ΦΕΣΤΙΒΑΛ - Καλοκαίρι 2017

3ο Φεστιβάλ Δάσους | Θέατρο Δάσους - Θέατρο Γης - Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών | ΚΘΒΕ - Θεσσαλονίκη

3ο Φεστιβάλ Δάσους

Με την υπογραφή του ΚΘΒΕ

 

Η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά αυτό το καλοκαίρι, με το κύρος και την υπογραφή του ΚΘΒΕ. Από τις 7 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με κέντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το μεγαλύτερο καλοκαιρινό ραντεβού της πόλης αναβαθμίζεται φέτος και αποκτά διεθνή χαρακτήρα καθώς εγκαινιάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους το οποίο θα φιλοξενήσει σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από το εξωτερικό. Η διοργάνωση «Φεστιβάλ Δάσους ΚΘΒΕ», που περιλαμβάνει την υλοποίηση του "Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους" εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 14 Ιουλίου, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης με εξέχοντες καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία, & το Ισραήλ καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, με επτά ενδιαφέρουσες παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο θέατρο Δάσους καθώς και στις κλιματιζόμενες αίθουσες της ΕΜΣ και του Βασιλικού Θεάτρου.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν και φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη γιορτή της της Βόρειας Ελλάδας!

Χορηγός Φεστιβάλ Δάσους: FIX HELLAS

«Το Φεστιβάλ Δάσους αποτελεί πλέον θεσμό, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά γενικότερα για τη Β. Ελλάδα, με εξαιρετικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα, που χρόνο με τον χρόνο ανεβάζουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Η FIX Hellas για 3η συνεχή χρονιά υποστηρίζει ενεργά το ΚΘΒΕ και το Φεστιβάλ Δάσους, καλώντας το κοινό να μας συντροφεύσει και φέτος στο μοναδικό αυτό ταξίδι πολιτισμού.»

Τζελίνα Σούχλα, Senior Brand Manager FIX Brands – Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.

1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σλοβενία - Σλοβενικό Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko Ljudsko Gledališče Celje)

«Ρόουζ Μπερντ» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν

Μια παράσταση που έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Ένα κλασικό κείμενο σε μια σύγχρονη θεατρική απόδοση με επίκαιρο αλλά και διαχρονικό προβληματισμό.

Σκηνοθεσία: Mateja Koležnik

Παίζουν: Branko Završan, Liza Marija Grašič, Andrej Murenc, Lučka Počkaj, Igor Žužek, Aljoša Koltak, David Čeh, Barbara Medvešček, Manca Ogorevc, Tanja Potočnik, Igor Sancin, Damjan M. Trbovc

Με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους.

Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ισπανία - Ζero en conducta theatro

Αllegro ma non troppo (ή ...αν η αγάπη είναι τυφλή...γιατί μας κοιτάζει;)

Η παράσταση αναδείχθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Σόφιας και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Με κούκλες, εμψύχωση αντικειμένων αλλά και τη χρήση σωματικού θεάτρου οι δύο πρωταγωνιστές συνθέτουν με δεξιοτεχνία ένα ζωντανό μνημείο του έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις, από το οποίο δε λείπει το χιούμορ αλλά ούτε και η συγκίνηση.

Συγγραφέας: Jose Antonio Puchades (Putxa)

Δραματοποίηση: Julieta Gascón, Putxa

Σκηνοθεσία: Putxa

Μουσική: Arnaud Spicq

Παίζουν: Putxa, Julieta Gascón

Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ρουμανία - Εθνικό Θέατρο «Ίων Λούκα Καρατζιάλε» (Teatrul National IL Caragiale)

«Τρικυμία»

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Η παράσταση σηματοδοτεί την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη του Alexander Morfov, του σημαντικού Βούλγαρου Σκηνοθέτη (Δον Ζουάν, Εθνικό Θέατρο Σόφιας 2011), αυτή τη φορά με το σαιξπηρικό αριστούργημα της Τρικυμίας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρόσπερο, τον καταξιωμένο σαιξπηρικό ηθοποιό και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου του Βουκουρεστίου, Ίωνα Καραμήτρου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πάνω από 70 συντελεστές που μεταφέρει την ατμόσφαιρα του παραμυθιού με τους ισχυρούς πολιτικούς συμβολισμούς στο σκηνικό μιας άγνωστης γης (terra incognita) μακριά από τον “πολιτισμένο” κόσμο, όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν.

Σκηνοθεσία-Μουσική επένδυση: Alexander Morfov

Παίζουν: Ion Caramitru, Alexandra Sălceanu, Mihai Călin, Istvan Teglas, Alexandru Călin, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Andrei FInţi, Vitalie Bichir, Marcelo S. Cobzariu, Mihai Calotă, Alexandra Poiană, Eduard Cârlan, Mădălin Mandin, Ionuţ Toader, Axel Moustache, Eduard Adam.

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου

ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ισραήλ - Hanut 31 Theatre

«Plastic Heroes» του Ariel Doron

παράσταση εμψύχωσης αντικειμένων

Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Δημιουργία - εκτέλεση: Ariel Doron

Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πολωνία - Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι

MEDEAS ON GETTING ACROSS

Με αφορμή το ομώνυμο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, ο Jarosław Fret και το Teatr Zar συνθέτουν μια σύγχρονη και επίκαιρη προσέγγιση του πανάρχαιου μύθου σε μια παράσταση – work in progress που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Πολωνίας.

Μουσική δραματουργία - εγκατάσταση - σκηνοθεσία: Jarosław Fret, Simona Sala

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης

Performers/Μουσικοί: Davit Baroyan, Jarosław Fret, Aleksandra Kotecka, Selda Őztűrk, Simona Sala, Orest Sharak, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski

Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πολωνία - Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι

«Armine, Sister»

Μια παράσταση σταθμός στη σύγχρονη πορεία του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι. Έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια μυσταγωγία που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον θεατή.

Ηθοποιοί/Μουσικοί: Davit Baroyan, Ditte Berkeley, Przemysław Błaszczak, Alessandro Curti, Jarosław Fret, Murat Içlinalça, Dengbesz Kazo, Aram Kerovpyan, Vahan Kerovpyan, Kamila Klamut, Aleksandra Kotecka, Simona Sala, Orest Sharak, Mahsa Vahdat, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski

Πέμπτη 13 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ελλάδα - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

«Κύκλωπας» του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο σπλάτερ και την κωμωδία.

Πρώτη παράσταση πριν την παρουσίαση στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μοσχούρη, Αμαλία Νίνου, Μυρτώ Πανάγου, Ελένη Τσιμπρικίδου

Παράλληλες Δραστηριότητες Διεθνούς Φεστιβάλ

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια από εκπροσώπους των προσκεκλημένων θιάσων. Εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν ο Γιάροσλαβ Φρετ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι στην Πολωνία και σκηνοθέτης, ο Αριέλ Ντορόν, ηθοποιός και σκηνοθέτης από το Ισραήλ και οι Putxa και Julieta Gascón από τον θίασο Zero en Conducta Teatro της Ισπανίας.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και τις αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με το κοινό για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Φεστιβάλ και τις προοπτικές του, (Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 11π.μ., στο άνω Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

  • ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Τετάρτη 7 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα

[Πληροφορίες: Δέσποινα Πολυχρονίδου, Τ. 6947285746]

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Μουσικοθεατρική παράσταση

Συναυλία: «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται»

Πρωταγωνιστούν οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου. Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος

[Πληροφορίες: Ηχόχρωμα Ε. ihohroma@yahoo.gr | www.facebook.com/ihohroma]

 

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη «Love tour ’17»

[Πληροφορίες: Menta Art Events – www.menta3.com – Τ. 2108617577]

 

Σάββατο 24 Ιουνίου

Θέατρο

«Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καύκας, Αλέξανδρος Τσακίρης, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Ιώβη Φραγκάτου, Γιώργος Παπανδρέου.

Χορός: Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος, Ελένη Θυμιοπούλου, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - Πρεμιέρα

[Πληροφορίες: 2315 200 200, www.ntng.gr]

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Μουσική παράσταση

«Breakin’ Mozart»

[Πληροφορίες: Μαργαρίτα Σίσιου Τ. 69 79 22 22 14]

 

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουλίου

Μουσική παράσταση

Θάνου Μικρούτσικου- Νίκου Καββαδία

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θάνος Mικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου κ.α.

Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου - Κώστας Θωμαΐδης

[Πληροφορίες: Ειρήνη Λαγουρού Κ. 6977 247725 / Ε. irini.lagourou@gmail.com]

 

Δευτέρα 17 Ιουλίου και Τρίτη 18 Ιουλίου

Θέατρο

«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή

Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Κώστας Καζάκος, Κόρα Καρβούνη, Τζένη Κόλλια, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Λάλος, Πέτρος Δασκαλοθανάσης, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Θεόδωρος Παλτόγλου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Βαλέρια Δημητριάδου, Παναγιώτης Καμμένος, Ορέστης Καρύδας, Αγγελίνα Κλαυδιανού

[Πληροφορίες: Άρης Ασπρούλης Τ. 6934581624 / Ε. Arisas84@gmail.com]

 

Τετάρτη 19 Ιουλίου

Θέατρο

«Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος

Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους-Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος.

[Πληροφορίες: Αναστασία Παπαγεωργίου Τ. 6932740751]

 

Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιουλίου

Θέατρο

«Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας

Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης

[Πληροφορίες: Μαρκέλλα Καζαμία Τ.6946 507792]

 

Πέμπτη 27 Ιουλίου

Θέατρο

«Μήδεια» του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Αλεξάνδρα Καζάζου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Θεοδώρα Τζήμου, Σύρμω Κεκέ, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γεράσιμος Γεννατάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου.

Μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

[Πληροφορίες: Βασιλεία Τάσκου Ε. vasileia@gmail.com / Τ. 2109212900, 6974562522

Θέατρο Τέχνης Τ. 210 3222760 / Ε. info@theatro-technis.gr, http://www.theatro-technis.gr/]

 

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Χορός

Russian Ballet Theatre «Ωραία Κοιμωμένη»

[Πληροφορίες: Αφοί Τάγαρη Τ. 210 8221250 – 210 5229519 / Ε. tag.periodia@theamatagaris.gr]

 

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Θέατρο

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Μια μουσική παράσταση σε σύνθεση του Νίκου Κυπουργού

Με τη συμμετοχή της Καμεράτα - Ορχήστρα των φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου

Παίζουν: Τζίμης Πανούσης (Τρυγαίος), Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Ειρήνη Καράγιαννη, Αιμιλιανός Σταματάκης.

Χορός: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Θωμάς Βελισσάρης, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νίκος Καρδώνης, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Γιάννης Κλίνης, Νάντια Κοντογεώργη, Ελίτα Κουνάδη, Ηλίας Κουνέλας, Ελένη Μπούκλη, Μαρία Νίκα, Μαρίνα Σάττι, Γιωργής Τσουρής, Αντιγόνη Φρυδά.

Εθνικό Θέατρο

[Επικοινωνία: Μαριάννα Πανά Τ:210. 5288112, 6948 661517, Γραφείο Τύπου 210. 5288164, 210 5288111]

 

Τετάρτη 30 Αυγούστου

Θέατρο

«Βάκχες» του Ευριπίδη

ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Έκτορας Λυγίζος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Άρης Μπαλής, Αργύρης Πανταζάρας, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου.

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ΔΗ-ΠΕΘΕ Λάρισας

[Πληροφορίες: Χρήστος Δημητριάδης Τ. 2410-621209, Κ. 6976-977747 Ε. xrdimithessaliko@gmail.com]

 

Πέμπτη 31 Αυγούστου και Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

Θέατρο

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Μπέζος

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος), Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

[Πληροφορίες: Μαρένα Καδιγιαννοπούλου Τ. 6972 303 800]

 

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

Θέατρο

«Άλκηστη» του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία - Επεξεργασία μετάφρασης: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Διανομή: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Κίτσου, Γιάννης Φέρτης, Κώστας Βασαρδάνης, Σωτήρης Τσακομίδης, Ερρίκος Μηλιάρης, Κίττυ Παϊταζόγλου

Χορός: Κωνσταντίνος Βουδούρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Γιώργος Ζυγούρης, Στάθης Κόικας, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Γιώργος Νούσης, Χρήστος Ξυραφάκης, Στέλιος Παυλόπουλος, Δημόκριτος Σηφάκης, Περικλής Σκορδίλης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Βαλάντης Φράγκος

Εθνικό Θέατρο

[Επικοινωνία: Μαριάννα Πανά 210.5288112, 6948 661517, Γραφείο Τύπου: 210. 5288164, 210. 5288111]

 

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια

[Πληροφορίες: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Τ. 6944 50 5877 / Ε. katerina.Papadopoulou@umusic.com

Αλεξία Στουρνάρα, Τ. 6932 467906 / Ε. Alexia.Stournara@umusic.com]

  • ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

Δευτέρα 19 Ιουνίου

Μουσική

Συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη

[Πληροφορίες: Τ. επικοινωνίας: 210.9217593, aftofoto@aftofoto.gr]

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Θεατρική Όπερα

«Ευρώτας» του Θεόδωρου Λεμπέση, σε λιμπρέτο Γιάννη Φίλια

Σκηνοθεσία: Μαρλέν Καμίνσκι

Ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας , Νάνα Παπαδάκη

Υψίφωνος: Μαρία Κωστράκη

Μπασοβαρύτονος: Γιώργος Ματθαιακάκης

Χορός: Νικολέτα Κούτιτσα, Πηνελόπη Μωρούτ, Αρετή Παλούκη

Συνοδεύει Ορχήστρα δωματίου

Διεύθυνση Ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης

[Πληροφορίες: Αναστασία Καβαλλάρη a.kaballari@yahoo.com]

 

Δευτέρα 3 Ιουλίου

Θέατρο

Piaf! The Show

[Πληροφορίες: Βαγγέλης Περάκης, Τ. 6972858515 / Ε. pr.perakis@gmail.com,

Αγλαϊα Παγώνα Τ. 6946506280 Ε. aglaiapagona@gmail.com

Γιώργος Εριτσίδης, Τ. 6932440622, Ε. eritsidis@gmail.com]

 

Κυριακή 9 Ιουλίου

Μουσική

Συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη.

[Πληροφορίες: Παναγιώτης Πάντος -ARTRACK Τ. 210 3609883 / Κ. 6977 218788 / Ε. artrack@gmail.com

Σίσση Δημάκη T. 210 6080528 / K.6934 606151 / Ε. sissi.dimaki@gmail.com]

 

Τετάρτη 19 Ιουλίου

Χοροθέατρο

«Χοροπαιδίες»

Σκηνοθεσία -Χορογραφία : Άρτεμις Ιγνατίου

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση : Θόδωρος Λεμπέσης

Ενδυματολόγος :Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

[Πληροφορίες: Αναστασία Καβαλλάρη a.kaballari@yahoo.com]

 

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με τους: Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα

[Πληροφορίες: Ιωάννα Μεταξοπούλου, Τ. 694 4188878 / Ε. metaxopouloui@gmail.com]

 

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Μουσική

Συναυλία με την το Σταύρο Ξαρχάκο και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη - «Η συνάντηση»

[Πληροφορίες: Αλέξανδρος Σαλαμές, Ε. asalames1@gmail.com]

 

  • ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου

Χορός

The Social Body Dance Lab - «Grace Zone»

[Κατερίνα Αντωνιάδου, E. kinaisthesi@yahoo.com / Τ. 6972 427-827]

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Performance

Cayetano «Solo Project»

[Πληροφορίες: Γιώργος Μπρατάνης, Τ. 6977777485 / Ε. info@cayetanomusic.com]

 

Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Παράσταση εικαστικού χορού

The Nest «One route to freedom / Trial one»

[Δέσποινα Καπουλίτσα : Τ. 6947 478530 / Ε. dkapoulitsa@gmail.com]

 

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Performance

«Δανεικά Παπούτσια» - Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μια σχεδόν Solo & A Capella μουσική παράσταση

Σύλληψη - Επιλογή τραγουδιών & κειμένων: Χριστίνα Μαξούρη

Ερμηνεύει: Χριστίνα Μαξούρη

Μουσικοί: Σοφία Ευκλείδου, Τάσος Μισυρλής, Μιχάλης Βρέττας, Κώστας Καριτζής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος

[Πληροφορίες: Χριστίνα Μαξούρη, Τ. 6974941001 / Ε. cristinmaxour@gmail.com]

Φεστιβάλ Αναιρέσεις | 2-4 Ιουνίου 2017 | Γεωπονική Σχολή Αθηνών

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2017 | 2 - 3 - 4 Ιούνη | ΑΘΗΝΑ

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού του στις 2-3-4 Ιουνίου σε πείσμα των νόμων της αγοράς, των απαγορεύσεων και των επιθέσεων σε κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα. Με κεντρικό σύνθημα "Κάτω η τέχνη σας, κάτω ο έρωτάς σας, κάτω το σύστημα σας - Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία”, οι Αναιρέσεις φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία, προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές εκδηλώσεις σε χιλιάδες νέες και νέους καθώς και φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της κρίσης.

Παρακάτω δείτε αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα συναυλιών για την Αθήνα, που όπως κάθε Ιούνιο, έτσι και φέτος, είναι πλούσιο και πολυσυλλεκτικό, με επιλογές από ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα:

 

Παρασκευή 2/6

Σκηνή 1 (21:30)

Βέβηλος + Dj Magnum & guests

Social Waste & Αντίποινα ft Dj Magnum

Zoro & Buzz

Rationalistas

Σκηνή 2 (21:30)

Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Μελίνα Κανά με τους Π. Παπαιωάννου & Rom Royale

Φωτεινή Βελεσιώτου, μαζί της ο Σ. Μπαλλάς

 

Σάββατο 25/6

Σκηνή 1 (21:30)

Quantic dj set (England)

Cayetano dj set

Blend Mishkin & Roots Evolution

Wolfy Funk Project

Kill Emil + Mamaletta

Andyfellaz

Stiko dj set

 

Σκηνή 2

Χειμερινοί Κολυμβητές με την Μπάντα της Φλώρινας

Παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με τους Φυστικί Σαλόνι

 

Κυριακή 26/6

 

Σκηνή 1 (21:30)

Karma To Burn (USA)

Naxatras

Chickn

Sexy Christians

 

Σκηνή 2

Β. Θεοδωρόπουλος & Μ. Μαθιουδάκης (Stand Up Comedy)

Gravitysays_i

Sofia Sarri

M.A.t.E

 

Αναλυτικά:

Παρασκευή στις 2 Ιούνη

Το Φεστιβάλ της Αθήνας ανοίγει τις πύλες του και στις δύο μεγάλες σκηνές του φιλοξενεί μερικά από τα πιο επιδραστικά ονόματα δύο διαφορετικών αλλά εξίσου σημαντικών κομματιών της ελληνικής μουσικής. Από τη μία mc’s και dj’s με προεξάρχων τον Βέβηλο, έναν από τους πρώτους ράπερ της πολιτικοποιημένης ελληνικής χιπ χοπ σκηνής από το μακρινό 1993. Ιδρυτικό μέλος των Βαβυλώνα και του project Omerta με συμμέτοχες σε δίσκους των Active Member, Sadahzinia, Xray, Moriginal, Στίχοιμα και εκατοντάδες συναυλίες στο ενεργητικό του. Μαζί του ο Πάραφρων, ο Τσέκος και φυσικά ο φύλακας των βινυλίων dj Magnum. Εκεί και οι Social Waste μαζί με τα Αντίποινα και επίσης τον dj Magnum. Με beats που παντρεύονται με την παράδοση και δεν μπορούν παρά να έχουν κοινωνικές και πολιτικές αναφορές σε ένα concept που η ίδια η μπάντα αποκαλεί “χιπ χοπ της Μεσογείου”. Εκεί και οι Rationalistas με τους Zoro και Buzz. Εξαιρετικές παρουσίες του “νέου αίματος” του ελληνικού χιπ χοπ, κατευθείαν από εκεί που χτυπάει η καρδιά των γειτονιών της Αθήνας.

Από την άλλη, στη δεύτερη σκηνή κάποιες από τις πιο γνώριμες, πιο όμορφες και πιο επιβλητικές γυναικείες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Φωτεινή Βελεσιώτου και Μελίνα Κανά, με τα πολλά λόγια να είναι περιττά όσον αφορά μια βραδιά που αναμένεται να βαδίσει σε μονοπάτια που μας πηγαίνουν με περίσσια δημιουργικότητα από την παράδοση ως το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Μαζί τους και δυο νέα κορίτσια, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή με μουσικές που κοινωνούν την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της βαλκανικής πολυφωνίας, τον σπαραγμό του πορτογαλικού fado, τη δωρικότητα των blues και των gospel της Αμερικής και, φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου.

 

Σάββατο 3 Ιούνη

Τη δεύτερη μέρα στην πρώτη σκηνή στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε groove, danceflloοr καταστάσεις. Dub, funk, soul, hip hop, old school αφροαμερικάνικος ήχος, breakbeats, ηλεκτρονικά samples και tap dance έχουν την τιμητική τους με headliner ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς εναλλακτικής χορευτικής μουσικής. Ο Quantic (Will Holland) αποτελεί όντως ένα από τα πιο ταλαντούχα άτομα σε αυτό τον χώρο και επί σκηνής θα μας παρουσιάσει κάποια από τα καλύτερα μουσικά “χαρμάνια” του, που εκτείνονται από την ευαισθησία της jazz και της soul μέχρι το groove της funk και της bossa nova, έως και τις παραδοσιακές μουσικές της Λατινικής Αμερικής. Στη σκηνή όμως θα ανεβούν την ίδια μέρα και κάποια από τα καλύτερα παιδιά της underground σκηνής των Ελλήνων beatmakers - παραγωγών, μουσικών και mc’s. O Stiko, o Kill Emil και η Mamaletta, η μουσική κολλεκτίβα των Wolfy Funk Project με τον MC Yinka, o εκρηκτικός Blend Mishkin και οι Roots Evolution με τον BNC aka Jeff Gonzalez (Smoke), οι Andyfellaz των Billa Qause και Νίκου Μαρτζιώκα και ο εμβληματικός Cayetano αναλαμβάνουν δράση σε ένα χορευτικό πάρτυ μέχρι το πρωί!

Ταυτόχρονα στην άλλη σκηνή οι αγαπημένοι γνώριμοι αυτού του Φεστιβάλ, οι Χειμερινοί Κολυμβητές μαζί με τη Μπάντα της Φλώρινας θα μας χαρίσουν μια μοναδική συνάντηση που η Αθήνα σπάνια μπορεί να παρακολουθήσει. Η βραδιά θα έχει μεγάλη διάρκεια με τη σκυτάλη να παίρνουν οι Φυστικί Σαλόνι σε ένα εξαιρετικά ανεβαστικό παραδοσιακό - νησιώτικο γλέντι..

 

Κυριακή 4 Ιούνη

Την τελευταία μέρα τη σκυτάλη παίρνουν τα εκρηκτικά κιθαριστικά riff με το stoner και το ψυχεδελικό rock, που αγαπήθηκε όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, να εκπροσωπείται με κάποια από τα καλύτερα μέλη του. Οι Αναιρέσεις υποδέχονται στη σκηνή τους τους εξ Αμερικής ορμώμενους Karma to Burn. Μια από τις πιο επιδραστικές και σημαντικές stoner μπάντες διεθνώς Μαζί τους οι Naxatras, ένα από τα σημαντικότερα ανερχόμενα σχήματα του εγχώριου γενικότερου heavy rock στερεώματος, οι Chickn με έναν απίστευτο art rock ψυχεδελικό συνδυασμό πολλών και διαφορετικών μουσικών αφετηριών και οι Sexy Christians, που με το ημίτρελο rock ‘n roll τους ταράζουν εδώ και κάμποσο καιρό την ελληνική σκηνή.

Παράλληλα, στη δεύτερη σκηνή, μετά από την stand up comedy παράσταση των Μιχάλη Μαθιουδάκη και Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, δίνουμε το λόγο σε μία πιο πειραματική πλευρά εγχώριων μουσικών εγχειρημάτων. Από την επιβλητική post-rock μουσική των gravitysays_i στη θορυβώδη fusion μυσταγωγία της Sofia Sarri και από εκεί στους M.A.t.E, μια μπάντα διαμάντι για την ηλεκτρονική ελληνική σκηνή σε drum ‘n bass, dubstep και trip hop μονοπάτια.

 

*Όλες τις ημέρες στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές, workshop και συζητήσεις, ενώ καθημερινά θα λειτουργούν και έκθεση βιβλίου, ταβέρνα & μπαρ, παιδότοπος και θεματικά περίπτερα.

 

INFO

Γεωπονική Σχολή Αθηνών, Ιερά Οδός 54, Ελαιώνας

Πρόσβαση Μετρό : Σταθμός “Κεραμεικός” & Σταθμός “Ελαιώνας”

Πρόσβαση Λεωφορείο: Στάση “Γεωπονική” (πολλές γραμμές)

Ώρα έναρξης πολιτικών εκδηλώσεων 19.30, συναυλιών 21.30

Τιμή εισόδου ενίσχυσης 5 € και για τις 3 ημέρες 12 €

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

Υπεύθυνοι προγράμματος & επικοινωνίας:

Aρβανίτης Κώστας 6978838276

Φουρίκος Κώστας 6948823162 // fourikosk@gmail.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.anaireseis.gr

www.nka.gr

www.narnet.gr

Μουσική στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων | #KatheMeraTexnopoli

ΜΑΪΟΣ 2017

23–28.05
17th Athens Technopolis Jazz Festival

31.05
30 Χρόνια Αθήνα 9.84
Πάρτυ Γενεθλίων
Athens Big Band με τον Δώρο Δημοσθένους, Johnny Vavouras and the Cadillacs, Λάκης Παπαδόπουλος
και πολλοί guests

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

09.06
Γιώτα Νέγκα
Μαζί της οι συνθέτες: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Θέμης Καραμουρατίδης, Βαγγέλης Κορακάκης,
Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Λειβαδάς

10.06
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2017
Λουδοβίκος των Ανωγείων, Zekiye Yurekli «Ala Turka Ala Greka», Xρίστος Τζιφάκις (Κιθάρα flamenco)

23.06
Κωστής Μαραβέγιας

26.06
20 χρόνια Δημήτρης Μπάσης

28.06
Postmodern Jukebox Orchestra

29.06
Breakin’ Mozart

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

01–02 .07
Athens School Festival


03.07
Αλκίνοος Ιωαννίδης


04.07
Μουσική εκτός Στέγης: Kamasi Washington


05.07
Imam Baildi


09.07
Full Moon Fiesta


10.07
Πάνος ΜΟυΖΟυΡάκηΣ and the MOuZiCiANs


12.07
LP – Monophonics
– Lola Marsh – Angelika Dusk
Η καλοκαιρινή γιορτή του Gazarte


13.07
Συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & TANGartO


14.07
Big Band Δήμου Αθηναίων & Craig Bailey


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017


02.09
Οι La Femme στην Αθήνα


04–05.09
Νατάσσα Μποφίλιου
ΒΑΒΕΛ 2 - Summer Edition
Θέμης Καραμουρατίδης
Γεράσιμος Ευαγγελάτος


16–17.09
Djangofest Athens


19.09
Συναυλία Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία»


Περισσότεροι καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν σύντομα

Fanari Festival | 30 Ιουνίου - 1 & 2 Ιουλίου 2017 | Φανάρι Ροδόπης

Σε μια πανέμορφη παραλία στην άκρη μιας μικρής χερσονήσου, στο Φανάρι Ροδόπης με το γραφικό του λιμανάκι, γεννήθηκε ένα μουσικό Φεστιβάλ το οποίο συνδυάζει φιλόξενους και έξω καρδιά ανθρώπους, θάλασσα και αγαπημένες μουσικές!

