Περιοδεία Θεατρικών Παραστάσεων

«Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

5η ΕΠΟΧΗ

 

ΜΠΟΣΤ

ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΚΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

«…Αυτή η παράσταση, έχει την ξεγνοιασιά του παιδιού που προσμένει το καλοκαίρι, για να περάσει όσο μπορεί τις ώρες του χαρούμενες. Είναι οικεία στο θεατή γιατί φωτογραφίζει με κωμικό τρόπο όλα τα στραβά και τα ανάποδα της εποχής μας».

 

«…Ο Καρατζογιάννης έκανε μερικές επεμβάσεις για να εκσυγχρονίσει το κείμενο, αλλά δεν το πρόδωσε. 'Ετσι, έστησε μια παράσταση με γνήσιο μποστικό ύφος και ήθος και έβγαλε με σοβαρότητα όλη τη γελοιότητα της στρεβλής πολιτιστικής μας ταυτότητας!»

«… Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης μέσα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη μεταμφίεση - μεταμόρφωση αντιμετωπίζει το ρόλο του με μια εξαιρετική σοβαρότητα και λεπτότητα, γεγονός που επιτρέπει να ξεδιπλώσει τις πτυχές της Πενταγιώτισσας».

 

Με τα ευνοϊκά σχόλια των κριτικών και το θερμό χειροκρότημα του κοινού στις αποσκευές της η «Μαρία Πενταγιώτισσα» που σκηνοθέτησε ο Μάνος Καρατζογιάννης συνεχίζει με επιτυχία το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μας μια από τις καλύτερες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Στην εμβληματική κωμωδία του Μποστ τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίας κρατά ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτς και της εγγονής Μαρίτσας  η Βίκυ Σταυροπούλου.

 

Γραμμένο στα 1982 είναι ένα από πιο αστεία, σχεδόν σπαρταριστά έργα του ελληνικού ρεπερτορίου, γραμμένο στον προσφιλή του 15σύλαβο. Μια ξεκαρδιστική παρωδία ηθών βασισμένη σε ένα από τα γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά.

Η Μαρία η Πενταγιώτισσα, κατά κόσμον Μαρία Δασκαλοπούλου, ήταν γνωστή στο χωριό της - Πενταγιοί Φωκίδας - για τις ερωτικές της περιπέτειες. Εραστές και αγαπητικοί δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ η ίδια θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα.

Ο λαός τραγούδησε την ομορφιά της και τα ερωτικά της καμώματα: «Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια / και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παληκάρια.. Μαρίτσα Πενταγιώτισσα, μωρή δασκαλοπούλα, / εσύ τα ’καμες ούλα!».

Με όχημα την ιστορία της θρυλικής Μαρίας του τόπου μας ο Μποστ και πάντα «σε ζωντανή σύνδεση» σαρκάζει τους θεσμούς και αμφιβάλλει για τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

 

Αυτό το «Μποστάνι» τα έχει όλα…

Πάνε εξήντα χρόνια ακριβώς από τότε που ο Μποστ παρουσίασε στη στήλη του με τον τίτλο «Το μποστάνι του Μποστ», τους τρεις χαρακτηριστικότερους ήρωες του: Μαμά Ελλάς, Πειναλέων και Ανεργίτσα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διατρέχουν το σύνολο του έργου του μέχρι και το 1995 που γράφει και το τελευταίο του θεατρικό έργο.

Διαβάζοντας ξανά σήμερα το έργο του Μέντη Μποσταντζόγλου αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως τι είναι αυτό που κινητοποίησε τη νεαρή τότε Λούλα Αναγνωστάκη - που σφράγισε τη μετέπειτα νεοελληνική δραματουργία- να γράψει το πρώτο της ουσιαστικά δημοσιευμένο κείμενο, στην Επιθεώρηση Τέχνης του 1962, αναφορικά με το πρώτο του σχεδόν θεατρικό έργο Όμορφη Πόλη υπερισπιζόμενη την ποιητικότητα και το σουρεαλισμό της θεατρικής γραφής του Κωνσταντινοπολίτη καλλιτέχνη.

