ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Μεσαιωνική γιορτή κάστρου Κρητηνίας (ΡΟΔΟΣ) | Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ

 

Η μεσαιωνική γιορτή κάστρου Κρητηνίας έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία εννέα χρόνια και ο κόσμος που το γνωρίζει θέλει να αναβιώσει ξανά δύο μεσαιωνικές βραδιές στο επιβλητικό και όμορφα φωταγωγημένο κάστρο του χωριού με συναρπαστικό θέαμα από καλλιτέχνες ζογκλέρ με ακροβατικά και φωτιές, με ξιφομάχους ιππότες που κόβουν την ανάσα για το ποιος θα νικήσει και θα στεφθεί ιππότης, με το βασιλιά και τη βασίλισσα να παρακολουθούν το θέαμα και τον κόσμο συνεπαρμένο να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

 

Η μεσαιωνική γειτονιά αναβιώνει με τις γυναίκες του κάστρου να ασχολούνται με τις ετοιμασίες και τις παρασκευές παραδοσιακών φαγητών, τους μάγειρες να ανάβουν φωτιές και με τα τεράστια σκεύη να ετοιμάζουν στους επισκέπτες χιλιονόστιμους μεζέδες και τερψιλαρύγγια φαγητά. Οι μεσαιωνικές τυρόπιτες γίνονται ανάρπαστες ενώ το παραδοσιακό κατιμέρι με μέλι τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Θα προσφερθεί στον κόσμο δωρεάν σιταλευριά ή μελεκούνι που παρασκευάζεται επί σκηνής.

 

Η μπύρα θα ρέει άφθονη και ο ήχος της ζωντανής μεσαιωνικής μουσικής θα κάνει  τα όμορφα κορίτσια του κάστρου χαρούμενα που θα χορέψουν μπροστά στο βασιλιά και στον κόσμο. 

Ο παραμυθάς θα συνεπάρει τα παιδιά με το μεσαιωνικό αφήγημα του και τα παιδιά θα σηκώσουν ψηλά τα σπαθιά τους για να δείξουν στους ιππότες ότι θέλουν να γίνουν και αυτοί μελλοντικοί υπερασπιστές του κάστρου.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. η Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου σας προσκαλούν να ζήσετε αξέχαστες μεσαιωνικές στιγμές με τα παιδιά σας, τους συγγενείς σας ή τους φίλους σας στο κάστρο Κρητηνίας το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 19:00.

 

Θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για μεταφορά κόσμου. Τηλ. 6977 378 378

 

Καλή μεσαιωνική διασκέδαση!

"Χορός στα Λιμάνια του Κόσμου" απ'την Σχολή Χορού "Σοφία Μελισουργού | Κυριακή 25 Ιουνίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου (ΡΟΔΟΣ)

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ  ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΙΣΟΥΡΓΟΥ

"Χορός στα Λιμάνια του Κόσμου"

Κυριακή 25 Ιουνίου, ώρα: 21:00

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

 

Η Σχολή Χορού "Σοφία Μελισσουργού" ανεβάζει στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου την ενδέκατη επίσημη παράστασή της με τίτλο "Χορός στα Λιμάνια του Κόσμου" την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ. Η παράσταση είναι ένα θαλασσινό ταξίδι γεμάτο περιπλανήσεις σε μουσικά μοτίβα και ρυθμό σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Οι χορογραφίες φέρνουν το κοινό συνεπιβάτες σ' ένα παγκόσμιο ταξίδι χορού, εικόνων, ήχων και χρωμάτων. Εναλλαγές στο τοπίο της κουλτούρας σε κάθε λιμάνι, πειραματισμοί με βίντεο και αφήγηση, αλλά και ρυθμός και μουσική αξεδιάλυτα μαζί με τον χορό πλαισιώνουν τα είδη του : κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, musical theatre και hip hop, lyrical Jazz, Flamenco. Όπως μας έχει συνηθίσει, δηλαδή, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα , η Σχολή δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια στην κινησιολογική αισθητική και την ενέργεια του Χορού. Τα παιδιά, όπως πάντα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη σκηνή, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Με αριστουργηματικό τρόπο και χορευτικό κύρος ερμηνεύουν τις καλοδουλεμένες τους χορογραφίες με τη δύναμη της ψυχής τους . Ξεδιπλώνουν επί σκηνής την προσωπική τους παρουσία και απολαμβάνουν την καλλιτεχνική αναζήτηση, της αισθητικής, της πειθαρχημένης δουλειάς και την πραγματική χαρά της συμμετοχής στα δρώμενα της τέχνης του χορού. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται ο πολιτισμός και η πιστοποίηση της Τέχνης: στη χαρά του χορευτικού ταξιδιού και την κοινωνική προσφορά.

 

Στην παράσταση συμμετέχουν ως ειδικοί προσκεκλημένοι δύο καταξιωμένοι επαγγελματίες: η Γεωργία Θεοδοσίου, παλιά μαθήτρια της Σοφίας Μελισσουργού με υποτροφία από τη Σχολή, που πέτυχε στις εξετάσεις του Υπ. Πολιτισμού, επιλαχούσα επίσης στους σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Μιχάλης Σπυρίδης, performer και χορογράφος, μέλος των Dead Prezz κάτοχος διακρίσεων σε διαγωνισμούς και με συμμετοχές σε video clips, στο Διαγωνισμό της Εurovision με την ελληνική αποστολή (2011), στα Mad Μusic Αwards 2008, "Ελλάδα έχεις ταλέντο" (Νικητές 2009 ), X Factor (2011), Dancing with the Stars (2011), Greek Idol (2011) και αλλού.

 

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Θεατρική παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου" από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου

Φορέας: Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου

Τίτλος έργου: Το όνειρο ενός γελοίου

Είδος: Θεατρικός Μονόλογος (από το ομώνυμο Φανταστικό Διήγημα)

Συγγραφέας: Φιόντορ Ντοστογιέβσκη

Μετάφραση: Σωτήρης Γουνελάς

 

Σύνοψη: Τι σημασία έχει αν ήταν ένα όνειρο ή όχι, αφού εγώ είδα μια για πάντα την Αλήθεια! Μια εξομολόγηση του σύγχρονου Ανθρώπου, για τον εαυτό του, τους άλλους Ανθρώπους και την Κοινωνίας μας.

 

Χώρος: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Είσοδος: από Χρήστου Τσιγάντε

Ημέρα: Παρασκευή και Σάββατο, 23-24 Ιουνίου 2017

Ώρα: 20:30

Παίζει: Αρβανίτης Δημήτρης, μαθητής Δ τάξης του Εσπ. ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αρβανίτης Δημήτρης

Σκηνικά: Χατζηκαλημέρης Νίκος, Αρβανίτης Δημήτρης

Φωτογραφίες: Γραμματικοπούλου Αναστασία

Επιμέλεια Οπτικοασκουστικού Υλικού: Αρβανίτης Δημήτρης

Υπεύθυνοι Προγράμματος: Αμβροσιάδης Εμμανουήλ, Τσαπαντζάκη Μαρία

Συνδρομή Εκπαιδευτικών: Πέτρου Γεωργία, Σμιτ Σοφία, Χρήστος Σμυρλόγλου, Ιωάννης Σαββίδης

2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου

2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α ΑΝΑΒΙΩΣΗ 1996 - REGULARITY ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΟΧΗΣ

 

Ο Σύλλογος ΙΣτορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε), σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Ρόδου, διοργανώνει το "2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου" στις 24 και 25 Ιουνίου 2017.

 

Η εκδήλωση αφορά την αναβίωση της regularity διαδρομής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 1996 και αφορούσε την περιφερειακή διαδρομή του νησιού προς Καλαβάρδα, Μονόλιθο, Απολακιά, Καταβία, Λίνδο, Μασσάρη, Μαλώνα, Αφάντου, Φαληράκι με τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου Ρόδου. Για την ιστορία, την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του 1ου Ράλλυ Ρόδου κέρδισε ο Χρήστος Αποστολίδης με συνοδηγό την Βάσω Κυριαζή με Alfa Romeo Spider, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Γιώργου-Σοφίας Ζαλμά με Austin Cooper S και την τρίτη θέση οι Γιώργος-Αλεξάνδρα Καραπαναγιώτη με Alfa Romeo Spider 1300J. Συμμετέχοντες υπήρξαν πολλά ακόμα γνωστά ονόματα όπως ο Αντώνης Τζέν με το Saab 96 Sport με το οποίο είχε λάβει μέρος στο Ράλι Μόντε Κάρλο, στο ράλι Ακρόπολις της δεκαετίας του εξήντα αλλά και στο σιρκουί Ρόδου, ο γνωστός μας "Στρατισίνο" με Alfa Romeo Spider κ.α. Από το νησί της Ρόδου συμμετείχαν τα πληρώματα Δημητρίου-Ρούλας Ράπτη, Μιχαήλ Παλαιολόγου-Εμμανουήλ Ελευθερίου, Βασιλείου Κασάπη-Χρήστου Αθανασιάδη, Αντωνίου-Ελένης Μαυρομάτη, Γεωργίου Αθανασιάδη-Αγγελικής Στάγκα, Βασιλείου Παραπονιάρη-Θεολόγου Σχοινά, Μιχαήλ Μοντιάδη-Δημητρίου Σουλάκη, Αναστασίου Αρνά-Ανδρέα Χαλκιόπουλου και Πανταζή Χούλη-Νίκου Πουζουκάκη.

 

Η εκκίνηση του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α θα δοθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 από την πλατεία Δημαρχείου. Τα οχήματα αφού ολοκληρώσουν το γύρο της Ρόδου θα τερματίσουν ξανά στο ίδιο σημείο κατά τις 6 μ.μ. ενώ 2 ώρες μετά θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα.

 

Ο αγώνας της Κυριακής, 25 Ιουνίου 2017, δεν θα είναι το μόνο γεγονός που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι των οχημάτων εποχής. Το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθεί η αναβίωση της διαδρομής του ιστορικού σιρκουί της Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των οχημάτων του αγώνα στην πλατεία Δημαρχείου.

 

Στο 2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α μπορούν να πάρουν μέρος πιστοποιημένα ιστορικά οχήματα κατασκευής μέχρι την 31/12/1987 καθώς και οχήματα “youngtimer” κατασκευής από 1/1/1988 έως 31/12/1997.

 

Υποστηρικτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Rodos Palace Hotel, Blue Star Ferries, Q Brokers, Qube Energy Drink, Carpe Diem, Lindos ICEBAR, Fotis Graphics, Colorado, Παραδεισένιες Λιχουδιές Catering, Kanakis Sound & Lighting, ΒΑΠ, SILK OIL Αφοί Τσαγγαράκη και Tatakis Wines.

 

Η διοργάνωση του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου πραγματοποιείται σε αποκλειστική συνεργασία με τον Σύλλογο Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), τον Δήμο Ρόδου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ ως χορηγός και αθλοθέτης της εκδήλωσης και οποιοδήποτε δημοσίευμα στο οποίο αναφέρονται και άλλοι συνδιοργανωτές δεν ευσταθεί.

 

Πληροφορίες
στα τηλέφωνα του Συλλόγου ΙΣτορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α) τηλ 6972267800 κ. Θεοχάρης Αντώνης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε) στο 2102116583 και για την Ρόδο με τον κ. Κώστα (Χ) Χατζηχριστοδούλου στο τηλ 6947002417

Εκδήλωση στη Ρόδο με τον ακαδημαϊκό Κώστα Δουζίνα

Εκδήλωση στη Ρόδο με τον ακαδημαϊκό Κώστα Δουζίνα

 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7"  διοργανώνει, σε συνεργασία με το εργαστήριο Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ομιλία του ακαδημαϊκού Κώστα Δουζίνα.

Η ομιλία του κ. Δουζίνα (καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου / Διευθυντής του Birkbeck Institute for the Humanities / Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής / βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιά) έχει θέμα: 

«Το τέλος της Ευρώπης; Κόρμπιν, Μακρόν, Αριστερά».

 

Σύντομη παρέμβαση θα κάνει ο Γιώργος Κόκκινος (καθηγητής Ιστορίας & Διδακτικής της Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6/2017, στις 19.30, αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (κτίριο Κλέοβουλος) Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η "Σονάτα του Σεληνόφωτος" στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου "Το Δέντρο" (ΡΟΔΟΣ)

To Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στις 8.30 μμ το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ” σας προσκαλεί στη δροσερή ταράτσα του για μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, με την υπέροχη ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ

 

Θεατρική Ερμηνεία: Έφη Γιαννιού

Σκηνοθεσία: Μάριος Βερέττας

Μουσική επιμέλεια: Λεωνίδας Σακελλαρίδης

 

Είσοδος Δωρεάν

2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρόδου "Κι όμως ακόμη ονειρευόμαστε"

Μαθητές & μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ρόδου, συναντήθηκαν με ένα κοινό όνειρο... την ειρήνη.
Κόντρα στις φωνές που χαρακτηρίζουν τους νέους ως "γενιά του κινητού" υψώνουμε τη δική μας φωνή, λέμε όχι στην αδράνεια και πορευόμαστε καλλιτεχνικά!

Ελάτε λοιπόν μαζί μασ να μοιραστούμε το όραμα, γιατί η νέα γενιά..."μιλάει κι αλλιώς"!!!

 

Σάββατο 17 Ιουνίου

από τις 19:30 στην Πλατεία Δημαρχείου

H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει στη Ρόδο | Δείτε το πλήρες πρόγραμμα

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είχε πραγματοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία, τo 2008, 2009, 2010 (από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής το «Αμπερνάλλι») και το 2012 (από ομάδα εθελοντών) στη Ρόδο, αλλά όχι έκτοτε. Τώρα και πάλι, η ΕυρΗ Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει στη Ρόδο, και γιορτάζει μουσικά με συνολικά 16 εκδηλώσεις σε 10 σημεία από τις 21 έως και τις 25 Ιουνίου 2017. Η ΕΓΜ Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη. Κάθε χρόνο, σε όλη την Ευρώπη διοργανώνονται περισσότερες από 25.000 τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (50 το 2017).

Τον συντονισμό και διοργάνωση των φετινών εορτασμών για τη Ρόδο ανέλαβε το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, ο Δήμος Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

Στις 16 εκδηλώσεις της διοργάνωσης θα συμμετάσχουν περισσότερα από 24 σχήματα και συνολικά πάνω από 150 καλλιτέχνες, από νέους μαθητές και λάτρεις της μουσικής μέχρι καταξιωμένους μουσικούς και σχήματα. Μουσικά οι εκδηλώσεις καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών επιλογών, από κλασική μουσική, ελληνικό και ξένο τραγούδι μέχρι βυζαντινή μουσική, παραδοσιακά, ροκ και τζαζ, ενώ στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και θεατρικές, χορευτικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις, με κυρίαρχο το μουσικό στοιχείο. Το πρόγραμμα καταρτίσθηκε μετά από ανοικτό κάλεσμα των διοργανωτών. Η συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών είναι δωρεάν, όπως δωρεάν είναι και η είσοδος του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στη Ρόδο, έχει ως εξής:

 

Τετάρτη 21 Ιουνίου

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΟΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου – Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου

Μεγάλα μουσικά σχήματα. Ώρα έναρξης 19:00

Σύλλογος Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης»

Παραδοσιακό Εργαστήρι Ωδείου Α. Corelli «Της Παράδοσης Σεργιάνι»

Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Ρόδου

 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Μουσικός Μαραθώνιος για πιάνο+. Ώρα έναρξης 17:00

Γιώργος και Βασίλης Χατζηαντώνης

Memnune Young Piano Soloists

Χριστίνα-Μαρία Κώτη

«Ένα ταξίδι στο Ελληνικό Τραγούδι» από το Ωδείο A. Corelli

 

ΟΔΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ (Πλάτανος) σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Η μουσική στο δρόμο. Ώρα έναρξης 18:30

«Μελωδικές Περιπλανήσεις» με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ρόδου

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Η μουσική στο δρόμο. Ώρα έναρξης 19:30

Μπάντα Δρόμου – Σύνολο Κρουστών Νίκου Χασάπη – Μουσικό Σχολείο Ρόδου

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Rock / Κιθάρα. Ώρα έναρξης 19:00

Επίδειξη κιθαριστικής δεξιοτεχνίας - Τσέλιος Σάββας – Ωδείο Corelli

Επίδειξη κιθαριστικής δεξιοτεχνίας - Χαστάς Γαβριήλ – Ωδείο Corelli

"Γνωστές μελωδίες σε σόλο κιθάρα" - Άγγελος Χατζηδημητρίου – Ωδείο Corelli

“Led Zeppelin - Stairway to heaven" - Γλενή Νώντας & Παπαμιχαήλ Σταμάτης – Ωδείο Corelli

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Πιάνο. Ώρα έναρξης 18:00

Μαθητική συναυλία (πιάνου) Ωδείου Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Τάξεις: Α. Σπανού-Σ. Χατζηστρατή

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Μουσική και ποίηση. Ώρα έναρξης 20:00

Μουσικολογοτεχνική βραδιά με τη συμμετοχή των μελών της ομάδας δημιουργικής γραφής του ΔΚΣΜΡ-ΔΟΠΑΡ «Αγέρι γραφής» που θα διαβάσουν πρωτότυπα δικά τους λογοτεχνικά αποσπάσματα με τη συνοδεία μουσικών κομματιών από Ιταλούς συνθέτες τα οποία θα ερμηνεύσουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

 

ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ σε συνεργασία με Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ), Δ.Ο.Π.ΑΡ., Δ/νση Τουρισμού Δήμου Ρόδου και Γραφείο Αποδήμων Ροδίων Δήμου Ρόδου

Θεατρική παράσταση με παραδοσιακά στοιχεία. Ώρα έναρξης 20:30

«Εκκλησιάζουσες» Διασκευή αρχαίας κωμωδίας αφιερωμένη στη Ροδίτικη Ομογένεια

Σκηνοθεσία: Κ. Τρέχα, Σενάριο: Μ. Αϊβάζη – Ζαγόρα, Χορωδία: Φλ. Πελεκάνου, Χορευτικό: Ι. Φτάκλας.

 

ΤΡΟΥΛΟΣ (Μανδράκι) σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Η μουσική στο δρόμο. Ώρα έναρξης 20:00

Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλυθιών

 

ΤΡΟΥΛΟΣ (Μανδράκι) σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Χορός - Λάτιν. Ώρα έναρξης 22:00

Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο (Milonga) με την ομάδα El Abrazo Den Tango

Πέμπτη 22 Ιουνίου

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ σε συνεργασία το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Ευρωπαϊκή Μουσική. Ώρα έναρξης 20:00

Συναυλία με μαθητές και σύνολα Ευρωπαϊκών Οργάνων.

 

Παρασκευή 23 Ιουνίου

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΟΥ σε συνεργασία με την 95 ΑΔΤΕ

Jazz μουσική. Ώρα έναρξης 21:00

Ομάδα Jazz της Μουσικής Εθνοφυλακής της 95 ΑΔΤΕ

 

Σάββατο 24 Ιουνίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ σε συνεργασία με το Ωδείο A. Corelli

Ετήσια Μαθητική Εκδήλωση. Ώρα έναρξης 17:30

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ σε συνεργασία το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Ευρωπαϊκή Μουσική. Ώρα έναρξης 20:00

Συναυλία με μαθητές και σύνολα Ευρωπαϊκών Οργάνων.

 

Κυριακή 25 Ιουνίου

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ σε συνεργασία με το Ωδείο A. Corelli

Ροκ και Λαϊκό. Ώρα έναρξης 17:30

Μαθητική Συναυλία με αφιερώματα στη Ροκ μουσική και τον Γιώργο Ζαμπέτα

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Αιγαίο TV, Radio 1, Στο Κόκκινο Ρόδος, Be Local @ Rhodes, Λωτός, Black Monday, Flust.gr, rodosevents.gr, tranzistoraki.gr, rhodes.com.gr

 

Ακολουθήστε την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Facebook: https://www.facebook.com/EuropeanMusicDayRhodes/

 

Δείτε το διαδραστικό χάρτη με όλες τις εκδηλώσεις: http://ow.ly/PTSD30cDZr5

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ιουνίου στη Σορωνή (ΡΟΔΟΣ)

Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, η μία λαογραφικού και η άλλη σύγχρονου ενδιαφέροντος, διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», στις 23 και 25 Ιουνίου αντίστοιχα.

 

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, παραμονή του Άη Γιάννη Κλήδονα (Καλαφουνιάρη), θα είμαστε όπως κάθε χρόνο στο Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής Ρόδου. Θα υπάρχουν παραδοσιακά εδέσματα, κερασμένα από νοικοκυρές του χωριού και μέλη του συλλόγου μας, θα κάψουμε τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια και στις 20:00 οι παιδικές ομάδες παραδοσιακών χορών θα παρουσιάσουν χορούς του τόπου μας. Αναβιώνει το γνωστό έθιμο με τις φωτιές του Άη Γιάννη, αφού στήνεται μια μεγάλη φωτιά στην οποία καίγονται και τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, πάνω από την οποία πηδάνε όλοι, μικροί και μεγάλοι.

 

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 19:30 στο προαύλιο της Στέγης του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια παράσταση των παιδικών ομάδων σύγχρονων χορών.

 

Περισσότερα νέα για τις δράσεις μας μπορείτε να παρακολουθείτε στις ιστοσελίδες μας: ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli, youtube.com/ampernalli. E-mail: ampernalli@gmail.com.

Η Γιορτή Κλήδονα στην Παστίδα (ΡΟΔΟΣ)

Ο Κλήδονας είναι ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Στην εποχή του Ομήρου χρησιμοποιούσαν τη μαγεία του Κλήδονα για να μαντέψουν τα μελλούμενα.

 

Μια από τις πολλές εκδοχές η λέξη «Κλήδονας» προέρχεται από τη λέξη κλειδί που ανοίγει και κλείνει το κουτί της τύχης, εξ ου και η μαντινάδα:

«Κλειδώσετε τον κλήδονα με δόξα και με χάρη

Κι απού ‘χει μήλο κόκκινο ταχυτέρου (αύριο) να το πάρει»

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «ΚΑΜΑΡΙ» σας προσκαλεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το έθιμο του Κλήδονα.

 

Τη γιορτή θα ανοίξουν τα παιδικά και τα εφηβικά τμήματα χορού του Συλλόγου μας, στη συνέχεια θα κάψουμε τα στεφάνια μας σύμφωνα με το έθιμο και τέλος θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε με την ορχήστρα μας «ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ» σε νησιώτικους, κρητικούς και λαϊκούς ρυθμούς.

3ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας στον Κινηματογράφο Παλλάς (ΡΟΔΟΣ)

Ο Όμιλος «cine-εκπαίδευση», στο πλαίσιο των δράσεων του με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιήσει το 3ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας στις 15 & 16 Ιουνίου 2017, στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση και προβολή ταινιών Μικρού Μήκους, προϊόντα δημιουργικών δραστηριοτήτων μαθητικών κινηματογραφικών ομάδων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ρόδου. Στο 3ο Φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή και κινηματογραφικές ομάδες από Χάλκη, Κάρπαθο και Κω, αλλά και εκτός Δωδεκανήσου, από την Ποσειδωνία της Σύρου.

 

Με τη δράση αυτή ο Όμιλος επιδιώκει να ενισχύσει και να ενθαρρύνει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, που στοχεύουν στην αξιοποίηση του Οπτικοακουστικού Μέσου στο σχολείο ως παιδαγωγικού εργαλείου, για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και την Κινηματογραφική Παιδεία. Να προβάλει τις ποικίλες κινηματογραφικές μαθητικές δραστηριότητες και να τις γνωστοποιήσει στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.

 

Θα προβληθούν είκοσι δύο κινηματογραφικές/ψηφιακές μαθητικές δημιουργίες από αντίστοιχες σχολικές κινηματογραφικές ομάδες. Το πρόγραμμα του διημέρου θα εμπλουτιστεί και με την προβολή επιλεγμένων και βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κινηματογραφικής δημιουργίας για νέους.

 

Θα απονεμηθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλες τις ομάδες καθώς και δώρα- έκπληξη στους διακριθέντες και τυχερούς….

Ώρα έναρξης και τις 2 ημέρες 18.30. Είσοδος ελεύθερη.

 

Χορηγός του 2ήμερου Φεστιβάλ είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΡΟΔΟΥ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΜΑΙΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

.

Χορηγοί επικοινωνίας οι τοπικοί ρ/σ: «Στο κόκκινο Ρόδου 103,7», «Παλμός 99,5» «Notos News 97,8».

Ευχαριστούμε για την προβολή της εκδήλωσης τη δημόσια ραδιοφωνία «ΕΡΑ Ρόδου», το ρ/σ «Λυχνάρι 91,4» και τους ιστότοπους «Rodosevents» και «tranzistoraki».