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μαγεία της μουσικής και στην ομορφιά του Φαναρίου!

FUNari Festival 2017,

30 Ιουνίου, 01 & 02 Ιουλίου ~ Φανάρι Κομοτηνής, Ν.Ροδόπης

 

LINE UP ~ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

 

~ Παρασκευή 30 Ιουνίου

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

ΤΒΑ

ΤΒΑ

 

~ Σάββατο 01 Ιουλίου

ΤΒΑ

ΤΒΑ

ΤΒΑ

 

~ Κυριακή 02 Ιουλίου

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

ΜΠΛΕ

ΤΒΑ

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΤΒΑ

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΤΒΑ

 

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής.

Διοργάνωση Φεστιβάλ: KazandB concerts

Εκτέλεση παραγωγής: Πολιτιστικός Οργανισμός "Επί Σκοπόν" || rockmadness

 

Τηλ.Επικοινωνίας:

2310.510081

6973.65.8182 Cosmote

6949.28.8192 Vodafone

 

CAMPING

Camping Φαναρίου του ΕΟΤ: TBA

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Τόπος διοργάνωσης, το γραφικό παραθαλάσσιο Φανάρι, που ανήκει στο Δήμο Κομοτηνής και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Ν. Ροδόπης σε απόσταση μόλις 30 χλμ. από την Κομοτηνή και την Ξάνθη. Ένας μοναδικός προορισμός που αξίζει κανείς να επισκεφθεί, για να θαυμάσει την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του, τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες του, τα συμπλέγματα λιμνών, που συνιστούν ένα σπάνιο και πλούσιο υδροβιότοπο τεράστιου οικολογικού ενδιαφέροντος όπου βρίσκουν καταφύγιο σπάνια είδη πτηνών και καθιστούν το Φανάρι μοναδικό στο είδος του και ένα τόπο που αξίζει κανείς να ανακαλύψει..

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΒΑ

Read More

Up Festival | 11-16 Ιουλίου 2017 | Αμοργός | #upfestival2017

UP FESTIVAL 2017

Στο νησί τις γαλάζιες νύχτες
μες τα μπαρ αγκαλιά ξωτικά καθάρματα
Μου 'χες πει πως θα `ρθείς και ήρθες...

 

Τρίτη 11 Ιουλίου – Κυριακή 16 Ιουλίου 2017
Αιγιάλη, Αμοργός
Δημοτικό Parking & Ammos Beach Bar

 

Το Up Festival επιστρέφει στην Αμοργό και προσκαλεί για άλλη μια χρονιά όλους όσους θέλουν να περάσουν μία εβδομάδα σε απόσταση αναπνοής από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και τη θάλασσα!

Έξι ημέρες, στον όρμο της Αιγιάλης, γεμάτες live εμφανίσεις, all day events & after parties!

 

Τιμή Εισιτηρίου για τα live events του main stage: 15ευρώ/4ήμερο -- 5ευρώ/ημέρα

YΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ

Μεγάλος Χορηγός: FIX HELLAS

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

MAIN STAGE LIVE

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12.07
NALYSSA GREEN
JAGUAR BOMBS
XAXAKES
MAΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ

 

ΠΕΜΠΤΗ 13.07
PISSTONS
THE OVERJOYED
NO CLEAR MIND
1000MODS
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100 C

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.07
JACK HEART
MELORMAN
A VICTIM OF SOCIETY
BAZOOKA
LAST DRIVE


ΣΑΒΑΤΤΟ 15.07
ANGELIKA DUSK
LEON OF ATHENS
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & Β-ΜOVIES

 

OTHER EVENTS

 

ΤΡΙΤΗ 12.07
LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΙΚΙ (ACTS TBA)
OPENING PARTY BY KARAVOKYRIS & MONOPHONE (AMMOS BEACH BAR)

ΠΕΜΠΤΗ 13.07
ΤΙΜΟΝ SPRINKLE LIVE (ΑΙΓΙΑΛΗ, ΔΡΟΜΑΚΙΑ)

ΣABΑΤΤΟ 15.07
ΛΑΤΕΡΝΑΤΙB ΑFTER PARTY (AMMOS BEACH BAR)

ΚΥΡΙAΚΗ 16.07
NEXT TIME PASSIONS LIVE & CLOSING PARTY (AMMOS BEACH BAR)
MORE TBA

 

Χορηγοί: ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Χρυσός Τοπικός Χορηγός : Aegiali Camping (www.aegialicamping.gr)

Με την υποστήριξη των: Ιris Nails (www.irisnails.gr), Ferryhopper (www.ferryhopper.com)

Τοπικοί Χορηγοί και Χορηγοί Φιλοξενίας στο www.upfestival.gr

ΑΙΓΙΑΛΗ

 

Η παραλία της Αιγιάλης είναι η μεγαλύτερη, περίπου 1000 μέτρα, και από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά.
Στολισμένη με δέντρα-αρμυρίστριες που προσφέρουν τη σκιά τους σε αυτούς που θέλουν. Το τοπίο υπέροχο καθώς διακρίνεται η Αιγιάλη και το νησάκι Νικουριά.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ
Η διαδρομή από τον Πειραιά στην Αμοργό διαρκεί από 5 έως 9 ώρες ανάλογα με το μέσο που θα επιλέξετε. Εκτός από τον Πειραιά έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Μήλο, Σαντορίνη, Σχοινούσα, Κουφονήσια , Ηρακλειά και Δονούσα.

Αεροδρόμιο: το κοντινότερο στη Νάξο

 

Περισσότερες πληροφορίες:
www.upfestival.gr
www.facebook.com/stinadeiaparalia

6ο Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας | 14-15-16 Ιουλίου 2017

Το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012. Ο Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου, προκειμένου να αναδείξει το υπέροχο αυτό τοπίο, διοργάνωσε το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ. Αγαπημένοι καλλιτέχνες δίνουν κάθε χρόνο το παρόν και χιλιάδες θεατές απολαμβάνουν όμορφες μουσικές σε μία πανέμορφη δασική περιοχή. Το 6ο κατά σειρά φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14-16 Ιουλίου. Ο Ορειβατικός Σύνδεσμος σας προσκαλεί και σας υπόσχεται πως θα ζήσετε τρεις αξέχαστες βραδιές.

 

Πρόγραμμα φεστιβαλ

 

Παρασκευή 14 Ιουλίου

Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης

Σωτήρες

Μελίνα Κανά - Πάνος Παπαΐωάννου - Rom Royale

Σωκράτης Μάλαμας

 

Σάββατο 15 Ιουλίου

Πέτρος Μάλαμας

Γιώργος Μάγκας (σε ρυθμούς Jazz)

Ματούλα Ζαμάνη

Γιάννης Χαρούλης

 

Κυριακή 16 Ιουλίου

Polkar

Soul Destiny

Ραδιο SOL

Κωστής Μαραβέγιας

 

Προπώληση εισιτηρίων από 15 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για παιδιά έως 12 ετών

 

 

Περισσότερες πληροφορίες …  πολύ σύντομα

 

http://festival.oreivatikos-kiriakiou.gr/

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου | 29/7 - 25/8

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

29/7/2017 – 25/8/2017

 

Το “3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ξεκινά στις 29 Ιουλίου, στο νησί που είναι συνδυασμένο με υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικά δρώμενα. Η Άνδρος, μια καλοκαιρινή όαση πολιτισμού, θα υποδεχτεί στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο, προσφορά του Αλκιβιάδη Τάττου, στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, σημαντικές παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού. Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, με την ιδιαιτέρως θερμή ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και με την εξαιρετική ποιότητα της διοργάνωσης εκ μέρους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”, με την υποστήριξη των Ανδριωτών και μη χορηγών και την ηθική στήριξη του δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη, η Άνδρος αναδεικνύεται σε έναν θερινό τουριστικό προορισμό, που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και την ποιότητα διαμονής, με τα υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα.

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ “ΦΙΛΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ”

“'Οπως τα τελευταία δύο χρόνια έτσι και φέτος δίνουμε ξανά το καλοκαιρινό ραντεβού στο θέατρο της Ανεμόεσσας Άνδρου, με την υπόσχεση ότι το φετινό 3ο φεστιβάλ θα είναι αντάξιο των προσδοκιών σας. Παραμερίζοντας όλες τις δυσκολίες που οι καιροί φέρνουν στο κατώφλι μας, σαν καραβοκύρηδες που γνωρίζουν από συνθήκες δύσκολου καιρού, εμείς οι Ανδριώτες, προχωράμε ενωμένοι, με συμπαραστάτες τον διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Βούλγαρη και τους στενούς του συνεργάτες. Το θέατρο θα ανοίξει την πόρτα του, την πρώτη μέρα του Ιούλη και μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, θα δίνει βήμα σε ντόπιους φορείς και Συλλόγους, να παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ κατά την περίοδο του Φεστιβάλ, 29/7 - 25/8 θα φιλοξενηθούν επιλεγμένες παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ικανοποιούν το ευρύ φιλότεχνο κοινό. Καλή αντάμωση.” Φίλοι Φεστιβάλ Ανδρου

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Πριν χρόνια, είχα διαβάσει μια σοφή παρατήρηση ενός φανατικού θαυμαστή του μεγάλου Μάνου Κατράκη. «Ξέρω καλά ότι ο Κατράκης έχει πάντα τρακ, κάθε φορά που βγαίνει στη σκηνή, το ίδιο τρακ το έχει και ο θεατής. Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα της πλατείας, πιάνω τον εαυτό μου, εάν αυτό που θα δω, είναι αντάξιο της προσδοκίας μου.» Σε περίπου 60 νύχτες, στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου, θα χτυπάει η καρδιά μου, σ’ αυτή την τεράστια ησυχία μέσα στο σκοτάδι, γι αυτά που επιλέξαμε φέτος, για τις νύχτες πολιτισμού. Το φως του πρώτου προβολέα στη σκηνή, τα ευαίσθητα δάχτυλα του πιανίστα στην έναρξη, τα χρωματιστά πρόσωπα των ηθοποιών λίγο πριν ακουστεί η πρώτη λέξη, με καθησυχάζουν. Είναι η ώρα να καθαρίσουν οι ψυχές μας

Παντελής Βούλγαρης

 

Την αφίσα και το εξώφυλλο του 3ου Φεστιβάλ, φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης, ενώ τα βίντεο είναι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Βούλγαρη και μουσική Σπύρου Λούκου.

Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 2017

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 (ΕΝΑΡΞΗ)

Μουσικοθεατρική παράσταση "ΟΛΟΙ ΕΝΑ, ΦΙΛΑ ΜΕ.. ΚΙ ΑΛΛΟ" του Σταμάτη Κραουνάκη. Τρεις γενιές τραγούδια. Συμμετέχουν εννέα ακόμη καλλιτέχνες, ηθοποιοί και μουσικοί.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Προβολή της κλασικής και δημοφιλούς παράστασης όπερας, από την Metropolitan Opera.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Καμεράτα. Gala ελληνικής οπερέτας με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον "Βαφτιστικό", τους "Απάχηδες των Αθηνών", το "Πικ νικ" κ.α. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές.

 

ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η αισχύλεια τραγωδία "Επτά επί Θήβας" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η κωμικοτραγωδία "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου. Παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Dance Gala: Βραδιά Ρωσικού Μπαλέτου. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί Carmen και στο δεύτερο μέρος Fragment from the ballet Swan Lake, Vokalis και Polovtsian Dances. Συμμετέχουν 16 χορευτές από The Royal Moscow Ballet και δύο σολίστες από μπαλέτο Stanislavsky.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.),παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.

 

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Συναυλία "RESTART" με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες και νέο ήχο, εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδοποιού.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 15 ηθοποιοί και 4 μουσικοί επί σκηνής. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θεατρικός Όμιλος Άνδρου. "Αρσενικό και παλιά δαντέλα", η μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 (ΛΗΞΗ)

Η θεατρική ομάδα "Αλαλούμ" παρουσιάζει την παράσταση "Βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.

18ο Φεστιβάλ Βαρβάρας | 3-4 Αυγούστου 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 2017

...για 18η χρονιά...

 

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ που λαμβάνει χώρα στη Βαρβάρα Χαλκιδικής είναι μια προσπάθεια χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάρας που με μεράκι φροντίζει για την επαφή του τόπου με το “σήμερα” μιας και η Βαρβάρα βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής.

Γνωστοί καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ανάμεσα τους οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, ο Χ. Θηβαίος, Γ. Κούτρας, Γλυκερία, Μ Ασλανίδου, Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Ζερβουδάκης, Μπάμπης Στόκας, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης,Γιαννης Χαρουλης,Παυλος Παυλιδης.


Το Φεστιβάλ αποτελεί μια ευκαιρία ο επισκέπτης να παρακολουθήσει τις συναυλίες και παράλληλα να απολαύσει το καταπληκτικό κλίμα που προσφέρει η Βαρβάρα (600μ. υψόμετρο), τη φυσική ομορφιά του τόπου και της ορεινής Χαλκιδικής καθώς και να γευθεί τη περίφημη τοπική κουζίνα.

Διοργάνωση:
* Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβάρας
* Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβαριωτών Θεσσαλονίκης

 

έως τώρα έχουν ανακοινωθεί:

Μελίνα Κανά - Πάνος Παπαϊωάννου (3/8)

Ελεωνόρα Ζουγανέλη (3/8)

Μάκης Σεβίλογλου (4/8)

 

 

www.facebook.com/ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΒΑΡΒΑΡΑΣfestival-varvaras-194637243929496

ANEMI FESTIVAL | 27-28-29 Ιουλίου 2017 | Φολέγανδρος

Για δεύτερη χρονιά η μουσική μας καλεί στην Φολέγανδρο!

 

27 Ιουλίου | Μinor Project

(Anemi Hotel | Είσοδος με προσκλήσεις)

 

28 Ιουλίου | Kωστής Μαραβέγιας «Κατάστρωμα»  

(Xώρα Φολεγάνδρου | Είσοδος ελεύθερη 

 

29 Iουλίου | Χρήστος Ραφαηλίδης Τρίο

& Closing party με τον Γιώργο Μουχταρίδη / Pepper

(Anemi Hotel | Είσοδος με προσκλήσεις)

 

Το ANEMI FESTIVAL μας καλεί για δεύτερη φορά, τον Ιούλιο του 2017 στην  Φολέγανδρο. Μια μουσική γιορτή με καλεσμένους εκλεκτούς καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν εντός και εκτός συνόρων, πραγματοποιείται και αυτό το καλοκαίρι στο μικρό νησί των Κυκλάδων που όσοι το γνωρίζουν μαγεύονται και επιστρέφουν πάντα σ’αυτό.

Η αγαπημένη Φολέγανδρος... Με την άγρια, πρωτόγονη ομορφιά της... Τις μακρινές, υπέροχες παραλίες της... Το καταφύγιο των πειρατών... Τα καΐκια...Τη Χρυσοσπηλιά...Τα μελτέμια...Και τις διαδοχικές πλατείες της Χώρας που δικαίως διεκδικεί το στέμμα της πιο όμορφης του Αιγαίου.

 

Το μικρό αυτό νησί έγινε πέρυσι τον Ιούλιο το ιδανικό σκηνικό όπου στήθηκε μια γιορτή για τη μουσική. Για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 η Φολέγανδρος φιλοξένησε  ένα φεστιβάλ με jazz χαρακτήρα και εκλεκτούς καλεσμένους δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ζωντανά την αφρόκρεμα της ελληνικής jazz σκηνής. Η επιτυχία του φεστιβάλ που αγκαλιάστηκε από όλους, οδήγησε στην απόφαση της συνέχειάς του. Έτσι, το ANEMI FESTIVAL δίνει το «παρών» για άλλη μια χρονιά και καλεί στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων από τις 27 έως και τις 29 Ιουλίου, μοναδικούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

 

Την πρώτη βραδιά, στις 27 Ιουλίου, θα απολαύσουμε στον προαύλιο χώρο του Anemi Hotel τους νέους και ανερχόμενους Minor Project ενώ την δεύτερη βραδιά, στις 28 Ιουλίου, o αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Κωστής Μαραβέγιας θα παρουσιάσει το “Κατάστρωμα”, την πιο καλοκαιρινή και feelgood συναυλία του στον ανοιχτό χώρο της Πούντας, στην Χώρα του νησιού. Στη συναυλία αυτή θα συμβάλουν με τον μοναδικό τους τρόπο ο βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης και ο ντράμερ Mauricio Zottarelli σε ένα 10λεπτο στιγμιότυπο επί σκηνής που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο όταν συμμετείχαν στη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια εκεί. Την επόμενη ημέρα, στις 29 Ιουλίου, τη σκυτάλη παίρνει το «Χρήστος Ραφαηλίδης Τρίο» με επικεφαλής τον Έλληνα διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό και 2 ξεχωριστούς μουσικούς, από την Βραζιλία και την Ιταλία. Άρωμα Νέας Υόρκης στη Φολέγανδρο από τρεις δεξιοτέχνες της jazz. Το live τους θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Anemi Hotel στον Καραβοστάση.

 

Την αυλαία του φεστιβάλ ρίχνει ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής του PEPPER 96,6, Γιώργος Μουχταρίδης, δημιουργώντας το ιδανικό soundtrack με μουσικές που θα μας ταξιδέψουν από τη Μεσόγειο ως την άκρη της γης.

 

Παράλληλα, τις 3 ημέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται περιηγήσεις στα μονοπάτια του νησιού και στις σπηλιές του από εξειδικευμένους ξεναγούς, προκειμένου όσοι το επισκεφτούν να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν άγνωστες και γοητευτικές πλευρές του.

 

27– 29 Ιουλίου | ANEMI FESTIVAL | Καραβοστάσης και Χώρα Φολεγάνδρου. Και αυτό το καλοκαίρι η μουσική σας καλεί στη Φολέγανδρο!

 

INFO

27.7 | Minor Project | Anemi Hotel| Ώρα έναρξης συναυλίας: 21.30 (είσοδος με προσκλήσεις)

 

28.7 | Κωστής Μαραβέγιας «Κατάστρωμα» | Πούντα, Χώρα Φολεγάνδρου | Ώρα έναρξης: 21.00 | Είσοδος ελεύθερη

 

29.7 | «Χρήστος Ραφαηλίδης Τρίο» | Anemi Hotel | Ώρα έναρξης συναυλίας: 21.00 (είσοδος με προσκλήσεις)

          

«The bright side of the road” με τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό και διευθυντή του Pepper 96,6 Γιώργο Μουχταρίδη να επιλέγει μουσικές για το closing party  του φεστιβάλ | Αnemi Hotel | Ώρα έναρξης: 22.00 (είσοδος με προσκλήσεις)

 

27-28-29.7 | Περιηγήσεις στα μονοπάτια του νησιού και boat tours από την εταιρεία LOCAL PATH & SEAU DIVE CENTER| τηλ. κρατήσεων: 22860 41624 και 6936092060.

 

Λίγα λόγια για τους Minor Project

Οι Minor Project ξεκίνησαν ως μια παρέα φοιτητών από την Πάτρα. Το τραγούδι τους "In Colors" έγινε ένα από τα αγαπημένα αγγλόφωνα tracks της πενταετίας και έμεινε για μεγάλο διάστημα στο top 3 του Shazam και του itunesGR φτάνοντας μέχρι και την πρώτη θέση, ενώ μία σειρά συναυλιών και συνεργασιών με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι: Tom Baxter, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, 2 Cellos, Μαριέττα Φαφούτη κ.ά., τους έφερε πιο κοντά στο αθηναικό κοινό.

Τα ραδιόφωνα τους αγάπησαν, ενώ οι εμφανίσεις τους στο Gazarte ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να τους γνωρίσουν όλοι καλύτερα. Παράλληλα, το συγκρότημα καταπιάστηκε με διάφορους τρόπους με την ελληνική μουσική. Διασκευάζει Απόστολο Καλδάρα και "Της αμαρτίας το στρατί", αλλά και κλασικά τραγούδια όπως η "Οδός Ονείρων" του Μάνου Χατζιδάκι και το "Τόσα Καλοκαίρια" του Μίμη Πλέσσα, τα οποία φαίνεται να αγαπήθηκαν και να συνδέθηκαν με τον ήχο των Minor project.

Λίγα χρόνια μετά το πρώτο δίσκο τους, ο συνθέτης και τραγουδιστής τους Ευστάθιος Δράκος ηχογράφησε με τη Δήμητρα Γαλάνη και το Νίκο Μωραίτη το άλμπουμ «Το βαλς των χαμένων μετά», ενώ αυτήν την εποχή οι MINOR ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους.

 

Λίγα λόγια για τον Κωστή Μαραβέγια

Το καλοκαίρι έρχεται και μαζί με αυτό έρχεται στη Φολέγανδρο και ο αγαπημένος όλων, Κωστής Μαραβέγιας να μας συνεπάρει σε μία συναυλία που δεν θα θέλει κανείς να χάσει.

Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει αποδείξει ότι είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που αγαπάει να εκφράζεται μέσα από τη μουσική και χαίρεται τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί. Ο κόσμος τον εκτιμά και τον ακολουθεί για πολλούς λόγους. Αφήνεται χωρίς δεύτερη σκέψη, για δυο ώρες, να ταυτιστεί μαζί του, να νιώσει τη χαρά του, να ενστερνιστεί την αισιοδοξία του, που τη διατηρεί ακέραια σε πείσμα των καιρών, να νιώσει τις μποέμ ιστορίες που του αφηγείται μέσα, και ανάμεσα, στα τραγούδια, σαν δικές του.

Οπλισμένος με το χαμόγελο, την ευγένεια και τη γοητεία του αλλά κυρίως την μουσική του, υπόσχεται να φέρει κοντά όλους όσους θα βρίσκονται στο υπέροχο κυκλαδονήσι, να τραγουδήσουν αγαπημένα τραγούδια, παλιά και καινούργια, σε μία υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά που θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρτυ κάτω από τα αστέρια.

Τη Παρασκευή 28 Ιουλίου στην Πούντα της Φολεγάνδρου, θα ζήσουμε μια βραδιά με βασικό μήνυμα τη μουσική, την αγάπη, τη χαρά και την ελπίδα! Όλα αυτά δηλαδή που νιώθει ο Κωστής και ανυπομονεί να τα μοιραστεί μαζί μας. 

Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι το τελευταίο του album με της ιστορίες του “Καταστρώματος”. Αλλά όχι μόνο. Ένα μουσικό παιχνίδι με αυτά τα  τραγούδια  που ο Κωστής αγαπά πολύ,  ερμηνευμένα με το μοναδικό του τρόπο.

 

Λίγα λόγια για το «Χρήστος Ραφαηλίδης Τρίο»

Jazz από τη Νέα Υόρκη: μια βραδιά που μας ταξιδεύει στο Blue Note

O Xρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο, ο Gianluca Renzi στο μπάσο και ο Mauricio Zottarelli στα ντραμς θα παρουσιάσουν τη νέα δισκογραφική τους δουλειά, "Near & Dear", που περιέχει κομμάτια απο το ‘The Great American Songbook' (jazz standards), αλλά και συνθέσεις του Χρήστου Ραφαηλίδη, προσφέροντας μια πολυσυλλεκτική εμπειρία ρυθμού και μελωδίας, σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης!

 

Λίγα λόγια για τις περιηγήσεις

• Παραλαβή από το ξενοδοχείο

• Διαδρομή προς Άνω Μεριά(15’)

• Πεζοπορία προς την παραλία Αμπέλι(30-΄35΄)(βατό κατηφορικό μονοπάτι)

• Διάλειμμα στην Παραλία για κολύμπι (30΄)

• Πεζοπορία προς βιολογικούς κήπους σκάλων Βάρσαμου.(5΄) ανηφορικός χωματόδρομος)

• Ξενάγηση στους βιολογικούς κήπους και γεύμα με παραδοσιακά προϊόντα  σε πέτρινο τραπέζι δίπλα στη θάλασσα με συνοδεία κρασιού.(40΄)

• Επιστροφή στο Ξενοδοχείο .

Συνολική διάρκεια περίπου 2 ώρες

 

Boat tour

• Παραλαβή από το ξενοδοχείο

• Επιβίβαση στο σκάφος στο λιμάνι .(5-10΄)

• Επίσκεψη στη σπηλιά Γιωργίτση και κολύμβηση ή snorkeling στα μαγευτικά νερά του σπηλαίου.(50΄)

• Επίσκεψη της παραλίας κάτεργο για κολύμβηση ή snorkeling (50΄)

• Επιστροφή στο Λιμάνι(10΄)

• Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.

 

Συνολική διάρκεια: 2 ώρες

Custom made tour for Anemi Festival by Local Path & SEAU dive center 

Inland tour

Rhodes Summer Festival 2017

5ος χρόνος Rhodes Summer Festival

Ακόμα πιο συναρπαστικό! Ακόμα πιο φωτεινό! Ακόμα πιο καινοτόμο!

 

Με δράσεις επικεντρωμένες στο θεατή!

Με έμφαση στην οικολογία!

Με δημιουργία γραμμής πολιτισμού στα Μέσα Μεταφοράς!

 

Μείνετε συντονισμένοι!

 

Σε λίγες ημέρες κοντά σας το νέο μας website με όλα τα νέα, εισιτήρια, πληροφορίες και με καινοτόμες υπηρεσίες!

 

----- έως σήμερα έχουν ανακοινωθεί -----

26/7 Συναυλία | Ελεωνόρα Ζουγανέλη |  Έναρξη φεστιβάλ

04/8 Θέατρο | Πέτρες στις τσέπες του"

21/8 Συναυλία | Βασίλης Παπακωνσταντίνου

25/8 Συναυλία | Γιάννης Κότσιρας & Μιρέλα Πάχου

Read More

39o River Party | 2-6 August 2017 | #LiveTheUltimateExperience

39ο RIVER PARTY

2 – 6 Αυγούστου 2017

#LiveTheUltimateExperience

 

Το 39ο River Party, το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα επιστρέφει! 

Λίγο πριν το καλοκαίρι κάνει επισήμως την είσοδο του και αρχίσουμε όλοι να προγραμματίζουμε διακοπές,το River Party μας στέλνει "σήμα" από την καρδιά του Νεστορίου κ μας προσκαλεί στο πιο ονειρεμένο μέρος της Βόρειας Ελλάδας!

5 μέρες γεμάτες συναυλίες, ατελείωτες ώρες διασκέδασης και πολλά happenings!

 Ένα φεστιβάλ στο οποίο χτυπά η καρδιά της μουσικής!

Ζήστε την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία σε έναν επίγειο, καλά κρυμμένο παράδεισο, στο Νεστόριο της Καστοριάς!

To 39o River Party αποτελεί τον καλοκαιρινό προορισμό για όλους όσοι αγαπούν τον κατασκηνωτικό τουρισμό.

 Σε ένα μοναδικό τοπίο δίπλα στο ποτάμι είναι αδιαμφισβήτητα το φεστιβάλ του καλοκαιριού και ένας μαγικός προορισμός διακοπών για τους νέους και όχι μόνο!

Φέτος το σύνθημα είναι  #LiveTheUltimateExperience και αυτό τα λέει όλα! 

Το μεγαλύτερο πάρτυ του καλοκαιριού, στο πιο μαγευτικό τοπίο με το πιο δυναμικό κοινό επιστρέφει! 

Το φετινό line - up θα ανακοινώνεται σταδιακά και θα περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής!

 

Ήδη από τα social media του River Party ανακοινώθηκε η πρώτη μεγάλη συμμετοχή: 

Nατάσσα Μποφίλιου 

Melisses

Planet of Zeus

Μίλτος Πασχαλίδης

 

4 Ζώνες Κατασκήνωσης με θεματική διάσταση!