Μοναδική μορφή στην ελληνική τέχνη και τα γράμματα ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, κατά συντομογραφία Μποστ - σκιτσογράφος, εικονογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, σατυρικός αρθρογράφος - κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντελώς αναγνωρίσιμο σατιρικό ύφος και μια βαθιά προσωπική σχέση με τις λέξεις που αποκτούσαν αυτονομία ως σχόλια αυθύπαρκτα η κάθε μια, χρησιμοποιώντας την καθαρεύουσα σε ακραία σύνταξη για να υπογραμμίσει την ημιμάθεια της εποχής του.

 

Το έργο του Μποστ τα έχει όλα: χιούμορ, συγκίνηση, πολιτικό στοχασμό, αγάπη για τους ανθρώπους, μα κυρίως δυο στοιχεία συχνά αντικρουόμενα στη νεοελληνική συνείδηση: τη λαϊκότητα και τη λογιοσύνη. Μπορεί να πει με λίγα πολλά και να θίξει με τη φαινομενική αλαφράδα του βαθιά ζητήματα του καιρού μας.

 

Παίζουν: 

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | ΒΙΚΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ | ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | ΜΕΛΕΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ | ΑΡΓΥΡΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΥ | ΧΑΡΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ| ΔΑΝΑΗ  ΜΠΑΡΚΑ | ΓΙΩΡΓΟΣ  ΔΕΠΑΣΤΑΣ | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΚΕΥΗΣ | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΜΙΤΣΑΚΗΣ

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία  ΜΑΝΟΣ  ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ,  Σκηνικά  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,  Κοστούμια ΒΑΝΑ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ, Μουσική  ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Χορογραφίες – Κινησιολογία ΒΡΙΣΗΙΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

 

Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες:  6973303041 | 6972776991 | 5seasonart@gmail.com

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού | 6977 247725 | irini.lagourou@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

27/6 ΠΑΠΑΓΟΣ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

28/6 ΠΑΠΑΓΟΣ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

29/6 ΧΑΛΚΙΔΑ, ΘΕΑΤΡΟ «ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ»

30/6 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

1/7 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

2/7 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

8/7 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

9/7 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «Δ. ΚΙΝΤΗΣ»

10/7 ΛΑΡΙΣΑ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

11/7 ΒΟΛΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

12/7 ΔΙΟΝ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

13/7 ΠΡΕΒΕΖΑ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «Γ. ΡΙΤΣΟΣ»

14/7 ΛΕΥΚΑΔΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

15/7 ΚΕΡΚΥΡΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

16/7 ΚΕΡΚΥΡΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

17/7 ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ ΦΡΟΝΤΖΟΥ

18/7 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ

19/7 ΛΗΞΟΥΡΙ, ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

21/7 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»

22/7 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

23/7 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΝΤΑΜΑΡΙ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ»

24/7 ΒΥΡΩΝΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

25/7 ΔΕΛΦΟΙ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ

27/7 ΣΗΤΕΙΑ, ΑΛΣΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ

28/7 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

29/7 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

30/7 ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

31/7 ΡΕΘΥΜΝΟ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1/8 ΡΕΘΥΜΝΟ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ

2/8 ΧΑΝΙΑΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

4/8 ΚΑΛΑΜΑΤΑΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

5/8 ΗΛΙΔΑΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ

6/8 ΑΙΓΙΟΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

7/8 ΖΑΚΥΝΘΟΣΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

8/8 ΣΠΑΡΤΗΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

10/8 ΧΙΟΣΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

11/8 ΜΥΤΙΛΗΝΗΚΑΣΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

23/8 ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ

24/8 ΜΟΥΔΑΝΙΑΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

25/8 ΚΟΜΟΤΗΝΗΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

26/8 ΚΑΒΑΛΑΑΝΟΙΧΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

27/8 ΣΕΡΡΕΣΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ

28/8 ΞΑΝΘΗΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

29/8 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ

30/8 ΚΙΛΚΙΣΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ

31/8 ΚΟΖΑΝΗΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2/9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

3 /9 ΑΓΡΙΝΙΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝ/ΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣ

4/9 ΠΑΤΡΑ, ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ

6 /9 ΑΙΓΑΛΕΩ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ

7/9  ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

10/9 ΓΑΛΑΤΣΙ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ    

11/9 ΑΧΑΡΝΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

12/9 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

14/9 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ                       

 

