ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΆγιος Σουλάς 2018 (ΡΟΔΟΣ)

Άγιος Σουλάς 2018

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αγίου Σουλά για το καλοκαίρι του 2018 είναι έτοιμο, και φέτος αγαπημένες παλιές αλλά και νέες δραστηριότητες συμπληρώνουν τις όμορφες βραδιές στο άλσος, από την Κυριακή 22 έως και ανήμερα της γιορτής Δευτέρα 30 Ιουλίου.

 

Αναλυτικότερα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/7

09.30 Εγγραφές λαϊκής ποδηλατοδρομίας Σορωνή – Άλσος Αγίου Σουλάς

10.00 Έναρξη Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας Σορωνή – Άλσος Αγίου Σουλά

19.30 Λαϊκός Ανώμαλος δρόμος Σορωνή –Άλσος Αγίου Σουλά

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7

17.00- 21.00Έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας και ψηφιδωτού στο χώρο του παλιού εστιατορίου, των παιδικών  τμημάτων που λειτούργησαν στη στέγη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’

19.00     Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής Αθληφόρου

20:30     Παράσταση ‘Ο Καραγκιόζης Πρωθυπουργός’ του θεάτρου σκιών Σωκράτη Κοτσορέ, στο χώρο του παλιού εστιατορίου

 

ΠΕΜΠΤΗ 26/7

07.00     Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αγίας Παρασκευής

19.30-20.30 Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο CampoChiaro, στο στάδιο

21.00     Θεατρική παράσταση ‘ΡΙΑΛΙΤΙ &ΘΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ’

                Μουσική κωμωδία του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου στο στάδιο ,

                με προαιρετική συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας

22:30     Εσπερινός, Όρθρος και Μεσονυχτική Θεία Λειτουργία Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7

19.30-20.30 Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο CampoChiaro, στο στάδιο

21.00     Χορογραφίες από το παιδικό τμήμα latin του  Συλλόγου Νέων Παραδεισίου ‘Ωρίωνας’ & Παραδοσιακοί χοροί από το 2ο παιδικό και το εφηβικό τμήμα του πολιτιστικού και Λαογραφικού  Συλλόγου Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ ,

στο στάδιο.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7

19.30-20.30 Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο CampoChiaro, στο στάδιο

21:00     Παραδοσιακοί χοροί στο στάδιο από - τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίπολης Ρόδου  ‘Άγιος Μηνάς’ &Παραδοσιακοί χοροί  από το 1ο παιδικό και το τμήμα ενηλίκων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7

17:30 Παρέλαση Αθλητών και Έπαρση Σημαίας. Συνοδεύει η Φιλαρμονική του ΔΟΠΑΡ.

17:45 Σακουλοδρομίες, Αυγοδρομίες, Απονομές βραβείων, Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο Campo Chiaro, Παραδοσιακές Γαϊδουροδρομίες

20:30  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/07

07:00  Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

10:00   Παραδοσιακοί Χοροί από το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού  και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι».

19:30 Ιππικές επιδείξεις από το Σύλλογο Campo Chiaro, στο στάδιο.

20:00 Μεθεόρτιος Εσπερινός.

21:00  Παραδοσιακό – λαϊκό γλέντι στο χώρο της Αθλητικής Ομάδας ΑΕΣ «Ευκλής» Σορωνής.

 

H Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Σορωνής και η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής με τη στήριξη των φορέων : Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’, Όμιλος Αντισφαίρισης ‘Άγιος Σουλάς’, Αθλητικός Εκπαιδευτικός Σύλλογος Σορωνής ‘Ευκλής’ και ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής, καλούν, μικρούς και μεγάλους για άλλη μία φορά να επισκεφθούν το άλσος, να απολαύσουν τα θεάματα και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Αγίου Σουλά 2018.

Παρουσίαση του βιβλίου "Villa of Secrets" της Patricia Wilson στη Ρόδο | Τετάρτη 25 Ιουλίου

Η μεγάλη Γιορτή «το ΑΝΤΑΜΩΜΑ» στο Ασκληπιείο (ΡΟΔΟΣ) | 21 & 22 Ιουλίου

Η καθιερωμένη δράση του μορφωτικού και εξωραϊστικού συλλόγου Ασκληπιείου, αφιερωμένη στην ξενιτειά, το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» των Αποδήμων Ροδίων, θα πραγματοποιηθεί με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τμήμα Τουρισμού - Πολιτισμού Δωδεκανήσου και το Γραφείο Αποδήμων Ροδίων της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού – Υπουργείο Εξωτερικών στις 21 & 22 Ιουλίου 2018 στο πνευματικό κέντρο και τον εξωτερικό χώρο.  Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Παρροδιακών Συλλόγων Αποδήμων Ροδίων, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, των Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων του νησιού, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, φορέων και άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων της Ρόδου.

 

Συνοπτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Ροδίων, Σάββατο 21/07/18
  • Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Καζούλλη, Σάββατο 21/07/18
  • Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλείας Κούρτη – Καζούλλη με τίτλο «μια μικρή αφήγηση, μια μεγάλη ιστορία: ένας Ροδίτης μετανάστης στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1920. Ακολουθεί θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τρέχα, Κυριακή 22/07/18
  • «Aegean mamas know best – οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα!», Κυριακή, 22/07/18

 

Για την διευκόλυνση της μεταφοράς από τη Ρόδο, έχει προγραμματιστεί λεωφορείο με εκκίνηση από την εκκλησία Αγίου Φραγκίσκου και τα κάτωθι δρομολόγια:

 Σάββατο 21 Ιουλίου,

1η διαδρομή για το συνέδριο. Ρόδος – Ασκληπιείο, εκκίνηση: 08.00 (Άγιος Φραγκίσκος), επιστροφή: 15.30 (Ασκληπιείο)

2η διαδρομή για τη συναυλία Βασίλη Καζούλλη. Ρόδος – Ασκληπιείο, εκκίνηση: 19.00 (Άγιος Φραγκίσκος), επιστροφή: 24.00 (Ασκληπιείο)

Κυριακή 22 Ιουλίου

Διαδρομή για την παρουσίαση βιβλίου και την εκδήλωση «Aegean mamas know best – οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Ρόδος – Ασκληπιείο, εκκίνηση: 08.00 (Άγιος Φραγκίσκος), επιστροφή: 14.30 (Ασκληπιείο)

Read More

Πρόγραμμα προβολών στο κινηματογράφο ΜΕΤΡΟΠΟΛ (ΡΟΔΟΣ) | 19-25 Ιουλίου

METROPOL ODEON

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 19/07/2018 ΕΩΣ 25/07/2018

 

·        ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ 2: ΑΔΗΣ (ESCAPE PLAN 2: HADES)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:15 και 22:30 κάθε μέρα (συνεχίζεται για 2η βδομάδα)

Μια συναρπαστική περιπέτεια, με εκρηκτική δράση και αγωνία που αποτελεί τη συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 2014 «Σχέδιο Απόδρασης», με πρωταγωνιστές τους Σιλβέστερ Σταλόνε και Ντέιβ Μπαουτίστα! Μην τη χάσετε!!!

     Σκηνοθεσία: Στίβεν Μίλερ      Πρωταγωνιστούν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Τζέιμι Κινγκ

 Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου. Όταν ο πιο αξιόπιστος πράκτοράς του, Σου Ρεν, πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται μέσα στην πιο περίτεχνη φυλακή που κατασκευάστηκε ποτέ, ο Ρέι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον εντοπίσει!

 

·        ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ 3: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (HOTEL TRANSYLVANIA 3: SUMMER VACATION)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: κάθε μέρα στις 18:30 σε Απλή Προβολή και στις 19:00 σε Τρισδιάστατη Προβολή (συνεχίζεται για 2η βδομάδα)

Η τρίτη ταινία της πολυαγαπημένης σειράς κινουμένων σχεδίων «Ξενοδοχείο για Τέρατα», μια ξεκαρδιστική κωμική περιπέτεια για όλη την οικογένεια! Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά, σε Απλή και σε Τρισδιάστατη Προβολή! Μην τη χάσετε!!!

Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει και αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο! Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαροθεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την  Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα μα όλα τα τέρατα…

 

·        Ο ΑΝΤ-ΜΑΝ ΚΑΙ Η ΣΦΗΚΑ (ANT-MAN AND THE WASP) (συνεχίζεται για 3η βδομάδα)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20:30 και 22:15 κάθε μέρα σε Απλή Προβολή

Σε Πρώτη Παγκόσμια Προβολή μια από τις πιο αναμενόμενες περιπέτειες της χρονιάς!!! Από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (MCU), έρχεται μια νέα υπερ-περιπέτεια, ένα καινούργιο κεφάλαιο με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον μεγαλύτερο «μικρό» της ήρωα, τον Ant-Man. Οι συντελεστές της πρώτης ταινίας επιστρέφουν, αφού στην σκηνοθεσία είναι και πάλι ο Πέιτον Ριντ, ενώ το ρόλο του Ant-man ερμηνεύει και πάλι ο Πολ Ραντ. Η ταινία προβάλλεται σε Απλή Προβολή! Μην τη χάσετε!

        Σκηνοθεσία:  Πέιτον Ριντ      Πρωταγωνιστούν: Πολ Ραντ, Εβάντζελιν Λίλι, Μάικλ Ντάγκλας

Μετά το τέλος του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», ο Σκοτ Λανγκ έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του ως σούπερ ήρωας, αλλά και ως πατέρας. Ενώ προσπαθεί να ισορροπήσει την κανονική του ζωή του με τις ευθύνες του ως Ant-Μan, αντιμετωπίζει μια καινούργια, επείγουσα αποστολή που του αναθέτουν η Hope Van Dyne και ο δόκτωρ Hank Pym. Ο Σκοτ πρέπει να ξαναφορέσει τη στολή του και να μάθει να μάχεται δίπλα στην Σφήκα, καθώς η ομάδα συνεργάζεται για να ανακαλύψει μυστικά από το παρελθόν…

 

·        ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ 2 (THE INCREDIBLES 2) (συνεχίζεται για 6η βδομάδα)

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18:00 μόνο Σάββατο και Κυριακή

14 χρόνια μετά την πρώτη τους περιπέτεια, η απίθανη οικογένεια υπέρ – ηρώων επιστρέφει σε αυτήν τη νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, από την Pixar Animation και την Walt Disney Studios! Στο σενάριο και την σκηνοθεσία βρίσκεται ο Βραβευμένος με Όσκαρ Μπραντ Μπρέντ, δημιουργός της πρώτης ταινίας «Οι Απίθανοι» και των επιτυχιών «Ο Ρατατουής» και «Σιδερένιος Γίγαντας»! Η ταινία προβάλλεται μόνο στα ελληνικά, σε Απλή Προβολή! Μην τη χάσετε!!!

Η αγαπημένη οικογένεια υπερ-ηρώων είναι και πάλι εδώ στους «Απίθανους 2» - ενώ η Έλεν βρίσκεται εκεί έξω με σκοπό να σώσει τον κόσμο, ο Μπομπ μαζί με την Βάιολετ και τον Ντας προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνθήκες της καθημερινής ζωής στο σπίτι. Είναι μια δύσκολη μετάβαση για τον καθένα, την ίδια στιγμή που όλη η οικογένεια αγνοεί τις υπερδυνάμεις του μικρού Jack-Jack. Όταν όμως ένας καινούργιος εχθρός συλλαμβάνει ένα ιδιοφυές, μα επικίνδυνο σχέδιο, οι Απίθανοι θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεργαστούν ξανά με τον Frozone για να νικήσουν – εύκολο στα λόγια, αλλά όχι στην πράξη, ακόμα κι όταν είσαι ένας από τους «Απίθανους»…

 

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΠΌ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  2241028 400 – 28 401 ΑΠΟ 6:00 μ.μ.

Read More

4th Rhodes Jazz Festival | 27-28 Ιουλίου 2018

4th Rhodes Jazz Festival - 4ο Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου

27-28 Ιουλίου 2018

Πηγές Καλλιθέας Ρόδου

 

Για 4η χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Rhodes Jazz Festival – Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου στις 27-28 Ιουλίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Ρόδου – ΔΕΡΜΑΕ.

 

Από το 2015 το Rhodes Jazz Festival  έχει παρουσιάσει εξαιρετικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και δίνει πάντα βήμα σε νέα τελέντα που δραστηροποιούνται στην ευρυτερη περιοχή του Νότιου Αιγαίου. Στόχος του φεστιβάλ, να φέρει κοντά το κοινό της Ρόδου αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, σε αυτό το δεξιοτεχνικό είδος μουσικής σε ιδιαίτερους χώρους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (Πύλη Αγίου Παύλου, Πήγές Καλλιθέας Ρόδου).

 

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Σέργιος Αϊβάζης

 

Πληροφορίες: 6945123349

email: saivazis@arteconanima.com

website: www.rhodesjazzfestival.com

Facebook: Rhodes Jazz Festival

 

Πρόγραμμα του 4th Rhodes Jazz Festival

 

27 Ιουλίου 2018

Πηγές Καλλιθέας Ρόδου

21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Konstantinos Stouraitis presents :

Ladies and Gents, Mr K meets Lo Creed.

"A Soul Jazz, G-Funk experience"

Κωνσταντίνος Στουραϊτη: Vocals/rapping, el.bass, guitar, rhodes, compositions, arrangements

Απόλλων Νεώπουλος : vocals, keys, compositions

Γιώργος Γεωργακόπουλος - drums

Yoo Young Hwang - live jazz painting

 

IOANNOU-VAFEAS TRIO

Ιωάννης Βαφέας :τύμπανα

Χάρης Ιωάννου:σαξόφωνο

Απόστολος Σιδέρης : κοντραμπάσο

 

28 Ιουλίου 2018

Πηγές Καλλιθέας Ρόδου

21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Mihalis Kalkanis Live

Λευτέρης  Ανδριώτης: Κρητική λύρα

Δημήτρης Οικονόμου: τύμπανα

Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο

Χρήστος Καλκάνης : κλαρινέτο

Ορέστης Μπενέκας: πιάνο, πλήκτρα

 

Χορηγοί:

Hotel Mediterranean, Casino Rodos, Rodos Palladium, In Camera, Pane di Capo, Sissitio, Τροφοσύνθεση,  Cafe Auvergne, M.Z. MISSIKOS Cash & Carry, Αυγουστίνος, Boheme, Louis Restaurant, DORA KOUNAKIS, Fotis Graphics, ΜΥΓΑ, Αυλή, Τσαμπίκος ψαροταβέρνα, Subito e Caldo, Γραμμή Ρόδου, Dromos Streetfood, Μαρούλι, Παγωτομάνια-Μανδράκι.

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Στο Κόκκινο, Notos News, Εφημερίδα Δημοκρατική, Grafida, Verena, iΠόρτα, Viewer, Readfree, rhodes.com.gr, rodosevents, www.tranzistoraki.gr, rodosreport

Οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου | Κυριακή 22 & Δευτέρα 23 Ιουλίου

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»

ΡΟΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 & ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”

ΏΡΑ: 21:30

 

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις  εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Ο Αριστοφάνης προτείνει την ισότητα, την οικονομική και ερωτική κοινοκτημοσύνη, εξαίρει τη δημοκρατία, προλαβαίνει το φεμινιστικό κίνημα κατά κάτι αιώνες, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικό σκηνικό με παρασκηνιακές δράσεις και επιβεβαιώνει ότι το χιούμορ και η κωμωδία είναι άρρηκτα δεμένα με την ευφυΐα, με τον πολιτισμό, με την εξέλιξη, με το ίδιο το DNA των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Την ίδια στιγμή στήνει στον τοίχο τους σ σύγχρονούς του Αθηναίους, καυτηριάζοντας ανελέητα τον άσχημό τους εαυτό, που τον θεωρεί υπεύθυνο για τα δεινά της φυλής.

Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018.

 Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά  τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

 Οι Εκκλησιάζουσες στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο… ανήκουν σε όλους. Και οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε…

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση                               Πολύβιος Δημητρακόπουλος

Διασκευή / Σκηνοθεσία             Αλέξανδρος Ρήγας

Φωτισμοί                                   Πέτρος Γάλλιας

Σκηνικά                                     Γιάννης Σπανόπουλος

Κοστούμια                                 Έβελιν Σιούπη

Μουσική Διδασκαλία                Λία Βίσση

Χορογραφίες                             Ιβάν Σβιτάιλο

Ενορχήστρωση Τραγουδιών    Αποστόλης Στίκας

Κομμώσεις                              Τρύφωνας Σαμάρας by Bergmann Kord

Κοσμήματα                              Viki ‘s Workshop by Viki Dasouki

Ραφή κοστουμιών           Ρούλα Ζαχαράκη και Πανωραία Πολυζωγοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη                  Αγνή Χιώτη

Βοηθός Σκηνοθέτη                  Αναστασία Μανιάτη

Φωτογραφίες παράστασης            Τζοάννα Βρακά 

Βοηθός χορογράφου            Παλούκη Αρετή 

Λύρα κρητική                           Γιάννης Κρητικός

Λαούτο                                     Αντώνης Αναδρανιστάκης

Ενορχήστρωση κρητικών τραγουδιών Γιάννης Κρητικός

 

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα στην ελληνική δημοτική μουσική παράδοση.

 

Διανομή

Πραξαγόρα:                           Αντώνης Λουδάρος

Βλέπυρος                               Μελέτης Ηλίας

Ευφροσύνη                            Δημήτρης Σταρόβας

Μελπομένη                            Σοφία Μουτίδου                                                 

Κέφαλος                                 Ησαΐας Ματιάμπα  

Χρέμης                                   Χάρης Γρηγορόπουλος

Φιλόδωρος                             Ιβάν Σβιτάιλο

Πασιφάη                                 Γιάννης Κρητικός      

Μοσκόρφω                            Τάκης Βαμβακίδης

Αγλαΐα                                    Κωνσταντίνος Ζαμπάρας

Νεοκλής                                 Θανάσης Πατριαρχέας         

Στον ρόλο του «Έλληνα»  ο  Γιώργος Κωνσταντίνου

 

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά)

Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης  Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης  Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.

 

Ευχαριστούμε το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ για την ευγενική στήριξη και φιλοξενία!

 

Τιμές Εισιτηρίων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15

ΜΕΙΩΜΕΝΑ (ΑΝΕΡΓΟΙ –  ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) 15

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20

ΑΜΕΑ ΔΩΡΕΑΝ

 

Προπώληση Εισιτηρίων

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 39, 22410-66922

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΦΡΟ: Κ. ΒΙΛΛΥ 6978323518

RAINTICKET 6946126051 & VIVA.GR  (https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/ekklisiazouses-2018/)

Ο Μάριος Φραγκούλης στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου (ΡΟΔΟΣ) | Παρασκευή 13 Ιουλίου

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 

‘Ο ΕΡΩΤΑΣ ΓΥΜΝΟΣ’ 

με την Δήμητρα Σελεμίδου

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 

Στη φετινή καλοκαιρινή του έξοδο, ο Μάριος Φραγκούλης ετοίμασε ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με τίτλο : ''Ο έρωτας γυμνός’’. Tαξίδι με λόγια, μελωδίες και αισθήματα που δίνουν την αύρα και την αλμύρα του καλοκαιριού.

Με μουσικές του Μάριου Φραγκούλη, τραγούδια των Lucio Dalla, Astor Piazzola, Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου αλλά και νέες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη. 

Τα νέα τραγούδια σε στίχους Νικολακοπούλου και Δαβαράκη προέρχονται από τον κύκλο τραγουδιών που έχει συνθέσει ο Μάριος Φραγκούλης και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. 

Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Σελεμίδου που κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος τόσο από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Τρίτη Έξοδος”, όσο και για τις ξεχωριστές της ερμηνείες στο ‘Ελλάς η Χώρα των Ονείρων’ στο Ηρώδειο και στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Μυθολογία του Μάνου Χατζιδάκι.

Τραγούδια και ντουέτα Ερωτικά από την Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία , Ισπανία και Ελλάδα.

'Ο Έρωτας Γυμνός' Η συναυλία του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

 

Παραγωγή: ARIETT, ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2130423029, 2130423030

Κική Δημητριάδη 6936500314, kikidimitriadis@gmail.com

Επικοινωνία: Ρούλα Σιάνου 6945876461, sianouroula@gmail.com

 

Επιμέλεια παραγωγής Fantasia music

Υπό την αιγίδα ΔΟΠΑΡ

Προσέλευση : 08:00 μ.μ.

Έναρξη 09:30 μ.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 15 Ευρώ (μέχρι το μεσημέρι 13/7)

Στην είσοδο: 18 Ευρώ

 

Η προπώληση ξεκίνησε...

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

1. Κιοσκι ‘’Billys’’ είσοδο Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου - 6978323518

2. Vodafone, Κεντρικό κατάστημα Αμερικής 46 - 2241077070

3. Colorado/Delicafé, Ορφανίδου 59 - 2241075120

4. The Lab Tshirts, Γ. Λέοντος 2 - 2241030857 

5. Παπαβασιλείου Κορνίζες, Αμερική 27 - 2241073017

6. Today's delicious stores, Παλιά Πόλη

7. Pizza Λεβέντης, Εθνικής Αντιστάσεως 28 - 2241022375

8. Hotel Pearl, Γρίβα 15 - 2241022420

9. Music Spot, Εθνικής Αντιστάσεως 83 - 2241025420

ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

10. Γρηγόρης Coffeeright, Ιαλυσού 425, Ιαλυσός - 2241091766

11. Ανθόκηπος, Κρεμαστή - 2241071700

12. Embeeries, Παραδείσι - 2241083212

13. Βιβλιοχαρτοπωλείο “Η Πηγή”, Σορωνή - 2241041525

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

14. Alafakis Delivery, Καλυθιές - 2241086000

15. “O πραματευτής”, Αφάντου - 2241053068

16. Greco Cafe, Αρχάγγελος - 2244029064

17. Μέλυδρον cafe, Αρχάγγελος - 2244022412

και Online: www.ticketservices.gr/event/marios-fragkoulis-o-erotas-gymnos/

Read More

"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" από τις "Μαγικές Σβούρες" στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου (ΡΟΔΟΣ) | Πέμπτη 12 Ιουλίου

Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν για τα παιδιά στη Ρόδο το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»  του Ουίλλιαμ  Σαίξπηρ σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στις 21:00 στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου.

Μια μαγική, ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα για παιδιά, «μαγικές σβούρες».

Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι το πιο πολυπαιγμένο  και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο και φέρνει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης , του αυθορμητισμού και της φαντασίας.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η Βασίλισσα των Ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο, όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Ξεκαρδιστική διασκευή, μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες  χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια. Πάνω από όλα όμως με μια ομάδα οκτώ εξαιρετικών ηθοποιών.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης τοποθετεί τη δράση στη δεκαετία του 1920-1930, τότε που ο κόσμος, μετά το τέλος του πολέμου, αναζητά το όνειρο, την ελπίδα, την αναγέννηση, σε νέες, σχεδόν επαναστατικές, συνθήκες. Και αυτό συμβαίνει παντού. Στον τρόπο που ζει, που ντύνεται, στη μουσική που ακούει. Μέσα από τους χορευτικούς ήχους, λοιπόν, του τσάρλεστον, τα νιάτα ανθίζουν, ο κόσμος ελπίζει. Και ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Κατερίνα Τούρα

Διασκευή –Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά: μαγικές σβούρες

Κοστούμια:  Ελίνα Δράκου

Kίνηση: Σταύρος Αποστολάτος

Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού

Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος,

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ρενάτα Τσιούλου, Ειρήνη Καλογεροπούλου

Βοηθός Κινησιολόγου: Αναστασία Μπρουζιώτη

Παραγωγή: μαγικές σβούρες

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου, Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

 

Γενική είσοδος: 10 ευρώ / Προπώληση: 8 ευρώ

Άνεργοι με επίδειξη κάρτας:  6 ευρώ (ισχύει για τον κάτοχο του δελτίου και μόνο)

Ηλεκτρονική προπώληση Viva.gr

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Παιδότοπος Milou (περιοχή ΜΗΔΙΑ)

Βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο» (Θεμιστοκλέους Σοφούλη 125)

Playcafe (Ίωνος Δραγούμη 21)

 

Διάρκεια: 80' (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988

Read More

Εκδήλωση Υπερπήδησης Εμποδίων «Show Jumping - Rhodes Summer Cup» στο Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου

Ιδ. Ιππική εκδήλωση Υπερπήδησης Εμποδίων «Show Jumping – Rhodes Summer Cup»

 

Το Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου (Κ.Ε.Ιπ Ρόδου) διοργανώνει ιδ. Ιππική Εκδήλωση Υπερπήδησης Εμποδίων «Show Jumping - Rhodes Summer Cup» που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του, το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018. Η ώρα έναρξης των ιππικών δραστηριοτήτων είναι στις 18.00 με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές ενώ γίνεται με την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ και έχει ως βασικό στόχο την προβολή και τη διάδοση του αθλήματος της ιππασίας στη Ρόδο.

 

Αναμένεται πλούσια ιππική δράση καθώς συμμετέχουν κορυφαίοι ιππείς και αμαζόνες - όπως ο Δημήτρης Νάτσης (Πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, Πρωταθλητής Ενηλίκων, Βαλκανιονίκης Ενηλίκων, Συμμετοχή στον Τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος) - από όλη την Ελλάδα που θα βρεθούν για πρώτη φορά στο νησί μας, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερα για το εντυπωσιακό άθλημα της ιππασίας καθώς και την ευεργετική προσφορά της στον άνθρωπο. 

 

Πολλοί χορηγοί υποστηρίζουν την ιππική εκδήλωση και τους ευχαριστούμε θερμά.

Μεγάλος χορηγός είναι το κατάστημα «Petstores Pastrikos» και σταθερός υποστηρικτής το παραδοσιακό εστιατόριο «Πολλωνιάτισα» ενώ παρουσία θα έχει η Volvo Βελμάρ.

 

Επιμέλεια οργάνωσης: Beyond Group.

 

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του Γ.Σ Δωδεκάνησος μπάσκετ με αμαξίδιο.

Πληροφορίες: 6945208530

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου "Διαγόρας" | Δευτέρα 16 Ιουλίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Δημοτικό Στάδιο Διαγόρα

 

Ξεκίνησε η προπώληση για την μεγάλη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη.

 

Το καλοκαιρινό ταξίδι ξεκινά και η μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού, που όλοι προσμένουν είναι γεγονός. Ο Γιάννης Χαρούλης, με νέα ανέκδοτα τραγούδια, έρχεται στο νησί μας για να μας παρασύρει σε απρόβλεπτες συγκινήσεις, με τη μουσική και τη φωνή του, με ότι νέο μας φέρνει και με ότι παλιό έχουμε αγαπήσει, με απλότητα και ειλικρίνεια .

 

Ο Γιάννης Χαρούλης για μια μοναδική συναυλία στο

Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «Διαγόρας»  τη

Δευτέρα 16 Ιουλίου

Μαζί του όλοι εμείς, μια μεγάλη παρέα.

 

Οι μουσικοί:

Λευτέρης Ανδριώτης: Λύρα

Μιχάλης Καλκάνης: Κοντραμπάσο

Βασίλης Μπαχαρίδης: Κρουστά

Κωνσταντής Πιστιόλης: Πνευστά

Θανάσης Τζίνγκοβιτς: Ηλεκτρική Κιθάρα

Πάνος Τόλιος: Κρουστά

Mark Nieuwenhuis: Τρομπέτα

 

Οι τεχνικοί:

Παναγιώτης Ριζόπουλος - Νίκος Κωνσταντάκης: Σχεδιασμός Ήχου

Μαρία Βενετάκη: Σχεδιασμός Φωτισμού

 

Διοργάνωση:12ηχος

Υπό την αιγίδα :Δ.Ο.Π.Α.Ρ

 

Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00

Έναρξη συναυλίας: 21.30

 

Τιμή προπώλησης:13 €

Τιμή εισόδου: 15 €

 

Τηλ. πληροφοριών: 6940616800

 

Σημεία προπώλησης:

Είσοδο Τάφρου-τηλ.6978323518

D'amboise  καφέ bar Δ.Θεοδωράκη 23, τηλ. 2241075212

Παπαβασιλείου Κορνίζες Πίνακες- Αμερικής 27 τηλ.2241073017

Δροσουλίτες  ρακάδικο- Αλ.Διάκου 5 τηλ.2241030021

People&People Εθνάρχη Μακαρίου 4, τηλ.2241036444

Rock Style καφέ- Δημοκρατίας 7 έναντι Σταδίου, τηλ.2241027502

Μύγα Bar- Κ. Παλαμά 4 Μανδράκι , τηλ.2241117324

Music Spot-Εθνικής Αντιστάσεως 83, τηλ.2241025420

I-Stores-Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 35, τηλ.2241074401

Καφέ…Νες καφέ bar  Πλατεία Κοσκινού , τηλ. 2241 130602

Γρηγόρης Coffee Ride-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766

Ψητοπωλείο «Μπονιάτης»- Κρεμαστή, τηλ. 2241 090877

Βιβλιοπωλείο «Πηγή» -Σορωνή, τηλ. 2241041525

Πραματευτής-Περνού 34 ,Αφάντου, τηλ.2241053068

Super Market ΦΛΕΒΑΡΗΣ Κάλαθος τηλ.2244032165

Μέλυδρον καφέ bar -Αρχάγγελος, τηλ:2244022412

Greco καφέ bar- Αρχάγγελος, τηλ. 2244029064

Μακαρούνας Bakery-Έμπωνας, τηλ.2246041389

Online μέσω TicketServices.gr

Read More

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου (ΡΟΔΟΣ) | Τετάρτη 18 Ιουλίου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

“κράτα ρε φίλε, γερά”

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

Τετάρτη 18 Ιουλίου

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

 

Η γιορτή του Βασίλη στην Ρόδο.

 

«Μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω», λέει εκείνος, «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» απαντάμε εμείς που κυριολεκτικά τον λατρεύουμε όλα αυτά τα χρόνια. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κλείνει, φέτος, 45 χρόνια ξεχωριστής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα γιορτάζει με τον πιο αγαπημένο του τρόπο στην Ρόδο στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου την Τετάρτη 18 Ιουλίου! Στην μοναδική και συγκινητική αυτή βραδιά θα τον τιμήσουν με την παρουσία τους νέοι και παλιοί φίλοι καλλιτέχνες ενώ θα τιμηθεί και από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου.

Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στη σκηνή. Άλλωστε η σύμπνοια και η σύνδεση ήταν πάντα το δυνατό του στοιχείο.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλάει πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο και Νικόλα Άσιμο μεταξύ άλλων, ενώ έχει τραγουδήσει μεγάλους ποιητές όπως τους Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως τους Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου.

Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις κι όσα μας προβληματίζουν, ρίχνοντας φως στην ψυχή μας με τους ήχους και τα λόγια. «Κράτα ρε φίλε, γερά» μας απευθύνει από τη σκηνή κι ακολουθούμε, σε μια εποχή που τέτοιες παροτρύνσεις από μεγάλους και αγαπημένους καλλιτέχνες ενδυναμώνουν την ελπίδα.

Ο ακούραστος, ρομαντικός, αγαπημένος μας αιώνιος έφηβος είναι έτοιμος για άλλο ένα ταξίδι επί σκηνής! Τυχεροί εμείς που ζούμε για τον ακούμε!

 

Μαζί του οι:

Πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου

Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης

Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου

Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη

Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης

Πλήκτρα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Μπίτος, Λυσιέν Κλίμης

Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας, Μίμης Βασιλείου

Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου

 

Υπό την αιγίδα Δήμου Ρόδου & ΔΟΠΑΡ.

Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC,

Επιμέλεια διοργάνωσης: Fantasia Music

 

Ώρα προσέλευσης: 08:30 μ.μ.

Ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση 12€ μέχρι 16.07.18

Γενική είσοδος 15€

Τα παιδιά έως 6 ετών δεν πληρώνουν

Δωρεάν ΑΜΕΑ και συνοδοί τους με παροχή κοινωνικού εισιτηρίου. Πληροφορίες στον υπεύθυνο του φεστιβάλ κον Δημήτριο Μίχαλο τηλ. 6944862254

 

Η προπώληση ξεκίνησε!

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

1. Κιοσκι ‘’Billys’’ είσοδο Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου - 6978323518

2. Vodafone, Κεντρικό κατάστημα Αμερικής 46 - 2241077070

3. Colorado/Delicafé, Ορφανίδου 59 - 2241075120

4. The Lab Tshirts, Γ. Λέοντος 2 - 2241030857

5. Παπαβασιλείου Κορνίζες, Αμερική 27 - 2241073017

6. Today's delicious stores, Πλατεία Ιπποκράτους 9, Παλιά Πόλη - 2241030870

7. Pizza Λεβέντης, Εθνικής Αντιστάσεως 28 - 2241022375

8. Hotel Pearl, Γρίβα 15 - 2241022420

ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

9. Γρηγόρης Coffeeright, Ιαλυσού 425, Ιαλυσός - 2241091766

10. Ανθόκηπος, Κρεμαστή - 2241071700

11. Embeeries, Παραδείσι - 2241083212

12. Βιβλιοχαρτοπωλείο “Η Πηγή”, Σορωνή - 2241041525

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

13. Alafakis Delivery, Καλυθιές - 2241086000

14. “O πραματευτής”, Αφάντου - 2241053068

15. Greco Cafe, Αρχάγγελος - 2244029064

16. Μέλυδρον cafe, Αρχάγγελος - 2244022412

και Online: www.viva.gr/tickets/music/theatro-mesaionikis-tafrou/vasilis-papakonstantinou/

 

Χρήσιμα links:

www.straymusic.gr 

www.vasilisp.com 

www.facebook.com/PapakonstantinouV

www.facebook.com/rhodessummerfestival/

Facebook Event: www.facebook.com/events/237386667026391

Read More

15η Γιορτή Μελιού & Σούμας στα Σιάννα (ΡΟΔΟΣ)

15η   ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΜΑΣ

Σάββατο 4 Αύγουστου 2018

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΑΝΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΙΑΝΝΩΝ "Η ΒΡΑΣΙΑ"     

 

Και φέτος τον Αύγουστο…

Άσε το όνειρο να σε οδηγήσει…

Νιώσε το άρωμα της φύσης ,της μάνας γης, του τόπου μας…

Πιες από τη γλυκόπιοτη σούμα μας.

Άκου τη λύρα και λικνίσου στους παραδοσιακούς ρυθμούς που ξέρεις από παιδί… το βιολί και το λαούτο...του μπουζουκιού τα τέλια...και φέρε μια βόλτα...

Μπες στον κύκλο και εσύ ,σταυρωτά τα χέρια και χόρεψε σούστα όπως εσύ θέλεις…  όπως ταιριάζει στην ψυχή σου…..

Έλα στη μεγάλη γιορτή, γίνε παρέα μας….

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΑΝΝΑ!

 

Θυμήσου να συναντηθούμε εκεί κάτω από τη σκεπή του Αγίου Παντελεήμονα σε μια γλυκιά και μεθυστική βραδιά…..

Θα γνωρίσετε τους παραγωγούς μελιού και σούμας…..

Θα δοκιμάσετε τις ποικιλίες του μοναδικού μας μελιού…

Θα αγοράσετε σε τιμές …έκπληξη!

Θα επισκεφτείτε τα πλατάνια και το καζάνι …

Θα δείτε πως γεννιέται η καινούρια σούμα…

Θα δοκιμάσετε …..η σούμα προσφέρεται δωρεάν…..

  Τα περίπτερα του συλλόγου θα κερνάνε το παραδοσιακό μελεκούνι, τα ξεροτήγανα, το χαλβά με το μέλι, τους λουκουμάδες, το γιαούρτι με το μέλι….

 Θα καθίσουμε στο τραπέζι σε ένα πλούσιο φαγοπότι με ντόπια κρέατα και σπιτικά εδέσματα σε φιλικές τιμές...όπως το έχουμε αποδείξει χρόνια τώρα…

    Μαζί μας για το νησιώτικο πρόγραμμα η τραγουδίστρια του έρωτα και της θάλασσας....του καημού και της νοσταλγίας.... η αξεπέραστη Ελένη Λεγάκη θα μας θυμίσει πόσο όμορφα  είναι όταν χαράζει στο Αιγαίο. Κοντά μας και ο αγαπημένος Ολυμπίτης λυράρης Ηλίας Αναστασιάδης,  με τον γιο του στο λαούτο σε ρυθμούς που ζητούν ασταμάτητο χορό και κέφι. Μα η παρέα μεγαλώνει ...και κυκλώνει  αρμονικά τον Στέφανο Θαρρενό δεξιοτέχνη του βιολιού με την ορχήστρα του σε ένα ατέλειωτο γλέντι με παραδοσιακά ακούσματα...τόσο γνώριμα...Ακόμα δεν το αποφασίσατε; Σας ξαναθυμίζουμε...

   Όμορφη,  φιλική και επιβλητική η γραφική εικόνα του χωριού και της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα...

    Γλυκά με μέλι προσφορά του συλλόγου σε κεράσματα...μελεκούνι... δίπλες...χαλβάς...γιαούρτι με μέλι...λουκουμάδες...

Η σούμα να ρέει στο καζάνι και να τη βλέπετε να γεννιέται  εκείνη τη στιγμή!

Πλούσιο μενού με εδέσματα και ντόπια κρέατα...σε φιλικές πάντα τιμές... 

 Είσοδος δωρεάν

    Μια αξιέπαινη προσπάθεια ενός μικρού συλλόγου με σκοπό την προβολή του τόπου και την στήριξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας...

   Μια εκδήλωση βασισμένη στον εθελοντισμό, στην ιδέα της φιλοξενίας και στο μεράκι που συνεχίζει να μας κρατά δυνατούς, κάτω από έναν γαλάζιο ουρανό και έναν ήλιο που μας χαρίζει κάθε μέρα ένα καινούριο χαμόγελο. Μια γιορτή για όλους εμάς...Για το   Εμείς ...

 

Για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται  για την

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 έχει ως εξής:

μετά τις 7 το απόγευμα  παιχνίδι με τους superhoreos Rhodes και αργότερα

Θεατρική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου ο Αίθωνας.

 

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Περιηγητική έκθεση “Nature of Art II” στο Πάρκο του Ροδινιού (ΡΟΔΟΣ) | Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Ιουλίου

Η Ομάδα Φασμαφή μαζί με ανεξάρτητους καλλιτέχνες, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με την «Υπηρεσία Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου» του Δήμου Ρόδου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Περιηγητική Καλλιτεχνική Έκθεση στο Πάρκο Ροδίνι της Ρόδου. Φέτος η έκθεση θα έχει τίτλο «Ο κύκλος της Ζωής» και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 20/07/18 έως και τις 27/07/18 .

Το εγχείρημα αυτό επιχειρεί να καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Ρόδου σε μια προσπάθεια συστηματικής επαφής των κατοίκων του νησιού με την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία. Ταυτόχρονα επαναφέρει το πάρκο στο προσκήνιο της καθημερινότητας των πολιτών της Ρόδου, ως διαχρονικό τοπόσημο της πόλης. 

Το πάρκο Ροδίνι ως πλούσιος βιότοπος με περίτεχνα σχήματα, ζωικές δομές και φυτική γεωμετρία λειτούργησε ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και ενεργοποίησε για μια ακόμη χρονιά τους καλλιτέχνες του νησιού με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν Έργα Τέχνης. Παράλληλα με το οπτικό κομμάτι, φέτος θα παρουσιαστούν έργα με διακριτό το ρόλο του ήχου. Η έκθεση εκτείνεται κατά μήκος των μονοπατιών του πάρκου γύρω από το ρυάκι που το διατρέχει, συνθέτοντας έτσι έναν ενδιαφέρον αισθητικό διάλογο μεταξύ Φύσης και Τέχνης.

Ο σεβασμός στη Φύση είναι όχι μόνο προαπαιτούμενο για καλλιτέχνες και επισκέπτες, αλλά προκύπτει και από το ίδιο το πάρκο που τόσο απλόχερα μας προσφέρει οξυγόνο, ηρεμία, ζωή. Μέσα σε αυτό το νέο τοπίο λοιπόν ο επισκέπτης καλείται ως ενεργός εξερευνητής να περιηγηθεί στη φύση, να ανακαλύψει και να αναγνώσει τα έργα απολαμβάνοντας μέσα από αυτή την διαδικασία μια φυσική αλλά και αισθητική εμπειρία αναζωογόνησης, προβληματισμού και επαναπροσέγγισης του οικείου. Έτσι, μπορεί να γίνει κι εκείνος μέρος ενός γόνιμου πεδίου στο οποίο όλες οι πλευρές μπορούν να επανασυνδεθούν σχηματικά δημιουργώντας έναν Κύκλο όπου η ενέργεια επιστρέφεται στο ίδιο το πάρκο.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Χώρος: Πάρκο Ροδίνι, Λεωφόρος Ρόδου­Λίνδου, Ρόδος

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, ώρα 18:00

Διάρκεια: 20/07/28 – 27/07/18

Ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά 11:00­19:00

Eίσοδος: Ελεύθερη στο κοινό

email: nature.of.art.rodini@gmail.com

facebook page: Nature of Art at Rodini

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσει ένας χώρος για καφέ κι ανταλλαγή απόψεων

μεταξύ επισκεπτών και καλλιτεχνών.

 

Συμμετέχουν με καλλιτεχνικό έργο:

Αλέξανδρος Αγγελάκης, Αλίντα Σπηλιώτη, Ανθή Κόγκα, Άννα Μπαρδακά, Βαρβάρα Μαλτέζου, Βίβιαν Μεσσίνη, Δάμων Παπακυριάκου, Δημήτρης Βασιλείου, Δημήτρης Χαντζιάρας, Δόμνα Παναγοπούλου, Ευαγγελία Βατσάκη, Ευάγγελος Σπανός, Μαργαρίτα Πολίτη, Μαρία Φιλίππου, Μελίνα Ζωγράφου, Μιχάλης Σταυρίδης, Νίκος Χαλκιάς, Σοφία Φουντουλάκη, Φωτεινή Μηναδάκη, Φώτης Καλαφάτης, Φώτιος Φραγκούλης, Angelika

Heel Triantafyllou, Azam Maysonet, Donatella Nassi, Diamant Shehu, Heike Kummer, Irene Xochitl, Karin Storz, Maja Widler, Pierre Marie Bordrez, Sally Nears, Sotiris Bluebass, Ατελιέ Ζωγραφικής Στέλλας Ματάλα, Ομάδα “Κόσμοι από Γάλα”, Ομάδα “Πανάκεια”.

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Λαέρτης, Άννα Νικητιάδη, Ελένη Αλεξίου Γιώργος Ξανθόπουλος, Δάφνη Καρελλάκη, Ελένη Αλεξίου, Δημήτρης Γεωργαλίδης, Ειρήνη Πηριάκη, Νικόλ Τσακίρη, Γκλόρια Ανδρουλάκη, Γιάννης Καρανικόλας, Θανάσης Βερδέλλης, Torben Loki Bruun, Karl­Heinrich Hoedelmoser, Johannes Kroon, Πάνος Ξανθόπουλος, Μισέλ Πεταλά. 

 

Σήμανση διαδρομής: Σπύρος Σπανός, Heike Kummer

Γραφιστική επιμέλεια ­ στήριξη στην οργάνωση: Maja Widler

Οργάνωση ­ Επιμέλεια Έκθεσης: Αλέξανδρος Αγγελάκης, Ευαγγελία Βατσάκη

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:

τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο με την Πόλυ Χατζημάρκου, τον δημοσιογράφο Νεκτάριο Καλογήρου και την εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου.

Ευχαριστούμε για την ευγενική υποστήριξη:

το Σωματείο Ξεναγών και τους ξεναγούς Adrien Bordrez και Karl­Heinz Hoedlmoser.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη:

την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, την εταιρεία Δερμαέ.

Θεατρική παράσταση «Συμιακό και Αρχαγγελίτη…» του Μανώλη Αντωνόγλου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου (ΡΟΔΟΣ) | Δευτέρα 9 Ιουλίου

Ο Γλαύκος και ο Αίθωνας για ακόμα μία παράσταση μαζί, για φιλανθρωπικό σκοπό. Το Συμιακό Θέατρο με το Αρχαγγελίτικο θέατρο, παρουσιάζουν για ακόμα μία φορά την ξεκαρδιστική κωμωδία «Συμιακό και Αρχαγγελίτη…» του Μανώλη Αντωνόγλου. 

Το έργο που είναι γραμμένο στα γλωσσικά ιδιώματα της Σύμης και της Αρχαγγέλου της Ρόδου, ανέβηκε ξανά πριν από πέντε χρόνια αλλά τώρα με νέα στοιχεία στην πλοκή του, αισιοδοξεί να σκορπίσει το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μανώλης Αντωνόγλου, Κώστας Οθίτης, Ευαγγελία Πατατούκου, Σωτήρης Κ. Πατατούκος, Ελένη Διασινού, Φλώρα Λεβέντη, Σωτήρης Ζουρούδης, Βασιλική Γέροντα, Γαβρίλος Βασιλειάδης, Γιάννης Μαλλιάκας, Σωτήρης Ι. Πατατούκος.

Η προσέλευση του κόσμου στις 20 του Ιούνη στο κινηματοθέατρο Ρόδον ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το Ροδίτικο κοινό έδειξε για ακόμα μία φορά, αλληλεγγύη σε έναν συνάνθρωπό μας, που μας έχει τόσο πολύ ανάγκη. Σας περιμένουμε και αυτή την φορά να γεμίσουμε το θέατρο για τον ίδιο σκοπό.