Ο Παράδεισος, η Χαβάη, το Ινδιάνικο χωριό και η Ζούγκλα περιμένουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα!

  5 μέρες γεμάτες μουσικής σε 4 stages!

Οι σκηνές του River Party όπου δε σταματάει ποτέ η μουσική, από νωρίς το πρωί έως και μετά τα μεσάνυχτα!!!

“Riverside stage”

“Forestage”

“Into the jungle stage”

“Tequila stage”

 

River Radio

To ραδιόφωνο του River Party θα μεταδίδει ένα μοναδικό πρόγραμμα μέσω επιλεγμένων τοπικών σταθμών με live streaming σε όλους τους Νομούς της χώρας.

 

Αν θέλετε πληροφορίες για όλα τα πακέτα

(River Tent - River BUS - VIP all access - VIP Village) πατήστε εδώ: 

https://www.viva.gr/tickets/festival/39-river-party/

 

Αν θέλετε ασταμάτητη ενημέρωση μπείτε στο Facebook page :

https://www.facebook.com/River-Party-Official-567701876718094/

 

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 72 94 906

Διοργάνωση – Παραγωγή: 

People Entertaiment Group

www.people.gr 

ElaiΩnas Festival 2017 | 1-12 Ιουνίου

ELAIΩNAS FESTIVAL 2017.

Η ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ.

Μεταμορφώσεις ενός οικείου προσώπου από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Η Αθήνα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές.

Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Αθήνας, το ElaiΩnas Festival σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έρχεται για τρίτη χρονιά παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ και εκθέσεις εμπνευσμένες από την ίδια την ιστορία αυτής της πόλης. Στις δυο πρώτες διοργανώσεις (2015 & 2016), χτίστηκε πάνω σε θεματικές που αφορούσαν στην αρχαία Αθήνα, τον Ελαιώνα, την Οδύσσεια, την έννοια της αρχαίας πόλης και την εξέλιξη της στο σύγχρονο αστικό τοπίο.
Φέτος, το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην Αθήνα από τον 19ο αιώνα ως σήμερα.

Ξένοι περιηγητές και φιλέλληνες, από τον Μπάιρον μέχρι τον σύγχρονό μας Λακαριέρ, όλοι βιώνουν το ταξίδι στην Αθήνα σαν επιστροφή στις δικές τους αληθινές ρίζες και προβάλουν πάνω της την αναζήτηση μιας εσώτερης νοητής Ιθάκης - την ίδια την πηγή του ανθρωπισμού.

Τα δύο τελευταία χρόνια το ElaiΩnas Festival δημιούργησε ένα δίκτυο αφύπνισης με τον κόπο και τη συνεισφορά πολλών ανθρώπων του πνεύματος, καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών. Φέτος, σκοπός είναι να δοθεί ξανά η δυνατότητα σε μουσικούς και σκηνοθέτες να πειραματιστούν με τις ομάδες τους και να ανεβάσουν πρωτότυπες παραστάσεις για το φεστιβάλ, εμπνευσμένες από διαχρονικά ελληνικά και όχι μόνο κείμενα, δοκίμια, μονογραφίες, έργα τέχνης και μελέτες που αφορούν στο φυσικό και το αστικό τοπίο και ό,τι έρχεται σε διάλογο με αυτά.

Οι δράσεις του φεστιβάλ θα εξελιχθούν από την Πέμπτη 1 Ιουνίου εώς την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα και από την Πέμπτη 8 Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο ιστορικό Υπόγειο της Πεσμαζόγλου. Η λήξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα σε μια ανοιχτή για όλους, κοινή ‘’τράπεζα αγάπης’’, με Αμοργιανή κουζίνα και προϊόντα. Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα παρέχεται μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους νέους της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ένα κουάρτετο εγχόρδων στο Αρχαίο Γυμνάσιο του Πλάτωνα, ένα πιάνο με ουρά μέσα στα δέντρα του πάρκου, η λίμνη της Κερκίνης, ο βυθός των μικρών Κυκλάδων, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Ρούλα Πατεράκη, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Νίκος Ψάρρας και ο γιος του Ζακ-Υβ Κουστώ συνθέτουν μεταξύ άλλων το μωσαϊκό του φετινού φεστιβάλ.

 

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα του ElaiΩnas Festival 2017.

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ / 1-7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι δράσεις θα γίνουν κυρίως στο Αρχαίο γυμνάσιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου

 

Πέμπτη 1 Ιουνίου

19:00 Μουσική - Bloco Swinguera

Βραζιλιάνικα κρουστά και ρυθμοί.

20.00 Θεατρικό δρώμενο - “Περί έρωτος”- Πλάτων, “Συμπόσιον”.

Με αφορμή ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας φιλοσοφίας, το Συμπόσιο του Πλάτωνα, επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες προερχόμενοι από διαφορετικά πεδία τέχνης (αρχιτεκτονική, μουσική, υποκριτική, σκηνοθεσία, χορός- ακροβασία), καλούνται στο ίδιο μέρος που ο φιλόσοφος συνέγραψε το έργο του να ερευνήσουν το ζήτημα του έρωτα.

Σκηνική σύνθεση/ Σκηνοθετική Επιμέλεια- Εύα ΟικονόμουΒαμβακά. Σκηνογραφική επιμέλεια: Όλγα Μπρούμα.

Συμμετέχουν- Συνδημιουργούν: Στέλλα Αυγουστίδου, Κατερίνα Δημάτη, Λυδία Δημητριάδη, Όλγα Μπρούμα, Δήμητρα Τάμπαση, Ελεάννα Φινοκαλιώτη. Ερμηνεύουν: Ευθύμης Χαλκίδης, Χρυσαλένα Χριστοπούλου. Λυδία Δημητριάδη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, κ.α.

21:00 Μουσική - Frog String Quartet

Θέματα από την παράδοση της τζαζ και των Βαλκανίων, με τον κλασσικό ήχο ενός κουαρτέτου εγχόρδων.

Γιάννης Ζαριάς - Βιολί, Θέμης Νικολούδης - Βιολί, Μιχάλης Καταχανάς - Βιόλα, Κώστας Αρσένης - κοντραμπάσο

 

Παρασκευή 2 Ιουνίου

20:00 Περφόρμανς - Μικρό Σχόλιο για την Ιφιγένεια εν Αυλίδι.

Στο αρχαίο Γυμνάσιο του πάρκου, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς θα διαβάσει μέρος του έργου “Μικρό Σχόλιο για την Ιφιγένεια εν Αυλίδι”, ενώ η χορεύτρια Μυρτώ Δελημιχάλη θα στήσει ένα αυτοσχεδιαστικό solo performance βασισμένο στη μεταστροφή της Ιφιγένειας.

21:00 Μουσική - Εύα Ατματζίδου

Η κιθαρίστρια και συνθέτης Εύα Ατματζίδου, αναζητώντας διαρκώς νέους ήχους και τρόπους έκφρασης, παρουσιάζει τις συνθέσεις της για σόλο ακουστική και δωδεκάχορδη κιθάρα.

 

Σάββατο 3 Ιουνίου

20:00 Μουσική - POLYPALA

Με αυτή την πρώτη συνεργασία τους ως POLYPALA, ο τρομπετίστας Αντρέας Πολυζωγόπουλος και ο μπασίστας Γιώργος Παλαμιώτης, προσκαλούν σε ένα ταξίδι σε μέρη και χρόνους, που ο ίδιος ο ακροατής είναι ελεύθερος να ορίσει όπως θέλει.

 

Κυριακή 4 Ιουνίου

19:00 Θεατρικό δρώμενο - Εντός εκτός και επί της Πολιτείας.

Επτά νέοι άνθρωποι αφηγούνται, αναρωτιούνται, προβληματίζονται για την αξία της δικαιοσύνης και την εξέλιξη της μέχρι σήμερα. Συνωμοτούν «σε κύκλο» και απευθύνονται στο κοινό/θεατές σε μια ενεργή συνομιλία μεταξύ του τότε και του τώρα.

Ερευνούν και συμμετέχουν: Αλέξανδρος Αμπράζης, Ειρήνη Ζήκα, Ιάσωνας Καστόρης, Γιάννης Κουρμπάνης, Δανάη Μουτσοπούλου, Σταμάτης Μπάκνης. Σύλληψη/σκηνοθεσία: Ναταλία Στυλιανού.

Βοηθοί σκηνοθέτη/συντονιστές ερευνητικής ομάδας: Δήμητρα Δρακοπούλου, Ιάκωβος Μηνδρινός. Ευχαριστούμε πολύ την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ‘’Δήλος’’ και ιδιαίτερα την κα Δήμητρα Χατούπη για την πολύτιμη προσφορά και την βοήθεια της για αυτήν την εκπαιδευτική δράση.

21:00 Μουσική – Μυταράκης/Σκούτας

Ένα ιδιαίτερο ντουέτο που επανατοποθετεί στο σήμερα το ρεμπέτικο.

Βασίλης Σκούτας – Μπουζούκι, Δημήτρης Μυταράκης – Κιθάρα

 

Δευτέρα 5 Ιουνίου

20:00 Μουσική - Πνοές, χορδές και ήρωες του αρχαίου μύθου.

Θα ακουστούν έργα των Απόστολου Ντάρλα, Κλωντ Ντεμπυσύ, Γουίλιαμ Άλγουην, Άλαν Χοβχάνες.

Γωγώ Ξαγαρά-άρπα, Νίκος Νικόπουλος-φλάουτο

21:30 Σινεμά - Οι μέρες της λίμνης (2016)

Το βραβευμένο από την wwf ντοκυμαντέρ της Χαράς Φράγκου και της Πανδώρας Μουρίκη, για την λίμνη Κερκίνη μέσα από μια ανθρώπινη ιστορία.

 

Τρίτη 6 Ιουνίου

20:00 Μουσική - Αλέκος Βρέττος quartet

Jazz με Αραβικά, Ελληνικά και Αρμένικα στοιχεία παίζουν οι: Αλέκος Βρέττος – ούτι, Δημήτρης Σεβδαλής – πιάνο, Ντίνος Μάνος – κοντραμπάσο, Δημήτρης Κλωνής - τύμπανα

21:30 Σινεμά - Guardians Of The Aegean (2016)

Το αιγαίο, οι ψαράδες του και η συνύπαρξή τους με την θάλασσα. Πολυβραβευμένο ντοκυμαντέρ του Όμηρου Ευαγγελινού, με τούς Pierre-Yves Cousteau και Πέτρο Νικολαίδη

 

Tετάρτη 7 Ιουνίου

20:30 Μουσική - Στάθης Άννινος

Προσωπικές συνθέσεις αλλά και διασκευές αγαπημένων του συνθετών, επιλεγμένες για σόλο πιάνο.

Εκτός από όσα αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα, θα υπάρχουν παράλληλα δρώμενα, αλλά και θα γίνουν αρκετές ακόμα δράσεις στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο Πολιτεία. Αναλυτικές πληροφορίες στο www.elaionasfestival.com

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ–ΥΠΟΓΕΙΟ / 8 - 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πέμπτη 8 Ιουνίου

21.00 Θέατρική παράσταση - Εξόριστοι εις τας Αθήνας

Δύο πρόσωπα. Ένας άνδρας και μια γυναίκα αφηγούνται με τη βοήθεια ενός λαούτου, τη ζωή στην Αθήνα στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Τη δραματουργική βάση της παράστασης θα αποτελέσουν διηγήματα της «αλογιάριαστης γενιάς» των πεζογράφων της Ελλάδας του 1920. Η σύνθεση του κειμένου και η δραματουργική επεξεργασία θα πραγματοποιηθεί από το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς σε συνεργασία με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Δ. Τζαμιώτη. Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης. Ηθοποιοί: Ναταλία Στυλιανού, Στάθης Κόκκορης. Στο λαούτο η Μαρία Πλουμή.

22:30 Μουσική – Δημήτρης Καλαμαράς quartet

Ένα από τα πιό νέα σχήματα της Αθηναικής jazz σκηνής σε προσωπικές συνθέσεις.

Δημήτρης Καλαμαράς - κιθάρα, Δημήτρης Καματερός - πίανο, Σωτήρης Τσόλης - ντραμς, Λαμπρος Παπανικολάου - μπάσο

 

Παρασκευή 9 Ιουνίου

21:00 Θεατρικό δρώμενο - Μεράκι που το’χω να υπάρξω ακόμη

Βασισμένο σε ποιήματα του Ν. Καρούζου. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Γεωργουδάκη. Δραματουργική Συνεργασία: Έλενα Τριανταφυλοπούλου. Παίζουν: Ειρήνη Κότσιφα, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Χάρης Φλέουρας.

22:30 Μουσική - Tricoolore (συμμετέχει και ο Παντελής Στόικος)

Μέσα στον παγκόσμιο χαρακτήρα της τζαζ, από την αφρικάνικη «ψυχή» της νέας Ορλεάνης και τους γαλλικούς πειραματισμούς, ως τα μακάμια της ανατολής, ενσωματώνεται η ελληνική έκφραση και παράδοση. World jazz.

Άγγελος Δούκας - Πιάνο, Νίκος Δούκας - Μπάσσο, Βασίλης Βασιλείου - Τύμπανα,Κρουστά, Παντελής Στόικος – τρομπέτα.

 

Σάββατο 10 Ιουνίου

20:00 Μουσικό αναλόγιο - Στα σκοτεινά πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε.

βασισμένο στο ποίημα “Ο τελευταίος σταθμός” του Γ. Σεφέρη. Η Μάνια Παπαδημητρίου διαβάζει το γνωστό ποίημα του Γ. Σεφέρη που αποτελεί την αφορμή για την δημιουργία αυτού του δρώμενου. Η Φ. Παπαδόδημα μελοποιεί αποσπάσματα του ποιήματος αλλά και άλλων ποιημάτων του σπουδαίου ποιητή με παρόμοιο θεματικό άξονα.

21:00 Θεατρικό δρώμενο – Μικρό σχόλιο ετά την επιστροφή της Ιφιγένειας.

Βασισμένο στην Επιστροφή της Ιφιγένειας, του Γιάννη Ρίτσου και άλλα κείμενα.

Ιδέα-Σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα. Εικαστικός: Αλέξανδρος Κακλαμάνος. Χορεύτρια: Μυρτώ Δελημιχαλή.

Με τους ηθοποιούς: Στέλλα Αντύπα, Αλέξανδρο Μυλωνά, Κατερίνα Φωτιάδη.

 

Κυριακή 11 Ιουνίου

19:00 Θέατρική παράσταση - “Murder in the Cathedral. “ - church reading version

Murder in the Cathedral. «Το φονικό στην εκκλησιά». Δύο κορυφαίοι ποιητές του 20ου αιώνα, δυο νομπελίστες, παραδίδουν στην ελληνική γλώσσα ένα σπουδαίο έργο. Το πρώτο ολοκληρωμένο κείμενο του Τόμας Έλιοτ για το θέατρο, ένα ποιητικό όραμα που γράφτηκε για τις γιορτές του Καντέρμπουρι το 1935 και που μεταφράστηκε το 1963 από τον Γιώργο Σεφέρη, λίγους μήνες πριν την βράβευσή του από τη Σουηδική Ακαδημία.

Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη.Μετεγγραφή για δύο πρόσωπα: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης.

Σκηνογραφική Επιμέλεια: Δήμητρα Λιάκουρα.. Επιμέλεια φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα. Ερμηνεύουν η Ρούλα Πατεράκη και ο Νίκος Ψαρράς

21:00 Μουσική - Orquesta Nostalgia

Ελληνοκουβανική σύμπραξη με τους:

Φωτεινή Παπαδόδημα – φωνή, Γιώργο Παλαμιώτη – ακ.κιθάρα, Yoel Soto – μπάσο, Anjo – κρουστά

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ/ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Δευτέρα 12 Ιουνίου

19:00 Αμοργιανή κοινή τράπεζα αγάπης.

Πατατάτο, παξιμάδια, ζυμαρικά και άλλα παραδοσιακά Αμοργιανά προιόντα, σε ένα ανοιχτό γεύμα/γιορτή, για το κλείσιμο του φεστιβάλ, με παράλληλα δρώμενα.

 

---Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις του ElaiΩnas Festival είναι δωρεάν---

 

Περισσότερες δράσεις θα ανακοινωθούν στο www.elaionasfestival.com.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Φωτεινή Παπαδόδημα & Γιώργος Παλαμιώτης

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων" 2017 | Από 7/6 έως 16/9

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «στη σκιά των βράχων» 2017

7 Ιουνίου – 16 Σεπτεμβρίου

 

Φεστιβάλ «στη σκιά των βράχων». Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού στο θέατρο Βράχων είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό μας ραντεβού. Με διακριτό στίγμα στην πολιτιστική ζωή της Αττικής είναι ένας θεσμός που τιμά τις αξίες της καλλιτεχνικής έκφρασης .με στόχο την ποιοτική ψυχαγωγία

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Βόγλη, μια σημαντική προσωπικότητα του θεάτρου και κινηματογράφου, που υπήρξε δημότης Βύρωνα, ανήσυχος και δραστήριος πολίτης. Στη μνήμη του θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην καλλιτεχνική του πορεία από το ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι του δήμου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ που ξεκινά στις 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει εκδηλώσεις με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του θεάτρου, παραστάσεις συναυλίες από νέους δημιουργούς αλλά και τα τοπικά εργαστήρια θεάτρου. Αγκαλιάζει τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση αλλά και την παράδοση και την ερασιτεχνική δημιουργία.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο - παρά τη γενική οικονομική δυσπραγία - το Δίκτυο Πολιτισμού προβαίνει σε εργασίες αναβάθμισης του χώρου για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες. Την περσινή χρονιά έγινε ανακαίνιση των καμαρινιών και των wc ενώ φέτος εκτός από την επιμέλεια της ορχήστρας (τσιμεντόστρωση) του μεγάλου θεάτρου Μελίνα Μερκούρη θα υπάρχει ένα καινούργιο κυλικείο στον περιβάλλοντα χώρο του θεάτρου.

Με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι το καταφύγιο μας στους καιρούς των δυσκολιών, το φεστιβάλ «στη σκιά των βράχων» παραμένει μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή, που μας δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούμε και να δημιουργήσουμε τις δικές μας οάσεις.

Από τις 7 Ιουνίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου, δίνουμε το δικό μας ραντεβού στο φεστιβάλ «στη σκιά των βράχων»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

7 ΙΟΥΝΙΟΥ – 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

Τετάρτη 7 Ιουνίου

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

O Μίλτος Πασχαλίδης στην πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία με νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες» πλάι στα δικά του αγαπημένα τραγούδια και ό,τι φέρει η στιγμή.

 

Δευτέρα 12, Τρίτη 13, Τετάρτη 14 Ιουνίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

Ένα ταξίδι με μουσικές, μελωδίες, νότες, εικόνες και συναισθήματα με το λαούτο και τη χαρακτηριστική φωνή του Γιάννη Χαρούλη. Ανάμεσα στα άλλα θα παρουσιάσει τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Ο δωδεκάλογος του γύφτου» με τον δικό του αυθεντικό παραδοσιακό αλλά εξωστρεφή τρόπο.

 

Πέμπτη 15 Ιουνίου

ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ & ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ

μαζί τους ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

«Ένας κόσμος τραγούδια»

Φιλική συμμετοχή: Πίτσα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Κούκα

και ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ένας κόσμος τραγούδια και η πιο δυνατή καλοκαιρινή μουσική, παρέα είναι εδώ. Μία παρέα που την ενώνουν σπουδαία κοινά σημεία. Το πάθος, ο σεβασμός και η αγάπη για τα τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία και η απροσποίητη, αυθεντική και δυνατή ερμηνεία.

 

Δευτέρα 19 Ιουνίου

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

«Love Tour»

Από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, με έντονη και σημαντική παρουσία. Είναι η φωνή που έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με κάθε μας συναίσθημα, με στιγμές μας γεμάτες χαρά, αλλά και λύπη, αγάπη, πάθος και έρωτα. Η φωνή που ακολουθούμε και αγαπάμε να ακούμε!

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου

Ιάκωβου Καμπανέλλη

«Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ»

Σκηνοθεσία: Τάσος Χαλκιάς

Το σατιρικό θεατρικό μονόπρακτο παρουσιάζεται σε ελεύθερη απόδοση της Κατερίνας Καμπανέλλη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του θεατρικού δασκάλου Ιάκωβου Καμπανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 ετών από το θάνατό του.

 

Πέμπτη 22 Ιουνίου

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ

«25 Χρόνια Άγαμοι Θύται»

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Άγαμοι Θύται και Σπύρος Παπαδόπουλος σ’ ένα επετειακό υπερθέαμα

με 16 ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς σε κείμενα Δήμητρας Παπαδοπούλου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Χρήστου Τολιάδη.

Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Χρήστος Μητρέντζης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής, Σοφία Παπουλάκου και η Ρούλα Μανισάνου. Και φυσικά, o βιρτουόζος Σπύρος Παπαδόπουλος.

 

Τρίτη 27 Ιουνίου

Σολων Λεκκας, Δημητρης Μυστακιδης, Μαρια Σουλτατου

«Αμανέδες, ρεμπέτικα & άλλα....»

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κυριάκος Γκουβέντας

Ο λαϊκός μουσικός και περίφημος αμανετζής Σόλων Λέκκας από τη Μυτιλήνη, ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια με τον ιδιόρρυθμο σπάνιο και αυθεντικό του τρόπο. Μαζί του ο σπουδαίος κιθαρίστας και τραγουδιστής, Δημήτρης Μυστακίδης που ενορχηστρώνει τα ρεμπέτικα τραγούδια αποκλειστικά με κιθάρα και η Μαρία Σουλτάτου, από τις πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες του σύγχρονου λαϊκού ρεπερτορίου. Χορεύει ο Ιγνάτιος Πιπίνης και η χορευτική ομάδα του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων "ΟΠΑ" με καταγωγή από τον Μεσότοπο Λέσβου.

 

Πέμπτη 29 Ιουνίου

Βασίλης Φλωρος

«…κι ακούν όσους σιωπούνε»

Μαζί του η Ειρήνη Κωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μπάκουλης και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Terra Voce

Opening act: Κατερίνα Αναγνώστου & Müzikal Ifade Duet

Ο τραγουδοποιός συναντά γνώριμους αλλά και νέους εξαίρετους φίλους σε μια φαινομενικά ετερόκλητη σύμπραξη με κοινό τόπο, τον Λόγο, ως γενεσιουργό αιτία, ως μαθηματική αναλογία, αλλά και ως μήτρα ρυθμού.

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Ευριπίδη

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα,

Αργυρώ Καπαρού, κ.α.

Η ιστορία της Ιφιγένειας ζωντανεύει με έναν φρέσκο και καινούριο τρόπο. Έναν τρόπο που δανείζεται τη γλώσσα της αφήγησης η οποία είναι η ρίζα του θεάτρου και στηρίζεται στο παιχνίδι αλλαγής ρόλων ανάμεσα στους τρεις υποκριτές και τον χορό.

 

Κυριακή 1 Ιουλίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

"Με λογισμό και μ' όνειρο"

Τραγουδούν: Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Λάκης Χαλκιάς

Κώστας Μακεδόνας, Δάφνη Ζουρνατζή, Κατερίνα Παράσχου

Συμμετέχουν: Φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από τον κύκλο τραγουδιών Εντεύθεν αλλά και αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα μουσικά του έργα Χρονικό, Ιθαγένεια, Θητεία, Ήλιος ο Πρώτος, Μετανάστες, Ανεξάρτητα, Σεργιάνι στον κόσμο, Τα Τραγούδια του νέου πατέρα, που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

 

Κυριακή 2 Ιουλίου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μαρί Τζόουνς

«Πετρες στις τσεπες του»

Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου - Μάκης Παπαδημητρίου

Ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς.

 

Δευτέρα 3  Ιουλίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

«Μια φορά θυμάμαι…»

Ο Γιάννης Σπανός μας έχει χαρίσει επί έξι δεκαετίες πολλές από τις ομορφότερες στιγμές που υπήρξαν ποτέ. Προικισμένος με ένα διακριτό και ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό προσωπικό στίγμα, ενσωμάτωσε έναν ευρωπαϊκό αέρα στην ελληνική μουσική σκηνή.

Μια μεγάλη συναυλία με μια πλειάδα σπουδαίων τραγουδιστών (αλφαβητικά):

Ελένη Δήμου, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Αλέκα Κανελλίδου, Κώστας Καραφώτης, Κατερίνα Κούκα, Κώστας Μακεδόνας, Μανώλης Μητσιάς, Πένυ Ξενάκη, Λάκης Παπαδόπουλος, Τάνια Τσανακλίδου, Κώστας Χατζής και οι Active Member.

Ειδική εμφάνιση και παρουσίαση ο Γρηγόρης Βαλτινός.

 

Τετάρτη 5 Ιουλίου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Όλα είναι για μας»

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου – o Βασίλης όσων τον ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια – στήνει όπως πάντα μια συναυλία γεμάτη ρυθμό και συγκίνηση. Επιλέγοντας τραγούδια που σημάδεψαν την 45χρονη πορεία του, αλλά και με αφορμή τον καινούριο του δίσκο «Όλα είναι για μας» σε μουσικές ενός από τους σημαντικότερους νέους συνθέτες, του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του επί είκοσι χρόνια συνεργάτη του Βασίλη, Οδυσσέα Ιωάννου.

 

Πέμπτη 6 Ιουλίου

Γυναικεία ορχήστρα και χορωδία Banat al-Quds

Τα Κορίτσια Της Ιερουσαλήμ

(από την Παλαιστίνη)

«Σ’ αυτή τη γη υπάρχουν λόγοι που αξίζουν τη ζωή»

Με την υποστήριξη της UNICEF και του Δήμου Βύρωνα

Η γυναικεία ορχήστρα Banat al-Quds ιδρύθηκε το 2013 από το Εθνικό Μουσικό Ωδείο Edward Said (ESNCM, 1993) και έχει 5 παραρτήματα που βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ, τη Ναμπλούς, τη Γάζα, τη Ραμάλα και τη Βηθλεέμ. Στα είκοσι επτά μέλη της περιλαμβάνονται μουσικοί που παίζουν αραβικά όργανα όπως, ούτι, κανόνας και ανατολίτικα κρουστά, δυτικά όργανα όπως βιολί, βιολοντσέλο, κόντρα μπάσο, φλάουτο και κλαρινέτο καθώς και τραγουδιστές.

 

Παρασκευή 7 Ιουλίου

Αριστοφάνους

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος

Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού

Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης , Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη, Γιάννης Μπέζος και 14μελής θίασος.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερμηνεύει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη Λυσιστράτη. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη αναμετρώνται με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε ποτέ η κωμική ψυχή( Κινησίας – Μυρίνη).

Ο Γιάννης Μπέζος ερμηνεύει τον Πρόβουλο, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη.

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου

«Piaf! TheShow»

Αφιέρωμα στην Edith Piaf με τηνAnne Carrere

Η ζωή της Piaf, στην καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη θρυλική ερμηνεύτρια! O πολυκύμαντος βίος του θρυλικού σπουργιτιού σ’ ένα οπτικοακουστικό θέαμα μέσα από τα τραγούδια της Edith Piaf που έγραψαν ιστορία. Μια μεγάλη διεθνής επιτυχία με πάνω από 200 παραστάσεις σε τρεις ηπείρους και χειροκροτήθηκε ήδη από μισό εκατομμύριο θεατές.

 

Τετάρτη 12 Ιουλίου

Ομάδα Ιδέα

«Το Δέντρο του Οιδίποδα»

Κείμενο: Ομάδα Ιδέα

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης

Παίζουν: Κώστας Γάκης, Μυρτώ Γκόνη, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Σταύρος Λιλικάκης, Κώστας Μαγκλάρας, Νεφέλη Μαρκάκη, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Ένα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα. Μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές, χοϊκές, αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες. Οι ηθοποιοί για ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αιωρούνται σε πανιά, καταβροχθίζουν άπληστα τον εναέριο χώρο του θεάτρου. Πίσω από αυτές τις εναέριες δράσεις κρύβεται μια απλή αρχή: ο τραγικός ήρωας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια των θεών...

