ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Προβολή ταινίας «Το στρώμα της καταστροφής» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και στα πλαίσια του αφιερώματος σε ταινίες οικολογικού περιεχομένου,  ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου  σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Το στρώμα της καταστροφής» ελληνικής παραγωγής του 1980, του  Κωνσταντίνου Βρεττάκου, την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. 

Το θέμα της ταινίας είναι: «Οι συνέπειες της δημιουργίας της τεχνητής λίμνης του ποταμού Μόρνου για την υδροδότηση της Αθήνας και οι προσπάθειες του τότε Εφόρου Πέτρου Θέμελη να διασώσει τα αρχαιολογικά ευρήματα».  Θα παραστεί και θα διευθύνει τη συζήτηση,  προσκεκλημένος του Συλλόγου, ο Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Θέμελης. Ο καθηγητής θα παρουσιάσει επίσης δείγματα του σημαντικού ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη.  

Η   προβολή της ταινίας πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση  του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ). Θερμές ευχαριστίες  για τις ευγενικές χορηγίες οφείλονται: στο Δήμο Ρόδου, στο ξενοδοχείο Aqua Mare,  στο τυπογραφείο Ν. Χατζηκαλημέρη και στο   Ραδιόφωνο Λυχνάρι.  

Εκπαιδευτική Δράση με τίτλο «Κτίζοντας βασιλικές στην Παναγία του Κάστρου» απ΄την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου (ΡΟΔΟΣ)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - 18 ΜΑΪΟΥ 2018

 

«Κτίζοντας βασιλικές στην Παναγίατου Κάστρου»

 

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, θεσμός που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (INTERNATIONAL COUNCIL OF MUSEUMS - ICOM) με στόχο την ανάδειξη του ρόλου τους στη σύγχρονη κοινωνία. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου συμμετέχει στον φετινό εορτασμό μέσω μίας εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Κτίζοντας βασιλικές στην Παναγία του Κάστρου». Πρόκειται για ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτή την περίσταση και έχει ως στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τους αρχιτεκτονικούς τύπους ναών και την εξέλιξή τους, με επίκεντρο τον τύπο της παλαιοχριστιανικής βασιλικής, μέσα από τα δομικά και διακοσμητικά στοιχεία της.

Πιο συγκεκριμένα, κίονες και κιονόκρανα, πεσσίσκοι, κιονίσκοι, θωράκια και επιστύλια τέμπλου, δάπεδα με μαρμαροθετήματα και ψηφιδωτή διακόσμηση που εκτίθενται στον αύλειο χώρο της Παναγίας του Κάστρου και προέρχονται από παλαιοχριστιανικούς (5ος- 6ος αι. μ.Χ.) και βυζαντινούς ναούς (11ος – 12ος αι. μ.Χ.) του νησιού της Ρόδου, παύουν να αποτελούν απλά εκθέματα αλλά μετατρέπονται σε κλειδιά για την επικοινωνία με το παρελθόν του τόπου. Η εκπαιδευτική αυτή εμπειρία εμπλουτίζεται με ένα παιχνίδι στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, με τίτλο «Η τύχη του πρωτομάστορα». Στο πρωτότυπο αυτό παιχνίδι που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, τα παιδιά καλούνται ως πετράδες μιας άλλης εποχής, υπό την καθοδήγηση του πρωτομάστορά τους, να 

«κτίσουν» μία παλαιοχριστιανική βασιλική, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα αρχιτεκτονικά μέλη βασιζόμενα σε ένα συνδυασμό τύχης και σωστών υπολογισμών.

Μέσα από τη δράση αυτή και προσπαθώντας να είμαστε κοντά στο πνεύμα της φετινής θεματικής του θεσμού «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», θα θέλαμε οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν ένα σημαντικό μνημείο του τόπου μας όπου έχει αποτυπωθεί διαχρονικά η ιστορία της Ρόδου και το οποίο, μετά από τις αναστηλωτικές εργασίες που το κράτησαν για αρκετό καιρό κλειστό, ξανάνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες και φιλοξενεί μόνιμη έκθεση βυζαντινών και μεταβυζαντινών εικόνων στο εσωτερικό του και διακοσμημένων αρχιτεκτονικών μελών στην αυλή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, διαρκεί μία περίπου ώρα και απευθύνεται σε μαθητές της E ́ και της Στ ́ Δημοτικού. 

 

Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα Δημόσια Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη.

Θεατρική παράσταση «Έτσι είναι..αν έτσι νομίζετε» απ'την θεατρική ομάδα "Theorion" στο Παραδείσι (ΡΟΔΟΣ) | Πρεμιέρα: Παρασκευή 11 Μαΐου

Η θεατρική ομάδα Theorion του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας» παρουσιάζει αυτή την άνοιξη την παράσταση «Έτσι είναι..αν έτσι νομίζετε» του Ιταλού νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο.

 

Ο Πόνζα, ένας κρατικός υπάλληλος που έχει μετακομίσει με τη γυναίκα του και την πεθερά του σε μία άλλη πόλη, προκαλεί το ενδιαφέρον του περιβάλλοντος του και γεννά κουτσομπολιά με τον τρόπο που ζει μαζί με τις δυο γυναίκες. Έτσι, όταν ο ίδιος και η πεθερά του καλούνται για εξηγήσεις από τον προϊστάμενο και το νομάρχη, οι απαντήσεις περιπλέκουν το μυστήριο, αφού ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή για την πραγματικότητα.

 

Επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Μανής & Αναγνώστου Ευαγγελία

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Κυρτάσογλου Τάσος Λαουντίζι

Θεοδωράκη Αναστασία Αμαλία 

Σιαμορέλη Ράνια Ντίνα 

Αναγνώστου Ευαγγελία / Παπαγρηγορίου Τσαμπίκα Υπηρέτρια 

Πιστόλα Ευαγγελία/ Σταματίου- Λουλετζόγλου Δικαία Κα Σιρέλλι

Παμπάκα Καίτη Κα Τσίνι

Βολονάκης Ευθύμιος Κος Σιρέλλι

Παπαμανώλης Γιάννης Αγκάτσι

Μαστρονικήτα Βάσω Κα Φρόλλα

Νεσφυγές Γιώργος Κος Πόνζα

Γιαννίκη Μαίρη Κα Νέννι

Σταμάτης Σάββας Τσεντούρι

Πελλός Σάββας Νομάρχης

Πότσου Στεφανία Κα Πόνζα

 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωρίωνα επι της κεντρικής οδού Παραδεισίου από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 21.00

Είσοδος 5€

Θεατρική παράσταση "Τρωικός Πόλεμος" «Αγαμέμνονας» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου | Τρίτη 15 Μαΐου

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» : Τρωικός Πόλεμος «Αγαμέμνονας» με τη ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ

 

Το Θέατρο Τέχνης «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» και η Ομάδα «ΧΡΩΜΑ»  σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) παρουσιάζουν την παράσταση : Τρωικός πόλεμος «Αγαμέμνονας» του Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Παπαπαύλου.

 

Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και την «Ιφιγένεια» του Ευρυπίδη. Μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρεις φωνές, δυο ηθοποιούς και έναν μουσικό (Βιολί) , ξετυλίγεται μπροστά μας η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας. Εξιστορείται η πορεία του Αγαμέμνονα , η αφορμή του πολέμου , η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος , την επιστροφή του στο Άργος  και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γυναίκα του. Αφορμή  ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια μέσα από το λόγο των δυο τραγικών ποιητών .

 

Παίζουν:

 Λήδα Πρωτοψάλτη

Γιώργος Παπαπαύλου

Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης

 

15 Μαΐου 2018, και ώρα 21:15, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

 

Τιμή εισιτηρίου 15€

Προπώληση 12€

Σημείο προπώλησης:  Κομμωτήριο  Blowdrybar (25ης Μαρτίου 15)

Πληροφορίες : 6951768684

 

 

Οι Μαμάδες στη Ρόδο γιορτάζουν τη γιορτή της μητέρας διοργανώνοντας αθλητική εκδήλωση | Κυριακή 13 Μαΐου

Οι Μαμάδες γιορτάζουν και γυμνάζονται για καλό σκοπό!

          Οι ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ  προσκαλούν όλες τις μαμάδες να γιορτάσουν αθλητικά  τη γιορτή της μητέρας  σε μία ξεχωριστή διοργάνωση! Αθλήματα ολυμπιακά, ατομικά ή ομαδικά, αθλήματα αντοχής, συγκέντρωσης, ευστοχίας, παραδοσιακά και πνευματικά παιχνίδια, καθώς  και άλλα πολλά  θα γυμνάσουν τις μαμάδες και τα παιδιά στις 13 Μαΐου στο Βοηθητικό Στάδιο Διαγόρας στις  11 π.μ.

      Έμπειροι γυμναστές θα μας φέρουν σε επαφή με όλα τα είδη του αθλητισμού μαθαίνοντάς μας τεχνικές και δίνοντας χρήσιμες συμβουλές.

      Γνωρίστε νέα αθλήματα, τολμήστε να τα δοκιμάσετε και εμπλουτίστε την αθλητική σας ζωή  με  τένις, τοξοβολία,  πινγκ-πονγκ, αυτοάμυνα, ζούμπα, floorball, cross fitness, yoga, Pilates,  ενόργανη γυμναστική, σκάκι,  αθλήματα στίβου, αναρρίχηση  αλλά και ξαναζήστε ξέγνοιαστες στιγμές από τα παιδικά σας χρόνια παίζοντας αμπάριζα, τρίλιζα και κουτσό!

      Ας μεταδώσουμε στα παιδιά μας τις αξίες του αθλητισμού: την άμιλλα, τον συναγωνισμό, τη δύναμη, τη συνεργασία, την επιμονή, την επιβράβευση αλλά κυρίως την προσφορά στον συνάνθρωπο. Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών της Κιβωτού του Κόσμου, εκπρόσωπος της οποίας θα παρευρεθεί στη Ρόδο για τη διοργάνωση.

Γενική είσοδος: 5ευρώ.

      Μαζί μας θα βρίσκονται, για να στηρίξουν τον σκοπό μας  πρότυπα του αθλητισμού, που ξεχώρισαν με τις αθλητικές τους διακρίσεις:

 • O Μιχάλης Σεϊτης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ
 • H Ράνια  Ρεμπούλη, Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου Δρόμου. 
 • Η Νικόλ Κυριακοπούλου ,διεθνής αθλήτρια του άλματος επί κοντώ και Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Χορηγοί επικοινωνίας:

 • ΡΑΔΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
 • ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
 • blackmonday.gr
 • Kolossos News
 • rodosevents.gr
 • verena                
 • SAVVIOU travel

                

Ευχαριστούμε θερμά:

 • Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου(ΔΟΠΑΡ)
 • Ιβίσκος Fine Foods
 • Μελισσοκομική Δωδεκανήσου
 • απλώς φρέσκο
 • ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε
 • Gia…giamas παραδοσιακά αναψυκτικά
 • Βίο ice
 • City Fitness MULTI INDOOR TRAINING CENTER
 • THE PROJECT CF BOX OF RHODES
 • Γυμναστήριο  OXYGEN
 • ΔΑΝΑΗ (Ζούμπα)
 • «Ιππότης» Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου
 • Βιοκίνηση GYMNASTIC CENTER
 • ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
 • ΔΩΡΙΕΑΣ Α.Σ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΡΟΔΟΥ
 • ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Α.Σ ΡΟΔΟΥ
 • RODOS ANCIENT FLOORBALLERS
 • Α.Ο ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ
 • ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
 • ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
 • ΑΝΝΑ ΑΧΙΟΛΑ και Poeessa-Themed Events and Film Services
 • Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης» και «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» (ΡΟΔΟΣ)

 

Η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης» και «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»  διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε δύο μοναδικές εκδηλώσεις, την «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2018» και «Το Μονοπάτι Λογοτεχνίας».

Η εκδήλωση «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2018» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 -από τις 10:00 μέχρι το μεσημέρι- στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και πολυδιάστατη εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φίλους του σχολείου μας. Κάθε χρόνο καταφέρνει να συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών οι οποίοι παρευρίσκονται και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκειά της. Αποτελεί την κορύφωση μιας κοπιώδους αλλά και δημιουργικής προσπάθειας που πραγματοποιείται από την αρχή σχεδόν κάθε σχολικού έτους. 

Όσοι παραστούν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα -στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων- δραστηριότητες μαθητών των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια, αλλά και ερευνητικές εργασίες που έχουν εκπονήσει μαθητές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφή τον τόμο που περιλαμβάνει τις ερευνητικές εργασίες των μαθητών και την περιγραφή των δράσεων των ομίλων.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και «Το Μονοπάτι Λογοτεχνίας». Συγκεκριμένα, ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλώνεται βήμα βήμα στο πιο δημοφιλές  «Μονοπάτι» την Κυριακή 6 Μαΐου 2018  από τις 10:00 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονται σε κάθε «γωνιά» του σχολικού χώρου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το Μονοπάτι Λογοτεχνίας» έχει αποσπάσει βραβεία από εκπαιδευτικούς φορείς για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των παιδιών καθώς επίσης και για την πρωτοτυπία του.

Έχοντας ήδη την εμπειρία των ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζοντας το έργο των μαθητών μας και την ακάματη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, είμαστε σίγουροι ότι και φέτος η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2018» και «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» θα σας χαρίσουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.

Σας περιμένουμε όλους.

Είσοδος Ελεύθερη

Οι «ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΙ» στο Γεννάδι (ΡΟΔΟΣ)

Στο Γεννάδι της Νότιας Ρόδου ταξιδεύουν τώρα οι «ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΙ» όπου, όπως και στις προηγούμενες παραστάσεις, αναμένεται να χαρίσουν στους θεατές, πολύ γέλιο!

 

Η γνωστή Θεατρική παράσταση, που είναι αρκετά δημοφιλής στον τόπο μας, λόγω των προηγουμένων, επιτυχημένων  παρουσιάσεων, παρουσιάζεται στη Νότια Ρόδο, μετά από αίτημα των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων Γενναδίου, Λάρδου, Λίνδου, Μεσαναγρού, Ιστρίου, Λαχανιάς, Κατταβιάς, Απολλακιάς, Ασκληπιού, Καλάθου, Λαέρμων, και των κατοίκων των προαναφερόμενων Δημοτικών Κοινοτήτων.

 

Άλλωστε, όπως υποσχέθηκε χωρίς εξαιρέσεις ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου, μεταφέροντας εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, δικαίωμα στον πολιτισμό, έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου.

 

Η συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου, απέδωσε τα μέγιστα όλο αυτό το διάστημα, συνεπώς, το Σάββατο 5 Μαΐου η «από καρδιάς» θεατρική ομάδα των Θερμόαιμων, θα βρίσκεται στο Γεννάδι, με ελεύθερη είσοδο.  Όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δημοτικού συσσιτίου απόρων.

 

Μετά το πέρας της παράστασης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου θα βρεθεί στη Λαχανιά, όπου σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Ο ΛΕΣΠΕΡΗΣ» και τη δημοτική κοινότητα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συμβάλει στην αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού,  προς τιμήν του εορτασμού Αγίας Ειρήνης.

 

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με τίτλο "ΓΙΑ ΕΜΑΣ...ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΡΟΔΟΣ)

ΓΙΑ ΕΜΑΣ...ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Με πρωτοβουλία των φοιτητών του πανεπιστημίου μας θα διεξαχθεί το 1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ. Στόχος του φεστιβάλ είναι η αφύπνιση συνειδήσεων, η ευαισθητοποίηση στα επιμέρους ζητήματα καθώς και η ανάδειξη μιας συγκεκριμένης πολιτιστικής κουλτούρας.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΙΟΥ

12.00-20.00: Έκθεση βιβλίου.

12.00-14.00: Ομιλίες καθηγητών (Π.Κεφαλά, Δ.Γουβιάς, παρέμβαση εκ' μέρους του Π.Κιμουρτζή).

18.00-20.00: Προβολή ταινιών- Έκθεση φωτογραφίας

20.00: Συναυλία (UNITED CREW, 4Sketch, Εν' Λευκώ, Άγνωστη Σκιά, Σύμπλεγμα, Οντέμο, Εσώκλειστο Χαμόγελο).

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΙΟΥ

12.00-20.00: Έκθεση βιβλίου- Έκθεση φωτογραφίας

17.00-20.00: Προβολή ταινιών 

20.00: Ρεμπέτικο γλέντι-Ψήσιμο

(Συμμετέχουν οι: Βιργινία Ρήγου (φωνή), Δημήτρης Χριστοδούλου (φωνή-κιθάρα), Γιάννης Καρανικόλας (λύρα))

00.30: AfterParty

 

Συμμετέχουν επίσης: Ε.Α.Α.Κ Ρόδου, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Κατάληψη CityPlaza, Εργατική Λέσχη Περιστερίου.

Παρουσίαση του βιβλίου "Το χρυσαφένιο κουκούτσι" του Παναγιώτη Δημητρόπουλου στις εγκαταστάσεις του ΔΚΣΜΡ (ΡΟΔΟΣ)

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

"Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι"

 

Παρασκευή 4 Μαΐου

στις 18:00

στις εγκαταστάσεις του ΔΚΣΜΡ (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α)

 

Ομιλήτρια:
Χρύσα Καραγιάννη (βιολόγος-διαιτολόγος-διατροφολόγος)

 

Συμμετέχουν:
τα παιδιά της Γ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου "Κολλεγίου Ρόδου"

 

 

Εκπλήξεις και πολλά διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

«Στα χνάρια του Διαβάτη» απ'την Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου | Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Μαΐου

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

 

Η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου παρουσιάζει ένα ξεχωριστό θεατρικό αφιέρωμα στον ηθογράφο Ιωάννη Κονδυλάκη.

«Στα χνάρια του Διαβάτη»

μια Κρητική ηθογραφία για να συγκινηθείτε και να γελάσετε με την καρδιά σας.

Από τον γνωστό «Πατούχα», ένα από τα πιο πρωτότυπα έργα της νεοελληνικής μας πεζογραφίας, στον «Επικήδειο», με την χιουμοριστική και ιδιαίτερη ψυχολογία που δημιουργεί ο πειρασμός του γέλιου σε μια κηδεία.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Φλώρος

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ώρα: 20.30

ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ

 

 

Με τη στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου

Συναυλία με τίτλο: «ΟΣΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑ ΕΙΝ’ ΤΟ ΜΑΗ» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου | Δευτέρα 7 Μαΐου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο: «ΟΣΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑ ΕΙΝ’ ΤΟ ΜΑΗ», τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στις 8.00μμ., στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

 

·         Με την ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

·         Την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

·         Τους συντελεστές της ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, Δημήτρη Γιάκα (πιάνο) , Γιάννη Χριστόπουλο (τραγούδι-τενόρος)

·         Και τους Ρόδιους σολίστες: Λεωνίδα Σακελλαρίδη (τενόρος), Ελευθερία Ζαράκη (σοπράνο), Δημήτρης Ιωσήφ (πιάνο).

·         Διευθύνει ο Γιώργος Σακελλαρίδης.

 

Η συναυλία, «ΟΣΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑ ΕΙΝ’ ΤΟ ΜΑΗ», περιλαμβάνει μελωδικά και ευχάριστα έργα συνθετών της «Νεοελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής» όπως: Καλομοίρης, Λαυράγκας, Σαμάρας, Ρόδιος, Βισβάρδης, Σπάθης, Θ. Σακελλαρίδης κ.ά.

 

Χορηγοί της συναυλίας είναι: Το τυπογραφείο του Νίκου Χατζηκαλημέρη, το ξενοδοχείο «Μανούσος», τα ξενοδοχεία Apollo Beach, Apollo Βlue και Ερμής (κ. Β. Μηναϊδης).  

5ο What's Up Horrorant Film Festival 'Νύχτες Τρόμου' στη Ρόδο

Το 5ο Horrorant Film Festival “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” θα ανοίξει και φέτος τις πύλες του σε όλους τους θεατές που επιθυμούν να ζήσουν μία εβδομάδα γεμάτη αγωνία, ένταση, τρόμο και φυσικά πολύ πολύ αίμα!

 

Στη φετινή διοργάνωση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε 16 από τις καλύτερες ταινίες τρόμου απ' όλο το κόσμο σε πανελλήνια πρεμιέρα.

 

Από το πρόγραμμα δε γίνεται να λείπουν και οι Ταινίες Μικρού Μήκους με διαμαντάκια απ’ όλο το κόσμο να συνοδεύουν τις προβολές, προσφέροντας το καλύτερο ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο.

 

Καθημερινά θα προβάλλονται 2 ταινίες μεγάλου μήκους, συνοδευόμενες από ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

 

Εισιτήρια:

Απλό 6€, Ημερήσιο 10€

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 

ΠΑΛΛΑΣ 5 Cinemas Center: Δημοκρατίας 13, Ρόδος Τηλ.: 2241070670

http://www.horrorantfilmfestival.com/

https://www.facebook.com/HorrorantFilmFestival/

 

f/b event: www.facebook.com/events/420076421749464

«4η Γιορτή Λουλουδιών» στο Άλσος του Αγίου Σουλά (ΡΟΔΟΣ)

Για ακόμη μια χρονιά, η Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά, αποτελούμενη από τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής «Το Αμπερνάλλι», τον ΑΕΣ «Ευκλής», το Σύλλογο Περιβάλλοντος και τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αγίου Σουλά», διοργανώνει την «4η Γιορτή Λουλουδιών» στο πανέμορφο Άλσος του  Αγίου Σουλά.

 

Προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βρεθούν και φέτος στο πανέμορφο αυτό άλσος, την Τρίτη 01 Μαΐου από τις 11πμ., όπου θα λειτουργεί έκθεση λουλουδιών και φυτών από επαγγελματίες του χώρου.

Προβολή της ταινίας του Βαγγέλη Ευθυμίου "Στα ίχνη του Ε4" στο Κατάλυμα της Αγγλίας (ΡΟΔΟΣ)

Προβολή ταινίας και συζήτηση.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στις 20:00 στο Κατάλυμα της Αγγλίας, Πλατεία Μουσείου, Μεσαιωνική πόλη Ρόδου.

 

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου διοργανώνει προβολή της ταινίας του Βαγγέλη Ευθυμίου "Στα ίχνη του Ε4" ,1998,  την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στις 20:00 στα γραφεία του Συλλόγου, στο Κατάλυμα της Αγγλίας στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου με την ευγενική παραχώρηση του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της  Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετική με το θέμα της ταινίας την οποία θα διευθύνει ο Πάνος Βενέρης, Αρχιτέκτονας μηχανικός, Msc, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Δωδ/νήσου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Το Ε4 είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό μονοπάτι που ξεκινά από τα Πυρηναία και διασχίζει κατά μήκος την Ελλάδα από το Βορρά μέχρι το Νότο. Στην ταινία παρακολουθούμε μια εικοσαήμερη περιπέτεια δύο ποδηλατών που ακολουθούν τη διαδρομή του μονοπατιού Ε4 που διασχίζει την Ελλάδα από το Ταίναρο στη Φλώρινα». 

 

Διοργάνωση: Σύλλογος  Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου. Με την ευγενική παραχώρηση της ΕΛΛΕΤ.

 

"Τα Googlia band for kids" την Πρωτομαγιά στις Πηγές Καλλιθέας (ΡΟΔΟΣ)

Πρωτομαγιά στη Μ. Ροτόντα 11:00πμ-13:00μμ. 

Η πρώτη μπάντα για παιδιά στη Ρόδο

"Τα Googlia band for kids"

για μια μοναδική εμφάνιση

την Πρωτομαγιά στις Πηγές Καλλιθέας!

 

Μετά τα πετυχημένα αποκριάτικα πάρτι για σχολεία της Ρόδου, τα Πασχαλινά πάρτι σε ξενοδοχεία του νησιού μας και το μεγάλο πάρτι στη μουσική σκηνή του Colorado «Τα Googlia band for kids» επιστρέφουν!!!

Πρωτομαγιά στις Πηγές Καλλιθέας!

 

Ένα μοναδικό ψυχαγωγικό πρωτότυπο πρόγραμμα 

μέχρι τελικής πτώσεως!!!

 

Ρένα Ορφανού, η ψυχή των πάρτι, μέχρι να της βγει η ψυχή!

Γιάννης Παπαθεοδώρου, η φωνή των πάρτι, μέχρι να του κλείσει η φωνή!

Χάρης Παστρικός, o ντράμερ των πάρτι, μέχρι να σακατευτούν τα ντραμς!

Μουσική επιμέλεια των πάρτι, Παναγιώτης Χριστοφόρου, μέχρι να κουφαθεί!

Τη μπάντα διευθύνει με την πένα της η Μαρία Κίτρα, μέχρι να της τελειώσει το μελάνι!

Ένα δίωρο πάρτι γεμάτο ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι, ατέλειωτο πασχαλινό παιχνίδι και γέλιο μέχρι τελικής πτώσεως (όχι, αυτό το ξαναγράψαμε, αλλά πρέπει και να το εμπεδώσετε!)

μέχρι δακρύων που θα μείνει αξέχαστο για πάντα!

Ένα μοναδικό πάρτι που θα διασκεδάσουν οι μικροί επειδή θα [τα!] παίξουν και οι μεγάλοι...

Μια αναδρομή στα τραγούδια των πάρτι από το 60’ μέχρι σήμερα και 18 μοναδικά πρωτομαγιάτικα παιχνίδια για μικρούς αλλά και μεγάλους!

11ο Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ´ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΠΙΑΝΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΡΟΔΟΥ

 

ΘΕΩΝΗ ΜΠΕΝΤΟΥΛΗ 

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΙΑΝΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ στα πλαίσια του

«11ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΠΙΑΝΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΡΟΔΟΥ»

 

«Παίζοντας μαθαίνουμε… και μαθαίνουμε παίζοντας!!!!»

Παρασκευή 4/5/2018: 5-7 μμ. Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Σάββατο 5/5/2018 : 11-1 πμ. Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

Α’ ΜΕΡΟΣ

1) Συνοπτική παρουσίαση του βιβλίου «Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ» Μια νέα καινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας της θεωρίας της μουσικής που κάνει τη μάθηση παιχνίδι! Η ΝΤΟρα, η ΡΕνα, η ΜΙμίκα, η ΦΑνή, η ΣΟΛεδάρ, η ΛΑρα, και η ΣΙσσυ είναι επτά κυρίες που ζουν στην μουσικοπολιτεία, εργάζονται κι έχουν διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Μαζί θα τις γνωρίσουμε και θα μας ξεναγήσουν στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής!

2) Κατασκευή μίας κούκλας από τους παραπάνω ήρωες με απλά υλικά (γλωσσοπίεστρα, σύρματα πίπας, χαρτόνια και μαρκαδόρους) που οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας καθώς είναι ένα εξαιρετικό υποστηρικτικό υλικό για τα μαθήματά μας. Θερμή παράκληση να φέρετε μαζί σας μόνο μία κόλλα και ένα ψαλιδάκι!

Β’ ΜΕΡΟΣ

«ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ»

Μία νέα καινοτόμα πρόταση για τη διδασκαλία των μαθημάτων μουσικής είναι τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τη μάθηση σε παιχνίδι και η γνώση να αποτυπώνεται στον κάθε μαθητή αβίαστα και δημιουργικά. Η λαχτάρα μάλιστα των παιδιών γι' αυτά είναι τόσο μεγάλη, που με ανυπομονησία περιμένουν την ώρα που θα πει ο παιδαγωγός τη μαγική λέξη! Πιο αναλυτικά παρουσιάζονται παρακάτω:

Θεατρική παράσταση «Της μάνας σου… η σύνταξη!!!» στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής (ΡΟΔΟΣ)

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου – Χορού και Μουσικής «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» θα παρουσιάσουν την κωμωδία  «Της μάνας σου… η σύνταξη!!!» σε σενάριο Μαρίας Ν. Κίτρα και σκηνοθεσία Σουσάνας Καρδούλια.

 

Οι παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Μαΐου και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018  , ώρα  20:30   στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής.    

Η  σύγχρονη  αυτή   κωμωδία  διαδραματίζεται  στο  σαλόνι  μιας  ελληνικής  οικογένειας  την  εποχή  της  κρίσης  !!! Μια  απολαυστική  ιστορία  καθημερινών  ανθρώπων  που  προσπαθούν   να   επιβιώσουν  στην  Ελλάδα  της  οικονομικής  κρίσης  χωρίς  όμως  να  χάσουν  ούτε  στιγμή  το  ταμπεραμέντο  τους,  το  χιούμορ  τους  και  φυσικά  την αγάπη  τους  για  τη ζωή!!!  Η  θεατρική  αυτή  παράσταση  αναδεικνύει  σύγχρονα  κοινωνικά  θέματα  και επιδιώκει  άφθονο γέλιο. 

  

 

Παίζουν:    Μιχάλης  Λούπης, Παρασκευή  Γιωργίου-Χατζηβασιλείου,  Κωσταντίνος  Τσαμπικάκης,  Μαρία   Προδρομίδου,  Μιχαήλ  Λαός,  Σπυριδούλα  Πάσσαρη,  ,  Πάρης  Μάτσης,  Μαρίνα  Κοκάρη,  Άννα   Τσουκαλά.

Σεμινάριο Κρητικών Χορών με τον Γιάννη Μεγαλακάκη στη Σορωνή (ΡΟΔΟΣ)

Σε ένα διαφορετικό σεμινάριο σας καλεί ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», ένα σεμινάριο Κρητικών Χορών από τον Ερευνητή και Δάσκαλο Κρητικών Χορών, τον κ. Γιάννη Μεγαλακάκη.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου, στη στέγη του συλλόγου στην Σορωνή. Ώρα εγγραφών 17:00 (κόστος εγγραφής 5€) και ώρα έναρξης σεμιναρίου 17:30.

 

Θα χαρούμε να δούμε νέους χορευτές που θέλουν να μάθουν και έμπειρους που θέλουν να εντρυφήσουν ακόμα περισσότερο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

e-mail: ampernalli@gmail.com /facebook: @ampernalli / 6974707727, 6944291881.

Παρουσίαση του βιβλίου «ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝ» του Σπύρου Ρολάκη στη Ρόδο

Οι Εκδόσεις Όστρια και ο συγγραφέας Σπύρος Ρολάκης

σας προσκαλούν

στην παρουσίαση του βιβλίου: «ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝ»

που θα γίνει την Στην αίθουσα της νέας πτέρυγας του Νεστορίδιου Μελάθρου, οδός Ι. & Νεστορίδη (Πρώην Κώ), 85100 Ρόδος

Παρασκευή 20 Απριλίου, ώρα 19:00

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Νίκος Κωνσταντινίδης, Οικονομολόγος - Κοινωνιολόγος – Συγγραφέας

Ειρήνη Ντέλλα, Δημοσιογράφος, Ραδιοφωνική Παραγωγός

Συντονιστής: Γιάννης Σταυλάς, Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

Η «ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ» στη Ρόδο!

«ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ»

Το πιο γνωστό και διάσημο παραμύθι όλων των εποχών, έγινε θεατρική παράσταση και έρχεται στο νησί της Ρόδου!

 

Η Κοκκινοσκουφίτσα, το πιο γνωστό και διάσημο παραμύθι όλων των εποχών, έρχεται στις 22 Απριλίου στο κινηματοθέατρο ΜΕΤΡΟΠΟΛ. Ένα κορίτσι με αγνή καρδιά θα πέσει στην παγίδα του πονηρού Λύκου, που για να την ξεγελάσει θα ντυθεί Μέλισσα.Η μικρή μας θα βρεθεί χαμένη μέσα στο δάσος. Εκεί θα συναντήσει όλα τα ζώα του δάσους. Τον Ρούλη τον Ελεφαντούλη, έναν πολύ πολύ αστείο Γαϊδαράκοκαι πολλά άλλα ζώα, όπου με την βοήθειά τους,αλλά κυρίως με την συμμετοχή των μικρών θεατών,θα καταφέρει να φτάσει στο σπιτάκι της αγαπημένης της γιαγιάς. Εκεί όμως θα την περιμένει μια άσχημη έκπληξη… Τότε η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια θα επικαλεστεί την βοήθεια των παιδιών  για να κερδίσει τον πονηρό και πεινασμένο Λύκο. 

 

Η εταιρεία L & S έχει ειδικότητα στις διαδραστικέςπαραστάσεις για παιδιά. Στόχος της ομάδας είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βιώσουν μια ιστορία, μέσα από την συμμετοχή τους στις διαδραστικές παραστάσεις και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

 

Διάρκεια: 70 λεπτά με διάλειμμα 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός

Επιμέλεια Σκηνικών: Αθηνόδωρος Λημνιός

Παραγωγή: L&S

Διοργανωση:12ηχος

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ιωάννα Σισκοπούλου, Λίλα Μπάρμπα, Γιώργος Μαύρος, Νίκη Σκιαδαρέση

 

Κυριακή 22 Απριλίου

Κινηματοθέατρο ΜΕΤΡΟΠΟΛ

2 παραστάσεις

11.30 το πρωί

17.00 το απόγευμα

 

Τιμή προπώλησης: 8 €

Τιμή εισόδου: 10 €

Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800

 

Σημεία προπώλησης:

Παιδικοί σταθμοί:

1.Χαρούμενο Πορτοκάλι-Παύλου Μελά 90 τηλ.2241027492

2.Σπλατς-Χειμάρας 99 τηλ.2241024848

3.Πινόκιο-Λεμεσού 39 τηλ.2241020996

4.Καραμελόσπιτο- Παπαδιαμάντη 4 τηλ.2241064801

5.Ηλιαχτίδα-Αρχάγγελος τηλ.2244024210

6.Τα Ζουζουνάκια- Λεωφ. Ηρακλειδών 5,Ιαλυσος τηλ.2241092268

7..Ροδίων Άθλησις- Ηλία Βενέζη, τηλ.2241 001400

Παιδότοποι:

1.Milou- Γιώργου Σεφέρη 2, τηλ. 2241 072700

2.Passagio- Πάρκο Δημοκρατίας, τηλ. 2241 025160

3.Skypark -Λεωφ. Καλλιθέας 68, Φαληράκι, τηλ. 2241 087508

4.ΗappyLand- Λεωφ. Καλλιθέας, Φαληράκι, τηλ.2241085192

5.Ακαντού-Ιαλυσος, τηλ. 2241071189

6.  HappyPlace Κέντρο Δημιουργίας Παιχνιδιού &Μάθησης  -Κολοκοτρώνη87, τηλ.2241303424

 

-Γρηγόρης CoffeeRide-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ.2241090877

-Κατάστημα παιχνιδιών LittleFox, Ηρώων Πολυτεχνείου 28  τηλ. 2241027776

-2kidz Καζούλη Στέφανου 69, τηλ. 2241029790

-Κινημ/θεατροΜετροπόλ- Βύρωνος &Βενετοκλέων, τηλ. 2241028400

-Viva.gr

 

Θεατρική Ομάδα Πράξις | "Ποιος σκότωσε τον William" της Λίλιαν Δημητρακοπούλου | Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης | Δημοτικό Θέατρο Ρόδου | 20-29 Απριλίου | Εισιτ

Η Θεατρική Ομάδα Πράξις παρουσιάζει μια γρήγορη και ξεκαρδιστική κωμωδία. Πρόκειται για το έργο "Ποιος σκότωσε τον Ουίλλιαμ" της Λίλιαν Δημητρακοπούλου.