 

Λίγα λόγια για τον Όμιλο

Ο «Όμιλος cine-εκπαίδευσης, νεοσύστατος φορέας που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ρόδου πριν πέντε χρόνια, αξιοποιώντας την πλούσια παρακαταθήκη κινηματογραφικών δράσεων στο νησί μας (διεθνές φεστιβάλ ecofilms, παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα ecokids, πολυποίκιλες δράσεις κινηματογραφικής λέσχης Ρόδου «Θέασις», Cine- Science του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλων συλλογικοτήτων) και στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων με άξονα τα οπτικοαουστικά μέσα στην εκπαίδευση και την κινηματογραφική παιδεία.

Το πλαίσιο των δραστηριοτήτων της κινείται στους παρακάτω άξονες:

Προβολές, αναλύσεις και συζητήσεις κινηματογραφικών ταινιών μέσα από εκπαιδευτικά βιωματικά κινηματογραφικά εργαστήρια από επαγγελματίες του κινηματογράφου, με στόχο οι συμμετέχοντες/ουσες να αποκτήσουν τα βασικά εργαλεία για την κατανόηση της ιδιαίτερης κινηματογραφικής γλώσσας.

Αξιοποίηση του οπτικοακουστικού μέσου στο σχολείο και την οικογένεια, ως παιδαγωγικού εργαλείου για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες στη διδασκαλία και τη μάθηση.

Διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων για την παραγωγή στο σχολείο ταινιών μικρού μήκους, φαντασίας, ντοκιμαντέρ, κινούμενων σχεδίων.

https://www.facebook.com/omiloscine.ekpaideysh?ref=ts&fref=ts

 

Η συντονιστική ομάδα

Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Γκοτζογιάννης Λευτέρης

Ζέππου Αναστασία

Ορφανός Στέλιος

Πρέπη Ανδρομάχη

Σπανός Πέτρος

Στογιάννης Σπύρος

2η Ποδηλατική Βόλτα απ'τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» σας προσκαλεί στη 2η ποδηλατική βόλτα που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 θα γίνει ο γύρος του κάστρου με αφετηρία το Ακταίον και ώρα αναχώρησης 18:00.

 

Για τα παιδιά θα υπάρχουν σημεία δημιουργικής απασχόλησης κλόουν και ΔΩΡΕΑΝ Face Painting.

 

Μετά το τέλος της διαδρομής θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν μπλουζάκια (5€ κόστος) του Συλλόγου καθημερινά από το γραφείο (εντός Νοσοκομείου Ρόδου) ή στο Ακταίον την ημέρα της εκδήλωσης.

Γνωρίζοντας το Stop Motion Animation: Βιωματικό εργαστήριο για την αξιοποίηση της κινούμενης εικόνας στην εκπαιδευτική διαδικασία. (ΡΟΔΟΣ)

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ STOP MOTION

     H Κινούμενη Εικόνα (Animation) και

     η Παιδαγωγική Αξιοποίηση της

 

Γνωρίζοντας το Stop Motion Animation: Βιωματικό εργαστήριο για την αξιοποίηση της κινούμενης εικόνας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Εργαστήριο «Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση» οργανώνει επιμορφωτική δράση για την ανάδειξη του stop motion animation σαν διαθεματικό εκπαιδευτικό εργαλείο.

 

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, ώρα 11:30, Κτίριο Κλεόβουλος 1ος όροφος

Επιμορφωτές: Λοΐζος Σοφός, Καθηγητής ΠΤΔΕ - Λιάμης Θεόδωρος, Καθηγητής Πληροφορικής

 

Περιεχόμενο

Η δημιουργία μιας ταινίας animation είναι μια σύνθετη διαδικασία όπου συνδυάζονται ποικίλες δεξιότητες. Η μεταφορά της στην εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη ομαδικοσυνεργατικών τεχνικών διδασκαλίας αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε μαθητή. Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει το μαθητή να εμπλακεί σε μια δημιουργική διαδικασία μάθησης και στην επίλυση προβλημάτων ενεργοποιώντας ποικίλες πλευρές της νοημοσύνης του.

 

Πρόγραμμα

Η επιμορφωτική δράση του εργαστηρίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα περιεχόμενα:

11:30 – 12:00

Γνωριμία και εξοικείωση με την τεχνική Stop Motion.

Παρουσίαση τεχνοτροπιών και Υλικοτεχνικής υποδομής.

12:00 – 12:15

Αξιοποίηση σκηνικού και φωτισμός.

12:15 – 12:45

Επεξεργασία βίντεο (μονταζ). 

12:45 – 13:00  Διάλειμμα

13:00 – 15:00

Βιωματική προσέγγιση , δημιουργία ταινιών animation αξιοποιώντας την τεχνική Stop Motion.

15:00 – 15:30

Προβολή και συζήτηση πάνω στις δημιουργίες.

 

Συμμετοχή

Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος 20 εκπαιδευτικοί. Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο tsarpa@aegean.gr έως τις 18 Ιουνίου. Θα επιλεγούν οι πρώτοι 20 εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος θα επαναληφθεί το βιωματικό σεμινάριο.  Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν, εάν το επιθυμούν, δικό τους υλικοτεχνικό εξοπλισμό πχ. laptop, καταγραφικά μέσα (φωτογραφική μηχανή, κινητό κλπ), τρίποδο, υλικό κατασκευών προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν και να εξοικειωθούν μαζί του. 

"Με Μπλε και Φως" απ'την σχολή χορού "Βίκη Φερδεκλή" (ΡΟΔΟΣ)

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

ΒΙΚΗ ΦΕΡΔΕΚΛΗ

 

Με Μπλε και Φως

 

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ώρα: 20:45

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

 

Γενική είσοδος: 7 Ευρώ

μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο "Save An Angel"

"Ο Χορός στην Έβδομη Τέχνη", παράσταση από τη σχολή χορού "ΕΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ" (ΡΟΔΟΣ)

Η Σχολή Χορού "EΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ" παρουσιάζει την παράσταση "Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΕΧΝΗ" Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου στις 9 το βράδυ.

 

Ο χορός στον κινηματογράφο, από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα έχει δυνατή παρουσία και έχει αφήσει το δικό του στίγμα. Με αφετηρία τη σχέση αυτή και με μουσικές παρμένες από χορευτικές σκηνές σε ταινίες που έχουν αφήσει εποχή, όλα τα παιδιά της σχολής, μικρά και μεγάλα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής.

 

Συμμετέχουν οι Θεατρικές Ομάδες "ΑΝΕΜΗ" της Μαρίας Μανιώτη.

Εκδήλωση της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, στο Κτήμα Λίνδος, για τη στήριξη των άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών (ΡΟΔΟΣ)

Μια όμορφη εκδήλωση για καλό σκοπό, από την Δωδεκανησιακή Μέλισσα, προγραμματίζεται την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30. στο Κτήμα Λίνδος στα Βλυχά.

 

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με ξεχωριστές γευστικές επιλογές, τον μπουφέ θα επιμεληθεί ο σεφ και η ομάδα του στο Κτήμα Λίνδος, με ζωντανή απαλή μουσική και θέα που κόβει την ανάσα στην υπέροχη θάλασσα των Βλυχών και στη Λίνδο. Μια ιδέα για το όμορφο περιβάλλον θα βρείτε στο www.ktimalindos.com. Ξεχωριστή απόδραση, καλοκαιρινή συνεύρεση  και χαρούμενη παρέα όπως μόνο η Δωδεκανησιακή Μέλισσα οργανώνει. Για την καλύτερη προετοιμασία παρακαλούμε στην έγκαιρη ειδοποίηση έως Κυριακή βράδυ, στα τηλ 6942 234 448 Φαίδρα Στρατή, 6942 234 44 Άννα Χαρίτου. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι σταθερά η στήριξη των άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών. Στόχος είναι να ενισχύσουμε την υποτροφία για ένα φοιτητή, σε κρίσιμη οικονομικά περίοδο.

Το σωματείο είναι ίσως το παλαιότερο στνη Δωδεκάνησο αφού συστάθηκε πριν την Ενσωμάτωση αρχικά για τον ιερό αυτό σκοπό και στη συνέχεια για τις ανάγκες του σημερινού σκοπού. Η όμορφη ιστορία έχει ως εξής: Το 1931 η Αντιγόνη Ζουρούδη ίδρυσε στην Αθήνα ένα γυναικείο πατριωτικό Σωματείο, την ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ, με μέλη Δωδεκανήσιες της Αττικής, με σκοπό να προβάλλουν το Δωδεκανησιακό Ζήτημα δηλ την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό, την εποχή εκείνη, όργωναν την Ελλάδα και μιλούσαν σε σχολεία και τοπικές κοινωνίες προετοιμάζοντας και ενημερώνοντας΄.

Μετά την Ενσωμάτωση, το Σωματείο  θέσπισε  και μέχρι σήμερα χορηγεί υποτροφίες  για την τριτοβάθμια εκπαίδευση φοιτητών, δωδεκανησιακής καταγωγής. Η υποτροφία ανέρχεται σε 1.800 € το χρόνο και τα έσοδα προέρχονται από συνδρομές μελών ( 20 € το χρόνο),  δωρεές , χορηγίες   και έσοδα εκδηλώσεων.

Στη Ρόδο λειτουργεί Παράρτημα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας. Ιδρύθηκε το 1986, διοικείται από  Τοπική Επιτροπή και ομάδα συνεργασίας που αποτελείται από τις : Άννα Χαρίτου, Φαίδρα Στρατή, Μαίρη Παρασκευά, Ντίνα Μαχαιρίδη. Έχει περί τα 150 μέλη, γυναίκες και άνδρες ως «αρωγά» μέλη.  Σε  κάθε κάλεσμα για την ενίσχυση των άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών, η Ροδιακή κοινωνία δίνει απλόχερα και με μεγάλη ευαισθησία το παρόν και παίρνει ένα μεγάλο χαμόγελο και ευχαριστώ από τα νέα παιδιά που στηρίζονται. Είμαστε σίγουροι ότι η καλοκαιρινή συνάντηση της Δωδεκανησιακής Μέλισσας στο Κτήμα Λίνδος, την Τρίτη 13 Ιουνίου, θα καλύψει τους στόχους για μια χαλαρή, ανέμελη συνέρευση που μας λείπει πολύ και συνάμα την εξασφάλιση της χορηγίας για ένα ακόμη παιδί που φοιτά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παιδική Θεατρική παράσταση "Η Χιονάτη Χάμστερ" στον Πνευματικό Κέντρο Κρέμαστής (ΡΟΔΟΣ)

Στα  πλαίσια  της    δράσης  του  συλλόγου μας  για τον πολιτισμό  της  περιοχής μας ο σύλλογός μας  έχει ανεβάσει   πέντε  έργα  Κρεμαστενή  πεθερά  Ν.1 ΚΑΙ  Ν. 2. ΚΡΕΜΑΣΤΕΝΈΣ ΜΠΙΖΙΝΕΣ. –ΚΟΛΠΟ –ΓΚΟΛΦΟ.

Η παιδική μας ομάδα ανέβασε τον Αγιο –βασίλη κοκινοσκουφίτσα και τώρα  ανεβάζουνε το έργο ΧΙΟΝΑΤΗ ΧΑΜΣΤΕΡ  της Κυρ.  Μαρία  Ν.  Κίτρα  και  σε σκηνοθεσία   Σουσάνα Καρδούλια στις 23 και 24 Ιουνίου  στο Πνευματικό Κέντρο  Κρεμαστής και ώρα  8 .μ.μ  τιμή    (3)   ευρώ    για     ενίσχυση   του  συλλόγου  μας. 

 

 

Η παρουσία σας  θα  μας  δώσει   ιδιαίτερη χαρά.

Το Θέατρο Ανάποδα διοργανώνει έκθεση κούκλας στην Πύλη D’Amboise στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Ο Μαγικός Κύκλος

 

Το Θέατρο Ανάποδα διοργανώνει έκθεση κούκλας με πρωταγωνιστές τις κούκλες των παραστάσεων του, αλλα και κούκλες οι οποίες δεν έχουν εμψυχωθεί ακόμη και ψάχνουν κουκλοπαίκτες.

 

9, 10 και 11 Ιουνίου στην Πύλη D’Amboise στην Μεσαιωνική Πόλη.

 

Παρασκευή 9 Ιουνίου

Έκθεση Κούκλας 11:00 – 14:00, 18:30 – 20:30

Παρουσίαση της δουλειάς του Θεάτρου Ανάποδα στον μαγευτικό χώρο του Κουκλοθεάτρου.

«Ο Κροκόδειλος και το Παιδί» 19:30

Αφήγηση παραμυθιού με επι τόπου εικονογράφηση, Ένα παραδοσιακό παραμύθι απο την Αφρική μεταφερόμενο στον χώρο με ψηφιακά μέσα, κατάλληλο από 8 ετών και άνω.

 

Σάββατο 10 Ιουνίου

Έκθεση Κούκλας 11:00 – 14:00, 18:30 – 20:30

Παρουσίαση της δουλειάς του Θεάτρου Ανάποδα στον μαγευτικό χώρο του Κουκλοθεάτρου.

Περιπλάνηση με παραμύθια 11:30

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων*

Περιπλάνηση στα άγνωστα στενά της Παλιάς Πόλης με στάσεις σε κρυμμένες πλατείες για παραμύθια (μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας κολατσιό και νερό για να μην χάσετε ούτε λεπτό απο την μεγάλη βόλτα).

Παιχνίδι, Ο Θησαυρός του Κουγιούμπαμπα Μι 19:00

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων*

Ένα παιχνίδι φτιαγμένο για όποιον ξέρει να μεταφράζει Πειρατικούς χάρτες. Ένα παιχνίδι φτιαγμένο με τα υλικά της περιπέτειας, με ζάρι και κουτιά, με κρυμμένα υλικά και αντικείμενα για να βρούμε τη λύση του μυστηρίου. Γιατί ο Κάπτεν Λούσι ενώ ξέρει που είναι ο Θησαυρός δεν έχει πάει ακόμη να τον πάρει?

 

Κυριακή 11 Ιουνίου

Έκθεση Κούκλας 11:00 – 14:00, 18:30 – 20:30

Παρουσίαση της δουλειάς του Θεάτρου Ανάποδα στον μαγευτικό χώρο του Κουκλοθεάτρου

«Ο Κροκόδειλος και το Παιδί» 19:30

Αφήγηση παραμυθιού με επι τόπου εικονογράφηση, Ένα παραδοσιακό παραμύθι απο την Αφρική μεταφερόμενο στον χώρο με ψηφιακά μέσα, κατάλληλο από 8 ετών και άνω.

 

*Για κρατήσεις θέσεων τηλεφωνήστε στο 6979620946 ή γράψτε στο theatroanapoda@gmail.com

"Η παράσταση συνεχίζεται" από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» | Τελευταίες παραστάσεις 3 & 4 Ιουνίου

"Η παράσταση συνεχίζεται" για τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», με την γνωστή κωμωδία του Ρικ Άμποτ να σηκώνει αυλαία και να μαρτυράει το παρασκήνιο μιας θεατρικής παράστασης και όλα τα ευτράπελα που ακολουθούν μέχρι και την επίσημη πρεμιέρα.

Μία σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων, όπου η δράση ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια των προβών για την παράσταση ενός αστυνομικού θρίλερ. Πέραν από τους αδέξιους ηθοποιούς η κατάσταση επιβαρύνεται και από τις διαρκείς αλλαγές που επιφέρει στο κείμενο η ονειροπαρμένη συγγραφέας του.

Ένα έργο που προβάλλει όλη την επίπονη αλλά και δημιουργική προετοιμασία μιας παράστασης, τις πρόβες αλλά και το τρακ των ηθοποιών λίγο πριν την πρεμιέρα. Οδηγίες και παρατηρήσεις, λάθη και παραλείψεις των προβών επαναλαμβάνονται με παραπλήσια μορφή, ενώ στη πρεμιέρα η νέα τροπή που έχει πάρει το έργο δε θυμίζει σε τίποτα από το σενάριο που είχε γράψει η συγγραφέας.

Ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας που υπηρετεί έντεχνα το «θέατρο εν θεάτρω», θέλοντας να εισάγει τον θεατή στην θεατρική δραστηριότητα και σε ότι κρύβεται πίσω από αυτή.

Χορηγοί φιλοξενίας: Παραδοσιακό Κατάλυμα Κούκος, Memphis barbeque grill, Εστιατόριο Λουκία, Μεζεδοπωλείο Μπακαλόγατος.

 

Παραστάσεις στη Σορωνή και στη Ρόδο, με ελεύθερη εισφορά εισόδου:

Σαβ/κο 27-28/5, στις 21:00, στο Θεατράκι Γυμνασίου Σορωνής και

Σαβ/κο 3-4/6, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ.

 

Σκηνοθεσία, διασκευή κειμένου: Βίκυ Θεολόγη.

Παρουσίαση βιβλίου "Η «ΔΥΣΚΟΛΗ» Ευρώπη" του Σωτήρη Ντάλη στο Sissitio (ΡΟΔΟΣ)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Οι Εκδόσεις Παπαζήση έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Ντάλη

Η «ΔΥΣΚΟΛΗ» Ευρώπη σε αναζήτηση της Νέας Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00

στο Sissitio (Σωκράτους και Ιπποδάμου 179, Ρόδος)

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο:

Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Θα προλογίσει και θα συντονίσει την εκδήλωση η Έλενα Γιαννίκη, Δικηγόρος, Ειδικευθείσα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως

Παρουσίαση βιβλίου "Ο μικρός πρίγκιπας" της Λίζας Κόντου στη Ρόδο

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών του ΔΟΠΑΡ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του βιβλίου της ποιήτριας Λίζας Κόντου "Ο μικρός πρίγκιπας" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΔΚΣΜΡ. Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Χαρά Κόντου και θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο από την ομάδα "Ανέμη" της Μαρίας Μανιώτη.

 

Σας περιμένουμε.

 

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α, 851 33 Ρόδος

Τηλ.: 22410 32510, 32520

Fax: 22410 32455 

Η Ηρώ στο Ακταίον (ΡΟΔΟΣ)

Η Ηρώ έρχεται στη Ρόδο, στο Ακταίον, φέρνοντας μαζί της έναν νέο δίσκο & ένα «ακουστικό» πρόγραμμα με αναφορές πολυποίκιλες σε διαφορετικές δεκαετίες, σε διαφορετικά είδη, σε πολλές γλώσσες, αλλά με μία αίσθηση. Αυτήν της «Αrtista».

Με τραγούδια που η ίδια έχει αγαπήσει πολύ μέσα στα χρόνια και υψηλούς «προσκεκλημένους», όπως η Έλλη Λαμπέτη, η Whitney Houston, ο Γιώργος Μαρίνος, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Στέφανος Κορκολής, η Yasmin Levy, η Μαρινέλλα, ο Μίμης Πλέσσας και άλλοι πολλοί, η Ηρώ είναι έτοιμη να μοιραστεί με το αγαπημένο της κοινό συναισθήματα και μυστικά – όπως άλλωστε κάνει τόσα χρόνια!

Τηλ. κρατήσεων: 6942943436

Είσοδος Ελεύθερη

Ο διάσημος αστροφυσικός Δημήτρης Νανόπουλος στη Ρόδο

Το Studium Generale 2017 κλείνει με Big Bang!

 

Το Studium Generale 2017, η δημοφιλής σειρά ομιλιών που διοργανώνεται από τη Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), κάλυψε και φέτος ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: παρουσίασε τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας, υπερασπίστηκε το δικαίωμα σε μια όμορφη πόλη, ανέλυσε τις πολλαπλές προκλήσεις και κρίσεις της Ευρώπης και αποκάλυψε τους ενάλιους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής μας. Και όπως πάντα από διακεκριμένους και εμπνευσμένους ομιλητές. Το Studium Generale 2017 θα κλείσει στις 10 Ιουνίου με ένα “Big Bang” και τον παγκοσμίως γνωστό αστροφυσικό - μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Διακεκριμένο Καθηγητή Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Τexas A&M University, College Station Δημήτρη Νανόπουλο με τίτλο ομιλίας "Στον τρίτο βράχο από τον Ήλιο".

"Ο πλανήτης Γη είναι απλώς "ο τρίτος βράχος από τον Ήλιο", όπως λένε οι Αμερικανοί φυσικοί. Για να δημιουργηθεί αυτό το αστρικό σύστημα στην περιοχή μας, εξερράγη ένα "αστέρι" και από τα θραύσματα, τα "βράχια" του, φτιάχτηκαν οι πλανήτες. Το καθοριστικό γεγονός για την εμφάνισή μας, ήταν απλούστατα, το ότι έτυχε "ο τρίτος βράχος από τον Ήλιο" να βρεθεί στη σωστή απόσταση από αυτόν ώστε να δημιουργηθεί ζωή. Αν ήμασταν είτε λίγο πιο κοντά είτε λίγο πιο μακριά από την μπάλα της φωτιάς και ακτινοβολίας που ονομάζεται Ήλιος, δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπτυχθεί ζωή με τη μορφή και τα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε.(...)”

Όμως η ομιλία του Δημήτρη Νανόπουλου δεν θα είναι για δύσκολα και περίπλοκα θέματα αστροφυσικής αλλά θα αφορά “τη ζωή, την επιστήμη κι άλλα παράλληλα σύμπαντα”. Πρόκειται για μια προσωπική εξιστόρηση του “ελληνικού ονείρου” που έζησε ο ομιλητής. Ξεκίνησε από το Χαρβάτι της Αττικής (σημερινή Παλλήνη) και έφτασε να συμμετέχει στις σπουδαιότερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα - ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι πρωτεργάτης στη μέθοδο αναζήτησης του “Σωματιδίου του Θεού” ή “Σωματιδίου Χιγκς” και μάλιστα όταν το 2013 ο Πίτερ Χιγκς τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψή του αυτή έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή του Δημήτρη Νανόπουλου.

Γευσιγνωσία οίνου από την EMERY

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση και γευσιγνωσία οίνου από την EMERY για να γιορτάσουμε τα πέμπτα γενέθλια του Studium Generale καθώς και το κλείσιμο του φετινού προγράμματος. Μια καλή ευκαιρία να απολαύσουμε τα καλύτερα κρασιά που παράγει η Ρόδος.

Τόπος, ώρες & είσοδος

Η ομιλία θα φιλοξενηθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου στις 10 Ιουνίου και ώρα 20:00.

 

- Συμμετοχή 5 ευρώ –

 

Το Studium Generale 2017 διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και με χορηγούς: AEGEAN AIR, BEST WESTERN PLAZA HOTEL, ΟΙΝΟΘΗΚΗ ΕΜΕRY, CALCEIS PENNATIS, K& Β TRAVEL AFANDOU, DATA SYSTEMS ΚΑΔΗΣ -ΠΡΕΣΒΥΡΗΣ, ΕLECTRA PALACE, ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑ, DODEKANISOSSEAWAYS-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ, SEMIRAMIS CITY HOTEL. 

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου για την ευγενική παραχώρηση της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Το θεατρικό έργο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ: «Απαγορεύεται η μουσική» στη Ρόδο | 2 τελευταίες παραστάσεις στον Πολυχώρο Χαραυγή!

Το θεατρικό έργο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ: «Απαγορεύεται η μουσική» ταξιδεύει στη Ρόδο όπου θα πραγματοποιήσει παραστάσεις στα σχολεία και σε χώρους πολιτισμού.


Πού θα μας βρείτε:

Τα Σαββατοκύριακα 20, 21 & 27, 28 Μαΐου, στις 18:00
Πολυχώρος Χαραυγή (Δημοκρατίας 50, Ιαλυσός, Πληροφορίες: 22410.91670)

 

Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 18:00
Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ (Δημοκρατίας 13, Ρόδος, Πληροφορίες: 22410.24475)

--------------------------------------------------------------------

 

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική είναι παντού!

Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Κοιλάκος

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων ένας στρυφνός, και πειθαρχημένος κύριος, ζει μια απολύτως… αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν, στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής! Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά, την ίδια ώρα που ο νεαρός μαέστρος, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην καθόλα αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!

Το κείμενο υπογράφουν οι συγγραφείς 'Aγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος, ήδη αναγνωρισμένοι στο χώρο του θεάτρου για παιδιά. Είναι βραβευμένοι με 1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου και δημιουργοί του επιτυχημένου cd για παιδιά «Ο κόσμος ανάποδα».
Μια παράσταση γεμάτη μουσική. Παράλληλα, με τα πρωτότυπα τραγούδια και τις ζωντανές ερμηνείες επί σκηνής, σε αρκετά σημεία της παράστασης τα ίδια τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το μουσικό πανδαιμόνιο, αφού αναλαμβάνουν το ρόλο της παιδικής χορωδίας την οποία διευθύνει ο νεαρός μας ήρωας.

Μια παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!
Μία παράσταση με εκπαιδευτικά στοιχεία που διασκεδάζει. Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν άλλωστε κάθε δουλειά της ομάδας Κοπέρνικος.