 

Η παράσταση θα δοθεί στις 9 Ιουλίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Μελίνα Μερκούρη.

Ώρα έναρξης 21:00.

Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο 7€, προπώληση 5€.

Τηλέφωνα για πληροφορίες: Σ. Ζουρούδης 6942478008, Μ. Αντωνόγλου 6932436974

 

ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑΡΟ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Χορηγοί Επικοινωνίας Ράδιο Αρχάγγελος, Notos News, Ραδιόφωνο Λυχνάρι

Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορών στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου (ΡΟΔΟΣ) | Κάλεσμα συμμετοχής

Η Ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου μετά από συνεννόηση με την Ομοσπονδία των Συλλόγων της Ρόδου, γνωστοποιεί ότι στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί στη Θέατρο της Μεσαιωνικής Πόλης, στη Τάφρο, διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορών της Ρόδου και των Δωδεκανήσων.

 

Όποιος σύλλογος ή χορευτική ομάδα επιθυμεί να λάβει μέρος μπορεί να  δηλώσει συμμετοχή.    

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ

ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ

Βενετοκλέων 85100 Ρόδος

Πρόεδρος: Κωνσταντινίδης Νίκος

Κιν. 6977702484 (τηλ.22410-33960-εσωτ.1)

Φαξ 22410-27507

Email: konstfamily@hotmail.com

35ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παραδεισίου 2018 (ΡΟΔΟΣ)

 

 35ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ 2018

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Σάββατο 7-7-2018, ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία:

-       Μουσική εκδήλωση με τα «Παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική», με τη συμμετοχή των μουσικών Δημήτρη Ιωσήφ, Λεωνίδα Σακελλαρίδη, Ελευθερίας Ζαράκη και Γεωργίου Σακελλαρίδη και στη συνέχεια συναυλία με την Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του μουσικοπαιδαγωγού κ. Γεωργίου Σακελλαρίδη. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας».

 

Κυριακή 8-7-2018, ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία:

Παρουσίαση παραδοσιακών και λαϊκών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου «Βιλλανόβα».

 

Δευτέρα 9-7-2018, ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία:

-       Χορευτικό πρόγραμμα LATIN από το Σύλλογο Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας».

 

Τρίτη 10-7-2018, ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία:

Παρουσίαση παραδοσιακών και λαϊκών χορών από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής «Το Αμπερνάλλι».

 

Τετάρτη 11-7-2018, ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία:

Μουσική βραδιά από έντεχνο συγκρότημα

 

Πέμπτη 12-7-2018, ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία:

 Παρουσίαση μοντέρνων χωρών από τη σχολή χορού Pirouet της Εύης Παρασκευά

 

Παρασκευή 13-7-2018, στην κεντρική πλατεία:

Ώρα 20:30:       Παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από τη Σολή Χορού της Κωνσταντίνας Νταλαμάγκα Μιρόσαβιτς.

Ώρα 21:30:       Παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι».

 

Σάββατο 14-7-2018, ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία:

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Για ΣΤΕΡΓΚΟΣ το μωρό …αλγκιώς ΓΑΜΟΣ ΓΙΟΚ» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου «Αίθωνας».

 

Κυριακή  15-7-2018:

Ώρα 19:00: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής «Ωρίων art» των τμημάτων του συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας», στην κεντρική αίθουσα του Γυμνασίου Παραδεισίου.

 

Ώρα 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας:

-       Μουσικοχορευτική βραδιά από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Νικολάου Παραδεισίου,  με συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων:

          α)Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίπολης «Άγιος Μηνάς»

          β)Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόδου «Χορόσπιτο» και

          γ)Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου «Βιλλανόβα»

 

Δευτέρα 16-7-2018:

-       Ώρα 17:30, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας: Θα τελεσθεί ο Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας Μαρίνας και στις 19:30 θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

-       Ώρα 21:30, στην κεντρική πλατεία:  Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Δίδυμες Πενιές» του Μανώλη Νικήτα.  

 

Τρίτη 17-7-2018:

-         Ώρα 07:00, στο Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας: Θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου και θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μαρίνας καθώς επίσης και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής  Δήμου Ρόδου.

-         Ώρα 19:30, στην κεντρική πλατεία: Απονομή επαίνων σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που αρίστευσαν και σε μαθητές που εισήχθηκαν στα Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. της χώρας μας και απονομές επαίνων σε διάφορες αθλητικές και άλλες διακρίσεις.    

-         Ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία: Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου «Βιλλανόβα» με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ποντίων Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

-       Ώρα 22:00, στην κεντρική πλατεία: Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Δίδυμες Πενιές» του Μανώλη Νικήτα.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

 

-  Από  13-7-2018 έως και 17-7-2018 από ώρα 23:00: θα λειτουργεί το Μπαρ «Barorion» του συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας»,  πίσω από το πρώην Αστυνομικό τμήμα, για φιλανθρωπικό σκοπό.    

 

-       Από  14-7 έως και 17-7-2017 από ώρα 19:00  έως  23:00:  στην κεντρική αίθουσα του Γυμνασίου, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Orion Art 2018» από το Σύλλογο Νέων Παραδεισίου “Ωρίωνας”.                    

«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι….» με την Λαμπρινή Καρακώστα στο Ρωμαϊκό Ωδείο (Αρχαίο Στάδιο Ρόδου)

«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι….»

Συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο (Αρχαίο Στάδιο, Μόντε Σμιθ) με αφορμή την πανσέληνο του Ιουνίου με την Λαμπρινή Καρακώστα.

 

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά την Πέμπτη 28 Ιουνίου με αφορμή την πανσέληνο του Ιουνίου όπου προσκαλεί όλους τους ροδίτες να απολαύσουν στο μοναδικής ομορφιάς Ρωμαϊκό Ωδείο στην Αρχαία Ακρόπολη μια ξεχωριστή μουσική βραδιά-συναυλία με την ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ την ερμηνεύτρια η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις του κοσμου από την τετραετή συνεργασία της με τον Σωκράτη Μαλαμα και μας συστήνεται πλέον και ως δημιουργός λίγο πριν τη κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της άλμπουμ.

 

Με την κλασσική της κιθάρα και το μεταλόφωνο της, πότε μας συγκινεί με την ευαισθησία της και πότε με τα κρουστά της, μας ξεσηκώνει. Παρέα με την εξαιρετική Ρόδια τσελίστρια Δέσποινα Σπανού, μας παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια, συμμετοχές της στη δισκογραφία, τραγούδια νέων δημιουργών με κοινές ανησυχίες, αλλά και διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών. Εκεί που η παιδικότητα συναντά τη θηλυκότητα, η εσωτερικότητα την ένταση, το όνειρο την πραγματικότητα, η δημιουργός και ερμηνεύτρια θα παίξει και θα τραγουδήσει, για να μας θυμίσει πως μόνο «η Αγάπη μένει» σε μια βραδιά αγάπης όπου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα μαζευτούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το κοινωνικό παντοπωλείο. 

 

Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Μαρία Μανιώτη

 

Επίσης θα συμμετέχει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με δύναμη για τη Ζωή»

 

Ώρα έναρξης: 21.30 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ημέρες Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού (ΡΟΔΟΣ) | 2-5 Ιουλίου

Ένα νέο Φεστιβάλ - Αφιέρωμα στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό ξεκινάει στην ιστορική Ρόδο, στην Πύλη d' Amboise (Πύργος & Τάφρος) - Μεσαιωνική Πόλη, από 2 έως 5 Ιουλίου.

Κεντρική Εκδήλωση: 4 Ιουλίου - Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ

 

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2018

 

Περιλαμβάνει:

Ζωντανή μουσική με αρχαία Ελληνικά Όργανα

Χορογραφίες εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα

Εργαστήρια και τουρνουά αρχαίων επιτραπέζιων παιχνιδιών

Εργαστήρια αρχαίας λύρας και κρουστών

Αρχαία ελληνική σπαθασκία

Αρχαία Τοξοβολία

Παρουσίαση Αρχαίας Ελλ. Κουζίνας

Επίδειξη Αρχαίου Ελλ. μακιγιάζ 

Εκθέσεις: αρχαίων μουσικών οργάνων, παιχνιδιών, ενδυμάτων κ.α

Σεμινάρια - Ομιλίες 

 

Δημιουργικός Σχεδιασμός ΠΟΙΗΕΣΣΑ (www.facebook.com/poeessa.events)

Συνεργάζονται οι πολιτιστικές ομάδες 

DO IT IN ATHENS (www.doitinathens.gr)

SEIKILO (seikilo.com)

ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ (www.koryvantes.org)

Οργανοποιείο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (luthieros.com)

 

Συνδιοργάνωση:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ - Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου 

ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου

Με την Ευγενική Χορηγία:

Σύλλογος ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ (www.medievalfestival.gr) 

Σχεδιασμός αφίσας: Dim KotlidA

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ανά μέρα

ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 

Ώρα 17:30 - 22:00

Πύργος Πύλης d' Amboise 

ΕΚΘΕΣΗ από την ομάδα SEIKILO

- Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων: Κίθαρις, Φόρμιγξ, Χέλυς, Βάρβιτος, Επιγώνιο, Σαμβύκη και Τύμπανου 

(Πρόκειται για ανακατασκευές αρχαίων οργάνων που προέκυψαν μετά από μακρά ιστορική μελέτη σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και την Οργανοποιία Αναστάσιος - www.luthieros.com )

- Αρχαίων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών: 

Πέττεια, Εννεάδαι, Κυκλική Τριάς και Τριάς

(Πρόκειται για χειροποίητα επιτραπέζια παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας που ανακατασκευάζονται από τον Πρότυπο Όμιλο Πολιτισμού SEIKILO - www.seikilo.com - και είναι προϊόν ιστορικής έρευνας). 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ* από την ομάδα SEIKILO

- Εργαστήρι Εκμάθησης Αρχαιοελληνικής Λύρας

Διδάσκει ο μουσικός: Θοδωρής Κουμαρτζής 

Πρόκειται για ένα σεμινάριο στο οποίο θα γνωρίσουμε την αρχαιοελληνική λύρα, την μουσική των αρχαίων Ελλήνων μέσα από κομμάτια που διασώζονται μέχρι σήμερα και την εφαρμογή της αρχαιοελληνικής λύρας στο τώρα. 

Διάρκεια: 45'

- Εργαστήρι Εκμάθησης Αρχαίου Μπεντίρ (κρουστό)

Διδάσκει ο μουσικός: Νίκος Βαρελάς 

Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τα κρουστά, όσο και σε σπουδαστές ή μουσικούς υψηλότερων επιπέδων. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την τεχνική, τη ρυθμολογία και την ομαδική εκτέλεση μουσικού υλικού για σύνολο κρουστών

Διάρκεια: 45'

----------------------------

*Τα εργαστήρια Αρχαίας Ελλ. Λύρας και Μπεντίρ, θα είναι ολιγομελή και θα επαναλαμβάνονται κάθε 1 ώρα, εφόσον υπάρχει μία min. συμμετοχή.

Ώρες έναρξης τμημάτων στις 2 & 3 Ιουλίου: 17:30 / 18:30 / 19:30 / 20:30 / 21:30 

Δεν απαιτείται πρότερη μουσική εμπειρία ή γνώση.

Για την διάρκεια των εργαστηρίων μουσικής θα παραχωρηθούν όργανα από την Οργανοποιία Αναστάσιος - www.luthieros.com

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο poeessa.events@gmail.com Γράψτε μας: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, μουσικό υπόβαθρο και ποια μέρα / ώρα προτιμάτε (στις 2 ή 3 Ιουλίου).

Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας! Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής με email. 

 

ΤΡΙΤΗ, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 

Πύργος Πύλης d' Amboise

Ώρα 11:00 - 13:00

ΕΚΘΕΣΗ από την ομάδα SEIKILO

- Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων 

- Αρχαίων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

Ώρα 17:30 - 22:00

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ από τον γλύπτη Εξικία Τριβουλίδη

- Δημιουργία προτομής από γύψινο εκμαγείο, όπως στην αρχαία Ελλάδα και απόδοση λεπτομερειών στο έργο. 

- Παρουσίαση εργαλείων γλυπτικής που έχουν μείνει αδιαφοροποίητα εδώ και 3000 χρόνια.

- Δείγματα από την αρχαία μικρογλυπτική κοσμημάτων με αρχαία Ελληνική θεματολογία και μικρά γλυπτά 30 και 50 εκατοστών: αρχαιοελληνικά προσωπεία και μικρές κεφαλές του Πανός. 

ΕΚΘΕΣΗ από την ομάδα DO IT IN ATHENS

- Αρχαίες Ελληνικές Πανοπλίες 

- Αρχαιοελληνικά γυναικεία Ενδύματα

ΕΚΘΕΣΗ από την ομάδα SEIKILO

- Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων 

- Αρχαίων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ* από την ομάδα SEIKILO

- Εργαστήρι Εκμάθησης Αρχαιοελληνικής Λύρας

- Εργαστήρι Εκμάθησης Αρχαίου Μπεντίρ 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 

Πύργος Πύλης d' Amboise. 

Ώρες 11:00 - 13:00 και 18:30 - 22:30

ΕΚΘΕΣΗ από την ομάδα DO IT IN ATHENS

- Αρχαίες Ελληνικές Πανοπλίες 

- Αρχαιοελληνικά γυναικεία Ενδύματα

ΕΚΘΕΣΗ από την ομάδα SEIKILO

- Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων 

- Αρχαίων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

ΓΙΟΡΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ στην Τάφρο. 

Ώρα: 18:30-21:00

Δραστηριότητες στην Τάφρο με τη συμμετοχή του κοινού:

(δε χρειάζεται πρότερη δήλωση συμμετοχής)

Από την ομάδα ΣΕΙΚΙΛΟΣ

- Πρωτάθλημα Αρχαίων Ελλ. Επιτραπέζιων Παιχνιδιών 

Παρουσίαση των αρχαιοελληνικών επιτραπέζιων παιχνιδιών Πέττεια, Εννεάδαι, Κυκλική Τριάς και Τριάς.

Τα χειροποίητα επιτραπέζια παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας ανακατασκευάζονται και παρουσιάζονται στον κοινό από την ομάδα πολιτισμού SEIKILO. Θα υπάρχουν οδηγίες σε ότι αφορά την έρευνα ιστορικών στοιχείων καθώς και τους κανόνες παιχνιδιού για όσους θέλουν να παίξουν! 

