑΠ , Πάλιος Χρήστος Τηλ.2384091400 Λουτράκι 58400, Πέλλας 

ΑΡΙΔΑΙΑ

Κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Τηλ.2384024544 Χρ. Σμύρνης 6 58400, Αριδαία Πέλλας 

Βιβλιοπωλείο ΣΥΜΒΟΛΗ, Γεωργίου Μαγδαληνή τηλ.2384028120 Πλατεία Αγγελή Γάτσου 58400, Αριδαία Πέλλας

ΕΔΕΣΣΑ

Κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Τηλ.2381029961 Πλατεία Τημενιδών 1, 58200 Έδεσσα Πέλλας 

ΣΚΥΔΡΑ

Κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Τηλ.2381083000 Μεγάλου Αλεξάνδρου 51, 58500 Σκύδρα Πέλλας

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Τηλ.2382082189 Ελευθερίου Βενιζέλου 109, 58100 Γιαννιτσά Πέλλας  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Τηλ.2333028200 Δήμαρχου Βετσόπουλου Δ 42, 59300 Αλεξάνδρεια Ημαθίας 

ΑΡΝΙΣΣΑ

Status café bar, Χρήστος Σφυρόπουλος Τηλ.6956760090, 58002 Άρνισσα Πέλλας 

ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

Sugar café bar, Στέλιος Χαντούρης Τηλ.9645124104, 58300 Κρύα Βρύση Πέλλας

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 

Σύλλογος Νέων Λουτρακίου

 

www.facebook.com/FestivalPozar

Read More

Skyros Summer Fest | 27-28 Ιουλίου

SKYROS Summer Fest

27-28 Ιουλίου 2018

 

Κάτι νέο συμβαίνει στον φεστιβαλικό χάρτη του ελληνικού καλοκαιριού! Το μαγευτικό νησί της Σκύρου φιλοξενεί για πρώτη φορά το SKYROS Summer Fest, καλώντας μας να ακούσουμε μουσική βγαλμένη από τα συναυλιακά μας καλοκαίρια αλλά και να να εξερευνήσουμε ένα νησί - "κρυμμένο θησαυρό" και την άγρια ομορφιά του.

 

Σχεδόν μιάμιση ώρα με το καραβάκι από την Κύμη, αλλά τοποθετημένη στρατηγικά στο κέντρο του Αιγαίου, η Σκύρος είναι το νησί των εκπλήξεων. Η μουσική ξεκινάει από το λιμάνι, με την καφετέρια στην πλαγιά να παίζει στη διαπασών "Στάνλεϋ Κιούμπρικ: A Space Odyssey" για την υποδοχή του πλοίου και συνεχίζεται με τους χορούς στην πλατεία της "κρυμμένης" Χώρας.

 

Το Skyros Summer Fest, έρχεται να πάρει την σκυτάλη και να μας μεταφέρει στη σκηνή του που ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, στον χώρο "CookNara"στην παραλία της Κυρά-Παναγιάς.

 

Η πρώτη μέρα 27 Ιουλίου, φιλοξενεί στις 21.00 τους πάντα εξαιρετικούς Χαϊνηδες σε πλήρη παράταξη και στις 23.00 τον μοναδικό Γιάννη Χαρούλη που για άλλη μια φορά υπόσχεται να μην αφήσει κανέναν καθιστό και ασυγκίνητο.

 

Η δεύτερη και τελευταία μέρα, 28 Ιουλίου στις 21.00, φέρνει την απόλυτη συνεργασία της χρονιάς: Τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα οι οποίοι έρχονται κλείσουν πανηγυρικά το πρώτο SKYROS Summer Fest!

 

Κλείστε γρήγορα δωμάτιο, μείνετε σε κάποιον φίλο ή φέρτε τη σκηνή σας. Από αυτή τη γιορτή δεν θα λείψει κανείς!

 

SKYROS Summer Fest

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

21:00  -  Χαΐνηδες

23:00  -  Γιάννης Χαρούλης

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

21:00 - Θ. Παπακωνσταντίνου - Σ. Μάλαμας 

 

Χώρος "CookNara", παραλία Κυρα-Παναγιάς

 

 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές Προπώλησης: 13€ (και για 27 και για 28 Ιουλίου)

Τιμή Διημέρου Προπώλησης: 22€

 

Τιμές στην πόρτα: 15€ (και για 27 και για 28 Ιουλίου)

Τιμή Διημέρου στην πόρτα : 25€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Viva.gr

Juicy

Περίπτερο κεντρικής πλατείας δήμου Σκύρου

Cooknara  - Location συναυλιών 

 

 Διοργάνωση - Παραγωγή: Δήμος Σκύρου

 

Follow SKYROS Summer Fest: www.facebook.com/SkyrosSummerFest/

3ο φεστιβαλ μπίρας στην Μελίτη Φλώρινας | 6-8 Ιουλίου

3ο φεστιβάλ μπίρας στην Μελίτη Φλώρινας

6-7-8 Ιουλίου 2018

 

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Μελιτέας Μελίτης διοργανώνει το Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής, γνωστότερο ως Meliti Beer Festival, το τριήμερο 6, 7 και 8 Ιουλίου 2018, στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Μελίτης με τη συνδρομή της Amstel!

 

Στο καλλιτεχνικό μέρος θα εμφανιστούν:

Παρασκευή 6 Ιουλίου: Imam Baildi

Σάββατο 7 Ιουλίου: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Steve Tesser

Κυριακή 8 Ιουλίου: Δημήτρης Μπάσης

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΤΗΣ 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6973401929

7ο Φεστιβαλ Δάσους Αρβανίτσας | 13-15 Ιουλίου 2018

ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ

7o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ 2018

Παρασκευή 13/7 – Σάββατο 14/7 – Κυριακή 15/7

Μουσική και κατασκήνωση στην καρδιά του Ελικώνα!

 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου διοργανώνει, για 7η χρονιά φέτος, το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους στην Αρβανίτσα. Το 3ήμερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής που έχει πλέον αναδειχθεί σε θεσμό και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο, στο οροπέδιο του ελατοδάσους του Ελικώνα, σε υψόμετρο 1000 μέτρων και σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη της Λιβαδειάς.

 

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, οι κάτοχοι 3ήμερων εισιτηρίων μπορούν να απολαύσουν τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, συνδυάζοντας τη φεστιβαλική εμπειρία με τις χάρες της κατασκήνωσης «στην καρδιά του βουνού των Μουσών».

 

Eιδικά για τις ημέρες του φεστιβάλ, ο χώρος εξοπλίζεται με τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ στο χώρο λειτουργούν εστιατόρια και καφέ.

 

Και λίγα λόγια για την τοποθεσία:

Στο δάσος της Αρβανίτσας, η ανθρώπινη παρέμβαση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Η Αρβανίτσα απέχει μόλις 7 χλμ από το κοντινότερο χωριό, το Κυριάκι και 1,5 περίπου ώρα (125 χλμ) από την Αθήνα. Συν τοις άλλοις, μέσα σε 20 - 30 λεπτά μπορεί κανείς να βρεθεί στις υπέροχες παραλίες του Κορινθιακού κόλπου. Οι περισσότεροι φίλοι και φίλες του φεστιβάλ το τιμούν κάθε χρόνο και επιλέγουν την 3ήμερη κατασκήνωση, σε έναν άπλετο, γεμάτο αιωνόβια έλατα φυσικό χώρο.

 

Και για τον Ε.Ο.Σ. Κυριακίου:

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κυριακίου είναι ένας εξαιρετικά δραστήριος και δυναμικός οργανισμός, που διοργανώνει πεζοπορίες και αναβάσεις σε βουνά και φαράγγια σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, διαδίδοντας την αγάπη για τη Φύση. Το φεστιβάλ το οραματίστηκε και το υλοποίησε στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αναδείξει την εξαιρετική ομορφιά της περιοχής.

 

Το line-up του φετινού φεστιβάλ:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & Β- MOVIES

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/7

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΗΤΡΙΤΣΑ

ΛΑΡΓΚΟ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

ΕΝΧΟΡΔΟΝ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΕΙΔΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τριήμερο - ισχύει και για τις 3 ημέρες του φεστιβάλ

(δωρεάν πρόσβαση στον κατασκηνωτικό χώρο)

Μονοήμερο - ισχύει για 1 από τις 3 ημέρες 

(Η κατασκήνωση δεν είναι διαθέσιμη στους κατόχους αυτού του εισιτηρίου)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: Τριήμερο, τιμή 25 € - Μονοήμερο, τιμή 12 €

Ταμείο: Tριήμερο, τιμή 35 € - Μονοήμερο, τιμή 15 €

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

-  MUSIC CORNER (Πανεπιστημίου 56, Αθήνα – τηλ.: 210 3304000)

-ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ (Λιβαδειά – τηλ.: 22610 21090)

- Ε.Ο.Σ. Κυριακίου (τηλ.: 6937 596715, 6909 192890, 6972 850602)

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ

http://festival.oreivatikos-kiriakiou.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ -

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΑ MEDIA

Τίνα Παππά

e: tpappa2018@gmail.com | c: 6948 239088

 

 

www.facebook.com/Μουσικό-Φεστιβάλ-Δάσους-Αρβανίτσας-206063692874685/

γιαννιjazz | 8ο Open Air Party | 29/6 - 1/7

Το 8ο Open Air Party των γιαννιjazz είναι γεγονός.

 

Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Ιουνίου και Κυριακή 1 Ιουλίου το πάρκο του Αη Γιώργη στα Γιαννιτσά αλλάζει όψη και υποδέχεται το γεγονός της χρονιάς

Για τρεις ολόκληρες μέρες ανεβάζουμε την ένταση, κάνουμε θόρυβο και χρωματίζουμε το κέντρο της πόλης με χαμόγελα, παιχνίδια και δυνατή μουσική.

Κάθε μέρα δροσιστικά shows με παραμυθάδες, ζογκλερικά νούμερα, παραστάσεις τσίρκου, μάγους και ταχυδακτυλουργούς. Κλείνουμε το facebook και τα κινητά και χωρίς ρεύμα αναβιώνουμε παιχνίδια που παίζαμε παλιά. Ζωγραφίζουμε, διακοσμούμε και παρακολουθούμε δημιουργικά εργαστήρια καθ’ όλο το τριήμερο και για επιδόρπιο μας κόβεται η ανάσα με την εναέρια παράσταση της ομάδας DROPS των Αntigravity SKG.

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μικρούς (Κυριακή πρωί) και ενήλικες (Παρασκευή μεσάνυχτα), εργαστήρι περιβαλλοντικής αγωγής με έντομα και παζάρι μεταχειρισμένων παιχνιδιών του οποίου όλα τα έσοδα θα δοθούν σε κοινωφελή σκοπό.

Μετά την δύση του ηλίου μουσική!! Πολλή μουσική. Φέτος οι γιαννιjazz με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουν LIVE τους :

Annoula & Trois Enfants de Voliotique και ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC [Παρασκευή]

Jonathan’s Stall και BAiLdSA [Σάββατο]

The Banksters και Λάργκο [Κυριακή]

 

Πειραγμένη παραδοσιακή μουσική, πανκοπανηγυροψυχεδέλεια, classic & hard rock, EKSTRA dB-Non StoP-Balkan-NTέRTY-reggae-gypsy-punk, explosive rock n’ roll, swing, βαλκανικά και ηπειρώτικα πνευστά με ρεμπέτικες καταβολές.

Ελάτε να ζήσετε το Open Air Party των γιαννιjazz. Ένα μουσικό φεστιβάλ μικρού μήκους που αναβιώνει κάθε Ιούνιο στο πάρκο του Άη Γιώργη στα Γιαννιτσά. Μια παρέα που με τρέλα, χιούμορ και πραγματική φιλία μετάλλαξε τα Γιαννιτσά από κοιτίδα σε κοιλίδα πολιτισμού, ...και εξαπλώνεται.

Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ στο παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι | 30/6 - 1/7

"Τώρα την καλοκαιριά, μικρό μου"

Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ

30/6 & 1/7

Στο παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι

 

Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ από τα Εξάρχεια στο Γκάζι

Αυτό το φεστιβάλ θα συμβαίνει απλώς καλοκαίρι

Το ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΟΥΡΓΙΑ είναι το καλοκαίρι στην Αθήνα

 

Στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι θα στηθεί για δύο μέρες η πιο καλοκαιρινή σκηνή της πόλης

 

Την 1η μέρα 30/6 τη φωτιά του Καραγκιόζης Γιούργια ανάβουν οι

Βαναδαλουσία

Χειμερινοί κολυμβητές

Χαϊνηδες

 

Τη 2η μέρα 1/7 τη μουσική γιορτή συνεχίζουν οι

Baildsa

Θραξ Πανξ

Boban Markovic Orkestar

 

Το Καραγκιόζης Γιούργια γεννήθηκε δυο γειτονιές πιο πάνω από το Γκάζι, στο Καφενείο του Καραγκιόζη στα Εξάρχεια.

7 χρόνια τώρα το Καφενείο του Καραγκιόζη ζεσταίνει τους χειμώνες μας με μουσικές γιορτές και μπάντες από όλη την Ελλάδα να δίνουν το παρών. Τα καλοκαίρια το Καφενείο του Καραγκιόζη άφηνε τον γλετζέδικο, χαρούμενο κι έξω καρδιά χαρακτήρα του να βγει στο πεζοδρόμιο και να διαδώσει τη γιορτή.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

1.Καραγκιόζης. παραδοσιακό καφενείο Κωλεττη 33 Εξάρχεια.τηλ 2130068858

2.Αγροτικόν.Καρπενησίου 52 Περιστέρι 2105729629

3.Ραμον.Σπυρου Μερκούρη 22Α Παγκράτι 2155556440

4.Ασκέρι παραδοσιακό καφενείο.Αγιου Ιωάννου 63 κ Ελευθερίας 1.Αγία Παρασκευή.2106085855

5.Ticketservices.gr & Πανεπιστημίου 39

 

Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ η κάθε ημέρα

                                 18 ευρώ οι δύο ημέρες

Ώρα έναρξης  20.00

 

Διοργάνωση : Καραγκιόζης - Παραδοσιακό καφενείο Εξάρχεια

 

Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις : Pure Public Relations

Άννα Γιώτη  giotianna@gmail.com  6946959419

Αγγέλα Παπαθανασίου  angelapap@gmail.com  6942990280 

 

www.facebook.com/Καραγκιόζης-Γιούργια-Φεστιβάλ-1796837380366590

Φεστιβάλ Unity 2018 | 22-23 Ιουνίου

UNITY 2018

22-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Πέρασαν κιόλας δώδεκα σχεδόν μήνες, γεμάτοι αγώνες και διεκδικήσεις! Δώδεκα μήνες που βρεθήκαμε στους δρόμους. Και σήμερα συναντιόμαστε ξανά για να ξεκινήσουμε ένα ακόμα όμορφο ταξίδι: τη διοργάνωση του φεστιβάλ μας, Unity.

Μετά την περσινή, πετυχημένη πρώτη διοργάνωση, φέτος επιστρέφουμε με ακόμα περισσότερη όρεξη για να οργανώσουμε ένα πολιτικό και πολιτιστικό διήμερο με συζητήσεις και μουσικές.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν.

Το Unity αποτελεί μία πρωτοβουλία του κόσμου της Λαϊκής Ενότητας και της ριζοσπαστικής αριστεράς με στόχο να γίνει υπόθεση καθενός και καθεμίας που αναζητά μια συλλογική διέξοδο και έναν άλλο τρόπο να συζητά, να διασκεδάζει, να αγωνίζεται.

 

Πού και πότε;

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου στην Γεωπονική 

 

  • Με Γιώτα Νέγκα και Reβetien η πρώτη μέρα του Unity 

Γιώτα Νέγκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να τραγουδά αμέσως μετά το Λύκειο. Το 1992 δημιουργεί με μερικούς φίλους το «Έμμετρο» στο Μοσχάτο, μία μικρή μουσική σκηνή στην οποία δραστηριοποιείται η ίδια καλλιτεχνικά έως το 1996. Στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με πολλά και σπουδαία ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/GNDatabase

facebook: https://www.facebook.com/GiotaNegkaDatabase/

 

Reβetien

Σχηματίστηκαν το 2012 και παρουσιάζουν ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και νέες δικές τους συνθέσεις και πειραματισμούς, εξελίσσοντας διαρκώς τον δικό τους ήχο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του συγκροτήματος είναι η ιδιαίτερη έμφαση στον φυσικό και στον ακουστικό ήχο των οργάνων, που συνδέεται με τη νοσταλγική εποχή του γραμμοφώνου, παραπέμποντας και θυμίζοντας τις σμυρναίικες ορχήστρες και τα μουσικά ακούσματα της εποχής του μεσοπολέμου, μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση.

Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς του χώρου, όπως τον Haig Yazdjian, Σόλων Λέκκα, Σκούτα-Μηταράκη, κ.ά.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς:

Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι),

Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι),

Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι),

Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς).

facebook: https://www.facebook.com/pg/rebetienband

website: https://www.rebetien-music.com

e-mail: rebetienmusic@yahoo.gr

 

  • Τους Rationalistas και τους Intelliga υποδεχόμαστε στη 2η σκηνή την Παρασκευή 22/6!

Rationalistas – Ορθολογιστές

Οι Rationalistas, και παλαιότερα Ορθολογιστές, είμαστε ένα Hip Hop σχήμα της δυτικής Αττικής. Υπάρχουμε από το 2004 με την αρχική τότε σύνθεσή μας Loop - Bayman στη μουσική παραγωγή και SXO - TNT - Ζωγράφος στο Rap. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, αποχώρησαν ο Ζωγράφος και έπειτα ο Loop, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα η τωρινή σύνθεση να αποτελείται από τους Bayman, SXO, TNT και με τη δημιουργία του τελευταίου μας δίσκου (Vanguard) να μας συνοδεύει ο DJ Gzas.

Πριν περίπου 10 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 2007, κυκλοφορήσαμε με την αρχική μας σύνθεση την πρώτη μας επίσημη και ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Απ’ το Δρόμο” στον οποίο συμμετείχαν ο Romson-Παραβάτης και ο Sparky-T.

Παρ’ όλο που μέχρι τότε είχαμε κάνει πολλές live εμφανίσεις, ένα κομμάτι κόσμου που μας άκουγε δεν είχε πρόσβαση στο υλικό μας. Ο δίσκος αυτός αποτελεί το σημείο μηδέν για την πορεία μας, το σημείο αναφοράς μας στην ελληνική Hip Hop σκηνή.

Τον Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφορούμε τον δεύτερό μας δίσκο με τίτλο “Μια νύχτα μετά την τελευταία μέρα” με συμμετοχές τον Rakaa από τους Dilated Peoples, τη Venus, τον Άγνωστο Χειμώνα, τον Sparky-T και τον DJ Denjah-D. Ο δίσκος αυτός αποτέλεσε για εμάς μια προσπάθεια να εκφράσουμε τον κόσμο γύρω μας, τους «όμοιούς» μας. Να δώσουμε φωνή σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα και τραβάμε τα ίδια ζόρια. Αποτελεί ουσιαστικά την πλέον ώριμη μέχρι τότε δουλειά μας, η δουλειά που διαμόρφωσε τη μουσική και στιχουργική μας ταυτότητά.

Και έτσι ερχόμαστε στον Δεκέμβριο του 2016 που κυκλοφορούμε την τελευταία ολοκληρωμένη μας δουλειά με τίτλο Vanguard. Μετά από 5 χρόνια απουσίας, ο δίσκος αυτός έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι Rationalistas παραμένουμε στην “πρώτη γραμμή” και πλέον με ένα νέο μέλος, τον DJ Gzas. Ο δίσκος αυτό είχε συνεργασίες με κάποιους πολύ καλούς φίλους και καλλιτέχνες που εκτιμάμε. Συμμετείχαν οι Santa Barbarians, ο Ghetto Rock, ο Ογδόντα4, οι Zoro & Buzz και ο Sparky-T. Ο ήχος μας εμφανώς αλλαγμένος και ο στίχος μας αρκετά πιο στοχευμένος.

Αυτά τα 5 χρόνια “απουσίας”, πέρασαν από πάνω μας καταστάσεις και γεγονότα που μας έβαλαν κυριολεκτικά προ των ευθυνών μας και μας ανάγκασαν ουσιαστικά να διαλέξουμε πλευρά, να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε πλάι-πλάι και ποιους έχουμε απέναντί μας. Φυσικά όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε καλλιτεχνικό. Ως γκρουπ βιώσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, από κάποια επηρεαστήκαμε, από άλλα σημαδευτήκαμε.

Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφορήσαμε ένα single με τίτλο “Σπασμένη Λεπίδα”. Είναι η πρώτη δουλειά από μια σειρά από singles τα οποία θα κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2018 και φυσικά προπομπός της τέταρτης ολοκληρωμένης δουλειάς μας την οποία και έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCs7FB0WTt__UdWfZplo6jEg

facebook: https://www.facebook.com/Rationalistas/

 

Intelliga

Είναι rock μπάντα από την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από 5 μέλη. Το ρεπερτόριο έχει κυρίως διασκευές κλασικού rock hard rock. Παρόλα αυτά η μπάντα παίζει και instrumental κομμάτια και  metal. Έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μαγαζιά τόσο στην Πετρούπολη (την περιοχή από όπου ξεκίνησε η μπάντα) όσο και Περιστέρι και άλλες συνοικίες. Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και σε συγκεντρώσεις φιλανθρωπικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

facebook: https://www.facebook.com/Intelliga-1436208166644311/

 

  • Τη δεύτερη μέρα οι BAiLdSA και ο Βαγγέλης Κορακάκης στην 1η σκηνή του Unity!

ΒΑiLdSA

Είναι μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 2007 και παίζει gypsy punk, reggae, ska, μαζί με Balkan στοιχεία. Αποτελείται από φωνή, κιθάρα, μπάσο, ντραμς, καθώς και τρομπέτες και ακορντεόν. Μέχρι στιγμής έχει κάνει περιοδείες σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρια και Τουρκία! Το 2011 η μπάντα ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο «United States of Balkans» στη Θεσσαλονίκη. Το άλμπουμ, παραγωγή της ίδιας της μπάντας, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βοήθησε στο να χτιστεί κοινό παγκοσμίως, αν και η πραγματική φλόγα των BAiLdSA φαίνεται επί σκηνής. Το 2014 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος «zVaRnA», ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το e-single “Balkan Express (Ride the train)” και ένα χρόνο αργότερα το e-single "ne znam". Με αυτές τις κυκλοφορίες ξεκίνησαν να αποκαλύπτουν σταδιακά τον τρίτο τους δίσκο. Οι BAiLdSA, από την αρχή της πορείας τους, μέσα από τα τραγούδια τους και την στάση τους τάχθηκαν ενεργά στον αγώνα της κοινωνικής αλλαγής ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Με εκφραστικό όχημα το ίδιο το συγκρότημα μεταφέρεται από τόπο σε τόπο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ενότητας.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/Baildsa

facebook: https://www.facebook.com/Baildsa/

 

Βαγγέλης Κορακάκης

Γεννήθηκε το 1961 στην Καισαριανή. Η πρώτη του επαφή με το μπουζούκι ήρθε σε ηλικία 9 χρονών, όπου απέναντι από το πατρικό του υπήρχε ένας ξυλουργός που έφτιαχνε και μουσικά όργανα. Το πρώτο του μπουζούκι, τρίχορδο, το απέκτησε σε ηλικία 11 χρονών, στο οποίο πέρασε ο ίδιος χορδές. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση αυτοδίδακτου καλλιτέχνη, αφού αφιέρωνε και αφιερώνει πολλές ώρες παίζοντας μπουζούκι. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά για το Βαγγέλη Κορακάκη έρχεται το 1985, ενώ Το 1988 εκδίδει, μετά από πρόταση του παραγωγού της LYRA, Άγγελου Σφακιανάκη, τον πρώτο του ουσιαστικά προσωπικό δίσκο με τίτλο, Οι Άρχοντες.  Τα τραγούδια αυτού του δίσκου όπως αναφέρει ο Κορακάκης, γράτηκαν στην πλειοψηφία τους στο «πακέτο του τσιγάρου» και παιζόντουσαν, πριν την κυκλοφορία τους, στις λαϊκές ταβέρνες της Καισαριανής. Το 1995 κυκλοφόρησε το δίσκο Πικρό Φιλί από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και το 1996 βγήκε ο δίσκος Εκεί που σβήνει ο άνεμος. Το 1998 συνέθεσε τα 7 από τα 15 τραγούδια στο δίσκο του Δημήτρη Μητροπάνου Του έρωτα της φυγής, ενώ στις αρχές του 2002, κυκλοφόρησε από την εταιρεία ΔΙΚΤΥΟ, ένας βιωματικός και αντιεμπορικός, όπως τον χαρακτηρίζει, δίσκος, με το όνομα Κρύπτη. Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφόρησε από τη LYRA, το cd-single Μικρός Απρίλης με τέσσερα τραγούδια του, για τη Μαρία Ρουσσέα και το 2004 υπέγραψε τη μουσική και τους στίχους στα τραγούδια του δίσκου Απ’ την αγάπη γυρίζω μόνος με ερμηνευτή το Γεράσιμο Ανδρεάτο. Τον Δεκέμβριο του 2004 συνηργάσθη με τη Γιώτα Νέγκα στην οποία έδωσε 10 τραγούδια, τα οποία περιλαμβάνονται στο δίσκο Το Βέλος. Ένα χρόνο μετά, το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο Γλυκοχαράματα, στον οποίο ο Γιάννης Ντουνιάς, έπειτα από 15 χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, ερμηνεύει συνθέσεις του Βαγγέλη Κορακάκη. To 2007, η δισκογραφική του επιστροφή γίνεται με το cd "O Βαγγέλης Κορακάκης στη Μαγιοπούλα". Στη δουλειά αυτή περιλαμβάνονται 21 τραγούδια, εκ των οποίων τα 4 είναι καινούργια, και τα υπόλοιπα επιλογή από παλαιότερες δουλειές, με νέα ηχογράφηση και διαφορετική ενορχήστρωση, αλλά πάντοτε με την ιδιαίτερη σφραγίδα του Βαγγέλη Κορακάκη και των συνεργατών του.

facebook: https://www.facebook.com/%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-Vaggelis-Korakakis-1204009366314236/

 

Info

Το Unity είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα φέτος για δεύτερη φορά και διοργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα. Στόχος μας είναι να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: info@unityfest.gr

Τηλ.: 210 3800 067

Fax: 210 3800015

Instagram: https://www.instagram.com/unity_festival

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunity/

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου | 26/7 - 22/8

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ.

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

 

Με όραμα,  αισιοδοξία, δημιουργικότητα και ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα,  το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούγαρη,  ανοίγει πανιά για την τέταρτη χρονιά του.

Στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο της  Χώρας, που κατασκευάστηκε με τη χορηγία του Ανδριώτη ευεργέτη Αλκιβιάδη Τάττου, θα παρουσιαστούν και φέτος σημαντικές θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις γνωστών σπουδαίων καλλιτεχνών, αλλά και νέων και -όπως πάντα- Ανδριωτών δημιουργών.

Ανάμεσα στα πρόσωπα, που θα πρωταγωνιστήσουν στις υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές, είναι : ο Βασίλης Παπαβασιλείου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Νίκος Ψαρράς, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Κατερίνα Πολέμη,οι Χαΐνηδες κ.α.

 

 

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπογραμμίζει, φέτος, έμπρακτα τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, που αποτελεί άλλωστε κι έναν από τους βασικούς στόχους του. Θεωρώντας πολύ σημαντική υπόθεση,  την επαφή των νέων με όλες τις μορφές της τέχνης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό το ζήτημα. Ήδη από τον χειμώνα, ξεκίνησαν οι σχετικές δράσεις, με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση από μέρους των παιδιών.

 

Δείτε:

-          Συνάντηση της ομάδας του φεστιβάλ Άνδρου με εκπαιδευτικούς των σχολείων

 

-          Φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Μικρού Εθνικού στα νηπιαγωγεία της Άνδρου

 

Η Άνδρος του πολιτισμού, είναι πανέτοιμη για τέταρτη χρονιά να φιλοξενήσει το όνειρο! Ένα Φεστιβάλ που προσφέρει υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και διασκέδαση, που αναδεικνύει  το νησί, που ενισχύει την τοπική οικονομία και αναπτύσσει το πολιτιστικό επίπεδο και μάλιστα σε  δύσκολες εποχές οικονομικής αλλά και πολιτιστικής κρίσης.

Η άψογη  διοργάνωση των εκδηλώσεων γίνεται και φέτος από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”, με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη, χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

 

4o  ΔΙΕΘΝΕΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 2018

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 

ΠΕΜΠΤΗ 26/7

ΘΕΑΤΡΟ ‘Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ' ΤΟΥ ΕΥΓ. ΤΡΙΒΙΖΑ -ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΆΝΔΡΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7

ΘΕΑΤΡΟ  ’ΠΕΡΣΕΣ ’ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ-  ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ   30/8

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΑΓΑΠΗ, LOVE, AMOR»  SUMMER 2018

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ &ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΤΟΥΝΤΑΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ   ΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΥΤΗ ΧΩΡΑ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ "VAGOR & BELLAVITA'' -ΟΜΑΔΑ DROMOCOSMICAS

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΩΡΑΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 2/8

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ "VAGOR & BELLAVITA''-ΟΜΑΔΑ  DROMOCOSMICAS

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΟΡΘΙΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/8

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ "VAGOR & BELLAVITA''-ΟΜΑΔΑ DROMOCOSMICAS

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΑΤΣΙΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ‘’ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΆΝΔΡΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ’’-ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΚΑΙ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ  ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΆΝΔΡΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8

ΣΥΝΑΥΛΙΑ  CLASSICAL JOY -

ΊΔΡΥΜΑ Π.&Μ. ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ &"ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ Δ. & Λ. ΜΩΡΑΪΤΗ - ΆΝΔΡΟΥ"

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΠΕΜΠΤΗ 9/8

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ. ΜΑΖΙ ΤΟΥ  ΒΙΟΛΕΤΑ ΊΚΑΡΗ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗΣ  ΚΟΤΟΝΙΑΣ, ΠΑΙΖΕΙ Η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ  ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/8

‘’ΕΛΕΝΗ’’ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ -ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/8

 ΧΟΡΟΣ   ''ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'' ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ -

ΧΑΪΝΗΔΕΣ – ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΠΕΜΠΤΗ 16

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  'ΕΙΡΗΝΗ'ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ- ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/8

ΣΥΝΑΥΛΙΑ “ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΟΥ ΜΙΛΩ” ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ-

"ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ Δ. & Λ. ΜΩΡΑΪΤΗ - ΆΝΔΡΟΥ". Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό σύλλογο Αποικίων Άνδρου.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8

ΘΕΑΤΡΟ ''ΤΙΜΩΝ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ'' ΤΟΥ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ-ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΆΝΔΡΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/8

ΘΕΑΤΡΟ 'ΒΑΤΡΑΧΟΙ'ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

  

Προβολή -Επικοινωνία Brainco S.A

(υπεύθυνη project: Σταυρούλα Κεντιέ, 6938950376)

6o Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας | 29/6 -1/7

 

Το μουσικό πρόγραμμα του 6ου Μεσογειακού Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας. Είμαστε στον αέρα! Συντονιστείτε!

 

MEDITERRANEAN FESTIVAL OF SITIA

 

29 IOYNIOY - 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. - 8.30 p.m.

www.sitiamedfest.gr

fb/Mediterranean Festival of Sitia

Instagram/ Mediterranean Festival Sitia

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Ιουνίου

 

BANDALLUSIA

οι νέοι, εναλλακτικοί, με τον πολυπολιτισμικό ήχο...

Η Bandallusia είναι ένα νέο συγκρότημα στην ελληνική εναλλακτική σκηνή, με χρόνια περιπλανήσεων σε δρόμους, πάλκα και μουσικά είδη με τη μορφή ακούστικ μπάντας που διασκεύαζει κυρίως παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια, καθώς και άλλα από τον αποκαλούμενο έντεχνο χώρο. Στην πορεία, τύμπανα, μπάσο, και ηλεκτρική κιθάρα προστίθενται στη νέα εποχή και παντρεύονται με φλάουτο, τρομπέτα, λαούτο, μπαγλαμά, παραδοσιακά κρουστά κ.α. Πέραν από τα κομμάτια του πρώτου δίσκου «Λοξοδρόμια», το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από διασκευές με ιδιαίτερη προσέγγιση, σε παραδοσιακά και άλλα τραγούδια από αγαπημένους καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Αγγελάκας, Ορφέας Περίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Goran Bregovic, Σωκράτης Μάλαμας κ.α.