 

Παρασκευή 14 Ιουλίου

Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band

Πετρολούκας Χαλκιάς

Opening act: Gadjo Dilo

Ο Goran Bregovic, διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια μαζί με τους Wedding and Funeral Band συναντά για πρώτη φορά έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς τον Πετρολούκα Χαλκιά. Μαζί τους οι ταλαντούχοι GadjoDilo.

 

Δευτέρα 17 Ιουλίου

Ομάδα εκφρασης Κρητικων Χορων Μεγαλακάκη

Πολιτιστικος Οργανισμος «Πυρρίχιος Ακαδημία»

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ»

Η Κρήτη & ο Πόντος ανταμώνουν

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ», αυτή η επίκαιρη φράση του Νίκου Καζαντζάκη, ενέπνευσε τους Γιάννη & Γιώργο Μεγαλακάκη, αδέλφια από την Κρήτη και δεξιοτέχνες χορευτές, την ομάδα των επίλεκτων χορευτών και μουσικών τους καθώς και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πυρρίχιος Ακαδημία με υπεύθυνο τον Όμηρο Παχατουρίδη να ενωθούν και δημιουργήσουν μία ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση.

 

Δευτέρα 24 Ιουλίου

Σοφοκλέους

«ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ»

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία– Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Σ. Τσακίρης

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Ήμελλος, Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Λάλος, Τζέννυ Κόλλια

Ο Σταύρος Τσακίρης, ερευνά μια φόρμα αφήγησης της τραγωδίας σαν μια κοινή γιορτή θεατών και ηθοποιών. Σ’ ένα άδειο τοπίο, με τη χρήση ελάχιστων αντικειμένων, παρακολουθούμε σαν μια «παραβολή» τις τελευταίες στιγμές του Οιδίποδα. Οι ηθοποιοί «ντύνονται» τους ήρωες, που εμφανίζονται κι εξαφανίζονται σαν οπτασίες του ετοιμοθάνατου Οιδίποδα. Το ίδιο και οι χώροι. Σχηματίζονται, αλλάζουν και αναιρούνται «μαγικά».

 

Τετάρτη 26 Ιουλίου

Αφιέρωμα στον Γιάννη Βόγλη

Από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα

Κείμενα – επιμέλεια: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Διαβάζουν μέλη του εργαστηρίου

 

Δευτέρα 31 Ιουλίου

Γεωργίου Βιζυηνού

«Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον»

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, κίνηση, σκηνοθεσία:

Δήμος Αβδελιώδης

Με την Ιωάννα Παππά

Ο Δήμος Αβδελιώδης μετά τη συγκλονιστική «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη», υπό την Αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επανέρχεται με μια νέα σκηνοθεσία του αριστουργήματος του μεγάλου Θρακιώτη πεζογράφου και ποιητή με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Παππά.

 

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ

«ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ»

Ένα υπερθέαμα που ζωντανεύει το θρυλικό παρελθόν μιας περιοχής που σήμερα μαστίζεται από τον πόλεμο και την καταστροφή

Σκηνοθεσία: Μαρία Περετζή

Κείμενο: Δημήτρης Περετζής, Μαρία Περετζή

Παίζουν:

Δημήτρης Γασπαράτος, Γιώργος Κωστογιάννης, Σταύρος Κάππας, Ιουλία Βεντίκου, Εύα Αυλίδου, Σταμάτης Λόγος, Δημήτρης Μπόζες, Άννα Κυπραίου, Ίρις Μπαγλανέα, Δημήτρης Νέλλας, κ.α.

Η παράσταση «Γκιλγκαμές» είναι σταθμός στην παράδοση του Θεάτρου του Ιερού που επί 26 χρόνια δημιουργεί η Μαρία Περετζή με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ. Η ζωντανή μουσική, τα χορευτικά, τα εξαιρετικά κουστούμια και οι συγκλονιστικές ερμηνείες αναδεικνύουν τη δύναμη και την πανανθρώπινη διάσταση του Βαβυλωνιακού Έπους του Γκιλγκαμές, του παλιότερου λογοτεχνικού έργου που έχει καταγραφεί και διασωθεί.

 

Τετάρτη 30 Αυγούστου

Σαράντη Κασσάρα

"ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΣ"

Πιάνο – Διεύθυνση: Σαράντης Κασσάρας

Με ορχήστρα λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων

Ερμηνεύουν:

Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Θωμόπουλος, Ασπασία Θεοφίλου, Ιφιγένεια Ιωάννου, Γεώργιος Ντόβολος

O σύνδεσμος BYRON παρουσιάζει το έργο «Μικρασίας Έξοδος» που βασίζεται στο βιβλίο της Ευαγγελίας Αγγελικής Πεχλιβανίδου. Η σύνθεση του έγινε το 2012 και παρουσιάσθηκε στο Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" Καλαμαριάς τον Οκτώβριο του 2014, τον Μάρτιο του 2016 και στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2016 με μεγάλη επιτυχία.

 

Πέμπτη 31 Αυγούστου

«Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Αυτά που είδαν τα μάτια της στη μακρόχρονη πορεία της ζωής της

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος

Μουσική - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης

Παίζουν:

Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος

Η μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη συγκλονίζει με την ερμηνεία της υποδυόμενη την εμβληματική μορφή της Μικράς Ασίας, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Μαζί της ο Ζαχαρίας Καρούνης, τέσσερις εξαίρετοι ηθοποιοί και δυο σολίστες μουσικοί.

 

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

20 χρόνια: από τις Μέρες Αδέσποτες στο Σιδερένιο Νησί

Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». 20 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει φίλους και συνεργάτες από αυτά τα χρόνια και παρουσιάζει τους πιο χαρακτηριστικούς σταθμούς αυτής της πορείας.

 

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Θεατρικό εργαστήριο Δήμου Δάφνης- Υμηττού διάθλαση

SEX/PYRE

Τα άπαντα του W. Shakespeare σε μία και μόνο παράσταση

Βασισμένο στο «The Complete Works of William Shakespeare (Abridged)» των Adam Long, Daniel Singer, and Jess Winfiel

«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε 1 ώρα» (εμείς πιο “large” το κάναμε 1.50΄)

Διασκευή – σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος

 

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

Φωτεινή Βελεσιώτου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου

Μαζί της η Ανατολή Μαργιόλα

Η Φωτεινή Βελεσιώτου φέτος μας προτείνει μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του Ρεμπέτικου να γράψουν τα πιο ωραία λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια μας: Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Στέλλα Χασκίλ, Καίτη Γκρέυ, και άλλες που άφηναν τα ίχνη τους στα πάλκα μιας άλλης εποχής

δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, ο Παπαϊωάννου κ.α.

 

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας

Αισχύλου

«Επτά επί Θήβας»

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καύκας, Αλέξανδρος Τσακίρης,

Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Ιώβη Φραγκάτου, Γιώργος Παπανδρέου.

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που ξεχώρισε και συγκίνησε κερδίζοντας κοινό και κριτικούς, επανέρχεται.

Η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του. Ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης, ο ένας απέναντι στον άλλο, πολεμούν για την κατάκτηση του θρόνου. Ο Ετεοκλής είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.

 

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

ΜΠΛΕ – ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ

20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΛΕ

Οι ΜΠΛΕ - ο Γιώργος Παπαποστόλου - μουσική, ο Γιώργος Παρώδης - στίχοι, η Τζώρτζια Κεφαλά - φωνή και η Νατάσα Αλεξίου - βιολί συναντούν την Θεοδοσία Τσάτσου!

Μια γιορτινή συναυλία με καλεσμένους φίλους καλλιτέχνες που συνάντησαν και συνεργάστηκαν στην εικοσάχρονη πορεία τους.

 

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Θέατρο Άλφα.Ιδέα

«Λαλιές του Κόσμου Θαυμαστές»

Μία πολύχρωμη και πολύγλωσση πολυπολιτισμική νύχτα

Επιμέλεια: Κώστας Γάκης

30 άνθρωποι που προέρχονται από ξένες χώρες, ζουν στην Αθήνα και μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους, σε μια συνάντηση γνωριμίας, αγάπης και γεφύρωσης όμορφα παντρεμένα με live μουσική, θέατρο, χορό, κλακέτες, προβολές αλλά και … γαστρονομικές απολαύσεις από τις χώρες των συμμετεχόντων. Μια βραδιά έμπρακτης αλληλεγγύης, όπου σμίγουν μαγευτικά διαφορετικές κουλτούρες, ηχητικά ακούσματα και γεύσεις.

 

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Ζωρζ Φεϋντώ

«Γουρούνι στο σακί»

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης

Παίζουν:

Δημήτρης Πιατάς, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Βασίλης Πουλάκος, Δήμητρα Σιγάλα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. συνεχίζοντας τη πολύχρονη παράδοση να παρουσιάζει σημαντικές παραγωγές σε καλοκαιρινές περιοδείες, επέλεξε ένα απολαυστικό έργο ενός από τους μεγαλύτερους μάστορες της σύγχρονης κωμωδίας. Ένα έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις.

 

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

«Να ‘μαστε πάλι εδώ ξανά στον ίδιο στεναγμό...»

Δύο χρόνια μετά ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στο Θέατρο Βράχων, αγαπημένο σημείο συνάντησης στην Αθήνα. Τον Σωκράτη Μάλαμα τον διακρίνει μία μοναδικότητα στη γραφή, την ερμηνεία, τη σύνθεση, μα πάνω από όλα την οπτική του. Είναι αποδεκτό από όλους ότι είναι μία "σχολή" μόνος του. Με αυτήν την ξεχωριστή καλλιτεχνική ταυτότητα, που δεν εντάσσεται εύκολα σε νόρμες, παρουσίασε πρόσφατα το νέο του δίσκο με τίτλο «Κάτοπτρα».

 

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα

Φρήντριχ Ντύρρενματ

«H επιστροφή της γηραιάς κυρίας»

Απόδοση κειμένου - Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Μια μαύρη κωμωδία, αλληγορία της παντοδυναμίας του χρήματος, που διαφθείρει τις συνειδήσεις, ξεριζώνει τις ηθικές αρχές και δημιουργεί μια καινούρια παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

 

Πληροφορίες :

Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού

τ. 2107609340, 210 7609350

 

Προπώληση: Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού

Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, 6ος όροφος

ώρες 11:00-14:00 (εκτός Σ/Κ)

Ταμείο Θεάτρου Βράχων (από 29/5) ώρες 12:00-20:00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα ώρες 11:00-19:00

Από τον διαδικτυακό ιστότοπο του Φεστιβάλ www.festivalvraxon.gr

Release Athens 2017 | 2, 16, 17 Ιουνίου

Το Release Athens 2017 έρχεται για να κάνει το καλοκαίρι μας πιο συναρπαστικό! Το φεστιβάλ που έφερε νέα πνοή στη μουσική πραγματικότητα της χώρας μας επιστρέφει δυναμικά, φέρνοντας κοντά μας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, αλλά και ορισμένα από τα πλέον ανερχόμενα κι ελπιδοφόρα της αντίστοιχης εγχώριας.

 

Σε έναν πανέμορφο χώρο, λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και δίπλα στη θάλασσα, θα ζήσουμε το μεγαλύτερο party του φετινού καλοκαιριού ! Παρασκευή 2, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουνίου, η καρδιά της μουσικής θα χτυπάει στην Πλατεία Νερού, όπου θα υποδεχτούμε τους:

Jamiroquai, Thievery Corporation, Röyksopp, Michael Kiwanuka, Archive, Moderat, Kadebostany, Wax Tailor, Larry Gus, The Rattler Proxy, Omega Ray, Σtella, Etten, Chinese Basement, The Blue Square!

 

Πληροφορίες :

 

Απλά Εισιτήρια

Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται στα 40 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 75 ευρώ (διπλό), μέχρι τις15/5.

 

Στην επόμενη φάση της προπώλησης, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 43 (μονό) και 80 ευρώ (διπλό).

 

Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 50 ευρώ. 

 

Vip Tickets

Διατίθεται πολύ περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων , προς 100 ευρώ για τις δύο πρώτες ημέρες του φεστιβάλ (2/6 + 16/6) και προς 140 ευρώ για την τελευταία (17/6).

 

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:

 

Ø ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands &stools για όλους

Ø open bar

Ø προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο

Ø ιδιωτικό parking

Ø ξεχωριστές τουαλέτες

Ø αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.

 

Εισιτήρια τριημέρου

Η διάθεση των τριήμερων εισιτηρίων συνεχίζεται, προς 110 ευρώ.

 

Εισιτήρια με άτοκες δόσεις

Όπως και πέρσι, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς των εισιτηρίων σε άτοκες δόσεις, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Σε αυτό το χρονικό σημείο, οι δόσεις είναι 2 και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και τις 31/5.

 

Προπώληση:

bit.ly/ReleaseAthens17-tickets

http://releaseathens.gr/tickets/

Επισκεφτείτε το site και τη facebook page του Release Athens για περισσότερες πληροφορίες, μαζί με τα τελευταία νέα, πληροφορίες για την προπώληση και πρόσβαση στην Πλατεία Νερού:

www.releaseathens.gr

https://www.facebook.com/releaseathens/

 

Το πρόγραμμα του Release Athens 2017, ανά ημέρα:

 

Day 1 / Παρασκευή 2 Ιουνίου: Röyksopp + Moderat + Larry Gus + The Rattler Proxy + Etten

Στο ξεκίνημα του φεστιβάλ, θα υποδεχτούμε δύο από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, τους Νορβηγούς Röyksopp και τους Γερμανούς Moderat. Η εμφάνιση και των δύο θα συνοδεύεται από ένα εκπληκτικό light show που, μαζί με τα τραγούδια τους, που το ελληνικό κοινό έχει λατρέψει, θα προσφέρει μία ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία σε όσες και όσους παρευρεθούν

Οι headliners Röyksopp, με τον καλλιτεχνικό πυρήνα των Svein Berge και Torbjørn Brundtlandσε πρώτο πλάνο (με τη συμμετοχή της εντυπωσιακής Ionna Lee και του εξαιρετικού JamieIrrepressible των Irrepressibles στα φωνητικά), αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα και δημιουργικότερα σύνολα της παγκόσμιας electronica σκηνής. Κινούμενοι σε ολόκληρο το φάσμα της - από την trip - hop / ambient μέχρι την synthpop / house - έχουν εξυμνηθεί από τους κριτικούς κι έχουν σαρώσει βραβεία και πωλήσεις, σε μια πορεία που διαρκεί πλέον κοντά στα 20 χρόνια.

Έχοντας επιρροές από ονόματα όπως οι Kraftwerk, Brian Eno, Vangelis, Tangerine Dream, Pink Floyd, Giorgio Moroder, Art Of  Noise, έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα επτά albums και πολλάεπιτυχημένα singles, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς γιασυγκεκριμένες εποχές της pop μουσικής , όπως τα : “Eple”, “What Else Is There?”, “Remind Me”, “Poor Leno”, “So Easy”, “Monument”, “Sparks”, “Only This Moment”, “Beautiful Day Without You”, “The Girl And The Robot”, “Happy Up There”, “This Must Be It”, “Here She Comes Again”, “Skulls”, “Running To The Sea”, “Do It Again”, “I Had This Thing” και άλλαπολλά .

Έχουν κάνει remixes σε κομμάτια των Coldplay, Vangelis, FR David, XTC, This Mortal Coil, Thomas Dolby, Depeche Mode, μεταξύ άλλων , ενώ οι συνεργασίες τους περιλαμβάνουν  ονόματα όπως οι Robyn, The Knife, Fever Ray, Lykke Li, Jamie Irrepressible, Apparat, Erlend Øye (Kings Of Convenience). Οι live εμφανίσεις τους είναι εντυπωσιακές, με τη συνοδεία ενός εκπληκτικού light show - με τη χρήση lasers, projections και μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας – το οποίο θα συνοδεύει την εμφάνισή τους και στο Release Athens 2017! 

www.royksopp.com

https://www.facebook.com/Royksopp/

https://twitter.com/royksopp

https://www.youtube.com/royksoppmusic

 

Για τους Γερμανούς Moderat μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα, ιδίως μετά την εμφάνισή τους στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2016. Οι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι που έδωσαν το “παρών” εκείνο το βράδυ στο Gazi Music Hall πρέπει να κατάλαβαν τον λόγο που ανάγκασε τον Τύπο να τους προσδώσει τον χαρακτηρισμό του “Top Electronic Act” του πλανήτη μέσα στην περασμένη χρονιά. Το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show που μας προσέφεραν, όπου ήχος και φως έκαναν τους πάντες να λικνίζονται στους ρυθμούς τους, αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην Πλατεία Νερού και το Release Athens 2017!

 

Το project των Modeselektor (Gernot Gronsert, Sebastian Szary) και Αpparat (Sascha Ring)δείχνει να βρίσκεται σε μία άκρως ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το περσινό τρίτο τους album, “Moderat III”, και κομμάτια σαν το “Reminder” και το λίγο παλαιότερο“Bad Kingdom”, τα οποία τους έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Στον κινηματογράφο συνηθίζεται να λέγεται πως οι αντιφάσεις δημιουργούν ρεαλιστικούς χαρακτήρες και στη μουσική των Moderat θα βρείτε πολλές: διασκέδαση και προβληματισμός, έκσταση και μελαγχολία. Και όλα αυτά, μέσα στη φρενίτιδα των strobe lights.

 

Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε και πριν την προηγούμενη συναυλία τους στην Αθήνα, οι Moderat δεν θα σας κάνουν μόνο να ιδρώσετε από τον χορό. Θα μπορούσαν να φέρουν ακόμα κι ένα δάκρυ στα μάτια σας.

 

http://moderat.fm/

https://www.facebook.com/moderat.band

https://twitter.com/ModeratOfficial

 

Τρίτο όνομα της βραδιάς, ένας Έλληνας μουσικός το όνομα του οποίου ήδη συνοδεύεται από τα κολακευτικότερα σχόλια σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Ο Larry Gus (καλλιτεχνικό όνομα του Βεροιώτη - και νυν κάτοικο Μιλάνου - Παναγιώτη Μελίδη), είναι ένας πολυσύνθετος και εξαιρετικά ταλαντούχος συνθέτης, παραγωγός, τραγουδιστής και πολυοργανίστας. Για πάνω από μια δεκαετία, αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της εγχώριας σκηνής.

 

Eκπρόσωπος της "ρυθμικής ποπ τραγουδοποιϊας", όπως λέει ο ίδιος, έχει υπογράψει συμβόλαιο με την περίφημη δισκογραφική εταιρία DFA της Νέας Υόρκης, κάνοντας περιοδείες σε ολόκληρο τον πλανήτη και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τα μουσικά Media. To στυλ του συνδυάζει πολλαπλά samples με pop μελωδίες, πυκνά στρώματα ήχων από εκεί που δεν το περιμένεις, με το συνεχές groove να σκεπάζει τα πάντα. Βάλτε και τις γεμάτες ενέργεια live εμφανίσεις του και έχετε έναν σύγχρονο καλλιτέχνη που δεν μοιάζει με κανέναν.

 

https://www.facebook.com/larrygus//

https://larrygus.bandcamp.com/

 

Αντλώντας έμπνευση από τον κινηματογράφο την μουσική και την εικονογραφία της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του 70, αλλά και από τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, οι The Rattler Proxyέχουν καταφέρει να οριοθετήσουν το δικό τους σκοτεινό προφίλ το οποίο έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής σε μια σειρά από κυκλοφορίες στην Lurid Music και στην Nutty Wombat Records .

 

Έχοντας συνεργαστεί με μουσικούς, παραγωγούς και remixers όπως ο Timothy J Fairplay , o Antoni Maiovvi , οι Vox Low , οι Jokers of the Scene , οι Khidja και ο End , το δίδυμο των Μάκη Παπασημακόπουλου και Λουκά Σαββίδη συνεχίζει να εξελίσσεται, με την μουσική τους να ακούγεται σε πλατφόρμες όπως το Beats In Space , το KCRW και το Boiler Room .

 

https://soundcloud.com/therattlerproxy

https://www.facebook.com/therattlerproxy/

Τραγουδίστρια, συνθέτρια, σχεδιάστρια και μόνιμα ανήσυχο πνεύμα, η Εtten έχει κυκλοφορήσει δύο εξαιρετικούς σόλο δίσκους, το "Lappuggla" (2012) και το "I K now Y ou‘re B ehind M e B ut I'mN ot S cared" (2009), και σε λίγο καιρό κυκλοφορεί τον επόμενο. Υπήρξε τραγουδίστρια των εξαιρετικών Film και έχει συνεργαστεί με πολλούς ακόμα καλλιτέχνες (Mechanimal, Μιχάλη Δέλτα κ.α.), ενώ έχει γράψει μουσική για εικαστικές εκθέσεις, χοροθέατρο, performances.

https://www.facebook.com/ettenmusic

https://www.youtube.com/channel/UCF2DqQYFQ8vYMbFBAqz2GnQ

 

Day 2 / Παρασκευή 16 Ιουνίου: Thievery Corporation + Archive + Kadebostany + Omega Ray + Chinese Basement

 

Δύο εβδομάδες μετά, στις 16/6, θα υποδεχτούμε δύο από τα πιο αγαπημένα ονόματα του ελληνικού κοινού τα τελευταία είκοσι χρόνια, τους Αμερικανούς Thievery Corporation, ένα από τα δημοφιλέστερα σχήματα της παγκόσμιας downtempo / dub / trip hop / electronica σκηνής, και τους Βρετανούς Archive, οι οποίοι ξεκίνησαν κι αυτοί με παρόμοιο προσανατολισμό (trip hop / electronica), πριν αποφασίσουν να εξερευνήσουν τα μονοπάτια του progressive / shoegaze rock εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά τους στα ύψη.

 

Οι Thievery Corporation ξεκίνησαν το 1995, στην Washighton DC, και αμέσως κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν δικό τους πολυσυλλεκτικό ήχο, αναμειγνύοντας Jamaican dub reggae, bossanova, Brazilian, acid / nu-jazz, downtempo, electronica και breakbeat ήχους με πανέμορφα γυναικεία φωνητικά και δυναμικές hip hop ρίμες, με βασικό άξονα τον δημιουργικό πυρήνα τωνRob Garza και Eric Hilton, των δύο μουσικών / παραγωγών που αποτελούν την καρδιά και την ψυχή των Thievery Corporation όλα αυτά τα χρόνια.

 

Μέχρι σήμερα , έχουν κυκλοφορήσει 10 albums, με πιο γνωστά τα “Mirror Conspiracy” (2000), “The Richest Man In Babylon” (2002), “The Cosmic Game” (2004), “Radio Retaliation” (2008), “Saudade” (2014), “The Temple Of I & I” (2017) και πολυάριθμα remixes και singles, υπέροχα κομμάτια που θα ακούσουμε στις 16 Ιουνίου , δίπλα στη θάλασσα , όπως τα “Warning Shots”, “The Richest Man In Babylon”, “Lebanese Blonde”, “Until The Morning”, “Sweet Tides”, “Amerimacka”, “All That We Perceive”, “State Of Our Union”, “Revolution Solution”, “Liberation Front”, “El Pueblo Unido”, “Is It Over?”, “Exilio”, “Shadows Of Ourselves”, “En Simple Histoire”, “Facing East”, ‘The Numbers Game, “Mandalla”, “Letter To The Editor” καιάλλα πολλά .

 

Με όπλο την αγάπη τους για τη μουσική, και με τη δική τους ανεξάρτητη δισκογραφική από την πρώτη κιόλας μέρα, έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους, έχουν παίξει μπροστά σε εκατομμύρια θεατές και κάθε χρόνο κερδίζουν νέους φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από διάφορους πολιτισμούς, κουλτούρες, ήχους, ηλικίες που συγκροτούν το πολύχρωμο καλειδοσκόπιο του κόσμου των Thievery Corporation. Χωρίς υπερβολή, θεωρούνται ένα από τα κορυφαία live acts στον πλανήτη, πράγμα που έχουν αποδείξει σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις τους στη χώρα μας.

 

https://www.facebook.com/thieverycorporation

https://www.youtube.com/user/ESLMusicDC

https://twitter.com/ThieveryCorpDC

https://soundcloud.com/thieverycorporation

 

Οι Archive είναι άλλο ένα όνομα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς το ελληνικό κοινό τους έχει αγκαλιάσει από το ξεκίνημα της καριέρας τους, το 1994 στο Λονδίνο. Στηριγμένοι στη δημιουργική δυάδα των Danny Griffiths και Darius Keeler, έχουν διανύσει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία που ήδη διαρκεί περισσότερες από δύο δεκαετίες, με αφετηρία το εντυπωσιακό ντεμπούτο album, “Londinium”, το οποίο τους έβαλε αμέσως στον χάρτη της trip hop / electronica σκηνής που μεσουρανούσε εκείνη την περίοδο.

 

Μέσα από πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι Archive έχουν βρεθεί να εξερευνούν τα όρια διάφορων μουσικών ειδών, με τις πιο πρόσφατες δημιουργίες τους να κινούνται εμφανώς προς progressive rock, ενίοτε και post rock, μονοπάτια.

 

Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 11 studio albums, με πιο γνωστά, πέρα από το “Londinium” (1996), τα “Take My Head” (1999), “You All Look The Same To Me” (2002), “Noise” (2004), “Lights” (2006), “Controlling Crowds” (2009), “With Us Until You’re Dead” (2012), “Restriction” (2015), μέσα από τα οποία έχουν ξεπηδήσει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα singles που έχουν ακουστεί και στο ελληνικό ραδιόφωνο τα τελευταία χρόνια, όπως τα “Again”, “Fuck U”, “You Make Me Feel”, “The Way You Love Me”, “Numb”, Get Out”, “Bullets”, “System”, “Men Like You”, “Bright Lights”, “End Of Our Days”, “Hatchet”, “Black & Blue”, “The Empty Bottle”, “Collapse / Collide”, “Violently”, “So Few Words” και άλλα.

http://www.archiveofficial.uk

https://www.facebook.com/ArchiveOfficial

https://twitter.com/archiveofficial

https://www.instagram.com/archiveofficia

https://www.youtube.com/user/archiveofficial

 

Όμως, και το τρίτο όνομα της 16ης Ιουνίου έχει ήδη μία πολύ ισχυρή σχέση με το ελληνικό κοινό. Οι Kadebostany επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα που τους αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Μπορεί να προέρχονται από έναν... φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο από τον Ελβετό παραγωγό Kadebostan, αλλά στον πραγματικό η επιτυχία τους είναι σίγουρα αληθινή!