 

20-29 Απριλίου

στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

στις 21:15

 

Ένας ιδιαίτερος θίασος ερασιτεχνών επιχειρεί να ανεβάσει το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ». Όμως οι ιδιαιτερότητες τους , η έλλειψη επαγγελματισμού και η αλκοολική σκηνοθέτης θα μετατρέψουν τη πρεμιέρα σε Βατερλό , και τη πιο τρυφερή και συγκινητική ιστορία αγάπης της παγκόσμιας δραματουργίας σε κωμωδία .

 

Σκηνοθεσία Κώστας Κατσουλάκης

Τα σκηνικά υπογράφει η Ανδρομάχη Μπατζούκη

Βοηθός σκηνοθέτη : Ιφιγένεια Παπανικολάου

 

Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αποκούραστος , Ρούλα Βασιλοπούλου, Χρυσούλα Κόζα, Μίσσυ Κώστα , Βαλέριος Λινάρδος , Ελένη Μικρομανώλη ,Ανδρομάχη Μπατζούκη, Γιάννης Παστρικός, Γεωργία Παντελή Μπραϊκίδη,Ανθή Πλατή , Νίνα Ρηγούτσου , Μαρία Σαραντώνη , Κατερίνα Τουβρά ,Κώστας Χαρτοφύλης .

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 

Aυλή μεζεδοπωλείο ( πεζόδρομος Κωστή Παλαμά 17)

Σκούφος ζαχαροπλαστείο ( Νικ. Πλαστήρα 13 )

Πλατής κοσμηματοπωλείο ( Κωνστ. Υδραίου 64 )

Cafe Boheme ( Πεζόδρομος Δ.Θεοδωράκη )

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ

Φωτογραφίζοντας το ... Ταξίδι στο Χρόνο!

 

Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας.

 

Στόχοι του διαγωνισμού

- Η φωτογραφική απόδοση της ατμόσφαιρας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

- Η αναζήτηση της καλύτερης δυνατής προοπτικής – προσέγγισης – φωτογραφικής αφήγησης αυτού που αντιπροσωπεύει το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ: την ιστορική αναβίωση με σκοπό της διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς

- Την ανάδειξη των ταλέντων στο χώρο της φωτογραφίας μέσα από τη ξεχωριστή (φωτογραφική) ματιά, στην απόδοση των ζωντανών, θεματικών εκδηλώσεων του μεσαιωνικού φεστιβάλ και προώθηση της δουλειάς τους.

- Η ενθάρρυνση για συμμετοχικότητα στο δημιουργικό του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

- Η εύρεση της καλύτερης πρότασης, κάθε φορά, για τον εικαστικό σχεδιασμό της επικοινωνίας της διοργάνωσης.

 

Προϋποθέσεις διαγωνισμού

- Γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή, που θα σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@medievalfestival.gr σε μόρφη jpg, με ανάλυση τουλάχιστον 2000 pixel, στα 300dpi και σε διάσταση 1-3ΜΒ. Κατά την αποστολή του email, θα πρέπει να αναγράφεται στο θέμα: «Συμμετοχή στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας – Ον/μο». Αν το σύνολο των αρχείων ξεπερνάει τα 5ΜΒ, μπορείτε να τα στείλετε στο παραπάνω email, χρησιμοποιώντας κάποια δωρεάν πλατφόρμα αποστολής μεγάλων αρχείων online (πχ wetransfer, mailbigfile κ.α)

- Μέγιστος αριθμός των υποβληθέντων φωτογραφιών είναι τρεις (3) φωτογραφίες ανά συμμετέχοντα.

- Για τα υποβαλλόμενα έργα δεν ισχύουν χρονικοί περιορισμοί παλαιότητας και μπορεί να αποτυπώνουν οποιαδήποτε παλαιότερη έκδοση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, που έχει πραγματοποιηθεί στη Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο (2006 – 2017).

- Επιτρέπεται η τροποποίηση των φωτογραφιών με διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.

 

Διακρίσεις

Η καλύτερη φωτογραφία του 1ου Νικητή, θα γίνει η αφίσα και το εξώφυλλο του προγράμματος του 12ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ!

Επιπλέον θα του απονεμηθεί Αναμνηστική Πλακέτα και 5 από τις φωτογραφίες του αρχείου του, θα τυπωθούν σε καμβά και θα εκτεθούν στον Πύργο της Πύλης d’ Amboise, στη θεματική έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί ως επιβράβευση για τους νικητές.

Ο 2ος και 3ος Νικητής θα τιμηθούν αντίστοιχα με αναμνηστικά του φεστιβάλ και αντίστοιχα 3 και 2 από τις φωτογραφίες τους θα τυπωθούν σε καμβά και θα εκτεθούν στον Πύργο της Πύλης d’ Amboise, στη θεματική έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί ως επιβράβευση για τους νικητές.

Οι φωτογραφίες των διαγωνιζομένων, θα δημοσιευτούν επώνυμα, σε περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, Ελληνικά και διεθνή, που επικοινωνούν το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες φωτογράφους και είναι μία ευκαιρία ανάδειξης της δουλειάς των, σε κάθε περίπτωση, εραστών της τέχνης της φωτογραφίας, μέσα από την αποτύπωση των παραμυθένιων εικόνων, που δημιουργεί το Μοναδικό Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ελλάδας, με φόντο το ιπποτικό σκηνικό της Μεσαιωνικής Πόλης … που μας ταξιδεύουν στο χρόνο!

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.facebook.com/notes/medievalrose-medievalfestival/φωτογραφίζοντας-το-ταξίδι-στο-χρόνο/2153791518183629/

στην ομάδα του φεστιβάλ: www.facebook.com/groups/medievalrose

ή στην ιστοσελίδα: www.medievalfestival.gr/GR/news.asp

 

Από την Οργανωτική Ομάδα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδο

Φεστιβάλ Φαέθων 2018 (ΡΟΔΟΣ)

Φεστιβάλ Φαέθων 2018

Αρχάγγελος Ρόδου

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Απριλίου

 

Ο σύλλογος προστασίας μικρόσωμου αλόγου ΦΑΕΘΩΝ σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σας προσκαλεί στο 5ο μουσικό και φυσιολατρικό φεστιβάλ που θα λάβει μέρος στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στον Αρχάγγελο.

Σκοπός του είναι η ανάδειξη και προστασία του μικρόσωμου αλόγου.

Στον όμορφο χώρου του ΦΑΕΘΩΝ και κάτω από τον ειδικά διαμορφωμένο ελαιώνα μας σας περιμένουμε σε ένα εναλλακτικό διήμερο με πολύ μουσική, δραστηριότητες και ελεύθερο κάμπινγκ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ από το μεσημέρι έως  ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  αργά το βράδυ, μουσικά συγκροτήματα από ρόδιους μουσικούς και χορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων του νησιού μας, θα εναλλάσσονται επί σκηνής. Παράλληλα στο χώρο μας θα διεξάγονται δραστηριότητες για τους μικρούς και μεγάλους φίλους  μας όπως:

 

·         Δημιουργική απασχόληση για τα νήπια με την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών

·         Αγώνες σκυταλοδρομίας, τσουβαλοδρομίες και άλλα παιχνίδια στίβου για μεγαλύτερα παιδιά από γυμναστές

·         Παιχνίδια με τόξα

·         Βόλτες με άλογα

·         Διαδρομή ενός χιλιομέτρου με κατεύθυνση το δασάκι που ζούσαν τα αλογάκια ψάχνοντας το χαμένο θησαυρό

·         Αναρρίχηση τοίχου

·         FLYING FOX

·         Χορεύοντας Zumba

 

Ta καραμελοσπιτα μας θα σας προσφέρουν δωρεάν τοπικά εδέσματα και όταν οι φωτιές ανάψουν όλοι μαζί θα γίνουμε μια παρέα, θα ενώσουμε τις μουσικές μας, θα τραγουδάμε ως το πρωί.

 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΙΠΠΟ-στηρίζουμε

  

www.facebook.com/pg/RhodesHorses

#ΣΗΜΕΡΑ... το συγκρότημα "ΜΕΛΙSSES" στη μουσική σκηνή του Colorado (ΡΟΔΟΣ)

ΟΙ ΜΕΛΙSSES ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ COLORADO!!

   

Το μεγαλύτερο και πιο πολυσυζητημένο  συγκρότημα της Ελλάδα οι «ΜΕΛΙSSES» με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό τους  έρχονται  να φέρουν  τον πανικό στο νησί της Ρόδου χαρίζοντας μοναδικές στιγμές. Με τις sold out εμφανίσεις  στο BOX  ΑΤΗΕΝΣ  να συνεχίζονται μέχρι τον Μάιο με πλήθος κόσμου να παρελαύνει από το μαγαζί, έρχονται στη μουσική σκηνή του Colorado την Τετάρτη 11 Απριλίου  για να μας χαρίσουν ένα Live  γεμάτο από ενέργεια, να μας απογειώσουν με τα τραγούδια τους και την ερμηνεία τους.

Ο Χρήστος Μάστορας και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος μας υπόσχονται μια ανοιξιάτική βραδιά όπου θα εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο party !!!

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Έναρξη προγράμματος 22.30

Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ

Τιμή εισόδου: 14 ευρώ

Τηλ. Πληροφοριών& Κρατήσεων: 6940616800&2241075120

Διοργάνωση: 12ηχος

 

Σημεία Προπώλησης:

Espressο deli καφέ bar  Ορφανίδου 57, τηλ.2241075120

D'amboise  καφέbar Δ. Θεοδωράκη 23, τηλ.2241075212

People&PeopleΕθνάρχου Μακαρίου 4, τηλ.2241036444

Παπαβασιλείου Κορνίζες Πίνακες ,Αμερικής 27 τηλ.2241073017

I-Stores-Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 35, τηλ.2241074401

MusicSpot-Εθνικής Αντιστάσεως 83, τηλ:2241025420

CoffeIsland-Εθνικής Αντιστάσεως 39, τηλ:2241022234

Γρηγόρης CoffeeRide-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766

Ψητοπωλείο Μπονιάτης- Κρεμαστή, τηλ.2241 090877

Βιβλιοπωλείο «Πηγή» -Σορωνή, τηλ.2241041525

Πραματευτής-Περνού 34 Αφάντου, τηλ.2241053068

Μέλυδρον καφέ bar -Αρχάγγελος, τηλ.2244022412

Greco καφέ bar- Αρχάγγελος, τηλ. 2244029064

Super Market ΦΛΕΒΑΡΗΣ- Κάλαθος,τηλ.2244032165

Μπλε Καφέ Λάρδοςτηλ.2244044022

OnlineμέσωViva.gr

 

Συνολικά  οι ΜΕΛΙSSES  στα 9 χρόνια καριέρας

- 4 CD

- 10 τραγούδια τους  στο TOP 10 του ραδιοφωνικού air play

- Περισσότερα  από 130.000.000 views στο youtube

- Περισσότερα  από 750.000 likes & followers στα Social Media

- Περισσότερες από 850  live εμφανίσεις και συναυλίες- ΣΥΝΟΛΙΚΑ

- 9 βραβεία στα  ΜΑD video music awards (23 υποψηφιότητες συνολικά

- Γράφουν μόνοι τους τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών τους

- Σκηνοθετούν οι ίδιοι τα video clip τους 

Ανάβαση - Κατάβαση Αταβύρου 2018 (ΡΟΔΟΣ)

Σας ενημερώνουμε, ότι στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού των συνολικών δράσεων του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, εντάσσεται και η καθιερωμένη πλέον ετήσια ορεινή πεζοπορία Ανάβασης – Κατάβασης του Αταβύρου, που συνδιοργανώνεται από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ισιδώρου, αλλά και με την σημαντική υποστήριξη και αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αθλητική – πολιτιστική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018.  Ώρα εκκίνησης: 09:00 π.μ..

   Η αρχή του ορεινού μονοπατιού είναι στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ισιδώρου Ρόδου, από την πλευρά του ελαιοτριβείου. Η κορυφή του όρους Ατάβυρος, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.215 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το ορεινό μονοπάτι και η διαδρομή (2 ωρών ανάβασης και ίσου χρόνου κατάβασης περίπου – εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του κάθε πεζοπόρου), που οδηγεί σ’ αυτήν, είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ανεπανάληπτη εμπειρία.       Καλούνται λοιπόν να συμμετέχουν οι φίλοι της πεζοπορίας, που σημειωτέον θα πρέπει να είναι υγιείς και οπωσδήποτε να έχουν μια συνεχόμενη επαφή με αυτήν, ώστε να  μπορούν  να  ολοκληρώσουν επιτυχώς και χωρίς προβλήματα την ανάβαση και την αντίστοιχη κατάβαση, του ορεινού μονοπατιού (παιδιά κάτω των δώδεκα ετών προτείνεται να μην συμμετέχουν).

   Σημαντικά και απαραίτητα εφόδια κάθε πεζοπόρου που θα λάβει μέρος σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα δράση είναι:  το σακίδιο, ο κατάλληλος ρουχισμός, προπάντων τα κατάλληλα παπούτσια που ενδείκνυνται για ορεινή ανάβαση-κατάβαση, αδιάβροχο (απαραιτήτως), νερό,  καπέλο, ρουχισμός αλλαγής στην κορυφή (t-shirt, πουλόβερ), αφού θα πρέπει να τονισθεί, ιδιαιτέρως, ότι η εναλλαγή της θερμοκρασίας στην κορυφή είναι σημαντική, ένα μικρογεύμα που θα απαρτίζεται από σάντουιτς & φρούτα. Προτείνεται προαιρετικά, η φωτογραφική μηχανή ή κάμερα, ή κινητό τηλέφωνο που τα συνδυάζει, ώστε να απαθανατιστεί η σπάνια αυτή εμπειρία.

   Η εκδήλωση θα καταλήξει, όπως κάθε φορά, σε παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Ισιδώρου «Νίκος Γκάλης», υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ισιδώρου, όπου θα προσφερθεί δωρεάν το παραδοσιακό φαγητό της «κουλντουρίας» (=χειροποίητες χυλοπίτες).

   Οι εθελοντικές ομάδες που αναφέρονται πιο κάτω, θα συνδράμουν αποφασιστικά όπως πάντα, με ενισχυμένο αριθμό μελών τους, για την ασφαλή ανάβαση και κατάβαση των πεζοπόρων μας: το «Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου.

   Η δράση υποστηρίζεται σθεναρά από την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αγίου Ισιδώρου, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, όπως την Δ/νση Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων και ειδικότερα από τον καθ’ ύλην Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, κ. Κυριαζή Στέφανο.

   Πλήθος επίσης ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα μνημονευθούν αναλυτικά στο τελικό Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης, συνδράμουν σημαντικά, ως ευγενικοί υποστηρικτές και χορηγοί, για την επιτυχία της.

   Το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» είναι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της. 

  Λεωφορεία του Δήμου Ρόδου θα είναι σταθμευμένα στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου από τις 07:30 το πρωί  της ίδιας ημέρας (Κυριακή 20 Μαΐου 2018), για να εξυπηρετήσουν φίλους πεζοπόρους που αδυνατούν να βρεθούν στην περιοχή με δικά τους μέσα.

   Απαραίτητη επίσης θεωρείται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής γι’ αυτούς που θα επιλέξουν την μετακίνησή τους με τα λεωφορεία στο τηλέφωνο 2241035937 του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου.

 

(Εργάσιμες ημέρες και ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 π.μ. έως 15:00) 

Εργαστήρι Γαστρονομίας: Παραδοσιακή - Βυζαντινή Κουζίνα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Από το Μεσαιωνικό Ρόδο και το ΚΕΚ Γεννηματάς

 

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας, με τη Συνεργασία του ΚΕΚ "Γ. Γεννηματάς" και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από ίδιους πόρους, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι για την τοπική, κυρίως, παραδοσιακή κουζίνα που οι ρίζες της ανάγονται στην εποχή του Βυζαντίου και όποιες επιρροές δέχτηκε στο πέρασμα των χρόνων.

Αρχικά θα γίνει μία θεωρητική παρουσίαση για τα υλικά, τις μεθόδους, τα σκεύη, τα συμπόσια αλλά και τις κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος καθώς δεν υπήρχε ενιαία βυζαντινή κουζίνα. Αντίθετα, αυτή αντανακλούσε το πολύμορφο εθνοτικό, φυλετικό και πολιτισμικό μωσαϊκό που συγκροτούσε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Στη συνέχεια ακολουθούν εργαστήρια που αφορούν την υλοποίηση συνταγών της εποχής αλλά και επίσκεψη σε χωριά, όπου γιαγιάδες θα μας παρουσιάσουν τον τρόπο παρασκευής των παραδοσιακών συνταγών που οι ρίζες τους ανάγονται στο Βυζάντιο.  

Τέλος, η ομάδα θα εκπαιδευτεί στην αναπαράσταση οργάνωσης μεσαιωνικών-βυζαντινών συμποσίων και θα παρουσιάσει μία εργασία από όσα διδάχτηκε, στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου. Σκοπός είναι η δημιουργία ομάδας μεσαιωνικής γαστρονομίας που θα συμμετέχει ενεργά στο μεσαιωνικό φεστιβάλ και θα εντρυφήσει στα μυστικά της ιστορικής κουζίνας.

Εκπαιδευτές: Σουζάνα Ιωακειμίδου - Διαιτολόγος / Διατροφολόγος Άννα Αχιολά - Οργάνωση Εκδηλώσεων Ζώσας Ιστορίας

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ : ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΙΝΙ

ΕΝΑΡΞΗ :  ΠΕΜΠΤΗ  19/4/2018   ΛΗΞΗ : ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4/2018

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ : ΠΕΜΠΤΗ 19/4 - ΣΑΒΒΑΤΟ 21/4 & ΠΕΜΠΤΗ 26/4 : 6:30-9:00    ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4/2018 : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 10:00-17:00 ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΛΙΘΟ

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα συμπληρώστε την φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες, έως τις 18 Απριλίου. 

 

http://www.katartisi-pnai.gr/index.php/el/programmata-dodekanison/2-uncategorised/520-d18-a06-019 

 

8ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Ρόδου-Arte Con Anima

8ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Ρόδου-Arte Con Anima

 

Στις 12 Απριλίου 2018 στην τελική φάση του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Ρόδου στην Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, θα διαγωνιστούν 4 πιανίστες από την Κίνα, Σλοβενία, Αυστρία και Ρωσία.

 

Τα κομμάτια που θα παρουσιάσουν οι 4 φιναλίστ είναι τα παρακάτω:

 

Ms. Yutong Gao – Κίνα  

Πρόγραμμα:

Α΄ μέρος

Mendelssohn Fantaisie op.28, 1er et 3ème mvt.

Β' μέρος

Rameau La poule

Prokofiev Scherzo de la Sonate N°2 op.14

Chopin 2 Préludes de l'op.28: N°6 et 24

 

Mr. Aleksandar Raos – Σλοβενία  

Πρόγραμμα:

Α΄ μέρος

Chopin Fantaisie en fa min. op.49

Β' μέρος

Chopin Etude op.10 N°1

Scriabin Etude op.42 N°5

Rachmaninov  Etude op.30 N°5

 

Ms. Beatrice Stelzmuller – Αυστρία

Πρόγραμμα:

Α΄ μέρος

Liszt Harmonies du soir

Β' μέρος

Beethoven Rondo a capriccio en sol maj. op.129A

Chopin Variations Brillantes op.12

 

Mr. Mikhail Morozov – Russia

Πρόγραμμα: 

Α΄ μέρος

Saint-Saëns/Liszt/Horowitz Danse macabre

Β' μέρος

Rachmaninov 2 Préludes de l'op.32: N°5 et 12

Stravinsky/Agosti Danse infernale de "L'oiseau de feu"

 

Φέτος, ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου δίνει την δυνατότητα στο κοινό να βρεθεί στη θέση της κριτικής επιτροπής ψηφίζοντας για το πρώτο βραβείο.

 

Πως ψηφίζουμε:

Κατά την είσοδο του κοινού θα μοιραστεί υλικό που περιλαμβάνει την φωτογραφία και το πρόγραμμα του διαγωνιζόμενου.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάσει πρόγραμμα διάρκειας 20 λεπτών το οποίο θα μοιραστεί σε δύο 10 λεπτα μέρη προκειμένου να περάσει δύο φορές μπροστά από το κοινό.

Ανάμεσα στα δύο μέρη θα γίνει ένα δεκάλεπτο διάλειμα.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του πλήρες προγράμματος από τους φιναλίστ το κοινό θα κληθεί να κόψει το απόκομμα με την φωτογραφία του πιανίστα που θεωρεί πως αξίζει το βραβείο του διαγωνισμού.

Το 1ο βραβείο του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου θα λάβει ένα χρημματικό έπαθλο και δυνατότητα συναυλίας στην Ρόδο.

 

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός  διευθυντής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Ρόδου είναι ο Σέργιος Αϊβάζης.

 

12 Απριλίου 2018

Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου

20:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

O Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ροδου- Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

 

Χορηγοί :

HELIONEPHRO Dialysis Centre , Hotel Mediterranean, Grande Albergo delle Rose, Rodogaz, Stirixis techniki, Fotis Graphics, The House of Europe in Rhodes, Kasseris publications

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Εφημερίδα Ροδιακή, Ραδιόφωνο Notos News, Ραδιόφωνο στο Κόκκινο, Verena, Grafida, iporta, rodosevents, rhodes.com.gr, transistoraki, enlefkotv

 

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 6945123349

Email: saivazis@arteconanima.com  Ιστότοπος: www.arteconanima.com

Facebook page: Rhodes International Piano Competition-Arte Con Anima

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 12-18 Απριλίου 2018

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

Πρόγραμμα προβολών 12-18 Απριλίου 2018

 

RAMPAGE: Το απόλυτο χάος

ΑΙΘΟΥΣΑ 5:‘Ωρες Έναρξης  σε 2D 20:10,22:25  

ΑΙΘΟΥΣΑ 2:‘Ωρες Έναρξης  σε 3D 17:45 ΠΕΜΠΤΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ 2:‘Ωρες Έναρξης  σε 3D 20:05 

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: ΜΠΡΑΝΤ ΠΕΙΤΟΝ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΟΥΕΙΝ ΤΖΟΝΣΟΝ (ΤΗΕ ROCK), ΝΑΟΜΙ ΧΑΡΙΣ, ΤΖΕΦΡΙ ΝΤΙΝ ΜΟΡΓΚΑΝ, ΜΑΛΙΝ ΑΚΕΡΜΑΝ, ΤΖΟ ΜΑΝΓΚΑΝΙΕΛΟ, ΤΖΕΪΚ ΛΕΪΣΙ

Το μεγάλο συναντά το τεράστιο. 

Υπόθεση:

Ο επιστήμονας πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε (Ντουέιν Τζόνσον), ένας άνδρας που κρατάει τον κόσμο σε απόσταση, μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα που πήγε στραβά μεταμορφώνει τον πράο γορίλα σε ένα οργισμένο τέρας.

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί που έχουν τροποποιηθεί με παρόμοιο τρόπο. Καθώς τα προσφάτως δημιουργημένα τέρατα διασχίζουν την Βόρεια Αμερική καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους, ο Οκόγιε συμμαχεί με έναν αναξιόπιστο γενετικό μηχανικό για να φτιάξουν ένα αντίδοτο, μέσα σε ένα πεδίο μάχης που συνεχώς χειροτερεύει, όχι μόνο για να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά και για να σώσει το τρομακτικό τέρας που ήταν κάποτε φίλος του.

 

 

Ένα ήσυχο μέρος // A quiet place

Αίθουσα:  4  //  Ώρες προβολής:  20:05, 22:30 

Είδος: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΚΡΑΖΙΝΣΚΙ

Πρωταγωνιστούν: ΕΜΙΛΙ ΜΠΛΑΝΤ, ΤΖΟΝ ΚΡΑΖΙΝΣΚΙ

Η σιωπή είναι επιβίωση. 

Υπόθεση:

Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια οικογένεια αναγκάζεται να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει.

Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα σου μπορεί να σημάνει το τέλος σου.

 

GAME NIGHT

Αίθουσα:  1  //  Ώρες προβολής:  20:00, 22:20 

Είδος: Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΦΡΑΝΣΙΣ ΝΤΕΙΛΙ

Πρωταγωνιστούν: ΤΖΕΪΣΟΝ ΜΠΕΪΤΜΑΝ, ΡΕΪΤΣΕΛ ΜΑΚΑΝΤΑΜΣ

Υπόθεση:

Κάθε εβδομάδα, ο Μαξ (Μπέιτμαν) και η Άννι (Μακάνταμς) είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια, μαζί με φίλους τους. Αυτή τη φορά όμως, ο Μπρουκς, ο χαρισματικός αδερφός του Μαξ, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη: τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού, δεν είναι τόσο ευδιάκριτα…

Όπως, για παράδειγμα, όταν ο Μπρουκς πέφτει θύμα απαγωγής. Είναι αυτό μέρος του παιχνιδιού ή όχι; Αλλά καθώς οι έξι, ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, παίκτες τα παίζουν όλα για όλα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση και να κερδίσουν, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ούτε "παιχνίδι" παίζουν, ούτε ο Μπρους είναι αυτό που φαίνεται να είναι… Κατά τη διάρκεια μιας απίστευτης νύχτας, η μία ανατροπή οδηγεί στην άλλη και χωρίς κανόνες, χωρίς πόντους, αλλά και χωρίς ιδέα για το ποιοι είναι οι πραγματικοί συμπαίκτες τους, οι έξι φίλοι παίρνουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι που θ’ αποδειχθεί είτε το πιο διασκεδαστικό, είτε το… τελευταίο της ζωής τους!

  

Μαρία Μαγδαληνή // Mary Magdalene

Αίθουσα:  3 //  Ώρες προβολής:  19:55

Είδος: Δράμα 

Σκηνοθεσία: ΓΚΑΡΘ ΝΤΕΪΒΙΣ

Πρωταγωνιστούν: ΧΟΑΚΙΝ ΦΙΝΙΞ, ΝΤΕΝΙΣ ΜΕΝΟΣΕΤ, ΡΟΥΝΕΪ ΜΑΡΑ, ΤΑΧΑΡ ΡΑΧΙΜ, ΤΣΙΟΥΕΤΕΛ ΕΤΖΙΟΦΟΡ, ΑΡΙΑΝ ΛΑΜΠΕΝΤ

Υπόθεση:

Ο Γκαρθ Ντέιβις (Top of the Lake) συνεργάζεται με τους επιτυχημένους παραγωγούς των ταινιών «Lion» και «Ο Λόγος του Βασιλιά» και σκηνοθετεί το ανθρώπινο πορτρέτο μιας από τις πλέον αινιγματικές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην Ιστορία.

Η Ρούνεϊ Μάρα, στην ιδιαίτερη αυτή βιογραφία, υποδύεται τη Μαρία, μια νεαρή γυναίκα που αναζητά ένα νέο τρόπο ζωής και, αψηφώντας τις ιεραρχίες και τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, γίνεται μέλος ενός κοινωνικού κινήματος με επικεφαλής τον Ιησού το Ναζωραίο (Χοακίν Φίνιξ). Σύντομα, η Μαρία βρίσκει τη θέση της μέσα στο κίνημα και το πνευματικό της ταξίδι την τοποθετεί στην καρδιά μιας ιστορίας που θα τη φέρει αντιμέτωπη με το πεπρωμένο του Ιησού και τη δική της θέση σ' αυτό.

Η ανείπωτη ιστορία της Μαρία Μαγδαληνής, της πιστής ακολούθου του Ιησού, για πρώτη φορά θα ακουστεί.

 

Το κορίτσι στην ομίχλη // The girl in the fog

Αίθουσα:  3  //  Ώρες προβολής:  22:30

Είδος: Μυστηρίου

Σκηνοθεσία: ΝΤΟΝΑΤΟ ΚΑΡΙΖΙ

Πρωταγωνιστούν: ΖΑΝ ΡΕΝΟ, ΑΛΕΣΙΟ ΜΠΟΝΙ, ΤΟΝΙ ΣΕΡΒΙΛΟ

Τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι.. 

Υπόθεση:

Βασισμένη στο πολυμεταφρασμένο ομώνυμο βιβλίο, η ταινία ακολουθεί την εξαφάνιση μιας 16χρονής κοπέλας της Άννα Λου από ένα μικρό χωριό στις Ιταλικές Άλπεις.

Ο αινιγματικός αστυνομικός ερευνητής Βόγκελ καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο και σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό. Δουλεύοντάς με εχθρό τον χρόνο και έχοντας να αντιμετωπίσει τα ξέφρενα Media o Βόγκελ πρέπει να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους για να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μία πόλη που τα κίνητρα είναι δυσδιάκριτα, τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι.

 

Ready Player One (2D)

Αίθουσα:  2  //  Ώρες προβολής:  22:30 

Είδος: Επιστημονικής φαντασίας 

Σκηνοθεσία: ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ

Πρωταγωνιστούν: ΜΠΕΝ ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ, ΤΙ ΤΖΕΪ ΜΙΛΕΡ, ΣΑΪΜΟΝ ΠΕΓΚ, ΟΛΙΒΙΑ ΚΟΥΚ, ΜΑΡΚ ΡΑΪΛΑΝΣ, ΤΑΙ ΣΕΡΙΝΤΑΝ

Υπόθεση:

Η ταινία διαδραματίζεται το 2045, με τον κόσμο στα όρια του χάους και της κατάρρευσης. Η ανθρωπότητα έχει βρει σωτηρία στο OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ (Μαρκ Ράιλανς). Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό Πασχαλινό αυγό, το οποίο έχει κρύψει κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Ουέιντ Ουότς (Τάι Σέρινταν) αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων

 

Λεό Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα (Ελληνικά)

 Αίθουσα:  5  //  Ώρες προβολής:  17:35  (ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ)

Είδος: Κινούμενα σχέδια 

Σκηνοθεσία: ΣΕΡΤΖΙΟ ΜΑΝΦΙΟ

Υπόθεση:

Ο νεαρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένα χαρισματικό, ιδιοφυές αγόρι, γεμάτο όρεξη για δράση. Σχεδιάζει μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Με τη μηχανή αυτή, φορώντας μία στολή κατάδυσης που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την αγαπημένη του, την Τζιοκόντα, ξεκινά το περιπετειώδες του ταξίδι! Όταν μια πυρκαγιά καταστρέφει το χωράφι της Τζιοκόντα, ο πατέρας της σχεδιάζει να την παντρέψει μ΄ έναν πλούσιο γαμπρό. Ο Λεονάρντο και οι φίλοι του αποφασίζουν να βρουν εκείνοι τα χρήματα που θέλει ο πατέρας της. Ακολουθώντας τις συμβουλές του Τσιάκο αναζητούν έναν κρυμμένο θησαυρό, κάπου κοντά στη Φλωρεντία. Όμως λίγο πριν ξεκινήσουν, τον Λορέντζο τον απαγάγουν πειρατές!

 

 

TAD: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα

Αίθουσα: 4 // Ώρες προβολής: 17:30 (ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ)

 Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία: ΕΝΡΙΚΕ ΓΚΑΤΟ

Ο Tαντ ταξιδεύει μέχρι το Λας Βέγκας για να παραστεί στη σημαντική παρουσίαση της φίλης του, αρχαιολόγου Σάρα, που έχει ανακαλύψει ένα από τα τρία χρυσά δαχτυλίδια του περιδέραιου του βασιλιά Μίδα, αποδεικνύοντας πως ο βασιλιάς που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός, ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από κακοποιούς που κλέβουν το κόσμημα, ελπίζοντας να αποκτήσουν το χάρισμα του Μίδα, ο Ταντ, μαζί με τους φίλους του, μια μούμια, έναν παπαγάλο κι ένα σκύλο ταξιδεύουν σε Ισπανία Ελλάδα και Τουρκία για να την σώσουν μπλέκοντας σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

 

ΣΕΡΛΟΚ ΖΟΥΜΠΟΜΣ (Ελληνικά) 2D

Αίθουσα:  1  //  Ώρες προβολής:  17:40  (ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ)

Είδος: Κινούμενα σχέδια 

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ

Τις φωνές τους δανείζουν οι:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΡΙΩΤΗΣ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΡΕΒΑΪΚΑΣ, ΑΛΚΗΣ ΖΕΡΒΟΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΝΔΥΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ

Υπόθεση:

Οι πολυαγαπημένοι μας νάνοι των κήπων βιώνουν μια θεότρελη περιπέτεια στο Λονδίνο. Όταν ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν το νέο τους κήπο για την άνοιξη. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν πως κάποιους απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Σέρλοκ Ζουμπόμς. Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του.

 

 

Οι φύλακες του χρυσού αυγού (Ελληνικά)

Αίθουσα:  3  //  Ώρες προβολής:  17:45  (ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ)

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία: ΟΥΤΕ ΦΟΝ ΜΟΥΝΤΣΟΟΥ-ΠΟΛ

Υπόθεση:

Ο Max, ένα πονηρό κουνέλι της πόλης, παγιδεύεται σε μια απομονωμένη Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών που βρίσκεται στο δάσος.

Η σχολή απειλείται από μια συμμορία αλεπούδων που σκοπό έχει να κλέψει το πολύτιμο Χρυσό Αυγό και να καταστρέψει το Πάσχα. Όταν ο Μαξ θα γνωρίσει την γλυκιά Έιμι, θα αποφασίσει να βοηθήσει τους καινούργιους του φίλους, μαθαίνοντας τα μυστικά των κουνελιών του Πάσχα από τη σοφή κυρία Ερμιόνη.

Όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να σώσουν το Πάσχα και στην πορεία ο Μαξ θα συνειδητοποιήσει που πραγματικά ανήκει.

 

Θεατρικη παρασταση ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου  -  ΔΟΠΑΡ, το ΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑ, και το  «Θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ– σύνολο τέχνης»  

παρουσιάζουν την παράσταση

ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

10 & 11 Απριλίου 2018 ώρα: 21:00

 

σε σκηνοθεσία – ερμηνεία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η δίκη του Σωκράτη -η οποία είχε μια ξεκάθαρη πολιτική διάσταση και που για κάποιους ήταν σχεδόν μια τραγωδία, μια σύγκρουση, δηλαδή, στην οποία και οι δύο πλευρές (φαίνεται να) είχαν δίκιο- αποτελεί ιστορικό γεγονός. Έγινε το 399π.Χ., τέσσερα χρόνια μετά την κατάλυση της τυραννίας των Τριάκοντα και την επάνοδο της δημοκρατίας. Ο Σωκράτης κατηγορείται ότι δεν αναγνωρίζει και δεν πιστεύει στους θεούς της πόλης, ότι εισάγει νέες θεότητες και ότι διαφθείρει τους νέους. Τίμημα: θάνατος! Ο Πλάτων -μαθητής του Σωκράτη και παρών στην δίκη- με το  κείμενό του, την ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, θέλει να αποδείξει όχι μόνον την αθωότητα του Σωκράτη, αλλά και την ηθική του μεγαλοσύνη. Θέλει να εξασφαλίσει την αθώωση του Δασκάλου του από το δικαστήριο της ιστορίας.

 

---------------------

 

μετάφραση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΩΡΑΪΤΊΔΗΣ

 

μουσική

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ

 

δραματουργική επεξεργασία

ΜΑΤΊΝΑ ΜΌΣΧΟΒΗ

 

σκηνοθεσία – ερμηνεία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

φωνή Μέλητου

ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΡΙΚΑΣ

 

βοηθοί σκηνοθέτη-

εκτέλεση και οργάνωση παραγωγής

ΚΩΣΤΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ

ΑΝΝΥ ΖΕΡΒΟΥ

 

φωτισμοί

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΡΑΤΣΗΣ

 

φωτογραφίες

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΑΡΛΗ

ΘΕΑΝΩ ΜΑΝΟΥΔΑΚΗ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ

 

Βίντεο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ   https://www.youtube.com/watch?v=k55Iap9FK7k&feature=youtu.be

 

μονόλογος

διάρκεια: 70΄

διάλειμμα: όχι

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

10 & 11 Απριλίου 2018 ώρα: 21:00

τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ και 10 η προπώληση και το φοιτητικό. 