Links: https://www.youtube.com/watch?v=wvOf7NQr3Eo

https://www.youtube.com/watch?v=c-cdIXfwIQg

https://www.youtube.com/watch?v=6Qj_wsavH0w

https://www.youtube.com/channel/UCaDqIIv1sqcPUC59nQgjNeA

 

DILEK KOC

από τη Πόλη, με μπαχάρι και κανέλα.....

Η Ντιλέκ Κοτς κατάγεται από την Αττάλεια της Τουρκίας. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία υπήρξε η συμμετοχή της στο saoundtrack της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα» σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα από το χώρο της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Αρετή Κετιμέ, Βασίλης Λέκκας, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Γιώργος Καζαντζής, Ορφέας Περίδης, Κώστας Φαλκώνης και άλλοι. Στο ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνονται πολλά τραγούδια, τα οποία έχουν διασωθεί μουσικά, απαράλλακτα μεταξύ τους. Είναι κομμάτια που έλκουν την καταγωγή τους από το μεγάλο χωνευτήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας που υπήρξε η Ανατολή. Με πολύ μεράκι, η Dilek Koç και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν την κοινή αυτή μουσική παράδοση με ethnic χαρακτήρα, δημιουργώντας έτσι ακούσματα που πνέουν με τον αέρα της Ανατολής, της Μεσογείου και των Βαλκάνιων.

Links: https://www.youtube.com/watch?v=mrQjkG2X3ME

https://www.youtube.com/watch?v=zYuOYKdJtMs

https://www.youtube.com/watch?v=PTgfO0LKxFc

https://www.youtube.com/watch?v=1KuVmMXi1cc

 

ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ

από τη Θράκη στη Κρήτη

Το Θρακόμελο είναι ένα νεανικό μουσικό σχήμα που έχει στο επίκεντρο του την μελέτη και προβολή της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης. Αποτελείται από τους Ματακάκη Στέλιο – γκάιντα, τραγούδι/ Παπουτσή Αλέξανδρο – θρακιώτικη λύρα, τραγούδι/ Καρακατσιάνη Θάνο – ακορντεόν/ Μίσκα Ηλία – νταούλι που είναι απόφοιτοι του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Η κοινή τους αγάπη για τη μουσική της Θράκης τους επιτρέπει να επιχειρούν μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική προσέγγιση στο πρωτογενές υλικό και κατόπιν στην προβολή και παρουσίαση του.

Links: https://www.youtube.com/watch?v=-17imsN0mkw

https://www.youtube.com/watch?v=eyuppt-owLg&t=201s

https://www.youtube.com/watch?v=xqMDyTdOc5c

https://www.youtube.com/watch?v=g5EfhqClrrI

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Ιουνίου 

LEX ORANTI

ικεσία σε θεούς και ανθρώπους

Η λαϊκή μουσική κρύβει μέσα της, πέρα από την έκφραση των αισθημάτων, και την ικεσία στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Αναζητήσεις, αγωνίες και ελπίδες περνούν μέσα από το στίχο και τη μουσική για να γίνουν αίνος ικεσίας σε Θεούς και ανθρώπους. Η αναζήτηση των λιτών γραμμών από τη γη της Ιωνίας αποτελούν αναζήτηση των δύο μουσικών. Πόθοι μιας πατρίδας που δεν είναι χαμένη και προσπαθεί να αναβιώσει στις καρδιές μέσα από τον ήχο. Μουσικοί: Γιώργος Τσικαλάκης, Ντίνος Βασιλάκης

 

MARKAB TRIO

σε εβραϊκά σεφαραδίτικα τραγούδια των Βαλκανίων

Οι Markab Trio συναντούν, διασκευάζουν και ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο τα σεφαραδίτικα τραγούδια των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και των Βαλκανίων με τα οποία είναι μπολιασμένη η καλλιτεχνική και κοινωνική ζωή όλης της περιοχής, αφού μέχρι τις αρχές του 20ουαιώνα οι πολυπληθείς εβραϊκές κοινότητες σε όλα τα Βαλκάνια σφραγίζουν με τη παρουσία, τη γλώσσα και ασφαλώς τα τραγούδια τους όλες τις πτυχές της ζωής των κατοίκων τους. Τραγούδια του γάμου και της ξενιτειάς, της δουλειάς, της χαράς και της λύπης - τραγούδια που πέρασαν και στις άλλες παραδόσεις, έγιναν γνωστά και τραγουδιούνται στα ελληνικά αλλά και σε άλλες γλώσσες εκτός από τη σεφαραδίτικη διάλεκτο - δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα πολυπολιτισμικότητας και εκφραστικού πλούτου.

Links: https://www.youtube.com/watch?v=ltUsVXoHlNA

https://youtu.be/FZTJyyCORyY

 

Η (ΟI) ΜΟΥΣΙΚΗ (-ΟΙ) ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

τύμπανα και πυρσοί που τραγουδούν

Μια παράσταση με κρουστά και χάλκινα που μαζί με τη φωτιά και τους πυρσούς χορεύουν και τραγουδούν βγαίνοντας μέσα από τη θάλασσα και φτάνοντας μέχρι τη σκηνή του Φεστιβάλ. Από το Καλειδοσκόπιο και την Ομάδα Κρουστών.

https://www.facebook.com/bera.perraki/videos/g.215805228760101/10208647414649952/?type=2&theater&ifg=1

 

ΑΡΓΑΤΕΙΑ

μουσικές του Πόντου, της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων

Αργατεία στην ελληνική διάλεκτο του Πόντου σημαίνει αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μέσω της εθελοντικής εργασίας. Η Αργατεία είναι μια μουσική ομάδα της Θεσσαλονίκης που με αφετηρία και έμπνευση την ιστορική μουσική δημιουργία των ελληνικών κοινοτήτων του Εύξεινου Πόντου και των λαών της Μαύρης θάλασσας (Λαζοί, Αρμένιοι, κτλ) αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες με μουσικούς από διάφορες χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Links: https://www.youtube.com/channel/UC0W5SsSCqTcgKSeWiYjWhrw

https://www.youtube.com/watch?v=dORN9P4BglU

https://www.youtube.com/watch?v=5N-bF5EuOL8

 

HAIG YAZDJIAN

από τη Συρία με αρμένικη καταγωγή

σε αράβικους και αρμένικους ρυθμούς και μελωδίες

Ο Χάικ Γιαζιτζιάν, γεννημένος στη Συρία, έρχεται να ξεδιπλώσει μεταξύ άλλων μνήμες από την αραβική παράδοση. Παράλληλα, τιμώντας την αρμένικη καταγωγή του, θα τραγουδήσει και θα συγκινήσει με τις μελωδίες και το αίσθημα της αρμένικης ψυχής . Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι παράξενο, αλλά όντας στην Ελλάδα ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι τον δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις. Σύντομα έγινε γνωστός τόσο ως σολίστας στο ούτι όσο και ως δεξιοτέχνης ερμηνευτής που συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής του. Ξεχώρισε για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμιγνύει ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της ανατολικής Μεσογείου, πιστεύοντας ακλόνητα πως η παράδοση είναι μια ζωντανή, δημιουργική δύναμη. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, με τον Νίκο Ξυδάκη, τη Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, την Έλενη Βιτάλη, την Loreenna McKennitt, τον David Lynch, τον Dave Spilain, τον Omar Faruk Tekbilek, τον Djivan Gasparyan, τον Theodossii Spassov και τον Glen Velez.

Links: https://www.youtube.com/watch?v=v5IwdWwDTq4#t=70

https://www.youtube.com/watch?v=hzvoz-BYIbs#t=45

https://www.youtube.com/watch?v=gLTAXEEuj1U&list=RDgLTAXEEuj1U#t=101 https://www.youtube.com/watch?v=VRikbdVRPHM&list=RDgLTAXEEuj1U&index=19

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Ιουλίου

ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ-ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ

αντάμα...

Το θιαμπόλι και το μπουλγκαρί σμίγουν σε δρόμους παλιούς, σκύβουνε στην παράδοση της Κρήτης κι ύστερα με το βλέμμα πάντα εκεί, συνταιριάζουν το παλιό με το καινούργιο κι αφηγούνται με τον δικό τους δόκιμο και μοναδικό τρόπο τα πάθη και τους πόθους.

Ειρήνη Δερέμπεη – τραγούδι, θιαμπόλι, καβάλ

Κάρολος Κουκλάκης –τραγούδι, μπουλγκαρί

Ανδρέας Αρβανίτης – λύρα, λαούτο, ασκομαντούρα

Οδυσσέας Στεφανής – κρουστά

https://www.youtube.com/watch?v=kwzOl3tRulg

https://www.youtube.com/watch?v=hmZczWSga9M&list=RDIv0GFVLGm-c&index=6

https://www.youtube.com/watch?v=4oH8TuwPJB4&index=7&list=RDIv0GFVLGm-c

 

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ - COULEUR LOCALE

καινοτομία και δυναμισμός στον παραδοσιακό ήχο

Η μουσική των Couleur Locale βασίζεται στις προσωπικές συνθέσεις του Γιώργη Μανωλάκη, που αποκτούν νέα ταυτότητα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό του ίδιου στο λαούτο (ακουστικό/ηλεκτρικό), αλλά και το δυνατό rhythm section του Νικόλα Χριστόπουλου (τύμπανα) και του Γιάννη Καπετανάκη (κοντραμπάσο). Οι “Μανωλάκης - Couleur Locale” αποτελούν ένα σχήμα που έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα! Καινοτόμοι και πολύ δυναμικοί πειραματίζονται με τη μεσογειακή μουσική εστιάζοντας στην εξέλιξη του παραδοσιακού ήχου της Κρήτης μέσα από τη δημιουργία, προσθέτοντας στοιχεία world, rock και jazz ύφους.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hCU6LbWTNe8

https://www.youtube.com/watch?v=m12FAEa9uMw

 

ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ & ΝΙΚΗ ΞΥΛΟΥΡΗ

με την κραυγή των θεών…

Ο Ψαραντώνης, «η κραυγή των θεών» από τα Ανώγεια, είναι αυτοδίδακτος στη λύρα και απέκτησε τη φήμη του παίζοντας σε γιορτές και πανηγύρια της Κρήτης από τα 13 του. Μέσα στη μουσική του ζει η πανάρχαια μυθολογία της Κρήτης και ζωντανεύει τους μύθους της όχι μόνο με την δεξιοτεχνία του, αλλά και με την πίστη του σε αυτούς. Με τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού του κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ. Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης , μα και από τη φύση του απείθαρχος και ανήσυχος θεωρείται σήμερα τολμηρός αλλά και στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης.

Links: www.psarantonis.gr

Η Νίκη Ξυλούρη σε ηλικία επτά ετών τραγουδά για πρώτη φορά σε μεγάλο κοινό, στο φεστιβάλ «Μουσικός Αύγουστος» του Μάνου Χατζιδάκι, δίπλα στον πατέρα της Ψαραντώνη. Στα πρώτα γυμνασιακά της χρόνια τραγουδά ως σολίστ στην χορωδία του δήμου Ηρακλείου και παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής και Δυτικής μουσικής. Στα δώδεκά της τραγουδά στο φεστιβάλ για την πτώση του τοίχους του Βερολίνου στην Γερμανία. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 φοιτά στη Σχολή Σταυράκου στο τμήμα Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας. Παράλληλα συνεργάζεται σε μουσικές παραστάσεις και δισκογραφεί με γνωστούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Έχει επιμεληθεί και συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ και έχει εμφανιστεί σε πλήθος μουσικών παραστάσεων και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Ευρώπη, Καναδά και Αμερική.

Links: http:///www.inotos.gr/archives/242936

 

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα μεταδίδεται απευθείας ραδιοφωνικά από το Δεύτερο, την Φωνή της Ελλάδας, την ΕΡΤ Ηρακλείου και την ΕΡΤ Χανίων Festival will be radio broadcasted through Deutero, Foni tis Elladas, Ert Iraklio and ERT Chania

 

Στον πεζόδρομο Πάπιες, στο Λιμάνι

Είσοδος ελεύθερη. Προαιρετικό κουπόνι ενίσχυσης 5€ (1€ θα αποδίδεται στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σητείας) Στις 7.00 μ.μ. ξεκινούν δράσεις ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης

 

 

Συνδιοργάνωση ΟΑΣ, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ, Δημοτική Κοινότητα Σητείας, Λιμενικό Ταμείο, Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια : CosmosΑrte - Γιώργος Πουλίδης

Με την υποστήριξη: Λιμενικό Ταμείο Σητείας, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Λιμεναρχείο Σητείας, Φιλαρμονική Δήμου Σητείας, Καλειδοσκόπιο, Ομάδα Κρουστών, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Σητείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Χαμεζίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσα Μουλιανών, ΕΔΕΑΚ, Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σητείας, Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας.

BEAKEIO 2018 | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΒΕΑΚΕΙΟ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

 

Σα 2 ΙΟΥΝΙΟΥ «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ»

του Ιούλιου Βερν με πρωταγωνιστή τον Χάρη Ρώμα. Μαζί του ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί που με οδηγό τον Φιλέα Φονγκ, τη βοήθεια του αερόστατου και δίπλα του τον χαρισματικό Πασπαρτού, μέσα σε 80 ημέρες, θα μας

γνωρίσουν ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟ

6€ (γενική είσοδος)

 

Δε 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ

Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα ΧΟΡΔΕΣ του ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ» 

ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

14€ (ταμείο) / 12€ (προπώληση)

 

Πε 7 ΙΟΥΝΙΟΥ «V for VRANA»

Μια stand-up comedy βραδιά για την Κατερίνα Βρανά. Οι κωμικοί που υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερό

τους εαυτό σ’ αυτή τη βραδιά γέλιου, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης είναι: Στέλιος Ανατολίτης, Διονύσης Ατζαράκης, Δημήτρης Δημοπούλος, Δημήτρης Δούκογλου, Θωμάς Ζάμπρας, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Κατσαρίνη, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Mikeius, Blink Mike, Κώστας Μαλιάτσης - Σάλας, Κωνσταντίνος Μπούρας – Μπαϊμάκος, Αριστοτέλης Ρήγας, Ζήσης Ρούμπος, Πάρις Ρούπος, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Λάμπρος Φισφής, Ηλίας Φουντούλης, Γιώργος Χατζηπαύλου, Δημήτρης Χριστοφορίδης. 

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ ΑΜΚΕ

ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

15€ (γενική είσοδος)

 

 

Δε 11 ΙΟΥΝΙΟΥ «JokeR»

CIRKO CACHIVACHE

Ένα τσίρκο – μουσικό – θεατρικό θέαμα δοσμένο με αστείρευτο κέφι για όλες τις ηλικίες με επικίνδυνα ακροβατικά, απίθανα ζογκλερικά, ισορροπίες που κόβουν την ανάσα, ζωντανή μουσική και άφθονο γέλιο! Ακροβάτες - ζογκλέρ: Μανώλης Καρυωτάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αγγελική Μερεντίτη, Alvaro Ramirez Marquez, Αντωνία Σωτηροπούλου, Πολυχρόνης Τόμπορης, Χρύσα Τραϊκοπούλου. Μουσικοί: Βαγγέλης Κρητικός, Σπύρος Μάστορας, Μιχάλης Στεφανίδης και Φώτης Αθανασίου.

ΣΟΦΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΟ

10€ (γενική είσοδος)

 

Δε 18 ΙΟΥΝΙΟΥ «ΓΟΡΓΟΝΕΣ και ΜΑΓΚΕΣ»

των Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη με τους: Ζέτα Δούκα, Θανάση Ευθυμιάδη, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτη Πετράκη, Γιώργο Γαλίτη, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργο Βάλαρη, Πέτρο Ξεκούκη, Αιμίλιο Ράφτη, Ηρώ Δημητριάδου, Τάσο Κωστή, Όλγα Πολίτου και Γιάννη Βογιατζή. Τραγούδι: Άρτεμις Ματαφιά. Τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά στην σκηνή ο Γιάννης Πλούταρχος με τη συμμετοχή 7μελούς ορχήστρας.