Read More

"ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ" του Αισχύλου | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Πάτρας

ΑΙΣΧΥΛΟΥ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ”

Επίδαυρος 9 & 10 Αυγούστου

και περιοδεία στην Ελλάδα

Ο Άνθρωπος – Θεός των αδικημένων

 

 

Στην Επίδαυρο η παράσταση είναι με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Σ. Τσακίρης

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνογράφος: Κώστας Βαρώτσος

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Κίνηση: Μαρτσέλο Μάνι

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά, Μαρία Φλωράτου

Φωτογραφίες αφίσας: Μαριλένα Αναστασιάδου

Φωτογραφίες παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου

Αφίσα – Πρόγραμμα: Πέτρος Παράσχης

Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας –Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Παίζουν Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Περικλής Βασιλόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι, Έφη Κιτσαντά, Μπέτυ Αποστόλου, Δημήτρης Παγώνης, Περικλής Σκορδίλης, Νίκος Μπακάλης, Αντώνης Βλάσσης.

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «ΠρομηθέαΔεσμώτη» του Αισχύλου. «Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. Ας σημειωθεί ότι ο ρόλος του Προμηθέα ερμηνεύεται για πρώτη φορά παγκοσμίως από μια γυναίκα ηθοποιό. Πώς όμως αλλιώς, όταν μιλάμε για ένα ρόλο που αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο είδος να υπάρχει διαχωρισμός σε άντρα ή γυναίκα.

Η βραβευμένη με Olivier Award, ως καλύτερη ηθοποιός, Κάθρυν Χάντερ θα βρεθεί  για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, στις 9 και 10 Αυγούστου ερμηνεύοντας αυτό τον εμβληματικό χαρακτήρα.

Η συνάντηση του Σταύρου Τσακίρη με τη μεγάλη Βρετανίδα ηθοποιό έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε και συμφωνήθηκε να παρουσιαστεί η τραγωδία του Αισχύλου και μάλιστα στα Ελληνικά. «Η Κάθρυν Χάντερ είναι Ελληνικής καταγωγής αλλά δεν είχε ερμηνεύσει έως τώρα κάποιον ρόλο στα Ελληνικά», τονίζει ο Σταύρος Τσακίρης. «Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου κι έχει αναγνωρισθεί παντού σαν μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της εποχής μας.»

Το πιο εμβληματικό έργο  του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου παρουσιάζεται από την παράσταση  σαν ένας παντοτινός λαϊκός θρύλος που ισχύει ακόμη στο σημερινό ταραγμένο κόσμο χωρίς ετεροχρονισμούς γιατί παραμένει να είναι μια ανοιχτή πληγή.

Όσο οι προκαταλήψεις απέναντι στην Ελευθερία του ατόμου ισχύουν, όσο ο ανθρώπινη σκέψη ποδηγετείτε από θρησκείες και εξουσίες, όσο υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο κι όσο η βία απλώνει τον ιστό της ο Προμηθέας θα παραμένει δεσμώτης κάπου στη γη, μέσα στις μεγαλουπόλεις. Περιμένει ακόμη να τον ελευθερώσουμε.

Ο Σταύρος Τσακίρης έχει παρουσιάσει έως τώρα 19 παραστάσεις τραγωδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο «Προμηθέας» είναι η πέμπτη παρουσία του στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Στην παράσταση τον κεντρικό ρόλο του «Αφηγητή» κρατά ο πλέον εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός στο Αρχαίο Δράμα Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος έχει υποδυθεί ο ίδιος τον Προμηθέα στο παρελθόν δυο φορές.

Στο ρόλο του Ήφαιστου είναι ο Δημήτρης Πιατάς που για πρώτη φορά ερμηνεύει έναν τραγικό ρόλο, παρά την πλούσια παρουσία του στο φεστιβάλ Επιδαύρου.

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο ρόλο του «Κράτους» και οΓεράσιμος Γενατάς κρατά τον ρόλο του Ωκεανού.

Τέλος, το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις από τους πιο πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωσταντίνος Νικούλι.

Ο εννεαμελής χορός έχει ως Κορυφαίο το παλαιό στέλεχος του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο.