Από την ομάδα DO IT IN ATHENS

- Αρχαία Ελληνική τοξοβολία επίδειξη και συμμετοχή των επισκεπτών 

- Αρχαίο ελληνικό μακιγιάζ. Παρουσίαση τρόπων βαφής και υλικών καλλωπισμού της αρχαίας Ελληνίδας. Συνοδεύεται από αρχαία λυρική ποίηση με την χρήση λύρας

- Μασάζ εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα. Θα υπάρχει ανακατασκευασμένο αρχαίο ανάκλιντρο όπου θα ξαπλώνει ο ενδιαφερόμενος και θα συνοδεύεται από λυρική ποίηση με την χρήση άρπας

- Επίδειξη Αρχαίας Γλυπτικής Τέχνης (όπως περιγράφεται παραπάνω)

- Αρχαία Ελληνική κουζίνα. Παρουσίαση των σκευών μαγειρικής και πόσης και επίδειξη - παρασκευή ενός πλήρους αρχαίου Ελληνικού εδεσματολογίου

Η ομάδα DO IT IN ATHENS (www.doitinathens.gr) μελέτησε την αρχαία Ελληνική κουζίνα και παρουσιάζουν τα παρακάτω εδέσματα:

ΑΡΤΟΙ 

1. ΦΑΚΙΝΟΣ ΑΡΤΟΣ «ΠΑΝΟΣ» (φακές κόκκινες - κίτρινες - κανονικές - σιτάρι) 

1. ΘΡΟΝΟΣ - ΦΑΙΟΣ ΑΡΤΟΣ [με σιτάρι και κεράτιον (χαρούπι)] 

2. ΒΑΣΥΝΙΑΣ ΑΡΤΟΣ (με σιτάρι - κάρυα - μέλι και 3 κάρυα)

ΕΤΝΟΙ

1. ΕΤΝΟΣ ΕΛΑΙΩΝ (πολτοποιημένες ελιές με μέλι, ελαιόλαδο και αρωματ. φυτά) 

2. ΕΤΝΟΣ «ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ» (πολτοποιημένος αρακάς με άνιθο, πράσσο και ροδόμελο - σερβιρισμένος με φρέσκο άνιθο) 

3. ΕΤΝΟΣ ΤΥΡΟΣ (μαλακό τυρί με ελαιόλαδο & αγγούρι)

4. ΕΤΝΟΣ ΤΥΡΟΣ (γιαούρτι με ελαιόλαδο, αλάτι & δυόσμο)

ΟΡΝΙΘΑ με ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ (σιτάρι – ρεβύθια, μπαχαρικά) 

ΠΛΑΚΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΑΣ ΤΥΡΩΝ (τηγανίτες με τυρί λευκό)

ΠΛΑΚΟΥΝΤΕΣ

1. ΜΥΛΛΟΙ - εφήβαια γυναικεία (τηγανίτες με τριμμένο σουσάμι και μέλι, σερβιρισμένα με ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ

2. ΠΛΑΚΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΑΣ ΜΕΛΙΤΟΥΤΑ [με μήλο, μέλι, καρύδι, κανέλα (κιννάμωμον)]

3. ΠΛΑΚΟΥΣ ( με πλιγούρι - σιμιγδάλι - μέλι - χυμό ροδιού - σύκο - καρύδι - σουσάμι - κάστανο - φουντούκι – αμύγδαλο –κουκουνάρι)

ΝΕΑΡΟΝ ΥΔΩΡ (με δυόσμο)

ΜΕΛΙΚΡΑΤΟΣ ΟΙΝΟΣ (με χυμό ροδιού)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στην Τάφρο. 

Ώρα: 21:00 - 22:30

- Μουσικοχορευτική Παράσταση: 

"Ο Πάνας και οι Νύμφες" από την ομάδα Do It In Athens 

Αρχαία Ελληνική Μουσική και αυτοσχέδιες χορογραφίες, εμπνευσμένες από Αρχαία Ελλάδα.

Παίζουν μουσική: Αντώνιος Κτενάς - πολύαυλο, διαύλους, κιθάρα, τύμπανο και Άννα Παντελάρου - λύρα

Χορός - απαγγελίες: Άννα Παντελάρου, Μαργαρίτα Τσελίκη, Κων/να Μόρτογλου, Γιώργος Κάτσος - Πάνας

- Συναυλία: 

"Ορφικοί Ύμνοι & Μελωδίες: από την Αρχαιότητα στο Σύγχρονο Κόσμο" με τους Seikilo. 

Παίζουν μουσική: Νίκος Βαρελάς - κρουστά, Σωκράτης Βότσκος - πνευστά, Θεόδωρος Κουμαρτζής - λύρα 

Παρουσίαση - απαγγελία: Γιώργος Σαράτσης 

Σε μια μοναδική εμφάνιση θα παρουσιαστούν μελωδίες από την Αρχαϊκή εποχή (βλ. Επιτάφιος του Σείκιλου) καθώς και γνωστές συνθέσεις σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Eric Satie κ.α., εκτελεσμένες σε αρχαιελληνικούς και σύγχρονους τρόπους, με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων των αρχαίων Ελληνικών μουσικών οργάνων ως μέσο έκφρασης και πειραματισμού. 

 

ΠΕΜΠΤΗ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 

Πύργος Πύλης d' Amboise

Ώρα 11:00 - 13:00

ΕΚΘΕΣΗ από την ομάδα DO IT IN ATHENS

- Αρχαίες Ελληνικές Πανοπλίες 

- Αρχαιοελληνικά γυναικεία Ενδύματα

ΕΚΘΕΣΗ από την ομάδα SEIKILO

- Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων 

- Αρχαίων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Προσέλευση 17:30 / Έναρξη 18:00

- "Η Γαστρονομία στην Αρχαία Ελλάδα"

Ομιλητής: Μάνος Ελευθερίου - αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γαλατσίου

- "Η Γλυπτική στην Αρχαία Ελλάδα"

Ομιλητής: Εξικίας Τριβουλίδης - Γλύπτης

- "Μουσική Δημιουργία στην Αρχαία Ελλάδα, στην αντινομική φύση της Αρμονίας"

Ομιλητής: Γιώργος Σαράτσης - συγγραφέας, ερευνητής

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

 

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ (http://koryvantes.blogspot.gr/) είναι ένας ζωντανός Οργανισμός Πολιτισμού , ερευνώντας και εφαρμόζοντας πειραματικά την Πολεμική και Στρατιωτική Κληρονομιά των Ελλήνων από την Εποχή του Χαλκού μέχρι το ύστερο Βυζάντιο.

Έχει συμμετάσχει σε Ακαδημαϊκά Συνέδρια Πειραματικής Αρχαιολογίας (Πανεπιστήμιο Βαρσοβίας 2011, Ακαδημία Pultusk 2012, Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου 2012, Οργανισμός Exarc/Δανία 2013) , ενώ μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε Ακαδημαϊκά Συγγράμματα (British Archaeology Report Series) και Διεθνή Περιοδικά Ειδικού Τύπου (Ancient Warfare Magazine).

Eχει συμμετάσχει σε Διεθνή Αρχαιολογικά Φεστιβάλ (Biskupin/Πολωνία 2011, Λυών /Γαλλία 2012) καθώς και σε Διεθνή Φεστιβάλ Παραδοσιακής Τοξοβολίας (Κωνσταντινούπολη 2013, Αμάσεια 2013, Μπίγκα 2013, Κίεβο 2013), παρουσιάζοντας υψηλής ποιότητας επιδείξεις σε χιλιάδες θεατές.

Εχει συμμετάσχει σε μεγάλες διεθνείς Tηλεοπτικές Παραγωγές (History Channel, BBC2, BBC 4, ITV ), με θέμα την Πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας.

Απο το 2008, πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της έρευνας και Πρακτικής Μελέτης του τρόπου πολέμου των Ελλήνων, ανακατασκευάζοντας και ζωντανεύοντας όπλα ,πανοπλίες και τεχνικές μάχης 3.300 χρόνων Ελληνικής Ιστορίας.

 

Ο πολιτιστικός όμιλος SEIKILO (seikilo.com) έχει έντονη παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης (συνεργασία με το International Hellenic University & Sound Labs του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ.) αλλά και συμμετοχές σε συνέδρια ακουστικής (τις δυο τελευταίες χρονιές στην Θεσσαλονίκη η ομάδα παρουσίασε σχετική ακαδημαϊκή μελέτη και τον Απρίλιο του 2016 διοργάνωσε έκθεση και συναυλία ανακατασκευών αρχαίων ελληνικών λυρών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κύπρου, στην Λευκωσία) ενώ συμμετείχε στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση μουσικών οργάνων (Mussikmesse) αλλά και στο Cap Ferrat της Γαλλίας. Επίσης, ο Σείκιλος, μαζί με την οικογενειακή οργανοποιεία «Αναστάσιος» (http://luthieros.com), έχει αναπτύξει και ανακατασκευάσει αρχαίες ελληνικές λύρες διαδίδοντας το μήνυμα της αρχαίας ελληνικής μουσικής σε όλο τον κόσμο. Κορυφαία αναγνώριση αποτελεί η ηχογράφηση της ομάδας για την ταινία Ben Hur, τη μουσική επένδυση της οποίας υπογράφει ο Marco Beltrami, που προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο το προηγούμενο καλοκαίρι.

Δείτε video: https://www.youtube.com/watch?v=BHC3ZJGLWJ0.

 

H DO IT IN ATHENS (https://doitinathens.gr/) είναι μια πρωτοπόρος εταιρία πολιτισμού, επικεντρωμένη στον πολιτιστικό τουρισμό, και παρουσιάζει βιωματικές αρχαίες ελληνικές δράσεις όλων των εκφάνσεων του αρχαίου ελληνικού βίου.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων έχει παρουσιάσει το 2017 στην Μόσχα, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου πολιτισμού της Ρωσίας, " αρχαίο ελληνικό εμπορικό σταθμό" με 24μελη αποστολή από την Ελλάδα. Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.protothema.gr/culture/article/693786/aroma-arhaias-elladas-sto-times-and-epochs-tis-moshas/

Έκθεση με θέμα "ICARO- ΙΚΑΡΟΣ- Το εργοστάσιο Κεραμικών της Ρόδου, 1928-1988" στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (ΡΟΔΟΣ) | Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Ιουνίου

ICARO – ΙΚΑΡΟΣ

Το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου

1928-1988

Ρόδος, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Διάρκεια: 27 Ιουνίου έως 31 Δεκεμβρίου 2018

 

Η έκθεση που παρουσίασε για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη το φθινόπωρο του 2017, τη μοναδική στο είδος της συλλογή κεραμικών του Γιάννου Θ. Ιωαννίδη και την επισταμένη έρευνα του για το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου ICARO-ΙΚΑΡΟΣ μεταφέρεται στη Ρόδο, στο γενέθλιο τόπο της ιστορικής βιομηχανίας. Ως χώρος φιλοξενίας της έκθεσης επιλέχθηκε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ― ένα από τα εμβληματικότερα μνημεία του νησιού ― και ειδικότερα η επιβλητική αίθουσα της βορειοδυτικής πτέρυγας του ορόφου του παλατιού.

 

Η οργάνωση της έκθεσης φέρει την σφραγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου – Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και του Μουσείου Μπενάκη.

 

Η εταιρεία ICARO ιδρύθηκε από τους Ιταλούς την 19η Δεκεμβρίου 1928, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου για την εκβιομηχάνιση και την ανάπτυξη της Δωδεκανήσου. Σκοπός της ήταν η κατασκευή καλλιτεχνικών κεραμικών, και πιο συγκεκριμένα αντιγράφων των περιζήτητων κεραμικών Ιζνίκ, τα οποία υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες στα αρχοντικά της Λίνδου, σε βαθμό που μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα θεωρούνταν προϊόντα της ροδιακής κεραμικής τέχνης. Η παραγωγή κεραμικών της εταιρίας ICARO ακμάζει τη δεκαετία 1930-1940 και κατορθώνει να επιβιώσει την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και την αποχώρηση των Ιταλών, η εταιρία πωλείται στον ρόδιο επιχειρηματία Κωνσταντίνο Δ. Χατζηκωσταντή. Ο νέος ιδιοκτήτης εκμεταλλεύεται την αύξηση του τουρισμού και την ανάπτυξη του νησιού δημιουργώντας, υπό την επωνυμία ΙΚΑΡΟΣ, το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο κεραμικών στην Ελλάδα μετά τον ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ στην Αθήνα. Στα 40 χρόνια της ελληνικής περιόδου που λειτούργησε το εργοστάσιο (1948-1988) περίπου 400-500 Ρόδιοι, κυρίως νέα παιδιά, θα δουλέψουν στο σχέδιο, στο χρώμα, ή σε κάποια άλλη φάση της παραγωγικής διαδικασίας. Η παραγωγή καλλιτεχνικών κεραμικών γίνεται από τις βασικές δραστηριότητες στο νησί. Ο ΙΚΑΡΟΣ γίνεται σημείο αναφοράς στη συνείδηση των κατοίκων της Δωδεκανήσου, ενώ το εργοστάσιο θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος της ζωής του Χατζηκωσταντή το 1987, οπότε και η εταιρία θα διακόψει οριστικά τη λειτουργία της (1988).

 

Η βιομηχανία καλλιτεχνικών κεραμικών ΙΚΑΡΟΣ αποτέλεσε έναν σημαντικό πυλώνα για την οικονομία της Ρόδου, τόσο κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας, όσο και μετά την ενσωμάτωση του νησιού με την Ελλάδα. Παρέμεινε σε συνεχή λειτουργία για σχεδόν 60 έτη, παράγοντας μια τεράστια ποικιλία κεραμικών προϊόντων, όπως διακοσμητικά πιάτα, βάζα, κανάτια, σερβίτσια, αγαλματίδια, γυναικείες φιγούρες με παραδοσιακές φορεσιές, ζωόμορφα μπιμπελό κ.ά. Συνδέθηκε στενά με την τοπική κοινωνία, μέσω της απορρόφησης σημαντικού εργατικού δυναμικού, αλλά και μέσω της παραγωγής προϊόντων, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. 

 

Η έκθεση «ICARO – ΙΚΑΡΟΣ» περιλαμβάνει κεραμικά και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό που διατρέχουν όλη την περίοδο λειτουργίας του εργοστασίου. Αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια να αναδειχθεί η συνολική ιστορία του ΙΚΑΡΟΥ, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νησί της Ρόδου. 

 

Στην παρουσίασή της στη Ρόδο η έκθεση εμπλουτίζεται με κεραμικά από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και ιδιωτικές συλλογές. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η παρουσίαση από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου της περίφημης «συλλογής Παναγιώτη Ιωαννίδη», μία από τις τρεις διάσημες συλλογές κεραμικών ιζνίκ της Ρόδου, η οποία αγοράστηκε το 1973 από το Δήμο Ροδίων. Παρουσιάζεται εδώ για πρώτη φορά μετά το 1988, όταν, κατά τη Διάσκεψη Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέρος αυτής εκτέθηκε στον προμαχώνα Καρρέττο.

Προβολή ταινίας "O Λαβύρινθος της Σιωπής" από την Ισραηλητική Κοινότητα Ρόδου στο κινηματοθέατρο Ρόδον (ΡΟΔΟΣ)

Η Ισραηλιτικη Κοινότητα Ρόδου παρουσιάζει την ταινία

 

O Λαβύρινθος της Σιωπής

The Labyrinth of Lies

 

Δευτέρα 23 Ιουλίου

Κινηματοθέατρο Ρόδον

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ GiulioRicciarelli 

ΣΕΝΑΡΙΟ GiulioRicciarelli, ElisabethBartel 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Alexander Fehling, André Szymanski, FriederikeBecht, Johannes Krisch, HansiJochmann, Gert Voss 

 

Μία συγκλονιστική ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

 

Γερμανία του 1958. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς. Και κανείς δε ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των ΕςΕς είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψίαστους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν αστικοί μύθοι, ή, ακόμη περισσότερο, προπαγάνδα των συμμαχικών δυνάμεων. 