BROADWAYSHOW PRODUCTIONS I.K.E.

23€ (κανονικό) / 17€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές & παιδιά έως 12 ετών)

 

Τρ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

The Very Worst of THE TIGER LILLIES

Το cult μουσικό trio, τα «κακά» παιδιά από το Λονδίνο επιστρέφει στην Ελλάδα για μια παράσταση αφιερωμένη στα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια τους.

PRIME ENTERTAINMENT LTD

20€ (γενική είσοδος) / 15€ (άνεργοι, φοιτητές)

 

 

Τρ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ «Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ»

σε σκηνοθεσία Γιώργου Πούλη με τους: Γιώργο Πούλη, Κώστα Φερεντούρος, Ελισάβετ Νομικού, Αντώνης Βαρθαλίτης, Άννα Κρίνου, Δάφνη Μαρκαρή, Κωνσταντίνα Τσιριμώνα, Μάιρα Αλεξοπούλου & Jason Collins.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

10€ (ταμείο) / 8€ (προπώληση)

ΠΑΙΔΙΚΟ

 

Πε 28 ΙΟΥΝΙΟΥ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη & Μανώλη Δούνια και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη με τους: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιο Χειλάκη, Μιχάλη Σαράντη. Χορός: Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας και Άννα Λάκη. 

ΘΕΑΜΑ ΜΑΡΤΑ, ΜΑΡΚΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

18€ (κανονικό) / 14€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές & παιδιά έως 12 ετών)

 

Πα 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

48 ΩΡΕΣ

10€ (γενική είσοδος)

Σα 30 ΙΟΥΝΙΟΥ «ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»

των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου με τους

σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του

Πειραϊκού Συνδέσμου.

ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του

Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ»

10€

 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

 

Κυ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τους: Λένα Παπαληγούρα, Νίκο Κουρή, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Γιάννη Νταλιάνη, Νίκο Αρβανίτη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονιάδη, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Παναγιώτη Εξαρχέα κ.α. 

5Η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ

18€ (γενική είσοδος) / 13€ (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, άνω των 65)

 

Δε 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

SUI GENERIS MUSIC

15€ (ταμείο) / 12€ (προπώληση)

 

Τρ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ»

του Δημήτρη Ψαθά σε διασκευή – απόδοση κειμένου Δήμητρας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και Τάσος Χαλκιάς. Παίζουν αλφαβητικά: Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης και Γιώργος Ψυχογιός. Τραγουδάει η Ειρήνη Ψυχράμη.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ Α.Ε.

22€ (γενική είσοδος) / 18€ (φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65, παιδιά) / Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις στο 210 3639343 / 15€ (ηλεκτρονική προπώληση για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)

 

 

Πε 5 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ»

των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου με τους: Τζόυς Ευείδη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Κώστα Κάππα, Θωμαίς Ανδρούτσου, Μαρία Κωνσταντάκη, Τριπόδη Χρήστο, Ελίνα Μάλαμα, Δημήτρη Ζωγραφάκη, Ανδρέα Βούλγαρη και Στρατή Νταλαγιώργο.

ΜΕΘΕΞΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

15€ (γενική είσοδος) / 12€ (προπώληση, άνεργοι, φοιτητές, άνω των 65, πολύτεκνοι)

 

Πα 6 ΙΟΥΛΙΟΥ «XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!»

του Μάνου Βαφειάδη με τους: Τερέζα Σάσσου, Παύλο Πιερρόπουλο και Νίκη Λάππα. Ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό με όλους τους αγαπημένους ήρωες από το «Mazoo and the Zoo» & το «XANA ZOO». 

ΜΕΘΕΞΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

8€ (γενική είσοδος) / 7€ (προπώληση, άνεργοι, πολύτεκνοι)

ΠΑΙΔΙΚΟ

 

Σα 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ

NOTEBOOK

15€ (ταμείο) / 12€ (προπώληση) / 10€ (άνεργοι, ΑμεΑ)

 

Δε 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ

Μαζί της ο ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ

15€ (γενική είσοδος) / 13€ (περιορισμένος αριθμός)

 

Τρ 10 IΟΥΛΙΟΥ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ»

μια απολαυστική παραδοσιακή παράσταση Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

ΠΑΙΔΙΚΟ

5€ (γενική είσοδος)

 

 

Τε 11 ΙΟΥΛΙΟΥ «BUENOS TANGOS, Romper el Piso»

μια συναρπαστική παράσταση της Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Hills με χορευτές της «Compania

Tangueros del Sur» και του «Tango Acropolis» και εφτά μουσικούς που μας ταξιδεύουν στη μαγεία του αυθεντικού

Tango από την Αργεντινή.

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Ε.Ε.

18€ (κανονικό) / 15€ (φοιτητές, άνω των 65) / 12€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, παιδιά έως 18 ετών)

 

Πε 12 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΑΧΑΡΝΗΣ»

του Αριστοφάνη σε απόδοση - σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου με τους: Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Κόκλα, Ιωάννη Παπαζήση, Τάκη Παπαματθαίου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί και μουσικοί: Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης και Χιώτης Χάρης.

ΘΕΑΜΑ ΜΑΡΤΑ, ΜΑΡΚΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

20€ (κανονικό) / 15€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές & παιδιά έως 12 ετών)

 

Πα 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΣΜΑΤΩΝ»

15€ (γενική είσοδος) / 13€ (περιορισμένος αριθμός)

 

Κυ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ»

του Τζαίημς Μπάρρυ σε κείμενο - σκηνοθεσία Μπίλιως Κωνσταντοπούλου με τους: Βαγγέλη Καλλίτσογλου, Αγγελική Κωστάκη, Γιάννη Τσιακμάκη, Δέσποινα Σαρόγλου, Μάρι Χεκιμιάν και Σίσσυ Δαρδούμη. 

ΘΕΑΤΡΟ του ΒΟΡΡΑ

ΠΑΙΔΙΚΟ

10€ (ταμείο) / 8€ (προπώληση)

 

 

Τρ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΜAMMA ΜIA!»

των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson, σε σκηνοθεσία - απόδοση κειμένου & στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου. Πρωταγωνιστούν: Δέσποινα Βανδή, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα, Άρης Μακρής. Παίζουν: Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνης, Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου και Θέμις Μαρσέλλου. Μαζί τους οι: Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα.

ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ, ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΠΙΕΡΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

25€ (κανονικό) / 20€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι) / 15€ (παιδιά έως 12 ετών)

 

Τε 18 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΜAMMA ΜIA!»

των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine

Johnson, σε σκηνοθεσία - απόδοση κειμένου & στίχων της

Θέμιδας Μαρσέλλου. Πρωταγωνιστούν: Δέσποινα Βανδή,

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης

Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα

Τσάχρα, Άρης Μακρής.

Παίζουν: Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Μάριος

Χατζηαντώνης, Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος

Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου και Θέμις

Μαρσέλλου.

Μαζί τους οι: Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου,

Γιάννης Λάφης, Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα,

Ντόρα Γκέγκα.

ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ, ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΠΙΕΡΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

25€ (κανονικό) / 20€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι) /

15€ (παιδιά έως 12 ετών)

 

Τρ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Συμμετέχει η Δήμητρα Σελεμίδου

Arietta Cultural Productions

15€ (γενική είσοδος)

 

 

Τε 25 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΠΕΡΣΕΣ»

του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη με τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Μυριαγκό, Χάρη Χαραλάμπους. Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Γιώργος Ονησιφόρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Στέφανος Πίττας και Κωνσταντίνος Σεβδαλής.

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

16€ (γενική είσοδος) / 12€ (φοιτητές, παιδιά, μαθητές, άνω των 65) / 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ)

 

Σα 28 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ»

του Νηλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνο Σταθακόπουλο, Γιώργο Χατζή, Ντίνο Σπυρόπουλο, Ιωάννα Ασημακοπούλου και Ερμόλαο

Ματθαίου.

ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ Ο.Ε.

18€ (κανονικό) / 15€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι & παιδιά έως 12 ετών)

 

Δε 30 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΒΑΤΡΑΧΟΙ»

του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τους: Λάκη Λαζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρη Πιατά και Αντώνη Καφετζόπουλο. Μαζί τους: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος. Μουσικοί – performers: Σταμάτης Πασόπουλος και Christoph Blum.

ΜΑΡΟΣΟΥΛΗΣ Θ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΛΟΥ

20€ / 15€ (φοιτητές, άνεργοι)

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018

 

Δε 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «Η ΦΟΝΙΣΣΑ»

του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία – χορογραφία Δέσποινας Γιαννάτου με τους: Πέτρο Γούτη, Θανάση Κουρλαμπά και τους 9 χορευτές της Ομάδας «Υπέρ Ορίων»: Θάλεια Μελισσαράτου, Σοφία Κρανιά, Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη, Μαρία Λάκκα, Νικόλαο Ράπτη, Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, Ειρήνη Καφρίτσα, Νικόλαο Ρούσσο και Χριστίνα Ρεσίτη.

ΥΠΕΡ ΟΡΙΩΝ

10€ (κανονικό) / 8€ (προπώληση) / 8€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, Αμεα, άνω των 65, παιδιά έως 12 ετών)

 

Πε 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΟΥΜΦ»

σε σκηνοθεσία Γεώργιου Γρηγοριάδη με τους: Θανάση Λιούνη, Σοφιάννα Γρηγοριάδου, Κρυσταλλία Κανάκη, Ναταλία Πελέκα, Έλλη Λορέντη, Φωτεινή Μποστανίτη και Βασίλη Λαμπριανίδη. 

ΘΕΑΤΡΟ «ΤΕΧΝΗ & ΟΡΑΜΑ»

ΠΑΙΔΙΚΟ

8€ (ταμείο) / 7€ (προπώληση)

 

Πα 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ»

του Θοδωρή Αθερίδη σε σκηνοθεσία Μπέσυ Μάλφα με τους: Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μπέσυ Μάλφα, Τάσο Κονταράτο και Πηνελόπη Πλάκα. 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ & Create4Art

16€ (ενήλικες) / 13€ (προπώληση) / 13€ (παιδιά, φοιτητές, πολύτεκνοι, άνεργοι)

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 

Σα 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ»

βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη με τους: Αθηνά

Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Αλέξανδρο Μαράκη – Μπούρκα, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Νικόλα Παπακωνσταντίνου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

10€ (γενική είσοδος)

 

Κυ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»

του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα με τους: Αντώνη Λουδάρο, Μελέτη Ηλία, Γιώργο Κωνσταντίνου, Σοφία Μουτίδου, Ησαία Ματιάμπα, Ιβάν Σβιτάιλο, Χάρη Γρηγορόπουλο, Γιάννη Κρητικό, Τάκη Βαμβακίδη, Θανάση Πατριαρχέα, Βασίλη Παπαδόπουλο. 

Συμμετέχουν: Δερβιτσιώτης Μάριος, Διακοσάββας Δημήτρης, Θάνος Τιμόθεος, Καρατζιώτης Γιώργος, Κουκουράκης Γιάννης, Κρικώνης Αστέρης, Μπανταδάκης Γιώργος, Μπούγιας Μάρκος, Οικονόμου Στέφανος, Παπαδημητρίου Βασίλης, Τσέλιος Δημήτρης και Φλωράτος Γιώργος.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ

18€ (γενική είσοδος) / 15€ (προπώληση) / 15€ (φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65, πολύτεκνοι) / ΑμεΑ (δωρεάν)

 

Δε 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ»

του Δημήτρη Ψαθά σε διασκευή – απόδοση κειμένου Δήμητρας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και Τάσος Χαλκιάς. Παίζουν αλφαβητικά: Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης και Γιώργος Ψυχογιός. Τραγουδάει η Ειρήνη Ψυχράμη.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ Α.Ε.

22€ (γενική είσοδος) / 18€ (φοιτητές, άνεργοι, άνω των

65, παιδιά) / Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις στο

210 3639343 / 15€ (ηλεκτρονική προπώληση για

περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)

 

Τρ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ»

του Δημήτρη Ψαθά σε διασκευή – απόδοση κειμένου Δήμητρας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και Τάσος Χαλκιάς. Παίζουν αλφαβητικά: Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης και Γιώργος Ψυχογιός.  Τραγουδάει η Ειρήνη Ψυχράμη.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ Α.Ε.

22€ (γενική είσοδος) / 18€ (φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65, παιδιά) / Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις στο

210 3639343 / 15€ (ηλεκτρονική προπώληση για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)

 

Τε 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ»

του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Θοδωρής

Κατσαφάδος, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου. 

Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης,

Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης

Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου.

STEFI & LYNX PRODUCTIONS – ARCADIA MEDIA,

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης 17€ (γενική είσοδος) / 12€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, άνω των 65)

 

Πα 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«Το Τανγκό του Φθινοπώρου»

TANGARTO

Ερμηνεύει η ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ

14€ (ταμείο) / 12€ (προπώληση)

 

 

Σα 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τους: Λένα Παπαληγούρα, Νίκο Κουρή, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Γιάννη Νταλιάνη, Νίκο Αρβανίτη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Πολυχρονιάδη, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Παναγιώτη Εξαρχέα κ.α.

5Η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ

18€ (γενική είσοδος) / 13€ (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι,

άνω των 65)

 

Κυ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «SANCARA – THE MAGIC MAN»

με τον Μάγο Σανκάρα μια απολαυστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους σ’ ένα θέαμα ψυχαγωγικής μαγείας

και ψευδαισθήσεων με εντυπωσιακά μαγικά και μοναδικό χιούμορ.

ΠΑΙΔΙΚΟ

10€ (ταμείο) / 8€ (προπώληση)

 

Δε 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

«Πολύ καλά περνάμε»

15€ (γενική είσοδος) / 13€ (περιορισμένος αριθμός)

 

Τε 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ»

του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους: Μάκη Παπαδημητρίου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Γιώργο Χρυσοστόμου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Νάντια Κοντογεώργη, Μαρία Κατσανδρή, Άντρη Θεοδότου, Ελένη Ουζουνίδου, Βαλέρια Δημητριάδου, Σοφία Κακουλίδου, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ίριδα Μάρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Σαρρή, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αντιγόνη Φρυδά.

Α. Μ. ΤΕΧΝΗ ΧΩΡΟΣ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Κρήτης – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

20€ (κανονικό) / 17€ (φοιτητές, άνω των 65) / 15€ (άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, παιδιά έως 18 ετών)

 

 

Πε 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή: Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και μουσική Μίκη Θεοδωράκη με τους: Γρηγόρη Βαλτινό, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμο Μπεγνή, Ναταλία Δραγούμη, Ρένο Ρώτα και Νίκο Βερλέκη.  

Μαζί τους: Γρηγόρης Σταμούλης, Στέλλα Γκίκα, Γιώργος Παράσχος, Άννα Μονογιού. 

Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη,

Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης, Χριστίνα Ψάλτη.

ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ Ο.Ε.

20€ (κανονικό) / 15€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά έως 12 ετών)

 

Πα 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ

Η Λένα με τους φίλους της… «ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Καλεσμένοι πολλοί φίλοι της και χορωδίες του Πειραιά σε

ένα μαγικό πρόγραμμα.

ΕΝ.ΕΛ.Π.Α.

 

Σα 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

20€ (γενική είσοδος) / 15€ (περιορισμένος αριθμός)

 

Κυ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ»

σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη με ταλαντούχους νέους ηθοποιούς.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟ

7€ (γενική είσοδος)

 

Τε 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

360ο ENTERTAINMENT

14€ (γενική είσοδος) / 12€ (προπώληση) / 12€ (φοιτητές,

άνεργοι) / 10€ (τα πρώτα 300 εισιτήρια)

 

 

Πα 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΟΤΑΝ Ο ΧΟΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ»

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την ελληνική μας παράδοση από τον Γιώργο Γκολέμη. Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία «ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ» του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου και οι ομάδες χορού του Σωματείου Ελληνικής Παράδοσης «ΔΩΔΩΝΗ». 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σα 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΤΡΟΥΜΠΑ Μ.Κ.Ο.

15€ (γενική είσοδος) / 13€ (τα πρώτα 500 εισιτήρια)

 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

 ΙΟΥΛΙΟΣ: 21:30

 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: 21:00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣIΤΗΡΙΩΝ

 ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310

 ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4226330

Για τυχόν μεταβολές ή ακυρώσεις την ευθύνη έχει η αρμόδια εταιρία παραγωγής.