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική - ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Κίνηση - χορογραφίες: Θάνος Δασκαλόπουλος
Σκηνικά - ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος
Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας

11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου …

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ξεκινάει το 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, 26-28 Μαΐου, με μεγάλη ποικιλία από εκδηλώσεις, στο μαγευτικό σκηνικό του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, που σπάνια ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, και στην πλατεία με τα Πλατανάκια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανή μεσαιωνική μουσική που θα μας ταξιδέψει στη Δύση και τη Μεσόγειο, από σχήματα όπως οι TreesCelts από την Αθήνα, ο Νίκος Ξυνός και η «Ραδιοθεραπεία» με ιδιόφωνα αυτοσχέδια όργανα, από την Κρήτη, αλλά και δύο νέα σχήματα από τη Ρόδο, το SCHERZO MUSICALE από ταλαντούχους έφηβους μουσικούς και οι ΑΝΑΜΕΣΑ, ένα πολλά υποσχόμενο νέο συγκρότημα που αποτελείται από τους καλύτερους μουσικούς του είδους.

Άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα και δραστηριότητες που θα επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι: Mεσαιωνικοί Xοροί από το νέο σχήμα Saltatio Vitae, Xοροί Οriental, Αφηγήσεις από τον Παραμυθά για παιδιά, δρώμενα από τους Ξυλοπόδαρους Φάουνο και Κύρα αλλά και από τη θεώρατη Ζογκλέρ Καραμελίνα, Θεάματα με Φωτιές, Τοξοβολία από τον Αθλητικό Όμιλο Φλόγα, Οπλομαχητική Τέχνη Πάμμαχον: «Υπερασπιστείτε τη Ρόδο», Βόλτες με Άλογα , Παλιά Παιχνίδια από το ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου και φυσικά δε θα λείπουν οι αναπαραστάσεις μάχης με Ιππότες και Πειρατές, από την Ομάδα Σκηνικής Ξιφομαχίας με τη συνοδεία των τυμπανιστών του Μεσαιωνικού Ρόδου. Φυσικά θα υπάρχουν και τα εργαστήρια από παλιές τέχνες, όπως η τέχνη του Βοτσαλωτού από το Νίκο Κελεπέρα, το Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης της Τίνας Τρίγκα, η Τέχνη Δημιουργίας του Χόρτινου Σκοινιού από το Νίκο Δέτση, το Εργαστήρι Ξυλουργικής από το Γιώργο Ζαρίφη και το Εργαστήρι Σιδηρουργίας – Αργυροχοΐας από τον Frank Kock που έρχεται από τη Γερμανία και συμμετέχει εθελοντικά για 3η συνεχόμενη χρονιά. Στο χώρο θα υπάρχει και το καπηλειό με παραδοσιακά εδέσματα και τη δική μας μπύρα Ζύθος, της ΒΑΠ.

 

Μη χάσετε τα Θεματικά Δρώμενα στον Προμαχώνα του Παλατιού:

26/5 στις 21:45 & 27/5 στις 18:10

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: «ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΝΙΚΗ»

ΑΠO ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΡΩΝΤΑ»

To έργο περιγράφει την περίφημη μάχη της Πελαγονίας, όταν οι Βυζαντινοί νίκησαν τους Φράγκους και ξαναπήραν τα κάστρα του Μοριά.

Το έργο μεταφράστηκε από το «Χρονικό του Μορέως» και σκηνοθετήθηκε από το Νίκο Δεληβοριά. Ερμηνευτές: Ορέστης Ζακυθινός, Γιάννης Κατσιμίχας, Κωνσταντίνος Πολύζος, Χρήστος Μπαλτάς

 

27/5 στις 19:10

ΚΩΜΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ME TH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΙΝΟΥ

“ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!” ΑΠΟ ΤΟΥΣ SCOTT & MATI FAIR

Είναι τα γενέθλια του βασιλιά, οι δύο γελωτοποιοί πρέπει να τον διασκεδάσουν απόψε αλλιώς το κεφάλι τους δε θα παραμείνει στη θέση του … Δοκιμάζουν τα πάντα, ζογκλερικά, αστεία νούμερα, επικίνδυνα ακροβατικά μα τίποτα δεν ικανοποιεί τον βασιλιά και οι φρουροί ακονίζουν τα τσεκούρια τους ...

Άραγε θα υπάρχουν έως το τέλος της ημέρας?

 

28/5

Στις 17:00 - ΕΝΑΡΞΗ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Στις 18:30 ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΠΑΛΑΤΙΟΥ: “ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ .... ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ : Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»

Μια νέα προσέγγιση στον πολιτιστικό τουρισμό μέσω του έργου DIVERTΙMENTO.

Εισηγητής: ΔΡ. Βασίλης Λαοπόδης, ιδρυτής & πρόεδρος του Culture Polis

Στο πλαίσιο του Σχολικού Βιωματικού Προγράμματος «Γεφυρώνοντας τις Εποχές – Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο» που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/Βάθμιας & Β/Βάθμιας Εκπ/σης

Συμμετέχουν:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ, ΤΑΞΗ Α1: «Τεχνολογικά Δημιουργήματα και η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου». Έκθεση με δημιουργίες των παιδιών.

ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑΞΗ Γ2 ΔΗΜ. ΣΧ.: «Το Ταξίδι μας στο Μεσαίωνα των Πολιορκιών». Έκθεση με δημιουργίες των παιδιών.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΑΝΩΝ, ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ: “Ταξίδι στο Χρόνο - Η Ζωή στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου». Προβολή παρουσίασης. Παρασκευή, 26 Μαΐου.

16ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ, ΤΑΞΗ Β1: «Οι Ιωαννίτες στην υπεράσπιση της Ρόδου».

Προβολή Βίντεο. Παρασκευή, 26 Μαΐου.

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΡΟΔΟΥ: «Παίζω κι εγώ σαν άλλοτε» τα παιδιά παίζουν Μεσαιωνικά Παιχνίδια και με τη συμμετοχή του κοινού. Σάββατο, 27 Μαΐου.

16ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ, ΤΑΞΗ Β1: α. «Ιωαννίτες Ιππότες», β. «Πανοπλία Ιππότη» παιχνίδια με τη συμμετοχή του κοινού, γ. Παιχνίδι Μνήμης με μεσαιωνική θεματολογία. δ.Έκθεση με δημιουργίες των παιδιών και δημιουργία κούκλας Ιππότη από τη Ζωή Καστρουνή, Σάββατο, 27 Μαΐου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΚΑΛΑΒΑΡΔΩΝ, ΤΑΞΕΙΣ Γ-Δ-Ε-ΣΤ: Ζωντανεύουμε τον πίνακα «Παιδικά Παιχνίδια» του Bruegel. Το project περιλαμβάνει: α. Μεσαιωνικά Παιχνίδια με τη συμμετοχή του κοινού β. Έκθεση έργων που φτιάχτηκαν στις τάξεις και γ. Παράσταση με θέμα τα παλιά παιχνίδια με αφήγηση. Σάββατο, 27 Μαΐου.

 

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου είναι μία πρωτοβουλία του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο», σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το ΔΟΠΑΡ, τη Στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και την Ευγενική Παραχώρηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου.

Εκδήλωση προς τιμήν του συγγραφέα Θανάση Βαλτινού (ΡΟΔΟΣ)

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ σας προσκαλεί στην εκδήλωση προς τιμήν του πεζογράφου και ακαδημαϊκού Θανάση Βαλτινού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00 στο Ισπανικό Κατάλυμα στη Μεσαιωνική Πόλη.
Σας περιμένουμε.

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη στα Public Ρόδου

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public Ρόδου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου Το τελευταίο δαχτυλίδι του Σπύρου Πετρουλάκη.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 19:00, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αυστραλίας 84-86).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Κατερίνα Σταμούλη, φιλόλογος, και ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Σίσσυ Σιούλα, ηθοποιός.

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχει το Ωδείο Δωδεκανήσου με τους μουσικούς του.

10ο Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου

10o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΠΙΑΝΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΡΟΔΟΥ 25-28 ΜΑΙΟΥ 2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ  

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 

 

Το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου Ρόδου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου , γιορτάζει την 10η επέτειο πραγματοποίησής του στις 25-28 Μαΐου 2017, με συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών Πιάνου και Σολίστ Μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό .

Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών το φιλόμουσο κοινό της Ρόδου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποιοτική μουσική από επιφανείς και διακεκριμένους σολίστ , όπως τον Χριστόδουλο Βασιλειάδη /Κύπρος , Αντώνη Λιοπύρη Ρόδος /Ελλάς ,Καίτη Καστρουνή Ρόδος/Ελλάς , Carlos Acotto Iταλία/Γαλλία, Μiha Haas/ Σλοβενία , Mario Pech Rivero/ Μεξικό , Dora – Christina de Marinis/Αργεντινή, Jakub Kuszlik/Κρακοβία , Adam Wibrowski/Πολωνία/Γαλλία,Graciela Jimenez/ Ισπανία/Αργεντινή κ.α. 

Επίσης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις , σεμινάρια και Master Classes Πιάνου τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά η σπουδάζουσα πιάνο και μουσική νεολαία μας.

Το γεγονός αυτό πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της κ. Καίτης Καστρουνή διευθύντριας του Ωδείου Ρόδου με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη της μουσικής παιδείας, τη διάδοση της κλασικής και εν γένει της ποιοτικής μουσικής ,την προβολή και καθιέρωση του τόπου μας πανελληνίως και διεθνώς ως σημείο πραγματοποίησης ενός υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικού γεγονότος και την προσέλκυση συμμετοχής σ ’αυτό διαπρεπών καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.

 

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου &  Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. 

Διήμερο Φεστιβάλ 10ης Γιορτής Φράουλας Παραδεισίου (ΡΟΔΟΣ)

10η Γιορτή Φράουλας

Διήμερο Φεστιβάλ

27 Μαΐου (από τις 18:00)

και 28 Μαΐου (από τις 13:00)

Στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Παραδεισίου

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν διάφορα εδέσματα από φράουλα και να απολαύσουν παραδοσιακούς χωρούς απ΄ όλη την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν Σύλλογοι του νησιού μας

 

Θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου «Βιλλανόβα»

Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ΔΟΠΑΡ

Έκθεσης Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στο Κατάλυμα της Ισπανίας (ΡΟΔΟΣ)

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε  στα Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη  την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις 19:00 στο Κατάλυμα της Ισπανίας.

Διάρκεια Έκθεσης: 22/5/2017 έως 28/5/2017

Ώρες Λειτουργίας: 10:00 -13:30 & 18:00 – 21:00

Συνδιοργάνωση : Δήμος Ρόδου- 95 ΑΔΤΕ- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

 

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε το 1950 στον Πετεινό Ξάνθης, από γονείς αγρότες και με σοβαρή αναπηρία στο πόδι και στα χέρια. Άρχισε από πολύ μικρή ηλικία να ζωγραφίζει με το στόμα, μια και  η φύση του έχει στερήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα χέρια του. Από την ενασχόλησή μ’ αυτή του αντλεί αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή, που τις ενισχύει το γεγονός ότι  τα έργα του γίνονται συχνά αντικείμενο θαυμασμού εκ μέρους του κοινού.

Το 1967, και ενώ συνεχώς ασχολείται με τη ζωγραφική από το 1960, έρχεται σε απευθείας επαφή με τη Διεθνή Ένωση Αναπήρων Καλλιτεχνών, που εδρεύει στο Λιχτενστάιν. Το 1970 γίνεται μέλος της Ένωσης και από τότε ζωγραφίζει γι' αυτή. Η Ένωση αυτή, γνωστή με τα αρχικά  V.D.M.F.K.,  διοργανώνει εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα ή τα πόδια και τυπώνοντάς τα  σε κάρτες και ημερολόγια εξασφαλίζει στα ανάπηρα μέλη της μιαν αξιοπρεπή διαβίωση.

Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης έχει κάνει  πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό και διακρίνεται για το έργο του.  Το Δεκέμβριο του 1994 έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στις 15.05.1996 το Γυμνάσιο και ο Δήμος Θέρμης, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Τριαντάφυλλο Ηλιάδη όπου παρουσιάστηκε το έργο του για 4 ημέρες.

Ο καλλιτέχνης συμμετείχε ακόμα και σε μια ομαδική έκθεση στη Βιέννη, που έγινε με  αφορμή ενός συνεδρίου τον Απρίλιο του 1997 για τα 40 χρόνια της V.D.M.F.K. και φέτος (2007) τον Απρίλιο θα συμμετάσχει σε άλλη μια ομαδική έκθεση και πάλι στην Βιέννη για τα 50 χρόνια της Ενώσεως.

Τον Αύγουστο του ιδίου έτους (1997), καλεσμένος από τον Δήμαρχο Ξάνθης Φ. Αμοιρίδη, πραγματοποίησε μιαν ατομική έκθεση, την οποία εγκαινίασε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης κ. Χ. Μανωλιά. Την έκθεση την  επισκέφτηκαν πάνω από 20.000 κόσμος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου Ξάνθης.

Στις 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε  άλλη μια  ατομική έκθεση υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Θεσσαλονίκη 1997, την οποία επισκέφτηκαν πλήθος κόσμου, βουλευτές Έλληνες και ξένοι και ο πρόεδρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας Akin Berdal. Στις 30 Σεπτεμβρίου την επισκέφτηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στις 4.11.1998 έλαβε  μέρος σε πανελλήνια ομαδική έκθεση στην Αθήνα κι εκεί  η δουλειά του τιμήθηκε με πολύ κολακευτικά σχόλια από τον τύπο και τα μέσα ενημέρωσης. Στις 29.12.1998 ο κ. Ηλιάδης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Κόκκινη Αμερική & Ταξισυνειδησία – παρουσίαση & προβολή στη Ρόδο

Κόκκινη Αμερική & Ταξισυνειδησία – παρουσίαση & προβολή στη Ρόδο

 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στη διπλή εκδήλωση:

1)    Προβολή του ντοκιμαντέρ

«Ταξισυνειδησία. Η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού»

Διάρκεια: 64’, σκην. Κώστας Βάκκας, σενάριο: Κωστής Καρπόζηλος

Και αμέσως μετά:

2)    Παρουσίαση του βιβλίου «Κόκκινη Αμερική – Έλληνες μετανάστες και το όραμα ενός Νέου Κόσμου 1900-1950»

 

Τρίτη 23 Μαΐου 2017, 19.00

Κινηματογράφος Παλλάς, Ρόδος

Είσοδος ελεύθερη.

Θα μιλήσουν:

Γιώργος Κόκκινος, καθηγητής Ιστορίας & Διδακτικής της Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Γιάννης Παπαγεωργίου, φιλόλογος, δρ. Ιστορίας

και ο συγγραφέας, ιστορικός και διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) Κωστής Καρπόζηλος

Τη συζήτηση συντονίζει η Πόλυ Χατζημάρκου (ιστορικός τέχνης, ευρωπαιολόγος).

Με τη στήριξη:

- Εργαστήριο Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου

- Βιβλιοπωλείο Ακαδημία

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Έλληνες μετανάστες και το όραμα ενός Νέου Κόσμου 1900-1950

Στη σελίδα 335 του βιβλίου υπάρχει μια φωτογραφία. Είναι η χορωδία του Ελληνικού Εργατικού Εκπαιδευτικού Συνδέσμου της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1930. Ποια ήταν, άραγε, η κινητοποιητική δύναμη που έκανε μετανάστες και μετανάστριες να τραγουδούν επαναστατικούς ύμνους στις Ηνωμένες Πολιτείες;

 

Αυτό είναι το ερώτημα που διατρέχει την αφήγηση της Κόκκινης Αμερικής. Εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην ιστορία της αμερικανικής Αριστεράς, από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, το βιβλίο αναδεικνύει τα πολλαπλά νήματα που συνέδεαν τις ιδέες της ριζικής κοινωνικής μεταβολής με τους μετασχηματισμούς της καθημερινότητας των μεταναστευτικών πληθυσμών. Η ιστορία της ελληνοαμερικανικής Αριστεράς φωτίζει την πολλαπλότητα της μεταναστευτικής εμπειρίας και υπογραμμίζει τα όρια των στερεοτύπων γύρω από τους Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η διαδρομή αυτή μας επιτρέπει να ξανασκεφτούμε γύρω από κάτι ευρύτερο: τις προσδοκίες και τις διαψεύσεις των επαναστατικών βεβαιοτήτων και τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών στην πολιτική φαντασία των ριζοσπαστών του 20ού αιώνα. Η Κόκκινη Αμερική δεν αφηγείται μια ιστορία επιτυχίας. Την ίδια στιγμή, όμως, μέσα από τις συναρπαστικές διαδρομές των μεταναστών που πίστεψαν στην επανάσταση, ανασυγκροτεί τους τρόπους με τους οποίους το ιστορικό απρόβλεπτο συνδιαλέγεται με την αναζήτηση ενός Νέου Κόσμου.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωστής Καρπόζηλος είναι ιστορικός, διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Σπούδασε νεοελληνική λογοτεχνία στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2010. Έχει γράψει το σενάριο του ντοκιμαντέρ Ταξισυνειδησία: η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού(2013) και το βιβλίο Αρχείο Σταύρου Καλλέργη: Ψηφίδες από τον σχεδιασμό της σοσιαλιστικής πολιτείας (Μουσείο Μπενάκη, 2013). Διδάσκει νεότερη ιστορία στο College Year in Athens, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Sciences Po και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα πανεπιστήμια του Πρίνστον και της Οξφόρδης. Την περίοδο αυτή δουλεύει το επόμενο βιβλίο του, με θέμα την ελληνική Αριστερά στον 20ό αιώνα. 

Θεατρική παράσταση «Ο Γυάλινος Κόσμος» από την Θεατρική Ομάδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΡΟΔΟΣ)

Η Θεατρική Ομάδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών (Σ.Α.Ε.) παρουσιάζει την παράσταση «Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς.

Πρόκειται για ένα έργο «μνήμης» σχετικά με τους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας, που σκιαγραφεί μοναδικά τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις, στην απομόνωση ή στην τέχνη, πλάθοντας «έναν γυάλινο, εύθραυστο κόσμο», προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα που τους συνθλίβει.

Στην παράσταση παίζουν: Αμάντα Γουίνγκφηλντ: Στέλλα Χριστοπούλου, Λώρα Γουίνγκφηλντ: Μαριάνθη Καρνάβα, Τομ Γουίνγκφηλντ: Άγγελος Αλαφογιάννης, Τζιμ Ο΄Κόννορ: Κοσμάς Γκάνιας

 

29, 30 & 31 Μαϊου 2017, ώρα έναρξης 21:00

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Είσοδος Ελεύθερη

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Παραδοσιακή Πανήγυρης στη Σορωνή (ΡΟΔΟΣ)

Σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Σορωνής, που εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης , στο Ιερό Ναύδριο Αγίου Γεωργίου Σορωνής (προς την παραλία), ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», όπως κάθε χρόνο και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής, μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό (19:00) και την αρτοκλασία, διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, χορούς και εδέσματα, ως μία μικρή παραδοσιακή πανήγυρη, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017.

Η παιδική παράσταση "Ένας ονειροπόλος δράκος" ταξιδεύει στη Ρόδο για δύο μόνο ημέρες

ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

του Στέλιου Κρητικού

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος

 

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Μαΐου

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων 

του πάρκου Ροδινίου

 

Μετα απο μια επιτυχημενη σεζον στο θεατρο Ζινα στην Αθηνα, η παιδικη παρασταση "Ενας ονειροπολος δρακος" ταξιδευει στη Ροδο για δυο μονο ημερες!

Ένας "ονειροπόλος δράκος" ντύνει το όνειρο του με ζωντανή μουσική, μετατρέποντας μια αληθινή ιστορία σε ένα όμορφο παραμύθι.

Η ιστορία-περιπέτεια ενός πατέρα καθώς περιμένει τα δυο του παιδιά να τον επισκεφτούν την ημέρα των γενεθλίων του.

Παιχνίδια, εικόνες και παραμύθια ξεπηδούν, άλλοτε τυχαία και άλλοτε μέσα απο τις σκέψεις και τις αναμνήσεις του, και ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Ένα διαδραστικό θεατρικό έργο που παρασύρει τους μικρούς μας φίλους μετατρέποντας τους σε ενεργούς θεατές.

Μια τρυφερή παράσταση για την σχέση πατέρα-παιδιών που έρχεται να σας διασκεδάσει, να σας ψυχαγωγήσει, να σας εκπαιδεύσει και να σας συγκινήσει.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Στέλιος Κρητικός

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος

Μουσική: Βασίλης Παγώνης-Γιάννης Μωραΐτης

Ενορχήστρωση-Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Μωραΐτης

Στίχοι: Στέλιος Κρητικός

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια: Σύλια Δεμίρη-Ευάγγελος Ζολώτας

Χορογραφίες: Κάτια Παπαδoπούλου

Παραγωγή: Ελευθέριος Δημητραδιού

 

Συμμετέχουν:

Στέλιος Κρητικός

Jimmy Gian

Γιάννης Μωραΐτης

Σοφία Σιώρα

Ανδρέας Κολπονδίνος

Δημήτρης Βαρζαμπετιάν

Μαρία Σαρρή

Ρομίνα Μαροπούλου 

 

Ημέρες/Ώρες παραστάσεων:

Σάββατο 20/5 ώρα 18:30

Κυριακή 21/5 ώρα 11:15

 

Εισιτήρια 8 Ευρώ, 6 Ευρώ (για Άνεργους και Γκρουπ > 20 ατόμων)

 

Προπώληση: www.viva.gr/tickets/theater/aithousa-rodiniou/enas-oneiropolos-drakos

Έκθεση Φωτογραφίας και Παιδικών έργων στο Κατάλυμα της Αγγλίας

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην Έκθεση Φωτογραφίας και Παιδικών έργων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του κοινωνικοπολιτιστικού προγράμματος Ani-Mate & Meet the Other,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κατάλυμα της Γλώσσας της Αγγλίας στην Πλατεία Μουσείου της Παλαιάς Πόλης της Ρόδου.

 

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες και παιδικά έργα από τα εργαστήρια διαπολιτισμικής μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά προσφύγων και παιδιά Δημοτικών Σχολείων του Ani-Mate & Meet the Other που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2017 στη Ρόδο υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου.

3η Γιορτή Λουλουδιών στο Άλσος του Αγίου Σουλά (ΡΟΔΟΣ)

Η Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά, που απαρτίζεται από τη Δημοτική Κοινότητα και τους Συλλόγους της Σορωνής (Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Το Αμπερνάλλι», ΑΕΣ «Ευκλής», Σύλλογος Περιβάλλοντος, Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίου Σουλά»), σας προσκαλεί στην «3η Γιορτή Λουλουδιών» τη Δευτέρα 01 Μαΐου στο πανέμορφο Άλσος με το ομώνυμο Μοναστήρι του Αγίου Σίλα.

 

Από τις 11:00 θα υπάρχει έκθεση λουλουδιών και φυτών από επαγγελματίες του χώρου και οι χώροι αναψυχής και οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμοι να σας υποδεχτούν.

 

Σας περιμένουν όμορφες, ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές.

Οργανωθείτε, ετοιμαστείτε και σας περιμένουμε!

 

(Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937397047).

Καλεντάρι Μαΐου απ'την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΙΟΣ 2017

(Οι εκδηλώσεις των Πανηγυριών  γίνονται σε  συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές)

 

08 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ 09 ΤΡΙΤΗ  21:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρική Παράσταση.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ «ΩΡΙΩΝΑΣ»

 

14 ΚΥΡΙΑΚΗ  09:00

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

Ανάβαση Ατταβύρου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ

 

14 ΚΥΡΙΑΚΗ  10:00

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

Πεζοπορία στην περιοχή Σουλουτράνια.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ»

 

20 ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΟΡΩΝΗ

Παραδοσιακή πανήγυρης παραμονή των Αγίων Κων/νου και Ελένης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ «Αμπερνάλλι»

 

26 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:00

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ

Βράβευση ακαδημαϊκού Βαλτινού Αθανάσιου.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ

 

27 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ 28 ΚΥΡΙΑΚΗ 21:00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΟΡΩΝΗΣ

Θεατρική Παράσταση.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ «Αμπερνάλλι»

 

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνήστε με το γραφείο της Ομοσπονδίας τηλ. 22410-31495 με εσωτερικό αριθμό 25 ή με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Εγγλέζο. Τηλ.:6945 053 990 

8η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών (ΡΟΔΟΣ)

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών στη Ρόδο, διοργανώνεται από τον «Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, με αφορμή τη διεθνή ημέρα χορού (29 Απριλίου) που καθιερώθηκε από την Unesco, και είναι μια από τις χιλιάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως.