Η μετάφραση, που έγινε ειδικά για τη παράσταση, είναι του Δημήτρη Δημητριάδη, τα σκηνικά του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου και τα κοστούμια του σημαντικού ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ που έχει «ντύσει» περισσότερες από 80 παραγωγές Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.

Την ευθύνη για την κίνηση έχει ο Ιταλός Marcello  Magni, ένας εκ των συνιδρυτών του διεθνώς γνωστού θιάσου Complicite.

 

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Ίσως η αρχαιότερη τραγωδία.

Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών.

Ίσως το πιο κρυπτικό κείμενο του κόσμου.

Ίσως το πιο βλάσφημο που γράφτηκε ποτέ.

Ίσως το πιο ευσπλαχνικό κείμενο γι’ αυτό το ον που σπαράζει ανάμεσα στο πολύ φως του σύμπαντος και το βαθύ σκοτάδι που προσπαθούν να του επιβάλουν στο μυαλό.

Μέγας τυραννισμένος ο Άνθρωπος και νυν και αεί.

Αναρωτιέσαι αν η ζωή που βιώνουμε είναι μια τιμωρία που ακολούθησε το προπατορικό αμάρτημα ή μια επιλογή του ανθρώπου να ορίσει ο ίδιος τη γήινη μοίρα του.

Η φωτιά που έκλεψε ο Προμηθέας είναι το φως που συνεχίζει να καίει.

Σταύρος Σ. Τσακίρης

 

Προμηθέας Δεσμώτης – Η Παράσταση

Ο αφηγητής αφού εξιστορήσει τη μάχη των θεών για την εξουσία των ουρανών και την επικράτηση του Δία, παρακολουθεί την πτώση του ανθρώπου και του μόνου υποστηρικτή του, του Προμηθέα, στη γη.

Στην κορυφή του Καυκάσου, ο Ήφαιστος και οι συνοδοί του στήνουν ένα ψηλό στύλο όπου δένουν τον τιμωρημένο Προμηθέα. Αυτός, μόνος πια, θρηνεί για την άδικη έκπτωσή του και μέμφεται την αχαριστία του Δία.

Μόνοι του συμπαραστάτες οι άνθρωποι που νίκησαν τον φόβο τους. Κάποια στιγμή φτάνει και ο Ωκεανός. Πλάσμα της φαντασίας του Προμηθέα ή πραγματικός ευσπλαχνικός Θεός; Άγνωστο. Του προτείνει να συμβιβαστεί με τον Θεό και να ζητήσει συγνώμη. Ο Προμηθέας δεν τον εμπιστεύεται και τον διώχνει. Μόνος στα δεσμά του συνεχίζει.

Μετά φτάνει η Ιώ, που φέρνει την Άνοιξη στον έρημο τόπο. Ο Προμηθέας χαίρεται, αλλά γνωρίζει ότι σύντομα η Ιώ θα χαθεί μέσα στους μεγάλους δρόμους, όπως είναι η μοίρα που της έδωσε η κατάρα της Ήρας. Έτσι και θα συμβεί. Καταχνιά σκεπάζει τα πάντα και πάλι.

Ο Προμηθέας πιο απελπισμένος από ποτέ και μόνος. Τότε εμφανίζεται ο τρισυπόστατος και ερμαφρόδιτος Ερμής που του ανακοινώνει την τελική καταδίκη του. Ο Προμηθέας χάνεται στο σκοτάδι.

“Γιατί εμένα Θεέ μου;”, αναρωτιέται για πολλοστή φορά.

Μένει παντοτινά δέσμιος περιμένοντας τον λυτρωτή του που μπορεί να μην είναι άλλος παρά η επικράτηση του πνεύματος του.

Η Ιστορία εξελίσσεται σαν ένας παλιός λαϊκός μύθος με συνεχείς ανατροπές, όπου το πραγματικό και το υπερβατικό εναλλάσσονται διαρκώς. Οι μορφές των ονείρων μιλούν, άνθρωποι πουλιά τιμωρούν και ο Ουρανός με τ’ άστρα «κατεβαίνει» στη γη. Οι εποχές αλλάζουν και μόνο ο αλυσοδεμένος άνθρωπος (μέχρι και σήμερα) περιμένει τη σωτηρία του από κάθε σκλαβιά, κάθε προκατάληψη.