Ireon Music Festival 2018 | 7-9 Αυγούστου | Δείτε το πρόγραμμα

 

15th Ireon Music Festival 2018

Γιορτάζουμε 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας IREON MUSIC FESTIVAL. 

Ένα τριήμερο μουσικό ταξίδι στο Ηραίον στις 7-8-9 Αυγούστου

και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα 'μαστε όλοι εκεί με ξέφρενο τραγούδι και διασκέδαση! 

 

#Ireon #Samos #summer2018 #celebrating15years #imf2018                                                                                                                                               

 https://www.ireon-music-festival-samos.gr/    

 https://www.facebook.com/Ireon.Music.Festival/

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη  7 Αυγούστου :   CAYETANO  - ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ. 

Τετάρτη  8 Αυγούστου :  ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ SOUND SYSTEM  -  INNER CIRCLE  (JAMAICA).    

Πέμπτη   9 Αυγούστου :   SWEET GAGA SOUND  -  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.     

 

              

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cayetano 

Ο Γιώργος Μπρατάνης, γνωστός ως "Cayetano", είναι ένας πολυ-μουσικός, παραγωγός, DJ,performer και ιδιοκτήτης ενός υπερσύγχρονου studio στην Ελλάδα. Από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Κίνα και από τις Μαλ

δίβες μέχρι τη Νορβηγία, ο Cayetano εμφανίστηκε σε μεγάλα φεστιβάλ και χώρους, μαζί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Bonobo, Dj Krush, Dj Food και Dj Shadow. Τα άλμπουμ του έλαβαν μεγάλη ανταπόκριση και μεταδόθηκαν σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς παγκοσμίως όπως το BBC.

Official website : http://www.cayetanomusic.com/

Facebook : https://www.facebook.com/CayetanoMusic/

Instagram : https://www.instagram.com/cayetanomusic/

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mαραβέγιας

Ο Κωστής Μαραβέγιας στο μεγαλύτερο Party της χρονιάς!

Ο Κωστής Μαραβέγιας ετοιμάζει μια ακόμα εξαιρετική συναυλία στο στο Ireon Music Festival την Τρίτη Τετάρτη 7 Αυγούστου 2018.

Έχει αποδείξει ότι είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που αγαπάει να εκφράζεται μέσα από τη μουσική και χαίρεται τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί.

Θα έχουμε τη μία και μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού. Ο Κωστής Μαραβέγιας στο Ηραίον της Σάμου για δεύτερη φορά, για μία μεγάλη συναυλία! Πάρτε το κέφι σας, τους ανθρώπους σας, πάρτε λεωφορεία και τρένα, πάρτε το αυτοκίνητό σας και όσους κάνουν οτοστόπ και ελάτε να ζήσουμε ένα βράδυ από αυτά που γίνονται μία φορά και επανάληψη δεν έχουν. 

Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι από αυτά που ξέρει να φτιάχνει ο Κωστής με κάθε ευκαιρία. Απλόχερη αληθινή μουσική γιορτή που μας παρασύρει, εμπλουτίζοντας τις αισθήσεις μας, την ψυχή και την καρδιά μας.

Ένα πρόγραμμά γεμάτο τραγούδια από τα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία όπως το χαρακτηριστικό «Δε ζητάω πολλά», το ελκυστικό «Που να βρω μια να σου μοιάζει», την παιχνιδιάρικη «Λόλα», επιλογές από το τελευταίο του album «Κατάστρωμα» όπως το «Φάρος», το μεθυστικό «Ζεστό Κρασί», το «Συγχωροδοπέταλα» αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια  που ο Κωστής αγαπά πολύ ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: Νίκο Αγγλούπα (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελο Αγγελίδη (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι) και Κρίτωνα Μπελλώνια (κρουστά, τύμπανα).

Facebook : http://www.facebook.com/Maraveyas/

Instagram : https://www.instagram.com/maraveyas/

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κακό Συναπάντημα Sound System

O Ste και ο Νοrthical θα βρεθούν στο Ireon Music Festival παρουσιάζοντας παλιά και νέα reggae/rap/dub tracks που παίζουν ως selectors αλλά και ως παραγωγοί και mc's των "Κακό Συναπάντημα". H μπάντα των "Κακό" έχει διευρύνει την μουσική της σε όλη την Ελλάδα με κομμάτια όπως "Μπανανιά", "Μ/Αφεντικ"ό, "Δημοσιογράφοι", "Sun", "Απαγορεύεσαι" και πολλά άλλα. Όσοι δεν τα ξέρετε, ρίξτε μια ματιά στο https://kakosynapantima.bandcamp.com/album/- .

Το Κακό Συναπάντημα ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 σαν low bap grοup ύστερα από την συνένωση 2 συγκροτημάτων, των GFN (από 1996, Καστοριά και μετέπειτα Καβάλα) και των Real Side (από 1999, Σέρρες). Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με τίτλο "Το κακό συναπάντημα" από το ανεξάρτητο label "Octagon" και την Freestyle Productions. Είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος σε κυκλοφορία από συγκρότημα της επαρχίας στην χώρα μας στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Οι επιρροές από την reggae και την dub, καθώς και η δημιουργία της μπάντας έφεραν τον δεύτερο δίσκο με τίτλο "Κακό συναπάντημα" το 2008. Ανεξάρτητη παραγωγή όπως και όλα. Είναι ο πρώτος ελληνόφωνος reggae δίσκος. 

Το 2012 κυκλοφορεί από την μπάντα ο τρίτος δίσκος "Pressureality", ενώ το 2014 ο τέταρτος "Children".

Το 2015 και το 2016 κυκλοφορούν οι δίσκοι concept "Babylon" και "The Taleporians", ενώ το 2017 ο δίσκος "Πωλείται", σε soundsystem versions που αποτελεί την 7η δουλειά του σχήματος.

Το συγκρότημα έχει κάνει από το 2001 ως σήμερα εμφανίσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, σε συναυλιακούς χώρους, bars, festival κλπ. Επίσης έχει κάνει support σε καλλιτέχνες και μπάντες του εξωτερικού (Mykal Rose, Groundation, Dub Ιncorporaton, Asian Dub Foundation, Panda Dub κ.α.)

Σήμερα το σχήμα είναι 8μελές σαν μπάντα, εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, ενώ ηχογραφεί στον ηχολήπτη της Steve Duckins στο Studio Crossroads στις Σέρρες.

Official website : https://kakosynapantima.bandcamp.com/album/-

Facebook : http://www.facebook.com/kakosynapantima/

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inner Circle

Το θρυλικό συγκρότημα των «Κακών Παιδιών» της ρέγγε βγαίνει σε περιοδεία για να γιορτάσει παρέα με τον κόσμο τα 50 χρόνια ιστορίας τους. Με επιτυχίες όπως τα "Sweat", "Bad Boys", "Rock with You", "Young, Wild & Free", "Tenement Yard" (sampled by Jay-Z), οι νικητές των βραβείων Grammy θα ξεσηκώσουν το κοινό παγκοσμίως.

Το τζαμαϊκανό κουιντέτο είναι ένα από τα πιο μεγάλα σχήματα στον κόσμο. Ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του '70 μέχρι και σήμερα, αναμειγνύουν τα beats της χώρας τους με την pop και μέσω της αστείρευτης ενέργειας τους κατάφεραν να εδραιωθούν ως οι κορυφαίοι πλέον στο είδος τους. Έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου ως headliners με ονόματα δίπλα τους όπως Ziggy Marley, Lauryn Hill, Elton John, Van Morrison, Jimmy Page, Robert Plant, Carlos Santana και άλλους.Δίχως να ξεχνούν τον πρώτο τους τραγουδιστή Jacob Miller και με ηγετικές φυσιογνωμίες τα ιδρυτικά στελέχη και αδέρφια Roger και Ian Lewis, οι Inner Circle παρουσιάζουν συνεχή εξέλιξη και συνεργάζονται με τα φτασμένα και ανερχόμενα αστέρια της μοντέρνας μουσικής όπως οι Pitbull, Chance The Rapper, Flo Rida, Rick Ross, DJ Khaled κ.α.

Official website : http://badboysofreggae.com/

Facebook : https://www.facebook.com/InnerCircleFanpage/

Instagram : https://www.instagram.com/badboysofreggae/

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sweet Gaga Sound

Στη σκηνή οι Sweet Gaga Sound!!

Το όνομα από μόνο του περιγράφει άψογα το σχήμα και τον ήχο του, αφού όπως θα καταλάβετε στη συνέχεια είναι γλυκό και εντελώς gaga!!

Facebook : http://www.facebook.com/Sweet-Gaga-Sound-1528461243906115/

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

«Μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω», λέει εκείνος, «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» απαντά ο κόσμος που κυριολεκτικά τον λατρεύει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο, μαζί με όλους εσάς στο Ireon Music Festival, στις 9 Αυγούστου 2018. Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στη σκηνή. Άλλωστε η σύμπνοια και η σύνδεση ήταν πάντα το δυνατό του στοιχείο. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλάει πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο και Νικόλα Άσιμο μεταξύ άλλων, ενώ έχει τραγουδήσει μεγάλους ποιητές όπως τους Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως τους Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου. Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια. «Κράτα ρε φίλε, γερά» μας απευθύνει από τη σκηνή κι ακολουθούμε, σε μια εποχή που τέτοιες παροτρύνσεις από μεγάλους και αγαπημένους καλλιτέχνες ενδυναμώνουν την ελπίδα. Ο ακούραστος, ρομαντικός, αγαπημένος μας αιώνιος έφηβος είναι έτοιμος για άλλο ένα ταξίδι επί σκηνής!

Μαζί του οι:

Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου

Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης

Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου

Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη

Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης

Πλήκτρα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Μπίτος, Λυσιέν Κλίμης

Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας, Μίμης Βασιλείου

Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου

Official website : http://www.vasilisp.com/

 

Facebook : http://www.facebook.com/PapakonstantinouV

 

Fotonio Events & More | “Βραδιές στην αυλή μας” | Μεγαλόφωνο Άριας, Ναύπλιο | 15/6 - 31/8

“Βραδιές στην αυλή μας” Καλοκαίρι 2018 ....

Από τις 15 Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου το Fotonio Events & More σας περιμένει στην αυλή του για… “βράδια μαγικά”.

 

Η μουσική, ο λόγος και το θέατρο, συναντούνται φέτος το καλοκαίρι, σε μια αυλή γεμάτη φώς, ήχους, ζωντανούς ανθρώπους και καλλιτέχνες έτοιμους να μετaφέρουν στο κοινό τους όλη τους την καλλιτεχνική και ψυχαγωγική τους διάθεση.

Το Fotonio Events & More παρουσιάζει μια σειρά από εκδηλώσεις τις νύχτες του καλοκαιριού που θα μαγέψουν και θα εμπνεύσουν.

Σκοπός μας, είναι κάθε χρόνο να δίνεται η δυνατότητα στο κοινό του Ναυπλίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας, να συμμετέχει σε ένα πολιτιστικό καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες μουσικής και λόγου. 

Από τις 15 Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου σας περιμένουμε στην αυλή μας για. . .’’βράδια μαγικά’’.

 

Συνοπτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

15/6 Χρήστος Θηβαίος & Μαρία Παπαγεωργίου

30/6 Ωδή στον Ασκληπιό (Θέατρο Αναλογίου)

7/7   Ελένη Δήμου

20/7 Γιάννης Αγγελάκας & 100ο C

28/7 Encardia

11/8 Ερωτόκριτος – «Κι’ όμως κινείται»

12/8 Τοσοδούλα (Χοροθέατρο)

18/8 Γιώτα Νέγκα

25/8 Βαγγέλης Τρίγκας – “Άκουσε το τραγούδι μου…”

 

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

FOTONIO events & more, Μεγαλόφωνο Άριας

XENON Café Πλ. Συντάγματος, Ναύπλιο 

Juke box Άργους 49, Ναύπλιο

Εν Λευκώ Βασ. Γεωργίου β3, Άργος

 

Μεγαλόφωνο Άριας, Ναύπλιο Αργολίδας

+ 30 2752 3 06747

www.fotonioevents.gr | info@fotonioevents.gr

4ο Φεστιβάλ Δάσους & 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους | Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα

4ο Φεστιβάλ Δάσους

 

Με την υπογραφή του ΚΘΒΕ

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!

 

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι για τέταρτη χρονιά, με το κύρος και την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Από 4 Ιουνίου έως 23 Σεπτεμβρίου, με κέντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στη Μονή Λαζαριστών, στο Βασιλικό Θέατρο και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές θεάτρου, μουσικής και χορού, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους είναι έτοιμο να φιλοξενήσει σημαντικές παραγωγές από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «4ουΦεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ», που θα πραγματοποιηθεί από 27 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει διακεκριμένους καλλιτέχνες και βραβευμένες θεατρικές παραγωγές από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Λίβανο. Εννέα ενδιαφέρουσες  παραγωγές που θα παρουσιαστούν στις σκηνές του ΚΘΒΕ, ενώ μια πανηγυρική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Δάσους με Αφιέρωμα στην κινηματογραφική μουσική του JohnWilliamsθα αποτελέσει την εναρκτήρια εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Η διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν και φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη γιορτή της της Βόρειας Ελλάδας!

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΜΑΙΟΣ

19 - 27 Μαΐου Ερωτευμένα Άλογα στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών | Προφεστιβαλική Εκδήλωση

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

4 Ιουνίου Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Γης

6 Ιουνίου Ελευθερία Αρβανιτάκη «Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ» στο Θέατρο Δάσους

7 Ιουνίου «Βορεάδες» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

8 & 9 Ιουνίου «Της μουσικής… τα νήματα» στο Φουαγιέ της ΕΜΣ | Παράλληλες Εκδηλώσεις

9 & 10 Ιουνίου «162 Dance Meetings» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

13 Ιουνίου Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Νύχτες Καλοκαιριού» στο Θέατρο Δάσους

14 Ιουνίου «Homesickness Blues» - Οι Έλληνες στο υπόγειο της Αμερικής στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

15 Ιουνίου «Δελτίο Ειδήσεων» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

18 Ιουνίου Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Γης

20 Ιουνίου The very worst of the Tiger Lillies «Τα “κακά” παιδιά επιστρέφουν!» στο Θέατρο Δάσους

23 & 24 Ιουνίου «Hubris» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

25 Ιουνίου Νατάσσα Μποφίλιου «Όμορφο Όνειρο» - Καλοκαίρι 2018 στο Θέατρο Γης

29 Ιουνίου Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης - Ελένη Βιτάλη - «…δίχως σύνορα!» στο Θέατρο Γης

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

4 Ιουλίου «Trio Koch» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

12 & 13 Ιουλίου «Ορέστης» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους

16 & 17 Ιουλίου «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους

18 & 19 Ιουλίου «Αχαρνής» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους

25 Ιουλίου «Οιδίπους – Ο μύθος της Ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες» στο Θέατρο Δάσους

26 & 27 Ιουλίου «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους

31 Ιουλίου «Παράξενο Ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον στο Θέατρο Δάσους

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

29 Αυγούστου «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θέατρο Δάσους

30 Αυγούστου Μάριος Φραγκούλης στο Θέατρο Γης

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

3 Σεπτεμβρίου «Αγαμέμνων» του Αισχύλου στο Θέατρο Δάσους

5 Σεπτεμβρίου Κωστής Μαραβέγιας στο Θέατρο Γης

6 Σεπτεμβρίου «Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους

11, 12 & 13 Σεπτεμβρίου «Duende – Το πνεύμα της γης» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα  στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

13 Σεπτεμβρίου Bryan Ferry – Tour 2018 στο Θέατρο Δάσους

13 & 14 Σεπτεμβρίου «Sound Μoves» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

14 Σεπτεμβρίου «Hubris» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | Παράλληλες Εκδηλώσεις

20, 21 & 22 Σεπτεμβρίου «Πορνοστάρ - Η αόρατη βιομηχανία του σεξ» της Έλενας Πέγκα στο Βασιλικό Θέατρο | Παράλληλες Εκδηλώσεις

21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους

  

 

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

Καλλιτεχνικές συναντήσεις από όλο τον κόσμο!