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Βιβλιοπωλείο "ΚΑΡΑΒΑΚΙ" - Λοχαγού Φανουράκη 34, Ρόδος

τηλ. 22410 27007, 22410 37390

Μαγειρείο "Οι Συμπεθέρες" - Αλεξάνδρου Διάκου 12,  Ρόδος

Τηλ. 22410 43630

Σαλόνι Ομορφιάς Μ&Ν – Στεφάνου Καζούλη 16Α, Ρόδος

Τηλ. 22410 31086 & 6943567836

 

Πληροφορίες ΔΟΠΑΡ τηλ 22410 39316

 

Λένε πως: «και μόνον το κείμενο ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ του Πλάτωνα να μας είχε σωθεί, θα ήταν αρκετό για να δείξει το μεγαλείο της ψυχής και του πνεύματος του Σωκράτη και να δικαιώσει την φήμη του στους αιώνες. Το ασίγαστο πάθος του για την δικαιοσύνη, η μεγαλοψυχία του, η πνευματική του ρώμη, και η εγκαρτέρηση αποτελούν μήνυμα εσαεί. Δεν έχει υπάρξει ποτέ μεγαλύτερη αναγνώριση της φιλοσοφίας ως λόγου ύπαρξης και δικαίωσης της ζωής, ούτε πιο φιλοσοφημένη αντιμετώπιση και αξιολόγηση του θανάτου.

Και μόνον με την απολογία του ο Σωκράτης είναι απλώς «μεγάλος».

 

Ο Σωκράτης υπήρξε ο αθηνολάτρης-φιλόσοφος όλων των εποχών. Λάτρευε την Αθήνα όσο κανένας άλλος. Αναγνώριζε ότι μόνον εκεί μπορούσε να κάνει φιλοσοφία, όπως αυτός την έκανε. Έταξε σκοπό της ζωής του να κρατά άγρυπνη την ηθική συνείδηση των συμπολιτών του, να τους ξυπνά δηλαδή από τον πνευματικόν τους λήθαργο, και να κεντά σαν «αλογόμυγα» την Αθήνα της εποχής του, που ήταν τότε σαν «ίππος, ευγενής μεν και γενναίος,

όστις, όμως, ένεκα του μεγαλείου του αυτού, πολύ χαύνος είναι και νωθρός και έχει ανάγκην κανενός κεντρίσματος, καμμιάς αλογόμυγας, διά να εξεγείρεται και να εξυπνά». (Απολογία)

Κι όμως, η Αθήνα -η «Ελλάδος παίδευσις» του Περικλή- τον κατηγόρησε (για ασέβεια, αθεΐα, και διαφθορά των νέων), τον   καταδίκασε και τον θανάτωσε! Χρεώθηκε έτσι η Αθήνα, και μάλιστα η αθηναϊκή δημοκρατία, έστω και στην παρακμή της -εξαιρετικά εύθραυστη και καχύποπτη  μετά τον καταστροφικό τού γοήτρου της Πελοποννησιακό πόλεμο- ένα ασυγχώρητο μίασμα, με το έγκλημα κατά της αρετής και της φιλοσοφίας που διέπραξε με την θανατική καταδίκη του Σωκράτη».

Λένε πως : «η γνώση μας για τον Σωκράτη είναι θέμα σωκρατικής ειρωνείας. Το μόνο που ξέρουμε με βεβαιότητα για αυτόν είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα». Έτσι ο καθένας μας, ίσως, έχει έναν δικόν του Σωκράτη… Και ο κάθε μελετητής –άρα: και ο κάθε καλλιτέχνης– είναι υποχρεωμένος να παίρνει συνεχώς θέση και να κάνει τις επιλογές του…

Τόσο όμως ξέρουμε: πως πρώτος αυτός –ο μεγάλος ηθικός φιλόσοφος- στράφηκε στον άνθρωπο και στην ανθρώπινη ψυχή, δοσμένος στην αποστολή του να «κάνει ηθικούς» τους συνόντες του. Έχοντας την θέση πως «ο ανεξέταστος βίος ού βιωτός ανθρώπω,  ο απερίσκεπτος, δηλαδή, και ανεξέταστος βίος δεν είναι βίος αντάξιος του ανθρώπου» (Απολογία), προσπαθούσε με την μαιευτική τέχνη και την διαλεκτική να κάνει τους συμπολίτες του να ανακαλύψουν το αληθινό νόημα των αρετών και των αξιών. Έβλεπε την ηθική ως τέχνη της ζωής και «έπραττε τα πολιτικά χωρίς να κάνει πολιτική», διεκδικώντας για τον εαυτόν του ένα είδος ηθικής και πολιτικής ελευθερίας –ατομικής ελευθερίας απέναντι στην κοινότητα- που καμμία ελληνική κοινωνία της κλασσικής εποχής δεν θα μπορούσε να παραχωρήσει σε οποιοδήποτε μέλος της.

  -------------------------------

παραγωγή

«θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ – σύνολο τέχνης»

συμπαραγωγή

ΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑ

πληροφορίες:  Σαββιδάκης Κωστής

τηλ. 6978603947

e-mail: theatrosynkati@gmail.com & synkati@hotmail.com

Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος στη Ρόδο

σεμινάριο ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

«ΤΡΑΓΩΔΙΑ -  θεωρία και πράξη»

 

Ο Δήμος Ρόδου- ΔΟΠΑΡ, το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών & Μεταφραστών,

το ΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑ, και το  «Θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ – σύνολο τέχνης» διοργανώνουν εντατικό σεμινάριο ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

με θέμα :     «ΤΡΑΓΩΔΙΑ - θεωρία και πράξη»

με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

ηθοποιό, σκηνοθέτη, δάσκαλο υποκριτικής.

και την ΜΑΤΙΝΑ ΜΟΣΧΟΒΗ

ποιήτρια, ηθοποιό, σκηνοθέτη, δασκάλα υποκριτικής

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ.

Υπεύθυνη σεμιναρίου, κρατήσεις θέσεων, πληροφορίες,

ΣΟΥΣΑΝΑ ΚΑΡΔΟΥΛΙΑ, ΤΗΛ. 6942200420 - 22410 39316

 

12, 13, 14 & 15 Απρίλιου 2018

Ώρες: 17:00 με 22:00

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών & Μεταφραστών, διεύθυνση: Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10

85100, Ρόδος.

 

 

«Πάρτε μαζί σας νερό, το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»

Μιχάλης Κατσαρός – ‘Κατά Σαδδουκαίων’

 

Τα μεγάλα τραγούδια θέλουν μεγάλους αντίλαλους’. Αλλά οι αντίλαλοι πρέπει να ηχήσουν στις εσωτερικές μας διαστάσεις.

Αν ανήκετε σ’ εκείνους που αρνούνται την ανταλλαγή των εσωτερικών διαστάσεων του ανθρώπου, με την μονοσήμαντη εξωτερική του διάσταση, είναι βέβαιο ότι στο εντατικό σεμινάριο που οργανώνει το θέατρο ‘ΣΥΝ ΚΑΤΙ’ με θέμα «ΤΡΑΓΩΔΙΑ – θεωρία και πράξη», θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε αληθινά ερεθίσματα, να ασκηθείτε, να ιχνηλατήσετε, να μοιραστείτε, να εκδιπλώσετε την δημιουργικότητα σας, να αναπτύξετε τις υποκριτικές σας δεξιότητες. Να δείτε έμπρακτα αυτό που κείται, το κείμενο, να ορθώνεται και να γίνεται πράξη.

 

 

ΘΕΩΡΊΑ

- Τι σημαίνει τραγωδία; Πώς γεννήθηκε; Πώς αναπτύχθηκε; Πώς «πέθανε»; Πώς συνδέεται με την πόλη και την δημοκρατία;

- Δομή και σύμβολα. Η θέση και η συνείδηση της γυναίκας. Ο ψυχρός πόλεμος των δύο φύλων. Ο μέγας έρως. Η διχασμένη Αθηναϊκή δημοκρατία.

- Από την ΠΟΙΗΤΙΚΗ του Αριστοτέλη. Ήθος. Μύθος. Ύβρις. Κάθαρση.

- Το τραγικό πνεύμα. Η εμβίωση του τραγικού, δηλαδή τον πλέον απελπισμένον αγώνα της ανθρώπινης συνείδησης, να κρατηθεί στην περιοχή του νοήματος.

Ματίνα Μόσχοβη

 

ΠΡΑΞΗ

- Η προσέγγιση, η μελέτη , η ανίχνευση των ρόλων με τέτοιο τρόπο ώστε ο ηθοποιός να μπει στο πνεύμα του κειμένου και του συγγραφέα και, αφού το κατανοήσει, να το φέρει στη σκηνή μέσω ενός λόγου ανθρώπινου. Μιας ομιλίας, δηλαδή, η ΄προφορικότητα΄ της οποίας θα είναι αδιαμφισβήτητη και θα συμβάλλει στην πειστικότητα της υποκριτικής του .

– Ο ηθοποιός, μέσω μεθοδικών ασκήσεων, γίνεται κάτοχος μιας τεχνικής (« η τεχνική είναι η Ηθική του Καλλιτέχνη» έλεγε ο Τ. Άγρας ) που θα τον οδηγήσει σε μια « τέχνη χωρίς τέχνη » που λένε και οι μεγάλοι μας δάσκαλοι.

– Μέσω αυτής της εμπειρίας ανιχνεύουμε αυτό που ο Στανισλάβσκι ( ήδη απ’ τις αρχές ακόμα του προηγούμενου αιώνα ! ) αποκαλούσε «επιστήμη της υποκριτικής» .

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές δραματικών σχολών, σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικές ομάδες, φοιτητές, δασκάλους, θεατρικά εργαστήρια, καθηγητές, και σε οποιονδήποτε αγαπά το αρχαίο δράμα και την τραγωδία.

 

πρόγραμμα

--------------------------------

2 ώρες την ημέρα θεωρία με την Ματίνα Μόσχοβη &

3 ώρες την ημέρα πράξη με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο

4 μέρες, 5 ώρες την ημέρα, σύνολο ωρών : 20

12, 13, 14 & 15 Απρίλιου 2018

Ώρες: 17:00 με 22:00

Πεζοπορία στη Σάλακο (ΡΟΔΟΣ)

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, σας ενημερώνει, εκ νέου, ότι μια σημαντική πεζοπορική διαδρομή, 11 χλμ. περίπου,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στις 09:30 το πρωί, με αφετηρία τον χώρο όπου φιλοξενείται η χριστουγεννιάτικη «Φάτνη Σαλάκου», έως τον εμβληματικό ναό του Αγίου Νικολάου στη θέση «Φουντουκλή» (εξαιρετικό δείγμα μονόχωρου τετράκογχου ναού με τρούλο του 15ου αι., με τοιχογραφίες εκλεκτικής τεχνοτροπίας)[1] και επιστροφή στον οικισμό Σαλάκου από την ίδια διαδρομή, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτικό απόγευμα, με την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Σαλάκου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου «Το Σπήλαιο»,  καθώς και με την αρωγή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ειδικότερα του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων & Μουσείων, αλλά και των εθελοντικών ομάδων διάσωσης και υποστήριξης που μας ακολουθούν πάντα για την ασφάλεια των πεζοπόρων {«Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, - Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ο.Α.Κ.  -  Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου, - Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου}.

  

   Καλούνται λοιπόν οι φίλοι της πεζοπορίας που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν με εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες γνώσεις την ιστορική τους αντίληψη για την συγκεκριμένη περιοχή (θα πραγματοποιηθούν σχετικές ενημερώσεις-ξεναγήσεις σε σταθμούς της διαδρομής), οι οποίοι σημειωτέον θα πρέπει να είναι υγιείς και οπωσδήποτε να έχουν μια συνεχόμενη επαφή με αυτήν, ώστε να  μπορούν  να  την ολοκληρώσουν επιτυχώς και χωρίς προβλήματα, να λάβουν μέρος σ’ αυτήν την ξεχωριστή δράση. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται συνολικά ως μεσαίας δυσκολίας. Τα, αυστηρώς, απαραίτητα εφόδια κάθε πεζοπόρου που θα λάβει μέρος, πρέπει οπωσδήποτε να είναι: το σακίδιο, ο κατάλληλος ρουχισμός, προπάντων τα κατάλληλα παπούτσια που ενδείκνυνται για πεζοπορικές διαδρομές, νερό, ένα μικρογεύμα, καπέλο, ρουχισμός αλλαγής (t-shirt, πουλόβερ) & αδιάβροχο απαραιτήτως. Παιδιά από 12 ετών μπορούν να συμμετέχουν με την ευθύνη και την αυστηρή επίβλεψη των γονέων τους.

   Η εκδήλωση υποστηρίζεται σθεναρά από  τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας όπως η Δ/νση Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου και ειδικότερα από τον καθ’ ύλην Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, κ. Κυριαζή Στέφανο.

   Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης αυτής είναι χορηγία του Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες, Νίκου Χατζηκαλημέρη, ενώ το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» είναι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της. 

   Ενημερώνουμε επίσης, ότι λεωφορεία του Δήμου Ρόδου θα μεταφέρουν δωρεάν πολίτες-δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την αθλητική-πολιτιστική δραστηριότητα, οι οποίοι  αδυνατούν να μετακινηθούν με ιδιωτικά μέσα. Τα λεωφορεία αυτά θα σταθμεύσουν στην πλατεία Αγίου Φραγκίσκου την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, από τις 07:30 π.μ., όπου θα αναμένουν την επιβίβαση των ενδιαφερομένων, έως το αργότερο στις 08:00 π.μ..    

   Απαραίτητη επίσης θεωρείται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής γι’ αυτούς που θα επιλέξουν την μετακίνησή τους με τα λεωφορεία στο τηλέφωνο 2241035937 του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου.

(Εργάσιμες ημέρες και ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 π.μ. έως 15:00)

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ του Γιάννη Σκαραγκά στο alter ego (ΡΟΔΟΣ) | έξτρα παράσταση: Μ.Δευτέρα 2 Απριλίου

BAR THEATER BABUSHKA

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

του Γιάννη Σκαραγκά

 

Από 13 Μαρτίου έως 28 Μαρτίου 

κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη

στο alter ego

 

παράταση παραστάσεων: Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου

 

‘’Η εποχή του κυνηγιού’’ είναι ένα έργο για τη σχέση της αφήγησης με την πραγματικότητα και τη βία της κρίσης, για τις ιστορίες που έχουμε ανάγκη να ξαναπούμε για να επινοήσουμε το καλό, να κατανοήσουμε την απώλειά του και να το αναπληρώσουμε. Η Πόπη, μια γυναίκα που έχει χάσει στην οικονομική κρίση την περιουσία και την επιθυμία της να ζήσει μέσα στον κόσμο, απομονώνεται σε ένα διαμέρισμα και ζει με τη φωνή του μυαλού της. Η φωνή παίρνει σάρκα και οστά, με αφορμή τη φωτογραφία της Πηνελόπης Δέλτα σε κάποιο βιβλίο της, μια γυναίκα που η Πόπη θεωρεί σύμβολο εσωτερικής εξορίας και μοναξιά. Είναι μια ιστορία βαθιάς πίστης στο ότι κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει την ικανότητα να φανταστούμε τον καλύτερο εαυτό μας.

 

«Ο Γιάννης Σκαραγκάς […] κινείται αριστουργηματικά ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα».

Αθηνά Καλαϊτζόγλου, Εντευκτήριο

 

«[…] Γέλασα με την καρδιά μου στις πανέξυπνες κωμικές ατάκες αλλά και συγκινήθηκα βαθιά στις δραματικές… Βρήκα ευρηματική την ιδέα του έργου και εμπνευσμένο το κείμενο του Γιάννη Σκαραγκά – το όνομά του συγκρατήστε το!»

Βασίλης Μπουζιώτης, Only Theater (για την Εποχή του κυνηγιού)

 

Σκηνοθετούν και παίζουν : Bάσω  Αγγελάκου , Άννα Έλενα

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Σάββας Μανουσάκης

Κατασκευή σκηνικού :  Γιώργος Μαριάς

Σύλληψη ιδέας και δημιουργία εικαστικών κατασκευών : Νίκος Σκουτέλης

Ηχοληψία και φώτα : Καλλιόπη Καρελλά

Μακιγιάζ : Βίκυ Θαρρενού

Φωτογράφιση : Σάββας Αργυρός

Συμμετέχουν Κώστας Ατσικνούδας , Απόστολος Μαριεττής

 

ώρα έναρξης : 21:00

Τηλ. κρατήσεων 695 176 8684

Η Beyond group γιορτάζει τα 13α γενέθλια της (ΡΟΔΟΣ)

Η VolvoΒελμάρκαι η CAIR στα 13α γενέθλια της BeyondGroup

 

Τα 13α γενέθλια της εταιρείας marketing “BeyondGroup” θα  εορταστούν συντροφιά με την απαράμιλλη ποιότητα της “VolvoΒελμάρ” και την πολυτέλεια των γεύσεων της “CAIRWineCompany”

 

Το γενέθλιο πάρτι της BeyondGroup θα γίνει στις 30 Μαρτίου 2018, στο NAVALCafé BarRestaurant της Μαρίνας Ρόδου και εκείθα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά στο νησί, τα νέα μοντέλα της VOLVOXC40, Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 και XC60, ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2017 στις δοκιμές του Euro ΝCAP.

 

Με το νέο της προϊόν η οινοβιομηχανία Cair θα καλωσορίζει τους καλεσμένους της εταιρείαςBeyondgroup. Ένα νέο προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για ιδιαίτερες γευστικές βραδιές με υφή σαν μετάξι, η νέα δημιουργία της Cairη Silk… 90 χρόνια δημιουργικού πάθους.

 

Οι προσκεκλημένοι και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουνtestdriveτων δύο πολυτελών αυτοκινήτων και να αφεθούν στην απόλυτη ασφάλεια της μεγάλης, Σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την επόμενη ημέρα στις 31 Μαρτίου 2018 κατόπιν ραντεβού. Καλέστε για πληροφορίες στο τηλέφωνο της εταιρείας 2241020600.

Εικαστική έκθεση με τίτλο "Χρωματική Παρένθεση" από τον Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδειου Μέλαθρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (Σ.Ε.Δ)

 

Εικαστική έκθεση με τίτλο "Χρωματική Παρένθεση"

 

Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδειου Μέλαθρου

 

Εγκαίνια: Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 18:30

 

Διάρκεια έκθεσης: 11/3 - 12/5

 

Πασχαλινή Συναυλία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ρόδου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού  Ρόδου προγραμματίζει Πασχαλινή Συναυλία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου  Ρόδου, την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 20:30 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου .

 

Συμμετέχει η  Μικτή Χορωδία  Δήμου Ρόδου, υπό την δ/νση του Μιχάλη Καλαεντζή.

 

Θα ακουστούν θρησκευτικοί ύμνοι από το κλασικό ρεπερτόριο αλλά και την ορθόδοξη υμνολογία.

 

Σολίστ η mezzosoprano Δήμητρα Παπαδοπούλου.

 

Καλλιτεχνική Επιμέλεια και διεύθυνση Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, ο Δημήτρης Χαλκιάς.

 

Είσοδος Ελεύθερη

Λαογραφική Παράσταση με τίτλο «Από τον Χαρταετό στο Χριστός Ανέστη» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου | Παρασκευή 30 Μαρτίου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και Οι Ομάδες «Ελένη» συνδιοργανώνουν Πασχαλινή Λαογραφική Παράσταση με τίτλο «Από τον Χαρταετό στο Χριστός Ανέστη»  στηρίζοντας το έργο της Ιεράς Μονής «ΘΑΡΡΙ» .

Φιλική συμμετοχή Φιλαρμονική Καλυθιών και Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας  «Το Καμάρι»

 

Παρασκευή 30 Μαρτίου  & ώρα 7.μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Χορηγός Προβολής Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη

 

Χορηγός Επικοινωνίας  Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ απ'το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου | Απονομή βραβείων

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

 

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 ώρα 6:30 μ.μ.

Αίθουσα εκδηλώσεων «Ροδίνι»

 

Απονομή βραβείων και επαίνων για τους διαγωνισμούς

εικαστικής δημιουργίας, δημιουργικής γραφής «Μικροί Λογοτέχνες»

και μετάφρασης «Μικροί Μεταφραστές»

στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΔΚΣΜΡ

«ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ»

με θέμα:

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς

με αφορμή τον εορτασμό

της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

 

Κοντά μας θα είναι ο συγγραφέας ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


---------προηγούμενο δελτίο τύπου-------------

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ:

Διαγωνισμοί για παιδιά & εφήβους

 

Οι ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ πραγματοποιούνται από 20 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου 2018 με θεματικό άξονα: Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η πολιτιστική κληρονομιά έχει οικουμενική αξία για τα άτομα, τις κοινότητες και τις κοινωνίες. Η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στο παρελθόν ή ότι είναι κάτι το στατικό, όμως στην πραγματικότητα εξελίσσεται μέσα από την ουσιαστική συμμετοχή μας σε αυτή και γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρηθεί και να κληροδοτηθεί στις μελλοντικές γενιές.

 

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Προγράμματος προκηρύσσονται οι εξής Μαθητικοί Διαγωνισμοί:

·  Εικαστικός Διαγωνισμός με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Ø  για παιδιά Νηπιαγωγείου

Η κάθε ομάδα θα δημιουργήσει Αφίσα για να προβάλει το αγαπημένο της Μνημείο του νησιού της Ρόδου!!! Θα δοθούν τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι.

 

Ø Για μαθητές/τριες Α΄& B΄ τάξεις Δημοτικού

Η κάθε ομάδα θα σχεδιάσει το Εξώφυλλο ενός βιβλίου αφιερωμένου στο αγαπημένο Ευρωπαϊκό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς!!! Θα δοθούν τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι.

 

·   10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες»

 

Ø  Για μαθητές/τριες Γ’ τάξης

Με αφορμή το βιβλίο του Σπύρου Γιαννακόπουλου “Πορτοκαλάδα με ανθρακικό” (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ) τα παιδιά καλούνται να γράψουν τη δική τους ιστορία με θέμα: “Οι γονείς σας σάς στέλνουν μόνο/η στο χωριό της γιαγιάς και του παππού, όπου εκεί ζείτε μια μοναδική περιπέτεια…”

 

Ø  Για μαθητές/τριες Δ’ τάξης

Με αφορμή το βιβλίο του Σπύρου Γιαννακόπουλου “Ο Μασκοφόρος Εκδικητής” (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ) τα παιδιά καλούνται να γράψουν τη δική τους ιστορία με θέμα: “Επισκεφθήκατε με το σχολείο το αγαπημένο σας Μουσείο. Αφηγηθείτε την ξεχωριστή περιπέτεια που ζήσατε μέσα σ’ αυτό…”

 

Ø    Για μαθητές/τριες Ε’ τάξης

Με αφορμή το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων “Ζήσε όπως ο Δον Κιχώτης” (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ) τα παιδιά καλούνται να γράψουν μια φανταστική περιπέτεια του γνωστού ήρωα Δον Κιχώτη και του πιστού του ιπποκόμου Σάντσο Πάνσα, που θα διαδραματίζεται σ’ ένα κάστρο της Ρόδου.

Ø    Για μαθητές/τριες ΣΤ’ τάξης

Με αφορμή το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων “Το βιβλίο της ζωής του Μεγάλου Γαργαντούα” (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ) τα παιδιά καλούνται να γράψουν μια ιστορία σχετικά με την πρώτη μέρα στην τάξη τους του νέου τους συμμαθητή του Γαργαντούα, ενός παιδιού με σώμα γίγαντα αλλά με χρυσή καρδιά….

 

Θα δοθούν τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι σε κάθε τάξη.

 

Ø Για μαθητές/τριες Γυμνασίου

Με αφορμή το βιβλίο του Σπύρου Γιαννακόπουλου «ΝΑΝΣΙ» (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ) οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να γράψουν την ιστορία του αγαπημένου τους ήρωα/της αγαπημένης τους ηρωίδας κλασικού παραμυθιού…αλλιώς!!! Θα δοθούν τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι.

 

 

·         Διαγωνισμός Δοκιμίου & Ρητορικής «Θέσεις – Αντιθέσεις» για μαθητές Λυκείου με θέμα:

Στις 3 Ιανουαρίου 2018 ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε στο γαλλικό λαό ότι η κυβέρνησή του επεξεργάζεται σχέδιο νόμου με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης και εξάπλωσης των ψευδών ειδήσεων (fake news) στο διαδίκτυο. «Αποφάσισα να εξελίξουμε το νομικό μας σύστημα, προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στην καθημερινή μας ζωή από τις ψευδείς ειδήσεις» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος δίνοντας έμφαση στις ειδήσεις που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, πρόσθεσε πως σχεδιάζεται να προβλεφθεί ότι «σε περίπτωση διάδοσης ψευδών ειδήσεων, ο δικαστής θα έχει τη δυνατότητα να καταργήσει το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, να μπλοκάρει την ιστοσελίδα ή να κλείσει τον ηλεκτρονικό λογαριασμό» και ζήτησε από τις πλατφόρμες ειδήσεων να επιδείξουν κι εκείνες με τη σειρά τους αίσθημα υπευθυνότητας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων ήδη έχει εκδώσει την πρώτη απόφαση (αρ. κατ. 65518/01) περί ψευδών ειδήσεων: «Δεν απαγορεύεται η συζήτηση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων ακόμη κι αν υπάρχουν ισχυρές υπόνοιες ότι οι πληροφορίες δεν είναι αληθείς. Στην αντίθετη περίπτωση οι πολίτες θα στερούνταν το δικαίωμά τους να εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με δηλώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης και κατά συνέπεια θα επιβαλλόταν παράλογος περιορισμός στην ελευθερία της έκφρασης».

Πιστεύετε ότι η θέσπιση νόμων θα προστατεύσει τους πολίτες από τις ψευδείς ειδήσεις και θα διασώσει το κύρος και την αξιοπιστία του κόσμου της πληροφορίας (δημοσιογράφοι, έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.) που έχει αρχίσει να χάνει την αξιοπιστία του ή μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα εκ μέρους κάθε είδους εξουσίας, ακόμη και στις πλέον δημοκρατικές χώρες του κόσμου, με στόχο τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου, την καταπάτηση των δημοκρατικών αξιών και την κατάχρηση του δικαιώματος στην πληροφόρηση;

Όποια θέση κι αν υποστηρίξετε, να συμπεριλάβετε στην απάντησή σας την εξήγηση των εξής εννοιών: ψευδείς ειδήσεις, πληροφόρηση, παραπληροφόρηση, ελευθερία του λόγου, φίμωση της αλήθειας.

 

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν ομάδες 4 - 5 ατόμων, που θα  επιχειρηματολογήσουν θετικά ή αρνητικά και οι οποίες θα προκύψουν από την ανάλυση και συζήτηση του θέματος μέσα στην τάξη. Κάθε σχολείο θα πρέπει να συμμετάσχει με ΔΥΟ ομάδες: η μία ομάδα θα επιχειρηματολογήσει για την α΄ άποψη και η δεύτερη ομάδα θα επιχειρηματολογήσει για τη β΄ άποψη. Οι ομάδες από τις δύο αντίπαλες απόψεις που θα ξεχωρίσουν, θα αναμετρηθούν σε δημόσιο Ρητορικό Αγώνα, τον οποίο θα συντονίζει επιτροπή με μέλη από το χώρο της εκπαίδευσης, της λογοτεχνίας και των κοινωνικών επιστημών. 

 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων και κειμένων των προαναφερθέντων Διαγωνισμών είναι η 16η Μαρτίου 2017.

 

·      Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Μετάφρασης «Μικροί Μεταφραστές» αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας για εφήβους Β΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Λυκείου. 

Ο Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Μετάφρασης θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α), όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα διαγωνισθούν στη μετάφραση ενός λογοτεχνικού κειμένου από τα αγγλικά ή γαλλικά ή γερμανικά στην ελληνική γλώσσα (εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να διαγωνιστούν και σε περισσότερες από μία γλώσσες).

Οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω ημερομηνίες, προκειμένου να μεταβούν στις εγκαταστάσεις του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. και να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Μετάφρασης:

Παρασκευή 2 Μαρτίου

Παρασκευή 9 Μαρτίου

Πέμπτη 15 Μαρτίου

Παρασκευή 16 Μαρτίου

Δευτέρα 26 Μαρτίου

 

Εάν επιθυμούν να διαγωνιστούν σε διαφορετικές ημερομηνίες ή υπάρχει υπεράριθμη προσέλευση διαγωνιζομένων κατά τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορούν να οριστούν νέες ημερομηνίες κατόπιν συνεννόησης.

 

Όλες αυτές οι δράσεις θα ολοκληρωθούν σ’ ένα τετραήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων, όπου θα δοθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους διακριθέντες μαθητές των προαναφερθέντων διαγωνισμών στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου). Φέτος, θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να βρίσκονται κοντά μας και κοντά στα παιδιά τρεις σπουδαίοι άνθρωποι στο χώρο της λογοτεχνίας και της εικονογράφησης: ο γνωστός και πολυβραβευμένος συγγραφέας Μάνος Κοντολέων, ο διακεκριμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος συντοπίτης μας σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης καθώς και ο αγαπημένος και ταλαντούχος συγγραφέας Σπύρος Γιαννακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Μάνος Κοντολέων και ο Βαγγέλης Παυλίδης θα επισκεφτούν σχολεία του νησιού μας (Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού) από 13 έως και 16 Μαρτίου 2018. Ο Σπύρος Γιαννακόπουλος θα επισκεφτεί σχολεία του νησιού μας (Γ΄ και Δ’ Δημοτικού, Γυμνάσια) από 26 έως και 28 Μαρτίου 2018.

 

Φέτος, στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής “Μικροί Λογοτέχνες” για μαθητές/τριες Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου θα λάβουν μέρος μόνο οι τάξεις που θα δηλώσουν συμμετοχή, αφού έχουν δουλέψει τα συγκεκριμένα βιβλία με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Οι συγγραφείς και ο εικονογράφος θα επισκεφτούν τις τάξεις που θα συμμετάσχουν στους Διαγωνισμούς, θα γνωριστούν και θα συνομιλήσουν με τα παιδιά.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στις δράσεις του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Βιβλιοπεριπέτειες» και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.: 22410 32510, 22410 32520 (Αργύρης Κόσκορος, Ελευθερία Μπινίκου, Μαρία Σπανού, Νάνσυ Τρυποσκούφη).

Μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου | Τετάρτη 28 Μαρτίου

Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

&

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ

ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Τετάρτη  28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 & ώρα 8,00μ.μ.

 

 Τραγουδούν:

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΛΩΪΝΑ

ΑΝΘΗ ΠΑΤΣΑΗ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ

&

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ 1ου & 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Επιμέλεια χορωδίας: ΦΙΛΛΙΑ ΠΟΜΟΝΗ

Παρουσίαση προγράμματος: ΡΟΥΛΛΑ ΣΑΒΙΟΥ

Διευθύνει ο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΩΪΝΑΣ

Παράσταση κουκλοθέατρου "Ο Μικρός Πρίγκιπας" στο Milou (ΡΟΔΟΣ)

To "Milou" και το "Θέατρο Μαριονέτας ΓΚΟΤΣΗ" σας καλωσορίζουν για πρώτη φορά στη Ρόδο σε μαγικά

ταξίδια στον κόσμο της μαριονέτας σε μία παράσταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ

 

27-28-29 Μαρτίου στο"Milou"

 

Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων. Απλά, χωρίς ίχνος διδακτικού τόνου, κάθε περιγραφή του μικρού πρίγκιπα είναι μάθημα ζωής. Μια συνεχής αναζήτηση για την «αλήθεια»

 

Μουσική:

Πάνος Μουζουράκης

Μιχάλης Κατσαρός

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 60 ́ λεπτά

ΜΟΥΣΙΚΗ: Πάνος Μουζουράκης, Μιχάλης Κατσαρός

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: Μαρίλια Νομικού ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: Λίλιαν Τσέρτου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : Παναγιώτα Μωυσιάδου ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Έφη Γεωργακόπουλου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Γκότσης ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ: Νίκος & Θανάσης Γκότσης

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πάνος Μουζουράκης, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Σόλων Τσούνης,

Διονύσης Κλάδης, Μαρίλια Νομικού, Παναγιώτα Μωυσιάδου

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο: InVitro

 

Μέρες/Ωρες παραστάσεων:

27/3: 18:00,

28/3: 9:30 & 11:00 & 18:00 

29/3: 9:30 & 11:00

 

Τιμή εισιτηρίου: 5 Ευρώ

 

Δείτε τo trailer της παράστασης :

 

Για πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2241072700, 6936898822, στο email:

milou@milou.gr και στη σελίδα μας στο Facebook

Εκδήλωση γευσιγνωσίας από τους αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου στο ξενοδοχείο Mediterranean | Τρίτη 27 Μαρτίου

Οι αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου προσκαλούν το κοινό της Ρόδου και επαγγελματίες σε εκδήλωση γευσιγνωσίας για να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν ξεχωριστές ποικιλίες κρασιών, στο ξενοδοχείο Mediterranean, την Τρίτη 27 Μαρτίου, από 17.00-21.00.

 

 Το οινοποιείο βρίσκεται στην Κω, στους πρόποδες του όρους Δίκαιος, είναι μοντέρνας αισθητικής και με όλες τις προδιαγραφές για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού. Το επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, οι οποίοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές όχι μόνο του επώνυμου ελληνικού κρασιού, αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων της Δωδεκανήσου που δοκιμάζουν εκεί.

 

Το κτήμα Τριανταφυλλοπούλου είναι από τα λίγα στη χώρα μας που διαθέτει αμπελογραφική συλλογή 60 γηγενών ποικιλιών τις οποίες μελετά διεξοδικά όσον αφορά την προσαρμογή τους στο μικροκλίμα της περιοχής. Σκοπός, η δημιουργία κρασιών που θα αναδεικνύουν τον πλούτο αυτών των ποικιλιών προσαρμοσμένων στο αμπελοτόπι του νησιού.

 

Τα κρασιά του κτήματος Τριανταφυλλοπούλου έχουν τον χαρακτηρισμό ΠΓΕ (Προϊόντα με Γεωγραφική Ένδειξη ΚΩ), είναι εξαιρετικής ποιότητας και έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Πρόσφατα διακρίθηκαν τα κρασιά Μαλαγουζιά Sauvignon blanc 2017 και το Δίκαιο Οίνος, Αθήρι Ασύρτικο 2017 με χρυσά μετάλλια στον διεθνή Διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2017.

 

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας είναι ανοικτή στο κοινό και θα δώσει την ευκαιρία για γευστικές γνωριμίες με τα ποιοτικά κρασιά της Δωδεκανήσου από το πρότυπο οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου.  

Παρουσίαση βιβλίου "Ο Μικρος Ονειροπόλος Μεγάλος Αρχηγός" στη Ρόδο

Παρουσίαση βιβλιου

Ο Μικρός Ονειροπόλος Μεγάλος Αρχηγός

 

31 Μαρτίου 2018

στις 18:00

στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδειου Μελαθρου Ρόδου

 

 

Μαθήματα Τοκετού στη Σορωνή (ΡΟΔΟΣ)

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» σε μία νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με την κ. Παυλή Μαρία, Μαία, απόφοιτο ΑΤΕΙ Θες/κης, προχωράει σε κύκλο μαθημάτων τοκετού.