 

Συμμετέχουν (κατά σειρά εμφάνισης):

 

Σάββατο 29 Απριλίου:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αστυπαλιωτών Ρόδου

Σύλλογος Θεσσαλών Ρόδου

Αμερικάνικο Κολέγιο «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης- Τμήμα παραδοσιακών χορών

Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Asasheoba (Γεωργία)

Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης»- Χορευτική Ομάδα «Σταυραετοί»

Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής «Απάμεια»

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»

Μουσικοί:

Γιώργος Παραγυιός: λύρα, Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης: λαούτο, Μανώλης Μπαλάσας: βιολί, Γιάννης Ροδίτης: λαούτο.

 

Κυριακή 30 Απριλίου:

Πανισυριακός Σύλλογος Ρόδου «Η Πορφυρίς»

Σύλλογος Πατμίων Ρόδου «Ο Όσιος Χριστόδουλος»

Σύλλογος Συμιακών Ρόδου «Ο Γλαύκος»

Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου «το Σούλι»

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρεμαστής Ρόδου «Η Πρόοδος»

Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Asasheoba (Γεωργία)

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»

Μουσικοί:

Μανώλης Μπαλάσας: βιολί, Άννα Νικητιάδη: κρουστά, Γιάννης Ροδίτης: λαούτο, Σταύρος Κάνιας: κανονάκι, Άννα Κουρτίδου: τραγούδι.

 

Ημερομηνία: 29 και 30 Απριλίου 2017, έναρξη: 19:00.

Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Στήριξη: Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού-Πολιτισμού Ρόδου, Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη, Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ομοσπονδία Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου.

 

Είσοδος ελεύθερη.

3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Γεύσεις του τόπου μας» (ΡΟΔΟΣ)

Ο Οδηγός Φαγητού Ρόδου “FOOD ME” και το Πολιτιστικό Περιοδικό «ΛΩΤΟΣ» υποδέχονται την Άνοιξη 2017, διοργανώνοντας το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Γεύσεις του τόπου μας» στις 29 & 30 Απριλίου 2017.

 

Πρόκειται για μια γιορτή γεύσης με ελεύθερη είσοδο, αφιερωμένη στα τοπικά μας προϊόντα που θα γίνει στoν χώρο του 288 ( Café Θέρμαι ), υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) 

 

Ανανεωμένο, εμπλουτισμένο, ανοιχτό στο κοινό, το Φεστιβάλ «Γεύσεις του τόπου μας» είναι ένα μοναδικό ταξίδι στις γεύσεις, σε ένα διήμερο που θα περιλαμβάνει ποικιλία παράλληλων εκδηλώσεων και εκπλήξεις για τους επισκέπτες, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό που θα ενθουσιάσει κοινό και συμμετέχοντες.

 

Το Φεστιβάλ αποτελεί για τους τοπικούς παραγωγούς μία μοναδική ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους με γευστικές δοκιμές στο κοινό και στους επαγγελματίες της εστίασης με τους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να δημιουργήσουν αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

Θεατρική παράσταση "Η Σπασμένη Στάμνα" του Ερρίκου Φον Κλάιστ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

"Η Σπασμένη Στάμνα" του Ερρίκου Φον Κλάιστ

 

Σ΄ ένα χωριό της Ολλανδίας, μια νύχτα του Γενάρη, μια στάμνα σπάει στην κάμαρη μιας κόρης λογοδοσμένης. Η μέρα που θα ξημερώσει θα βρει κατ'ήγορους και κατηγορούμενους στο δικαστήριο να αναζητούν το δράστη και τη δικαίωση της στάμνας. Ο φαινομενικά ευυπόληπτος δικαστής φαίνεται ανίκανος να διαχειριστεί την υπόθεση. Ένας επιθεωρητής δικαιοσύνης που καταφθάνει τυχαία εκείνη τη μέρα, προσπαθεί να ξεδιαλύνει την κατάσταση με τη βοήθεια του γραμματικού, ο οποίος συνδέοντας κομμάτια του παζλ σκάβει το λάκο του δικαστή- φίλου και κουμπάρου του. Κι ενώ αθώα και ένοχα μυστικά ξεπροβάλλουν, μια μάρτυρας κλειδί που κρατά στα χέρια της τη λύση του μυστηρίου έρχεται να δώσει φως στην υπόθεση.

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

ΑΔΑΜ: Τάσος Κυρτάσογλου

ΛΙΧΤ: Σάββας Πελλός

ΛΙΖΑ: Μαίρη Γιαννίκη

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: Στεφανία Πότσου

ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Βασίλης Πότσου

ΒΑΛΤΕΡ: Γιάννης Παπαμανώλης

ΚΥΡΑ-ΜΑΡΘΑ ΡΟΥΛ: Ευαγγελία Αναγνώστου

ΕΥΑ: Κατερίνα Βολονάκη

ΦΑΪΤ ΤΥΜΠΕΛ: Σάββας Σταμάτης

ΡΟΥΠΡΕΧΤ: Γιώργος Νεσφυγές

ΚΥΡΑ-ΜΠΡΙΓΚΙΤΑ: Δικαία Σταματίου

Επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Μανής 

Σκηνικά :Κωνσταντίνος Κανακης

Κοστούμια: Αλεξια Κατσιμπρακη

Μουσική: Σταματια Γρηγορα

 

Οργάνωση: Σύλλογος νέων Παραδεισίου ΩΡΙΩΝΑΣ 

 

Ημερομηνίες παραστάσεων:

8 και 9 Μαΐου 2017 ώρα 21:00

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου "Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ!" στη Ρόδο

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ρόδου και ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου "Ο Διγενής" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου "Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ!" (εκδόσεις Ωκεανός) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστοριδείου Μελάθρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Σπανού, φιλόλογος και στέλεχος του ΔΚΣΜΡ και ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Μαρία Παπαδόπουλου.

Σας περιμένουμε.

 

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

«Για σένα, μάνα…», Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου, απ'το Μουσικό Σχολείο Ρόδου

…Λένε πως όταν ο θεός κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται παντού, δημιούργησε τη μητέρα: αυτό το μαγικό πλάσμα που δίνει ζωή, γνώση, χαρά και αγάπη δίχως όρια…

 

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας διοργανώνει μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου με τίτλο: « Για σένα, μάνα…».

Μουσική, χορός, αφηγήσεις, θεατρικά δρώμενα και βιντεοπροβολές ζωντανεύουν από τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου εξυμνώντας με μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο τη μητέρα.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 8μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

Χορηγοί: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Κέντρο Μουσικής- Φώτης Γιακουμάκης, Τυπογραφείο: Νίκος Χατζηκαλημέρης , Βιντεσκοπήσεις:  EVA , Παναγιώτης Κατσιδώνης.

 

Είσοδος Ελεύθερη 

Mad Clip & Light Live στη μουσική σκηνή του Colorado (ΡΟΔΟΣ)

Mad Clip &  Light Live στη μουσική σκηνή του Colorado!!

Δυο από τους πιο ανερχόμενους rapper στην Ελλάδα ο Mad Clip & ο Light το Σάββατο 29 Απριλίου στη μουσική σκηνή του Colorado στην πρώτη τους live εμφάνιση μετα την κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού DEALER!!

 

Σάββατο 29 Απριλίου στη μουσική σκηνή του Colorado

Support Group: Young Montanas

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Έναρξη προγράμματος 22.30

Γενική είσοδο :10 ευρώ

Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800

Τηλ. Κρατήσεων: 2241075120

Διοργάνωση: 12ηχος

 

 

Σημεία Προπώλησης:

Βlack Sheep by X-musicland-Σοφ. Βενιζέλου 60, τηλ: 2241021282

 

Espressο deli καφέ bar  Ορφανίδου 57, τηλ. 2241075120

D'amboise  καφέ bar Δ.Θεοδωράκη 23, τηλ. 2241075212

Πλατεία Κύπρου τηλ.6978323518

 

Coffee Island-Εθνικής Αντιστάσεως 39, τηλ:2241022234

Γρηγόρης Coffee Ride-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766

 

Yung Light: Ο ποιό γνωστός ράππερ στην Capital Music μετά τον Ύπο είναι ο 21χρόνος Ελληνό-Αφρικανός Ραππερ Yung Light (Κριστιαν Ιωαννίδης). Ο πρώτος δίσκος του στην Capital ήταν το 2013 στην ηλικία των 18 χρονών με τον ανώνυμο δίσκο (Light) που αποτελούταν από τα κομμάτια (1.Οράματα 2. Άλωση 3.Σκουπίδια 4.Champaign for breakfast 5.Τόσο Μπροστά) μετά ακολούθησαν 3 τραγούδια ως Yung Light (1.Λάθος Δρόμος 2.Vice City 3."30 Βαθμοί") και έπειτα ο δίσκος πουν τον έκανε ευρέος γνωστό που ονομάζεται Nero Greco, Οι μεγαλύτερες επιτυχίες απο τον δίσκο του ήταν τα τραγούδια "Θέλω Να Πιώ" (5 εκατ. Views) "Ζούγκλα" (2 εκατ.) και "Οι Φίλοι Μου Έιναι Λίγοι" (1.5 εκατ.) μετά συνέχισε της επιτυχίες του με τα solo τραγούδια "Ποιός Είμαι" το οποίο έχει ξεπεράσει τις 8,5 εκατομμύρια προβολές, Το diss απευθυνόμενο στον ράππερ Slogan με τίτλο "Κατάπινε Αργά" και οι συνεργασίες του με τον SNIK στα τραγούδια Gucci Mane, Tony Montana. Το πιο πρόσφατο τραγούδι του είναι το "YAYO" σε συνεργασία με τον Mad Clip. Στις 12 Απριλίου 2017 κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του με όνομα ''Περού'' σε συνεργασία με τον Υποχθόνιο αλλά και ακριβώς 2 εβδομάδες αργότερα κυκλοφόρησε το Dealer σε συνεργασία με τον Mad Clip.

 

Mad Clip: Ο "Αμερικανός" ήταν μέλος του label Outkast Exellence μαζί με τους Ν.Ο.Ε, Constantine The G, Tarek. Ύστερα ακολούθησε το ταξίδι του στην Αμερική καθώς προσεγγίστηκε από τον Jojo Simmons ιδρυτή του γνωστού συγκροτήματος RUN DMC. Μετά την πορεία του στην Αμερική επέστρεψε στην Ελλάδα δημιούργησε το δικό του κανάλι στο Youtube αποκτώντας έτσι γρήγορα κοινό που τον ακολουθεί και μερικά hit όπως το "Είμαι Τρελός" στο οποίο συμμετέχει ο Τάκι Τσαν και το "Αμερικάνος".Έτσι δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή του Ύπο και του Skive, που είναι οι ιδρυτές του μεγαλύτερου hip-hop label της Ελλάδας Capital Music και να του κάνουν πρόταση για να ενταχτεί στην Capital. Μέχρι στιγμής στην Capital τα τραγούδια που έχει συμμετέχει είναι το ΥΑΥΟ και το Dealer σε συνεργασία και των δυο τραγουδιών με τον Yung Light. 

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Μαΐου απ΄τον ΔΟΠΑΡ (ΡΟΔΟΣ)

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΜΑΙΟΣ 2017

 

1 Μαΐου, 10:00

Λόφος Φιλερήμου

Εκδηλώσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Οργάνωση Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού 

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

5 Μαΐου

Δημοτικό Θέατρο

Παρουσίαση project Β Λυκείου με θέμα «Μάνα»

Οργάνωση Μουσικό Σχολείο Ρόδου

 

6 Μαΐου, 20:00

Θεατράκι Γυμνασίου Σορωνής

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» από την Παιδική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»

Οργάνωση: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 

7 Μαΐου , 19:30

Δημοτικό Θέατρο 

«Αφιέρωμα στον 20ο αιώνα»

Ρεσιτάλ πιάνου με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Συνδιοργάνωση: Μουσικό Σχολείο Ρόδου- Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Είσοδος Ελεύθερη

 

20:00

Θεατράκι Γυμνασίου Σορωνής

«Ροδάκινο κομπόστα» από την Εφηβική  Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»

Οργάνωση: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 

8 & 9 Μαΐου, 21:00

Δημοτικό Θέατρο 

Παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» του Ερρίκου Φον Κλάιστ,από την θεατρική ομάδα Theorion

Επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Μανής

Οργάνωση Σύλλογος Νέων Παραδεισίου ΩΡΙΩΝΑΣ

Είσοδος 5€ (για φιλανθρωπικό σκοπό)

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

 

10 Μαϊου, 20:00

Δημοτικό Θέατρο

«Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον ,σε  διασκευή Βίκυς Θεολόγη, από την Θεατρική Ομάδα του  Συλλόγου  διδασκόντων  1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού

Είσοδος Ελεύθερη

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

13 Μαΐου, 11:00

Πλατεία Δημαρχείου

Εκδήλωση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  της Bergmann Kord με τίτλο HAIR FOR HELP, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, όπου καλούνται κυρίως μαθητές και μαθήτριες, αλλά και συμπολίτες μας, να χαρίσουν τα μαλλιά τους, στους άπορους συνανθρώπους μας που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και αλωπεκία.

 

13 & 14 Μαΐου, 20:30

Δημοτικό Θέατρο

«Κοντζές και Διωματάρης» 

Από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου

Είσοδος 5€ (τα έσοδα θα δοθούν για κοινωνικό σκοπό)

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

14 Μαΐου, 09:00

Ανάβαση Ατταβύρου

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ισιδώρου

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 

10:00

Πεζοπορία στην περιοχή Σουλουτράνια (Αρχάγγελος)

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου « Ο ΑΙΘΩΝΑΣ»

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 

 

15 & 16 Μαΐου,

Δημοτικό Θέατρο

Διήμερο Κινηματογραφικών Προβολών με γενικό θεματικό τίτλο «Από το βιβλίο στην οθόνη» για μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς.

09:00-14:00 Προβολές για μαθητές/τριες

19:00 – 10:00 Προβολές για εκπαιδευτικούς – γονείς

Οργάνωση Όμιλος Cine- Εκπαίδευσης και Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας Ρόδου

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

17  Μαϊου, 20:00

Δημοτικό Θέατρο

«Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον , σε διασκευή Βίκυς Θεολόγη, από την Θεατρική Ομάδα του  Συλλόγου  διδασκόντων  1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Είσοδος Ελεύθερη

 

18 Μαΐου, 19:00

Δημοτικό Θέατρο

Προβολή των δημιουργικών έργων παιδιών Δημοτικού Σχολείου & συναυλία για μικρούς μεγάλους από τους Burger Project, στο πλαίσιο του κοινωνικοπολιτιστικού προγράμματος διαπολιτισμικής μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά προσφύγων και παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Ρόδου.

Οργάνωση “Ani-Mate & Meet the Other”

 Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

19 Μαϊου , 21:00

Δημοτικό Θέατρο  

Προβολή της ταινίας ΤΑΜΑΜΑ

Οργάνωση Σύλλογος Ποντίων  Ρόδου « Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Είσοδος Ελεύθερη

 

20 Μαΐου, 20:30

Δημοτικό Θέατρο

Ομιλία με θέμα την γενοκτονία των Ποντίων  « Συγκλονιστικές μαρτυρίες- λόγοι και αίτια», από τον δημοσιογράφο και παραγωγό Ποντιακών εκπομπών Ιερεμία Καρασαββίδη.

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό την δ/νση  του Μιχάλη Καλαεντζή.

Οργάνωση Σύλλογος Ποντίων  Ρόδου « Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Είσοδος Ελεύθερη

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το μνημόσυνο και την κατάθεση στεφάνων, την Κυριακή 21/05 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

 

22- 28 Μαΐου, 10:00- 13:30 & 19:00 – 21:30

Κατάλυμα Ισπανίας

Έκθεση Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη

Εγκαίνια 22/5 , 19:00

Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει ομιλία από τον ίδιο τον ζωγράφο με θέμα «Η δύναμης της θέλησης»

Είσοδος Ελεύθερη

 

24 Μαΐου, 18:30

Δημοτικό Θέατρο

«Ταξιδεύοντας με τους νόμους» θεατρική παράσταση από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Είσοδος Ελεύθερη

 

25-28 Μαΐου

Δημοτικό Θέατρο

10ο Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου

Οργάνωση Ωδείο Ρόδου Καίτη Καστρουνή – Με τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.rhodesmusicconservatorykatykastrouni.gr

 

26-28 Μαΐου, 18:00

Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου  & Πλατανάκια (Ζωγράφοι)

11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου 

Εργαστήρια, παιχνίδια, αφηγηματικές αναπαραστάσεις εμπνευσμένες από ιστορίες του Μεσαίωνα, καπηλειό και άλλα πολιτιστικά δρώμενα

Συνδιοργάνωση: «Μεσαιωνικό Ρόδο», Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμού και Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

27 & 28 Μαΐου, (27/5 στις 6μ.μ. και 28/5 στις 12 το μεσημέρι)

Προαύλιος χώρος Γυμνασίου  Παραδεισίου- Αγ. Μαρίνα

10η ΓΙΟΡΤΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου Βιλλανόβα, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

 

27 & 28 Μαΐου, 20:30 

Θεατράκι Γυμνασίου Σορωνής

«Η παράσταση συνεχίζεται» από την Θεατρική  Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»

Οργάνωση: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 

29,30 & 31 Μαΐου, 21:00 

Δημοτικό Θέατρο

Παράσταση «Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς από την Θεατρική Ομάδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Είσοδος Ελεύθερη

 

     ΣΗΜΕΙΩΣΗ από ΔΟΠΑΡ:

Ø  Για κάθε αλλαγή – πληροφορία στο πρόγραμμα την ευθύνη φέρει ο διοργανωτής

Θεατρικές παραστάσεις από την παιδική και εφηβική σκηνή του "Αμπερνάλλι" (ΡΟΔΟΣ)

Οι δύο νεοσύστατες θεατρικές ομάδες του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ" κάνουν το ντεμπούτο τους στη θεατρική σκηνή με δύο παραστάσεις.

 

Παιδική Θεατρική Ομάδα:

Σάββατο 6 Μαίου, 19:30:" Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ

Η ιστορία ξεκινάει όταν ένας πιλότος αεροπλάνου γνωρίζει τον μικρό πρίγκιπα στην έρημο που έχει βρεθεί με το αεροπλάνο του που έχει πάθει βλάβη. Εκεί σιγά σιγά ο μικρός πρίγκιπας του μιλάει για τις επισκέψεις του και τη γνωριμία του με άλλους πλανήτες και τους κατοίκους του που άλλοτε είναι ματαιόδοξοι και παράξενοι και άλλοτε περισσότερο "άνθρωποι"

"Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια"

 

Εφηβική Θεατρική Ομάδα:

Κυριακή 7 Μαίου, 19:30: "Ροδάκινο Κομπόστα" του Μιγκέλ Μιούρα σε μετάφραση του ισπανικού ινστιτούτου.

Μία συμμορία ληστών προσπαθώντας να διαφύγει μετά από μία ληστεία κρύβεται σε ένα διαμέρισμα. Η ασθένεια ενός από τους ληστές θα φέρει στο διαμέρισμα μία καλόγρια που η συμπεριφορά της θα αναστατώσει τη συμμορία οδηγώντας τους σε τραγελαφικά λάθη και θα διακυνδυνέψει η εγκληματική τους ταυτότητά.

 

Διδασκαλία, προσαρμογή κειμένων, σκηνοθεσία : Βίκυ Θεολόγη

 

είσοδος ελεύθερη

Θεατρική παράσταση "Οι Ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον από το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού (ΡΟΔΟΣ)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού παρουσιάζει την κωμωδία "Οι Ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον.

 

Τετάρτη 10 & 17 Μαΐου 

στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

ώρα: 20:00

 

Ενας δάσκαλος καταφθάνει στο μικρό χωριό της Ουκρανίας για να διδάξει αλλά έρχεται αντιμέτωπος με την αφοπλιστική ηλιθιότητα των κατοίκων. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι αυτή η ηλιθιότητα δεν είναι αποτέλεσμα της κατάρας που έχουν πείσει τους κατοίκους ότι υπάρχει αλλά μιας αυθυποβολής που τροφοδοτείται από την εξουσιάζουσα αρχή.

Ο έρωτας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του δασκάλου να παραμείνει στο χωριό για να λύσει την κατάρα, έστω και αν αυτό κοστίσει την δική του ευφυία.

Η αθώα και αφελής ηλιθιότητα των κατοίκων αποδεικνύεται ως μία μορφή ελευθερίας της σκέψης, ενώ η έννοια της διδασκαλίας προσεγγίζεται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο.

 

Συντελεστές

προσαρμογή κειμένου, σκηνοθεσία : Βίκυ Θεολόγη

μουσική επιμέλεια : Λεωνίδας Σακελλαρίδης 

σκηνογραφική επιμέλεια : Μαρία Παπαδοπούλου

 

Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται) :

Λεωνίδας Σακελλαρίδης

Βίκυ Θεολόγη

Γωγώ Καραβασίλη

Κατερίνα Παπαγεωργίου

Βάσω Χρονοπούλου

Χρυσάνθη Τηλιακού

Νάντια Σαρρή

Κυριακή Χουλουιλίδου

Λίλιαν Μαντζιάλη

 

είσοδος ελεύθερη

Έκθεση φωτογραφίας της Καλλιόπης Βουτζαλή στο Καταλυμα της Γαλλιας (ΡΟΔΟΣ)

Εκθεση φωτογραφίας, “Things Unsettled” της φωτογράφου Καλλιόπης Βουτζαλή. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Καταλυμα της Γαλλιας στην οδό Ιπποτων (Παλιά Πόλη) στις 29/4/2017 και ώρα 19.00.

-----------------------------------------------------------------------------

“Tο σπίτι μου είμαι εγώ ...”

-Marianne Faithfull

 

Το 2014 ξεκίνησε η δημιουργία της δουλειάς ''Unsettled Things Series'' και αφορά μια σειρά αφηγηματικών φωτογραφικών εικόνων οι οποίες παρουσιάζουν σκηνές απώλειας, προσμονής, γαλήνης, μοναχικότητας μιας καθημερινότητας που θα μπορούσε να είναι σχεδόν ταινία. Μας δείχνουν πως το καταφύγιό μας, η στέγη μας είναι μια εσωτερική κατάσταση και μια εσωτερική διεργασία, που ορίζεται υποσυνείδητα από μνήμες. Οι πρωταγωνίστριες των εικόνων, ποζάρουν ευάλωτες στη στιγμή που παγώνει μέσα από το φωτογραφικό φακό, μια ατμόσφαιρα που φέρνει στο προσκήνιο εποχές που έχουν πια φύγει όπως και οι δικοί μας άνθρωποι που τις έχουν σημαδέψει. Το Φως και η σκιά πάλλονται μεταξύ τους σε ένα αρμονικό παιχνίδι, και κάνουν τις φιγούρες να αναδύονται μέσα από την διττότητα τους.

Συναυλία με Ρόδιους Τραγουδοποιούς στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Σας προσκαλούμε σε μία ιδιαίτερη συναυλία, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

 

Πρόκειται για μία συναυλία που γίνεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων για την ανάδειξη και προώθηση του ντόπιου δυναμικού που είναι και ο στόχος του, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Τάκη Βούη.

 

Συμμετέχουν οι τραγουδοποιοί:  Γιάννης Γιακουμάκης, Αλέκος Δράκος, Βασίλης Κεντεντζόγλου, Αντώνης Κολιός, Παναγιώτης Ξανθόπουλος, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Μάνος Σάββενας, Πέτρος Σταματίου, Κώστας Τσέκας. Και τραγουδούν οι: Νίκη Ασλάνη, Αλέκος Δράκος, Νατάσα Καρακατσάνη, Χριστίνα Κόζα, Γιώργος Κούτρος, Ματίνα Μάστορα, Γιώργος Μισίκος, Παναγιώτης Ξανθόπουλος, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Στάθης Ραφτόπουλος.

 

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την δημιουργία CD με τις συνθέσεις των τραγουδοποιών και τη συμμετοχή των τραγουδιστών, το οποίο θα διανέμεται δωρεάν σε πολιτιστικές δράσεις που προβάλουν τη ντόπια δημιουργία.

 

Είσοδος: γενική: 10 ευρώ, φοιτητές, συνταξιούχοι: 7 ευρώ, άνεργοι: δωρεάν.

Οργάνωση: Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι».

Στήριξη: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου.            

Μουσικοχορευτική παράσταση «Με χορό και με τραγούδι» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Ο Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Με χορό και με τραγούδι» , την Λαμπρή Παρασκευή (21 Απριλίου) και ώρα 8μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

 

Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό την δ/νση του Μιχάλη Καλαεντζή και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού. 

 

Την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμού, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 

Θα προσφερθούν Κοσκινιάτικα εδέσματα.