 

Από 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2018

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους είναι έτοιμο να φιλοξενήσει σημαντικές παραγωγές από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «4ουΦεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ»που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθεί από 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει διακεκριμένους καλλιτέχνες και βραβευμένες θεατρικές παραγωγές από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Λίβανο.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ:

 

Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις  21:15

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ιταλία-EMILIAROMAGNATEATROFONDAZIONE-TeatroStabilePubblicoRegionaleCompagnia“PippoDelbono”

«VANGELO»

Πολιτικό θέατρο με στοιχεία θεάτρου ντοκουμέντου και όπερας.

 

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Pippo Delbono

Παίζουν: Gianluca Ballarè, Bobò, Margherita Clemente, Pippo Delbono, Ilaria Distante, Simone Goggiano, Mario Intruglio, Nelson Lariccia, Gianni Parenti, Alma Prica, Pepe Robledo, Grazia  Spinella, Nina Violić, Safi Zakria, Mirta Zečević

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 19.00

ΜΙΚΡΌ ΘΈΑΤΡΟ ΜΟΝΉΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΏΝ

Γαλλία

«HYBRIDATION» -OlivierdeSagazan

Performance

Με τους Olivier de Sagazan & Stéphanie Sant.

 

Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 21.30

ΜΙΚΡΌ ΘΈΑΤΡΟ ΜΟΝΉΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΏΝ

Γαλλία

«TRANSFIGURATION» -Olivier de Sagazan

Performance

Με τον Olivier de Sagazan.

 

Σάββατο  30 Ιουνίου, στις 21.15

ΘΕΑΤΡΟΕΤΑΙΡΕΙΑΣΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝΣΠΟΥΔΩΝ

Βέλγιο - ALEXANDER VANTOURNHOUT

«ANECKXANDER»

Χοροθέατρο - Performance

Μια τραγική αυτοβιογραφία του σώματος.

 

Σύλληψη: Alexander Vantournhout&BaukeLievens

ΜετονAlexander Vantournhout.

Δραματουργία: BaukeLievens

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15 ετών.

 

Κυριακή 1 & Δευτέρα 2 Ιουλίου, στις 21.15

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ουγγαρία - FORTE COMPANY (Foundation for Massive Dance)

«YOUR KINGDOM»

Παράσταση physical theatre (σωματικούθεάτρου).

Βασισμένο στα διηγήματα του γνωστού Ούγγρου συγγραφέα SándorTar (1941-2005)

 

Σκηνοθεσία: CsabaHorváth

Δραματουργική επεξεργασία: JuditGarai

Παίζουν: Máté Andrássy, László Fehér, NóraFöldeáki, László Hevesi, BarnabásHorkay, JózsefKádas, Niké Kurta, NorbertNagy, Máté Novkov, MártonPallag, EmőkeZsigmond

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 21.15

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πορτογαλία- CompanhiadoChapitô

«Electra»

Παράστασηθεάτρουεπινόησης (devisedtheatre).

Μια κωμωδία που βασίζεται στις διάφορες θεατρικές εκδοχές της τραγωδίας «Ηλέκτρα».

 

Σκηνοθεσία: CláudiaNóvoa&José CarlosGarcia

Ερμηνεύουν:JorgeCruz, NadiaSantos/SusanaNunes, TiagoViegas

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.

 

Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 21.15

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΗνωμένοΒασίλειο- GECKOTHEATRELTD

«Missing»

Παράσταση visualtheatre με στοιχεία θεάτρου της επινόησης και physicaltheatre(σωματικού θεάτρου).

 

Σύλληψη – Δημιουργία: Amit Lahav

Devising Performers: Chris Evans, Ryen Perkins-Gangnes, Georgina Roberts / Katie Lusby, François Testory / Amit Lahav, Anna Finkel

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 19.00

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Λίβανος

«RIDING ON A CLOUD»-RabihMroué

Performance

 

Συγγραφή & Σκηνοθεσία: RabihMroué

Με τη βοήθεια του SarmadLouis στη σκηνοθεσία.

Ερμηνεία: YasserMroué

Μετάφραση στα αγγλικά: ZiadNawfal

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.

 

Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 21.15

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Λίβανος

«THE PIXELATED REVOLUTION » -RabihMroué

Διάλεξηperformance

Μια αντι-ακαδημαϊκή διάλεξη του RabihMroué.

Μετάφραση στα αγγλικά: ZiadNawfal

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.

 

Τιμές εισιτηρίων 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους:

Κανονικό: 15€

Φοιτητικό: 12€

Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€

Εξώστης: 10€

Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200)

 

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Read More

ElaiΩnas Festival 2018

ELAIΩNAS FESTIVAL 2018

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 4η ΧΡΟΝΙΑ

 

To ELAIΩNAS FESTIVAL, μία πλατφόρµα διάδρασης τεχνών και επιστηµών µε χαρακτήρα επιµορφωτικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό που προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό κάθε χρόνο από την άνοιξη του 2015 τη δυνατότητα να παρακολουθεί θεατρικές και µουσικές παραστάσεις σηµαντικών καλλιτεχνών εντελώς δωρεάν, παράλληλες επιµορφωτικές δράσεις και οµιλίες σπουδαίων εισηγητών, ακαδηµαϊκών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, αλλά και εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφία και video art, επιστρέφει από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμά του.

 

Η περιγραφή της ευρύτερης περιοχής της Αττικής και κυρίως ο ‘’λόγγος των Αθηνών’’, όπως έχει διασωθεί στο έργο του Δημήτρη Καμπούρογλου ήταν η αιτία για την δημιούργια αυτού του φεστιβάλ. Το όνομα της στάσης του μετρό ‘’Ελαιώνας’’, ο λόφος του Ιππίου Κολωνού, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ένα μικρό κομμάτι γης μέσα στην Γεωπονική Σχολή, είναι ότι έχει απομείνει για να θυμίζει τον ελαιώνα αλλά και τον ‘’λόγγο των Αθηνών’’ που εκτός από τον Καμπούρογλου, έχει υμνηθεί ως μαγικό τοπίο και σε πλήθος γραπτών ξένων περιηγητών, ως και τον 19ο αιώνα.

 

Με κεντρικό άξονα την ελληνική γλώσσα και ποίηση, την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνκής λογοτεχνίας µέσα στους αιώνες, στο ElaiΩnas Festival συμμετέχουν ιδιαίτερα αξιόλογοι εισηγητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, µουσικοί και καλλιτέχνες, προσδίδντας αδιαµφισβήτητα ένα ισχυρό στίγμα για τα ελληνικά δεδομένα, σε µία περίοδο µεγάλης κρίσης, ιδιαίτερα στον χώρο της τέχνης.

 

Για το 2018 το φεστιβάλ το ElaiΩnas Festival έχει ως κεντρικό άξονα την έννοια της ελευθερίας. Έµπνευση αποτελεί το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη, καθώς και οι λαϊκοί ποιητές και παραµυθάδες, φορείς της ελληνικής παράδοσης µέσα στους αιώνες.

 

Επίσης, φέτος το φεστιβάλ διευρύνει τους ορίζοντες του συνεργαζόμενο με σημαντικές δομές όπως η Κ.Ο.Α (Κρατική ορχήστρα Αθηνών) και η Ε.Λ.Σ. ( Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής), διατηρώντας ασφαλώς τον χώρο του Πάρκου Ακαδημίας Πλάτωνος, μέσα στην καρδιά του πάλαι ποτέ Ελαιώνα ως σημείο κατατεθέν των δράσεων του.

 

www.elaionasfestival.com 

 

Το φεστιβάλ παρουσιάζεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

και οι είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν

 

Kαλλιτεχνική διεύθυνση του ElaiΩnas Festival

Φένια Παπαδόδηµα – Γιώργος Παλαµιώτης

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

 

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟ

Διαδραστικό μουσικό παραμύθι (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών)

Ένα μουσικό παραμύθι τοποθετειμένο στην περιοχή των Παξών, στο οποίο συνδυαλέγονται παραδοσιακά στοιχεία μυθοπλασίας με στοιχεία της σύγχρονης μουσικής. Στο παραμύθι ένας ψαράς προκαλεί την τύχη του αψηφώντας τα λόγια της Μοίρας, και ένα μαγεμένο φυλαχτό στο λαιμό της κόρης του γίνεται αιτία για έναν αποχωρισμό, ένα μεγάλο ταξίδι και μια ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή. Ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι, στο οποίο συνδιαλέγονται παραδοσιακά στοιχεία μυθοπλασίας με στοιχεία της σύγχρονης μουσικής. Στόχος του έργου είναι να ενσωματωθεί στην παράσταση του παραμυθιού ένας «χορός» αφηγητών διαφόρων ηλικιών – από 10 ετών και πάνω – μέσω ενός μικρού κύκλου εργαστηριακών προβών. 

 

Σύνθεση Μουσικής - Κείμενο:   Δήμητρα Τρυπάνη

Άρπα/αφήγηση:   Γωγώ Ξαγαρά

Βιολί/αφήγηση: Παναγιώτης Τζιώτης

Τσέλο/αφήγηση: Ήβη Παπαθανασίου

Φλάουτο/αφήγηση:  Νίκος Νικόπουλος

Κρουστά/αφήγηση: Δήμητρα Τρυπάνη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 20:30 | Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα- Είσοδος από Μοναστηρίου 136 - Χάρτης

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Όπερα Σκιών (Εναλλακτική Σκήνη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

 

Η πρωτότυπη όπερα σκιών επιφυλάσσει για το κοινό της μια αναπάντεχη συνάντηση: του δικού μας Καραγκιόζη με τον Αρλεκίνο της κομέντια ντελ άρτε. Η  παράσταση είναι βασισμένη στην όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα και έχει ως σκοπό να εξερευνήσει τα κοινά στοιχεία του ελληνικού θεάτρου σκιών και του ιταλικού θεάτρου μαριονέτας.  Τις μαριονέτες και τις φιγούρες πλαισιώνει μια ομάδα ερμηνευτών, διακεκριμένων στον χώρο της  μπαρόκ μουσικής, αλλά και με βαθιά γνώση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και ιδιαίτερα της μουσικής παράδοσης του ελληνικού θεάτρου σκιών. Η θεόρβη, το μπαρόκ βιολοντσέλο και το μπαρόκ μαντολίνο συναντιούνται με τους ήχους του μπουζουκιού και της λαϊκής κιθάρας.

 

Αρνούμενος να υπηρετήσει τον Σουλτάνο  στον Κρητικό  Πόλεμο, που ξεκίνησε  το 1645, ο Έλληνας Τσάνι, ο γνωστός σε όλους μας Καραγκιόζης, το σκάει αμέσως μετά την αποβίβαση των οθωμανικών στρατευμάτων στην Κρήτη. Στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην οικογένειά του, και ύστερα από περιπλάνηση και περιπέτειες σε θάλασσες και χώρες μακρινές, η μοίρα τον φέρνει στη Βενετία. Εκεί θα συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του, τον Αρλεκίνο, ο οποίος για να τον εμψυχώσει του διηγείται, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την ιστορία της Επιστροφής του Οδυσσέα στην πατρίδα. Ο  αξιαγάπητος ξυπόλητος ήρωας  φορώντας μανδύα και σανδάλια μεταμορφώνεται σε Οδυσσέα, η Αγλαΐα σε Πηνελόπη, το κολλητήρι σε Τηλέμαχο, ο Χατζιαβάτης σε Εύμαιο και η γνωστή παρέα των: μπάρμπα- Γιώργου, Σταύρακα, Νιόνιου, Μορφονιού και Εβραίου σε μνηστήρες... σε ένα γαϊτανάκι ήχων και σκιών που περιπλανιέται σε παράγκες και παλάτια αλλά και το φοβερό νησί του Κύκλωπα Πολύφημου.

Σύλληψη / Δραματουργία / Ερμηνεία:

Καραγκιοζοπαίκτης: Αλέξανδρος Μελισσηνός

Τραγούδι: Έλενα Κρασάκη (υψίφωνος)

Θεόρβη, μαντολίνο, μπουζούκι: Θεόδωρος Κίτσος 

Μπαρόκ βιολοντσέλο, λαϊκή κιθάρα: Ιάσων Ιωάννου 

Βιολόνε, μαντολίνο: Δημήτρης Τίγκας 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:00 | Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα- Είσοδος από Μοναστηρίου 136 - Χάρτης

 

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ

Ποιητικό αφήγημα

 

Ο Λάμπρος του Δ. Σολωμού είναι μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν της σκοτεινή του ιστορία του σαν ένα λαικό τραγούδι.

 

TETAPTH 13 IOYNIOY 21:00 | Tempus Verum -  Εν Αθηναις | Ιάκχου 19 - Γκαζι - Χάρτης

 

 

ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ

Μουσικό αναλόγιο

 

Δύο μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, συμπράτουν με δύο μουσικούς που έρχονται από τον χώρο της τζαζ. Ένας μουσικός καμβάς βασισμένος σε πρωτότυπες συνθέσεις της Φένιας Παπαδόδημα εμπνευσμένες από το αριστουργηματικό αυτό διήγημα.

 

Το Άνθος του Γιαλού είναι άλλο ένα μικρό διαμάντι, ένα μαγευτικό ηχογράφημα λέξεων που το συνθέτουν οι παφλασμοί κάτω από τα κουπιά των “ελαφροίσκιωτων¨ ταξιδευτών, οι ανάσες τους, τα νυχτοπούλια που σκίζουν τον αέρα, η ρυθμική επωδός ¨ακόμη λίγο και το φτάσαμε¨, και ο χτύπος της καρδιάς τους που δεν ακούγεται αλλά υπονοείται.

 Οι ελαφροίσκιωτοι κωπηλάτες πασχίζουν να φτάσουν ένα άυλο φως, άγνωστης προέλευσης που εμφανίζεται κάθε νύχτα στο βάθος του ορίζοντα, έξω από το λιμάνι:

 

 “…έβλεπε, λέγω, ανοικτά εις το πέλαγος…εν μελαγχολικόν φως- κανδήλι, φανόν, λαμπάδα, ή άστρον πεσμένον- να τρεμοφέγγη, εκεί μακράν, εις το βάθος της μελανωμένης εικόνος, επιπολής εις το κύμα, και να στέκη επί ώρας φαινόμενον ως να έπλεε, και μένον ακίνητον.”

 

Ο Παπαδιαμάντης αγγίζει με τον παιδικό του τρόπο ένα θέμα σύνθετο και πολυδιάστατο : τους δύο  ίσως και περισσότερους κόσμους μέσα στους οποίους κινούμαστε.

 Από τη μία ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας και από την άλλη ένας άλλος κόσμος, αόρατος, από τον οποίο μας έρχονται καμιά φορά σαν μηνύματα, αποκαλύψεις, εμφανίσεις, θραύσματα εικόνων, που δεν ανήκουν όμως στον χειροπιαστό, υλικό κόσμο που μας περιβάλλει. Οι δύο αυτές πραγματικότητες συνυπάρχουν. Πολλοί λίγοι όμως αντιλαμβάνονται φαινόμενα της άλλης διάστασης.

 

“Κ’ η Σπίθα εκείνη, η φωτιά του πελάγου που είδες, Μάνο, είναι η ψυχή του Βασιλόπουλου, που έλυωνε, σβήσθηκε στα σίδερα της σκλαβιάς, και κανείς δεν την βλέπει πια, παρά μόνο όσοι ήταν καθαροί τον παλαιόν καιρόν, και οι ελαφροίσκιωτοι στα χρόνια μας.”

 

Μ’ αυτή την αινιγματική πρόταση κλείνει το διήγημα αφήνοντας ερωτήματα. Όπως πάντα, ο Παπαδιαμάντης ανοίγει ένα παραθυράκι που τρίζει και σε προοπτική αποκαλύπτεται πλειάδα ερωτηματικών, παραλληλισμών, βαθύτερων νοημάτων.