 

Γιατί όμως μια γυναίκα να ενσαρκώσει έναν ανδρικό ρόλο;

Ο Προμηθέας είναι ο άνθρωπος - Θεός. Ένας εκπεπτωκώς άγγελος. Δεν είναι ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Είναι αυτός/αυτή που αρνήθηκε τον όποιον διαχωρισμό ανάμεσα στους ανθρώπους. Τους αγάπησε και τους υπερασπίστηκε. Θρηνεί για τη γήινη μοίρα τους, που είναι ο Θάνατος. Μια μοίρα κοινή για όλους.

 

Ο Σκηνικός Χώρος

Ένα έρημο, παγωμένο τοπίο όπου δεσπόζει ένας κόκκινος στύλος πάνω στον οποίο είναι δεμένος ο Προμηθέας. Γύρω του ένας δεκαοχταμελής θίασος με προεξάρχοντα έναν αφηγητή, αναβιώνει τα πάθη του ήρωα με ελπίδα να κρατήσει ζωντανό το μύθο του.

Μουσικές λαϊκές από τον Καύκασο, την Ελλάδα, την Ανατολή, αλλά και σύγχρονες. Συντεθειμένες και αυτοσχεδιαστικές, σταχυολογημένες σαν μια κιβωτός, απόηχος ενός κόσμου που επιμένει να υμνεί τη ζωή.    

 

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ για την Επίδαυρο:

https://bit.ly/2JAv4ED

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ για την περιοδεία:

https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/promitheas-desmotis/

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: VIP Ζώνη:80€, A’Ζώνη: 60€,  B’ Ζώνη: 30€, Ανω Διάζωμα, φοιτητικά, μαθητικά: 15€, Ανέργων & ΑΜΕΑ:  8€

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ: :20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά, ΑΜΕΑ και παιδικό)

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2019

 

Αύγουστος

ΠΑΡ. 09/08 ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΣΑΒ. 10/08 ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΔΕΥ. 12/08 ΠΑΤΡΑ / ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΤΡ. 13/08 ΠΑΤΡΑ / ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΠΑΡ. 16/08 ΔΕΛΦΟΙ /ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ

ΣΑΒ. 17/08 ΒΟΛΟΣ /ΘΕΡ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΚΥΡ. 18/08 ΦΙΛΙΠΠΟΙ /ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ /ΑΡΧ. ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΔΕΥ. 19/08 ΜΟΥΔΑΝΙΑ /ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΤΡ. 20/08 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΤΕΤ. 21/08 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΕΜ. 22/08 ΛΑΡΙΣΑ / ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

ΠΑΡ. 23/08 ΔΙΟΝ /ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ / ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝ

ΣΑΒ.24/08 ΙΩΑΝΝΙΝΑ / ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ ΦΡΟΝΤΖΟΣ

TET. 28/08 ΠΑΠΑΓΟΥ / ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΠΑΡ. 30/08 ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

 

Σεπτέμβριος

ΔΕΥ. 02/09 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ Δ. ΚΙΝΤΗΣ

ΤΡ. 03/09 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ / ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

ΠΕΜ. 05/09 ΒΥΡΩΝΑΣ / ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΣΑΒ. 07/09 ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΕΙΟ

Read More

"Το Βαλς με τα Παραμύθια" της Κάρμεν Ρουγγέρη | Παιδική παράσταση | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

 

«ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»

σε καλοκαιρινή περιοδεία στις γειτονιές της Ελλάδας

 

Κείμενο - Σκηνοθεσία ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

 

Για παιδιά από 2 ετών και άνω και για όλη την οικογένεια

 

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο θίασός της ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι στις γειτονιές της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά με το έργο: ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Η παράσταση, αφού σημείωσε τεράστια επιτυχία όλο το χειμώνα στην Αθήνα και μάγεψε μικρούς και μεγάλους, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια πολύ μεγάλη περιοδεία, που θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου και θα τελειώσει στις  23 Σεπτέμβριο στην Κύπρο.

Σκοπός μας αυτή τη φορά είναι να γνωρίσουμε στα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Διαλέξαμε έξι παραμύθια και τα ντύσαμε με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους!