 

Θα παραδοθούν δωρεάν και θα περιλαμβάνουν: προετοιμασία τοκετού, μέθοδοι ανακούφισης του πόνου, αναπνοές, θηλασμός, περιποίηση νεογνού, ενώ για τις εγκυμονούσες που το επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί και το άτομο που πρόκειται να παραστεί μαζί τους στον τοκετό.

 

Τα μαθήματα θα είναι τέσσερα (4) από δύο ώρες, η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί με το κλείσιμο των συμμετοχών, θα πραγματοποιούνται στη στέγη του συλλόγου στη Σορωνή, Πέμπτες και ώρα 16:30-18:30.

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6936810237. 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μανόλη Μακρή "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ" στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του προέδρου της Σ.Γ.Τ.Δ. Μανόλη Μακρή "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ", η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24/3/2018 στις 7:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, και την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Την παρουσίαση θα κάνουν ο συγγραφέας Νίκος Κωνσταντινίδης και ο Μανόλης Μακρής.

 

Θα προβληθούν σχετικά VIDEO

Ξεκινάει αυτήν την Παρασκευή το Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας (ΡΟΔΟΣ)

20ο ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

23 & 24 Μαρτίου 2018

ΘΕΡΜΑΙ - ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

 «’Ολοι μαζί βοηθάμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας…»

 

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου, η Δωδεκανησιακή Μέλισσα  ανοίγει το Πασχαλιάτικο Μπαζάρ στο ΘΕΡΜΑΙ – ΙΕΚ Τουρισμού Ρόδου, από τις 10.00-18.00 με το σύνθημα «’Ολοι μαζί βοηθάμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας…». Μεγάλο αφιέρωμα στην Αιγαιακή κουζίνα με προϊόντα Δωδεκανήσου και την εκδήλωση μόνο για μαμάδες και γιαγιάδες «Αegan mamas know best» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019» με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων, του ΙΕΚ Τουρισμου Ρόδου-ΘΕΡΜΑΙ - Υπουργείο Τουρισμού και εκλεκτών ομιλητών με προτάσεις για όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από 11.00-14.00

 

Έτοιμες οι λαμπάδες, οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού, τα σοκολατένια αυγά, τα εξαιρετικής τέχνης κοσμήματα. Νέες αφίξεις που θα κερδίσουν την προσοχή γιατί φέρνουν την παράδοση του τόπου, οι αυγούλες και πενταύγουλες, κουλούρια λαδένια, κουλούρια με ασχινόκαρπο, κριθαροκούλουρα (όλα στον ξυλόφουρνο), διάφορα ανεβατά κουλούρια, παστελαριές, τακάκια, χορτόπιτες, ζυμωτά ψωμιά από τον ξυλόφουρνο, κέικ και γλυκίσματα με ιδιαίτερη γεύση, λεμονάδες, φραουλάδες κ.α. Επί πλέον μια νέα κατηγορία με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων με στέβια, χωρίς ζάχαρη, όπως τσουρέκια, μαρμελάδες, κέικ, κουλούρια θα καλύψουν όλες τις ανάγκες και τα γούστα.

 

Όπως κάθε χρόνο, οι Ροδίτες, πιστοί στο ραντεβού τους θα εφοδιαστούν τα πασχαλιάτικα για το σπίτι και τα δώρα τους, από την Δωδεκανησιακή Μέλισσα, γνωρίζοντας ότι η αγορά τους στηρίζει αποκλειστικά άπορους φοιτητές του τόπου μας. Με τις υποτροφίες της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» που έχουν καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’70, έχουν σπουδάσει πάνω από χίλια παιδιά από τα νησιά της Δωδεκανήσου και η συμβολή του Συλλόγου έχει τιμηθεί από την πολιτεία, δωδεκανησιακούς φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης καθώς  και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο!    

 

Με στόχο να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για τη στήριξη 4 άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών και με την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας στους εκπαιδευτικούς σκοπούς σε δύσκολους καιρούς.  Μεγάλος χορηγός στα όμορφα γραφικά και τις εκτυπώσεις εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Βασίλης Βαγιανάκης, Μεταξοτυπική Ρόδου. Περιμένουμε τους υποτρόφους της Δωδεκανησιακής Μέλισσας να βοηθήσουν στο σκοπό και να τους συναντήσουμε στην εκδήλωση.

 

Επικοινωνία: Τηλ ΘΕΡΜΑΙ 22410 74445-6, τηλ Δωδεκανησιακής Μέλισσας  694 223 4448-9, 2241024095, info@praxisplus.gr, facebook. 

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η σωτηρία της ψυχής» αφιερωμένη στην κορυφαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου (ΡΟΔΟΣ)

Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

 

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η σωτηρία της ψυχής» αφιερωμένη στην κορυφαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.

 

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου,

Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 20:30

 

Συμμετέχουν:

Θοδωρής Βουτσικακης (τραγούδι)

Αργυρώ Καπαρού (τραγούδι)

Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο)

 

Μεικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

πιάνο: Δημήτρης Ιωσήφ 

Είσοδος ελεύθερη 

2ο Σεμινάριο Photoshop στη Ρόδο

Μέτα τη μεγάλη απήχηση που είχε το 1ο Σεμινάριο Photoshopη εταιρεία BEYONDGroup, που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή του, ξεκινάει νέο κύκλο σεμιναρίων για το Photoshop.Το 2ο σεμινάριο Photoshop, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Μαρτίου, στη Ρόδο και θα απευθύνεται προς όλους τους λάτρεις της ψηφιακής εικόνας. Οι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να είναι χρήστες του Photoshop, καθώς η διδακτική ύλη καλύπτει από τους αρχάριους έως τους προχωρημένους χρήστες.

Πρόκειται για σεμινάριο διάρκειας 30 ωρών, με εισηγητήτον  κ. Νίκο Βασιλάκης, ο οποίος έχει πολλές ώρες διδασκαλίας στο ενεργητικό του.

Το σεμινάριοαπευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν μία νέα οπτική στο αντικείμενο. Η διδακτική ύλη θα περιλαμβάνει τις τεχνικές χρήσης που αφορούν στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και επιπρόσθετα θα αφιερωθεί επιπλέον χρόνος για να καλυφθούν και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των συμμετεχόντων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@beyondgroup.grή στο 22410 20600 , ώρες επικοινωνίας 09:00-17:00.

Μουσικοθεατρική παράσταση «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» στο Παλιό Συσσιτιο (ΡΟΔΟΣ) | παράταση παραστάσεων

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα SO.PA. σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ».

Ιστορίες παλιών ρεμπετών, που έμειναν στην αφάνεια μπλέκονται εντέχνως με τα τραγούδια και την ιστορία των δύο πρωταγωνιστών της παράστασης.

Η απόγνωση που αναζητά τη συμμαχία και η ανάγκη για εκδίκηση και αποκατάσταση της δικαιοσύνης συνυπάρχουν. Η αξία της ζωής θα επιβληθεί; Τα διλήμματα που θα τεθούν θα πάρουν απαντήσεις; 

 

Ιδέα-Σύλληψη- Κείμενο: Παναγιώτης Πολύζος, Σοφία Γαλανάκη

Σκηνοθεσία: Σοφία Γαλανάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ραφαέλα Τριανταφύλλου

Σκίτσο αφίσας: Γαβριήλ Παγώνης

Κοστούμια: Hani Knifati-Haik

Κατασκευή Σκηνικού: Πέτρος Κελεπέρας

Φωτογράφιση: Ζαφέρ Γιαννίκογλου, Αφροδίτη Πατούνα

 

Από 02 έως 17 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή στις 21:00 & κάθε Σάββατο στις 20.30

 

νέες παραστάσεις:
Παρασκευή 23/03 στις 21.00 (με ελεύθερη είσοδο για ανέργους)

Σάββατο 24/03 στις 20.00 & 21.30 με διπλή παράσταση!

 

Στον χώρο πινακοθήκης & σύγχρονης τέχνης, 

Παλιό Συσσιτιο - Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τιμή εισιτηρίου: 9 ευρώ

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6907488288, 6948796704

«Όταν χαμογελάει ένα παιδί, υπάρχει ελπίδα» | Δράση των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» (ΡΟΔΟΣ)

«Όταν χαμογελάει ένα παιδί,  υπάρχει ελπίδα»

Δράση των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» για 8η συνεχή χρονιά

 

Για όγδοη συνεχή χρονιά μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»  στηρίζουν με έμπρακτο τρόπο τον σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού».

 

Το Σάββατο 31 Μαρτίου  από τις 11:00 έως τις 14:00 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄Λυκείου, θα βρίσκονται στο καραμελόσπιτο στην Πλατεία Κύπρου, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα και θα διαθέτουν προς πώληση προϊόντα από τον σύλλογο. Την προσπάθεια των παιδιών και το έργο του Συλλόγου στηρίζουν πολλοί συμπολίτες μας. Την ίδια ημέρα, στις 12:00 δίπλα στους μαθητές, θα βρίσκεται η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου.

 

«Το χαμόγελο του παιδιού», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

 

Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε ώστε να σχηματίζονται χαμόγελα στα παιδικά προσωπάκια. Μόνο τότε θα είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος.

 

Να θυμηθούμε λοιπόν, να αγοράσουμε τα πασχαλινά μας δωράκια από το Καραμελόσπιτο του «Χαμόγελου του Παιδιού»  και των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Rodosevents.gr, Rodiaki.gr Rodosreport.gr, iporta.gr,dimokratiki.gr,12vima.gr

 

Χορηγός: Πολυμεταφορική Ντελλάκης Φ. – Βενιχάκη Ε. Ο.Ε.

7ο Ίστριος Winter Camp (ΡΟΔΟΣ)

7ο Ίστριος Winter Camp

16-17-18 Μαρτίου 2018

 

Το Ίστριος Winter Camp που πραγματοποιείται στην Ίστριο, στο σημείο του Σταυρού για 7η συνεχή χρονιά, αποτελεί την μεγαλύτερη εναλλακτική εκδήλωση στη Ρόδο, η οποία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την στήριξη του Δήμου Ρόδου, της Όμοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και πλήθος εθελοντικών ομάδων, είναι μια εκδήλωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφού απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή οικονομικής συναλλαγής. Πηγαίνοντας στο Ίστριος Winter Camp λοιπόν, αφήνουμε το πορτοφόλι σπίτι μας, και ετοιμαζόμαστε για ελεύθερο camping μέσα στο δάσος με μουσικά τοπικά σχήματα να εναλλάσσονται επί σκηνής, πεζοπορία που οδηγεί στους καταρράκτες της περιοχής, βόλτες με άλογα και διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως flying fox, τσουβαλοδρομίες, zumba dance κ.α. Βέβαια, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. 

Στις 16,17 & 18, Μαρτίου λοιπόν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην όμορφη Ίστριο για ένα ξεχωριστό τριήμερο στο 7ο Ίστριος Winter Camp. Φέρτε το αντίσκηνο σας, αφήστε το πορτοφόλι σπίτι σας, εφοδιαστείτε με την πιο καλή σας διάθεση και ελάτε να περάσουμε ένα μοναδικό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τους ρυθμούς της πόλης.

 

Στο 7ο Ίστριος Winter Camp συμμετέχουν πάνω από 20 τοπικά μουσικά συγκροτήματα και Dj οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν μουσικά. Αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Μαρτίου

16:00-19:00 Dj Emilio’s

19:00-20:00 Έντεχνα & Λαϊκά (Μιχάλης Ασπρακης μπουζούκι, Βασίλης Βουκκης κιθάρα φωνή, Βασίλης Aυγουστακης κιθάρα φωνή)

20:00-20:30 Του μυαλού παιχνίδια – άγνωστη σκιά (hip-hop)

20:30-22:30 Γιώργος Μισσίκος (No comment)

22:30-1:00 Παραδοσιακά – Έντεχνα (Δημήτρης Χριστοδούλου κιθάρα φωνή, Βιργινία Ρήγου φωνή, Γιάννης Καρανικόλας λύρα, Νίκος Μαγιάκας κρουστά)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Μαρτίου

13:00-14:45 Bring the lighter (ελληνικό & ξένο ροκ)

15:00-16:30 Ο Στέφανος Θαρρενός με την ορχήστρα του.

16:30-18:00 Dj

18:00-19:45 6000watt + Νεκτάριος Τσαταλιός

20:00-21:00 Ρεμπέτικη κομπανία – Αστική Λαϊκή μουσική στα χρόνια του μεσοπολέμου (Γιάννης Αρφαρας μπουζούκι, Γιώργος Ταυρίδης μπουζούκι, Μιχάλης Σαχπαζής κιθάρα & Μιχάλης Σαμπάνης μπαγλαμά)

21:00-22:30 Παλιά λαϊκά – Ρεμπέτικα (Κώστας Τσέκας μπουζούκι, Κώστας Τσιγκρής μπαγλαμά, Δημήτρης Ρωσίδης μπασοκίθαρο & Βιργινία Ρήγου φωνή)

22:30-1:30 The green grapes band (Ελληνικό ξένο ροκ metal )

1-3 Dj Ruby by Colorado & Dj SRK

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Μαρτίου

12:00-13:00 Zumba dance

13:00-14:00 Παρουσίαση τραγουδιών του Αλέκου Δράκου (Αλέκος Δράκος κιθάρα φωνή, Βαγγέλης Τότσης μπουζούκι, Πανορμίτης Μπούμπας κιθάρα, βιολί, λαούτο & Έλενα Παπαλωρά κιθάρα)

14:00-16:00 Ο λυράρης Γιώργος Παραυιός με την ορχήστρα του.

16:00-17:30 Λούης – Μάρκο – Βασίλης Κωστίδης Λάτιν

17:30-19:00 Ο Μηνάς Λεντής με την ορχήστρα του.

19:00-20:00 Η Άννα Νικητιάδη με την παρέα της.

20:00-21:30 Γιάννης Παπαθεοδώρου – Χάρης Παστρικός Έντεχνο και ροκ.

 

Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ροδούλα Λουλουδάκη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια συγκροτημάτων: Δωδεκάηχος

 

-----------------------------------

Πριν ξεκινήστε το ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το πορτοφόλι σας σπίτι και έχετε εφοδιαστεί με τον βασικό εξοπλισμό για κατασκήνωση: 

• Σκηνή κατάλληλη για χειμώνα,

• Υποστρώματα ή στρώματα ύπνου,

• Υπνόσακος, κατάλληλος για το κρύο,

• Φακούς ή φαναράκια,

• Τρόφιμα και ποτά,

• Πιάτα, πιρούνια, ποτηράκια και τέλος,

• Σακούλες σκουπιδιών, γιατί ο καλός κατασκηνωτής δεν αφήνει σκουπίδια εκεί που κατασκηνώνει.

Αφού έχετε εφοδιαστεί με όλα τα παραπάνω, φορτώστε το αυτοκίνητο σας, γεμίστε τις μπαταρίες σας και σας περιμένουμε… στο 7ο Ίστριος Winter Camp!!!

 

Απαράβατοι Κανόνες 7ου Ίστριος Winter Camp:

Ø Δεν ανάβουμε εστίες φωτιάς μόνοι μας, εκτός των προκαθορισμένων σημείων που έχουν επιλέξει οι διοργανωτές, οποιαδήποτε εστία φωτιάς εκτός προκαθορισμένου σημείου, θα σβήνετε άμεσα από τους υπευθύνους πυρασφάλειας του χώρου, 

Ø Δεν ανάβουμε ψησταριές όπου βρούμε, αλλά χρησιμοποιούμε τα προκαθορισμένα σημεία από τους διοργανωτές, για τον λόγο αυτό,

Ø Δεν πετάμε σκουπίδια όπου βρούμε, παρά μόνον στους κάδους απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του χώρου,

Ø Δεν βάζουμε επουδενί τα οχήματα μας μέσα στο χώρο της εκδήλωσης και δεν σταθμεύουμε όπου βρούμε, αλλά συνεργαζόμαστε με τους υπεύθυνους της εισόδου,

Ø Πηγαίνουμε σε camping, άρα, κατασκηνώνουμε και έχουμε μαζί μας τον απαραίτητο εξοπλισμό για αυτο, οχήματα τύπου κλούβας κτλ. δεν θα εισέρχονται στο χώρο με την δικαιολογία ότι κοιμόμαστε μέσα στα οχήματα μας, τα μόνα οχήματα που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ειδικό σημείο κοντά στο χώρο της εκδήλωσης είναι αποκλειστικά και μόνο τα τροχόσπιτα και αφού έχουμε ενημερώσει για την παρουσία μας λίγες μέρες πριν, 

Ø Δεν αφήνουμε ελεύθερα τα κατοικίδια μας (σκύλους, γάτες κ.α.), αλλά τα έχουμε πάντα κοντά μας, κρατάμε το βιβλιάριο υγείας τους, ενώ μαζεύουμε τις ακαθαρσίες τους και τις πετάμε,

Ø Οποιοσδήποτε εισέρχεται στο χώρο της εκδήλωσης είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του καθώς και για τα πράγματα του,

Ø Σεβόμαστε τους συν-κατασκηνωτές μας, δείχνοντας κατανόηση και καλή διάθεση άλλωστε όλοι έχουμε τον ίδιο σκοπό, να περάσουμε όμορφα,

Ø Σεβόμαστε τους υπεύθυνους διοργάνωσης και τους όρους που αυτοί έχουν θέσει, για να περάσουμε εμείς καλά κάποιοι ξόδεψαν αμέτρητες ώρες εθελοντικής εργασίας, συνεργαζόμαστε μαζί τους, βοηθώντας το έργο τους,

Ø Σεβόμαστε τη φύση, χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,

 

16,17,18 Μαρτίου στο 7ο Ίστριος Winter Camp…South Hope!!!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ

 

Στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ "Γεφυρώνοντας τις Εποχές - Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο" θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δραστηριότητες για τους εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπ/σης.

 

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Θέμα: "Γαστρονομικές Συνήθειες του Μεσαίωνα"

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και θα ακολουθήσει εργαστήρι παρασκευής 2 Βυζαντινών Συνταγών:

- Ψητοί Δαυκοί (συνταγή με καρότα)

- Πλοκούς γαλακτώδης ή φλεψία (συνταγή για πίτα με τραχανά και τυριά)

Υπεύθυνη παρουσίασης εργαστηρίου η ειδική διατροφολόγος Σουζάνα Ιωακειμίδου

* Το εργαστήρι απευθύνεται αυστηρά μόνο σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Σχολικό Πρόγραμμα του φεστιβάλ.

---

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

ΞΕΝΑΓΗΣΗ με θέμα: "Μυστικά και Συμβολισμοί στην Αρχιτεκτονική της Μεσαιωνικής Πόλης"

Η ξενάγηση θα αφορά τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα τείχη της Ρόδου, για στρατιωτικούς σκοπούς, το συμβολισμό των μαρμάρινων εμβλημάτων και εξήγηση άλλων αρχιτεκτονικών στοιχείων και "κρυμμένων" συμβολισμών της πόλης". 

Υπεύθυνος ξενάγησης ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός δρ. Ιωάννης Κρικώνης

* Η ξενάγηση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς

---

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΤΑΝΩΝ

Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μεσαιωνικό οικισμό του 13ου αιώνα με πούλμαν με τη συνοδεία του θεματικού συμβούλου Γιάννη Κρικώνη και θα ακολουθήσει εξόρμηση για αναγνώριση και συλλογή βοτάνων, με την καθοδήγηση του θεματικού συμβούλου Δημήτρη Τυρίκου.

Για την ενοικίαση πούλμαν θα υπάρξει κάποιο μικρό κόστος συμμετοχής.

* Η ξενάγηση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς

---

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και θα ακολουθήσει η επίδειξη παρασκευής βοτανόλαδου και κηραλοιφής. Η κηραλοιφή είναι ένα θαυματουργό καλλυντικό και φάρμακο μαζί που είχε σαν βάση το αγνό μελισσοκέρι και το παρθένο ελαιόλαδο. Ανάλογα με το αιθέριο έλαιο που προστίθεται μπορεί να έχει καταπραϋντική, αντιφλογιστική, αντιμυκητησιακή, αντιβιοτική, επουλωτική, μαλακτική και αντιγηραντική δράση.  Η χρήση της κηραλοιφής ήταν διαδεδομένη ήδη από την αρχαιότητα. 

 

Υπεύθυνος εργαστηρίου ο συγγραφέας, ερευνητής και φιλόλογος, Δημήτρης Τυρίκος.

* Το εργαστήρι απευθύνεται αυστηρά μόνο σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Σχολικό Πρόγραμμα του φεστιβάλ.

 

Οργάνωση Σχολικού Προγράμματος: Μεσαιωνικό Ρόδο

Συνεργασία: Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

Με την Ευγενική Χορηγία του Καφενέ "Πάμε Αντάμα" 

Τα έξοδα των εργαστηρίων καλύπτονται από το σύλλογο "Μεσαιωνικό Ρόδο" 

 

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσοι εκπαιδευτικοί δε λάβουν το σχετικό email, ή θέλουν να συμμετέχουν στην εκδρομή και την ξενάγηση, μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στο: edu@medievalfestival.gr (υπόψη: Άννας Αχιολά - υπεύθυνη σχεδιασμού και επιμέλειας προγράμματος)

Παρουσίαση των βιβλίων του Μάνου Κοντολέων σε εικονογράφηση του Βαγγέλη Παυλίδη στη Νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου (ΡΟΔΟΣ)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

 

Ο ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου και οι Εκδόσεις Πατάκη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βιβλιοπεριπέτειες» σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Μάνου Κοντολέων σε εικονογράφηση Βαγγέλη Παυλίδη «Ζήσε όπως ο Δον Κιχώτης» &  «Το βιβλίο της ζωής του Μεγάλου Γαργαντούα»

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 19:30 στη Νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου.

 

Για τα βιβλία και τους δύο σημαντικούς δημιουργούς θα μιλήσουν οι:

 

 • Πέτρος Σπανός, Σχολικός Σύμβ. Πρωτοβάθμιας Εκπ. Δωδεκανήσου – Πρ. του Εφορευτικού Συμβ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου
 • Δημήτρης Κόκκινος, ΕΔΙΠ Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
 • Τζίνα Δαβιλά, Δημοσιογράφος

Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσουν μαθητές της Ε’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία».

Στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις εικόνες από την εικονογράφηση των βιβλίων.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου | Τετάρτη 14 Μαρτίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ  

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Λαϊκή ορχήστρα καλλιτεχνών

Αφιέρωμα στο ποιοτικό λαϊκό τραγούδι

(Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Χατζηδάκη, Λοϊζου, Ξυλούρη κ.α.)

 

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στο κοινωνικό παντοπωλείο Καρπάθου - Κάσου

 

Παίζουν οι μουσικοί:

Μπουζούκι: Γιώργος  Πούλος, Λευτέρης Λαυρέτζος, Σάββας Σαριγιαννίδης - Πλήκτρα:Στράτος Ανδρικού, Λάκης Σαββάκης -  Κιθάρα: Μιχάλης Ηλιακώστας  - Μπάσο: Βασίλης Ζαχαρίου – Ντραμς & Κρουστά: Αντώνης Κολιός, Μανόλης Εμμ. Μαυρουδής – Βιολί: Νεκτάριος Κωνσταντάκης & Μανόλης Ι. Μαυρουδής - Λύρα: Μανόλης Γ. Μαυρουδής - Λαούτο: Θεοδόσης Περσελής:

 

Στο τραγούδι:

Γιώργος Μαυρουδής

Ελένη Καρανάση

 

Τη συναυλία θα προλογίσει ο Νίκος Κωνσταντινίδης

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Τετάρτη 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ώρα 8:30μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη

"Τα 3 γουρουνάκια" στο κινηματοθέατρο Μετροπολ | Κυριακή 11 Μαρτίου

«Τα τρία γουρουνάκια»

Η πιο διαδραστική παιδική παράσταση έρχεται στη Ρόδο!

 

Θέλεις να βοηθήσεις τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον λύκο; Θέλεις να μπεις και εσύ στο παιχνίδι και να πρωταγωνιστήσεις στην πιο διασκεδαστική παιδική παράσταση και του φετινού χειμώνα; Αν ναι, πάρε τη μαμά σου το μπαμπά σου και τους φίλους σου και έλα στο κινηματοθέατρο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ» όχι μόνο για

να δεις αλλά και να παίξεις στα «Τρία Γουρουνάκια». Μια διαδραστική παράσταση που οι μικροί θεατές

ζουν το παραμύθι μέσα από το ίδιο το παραμύθι. Βοηθούν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν από τον κακό λύκο, τραγουδούν και χορεύουν με τους ηθοποιούς, φτιάχνουν τη δική τους ιστορία και πρωταγωνιστούν μέσα σ’ αυτή.

Θα έρθεις ή θα αφήσεις τον λύκο να φάει τα τρία μικρά και ανυπεράσπιστα γουρουνάκια;

Στόχος της παράστασης είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να βιώσουν μια ιστορία, μέσα από την συμμετοχή τους στο παραμύθι και να νιώσουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός

Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοκοτρώνης

Παραγωγή: L&S

Διοργάνωση: 12ηχος

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Νίκος Λημνιός, Αντώνης Ζιώγας, Ιωάννα Σισκοπούλου, Εύα Τσαμασιώτη

Κυριακή 11 Μαρτίου

Κινηματοθέατρο

 ΜΕΤΡΟΠΟΛ

 

2 παραστάσεις

11.30 το πρωί

17.00 το απόγευμα

Τιμή προπώλησης: 8 €

Τιμή εισόδου: 10 €

Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800

 

Σημεία προπώλησης:

Παιδικοί σταθμοί:

Χαρούμενο Πορτοκάλι-Παύλου Μελά 90 τηλ.2241027492

Σπλατς-Χειμάρας 99 τηλ.2241024848

Πινόκιο-Λεμεσού 39 τηλ.2241020996

Καραμελόσπιτο- Παπαδιαμάντη 4 τηλ.2241064801

Ηλιαχτίδα-Αρχάγγελος τηλ.2244024210

Τα Ζουζουνάκια- Λεωφ. Ηρακλειδών 5,Ιαλυσος τηλ.2241092268

Παίζω και Μαθαίνω- Ηρακλειδών 43, Ιαλυσός τηλ.2241093305

Ροδίων Άθλησις- Ηλία Βενέζη, τηλ.2241 001400

Παιδότοποι:

Milou- Γιώργου Σεφέρη 2, τηλ. 2241 072700

Passagio- Πάρκο Δημοκρατίας, τηλ. 2241 025160

Skypark -Λεωφ. Καλλιθέας 68, Φαληράκι, τηλ. 2241 087508

ΗappyLand- Λεωφ. Καλλιθέας, Φαληράκι, τηλ.2241085192

Ακαντού-Ιαλυσος, τηλ. 2241071189

 

·      Βιβλιοχαρτοπωλειο Little Fox, Ηρώων Πολυτεχνείου 28  τηλ. 2241027776

·      2kidz Καζούλη Στέφανου 69, τηλ. 2241029790

·      Κινημ/θεατρο Μετροπόλ- Βύρωνος & Βενετοκλέων, τηλ. 2241028400

·      Viva.gr

Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες στη Ρόδο!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου ξεκινάει και το δεύτερο μέρος των Διεθνών Ποδηλατικών Αγώνων 2018, οι οποίοι θα συνεχισθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Η διεθνής αυτή διοργάνωση είναι έργο του ποδηλατικού ομίλου «ΡΟΔΗΛΙΟΣ» και της εταιρείας διοργάνωσης αθλητικών αγώνων

«SportTourHellas» , ενώ στη συνδιοργάνωση βρίσκουμε την Περιφέρεια νοτίου αιγαίου , το Δήμο ρόδου -ΔΟΠΑΡ  και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Η παρουσιάση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί 8 Μαρτίου στις 17:30 το απόγευμα στο Δημοτικό θεάτρο Ρόδου.

Οι αγώνες έχουν αφετηρία το Μανδράκι και η έναρξη τους είναι στις 12:00 το μεσημέρι. Ο πρώτος αγώνας , στις 9 Μαρτίου , έχει ως σημείο τερματισμού τα Μαριτσά. Ο δεύτερος αγώνας , στις 10 Μαρτίου , τερματίζει στα Κοσκινού και ο τελευταίος , 11 Μαρτίου , στην πλατεία του Δημαρχείου Ρόδου.  Παράλληλα όλες οι απονομές θα πραγματοποιηθούν περίπου στις 16:00 το μεσημέρι στο σημείο τερματισμού του εκάστοτε αγώνα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της Ελλάδας , καθώς επαγγελματίες και μη ποδηλάτες θα αναμετρηθούν για την πρωτιά.

προηγούμενα δελτία τύπου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το International Grand Prix  ποδηλασίας της Ρόδου, που είναι το πρώτο μέρος των Διεθνών Ποδηλατικών Αγώνων. Έλαβε χώρα την Κυριακή 4 Μαρτίου, ανοίγοντας την «αυλαία» των αγώνων.

 Στοπλαίσιο της διεθνούς ποδηλατικής οργάνωσης  που διοργανώνει το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και η εταιρία διοργάνωσης Αθλητικών Αγώνων Sports Tour Hellas, με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου - ΔΟΠΑΡ και το Επιμελητήριο  Δωδεκανήσου, κατέφθασαν στο νησί μας ποδηλάτες διεθνούς φήμης , που όχι μόνο αγωνίστηκαν αλλά ταυτόχρονα γνώρισαν το φυσικό τοπίο της Ρόδου.

Να σημειωθεί πως με την άφιξή τους σηματοδοτείται και η έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 16 ποδηλατικές ομάδες, ανάμεσα τους εθνικές ποδηλατικές ομάδες, clubs και σωματεία από όλο τον κόσμο. Νικητής του International Grand Prix αναδείχθηκε ο Ιταλός Moschetti Matteo από την ομάδα POLARTEC KOMETA με χρόνο 4:38:05. Ο ίδιος κέρδισε και το ξεχωριστό έπαθλο για τον νεότερο αθλητή με την καλύτερη επίδοση. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο εξίσου Ιταλός  Maronese Marco από την BARDIANI CSF, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Huppertz Joshua από την Γερμανία που συμμετείχε με την TEAM SAUERLAND NRW P/B SKS GERMANY.

 

Κορυφαίος Έλληνας του αγώνα ήταν ο Μπούγλας Γεώργιος, που αγωνίστηκε με τα χρώματα του «IVISKOS - RODILIOSRegionalTeam» με εξαιρετική επίδοση , αφού τερμάτισε στην 8η θέση ανάμεσα σε 106 αθλητές ποδηλασίας.

 

Τις επόμενες μέρες ακολουθεί η συνέχεια των Διεθνών Ποδηλατικών Αγώνων με τον International Tour of  Rhodes που θα διεξαχθεί με τρία ΕΤΑΠ τα οποία θα λάβουν χώρα στις 9, 10 και 11 Μαρτίου . Η έναρξη των αγώνων είναι στις 12 το μεσημέρι.


Βρισκόμαστε μία ανάσα μακριά από το μεγαλύτερο διεθνές ποδηλατικό γεγονός της Ελλάδας. Πρόκειται για τους «International Rhodes Grand Prix» & «International Tour of Rhodes» μία σειρά ποδηλατικών αγώνων μεγάλου βεληνεκούς. Διοργανωτές των οποίων είναι οι «ΡΟΔΗΛΙΟΣ» ποδηλατικός όμιλος  και  «SPORT HELLAS TOURS», ενώ συνδιοργάνωτες των αγώνων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου  - ΔΟΠΑΡ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Την έναρξη των αγώνων σημάνει ο International Rhodes Grand Prix ποδηλατικός αγώνας. Ο πρώτος μεγάλος αγώνας διεξάγεται 4 Μαρτίου και οι αθλητές θα πρέπει να διανύσουν 195χλμ με αφετηρία και τερματισμό το Μανδράκι . Η ώρα εκκίνησης είναι 12:00 το μεσημέρι και υπολογίζεται ότι οι αθλητές θα τερματίσουν στις 16:00 το απόγευμα.

Ένα ποδηλατικό υπερθέαμα που μικροί και μεγάλοι περιμένουν με λαχτάρα, καθώς πρόκειται για μία διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και ορίζει την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. 


MHNYMA ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ

Ο Ποδηλατικός σύλλογος Ροδήλιος με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου σας γνωστοποιούν ότι,  με την ευκαιρία της διεθνούς διοργάνωσης του Ποδηλατικού Grand Prix της Ρόδου την Κυριακή 4 Μαρτίου και του διεθνούς ποδηλατικού Γύρου της Ρόδου μεταξύ 9 - 11 Μαρτίου, θα βρεθούν στο νησί μεταξύ 26 Φεβρουαρίου & 14 Μαρτίου,  20 εθνικές & επαγγελματικές ομάδες για να συμμετάσχουν και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στις όμορφες διαδρομές της Ρόδου.

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιούνται με εκκίνηση στις 12 το μεσημέρι και τερματισμό περίπου στις 4 το απόγευμα. Για τον λόγο αυτόν παρακαλούμε τους κάτοικους και τους οδηγούς για τα παρακάτω:

1.    Να παραβρεθείτε και να χειροκροτήσετε την προσπάθεια των αγωνιζόμενων.

2.    Nα παραβρεθείτε στην παρουσίαση των ομάδων την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου στις 17.15.

3.    Να μην προγραμματίσετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις μετακινήσεις σας  στο δρόμο Ρόδου-αεροδρομίου μεταξύ των ωρών 12.00-12.30 & 15.30-16.30

4.     Να αποφύγετε να παρκάρετε το όχημά σας μέσα στη διαδρομή των αγώνων.  Εάν πρέπει,  παρόλα αυτά να μετακινηθείτε, προγραμματίστε να έχετε παρκάρει το όχημά σας σε απέναντι κάθετο δρόμο για αποφυγή ατυχήματος.

5.    Μη πετάξετε για κανένα λόγο νερά στο δρόμο πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πρόκληση ατυχήματος.

6.    Να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί με τους ποδηλάτες που θα συναντάτε στους δρόμους.

7.     ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ.

 

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, προσβλέποντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φιλοξενώντας επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού προφίλ, κάνοντας γνωστό το νησί μας μέσα από τη διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου, δίνοντας κίνητρο στη νεολαία μας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές των αγώνων, τις ώρες  και τις τοποθεσίες τερματισμών, παρουσίασης των ομάδων και απονομών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.rhodestour.gr/

Καλεντάρι Μαρτίου απ'την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

(Οι εκδηλώσεις των Πανηγυριών γίνονται σε συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές)

  

ΠΕΜΠΤΗ 8/3 20:30

ΚΟΣΚΙΝΟΥ

Γλέντι για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στο μεζεδοπωλείο Πυλιώνας. Ζωντανή μουσική, νόστιμοι μεζέδες, καλή παρέα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΣΚΙΝΟΥ

 

ΠΕΜΠΤΗ 8/3, 21:00

ΣΤΕΓΝΑ

Γλέντι για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στην ταβέρνα Γιαλός στα Στεγνά.  Φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΛΩΝΑΣ «Ο ΦΕΡΑΚΛΟΣ»

 

ΠΕΜΠΤΗ 8/3, 19:00

ΚΑΛΑΘΟΣ

Γλέντι για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Περνάλι. 