 

Είσοδος Ελεύθερη 

 

Studium Generale 2017: Ομιλία με θέμα "Υπεράσπιση της Ευρώπης"  (ΡΟΔΟΣ)

Υπεράσπιση της Ευρώπης

 

Το Σάββατο 22 Απριλίου το Studium Generale 2017, που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Rhodes Internation Culture & Heritage Society (RICHeS), συνεχίζεται με την τέταρτη ομιλία και αφορά ένα κρίσιμο θέμα: την Ευρώπη και τις πολλαπλές κρίσεις που αυτή αντιμετωπίζει – µπορούµε να µιλήσουµε για υπαρξιακή κρίση.

Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή καθώς αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, προσφυγική κρίση, Brexit, μια αυξανόμενη διαίρεση σε Ανατολή – Δύση και Βορρά – Νότο και φυσικά την κρίση στην ίδια τη χώρα μας με το Grexit να συζητείται ακόμα έστω και χαμηλόφωνα. Όλα αυτά  δείχνουν ότι η Ευρώπη που ξεκίνησε ως ένα επαναστατικό πρότζεκτ αποτελεί πλέον ένα αμφιλεγόμενο θέμα και όλοι έχουν κάτι να πουν. Πολλοί αρνούνται να δουν τα βαθύτερα αίτια και τη μεγάλη εικόνα ενώ λίγοι πραγματικά έχουν γνώση για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ποιο βαθμό επηρεάζει την καθημερινότητα μας.  

Η υπεράσπιση της Ευρώπης απαιτεί θάρρος για να πας αντίθετα προς το ρεύμα. Επίσης απαιτεί γνώση, που συνήθως είναι σε έλλειψη. Ο ομιλητής του StudiumGenerale 2017 κ. Λουκάς Τσούκαλης διαθέτει και θάρρος και γνώση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όταν εκφέρουμε την άποψη μας. Γιατί η Ευρώπη αφορά εμάς, τη χώρα μας και το μέλλον μας.  

Ο κ. Λουκάς Τσούκαλης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Επισκέπτης Καθηγητής στο King’s College στο Λονδίνο και στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ. Το 2016 κυκλοφόρησε το ομώνυμο βιβλίο του από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Σάββατο 22 Απριλίου, ώρα 19:00, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Έκθεση Ζωγραφικής της Αντωνίας Πάλλα στο Πάρκο Τέχνης στην Αρχίπολη (ΡΟΔΟΣ)

Την Κυριακή 23 Απριλίου στις 5.30 το απόγευμα θα χαρούμε να σας δούμε στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Αντωνίας Πάλλα στο Πάρκο Τέχνης!

 

Διάρκεια έκθεσης: 23-30 Απριλίου

ώρες επίσκεψης: Καθημερινά 10:00 - 14:00

 

Η Αντωνία Πάλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. 

Σπούδασε Counselling & Psychology στο Mediterranean College και Business Psychology στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε επίσης ως NLP Practitioner και Time Line Therapist. Επιπλέον εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Ύπνωση. Τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί Master Class πάνω στην θεραπευτική δύναμη της τέχνης (Art Therapy).

Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση κοσμηματοποιίας “Alex Gold” στην περιοχή Φαληράκι. Παράλληλα εργάζεται ως ασφαλιστική σύμβουλος. 

Σε μικρή ηλικία ανακάλυψε την ιδιαίτερη καλλιτεχνική έκφραση των συναισθημάτων της και στην πορεία του χρόνου συνδύασε το πάθος της για την ψυχολογία με την ζωγραφική. 

Με την πρώτη της έκθεση ζωγραφικής θέλει να εκφράσει μέσα από τους πίνακές της την νομοτέλεια του μυαλού και πώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ευδαιμονία και την αυτοπραγμάτωση ή αντίθετα να βρεθεί φυλακισμένο μπλοκάροντας την εξέλιξη του ανθρώπου.

4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”... και στη Ρόδο

4ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

“ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ”

Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’

 

Ένα από τα δημοφιλέστερα κινηματογραφικά είδη

βρήκε επιτέλους τη στέγη που του αξίζει,

για πρώτη φορά σε έξι πόλεις της Ελλάδας!

Για 4η συνεχή χρονιά,

το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου,

Horrorant Film Festival - ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’

ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στους φίλους του τρόμου και όχι μόνο,

ανανεωμένο και έτοιμο για ταξίδια σε όλη την Ελλάδα,

με τέσσερις ακόμα πόλεις,

την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τη Ρόδο και το Ηράκλειο,

να προστίθενται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη,

ανοίγοντας τα τείχη τους, έτοιμες να το υποδεχτούν.

Οι Νύχτες Τρόμου αποτελούν το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα, και ένα από τα πιο ανερχόμενα της Ευρώπης, έχοντας ήδη τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.

Κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία στους χιλιάδες των θεατών του

να παρακολουθήσουν genre ταινίες απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου,

πολλές από τις οποίες σε πρώτη πανελλήνια ή και παγκόσμια προβολή!

Έτσι και φέτος,

το 4ο φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου,

έχει ετοιμάσει για εσάς ένα πρόγραμμα

με πάνω από 40 διεθνείς και Ελληνικές παραγωγές,

καθώς και 20 νέες παραγωγές μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα, εκτός από τις πρεμιέρες,

θα συμπεριλαμβάνει και τα καθιερωμένα αφιερώματα,

με τη φετινή χρονιά να έχει μια αύρα επιστημονικής φαντασίας,

με αφιέρωμα στο Sci-Fi Horror,

αλλά και ελληνικό άρωμα,

με ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Τρόμο.

Φυσικά δε πρόκειται να λείπουν τα διάφορα events

πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 

Οι 4ες Νύχτες Τρόμου θα σηκώσουν αυλαία αρχικά

στην Αθήνα, στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΟΣΚΑΡ από 4 - 10 Μαΐου,

ενώ αμέσως μετά,

στις 11 - 17 Μαΐου, θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη, στα ΒΑΚΟΥΡΑ 1 & 2.

Την ίδια περίοδο, 11 - 17 Μαΐου, θα λάβουν χώρα οι προβολές και

στο Ηράκλειο στο κινηματογράφο ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ,

στη Λάρισα στα VICTORIA CINEMAS,

στην Αλεξανδρούπολη στο Κινηματογράφο ΗΛΥΣΙΑ, και

στη Ρόδο στο PALLAS CINEMAS CENTER.

 

Καθημερινά θα προβάλλονται 6 ή και 8 ταινίες μεγάλου μήκους,

μαζί με πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

Τα εισιτήρια συνεχίζουν να είναι σε προσιτές τιμές:

Απλό 6€,  Ημερήσιο 10€,  Full Pass 40€  

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΤΡΟΜΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Το είδος της επιστημονικής φαντασίας είναι παλιό όσο η ίδια η τέχνη του κινηματογράφου. Η μίξη του με το τρομακτικό δεν άργησε να έρθει, με τα πρώτα δείγματα να εντοπίζονται έναν αιώνα πριν. Έκτοτε, αν και ποτέ ουσιαστικά δεν έσβησε, έζησε πολλές “ανοίξεις”, με τους οπαδούς του να πολλαπλασιάζονται. Από το The Invisible Man του 1933 μέχρι το The War of the Worlds του 1953, και από το Alien του 1979 μέχρι το 10 Cloverfield Lane του 2016, υπάρχει μια τεράστια βιβλιοθήκη, από την οποία διαλέξαμε και θα σας παρουσιάσουμε ένα αξέχαστο αφιέρωμα.

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟ

Αν και η ελληνική βιομηχανία ποτέ δεν αγάπησε τον τρόμο, πολλοί ήταν οι δημιουργοί που τόλμησαν και ρίσκαραν, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των περισσότερων παραγωγών την έκδηλη παρουσία χιούμορ.  Εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα του είδους.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Η βασική αιτία που οδήγησε στη γέννηση του φεστιβάλ “NΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” ήταν το γεγονός ότι παρότι το είδος ανθεί παγκοσμίως με πολλές και ποιοτικές νέες παραγωγές, ελάχιστες από αυτές έβρισκαν το δρόμο τους προς τις Ελληνικές αίθουσες.

Αυτό το κενό θα προσπαθήσει να γεμίσει και φέτος το Διεθνές Διαγωνιστικό, στο οποίο θα προβληθούν ταινίες παραγωγής 2016-2017, όλες τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από αυτές σε πανευρωπαϊκή ή και παγκόσμια πρεμιέρα.

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Πάνω από 20 ταινίες μικρού μήκους από όλο το κόσμο, όλες τους νέες παραγωγές, θα προβάλλονται πριν από κάθε ταινία, όχι μόνο για να ανοίξει η όρεξη του θεατή, αλλά και για να παρουσιάσει τα νέα ταλέντα που σε λίγα χρόνια ίσως βρεθούν στη θέση της Jennifer Kent, του Dan Trachtenberg ή του Robert Eggers.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Η προσιτή τεχνολογία, το ανεξάντλητο μεράκι και η διεστραμμένη φαντασία του Έλληνα έχουν καταστήσει τις ταινίες τρόμου μικρού μήκους ένα ιδιαιτέρα αγαπητό είδος για τους νέους δημιουργούς.  H ελληνική παραγωγή θα έχει και φέτος ενεργή συμμετοχή στο φεστιβάλ, με συντελεστές και cast να μας τις παρουσιάζουν και να απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή.

Καλεσμένοι για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους στις “ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ” θα βρεθούν πολλοί Έλληνες και ξένοι δημιουργοί.

 

PRE-EVENTS

Τον Απρίλιο, ένα μήνα πριν το φεστιβάλ, η πόλη θα γεμίσει ...τρόμο!

Το νου σας...

 

SPECIAL EVENTS

Φεστιβάλ χωρίς παράλληλες διοργανώσεις δε νοείται, έτσι σας έχουμε ετοιμάσει μια σειρά απόevents, πάρτι, παρουσιάσεις και ομιλίες και…εκπλήξεις!

Η κριτική μας επιτροπή, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς, θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:

•    Horrorant Award Καλύτερης Ταινίας

•    Horrorant Award Σκηνοθεσίας

•    Horrorant Award Σεναρίου

•    Horrorant Award Ανδρικής Ερμηνείας

•    Horrorant Award Γυναικείας Ερμηνείας

•    Horrorant Award Φωτογραφίας

•    Horrorant Award Ειδικών Εφέ

•   Special Horrorant Award

•    Horrorant Award Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους

•    Horrorant Award Καλύτερης Ξένης Ταινίας Μικρού Μήκους

 

Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυοFilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

http://www.horrorant.com/

http://www.filmboy.gr/

https://www.facebook.com/pages/Horrorant/263209210390495

 

Πληροφορίες:

Αλέξης Κυριαζής

alexiskyriazis@filmboy.gr

Τηλ.   6936 369660

 

Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς

info@horrorant.com

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Ρόδο!

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

COLORADO

 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι σπουδαίοι μουσικοί του συνοδοιπόροι μάς χάρισαν πολλές δυνατές στιγμές τα τελευταία τρία χρόνια. Κατάφεραν να φέρουν μαζί διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, γεγονότα και αισθήματα, και να τα μοιραστούν με το κοινό, μέσα σε στιγμές μεγάλης έντασης, συγκίνησης και αλήθειας. Σε αυτό το διάστημα, έδωσαν δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Mε αποσκευή τους, μια «Μικρή βαλίτσα» γεμάτη με παλιά και νέα τραγούδια έρχονται στη Ρόδο, το Σάββατο 8 Απριλίου στη μουσική σκηνή του Colorado

 

Η δυναμική, ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη μουσική αυτή παρέα, παρουσιάζει την ιδιαίτερη προσέγγισή της στο τραγούδι, σε λίγες, ανοιξιάτικες εμφανίσεις. Μέσα από την ευφάνταστη χρήση των εγχόρδων και με την εφευρετικότητα των «πολυμορφικών», ξεχωριστών σολιστών που απαρτίζουν την ομάδα, τα τραγούδια αντιμετωπίζονται συνεχώς με νέους τρόπους, σαν πρόσωπα κοιταγμένα από διαφορετικές γωνίες.

 

Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τη χαρά της συνάντησης, την επικοινωνία, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, τα ιδιόμορφα ενορχηστρωμένα μέρη, τις εντάσεις και τις σιωπές, τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ειδών και τη δημιουργία μιας κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Μαζί του οι:

Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα

Μανόλης Πάππος: μπουζούκι, λαούτο

Δημήτρης Χατζηζήσης: βιολί

Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας

φώτα: Κωνσταντίνος Μαργκάς

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Έναρξη προγράμματος 22.30

Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ

Τιμή εισόδου: 14 ευρώ

Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800

Τηλ. Κρατήσεων: 2241075120

Διοργάνωση: 12ηχος

Παραγωγή: ΑΘΥΡ

 

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Σημεία Προπώλησης:

Βlack Sheep by X-musicland-Σοφ. Βενιζέλου 60, τηλ: 2241021282

Espressο deli καφέ bar  Ορφανίδου 57, τηλ. 2241075120

D'amboise  καφέ bar Δ.Θεοδωράκη 23, τηλ. 2241075212

Παπαβασιλείου Αφίσες Αμερικής 27 τηλ.2241073017

Πλατεία Κύπρου τηλ.6978323518

I-Stores-Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 35, τηλ.2241074401 

Music Spot-Εθνικής Αντιστάσεως 83, τηλ:2241025420 

Coffee Island-Εθνικής Αντιστάσεως 39, τηλ:2241022234

Γρηγόρης Coffee Ride-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766

Λαχαναγορά Σφυράκης Ηρακλειδών 345, Ιαλυσός, τηλ. 2241098358

Ψητοπωλείο Μπονιάτης Λεωφ. Ελευθερίας 25, Κρεμαστή,τηλ. 2241 090877

Βιβλιοπωλείο «Πηγή» -Σορωνή, τηλ. 2241041525

Κρεπερι Έμπωνα

Πραματευτής-Περνού 34 ,Αφάντου, τηλ.2241053068 

Μέλυδρον καφέ bar -Αρχάγγελος, τηλ:2244022412 

1900 καφέ Bar-Αρχάγγελος

Έκθεση ζωγραφικής της Καλλιόπης Σταμάτη "Art Exhibition 1" (ΡΟΔΟΣ)

Η νεαρή ζωγράφος Καλλιόπη Σταμάτη παρουσιάζει για μία μοναδική βραδιά την πρώτη της έκθεση με έργα ζωγραφικής, την Κυριακή, 9 Απριλίου 2017, στις 8:00 το βράδυ, στο ιατρείο του Βασίλειου Παπαγεωργίου, Ίωνος Δραγούμη 44, στη Ρόδο.

Εμπνεόμενη από τους μοναδικούς χώρους του πρόσφατα ανακαινισμένου νεοκλασσικού του 1912, μιας άλλης Ρόδου, η Καλλιόπη επιλέγει έργα της που αντιπροσωπεύουν πρόσωπα και αντικείμενα μέσα από μια διαδικασία ανακατασκευής, ανασυγκρότησης.

Η Καλλιόπη Σταμάτη γεννήθηκε και ζει στη Ρόδο. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Εργάζεται στο ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort ως VIP Supervisor και διδάσκει στο Ιδιωτικό ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης ANKO. Με τη ζωγραφική ασχολείται από παιδί και έργα της έχουν εκτεθεί σε συλλογικές εκθέσεις και έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε Ρόδο και Αθήνα.

 

Στοιχεία έκθεσης:

Όνομα: Art Exhibition 1

Καλλιτέχνις: Καλλιόπη Σταμάτη

Χρόνος: Κυριακή, 9 Απριλίου 2017, στις 20:00

Διάρκεια: 1 βραδιά

Τόπος: Ιατρείο Βασιλείου Παπαγεωργίου, Ίωνος Δραγούμη 44, Ρόδος

 

Χορηγοί επικοινωνίας: mgk.advertising, RodosEvents.gr, rhodes.online

Έκθεση Ζωγραφικής της ομάδας Vista στο Rock 'n' Roll (ΡΟΔΟΣ)

H εικαστική ομάδα Vista (Σταματία Γρηγορά, Κωνσταντίνος Κανάκης, Μαίρη Κατσανάκη) παρουσιάζει την 1η έκθεση ζωγραφικής στο @Rock n’ Roll Music Diner (Πλατεία Αρίωνος, Μεσαιωνική Πόλη).

Εγκαίνια: 9 Aπριλίου, 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 9-30 Απριλίου 2017

-------------------------------------------------------

Η Σταματία και η Μαίρη γνωρίστηκαν το 2006 στο μάθημα ζωγραφικής του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας». Πέρα από την αγάπη που είχαν αναπτύξει πολύ γρήγορα για τη ζωγραφική, διέθεταν μάτια και μυαλά ανοιχτά, έτοιμα σα σφουγγάρια να ρουφήξουν εικόνες, γνώση, τεχνικές, ιστορία, χρώμα, με την ελπίδα μια μέρα να καταφέρουν να εκφραστούν ζωγραφίζοντας… Πήραν το μονοπάτι και από τότε πορεύονται μαζί στην αναζήτηση της έκφρασης μέσα από μελέτη, παρατήρηση, δοκιμές, συζητήσεις, δημιουργία. Αρκετά αργότερα ήρθε στην παρέα ο Κωνσταντίνος κι έχοντας στη φαρέτρα του το πτυχίο του Βυζαντινού Ζωγράφου, ανέλαβε τα μαθήματα ζωγραφικής στο Σύλλογο και παράλληλα ενσωματώθηκε στη ζωγραφική παρέα των δύο κοριτσιών. Με την ίδια δίψα και χαρά γι αυτό το νέο άνοιγμα, ο Κωνσταντίνος ανέπτυξε νέες τεχνικές και επέκτεινε τους ζωγραφικούς του ορίζοντες. Παρόλο που οι τρεις δημιουργοί έχουν διαφορετικά πράγματα να πουν μέσα από τη δουλειά τους, τους ενώνει κυρίως ο άνθρωπος… Για την παρέα αυτή όμως το σημαντικό είναι ότι κάνει ένα βήμα, ένα άνοιγμα, για να μοιραστεί με τον κόσμο τα έργα που με χαρά, ενθουσιασμό και αγάπη δημιούργησαν…

VISTA

------------------------------------------------------------

ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

"Πάντοτε είναι καιρός για ποιητές" έχει πει ο Γιώργος Χρονάς. Συμφωνώντας, στη σκέψη μου το εμπλουτίζω. Πάντοτε είναι καιρός για καλλιτέχνες και εραστές της τέχνης. Εκείνους και εκείνες που, είτε επαγγελματικά είτε όχι, σκαλίζουν εικαστικά τα ίχνη της έμπνευσης που δεν είναι άλλη από «τις ιδέες που γεννιούνται καθώς δουλεύεις σκληρά» όπως είχε πει ο αγαπημένος Χρόνης Μπότσογλου. Αυτό είναι. Να παιδεύεσαι με την πρώτη ύλη σου, να βουτάς στο θέμα, να ονειρεύεσαι. Να αφοσιώνεσαι, να χάνεις το χρόνο και την καθημερινότητα, να πλάθεις και να διορθώνεις και να ξαναπλάθεις τις φόρμες, τη σύνθεση. Και, έπειτα, να προσκαλείς τους θεατές να γίνουν συνοδοιπόροι για να τραβήξει λίγο παραπέρα το καμωμένο ταξίδι. 

Μια νέα εικαστική ομάδα έρχεται να προστεθεί στο καλλιτεχνικό δυναμικό της Ρόδου. Τονίζω τη λέξη «ομάδα». Μαζί, διάλογος, συναποφάσεις, μοίρασμα προβληματισμών, αλληλοστήριξη. Τα μέλη της Vista, λίγο πριν παρουσιάσουν δημόσια τη δουλειά τους και των πειραματισμών τους, με κάλεσαν να δω την πορεία μιας πρώτης περιπέτειας: Τα πορτρέτα της Σταματία Γρηγορά κυρίως με μουσικούς και μεταμφιεσμένους κλόουν –πορτραίτα με μια υποδόρια θλίψη για εκείνους τους διασκεδαστές, όπως τους έχει εγγράψει μια σφόδρα καταναλωτική κοινωνία στο εφήμερο και το επιδερμικό. Τα θαλασσινά τοπία της Μαίρης Κατσανάκη, με τα θαλασσοπούλια, τα ξέγνοιαστα παιδιά, σκηνές από την παραλία που αναδύουν την βιωμένη αύρα της νιότης, νεο-ρομαντικά μωσαϊκά μιας χαμένης αθωότητας. Τα γυμνά ή ημίγυμνα γυναικεία κορμιά του Κωνσταντίνου Κανάκη που χρωματικά τα «ντύνει» με την γήινη παλέτα της αγιογραφίας, κορμιά σχεδόν φωτορεαλιστικά, όχι ολόκληρα, παγιδευμένα στις πατριαρχικές κοινωνικές συμβάσεις, κορμιά σαγήνης που παράλληλα ανοίγουν μονοπάτια στο χρόνιο έμφυλο διαχωρισμό. 

Πρίμα βίστα για την δουλειά της ομάδας Vista. Πρίμα και πρύμα καλλιτεχνικά ταξίδια να έχει!"

Πόλυ Χατζημάρκου

Ιστορικός τέχνης-ευρωπαιολόγος

Συντονίστρια ρ/σ Στο Κόκκινο 103,7

Συναυλία κλασικής μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Η καλλιτέχνης Μεμνουνέ Κιαζίμ σας προσκαλεί στη συναυλία κλασσικής μουσικής με τίτλο 4 εποχές,με τον νέο πιανίστα Στέφανο Αργυρίου Σαράγια, στις 11 Απριλίου Μεγάλη Τρίτη που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 08.00 μ.μ.

Υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΡ

Εισοδος ελέυθερη

 

Ευχαριστούμε θερμά το τυπογραφείο Νίκος Χατζηκαλημέρης

 

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΑΡΑΓΙΑΣ, θα παρουσιάσει τα έργα που ερμήνευσε στις εξετάσεις Διπλώματος πιάνου,στις οποίες έλαβε μέρος τον Ιανουάριο 2017, αποφοιτώντας από το Αττικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την ΜΕΜΝΟΥΝΕ ΚΙΑΖΙΜ,λαμβάνοντας τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

 

Πρόγραμμα συναυλίας

1.Bach Toccata in G Minor BWV 915

2.Scarlatti Sonata in D minor K141

3.L.V.Beethoven Sonata Appassionata

4.Rachmaninov prelude in c sharp minor

5.Liszt Funerailles

6.G.Konstantinidis Sonatina

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΑΡΑΓΙΑΣ

-Ο Στέφανος, άρχισε μαθήματα με τη μουσικοσυνθέτη Μεμνουνέ Κιαζίμ το 2011 σε ηλικία 15 και μισό ετών μην έχοντας ιδιαίτερες γνώσεις στη μουσική!

-Το 2015 πήρε με καθηγήτρια την κυρία Μεμνουνε Κιαζίμ το πτυχίο Ειδικού εις την Αρμονία από το Δωδεκανησιακό Μουσικό Όμιλο Ρόδου με το βαθμό Άριστα.

-Το 2013 έδωσε την πρώτη σόλο συναυλία του με την καθοδήγησή της στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου,σε ηλικία 17 μιση ετών ερμηνεύοντας ένα αντάξιο έργο αυτό που θα ακούγαμε σε μία συναυλία τέτοιας δυναμικής.

-Το 2013 διαγωνίστηκε με καθηγήτρια την Μεμνουνε Κιαζίμ,

σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου νέων πιανιστών ηλικίας 16-18 στη Σαντορίνη λαμβάνοντας την 4η θέση.

-Τον Ιανουάριο του 2017 πήρε με καθηγήτρια την Μεμνουνέ Κιαζίμ το Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου από το Αττικό Ωδείο Αθηνών με το βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.

«Κοντζές και Διωματάρης» από την Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΡΟΔΟΣ)

Η Αλληλεγγύη και η Ανθρωπιά είναι τα αντίδοτα  στην κρίση που μας περιβάλλει.

 

Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια και τις καρδιές μας για να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη τις μέρες μας.

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου) και η Αδελφότητα Κρητών σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ξεκαρδιστική Κρητική Κωμωδία «Κοντζές και Διωματάρης» που παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών.

 

Αντί εισιτηρίου φέρτε τρόφιμα μακράς διάρκειας για την Πασχαλινή καμπάνια, διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες,από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Πέμπτη 6 Απριλίου στις οκτώ το βράδυ.

Παρουσίαση του βιβλίου "Τι μένει από τη νύχτα" της συγγραφέως Έρσης Σωτηροπούλου στο Rock 'n' Roll (ΡΟΔΟΣ)

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου της συγγραφέως Έρσης Σωτηροπούλου "Τι μένει από τη νύχτα" (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. στο Rock n' Roll στη Μεσαιωνική Πόλη. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει για το βιβλίο της με τη μεταφράστρια λογοτεχνίας Γεωργία Ζακοπούλου, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού τέχνης και λόγου "Νησίδες".

 

Το βιβλίο έχει βραβευτεί με το μεγάλο γαλλικό βραβείο Prix Méditerranée 2017.