Όμως η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία. Η σκέψη ήταν να αφηγηθούμε ιστορίες, κάθε μια από τις οποίες θα μας βοηθούσαν να αναδείξουμε αξίες της ζωής όπως: ΑΓΑΠΗ - ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - ΚΑΛΟΣΥΝΗ.

Οι τίτλοι των παραμυθιών:

·        Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΧΗΣ !

·        Η ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ !

·        Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ !

·        ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΜΗΣ !

·        Ο ΠΙΝΚ ΚΑΙ  Η ΠΟΝΚ !

·        Η ΧΡΥΣΗ ΧΗΝΑ !

 

Και βέβαια, η παράστασή μας όπως πάντα έχει παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια – προβολές – μαγικούς φωτισμούς – πλούσιες χορογραφίες και υπέροχους ηθοποιούς που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, καταθέτοντας την ψυχή τους σε κάθε παράσταση.

 

Promo trailer: https://youtu.be/oAgCrCsjGT0

Περισσότερες πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr

 

Facebook: https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BD-%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%B7-2120813864603695/

 

Instragram: https://www.instagram.com/karmen.rougeri/

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο - Σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική επεξεργασία – Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα

Βοηθός ενδυματολόγου:  Έρρικα Αλαμάνου

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά):

Χάρης Αγγέλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Μάιρα Γεωργάρου, Ιουστίνα  Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας  Τσαρέκας

 

Έναρξη παραστάσεων: Από 26 Ιουνίου

Διάρκεια παράστασης:  2 ώρες με διάλειμμα

Λήξη παραστάσεων: Τέλος Σεπτεμβρίου

 

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος 10€

 

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ     ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

ΤΕΤΆΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ     ΣΠΑΡΤΗ, ΣΑΙΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ     

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ        ΒΟΛΟΣ, ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ       ΚΟΖΑΝΗ,  ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΕΜΠΤΗ  4 ΙΟΥΛΙΟΥ       ΒΕΡΟΙΑ,  ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ       ΛΑΜΙΑ, ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ, ΛΕΛΕΙΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ  10 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΤΡΙΠΟΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΠΑΤΡΑ,  ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΚΟΡΩΠΙ,  ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ  14 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΑΡΤΕΜΙΔΑ      

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ»

ΤΕΤΑΡΤΗ  17 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΡΕΘΥΜΝΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ  18 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΧΑΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΧΑΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ  20 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΣΗΤΕΙΑ            

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ  25 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΡΑΦΗΝΑ, ΠΡΟΑΥΛΙΟ 1ΟΥ & 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ  26 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΠΑΠΑΓΟΥ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ  29 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΡΙΤΗ  30 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΞΕΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ  31 ΙΟΥΛΙΟΥ     ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ,  ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΗΛΙΔΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΑΡΤΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ.

ΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ  8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΙΣΩ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΝ, ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΑ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ

ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ  21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΞΑΝΘΗ, ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕΡΡΕΣ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑ, ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΗΒΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   ΧΑΛΚΙΔΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   ΝΙΚΑΙΑ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   ΑΙΓΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ  4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   ΑΧΑΡΝΕΣ   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   ΒΡΙΛΙΣΣΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ        

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΚΥΠΡΟΣ    

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΚΥΠΡΟΣ    

Read More

"Δον Ζουάν" του Μολιέρου | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας την δημιουργική παρουσία της στο χώρο του πολιτισμού, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2019 το αριστούργημα του Μολιέρου ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ.

 

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

 

Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

 

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.  

 

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.

 

Στο ρόλο του Δον Ζουάν ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, Ελβίρα η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ, Σγαναρέλ ο ΜΑΚΗΣ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΗΣ, ΗΡΩ  ΜΠΕΖΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ, ΕΛΙΖΑ ΣΚΟΛΙΔΗ

 

Την καινούργια μετάφραση υπογράφει η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ.