 

“…ένα λουλουδάκι αόρατο, μοσχομυρισμένο,  φύτρωσε ανάμεσα στους δύο αυτούς βράχους, οπού το λεν’ Άνθος του Γιαλού, αλλά μάτι δεν το βλέπει… “

 

Άρπα - Αφήγηση: Γωγώ Ξαγαρά 

Τσέλο: Ήβη Παπαθανασίου

Ηλεκτρικό μπάσο - Ηχοτοπία: Γιώργος Παλαμιώτης

Μουσική – Σύλληψη – Φωνή - Νγκόνι: Φένια Παπαδόδημα

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 22:00 | Tempus Verum - Εν Αθηναις | Ιάκχου 19 - Γκαζι - Χάρτης

 

 

VIOLA DA GAMBA LOOPS

 

O Αντώνης Σκαμνάκης σε μυσταγωγικό κλιμα, παίζοντας  Βιόλα ντα Γκάμπα, (Ενα Μεσαιωνικό όργανο που γνωρίσαμε κάποτε στην ταινία ''Ολα τα Πρωινα του Κοσμου''),  παρουσιάζει το project: ''VIOLA DA GAMBA LOOPS''.  Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι από την Δυτική Αφρική μέχρι την Κρήτη και από τον Marin Marais μέχρι τον Tom Waits. παραλληλα εκτυλίσονται δικές του συνθέσεις από θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους όπου έχει συνθέσει τη μουσική. Στο project ''VIOLA DA GAMBA LOOPS'' επιχειρείται για πρώτη φορά  η χρήση ενός οργάνου παλαιάς μουσικής (γκάμπα),  να συνδιαστεί με τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία (loop machine), σε ένα ρεπερτόριο, πέρα από αυτό του οργάνου. Δυο βιόλες κι ενα loop-machine θα ενορχηστρώνουν το κάθε κομμάτι. Ο Αντώνης Σκαμνάκης γεννήθηκε ατην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και παίζει κοντραμπάσο και βιόλα ντα γκάμπα.  Διετέλεσε για 15 χρόνια μέλος του συγκροτήματος Χαίνηδες και σήμερα ασχολείται κυρίως με τη σύνθεση μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ως κοντραμπασίστας έχει συνεργαστεί με πληθος άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Αυτό τον καιρό συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα ''Αστροναύτες'' και την ομάδα μαριονετιστών ''Hop Signor''

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 21:00 | Tempus Verum - Εν Αθηναις | Ιάκχου 19 - Γκαζι - Χάρτης

 

 

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ

Μουσικό αναλόγιο με παραδοσιακή λύρα

 

''... Ὅταν εὑρέθη ὁ πνιγμένος, ἀκριβῶς κάτω ἀπὸ τὸν βράχον τοῦ Κοιμητηρίου''.

Ο Δημήτρης Λάλος διαβάζει το κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "ο Νεκρός ταξιδιώτης" σε συνεργασία με τον μουσικό και οργανοποιό Γιώργο Μαυρίδη για πρώτη φορά με παραδοσιακή λύρα. Το κείμενο του Παπαδιαμάντη συναντά την παραδοσιακή λύρα σε έναν διάλογο που έχει σκοπό να αποκαλύψει τον εσωτερικό πλούτο του εγγράμματου λόγου και να τον μεταφέρει στο σήμερα, ανακαλύπτοντας την εκλεκτική συγγένεια που μπορεί να έχει με τον σύγχρονο άνθρωπο.

 

TETAPTH 14 IOYNIOY 22:00 | Tempus Verum - Εν Αθηναις | Ιάκχου 19 - Γκαζι - Χάρτης 

Music Highway Festival mountain edition Vol.2 | 10-11 Αυγούστου 2018 | (Ανακοίνωση ημερομηνιών)

Music Highway Festival Mountain Edition Vol.2

10-11 Αυγούστου 2018

Παραδοσιακός Ξενώνας Φαρής .... στον Ταΰγετο

 

Μετά την υπερεπιτυχημένη πρώτη απόπειρα του περασμένου καλοκαιριού, το Music Highway Festival ετοιμάζεται για τη δεύτερη εκδρομή του. Το φεστιβάλ – θεσμός για τα μουσικά δρώμενα της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής, με 7 συνεχόμενα χρόνια σταθερής παρουσίας και διαρκώς ανοδικής πορείας στον ιστορικό χώρο του Κυττάρου της Αθήνας, παρουσιάζει πλέον και την καλοκαιρινή εκδοχή του. 

Σε μια ειδυλλιακή περιοχή του επιβλητικού Ταϋγέτου, στα 1000 μέτρα υψόμετρο, στην περιοχή Γόλας – Γοράνων (και σε κοντινή απόσταση από Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Γύθειο), ο Παραδοσιακός Ξενώνας Φαρής ανοίγει τις πόρτες του για ένα μοναδικό διήμερο που συνδυάζει τη χαλάρωση και τη διασκέδαση, έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο την καλή μουσική.

Πιστό στις αρχές του και στα υψηλά αισθητικά του κριτήρια, το φετινό Music Highway Festival – Mountain Edition Vol.2 παρουσιάζει ένα από τα πιο ποιοτικά line up του ερχόμενου καλοκαιριού. 

Το ραντεβού έχει δοθεί και το Music Highway Festival – Mountain Edition Vol.2 αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα δυνατότερα γεγονότα και αυτού του καλοκαιριού!!!

 

Λεπτομέρειες και πλήρες Line up σύντομα...

 

www.facebook.com/musichighwayfestival/

Ziria Music Festival 2018 | 23-25 Αυγούστου

10 χρόνια Ziria Festival

23-24-25 Αυγούστου 2018

Τρίκαλα Κορινθίας

 

Κάθε χρόνο τέλη Αυγούστου πάμε ψηλά, πάνω από τα Τρίκαλα Κορινθίας και βιώνουμε το πιο ξεχωριστό, ελεύθερο και high φεστιβάλ!

 

 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

- Social  Waste (25/8)

Naxatras 

 

 

www.ziriafestival.gr

www.facebook.com/ziriafestival/

UP Festival 2018 | 8-14 Ιουλίου

*ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΦΤΑΣΕ*

UP FESTIVAL 2018 

 

8-14 ΙΟΥΛΙΟΥ // ΑΙΓΙΑΛΗ - ΑΜΟΡΓΟΣ #upfestivalgr

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100C // PAVLOS PAVLIDIS & B MOVIES // Vodka Juniors // 12ος πίθηκος // Βέβηλος // Jack Heart // CHICKN // Σtella// The Man from Managra // Tango with Lions (band)// Bad Movies // Sillyboy's Ghost Relatives // Menta //Lip Forensics // Pale Oaks // Laternative (Official)

 

MORE TBA - STAY TUNED

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

 

 

www.facebook.com/stinadeiaparalia/

Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα | (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα)

Το ανανεωμένο φεστιβάλ “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα” ξεκινάει στις 20 Ιουνίου

 

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα

 

 

www.facebook.com/Λιπάσματα-2018-Φεστιβάλ-στη-θάλασσα-907585189382717/

Matala Beach Festival | 22-24 Ιουνίου 2018 | Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

Matala Beach Festival 2018

22-24 Ιουνίου

 

LINE UP MATALA BEACH FESTIVAL 2018

 

Παρασκευή 22 Ιουνίου

19:00 Κίτρινα Ποδήλατα

21:30 Διονύσης Σαββόπουλος

23:30 Ματούλα Ζαμάνη

 

Σάββατο 23 Ιουνίου

19:00 No Quarter

20:00 Thunderstruck (Tribute to AC/DC)

21:30 1550

23:30 Βασίλης Παπακωνσταντίνου

 

Κυριακή 24 Ιουνίου

19:00 2002GR

21:30 Ελευθερία Αρβανιτάκη

23:30 CORETHEBAND

 

www.facebook.com/matalabeachfestival

Γιορτές της Γης 2018 | 4-8 Ιουλίου | Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Γιορτές της Γης

4-5-6-7-8 Ιουλίου

Βλάστη Κοζάνης

 

Το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολικό φεστιβάλ έρχεται φέτος ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι. 5-6-7-8/Ιουλίου σκάει μύτη και δεν αστειεύεται

 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

Θράξ Πανκς

BAiLdSA

Kocani Orkestar 

Balothizer

- VIC "Villagers of Ioannina City"

Βουκολική Διαταραχή

- Χειμερινοί Κολυμβητές

 

www.facebook.com/EarthFestivalVlasti

Θέατρο Τεχνόπολις | Ηράκλειο Κρήτης | Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

- Σάββατο 09 Ιουνίου

Θέατρο "ΑΜΛΕΤ"

- Κυριακή 10 Ιουνίου

Θέατρο "ΑΜΛΕΤ"

- Τετάρτη 13 Ιουνίου

Θέατρο "Ράφτης Κυριών"

- Πέμπτη 14 Ιουνίου

Σχολή Χορού Περυσινάκης

- Σάββατο 16 Ιουνίου 

Θέατρο "Η Μεγάλη Χίμαιρα"

- Κυριακή 17 Ιουνίου 

Θέατρο "Η Μεγάλη Χίμαιρα"

- Δευτέρα 18 Ιουνίου

Συναυλία της ΚΟΗ με το συγκρότημα Νότιοι Ανεμοι

- Πέμπτη 21 Ιουνίου

Σχολή Χορού Τσακιρέλης Κων/ντίνος

- Παρασκευή 22 Ιουνίου

Σχολή Χορού Τσακιρέλης Κων/ντίνος 

- Σάββατο 23 Ιουνίου 

Μουσική Παράσταση με τους TIGER LILLIES

- Τρίτη 26 Ιουνίου

Σχολή Χορού ΚΛΑΙΡΗ

- Τετάρτη 27 Ιουνίου

Σχολή Χορού ΚΛΑΙΡΗ

- Πέμπτη 28 Ιουνίου

Συναυλία Μάριος Φραγκούλης

- Παρασκευή 29 Ιουνίου

Παιδικό Θέατρο

- Σάββατο 30 Ιουνίου

Παιδικό Θέατρο

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

- Κυριακή 01 Ιουλίου

Παιδικό Θέατρο

- Δευτέρα 02 Ιουλίου

Συναυλία Κωστής Μαραβέγιας

- Παρασκευή 06 Ιουλίου

Παράσταση Χορού

- Τρίτη 10 Ιουλίου

Θέατρο "Μαντάμ Σουσού"

- Τετάρτη 11 Ιουλίου

Θέατρο "Μαντάμ Σουσού"

- Πέμπτη 12 Ιουλίου

Θέατρο "Μαντάμ Σουσού"

- Δευτέρα 16 Ιουλίου

Συναυλία Θάνος Μικρούτσικος - Χρηστος Θηβαίος & άλλοι

- Τρίτη 24 Ιουλίου

Συναυλία Ευανθία Ρεμπούτσικα & Ελλη Πασπαλά

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

- Τετάρτη 01 Αυγούστου

Θέατρο " Βατράχοι" του Αριστοφάνη

- Πέμπτη 02 Αυγούστου

Θέατρο " Βατράχοι" του Αριστοφάνη

- Παρασκευή 03 Αυγούστου

Παιδικό Θέατρο

- Κυριακή 05 Αυγούστου

Συναυλία Μιχάλης Τζουγανάκης

- Πέμπτη 09 Αυγούστου

Συναυλία Σταύρος Ξαρχάκος & Άλκηστις Πρωτοψάλτη

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

- Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου

Θέατρο "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη

- Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου

Θέατρο "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη

 

 

σύντομα περισσότερες εκδηλώσεις....

Release Athens 2018 | 31 Μαΐου - 1 Ιουνίου - 17 Ιουνίου | Προσφορά εισιτηρίων

RELEASE ATHENS 2018 - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ 2ης ΚΑΙ 3ης ΗΜΕΡΑΣ

 

Θέλοντας να κρατήσουμε τις ισορροπίες απέναντι σε όλους τους φίλους του Release Athens, σας ενημερώνουμε πως όσοι έχουν προμηθευτεί - ή θα προμηθευτούν μέχρι και τις 31/5 - εισιτήριο για οποιαδήποτε από τις δύο τελευταίες ημέρες του φεστιβάλ (1/6 με Thievery Corporation, UB40, Golan, Angelika Dusk, Magenta Flaws και 17/6 με Jamiroquai, Parov Stelar, Cigarettes After Sex, Sillyboy's Ghost Relatives, Σtella), μπορούν με το ίδιο εισιτήριο, απλά και μόνο με την επίδειξή του στην είσοδο, να παρακολουθήσουν και την 1η ημέρα (31/5 με Richard Ashcroft, Rag'n'Bone Man, Kid Moxie, Sworr., Lip Forensics), εντελώς δωρεάν.

 

Σχετικές πληροφορίες και όλα τα τελευταία νέα για το φεστιβάλ στο site  και τη facebook page του Release Athens.

 

Η προπώληση για όλες τις ημέρες συνεχίζεται κανονικά, με τις τιμές ανά ημέρα να διαμορφώνονται ως εξής:

 

Day 1 / 31 Μαϊου / Richard Ashcroft, Rag'n'Bone Man, Kid Moxie, Sworr. Lip Forensics

35 ευρώ (μονό εισιτήριο) - 65 ευρώ (διπλό εισιτήριο) - 100 ευρώ (VIP)

 

Day 2 / 1 Ιουνίου / Thievery Corporation, UB40 (feat. Ali, Astro & Mickey), Angelika Dusk, Magenta Flaws

45 ευρώ (μονό εισιτήριο) - 85 ευρώ (διπλό εισιτήριο) - 100 ευρώ (VIP)

 

Day 3 / 17 Ιουνίου / Jamiroquai, Parov Stelar, Cigarettes After Sex, Sillyboy's Ghost Relatives, Σtella 

45 ευρώ (μονό εισιτήριο) - 85 ευρώ (διπλό εισιτήριο) - 120 ευρώ (VIP)

 

Περισσότερα για την αγορά εισιτηρίου εδώ:

Online / www.releaseathens.gr/tickets και https://www.viva.gr/tickets/music/plateia-nerou/release-athens-2018/ / τηλεφωνικά στο 11876

 

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's ( Σόλωνος 9 , καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

 

Email επικοινωνίας: support@fuzzproductions.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3450817 – 6985555075 (εργάσιμες 10:30-17:30)

 

 

-------------------ακολουθούν τα προηγούμενα δελτία τύπου ------------------ 

O Richard Ashcroft, μία από τις μεγαλύτερες φωνές που έχουν... γεννηθεί στον πλανήτη, είναι ο νέος headliner της 1ης ημέρας του φεστιβάλ! Τραγουδιστής και ηγέτης των εμβληματικών The Verve , μίας από τις κορυφαίες και πιο επιτυχημένες βρετανικές μπάντες των 25 τελευταίων ετών, έρχεται για 1η φορά στη χώρα μας για το Release Athens 2018!

 

Στις 31 Μαΐου, θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά το "Bitter Sweet Symphony", ένα από τα καλύτερα και διαχρονικότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ, μαζί με τα κλασικά"The Drugs Don't Work", "Lucky Man", "Sonnet", αλλά και μεγάλες στιγμές της solo καριέρας του, όπως το πολυαγαπημένο και στη χώρα μας "A Song For The Lovers", καθώς και τραγούδια από το εξαιρετικό πρόσφατο album του, "These People".

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Richard Ashcroft, αμέσως μετά την εμφάνιση στο ReleaseAthens 2018 , θα βρεθεί στη σκηνή μαζί με τους Rolling Stones , αφού κλήθηκε από εκείνους να ανοίξει τις συναυλίες τους στο Manchester και το Εδιμβούργο!

 

Η προπώληση για τις 31 Μαϊου (Richard Ashcroft, Rag'n'Bone Man, Kid Moxie, Sworr.,Lip Forensics) συνεχίζεται πλέον προς 35 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 65 ευρώ (διπλό εισιτήριο). Για τη VIP Area , η προπώληση συνεχίζεται προς 100 ευρώ.

 

Διάθεση:

Online / www.releaseathens.gr και www.viva.gr / τηλεφωνικά στο 11876

 

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

 

Ειδικά για όσες και όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήριο για την 1η ημέρα του Release Athens 2018 μέχρι τις 16/4, οπότε και ανακοινώθηκε η ακύρωση της εμφάνισης των LondonGrammar λόγω προβλήματος υγείας της Hannah Reid, ισχύουν τα εξής:

Το εισιτήριό σας ισχύει κανονικά για τις 31/5 (προσοχή: η μη χρησιμοποίησή του δε συνεπάγεται ολική αποζημίωση).

Με το ίδιο εισιτήριο – απλά και μόνο με την επίδειξή του στην είσοδο - σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε, εντελώς δωρεάν, μία ακόμα ημέρα του Release Athens 2018 (1/6 με Thievery Corporation, UB40 feat Ali, Astro & Mickey, Golan, Angelika Dusk, Magenta Flaws ή 17/6 με Jamiroquai, Parov Stelar, CigarettesAfter Sex, Sillyboy’s Ghost Relatives, Σtella). Η επιλογή είναι δική σας.