Θα υπάρχουν εδέσματα και ποτά προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου . 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΘΟΥ

 

ΠΕΜΠΤΗ 8/3 19:30

ΣΟΡΩΝΗ

Εκδήλωση στη στέγη του Συλλόγου για την ιστορία της ημέρας αυτής, της πορείας και του σήμερα της γυναίκας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ& ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ «ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ»

 

ΠΕΜΠΤΗ 8/3 18:00-22:00  &  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/3 10:00-13:00

ΔΙΜΥΛΙΑ

Έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του δημοτικού σχολείου Διμυλιάς-Ελεούσας που θα πραγματοποιηθεί στο ΜΑΓΓΑΝΟ (παλιό ελαιοτριβείο) στη Διμυλιά.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΜΥΛΙΑΣ-ΕΛΕΟΥΣΑΣ «ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ»

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/3, 12:00

ΛΑΕΡΜΑ

11η Γιορτή Ελιάς.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΕΡΜΩΝ «ΑΗ ΓΙΟΡΓΗΣ»

 

16-18/3

ΙΣΤΡΙΟΣ

7ο Istrios Winter Camp (Εκδήλωση χωρίς καμία Οικονομική συναλλαγή με ελεύθερο camping, ζωντανή μουσική όλο το τριήμερο από τοπικά συγκροτήματα, πεζοπορία και λοιπές δράσεις).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΡΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ»

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/3 14:30-17:00

ΦΑΝΕΣ

Θεατρική παράσταση «Της κακομοίρας- Μπακαλόγατος».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΝΩΝ «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/3 18:00

ΚΡΗΤΗΝΙΑ

ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΕΣ για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού γίνονται λαμπαδηφορίες με τους κατοίκους του χωριού και τους επισκέπτες να διαβαίνουν τα σοκάκια του χωριού. Ακολουθούν χαιρετισμοί επισήμων, ποιήματα παιδιών του δημοτικού σχολείου και χορευτικά μπαλέτα. Στους επισκέπτες προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ «Η ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ»

 

25/03 -01/04 17:00-21:00

ΔΙΜΥΛΙΑ

Έκθεση βιβλίου  και πασχαλινό bazaar

στο ΜΑΓΓΑΝΟ (παλιό ελαιοτριβείο) στη Διμυλιά.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΜΥΛΙΑΣ-ΕΛΕΟΥΣΑΣ «ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ»

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/3

ΚΡΕΜΑΣΤΗ

Αναβίωση εθίμου Λαζάρου. Ομάδες παιδιών ξεκινούν από νωρίς το πρωί και ψέλνουν τα κάλαντα του Λαζάρου στις γειτονιές του Χωριού.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ &ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

 

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με το γραφείο της Ομοσπονδίας τηλ. 22410-31495 με εσωτερικό αριθμό 25 ή με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Εγγλέζο. Τηλ.:6945 053 990

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 8-14 Μαρτίου

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

Πρόγραμμα προβολών 8-14 Μαρτίου 2018

 

 • ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ 

Το σπίτι δίπλα στην θάλασσα // La Villa
Αίθουσα:  2  //  Ώρες προβολής:  20:00, 22:20

Είδος: Δράμα 

Σκηνοθεσία: ΡΟΜΠΕΡ ΓΚΕΝΤΙΓΚΙΑΝ

Πρωταγωνιστούν: ΑΡΙΑΝ ΑΣΚΑΡΙΝΤ, ΖΑΝ-ΠΙΕΡ ΝΤΑΡΟΥΣΕΝ, ΖΕΡΑΡ ΜΕΪΛΑΝ, ΑΝΑΪΣ ΝΤΕΜΟΥΣΤΙΕ


Σε μια μικρή ακτή κοντά στη Μασσαλία βρίσκεται ένα σπίτι που ανήκει σε έναν ηλικιωμένο άντρα. Τα τρία του παιδιά έχουν μαζευτεί στο πλευρό του για τις τελευταίες του μέρες: η Άντζελα, μια ηθοποιός που ζει στο Παρίσι, ο Ζόζεφ, που έχει ερωτευτεί μια γυναίκα που έχει τα μισά του χρόνια και ο Αρμάν, ο μόνος που έχει μείνει πίσω και λειτουργεί το μικρό οικογενειακό εστιατόριο.

Εκεί, τα τρία αποξενωμένα αδέλφια, θα μοιραστούν συναισθήματα, αναμνήσεις ενοχές και μυστικά και θα αναμετρηθούν με όσα έχουν κληρονομήσει από τα ιδανικά του πατέρα τους.

Μέχρι που ένα απρόσμενο γεγονός, θα τους κάνει να αναθεωρήσουν τα πάντα.

 

Επιχείρηση: ΜΑΜΑ (Ελληνικά)

Αίθουσα:  1  //  Ώρες προβολής:  17:40  (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ) 

Είδος: Κινούμενα σχέδια 

Σκηνοθεσία: ΕΣΜΠΕΝ ΤΟΦΤ ΓΙΑΚΟΜΠΣΕΝ

 

Ο Γιόχαν είναι ένας μικρός κούνελος που ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, στη μακρινή Κουνελοχώρα. Όταν η μητέρα του θα χαθεί ξαφνικά, ο Γιόχαν θα αποφασίσει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να την φέρει πίσω. Στη διαδρομή, θα συναντήσει παράξενα πλάσματα, αξιολάτρευτους συμμάχους και τρομερές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Βασίλειο του πιο ισχυρού αντίπαλου του: του Βασιλιά του Φτερού! 

 

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 Lady Bird

 Αίθουσα:  3  //  Ώρες προβολής:  19:55, 22:20

Είδος: Δράμα, Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: ΓΚΡΕΤΑ ΓΚΕΡΒΙΓΚ

Πρωταγωνιστούν: ΣΑΟΥΟΡΣ ΡΟΝΑΝ, ΤΙΜΟΘΙ ΚΑΛΑΜΕΝΤ, ΟΝΤΕΓΙΑ ΡΑΣ, ΛΟΡΙ ΜΈΤΚΑΛΦ, ΛΟΎΚΑΣ ΧΕΝΤΖΙΣ, ΚΑΘΡΙΝ ΝΙΟΥΤΟΝ, ΤΖΕΙΚ ΜΑΚΝΤΟΡΜΑΝ

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μια δεκαεπτάχρονη με κλίση στις Τέχνες ενηλικιώνεται στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Η Κριστίν "Lady Bird" ΜακΦέρσον είναι τελειόφοιτη του Λυκείου από μια λαϊκή συνοικία.  Λαχταρά την περιπέτεια, την ανώτερη κουλτούρα και μια ευκαιρία, αλλά δεν βρίσκει τίποτα από αυτά στο Καθολικό Λύκειο του Σακραμέντο. Η ταινία LADY BIRD ακολουθεί το τελευταίο έτος του ομώνυμου χαρακτήρα της στο Λύκειο, συμπεριλαμβανομένων της πρώτης αισθηματικής της σχέσης, της συμμετοχής στο σχολικό παιχνίδι και, κυρίως, της αίτησης για το κολέγιο

 

 

Αναχώρηση για Παρίσι 15:17 // The 15:17 to Paris

Αίθουσα: 1  //  Ώρες προβολής:  20:05, 22:25

Είδος: Δραματική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ

Πρωταγωνιστούν: ΤΟΜΑΣ ΛΕΝΟΝ, ΤΖΕΝΑ ΦΙΣΕΡ, ΤΖΟΥΝΤΙ ΓΚΡΙΡ, ΤΟΝΙ ΧΕΪΛ, ΑΝΤΟΝΙ ΣΑΝΤΛΕΡ, ΑΛΕΚ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ

Η πραγματική ιστορία. Οι αληθινοί ήρωες.

Μετά τις επιτυχημένες ταινίες «Ελεύθερος Σκοπευτής» και «Sully», ο Κλιντ Ίστγουντ καταπιάνεται με μία ακόμη αληθινή ιστορία. Πρόκειται για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης στο τρένο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes» των Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν και Τζέφρι Ι. Στερν.

Η ιστορία, σε σενάριο της Ντόροθι Μπλίσκαλ, ακολουθεί τις ζωές των τριών φίλων από τις δυσκολίες των παιδικών τους χρόνων μέχρι και τα γεγονότα που οδήγησαν στο τρομοκρατικό χτύπημα. Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν οι αληθινοί ήρωες των γεγονότων, Σάντλερ, Σκαρλάτος και Στόουν, που θα υποδυθούν τους εαυτούς τους.

 

 

Μαζί τα φάγαμε

Αίθουσα:  4  //  Ώρες προβολής:  20:10, 22:20

ΕΙΔΟΣ: ΚΩΜΩΔΙΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΨΙΣΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΜΠΕΣΥ ΜΑΛΦΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΩΜΑΪΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΥΒΑΤΣΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΛΙΜΠΙΟΥ, ΚΟΝΙ ΜΕΤΑΞΑ

Η νέα κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη.

Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν γνωστό και μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογενείας της πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρας της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλλυ τα καταφέρνει και από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνει με διάφορά γυναικεία κόλπα να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

 

 

Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση // Fifty Shades Freed

ΑΙΘΟΥΣΑ 5:‘Ωρες Έναρξης  20:00,22:30

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙΜΣ ΦΟΛΕΙ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΑΚΟΤΑ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΤΖΕΪΜΙ ΝΤΟΡΝΑΝ

 

Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης...  Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…

Η ιστορία που ξετρέλανε αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό ολοκληρώνεται με τον πιο ερωτικά περιπετειώδη τρόπο και το «αντίο» στο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

 

 

TAD: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα

Αίθουσα: 5 // Ώρες προβολής: 17:30 (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ)

 Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία: ΕΝΡΙΚΕ ΓΚΑΤΟ

Ο Tαντ ταξιδεύει μέχρι το Λας Βέγκας για να παραστεί στη σημαντική παρουσίαση της φίλης του, αρχαιολόγου Σάρα, που έχει ανακαλύψει ένα από τα τρία χρυσά δαχτυλίδια του περιδέραιου του βασιλιά Μίδα, αποδεικνύοντας πως ο βασιλιάς που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός, ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από κακοποιούς που κλέβουν το κόσμημα, ελπίζοντας να αποκτήσουν το χάρισμα του Μίδα, ο Ταντ, μαζί με τους φίλους του, μια μούμια, έναν παπαγάλο κι ένα σκύλο ταξιδεύουν σε Ισπανία Ελλάδα και Τουρκία για να την σώσουν μπλέκοντας σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

 

 

Το γατοξόρκι // Lino
Αίθουσα: 2 // Ώρες προβολής: 17:35 (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ)

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του.

 

Μια χαρούμενη οικογένεια // Happy Family

Αίθουσα: 3 // Ώρες προβολής: 17:30 (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ)

Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι.

Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Η ταινία «Μια Χαρούμενη Οικογένεια» είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Έμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ. Στην Γερμανία το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 αντίτυπα, ενώ ήδη έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και κυκλοφορεί σε πάνω από 30 χώρες.

 

 

Εγώ, ο απαισιότατος 3 // Despicable Me 3 (2D) ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αίθουσα: 4 // Ώρες προβολής: 17:35 (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ)

Ο Γκρου έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Γκρου, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Ντρου. Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, και ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.

Κινηματογράφος ΜΕΤΡΟΠΟΛ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 8-14 Μαρτίου

METROPOL ODEON
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 08/03/2018 ΕΩΣ 14/03/2018

 • ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

DEATH WISH

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:00 και 22:30 κάθε μέρα

 

Ένα δραματικό περιπετειώδες θρίλερ που αποτελεί ριμέικ της ομώνυμης θρυλικής ταινίας του 1974, όπου πρωταγωνιστούσε ο Τσαρλς Μπρόνσον, βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Μπράιαν Γκάρφιλντ! Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ίλαϊ Ροθ, δημιουργός των επιτυχιών «Hostel» και «Cabin Fever»! Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Μπρους Γουίλις («Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», «Αρμαγεδδών»)! Μην το χάσετε!

Σκηνοθεσία: Ίλαϊ Ροθ

Πρωταγωνιστούν: Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Ντιν Νόρις

Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχονται η γυναίκα του και η ενήλικη κόρη του μέσα στο σπίτι τους. Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους. Καθώς οι ανώνυμοι φόνοι εγκληματιών αρχίζουν να κυριαρχούν στα ΜΜΕ, ο κόσμος αναρωτιέται αν αυτός ο θανάσιμος εκδικητής είναι ένας φύλακας άγγελος… ή κάτι πολύ πιο νοσηρό…

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…  

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ (RED SPARROW) (συνεχίζεται για 2η βδομάδα)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:45 και 22:30 κάθε μέρα

 

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή μια από τις πιο αναμενόμενες περιπέτειες της χρονιάς!!! Ο σκηνοθέτης Φράνσις Λόρενς («Ζωντανός Θρύλος», «The Hunger Games») συνεργάζεται και πάλι (μετά την τριλογία «The Hunger Games») με την Βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς («X-MEN», «Passengers») σε αυτή την υπερπαραγωγή – κατασκοπευτική περιπέτεια που θα σας συναρπάσει! Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς  

Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έτζερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς

Η Ντομίνικα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι μπαλαρίνα με ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια και αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Ντομίνικα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο...

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (THE SHAPE OF WATER) (συνεχίζεται για 3η βδομάδα)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22:15 κάθε μέρα

Ο σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, δημιουργός των επιτυχιών «Ο Λαβύρινθος του Πάνα» και «Πορφυρός Λόφος» παρουσιάζει την πιο πρωτότυπη ρομαντική ταινίας φαντασίας της χρονιάς, που είναι υποψήφια για 13 Βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο), Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ρίτσαρντ Τζένκινς), Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (Σάλι Χόκινς), Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου (Οκτάβια Σπένσερ), Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Καλύτερων Κοστουμιών, Καλύτερου Ήχου, Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ, Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου! Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Πρωταγωνιστούν: Σάλι Χόκινς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάικλ Σάνον

Εγκλωβισμένη σε μια μοναχική, μονότονη ζωή, η Ελάιζα εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφαλείας. Η ζωή της αλλάζει δραματικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα, ανακαλύπτουν μία αυστηρά απόρρητη κυβερνητική υπόθεση: ένα αμφίβιο πλάσμα που είναι καταδικασμένο να μείνει φυλακισμένο στις εγκαταστάσεις ώσπου να αρχίσουν τα πειράματα πάνω του. Η Ελάιζα θα νιώσει έναν ισχυρό δεσμό με το αλλόκοτο πλάσμα και θα αποφασίσει να το σώσει, ενάντια στις προσπάθειες του αδίστακτου πράκτορα Στρίκλαντ, σε μια υπέροχη ιστορία αγάπης που εξερευνά τις φαντασιώσεις που δημιουργούμε, τα μυστήρια που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τα τερατουργήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε…

 

BLACK PANTHER (συνεχίζεται για 4η εβδομάδα)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:30 κάθε μέρα σε Απλή Προβολή

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή μια από τις πιο αναμενόμενες περιπέτειες της χρονιάς!!! Η Marvel Studios παρουσιάζει (λίγους μήνες πριν τη νέα ταινία των Εκδικητών) την πρώτη επική περιπέτεια με κεντρικό ήρωα τον Black Panther! Στο σενάριο και την σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ράιαν Κούγκλερ, δημιουργός της επιτυχίας «Creed: Η Γέννηση ενός Θρύλου». Πρωταγωνιστεί ένα all-star cast: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μάρτιν Φρίμαν, Φόρεστ Γουίτακερ, Άντζελα Μπάσετ, Άντι Σέρκις, Λουπίτα Νιόγκο και στο ρόλο του Black Panther ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Η ταινία προβάλλεται σε Απλή και σε Τρισδιάστατη Προβολή. Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κούγκλερ

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μάρτιν Φρίμαν, Φόρεστ Γουίτακερ

Ο T'Challa, μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda - ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους - επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T'Challa - βασιλιά - και Μαύρου Πάνθηρα - δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του…

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (EARLY MAN) (συνεχίζεται για 6η βδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:30 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Σον το Πρόβατο», «Γουάλας και Γκρόμιτ» και «Οι Κότες το Έσκασαν»! Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, o οποίος μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, προσπαθούν να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους…

 
ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ (FERDINAND) (συνεχίζεται για 12η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:15 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του…

COCO (συνεχίζεται για 13η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:00 μόνο Σάββατο στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Pixar Animation, δημιουργού μεγάλων επιτυχιών όπως «Toy Story», «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», «Ψάχνοντας το Νέμο» και «Μπαμπούλας Α.Ε.». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel…

 

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  2241028 400 – 28 401 ΑΠΟ 5:30 μ.μ.

Η ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΜΑΓΓΙΡΑ με το σατυρικό stand up "ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΙΛΔΗΝ" στο NAVAL (ΡΟΔΟΣ)

"ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΙΛΔΗΝ"

Πέμπτη 8 Μαρτίου

NAVAL cafe bar restaurant

 

Όταν η πραγματικότητα σε τρομάζει , όταν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο τότε φτάνει το «Κατά Ματθίλδην Ευαγγέλιο» . Πρόκειται για το απόλυτο One woman Show από τη μοναδική στο είδος της Ματθίλδη Μαγγίρα. Η καλλιτέχνης ξεδιπλώνει μέσα από διαφορετικούς τρόπους έκφρασης το προσωπικό της «Ευαγγέλιον» των μέχρι τώρα διαδρομών της.

Μέσα από το τραγουδι , τη μουσική και τη σάτιρα ανατρέπεται η πραγματικότητα και το κοινό έρχεται αντιμέτωπο με όλα αυτά που φοβάται. Το γέλιο και η διασκέδαση είναι εγγυημένη.

Το Navalσας προσκαλεί, λοιπόν, την ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2018 να απολαύσετε τη μοναδική Ματθίλδη στις 21:30, να γελάσετε, να τρομάξετε και να προσευχηθείτε στο «Κατά ΜατθίλδηΕυαγγέλιον»

Η μύηση  ξεκινά !

 

Τιμή εισόδου : 10 ευρώ

 

Κείμενο, σκηνοθεσία, performing : ΜΑΤΘΙΛΔΗ  ΜΑΓΓΙΡΑ

Ηχοληψία: Σάκης Πυριόχος

Οργάνωση παραγωγής : Inearproductions

Υπεύθυνη οργάνωσης: Beyondgroup

 

Προσκλήσεις του event μπορείτε να προμηθευτείτε απο το 

- Naval cafe bar restaurant, Νέα Μαρίνα Ρόδου, 

- Goldenpoint Rhodes, Γρ.Λαμπράκη 47, Ρόδος 

- Οπτικά - Κακούσιος Κώστας, Γαλλίας 6

 

Κρατήσεις: τηλ. 22410 30005

6ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Ρόδο

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, συνδιοργανώνει με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, το 6ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το Τριήμερο του Σπιτιού της Ευρώπης ξεκίνησε το 2013 με σκοπό να συνδυάσει τρεις διαφορετικές αλλά συνεκτικές θεματικές και να τις προσφέρει στο ροδιακό κοινό σε ένα έντονο τριήμερο με παράλληλες δράσεις και τρεις κορυφαίες ημερίδες. Μάλιστα, από το 2017 το Τριήμερο είναι αφιερωμένο στους Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, και είχε περιληφθεί επίσημα στις εκδηλώσεις για το Έτος Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Με αφορμή το 2018 Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ε.Ε., το φετινό Τριήμερο είναι αφιερωμένο στην Πολιτιστική Κληρονομιά. Τρεις ημέρες, τρεις μοναδικές εκδηλώσεις.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018: «Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες Εκτός»

 

Ομιλητές

Εμμανουέλα Δούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Η κλιματική διπλωματία και η ΕΕ»

Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, με θέμα «Ευρώπη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Ανατολή»

Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγητής και Πρόεδρος Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, με θέμα: «Οι ευρωατλαντικές σχέσεις στην εποχή του Τραμπ»

 

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018: «Επιχειρηματικότητα: Πολιτισμός, Παράδοση, Περιβάλλον». Θα παρουσιαστούν πρωτότυπα επιχειρηματικά και εθελοντικά σχήματα και προσπάθειες από το νησί μας που δρουν στους ανωτέρω τομείς, ενώ φορείς όπως η ΑΝ.ΔΩ. και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα μιλήσουν για τις σχετικές προοπτικές ανάπτυξης.

 

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018: «Η Πολιτιστική Κληρονομιά ως μοχλός ανάπτυξης» Τοπικοί φορείς θα μιλήσουν για συγκεκριμένα παραδείγματα συντήρησης, ανάδειξης και εκμετάλλευσης της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Δωδεκανήσου.

Και οι τρεις ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Γεώργιος Καραγιάννης» του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Ώρα έναρξης 19:30.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης (για όσους παρακολουθήσουν και τις τρεις εκδηλώσεις).

Διοργάνωση: Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο

Συνδιοργάνωση: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου

Με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Χορηγός Φιλοξενίας: Manousos Hotel

Το πρώτο TEDxYouth έρχεται στην Ρόδο.

TEDxYouth@Rhodes: Μία διαφορετική πυξίδα πλεύσης για τον καθέναν μας.

 

Το πρώτο TEDxYouth έρχεται στην Ρόδο.

 

Το πρώτο TEDxYouth θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας την Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 στα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία», στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» από τις 10:30 το πρωί.

Οι διοργανώσεις TEDxYouth, είναι τοπικά και ανεξάρτητα διοργανωμένες εμπειρίες TEDx, με τη διαφορά ότι απευθύνονται κυρίως σε μαθητές έως και 18 ετών.

Το θέμα της διοργάνωσης είναι «Πυξίδες Πλεύσης» και αναφέρεται στο πώς ο καθένας από τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν, αποφασίζουν να χαράξουν κοινές και ατομικές διαδρομές προς ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την κοινωνία.

Κύριες πηγές έμπνευσης για το θέμα είναι οι ποικίλες προκλήσεις των καιρών και οι ιδέες άξιες διάδοσης που αντλούν τα παιδιά από τα βιώματά τους για να τις κατανοήσουν και να τις αντιμετωπίσουν.

Οι 13 ομιλητές προέρχονται από διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια σχολεία του νησιού. Πρόκειται για διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες αλλά με κοινό σημείο αναφοράς ότι όλοιέχουν να μοιραστούν μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί.

Ξεχωριστό χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι ότι σε μεγάλο βαθμό έχει οργανωθεί από τα ίδια τα παιδιά, με την επικουρική συνδρομή δασκάλων και εκπαιδευτικών. Ο αριθμός των μαθητών-εθελοντών που έχουν συμβάλλει στην προετοιμασία της εκδήλωσης ξεπερνά τους 30, και οι οποίοι βρίσκονται εδώ και εβδομάδες επί ποδός προετοιμάζοντας τα μουσικά και θεατρικά δρώμενα που θα συνοδεύουν την εκδήλωση.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

https://www.facebook.com/TEDxYouthRhodes/

 

Οι διοργανωτές

Κυριάκος Κυριακούλης

Μάνος Χατζημαλωνάς

Λίνα Φιλλιπάκη

Αγγελική Τενέντε

Βασιλική Κολοκούρα

 

Λίγα λόγια για το TED

Το TED αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, στόχος του οποίου, είναι να προβάλλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Η αρχή έγινε το 1984 στην Καλιφόρνια και από τότε στα συνέδρια του TED φιλοξενούνται προσωπικότητες από τους χώρους της επιστήμης, της διανόησης, της πολιτικής, των τεχνών, των επιχειρήσεων, του ακτιβισμού που μοιράζονται τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με το κοινό με 18λεπτες ομιλίες. Τα συνέδρια αυτά έχουν επεκταθεί και αποτελούνται πλέον και από νέους ως 18 ετών. Σκοπός είναι να εμπνεύσουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται ανεξάρτητες διοργανώσεις που έχουν ως στόχο να μεταφέρουν το πνεύμα και την εμπειρία ενός TED σε τοπικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 6.000 ανεξάρτητες TEDx εκδηλώσεις.

Θεατρική Παράσταση "Της Κακομοίρας - Μπακαλόγατος" απ'τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φανών (ΡΟΔΟΣ)

Την αγαπημένη ελληνική ταινία «Της Κακομοίρας» ή «Μπακαλόγατος» όπως είναι γνωστή, παρουσιάζει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, ώρα 14:30 μ.μ. στις Φάνες η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Φανών "Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ". Η ομάδα του Συλλόγου μας μόλις σε λίγο διάστημα εντατικής προετοιμασίας φιλοδοξεί να σας προσφέρει μια απολαυστική θεατρική παράσταση.

ΠΛΟΚΗ

Ο Ζήκος ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένος με την κατά πολύ νεότερη του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα της. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλοι υποψήφιοι γαμπροί…

Όλα αυτά και ακόμη παραπάνω με μια διαφορετική τοπική-φανενή νότα . 

Το έργο γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1963, με τεράστια επιτυχία και με ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο και άλλους πρωταγωνιστές. 

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού & Αυτοσχεδιασμού με την Βαρβάρα Μπαρδακά στη Ρόδο

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Βαρβάρα Μπαρδακά 

 

17 & 18 Μαρτίου 2018

3 ώρες ημερησίως

Ώρες: 11:00-14.00 

Συνολική τιμή: 35€

Εγγραφές έως Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

 

* Υπάρχει η δυνατότητα μεμονωμένου

μαθήματος* 

 

Σχολή Χορού Έλλης Παρασκευά

Βενετοκλέων 35 Ρόδος

 

Πληροφορίες & Εγγραφές στο 6946071502 

μέσω e-mail: barbarabardaka@gmail.com

ή μέσω facebook Barbara Bardaka

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες, επαγγελματίες, ηθοποιούς και μικρούς χορευτές που ενδιαφέρονται για προετοιμασία επαγγελματικών σχολών.

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.

Το πρώτο μέρος θα επικεντρωθεί στην σχέση του χορευτή με το πάτωμα. 

Αρχικά, μέσω μικρών φράσεων θα ενεργοποιήσουμε την σύνδεση κέντρου και άκρων, μελετώντας την αποτελεσματική είσοδο και έξοδο από το πάτωμα με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια μέσω της σκελετικής μας δομής.

Στη συνέχεια, θα δοθεί κινητικό λεξιλόγιο με έμφαση στην τοποθέτηση του κέντρου και των άκρων σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο. Μελετώντας την έκταση της μετατόπισης, την επιτάχυνση και την μεταφορά του κέντρου μεταξύ των επιπέδων, εξελικτικά θα μεταβούμε σε όρθιες θέσεις και διαδρομές. 

Τέλος, θα δοθεί χορογραφικός συνδυασμός όπου θα εφαρμόσουμε τις νέες σχέσεις, ποιότητες και μηχανικές, λαμβάνοντας εντονότερα υπ’ όψιν τους παράγοντες του χώρου και του συντονισμού της ομάδας.

 

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, θα εξερευνήσουμε νέες προοπτικές κινητικής διαθεσιμότητας.

Μέσω οδηγιών ατομικά αλλά και σε ζευγάρια, θα προχωρήσουμε στην μελέτη του κινητικού εύρους των αρθρώσεων μέσω τριών δράσεων: της στρέψης, της έκτασης και της κάμψης. Θα

παρατηρήσουμε τα νέα σχήματα και τις ποιότητες που μπορούν να προκύψουν και πως μια διαφορετική χρήση της άρθρωσης μπορεί να προσφέρει νέες επιλογές ως προς την τοποθέτηση των μελών μας σε σχέση με τον κορμό και ως προς την συντονισμένη και συνολική μετακίνηση του σώματος στο χώρο.

Τέλος, θα ενεργοποιήσουμε στο έπακρο το σώμα μας, ανακαλώντας τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες και ενσωματώνοντας τις νέες με σκοπό την ανάπτυξη του προσωπικού μας αυτοσχεδιαστικού λεξιλογίου, δίνοντας έμφαση στην έκφραση της ενέργειάς και της παρουσίας μας ή αλλιώς στο performing. 

Συνολικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη της χρήσης των αρθρώσεων σε σύνδεση με όλα τα μέλη του σώματος σε όλο τους το εύρος και η καλλιέργεια των ικανοτήτων του κάθε χορευτή σε εκτέλεση και παρουσία.

______________________________________

Μπαρδακά Βαρβάρα

Video: https://youtu.be/e4pt2bNBOV4 

Γεννήθηκε το 1990 στη Ρόδο. Σπούδασε στη σχολή σύγχρονου χορού SEAD (Salzburg Experiamental Academy of Dance) στο Salzburg της Αυστρίας με κατεύθυνση Αrtist In Progress-Major Performance. Κατά την διάρκεια των σπουδών της έχει δουλέψει με χορογράφους όπως Rakesh Sukesh, Jos Baker, Theo Clinkart, Ryan Mason και Αnton Luchky.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο SEAD. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο EXIN 2016, για 30 ημέρες πρακτικής της τεχνικής Flying Low & Passing Through με τον David Zamrbano, ενώ έχει μελέτησε την τεχνική αυτοσχεδιασμού «Depth Movement” ακολουθώντας τον Edivaldo Ernesto σε Βερολίνο, Salzburg & Αθήνα.

Από το 2017 αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας Φ/2 ως performer & χορογράφος, με την οποία έχει παρουσιάσει το έργο «Ουροβόρος» στο Καλλιτεχνικό Κέντρο Κινητήρας και άλλα φεστιβάλ, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην δημιουργική διαδικασία για το επόμενο έργο της ομάδας που θα παρουσιαστεί τον Μάιο στην Αθήνα. Διατηρεί συνεργασία με την ομάδα A(r )ct- Ελένη Παπαϊωάννου με την οποία έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις αυτοσχεδιασμού.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της επιλέχθηκε να εμφανιστεί στην πλατφόρμα Νέων Χορογράφων In works (Sign 6 & Untamed Productions) στο Βέλγιο, πραγματοποίησε projects με το θέατρο “Kunst Quartier” ως χορεύτρια και ως Assistant Choreographer στο Salzburg και συμμετείχε στο ADVP με το “The Box Project” χορογραφίας και performance από την ίδια σε συνεργασία με την Μαρίνα Σαμάρκου. *Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης (2008-2012)

Σύνδεσμοι: https://vimeo.com/190425208

Website: https://fidia2.wixsite.com/fidiadio

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 1-7 Μαρτίου

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

Πρόγραμμα προβολών 1-7 Μαρτίου 2018

 

 Lady Bird

 Αίθουσα:  3  //  Ώρες προβολής:  19:55, 22:20

Είδος: Δράμα, Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: ΓΚΡΕΤΑ ΓΚΕΡΒΙΓΚ

Πρωταγωνιστούν: ΣΑΟΥΟΡΣ ΡΟΝΑΝ, ΤΙΜΟΘΙ ΚΑΛΑΜΕΝΤ, ΟΝΤΕΓΙΑ ΡΑΣ, ΛΟΡΙ ΜΈΤΚΑΛΦ, ΛΟΎΚΑΣ ΧΕΝΤΖΙΣ, ΚΑΘΡΙΝ ΝΙΟΥΤΟΝ, ΤΖΕΙΚ ΜΑΚΝΤΟΡΜΑΝ

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μια δεκαεπτάχρονη με κλίση στις Τέχνες ενηλικιώνεται στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Η Κριστίν "Lady Bird" ΜακΦέρσον είναι τελειόφοιτη του Λυκείου από μια λαϊκή συνοικία.  Λαχταρά την περιπέτεια, την ανώτερη κουλτούρα και μια ευκαιρία, αλλά δεν βρίσκει τίποτα από αυτά στο Καθολικό Λύκειο του Σακραμέντο. Η ταινία LADY BIRD ακολουθεί το τελευταίο έτος του ομώνυμου χαρακτήρα της στο Λύκειο, συμπεριλαμβανομένων της πρώτης αισθηματικής της σχέσης, της συμμετοχής στο σχολικό παιχνίδι και, κυρίως, της αίτησης για το κολέγιο

 

 

Αναχώρηση για Παρίσι 15:17 // The 15:17 to Paris

Αίθουσα:  2  //  Ώρες προβολής:  20:00, 22:20 

Είδος: Δραματική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ

Πρωταγωνιστούν: ΤΟΜΑΣ ΛΕΝΟΝ, ΤΖΕΝΑ ΦΙΣΕΡ, ΤΖΟΥΝΤΙ ΓΚΡΙΡ, ΤΟΝΙ ΧΕΪΛ, ΑΝΤΟΝΙ ΣΑΝΤΛΕΡ, ΑΛΕΚ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ

Η πραγματική ιστορία. Οι αληθινοί ήρωες.

Μετά τις επιτυχημένες ταινίες «Ελεύθερος Σκοπευτής» και «Sully», ο Κλιντ Ίστγουντ καταπιάνεται με μία ακόμη αληθινή ιστορία. Πρόκειται για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης στο τρένο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes» των Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν και Τζέφρι Ι. Στερν.

Η ιστορία, σε σενάριο της Ντόροθι Μπλίσκαλ, ακολουθεί τις ζωές των τριών φίλων από τις δυσκολίες των παιδικών τους χρόνων μέχρι και τα γεγονότα που οδήγησαν στο τρομοκρατικό χτύπημα. Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν οι αληθινοί ήρωες των γεγονότων, Σάντλερ, Σκαρλάτος και Στόουν, που θα υποδυθούν τους εαυτούς τους.

 

 

Μαζί τα φάγαμε

Αίθουσα:  4  //  Ώρες προβολής:  20:10, 22:20

ΕΙΔΟΣ: ΚΩΜΩΔΙΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΨΙΣΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΜΠΕΣΥ ΜΑΛΦΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΩΜΑΪΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΥΒΑΤΣΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΛΙΜΠΙΟΥ, ΚΟΝΙ ΜΕΤΑΞΑ

Η νέα κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη.

Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν γνωστό και μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογενείας της πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρας της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλλυ τα καταφέρνει και από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνει με διάφορά γυναικεία κόλπα να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

 

 

Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση // Fifty Shades Freed

ΑΙΘΟΥΣΑ 5:‘Ωρες Έναρξης  20:00,22:30

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙΜΣ ΦΟΛΕΙ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΑΚΟΤΑ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΤΖΕΪΜΙ ΝΤΟΡΝΑΝ

 

Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης...  Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…

Η ιστορία που ξετρέλανε αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό ολοκληρώνεται με τον πιο ερωτικά περιπετειώδη τρόπο και το «αντίο» στο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

 

 

TAD: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα

Αίθουσα: 1 // Ώρες προβολής: 17:30 (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-7ΜΑΡΤΙΟΥ)

 Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία: ΕΝΡΙΚΕ ΓΚΑΤΟ

Ο Tαντ ταξιδεύει μέχρι το Λας Βέγκας για να παραστεί στη σημαντική παρουσίαση της φίλης του, αρχαιολόγου Σάρα, που έχει ανακαλύψει ένα από τα τρία χρυσά δαχτυλίδια του περιδέραιου του βασιλιά Μίδα, αποδεικνύοντας πως ο βασιλιάς που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός, ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από κακοποιούς που κλέβουν το κόσμημα, ελπίζοντας να αποκτήσουν το χάρισμα του Μίδα, ο Ταντ, μαζί με τους φίλους του, μια μούμια, έναν παπαγάλο κι ένα σκύλο ταξιδεύουν σε Ισπανία Ελλάδα και Τουρκία για να την σώσουν μπλέκοντας σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

 

 

Το γατοξόρκι // Lino
Αίθουσα: 2 // Ώρες προβολής: 17:35 (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-7ΜΑΡΤΙΟΥ)

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του.