 

Με επιτυχίες όπως τα "Walking With a Ghost", "Castle in the Snow", " Jolan" και βέβαια τη διασκευή στο "Crazy In Love" της Beyonce (για το "Fifty Shades of Grey"), καταπληκτικά videos, εκκεντρική σκηνική παρουσία και ένα νέο show που θα ενθουσιάσει, έρχονται στο Release Athens για να το κατακτήσουν! Παράλληλα, συστήνουν και τη νέα τραγουδίστρια, στο πλάι της Amina, την εντυπωσιακή Kristina. Την περιγράφουν ως ένα "από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά τους κράτους", προφανώς αναφερόμενοι στην "δική τους" Δημοκρατία του Kadebostany ! H νέα τους εποχή είναι εδώ, μαζί με το μοναδικό είδος της pop μουσικής τους. O νέος δίσκος τους "Soldiers of Love" είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει και ήδη το πρώτο single "Frozen to Death" ακούγεται παντού!

https://www.youtube.com/channel/UCMojzg_sEQOpi9XnXulnfjg

https://www.facebook.com/Kadebostany/

 

Omega Ray (Ω-Ray) , είναι το όνομα της νέας μπάντας που πρόκειται να ταράξει τα νερά στην εγχώρια σκηνή! Ο Γιώργος Καρανικόλας ( The Last Drive, Blackmail, BLML, Drobs) ηγείται μίας εκλεκτής παρέας που θα μας ταξιδέψει σε έναν ήχο διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Στο ομώνυμο ντεμπούτο τους – κυκλοφορεί στις 15/5 από τη Sound Effect Records - προτείνουν ένα δικό τους χαρμάνι που πατάει στην ψυχεδέλεια, τη folk και το kraut-rock. Ένα σύγχρονο psych-rock όχημα υψηλών απαιτήσεων και εκλεκτικών συσχετισμών. Στον απόηχο των Amon Duul II, των πρώιμων Floyd και της Νεοϋορκέζικης σχολής των Velvets και των Television, ερωτοτροπούν με τη folk, τα spirituals και τα blues, δίνοντας ζωή σε ένα πολύ ιδιαίτερο ημίαιμο, προσιτό, άμεσο και άκρως ποιητικό όραμα, όπως το ίδιο το rock 'n' roll.

https://www.facebook.com/omegarayband/

https://omegaray.bandcamp.com/

 

Οι Chinese Basement είναι από τις μπάντες που οφείλει να ανακαλύπτει όποιος αναζητά το νέοκαι συναρπαστικό στη σύγχρονη μουσική. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν να παίζουν σε πολύ μικρή ηλικία δείχνοντας γρήγορα τα δόντια τους! Δυνατά drums και πειραματικά κρουστά ως ραχοκοκαλιά μίας στιβαρής rhythm section , πρωτότυπες ιδέες, ένταση, δυναμισμός, ορμητικότητα, στίχοι στα ελληνικά που ηχούν σαν ειρωνικά ποιήματα, συγκροτούν έναν ήχο που περιφέρεται γύρω από διάφορα μουσικά είδη χωρίς να περιορίζεται από κανένα - αν και οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται, αρκετά εύστοχα, ως ηλεκτρικό / θεατρικό punk. Με δύο albums στο ενεργητικό τους, έχουν ήδη πετύχει αρκετά και το μέλλον τους ανήκει. Δείτε τους, στο ReleaseAthens 2017.

 

https://www.facebook.com/thechinesebasement/

https://chinesebasement.bandcamp.com/

 

Day 3 / Σάββατο 17 Ιουνίου: Jamiroquai + Michael Kiwanuka + Wax Tailor + Σtella + The Blue Square

 

Το φινάλε του Release Athens 2017 δεν θα μπορούσε να είναι πιο θεαματικό! Στις 17/6, το φεστιβάλ θα κλείσει (ανανεώνοντας το ραντεβού με το κοινό για το 2018) με δύο πολύ σπουδαία ονόματα που συνδέουν μοναδικά δύο διαφορετικές εποχές της σύγχρονης μουσικής.

 

Headliners θα είναι οι Jamiroquai, πρωτοπόροι του future funk και μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες του πλανήτη τα τελευταία 25 χρόνια, που έρχονται – ουσιαστικά, για πρώτη φοράσε ένα event ανοιχτό σε όλους - με σκοπό να μετατρέψουν εκείνη τη βραδιά σε ένα ξέφρενο party που όμοιό του δεν θα έχει ξανασυμβεί στην Αθήνα!

 

Ο μοναδικά ταλαντούχος Jay Kay – ιδρυτής, frontman, τραγουδιστής, συνθέτης, ψυχή ολόκληρου του project των Jamiroquai - και η πολυμελής παρέα του (μία μπάντα... διαστημικών ικανοτήτων και ζωντανών επιδόσεων) επέστρεψαν με το ήδη επιτυχημένο ‘’Automaton”, το οποίο θα προστεθεί δίπλα σε όλες τις τεράστιες επιτυχίες που κατέστησαν τον Jay και τους Jamiroquai ως τους απόλυτους ηγέτες του funk / acid jazz κινήματος: “Virtual Insanity”, “Deeper Underground”, “Cosmic Girl”, “Canned Hit”, “Too Young To Die”, “You Give Me Something”, “Little L”, “Alright”, “Space Cowboy”, “Love Foolosophy”, “Feels Like It Should”, “Runaway”, “Supersonic”, “Blow Your Mind”, “Corner Of Earth” και πολλά ακόμα!

 

Από το 1992, όταν και σχηματίστηκαν στο Λονδίνο, κοινό και κριτικοί στην κυριολεξία ξεμυαλίστηκαν μαζί τους. Οι Jamiroquai αναζωογόνησαν τη σύγχρονη pop ανοίγοντας τον δρόμο σε πολλούς συναρπαστικούς καλλιτέχνες, με την επιρροή τους να φτάνει μέχρι και σήμερα, αφού φανατικοί οπαδοί τους δηλώνουν ονόματα όπως οι Chance the Rapper, Pharrell Williams, Daft Punk, Jungle, Mark Ronson, Tyler the Creator, Redman & The Intenet, Gnarls Barkley, Scissor Sisters, Gramatik, Quantic, Roisin Murphy, Robbie Williams και πολλοί άλλοι!

 

Κλήθηκαν να παίξουν δίπλα στον Stevie Wonder και τη Diana Ross, έβαλαν 3 δίσκους στο νο 1 της Βρετανίας και 8 στο Top-3, έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν κερδίσει βραβεία Grammy, κρατούν το ρεκόρ για τον κορυφαίο funk δίσκο σε πωλήσεις, με το περίφημο “Travelling Without Moving”, και με το " Automaton" βρέθηκαν στην κορυφή των charts σε 34 διαφορετικές χώρες!

 

Ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα θα πάψει να υφίσταται. Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο party του φετινού καλοκαιριού οδεύει προς το τέλος της. Γι’ αυτό, αναζητήστε το πιο εκκεντρικό καπέλο και την καλύτερη χορευτική σας διάθεση και προετοιμαστείτε για την 17η Ιουνίου!

http://jamiroquai.com/

https://www.facebook.com/JamiroquaiOfficial/

https://www.youtube.com/user/JamiroquaiVEVO

 

Και μπορεί οι headliners να είναι ήδη ένα υπέρλαμπρο αστέρι στο μουσικό στερέωμα, όμως όλα δείχνουν πως το ίδιο θα συμβεί και με τον νεαρό καλλιτέχνη που τάραξε τα νερά της παγκόσμιας σκηνής περισσότερο από κάθε άλλον μέσα στο 2016, δίνοντας με τη σειρά του μία νέα πνοή στη soul και folk-rock μουσική του σήμερα.

 

Ο 29χρονος Βρετανός Michael Kiwanuka είναι ένα τεράστιο ταλέντο που με το δεύτερο album του, “Love & Hate”, έφτασε στο νο 1 της Βρετανίας και προκάλεσε τον θαυμασμό κοινού και κριτικών σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον τίτλο του καλλιτέχνη / album της χρονιάς.

 

Το γεγονός πως ήδη συγκρίνεται από πολλούς με ονόματα όπως ο Marvin Gaye, o Curtis Mayfield, o Otis Redding, o Bill Withers, ακόμα και ο Van Morrison, πιστεύουμε πως λέει από μόνο του τα πάντα! Είναι πραγματικά σπάνιο ένας singer / songwriter να βλέπει το όνομά του να τοποθετείται από τόσο νωρίς δίπλα σε “ιερά τέρατα” ολόκληρης της ιστορίας της μουσικής, ανεξάρτητα από είδη και κατηγοριοποιήσεις.

 

Ραδιοφωνικοί σταθμοί, παραγωγοί, μουσικοκριτικοί και, πάνω απ’ όλους, κοινό έχουν ήδη αγαπήσει τα υπέροχα τραγούδια του Michael Kiwanuka, σε τέτοιο βαθμό που να αποτελεί ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα και αναμενόμενα ονόματα. Χάρη στο Release Athens 2017 δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να τον απολαύσουμε ζωντανά, ακριβώς τη στιγμή που αλλάζει επίπεδο, ανεβαίνοντας στην κορυφή ενός καλλιτεχνικού στερεώματος που έχει απόλυτη ανάγκη από ευαίσθητες και αυθεντικές φωνές σαν τη δική του.

 

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, ακούγοντας τραγούδια σαν τα “Love & Hate”, “Black Man In A White World”, “One More Night”, “Cold Little Heart”, “Rule The World, “Home Again”, “I’ll Get Along”, “Bones”, “I’m Getting Ready” και πολλά ακόμα, θα διαπιστώσουμε από κοντά το γιατί γίνεται όλος αυτός ο θόρυβος και για ποιο λόγο ο Michael Kiwanuka θεωρείται το μέλλον της soul μουσικής – και όχι μόνο.

www.michaelkiwanuka.com

https://www.facebook.com/MichaelKiwanuka/

https://www.youtube.com/user/MichaelKiwanukaVEVO

https://twitter.com/michaelkiwanuka

https://www.instagram.com/michaelkiwanuka/

 

Πάρτι και να λείπει ο Wax Tailor; Δεν γίνεται. O διάσημος Γάλλος μουσικός / παραγωγός της downtempo / electro hip-hop σκηνής και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών, επιστρέφει το καλοκαίρι μαζί με την μπάντα του με την οποία στήνουν ένα από τα πιο ενεργητικά show που θα δεις.Άλλωστε, παραμένει πρωτοπόρος της electro hip-hop / downtempo σκηνής και το επιβεβαιώνει σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση. Με 5 studio και 2 live albums στο ενεργητικό του και εκατοντάδες συναυλίες, προσελκύει θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα μοναδικό μίγμα cinematic hip-hop, soul και funk. Με κομμάτια σαν τα " Que Sera" και " Say Yes" ξεσηκώνει το κοινό. Το ίδιο θα κάνει και στις 17/6, αποτελώντας ιδανική προσθήκη σε μία βραδιά όπου ο χορός και το κέφι θα έχουν τον πρώτο λόγο!

https://www.facebook.com/thewaxtailor/

https://www.youtube.com/user/thewaxtailor

 

Η Σtella είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια, ζωγράφος και, εδώ και λίγο καιρό, ένα από τα πιοπολυσυζητημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής - και όχι άδικα. Μετά το επιτυχημένο ομώνυμο ντεμπούτο της (2015), με τα πασίγνωστα ραδιοφωνικά hits "Picking Words", "Made To Attack", "Detox" , επέστρεψε πριν λίγο καιρό, με το δεύτερο album της, "Works For You", κινούμενη σε παρόμοια μονοπάτια αλλά και εξελίσσοντας τον ήχο της, συνδυάζοντας pop ευαισθησία και ψυχή με ωριμότητα. Πέρα από την προσωπική της δουλειά έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Sillyboy, Coti K, NTEiBINT, Sad Disco και δημιούργησε το συγκρότημα των Chest μαζί με τον Μπάμπη Θεοχάρη.

http://www.stellathemusic.com/

https://www.facebook.com/stellaonly/

https://www.youtube.com/watch?v=e-K7UAMpv74

 

Το καλοκαίρι του 2010 ο Radim και ο Radical, πιο γνωστοί ως The Blue Square, συμφώνησαν ότι τους αρέσουν εξίσου ξεχασμένα τηλεοπτικά θέματα, ψυχεδέλεια, soundtracks απόblaxploitation films , σινεματικά grooves , νοσταλγικό easy listening από τις μέρες του παλιού ευρωπαϊκού κι ελληνικού κινηματογράφου, η trip hop , η noir ατμόσφαιρα και πλήκτρα που προετοιμάζουν τη σκηνή κλιμάκωσης μιας cult κατασκοπικής ταινίας, exotica και old school hiphop . Τα τραγούδια τους γρήγορα βρήκαν το δρόμο προς το ραδιόφωνο, με πιο γνωστά από αυτά τα " Nightkisser" (feat. Melentini), "Believe", "Tic Toc", "Mama" (feat. Esterina) , ενώ τοντεμπούτο album τους, με τίτλο το όνομά τους, κυκλοφόρησε το 2016. Tο project έχει συνυπάρξει σκηνικά με τους Wax Tailor, ASM - A State of Mind, Bonobo και Gramatik - έπειτα από προσωπική επιλογή των καλλιτεχνών.

https://www.facebook.com/The-Blue-Square-202764143087081/

https://thebluesquare.bandcamp.com/

 

https://www.youtube.com/watch?v=rca7KXu3F-U

 

Μουσική στο Ηρώδειο | Φεστιβάλ Αθηνών 2017

Το Φεστιβάλ Αθηνών αγαπάει τη μουσική!

Είκοσι εκδηλώσεις που δίνουν ρυθμό στο Ηρώδειο

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, φιλοξενεί φέτος 20 μεγάλες παραγωγές, που υπόσχονται να προσφέρουν στο κοινό μοναδικές μουσικές εμπειρίες. Όπερα, μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες, αφιερώματα σε σπουδαίους δημιουργούς, μουσικές του κόσμου, ονόματα της διεθνούς σκηνής και μιούζικαλ.

Για πρώτη φορά στο θεσμό του Φεστιβάλ, λειτουργεί η κράτηση early bird, όπου τα πρώτα 200 εισιτήρια πωλούνται με έκπτωση 30%.

 

Τη Μουσική ανοίγει στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017 η Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, στις 31 Μαΐου, 2, 3, 4 και 7 Ιουνίου. Μία μεγαλειώδης παραγωγή, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, με την Τσέλια Κοστέα (31/5, 3,7/6) και την Σάε Κιουνγκ Ριμ (2,4/6) στον κεντρικό ρόλο. Η δεύτερη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το φετινό καλοκαίρι είναι ο Τροβατόρε / Τροβαδούρος του Τζουζέππε Βέρντι, στις 21, 23, 25 και 27 Ιουλίου. Τον κεντρικό ρόλο σε αυτό το αρχετυπικό μελόδραμα του Ρομαντισμού ερμηνεύουν οι Πιέρο Πρέττι (21, 23/7) - Βάλτερ Φρακάρο (25, 27/7), ενώ η Τσέλια Κοστέα ερμηνεύει τη Λεονόρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Ο Θάνος Μικρούτσικος δίνει μία μεγάλη συναυλία στις 13 Ιουνίου, με τραγούδια από το σύνολο του έργου του. Έχοντας συμπληρώσει 50 χρόνια μουσικής καριέρας, ανεβαίνει στη σκηνή του Ηρωδείου με τους Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Θωμαΐδη και Μαριάννα Πολυχρονίδη και μας λέει: Τα πιο ωραία μου τραγούδια θα σου πω.

Imany in concert: Η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Ιμάνυ, πραγματοποιεί το όνειρό της να τραγουδήσει στο Ηρώδειο και στις 15 Ιουνίου προσκαλεί το κοινό να τραγουδήσει μαζί της. Μαζί με τη μπάντα της θα ερμηνεύσει τις μεγάλες της επιτυχίες, αλλά και κομμάτια από τον νέο της δίσκο.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, παρουσιάζει στις 17 Ιουνίου έργα Γιάννη Κωνσταντινίδη, Σ. Ραχμάνινοφ και Π.Ι.Τσαικόφσκι. Στο Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18 του Σ. Ραχμάνινοφ, με την ΚΟΘ συμπράττει ο διεθνούς φήμης σολίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.

Η Μαρία Φαραντούρη συναντά τους με τους Τζιχάν Τούρκογλου, Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ και Άνια Λέχνερ, σε ένα ιδιότυπο ταξίδι Πέρα από τα σύνορα. Στις 19 Ιουνίου, στο Ηρώδειο θα συναντηθούν οι μουσικές παραδόσεις της Ανατολής με τα μουσικά ρεύματα της Δύσης.

Ο δημοφιλής Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Ludovico Einaudi (Λουντοβίκο Εϊνάουντι) φιλοξενείται στη σκηνή του Ηρωδείου για να μεταφέρει το κοινό στο μαγικό μουσικό του σύμπαν. Στις 20 Ιουνίου στο Ηρώδειο, όπου οι φανατικοί θαυμαστές του θα τον απολαύσουν για μία μοναδική συναυλία.

Στις 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ένα από τα πιο δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας, παρουσιάζει έργα Μπαχ, Ρότα και Μουσόργκσκι, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη, σε μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Στις 25 και 26 Ιουνίου, η Καμεράτα παρουσιάζει το θρυλικό μιούζικαλ, Sweeney Todd/Σουήνυ Τοντ – ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ στρητ. Πιστή στο ραντεβού της με το μιούζικαλ, η Καμεράτα ανεβάζει το βραβευμένο με Τόνυ έργο, με 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές (Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη κ.α.), καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο.

Στις 28 Ιουνίου, το Ηρώδειο κατακλύζεται από τις Μουσικές της Κρήτης. Εξήντα μουσικοί και τραγουδιστές και είκοσι χορευτές συνθέτουν μέσα από τραγούδια το μουσικό πανόραμα του νησιού, που καλύπτει τη μουσική του παράδοση από άκρη σε άκρη.

Στις 30 Ιουνίου, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας γιορτάζει τα 20 χρόνια της, με τη συναυλία Μη μου γράφεις γράμματα… Στη μεγάλη αυτή συναυλία, που είναι αφιερωμένη σε όλους όσους βιώνουν τη μετανάστευση και την προσφυγιά, συμμετέχουν οι Γιώργος Νταλάρας, Χαΐνηδες, Encardia, Ασπασία Στρατηγού, Λεωνίδας Μπαλάφας και Μαρίνα Σάττι.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών συμπληρώνει 180 χρόνια του και γιορτάζει με μία συναυλία την 1η Ιουλίου. Μια αναδρομή στην παράλληλη πορεία της πόλης της Αθήνας και του Πανεπιστημίου της, στην οποία συμμετέχουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με τη σύμπραξη γνωστών τραγουδιστών και της Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Μία ιδιαίτερη μουσική συνεύρεση θα γίνει στο Ηρώδειο στις 3 Ιουλίου. Ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος» τραγουδά μαζί με σύνολο Τούρκων τραγουδιστών, με πρωτοστατούντες τον Σωκράτη Σινόπουλο και τον Κουτζί Εργκιουνέρ, σε ένα ταξίδι όπου η βυζαντινή μουσική συναντά την οθωμανική.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει στο Φεστιβάλ με δύο συναυλίες στο Ηρώδειο. Στις 5 Ιουλίου, ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς για την ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν, Θωρηκτό Ποτέμκιν, ταινία-ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου Γερμανού αρχιμουσικού Jens Troester (Γενς Τρέστερ). Στις 15 Ιουλίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με έναν ζωντανό μύθο του πιάνου, τη Μάρτα Άργκεριχ, που με τη μαθήτριά της, Θεοδοσία Ντόκου και την αφήγηση της Ανν Ντυτουά, ερμηνεύουν υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή.

Στις 6 και 7 Ιουλίου, ο σπουδαίος μαέστρος Γιούρι Τεμιρκάνοφ διευθύνει τη Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, συμπράττοντας με δύο σημαντικούς σολίστες: τον νεαρότατο τσελίστα Πάμπλο Φερράντες (6/7) και τον Ρώσο πιανίστα Ντένις Ματσούεφ (7/7).

Αγαπημένος τραγουδοποιός πολλών γενεών, ο Μανώλης Ρασούλης επηρέασε πλήθος δημιουργών, πολλοί από τους οποίους συναντιούνται στη σκηνή του Ηρωδείου, για μία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του. Όλα σε θυμίζουν… τραγουδούν οι Ελένη Βιτάλη, Θοδωρής Κοτωνιάς, Σοφία Παπάζογλου, Μάνος Πυροβολάκης, Ναταλία Ρασούλη, Μπάμπης Στόκας, Αγγελική Τουμπανάκη και ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος.

Μία πολυαναμενόμενη συναυλία, το Solo in concert του Γιαν Τιρσέν, θα γίνει στις 13 Ιουλίου στο Ηρώδειο. Ο Τιρσέν, γνωστός κυρίως από τη μεγάλη επιτυχία του σάουντρακ της ταινίας Αμελί, έχει φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και έρχεται στο Ηρώδειο για μία βραδιά γεμάτη με παλαιές και νέες αγαπημένες μελωδίες του.

Ο Βιμ Μέρτενς, δραστήριος δημιουργός με φανατικό κοινό παγκοσμίως, επιστρέφει στη χώρα μας και δίνει μία μοναδική συναυλία στις 30 Ιουλίου στο Ηρώδειο. Ο τίτλος της συναυλίας Dust of truths, προέρχεται από τον τίτλο της τελευταίας του μουσικής δημιουργίας, που ο Μέρτενς έγραψε αντλώντας έμπνευση από την Ελλάδα.

Η μουσική στο Ηρώδειο κλείνει την 1η Αυγούστου, με τη συναυλία μίας σπουδαίας διοργάνωσης: Το Sistema Europe Youth Orchestra, είναι ένα σχήμα που αποτελείται από 190 νεαρούς μουσικούς ηλικίας 10-20 ετών και 30 δασκάλους μουσικής από 27 χώρες, που εφαρμόζουν τα προγράμματα της Sistema με στόχο την «κοινωνική δράση μέσω της μουσικής». Η ετήσια συνάντησή τους γίνεται φέτος στην Αθήνα και γιορτάζουν τη δύναμη της μουσική με μία μεγάλη συναυλία!

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: http://greekfestival.gr

 

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

5ο Αthens Gardens Festival | 8-11 Ιουνίου 2017

ATHENS GARDENS FESTIVAL 2017

8-11 Ιουνίου

Εθνικός Kήπος – Πεδίον του Άρεως

 

Το Athens Gardens Festival γιορτάζει φέτος τα πέντε του χρόνια τιμώντας τους μεγαλύτερους κήπους της Αθήνας με θέμα: «Φυσικά μουσικά τοπία & εκφάνσεις ρομαντισμού».

Επισκεφτείτε τον Εθνικό Κήπο στις 8, 9 και 10 Ιουνίου και το Πεδίον του Άρεως στις 11 Ιουνίου και χαρείτε τον ρομαντισμό σε όλες του τις μουσικές αποχρώσεις με 13 συναυλίες αλλά και ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Oργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Δείτε το πρόγραμμα των συναυλιών:

 

Πέμπτη 8/6 Εθνικός Κήπος

18.30 Έναρξη (κεντρική σκηνή-αστέρι, είσοδος Β.Aμαλίας)

19.00 Χορωδία Δήμου Αθηναίων (κεντρική σκηνή-αστέρι)

20.00 Όριεντ Εξπρές - Κυριάκος Γκουβέντας ensemble (κεντρική σκηνή-αστέρι)

 

Παρασκευή 9/6 Εθνικός Κήπος

18.00 Abanicoro (Γρασίδι παραπλεύρως παιδικής χαράς και της οδού Ηρώδου του Αττικού)

19.00 Ορχήστρα Δωματίου Εθνικού Ωδείου (κεντρική σκηνή-αστέρι, είσοδος Β.Aμαλίας)

20.00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων (κεντρική σκηνή-αστέρι)

 

Σάββατο 10/6 Εθνικός Κήπος

18.00 Musica Promenada (Γρασίδι παραπλεύρως παιδικής χαράς και της οδού Ηρώδου του Αττικού)

19.00 Επτάηχον (κεντρική σκηνή-αστέρι, είσοδος Β.Aμαλίας)

20.00 Φιλαρμονική Oρχήστρα Δήμου Αθηναίων (κεντρική σκηνή-αστέρι)

 

Κυριακή 11/6 Πεδίον του Άρεως

(αριστερά από το άγαλμα του Κων/νου προς την Λεωφόρο Ηρώων του 1821)

17.00 Εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά

Δημιουργική ομάδα Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου

18.00 Παιδική χορωδία Εθνικού Ωδείου

18.40 Χορωδία Εθνικού Ωδείου

19.20 Alter Move Orchestra

20.20 Big Band Δήμου Αθηναίων

21.20 Eνκαρδία

Matala Beach Festival 2017

Matala Beach Festival 2017

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ του καλοκαιριού έρχεται…

 

Ένας μήνας έμεινε για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού και τα Μάταλα προετοιμάζονται να υποδεχτούν και φέτος πλήθος κόσμου κατά το τριήμερο 16, 17, & 18 Ιουνίου.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά λοιπόν, ο θεσμός που καθιερώθηκε από την αγάπη του κόσμου, το Matala Beach Festival, υπόσχεται ξανά στιγμές μοναδικές, στιγμές μαγείας και ξεγνοιασιάς, στιγμές από εκείνη τη δεκαετία όπου κάτω από το ουρανό των Ματάλων έζησαν ελεύθερα τα “παιδιά των λουλουδιών”.

Το MatalaBeachFestivalείναι ένα από τα πλέον μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπηςμε δωρεάν είσοδο, όπου συνδυάζει τη διασκέδαση με την χαλάρωση και παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας να ξεφύγει από το στρες της καθημερινότητας και να απολαύσει ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, χορό αλλά και πολλές δραστηριότητες, δίπλα στην περίφημη παραλία με τις σπηλιές.

Για άλλη μια χρονιά, η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα γεμίσει με ταλαντούχα συγκροτήματα και κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής όπως η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ζιώγαλας, οι Locomondo , οι Magic De Spell και ο Δημήτρης Πουλικάκος,  ο Tonis Sfinos, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, οι MyExcuse, οι Rider’s on the Storm κ.α., ενώ ακόμη ένα stageθα υπάρχει παράλληλα στην πλατεία του χωριού.

Η είσοδος για τις όλες τις συναυλίες και τις δραστηριότητες θα είναι όπως πάντα δωρεάν.

Ωστόσο, όπως εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, την Κυριακή 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθείτο Matala Street Painting όπου ντόπιοικαι επισκέπτες χρωματίσουντα γραφικά δρομάκια του χωριού, δίνοντας το έναυσμα για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει!

 

Today is life, tomorrow never comes!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.matalabeachfestival.org

Facebook: https://www.facebook.com/matalabeachfestival/

 

Ημερομηνίες: 16/06/2017 – 18/06/2017

Τοποθεσία: Μάταλα 

Περιοχή: Δήμος Φαιστού – Κρήτη – Ελλάδα

Είσοδος Ελεύθερη

Μέγας Χορηγός: Amstel

Read More

6o φεστιβάλ Πόζαρ | 14-15-16 Ιουλίου 2017

Φεστιβάλ Πόζαρ 2017

14-16 Ιουλίου

Λουτρά Αλμωπίας "Πόζαρ"

 

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής συμμετοχ΄ές:

- Τζίμης Πανούσης

- Νατάσσα Μποφίλιου (14/7)

- Γιώτα Νέγκα

 

 

www.facebook.com/FestivalPozar

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκοντα στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν.

Η λουτρόπολη απέχει 3 χιλιόμετρα από το Λουτράκι και βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου. Το παλαιότερο όνομα του ρέμματος ήταν "Τόπλιτσα", που σημαίνει στα σλάβικα, σε ελεύθερη μετάφραση: "Θερμοπόταμος". Η κοιλάδα ακολουθεί τις στροφές του ποταμού, με πολλούς τεχνητούς καταρράκτες (μέρος των αντιπλημμυρικών έργων, κομψά εντεταγμένων στο περιβάλλον), έντονη βλάστηση και βραχώδεις, απόκρημνες πλαγιές εκατέρωθεν.

-----------------------------------------------------------------------

Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ. εδώ και χιλιάδες χρόνια, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών - χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε και τα δύο.

Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.