 

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουλίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΜΟΛΙΕΡΟΥ

«ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ»

 

Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Μετάφραση: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

Σκηνικό: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΟΡΟΥ

 Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΤΥΡΑΧΟΣ

 Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κινησιολογία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Βοηθός κινησιολόγου: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΜΙΡΗ

Διεύθυνση Παραγωγής: ΝΟΡΑ ΦΑΓΑ

Artwork: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ

Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ

ΜΑΚΗΣ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΗΣ

ΗΡΩ  ΜΠΕΖΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ

ΕΛΙΖΑ ΣΚΟΛΙΔΗ

 

Προπώληση: viva.gr

 

Πληροφορίες: 5seasonart@gmail.com

 

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού | 6977 247725 | irini.lagourou@gmail.com

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

 ΙΟΥΛΙΟΣ

14/7 ΠΑΠΑΓΟΣ –   ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

15/7 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ»

16/7 ΒΟΛΟΣ – ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

17/7 ΛΑΡΙΣΑ – ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

18/7 ΤΡΙΚΑΛΑ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

19/7 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

20/7 ΧΑΛΚΙΔΑ – ΘΕΑΤΡΟ «ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ»

21/7 ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

22/7 ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

23/7 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

25/7 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

26/7 ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

27/7 ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

28/7 ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

29/7 ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ ΦΡΟΝΤΖΟΥ

30/7 ΛΕΥΚΑΔΑ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

31/7 ΚΕΡΚΥΡΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ»

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

1/8 ΚΕΡΚΥΡΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΥΠΟΥΛΟΥ»

2/8 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»

4/8 ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

5/8 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΡΒΕΙΑ

6/8 ΡΕΘΥΜΝΟ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ «ΕΡΩΦΙΛΗ»

7/8 ΧΑΝΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

9/8 ΚΑΒΑΛΑ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

10/8 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

11/8 ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ  – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ

12/8 ΜΟΥΔΑΝΙΑ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

13 /8 ΔΙΟΝ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

21/8 ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

22/8 ΞΑΝΘΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

23/8 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ

24/8 ΣΕΡΡΕΣ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ

26/8 ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

27/8 ΒΥΡΩΝΑΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

29/8 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

31/8 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – «ΘΕΑΤΡΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

1/9 ΠΑΠΑΓΟΣ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

2/9 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

3/9 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - «ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ»

4/9 ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

5/9 ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

6/9 ΛΑΜΙΑ – ΥΠΑΤΗ ΛΑΜΙΑΣ ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΟΣ»

7/9 ΑΙΓΙΟ - ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

8/9 ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

9/9 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ»

10/9 ΑΙΓΑΛΕΩ

11/9 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «Δ.ΚΙΝΤΗΣ»

         

Read More

«ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

«ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη

σε σκηνοθεσία ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΝΤΖΑ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΓΙΑ την ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ:

https://youtu.be/ZqPFqL-pPz0

 

Η αριστοτεχνική κωμωδία “Νεφέλες” του Αριστοφάνη, σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και θα παρουσιαστεί και στο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2 & 3 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και  μετάφραση Γιάννη Αστερή.

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών (Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου) χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.

Οι “Νεφέλες” του Αριστοφάνη παρουσιάστηκαν στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ.  και μας αφηγούνται την περιπέτεια  ενός ”καθημερινού ανθρώπου” ,του Στρεψιάδη , που προσπαθεί ν’ απαλλαγεί από τα χρέη  του.

Αρχικά, ο Στρεψιάδης προσπαθεί να  πείσει  τον καλοαναθρεμμένο του γιο , Φειδιππίδη , που είναι και η αιτία των χρεών του ,να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, ελπίζοντας ότι  έτσι θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο  γλιτώνοντας από τους δανειστές. Όταν εκείνος  αρνείται, αποφασίζει -παρά την ηλικία του-να σπουδάσει ο ίδιος.

Έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των Νεφελών  και  τον Σωκράτη ,αλλά πολύ γρήγορα  αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως .Μην έχοντας  άλλη λύση , αναγκάζει τον Φειδιππίδη  να σπουδάσει με το ζόρι. Πατέρας και γιος παρακολουθούν τη σύγκρουση  Δίκαιου και Άδικου Λόγου, για το ποιος από τους δύο  μπορεί να προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση . Ο Άδικος Λόγος αναδεικνύεται νικητής  και ο  Φειδιππίδης μεταμορφώνεται σε  έναν υποδειγματικό διανοούμενο.