 

Μια χαρούμενη οικογένεια // Happy Family

Αίθουσα: 3 // Ώρες προβολής: 17:30 (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-7ΜΑΡΤΙΟΥ)

Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι.

Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Η ταινία «Μια Χαρούμενη Οικογένεια» είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Έμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ. Στην Γερμανία το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 αντίτυπα, ενώ ήδη έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και κυκλοφορεί σε πάνω από 30 χώρες.

 

 

Εγώ, ο απαισιότατος 3 // Despicable Me 3 (2D) ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αίθουσα: 4 // Ώρες προβολής: 17:35 (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-7ΜΑΡΤΙΟΥ)

Ο Γκρου έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Γκρου, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Ντρου. Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, και ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.

 

 

 • 10ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου

1-4 Μαρτίου 2018 
Είσοδος Ελεύθερη

διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.tranzistoraki.com/filmfestival-rhodos2018/

Κινηματογράφος ΜΕΤΡΟΠΟΛ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 1-7 Μαρτίου

METROPOL ODEON
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 01/03/2018 ΕΩΣ 07/03/2018

 • ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ (RED SPARROW)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:45 και 22:30 κάθε μέρα

 

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή μια από τις πιο αναμενόμενες περιπέτειες της χρονιάς!!! Ο σκηνοθέτης Φράνσις Λόρενς («Ζωντανός Θρύλος», «The Hunger Games») συνεργάζεται και πάλι (μετά την τριλογία «The Hunger Games») με την Βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς («X-MEN», «Passengers») σε αυτή την υπερπαραγωγή – κατασκοπευτική περιπέτεια που θα σας συναρπάσει! Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς  

Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έτζερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς

Η Ντομίνικα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι μπαλαρίνα με ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια και αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Ντομίνικα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο...

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…  

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (THE SHAPE OF WATER) (συνεχίζεται για 2η βδομάδα)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:45 και 22:15 κάθε μέρα

Ο σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, δημιουργός των επιτυχιών «Ο Λαβύρινθος του Πάνα» και «Πορφυρός Λόφος» παρουσιάζει την πιο πρωτότυπη ρομαντική ταινίας φαντασίας της χρονιάς, που είναι υποψήφια για 13 Βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο), Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ρίτσαρντ Τζένκινς), Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (Σάλι Χόκινς), Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου (Οκτάβια Σπένσερ), Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Καλύτερων Κοστουμιών, Καλύτερου Ήχου, Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ, Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου! Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Πρωταγωνιστούν: Σάλι Χόκινς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάικλ Σάνον

Εγκλωβισμένη σε μια μοναχική, μονότονη ζωή, η Ελάιζα εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφαλείας. Η ζωή της αλλάζει δραματικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα, ανακαλύπτουν μία αυστηρά απόρρητη κυβερνητική υπόθεση: ένα αμφίβιο πλάσμα που είναι καταδικασμένο να μείνει φυλακισμένο στις εγκαταστάσεις ώσπου να αρχίσουν τα πειράματα πάνω του. Η Ελάιζα θα νιώσει έναν ισχυρό δεσμό με το αλλόκοτο πλάσμα και θα αποφασίσει να το σώσει, ενάντια στις προσπάθειες του αδίστακτου πράκτορα Στρίκλαντ, σε μια υπέροχη ιστορία αγάπης που εξερευνά τις φαντασιώσεις που δημιουργούμε, τα μυστήρια που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τα τερατουργήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε…

 

BLACK PANTHER (συνεχίζεται για 3η εβδομάδα)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:30 και 22:15 κάθε μέρα σε Απλή Προβολή

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή μια από τις πιο αναμενόμενες περιπέτειες της χρονιάς!!! Η Marvel Studios παρουσιάζει (λίγους μήνες πριν τη νέα ταινία των Εκδικητών) την πρώτη επική περιπέτεια με κεντρικό ήρωα τον Black Panther! Στο σενάριο και την σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ράιαν Κούγκλερ, δημιουργός της επιτυχίας «Creed: Η Γέννηση ενός Θρύλου». Πρωταγωνιστεί ένα all-star cast: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μάρτιν Φρίμαν, Φόρεστ Γουίτακερ, Άντζελα Μπάσετ, Άντι Σέρκις, Λουπίτα Νιόγκο και στο ρόλο του Black Panther ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Η ταινία προβάλλεται σε Απλή και σε Τρισδιάστατη Προβολή. Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κούγκλερ

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μάρτιν Φρίμαν, Φόρεστ Γουίτακερ

Ο T'Challa, μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda - ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους - επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T'Challa - βασιλιά - και Μαύρου Πάνθηρα - δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του…

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (EARLY MAN) (συνεχίζεται για 5η βδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:30 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Σον το Πρόβατο», «Γουάλας και Γκρόμιτ» και «Οι Κότες το Έσκασαν»! Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, o οποίος μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, προσπαθούν να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους…

 
ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ (FERDINAND) (συνεχίζεται για 11η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:15 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του…

COCO (συνεχίζεται για 12η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:00 μόνο Σάββατο στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Pixar Animation, δημιουργού μεγάλων επιτυχιών όπως «Toy Story», «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», «Ψάχνοντας το Νέμο» και «Μπαμπούλας Α.Ε.». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel…

 

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  2241028 400 – 28 401 ΑΠΟ 5:30 μ.μ.

Η Λαμπρινή Καρακώστα στην Αυλή (ΡΟΔΟΣ)

Λαμπρινή Καρακώστα

Τρίτη 6 Μαρτίου

Αυλή

 

Έχοντας ολοκληρώσει την τετραετή συνεργασία της με τον Σωκράτη Μάλαμα όπου κέρδισε τις εντυπώσεις ως ερμηνεύτρια, η Λαμπρινή μας συστήνεται πλέον και ως δημιουργός, λίγο πρίν τη κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της άλμπουμ.Με την κλασσική της κιθάρα και το μεταλόφωνο της, πότε μας συγκινεί με την ευαισθησία της και πότε με τα κρουστά της, μας ξεσηκώνει.Παρέα με την εξαιρετική τσελίστρια Δέσποινα Σπανού, μας παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια, συμμετοχές της στη δισκογραφία, τραγούδια νέων δημιουργών με κοινές ανησυχίες, αλλά και διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών.Εκεί που η παιδικότητα συναντά τη θηλυκότητα, η εσωτερικότητα την ένταση, το όνειρο την πραγματικότητα, η δημιουργός και ερμηνεύτρια θα παίξει και θα τραγουδήσει, για να μας θυμήσει πως μόνο «η Αγάπη μένει»

 

Αυλή

Κ. Παλαμά 17

τηλ. 6940108112

Θεατρική παράσταση "Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ" του Ιάκωβου Καμπανέλλη στη Ρωγμή του Χρόνου (ΡΟΔΟΣ)

" Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ "  ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ  ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

 

Ο κορυφαίος νεοέλληνας θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης στον καταπληκτικό "Επικήδειο" σατιρίζει με καυστικό χιούμορ την ανθρώπινη μοναξιά και ματαιοδοξία.

 

" Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ "  ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ  ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ    ένας  Κωμικός μονόλογος  σε Σκηνοθεσία / ερμηνεία  Παναγιώτη Τσακίρη.

 

Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στη Ρωγμή του χρόνου , Πλατεία Αρίωνος - Παλιά Πόλη

 

Είσοδος 12 Ευρώ με ποτό 

“Δωδεκανησιακές Μελωδίες: γεφυρώνοντας την Παράδοση με την έντεχνη μουσική δημιουργία...» | Τετάρτη 7 Μαρτίου | Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

“Δωδεκανησιακές Μελωδίες: γεφυρώνοντας την Παράδοση με την έντεχνη μουσική δημιουργία...»

 

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζοντας φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του και τιμώντας την Επέτειο των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου εκδήλωση με θέμα: “Δωδεκανησιακές Μελωδίες: γεφυρώνοντας την Παράδοση με την έντεχνη μουσική δημιουργία...». Με όχημα τη μουσική, μαθητές και καθηγητές του σχολείου ζωντανεύουν και ερμηνεύουν με ξεχωριστό τρόπο δωδεκανησιακές μελωδίες παρουσιάζοντας μια διαφορετική, αλλά πλούσια εικόνα της τοπικής ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού. Συμμετέχουν: η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου, η Παραδοσιακή Χορωδία και μουσικά σχήματα καθηγητών και μαθητών, καθώς και χορευτικές ομάδες της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων (Συμιακών, Πατμίων, Κασιωτών, Νισυρίων, Χαλκιτών, Ρόδου, Καλυμνίων και Ολυμπιτών). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 19:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και της Ομοσπονδίας.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Χορηγός επικοινωνίας: «Ραδιόφωνο Λυχνάρι»

Χορηγός Προβολής: Τυπογραφείο: Ν. Χατζηκαλημέρης

Ρύθμιση ήχου: ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Φώτης Γιακουμάκης

Βιντεοσκoπήσεις: EVA, Παναγιώτης Κατσιδώνης

9η Γιορτή Ελιάς στα Λάερμα (ΡΟΔΟΣ)

Ο Συλλογος γυναικων Λαερμων Αης Γιωργης,συνδιοργανωνει με την περιφερεια νοτιου αιγαιου,τον δοπαρ κ δ.ε.ρ.μ.α.ε Δημου ροδου την 9η Γιορτη Ελιας στα Λαερμα.Με την στηριξη της ομοσπονδιας πολιτιστικων συλλογων ροδου,του Α.Γ.Σ Πολυστρατου Λαερμων,του πολιτιστικου συλλογου Λαερμων Το θαρρι,την τοπικη κοινοτητα Λαερμων,και την ιερα μονη θαρρι με τον πατερα νεκταριο ποκκια.Πολιτιστικοι συλλογοι του νησιου,μουσικα χορευτικα συγκροτηματα,παραδοσιακα εδεσματα απο τις γυναικες του χωριου,και ο μοναδικος Μανωλης Κονταρος με το συγκροτημα του θα πλαισιωσει την γιορτη.

 

Η εισοδος ειναι ελευθερη!!

 

Σας περιμενουμε ολους!!

"Ο Ερωτόκριτος στα κάστρα της Ρόδου" με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  παρουσιάζει τη σύμπραξη ενός από τους σημαντικότερους Κρητικούς συνθέτες της εποχής μας, του Λουδοβίκου των Ανωγείων με το ροδιακό φωνητικό σύνολο "Δέκα με Τόνο". Πρόκειται για μια μουσικοποιητική παράσταση όπου στο πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο σε ερωτικά κείμενα από τον "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου, μελοποιημένα από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και εναρμονισμένα από τη μαέστρο των "Δέκα με Τόνο", Αντζελα Σπανού. Οι μελωδίες του Λουδοβίκου των Ανωγείων εναλλάσσονται αρμονικά με την ευαίσθητη αφήγηση του Μανώλη Μπαρδάνη σε στίχους που περιέχονται σε ένα απόσπασμα από το Γ’ Μέρος του ποιήματος όπου γεννιέται και εξελίσσεται ο έρωτας του Ερωτόκριτου με την Αρετούσα (Γροικήσετε τον έρωντα, Όσο στερεύγομαι, Ήντα δεν κάνει ο έρωντας, Ο όρκος της Αρετούσας, και κλείνοντας με το Θρήνο της Αρετούσας)

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα ακουστούν τραγούδια από το ευρύτερο ρεπερτόριο του δημιουργού (Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι, Ποιο το χρώμα της αγάπης, Η γιορτή των ανέμων, Το ρόδι, Ανάθεμα σε έρωντα, Ασπρο κρίνο). Τιμητική παρουσία θα έχει η mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

 

Τους Δέκα με Τόνο αποτελούν οι φωνές:

Αννα Βούη, Λία Κλούβα, Ζωή Κοκκαλά, Μάγια Παπαγεωργίου, Αποστόλης Κουμούλης, Μιχάλης Μαντικός, Βασίλης Μπακίρης, Τζων Ουίλσων


Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Αντώνης Κυζούλης
Μαντολίνο: Βασίλης Δραμουντάνης

Βιολί: Κώστας Λώλος

Φυσαρμόνικα, Αφήγηση: Μανόλης Μπαρδάνης

Κιθάρα: Αντώνης Μυτακίδης: κιθάρα

Μαντολίνο: Λουδοβίκος των Ανωγείων

Χορωδιακή επεξεργασία, Πιάνο, Διεύθυνση: Αντζελα Σπανού

Διοργάνωση: Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Στήριξη: Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης 

 

Είσοδος ελεύθερη

Οι «Θάλασσες των ποιητών!», συναυλία απ'τον Σύλλογο Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Οι «Θάλασσες των ποιητών!» . Αυτός είναι ο τίτλος της νέας συναυλίας που οργανώνει ο σύλλογος Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας αυτής θα ακουστούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Ξαρχάκου, Λοΐζου, κ.ά., σε ποίηση Ελύτη, Καββαδία, Σεφέρη, Γκάτσου και άλλων ποιητών μας.

 

Παίρνουν μέρος:

 

·  Η   50μελης ΧΟΡΩΔΙΑ ενηλίκων του Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ., «Ανοιχτή Ανθρώπινη Αγκαλιά»

·  Η   55μελής «Ορχήστρα» (βιολιών και μαντολίνων) παιδιών και ενηλίκων του συλλόγου.

·  οι φίλοι επαγγελματίες μουσικοί: Κωνσταντάκης Κυριάκος, Κατσιμπράκης Γιάννης, Κωνσταντάκης Νεκτάριος, Ιωσήφ Δημήτρης, Σακελλαρίδης Λεωνίδας, Πέτρου Πέτρος, Διακουράκης Θεοδόσης.

 

Τα μέλη της Χορωδίας, Μαρία Καραφέρη και Κλεοπάτρα Τερλόγγου  θα τραγουδήσουν και δίπλα στους Γιάννη Κατσιμπράκη και Λεωνίδα Σακελλαρίδη.

Ο Αυγουστίνος Τσιριμώκος και η ηθοποιός Σουσάνα Καρδούλια, μέλη της χορωδίας μας, θα  απαγγέλουν και ποιήματα.

 

Διδασκαλία – καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Σακελλαρίδης.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 7.30μμ., με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Τη συναυλία στηρίζουν ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και το τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη.  

Καθαρή Δευτέρα στα Πευκάκια-Ροδίνι (ΡΟΔΟΣ)

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 Φεβρουαρίου, 11 το πρωί , Πευκάκια – Ροδίνι

 

Ο Δήμος Ρόδου, η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. προγραμματίζουν στον υπέροχο χώρο Πευκάκια –Ροδίνι το παραδοσιακό ξεφάντωμα της Καθαρής Δευτέρας .

 

Τραπέζι με πλούσιο παραδοσιακό μπουφέ θα στρωθεί για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με άφθονο κρασί, λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα ….. και το γλέντι θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική από τοπική ορχήστρα.

 

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί!!!

10ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στη Ρόδο

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

1-4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΛΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

http://kinofilm-gr.blogspot.gr

 

ΠΕΜΠΤΗ 01.03.18, 19:30 Ποιος είμαι; (Who am I - Kein system ist sicher) Γερμανία 2012 (105') -κοινωνική- Σκηνοθεσία: Baran bo Odar Παίζουν: Tom Schilling, Elyas M'Barek, Wotan Wilke Möhring

Ο Benjamin, ένας νεαρός κομπιουτεράκιας, προσκαλείται από μια ομάδα γερμανών χάκερ που φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα πράγματα όμως θα ξεφύγουν όταν θα γίνουν μία από τις πιο καταζητούμενες ομάδες στη λίστα των αστυνομικών αρχών.

Βραβείο Γερμανικού Κινηματογράφου 2015: 6 βραβεία | Βραβείο Βαυαρικού Κινηματογράφου 2015: εθνικό

 

ΠΕΜΠΤΗ 01.03.18, 21:30 Εις τα εξ ων συνετέθη (Die Summe meiner einzelnen Teile) Γερμανία 2011 (117’)

-δράμα- Σκηνοθεσία: Hans Weingartner Παίζουν: Peter Schneider, Timur Massold, Henrike von Kuick

Δυο άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας αποφασίζουν να ζήσουν μαζί σε μια καλύβα στο δάσος. Η καθημερινή ανάγκη για επιβίωση δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση αλληλοεξάρτησης.

Βραβείο Γερμανικού Κινηματογράφου 2012: βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας (Hans Weingartner) και καλύτερου ανδρικού ρόλου (Peter Schneider)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02.03.18, 19:30 Το κύμα (Die Welle) Γερμανία 2008 (107’) -κοινωνική- Σκηνοθεσία: Dennis Gansel Παίζουν: Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt, Jennifer Ulrich

Το πείραμα ενός καθηγητή να δείξει στους μαθητές του πώς είναι να ζεις σε ένα δικτατορικό καθεστώς ξεφεύγει από τα όρια όταν δημιουργεί μια ομάδα. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά που συνέβη το 1967 στην Καλιφόρνια.

Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου 2008: καλύτερου ηθοποιού (Jürgen Vogel) | Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου 2008: καλύτερου ανδρικού ρόλου (Frederick Lau)

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν το 1967 στην Καλιφόρνια. Διατίθεται ενημερωτικό υλικό για σχολεία: http://kinofilm-gr.blogspot.gr/Παιδικές-εφηβικές ταινίες

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02.03.18, 21:30 Οι κανόνες του παιχνιδιού (Spieltrieb) Γερμανία 2013 (101’) -δράμα- Σκηνοθεσία: Gregor Schnitzler Παίζουν: Kathrin Richter, Jürgen Schlagenhof

Η 15χρονη Άντα νιώθει απομονωμένη κοινωνικά όταν έρχεται στο σχολείο ένας όμορφος νέος. Στο σχολείο δημιουργούνται απίστευτες καταστάσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών, έρωτα και χειραγώγησης…

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 03.03.18, 17:30 Οι πέντε φίλοι 2 (Fünf Freunde 2) Γερμανία 2013 (91’) -περιπέτεια- Σκηνοθεσία: Mike Marzuk Παίζουν: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen

Οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν φτάσει και οι πέντε φίλοι ξεκινούν με τα ποδήλατά τους για το βάλτο. Εκεί κρύβεται το μεγαλύτερο σμαράγδι του κόσμου, μακριά από τα βλέμματα του κάθε επίδοξου εξερευνητή.

Βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Enid Blyton.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 03.03.18, 19:30 Ο Πύργος (Das Schloß) Γερμανία/Αυστρία 1997 (123’) -δράμα- Σκηνοθεσία: Michael Haneke Παίζουν: Ulrich Mühe, Susanne Lothar, Nikolaus Paryla

Η ιστορία της άφιξης του Κ. στο χωριό που βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία του Πύργου, θεωρείται το αριστούργημα του Κάφκα. Η απομόνωση του Κ. και η αμηχανία του, η έντονη επιθυμία του να έχει την αποδοχή απατηλών και ανώνυμων δυνάμεων, συνοψίζουν την άποψη του Κάφκα για την αποξένωση και το άγχος που κυριαρχούν στον εικοστό αιώνα.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 1997

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 03.03.18, 21:30 Μέλι στο κεφάλι (Honig im Kopf) Γερμανία 2014 (139’) –τραγική κωμωδία- Σκηνοθεσία: Til Schweiger, Lars Gmehling Παίζουν: Pasquale Aleardi, Marco Boriero, Alexa Brunner

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας πολύ ιδιαίτερης αγάπης μετάξυ της εντεκάχρονης Τίλντα και του παππού της Αμάντους, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι γονείς της Τίλντα σύντομα συνειδητοποιούν ότι ο δρόμος για το νοσηλευτικό ίδρυμα είναι αναπόφευκτος.

Βραβείο Γερμανικού Κινηματογράφου 2016: βραβείο κοινού

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 04.03.18, 17:30 Ο Αιμίλιος και οι ντετέκτιβ (Emil und die Detektive) Γερμανία 2011 (81’) Σκηνοθεσία: Wolfgang Groos -Περιπέτεια- Παίζουν: Nick Romeo Reimann, Fabian Halbig, Leonie Katarina Tepe, Manuel Steitz

Ο μικρός Αιμίλιος, που κατά την έκφραση της μητέρας του είναι «το τέλειο παιδί, το δίχως ελαττώματα», ταξιδεύει για πρώτη φορά με το τρένο. Πηγαίνει από την επαρχία στο Βερολίνο, για να δει τους συγγενείς του κι είναι ολομόναχος. Κάποιος συνταξιδιώτης του, όμως, του κλέβει τα λεφτά του. Τι θα κάνει ο μικρός επαρχιώτης στο πολύβουο Βερολίνο;

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 04.03.18, 19:30 Οι απόλυτοι γίγαντες (Absolute Giganten) Γερμανία 2013 (110') -κωμωδία- Σκηνοθεσία: Sebastian Schipper Παίζουν: Frank Giering, Florian Lukas, Antoine Monot Jr.

Τρεις νεαροί από το Αμβούργο θα περάσουν την τελευταία τους νύχτα μαζί καθώς ο Φλόιντ αναχωρεί για πάντα από την πόλη. Οι αντιδράσεις των κολλητών του είναι ποικίλες και αποφασίζουν να δοκιμάσουν τα πάντα ώστε να θυμούνται τη νύχτα εκείνη.

Βραβείο Γερμανικού Κινηματογράφου 2000: αργυρό

Βραβείο Βαυαρικού Κινηματογράφου 2000: καλύτερου ανερχόμενου ηθοποιού

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 04.03.18, 21:30 Δυο μητέρες (Zwei Mütter) Γερμανία 2013 (75’) -δράμα- Σκηνοθεσία: Anne Zohra Berrached Παίζουν: Karina Plachetka, Sabine Wolf, Florian Weber

Ένα ζευγάρι γυναικών ζει το δικό της δράμα όταν προσπαθεί να αποκτήσει παιδί. Αντιμέτωπο με τη γραφειοκρατία και την ελλιπή νομοθεσία αναζητά τη λύση του δωρητή σπέρματος αλλά όχι ενός πατέρα…

Berlinale 2013: Καλύτεροι διάλογοι

 

https://www.facebook.com/groups/filmfestival.rhodos

http://kinofilm-gr.blogspot.gr

 

ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Ο μικρός κλεφτράκος (Der Räuber Hotzenplotz) Γερμανία 2006 (94’) Σκηνοθεσία: Gernot Roll -Περιπέτεια- Παίζουν: Armin Rohde, Martin Stührk, Manuel Steitz

Κάπου στη Βαυαρία ο μικρός κλεφτράκος κάνει ανενόχλητα τη δουλειά του. Μια μέρα κλέβει τον αλεστικό μύλο της γιαγιάς του Κάσπερλ. Επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ο δράστης, ο Κάσπερλ αποφασίζει μαζί με τον φίλο του Σέπελ να αναζητήσει τα ίχνη που οδηγούν στη σπηλιά. Βασισμένο στην ομώνυμη παιδική λογοτεχνία.

Τα παιδιά-θαύματα (Wunderkinder) Γερμανία 2011 (100’) -κοινωνική- Σκηνοθεσία: Marcus O. Rosenmüller Παίζουν: Elin Kolev, Imogen Burrell, Kai Wissinger

Τρία ταλαντούχα παιδιά γίνονται φίλοι στην Ουκρανία του 1941. Η φιλία τους ξεπερνά ιδεολογίες και εθνικές καταγωγές και εστιάζεται στην αγάπη τους για τη μουσική. Η επιχείρηση Μπαρμπαρόσα στη Σοβιετική Ένωση φέρνει τα πάνω κάτω στην οικογένειά τους και στη χώρα τους.

 

https://www.facebook.com/groups/filmfestival.rhodos

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΛΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

19o Καρναβάλι Σορωνής (ΡΟΔΟΣ)

Ξεκίνησε το 19ο Καρναβάλι Σορωνής που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ με συνδιοργανωτή το Δήμο Ρόδου - Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

Ήδη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για παιδιά αλλά και ενήλικες, με το show του μάγου Gathan, την Παρασκευή 9/2 στη στέγη του Συλλόγου. Την Κυριακή 11/2, μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι ‘καμουζέλες’ ξεκίνησαν από το Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής και σεργιάνισαν σε όλο το χωριό, κερνώντας κρασί και διατυμπανίζοντας πως όντως το 19ο Καρναβάλι Σορωνής είναι εδώ.

 

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για το μεγάλο ραντεβού, την Καρναβαλική παρέλαση, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 14.30, στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής, με παρουσιαστές τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Ματθαίο Χατζηγεωργίου και Δέσποινα Κρητικού .

 

Δεκάδες εντυπωσιακά και πρωτότυπα άρματα και πεζοπόρα τμήματα έχουν κατασκευαστεί και φέτος. Εκατοντάδες οι καρναβαλιστές αφού και φέτος τα τμήματα είναι πολυάριθμα. Εκτός όμως από τις συμμετοχές που δηλώθηκαν από παρέες και σχολεία της Σορωνής, στο 19ο Καρναβάλι Σορωνής θα πάρουν μέρος και άλλοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού. Αυτό είναι κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τους διοργανωτές και για το λόγο αυτό θέλουν να τους ευχαριστήσουν προκαταβολικά όλους, τόσο αυτούς που κάνουν την τιμή να συμμετέχουν, όσο κι αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δε θα μπορέσουν.

Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τις δηλώσεις συμμετοχής των αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων έως το Σάββατο 17/2, στα τηλ. 6944291881 και 6974931101.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, μακιγιέρ θα φροντίζουν για το αποκριάτικο μακιγιάζ των μικρών και μεγάλων θεατών, ενώ ένα μεγάλο Carnival party θα στηθεί αμέσως μετά την καρναβαλική παρέλαση στο χώρο του Δημαρχείου. Μουσική από τους καλεσμένους DJs Σταμάτη Σιδέρη και Γιώργο Γιορδαμνή, ρυθμός από την ομάδα κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή τους Νικολάου Χασάπη καθώς και χορογραφίες από τους «Los Chapmicos Rhodes Salsa Club» και τη συμμετοχή όλων των πεζοπόρων τμημάτων και αρμάτων, μία εικόνα από αυτά που θα συμβούν.

 

Πολλοί όμως και οι χορηγοί που όπως κάθε χρόνο στηρίζουν τη διοργάνωση. Οι φετινοί μεγάλοι χορηγοί : Super Market ΒAZAAR Αντωνάκης, Υδραυλικά Μιχάλης Διακολαμπριανός, Μεσοστράτι Κουτούκι, Music Bar Πάει Καιρός, Σχολή Οδηγών Μιχάλης Κασέρης, Αρτοποιείο ‘Το ψωμί του Παππού’, Ιχθυοπωλείο ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ, Κέντρο Ξένων Γλωσσών Unicorn, ΒΑΠ – ΚΟΥΓΙΟΣ, Παντοπωλείο Δέσποινα Χάλκου, Περίπτερα Πάρης, Βιβλιοχαρτοπωλείο Η ΠΗΓΗ, Κρεοπωλείο Στρατής ,Φιλολογικό Διδασκαλείο Καρδούλια Καίτη – Τσίκη Ελένη, ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ και η Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου, Sea Dreams που αθλοθετεί τους νικητές-καρναβαλιστές των πρώτων θέσεων στις κατηγορίες αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων με εισιτήρια ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ με ένα από τα πλοία της.

 

Οι σταθεροί συνεργάτες του Καρναβαλιού, η εταιρία CMF, η εταιρία mgk του κ. Μιχάλη Καβουκλή, το Κέντρο Μουσικής του κ. Φώτη Γιακουμάκη και το Τυπογραφείο του κ. Νίκου Χατζηκαλημέρη. Τέλος, οι χορηγοί επικοινωνίας που φροντίζουν να φθάσει η φωνή του 19ου Καρναβαλιού ως εσάς : Radio1 88Fm, Ράδιο Αρχάγγελος 94,1Fm, BEST Fm 103,1, blackmonday.gr, Δημοκρατική, iporta.gr, Στο Κόκκινο 103,7Fm, NotosNews 97,8Fm, Παλμός 99,5 &105,6, τοΡοδάμι.gr, H Ροδιακή, RodosEvents.gr, RodosInfoNews.gr, RodosReport.gr, ΡΟΔΟΣυλλέκτης.gr, Rhodes.com.gr, Top Fm Δωδεκανήσου, Tranzistoraki.gr.

 

O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ σας καλεί όλους εκεί, στο μεγάλο καρναβαλικό πάρτι, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 14.30, στη Σορωνή!!!

"Δημιουργικές συζητήσεις" απ'το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος στη Ρόδο

Σκέψεις, προκλήσεις, προβληματισμοί, μοίρασμα και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, είναι οι στόχοι των ¨Δημιουργικών συζητήσεων» που εγκαινιάζει το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» αυτή τη χρονιά και που απευθύνεται κυρίως σε γονείς.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς, με πεδίο συνάντησης τη «Δίοδο» και τους κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη διαδραστική διαδικασία, την ελεύθερη έκφραση και επικοινωνία, να διερευνήσουν και να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητας τους.

Στόχος είναι να μοιραστούν αγωνίες, εμπειρίες, να δημιουργήσουν δεσμούς και να αναζητήσουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους με άξονα το τρίπτυχο που διατρέχει τις δράσεις της «Διόδου» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και είναι: " Οι ρίζες μου - Οι πηγές μου - Τα αποθέματα μου».

Γιατί η ξεχωριστή αρχιτεκτονική της ζωής του καθένα μας δημιουργείται, τρέφεται και αναπτύσσεται με άξονα το παραπάνω τρίπτυχο.

Κάθε «δημιουργική συζήτηση» αποτελεί αυτόνομη δράση - για την οποία χρειάζεται κάθε φορά ο ενδιαφερόμενος να δηλώσει συμμετοχή. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο χώρο του Κ.Π. ΔΙΟΔΟΣ, Ερυθρού Σταυρού 37 και αξιοποιούν τόσο τη θεωρητική προσέγγιση, όσο και τη βιωματική μεθοδολογία.

Το θέμα της δεύτερης συνάντησης είναι: ‘’Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, σχετικά με το ζήτημα των ταυτοτήτων φύλου’’ .

Ημερομηνία συνάντησης είναι το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00- 19.30. Υπεύθυνοι υλοποίησης είναι οι: Σπύρος Στογιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός - Στέλεχος Πρόληψης και Μαρία Ελένη Αννάκη, Ψυχολόγος.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται τηλεφωνικά στο 2241077205 και στο mail του Κέντρου:  diod187@otenet.gr  μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Όλα τα προγράμματα της Διόδου παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 

Λίγα λόγια για την συνάντηση:

Ένα ζήτημα που απασχολεί ιδίως στην εφηβεία, είναι η ταυτότητα φύλου. Η ανάγκη ενημέρωσης, για τις ταυτότητες φύλου είναι άμεση διότι οι έφηβοι βρίσκονται σε μια περίοδο ανακάλυψης, πειραματισμού και έκφρασης. Στο δύσκολο αυτό μονοπάτι η συμβολή του γονέα ως ‘’υποστηρικτή’’ είναι καθοριστική καθώς η πορεία προς την ενηλικίωση του παιδιού είναι ζήτημα σχέσης και η στάση του γονέα θα βελτιώσει την επικοινωνία και των δύο πλευρών.

Σεμινάρια Φωτογραφίας στη Ρόδο

Ο ΔΟΠΑΡ με την Αργυρώ Χρυσάνθου

(Πτυχιούχος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων ΤΕΙ Αθηνών)

και τον ενεργό Σύλλογο "Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου"

διοργανώνουν Σεμινάρια Φωτογραφίας

Διάρκεια Σεμιναρίου : 3 μήνες (34 ώρες + )

 

Τοποθεσία : Κατάλυμα της Γλώσσας της Αγγλίας στην Παλιά Πόλη

Ημέρα : Κάθε Παρασκευή

Ώρα : 19:30 - 21:30 ( 2 ώρες )

 

Στόχος του Σεμιναρίου είναι οι αρχάριοι και οι ερασιτέχνες που αγαπούν την φωτογραφία να αποκτήσουν θεμελιωμένες βάσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφίας .

Μετά την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση των μαθητών και θα δοθεί “Πιστοποιητικό Παρακολούθησης”

 

Πληροφορίες - Εγγραφές στο photolab2018@yahoo.com έως τις 22/02/2018

Τηλ: 22410 78649

 

1η Συνάντηση γνωριμίας 23/02/2018

Έναρξη Σεμιναρίου 02/03/2018

Κινηματογράφος ΜΕΤΡΟΠΟΛ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 15-21 Φεβρουαρίου

METROPOL ODEON
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 15/02/2018 ΕΩΣ 21/02/2018

 • ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

BLACK PANTHER

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:30 και 22:30 κάθε μέρα σε Απλή Προβολή

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:00 και 22:00 κάθε μέρα σε Τρισδιάστατη Προβολή

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή μια από τις πιο αναμενόμενες περιπέτειες της χρονιάς!!! Η Marvel Studios παρουσιάζει (λίγους μήνες πριν τη νέα ταινία των Εκδικητών) την πρώτη επική περιπέτεια με κεντρικό ήρωα τον Black Panther! Στο σενάριο και την σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ράιαν Κούγκλερ, δημιουργός της επιτυχίας «Creed: Η Γέννηση ενός Θρύλου». Πρωταγωνιστεί ένα all-star cast: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μάρτιν Φρίμαν, Φόρεστ Γουίτακερ, Άντζελα Μπάσετ, Άντι Σέρκις, Λουπίτα Νιόγκο και στο ρόλο του Black Panther ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Η ταινία προβάλλεται σε Απλή και σε Τρισδιάστατη Προβολή. Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κούγκλερ

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μάρτιν Φρίμαν, Φόρεστ Γουίτακερ

Ο T'Challa, μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda - ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους - επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T'Challa - βασιλιά - και Μαύρου Πάνθηρα - δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του…

 

WINCHESTER: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ (WINCHESTER)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:15 και 22:30 κάθε μέρα

Ένα συναρπαστικό θρίλερ μυστηρίου, από τους δημιουργούς του «Saw: Legacy», εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, με πρωταγωνίστρια την Βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν («Η Βασίλισσα»)! Μην το χάσετε!

Σκηνοθεσία: Μάικλ Σπίριγκ και Πίτερ Σπίριγκ

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Κλαρκ, Έλεν Μίρεν, Σάρα Σνουκ

Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο. Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ: έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο». Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το χτίζει για τον εαυτό της, την ανιψιά της ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις, τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι. Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει την Σάρα μία από αυτούς…

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…  

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (EARLY MAN)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:30 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά (συνεχίζεται για 3η βδομάδα)

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Σον το Πρόβατο», «Γουάλας και Γκρόμιτ» και «Οι Κότες το Έσκασαν»! Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, o οποίος μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, προσπαθούν να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους…

 
ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ (FERDINAND) (συνεχίζεται για 9η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:15 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του…

COCO

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:00 μόνο Σάββατο στα ελληνικά (συνεχίζεται για 10η εβδομάδα)

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Pixar Animation, δημιουργού μεγάλων επιτυχιών όπως «Toy Story», «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», «Ψάχνοντας το Νέμο» και «Μπαμπούλας Α.Ε.». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel…

 

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  2241028 400 – 28 401 ΑΠΟ 5:30 μ.μ.