 

•      Βραβείο Κοινού – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας 2015

 

* Επίσημη πρόταση Γερμανίας για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2015

 

Είσοδος Ελεύθερη

Μουσική παρασταση "Απ' τον Αττίκ στον Γούναρη" στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (ΡΟΔΟΣ)

Η Ισραηλιτικη Κοινότητα Ρόδου παρουσιάζει την 

Μουσική παράσταση "Απ' τον Αττίκ στον Γούναρη" 

 

Τρίτη 24 Ιουλίου

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

 

Το ταξίδι του ελαφρού τραγουδιού μέσα στο χρόνο με την παράσταση "Απ' τον Αττίκ στον Γούναρη" συνεχίζεται για έβδομη χρονιά. Ένα ανανεωμένο ρεπερτόριο που έχει επιμεληθεί ο Δαυίδ Ναχμίας με νέες υπέροχες φωνές του Θάνου Πολύδωρα, της Εβελίνας Νικόλιζα.

 

Ένα σπάνιο αφιέρωμα στην πιο τρυφερή και μελωδική περίοδο της ελληνικής μουσικής, από την αρχή του 20ού αιώνα ως τη δεκαετία του '50. Τραγούδια που αγαπήσαμε και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα, των Αττίκ, Σουγιούλ, Χαιρόπουλου, Γιαννίδη, Σακελλάριου, Κοφινιώτη, Γιαννακόπουλου, σε ρυθμούς τάνγκο, φοξτροτ, σουίνγκ, βαλς. 

Μερικά απ' τα τραγούδια που παρελαύνουν απ' την παράσταση: "Σκληρή Καρδιά", "Αναπνοή Μου", "Το Χρήμα", "Πάμε Σαν Άλλοτε", "Ραντεβού Στην Αθήνα", "Τι Είν' Αυτό Που Το Λένε Αγάπη", "Χθες Το Βράδυ Ονειρεύτηκα", "Όμορφη Αθήνα" κ.ά.

 

Συντελεστές

Μουσική Επιμέλεια – Επιμέλεια προγράμματος – Πιάνο: Δαυίδ Ναχμίας

Τραγουδούν: Θάνος Πολύδωρας & Εβελίνα Νικολίζα

 

Είσοδος Ελεύθερη

Φιλανθρωπική εκδήλωση με παρουσίαση βιβλίου για το σύλλογο ΑμεΑ «Πνοή» (ΡΟΔΟΣ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση με παρουσίαση βιβλίου

για το σύλλογο ΑμεΑ «Πνοή»

 

Η ανάπτυξη δράσεων που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουναγάπη  και να βοηθήσουν συνανθρώπους μας,αποτελούν μια σύγχρονη αναγκαιότητα  ικανή να φέρει  ελπίδα για σημαντικές αλλαγέςγύρω μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, μια όμορφη φιλανθρωπική γιορτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 18:00 στο Navalcafébarrestaurant της Νέας Μαρίνας Ρόδου, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου ΑμεΑ «Πνοή». 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Αγάπη» της κα. ΠεμπέΑλιέ, ομιλία με την κοινωνιολόγο  κα. Κατερίνα Βορεινάκη, χορό-τραγούδι με τις κ.κ. Στέλλα Καβανάκη – Ανδριάνα Λέση και τον γνωστό «παραμυθά» κ. Μεϊτανήμε την κα.«Μουσική». Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβαστούν από τη φιλόλογο κα.ΧάριςΚόντου.

Θα υπάρχει πάγκος δημιουργικής απασχόλησης ενώ θα διεξαχθεί συμβολική δημοπρασία πινάκων με ζωγραφιές των παιδιών του συλλόγου οι οποίες εμπλούτισαν το περιεχόμενο του βιβλίου.

Στόχος της εκδήλωσης, πέραν της οικονομικής στήριξης στο έργο του συλλόγου, είναι να ψυχαγωγηθούν όλα τα παιδιά της «Πνοής» και να γεμίσει ο χώρος με τα χαμόγελα τους!

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή και από κοινού να μπορέσουμε να συνδράμουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών  στέλνοντας ένα ανώνυμο ή επώνυμο μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς.

 

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν και τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους:

Ιβίσκος Royofrozenyogurt, Όμορφος catering, κάβα Ορφανός, Sarantis Medical, Ξυλοσοφίες, Xatzikelis Photography, Pointer Digital, Γιακουμάκης–Decibel, Naval café barrestaurant, κ. Μεϊτανή, κα. ΜίκαΤριανταφύλλου, κα. Στέλλα Καβανάκη–Ανδριάνα Λέση, κα.Κατερίνα Βορεινάκη.

 

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο ΑμεΑ «Πνοή».

Ο Στέφανος Κορκολής στη Ρόδο

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ 

<< Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ >>

ΡΟΔΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9/18

ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:30

 

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης, Στέφανος Κορκολής, στην Ρόδο σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στο δικό του μουσικό σύμπαν, που περιλαμβάνει υπέροχα δικά του τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και τραγούδια και μουσικές από το τελευταίο έργο του όπου μελοποίησε ποιήματα του Κ.Π Καβάφη, και το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία και έχει λάβει μέχρι τώρα εξαιρετικές κριτικές, όπως και μοναδικές ορχηστρικές συνθέσεις του, αλλά και διασκευές κλασικών Ελληνικών και ξένων τραγουδιών που ο ίδιος έχει αγαπήσει σαν να είναι δικά του.

 

Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

 

Συμμετέχουν

Βασίλης Δεφίγγος :Σαξόφωνο/φλάουτο/κρουστά

Κωστής Πυρένης :Κιθάρες/Φωνή

 

Στην παράσταση «Η Μουσική είναι Μία», ο Στέφανος Κορκολής μας καλεί να γίνουμε όλοι μια παρέα, χαρίζοντάς μας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με άκρως ανεβαστική διάθεση.

 

Ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι πέρα από σύνορα και ετικέτες, γιατί η Μουσική είναι Μία.!

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιωάννα Θεοδωράτου "Στο Κάστρο που στοιχειώσαμε" στο cafe Ωβέρνη (ΡΟΔΟΣ)

Οι Εκδόσεις Ωκεανίδα σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Το δέντρο" (Θ. Σοφούλη 127) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιωάννα Θεοδωράτου "Στο Κάστρο που στοιχειώσαμε", την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, στις 19.00, στο Auvergne Ωβερνη Cafe (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παλιά Πόλη), στη Ρόδο. 

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι νομικοί Μαρία-Ελίζα Θεοδώρου, Φώτης Ρωμαίος και Χρυσή Χρυσοχού, ενώ την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά οι Ζωή Κοκκαλά-Καραγιαννιού (τραγούδι), Νίκος Ροδίτης (μπουζούκι) και Πανορμίτης Κουτσομανώλης (κιθάρα).

Η Σαρίτα Χαΐμ στο βιβλιοπωλείο "Καραβάκι" (ΡΟΔΟΣ)

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο «Καραβάκι» σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τη συγγραφέα Σαρίτα Χαΐμ και το βιβλίο της «Placebo».

 

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, 12:00-14:00, στο υποκατάστημα του βιβλιοπωλείου στην Ανάληψη

(Απoστόλου Παύλου 43, Ρόδος, τηλ.: 22410 66146).

 

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Αναλήθεια» στο Rock n' Roll Music Diner (ΡΟΔΟΣ)

To Εργαστήριο Φωτογραφίας των Εκπαιδευτικών Κέντρων "ΡΟΔΙΩΝ μάθησις" διοργανώνει θεματική ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Αναλήθεια». 

 

Αναλύοντας το παραμύθι της “Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων”, και σκεπτόμενοι τους πολυάριθμους γρίφους που εμπεριέχονται σε αυτό, οι συμμετέχοντες προβληματίστηκαν για την ταυτότητα της Αλίκης, και επέτρεψαν στον εαυτό τους να μπει έστω για λίγο σε έναν φανταστικό κόσμο με απρόβλεπτες ψευδαισθήσεις όπου όλα είναι πιθανά. 

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο Rock n’ Roll Music Diner, στην Πλατεία Αρίωνος, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Η έκθεση θα διαρκέσει από Παρασκευή 22 Ιουνίου έως και τη Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018. 

 

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή τους σε αυτή μας την προσπάθεια τη Ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways, το κατάστημα Κανταρζόγλου, τη gelateria Solo Gelato, το κατάστημα Calceis Pennatis, τα ζαχαροπλαστεία Στάνη και τον χορηγό επικοινωνίας το Ραδιόφωνο λυχνάρι 

 

Επιμέλεια – Συντονισμός: Νίκη Σπάρταλη.

Οι 2002 GR στη Ρόδο!

Οι 2002 GR στη Ρόδο!

 

Μια θρυλική συνάντηση επί σκηνής, που θα ξυπνήσει μνήμες και θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Οι 2002 GR έρχονται στη «Μαγική Αυλή» του Double Deuce Live Stage την Παρασκευή στις 29 Ιουνίου.

 

Τιμές εισιτηρίων:

προπώληση: 8 Ευρώ 

εισόδου: 10 Ευρώ

 

 

 Double Deuce Live Stage

 Λεωφ. Ηρακλειδών 80, Ιξιά, Ρόδος, 85101

 τηλ. 2241095222

double_deuce@hotmail.com

web: https://double-deuce-rhodes.com/

 

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Ρόδο

Ξεκινάει αυτή την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού. Τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου καλούμαστε να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας για τη μουσική, με αφορμή τη 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στη Ρόδο, η γιορτή ξεκινάει στις 21 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 24! Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Ρόδο συνδιοργανώνουν το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου και ο Δήμος Ρόδου, και υποστηρίζεται από την 95 ΑΔΤΕ και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

 

Νέοι μαθητευόμενοι μουσικοί και έμπειροι καλλιτέχνες, συμμετέχουν ενεργά σε μία τετραήμερη γιορτή για τη μουσική με οκτώ ανοικτές εκδηλώσεις στην πόλη της Ρόδου.

 

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων που εντάσσονται στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής:

 

Πέμπτη 21 Ιουνίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

«Νέοι Σολίστες Παρουσιάζουν»

Ώρα έναρξης: 18:30

 

Μαθητική Συναυλία Ωδείου ΔΟΠΑΡ, Τάξεις Α. Σπανού / Σ. Χατζηστρατή

Πλ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, Μεσαιωνική Πόλη (Μεγάλο Συντριβάνι)

Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ρόδου

Ώρα έναρξης: 19:00

 

ΤΡΟΥΛΟΣ (Μανδράκι) – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χασάπη

Ώρα έναρξης: 20:00

 

Μουσική 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής)

Ώρα έναρξης: 20:30

 

Σάββατο 23 Ιουνίου

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

«Συναυλία Νέων Καλλιτεχνών του Ωδείου Δωδεκανήσου»

Ώρα έναρξης: 19:00

 

ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΡΟΔΟΝ»

«Συναυλία Κινηματογραφικής Μουσικής»

Ώρα έναρξης: 20:00

Συνδιοργάνωση: Μουσικό Σχολείο Ρόδου / ΔΟΠΑΡ

 

Κυριακή 24 Ιουνίου

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

«Αναδρομή στο Ελληνικό Τραγούδι»

Από τον Όθωνα μέχρι σήμερα μέσα από τραγούδια, μουσικές και ιστορική αφήγηση. Επιμέλεια: Γεώργιος Χατζηαντώνης

Ώρα έναρξης: 11:30 – 13:00

 

ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΡΟΔΟΝ»

«Συναυλία Κλασσικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου»

Ώρα έναρξης: 20:00

 

Για να ενημερωθείτε για εξελίξεις, επισκεφθείτε το Facebook.com/EuropeanMusicDayRhodes/

Ο Εθνικός Φορέας Συντονισμού των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Δικτύου είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) www.mesoevents.eu. Για τη Ρόδο, τοπικός συντονιστής των εορτασμών είναι το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.

Θερινές Προβολές απ'το Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» (ΡΟΔΟΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 

ΙΟΥΝΙΟΥ- ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 

(27/6, 4/7, 11/7, 18/7)

 

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» σας προσκαλεί για 8η συνεχή χρονιά στις θεματικές θερινές κινηματογραφικές του προβολές στον κήπο του, Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

 

Oι ταινίες που θα προβληθούν θα αφορούν στη θεματική ενότητα:

«Ονειρεύομαι διαφορετικά»

 

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 στις 21.00

Το πολύ μεγάλο όνειρο, του Sebastian Grobler.

«Το πολύ μεγάλο όνειρο» μας συστήνει τον Γερμανό δάσκαλο Konrad Koch, ο οποίος εισήγαγε το ποδόσφαιρο στη Γερμανία το 1874. Προκειμένου να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών του, εισάγει το παιχνίδι ως μέθοδο διδασκαλίας αλλά και ως μέσο ανάπτυξης της αλληλεγγύης της ομάδας της τάξης, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρά τους.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο υποτιτλισμού Γερμανικής γλώσσας.

 

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 στις 21.00

«Ημερολόγια Αμνησίας», της Στέλλας Θεοδωράκη 

Η Στέλλα Θεοδωράκη «διαβάζει» ένα ημερολόγιο, που με υλικό θραύσματα μνήμης από το παρελθόν και στιγμές μέσα στο χρόνο από το παρόν, ξεκινάει από κάτι απόλυτα προσωπικό για να καταλήξει αναπάντεχα σε κάτι που αφορά και τον θεατή του. Άμεσα, βαθιά, σχεδόν το ίδιο... προσωπικά. 

ΚΛ΄΄

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 στις 21.00

«Philomena», του Στίβεν Φρίαρς. 

Ένας Βρετανός δημοσιογράφος ξεκινά να ερευνήσει την ιστορία της Φιλομένα Λι, μιας γυναίκας που πριν από μισό αιώνα αναγκάστηκε από το μοναστήρι όπου ήταν έγκλειστη να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Η κοινή διαδρομή τους θα τους οδηγήσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σε μια σειρά απροσδόκητων αποκαλύψεων.

 

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 στις 21.00

Highway to Hellas, του Aron Lehmann.

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα, ένα δάνειο από γερμανική τράπεζα, ένας ανύπαρκτος σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί Παλλαδίκι με τους …τρελούς κατοίκους του, μια παραλία μήλο της έριδος (και αιτία κέρδους) και ένας Γερμανός τραπεζίτης σε «αποστολή» που φτάνει να αναθεωρεί την ίδια του τη ζωή. Τελικά τι μετράει πιο πολύ σε αυτόν τον μάταιο κόσμο, τα λεφτά ή οι άνθρωποι;

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο υποτιτλισμού Γερμανικής γλώσσας.

 

 

Kαλέστε μας για διευκρινήσεις στο τηλ. 22410-77205.

Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι 91,4

«Δίοδος – Καλοκαίρι 2018: Μια «ζωντανή» αυλή …που φτιάχνει παρέες» (ΡΟΔΟΣ)

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων του το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ¨Δίοδος¨ με θέμα «Δίοδος – Καλοκαίρι 2018: Μια «ζωντανή» αυλή …που φτιάχνει παρέες», οργανώνει συναντήσεις – ¨ζωντανά¨ περιοδικά!