 

Σας περιμένουμε.

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Εορτασμός για την ανακαίνιση του Παραδοσιακού Παραδεισιώτικου Σπιτιού (ΡΟΔΟΣ)

Παραδοσιακό Παραδεισιώτικο Σπίτι (ΚΑΜΑΡΑ)

 

Ο Σύλλογος Νέων Παραδεισίου σας προσκαλεί στον εορτασμό για την ανακαίνιση του Παραδοσιακού Παραδεισιώτικου Σπιτιού (Οδός Ελευθερίας, έναντι Κοινοτικού Γραφείου, Παραδείσι) το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2017 και ώρα 18:00

 

Την παρουσίαση του σπιτιού καθώς και την αναβίωση του παλαιού τραγουδιού του Λαζάρου θα επιμεληθεί η φιλόλογος κ. Ευαγγελία Παναή.

 

Με την στήριξη:

Δημοτική Κοινότητα Παραδεισίου

3ο Σύστημα Προσκόπων Παραδεισίου

Αγαθοεργός Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Παραδεισίου «Η Αρετή»

Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου «Βιλλανόβα»

 

Οι Σύλλογοι θα προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα

 

Οργάνωση: Σύλλογος Νέων Παραδεισίου «ΩΡΙΩΝΑΣ»

Έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΡΟΔΟΣ)

Έκθεση Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ)

με θέμα: ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

στη Νέα Πτέρυγα Νεστορίειου Μελάθρου

 

Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Απριλίου , 19:30

 

Διάρκεια έκθεσης: Από 5/4 έως 13/6

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο "Το λαϊκό παραμύθι και η συμβολική του προσέγγιση" (ΡΟΔΟΣ)

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο "Το λαϊκό παραμύθι και η συμβολική του προσέγγιση" με τη συγγραφέα και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 από τις 10.00 πμ έως τις 12.00.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 22410 32510 και 32520 για να δηλώσετε συμμετοχή.

 

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Έφης Γιαννιού "Ονείρου Σκιαγράφηση" στο βιβλιοπωλείο "Το Δέντρο" (ΡΟΔΟΣ)

To Σάββατο 1η Απριλίου 2017 στις 8.00 μμ οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΡΕΤΤΑ 

παρουσιάζουν στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ”

την ποιητική συλλογή της Έφης Γιαννιού 

ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΚΙΑΓΡΑΦΗΣΗ

 

Παρουσίαση: Μάριος Βερέττας

Απαγγελία: Έφη Γιαννιού

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Γιακουμάκης & Λεωνίδας Σακελλαρίδης

Θα ακουστούν μελοποιημένα κομμάτια από την ποιητική συλλογή.

 

Η 'Εφη Γιαννιού γεννήθηκε στην Ρόδο το 1975. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διπλωματούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ''Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό'' του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ρόδου. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει εργαστεί ως Καθηγήτρια Γαλλικών τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στην δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη με τον μουσικό Λεωνίδα Σακελλαρίδη και μητέρα μιας χαριτωμένης κορούλας.

 

Κορίτσια με πόδια γυμνά ψάχνουν να μεθύσουν

στις ουράνιες γιορτές της νύχτας.

Τα βλέμματα δεν φεύγουν πια μακριά

αγκαλιάζονται για να αδράξουν την στιγμή.

Μουσικό αφιέρωμα στον Συνθέτη Γιώργο Μουζάκη από την Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ τα παλιά!

Μουσικό αφιέρωμα στον Συνθέτη Γιώργο Μουζάκη

από την Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

 

Σάββατος 1 Απριλίου 2017

20:00

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τραγουδούν:

Θεοδώρα Μαλωινα

Ανθή Πατσαη

Διαμαντής Σωτηράκης

 

Διευθύνει ο Γιώργος Μαλωινας

 

Θεατρική παράσταση "Η Σπασμένη Στάμνα" απ'τον Σύλλογο Νέων Παραδεισίου "Ωρίωνας" (ΡΟΔΟΣ) | Τελευταία παράσταση: Δευτέρα 27 Μαρτίου

"Η Σπασμένη Στάμνα" του Ερρίκου Φον Κλάιστ

 

Σ΄ ένα χωριό της Ολλανδίας, μια νύχτα του Γενάρη, μια στάμνα σπάει στην κάμαρη μιας κόρης λογοδοσμένης. Η μέρα που θα ξημερώσει θα βρει κατ'ήγορους και κατηγορούμενους στο δικαστήριο να αναζητούν το δράστη και τη δικαίωση της στάμνας. Ο φαινομενικά ευυπόληπτος δικαστής φαίνεται ανίκανος να διαχειριστεί την υπόθεση. Ένας επιθεωρητής δικαιοσύνης που καταφθάνει τυχαία εκείνη τη μέρα, προσπαθεί να ξεδιαλύνει την κατάσταση με τη βοήθεια του γραμματικού, ο οποίος συνδέοντας κομμάτια του παζλ σκάβει το λάκο του δικαστή- φίλου και κουμπάρου του. Κι ενώ αθώα και ένοχα μυστικά ξεπροβάλλουν, μια μάρτυρας κλειδί που κρατά στα χέρια της τη λύση του μυστηρίου έρχεται να δώσει φως στην υπόθεση.

 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

ΑΔΑΜ: Τάσος Κυρτάσογλου

ΛΙΧΤ: Σάββας Πελλός

ΛΙΖΑ: Μαίρη Γιαννίκη

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: Στεφανία Πότσου

ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Βασίλης Πότσου

ΒΑΛΤΕΡ: Γιάννης Παπαμανώλης

ΚΥΡΑ-ΜΑΡΘΑ ΡΟΥΛ: Ευαγγελία Αναγνώστου

ΕΥΑ: Κατερίνα Βολονάκη

ΦΑΪΤ ΤΥΜΠΕΛ: Σάββας Σταμάτης

ΡΟΥΠΡΕΧΤ: Γιώργος Νεσφυγές

ΚΥΡΑ-ΜΠΡΙΓΚΙΤΑ: Δικαία Σταματίου

 

Επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Μανής 

Σκηνικά :Κωνσταντίνος Κανακης

Κοστούμια: Αλεξια Κατσιμπρακη

Μουσική: Σταματια Γρηγορα

Οργάνωση: Σύλλογος νέων Παραδεισίου ΩΡΙΩΝΑΣ 

 

Ημερομηνίες παραστάσεων:

24 -25-26-27 Μαρτίου 2017 ώρα 21:00

Σήμερα... Comedy for the Masses (Mikeius, Jeremy & Κώστας Μαλλιάτσης) στην Ρόδο

COMEDY FOR THE MASSES TOUR!

Mikeius, Jeremy & Κώστας Μαλλιάτσης

συνεχίζουν τη περσινή ξέφρενη πορεία τους με μία μοναδική παράσταση το

Σάββατο 25 Μαρτίου στη μουσική σκηνή του Colorado

 

Οι περσινές παραστάσεις του  #ComedyfortheMasses  εξελίχθηκαν σε μία ξέφρενη πορεία με απανωτά sold out, στη μία μετά την άλλη πόλη.

Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου  για τη τριάδα των Mikeius, Jeremy και Κώστα Μαλάτση, ήταν παραπάνω από συγκινητική με αποτέλεσμα να πάρουν απόφαση να «οργώσουν» την Ελλάδα και φέτος.

Στις 25 Μαρτίου  σειρά έχει Ρόδος και η μουσική σκηνή του Colorado να έρθει αντιμέτωπη με λαίλαπα της κωμωδίας που ονομάζεται «Comedy for the Masses».

Και φέτος νέα παράσταση , νέα κείμενα , νέα βίντεο , νέο show , νέες ταινίες…ίδιες άσχημες φάτσες …

Stand Up Comedy | Live roast | Live Θάψε το Σενάριο special | Live Stunnerzz.

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Έναρξη Προγράμματος 22:00

Τιμή προπώλησης/ταμείο: 9 ευρώ

Τηλ. Πληροφοριών:6970034210- 6940616800

Τηλ. Κρατήσεων: 2241075120

 

Σημεία Προπώλησης:

Βlack Sheep by X-musicland-Σοφ. Βενιζέλου 60, τηλ: 2241021282

D'amboise  καφέ bar Δ.Θεοδωράκη 23, τηλ. 2241075212

Espressο Deli καφέ bar  Ορφανίδου 57, τηλ. 2241075120

Coffee Island-Εθνικής Αντιστάσεως 39, τηλ:2241022234

Γρηγόρης Coffee Ride-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766

 

Όσοι δεν τους γνωρίζετε…διαβάστε τη παρακάτω συνέντευξη:

http://popaganda.gr/aiti-ine-pio-astii-anthropi-sto-elliniko-youtube/2/

 

Θάψε το Σενάριο και «Υπολοχαγός Νατάσα» https://www.youtube.com/watch?v=4cWq-X1uIn8

Jeremy και «Dab» https://www.youtube.com/watch?v=HId-H7NReMI&t=3s

Οι "Τρεις Αδελφές" του Αντον Τσέχωφ απ'την Θεατρική Ομάδα Πράξις στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου | Τελευταία παράσταση: Παρασκευή 24 Μαρτίου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ''ΠΡΑΞΙΣ''

ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ

''ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ''

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

17-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ

 

Τρεις αδελφές που έχουν «ξεμείνει» μετά τον θάνατό του στρατιωτικού πατέρα τους στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης,ζουν μια ανιαρή καθημερινότητα μαζί με τον αδελφό τους καθώς ονειρεύονται την ευτυχία στη γη της επαγγελίας, στην πόλη τους τη Μόσχα, που από μικρές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν .Η Όλγα, η μεγαλύτερη, είναι δασκάλα σε σχολείο της περιοχής. Η Μάσα είναι παντρεμένη με έναν καθηγητή τον οποίο θεωρεί ανίκανο να της προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται. Η Ιρίνα, η μικρότερη, είναι εκείνη που περισσότερο από τις άλλες τολμάει να κάνει όνειρα και να φαντάζεται το μέλλον τους στη Μόσχα, στη μεγάλη πολιτεία που για αυτήν σημαίνει πραγμάτωση κάθε ονείρου και ελπίδας . Ένας αξιωματικός που έρχεται στην πόλη τους θα ταράξει τον κόσμο της Μάσας η οποία επιχειρώντας να ξεπεράσει την αβάσταχτη πλήξη της θ αφεθεί να βιώσει μαζί του τον έρωτα.

Πρόκειται για το πιο γνωστό και αγαπημένο έργο του Α.Τσέχωφ το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις ματαιωμένες ελπίδες και την αναζήτηση της ψευδαίσθησης της ευτυχίας, καθώς οι ήρωες του στρέφουν το βλέμμα στο παρελθόν ,εξιδανικεύοντας το, παραμελώντας το παρόν ενώ η ζωή τους λειτουργεί σαν δηλητήριο που λίγο λίγο κατατρώει τα σωθικά τους. 

Ο Αντόν Παύλοβιτς Τσέχωφ ο οποίος θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας ,άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ού αιώνα. 

 

Σκηνοθεσία -προσαρμογή : Κώστας Κατσουλάκης .

Σκηνικά : Ανδρομάχη Μπατζούκη . 

Βοηθός σκηνοθέτη : Γαβριήλ Καρπάθιος – Κατερίνα Τουβρά

 

Παίρνουν μέρος οι: Γιώργος Άγριος, Γιάννης Αποκούραστος , Ρούλα Βασιλοπούλου, Χρυσούλα Κόζα, Βαλέριος Λινάρδος , Ανδρομάχη Μπατζούκη, Βάσω Ντελλάκη,Γιάννης Παπαγεωργίου, Γιάννης Παστρικός, Γεωργία Παντελή Μπραϊκίδη, Καθολική Περνάρη, Κώστας Χαρτοφύλης .

 

Εισιτήρια προπωλούνται απο το Σάββατο 11 Μαρτίου : 

Αυλή μεζεδοπωλείο ( πεζόδρομος Κωστή Παλαμά 17)

Σκούφος ζαχαροπλαστείο ( Νικ .Πλαστήρα 13)

Πλατής κοσμηματοπωλείο ( Κωνστ. Υδραίου 64 )

 

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης 10 ευρώ .

Στο ταμείο 12 ευρώ. 

Εισιτήρια φοιτητών και ανέργων 9 ευρώ .

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Φώτη Βλαστού «Η ανατομία του κύματος» (ΡΟΔΟΣ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

του ΦΩΤΗ ΒΛΑΣΤΟΥ

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

 

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του  Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου, το βιβλιοπωλείο “To Δέντρο” και η Μικρή Άρκτος έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση

του βιβλίου πεζογραφίας του Φώτη Βλαστού «Η ανατομία του κύματος».

 

Ο συγγραφέας με τη βοήθεια της εικόνας και της μουσικής, μας ταξιδεύει μέσα από τις ιστορίες του από την αρχαία Ασσυρία και την Αλεξάνδρεια μέχρι το Λονδίνο του σήμερα και έναν μακρινό πλανήτη στο μέλλον και ακολουθούμε μαζί του την εξέλιξη της ιατρικής γνώσης.

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ρένα Βενιανάκη

 

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Καλλιόπη Χρήστου, μέλος της ομάδας δημιουργικής γραφής του ΔΚΣΜΡ “Αγέρι Γραφής”.

 

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στις 20:00 

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Είσοδος Ελεύθερη

- Τηλ επικοινωνίας για την εκδήλωση 22410 32 510 – Νάνσυ Τρυποσκούφη

 

Λίγα λόγια για την έκδοση

 

Από τα πανάρχαια χρόνια, λογής άνθρωποι αναζήτησαν λύσεις στα μυστήρια της ζωής.

 

Οι ανακαλύψεις τους έβαζαν σε κίνηση τους αργαλειούς της αφήγησης, ώστε τα πολύπλοκα φαινόμενα να μπουν σε μια τάξη.

 

Τέτοια υφαντά αποτελούν το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου.

 

Ήρωες αιφνιδιασμένοι από αναπάντεχες διαταραχές, άλλοι πρωτοπόροι σε αγώνες για γνώση και αλλαγή.

 

Όλοι βηματίζουν στο φανταστικό καλειδοσκόπιο ενός επινοημένου σύμπαντος.

 

Από την αρχαία Ασσυρία μέχρι τους μελλοντικούς, εξερευνητικούς βολιστήρες, από την ελληνιστική Αλεξάνδρεια μέχρι τον πλανήτη Εγκέλαδο, από τους διαιωνισμένους βασιλείς μέχρι τους απλούς, ανώνυμους χειροτέχνες, η συγκινητική προσπάθεια του ανθρώπου να γίνει κύριος της ζωής και του κόσμου του.

 

Τι συνδέει έναν έλληνα ανατόμο που εξερευνά τα μυστήρια της λειτουργίας του εγκεφάλου στην ελληνιστική Αλεξάνδρεια με έναν φραγκισκανό καλόγηρο που διασχίζει το Αιγαίο, κυνηγημένος από την πανούκλα; Ποια γνώση λείπει από έναν Ασσύριο αυτοκράτορα που θεωρείται αυτονόητη για ένα σύγχρονο δεκάχρονο αγόρι, πρωταθλητή των video-games; Πώς η σοφία ενός εξόριστου άραβα φυσιοδίφη προετοιμάζει το διαπλανητικό ταξίδι δυο κινέζων αστροναυτών το 3001 μΧ;

 

Είκοσι δύο σύντομες ιστορίες ταξιδεύουν στο μακρινό χτες αλλά και στο ακόμα μακρινότερο αύριο του πολιτισμού μας. Παντού, ήρωες αντιμέτωποι με τα αινίγματα της ζωής.

 

Παίζοντας με τα όρια ανάμεσα στο ιστορικό και στο φανταστικό, ο Φώτης Βλαστός αφηγείται μικρές ιστορίες που συνθέτουν, σελίδα τη σελίδα, τη μακραίωνη ιστορία της ιατρικής σκέψης αλλά και της αφηγηματικής τέχνης.

 

Τα κουδουνάκια του αρχαίου ινδού μεταλλουργού χτυπούν στο διαστημικό χειρουργείο του πλανήτη Εγκέλαδου, χιλιετίες μετά, για να σημάνουν την επιστροφή ενός ανθρωποειδούς στη βιολογική του πατρίδα: στην κατάσταση του ανθρώπου.

 

Καθώς οι αιώνες κυλούν, οι ιστορίες φαίνεται να συνεχίζονται αλλού, με άλλους τρόπους. Ποιος μπορεί να είναι βέβαιος ότι ο κόσμος μας δεν θα χρειάζεται πάντοτε τους μύθους για να συμπληρώνει τις αλήθειες του;

 

Όπως κανένα κύμα δεν ανακεφαλαιώνει τη θάλασσα, έτσι και καμία από τις ιστορίες της Ανατομίας δεν ολοκληρώνεται μετά την τελευταία τελεία της.

 

Κάθε επόμενο αφήγημα λες και σκάει σαν το επόμενο κύμα στην άμμο του νοητού κόσμου. Τελικά, η επιστημονική, όπως και κάθε άλλη αφήγηση, προχωρά αποκαλύπτοντας και συγκαλύπτοντας.

 

H διαφορετικότητα των αφηγηματικών τρόπων στέλνει ένα νεύμα συνενοχής και ανυπόκριτου θαυμασμού σε σημαντικούς συγγραφείς, σαν να ανοίγεται μια υποσημείωση που εξελίσσεται σε συζήτηση για το μέλλον της αφήγησης, στην αέναη περιπέτειά της να καταγράψει πειστικά την ανατομία του κύματος που λέγεται ζωή.

 

Ο Φώτης Βλαστός γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Ιατρική. Στο Παρίσι, ειδικεύθηκε στις αναπνευστικές παθήσεις, ενώ παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Φυσιολογίας της Αναπνοής και Δικαίου της Υγείας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εκπόνησε διδακτορική διατριβή σχετική με την Ιστορία της Ιατρικής.

 

Ασχολήθηκε με την επιστημολογία και με την Αφήγηση σαν δομικό στοιχείο της ανθρώπινης πνευματικής δραστηριότητας.

 

Εργάζεται από εικοσαετίας στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών.

Η ανατομία του κύματος είναι το πρώτο του βιβλίο.

 

Υπ. επικοινωνίας για τη Μικρή Άρκτο: Μαρία Τσολάκη  6974 76 78 90

Ο Λάμπρος Φισφής στη Ρόδο!

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ

ΔΕΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ + ΜΩΡΟ

Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Cinema Metropol

ώρα: 21:15

 

Μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις stand up comedy της περσινής σεζόν επιστρέφει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ο Λάμπρος Φισφής ("Κάψε το Σενάριο") στην προσπάθειά του να βρει τις θετικές στιγμές της ζωής υπεραναλύει τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, βάζει στο μικροσκόπιο τα ασήμαντα πράγματα που μας ενοχλούν, αυτοσαρκάζει τις αδυναμίες του και καυτηριάζει οτιδήποτε συνωμοτεί εναντίον της ευτυχίας μας. Ενώ φέτος μας μυήει και στον κόσμο της πατρότητας με νέα κείμενα για τις εμπειρίες ενός νέου πατέρα...

 

Αν ψάχνετε το νόημα της ζωής. Αν θέλετε να συγκινηθείτε. Αν σας αρέσει να φεύγετε από το θέατρο σοφότεροι. ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. Αν καρφώνετε 36 πατάτες σε μια πιρουνιά. Αν σας παίρνει 40 λεπτά να μπείτε στη θάλασσα. Αν τρομάζετε με τη γιαγιά έξω από την τουαλέτα του κλάμπ. Αν όταν βάζετε ηλεκτρική σας αντιστέκεται πάντα ένα σκουπιδάκι. Αν αγοράσατε οικολογικές λάμπες και πλέον ζείτε στο σκοτάδι. Αν θα ψηφίζατε νόμο κατά της άσπρης κάλτσας στο σεξ. Αν μετά από μεσημεριανό ύπνο έχετε hangover. Αν έχετε να πιείτε τεκίλα από το 1996. Αν θεωρείτε ότι τα ΙΚΕΑ είναι φτιαγμένα από εξωγήινους. Αν νιώθετε ηδονή όταν κάποιος σας ξύνει στην πλάτη. Αν έχετε κάνει διακοπές σε rooms to let Καλλιόπη. Αν κλαίτε όταν τραβάτε μια τρίχα από τη μύτη. Αν πιστεύετε ότι η Όλγα Τρέμη είναι σκληρό ναρκωτικό. Αν άλλαξε ο κόσμος σας όταν πρωτοφάγατε lucky cap. Αν δεν ξέρετε τι είναι ο συριγμός των ferry boat. Αν θέλετε να περάσετε ένα βράδυ γελώντας. ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22410 28400

 

Προπώληση στο viva.gr  (10 Ευρώ)

Στο ταμείο: 12 Ευρώ

Θεατρική παράσταση "Μάρτυς μου ο Θεός" στην Αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία (ΡΟΔΟΣ)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στις 27 Μαρτίου τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σάς προσκαλούν στη μοναδική παράσταση «Μάρτυς μου ο θεός» στις 08:00 το βράδυ στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων. 

 

Μια παράσταση η οποία έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και παίζεται τα τελευταία τρία χρόνια στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο θεός», που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

 

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, φαντασία και μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία– έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή! Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, ο θεατής παρακολουθεί τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη, ο Ιωσήφ Ιωσιφίδης.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη 

 

Είσοδος:10€ 

Εισιτήρια Προπωλούνται στην Κεντρική Γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και στο αθλητικό κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις.

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Rodosevents.gr, Rodosreport,gr, Iporta.gr.

Θεατρική παράσταση "Οίκος Αντοχής" στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Οίκος Αντοχής

Κυριακή 2 & Τρίτη 3 Απριλίου

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

 

Θεατρική παράσταση βασισμένη στην κωμωδία "ΡΑΟΥΣ" των Παπαθανασίου και Ρέππα σε διασκευή και προσαρμογή κειμένου Βίκυ Θεολόγη.

 

Όλα ξεκινάνε όταν ένας οίκος ανοχής μετατρέπεται σε φορέα πολιτισμού προκειμένου να εξαπατήσει την τρόικα. Η αστική τάξη αναμειγνύεται με τον υπόκοσμο για να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα με αποτέλεσμα να ξεγυμνωθεί από τον καθωσπρεπισμό της. Οι δυναμικές ανατροπές θα οδηγήσουν το σπίτι με το κόκκινο φως και τα κορίτσια του σε μία τραγελαφική συνεργασία και στην απόπειρα αναπαράστασης αρχαίου δράματος.

 

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή είναι το τελευταίο χαρτί για την διάσωση των συμφερόντων. 

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια : Βίκυ Θεολόγη

Παίζουν οι ηθοποιοί (με την σειρά που εμφανίζονται):

Κική Σπάρταλη, Γιώργος Πάττας , Αγγελική Γκόγκου, Αλέκος Μπάρκας, Σέβα Πάττα, Στέργος Κασσανής, Βαλάντης Κασσανής, Νίνο Σιαλούπ, Σταμάτης Τσάππης, Μαρία Σαλακενού.

Επιμέλεια σκηνικών, κουστούμια : Σύλλογος ΚΑΜΑΡΙ

Επιμέλεια ήχου-φωτισμού : Κώστας Κορκίδας, Ιωσήφ Σιαλούπ

Σκηνικά: Ιωσήφ Σιαλούπ και Σταύρος Σαλακενός

 

τιμή εισόδου : 5ευρώ

(Ακατάλληλο για ανήλικους κάτω των 16 ετών χωρίς συνοδεία γονέα)

 

ώρα προσέλευσης: 20:00

Θεατρική παράσταση "Ο Μορμόλης" από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Φανών "Ο Πρόδρομος" (ΡΟΔΟΣ)

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ « Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ»

 

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φανών «Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, θα οργανώσει θεατρική παράσταση, εν όψη της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στην μικρή πλατεία του χωριού Φάνες (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο), με θέμα "Ο Μορμόλης". Ώρα έναρξης 12:30 μμ.

 

Πρωταγωνιστές του θεάτρου θα είναι τα παιδιά μας. Μικροί ηθοποιοί της Γ', Δ', Ε΄, ΣΤ΄ τάξης του ΔΣ Φανών. Μέρος των εσόδων θα δοθούν στο Δημοτικό Σχολείο Φανών. Είσοδος 2 ευρώ.

 

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους!!!!

 

πηγή: www.facebook.com/events/1391811177543552

Παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος του Ελευθερίου Φ.Ξάνθου "Αστυπάλαια-Ιστορία και Ιστορίες" (ΡΟΔΟΣ)

Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» (ΡΟΔΟΣ)

19ο ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

1η Απριλίου 2017, ΘΕΡΜΑΙ - ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ.