Για όσες και όσους δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μία από τις δύο υπόλοιπες ημέρες του φεστιβάλ, μετά τη λήξη αυτού θα πραγματοποιηθεί επιστροφή ποσού 22 ευρώ, ανεξάρτητα από το αν παρακολούθησαν, ή όχι, την 1η ημέρα.

 

Διαδικασία επιστροφής χρημάτων

 

Από τις 18/6 και για τις επόμενες 30 ημέρες, όσοι φίλοι δεν έχουν κάνει χρήση του δικαιώματός τους να παρακολουθήσουν την πρόσθετη δωρεάν ημέρα του φεστιβάλ, πρέπει να αποστείλουν από το email που δήλωσαν κατά την αγορά του εισιτηρίου τις παρακάτω πληροφορίες, βάζοντας ως θέμα “Release Athens Day 1 / refund”:

Τον αριθμό του εισιτηρίου

Τον λογαριασμό τραπέζης όπου θέλουν να γίνει η επιστροφή των χρημάτων

Email επικοινωνίας: support@fuzzproductions.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3450817 – 6985555075 (εργάσιμες ημέρες, 10:30-17:30)

 

Ολοκληρώνοντας, σας ενημερώνουμε πως βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τουςLondon Grammar, εν αναμονή νέας ημερομηνίας για την εμφάνισή τους στη χώρα μας, η οποία θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγείας της Hannah Reid. Εφόσον οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, σους κατόχους εισιτηρίων της 1ης ημέρας (με ημερομηνία αγοράς μέχρι 16/4) θα δοθεί το δικαίωμα απόκτησης εισιτηρίου κατά προτεραιότητα και σεπρονομιακή τιμή.

 

Read More

Anemi Festival 2018 | 26-28 Ιουλίου

ΑΝΕΜΙ FESTIVAL

Και φέτος το καλοκαίρι η μουσική μας καλεί στην Φολέγανδρο!

 

26 Ιουλίου | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ | «Αγάπη, love, amor» 

27 Ιουλίου | IMAM BAILDI

28 Iουλίου | Full moon special event in the vineyard of Anemi Hotel

&

Party λήξης με guest DJs 

 

Η αγαπημένη Φολέγανδρος, το νησί των αντιθέσεων, της άγριας ομορφιάς αλλά και των γραφικών τοπίων, συμπυκνώνει μέσα σε μόλις 32 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης το ελληνικό καλοκαίρι. 

Απομονωμένες, μαγευτικές παραλίες, πλατείες στην Χώρα που γεμίζουν καρέκλες και κόσμο που γίνεται μια παρέα, απόκρυμνα βράχια, αρχαίες σπηλιές, μεσαιωνικά σοκάκια, τοπικές λιχουδιές, καταδύσεις και ένα φεστιβάλ!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το ANEMI FESTIVAL πραγματοποιείται στη Χώρα του νησιού και στο λιμάνι του Καραβοστάση, φέρνοντας μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και στήνοντας μια τριήμερη γιορτή από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου.

 

Την πρώτη βραδιά, στις 26 Ιουλίου, η συναρπαστική Κατερίνα Πολέμη, με το φλογερό ταμπεραμέντο και τις ευαίσθητες χορδές, έρχεται για πρώτη φορά στη Φολέγανδρο στήνοντας μια ξεχωριστή παράσταση! Η βραβευμένη συνθέτις και ταλαντούχα ερμηνεύτρια, μαζί με τον επίσης βραβευμένο Βαγγέλη Τούντα στο βιολί, θα διαλέγει ελληνικά τραγούδια αγάπης, γνωστά ξενόγλωσσα και δικά της κομμάτια, συνδυάζοντας τις εικόνες και τα ακούσματα που έχει αποκτήσει από την μουσική της πορεία σε Ελλάδα, Βραζιλία αλλά και το Λονδίνο για να μας μαγέψει με την παράσταση «Αγάπη, love, amor».

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 27 Ιουλίου φέρνει τους IMAM BAILDI για μια ξεσηκωτική καντάδα στο "μπαλκόνι του Αιγαίου", την Πούντα στην Χώρα της Φολεγάνδρου. Πιο ορεξάτοι από ποτέ, μετά από εναν sold out συναυλιακό χειμώνα, θα μας παρουσιάσουν ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα, ανεβάζοντας συνεχώς τα δικά τους standards αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής. Η εμπειρία τους από αμέτρητες συναυλίες σε περισσότερες από 22 χώρες υπόσχεται μια βραδιά πραγματικά ξεχωριστή.

Η τρίτη και τελευταία μέρα, 28 Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο ξεχωρίζει, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν το απόγευμα σε ένα full moon special event στον μικρό αμπελώνα του Anemi Hotel . Το βράδυ, η αυλαία του 3ου Anemi Festival θα πέσει με ένα back2back dj set by Radio Pepper 96.6 από τον "resident dj" του φεστιβάλ Γιώργο Μουχταρίδη και τον ηθοποιό και dj Γιάννη Σοφολόγη σε γνωστό bar της Χώρας.

 

Το ANEMI FESTIVAL συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την παράδοση που ξεκίνησε, στολίζοντας τον Ιούλιο στο πανέμορφο νησί της Φολεγάνδρου με μουσική.

 

26 Ioυλίου – 28 Ιουλίου | Καραβοστάσης & Χώρα Φολεγάνδρου. Και αυτό το καλοκαίρι η μουσική σας καλεί στην Φολέγανδρο!

 

 

INFO

 

26.7 | Κατερίνα Πολέμη. Μαζί της ο Βαγγέλης Τούντας. | Anemi Hotel, Καραβοστάσης | Ώρα έναρξης συναυλίας: 21.30 Ι Είσοδος ελεύθερη

 

27.7 | IMAM BAILDI | Πούντα, Χώρα Φολεγάνδρου | Ώρα έναρξης: 21.30 | Είσοδος ελεύθερη 

 

28.7 | απόγευμα, 20.00: Full moon event in the Vineyard | Anemi Hotel, Καραβοστάσης | Είσοδος ελεύθερη 

       | βράδυ, 22.30: back2back dj set με τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό και διευθυντή τουPepper 96,6 Γιώργο Μουχταρίδη και τον ηθοποιό και dj Γιάννη Σοφολόγη 

 

Το ΑΝΕΜΙ FESTIVAL διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου ANEMI HOTELwww.anemihotel.gr

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Φολεγάνδρου 

Summer Nostos Festival 2018 | 17 –24 Ιουνίου

Summer Nostos Festival | 17 –24 Ιουνίου

Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια!

 

Σας καλωσορίζουμε στο Summer Nostos Festival 2018!

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) σας καλωσορίζει και φέτος στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, σε μια γιορτή για όλη την πόλη και για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της. Μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival (SNFestival), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει για τέταρτο καλοκαίρι, ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής, για μία μόνο εβδομάδα το χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε για όλο τον κόσμο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η υλοποίηση του SNFestival πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Το SNFestival κλείνει μέσα του την ιδέα του νόστου, της αστείρευτης επιθυμίας για επιστροφή σε καθετί οικείο, σε συναισθήματα και παραστάσεις που μας έχουν διαμορφώσει και νοσταλγούμε. Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και φιλόξενο, με πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνύπαρξη όλων χωρίς αποκλεισμούς και καλωσορίζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί.

Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες του SNFestival, το ΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του Δικού Σας σπιτιού σε μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες και άλλα πολλά.

Και αυτή την χρονιά, το line-up περιλαμβάνει σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, καλύπτοντας κάθε προτίμηση. Από τον χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής ξεχωρίζει η εμφάνιση της Joyce DiDonato, μιας από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το "ζωντανό ντοκιμαντέρ" των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, η παρουσίαση του διάσημου έργου Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη, Jóhann Jóhannsson, από το American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Πολυαναμενόμενες είναι οι συναυλίες του John Cale & Band, των Animal Collective και των Στέρεο Νόβα, ανάμεσα σε άλλες, καθώς και η πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας της ελληνικής καταγωγής R&B τραγουδίστριας, Lianne La Havas. Οι live εμφανίσεις της Άννας Βίσση και των Onirama έρχονται να συμπληρώσουν το μουσικό πρόγραμμα, ξεσηκώνοντας το κοινό του SNFestival, ανεξαρτήτως ηλικίας!

Μια ξεχωριστή ενότητα με τίτλο "Out of Africa" θα φέρει στη χώρα μας για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο δυνατά ονόματα της γειτονικής ηπείρου. O ταλαντούχος τραγουδοποιός Bongeziwe Mabandla είναι ένας από αυτούς, ενώ 4 σύγχρονοι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής σκηνής της Αφρικής θα δώσουν μοναδικό ρυθμό και χρώμα στο φετινό SNFestival.

Στην ενότητα του Χορού και της Ψυχαγωγίας, οι παραστάσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού είναι πολλές και ξεχωριστές, ανάμεσά τους και οι εξής: Τo Studio Company του American Ballet Theatre έρχεται στο SNFestival για μια μοναδική παράσταση, το Theater of War επιστρέφει με ένα επίκαιρο έργο βασισμένο στην τελευταία ομιλία του Martin Luther King, Jr., η Αμερικανίδα Monica Bill Barnes θα μας ξαφνιάσει με το ιδιότυπο Happy Hour, μια από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές σύγχρονου χορού, ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Χοροθέατρο Οκτάνα θα παρουσιάσουν την εμβληματική avant-garde παράσταση Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και ο μουσικός Dom Bouffard θα μας ενθουσιάσουν με τον ομαδικό χορό Bastet που δημιούργησαν από κοινού, ενώ ο διάσημος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ γίνεται έμπνευση για μια πρωτότυπη χορογραφία που βασίζεται στον επικό αγώνα του 1993. Μάγοι, stand-up comedians, δάσκαλοι χορού, χορευτές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου επιστρατεύονται για να μας αιφνιδιάσουν με φαντασία, με αστεία αλλά και με εντυπωσιακά κατορθώματα.

Στον χώρο των εικαστικών τεχνών ο Robert Storr σε συνεργασία με τις καταξιωμένες επιμελήτριες Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα διεθνούς νideo art, με τίτλο Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Έκτακτη Είδηση! Μέσα από επιλεγμένα βίντεο και φιλμ, διακεκριμένοι διεθνείς καλλιτέχνες πραγματεύονται την έννοια της Ανατροπής (Disruption) με ποικίλους τρόπους.

Ξεχωριστό βάρος έχει δοθεί στις εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες. Στο Nostos University για παιδιά και ενήλικες μας ξεναγεί στα πιο απίθανα μυστικά της φύσης ο εφευρέτης και καλλιτέχνης, John Edmark. Παράλληλα, και κάθε μέρα, πλήθος από αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήρια, μαθήματα, παιχνίδια αλλά και θέατρο σκιών από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη, Ηλία Καρελλά, θα περιμένουν μικρά και μεγάλα παιδιά για ατελείωτες ώρες κεφιού.

Στο πλαίσιο του SNFestival από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝγια την Κοινωφελή Δράση. το οποίο θα διερευνήσει μια από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες της εποχής μας, αυτή της Ανατροπής (Disruption). Το Συνέδριο θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της διαδεδομένης ανισότητας στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και θα παρουσιάσει ανθρώπους οι οποίοι, μέσω του πρωτοποριακού τους έργου, προσπαθούν να επιφέρουν θετικές αλλαγές τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.  Επιπλέον, στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων του ΙΣΝ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ, στις 20 Ιουνίου θα προηγηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με το SNF Agora Instituteστο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ αναφορικά με την κοινωνική και πολιτική πόλωση και τους τρόπους αντιμετώπισής της. To ΙΣΝ έχει υποστηρίξει με δωρεά ύψους $150 εκατομμυρίων τη δημιουργία του SNF Agora Institute.  Η συμμετοχή στο Συνέδριο και τους Διαλόγους είναι ελεύθερη και γίνεται με προεγγραφή.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στις 23 Ιουνίου, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, ο βραδινός αγώνας δρόμου, SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, ο οποίος θα δώσει τη σκυτάλη σε ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων. Την περιγραφή του SNF RUN θα πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. Ο αγώνας πραγματοποιείται με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τις εκδηλώσεις του SNFestival θα πλαισιώσουν οι αγώνες του φετινού Μουντιάλ που θα προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση από τη Ρωσία, σε οθόνες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ.

Με το Summer Nostos Festival, το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοδοξεί να φέρει κοντά διαφορετικές ηλικίες και ενδιαφέροντα, διαφορετικές μορφές έκφρασης και ερεθίσματα, σε μία μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή ανοιχτή σε όλους, που συγκεντρώνει κάτω από την ίδια σκεπή και πάνω στην ίδια σκηνή αυτά που ξαφνιάζουν, ανατρέπουν, κλείνουν παιχνιδιάρικα το μάτι και μας επιστρέφουν στα καλύτερά μας καλοκαίρια!

 

Καλωσήρθατε στο Summer Nostos Festival 2018!

 

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες στο www.SNFestival.org

Read More

Το πρόγραμμα των Live του Vinyl is Back | 16-18 Μαρτίου στο "Μουσείο Αυτοκινήτου"

To Vinyl is Back γιορτάζει τα 5 του χρονια με μοναδικά Live

και μία ηχογράφηση-έκπληξη!

 

16, 17, 18 Μαρτίου στο "Μουσείο Αυτοκινήτου"!

 

Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση - θεσμός για το βινύλιο, βάζει χρώμα και δίνει ρυθμό στη ζωή μας! Ένα φεστιβάλ με αστείρευτο μεράκι συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο με τους φίλους του να γίνονται όλο και περισσότεροι, αλλά και πιο πιστοί σε αυτό που οι ίδιοι αγαπούν και ακολουθούν. Αυτά τα γενέθλια θα τα γιορτάσουμε με μοναδικά Live ελληνικών συγκροτήματων σε διαφορετικά είδη μουσικής που θα δώσουν το δικό τους χρώμα στο τριήμερο.

 

Σάββατο 17 Μαρτίου

Στις 15:30-16:30 η Κατερίνα Κυρμιζή & o Νίκος Γρηγοριάδης ξεδιπλώνουν και μοιράζονται το μουσικό τους σύμπαν, αυτή τη φορά ανάμεσα στα βινύλια!

Στις 18:00-19:00 θα δώσει το παρόν ο Λήτης, ένας από τους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής με σημαντική παρουσία απο το 1968. 

Στις 19:00-20:00 οι Magic de Spell θα μας χαρίσουν κλασσικές και αξέχαστες επιτυχίες τους. Οι Magic de Spell είναι ίσως η μακροβιότερη rock μπάντα στην Ελλάδα, εμφανίστηκαν δίπλα σε θρυλικά ελληνικά και ξένα ονόματα του είδους και με ένα δυνατό σετ, καταφέρνουν σε κάθε Live τους να απογειώνουν το κοινό.

 

Κυριακή 18 Μαρτίου 

Στις 14:30-15:30 θα εμφανιστεί η Αλεξάνδρα Κλάδη με τις επτανησιακές, κλασσικές, τζαζ και ποπ επιρροές της!

Στις 18:00-19:00 οι Locomondo θα φιλοξενηθούν στο stage του Vinyl is Back. Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska & Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Το live τους θα ηχογραφηθεί και θα αποτελέσει τη δευτέρη παραγωγή της σειράς «Vinyl is Back Live Sessions» που θα κοπεί σε βινύλιο!

 

Πότε: 16, 17, 18 Μαρτίου 2018

Που: Μουσείο Αυτοκινήτου

(Γ Σεπτεμβρίου 74-78 και Ιουλιανού, 4ος όροφος, πλησίον πλ. Βικτωρίας)

Είσοδος: Ελεύθερη             

Πάρκινγκ: Διαθέσιμο (3 ευρώ ημερησίως)

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 16 Μαρτίου:   17:00 - 21:00

Σάββατο 17 Μαρτίου:        11:00 - 21:00

Κυριακή 18 Μαρτίου:           11:00 - 21:00

 

Για περισσότερη ενημέρωση:

Site: www.vinylisback.gr Email: info@vinylisback.gr

Τηλ.: 210/9408717 - 211/8008959, Fax: 212/2134125 

 

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το «Vinyl is Back»! Be there!