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 15-21 Φεβρουαρίου

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

Πρόγραμμα προβολών 15 - 21 Φεβρουαρίου 2018

 

 

Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση // Fifty Shades Freed

ΑΙΘΟΥΣΑ 5:‘Ωρες Έναρξης  20:00,22:30

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙΜΣ ΦΟΛΕΙ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΑΚΟΤΑ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΤΖΕΪΜΙ ΝΤΟΡΝΑΝ

 

Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης...  Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…

Η ιστορία που ξετρέλανε αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό ολοκληρώνεται με τον πιο ερωτικά περιπετειώδη τρόπο και το «αντίο» στο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

 

 

The Disaster Artist

ΑΙΘΟΥΣΑ 4:‘Ωρες Έναρξης  22:25

Είδος: Βιογραφική

Σκηνοθεσία: ΣΚΟΤ ΝΙΟΥΣΤΑΝΤΕΡ & ΜΑΪΚΛ Χ. ΓΟΥΕΜΠΕΡ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΕΙΒ ΦΡΑΝΚΟ, ΤΖΕΪΜΣ ΦΡΑΝΚΟ, ΑΡΙ ΓΚΡΑΪΝΟΡ

 Το «The Disaster Artist» είναι η αληθινή ιστορία της δημιουργίας της ταινίας «The Room», που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Πολίτης Κέιν των κακών ταινιών». Η κλασική καλτ ταινία του Τόμι Γουάιζο συνεχίσει να προβάλλεται σε sold out προβολές για πάνω από μια δεκαετία.

Ο εκκεντρικός Τόμι Γουίσο δεν έχει καμία εμπειρία από συγγραφή, αλλά ξεκινάει να ζήσει το όνειρο του γράφοντας το σενάριο για το The Room, το οποίο θέλει να σκηνοθετήσει ο ίδιος, μην έχοντας φυσικά εμπειρία ούτε από σκηνοθεσία. Σύμμαχος του είναι ο Γκρεγκ Σεστέρο, ένας μάλλον αποτυχημένος ηθοποιός που θα τον βοηθήσει και στην παραγωγή.

 

 

Ο άντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο | MARK FELT:THE MAN WHO BROUGHT DOWN THE WHITE HOUSE

ΑΙΘΟΥΣΑ 2:‘Ωρες Έναρξης  20:00,22:20 

Είδος: Βιογραφική

Σκηνοθεσία: ΠΙΤΕΡ ΛΑΝΤΣΜΑΝ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ, ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΤΖΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΤΟΝΙ ΓΚΟΛΝΤΓΟΥΙΝ, ΜΑΡΤΟΝ ΚΣΟΚΑΣ

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πιο άγνωστου άνδρα στην Αμερικανική ιστορία, του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ Λαρύγγι» ή αλλιώς καρφί στο σκάνδαλο του Watergate. Η ταυτότητα του μυστικού πληροφοριοδότη παρέμεινε για πάνω από 30 χρόνια πηγή συνεχούς δημόσιας περιέργειας και εικασιών μέχρι που το 2005 ο Φελτ αυτοαποκαλύφθηκε μέσω ενός άρθρου στο Vanity Fair. Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό για πάνω από μία δεκαετία, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας, της καριέρας και τελικά της ελευθερίας του, για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε. Ο Μαρκ Φελτ μας δείχνει το Watergate όπως δεν το έχουμε δει ποτέ ξανά.

 

Αόρατη Κλωστή // Phantom Thread
ΑΙΘΟΥΣΑ 3:‘Ωρες Έναρξης  19:45,22:30

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: ΠΟΛ ΤΟΜΑΣ ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΙ ΛΙΟΥΙΣ, ΒΙΚΙ ΚΡΙΠΣ, ΛΕΣΛΙ ΜΑΝΒΙΛ

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Νέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί. Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Πρόκειται για μια απρόσμενη ερωτική ιστορία που αποτυπώνει ατμοσφαιρικά την προσπάθεια δύο ανθρώπων να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να επιβληθούν στα ένστικτά τους και να επιβάλλει ο καθένας τους δικούς του όρους. Μοναδικές ερμηνείες, υπέροχα φορέματα και μια συγκλονιστική μουσική από τον Jonny Greenwood των Radiohead. 

 

Η πιο σκοτεινή ώρα // Darkest Hour

ΑΙΘΟΥΣΑ 4:‘Ωρες Έναρξης  19:55

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: ΤΖΟ ΡΑΙΤ

Πρωταγωνιστούν: ΓΚΑΡΙ ΌΛΝΤΜΑΝ, ΚΡΙΣΤΙΝ ΣΚΟΤ ΤΟΜΑΣ, ΛΙΛΙ ΤΖΕΙΜΣ, ΜΠΕΝ ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ, ΣΤΙΒΕΝ ΝΤΙΛΕΙΝ, ΡΟΝΑΛΝΤ ΠΙΚΑΠ

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

 

12 Δυνατοί // 12 Strong

ΑΙΘΟΥΣΑ 1:‘Ωρες Έναρξης  22:25

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΙ ΦΟΥΓΚΛΣΙΓΚ

Πρωταγωνιστούν: ΚΡΙΣ ΧΕΜΣΓΟΥΕΡΘ, ΜΑΙΚΛ ΣΑΝΟΝ, ΜΑΙΚΛ ΠΕΝΙΑ

Η ταινία «Horse Soldiers» θα μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με τις πιθανότητες εναντίον της. 

 

Ο Επιβάτης // The Commuter

ΑΙΘΟΥΣΑ 1:‘Ωρες Έναρξης  19:50

Είδος: Μυστηρίου

Σκηνοθεσία: ΖΟΜ ΚΟΛΕ ΣΕΡΑ

Πρωταγωνιστούν: ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΒΕΡΑ ΦΑΡΜΙΓΚΑ, ΣΑΜ ΝΙΛ

Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο. Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο. Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος.

Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.

 

Το γατοξόρκι // Lino
Αίθουσα: 1 // Ώρες προβολής: 17:35 (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ)

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του.

 

Μια χαρούμενη οικογένεια // Happy Family

Αίθουσα: 3 // Ώρες προβολής: 17:30 (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ)

Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι.

Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Η ταινία «Μια Χαρούμενη Οικογένεια» είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Έμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ. Στην Γερμανία το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 αντίτυπα, ενώ ήδη έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και κυκλοφορεί σε πάνω από 30 χώρες.

 

 

Εγώ, ο απαισιότατος 3 // Despicable Me 3 (2D) ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αίθουσα: 4 // Ώρες προβολής: 17:35 (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ)

Ο Γκρου έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Γκρου, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Ντρου. Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, και ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.

Καρναβάλι Κρεμαστής 2018 (ΡΟΔΟΣ)

Ο Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ., η Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής και η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Κρεμαστής, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας το Καρναβάλι Κρεμαστής “ΚΑΜΟΥΖΕΛΟΔΡΟΜΙΟ CARNIVAL”, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15.00, στην κεντρική Λεωφόρο της Κοινότητας. 

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στις Καλυθιές | Την Κυριακή 18/2 το Καλυθενό Καρναβάλι

Ο Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνεργασία με τον  Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο  Καλυθιών «Ο  Φάρος»,  και την  Τοπική Κοινότητα Καλυθιών   εν όψη της αποκριάτικης περιόδου θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις μέσα στο χωριό για όλο τον κόσμο..

Οι εν λόγω εκδηλώσεις έχουν γίνει θεσμός αφού πολλές απο αυτές λαμβάνουν χώρα από την ίδρυση του συλλόγου (1977) και άλλες τα τελευταία χρόνια αφού έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο.

 

· Κυριακή 11 Φεβρουαρίου «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ»

 

Ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους στο οποίο οι συμμετέχοντες περνάνε απο διάφορες δοκιμασίες (σωματικές, νοητικές κ.α)  για να ανακαλύψουν τον χαμένο θησαυρό.

Οι ομάδες απαρτίζονται απο 7 έως 10 άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω. Οι δοκιμασίες ξεκινάνε τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα και σηματοδοτείται η έναρξη. Την ημέρα της εκδήλωσης, οι ομάδες παρουσιάζονται στον κόσμο και ξεκινούν την αναζήτηση από πολύ νωρίς το πρωί όπου φτάνουμε στο απόγευμα με την ανάδειξη του νικητή.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπάρχουν δρώμενα στην πλατεία του χωριού για την διασκέδαση του κόσμου που παρευρίσκεται για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

 

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  «ΚΑΛΥΘΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ »

 Συνδιοργάνωση Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ και Τοπικ ήθη και έθιμα μέσω της μουσικήςή Κοινότητα Καλυθιών.

Το καθιερωμένο καρναβάλι των Καλυθιών με συμμετοχές αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων συνοδευόμενο από θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια υπό τους ήχους ξέφρενης μουσικής.

Οι συμμετέχοντες απαρτίζονται από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του χωριού όπως και από τους υπόλοιπους συλλόγους αλλά και μεμονωμένων ομάδων.

Αναβιττα ώνουμε ήθη και έθιμα μέσω της μουσικής αλλα και των χορευτικττα ών.

Στην παρουσίαση μαζί μας για πρώτη φορά η Ρένα Ορφανού!!

Την εκδήλωση θα καλύψουν μουσικά, ζωντανό σχήμα από ντόπιους μουσικούς αλλά και djs.

Φιλική συμμετοχή για πρώτη φορά στις Καλυθιές και ο Κωνσταντίνος Νάζης!!!!

Από τις 14:00 μ.μ σας περιμένουμε στην Πλατεία Καλυθιών ντυμένοι μασκαράδες, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί μια παρέα.

 

 

Η πρώτη μπάντα για παιδιά στη Ρόδο "Τα Googlia band for kids by Gia...Giamas" για μια μοναδική εμφάνιση στο Colorado

H πρώτη μπάντα για παιδιά στη Ρόδο

"Τα Googlia band for kids by Gia...Giamas"

για μια μοναδική εμφάνιση

στο Colorado

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

Ένα μοναδικό ψυχαγωγικό πρωτότυπο πρόγραμμα

μέχρι τελικής πτώσεως!!!

Ρένα Ορφανού, η ψυχή των πάρτι, μέχρι να της βγει η ψυχή!

Γιάννης Παπαθεοδώρου, η φωνή των πάρτι, μέχρι να του κλείσει η φωνή!

Χάρης Παστρικός, o ντράμερ των πάρτι, μέχρι να σακατευτούν τα ντραμς!

Μουσική επιμέλεια των πάρτι, Παναγιώτης Χριστοφόρου, μέχρι να κουφαθεί!

Τη μπάντα διευθύνει με την πένα της η Μαρία Κίτρα, μέχρι να της τελειώσει το μελάνι!

Ένα δίωρο πάρτι γεμάτο ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι, ατέλειωτο παιχνίδι και γέλιο μέχρι τελικής πτώσεως (όχι, αυτό το ξαναγράψαμε, αλλά πρέπει και να το εμπεδώσετε!)

μέχρι δακρύων που θα μείνει αξέχαστο για πάντα!

Ένα μοναδικό πάρτι που θα διασκεδάσουν οι μικροί επειδή θα [τα!] παίξουν και οι μεγάλοι...

Μια αναδρομή στα τραγούδια των παρτι απο το 60' μέχρι σήμερα

 

Σας περιμένουμε όλους!!!!

 

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

Τα Googlia band for kids by Gia..giamas

στο

Colorado!!!!

Ώρα έναρξης: 18.00

Τιμή προπώλησης: 5 €

Τιμή εισόδου: 7 €

Παραγωγή:12ηχος

Τηλ.πληροφοριών: 6995566977-6940616800

 

Σημεία προπώλησης:

Κατάστημα παιχνιδιών Little Fox Ηρ. Πολυτεχνείου 28, τηλ. 2241 027776

Παιδότοπος ΗappyLand- Λεωφ. Καλλιθέας, Φαληράκι, τηλ.2241085192

Πολυχώρος Χαραυγή Δημοκρατίας 50, Ιαλυσός τηλ. 2241 091670

Espressο deli καφέ bar Ορφανίδου 57, τηλ.2241075120

Καρναβάλι Κρητηνίας 2018 (ΡΟΔΟΣ)

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ

Κυριακή 18 Φλεβάρη, στις 11:30

 

Δωρεάν Φαγητό, σούμα και κρασί

Μακιγιάζ παιδιών

 

Παραδοσιακά προϊόντα 

Χοροί Λατιν

Σουβλάκια και Κατιμέρια

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας

4ο Τριαντενό Καρναβάλι (ΡΟΔΟΣ)

4ο ΤΡΙΑΝΤΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018

Συμμετέχουμε - Παρουσιάζουμε - Διασκεδάζουμε

 

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και την Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού στο πλαίσιο εορτασμού για το 4ο ΤΡΙΑΝΤΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ , που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16.00 στην κεντρική πλατεία Ιαλυσού.

 

Συμμετέχουν : Καρναβαλιστές και άρματα από ιδιώτες πολιτιστικούς & αθλητικούς Φορείς, Συλλόγους , Σχολεία, και τη Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού

 

Καλλιτεχνική Παρουσίαση: Ελεονώρα Δοντά & Ζωή Καραντιλιόν

Χορηγός Επικοινωνίας : Ράδιο Αρχάγγελος

Μουσική επιμέλεια : D.J. Παντελής Λιβησιανός / D.J. Αλεξ Ντόκας

 

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει γλέντι με Ελληνική μουσική

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε και να γλεντήσουμε μαζί

Θεατρική παράσταση "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ" στη Ρωγμή του Χρόνου (ΡΟΔΟΣ)

Φιόντορ Μιχάηλοβιτς ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

 

"ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ"

 

Ένα πραγματικό διαμαντάκι της παγκόσμιος λογοτεχνίας. Μια συνοπτική ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας από της απαρχές της μέχρι σήμερα.

 

Μιας κοινωνίας που ξεκίνησε με αγάπη στη ζωή, στο συνάνθρωπο, στα δέντρα, στα ζώα, στη φύση γενικά.

 

Που όμως εκφυλίστηκε, αποσυντέθηκε και άρχισαν πόλεμοι, διαμάχες, διαστροφές, ιδιοκτησίες, αφήνοντας στη μνήμη μας μια θαμπή ανάμνηση ενός χαμένου παραδείσου.

 

Διασκευή - Ερμηνεία : Παναγιώτης Τσακίρης

 

Ρωγμή Του Χρόνου Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

 

Είσοδος 12 € με ποτό Έναρξη 9.00 μ.μ.

 

Πληροφορίες - κρατήσεις (Θέσεις περιορισμένες) στο Τηλ. 697 217 22 13

Κινηματογράφος ΜΕΤΡΟΠΟΛ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 8-14 Φεβρουαρίου

METROPOL ODEON
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 08/02/2018 ΕΩΣ 14/02/2018

 • ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΦΟΝΩΝ (THE LIMEHOUSE GOLEM)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:15 και 22:30 κάθε μέρα

 

Ένα συναρπαστικό θρίλερ μυστηρίου, βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Πίτερ Άκροϊντ, με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Νάι («Αγάπη Είναι…», «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», «Underworld»)! Μην το χάσετε!

Σκηνοθεσία: Χουάν Κάρλος Μεντίνα

Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Νάι, Ντάγκλας Μπουθ, Ολίβια Κουκ, Σαμ Ριντ

Μια σειρά φόνων αναστατώνει μια μικρή κοινότητα σε τέτοιο σημείο που οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ένα θρυλικό πλάσμα που έρχεται από σκοτεινές εποχές -το μυθικό Γκόλεμ- πρέπει να ευθύνεται για τους φόνους αυτούς…

 

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ… 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΝΓΚ, ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ (THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22:15 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 2η εβδομάδα)

Ένα εξαιρετικό κοινωνικό δράμα που είναι υποψήφιο για 7 Βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Φράνσις Μακ Ντόρμαντ), Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου (Γούντι Χάρελσον και Σαμ Ρόκγουελ) και Καλύτερης Μουσικής! Μην το χάσετε!
     Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μακ Ντόνα        Πρωταγωνιστούν: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ
Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι, τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον, ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται…

 

 

1968

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:45 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 3η εβδομάδα)

Ο Τάσος Μπουλμέτης, σκηνοθέτης των επιτυχιών «Πολίτικη Κουζίνα» και «Νοτιάς», εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, ο Γιάννης Βούρος, και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη. Μια χρονιά, το 1968, όταν η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης! Μην τη χάσετε!!!
Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης 

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Βούρος
Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας…

 

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (MAZE RUNNER: THE DEATH CURE)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:30 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 3η εβδομάδα)

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή, μια συναρπαστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που αποτελεί την τρίτη και τελευταία ταινία της σειράς περιπετειών «Ο Λαβύρινθος»! Μην τη χάσετε!
Σκηνοθεσία: Ουές Μπολ

 

Πρωταγωνιστούν: Ντίλαν Ο’ Μπράιαν, Πατρίσια Κλάρκσον, Μπάρι Πέπερ
Σε αυτό το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο…


Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (DEN OF THIEVES)

ΩΡA ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22:00 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 4η εβδομάδα)

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή, μια καταιγιστική περιπέτεια, γεμάτη δράση και αγωνία, με πρωταγωνιστές τον Τζέραρντ Μπάτλερ («300», «Ο Όλυμπος Έπεσε») και το ράπερ 50 Cent («Σχέδιο Απόδρασης»)! Μην τη χάσετε!
Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Γκούντεκαστ

Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, 50 Cent, Πάμπλο Σράιμπερ
Με φόντο το Λος Άντζελες, η ταινία εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων…

 

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (EARLY MAN)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:30 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά (συνεχίζεται για 2η βδομάδα)

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Σον το Πρόβατο», «Γουάλας και Γκρόμιτ» και «Οι Κότες το Έσκασαν»! Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, o οποίος μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, προσπαθούν να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους…

 


JUMANJI: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ (JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE)

ΩΡA ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 μόνο Σάββατο (συνεχίζεται για 5η βδομάδα)

20 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία «Jumanji», η περιπέτεια φαντασίας επιστρέφει με συναρπαστική δράση, νέες ιδέες και εξαιρετικό καστ: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ και Νικ Τζόνας! Μην τη χάσετε!
Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν

Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Νικ Τζόνας
Όταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και μετατρέπονται στα άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Spencer γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης, ο αθλητής Fridge χάνει, όπως λέει ο ίδιος, «τα 60 πάνω εκατοστά του σώματος του» και γίνεται…Αϊνστάιν, η δημοφιλής Bethany μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Martha είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις. Για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, να ανακαλύψουν τι άφησε πίσω του ο Alan Parrish, είκοσι χρόνια πριν και να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τους εαυτούς τους. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα…


ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ (FERDINAND) (συνεχίζεται για 8η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:15 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του…

COCO

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 16:00 μόνο Σάββατο στα ελληνικά (συνεχίζεται για 9η εβδομάδα)

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Pixar Animation, δημιουργού μεγάλων επιτυχιών όπως «Toy Story», «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», «Ψάχνοντας το Νέμο» και «Μπαμπούλας Α.Ε.». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel…

 

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  2241028 400 – 28 401 ΑΠΟ 5:30 μ.μ.

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 8-14 Φεβρουαρίου

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

Πρόγραμμα προβολών 8 - 14 Φεβρουαρίου 2018

 

 

Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση // Fifty Shades Freed

ΑΙΘΟΥΣΑ 5:‘Ωρες Έναρξης  20:00,22:30

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙΜΣ ΦΟΛΕΙ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΑΚΟΤΑ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΤΖΕΪΜΙ ΝΤΟΡΝΑΝ

 

Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης...  Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…

Η ιστορία που ξετρέλανε αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό ολοκληρώνεται με τον πιο ερωτικά περιπετειώδη τρόπο και το «αντίο» στο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

 

 

The Disaster Artist

ΑΙΘΟΥΣΑ 4:‘Ωρες Έναρξης  22:25

Είδος: Βιογραφική

Σκηνοθεσία: ΣΚΟΤ ΝΙΟΥΣΤΑΝΤΕΡ & ΜΑΪΚΛ Χ. ΓΟΥΕΜΠΕΡ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΕΙΒ ΦΡΑΝΚΟ, ΤΖΕΪΜΣ ΦΡΑΝΚΟ, ΑΡΙ ΓΚΡΑΪΝΟΡ

 Το «The Disaster Artist» είναι η αληθινή ιστορία της δημιουργίας της ταινίας «The Room», που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Πολίτης Κέιν των κακών ταινιών». Η κλασική καλτ ταινία του Τόμι Γουάιζο συνεχίσει να προβάλλεται σε sold out προβολές για πάνω από μια δεκαετία.

Ο εκκεντρικός Τόμι Γουίσο δεν έχει καμία εμπειρία από συγγραφή, αλλά ξεκινάει να ζήσει το όνειρο του γράφοντας το σενάριο για το The Room, το οποίο θέλει να σκηνοθετήσει ο ίδιος, μην έχοντας φυσικά εμπειρία ούτε από σκηνοθεσία. Σύμμαχος του είναι ο Γκρεγκ Σεστέρο, ένας μάλλον αποτυχημένος ηθοποιός που θα τον βοηθήσει και στην παραγωγή.

 

 

Ο άντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο | MARK FELT:THE MAN WHO BROUGHT DOWN THE WHITE HOUSE

ΑΙΘΟΥΣΑ 2:‘Ωρες Έναρξης  20:00,22:20 

Είδος: Βιογραφική

Σκηνοθεσία: ΠΙΤΕΡ ΛΑΝΤΣΜΑΝ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ, ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΤΖΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΤΟΝΙ ΓΚΟΛΝΤΓΟΥΙΝ, ΜΑΡΤΟΝ ΚΣΟΚΑΣ

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πιο άγνωστου άνδρα στην Αμερικανική ιστορία, του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ Λαρύγγι» ή αλλιώς καρφί στο σκάνδαλο του Watergate. Η ταυτότητα του μυστικού πληροφοριοδότη παρέμεινε για πάνω από 30 χρόνια πηγή συνεχούς δημόσιας περιέργειας και εικασιών μέχρι που το 2005 ο Φελτ αυτοαποκαλύφθηκε μέσω ενός άρθρου στο Vanity Fair. Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό για πάνω από μία δεκαετία, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας, της καριέρας και τελικά της ελευθερίας του, για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε. Ο Μαρκ Φελτ μας δείχνει το Watergate όπως δεν το έχουμε δει ποτέ ξανά.

 

Αόρατη Κλωστή // Phantom Thread
ΑΙΘΟΥΣΑ 3:‘Ωρες Έναρξης  19:45,22:30

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: ΠΟΛ ΤΟΜΑΣ ΑΝΤΕΡΣΟΝ

Πρωταγωνιστούν: ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΙ ΛΙΟΥΙΣ, ΒΙΚΙ ΚΡΙΠΣ, ΛΕΣΛΙ ΜΑΝΒΙΛ

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Νέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί. Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Πρόκειται για μια απρόσμενη ερωτική ιστορία που αποτυπώνει ατμοσφαιρικά την προσπάθεια δύο ανθρώπων να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να επιβληθούν στα ένστικτά τους και να επιβάλλει ο καθένας τους δικούς του όρους. Μοναδικές ερμηνείες, υπέροχα φορέματα και μια συγκλονιστική μουσική από τον Jonny Greenwood των Radiohead. 

 

Η πιο σκοτεινή ώρα // Darkest Hour

ΑΙΘΟΥΣΑ 4:‘Ωρες Έναρξης  19:55

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: ΤΖΟ ΡΑΙΤ

Πρωταγωνιστούν: ΓΚΑΡΙ ΌΛΝΤΜΑΝ, ΚΡΙΣΤΙΝ ΣΚΟΤ ΤΟΜΑΣ, ΛΙΛΙ ΤΖΕΙΜΣ, ΜΠΕΝ ΜΕΝΤΕΛΣΟΝ, ΣΤΙΒΕΝ ΝΤΙΛΕΙΝ, ΡΟΝΑΛΝΤ ΠΙΚΑΠ

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

 

12 Δυνατοί // 12 Strong

ΑΙΘΟΥΣΑ 1:‘Ωρες Έναρξης  22:25

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΙ ΦΟΥΓΚΛΣΙΓΚ

Πρωταγωνιστούν: ΚΡΙΣ ΧΕΜΣΓΟΥΕΡΘ, ΜΑΙΚΛ ΣΑΝΟΝ, ΜΑΙΚΛ ΠΕΝΙΑ

Η ταινία «Horse Soldiers» θα μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με τις πιθανότητες εναντίον της. 

 

Ο Επιβάτης // The Commuter

ΑΙΘΟΥΣΑ 1:‘Ωρες Έναρξης  19:50

Είδος: Μυστηρίου

Σκηνοθεσία: ΖΟΜ ΚΟΛΕ ΣΕΡΑ

Πρωταγωνιστούν: ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΒΕΡΑ ΦΑΡΜΙΓΚΑ, ΣΑΜ ΝΙΛ

Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο. Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο. Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος.

Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.

 

 

Γατό... συμμορία: Η αρχή

Αίθουσα: 2 // Ώρες προβολής: 17:35* Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους, γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του.

Στην πορεία, οι ήρωές μας θα συναντήσουν μερικούς ακόμα απολαυστικούς γατο-χαρακτήρες: τον Τριζάτο, τον Ξεφτέρη, τον Τρομάρα και τον Σιου Σιου και μαζί θα φτιάξουν μια αξιολάτρευτη γατο…συμμορία, έτοιμη για πολλούς μπελάδες!

 

Μια χαρούμενη οικογένεια // Happy Family

Αίθουσα: 1 // Ώρες προβολής: 17:30* Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι.

Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Η ταινία «Μια Χαρούμενη Οικογένεια» είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Έμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ. Στην Γερμανία το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 αντίτυπα, ενώ ήδη έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και κυκλοφορεί σε πάνω από 30 χώρες.

 

Γοριλομπελάδες // Snowflake the white gorilla (στα Ελληνικά)

Αίθουσα: 4 // Ώρες προβολής: 17:30* Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

 Ο Νιφάδας είναι πολύ γλυκός αλλά και πολύ ξεχωριστός, αφού είναι ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν! Κάτι που δεν ισχύει όμως για τους άλλους γορίλες του κήπου, που τον απορρίπτουν λόγω της διαφορετικότητας του… Ο Νιφάδας τότε θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει τα πάντα για να πάψει να είναι διαφορετικός! Με τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου, ενός εκκεντρικού κόκκινου πάντα που ακούει στο όνομα Αιλούρ, ο Νιφάδας σχεδιάζει μια μυστική αποστολή να γλιστρήσει έξω από το ζωολογικό κήπο. Και τότε ξεκινούν οι… Γοριλομπελάδες! Και οι δύο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μάγισσες, επιστήμονες και πολλούς άλλους μπελάδες, χαρίζοντάς ατέλειωτες στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους!

 

Εγώ, ο απαισιότατος 3 // Despicable Me 3 (2D) ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αίθουσα: 3 // Ώρες προβολής: 17:35* Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

Ο Γκρου έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Γκρου, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Ντρου. Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, και ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.

Καρναβάλι Παραδεισίου 2018 (ΡΟΔΟΣ)

Καρναβάλι Παραδεισίου 2018

Οι Σύλλογοι & οι Τοπικοί Φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου

Ρόδου σας προσκαλούν στο Καρναβάλι που διοργανώνουν

 

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, ώρα: 15:00

 

Παρουσιάζει ο Γιώργος Μάλιαρης

DJ: Μιχάλης Ατσίδης

Συντροφιά μας και ο Mentalist "HEREDIN"

 

Πληροφορίες-Συμμετοχές στο Κοινοτικό Κατάστημα Παραδεισίου

 

Αφετηρία: Parking βιοτεχνίας κραμικών Ibiscus επί της Κεντρικής Οδού Παραδεισίου

Πυλωνίτικο Καρναβάλι 2018 (ΡΟΔΟΣ)

«Πυλωνίτικο   Καρναβάλι 2018 »

 

Ο Δήμος Ρόδου - Δ.Ο.Π.Α.Ρ., η Τοπική Κοινότητα Πυλώνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλώνας « Η ΔΡΥΙΣ» συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά «Το Πυλωνίτικο Καρναβάλι 2018» .

 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου  από τις 12 το μεσημέρι , στην πλατεία του χωριού .

 

Μασκαρευτείτε και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πλήθος καρναβαλιστών και αρμάτων από την Πυλώνα και τα γύρω χωριά και θα προσφερθεί δωρεάν φαγητό και άφθονη μπύρα!!

 

Σας περιμένουμε !!

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Ρόδο | Σάββατο 24 Φεβρουαρίου | Η προπώληση ξεκίνησε

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Colorado

 

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Ρόδο το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Colorado Club Rhodes

Από τις «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» ως τα «Κάτοπτρα», από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Βαμβακάρη, τον Ακη Πάνου και τον Παπάζογλου, ο Σωκράτης υφαίνει μουσικά δεκαετίες τραγουδιών!

 

Μαζί του οι:

Ιουλία Καραπατάκη / τραγούδι

Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα

Γιάννης Παπατριανταφύλλου / κοντραμπάσο

Νίκος Παραουλάκης / νέυ

Φώτης Σιώτας / βιολί, βιόλα

Κυριάκος Ταπάκης / λαούτο, μπουζούκι

Ηχοληψία:ΤίτοςΚαργιωτάκης& Πάνος Ηλιόπουλος 

Τεχνικός σκηνής: Δημήτρης Κατέβας

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Έναρξη προγράμματος 22.30

Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ

Τιμή εισόδου: 14 ευρώ

Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800

Τηλ. Κρατήσεων: 2241075120

Παραγωγή: Novel Vox

Διοργάνωση: 12ηχος

 

Η προπώληση ξεκίνησε...

Σημεία Προπώλησης:

Espressο deli καφέ bar  Ορφανίδου 57, τηλ.2241075120

D'amboise  καφέbar Δ.Θεοδωράκη 23, τηλ.2241075212

People&PeopleΕθνάρχου Μακαρίου 4, τηλ.2241036444

Παπαβασιλείου Κορνίζες Πίνακες ,Αμερικής 27 τηλ.2241073017

Πλατεία Κύπρου τηλ.6978323518

I-Stores-Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 35, τηλ.2241074401

MusicSpot-Εθνικής Αντιστάσεως 83, τηλ:2241025420

Γρηγόρης CoffeeRide-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766

Ψητοπωλείο Μπονιάτης- Κρεμαστή, τηλ.2241 090877

Βιβλιοπωλείο «Πηγή» -Σορωνή, τηλ.2241041525

Πραματευτής-Περνού 34 Αφάντου, τηλ.2241053068

Μέλυδρον καφέ bar -Αρχάγγελος, τηλ:2244022412

CreperieΈμπωνα , τηλ.2246041517

Online μέσω Viva.gr

Χοροεσπερίδα και κοπή πίτας του συλλόγου Ποντίων Ρόδου "Ο Διγενής"

Ο Σύλλογος Ποντίων  Ρόδου «Ο Διγενής» σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο «Αρίων Παλλάς» στο μεγαλύτερο Ποντιακό Γλέντι της χρονιάς, όπου θα κόψουμε την πίτα μας, θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε μέχρι αντοχής. Μαζί μας το γνωστό ποντιακό συγκρότημα του Δημήτρη Καρασαββίδη με τον ίδιο στο τραγούδι, τον Μπάμπη Μουρατίδη στη λύρα, τον Παύλο Μουρατίδηστο νταούλι και τον Σταύρο Καλαϊντζίδη στα πλήκτρα.

 

Στα νησιώτικα και τα κρητικά το μουσικό σύνολο «ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ» με τον Περικλή Λαζαρίδη.

 

Τιμή προπώλησης 20.00€, τιμή εισόδου 25.00€ και  παιδικό 13,00 €.

(Με φαγητό και άφθονο ποτό.)

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε  στα τηλέφωνα 6942257907 και 6948894313.

Κινηματογράφος ΜΕΤΡΟΠΟΛ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 1-7 Φεβρουαρίου

METROPOL ODEON
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 01/02/2018 ΕΩΣ 07/02/2018

 • ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΝΓΚ, ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ (THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI)
ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:15 και 22:30 κάθε μέρα

Ένα εξαιρετικό κοινωνικό δράμα που είναι υποψήφιο για 7 Βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Φράνσις Μακ Ντόρμαντ), Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου (Γούντι Χάρελσον και Σαμ Ρόκγουελ) και Καλύτερης Μουσικής! Μην το χάσετε!
     Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μακ Ντόνα        Πρωταγωνιστούν: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ
Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι, τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον, ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται…

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ (EARLY MAN)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 κάθε μέρα στα ελληνικά (και έξτρα προβολή μόνο Σάββατο και Κυριακή στις 16:00)

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Σον το Πρόβατο», «Γουάλας και Γκρόμιτ» και «Οι Κότες το Έσκασαν»! Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, o οποίος μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, προσπαθούν να ενώσουν τη φυλή τους απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Νουθ, ώστε να σώσουν το σπίτι τους…

 

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

 

1968
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:15 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 2η εβδομάδα)

Ο Τάσος Μπουλμέτης, σκηνοθέτης των επιτυχιών «Πολίτικη Κουζίνα» και «Νοτιάς», εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, ο Γιάννης Βούρος, και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη. Μια χρονιά, το 1968, όταν η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης! Μην τη χάσετε!!!
Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης      Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Βούρος
Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας…


Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (DEN OF THIEVES)
ΩΡA ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22:15 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 3η εβδομάδα)

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή, μια καταιγιστική περιπέτεια, γεμάτη δράση και αγωνία, με πρωταγωνιστές τον Τζέραρντ Μπάτλερ («300», «Ο Όλυμπος Έπεσε») και το ράπερ 50 Cent («Σχέδιο Απόδρασης»)! Μην τη χάσετε!
           Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Γκούντεκαστ      Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, 50 Cent, Πάμπλο Σράιμπερ
Με φόντο το Λος Άντζελες, η ταινία εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων…

 

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (MAZE RUNNER: THE DEATH CURE)
ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:30 και 22:15 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 2η εβδομάδα)

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή, μια συναρπαστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που αποτελεί την τρίτη και τελευταία ταινία της σειράς περιπετειών «Ο Λαβύρινθος»! Μην τη χάσετε!
           Σκηνοθεσία: Ουές Μπολ      Πρωταγωνιστούν: Ντίλαν Ο’ Μπράιαν, Πατρίσια Κλάρκσον, Μπάρι Πέπερ
Σε αυτό το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο…

JUMANJI: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ (JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE)
ΩΡA ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 κάθε μέρα  (συνεχίζεται για 4η βδομάδα)

20 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία «Jumanji», η περιπέτεια φαντασίας επιστρέφει με συναρπαστική δράση, νέες ιδέες και εξαιρετικό καστ: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ και Νικ Τζόνας! Μην τη χάσετε!
           Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν      Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Νικ Τζόνας
Όταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και μετατρέπονται στα άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Spencer γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης, ο αθλητής Fridge χάνει, όπως λέει ο ίδιος, «τα 60 πάνω εκατοστά του σώματος του» και γίνεται…Αϊνστάιν, η δημοφιλής Bethany μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Martha είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις. Για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, να ανακαλύψουν τι άφησε πίσω του ο Alan Parrish, είκοσι χρόνια πριν και να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τους εαυτούς τους. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα…


ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ (FERDINAND) (συνεχίζεται για 7η εβδομάδα)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:15 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του…

COCO
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 16:00 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά (συνεχίζεται για 8η εβδομάδα)

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Pixar Animation, δημιουργού μεγάλων επιτυχιών όπως «Toy Story», «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», «Ψάχνοντας το Νέμο» και «Μπαμπούλας Α.Ε.». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!
Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel…

 

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  2241028 400 – 28 401 ΑΠΟ 5:30 μ.μ.