«’Ολοι μαζί βοηθάμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας…»

 

Το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί στο ΘΕΡΜΑΙ, στους χώρους του ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Αλεξάνδρου Διάκου 1, από 10.00-20.00, το Πασχαλιάτικο Μπαζάρ της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας». Είναι η εκδήλωση που περιμένουν οι Ροδίτες για να προμηθευτούν τα πασχαλιατικά τους τόσο για την ποιότητα και ποικιλία όσο και γιατί γνωρίζουν ότι με την αγορά τους στηρίζουν τους σκοπούς της Μέλισσας. Όλη η προσπάθεια, σταθερά και διαχρονικά κατευθύνεται στη βοήθεια των άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών να σπουδάσουν. Μεγάλο το έργο αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου αντίστοιχα. 

 

Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα, συμπλήρωσε ήδη 86 χρόνια ζωής. Με τις υποτροφίες που έχουν καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’70, έχουν σπουδάσει πάνω από χίλια παιδιά από τα νησιά της Δωδεκανήσου και η συμβολή του Συλλόγου έχει τιμηθεί από την πολιτεία, άλλους δωδεκανησιακούς φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης καθώς  και από το οικουμενικό Πατριαρχείο!  Πριν την κρίση περίπου 75 φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λάμβαναν 1.800 € ετησίως, σήμερα δυστυχώς δεν ξεπερνούν τους 20.  Τα έσοδα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας προέρχονται από τις συνδρομές μελών ( 20 € το χρόνο),  δωρεές, χορηγίες   και εισπράξεις εκδηλώσεων όπως είναι το ΠΑΣΧΑΛΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ το οποίο ξεκίνησε το 2002 και κάποιες χρονιές διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λουξεμβούργο και την Αθήνα, παράλληλα με τη Ρόδο.

 

Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχει εντατικοποιηθεί η προσπάθεια των μελών της ροδίτικης επιτροπής. Οι αιτήσεις για οικονομική βοήθεια από τις οικογένειες που σπουδάζουν παιδιά αυξάνονται, ενώ οι πόροι του ταμείου μειώνονται. Ευτυχώς η ροδιακή κοινωνία  ενισχύει με τις αγορές της τα Μπαζάρ που είναι κατά γενική ομολογία πολύ καλαίσθητα και με εξαιρετικά είδη,  δημιουργίες και προσφορές των μελών και των χορηγών.

 

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν εντατικά και χαρούμενα, ολοκληρώνοντας τις τελευταίες δημιουργίες για να προσφέρουμε μια ξεχωριστή ποικιλία από ποιοτικά και εκλεκτά Πασχαλιάτικα είδη σε όλους τους Ροδίτες που θα τιμήσουν με τις αγορές τους την 1η Απριλίου τους εκπαιδευτικούς σκοπούς της Δωδεκανησιακής Μέλισσας. Τηλ ΘΕΡΜΑΙ 22410 74545, τηλ Δωδεκανησιακής Μέλισσας  6942 828 6219, 2241024095, info@praxisplus.gr, facebook. 

Λαμπαδηφορίες στην Κρητηνία (ΡΟΔΟΣ)

Με λαμπρότητα αναμένεται και πάλι να γιορταστεί η εθνική  γιορτή της 25ης Μαρτίου στην Κρητηνία. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνουν κάθε χρόνο τις λαμπαδηφορίες με αρκετή προσέλευση κόσμου απ’ όλο το νησί.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 19:00 θα ξεκινήσει ο πανηγυρικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Παναγιάς. Κατόπιν όλος ο κόσμος με εικόνες και αναμμένες δάδες θα κάνει το γύρω του χωριού και θα καταλήξει στην πλατεία του χωριού. Θα ακολουθήσουν ομιλίες και τοπικοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητηνίας. Με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχτούμε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν στον κόσμο νηστίσιμα εδέσματα.

 

Χαιρετισμοί και γιορτή της 25ης Μαρτίου με λαμπαδηφορίες στην Κρητηνία!

Δωρεάν μεταφορά κόσμου με πούλμαν.
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6977 378 378 & 6949  745 887

Εκδήλωση με θέμα “Ποιητές της πόλης μας” απ΄΄ο το περιοδικό "Νησίδες" (ΡΟΔΟΣ)

"Να επισκεπτόμαστε τους επιζώντες ποιητές 

αν μάλιστα τυχαίνει να μένουμε στην ίδια πόλη 

να τους βλέπουμε που και που 

γιατί εκεί που ζούμε ήσυχοι 

βέβαιοι πως ζούνε κι αυτοί - ξεχασμένοι έστω- 

εκεί έρχεται το μαντάτο τους".

Γιάννης Βαρβέρης

 

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. θα γίνει στο βιβλιοπωλείο Δέντρο εκδήλωση με θέμα “Ποιητές της πόλης μας”.

 

Συμμετέχουν οι Εριφύλη Κανίνια, Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ, Πάνος Δρακόπουλος και Φραγκίσκος Καλαβάσης.

 

Οργανωτικός φορέας είναι το περιοδικό «Νησίδες».

 

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να αναδείξει πλευρές της ώριμης ποιητικής δημιουργίας στην πόλη μας.

Οι ποιητές θα διαλεχθούν και θα συνομιλήσουν με το κοινό και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ανάγνωση ποιημάτων τους.

 

http://nesides.blogspot.gr/2017/03/313.html

Γιορτή Κουκλοθεάτρου στη Ρόδο | 18 Μαρτίου | Παγκόσμια ημέρα Κουκλοθεάτρου

Η Παγκόσμια ημέρα Κουκλοθεάτρου γιορτάζει μια αρχαία μορφή τέχνης που συνεχώς εξελίσσεται και παραμένει επίκαιρη. Μια γιορτή στο κέντρο της πόλης για μικρούς και μεγάλους, μια μέρα γεμάτη παραστάσεις κουκλοθεάτρου, τσίρκου, θεάτρου δρόμου με τη συμμετοχή ερασιτεχνών και επαγγελματιών κουκλοπαιχτών και performer από την Ρόδο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Μια αφορμή για να εμπλακούν όλο και περισσότεροι με τις τεχνικές κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένων. Μια ευκαιρία για παιχνίδι, δημιουργία και επικοινωνία που θα γεμίσει την πόλη με χαρά και γέλιο!

 

Το Θέατρο Ανάποδα σας προσκαλεί να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

 

Πώς μπορείτε εσείς να συμμετάσχετε;

1. Δηλώνοντας συμμετοχή στα εργαστήρια εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένων

2. Φτιάχνοντας το δικό σας Κουκλοθέατρο για να το παρουσιάσετε στις 18 Μαρτίου.

3. Παίρνοντας μέρος στην παρέλαση με τις δικές σας κούκλες.

4. Απλώς ελάτε να γιορτάσουμε παρέα

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στείλτε e-mail στο: theatroanapoda@gmail.com 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

11:00 Κουκλοπορεία με μεγάλες και μικρές κούκλες συνοδεία οργάνων και κυκλικούς χορούς από την πλατεία Κύπρου μέχρι την πλατεία Σύμης.

12:00 Οι 7 χρωματιστοί ιππότες/ΠαΚάΓια ΚαΚίΡου

Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα. Γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι εντελώς ίδιος με κάποιον άλλο.

13:00 Κοσκινοαρμενίζοντας τη γη/Θέατρο Ανάποδα

Ένα σύνολο από ά-νοητες διασκεδαστικές ρίμες που ανακατεύουν όλες μας τις αισθήσεις,τις κάνουν δείπνο με κιμά και φέτες κυδωνιού.

13:40 Τσίρκο SOKORO

Άγρια θηρία με απίστευτες δυνάμεις. Εξαιρετικοί άλτες,μυώδεις αρσιβαρίστες άψογοι ακροβάτες!

14:20 Χορός της μεγάλης Κούκλας

14:30-17:30 Διάλειμμα με Πικ-Νικ και Χαρταετούς(φέρτε τον χαρταετό και τα ταπεράκια σας!)

17:30 Μικροί δημιουργοί,μικρό θέατρο. Εργαστήρι δαχτυλομαριονέτας/Ματίνα Χαλκίδου

18:30 Τοσοδούλα

Ένα χάρτινο κουκλοθέατρο,μια σύγχρονη διασκευή βασισμένη στο ομώνυμο κλασσικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

19:20 Ο Έρως μπροστά από τις σκιές/Μάγια Παπαγεωργίου Οι σκιές και το τραγούδι θα μας πουν την ιστορία του έρωτα του Αλεξανδρή με το Μαργούδι.

19:30 Όταν ο Σπυρέτο Μο…κοιμήθηκε/Θέατρο Ανάποδα

Ο Σπυρέτο Μο, ένας αληθινός υπερήρωας ονειρεύεται ώσπου μια μύγα τον απαγάγει! 

 20:15 Ο Έρως μπροστά από τις σκιές/Μάγια Παπαγεωργίου 

 20:30 Μουσική και αποχαιρετιστήριος χορός της Κούκλας.

*5΄ Κουκλοθέατρο/μικρές παραστάσεις(παρουσιάσεις των εργαστηρίων). 

 **Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Σύμης στην είσοδο της παλιάς πόλης(στη ΔΕΗ).

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΑΝΤΟΚΟΥΚΛΑΣ/

ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΤΑΛΑ -ΑΤΕΛΙΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΤΡΙΤΗ 14/3/17 και ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3/17, 9:00-11:00 και 11:00-13:00 ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3/17, 17:00-21:00

1. Απλή γαντόκουκλα πάνινη (Θα υπάρχουν έτοιμες ραμένες ) 

Θα χρειαστουν: Νήματα, κουρέλια, κουμπια (για μάτια στόμα μύτη),σπόρια ή όσπρια, χάντρες ή ότι άλλο υλικό θέλετε μπορείτε να έχετε μαζί σας.

2. Γαντόκουκλα για σώμα (Θα υπάρχουν έτοιμες ραμένες ) και κατασκευή κεφαλιού, που θα κολληθεί στην γαντόκουκλα.

Θα χρειαστούν: εφημερίδες ή αλουμινόχαρτο, κόλλα ατλακόλ,ρολλά από χαρτί υγείας. 

3. Μαριονέτα από ρολλό χαρτί

Θα χρειαστούν:τουλάχιστον 2 ρολλά για κάθε κούκλα,κορδόνι, σχοινί,χάντρες,χρώματα νερού για βάψιμο,καβίλιες 

4. Μαριονέτα φαντασματάκι 

Θα χρειαστούν: νήμα, ύφασμα όπως φόδρα για να πέφτει καλά, χάντρες,καβίλιες,ψαλίδια γέμιση για μαξιλάρια

5' ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΠΟΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3/17 και Πέμπτη 16/3/17, 9:00-11:00 και 11:00-13:00

Θα περιλαμβάνει μαθήματα κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένων με μέσο το παιχνίδι. Οι μαθητές συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν και να εμψυχώσουν ήρωες-χαρακτήρες,μουσική και το περιβάλλον στο οποίο αυτοί αλληλεπιδρούν.

ΤΡΙΤΗ 14/3/17 ΤΕΤΑΡΤΗ 15/3/17 και ΠΕΜΠΤΗ 16/3/17 17:00-21:00

Οι συμμετέχοντες καλούνται με σφουγγάρι ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούν να δημιουργήσουν και να εμψυχώσουν μικρές καθημερινές ιστορίες.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν πριν από την παγκόσμια ημέρα κουκλοθεάτρου έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σε αυτά να έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Τα πρωινά εργαστήρια αφορούν μαθητές δημοτικού,γυμνασίου και λυκείου.

Τα απογευματινά εργαστήρια αφορούν παιδιά από 10 ετών και ανώ και ενήλικες.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6979620946, 6982187500 ή ηλεκτρονικά στο theatroanapoda@gmail.com.

 

fb event: www.facebook.com/events/2116872595206949

theatroanapoda.wordpress.com

 

6ο Ίστριος Winter Camp (ΡΟΔΟΣ) | Δείτε το πρόγραμμα του τριημέρου

6ο Ίστριος winter camp

17, 18, 19 Μαρτίου

 

Στις 17,18,19 Μαρτίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην όμορφη Ίστριο για ένα ξεχωριστό τριήμερο στο 6ο Ίστριος winter camp. Φέρτε το αντίσκηνο σας, εφοδιαστείτε με την πιο καλή σας διάθεση και ελάτε να περάσουμε ένα μοναδικό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τους ρυθμούς της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος» και πλήθος εθελοντικών ομάδων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Το Ίστριος winter camp πραγματοποιείται στο σημείο του Σταυρού, με ελεύθερο camping μέσα στο δάσος, μουσικά τοπικά σχήματα να εναλλάσσονται επί σκηνής, πεζοπορία που οδηγεί στους καταρράκτες της περιοχής, βόλτες με άλογα, σεμινάριο yoga,zumba και διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως flying fox, αναρρίχηση σε τοίχο, τσουβαλοδρομίες κ.α. Το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός της εκδήλωσης είναι ότι απαγορεύονται οι οικονομικές συναλλαγές στο χώρο του camping, ότι προσφέρεται (φαγητό, ποτό, δραστηριότητες) είναι δωρεάν, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους). Επίσης μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Ίδρυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.

Για πληροφορίες στο τηλ: 6988956571

 

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Την εκδήλωση στηρίζουν: 

Δήμος Ρόδου, Τοπική Κοινότητα Ιστρίου, ΔΕΥΑΡ, 

Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Δωδεκανησιακός Σύλλογος Οχημάτων Εκτός Δρόμου

Rodos Suzuki Team 4x4

Malona Discovery

Extreme Rhodes

 

Την πυρασφάλεια του χώρου την φροντίζει: ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου

Την ασφάλεια της εκδήλωσης φροντίζει: G.R.S. (Guard Rodos Security)

Υγειονομική Κάλυψη: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστων Ρόδου

Καλλιτεχνική επιμέλεια : 12ηχος

 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 6ου  Ίστριος  winter camp

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

19:00 - 20:30 ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ (ΕΝΤΕΧΝΟ)

20:30 - 22:00 ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ & ΒΙΡΓΙΝΙΑ (ΕΝΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ)

22:00 - 00:00-- ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ (ΚΑΡΑΟΚΕ SHOW)

00:00 - 02:00  dj AIMILIOS

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

12:30 - 14:00 ΝΙΚΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ & ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (ΛΑΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ)

14:00 - 14:45 ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΩΣΙΔΗΣ & ΝΙΚΗ ΑΣΜΑΝΗ (ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ)

15:00 - 15:40 ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ (ΕΝΤΕΧΝΟ)

15:45 - 16:55 ΑΛΕΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΤΣΗΣ (ΕΝΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ)

17:00 - 17:55 ΜΙΚΗ ΠΕΤΑΛΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (ΞΕΝΟ ΡΟΚ ΠΟΠ)

18:00 - 20:00 7000WATT (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΡΟΚ)

20:00 - 22:00 LOUIS, MARCO & ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ (LATIN)

22:00 - 00:00 IZZY DIZZY (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΡΟΚ)

00:00 - 02:00 dj RUBY by COLORADO

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 

10:30 - 12:00 OLDEVILS BAND (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΡΟΚ)

12:00 - 13:15 ΧΡΥΣΗ & ΑΝΤΩΝΗΣ (JAZZY FUNKY DUET)

13:30 - 14:30 ΝΙΚΟΣ & ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ (ΕΝΤΕΧΝΟ)

14:30 - 16:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Κ. ΠΑΡΑΥΙΟΥ (ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΑ)

16:00 - 17:00 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ)

17:15 - 19:00 ΗΛΙΑΝΑ & ΜΑΡΙΑ (ΕΝΤΕΧΝΟ)

19:00 - 21:00 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΤΡΙΚΟΣ (ΕΝΤΕΧΝΟ ΡΟΚ)

 

ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ "Η ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ!!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ STAGE ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ...!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΡΑΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΩΝΑΣ!!!

 

Όλοι καλλιτέχνες και οι εθελοντικές ομάδες συμμετέχουν αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε για αυτό!! Ανεκτίμητη η συμβολή τους!!

 

Οδηγίες για κατασκηνωτές:

Πριν ξεκινήστε το ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφοδιαστεί με τον βασικό εξοπλισμό για κατασκήνωση: 

• Σκηνή κατάλληλη για χειμώνα,

• Υποστρώματα ή στρώματα ύπνου,

• Υπνόσακος, κατάλληλος για το κρύο,

• Φακούς ή φαναράκια,

• Τρόφιμα και ποτά,

• Πιάτα, πιρούνια, ποτηράκια και τέλος,

• Σακούλες σκουπιδιών, γιατί ο καλός κατασκηνωτής δεν αφήνει σκουπίδια εκεί που κατασκηνώνει.

Αφού έχετε εφοδιαστεί με όλα τα παραπάνω, φορτώστε το αυτοκίνητο σας, γεμίστε τις μπαταρίες σας και σας περιμένουμε… στο 6ο Ίστριος winter camp!!!

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κλαίρης Θεοδώρου "Η Αποικία της Λήθης" στη Ρόδο | Παρουσίαση σε Λέρο & Πάτμο | Κερδίστε 2 αντίτυπα

Τίτλος: Η Κλαίρη Θεοδώρου στη Ρόδο

Τόπος: Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου (Γρ. Λαμπράκη 12, Ρόδος). TK: 85100

Ημερομηνία: Παρασκευή 17/03/2017 19:00 μμ

 

Το Βιβλιοπωλείο ΚΑΡΑΒΑΚΙ, το Περιοδικό Λωτός και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κλαίρης Θεοδώρου, στο Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου (Γρ. Λαμπράκη 12, Ρόδος).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Τζίνα Δαβιλά, δημοσιογράφος – ραδιοφωνική παραγωγός, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ειρήνη Ντέλλα, δημοσιογράφος – ραδιοφωνική παραγωγός.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ευρυδίκη Κοβάνη, δημοσιογράφος – εκδότρια.


Τίτλος: Η Κλαίρη Θεοδώρου στη Λέρο

Τόπος: Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Πατριαρχείο Λέρου» TK: 85401

Ημερομηνία: Σάββατο 18/03/2017 19:00 μμΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου, το Βιβλιοπωλείο ΤΟ ΣΤΕΚΙ και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κλαίρης Θεοδώρου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Πατριαρχείο Λέρου», στα Άλιντα. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Άννυ Μοσχονά, εκπαιδευτικός, και ο Δημήτρης Σταματέλος, βιβλιοθηκονόμος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Φανή Ιωαννίδου, νηπιαγωγός & μέλος Θ.Ο.Λ. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

Τίτλος: Η Κλαίρη Θεοδώρου στην Πάτμο

Τόπος: Καφέ ΑΡΙΩΝ TK: 85500

Ημερομηνία: Κυριακή 19/03/2017 17:30 μμ

Το Βιβλιοπωλείο ΞΕΡΟΛΑΣ (Σκάλα Πάτμου, τηλ.: 22470 32251) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κλαίρης Θεοδώρου, στον χώρο του Καφέ ΑΡΙΩΝ. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.


ΚΕΡΔΙΣΤΕ 2 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Συμμετοχές μόνο από ΡΟΔΟ, ΛΕΡΟ και ΠΑΤΜΟ

Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό πρέπει
να στείλετε ε-μαιλ στο tranzistoraki.win@gmail.com
με θέμα "Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ"

 

Στο e-mail θα πρέπει να υπάρχουν τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο),
απαραίτητα για την αποστολή του βιβλίου στους νικητές


Συμμετοχές μέχρι 17.3.2017

Οι Νικητές θα ενημερωθούν με e-mail

Studium Generale 2017: Ομιλία με θέμα "Ενάλιοι  θησαυροί στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα"

Ενάλιοι  θησαυροί στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα

 

Το Σάββατο 18 Μαρτίου με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η τρίτη ομιλία του Studium Generale 2017 που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS). Καλεσμένη ομιλήτρια είναι η Δρ. Αγγελική Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Αθήνα και θέμα της ομιλίας "Ενάλιοι  θησαυροί στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα".

 

Η πολιτιστική κληρονομιά μας δεν είναι μόνο όσα βλέπουμε στη στεριά αλλά και όσα κρύβονται στα βάθη της θάλασσας. Η Ρόδος και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αποτέλεσαν πεδίο υποβρύχιων ερευνών και ανασκαφής επειδή ο βυθός τους αποτελεί ένα απέραντο Υποβρύχιο Μουσείο. Βυθισμένες πόλεις, αρχαία λιμάνια και ναυάγια αποτελούν τους ενάλιους θησαυρούς των νησιών της Δωδεκανήσου και μια μικρή αρχαιολογική συλλογή στην οδό Ιπποτών με τίτλο «Ενάλιοι αρχαιολογικοί θησαυροί της Δωδεκανήσου» παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών. Στόχος είναι η διεύρυνση της Συλλογής αυτής ώστε ο πλούσιος βυθός της Δωδεκανήσου να έρθει στην επιφάνεια για να τον θαυμάσει ο κόσμος.

 

Η Αγγελική Σίμωσι από το 2008 εκτελεί χρέη Προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η οποία είναι η μοναδική Ειδική Περιφερειακή Υπηρεσία σε όλη την Επικράτεια για την προστασία και ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πατρίδας μας. Στα 40 χρόνια της έχει επιδείξει ένα σημαντικό ερευνητικό έργο. Στόχος της τα τελευταία χρόνια είναι η ίδρυση ενός Εθνικού Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων καθώς και ίδρυση επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων (Υποβρύχια Μουσεία).

 

Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 19:00 στη Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου.

Διήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (ΡΟΔΟΣ)

Ο Δήμος Ρόδου πραγματοποιεί διήμερο αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα και σε Έλληνες Ποιητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης!!!

 

20 Μαρτίου, 8μ.μ., Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου (Μεσαιωνική Πόλη) &

21 Μαρτίου, 8μ.μ., αίθουσα εκδηλώσεων Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής "Με ψωμί, κρασί και μέλι" (ΡΟΔΟΣ)

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ διοργανώνει εργαστήριο δημιουργικής γραφής διάρκεια 8 ωρών με τίτλο "Με ψωμί, κρασί και μέλι" με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος στη δημιουργική γραφή κ. Ειρήνη Λαρδούτσου.

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α) 

 

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται ως εξής:

10:00-10:30 προσέλευση, γνωριμία, εγγραφές

10:30-13:30 γνωριμία με αφηγηματικές τεχνικές παιχνίδια λέξεων και ασκήσεις «ύφους»

13:30 15:30 ελαφρύ φαγητό και ποτό με βάση το ψωμί, το κρασί και το μέλι από τοπικούς παραγωγούς  του νησιού μας.

15:30-20:00 μικρές συγγραφικές απόπειρες σε πεζό και ποίηση με τη συνδρομή του βιώματος των αισθήσεων των εμπειριών αλλά και λογοτεχνικών κειμένων.

20:00-20:30 μικρή συζήτηση, επίδοση βεβαιώσεων συμμετοχής, λήξη.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΛΑΣΚΟΥ 10Α, 851 33 ΡΟΔΟΣ

ΤΗΛ.: 22410 32510, 32520

FAX: 22410 32455

Η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου σε ρυθμούς ταγκό και βαλς!

Η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου  σε ρυθμούς ταγκό και βαλς!

Μια πραγματικά ιδιαίτερη συναυλία θα παρακολουθήσουμε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στις 8.30μμ., στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας , με ελεύθερη είσοδο.

    Την συναυλία αυτή που έχει τον τίτλο, «Σε ρυθμούς Ταγκό και Βαλς!», οργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου.

Σ’ αυτήν παίρνουν μέρος:

·  Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΉΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη.

·  Τα στελέχη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημήτρης Γιάκας (πιάνο) και Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρο).

·  Οι Ρόδιοι μουσικοί: Λεωνίδας Σακελλαρίδης ( ως τενόρος και ως βιολονίστας), Ελευθερία Ζαράκη (σοπράνο), Δημήτρης Ιωσήφ (πιάνο), Κυριάκος Κωνσταντάκης (ακορντεόν), Κατερίνα Σταμούλη (βιολί).

·   Οι χορευτές Γιώργος Πήχης και  Νόνα Ναλμπάντη από την ομάδα Αργεντίνικου Ταγκό Ρόδου, «El abrazo del tango».

 

Η συναυλία της 26ης Μαρτίου θα περιλαμβάνει λοιπόν, όπως φαίνεται και από τον τίτλο της, γνωστά βαλς,ταγκό, αλλά και πόλκες και ταραντέλες, από το διεθνές και το ελληνικό ρεπερτόριο.

5ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΡΟΔΟΣ)

Το 5ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, ξεκινάει με τρεις συνεχόμενες εσπερίδες που θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχα στις 15, 16 και 17 Μαρτίου 2017. Το τριήμερο συνδιοργανώνεται με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου.