-----------------------------------------------------------------------

Το φαράγγι εκτείνεται απο τα Ελληνικά σύνορα μέχρι τα Λουτρά, βρίσκεται το ρέμα Νικολάου. Σε μιας μοναδικού κάλλους περιοχή, με πλούσια άγρια και παρθένα βλάστηση και καταρράκτες. Πλακόστρωτα μονοπάτια, πεζούλια αλλά και δρομάκια, εκτείνονται παράλληλα με τον θερμοπόταμο με ζεστό νερό, αλλά και με το ποτάμι με το παγωμένο, γάργαρο νερό. Ειδικά διαμορφωμένες ξύλινες γέφυρες βοηθούν τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα ορειβατικά μονοπάτια αλλά και να φτάσει στα σπήλαια.

Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων, με άφθονα ευρήματα προϊστορικών χρόνων, τα οποία εκτίθενται στο μικρό μουσείο των Λουτρών. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο (Σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας) και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

Read More

17ο Athens Technopolis Jazz Festival | 23-28 Μαΐου 2017 | Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

17th Athens Technopolis Jazz Festival

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ATHENS TECHNOPOLIS JAZZ FESTIVAL

#JazzBeThere #TechnopolisJazz #atjf2017

 

Ο μεγαλύτερος μουσικός θεσμός της πόλης επιστρέφει για 17η χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

One of the most important musical institutions of the city returns for its 17th consecutive year at Technopolis City of Athens

 

21.00: ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017

Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς (ΕΛΛΑΔΑ)

Διεύθυνση ορχήστρας: Χασούρης Μιχαήλ

Σαμαρά Θεοδώρα (φλάουτο), Κωστόγιαννης Παναγιώτης, Μποζάς Φοίβος, Κωνσταντάκης Γεώργιος, Μάζης Ανδρέας, Μαλάκης Λεωνίδας (σαξόφωνο), Κεφαλάς Κωνσταντίνος, Χασούρης Μιχαήλ, Κολοκύθας Δημήτριος, Καφαντάρης Ιωάννης (τρομπέτα), Καΐκης Ιωάννης, Γιάκκας Χρήστος, Κανακάρης Ιωάννης (τρομπόνια), Φραδελάκης Γεώργιος (τούμπα), Ζώτος Κωνσταντίνος (πιάνο), Στενάκης Αλέξης (πλήκτρα), Χατζηϊωάννου Ιωάννης (ηλεκτρικό μπάσο), Αυγουλάς Αντώνιος (ηλεκτρική κιθάρα), Λυκουρέντζος Αλέξανδρος, Κωστόπουλος Γεώργιος, Παυλής Γεώργιος (κρουστά), Αθανασιάδης Νικόλαος (τύμπανα), Ζώτος Κωνσταντίνος, Κίτσος Χριστόφορος (φωνές)

Η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2011. Το ρεπερτόριό της περιέχει κλασικά κομμάτια της jazz και latin μουσικής, καθώς και διασκευές ελληνικών κομματιών. Έχει εμφανιστεί σε ποικίλους χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως το Belgrade Summer Festival BELEF της Σερβίας, το Μουσείο Ακρόπολης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Σημαντική ήταν επίσης η εμφάνισή της στο 16ο Athens Jazz Technopolis Festival τον Μάιο του 2016. Το 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «STUDIO E2», μια ανεξάρτητη παραγωγή του ΓΕΣ, με την υποστήριξη της ΕΡΤ. 

 

 

22.00: ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017

Big Band Δήμου Αθηναίων & Πηνελόπη Τζανετάκη

“Voices of Jazz”

(ΕΛΛΑΔΑ)

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

Κόλλιας  Δημήτρης, Μουρτζούκος Ανδρέας, Καραγιάννης Κώστας, Μακρής Κώστας, Βαζούρας Κώστας (σαξόφωνο), Κοκόλης Διονύσης, Θεοδοσάκης Εμμανουήλ, Κατσαρέλης Βαγγέλης, Καραγιαννάκης Γιάννης (τρομπέτα), Ανδρέου Αντώνης, Ζαρέας Γιώργος, Τζαμαρίας Άγγελος, Αλεξανδρής Κώστας (τρομπόνι), Χαρονιάν Γιώργος (ηλεκτρική κιθάρα), Αμίρης Σάμι (πιάνο), Γεωργιάδης Γιώργος (μπάσο/ κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα/κρουστά)

Η Big Band Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε έχει πολύ ενεργή παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ρευμάτων της jazz. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους και συνθέτες, όπως οι William Russo και Don Owens και με διακεκριμένους σολίστ, όπως οι Bobby Shew, Vince DiMartino, Veronica Mortensen, Rex Richardson, Fred Hemke Jr, Chico Freeman, Mark Smith, Nils Landgren, Ralph Peterson Jr., Γιώργος Φακανάς, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Βασιλάκης, Δημήτρης Τσάκας, Γιώργος Κοντραφούρης, Χρήστος Ραφαηλίδης, κ.α. Απαρτίζεται από σπουδαίους σολίστ, οι οποίοι διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους στην ερμηνεία διαφορετικών ρευμάτων της τζαζ.

Η Big Band Δήμου Αθηναίων υποδέχεται την εκπληκτική Πηνελόπη Τζανετάκη σε μια συναυλία που θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς μουσικόφιλους αλλά και το ευρύ κοινό. Η μεγάλη γκάμα της ερμηνεύτριας συνομιλεί με τα ηχοχρώματα, τη δύναμη και τη φινέτσα της Big Band σε ένα πρόγραμμα που θα συναρπάσει.

 

 

23.00: ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & Spiral Trio

«Jazz Around the World»

(ΕΛΛΑΔΑ)

Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων συμπράττει με το Spiral Trio σε αυθεντικές συνθέσεις και διασκευές του Σπύρου Μάνεση, επηρεασμένες από διαφορετικούς πολιτισμούς, σε ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.  Ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα μουσικό πρόγραμμα, όπου το Spiral Trio συνομιλεί ισάξια με τη Συμφωνική Ορχήστρα πάνω σε πασίγνωστες μελωδίες των Paul McCartney, Antonio Carlos Jobim, John Kern, Chico Buarque και μουσικές των Σπύρου Μάνεση, Joao Hasselberg και Kaspars Kurdeko.

Ο Ανδρέας Τσελίκας αναδείχτηκε διεθνώς ως διευθυντής ορχήστρας μετά τη βράβευσή του στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό για νέους μαέστρους «Jean Sibelius» (2005). Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας και σύνθεση. Από το 1998, έχει διευθύνει όπερες, μπαλέτα και συναυλίες σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου και διευθύνει σε τακτική βάση τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, αναδεικνύοντας συστηματικά νέους συνθέτες και σολίστ. Είναι μόνιμος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων, Μουσικός Διευθυντής της Ορχήστρας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής και Μουσικός Διευθυντής της ομάδας σύγχρονης όπερας «The Medium Project».

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1996. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μουσικών δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με πλούσιο ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έντεχνη ελληνική μουσική. Έχει παρουσιάσει σημαντικές όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου σε σύμπραξη με καταξιωμένους σολίστ του λυρικού θεάτρου. Εμφανίζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, εμπλουτίζοντας πολιτιστικά την καθημερινότητα των Αθηναίων. Οι τρεις μόνιμοι αρχιμουσικοί της είναι οι Ελευθέριος Καλκάνης, Μιχάλης Οικονόμου και Ανδρέας Τσελίκας.

Spiral Trio

Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), Αρίωνας Γυφτάκης (κοντραμπάσο), Αναστάσης Γούλιαρης (τύμπανα)

Ο Σπύρος Μάνεσης σπούδασε μουσικολογία, κλασικό και jazz πιάνο. Έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες και συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Dean Bowman, Gilad Hekselman, JD Walter, Marc Abrams, Bodek Janke, Max Pollak, Heather Cornell,  Joao Hasselberg, Kaspars Kurdeko, Σαβίνα Γιαννάτου, Πέτρος Κλαμπάνης, Χρήστος Ραφαηλίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Τάκης Πατερέλης και με σημαντικές ορχήστρες όπως ορχήστρα της ΕΡΤ και η Orquestra do Norte. O Aρίωνας Γυφτάκης σπούδασε κλασσικό βιολί, αλλά σύντομα το ενδιαφέρον του για την jazz τον οδήγησε στο κοντραμπάσο. Σε ηλικία 17 ετών, κέρδισε την υποτροφία Presidential για το Berklee College Of Music. Έχει συνεργαστεί με τους Γιώργο Κοντραφούρη, Davis Whitfield, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, Γιώργο Τσιρόπουλο, Daniel Rotem, κ.α. Ο Αναστάσης Γούλιαρης μαθήτευσε δίπλα στον Νίκο Σιδηροκαστρίτη και τον Σύλβιο Σύρρο, που τον καθοδήγησε στο jazz ιδίωμα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες μουσικούς και  έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  

21.00: ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2017

Kadri Voorand Quartet (ΕΣΘΟΝΙΑ)

Kadri Voorand (φωνητικά), Marek Talts (κιθάρα), Taavo Remmel (κοντραμπάσο), Ahto Abner (κρουστά)

Η Kadri Voorand είναι jazz τραγουδίστρια και συνθέτρια, η πρωτότυπη μουσική έκφραση της οποίας απέφερε μια σειρά βραβείων και ζωντανών εμφανίσεων στην Εσθονία και στο εξωτερικό. Το 2017, βραβεύτηκε στα Εσθονικά Μουσικά Βραβεία ως η Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς και το άλμπουμ της με τίτλο “Love Intoxication” πήρε το Βραβείο του Καλύτερου Jazz Άλμπουμ της Χρονιάς.

Η Kadri χρησιμοποιεί τη δεξιοτεχνία στον αυτοσχεδιασμό και την πρωτότυπη έκφραση για να δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης jazz, διατηρώντας παράλληλα τις ρίζες της μέσω της χρήσης παραδοσιακών στοιχείων με τη μικρή ορχήστρα της, το τρίο που μελοποιεί εσθονική ποίηση, ή συνδυάζοντας σύγχρονες μελωδίες με ρυθμούς latin και R&B όταν συνθέτει για τη μεγάλη ορχήστρα της.

Ο Marek Talts είναι ένας απ' τους πιο αξιόλογους Εσθονούς κιθαρίστες, το στυλ παιξίματος του οποίου χαρακτηρίζεται κυρίως από εκρηκτική ενέργεια και αμεσότητα επάνω στη σκηνή, καθώς και τεχνική δεξιοτεχνία. Το μπάσο του Taavo Remmel είναι η βάση του σχήματος της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Hortus Musicus, καθώς επίσης και πολλών σχημάτων jazz στην πατρίδα του και στο εξωτερικό. Ο Ahto Abner είναι ένας απ' τους πιο πολυάσχολους jazz ντράμερ της Εσθονίας, το ευέλικτο στυλ παιξίματος του οποίου αναγνωρίζεται από κοινό και μουσικούς.

 

22.00: ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2017

Amit Friedman (ΙΣΡΑΗΛ)

Amit Friedman (σαξόφωνο), Tom Oren (πιάνο), Gilad Abro (μπάσο), Amir Bar-Akiva (ντραμς)

Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Amit Friedman είναι μεταξύ των κορυφαίων μουσικών της ισραηλινής jazz σκηνής. Η μουσική του έχει τις ρίζες της στην παράδοση της jazz και ενσωματώνει στοιχεία της world μουσικής, ιδίως της μουσικής της Μέσης Ανατολής. Οι πιασάρικες συνθέσεις, όντας ένα μείγμα πολυπλοκότητας και απλότητας, επικοινωνούν με ένα ευρύ κοινό.

Το 2012, ο Friedman κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο “Sunrise” απ' την αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Origin Records. Το άλμπουμ έλαβε άφθονο ραδιοφωνικό χρόνο και ενθουσιώδεις κριτικές σε Ισραήλ και ΗΠΑ και κατατάχθηκε στην κορυφή της λίστας των jazz άλμπουμ στα πιο σημαντικά περιοδικά των ΗΠΑ. Τον Οκτώβριο του 2016, ο Friedman κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο “Long Way to Go” απ' τη δισκογραφική εταιρεία Dot Time Records.

Ο Friedman παίζει και ηχογραφεί τακτικά με επιφανείς μουσικούς απ' το Ισραήλ και το εξωτερικό. Έχει επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους pop μουσικούς του Ισραήλ ενώ επί τρία χρόνια έπαιζε και διεύθυνε την ορχήστρα της επιτυχημένης τηλεοπτικής βραδινής εκπομπής “Tonight with Lior Shlein”.

Παράλληλα με τη δουλειά του ως μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής, ο Friedman είναι εξαιρετικά ενεργός ως παιδαγωγός, δουλεύοντας για την προώθηση της jazz στη νεολαία.

 

 

23.00: ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2017

Σωκράτης Σινόπουλος quartet (ΕΛΛΑΔΑ)

Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Δημήτρης Εμμανουήλ (τύμπανα)

Ο Σωκράτης Σινόπουλος σπούδασε κλασική κιθάρα, βυζαντινή μουσική και δημοτικό τραγούδι. Το 1988, ξεκίνησε μαθήματα πολίτικης λύρας και λαούτου με τον Ross Daly και έγινε μέλος του συγκροτήματός του «Λαβύρινθος». Έκτοτε, συνεργάζεται με μουσικούς από Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Έχει ηχογραφήσει για την Blue Note με τον Charles Lloyd και για την Harmonia Mundi με τον Jean Quihen Queyras. Το 1999, βραβεύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Κρατικό Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών Μελίνα Μερκούρη. Το 2011, δημιούργησε το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet. Το πρώτο άλμπουμ τους, Eight Winds, εκδόθηκε το 2015 με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Γιάννης Κυριμκυρίδης σπούδασε κλασσικό πιάνο. Έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών, όπως οι Ara Dinkjian, Σωκράτης Σινόπουλος, Haig Yazdjian, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Διονύσης Σαββόπουλος κ.α. Ο Δημήτρης Τσεκούρας σπούδασε πιάνο και βιολί. Σε ηλικία 20 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με το κοντραμπάσο και άρχισε να συμπράττει με σχήματα από το χώρο της παραδοσιακής και world μουσικής συμμετέχοντας σε συναυλίες, ηχογραφήσεις δίσκων και θεατρικές παραγωγές.

Ο Δημήτρης Εμμανουήλ μαθήτευσε κοντά σε κορυφαίους μουσικούς στα ελληνικά και βαλκανικά κρουστά καθώς και στα Ethnic, Latin και Multi Percussion. Σημαντική είναι η παρουσία του σε ηχογραφήσεις για θέατρο και κινηματογράφο.

 

20.00: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017

De La Puríssima (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Julia de Castro (φωνή & στίχοι), Miguel Rodrigáñez (κοντραμπάσο & μουσική), Gonzalo Maestre (ντραμς), Jorge Vera (πιάνο)

Οι Julia de Castro και Miguel Rodrigáñez είναι οι δημιουργοί του project De La Puríssima τόσο σε μουσικό όσο και σε σκηνικό επίπεδο. Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς Gonzalo Maestre και Jorge Vera αποτελούν ένα jazz κουαρτέτο, ανοιχτό σε νέα ρεύματα και είδη.

Η σκηνική τους παρουσία χαρακτηρίζεται από νεωτερικότητα, πάντρεμα μουσικών ειδών, έντονη διαδραστικότητα με το κοινό, χιούμορ και εκλεπτυσμένο στυλ.

Οι De La Puríssima δημιουργήθηκαν το 2010, όταν η Julia de Castro και ο Miguel Rodrigáñez συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός jam session. Αμέσως διαπίστωσαν ότι, εκτός από την αγάπη τους για την jazz, μοιράζονται και το ίδιο πάθος τόσο για την κλασική μουσική όσο και για το ισπανικό μουσικό είδος cuplé. Το project τους συνδυάζει jazz αλλά και παραδοσιακή ισπανική μουσική, δημιουργώντας έναν νέο μοναδικό ήχο.

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους περιγράφονται ως «ακαταμάχητες», «παράτολμες» και «εκπληκτικές».

 

 

21.00: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017

Luca Ciarla's “Jazz Violin 2.0” (ΙΤΑΛΙΑ)

Luca Ciarla (βιολί, φωνητικά, λούπες & ηλεκτρονικά όργανα)

Ένας δημιουργικός και γεμάτος εκπλήξεις Ιταλός βιολιστής, ο Luca Ciarla υπερβαίνει με άνεση τα όρια μεταξύ των μουσικών ειδών για να χαράξει ένα καινοτόμο μουσικό μονοπάτι, μια μαγική ακουστική αποπλάνηση σε πλήρη ισορροπία μεταξύ των γραπτών συνθέσεων και του αυτοσχεδιασμού, των παραδοσιακών και των σύγχρονων ήχων.

Ο Luca Ciarla έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε φεστιβάλ και συναυλίες jazz, κλασικής και world μουσικής σε πάνω από πενήντα χώρες ανά τον κόσμο, απ' το Montreal Jazz Festival έως το Hong Kong Performing Arts Centre, το Villa-Lobos Festival στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Melbourne Jazz Festival, μεταξύ άλλων.

Με το σόλο project του Jazz Violin 2.0, επανακαθορίζει τα όρια του jazz βιολιού με πετάλι για λούπες, τη φωνή του και ηλεκτρονικά όργανα. Βήμα-βήμα, παίζει ζωντανά όλα τα μέρη, χρησιμοποιώντας το βιολί του ως κιθάρα, μπάσο ή κρουστό, ξεδιπλώνοντας καινούργιους αυτοσχεδιασμούς και δεξιοτεχνικά μουσικά περάσματα. Σε αυτό το ευρηματικό τοπίο, ο Luca τραγουδάει, σφυρίζει και παίζει διάφορα άλλα μικρά όργανα. Η μουσική εξελίσσεται αδιάκοπα σε μια εντυπωσιακή σόλο jazz ορχήστρα! Το Jazz Violin 2.0 παρουσιάζει ασυνήθιστες ενορχηστρώσεις κλασικών jazz κομματιών και πρωτότυπες συνθέσεις.

 

 

22.00: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017

Dan Bárta & Robert Balzar Trio (ΤΣΕΧΙΑ)

Dan Bárta (φωνητικά), Robert Balzar (μπάσο), Vít Křištan (πιάνο), Kamil Slezák (ντραμς)

Ο Dan Bárta είναι ένας απ' τους πιο αναγνωρισμένους Τσέχους τραγουδιστές. Διαθέτοντας μια πολύ χαρακτηριστική φωνή, καταφέρνει να ενσωματώνει rock, funk, blues, jazz και τον κόσμο των μιούζικαλ στο συνολικό καλλιτεχνικό του όραμα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με το συγκρότημα Alice και στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, εντάχθηκε στο θρυλικό funk/rap σχήμα J.A.R. Έχει κερδίσει 14 βραβεία απ' την Τσέχικη Ακαδημία Λαϊκής Μουσικής.

Με την κυκλοφορία του άλμπουμ Illustratosphere το 2000, ο Dan Bárta αγκάλιασε τον κόσμο της jazz και ξεκίνησε ένα καινούργιο εσωτερικό ταξίδι. Στα τέλη του 2010, κυκλοφόρησε το άλμπουμ Theyories, μαζί με τους επί μακρόν συνεργάτες του επί σκηνής, τους Robert Balzar Trio.

Ο Robert Balzar είναι ένας απ' τους κορυφαίους μπασίστες της τσέχικης jazz σκηνής και θεωρείται μαθητής εικονικών μορφών όπως οι George Mraz και Miroslav Vitouš. O πιανίστας και συνθέτης Vít Křištan είναι επικεφαλής του δικού του τρίο και μέλος των Joanna Kucharczyk Quartet, Jan Přibil Quintet, Tomáš Hobzek Quartet και Concept Art Orchestra. Ο ντράμερ Kamil Slezák είναι γνωστός για την αισθαντικότητα και προσαρμοστικότητά του ως μέλος διαφόρων σχημάτων όπως των Gustav Brom Big Band, Janáček Philharmonics και άλλων.

 

 

23.00: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017

Samuel Blaser & Marc Ducret (ΕΛΒΕΤΙΑ)

Samuel Blaser (τρομπόνι), Marc Ducret (κιθάρα)

Δυο δεξιοτέχνες της ευρωπαϊκής jazz αυτοσχεδιάζουν από κοινού ως ντούο! Μια χωρίς αμφιβολία υπερβατική και άκρως ενδιαφέρουσα εξερεύνηση των απώτατων ορίων της ορχηστρικής έκφρασης, αυτό το ντούο αποτελείται από δυο εκ των πλέον ιδιόμορφων μουσικών ταλέντων της Ευρώπης.

Ο Γάλλος κιθαρίστας Marc Ducret έκανε το ντεμπούτο του το 1986, παίζοντας με τους Patrice Caratini Octet. Συνεργάστηκε με την πρώτη γαλλική Orchestre National de Jazz. Κέρδισε το Django Reinhardt Prize το 1987, το 1988 και το 1989. Ανακηρύχθηκε απ' το περιοδικό Jazz Hot ως o καλύτερος Γάλλος jazz κιθαρίστας και, το 1989, αναγνωρίστηκε ως αστέρι της SACEM.

Ο τρομπονίστας Samuel Blaser είναι ένα ανερχόμενο αστέρι. Γέννημα-θρέμμα της Ελβετίας που κινείται πλέον μεταξύ Νέας Υόρκης και Βερολίνου, ο Blaser είναι ένας μουσικός που έχει αφομοιώσει ό,τι έχει παράξει η ιστορία της jazz και διαθέτει μια ρωμαλέα μουσικότητα που εκτείνεται απ' τον κλασικό μουσικό επιτονισμό έως τον αυτοσχεδιασμό. Οι απαλές, ρέουσες γραμμές του έρχονται ενίοτε σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πιο τραχιές φόρμες του κιθαρίστα. Έτσι, η μουσική του λειτουργεί μέσα απ' την πολυμορφία της ως ένα πανοπτικό των σύγχρονων τεχνικών αυτοσχεδιασμού, δημιουργώντας πολύ συχνά μια ευχάριστη αδημονία μέσω καινούργιων μουσικών εκφάνσεων.

 

 

21.00: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2017

Andreas Hourdakis Trio (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Andreas Hourdakis (κιθάρα), Martin Höper (κοντραμπάσο), Ola Hultgren (ντραμς)

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Andreas Hourdakis Trio με τίτλο In a Barn κυκλοφόρησε πέρσι απ' τη δισκογραφική εταιρεία Brus & Knaster και έλαβε εξαιρετικές κριτικές απ' τις σουηδικές εφημερίδες και τα διεθνή jazz έντυπα.

Σε λίγους μήνες, οι Andreas Hourdakis Trio θα κυκλοφορήσουν το επόμενο project τους με τίτλο “It takes a lot to laugh, it takes a train to cry” όπου παίζουν τραγούδια του μεγάλου Bob Dylan. Ο τίτλος είναι απ' το κλασικό άλμπουμ Highway 61 Revisited. Κλασικά κομμάτια όπως τα Lay, Lady, Lay και My Back Pages έχουν διασκευαστεί με καινούργιο, συναρπαστικό τρόπο απ' τους Andreas Hourdakis Trio.

O Andreas Hourdakis περιοδεύει συχνά στην Ευρώπη και στη Σκανδιναβία με άλλα σχήματα ή με τα δικά του project. Η κιθάρα του ακούγεται σε άλμπουμ μεγάλων καλλιτεχνών όπως των Magnus Öström, Jeanette Lindström, Sebastian Studnitzky, Daniel Karlsson και στο project/άλμπουμ με τίτλο City Nights, όπου είναι συνδημιουργός.

 

 

22.00: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2017

Ricardo Toscano Quartet (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)

Ricardo Toscano (σαξόφωνο), João Coelho (πιάνο), Romeu Tristão (κοντραμπάσο), João Lopes Pereira (ντραμς)

Θεωρούμενος ως ο καλύτερος σαξοφωνίστας της Πορτογαλίας το 2015, ο Ricardo Toscano είδε να εξαντλούνται τα εισιτήρια δυο συναυλιών του σε δυο απ' τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους στην Πορτογαλία, τους Culturgest και Centro Cultural de Belém – επιστέγασμα ενός ταξιδιού που βασίστηκε όχι μόνο στην ακαδημαϊκή του μόρφωση, αλλά κυρίως στο πάθος του για την jazz, το οποίο ξεκίνησε απ'  την παιδική του ηλικία, όταν γνώρισε μέσω του πατέρα του τα άλμπουμ του Cannonball Adderley, του Miles Davis ή του John Coltrane.

Από νεαρή ηλικία, ο Ricardo Toscano συνειδητοποίησε ότι το μέλλον του στρεφόταν προς την jazz, ιδίως προς το σαξόφωνο. Άρχισε να αφήνει το αποτύπωμά του στη μουσική σκηνή, παίζοντας μαζί με τον Mario Laginha στο αναγεννημένο Sexteto de Jazz de Lisboa και έχοντας στο βιογραφικό του εμφανίσεις στα φεστιβάλ Estoril Jazz, Funchal Jazz και Angra Jazz. Νέος ακόμη, επανεξέτασε την παράδοση του hard bop, μαθαίνοντας απ' τον Coltrane, τον Parker ή τον Ornette Coleman, μια περίοδο που θεωρεί ως την πλέον ενδιαφέρουσα ιστορική περίοδο της jazz.

Το κουαρτέτο του αποτελείται από εξίσου πολύ νεαρούς μουσικούς: τους João Pedro Coelho, Romeu Tristão και João Pereira. Όλοι τους είναι παθιασμένοι με το ίδιο μουσικό στυλ. Ισορροπώντας μεταξύ του πρωτότυπου μελωδικού ρεπερτορίου και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, το κουαρτέτο έχει κατοχυρώσει τη δική του jazz διάλεκτο και σχεδιάζει πλέον να ηχογραφήσει το πρώτο του άλμπουμ.

 

 

23.00: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2017

Yuri Honing Acoustic Quartet (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Yuri Honing (τενόρο σαξόφωνο), Wolfert Brederode (πιάνο), Joost Lijbaart (ντραμς), Gulli Gudmundsson (ακουστικό μπάσο)

Ο Yuri Honing είναι ένας απ' τους πιο σημαντικούς σαξοφωνίστες της Ολλανδίας, με συναυλιακή εμπειρία σε πάνω από 90 χώρες και δισκογραφία με σχεδόν 40 τίτλους. Έχει παίξει και ηχογραφήσει με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Pat Metheny, Charlie Haden, Kurt Rosenwinkel, Ibrahim Malooff, Craig Taborn και Paul Bley.

To 2001, ο Honing παρέλαβε το Edison Jazz Award για το άλμπουμ με τίτλο Seven, όπου συμμετείχαν οι Paul Bley, Gary Peacock και Paul Motion. Το 2012, κέρδισε το Boy Edgar Prize, το πιο σημαντικό βραβείο για την jazz στην Ολλανδία.

Ο Ολλανδός σαξοφωνίστας θεωρείται ένας απ' τους κύριους εκπρόσωπους της ευρωπαϊκής jazz. Εδώ και δύο χρόνια, ο Honing ηγείται του δικού του ακουστικού κουαρτέτου, το οποίο αποτελείται απ' τον πιανίστα Wolfert Brederode, τον Ισλανδό μπασίστα Gulli Gumdundsson και τον Ολλανδό ντράμερ Joost Lijbaart.

Το κουαρτέτο περιόδευσε και έπαιξε στα πιο σημαντικά φεστιβάλ σε Ευρώπη, Ασία και Νότια Αμερική. Το 2015, κυκλοφόρησε το Desire, ένα άλμπουμ επηρεασμένο απ' την jazz, την εκκλησιαστική μουσική, τη σύγχρονη pop μουσική και τη μοντέρνα κλασική μουσική. Ανακηρύχθηκε καλύτερο jazz άλμπουμ της χρονιάς και ήταν επίσης νούμερο ένα άλμπουμ σε πωλήσεις στην Ολλανδία το 2015.