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ (ΡΟΔΟΣ) | Πρόγραμμα προβολών 1-7 Φεβρουαρίου

Ο άντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο

Αίθουσα: 1 // Ώρες προβολής: 20:00, 22:20

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πιο άγνωστου άνδρα στην Αμερικανική ιστορία, του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ Λαρύγγι» ή αλλιώς καρφί στο σκάνδαλο του Watergate. Η ταυτότητα του μυστικού πληροφοριοδότη παρέμεινε για πάνω από 30 χρόνια πηγή συνεχούς δημόσιας περιέργειας και εικασιών μέχρι που το 2005 ο Φελτ αυτοαποκαλύφθηκε μέσω ενός άρθρου στο Vanity Fair. Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό για πάνω από μία δεκαετία, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας, της καριέρας και τελικά της ελευθερίας του, για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε. Ο Μαρκ Φελτ μας δείχνει το Watergate όπως δεν το έχουμε δει ποτέ ξανά.

 

Αόρατη Κλωστή // Phantom Thread
Αίθουσα: 5 // Ώρες προβολής: 19:45, 22:25

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Νέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί. Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Πρόκειται για μια απρόσμενη ερωτική ιστορία που αποτυπώνει ατμοσφαιρικά την προσπάθεια δύο ανθρώπων να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να επιβληθούν στα ένστικτά τους και να επιβάλλει ο καθένας τους δικούς του όρους. Μοναδικές ερμηνείες, υπέροχα φορέματα και μια συγκλονιστική μουσική από τον Jonny Greenwood των Radiohead. 

 

Η πιο σκοτεινή ώρα // Darkest Hour

Αίθουσα: 4 // Ώρες προβολής: 19:55

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

 

12 Δυνατοί // 12 Strong

Αίθουσα: 2 // Ώρες προβολής: 19:50, 22:30

Η ταινία «Horse Soldiers» θα μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με τις πιθανότητες εναντίον της. 

 

Ο Επιβάτης // The Commuter

Αίθουσα: 3 // Ώρες προβολής: 22:25

Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο. Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο. Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος.

Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.

 

Molly's Game

Αίθουσα: 4 // Ώρες προβολής: 22:30

Το «Molly's Game» είναι η αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ (Τζέσικα Τσαστέιν), της όμορφης Ολυμπιακής κλάσεως σκιέρ που οργάνωνε τα πιο αποκλειστικά και υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ για μια δεκαετία, πριν συλληφθεί στα μέσα της νύχτας από 17 πράκτορες του FBI. Οι παίκτες της περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δημοφιλείς αθλητές, μεγαλοεπιχειρηματίες και – χωρίς η ίδια να το ξέρει – την Ρωσική μαφία. Μόνος της σύμμαχος, ο δικηγόρος υπεράσπισης της (Ίντρις Έλμπα), που γνωρίζοντας την, θα μάθει πως η Μόλι δεν είναι μόνο όσα οι εφημερίδες ταμπλόιντ επιλέγουν να μας πουν για εκείνη.

 

The Bachelor 2

Αίθουσα: 3 // Ώρες προβολής: 20:05

Μία από τις εμπορικότερες Ελληνικές ταινίες της προηγούμενης κινηματογραφικής σεζόν επιστρέφει στις 25 Δεκεμβρίου. Η πρώτη ταινία “The Bachelor” εισέβαλε στα άδυτα της ανδρικής παρέας ξεπερνώντας τα 100.000 εισιτήρια στην Ελληνική αγορά. Το “The Bachelor 2”, κουβαλώντας και τις μνήμες του πρώτου, έρχεται για να εξερευνήσει νέες πτυχές και να δοκιμάσει εκ νέου τις σχέσεις της παρέας.

Ένας φίλος από τα παλιά (Μελέτης Ηλίας) ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας (Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Νίκος Βουρλιώτης) δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party. 

 

Γατό... συμμορία: Η αρχή

Αίθουσα: 2 // Ώρες προβολής: 17:35* Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους, γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του.

Στην πορεία, οι ήρωές μας θα συναντήσουν μερικούς ακόμα απολαυστικούς γατο-χαρακτήρες: τον Τριζάτο, τον Ξεφτέρη, τον Τρομάρα και τον Σιου Σιου και μαζί θα φτιάξουν μια αξιολάτρευτη γατο…συμμορία, έτοιμη για πολλούς μπελάδες!

 

Μια χαρούμενη οικογένεια // Happy Family

Αίθουσα: 1 // Ώρες προβολής: 17:30* Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι.

Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Η ταινία «Μια Χαρούμενη Οικογένεια» είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Έμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ. Στην Γερμανία το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 αντίτυπα, ενώ ήδη έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και κυκλοφορεί σε πάνω από 30 χώρες.

 

Γοριλομπελάδες // Snowflake the white gorilla (στα Ελληνικά)

Αίθουσα: 4 // Ώρες προβολής: 17:30* Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

 Ο Νιφάδας είναι πολύ γλυκός αλλά και πολύ ξεχωριστός, αφού είναι ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν! Κάτι που δεν ισχύει όμως για τους άλλους γορίλες του κήπου, που τον απορρίπτουν λόγω της διαφορετικότητας του… Ο Νιφάδας τότε θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει τα πάντα για να πάψει να είναι διαφορετικός! Με τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου, ενός εκκεντρικού κόκκινου πάντα που ακούει στο όνομα Αιλούρ, ο Νιφάδας σχεδιάζει μια μυστική αποστολή να γλιστρήσει έξω από το ζωολογικό κήπο. Και τότε ξεκινούν οι… Γοριλομπελάδες! Και οι δύο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μάγισσες, επιστήμονες και πολλούς άλλους μπελάδες, χαρίζοντάς ατέλειωτες στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους!

 

Εγώ, ο απαισιότατος 3 // Despicable Me 3 (2D) ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αίθουσα: 3 // Ώρες προβολής: 17:35* Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

Ο Γκρου έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Γκρου, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Ντρου. Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, και ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.

Αποκριάτικη εκδήλωση για το Κέντρο Ελπίδα (ΡΟΔΟΣ)

Ο Πήτερ Παν είναι ένα σκανδαλιάρικο αγόρι που ζει σε ένα απομονωμένο νησί, στη Χώρα του Ποτέ. Περνάει τις μέρες του με νεράιδες, Ινδιάνους και πειρατές. Φίλοι του είναι η Γουέντι και η νεραιδούλα Τίνκερ μπελ. Αποτελεί σύμβολο της αιώνιας νιότης, ανεμελιάς και χαράς.

Με οδηγό το αιώνιο παιδί που αρνείται να μεγαλώσει οι ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ διοργανώνουν αποκριάτικο πάρτυ στις 3 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Ροδινίου στις 17.00!

Ελάτε για ένα ξέφρενο πάρτυ φορώντας τις αποκριάτικες στολές σας και φέρτε μαζί σας όλο το κέφι , την ανεμελιά και την καλή σας διάθεση!

Στη Χώρα των Μαμάδων η ηθοποιός-εμψυχώτρια Ρένα Ορφανού θα ξαναζωντανέψει τους ήρωες της ταινίας και όλοι μαζί θα παίξουν με τα παιδιά.

Ακόμη, επιδέξιοι ζογκλέρ είναι αποφασισμένοι να μας εντυπωσιάσουν με τα επιδέξια κόλπα και παιχνίδια τους, ενώ ο William θα χορέψει ζούμπα, παρέα με τον Πήτερ Παν, τη Γουέντι, την Τινκερ μπελ αλλά και τον κάπτεν Χουκ και θα μας ξεσηκώσει με τις latin χορογραφίες του.

Η μαγική παρέα κατάφερε και συγκέντρωσε πλούσια δώρα που θα τα μοιράσει σε λαχειαγορά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης!

Γενική είσοδος:5 ευρώ

Με τα έσοδα στηρίζουμε το Κέντρο Ελπίδα.

 

Ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους:

Αρτοδημιουργίες Νικολής

Ballolino

A.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ

Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Ραδιόφωνο Αρχάγγελος

Ραδιόφωνο ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

BLACK MONDAY

Rodosevents.gr

Kolossos News

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στη Ρόδο

Το Μπρίκι της Αγισάνδρου παρουσιάζει τον Μιχάλη Τζουγανάκη

 

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης είναι ένας μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης από την Κρήτη, που κατάφερε με τις μουσικές του γνώσεις να παντρέψει την παραδοσιακή κρητική μουσική με μοντέρνους ήχους και να κάνει παραλλαγές εμπλουτίζοντας τα κρητικά παραδοσιακά τραγούδια.

Η αστείρευτη έμπνευσή του μαζί με την μοναδική φωνή και ερμηνεία του γίνεται ένα με το Λαούτο δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, γεφυρώνοντας πάντα με σεβασμό το παλιό με το νέο.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης θα εμφανιστεί μαζί με το γιό του Αλέξανδρο Τζουγανάκη με τον οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τραγούδι το ‘Χρώμα π’αγαπάς’.

Οι εμφανίσεις του Μιχάλη Τζουγανάκη χαρακτηρίζονται από το απρόβλεπτο, καθώς η αγάπη του κοινού είναι αυτή που ενεργοποιεί τη δύναμή του και που ο ίδιος ανταποδίδει μέσα από τη γλώσσα της μουσικής του.

Μια ξεχωριστή βράδια στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια, παλαιότερα αλλά και νέα, από τη μεγάλη δισκογραφική του πορεία, μουσικά κομμάτια της τηλεοπτικής σειράς Μπρούσκο αλλά και άλλων αγαπημένων τραγουδοποιών της ελληνικής Έντεχνης σκηνής και θα μας χαρίσει ένα μαγικό αξέχαστο ταξίδι μουσικής.

 

info
To μπρίκι της Αγισάνδρου- ΑΓΙΣΑΝΔΡΟΥ 20 ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 8
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6971717586 - 6947098368.
Γενική είσοδος 10€

Παραγωγή fantasia music

Για πρώτη φορά στη Ρόδο ο Διεθνής Διαγωνισμός Kangaroo Global Linguistics

Φέτος  για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου θα διεξαχθεί ο Διεθνής διαγωνισμός Kangaroo για τα Αγγλικά.

 

Ο διεθνής διαγωνισμός Kangaroo Global Linguistics, θα λάβει χώρα στις 10 Μαρτίου 2018στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από 8 ετών έως 18 ετών από όλα τα σχολεία της Ρόδου που ανήκουν στα επίπεδα Α1 έως Β2.  Για τη συμμετοχή ΔΕΝ απαιτείται κάποια επιπλέον προετοιμασία. Οι ερωτήσεις του διαγωνισμού έχουν τη μορφή πολλαπλών επιλογών και η όλη διάρκεια του διαγωνισμού είναι 60 λεπτά.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι που λαμβάνουν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό Kangaroo Global Linguistics λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

 

Το κόστος για κάθε ενδιαφερόμενο είναι 15 ευρώ και μπορείτε να κάνετε εγγραφή στη γραμματεία  των Εκπαιδευτηρίων«ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» (9 π.μ. – 8 μ.μ.) από Δευτέρα 29/1/2018έως Παρασκευή 9/2/2018.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:www.KGLcontest.gr.

Συναυλία – Αφιέρωμα στους Λευτέρη Παπαδόπουλο και Μάνο Λοΐζο από το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου και το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, σας προσκαλούν στη συναυλία – αφιέρωμα στους Λευτέρη Παπαδόπουλο και Μάνο Λοΐζο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

 

Παίζουν οι μουσικοί:

Άντζελα Σπανού: πιάνο

Κυριάκος Κωνσταντάκης: ακορντεόν

Νεκτάριος Κωνσταντάκης: βιολί.

Τα τραγούδια θα αποδώσει το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου υπό την μουσική επιμέλεια και διεύθυνση του Αντώνη Κυζούλη.

 

Τη συναυλία θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης.

 

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

Χορηγός: Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη

Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι

 

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και του  Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Η παιδική παράσταση «XANAZOO» στη Ρόδο | Η προπώληση ξεκίνησε

Η παιδική παράσταση «XANAZOO» που λάτρεψαν τα παιδιά έρχεται στη Ρόδο!!

 

Η παιδική παράσταση «XANAZOO» έρχεται στο νησί μας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στον κινηματοθέατρο ΜΕΤΡΟΠΟΛ για δυο παραστάσεις στις 11.30 το πρωί . και στις 17.00 το απόγευμα όπου θα παρουσιαστούν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo an the Zoo” και το “XANA ZOO”.

Είναι ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Οι θεατές με έναν μαγικό τρόπο βλέπουν να έρχονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι τους ήρωες.

Η Τερέζα, ο Βασίλης και η Νίκη ανεβαίνουν στο Μαγικό χαλί του XANA ZOO και ταξιδεύουν σε όλη την Χοραλία. Πρώτος σταθμός η Ινδία για να συναντήσουν την Τίγρη που είναι “μπουρλότο και όλες ζηλεύουν το λυγερό κορμί της”. Επόμενος σταθμός η Αφρική για να συναντήσουν την αγαπημένη τους Καμήλα και τον μαλλιαρό Γορίλα. Το ταξίδι δεν έχει τελειωμό! Να σου και η Κατσίκα που είναι γλύκα και μοιάζει με την Μόνικα Μπελούτσι, να σου και ο Σκαντζόχοιρος, να σου και η Αγελάδα που είναι η πιο ωραία στην Ελλάδα, να σου και ο Παπαγάλος, να σου και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα. Οι μικροί μας (..και όχι μόνο) φίλοι συμμετέχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χορεύοντας και τραγουδώντας, σε μια ονειρεμένη παράσταση που θα τους μείνει αξέχαστη!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Κινηματοθέατρο

ΜΕΤΡΟΠΟΛ

2 παραστάσεις

11.30 το πρωί

17.00 το απόγευμα

Τιμή προπώλησης: 10 €

Τιμή εισόδου: 12 €

Διοργάνωση:12ηχος

Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800

 

Σημεία προπώλησης:

 

Παιδικοί σταθμοί:

Χαρούμενο Πορτοκάλι-Παύλου Μελά 90 τηλ.2241027492

Σπλατς-Χειμάρας 99 τηλ.2241024848

Πινόκιο-Λεμεσού 39 τηλ.2241020996

Καραμελόσπιτο- Παπαδιαμάντη 4 τηλ.2241064801

Ηλιαχτίδα-Αρχάγγελος τηλ.2244024210

Τα Ζουζουνάκια- Λεωφ. Ηρακλειδών 5,Ιαλυσος τηλ.2241092268

Παίζω και Μαθαίνω- Ηρακλειδών 43, Ιαλυσός τηλ.2241093305

Ροδίων Άθλησης- Ηλία Βενέζη, τηλ. 2241 001400

 

Παιδότοποι:

Milou- Γιώργου Σεφέρη 2, τηλ. 2241 072700

Passagio- Πάρκο Δημοκρατίας, τηλ. 2241 025160

Skypark -Λεωφ. Καλλιθέας 68, Φαληράκι, τηλ. 2241 087508

ΗappyLand- Λεωφ. Καλλιθέας, Φαληράκι, τηλ.2241085192

Ακαντού-Ιαλυσος, τηλ. 2241071189

 

Κινημ/θεατρο Μετροπόλ- Βύρωνος & Βενετοκλέων, τηλ. 2241028400

Black Sheep- Σοφοκλή Βενιζέλου 60 , τηλ. 2241021282

Περίπτερο Πλατεία Κύπρου, 6978323518

Viva.gr

«ΟΔΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Διαδρομή 2» | Παρουσίαση βιβλίου & Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στη Ρόδο!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΟΔΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ – Διαδρομή 2»

 

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γραφομηχανή παρουσιάζουν τον συλλογικό τόμο διηγημάτων «ΟΔΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Διαδρομή 2». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων «Ερωδιός», το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες και στη συνέχεια στις 19:30 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής και εκδότης, Βασίλης Ρούβαλης, και θα διαβάσουν αποσπάσματα των διηγημάτων τους οι συγγραφείς, Ιωάννα Ζαφειροπούλου και Δημήτρης Λαδικός. Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με τον εκδότη και τους συγγραφείς για την εμπειρία της δημιουργικής γραφής.

Στο βιβλίο συμμετέχουν οι συγγραφείς: Νεκτάριος Βασιλόπουλος, Γεωργία Βεληβασάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Ραμπέλα Γρε, Ελισάβετ Γρηγοριάδου, Ιωάννα Ζαφειροπούλου, Σπυριδούλα Καλαβρή, Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Λαδικός, Άννα Παπάζογλου, Ιωάννα Παπασιδέρη, Στέλλα Ρωτού, Φωτεινή Στριτάκη, Τάσος Φυλακτός.

O συλλογικός τόμος διηγημάτων θα διατίθεται στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων.

Δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες στο: rpschool.gr/sdg έως την Παρασκευή 26/1. Στους συμμετέχοντες Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Εικαστική Έκθεση "ARTI-μελεΙς" στη Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μέλαθρου (ΡΟΔΟΣ)

      Μεταξύ των δράσεων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, ως γνωστόν περιλαμβάνεται η στήριξη και προβολή των τοπικών καλλιτεχνών,  παράλληλα με την προσπάθεια επικοινωνίας  με τις εικαστικές τέχνες, όσο περισσότερων πολιτών γίνεται όλων των ηλικιών της Ροδιακής κοινωνίας.

      Κύριος φορέας της διδασκαλίας των Τεχνών για τα Εικαστικά στον τόπο μας, είναι οι εκπαιδευτικοί εικαστικοί καλλιτέχνες, απόφοιτοι των 4 Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και ισότιμων σχολών του εξωτερικού που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου.

      Με 26 από τους καλλιτέχνες αυτούς, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, ξεκινά συνεργασία διοργανώνοντας την πρώτη ομαδική έκθεση και φιλοδοξεί να την καθιερώσει σε ετήσια βάση, τους χειμερινούς μήνες, στη διάρκεια της ενεργού σχολικής περιόδου. Έχουμε ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα ξενάγησης, κατά την εαρινή περίοδο, μαθητών και γονέων όχι μόνο των τοπικών  σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και των σχολείων που επισκέπτονται το νησί, δηλώνοντας απλά την επιθυμία τους στην Γραμματεία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης.

      Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει κυρίως έργα ζωγραφικής από την πρόσφατη δουλειά των εκπαιδευτικών, που απηχούν το σημερινό κλίμα της Τέχνης που παράγεται κυρίως στην Ενωμένη Ευρώπη, των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων της και που ενεργοί δημιουργοί της είναι και αυτοί, οι νέοι κυρίως, αλλά και η μεγαλύτερης ηλικίας εκπαιδευτικοί.

      Με την παρουσίαση των καλλιτεχνών αυτών στην συγκεκριμένη έκθεση, υλοποιείται ένας από τους προαναφερόμενους σκοπούς λειτουργίας της  Δημοτικής πινακοθήκης και αποδεικνύει  έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την πολιτιστική πορεία του τόπου μας. Αναδεικνύει τη σημαντική παρουσία της τοπικής εικαστικής ζωής, τιμά  τους δημιουργούς και αξιοποιεί την πολιτιστική και πνευματική περιουσία του νησιού προς ενημέρωση και ευαρέσκεια.

      Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου  στις 7.30 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 /2/ 2018. 

Ωράριο λειτουργίας 8.00 – 21.00 κάθε μέρα εκτός Κυριακής & Δευτέρας.

     

 Υ.Γ: Μετά τη διοργάνωση των επιτυχημένων ετήσιων ατομικών εκθέσεων καταξιωμένων καλλιτεχνών ζωγραφικής, Χαρακτικής και Γλυπτικής στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης,  την καθιέρωση της ετήσιας έκθεσης του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου και τώρα των Εικαστικών Εκπαιδευτικών Δωδεκανήσου, επόμενος στόχος του Δ.Σ μεταξύ των άλλων είναι η καθιέρωση ετήσιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας, με τη συμμετοχή μόνον των  αυτοχθόνων  φωτογράφων, που δραστηριοποιούνται ατομικά η μέσα από τους διάφορους συλλόγους του τόπου μας.

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ: Πρόγραμμα προβολών 11-17 Ιανουαρίου

 

Molly's Game

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: ΜΟΛΙ ΜΠΛΟΥΜ & ΑΑΡΟΝ ΣΟΡΚΙΝ

Πρωταγωνιστούν: ΚΕΒΙΝ ΚΟΣΤΝΕΡ, ΙΝΤΡΙΣ ΕΛΜΠΑ, ΜΑΪΚΛ ΣΕΡΑ, ΤΖΕΣΙΚΑ ΤΣΑΣΤΕΪΝ

Αίθουσα:  1  //  Ώρες προβολής:  19:45, 22:30 

Διάρκεια: 140 λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά

Υπόθεση:

Το «Molly's Game» είναι η αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ (Τζέσικα Τσαστέιν), της όμορφης Ολυμπιακής κλάσεως σκιέρ που οργάνωνε τα πιο αποκλειστικά και υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ για μια δεκαετία, πριν συλληφθεί στα μέσα της νύχτας από 17 πράκτορες του FBI. Οι παίκτες της περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δημοφιλείς αθλητές, μεγαλοεπιχειρηματίες και – χωρίς η ίδια να το ξέρει – την Ρωσική μαφία. Μόνος της σύμμαχος, ο δικηγόρος υπεράσπισης της (Ίντρις Έλμπα), που γνωρίζοντας την, θα μάθει πως η Μόλι δεν είναι μόνο όσα οι εφημερίδες ταμπλόιντ επιλέγουν να μας πουν για εκείνη.

Website: http://www.mollysgame.movie/

 

Ο Επιβάτης // The Commuter 

Είδος: Μυστηρίου

Σκηνοθεσία: ΖΟΜ ΚΟΛΕ ΣΕΡΑ

Πρωταγωνιστούν: ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΒΕΡΑ ΦΑΡΜΙΓΚΑ, ΣΑΜ ΝΙΛ

Αίθουσα:  5  //  Ώρες προβολής:  20:05, 22:20 

Διάρκεια: 104 λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά

Υπόθεση:

Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο. Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο. Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος.

Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα. 

 

Μικρόκοσμος // Downsizing 

Είμαστε προορισμένοι για κάτι μεγαλύτερο. 

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ

Πρωταγωνιστούν: ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ, ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΛΤΣ, ΚΡΙΣΤΕΝ ΓΟΥΙΓΚ, ΧΟΝΓΚ ΤΣΑΟΥ

Αίθουσα:  4  //  Ώρες προβολής:  19:50, 22:30 

Διάρκεια: 135 λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά

Υπόθεση:

Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν, σε ένα κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι, χάρη σε έναν Νορβηγό επιστήμονα, είχαν τη δυνατότητα να συρρικνώνουν τον εαυτό τους. Έτσι, οι συρρικνωμένοι άνθρωποι θα ζούσαν σε μικρές πόλεις, θα τρέφονταν λιγότερο, θα έπιαναν λιγότερο χώρο, θα δημιουργούσαν λιγότερα σκουπίδια και γενικά η δική τους ζωή θα έκανε πολύ καλό στην ανθρωπότητα. Συνεκτιμώντας όλα αυτά τα πλεονεκτήματα του μικρόκοσμου, ο Πολ (Ματ Ντέιμον) αποφασίζει να συρρικνωθεί μαζί με τη σύζυγό του (Κρίστεν Γουίγκ) προκειμένου να μειώσουν τα τεράστια έξοδα διαβίωσης που συνεπάγεται μια ζωή σε κανονικό μέγεθος. Μόνο που μια μικρότερη σε μέγεθος κοινωνία, δεν παύει να είναι μια κανονική κοινωνία με κανονικούς (αν και μικρότερους –σε μέγεθος- ανθρώπους) και άρα δεν παύει να έχει κι αυτή τα προβλήματά της. 

 

The Bachelor 2

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ

Πρωταγωνιστούν: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑΚΟΥ, ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ, ΝΙΝΟ ΞΥΠΟΛΙΤΑΣ, ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Αίθουσα:  2  //  Ώρες προβολής:  19:55, 22:25

Διάρκεια: 90 λεπτά

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπόθεση:

Μία από τις εμπορικότερες Ελληνικές ταινίες της προηγούμενης κινηματογραφικής σεζόν επιστρέφει στις 25 Δεκεμβρίου. Η πρώτη ταινία “The Bachelor” εισέβαλε στα άδυτα της ανδρικής παρέας ξεπερνώντας τα 100.000 εισιτήρια στην Ελληνική αγορά. Το “The Bachelor 2”, κουβαλώντας και τις μνήμες του πρώτου, έρχεται για να εξερευνήσει νέες πτυχές και να δοκιμάσει εκ νέου τις σχέσεις της παρέας.

Ένας φίλος από τα παλιά (Μελέτης Ηλίας) ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας (Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Νίκος Βουρλιώτης) δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party.

 

Θαύμα // Wonder 

Ποιος σου δίνει το κουράγιο να έρθεις αντιμέτωπος με τον κόσμο; 

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: ΣΤΙΒΕΝ ΤΣΜΠΟΣΚΙ

Πρωταγωνιστούν: ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ, ΟΟΥΕΝ ΓΟΥΙΛΣΟΝ, ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΤΡΕΜΠΛΕΪ, ΜΑΝΤΙ ΠΑΤΙΝΚΙΝ, ΝΤΑΒΙΝΤ ΝΤΙΓΚΣ

Αίθουσα:  3  //  Ώρες προβολής:  20:00, 22:25 

 Διάρκεια: 113 λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά

Υπόθεση:

Βασισμένο στο best seller των New York Times, το ΘΑΥΜΑ αφηγείται την συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν. Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια. Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

 

Εγώ ο κολοκυθάκης (Ελληνικά)

Είδος: Παιδική

Σκηνοθεσία: ΚΛΩΝΤ ΜΠΑΡΑ

Πρωταγωνιστούν: Τις φωνές του δανείζουν οι: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΑΡΑΠΙΔΗ, ΠΟΙΜΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

Αίθουσα:  4  //  Ώρες προβολής:  17:25* 

Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή 

Διάρκεια: 82 λεπτά

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπόθεση:

«Κολοκυθάκης» είναι το πολύ ιδιαίτερο παρατσούκλι αυτού του 9χρονου αγοριού. Η ιστορία του είναι μοναδική, αλλά τα συναισθήματα που προκαλεί μας αγγίζουν όλους. O Κολοκυθάκης μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο από τον ευγενικό αστυνομικό, Ρέιμοντ. Παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του Ρέιμοντ και των νέων του φίλων όμως, ο Κολοκυθάκης θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του. 

 

Μια χαρούμενη οικογένεια // Happy Family

Ποτέ μην κρίνεις κάποιον από την εμφάνιση του!

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία: ΧΟΛΓΚΕΡ ΤΑΠΕ

Αίθουσα:  1  //  Ώρες προβολής:  17:30* 

Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή 

Διάρκεια: 96 λεπτά

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπόθεση:

Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι.

Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο. Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Η ταινία «Μια Χαρούμενη Οικογένεια» είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller του βραβευμένου με Διεθνές Βραβείο Έμμυ Γερμανού σεναριογράφου και συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ. Στην Γερμανία το βιβλίο έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 αντίτυπα, ενώ ήδη έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και κυκλοφορεί σε πάνω από 30 χώρες. 

 

Γοριλομπελάδες // Snowflake the white gorilla (στα Ελληνικά)

Το να είσαι διαφορετικός σε κάνει και μοναδικό!

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Αίθουσα:  4  //  Ώρες προβολής:  17:30*

Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

Διάρκεια: 86 Λεπτά

Γλώσσα: Ελληνικά

Υπόθεση:

Ο Νιφάδας είναι πολύ γλυκός αλλά και πολύ ξεχωριστός, αφού είναι ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν! Κάτι που δεν ισχύει όμως για τους άλλους γορίλες του κήπου, που τον απορρίπτουν λόγω της διαφορετικότητας του… Ο Νιφάδας τότε θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει τα πάντα για να πάψει να είναι διαφορετικός! Με τη βοήθεια του καλύτερού του φίλου, ενός εκκεντρικού κόκκινου πάντα που ακούει στο όνομα Αιλούρ, ο Νιφάδας σχεδιάζει μια μυστική αποστολή να γλιστρήσει έξω από το ζωολογικό κήπο. Και τότε ξεκινούν οι… Γοριλομπελάδες! Και οι δύο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μάγισσες, επιστήμονες και πολλούς άλλους μπελάδες, χαρίζοντάς ατέλειωτες στιγμές γέλιου σε μικρούς και μεγάλους! 

 

Εγώ, ο απαισιότατος 3 // Despicable Me 3 (2D) ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Είδος: Κινούμενα Σχέδια 

Αίθουσα:  2  //  Ώρες προβολής:  17:35*

Με αστερίσκο (*) προβάλλεται μόνο Σάββατο και Κυριακή

Διάρκεια: 104 λεπτά

Γλώσσα: Αγγλικά

Υπόθεση:

Ο Γκρου έρχεται αντιμέτωπος με τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, έναν πρώην ανήλικο σταρ που μεγάλωσε και παθιάστηκε με τον χαρακτήρα που έπαιζε στα 1980. Αλλά υπάρχει και νέος, απροσδόκητος εχθρός για τον Γκρου, κι αυτός είναι ο χαμένος επί έτη δίδυμος αδελφός του, Ντρου. Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, και ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.

 

 • ΠΡΟΣΕΧΩΣ

12 STRONG

12 ΔΥΝΑΤΟΙ

Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΪ ΦΟΥΓΚΛΣΙΓΚ

Ηθοποιοί: ΜΑΙΚΛ ΣΑΝΟΝ, ΜΑΙΚΛ ΠΕΝΙΑ, ΚΡΙΣ ΧΕΜΣΓΟΥΟΡΘ

Η ταινία «12 Δυνατοί» θα μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με τις πιθανότητες εναντίον της.

 

DARKEST HOUR

Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ

Σκηνοθεσία: ΤΖΟ ΡΑΙΤ

Ηθοποιοί: ΓΚΑΡΙ ΟΛΝΤΜΑΝ , ΛΙΛΙ ΤΖΕΪΜΣ,  ΚΡΙΣΤΙΝ ΣΚΟΤ ΤΟΜΑΣ

 Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

     

TOP CAT BEGINS

ΓΑΤΟ…ΣΥΜΜΟΡΙΑ Η ΑΡΧΗ

Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους, γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του. Στην πορεία, οι ήρωές μας θα συναντήσουν μερικούς ακόμα απολαυστικούς γατο-χαρακτήρες: τον Τριζάτο, τον Ξεφτέρη, τον Τρομάρα και τον Σιου Σιου και μαζί θα φτιάξουν μια αξιολάτρευτη γατο…συμμορία, έτοιμη για πολλούς μπελάδες! 

Κινηματογράφος ΜΕΤΡΟΠΟΛ: Πρόγραμμα εβδομάδας 11-17 Ιανουαρίου

ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 11/01/2018 ΕΩΣ 17/01/2018

 • ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ 

 JUMANJI: ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ (JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:30 και 22:15 κάθε μέρα

20 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία «Jumanji», η περιπέτεια φαντασίας επιστρέφει με συναρπαστική δράση, νέες ιδέες και εξαιρετικό καστ: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ και Νικ Τζόνας! Μην τη χάσετε!

           Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν      Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Νικ Τζόνας

Όταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και μετατρέπονται στα άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Spencer γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης, ο αθλητής Fridge χάνει, όπως λέει ο ίδιος, «τα 60 πάνω εκατοστά του σώματος του» και γίνεται…Αϊνστάιν, η δημοφιλής Bethany μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Martha είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις. Για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, να ανακαλύψουν τι άφησε πίσω του ο Alan Parrish, είκοσι χρόνια πριν και να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τους εαυτούς τους. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα…

 

THE POST: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ (THE POST)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:45 και 22:30 κάθε μέρα

Ένα συναρπαστικό πολιτικό δραματικό θρίλερ που θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα Βραβεία Όσκαρ!!! Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο πολυβραβευμένος μάγος του σινεμά Στίβεν Σπίλμπεργκ («Το Άλογο του Πολέμου», «Μόναχο») ενώ πρωταγωνιστούν για πρώτη φορά μαζί σε ταινία οι επίσης πολυβραβευμένοι Τομ Χανκς («Forest Gump», «Ο Ναυαγός») και Μέριλ Στριπ («Σιδηρά Κυρία», «Mamma Mia!»)! Μην τη χάσετε!

     Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ        Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Σάρα Πόλσον, Άλισον Μπρι

Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια…

 

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΨΥΧΗ: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΛΕΙΔΙ (INSIDIOUS: THE LAST KEY)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22:30 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 2η εβδομάδα)

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή, η τέταρτη ταινία της επιτυχημένης σειράς ταινιών τρόμου «Insidious: Παγιδευμένη Ψυχή» που θα σας καθηλώσει στο κάθισμα σας! Μην τη χάσετε!

           Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ      Πρωταγωνιστούν: Τζος Στιούαρτ, Σπένσερ Λοκ, Άνγκους Σάμπσον

Η βετεράνος Δρ. Ελίζ Ρενιέ, η ευφυής παραψυχολόγος, πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει το πιο τρομαχτικό και προσωπικό της κυνήγι φαντασμάτων, μέσα στο δικό της σπίτι…

 

STAR WARS: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI (STAR WARS: THE LAST JEDI) (συνεχίζεται για 5η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19:15 σε Απλή Προβολή κάθε μέρα

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή έρχεται η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς!!! Η νέα επική περιπέτεια της σειράς «Star Wars», δύο μόλις χρόνια μετά το «Η Δύναμη Ξυπνάει», το οποίο άφησε σε αγωνία εκατομμύρια fans της σειράς σε όλο τον κόσμο! Η ταινία προβάλλεται σε Απλή Προβολή! Μην τη χάσετε!

      Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον   Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Ντράιβερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Κάρι Φίσερ, Μαρκ Χάμιλ

Στο «STAR WARS: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI» της Lucasfilm, η ιστορία των Skywalker συνεχίζεται καθώς οι πρωταγωνιστές του «Η Δύναμη Ξυπνάει» ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους γαλαξιακούς ήρωες, σε μια επική περιπέτεια που ξεκλειδώνει αρχαία μυστήρια της Δύναμης και τρομερές αποκαλύψεις για το παρελθόν…

 

ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ (FERDINAND) (συνεχίζεται για 4η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:30 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων από τους δημιουργούς των «Η Εποχή των Παγετώνων» και «Ρίο». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!

Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του…

 

COCO

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:15 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά (συνεχίζεται για 5η εβδομάδα)

Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Pixar Animation, δημιουργού μεγάλων επιτυχιών όπως «Toy Story», «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», «Ψάχνοντας το Νέμο» και «Μπαμπούλας Α.Ε.». Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά! Μην τη χάσετε!!!

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel…

 

ΠΑΝΤΙΓΚΤΟΝ 2 (PADDINGTON 2) (συνεχίζεται για 7η εβδομάδα)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 17:00 μόνο Σάββατο και Κυριακή στα ελληνικά

Ο Πάντινγκτον, ο πιο αγαπημένος αρκούδος στον κόσμο, επιστρέφει σε μία ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση ταινία, μόνο στα ελληνικά!

Ο Πάντινγκτον ζει πλέον ευτυχισμένος με την καινούρια του οικογένεια, τους Μπράουν, στο Ουίνζντορ Γκάρντενς. Κι ενώ ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για την θεία του τη Λούση, που κλείνει τα 100 της χρόνια, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στην αντικερί του κ. Γκρούμπεν. Όταν όμως το βιβλίο εξαφανίζεται, ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν ξεκινάνε ένα απίστευτο περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να λύσουν το μυστήριο…

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  2241028 400 – 28 401 ΑΠΟ 6:30 μ.μ.