 

Το 5ο Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πραγματοποιείται στα πλαίσια της προσήλωσης των δράσεων του Σπιτιού της Ευρώπης στους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών και ταυτόχρονα αποτελεί επίσημη εκδήλωση του 2017 - Διεθνούς Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

 

Τετάρτη, 15/03/2017: «Ευρώπη: Προκλήσεις και ευκαιρίες»

«Τα διλήμματα της Γερμανίας και ο αντίκτυπος στην Ευρώπη»

Παναγιώτης Κιμουρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης,

«Περισσότερη ή Λιγότερη Ευρώπη; Η Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης»

Παναγιώτα Μανώλη, Επίκ. Καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας των Διεθνών Σχέσεων, και

«Η Ευρώπη σε έναν πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο: H βαθύτερη ενοποίηση ως απάντηση στις προκλήσεις της εποχής μας»

Σωτήρης Ντάλης, Επίκ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Διεθνούς Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Συντονιστής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.

Τόπος: Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Έναρξη ημερίδας 19:30, ώρα προσέλευσης 19:15. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Πέμπτη, 16/07/2017: «Επιχειρηματικότητα: Ανακαλύπτοντας νέες πρακτικές»

«Από τον Πλάτωνα στο πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυκλική οικονομία»

Γιώργος Καζαντζόπουλος, σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης, και

«Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες: Όταν η Τέχνη συναντά την Επιχειρηματικότητα!»

Georges Perot, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο. και Ιδρυτής και Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Τόπος: Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Έναρξη ημερίδας 19:30, ώρα προσέλευσης 19:15. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Παρασκευή, 17/03/2017: «Αναζητώντας το δρόμο προς νέα μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης»

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μία γόνιμη συζήτηση μεταξύ φορέων και πολιτών για το πως νεά μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης, ο θεματικός τουρισμός και άλλες πρακτικές μπορούν να ενισχύσουν το τουριστικό μας προϊόν και να το καταστήσουν βιώσιμο. Θα υπάρξουν τοποθετήσεις μεταξύ άλλων για τον αθλητικό, πολιτιστικό, γαστρονομικό και ακαδημαϊκό τουρισμό.

Τόπος: Νέα Πτέρυγα Νεστοριδείου Μελάθρου. Έναρξη ημερίδας 19:30, ώρα προσέλευσης 19:15. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το Τριήμερο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κέντρου Δικύκλου Motomike, του Playcafe και της mgk.advertising.

Χορηγός φιλοξενίας: Manousos Hotel

Χορηγοί επικοινωνίας: Aigaio Tv, Στο Κόκκινο – Ρόδος 103.7, Notosnews, Λωτός, flust.gr, verena.gr, RodosEvents.gr, Allaksogolies.gr, Tranzistoraki, rhodes.online.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου στη Ρόδο!

Η Φωτεινή Βελεσιώτου για πρώτη φορά στη Ρόδο. 

Σάββατο 11 Μαρτίου στο Colorado

Μαζί της ο νέος ερμηνευτής Σωτήρης Μπαλλάς.

 

Σε κάθε συναυλία της μας τραγουδάει όλα αυτά που χρόνια τώρα την έχουν μαγέψει, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος. Η προσωπική της δισκογραφία συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του.

Μαζί της ο νέος ερμηνευτής Σωτήρης Μπαλλάς αποτελεί αποκάλυψη για πολλούς που για πρώτη φορά τον άκουσαν στις συναυλίες του καλοκαιριού 2016. Με την δικιά του ¨ταυτότητα¨ και χροιά, εκφράζει τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

Επίσης σταθεροί συνταξιδιώτες στο Μπουζούκι και στον τζουρά ο Γιώργος Καραμφίλλης, στο ακορντεόν και στο πιάνο ο Νίκος Παπαναστασίου.

 

Σάββατο 11 Μαρτίου

στη μουσική σκηνή του COLORADO

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Έναρξη προγράμματος 22.30

 

Την συναυλία ανοίγουν οι: Στεργιος Παριζας (κιθαρα,φωνη) & Πανος Πολυζος (ακορντεον,φωνη)!

 

Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ

Τιμή εισόδου: 14 ευρώ

Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800

Τηλ. Κρατήσεων: 2241075120

Διοργάνωση: 12ηχος

 

Η προπώληση ξεκίνησε

 

Σημεία Προπώλησης: 

Βlack Sheep by X-musicland-Σοφ. Βενιζέλου 60, τηλ: 2241021282

Espressο deli καφέ bar  Ορφανίδου 57, τηλ. 2241075120

Παπαβασιλείου Αφίσες Αμερικής 27 τηλ.2241073017

Πλατεία Κύπρου τηλ.6978323518

I-Stores-Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 35, τηλ.2241074401

Music Spot-Εθνικής Αντιστάσεως 83, τηλ:2241025420

Coffee Island-Εθνικής Αντιστάσεως 39, τηλ:2241022234

Καταστήματα Public- Γρηγορίου Λαμπράκη 30-32& Αυστραλίας 84 τηλ.2241025444

Γρηγόρης Coffee Ride-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766

Βιβλιοπωλείο «Πηγή» -Σορωνή, τηλ. 2241041525

Πραματευτής-Περνού 34 ,Αφάντου, τηλ.2241053068

Μέλυδρον καφέ bar -Αρχάγγελος, τηλ:2244022412

1900 καφέ Bar-Αρχάγγελος,

Online μέσω Viva.gr

Οι ΠΡΟΦΙΛ live στη Ρόδο

Το Σάββατο 18/03 θα βρεθούμε για πρώτη φορά για live στη Ρόδο. Σας περιμένουμε στο υπέροχο και φιλόξενο Café Bohème

 

www.facebook.com/ΠΡΟΦΙΛ-286886245840

www.profil.band

https://www.youtube.com/channel/UCvKA44plfpuCHh1ucutXWxg

8η Γιορτή Ελιάς στα Λάερμα (ΡΟΔΟΣ) | Νέα ημερομηνία Κυριακή 19 Μαρτίου

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να διαρκέσουν και το σαββατοκύριακο, η 8η Γιορτή Ελιάς στα Λάερμα αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, 19/03/2017, με το ίδιο κέφι και όρεξη! 


Ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων «Άης Γιώργης» συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη στήριξη του Α.Γ.Σ. «Πολύστρατος Λαέρμων», του Δήμου Ρόδου, του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και του Κέντρου Δικύκλου Motomike, την 8η Γιορτή Ελιάς στα Λάερμα. 

Λάερμα, ένα χωριό κατεξοχήν ελαιοπαραγωγικό, με μακρά παράδοση στην καλλιέργεια ελαιόδεντρων και στην παραγωγή ελαιολάδου. Η ελιά αποτελούσε, ανέκαθεν, τη βασική γεωργική δραστηριότητα των ανθρώπων του χωριού και είναι το στήριγμα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Στα Λάερμα βρίσκονται και οι παλαιότερεοι και ορεινότεροι ελαιώνες του νησιού μας. Σύμβολο ειρήνης, ελπίδας, ευημερίας και καρποφορίας, η ελιά και η καλλιέργεια της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική γη και παράδοση. Ο καρπός της θεωρήθηκε από τους αρχαίους χρόνους ευλογημένος. Πολλοί θρύλοι, παραδόσεις και θρησκευτικές τελετές στηρίχτηκαν πάνω του. Ελιά η παιδοτρόφα, κατά τον Σοφοκλή! Αναφέρεται και στη χριστιανική παράδοση ως το πρώτο δέντρο που αναδύθηκε μετά τον κατακλυσμό του Νώε. Σήμερα, θεωρείται ένα σύγχρονο ελιξήριο μακροζωίας και το ελαιόλαδο το βασικότερο και πολυτιμότερο συστατικό της μεσογειακής διατροφής.

Η 8η Γιορτή Ελιάς θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλο το νησί της Ρόδου, και συγκεκριμένα συγκροτήματα από τα Λάερμα, τη Λάρδο, το Ασκληπειό, τη Λίνδο και τον Έμπωνα, και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής με την ορχήστρα του Στέφανου Θαρρενού. Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευθούν από τα "ελιόσπιτα" των συλλόγων από τα Λάερμα, τη Λίνδο, τα Πλατάνια, τη Λάρδο και το Ασκληπειό παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, ενώ περίπτερα θα διατηρούν και η Ι.Μ. Θάρρι και ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, τον Ο.Τ.Ε.Κ. Ρόδου - Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. και όλες τις γυναίκες των Λαέρμων για τη βοήθειά τους στην προετοιμασία των εδεσμάτων. Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, με την ευκαιρία της 8ης Γιορτής Ελιάς, εντάσσεται και στις δράσεις της "Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019".

Επιστημονική ημερίδα «Νέα Μέσα, Νέα Μάθηση;» (ΡΟΔΟΣ)

Επιστημονική ημερίδα «Νέα Μέσα, Νέα Μάθηση;» του Μεταπτυχιακού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με χρήση νέων τεχνολογιών» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 τη 2η επιστημονική ημερίδα του με θέμα: «Νέα Μέσα, Νέα Μάθηση;» στο κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ώρα έναρξης 8:30 π.μ.

 

Ο Καθηγητής Σοφός Αλιβίζος, Πρόεδρος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με χρήση νέων τεχνολογιών» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας έχουν προσκληθεί αξιόλογοι επιστήμονες:

 

James Cummins, Ομότιμος Καθηγητής, University of Toronto.

Ο Jim Cummins γεννήθηκε στην Ιρλανδία, σπούδασε στην Ιρλανδία και στον Καναδά και από το 1976 ζει μόνιμα στον Καναδά. Στην Ιρλανδία έκανε τις βασικές του σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και το 1974 έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά στον Τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Από το 1996 έως το  2014 υπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής στο Ontario Institute for Studies in Education (OISE) στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στο οποίο σήμερα  είναι Ομότιμος Καθηγητής.

Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα γραμματισμού σε παιδαγωγικά περιβάλλοντα που χαρακτηρίζονται από γλωσσική πολυμορφία. Στα πολυάριθμα άρθρα και βιβλία του έχει ερευνήσει την έννοια της γλωσσικής ικανότητας και τη σχέση της με την ανάπτυξη του γραμματισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις εξουσίας και στη διαπραγμάτευση σχέσεων και ταυτοτήτων.

 

Αντώνης Λιοναράκης, Καθηγητής, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ο Αντώνης Λιοναράκης είναι Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έχει διδάξει στο Open University της Μεγάλης Βρετανίας  Ήταν μέλος στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ιδρυτής και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας «Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης».

Ήταν μέλος της επιτροπής του ΥΠ.Ε.Π.Θ. για τη δημιουργία του Ε.Α.Π., αργότερα της Ομάδας Εκτέλεσης Έργου και εισηγητής των αρχών της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χώρα μας, καθώς επίσης και υπεύθυνος έκδοσης του διεθνούς περιοδικού “Open Education”. Οργανώνει κάθε δύο χρόνια διεθνές συνέδριο για την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει στην έκδοση 21 βιβλίων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά.

 

Panagiotis Kampylis, Research Fellow at European Commission, Joint Research Centre, Directorate for Growth and Innovation.  

Ο Panagiotis Kampylis είναι ερευνητής στο JRC της Σεβίλλης, όπου συμβάλλει κυρίως στην έρευνα και την υποστήριξη της πολιτικής στον τομέα των ΤΠΕ για τη μάθηση, τις βασικές ικανότητες και την Ανοικτή Εκπαίδευση.

Είναι κάτοχος διδακτορικού στην Γνωσιακή Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Jyväskylä (Φινλανδία). Έχει πραγματοποιήσει έρευνα και έχει (συν) συγγράψει αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις στους τομείς της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, τεχνολογική αναβαθμισμένη μάθηση και βασικές ικανότητες για τη διά βίου μάθηση. Πριν την ένταξή του στο JRC το 2012 εργάστηκε πολλά χρόνια ως δάσκαλος δημοτικού σχολείου, δάσκαλος μουσικής και εκπαιδευτής καθηγητών.

 

Μαρία Δασκολιά, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Μαρία Δασκολιά είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο θέματα θεωρίας και πράξης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ). Διευθύνει το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και είναι επιστημονική υπεύθυνη της κατεύθυνσης σπουδών «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία» του ΠΜΣ «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα πρόσφατα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων στη διδασκαλία και τη μάθηση στην ΠΕ/ΕΑΑ για ανάπτυξη της προσωπικής έκφρασης, δημιουργικότητας, κριτικής σκέψης και ικανότητας για δράση για το περιβάλλον και την αειφορία.

 

Αναστάσιος Μικρόπουλος, Καθηγητής, Π.Τ.Δ.Ε., Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Αναστάσιος Μικρόπουλος είναι Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση. Το συγγραφικό του έργο στο πεδίο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας περιλαμβάνει βιβλία, δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Το επιστημονικό έργο του είναι διεθνώς αναγνωρισμένο με περισσότερες από 1000 αναφορές. Είναι συν-εκδότης δύο έγκριτων επιστημονικών περιοδικών, ενός διεθνούς και ενός ελληνικού. Ο Α. Μικρόπουλος είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, ΕΤΠΕ.

 

Βασίλειος Βασιλειάδης, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, Ερευνητής, Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

Βασίλης Βασιλειάδης Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ. Ερευνητής στο Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΚΕΓ, όπου ασχολείται με θέματα λογοτεχνικής μετάφρασης, νεοελληνικής κριτικής και διδασκαλίας της λογοτεχνίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη νεοελληνική κριτική, πεζογραφία και ποίηση σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και τόμους πρακτικών. Έχει επιμεληθεί την έκδοση των τόμων: Ανθολόγιο Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, Για τα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης, ΟΕΔΒ, Αθήνα 2008 (μαζί με τους Τ. Καγιαλή και Μ. Σουλιώτη). Την περίοδο 2008-2012 δίδαξε νεοελληνική λογοτεχνία ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ. Το τρέχον εξάμηνο διδάσκει το μάθημα «Διδακτική της Λογοτεχνίας» στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ.

 

Νικόλαος Παπαναστασίου, Καθηγητής, Τμήμα Μαθηματικών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Νικόλαος Παπαναστασίου είναι Καθηγητής, θεωρίας Μέτρου και Πραγματικών Συναρτήσεων, στο τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ από το 2014. Έχει διδάξει στα τμήματα μαθηματικών, φυσικής, πληροφορικής, παιδαγωγικού δημοτικής εκπαίδευσης, χημείας, φιλοσοφίας – παιδαγωγικής – ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, καθώς και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Έχει συγγράψει πλήθος εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων, έχει οργανώσει πλήθος συνεδρίων κι έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων, όπου αρκετές εργασίες του αναφέρονται στη Διδακτική των Μαθηματικών. Επιπλέον, έχει επιβλέψει πλήθος διπλωματικών εργασιών, καθώς και αρκετές διδακτορικές διατριβές.

 

Τζένη Παγγέ, Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων MOOCs και Μάθηση.

Η Τζένη Παγγέ είναι Καθηγήτρια στο τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι καθηγήτρια «Πληροφορικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών με έμφαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα". Έχει Διδακτική Εμπειρία σε πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και πολυετή εμπειρία ως προς το ακαδημαϊκό διοικητικό έργο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συμμετέχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών επιστημονικών περιοδικών. Έχει δημοσιεύσει βιβλία, κεφάλαια σε βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων.

 

Στόχος

Ο στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει μέσα από τον παιδαγωγικό διάλογο αναφορικά με τη συνεισφορά των ψηφιακών μέσων στη μάθηση, παράγοντες και προϋποθέσεις που διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της μαθησιακής κουλτούρας και τη ουσιαστική ένταξη των ψηφιακών μέσων στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία.

 

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στο Κατάλυμα της Ισπανίας στην οδό Ιπποτών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Ώρα έναρξης 08:30 π.μ.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα απευθύνεται σε

Επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρον στην εκπαίδευση με χρήση νέων τεχνολογιών

 Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επιμορφωτές και στελέχη της εκπαίδευσης

Προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς φοιτητές και σε όποιον ενδιαφέρεται για το ερευνητικό αυτό πεδίο

 

Τρόπος συμμετοχής

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται προεγγραφή. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν το πρωί της διεξαγωγής 08:30 – 9:00 στο Κατάλυμα της Ισπανίας. Όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει

 

1. Κεντρική ομιλία του Professor James Cummins, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Τορόντο & Επίτιμου Διδάκτορα του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

2. Oμιλίες των διδασκόντων του ΠΜΣ

Σοφός Αλιβίζος, Καθηγητής ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τσολακίδης Κωνσταντίνος, Καθηγητής ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Φωκίδης Εμμανουήλ, Λέκτορας ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κώστας Απόστολος, Μέλος ΕΔΙΠ ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

3. Oμιλίες καταξιωμένων ερευνητών και επαγγελματιών του χώρου

Καμπύλης Παναγιώτης, Research Fellow at European Commission, Joint Research Centre, Directorate for Growth and Innovation

Μικρόπουλος Αναστάσιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Λιοναράκης Αντώνιος, Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Παγγέ Τζένη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δασκολιά Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ

Παπαναστασίου Νικόλαος, Καθηγητής ΕΚΠΑ

Βασιλειάδης Βασίλειος, Ερευνητής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

 

4. παρουσίαση ερευνών αποφοίτων του ΠΜΣ στο πλαίσιο της εκπόνησης των διπλωματικών τους εργασιών

Διβάνη Αναστασία, Εκπαιδευτικός, MEd

Ζαμπούλη Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός, MEd

Κεφάλας Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός, MEd, Phd

 

5. Παρουσίαση των εργασιών των εκλιπόντων αποφοίτων Καλλιόπης Καστρουνή και Κωνσταντίνου Σαχινίδη

 

Αναλυτικά δείτε το πρόγραμμα ε΄δώ

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα: “Αποχαιρετισμός - Παντέρμη ξενιτιά…” (ΡΟΔΟΣ)

“Αποχαιρετισμός - Παντέρμη ξενιτιά….”

 

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και η Αδερφότητα Κρητών Ρόδου «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» υπό την Αιγίδα του ΔΟΠΑΡ συνδιοργανώνουν μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα: “Αποχαιρετισμός - Παντέρμη ξενιτιά…”. Χοροί, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις και ιστορικά ντοκουμέντα ζωντανεύουν από τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και συνθέτουν μια πλούσια εικόνα της ελληνικής μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Συμμετέχουν: η Παραδοσιακή Χορωδία, η Παραδοσιακή Ορχήστρα, η Ευρωπαϊκή Χορωδία, η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα, η Ομάδα Χορού και θεατρικές ομάδες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Επίσης, συμμετέχουν η Ομάδα Ριζίτικου Τραγουδιού και η Χορευτική Ομάδα «Σταυραετοί» της Αδερφότητας Κρητών Ρόδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Χορηγοί:

«ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» - Φώτης Γιακουμάκης

Τυπογραφείο: Ν. Χατζηκαλημέρης

Βιντεοσκoπήσεις: EVA, Παναγιώτης Κατσιδώνης

Χορηγός επικοινωνίας: «Ραδιόφωνο Λυχνάρι»

"Η Σοφίτα" απ'την θεατρική ομάδα Babushka στο Alter Ego (ΡΟΔΟΣ) | Νέες παραστάσεις 13 & 14 Μαρτίου

Η Θεατρική Ομάδα BABUSHKA επιστρέφει ανανεωμένη μετά από έναν χρόνο απουσίας με την παράσταση ‘’Η ΣΟΦΙΤΑ’’.

Σ’ ένα απομακρυσμένο από την πόλη χωριό, δύο γυναίκες άγνωστες μεταξύ τους συναντιούνται. Μια εξαφάνιση. Δύο ιστορίες. Μυστικά που αποκαλύπτονται.

Μια υπόθεση μυστηρίου, που μας φέρνει αντιμέτωπους με την εσωτερική πάλη του ανθρώπινου είδους ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Στην παράσταση αυτή, η σοφίτα συμβολίζει το σημείο αυτό που υπάρχει μέσα στον καθένα μας, εκείνο το σημείο απ’ όπου ξεκινάει κανείς και όπου επιστρέφει στο τέλος.Εκεί όπου ψάχνει κανείς τις απαντήσεις στα ερωτήματα που δεν έχουν απάντηση…

 

Για 5 παραστάσεις 20,21,22,28 Φεβρουαρίου & 1 Μαρτίου

Στο ALTER EGO barclub (25ΗΣ Μαρτίου 9, στο κέντρο της πόλης )

Νέες παραστάσεις 13 & 14 Μαρτίου 2017 

Ώρα έναρξης 9:15 

Τιμή εισόδου 12€ (με ποτό)

Τηλ. Κρατήσεων 6944 102 767

 

Σκηνοθετούν και παίζουν Βάσω Αγγελάκου & Άννα Έλενα

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση, Μουσική επιμέλεια & Video Σάββας Μανουσάκης

Ειδικοί συνεργάτες Καλλιόπη Καρελά (φώτα/ήχος), Zoran Gajic (βιντεογράφος-ΟneDay Production), Σάββας Αργυρού (φωτογραφία), Βίκη Θαρρενού (μακιγιάζ) & Γιώργος Μαριάς (κατασκευή μέρους του σκηνικού)

 

www.facebook.com/Θεατρική-Ομάδα-Babushka-1822536827986892

 

Το φωνητικό σύνολο "Δέκα με Τόνο" παρουσιάζει τα νέα του "Τραγούδια αλλιώς" (ΡΟΔΟΣ)

Το φωνητικό σύνολο "Δέκα με Τόνο" παρουσιάζει τα νέα του "Τραγούδια αλλιώς" την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο που θα ερμηνεύσουν τα μέλη του συνόλου με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. 

 

Το φωνητικό σύνολο αποτελούν οι φωνές:

Soprani: Αννα Βούη, Ευανθία Κρητικού, Μάγια Παπαγεωργίου

Alti: Λία Κλούβα, Ζωή Κοκκαλά

Tenori: Αποστόλης Κουμούλης, Βασίλης Μπακίρης

Bassi: John Willson, Μιχάλης Μαντικός

Πιάνο: Αντώνης Κυζούλης

Διεύθυνση: Αντζελα Σπανού

Φωτογραφίες και γραφιστική επιμέλεια: Αποστόλης Κουμούλης

Ζωγραφικό έργο: John Willson

Ελεύθερη είσοδος, προαιρετική συμβολή

 

Χορηγός προβολής: Τυπογραφείο 1985, Νίκου Χατζηκαλημέρη

Χτενίσματα: Hair Salon Nikos, Ηρώων Πολυτεχνείου 21

Προβολή της ταινίας "Άλματα" στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Προβολή της βραβευμένης ταινίας “Άλματα” στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου - Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

 

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Άλματα”, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους του κοινωνικοπολιτιστικού προγράμματος διαπολιτισμικής μη τυπικής εκπαίδευσης “Ani-Mate & Meet the Other”.

 

Λίγα Λόγια για την Ταινία:*

           

Ο Azad φτάνει στη Σουηδία κατά λάθος μαζί με τον αδερφό του Tigris. Ξαφνικά βρίσκονται μόνοι τους σε μια νέα χώρα, όπου δε γνωρίζουν τη γλώσσα και προσπαθούν να προσαρμοσθούν προσποιούμενοι ότι είναι παιδιά μίας άλλης οικογένειας.

Μοναδική του διέξοδος του Azad γινεται η ενασχόλησή του με το αγαπημένο του άλμα εις ύψος, και οι νέες φιλίες που δημιουργεί. Μια ταινία για τα προβλήματα των προσφύγων στην Ευρώπη, και την δύναμη της συντροφικότητας, της φιλίας και της προσωπικής θέλησης.

 

Σε περιόδους όπου νιώθουμε ότι όλα έχουν χαθεί, το να πιστεύουμε σε όλα όσα μας εκφράζουν και να έχουμε εμπιστοσύνη, ίσως τελικά μας οδηγήσει σε ό,τι ο καθένας από εμάς ορίζει ως ευτυχία.

 

Το “Ani-Mate & Meet the Other” περιλαμβάνει μια σειρά από δημιουργικά εργαστήρια μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά προσφύγων και παιδιά Δημοτικών σχολείων, παράλληλα με πολιτιστικές εκδηλώσεις για παιδιά κι ενήλικες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας της Ρόδου αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα. Τα εργαστήρια και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δωρεάν και τα έξοδα του προγράμματος θα καλύπτονται από το πρόγραμμα υποτροφιών START-Create Cultural Change.

 

Info:

«Άλματα » - Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Πέμπτη 9 Μαρτίου

Ώρα Έναρξης 19:00 

Είσοδος Ελεύθερη.

*Κατάλληλη για παιδιά άνω των 9 ετών.

 

Πληροφορίες:

Ani-Mate & Meet the Other

e-mail: animateandmeettheother@gmail.com

Blog: https://animateandmeettheo.wixsite.com/animate

Facebook: https://www.facebook.com/animateandmeettheother/

 

 

Με την υποστήριξη

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) με την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου.

Με την ευγενική παραχώρηση των δικαιωμάτων προβολής της ταινίας:

Νεανικό Πλάνο - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Γραφικές Τέχνες – Τυπογραφείο 1985