 

 

21.00: ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 2017

Marly Marques Quintet (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)

Marly Marques (φωνητικά), Paul Fox (ντραμς), Jitz Jeitz (σαξόφωνο & κλαρινέτο), Claude Schaus (πιάνο), Laurent Peckels (κοντραμπάσο)

Η Marly Marques γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο από Πορτογάλους γονείς. Το 2011, γνώρισε τέσσερις δεξιοτέχνες τζαζίστες και έτυχε να ταιριάξει μαζί τους, αφού το Λουξεμβούργο είναι μια χώρα που ευνοεί τις ευτυχείς (όσο και απίθανες!) συνευρέσεις.

Από τότε, έχουν παίξει όχι μόνο στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους jazz στο Λουξεμβούργο, αλλά και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στο Casa da Música στο Πόρτο, στο Kriol Jazz Festival στο Πράσινο Ακρωτήρι, στο Al Bustan Jazz Festival στο Λίβανο, στο b-flat στο Βερολίνο, στο Nancy Jazz Pulsations, στο Jazz Night στην Πορτ-λε-Βαλένς, στο φεστιβάλ Jazz Festival en Nord στη Λιλ, στο φεστιβάλ Jazzpote στην Τιονβίλ, στο φεστιβάλ Jazzy Colors στο Παρίσι.

Το 2014, κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Crest Jazz Vocal Festival. To πρώτο άλμπουμ των Marly Marques Quintet με τίτλο Só ar ser κυκλοφόρησε το Μάιο του 2014. Το δεύτερο άλμπουμ τους, το Encounter (2016), είναι το αποτέλεσμα μιας όμορφης συνεύρεσης πέντε προσωπικοτήτων, πέντε μουσικών που δεν αποκηρύσσουν τις jazz καταβολές τους, αλλά ρισκάρουν χωρίς δισταγμό να μπουν στο χώρο της world μουσικής. Τους αρέσει να μπλέκουν τις δικές τους συνθέσεις στα Αγγλικά και στα Πορτογαλικά με ενορχηστρώσεις κλασικών jazz και pop κομματιών, μέσω της ζεστής και βελούδινης φωνής της Marly.

 

 

22.00: ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 2017

Miklós Lukács Trio Cimbiosis (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)

Miklós Lukács (τσίμπαλο), György Orbán (κοντραμπάσο), István Baló (ντραμς)

Ο παίκτης τσίμπαλου Miklós Lukács, μια απ' τις πιο εξέχουσες φιγούρες μεταξύ των Ούγγρων μουσικών, ίδρυσε το δικό του τρίο, τους Cimbiosis, το 2013, με τους Ιstván Baló και György Orbán, δυο συνεργάτες του μουσικούς σε πολυάριθμα άλλα ουγγρικά σχήματα. “Στόχος μου όταν συνέθετα για το τρίο ήταν να δημιουργήσω ένα είδος μουσικής δωματίου με ισοδύναμη έμφαση στον κάθε μουσικό. Το όνομα του σχήματος αντανακλά αυτή την καίρια συμβίωση των μελών του”, είπε ο Lukács, το δεξιοτεχνικό παίξιμο του οποίου σε συνδυασμό με τη διαρκή εξερεύνηση του ιδιάζοντος οργάνου του φέρνει στην επιφάνεια ανεξερεύνητους ακόμη ήχους και η φανερή άνεση του οποίου συνδυάζει σχεδόν όλα τα μουσικά είδη και σαγηνεύει κάθε φορά τους ακροατές του.

Το πρώτο άλμπουμ του τρίο με τίτλο Miklós Lukács Trio: Cimbiózis (2014) έτυχε καλής υποδοχής τόσο απ' τους κριτικούς όσο και απ' το κοινό. Ακολούθησε σύντομα και δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Budapest Anzix (2015). Σε αυτό, ανοίγουν διάπλατα τις πύλες και μας αφήνουν να μάθουμε πολλά μέσα απ' τη μουσική τους για τη σχέση τους με την πόλη και τα συναισθήματά τους. Στέλνουν καρτ ποστάλ απ' τη Βουδαπέστη, μια πόλη όπου μπορεί κανείς να βρει τη μουσική, την αγάπη, τη στοργή. Την πόλη όπου  κατοικούν αυτή τη στιγμή, αλλά θα την αφήσουν πίσω τους στο μέλλον. Μας διηγούνται ιστορίες. Τα δραματικά πάθη και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα παρουσιάζονται με αναπάντεχη δύναμη. Τα όργανα μοιάζουν με ανθρώπινα όντα, με όλα τα πολύπλοκα συναισθήματα, τις σχέσεις και τις συγκρούσεις που τα χαρακτηρίζουν.

 

 

 

Grandbrothers (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Erol Sarp (πιάνο), Lukas Vogel (ηλεκτρονικά όργανα)

Οι Grandbrothers αποτελούνται απ' τους Erol Sarp και Lukas Vogel. Οι δυο τους συνδυάζουν την κλασική σύνθεση με τους μοντέρνους, πειραματικούς τρόπους παραγωγής και ηχητικού σχεδιασμού. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο Dilation ηχογραφήθηκε με τη χρήση ενός πιάνου με ουρά και μιας σειράς αυτοσχέδιων ηλεκτρομηχανικών σφυριών, τα οποία έπαιζαν πιάνο, δημιουργώντας καινούργιους, προηγουμένως ανεξερεύνητους ήχους. Παραδόξως, δεν υπάρχουν συνθεσάιζερ στο Dilation. Όλοι οι ήχοι προέρχονται απ' το πιάνο με ουρά.

Οι μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις των Grandbrothers αναπαράγουν τη διαδικασία με την οποία το ντούο δημιούργησε το Dilation. Το αντισυμβατικό στήσιμο επί σκηνής προσφέρεται για αυθορμητισμό. Είναι σαν να παρακολουθείς μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο πιάνο με ουρά. Καμία εμφάνιση δεν είναι ίδια με άλλη. Παράλληλα, η επιρροή της techno και της club μουσικής στον ήχο τους ενισχύεται κατά τη διάρκεια της εμφάνισης, με απολαυστικά και συχνά απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Το άλμπουμ Dilation, εμπνευσμένο απ' τους Steve Reich, Ryuichi Sakamoto και Alva Noto, είναι κινηματογραφικό αλλά ρυθμικό και έλαβε επαινετικές κριτικές τόσο στο διαδίκτυο όσο και από έντυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

 

 

20.00: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2017

Rumba Attack (ΚΥΠΡΟΣ)

Κωνσταντίνος Λυράς (κιθάρα), Μέμνων Αρέστης (κιθάρα), Σάββας Θωμά (cajon & κρουστά)

Οι Rumba Attack είναι ένα μουσικό σχήμα από την Κύπρο αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνο Λυρά και Μέμνων Αρέστη στις κιθάρες και τον Σάββα Θωμά στο cajon και τα κρουστά. Οι αυθεντικές τους συνθέσεις σε flamenco-rumba στυλ αποτελούν ένα μουσικό συνονθύλευμα που ξεχωρίζει με επιρροές και ήχους από rock, bossanova αλλά και Μέση Ανατολή.

Το πορτφόλιο του συγκροτήματος εμπεριέχει περισσότερες από 15 αυθεντικές συνθέσεις, οι οποίες στηρίχθηκαν στις βάσεις κοινής επικοινωνίας, του αυτοσχεδιασμού και του πειραματισμού. Οι επιρροές τους από διάφορα στυλ μουσικής αναδεικνύονται συνεχώς, ενώ στις ζωντανές εμφανίσεις τους συμμετέχουν συχνά διακεκριμένοι μουσικοί.

Το σχήμα έχει εμφανιστεί σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, από μουσικές σκηνές έως και σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το 3rd Cyprus Jazz & World Music Showcase (2016), Fengaros Festival (2016/14), TedXLimassol (2015), Rialto Ethnic Music Festival (2015), Afro Banana Festival (2015), Windcraft Music Festival (2014) and Pafos Ethnic Music Festival (2015/14).

Φέτος ηχογραφούν το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

 

 

21.00: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2017

Aga Derlak Trio (ΠΟΛΩΝΙΑ)

Aga Derlak (πιάνο), Tymon Trąbczyński (κοντραμπάσο), Szymon Madej (κρουστά)

Παρά το νεαρό της ηλικίας της,  η μόλις 25 ετών πιανίστρια και συνθέτης Aga Derlak, έχει κερδίσει ευρεία αναγνώριση στην πολωνική τζαζ σκηνή. Συνεχώς διαμορφώνει τη δική της μουσική ταυτότητα με μεγάλη ωριμότητα και ευαισθησία.

Διδάχτηκε από τους καλύτερους Πολωνούς πιανίστες: τον Michał Tokaj και τον Paweł Tomaszewski. Έχει βραβευτεί πολλές φορές σε μουσικούς  διαγωνισμούς, ενώ έχει λάβει μέρος στα σημαντικότερα τζαζ φεστιβάλ της Πολωνίας.

Το Δεκέμβριο του 2012, δημιούργησε το δικό της μουσικό σχήμα. Όλα τα μέλη του είναι απόφοιτοι του περίφημου Τμήματος Jazz της Μουσικής Ακαδημίας στο Κατοβίτσε. Το τρίο ερμηνεύει δικές του συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, οι οποίες αντανακλούν τις διαφορετικές μουσικές του επιρροές και εμπειρίες.

Το 2016, το Aga Derlak Trio τιμήθηκε με το πιο σημαντικό μουσικό βραβείο στην Πολωνία, αυτό της Πολωνικής Ακαδημίας Φωνογραφίας FRYDERYK,  για το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα στην κατηγορία της  jazz, με το άλμπουμ τους First Thought.

Το νέο τους άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017.

 

 

22.00: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2017

Emil, Enver & friends (ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ)

Anvar Sadigov (ακορντεόν & φυσαρμόνικα), Emil Afrasiyab (πιάνο), Eljan Jabrailov (κοντραμπάσο), Iskandar Alaskarov (ντραμς), Alakbar Alakbarov (ταρ)

Ο Anvar Sadigov είναι ένας διάσημος Αζέρος δεξιοτέχνης ακορντεονίστας και συνθέτης, ο οποίος παίζει από κλασική μέχρι jazz μουσική, δημιουργώντας μια θαυμάσια γέφυρα μεταξύ των δυο ειδών. Είναι απ' αυτούς τους μουσικούς  που διασχίζουν τα μουσικά σύνορα χωρίς να το φωνάζουν, απλώς παίζοντας. Απ' τη δεκαετία του '90 και μετά, ο Anvar έχει παίζει σε διάφορες αίθουσες συναυλιών ανά τον κόσμο. Το 2013, δημιούργησε ένα καινούργιο μουσικό όργανο, το renever. Ο Emil Afrasiyab είναι απ' τους πιο διάσημους jazz πιανίστες του Αζερμπαϊτζάν, με ειδίκευση στο κλασικό και στο παραδοσιακό στυλ mugam. Έχει παίξει σε πάνω από 40 διαφορετικές χώρες και έχει κερδίσει το Διαγωνισμό Jazz του Montreux Jazz Festival (2011) ως σόλο πιανίστας. Με αυτό το τρίο, έχει παίζει στο John F. Kennedy Center for the Performing Arts (2014), παρουσιάζοντας τη μοναδική του μείξη Δύσης και Ανατολής, jazz και mugam, και στο Carnegie Hall. Γεννημένος στην Ουκρανία, ο Eljan Jabrailov ενδιαφέρεται για διάφορα είδη μουσικής. Σπούδασε βιολί και κοντραμπάσο στο Μουσικό Ωδείο του Μπακού. Το 2014, κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό στην Αδριανούπολη (Τουρκία). Το 2015 και 2016, συμμετείχε στο περίφημο Caucasus Jazz Festival στη Γεωργία. Ο Iskandar Alaskarov, παίζοντας ταρ και ντραμς, έχει δουλέψει με πολλά γνωστά Αζέρικα pop και jazz συγκροτήματα. Σήμερα, ασχολείται κυρίως με την ethno-jazz μουσική. Την παρούσα περίοδο, γράφει τη διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό Ωδείο του Αζερμπαϊτζάν, όπου διδάσκει ταρ. Ο Alakbar Alakbarov είναι ο νικητής αρκετών μουσικών διαγωνισμών στο Αζερμπαϊτζάν και έχει παίξει με πολλά γνωστά μουσικά συγκροτήματα στο Αζερμπαϊτζάν και στο εξωτερικό.

 

 

23.00: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2017

Portico Quartet (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ)

Duncan Bellamy (ντραμς & ηλεκτρονικά όργανα), Jack Wylie (σαξόφωνο & πλήκτρα), Keir Vine (hang, πλήκτρα & κρουστά)

Το 2017 σηματοδοτεί την επιστροφή των Portico Quartet. Οι εμβληματικοί υποψήφιοι για το Mercury Prize απ' το Ανατολικό Λονδίνο ποτέ δεν ακούγονταν σαν τους άλλους, αλλά εκεί που το 2015 είδε την μπάντα να πειραματίζεται με τη σύνθεση τραγουδιών και να συνεργάζεται με τους Jamie Woon και Joe Newman ως Portico, το 2017 βρίσκει τους Portico Quartet να επιστρέφουν στον ήχο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της μπάντας. Να περιμένετε ένα κολάζ εναλλασσόμενων μουσικών υφών και μελωδικών περασμάτων με ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα. Απ' τις αυτοσχέδιες γραμμές του σαξοφώνου έως τους χορευτικούς ρυθμούς των ντραμς που αντλούν στοιχεία απ' την ηλεκτρονική, ambient, κλασική και dance μουσική, οι Portico Quartet ασπάζονται την αλλόκοτη, ονειρική, κινηματογραφική και φουτουριστική μουσική με την οποία απέκτησαν το όνομά τους. Να περιμένετε καινούργια μουσική απ' το επερχόμενο άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει απ' τη δισκογραφική εταιρεία Gondwana Records, και κλασικά τραγούδια απ' τη γνωστή δισκογραφία τους.

 

#KatheMeraTexnopoli

 

WATCHTOWER

Ανακαλύπτουμε το Παρατηρητήριο, τη νέα στάση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου! Απολαμβάνουμε την Αθήνα από το ψηλότερο κτίριο του παλιού εργοστασίου με θέα 360 μοιρών, περιηγούμαστε ψηφιακά στους χώρους του Μουσείου, ενημερωνόμαστε για τις εκδηλώσεις της Τεχνόπολης και ακολουθούμε τις προτεινόμενες διαδρομές στην πόλη.

Discover the Watchtower, the new Industrial Gas Museum stop! Enjoy the city’s panoramic 360° view from the highest old gasworks building and explore the museum digitally, learning about events taking place in Technopolis and following the recommended paths in the city.

ATHENS BIKES

Χρησιμοποιώντας ένα από τα AthensBikes που βρίσκονται στην Τεχνόπολη, τον πρώτο σταθμό bike sharing της Αθήνας, έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την πόλη με ποδήλατο ακολουθώντας δύο προτεινόμενες διαδρομές, στα μνημεία της Αθήνας και στο εμπορικό τρίγωνο. Μπορούμε ακόμα να κάνουμε μια βόλτα στον ποδηλατόδρομο που ξεκινά από το Γκάζι (γέφυρα Πουλοπούλου) και φτάνει μέχρι το Φάληρο.

Discover Athens riding one of the AthensBikes available in Technopolis City of Athens, the first bike sharing station in the city. Pass by the city’s monuments and the commercial center following the two recommended paths and ride the Athens’ bicycle lane, starting at Gazi (Poulopoulos bridge) and extending to Faliro.

SKY WALK

Το Sky Walk, το πρώτο action park της χώρας, αποτελεί έναν υπερσύγχρονο χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας. Αιωρούμενες γέφυρες και μονοπάτια, παρατηρητήρια και μια τεράστια τσουλήθρα-τούνελ συνθέτουν την εντυπωσιακή κατασκευή όπου μπορούμε να σκαρφαλώσουμε, να ισορροπήσουμε και να ακονίσουμε τη φαντασία μας...στον αέρα!

Sky Walk, the first action park in Greece, is a unique interaction and playing area for children of all ages. Suspension bridges, overhead observatories and a massive tube slide make up this impressive construction, where we can climb, balance and sharpen our wits…up in the sky!

CAFE

Απολαύστε τον καφέ, το ποτό ή το σνακ σας σε έναν μοναδικό χώρο βιομηχανικής αισθητικής στο κέντρο της πόλης, το καφέ της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Το ανανεωμένο μενού μας περιλαμβάνει φρέσκες σαλάτες, λαχταριστά burgers και ζυμαρικά...ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε μια ποικιλία κρασιών από την ενημερωμένη κάβα μας.

Enjoy your coffee, drink or a snack in a unique industrial space in the city centre, at Technopolis City of Athens café. Our new menu includes fresh salads, pasta and delicious burgers…while you can taste a variety of selected wine labels.

DINNER IN THE SKY

Ένα εστιατόριο στον ουρανό, μια διαφορετική γευστική πρόταση, έρχεται για τρίτη φορά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να σας συναρπάσει! Ένα τραπέζι 22 ατόμων, μαζί με τους έμπειρους σεφ μας κι ένα υπέροχο μενού 5 πιάτων, σας ανεβάζει στα 50 μέτρα και σας προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία με θέα την πόλη. Θα το τολμήσετε;

A restaurant in the sky, an extraordinary culinary proposal welcomes you for the third time at Technopolis City of Athens! A table for 22 people, along with our experienced chefs who are preparing a 5 course menu, lifts you up to 50 meters and offers once in a life time experience over the city. Would you dare?

Read More

Oropos Summer Fest 2017

Η συνήθεια που γίνεται λατρεία. Το Oropos Summer Fest ήρθε για να μείνει, αλλάζοντας τα συναυλιακά δεδομένα της περιοχής.

 

Φωτεινή Βελεσιώτου, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Εισβολέας, Xatzifragetta τα ονόματα πρώτης γραμμής που μαζί με επαγγελματική οργάνωση έδωσαν τον τόνο την περσινή πρώτη φορά, ξεφεύγοντας από όσα έχουμε συνηθίσει.

 

Ποιοι θα είναι οι φετινοί καλεσμένοι μας; Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ανακοινώσεις & εκπλήξεις που θα ακολουθήσουν...

 

Το καλοκαίρι έρχεται και το Azul ετοιμάζεται να εκκινήσει και πάλι το ταξίδι του μαζί με το Oropos Summer Fest. Δίπλα στην παραλία, μέσα στην Αττική, οι καλύτερες συναυλίες του καλοκαιριού.

* Η προπώληση ξεκινάει σύντομα.
* Για όλες τις φετινές συναυλίες θα υπάρχουν θέσεις και εισιτήρια καθημένων.
* Με τα εισιτήρια της προπώλησης μπορείτε να μετακινηθείτε δωρεάν με πούλμαν του φεστιβάλ από και προς την Αθήνα

 

Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί οι εξής συμμετοχές:

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου @ Oropos Summer Fest / 29 Ιούλη 2017

Στις 29 Ιούλη στο stage του Oropos Summer Fest ανεβαίνει o Vasilis Papakonstantinou Βασιλης Παπακωνσταντινου. Ο αιώνιος έφηβος της ελληνικής ροκ, ο Βασίλης των φωνών της αντίστασης, ο Βασίλης των "Χαιρετίσματα, Σ' ακολουθώ, Ένα καράβι, Ελλάς, Μαύρος Γάτος" και άλλων τόσων που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε ξανά και ξανά. Μαζί με τους μουσικούς του θα δώσει το έναυσμα για το φετινό καλοκαιρινό -δίπλα στην παραλία- συναυλιακό ντελίριο στον Ωρωπό!

ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ @ Oropos Summer Fest / 5 Αυγούστου 2017

Στις 5 Αυγούστου στο stage του Oropos Summer Fest ανεβαίνει η Ελένη Βιτάλη. Μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού θα σηματοδοτήσει μία από τις πιο όμορφες συναυλιακές βραδιές του φετινού καλοκαιριού στην Αττική.

Η Ελένη Βιτάλη γυρίζει όλη την Ελλάδα ξετυλίγοντας ένα ανεξάντλητο ρεπερτόριο με τραγούδια-σταθμούς της και ... πειραχτικά τραγούδια άλλων δημιουργών, τραγούδια που μας "πειράζουν" όπως λέει η ίδια τα τραγούδια εκείνα, που δεν περνάνε χωρίς, κάθε φορά, να μας αγγίξουν στο άκουσμά τους, στην φετινή καλοκαιρινή της περιοδεία.

 

Γλυκερία @ Oropos Summer Fest / 12 Αυγούστου 2017

Στις 12 Αυγούστου στο stage του Oropos Summer Fest σειρά παίρνει η αγαπημένη Γλυκερία. Μία από τις όμορφες ελληνικές φωνές που θα μας ταξιδέψει σε γνώριμα και αγαπημένα μονοπάτια από το παραδοσιακό στο λαϊκό τραγούδι και όχι μόνο.

Σε μία από τις πιο όμορφες συναυλιακές βραδιές του φετινού καλοκαιριού στην Αττική.

 

Powered by: Unrest Productions P.C.

 

www.facebook.com/oropossummerfest

www.facebook.com/azulbeachbar1

Read More

Summer Nostos Festival 2017

To Summer Nostos Festival (SNFestival) έρχεται αυτόν τον Ιούνιο, προτείνοντας έναν νόστο, μια ομαδική ‘επιστροφή’ σε όλα όσα σημαίνει για τον καθένα μας η άφιξη του καλοκαιριού, με μια εβδομάδα δωρεάν εκδηλώσεων για όλους από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) και βρίσκει ιδανικό χώρο φιλοξενίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφοντας έτσι, μια φορά τον χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε το ΙΣΝ για όλον τον κόσμο.

To SNFestival 2017 μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε πίσω στα καλοκαίρια που αγαπήσαμε, και με οδηγό τις μουσικές, τον χορό και τις μελωδίες, τις ιστορίες και τα γέλια, την άσκηση και το παιχνίδι, να κάνουμε και αυτό το καλοκαίρι ξεχωριστό! Πάνω από 400 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και συντελεστές συνεργάζονται δημιουργικά και προσφέρουν περισσότερες από 75 εκδηλώσεις, σε 5 σκηνές και πολλούς άλλους χώρους στο ΚΠΙΣΝ. Μουσική, χορός, αθλητισμός,  συζητήσεις, τέχνες και αρχιτεκτονική συναντιούνται σε μια εβδομάδα από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν και επιπλέον δράσεις, όπως προβολές, ξεναγήσεις και μαγικά δρώμενα, δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό φάσμα στο οποίο υπάρχει κάτι για τον καθένα.

Στο πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί η ομάδα του ΙΣΝ σε συνεργασία με την Limor Tomer, Γενική Διευθύντρια Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, καθώς και μια ομάδα συμβούλων-ειδικών στον εκάστοτε τομέα, συμμετέχουν 160 Έλληνες και 130 ξένοι καλλιτέχνες, δίνοντας έτσι το στίγμα της σύμπραξης, της ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Εντυπωσιακές υπαίθριες συναυλίες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και στο θαλασσινό νερό του Καναλιού, καλοκαιρινά πάρτυ, ατμοσφαιρικές περφόρμανς στις αίθουσες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έργα τέχνης που θα δώσουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό, παράλληλα με μαγικά shows που κλείνουν το μάτι στον θεατή, διαλέξεις και συζητήσεις που θρέφουν το νου συνδυασμένες με αθλητικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, συνθέτουν ένα πρόγραμμα που κλείνει μέσα του ό,τι και ένα καλοκαίρι: ανεμελιά αλλά και χρόνο για σκέψη, ξεκούραση αλλά και δράση, άνοιγμα σε πρωτόγνωρα ακούσματα και θεάματα αλλά και επιστροφή σε αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε οικεία. 

Επιστροφή λοιπόν σε ό,τι αγαπάμε και σε αυτά που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά πιο δυνατά!

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.

 

[Κεντρικές εκδηλώσεις]

Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού φέρνει κοντά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής. 

>Live εμφανίσεις από Λεωνίδα Καβάκο, Yo La Tengo, Charlotte Rampling, The Cinematic Orchestra, Melanie De Biasio, Λένα Πλάτωνος, Νίκο Πορτοκάλογλου, Monika, Saul Williams, ΜΕΛΙSSES, Bang on a Can All-Stars,  Eleanor Friedberger, DJ Alex Cruz,Susan Deyhim, και πολλούς ακόμα, συνθέτουν ένα μουσικό blend για όλα τα γούστα! 

> Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μεταξύ του οραματιστή αρχιτέκτονα Renzo Piano και του κριτικού αρχιτεκτονικής των New York Times, Michael Kimmelman, συνδυάζεται με την έκθεση αρχιτεκτονικής Piece by Piece – Renzo Piano Building Workshop που παρουσιάζει μακέτες, σχέδια, φωτογραφίες και βίντεο, αρχιτεκτονικών έργων των τελευταίων 30 ετών από το διεθνές γραφείο Renzo Piano Building Workshop και η οποία πριν έρθει στην Αθήνα είχε ταξιδέψει σε Νέα Υόρκη, Πάντοβα και Σανγκάη, με την αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση που παρουσιάζεται ήδη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ και θα διαρκέσει έως 23/7, μπορείτε να βρείτε εδώ.

> Ο καθιερωμένος πλέον αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, που υλοποιείται από την ΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος, φέτος προτείνει δύο διαφορετικές διαδρομές, 10 και 6 χιλιομέτρων, καθώς και τη διαδρομή 1 χιλιομέτρου για αθλητές των Special Olympics

> Στις εικαστικές τέχνες, το πρόγραμμα Only Connect, που σχεδιάζει ο επιμελητής, κριτικός τέχνης και ακαδημαϊκός Robert Storr με μία ομάδα καταξιωμένων επιμελητών, προτείνει έναν κύκλο θεματικών βίντεο και performances των Kim Jones, Tania Bruguera, Mieskuoro Huutajat, Πάρι  Λεγάκη, που καταπιάνεται με την έννοια της ‘σύνδεσης’ σε μια εποχή όπου η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση.

> Το έργο The Night Dances, ένα σύμπλεγμα μουσικής και ποίησης με την σπουδαία βρετανίδα ηθοποιό Charlotte Rampling, παρουσιάζεται με μία καθηλωτική απαγγελία ποιημάτων της Sylvia Plath και με συνοδεία τις σουίτες αρ.2 & 3 για σόλο τσέλο του Benjamin Britten, από την γαλλοαμερικανίδα τσελίστα Sonia Wieder-Atherton.

> Το Τheatre of War/Το Θέατρο του Πολέμου με το έργο Antigone in Ferguson, που πραγματεύεται τα περιστατικά αστυνομικής βίας και τον φυλετικό ρατσισμό, βασισμένο σε μία ιδέα του σκηνοθέτη και δημιουργού του Θεάτρου του Πολέμου, Bryan Doerries, ο οποίος συνέλαβε τη θεραπευτική δύναμη της αρχαίας τραγωδίας, στο σύνδρομο μετατραυματικού στρες σε βετεράνους.

> Στην ενότητα του χορού, η Αμερικανίδα χορογράφος και performer Elizabeth Streb, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ομάδα Streb Extreme Action για πέντε παραστάσεις και αναμετράται με την βαρύτητα, στο Λαβύρινθο του ΚΠΙΣΝ.

> Η Heidi Latsky και η χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη συμπράττουν στο On Display - Athens, μία αποδομημένη χορογραφία/σχολιασμό στο ανθρώπινο σώμα ως θέαμα, με ένα σύνολο 10 Ελλήνων και Αμερικανών χορευτών, με ή χωρίς κινητική αναπηρία.