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε συνάντηση - ¨περιοδικό¨, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν σε ένα ή και περισσότερα από τα ¨θέματα¨ που θα φιλοξενούνται κάθε φορά στα τραπεζάκια που θα βρίσκονται ταυτόχρονα στον κήπο της ¨Διόδου¨ και να συζητούν, να λύνουν απορίες, να δημιουργούν κ.α. με τη βοήθεια ανθρώπων από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους.

 

Συνολικά θα υλοποιηθούν 3 συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο. Κάθε συνάντηση και ένα ¨τεύχος¨ του ζωντανού περιοδικού. 

Στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και ο κήπος θα λειτουργεί από τις 6.00 έως 9.00 μ.μ., οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις παρακάτω θεματικές: 

• «Διατροφικές συνήθειες καλοκαιριού και ψυχολογία» Υπεύθυνη τραπεζιού Χρυσούλα Ζερβού, Ψυχολόγος. 

• «Ο φωτογραφικός μου φακός, αποτύπωση που δημιουργεί μνήμη» Υπεύθυνος Makos , Φωτογράφος.

• «Ζωγραφίζοντας …εκ φύσεως» Υπεύθυνη συντονισμού Ντομινίκ Παρντιέ, Ζωγράφος.

• «Τα εργασιακά δικαιώματα» Υπεύθυνος συντονιστής Βασιλάκης Ηλίας, Επιθεωρητής εργασιακών σχέσεων.

• ¨Ο δρόμος του τσαγιού… Μύηση στα μυστικά του. Πρόκειται για το τραπεζάκι που σε κάθε συνάντηση θα μπορεί να φιλοξενήσει μια αυθόρμητη συζήτηση, μια ιδέα ένα ενδιαφέρον κάποιου που θέλει να το μοιραστεί και με άλλους και να γίνει για λίγο συντονιστής θέματος. 

Για όσους ενήλικες συνοδεύουν μικρά παιδιά προβλέπεται γι’ αυτά ομάδα δημιουργικής απασχόλησης από τις εθελόντριες της Διόδου.

Με άλλα λόγια, αυτή η δράση - «περιοδικό» φιλοδοξεί να διαμορφώνεται από την Κοινότητα, την οποία υπηρετεί και ταυτόχρονα να την διαμορφώνει, να φτιάχνει γέφυρες, να δημιουργεί δεσμούς.

 

Είσοδος ελεύθερη.

1st Summer Camp! Ένα διαφορετικό σεμινάριο Χορού στη Ρόδο

1st Summer Camp! 

Ένα διαφορετικό σεμινάριο διαρκείας μιας βδομάδας έρχεται στη Ρόδο!

 

9-14 Ιουλίου

Σχολή Χορού Έλλης Παρασκευά

 

Με την ομάδα χορογράφων και χορευτών που έφτασαν ψηλά στο τελευταίο So You Think You Can Dance, συνεχίζοντας ψηλά την πορεία τους: 

✔️ Bill RoXenos

✔️ Iasonas Mandilas

✔️ Marianna Papakonstantinou

✔️ Despina Lagoudaki

✔️ Oleksandr Bakharyev

Για παιδιά 8-13 χρόνων (αρχαρίων) και για παιδιά άνω των 14 χρόνων (προχωρημένων).

Σύνολο διδακτικών ωρών 15 για το κάθε γκρουπ! 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την χορογραφία από το τραγούδι Fuego της Ελένης Φουρέιρα με τον Bill Roxeno!!! 

 

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις συμμετοχής στο τηλ: 6987800067. 

Προλάβετε!!!

"Το Μαγικό Δακτυλίδι" απ'την παιδική θεατρική ομάδα ΝΤΟΡΕΜί του Ωδείου Δωδεκανήσου στο θεατράκι ΚΙΜΩΛΙΑ του Πολυχώρου Χαραυγή (ΡΟΔΟΣ)

Το Μαγικό Δακτυλίδι

 

Η παιδική θεατρική ομάδα ΝΤΟΡΕΜί του Ωδείου Δωδεκανήσου παρουσιάζει το βραβευμένο παραμύθι της μαθήτριας του, Αναστασίας Καστέλλα.

 

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Σίσσυ Σιούλα

 

Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 19:30

στο Θεατράκι ΚΙΜΩΛΙΑ του Πολυχώρου Χαραυγή 

Δημοκρατίας 50-52, Ιαλυσός Ρόδου

"Ζωή στο πάτωμα" της Νάντιας Σαρρή απ'το θεατρικό εργαστήρι του ΔΟΠΑΡ στο ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΚΙΜΩΛΙΑ του Πολυχώρου Χαραυγή (ΡΟΔΟΣ)

Το θεατρικό εργαστήρι του ΔΟΠΑΡ παρουσιάζει το έργο "Ζωή στο πάτωμα" της Νάντιας Σαρρή στο ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΚΙΜΩΛΙΑ του Πολυχώρου Χαραυγή για τρεις συνεχόμενες παραστάσεις.

 

21-22-23 Ιουνίου

στις 21:00 

 

Σκηνοθεσία - Σουζάνα Καρδούλια

Μουσική - Λεωνίδας Σακελλαρίδης

Βίντεο - Πόπη Μαγκλή

Η Γλυκερία για δύο εμφανίσεις στη Ρόδο

ΓΛΥΚΕΡΙΑ

 

Πέμπτη 26 & Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

στο Καζίνο Ρόδου

 

περισσότερες πληροφορίες προσεχώς

Η Μελίνα Ασλανίδου στη Γιορτή Κρασιού στον Έμπωνα Ρόδου

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2018

ΕΜΠΩΝΑΣ - ΡΟΔΟΣ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

 

Συναυλία με τη Μελίνα Ασλανίδου

 

 

περισσότερες πληροφορίες προσεχώς

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Ρόδο

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

 Μαζί του η Γιάννα Φαφαλιού.

 

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

 

Διοργάνωση : Αθλητικός Σύλλογος Πολύστρατος

 

περισσότερες πληροφορίες προσεχώς

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Ρόδο

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Τετάρτη 29 Αυγούστου

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου!

 

Για μια ξεχωριστή συναυλία, όπου ο Αλκίνοος μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας πότε μέσα από εντάσεις και πότε μέσα από σιωπές, αισθήματα και σκέψεις που μας αφορούν όλους...

 

 

Διοργάνωση 12ΗΧΟΣ....

 

Λεπτομέρειες προσεχώς...!!!!!

"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" απ'την Σχολή Χορού "Art of Dance" (ΡΟΔΟΣ)

Η Σχολή Χορού "Art of Dance" της Ιωάννας Σεΐτη παρουσιάζει την Χοροθεατρική παράσταση "Η Πεντάμορφη και το Τέρας"

 

Σάββατο 7 Ιουλίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

ώρα: 21:00

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΓΑΖΕΣ,ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΡΟΛΑ κ.α. ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ!

 

 

Το παραμύθι ξεκινάει....

 

https://www.facebook.com/artofdance12/

Ο Κωστής Μαραβέγιας στη Ρόδο!

Μετά την περσινή μοναδική συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο νησί μας και μετά από απαίτηση του κοινού,ο Κωστής δηλώνει και φέτος παρών!!! Τετάρτη 25 Ιουλίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου!!

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια 12ηχος.

 

Σύντομα λεπτομέρειες

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΔΟΠΑΡ | ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018 | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΔΟΠΑΡ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

 

1 Ιουνίου ,09:00

Πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου (100 Χουρμαδιές)

«Μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης για μικρούς και μεγάλους»

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Λούνα Παρκ ανακύκλωσης

Μουσική συναυλία “Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά”

Μαθαίνουμε το περιβάλλον και την ανακύκλωση

Ήμουν, είμαι και θα είμαι- Διαδραστικό παιχνίδι

Συνδιοργάνωση: Δ/νση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Ρόδου και ΔΟΠΑΡ  

 

1-12 Ιουνίου

Μανδράκι (Τρούλος)

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Συνδιοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Ρόδου ,  Δ/νση Περιβάλλοντος Δήμου Ρόδου και ΔΟΠΑΡ

 

2 Ιουνίου , 19:00

Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου

Συναυλία καθηγητών και μαθητών Μουσικού Σχολείου Ρόδου και Μουσικού Σχολείου του Landsberg της Βαυαρίας

Διοργάνωση Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ

 

2 & 3 Ιουνίου

11η Γιορτή Φράουλας

2 /6, 18:00

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων

3/6, 12:00

Γιορτή Φράουλας

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου ΒΙΛΛΑΝΟΒΑ, ΔΟΠΑΡ. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου & Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

 

2 & 3 Ιουνίου,20:00

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών

Όλοι οι σύλλογοι , όλοι οι χορευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη του Παραρτήματος του Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι», Δ.Ο.Π.Α.Ρ. , Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

6 Ιουνίου , 22:00

Μανδράκι –Τρούλος

Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο

Συνδιοργάνωση: Ομάδα EL ABRAZO DEL TANGO – Δ.Ο.ΠΑ.Ρ.

 

9 Ιουνίου

Αρχαίο Στάδιο Ρόδου

«Πολιτιστικές Διαδρομές»

Συμμετοχή μουσικών συνόλων Μουσικού Σχολείου Ρόδου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ- Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου και την Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

 

 13 Ιουνίου , 18;30

Θερινό Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ

Κλείσιμο Εργαστηρίου του Εκπολιτιστικού Σωματείου Ελληνικοί Χοροί «Νέλλη Δημόγλου»

Με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ

 

13 Ιουνίου , 22:00

Μανδράκι –Τρούλος

Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο

Συνδιοργάνωση: Ομάδα EL ABRAZO DEL TANGO – Δ.Ο.ΠΑ.Ρ.

 

15 Ιουνίου ,12:00

Αίθουσα Συνεδριάσεων Δήμου Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει και υποστηρίζει τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, CityChallenge. Έλα μαζί να αλλάξουμε την πόλη μας. Πες την ιδέα σου και δες την να υλοποιείται.

 

15 Ιουνίου , 20:00

Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου

Συναυλία από νεαρούς σπουδαστές μουσικής της Ρόδου 

οι οποίοι έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους 

Διαγωνισμούς Μουσικής"

 

 16 Ιουνίου , 21:00

Πλατεία Αργυροκάστρου

«Τραγουδάμε όλοι μαζί»

Παίρνουν μέρος: Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου, Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, Χορωδία «Ανοιχτή Ανθρώπινη Αγκαλιά» ΑΠΟΠΕΣ, Φωνητικό σύνολο «ΩΡΙΩΝ» Παραδεισίου.

Συμπράττουν επαγγελματίες μουσικοί.

 

20 Ιουνίου , 21:00

Θερινό Κιν/τρο ΡΟΔΟΝ

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Συμιακό και Αρχαγγελίτη»

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Συμιακών Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ» , Πολιτιστικός  Σύλλογος Αρχαγγέλου «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ» , ΔΟΠΑΡ

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν για κοινωνικό σκοπό.

 

 20  Ιουνίου , 22:00

Μανδράκι –Τρούλος

Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο

Συνδιοργάνωση: Ομάδα EL ABRAZO DEL TANGO – Δ.Ο.ΠΑ.Ρ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

21 Ιουνίου ,18:30

Δημοτικό Θέατρο

«Νέοι σολίστες παρουσιάζουν» Μαθητική συναυλία Ωδείου ΔΟΠΑΡ

Τάξεις: Α. Σπανού

Σ. Χατζηστρατή

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

21 Ιουνίου ,19:00

Πλατεία Ιπποκράτους (Μεγάλο Σιντριβάνι)

Συναυλία με την Φιλαρμονική Δήμου Ρόδου

 

22 Ιουνίου ,19:00

Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ

« 70 χρόνια Ιστορίας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου»

Διοργάνωση: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου 

Με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ

 

23 Ιουνίου ,20:00

Εγκαταστάσεις Συλλόγου ΦΑΕΘΩΝ –Αρχάγγελο

«Το πανηγύρι του τράγου»

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Προστασίας Μικρόσωμου Αλόγου ΦΑΕΘΩΝ  - ΔΟΠΑΡ

 

23 Ιουνίου , 20:00

Κεντρική Πλατεία Κοσκινού

Αναβίωση Εθίμου Κλήδονα και Καλαφουνού

Προσφορά εδεσμάτων

 

24 Ιουνίου , 19:00

3η Γιορτή ΜΑΚΟΥΚΙ

Μουσική- χορός – προσφορά παραδοσιακής τηγανίτας και εδεσμάτων 

Συνδιοργάνωση : Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού – ΔΟΠΑΡ- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

 

23 Ιουνίου, 20:00

Θερινό Κιν/τρο ΡΟΔΟΝ

Συναυλία Κινηματογραφικής Μουσικής

Συνδιοργάνωση: Μουσικό Σχολείο Ρόδου , ΔΟΠΑΡ

 

24 Ιουνίου , 19:00

Πάρκο Ροδινιού

4ο Φεστιβάλ Ποντιακών Εδεσμάτων

Συνδιοργάνωση; Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» - ΔΟΠΑΡ

 

24 Ιουνίου ,20:00

Θερινό Κιν/τρο ΡΟΔΟΝ

Συναυλία Κλασικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ- Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών

 

24 Ιουνίου, 20:00

Κεντρική Πλατεία Ιαλυσού Αμφιθέατρο «ΦΕΡΕΝΙΚΗ»

4Η Γιορτή Καλαφουνού

Συνδιοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού-ΔΟΠΑΡ

 

24 Ιουνίου , 20:00

Αρχαίο Θέατρο, Πλατεία Αγίου Στεφάνου Λίνδος

Φεστιβάλ Λίνδου

Παράσταση Παραδοσιακών Χορών  

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λίνδου «Απόστολος Παύλος», Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού & Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

 

27 Ιουνίου , 22:00

Μανδράκι –Τρούλος

Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο

Συνδιοργάνωση: Ομάδα EL ABRAZO DEL TANGO – Δ.Ο.ΠΑ.Ρ.

 

30 Ιουνίου , 20:30

Θερινό Κιν/τρο ΡΟΔΟΝ

ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ

Παράσταση – αφιέρωμα στην μνήμη της  Ζωής  Φωτεινού   

Συνδιοργάνωση: Θεατρική Ομάδα ΑΝΕΜΗ &  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπό την Αιγίδα του ΔΟΠΑΡ

Είσοδος Ελεύθερη  

 

30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου,19:00

Κάστρο Κρητηνίας

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Κρητηνίας

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας, Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .

Στήριξη: Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας & Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ :

ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

& ΤΑ ΜΜΕ ΡΟΔΟΥ

Rhodes Street Food Festival 2018

Η τέχνη του φαγητού του δρόμου είναι και πάλι εδώ!

Παρασκευή 31 Αυγούστου / Σάββατο 01 & Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου σας προσκαλούμε στο 3ο Rhodes Street Food Festival να γευτείτε απολαυστικές λιχουδιές στη καρδιά της Ρόδου στο Μαντράκι!

 

Δηλώσεις συμμετοχών:

www.foodme.gr/rhodes-street-food-festival-2018/

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στη Ρόδο!

RHODES SUMMER FESTIVAL

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Παρασκευή 31 Αυγούστου Ρόδος 

 

O Μίλτος Πασχαλίδης στην πρώτη του μεγάλη συναυλία στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου!