> Η Εθνική Λυρική Σκηνή  και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος δίνουν το δικό τους διακριτό στίγμα στις εκδηλώσεις. Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει με δύο παραστάσεις του έργου του Γιώργου Κουμεντάκη Έσσεται ήμαρ σε σκηνοθεσία  Έκτορα Λυγίζου, ενώ ο Αντώνης Φωνιαδάκης  χορογραφεί μια διττή παράσταση και μοιράζει τη βραδιά στους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ και χορευτές του σύγχρονου χορού από την ελεύθερη σκηνή, υπό τους υποβλητικούς και καθαρτικούς ήχους του Philip Glass. Αντίστοιχα, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, συμμετέχει με την διαδραστική έκθεση Σημεία Ανάγνωσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής της Εκστρατείας, και μία σειρά ομιλιών ποικίλης θεματολογίας.

> Το σιμουλτανέ παιχνίδι σκάκι του κορυφαίου Garry Kasparov με νεαρούς πρωταθλητές της χώρας μας.

> Και φυσικά, τα δημιουργικά και ψυχαγωγικά προγράμματα μαγείας, που συναντιούνται στον Λαβύρινθο και την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, από τον σπουδαίο ταχυδακτυλουργό Mark Mitton.

[Αναλυτικά οι εκδηλώσεις του SNFestival ανά ημέρα]

Κυριακή 18 Ιουνίου 

18:00-21:30 Park Games – Στίβος

18:00-20:00 Καγιάκ – Κανάλι

18:30-20:30 Landart – Εσπλανάδα

18:30-21:30 Πίστα Αναρρίχησης – Περιοχή Πίδακες Νερού

18:30-21:30 WWF – Fish Forward – Πίδακες Νερού

19:00 & 23:00 Γιώργος Κουμεντάκης, «’Εσσεται ήμαρ» - Εναλλακτική Σκηνή

19:30-20:30 Capoeira – Ξέφωτο 

19:30 STREB-Extreme Action – Λαβύρινθος

20:30 Μάρκελλος Χρυσικόπουλος & ΚΟΑ: Handel “Μουσική των Νερών” & “Μουσική για Βασιλικά Πυροτεχνήματα” – Σκηνή στο Κανάλι

21:00 Bang on a Can All-Stars “Anthracite fields” – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

22:00 Ν. Πορτοκάλογλου – Σκηνή στο Ξέφωτο

 

Δευτέρα 19 Ιουνίου 

18:00-21:30 Τουρνουά Ξιφασκίας – Στίβος

18:00-20:00 Καγιάκ – Κανάλι

18:00-20:00 Ρομποτική – Μεσογειακός Κήπος

18:30-20:30 Landart – Εσπλανάδα

18:30-21:30 Πίστα Αναρρίχησης – Περιοχή Πίδακες Νερού 

19:00 Wordless Music Orchestra, Προβολή ταινίας “Jackie” | 23:00 Wordless Music Orchestra, Προβολή ταινίας “Under the skin” – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος 

19:00 «Τι σημαίνει σήμερα για μας το δημοτικό τραγούδι;» - Πύργος Βιβλίων

19:00-20:30 Park Games – Ξέφωτο

19:30 STREB-Extreme Action – Λαβύρινθος

19:30 String Quartet ETHEL “Documerica” - Εναλλακτική Σκηνή 

21:00 Bang on a Can All-Stars “B.Eno’s Music for airports” – Σκηνή στο Κανάλι

22:00 Κουιντέτο Δ. Καλαντζή και Καμεράτα – Σκηνή στο Ξέφωτο

 

Τρίτη 20 Ιουνίου 

18:00-21:30 Τουρνουά Πινγκ-Πονγκ – Στίβος 

18:00-20:00 Καγιάκ - Κανάλι  

18:00-20:00 Kindergarten – Μεσογειακός Κήπος

18:30-20:30 Landart – Εσπλανάδα

18:30-21:30 Πίστα Αναρρίχησης – Περιοχή Πίδακες Νερού 

19:00 «Ανάγνωση της Γυναίκας της Ζάκυθος του Δ. Σολωμού» - Πύργος Βιβλίων 

19:00-20:30 «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» - Ξέφωτο

19:00 Συζήτηση μεταξύ Renzo Piano και Michael Kimmelman – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

19:30 STREB-Extreme Action – Λαβύρινθος

19:30 K.Mourad & K.Azmeh – Εναλλακτική Σκηνή

20:30 Black Art Jazz Collective – Σκηνή στο Κανάλι

22:00 Λένα Πλάτωνος & Προσκεκλημένοι – Σκηνή στο Ξέφωτο

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου 

18:00-21:30 Park Games – Στίβος 

18:00-20:00 Καγιάκ - Κανάλι  

18:00-20:00 Ρομποτική – Μεσογειακός Κήπος

18:30-20:30 Landart – Εσπλανάδα

18:30-21:30 Πίστα Αναρρίχησης – Περιοχή Πίδακες Νερού

19:00 «Άγγελος Σικελιανός, Μήτηρ Θεού. 100 χρόνια από την πρώτη έκδοση» - Πύργος Βιβλίων 

19:30 STREB-Extreme Action – Λαβύρινθος

19:30 Susan Deyhim -  Εναλλακτική Σκηνή

20:00-20:30 Body Music – Μουσικός Κήπος 

20:30 Mélanie De Biasio – Σκηνή στο Κανάλι

22:00 The Cinematic Orchestra – Σκηνή στο Ξέφωτο

 

Πέμπτη 22 Ιουνίου

18:00-21:30 Park Games – Στίβος 

18:00-20:00 Καγιάκ - Κανάλι  

18:00-20:00 Kindergarten – Μεσογειακός Κήπος

18:30 Only Connect: Mieskuoro Huutajat - Screaming Men Choir – Performance – Αγορά

18:30-20:30 Τουρνουά Σκοποβολής – Εσπλανάδα

18:30-21:30 Πίστα Αναρρίχησης – Περιοχή Πίδακες Νερού

19:00 «Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη» - Πύργος Βιβλίων 

19:30-20:30 Capoeira – Ξέφωτο

19:30 STREB-Extreme Action – Λαβύρινθος

19:30 & 23:00 Magic Show – Εναλλακτική Σκηνή

20:00-20:30 Body Music – Μουσικός Κήπος 

20:30 Θέατρο του Πολέμου – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

20:30 Dés/équilibre/s, Χορογραφία του Α. Φωνιαδάκη με το Μπαλέτο της ΕΛΣ και χορευτές σύγχρονου χορού - Σκηνή στο Κανάλι

22:00 Saul Williams – Σκηνή στο Ξέφωτο

 

Παρασκευή 23 Ιουνίου 

18:00-21:30 Στίβος για Παιδιά – Στίβος 

18:30-21:30 Πίστα Αναρρίχησης – Περιοχή Πίδακες Νερού

19:00  «Η πνευματική μαρτυρία της Σιμόν Βέιλ» - Πύργος Βιβλίων 

19:30 On display - Athens | Heidi Latsky & Apostolia Papadamaki – Πίδακες Νερού 

19:30 & 23:00 Magic Show – Εναλλακτική Σκηνή

20:00 SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον – Εσπλανάδα (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο)

20:00-20:30 Body Music – Μουσικός Κήπος 

20:00 Tigue – Σκηνή στο Κανάλι 

22:00 ΜΕΛISSES | 23:00 Alex Cruz dj set– Σκηνή στο Ξέφωτο 

 

Σάββατο 24 Ιουνίου 

10:00-20:00 Ο δρόμος της περιπέτειας – Εσπλανάδα

18:00-20:00 Σεμινάριο πρώτων βοηθειών για παιδιά – Μεσογειακός Κήπος

18:00-21:30 Τουρνουά Badminton – Στίβος 

18:30-21:30 Πίστα Αναρρίχησης – Περιοχή Πίδακες Νερού

19:00-20:00 Only Connect: Paris Legakis – Performance – Ξέφωτο

19:00 «Πέντε αιώνες από τη θυροκόλληση των 95 θέσεων του Λούθηρου. Η σημασία της Μεταρρύθμισης στον δυτικό πολιτισμό» - Πύργος Βιβλίων 

19:00 Garry Kasparov – Λαβύρινθος

19:30 Eleanor Friedberger – Εναλλακτική Σκηνή

19:30 On display - Athens | Heidi Latsky & Apostolia Papadamaki – Πίδακες Νερού

20:00-20:30 Wakeboarding Show – Κανάλι

20:30 Toshi Reagon &  BIGLovely – Σκηνή στο Κανάλι

22:00 Yo La Tengo – Σκηνή στο Ξέφωτο

 

Κυριακή 25 Ιουνίου 

09:00-11:00 Οικογενειακές Περιπέτειες – Στίβος 

10:00-20:00 Πίστα Αναρρίχησης – Περιοχή Πίδακες Νερού

12:00- 20:00 Ο Δρόμος της περιπέτειας – Εσπλανάδα

18:30 Only Connect: Tania Bruguera – “Tatlin’s whisper #6” –Performance – Αγορά

19:00-20:30 Μικροί και μεγάλοι εν δράσει – Ξέφωτο

19:30 On display - Athens | Heidi Latsky & Apostolia Papadamaki – Πίδακες Νερού 

19:30 Magic Show– Λαβύρινθος

19:30 Charlotte Rampling - Sonia Wieder-Atherton "The Night Dances" – Εναλλακτική Σκηνή

20:00-20:30 Wakeboarding Show – Κανάλι

20:30 Ρεσιτάλ Λεωνίδα Καβάκου, στο πιάνο ο E.Pace – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

20:30 Nickel and Dime Ops - Σκηνή στο Κανάλι

22:00 Monika & Ορχήστρα ΕΡΤ | 23:00 Jonathan Toubin – Σκηνή στο Ξέφωτο 

 

Καθημερινά:

Αίθουσα Δοκιμών Χορωδίας ΕΛΣ: The Rehearsal Room (σειρά συνεντεύξεων με την Kafka)

Only connect: προβολές video art σε χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και του κτιριακού συγκροτήματος του ΚΠΙΣΝ

Φάρος: RPBW – Έκθεση Piece by Piece

Υποδοχή Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος: «Σημεία Ανάγνωσης» Διαδραστική Έκθεση  

 

*Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα μέσα από ειδικό ιστότοπο για το SNFestival και θα ακολουθήσουν θεματικές ανακοινώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

 

[Πληροφορίες για την επίσκεψή σας] 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Summer Nostos Festival 2017

Οι εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival 2017 πραγματοποιούνται τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Κυριακή 18 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

Δευτέρα 19 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

Τρίτη 20 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

Τετάρτη 21 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

Πέμπτη 22 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

Παρασκευή 23 Ιουνίου: 18.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

Σάββατο 24 Ιουνίου: 10.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

Κυριακή 25 Ιουνίου: 09.00 – 01.00 μετά τα μεσάνυχτα

 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι χώροι του ΚΠΙΣΝ θα είναι ανοιχτοί από τις 06.00 το πρωί έως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης Renzo Piano Building Workshop-Piece by Piece στον Φάρο είναι 06.00 – 24.00.

Όλες οι εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival είναι δωρεάν και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. 

 

[Λίγα λόγια για το SNFestival] 

Το Summer Nostos Festival (SNFestival) είναι ένα φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, ανοιχτό σε όλους. Μουσική, χορός, αθλητισμός, τέχνες και αρχιτεκτονική, συζητήσεις, προβολές και προγράμματα για παιδιά και οικογένειες συναντιούνται κάθε Ιούνιο, για μία εβδομάδα, μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το SNFestival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το SNFestival βρίσκει ιδανικό χώρο διεξαγωγής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πολλαπλά σημεία του ΚΠΙΣΝ, εντός και εκτός των κτιρίων, φιλοξενούν εκδηλώσεις και δρώμενα, επιβεβαιώνοντας την αποστολή του ΚΠΙΣΝ, να προσφέρει έναν δυναμικό, ανοιχτό δημόσιο χώρο, προσβάσιμο σε όλους.

Η υλοποίηση του Summer Nostos Festival εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης και συνεχιζόμενης υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΚΠΙΣΝ.a

Read More

5ο Φεστιβάλ Μουσικής Κιονίου Ιθάκης | 8-9 Αυγούστου 2017

ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΟΝΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ 2017

 

 Πρόγραμμα

 

 Τρίτη 8/8/2017

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & b-movies

DUSTBOWL

George Gaudy & SUN  

 

Tετάρτη 9/8/2017

ΧΑΪΝΗΔΕΣ

ACROPOLIS BYE BYE

ΛΆΡΓΚΟ

 

Το 5ο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκινγκ Κιονίου Ιθάκης, χωρητικότητας 1.000 ατόμων,  με EΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
Ώρα έναρξης: 20.00.

 

Θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια τις ημέρες του Φεστιβάλ,ανεξαρτήτως προσέλευσης, από:

 

ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ προς το ΚΙΟΝΙ ΙΘΑΚΗΣ, με το σκάφος ΧΡΙΣΤΙΝΑ, με επιστροφή, κόστος ανά άτομο :15 e. 

Απαραίτητα κρατήσεις θέσεων. 

Πληροφορίες: Mπάμπης Ζαχαράτος τηλ.:6978-290439.

 

ΣΥΒΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ προς το ΚΙΟΝΙ ΙΘΑΚΗΣ με επιστροφή, υποχρεωτικά 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ (για τον καθορισμό των δρομολογίων και του κόστους μεταφοράς) στα τηλέφωνα:  6934-165112 & 6974-420950.

 

Επίσης θα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, από το Βαθύ Ιθάκης προς τον χώρο του Φεστιβάλ, με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Πληροφορίες: 6934-165112.

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Όμιλος Κιονίου Ιθάκης

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ιθάκης, Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών

Υπό την Αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

http://www.kionimusicfestival.gr

Read More

Φεστιβάλ Βόλου | Από 18 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2017

Φεστιβάλ Βόλου 2017

18 Ιουνίου - 9 Ιουλίου

 

Το Θέατρο της Εμπειρίας με τη στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και του Δήμου Βόλου διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Βόλου 2017. Επιθυμία του φετινού φεστιβάλ είναι να αναδείξει την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία τόσο της περιοχής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού συγχωνεύοντας θεατρικά, εικαστικά και μουσικά δρόμενα καθώς και να ενσωματώσει τα δρόμενα αυτά στις –εκτός σκηνικών συμβάσεων- τοποθεσίες όπου παρουσιάζονται, να ενώσει ετερόκλιτες μεταξύ τους ομάδες του κοινού, να εκπαιδεύσει ενήλικες αλλά και παιδιά με τρόπο βιωματικό μέσω πληθώρας εργαστηριακών σεμιναρίων, να προσφέρει χώρο έκφρασης σε ΑμΕΑ και τέλος να αποτελέσει πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές διαμέσω του πολυετούς οράματος του.

Το Φεστιβάλ Βόλου που στηρίζεται σε έναν σχεδιασμό τριετίας και επεκτείνεται σε πενταετή ορίζοντα, παίρνει ως αφορμή την γενική παραδοχή ότι «έχει αρχίσει να μεταβάλλεται ο τρόπος αφήγησης των ιστοριών» και για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιεί ως υπότιτλο του τη φράση «ολόκληρη η πόλη μια σκηνή» φράση η οποία περιγράφει επακριβώς και την μορφολογία του φεστιβάλ. Θεατρικές παραστάσεις και δράσεις που αξιοποιούν πλήρως το χαρακτήρα των τοποθεσιών που παρουσιάζονται και οι οποίες δε θα μείνουν μόνο στα γεωγραφικά πλαίσια της πόλης του Βόλου αλλά θα επεκταθούν και σε χωριά του Πηλίου, εικαστικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις, μουσική, εργαστηριακά σεμινάρια από επαγγελματίες με πάθος για το αντικείμενο τους, όπως υποκριτική, μουσική, πλαστικές τέχνες, σκηνοθεσία, χορός, φωτογραφία, φως ήχος και εικόνα, παιδαγωγικά προγράμματα καθώς και σεμινάρια και δράσεις από ΑμΕΑ, συνθέτουν το πολυποικιλιακό μοτίβο πάνω στο οποίο παλινδρομεί το Φεστιβάλ Βόλου 2017.

Τις ημέρες διεξαγωγής, από 18 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, ολόκληρη η πόλη θα μεταμορφωθεί σε μία σκηνή μέσα στην οποία οι δράσεις θα περιηγούνται το κοινό από εκδήλωση σε εκδήλωση δίνοντας του με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να πάρει μέρος στην εξέλιξη των ίδιων των δράσεων, να παρατηρήσει, να σκεφτεί, αλλά και να αντικρίσει μέρη και τοποθεσίες από μία εντελώς διαφορετική οπτική. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ διαμορφώνεται με τρόπο τέτοιο ώστε κάθε μέρα να αναδεικνύεται μια διαφορετική περιοχή. Η κάθε περιοχή θα έχει τη δική της ξεχωριστή θεματολογία δράσεων και γεγονότων η οποία και προκύπτει μέσα από τα υφολογικά στοιχεία που δίνει η ίδια η περιοχή. Οι δημιουργοί των δράσεων είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ποια περιοχή – θεματολογία εκφράζει καλύτερα και αναδεικνύει το έργο τους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής θεματικές: αναμνήσεις, έρωτας, εν εξελίξει, ζωή, μύθος.

Το Φεστιβάλ Βόλου 2017 έρχεται σαν ενα μεγάλο καράβι που επιθυμεί να μας ταξιδέψει σε χρώματα λευκά, γαλάζια και χρυσά, να μας ταξιδέψει σε μια χώρα δυνατοτήτων και προοπτικών που αν θέλουμε να αναδειχθούν το μόνο που χρειάζεται είναι να δράσουμε…

 

www.facebook.com/volosfestival

Read More

Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού | 18-19-20 Αυγούστου 2017

Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2017

18-20 Αυγούστου

 

Τα αυγουστιάτικα βράδια αποκτούν λάμψη και ρυθμό!!! 3 ημέρες η μουσική πλημμυρίζει το Τυχερό Έβρου.

 

http://festivaltyxerou.blogspot.gr/

 

Το Τυχερό βρίσκεται στο νομό Έβρου και τέσσερα μόλις χιλιόμετρα δυτικά του ποταμού Έβρου και μισή ώρα από την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στην λίμνη Τυχερού ανάμεσα, σε δύο μοναδικά στην Ευρώπη οικοσυστήματα, το Δέλτα του Έβρου και το δάσος της Δαδιάς, διεξάγεται κάθε Αύγουστο το Φεστιβάλ Τυχερού. Το Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού, αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών επισκεπτών και φίλων του εναλλακτικού τουρισμού. Πρόκειται για ένα πλήρες συγκρότημα αναψυχής, περιμετρικά της πανέμορφης λίμνης Τυχερού, που περιλαμβάνει:

• Αθλητικές εγκαταστάσεις (Tennis, Basket Ball, Mini Soccer)

• Πισίνα-Κολυμβητήριο

• Αγροτουριστικό ξενώνα Θράσσα

• Ανοιχτό αμφιθέατρο

• Περιηγητικό μονοπάτι

• Outdoor activities service (κανό, καγιάκ, ιστιοφόρο λίμνης, ποδήλατα)

• Ιππικό Όμιλο

Read More

Ireon Music Festival | 7-8-9 Αυγούστου 2017 | Σάμος

Ireon Music Festival 2017

7-9 Αυγούστου 

ΣΑΜΟΣ

 

www.ireon-music-festival-samos.gr

Read More

O Sivert Hoyem, οι Cigarettes After Sex, οι Anathema και οι Paradise Lost προστίθενται στο Line up του Rockwave Festival 2017

O Sivert Hoyem, οι Cigarettes After Sex, οι Anathema  και οι Paradise Lost προστίθενται στο Line upτου Rockwave Festival 2017 που θα διεξαχθεί 1η & 2η Ιουλίου στο TerraVibe κάνοντας το ακόμη πιο θελκτικό.

 

Συγκεκριμένα το Line up διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

 

Σάββατο 1η Ιουλίου

Placebo

Sivert Hoyem

Cigarettes After Sex

The Last International Playboys

 

Κυριακή 2η Ιουλίου

Evanescence

Paradise Lost

Anathema

Sivert Hoyem

 

Aδιαμφισβήτητα οι δύο sold out εμφανίσεις του Sivert Hoyem στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού συγκαταλέγονται στα πολιτιστικά events και

της συναυλίες της χρονιάς που έφυγε πριν λίγες μέρες. Επιστρέφει λοιπόν στην Ελλάδα και τοRockwave Festival το Σάββατο 1η Ιουλίου για να δώσει ένα show αντάξιο της δυναμικής του.

 

Αναμφίβολα ο πιο αγαπημένος Νορβηγός καλλιτέχνης στη χώρα μας. Η σχέση του ελληνικού κοινού με τον Sivert Høyem ξεκίνησε πριν 16 χρόνια, με την πρώτη εμφάνιση

των Madrugada στο ιστορικό "Ρόδον". Η σχέση αυτή ανανεώνεται και μεγαλώνει, το ίδιο συμβαίνει και με το κοινό αυτού του σπουδαίου τραγουδιστή-τραγουδοποιού.

O Ηoyem μας συγκινεί ακόμη περισσότερο σήμερα, με την ευθύτητά του, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνεια της αντίληψής του,

την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του και τη δυναμική σκηνική του παρουσία.

Από τα χρόνια των Madrugada μέχρι το Lioness και την ραδιοφωνική υστερία του “Sleepwalking Man” και τόσων άλλων υπέροχων τραγουδιών ο Sivert Hoyem

είναι ίσως ο αγαπημένος τραγουδιστής των Ελλήνων. Μια σχέση αμφίδρομη με το κοινό, που όσο τα χρόνια περνούν γίνεται πιο βαθιά και πιο δυνατή.

 

Cigarettes After Sex

 

Όταν ο Greg Gonzalez ηχογραφούσε το “I” ως το πρώτο EP της μπάντας του στο Τέξας το 2012, δε φανταζόταν την απρόσμενη επιτυχία των Cigarettes after Sex,

στην οποία ο ίδιος αρέσκεται να αναφέρεται ως «μυστήριο» ή «ατύχημα». Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες που δίνουν οι video streaming πλατφόρμες

, η γρήγορη αναγνωρισιμότητα του συγκροτήματος οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αυτές. Έτσι, όταν οιCigarettes after Sex κυκλοφόρησαν το 2015 το single “Affection”,

μια σημαντική κοινότητα από θαυμαστές είχε ήδη δημιουργηθεί, έτοιμη για τη νέα τους δουλειά και ανυπόμονη για live εμφανίσεις.

 

Ακολούθησαν την ίδια χρονιά τα singles “Keep on Loving You” και “K.”, με το συγκρότημα να αποκτά όλο και περισσότερη διαδικτυακή φήμη και την πρώτη τους περιοδεία

να θεωρείται πλέον ένα αναγκαίο επόμενο βήμα. Ξεκινώντας από μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και καταλήγοντας σε Αμερική, οι Cigarettes after Sex ταξίδεψαν τους fans

τους με το ρομαντικό, σκοτεινό ambient pop ήχο τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις ως μια σπουδαία ανερχόμενη μπάντα.

Το πρώτο τους full album αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη φετινή χρονιά και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους δει επι σκηνής στο TerraVibe Park, το Σάββατο 1η Ιουλίου στο Rockwave Festival.

 

Paradise Lost

 

Mε πάνω από εικοσιπέντε χρόνια στην πλάτη, οι προπάτορες του ατμοσφαιρικού death metal, είναι πλέον πολλά περισσότερα από προπάτορες του ατμοσφαιρικού death metal.

Ηγέτες της βρετανικής σκηνής του σκληρού ήχου, από το Halifax ορμώμενοι οι Paradise Lost έμελλε να γίνουν ένα εκ των σημαντικότερων metal συγκροτημάτων από καταβολής του είδους.

Τα Gothic/ Draconian Times/ Icon στέκονται μνημειώδη αριστουργήματα και απαραίτητες προσθήκες σε κάθε ενημερωμένη δισκοθήκη.Οι μελαγχολικές σπαραξικάρδιες μελωδίες

του Greg Mackintosh μαζί με την χαρακτηριστική φωνή του Nick Holmes αποτελούν το σήμα κατατεθέν της μπάντας από το Halifax. Σκοτεινή ατμόσφαιρα που καθηλώνει,

τραχύτητα, εμπνευσμένα riffs υποστηριζόμενα από τα αριστοτεχνικά  ρυθμικά μέρη των Edmodson(μπάσο) και Erlandsson (drums) αποτελούν τα θεμέλια πάνω

στα οποία στηρίζεται η καλλιτεχνική ελευθερία των Paradise Lost που δεν σταματούν να εξελίσσονται και να συγκλονίζουν σε κάθε τους δισκογραφική προσπάθεια.

Τελευταίο πόνημα του συγκροτήματος το “The Plague Within”, ηχητικό απόσταγμα της σπουδαίας καριέρας τους, με τον Holmes να υποκύπτει στους αγαπημένους του βρυχηθμούς

και τον Mackintosh να συνθέτει ορισμένα από τα πιο μεγαλοπρεπή του riffs. More to see την Κυριακή 2Ιουλίου στο TerraVibe Park και το Rockwave Festival

 

Anathema

Η φημισμένη σκηνή του Liverpool μπορεί να περηφανεύεται και για την μπάντα των αδερφώνCavanagh που ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι το 1990

σαν Pagan Angel. Mαζί με τους My Dying Bride  και τους Paradise Lost, ηγήθηκαν του ατμοσφαιρικού doom-death metal, κυκλοφορώντας μια σειρά εξαιρετικών δίσκων

όπως τa Serenades, Silent Enigma και το αριστουργηματικό Alternative 4.

 

Στο τέλος της δεκαετίας του 90 οι progressive rock αναφορές τους ήρθαν στην επιφάνεια, με τοJudgement να αποτελεί τομή στην καριέρα τους και οδηγό

για τη μουσική συνέχεια των Anathema που φτάνει μέχρι τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα υπό τον τίτλο Distant Satellites.

 

Όλα τα υπέροχα τραγούδια που έχουν αφήσει παρακαταθήκη στους οπαδούς τους εδώ και 25 χρόνια είναι το επιστέγασμα όλων 

όσων δουλεύουν οι Anathema στο μουσικό τους ταξίδι έως τώρα. Ομορφιά, ένταση, δράμα, νέες μουσικές κατευθύνσεις, όλα αυτά ενσωματωμένα στη συνθετική χημεία των

Daniel, John και Vincent και στη μαγευτική φωνή της Lee Douglas. Περισσότερα επί σκηνής την Κυριακή 2η Ιουλίου στο TerraVibe! See you there Rockwavers!

 

22 years people!

The star is still shining!

Rockwave Festival grows up with you

Thank you for being a part of it!

 

Στην πρώτη φάση της προπώλησης (μέχρι 15.01.2017) τα εισιτήρια  θα κοστίζουν ανά ημέρα 33€

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 39€

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 42€

 

Στην πρώτη φάση της προπώλησης (μέχρι 15.01.2017) τα εισιτήρια διημέρου θα κοστίζουν 55€

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων διημέρου θα διαμορφωθεί στα 65€

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή εισιτηρίων διημέρου  θα διαμορφωθεί στα 70€

 

Τα εισιτήρια διακεκριμένης ζώνης, μπροστά στη σκηνή (Golden Standing Tickets) ανά ημέρα θα κοστίζουν 50€

 

Τα V.I.P. εισιτήρια ανά ημέρα θα κοστίζουν 50€

(Με την αγορά τριών V.I.P./ Golden Standing εισιτηρίων, θα δίνεται και ένα V.I.P. Parking Pass)

 

Τα Golden Standing/ VIP εισιτήρια διημέρου θα κοστίζουν 85€

Ταμείο: Η τιμή εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 45€

Η τιμή εισιτηρίων διημέρου θα διαμορφωθεί στα 75€

 

 

TerraVibe Park

37ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

 

Αθήνα

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), tηλ.210 3608366

 

Θεσσαλονίκη

Musicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880

 

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: 

www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Read More