 

Μια ζεστή βραδιά με τα «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία» πλάι στα δικά του αγαπημένα τραγούδια και ό,τι φέρει η στιγμή…

 

περισσότερα σε λίγο 

 

#RSF2018

www.facebook.com/rhodessummerfestival/

Μαθήματα Scrabble στη Σορωνή (ΡΟΔΟΣ)

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος  Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» σε συνεργασία με τον Όμιλο Σκραμπλ Ρόδου Δωδεκανήσου ( ΟΣΡΔ ), διοργανώνει κάθε Παρασακευή ώρα 7:00μ.μ., μαθήματα σκραμπλ στη στέγη του συλλόγου.

 

Αν σας αρέσει η ελληνική γλώσσα και τα παιχνίδια μυαλού, τότε σας περιμένουμε στην παρέα μας να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε αυτό το παιχνίδι που έχει συναρπάσει εκατομμύρια παίχτες σε όλο τον κόσμο.

 

Τα μαθήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες.

 

Κουίζ: Πόσες λέξεις βρίσκονται κρυμμένες στον ΚΑΣΤΟΡΑ;  ( 9 )

 

ΑΥΤΌ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

●ΣΕ 4.000 ανέρχονταιοιόμιλοιφίλωντου Scrabble παγκοσμίως (έξι στην Ελλάδα).

●ΚΑΘΕώραξεκινούνανάτηνυφήλιο 30.000 περίπουπαρτίδες.

●ΡΙΖΕΣαπότηνολλανδικήγλώσσαέχειηλέξη Scrabble καισημαίνει«ξύνω», «πασπατεύω»..

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6942575866 κα.Μήλα Ειρήνη.

Ραντεβού για πρώτη γνωριμία την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 7:00μ.μ..   

Ο Δημήτρης Μπάσης στη Ρόδο | Μαζί του η Νικόλ Σαραβάκου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

Μαζί του η ΝΙΚΟΛ ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ

 

Σάββατο 14 Ιουλίου

ΡΟΔΟΣ, Θέατρο Μεσαιωνικής Τα΄φρου 

ώρα: 21:30 

 

Διοργάνωση: 

Σύλλογος Προστασίας Μικρόσώμου Αλόγου της Ρόδου "Φαέθων"

 

 

 

 

 

πηγές:
www.facebook.com/pg/RhodesHorses
www.mpasis.gr

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με την παράσταση "Χένσελ και Γκρέτελ" στη Ρόδο!

 «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ»

Η παράσταση που αποθεώθηκε από μικρούς και μεγάλους τον χειμώνα στο Θέατρο Κιβωτός

έρχεται στη Ρόδο την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου "Μελίνα Μερκούρη"

 

Στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, την χειμερινή σεζόν, παρουσίασαν ένα ακόμα μουσικό έργο, βασισμένο στο πασίγνωστο παραμύθι των αδελφών Γκρίμ «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ». Το παραμύθι αυτό που μεταμορφώθηκε, διασκευάστηκε και παρουσιάστηκε σαν ένα τρυφερό παραμύθι πλούσιο σε μηνύματα και μάγεψε στην κυριολεξία μικρούς και μεγάλους που το καταχειροκροτούσαν σε κάθε παράσταση, αποθεώνοντας τους συντελεστές, θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις 27 Ιουνίου έως και τέλος Σεπτεμβρίου, σε μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές περιοδείες θεατρικής παράστασης.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.

 

Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.

 

Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.

-Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας  η μαμά. Ύστερα θυμωμένη  φώναξε:  ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω.

Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες.

 

Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ.

-Θα δείτε τι θα πάθετε! Απειλεί  τότε εκείνος  και εξαφανίζεται.

 

Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Τρεις καλές νεραΐδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν μέχρι να έρθει  το πρωί.

 

Όταν ξυπνήσουν θα δουν μπροστά τους ένα καραμελόσπιτο. Ο φράχτης του είναι φτιαγμένος από παιδάκια-μπισκότα και ο κήπος του είναι γεμάτος λιχουδιές. Τα παιδιά χαρούμενα  κόβουν κομμάτια από το παράξενο αυτό σπίτι και αρχίζουν να τρώνε.

 

Τότε,  ξαφνικά ….ακούγεται μία φωνή. «κρίτσι, κρίτσι, κρίτσι, ποιος τραγανάει το σπίτι;»

Ποια είναι αυτή η φωνή που ακούστηκε; Ποιος είναι μέσα στο σπίτι;

 

Αυτό και άλλα πολλά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι σε όλη την Ελλάδα, σε μια  παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους  χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια  και όπως  πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους θεατές  σε ονειρεμένους κόσμους.

 

Promo trailer: https://youtu.be/xrzZmEzkKKw

Τηλεοπτικό σπότ: https://youtu.be/o_m-dOiVbG8

 

Πληροφορίες:  https://www.karmenrouggeri.gr

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση . Τηλ. 6947018748 – email: ekartasi3759@gmail.com

 

Συντελεστές:

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ

ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ:ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEOART:ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ

ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ:ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ:ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΕΜΕΓΙΕΒΑ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ:ΕΡΡΙΚΑ ΑΛΑΜΑΝΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΝΑΣΑΚΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

 

Διανομή:

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά):

Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Ιωάννης Κοντέλλης, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

 

Διάρκεια παράστασης:  2 ώρες με διάλειμμα

 

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος 12€

 

Ειδικές τιμές:

Ομαδικό εισιτήριο: 10€

Κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ: 10 €

ΑΜΕΑ: 8 €

 

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr  

 

Η κυρία Ρουγγέρη ευχαριστεί την κ. Αλίκη Δανάλη για την επικοινωνία και την προβολή της παράστασης

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στη Ρόδο! | Η προπώληση ξεκίνησε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

“Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ”

 

H Ελευθερία Αρβανιτάκη για μια μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο Μεσσαιωνικής Τάφρου στην Ρόδο την Δευτέρα 6 Αυγούστου με τα τραγούδια της ζωής της!

 

«Βάλε το κόκκινο φουστάνι εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά»… «Δυνατά δυνατά γίναν’ όλα δυνατά τ’ αδύνατα»… «Ζωή που δε μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη»… «Δεύτερη ζωή δεν έχει»… «Ό,τι κι αν γίνει ένα να λες πως μ’ αγαπάς χίλιες φορές»… «Βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι»… «Τα κορμιά και τα μαχαίρια άντε κάποτε αλλάζουν χέρια»… «Tης καληνύχτας τα φιλιά»… «Όχι δε μιλώ για μια νύχτα εγώ,για όλη τη ζωή μας σου μιλώ…»- και ο κατάλογος συνεχίζεται και μπορεί να γεμίσει πάρα πολλές σελίδες και να στήσει όχι μία, αλλά πολλές παραστάσεις.

Τριάντα και πλέον χρόνια γεμάτα τραγούδια, ταξίδια σε όλες τις γωνιές της χώρας μας αλλά και στις πέντε ηπείρους κυριολεκτικά σε μουσικά φεστιβάλ και ιστορικούς χώρους της μουσικής,συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες, εμβληματικές παραστάσεις που γίνανε πολύτιμα live albums, χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις και τελικά σπουδαία τραγούδια που έχουν νικήσει το χρόνο και έχουν συντροφεύσει τα γλέντια και τις λύπες μας, τις παρέες αλλά και τις πιο δικές μας στιγμές.

 

Η παράσταση “Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ”, μετά τα απανωτά sold out στο Gazarte στην Αθήνα , αλλά και στην Κύπρο τώρα και στην Ρόδο. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη υπόσχεται μια χορταστική συναυλία γεμάτη από τα “κλασσικά”, μεγάλα της τραγούδια, αλλά και με τα δύο καινούρια τραγούδια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το προσωπικό της label rEAct στην Panik Records: το ατμοσφαιρικό τραγούδι “Αν ξημέρωνε” (στίχοι-μουσική: Κωνσταντίνος Σακκάς), αλλά και το τραγούδι “Την ίδια στιγμή να ζούμε” (μουσική: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, στίχοι: Λήδα Ρουμάνη) για το οποίο η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμπράτει με το γκρουπ των ΤΑΚΙΜ.

 

Μαζί της επί σκηνής οι σπουδαίοι σολίστες Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κιθάρα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λαϊκά έγχορδα).

 

Την Δευτέρα 6 Αυγούστου η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται στην Ρόδο με τα τραγούδια της ζωής της, τα τραγούδια της ζωής μας τελικά...

 

 

Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας

Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη, Τηλέμαχος Ανδρεάδης

 

ΤΙΜΕΣ :

12€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΩΣ 30/6 

15€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ 1/7

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:30

 

προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/kastro-chlemoutsi/eleftheria-arvanitaki/

Ο Γιάννης Αγγελάκας στη Ρόδο!

RHODES SUMMER FESTIVAL 2018

 

Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 22:00

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100oC 

 

περισσότερες πληροφορίες σύντομα

#RSF2018

 

www.facebook.com/rhodessummerfestival/

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα στη Ρόδο!

Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Σωκράτης Μάλαμας

"Με Στόμα Που Γελά": 

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου "Μελίνα Μερκούρη" Ρόδος

 

Ο νέος δίσκος του Θανάση με ερμηνευτή τον Σωκράτη, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν, σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξη για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι.

Ο Θανάσης έχει να εμφανιστεί στη σκηνή κοντά στα δύο χρόνια, τον δε Σωκράτη, όσο και να τον ακούς, δεν χορταίνεις το απαράμιλλο χαλκιδικιώτικο ντουέντε.

 

Η προσμονή είναι μεγάλη. 

 

Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι

Γιάννης Αντωνιάδης: κλαρίνο

Αποστόλης Γιάγκος: πλήκτρα

Δημήτρης Λάππας: κιθάρες, τζουρά, μπουζούκι

Νίκος Μαγνήσαλης: τύμπανα

Κώστας Παντέλης: ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Παπατριανταφύλλου: μπάσο

Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα, τραγούδι

Κυριάκος Ταπάκης: λάούτο, μπουζούκι

Τίτος Καργιωτάκης – Μάκης Πελοπίδας: ηχοληψία

Χρήστος Λαζαρίδης: σχεδιασμός φώτων

Δημήτρης Κατέβας – Αλέξανδρος Κτιστάκης: Τεχνικοί σκηνής

 

Οι πόρτες ανοίγουν 20:30

Έναρξη συναυλίας 22:00

 

Η προπώληση θα ανακοινωθεί σύντομα

Έκθεση Κρεμαστής Ρόδου 2018 | 10-23 Αυγούστου | Δηλώστε συμμετοχή

Η παλαιότερη έκθεση Χειροτεχνίας & Αγροτικής οικονομίας της Ρόδου συμπληρώνει 53 χρόνια

 

H Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής της Ρόδου κλείνει φέτος 53 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας και σας καλεί 10-23 Αυγούστου να λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή της χειροτεχνίας και της αγροτικής οικονομίας. 

 

Κάντε Κράτηση Χώρου

καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής 15/7/18

καλέστε στο τηλ. 210 9610 135

 

Kάτοψη Κρεμαστής 2018

Η έκθεση πραγματοποιείται και φέτος στον εξωτερικό χώρο του Ανθόκηπου πλησίον του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κρεμαστή.

Η κάτοψη της έκθεσης ακολουθεί την περσινή ροή και μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ

 

Η έκθεση της Κρεμαστής έχει ανατεθεί στην εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων RM International (Ε.ΜΟΡΦΙΡΗ ΕΠΕ) η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις εκθεσιακές διοργανώσεις της Αθήνας (έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ΚΑΤΟΙΚΙΑ). Το 2017 απο τις πύλες της έκθεσης πέρασαν περισσότεροι απο 80.000 επισκέπτες ντόπιοι αλλά και τουρίστες οι οποίοι δοκίμασαν και αγόρασαν τα εκλεκτά προϊόντα απο 100 εκθέτες που συμμετείχαν.

RhodesMRC 2018 | Υπό την αιγίδα του ΟΟΣΕΠ το 9ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου – Rhodes Model Regional Co-operation, με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνει, ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου έθεσε επίσημα υπό την αιγίδα του και την αιγίδα της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας του και του επικεφαλής της, Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Πρέσβη Μιχαήλ Χριστίδη, το συνέδριο του 2018.

Όπως αναφέρει στη σχετική του επιστολή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΕΠ, Πρέσβης Χριστίδης: «ο ΟΟΣΕΠ είναι ένας διακυβερνητικός, περιφερειακός οικονομικός οργανισμός που περιλαμβάνει 12 Κράτη Μέλη από την ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία). Ο ΟΟΣΕΠ διατηρεί περισσότερες από 20 Ομάδες Εργασίες, που προωθούν την περιφερειακή συνεργασία σε όλα τα σχετικά πεδία, μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, την προώθηση κοινών δράσεων και την επεξεργασία κοινών έργων.»

«Η Μόνιμη Διεθνής Γραμματεία του ΟΟΣΕΠ δίνει μεγάλη σημασία στην υποστήριξη των προσπαθειών νέων ανθρώπων να γίνουν ενεργοί πολίτες στις πατρίδες τους, καθώς επωμίζονται τις δικές τους και δικές μας ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Η Γραμματεία προσπαθεί πάντα να στηρίζει δραστηριότητες νέων, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων φοιτητών στην Έδρα της, όπου και λαμβάνουν καλύτερη γνώση των δραστηριοτήτων του ΟΟΣΕΠ και ανταλλάσσουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.»

Ο Γενικός Γραμματέας, Πρέσβης Χριστίδης, κλείνει την επιστολή του, εκφράζοντας την επιθυμία να παραβρεθεί στη Ρόδο κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου και να ενημερώσει προσωπικά τους φοιτητές για τις δράσεις και το μέλλον του Οργανισμού, εφόσον το πρόγραμμά του το επιτρέψει.

To 9o RhodesMRC θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, 10-14 Οκτωβρίου 2018 για το πανεπιστημιακό επίπεδο – φοιτητές και απόφοιτοι – και 08-11 Νοεμβρίου 2018 για το μαθητικό επίπεδο – μαθητές Γ’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου. Τον Μάιο, θα πραγματοποιηθεί μία ψηφιακή ακαδημία, με εξ  αποστάσεως διαλέξεις (e learning), για την επιμόρφωση στελεχών συνεδρίων προσομοιώσεων.

Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι «Προς την αποτελεσματική οικοδόμηση Ειρήνης και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο» καθώς εστιάζει στην προώθηση των περιφερειακών διεθνών συνεργασιών για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κόσμο μας. Από το 2017, το RhodesMRC τιμά και αφιερώνεται στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, και έχει λάβει την επίσημη στήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης Δυτικής Ευρώπης των Ηνωμένων Εθνών. 

Το RhodesMRC 2018 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση – EUNET. Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου, το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες, ενώ το συνέδριο τηρεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η λυκειακή έκδοση του συνεδρίου έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, το συνέδριο του 2017 τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης (για τρίτη συνεχή χρονιά) και έλαβε για πρώτη φορά για αντίστοιχο συνέδριο την επίσημη υποστήριξη 18 Πρεσβειών και Αποστολών Ξένων Κρατών στην Ελλάδα. 

Οι εγγραφές για την πανεπιστημιακή έκδοση του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 05 Μαρτίου 2018, για την λυκειακή έκδοση του συνεδρίου στις 16 Απριλίου 2018 και για την Ακαδημία στις 26 Μαρτίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες στο www.rhodesmrc.org και στο rhodesmrc2018@rhodesmrc.org.