Ξέροντας ότι έχει πια κάποιον να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο ,ο Στρεψιάδης διώχνει  κακήν κακώς τους δανειστές του και διοργανώνει μια γιορτή όπου θα διαπιστώσει τα “καλά” της εκπαίδευσης του γιου του. Σε μια αντιδικία τους ο Φειδιππίδης αρχίζει να τον ξυλοφορτώνει, έχοντας μάλιστα “ατράνταχτα” επιχειρήματα, και  ο Στρεψιάδης, όλος θυμό, αποφασίζει να καταστρέψει το φροντιστήριο του Σωκράτη σ’ ένα από τα πιο αινιγματικά και τραγικά φινάλε στην αριστοφανική δραματουργία.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιάννης Αστερής

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Συνεργάτης στη δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου

Σκηνικά: Κλειώ Μπομπότη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος

Μουσική:Ανρί Κεργκομάρ

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη:Γκέλυ Καλαμπάκα

Παραγωγή: "ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ"

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

Στρεψιάδης Γιώργος Γάλλος

Σωκράτης Νίκος Καραθάνος

Ποιητής Χρήστος Λούλης

Δικαίος Λόγος Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Άδικος Λόγος Θεοδώρα Τζήμου

Φειδιππίδης Αινείας Τσαμάτης

 

Μαθητές Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος

Δανειστής Γιάννης Κλίνης

Κορυφαίες Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη,

Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου

 

Χορός (με αλφαβητική σειρά)

Αλεξάνδρα Αϊδίνη,Ευδοξια Ανδρουλιδάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας,Νίκος Καραθάνος,  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Κλίνης, Εμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Πάνος Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου

 

 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά, ΑμεΕΑ και παιδικό)

 

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ:

https://bit.ly/2LWQsWk

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/nefeles/

 

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΤΡ. 09/07 ΒΟΛΟΣ ΘΕΡΙΝΟ. ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΤΕΤ. 10/07 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Δ) ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΕΜ. 11/07 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Δ) ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΑΡ.12/07 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΣΑΒ. 13/07 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΚΥΡ. 14/07 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝ

ΤΡ. 16/07 ΧΑΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

ΤΕΤ. 17/07 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΠΕΜ. 18/07 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΠΑΡ. 19/07 ΡΕΘΥΜΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ ΦΟΡΤΕΤΖΑ

ΔΕΥ. 22/07 ΠΑΤΡΑ ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΤΡ. 23/07 ΠΑΤΡΑ ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΤΕΤ. 24/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΟΚΑ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΑΡ. 02/08 ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΣΑΒ. 03/08 ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΤΕΤ. 28/08 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΤΕΤ. 04/09 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ 

ΠΕΜ. 05/09 ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΡ. 06/09 ΗΡΩΔΕΙΟ

ΣΑΒ. 07/09 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

ΚΥΡ. 08/09 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ Δ. ΚΙΝΤΗΣ

ΤΡ. 10/09 ΒΥΡΩΝΑΣ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Read More

ΟΠΕΡΕΤΑ "Η πρώτη αγάπη" | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

Περιοδεία 2019

 

Νίκος Χατζηαποστόλου

Η πρώτη αγάπη

Αισθηματική οπερέτα σε δύο πράξεις με πρόλογο και επίλογο

 

Συμπαραγωγή με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή

 

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος

Ενορχήστρωση – Διασκευή: Μιχάλης Παρασκάκης

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Η πρώτη περιοδεία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι γεγονός! Σε συμπαραγωγή με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, η θρυλική οπερέτα Η πρώτη αγάπη του Νίκου Χατζηαποστόλου θα παρουσιαστεί σε δέκα επιλεγμένους χώρους, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, στην περιφέρεια Αττικής και στους Δελφούς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στις τέσσερις πρώτες sold out παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Μάιο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενενήντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην ΕΛΣ, το κοινό απόλαυσε μια φρέσκια, πικάντικη, μελωδική και γεμάτη χιούμορ μεταφορά του έργου στο σήμερα. Γλειφιτζούρια ως φονικά όπλα, ανθισμένα λουλούδια σε βιβλία ιατρικής, απρόσμενες διασκευές, ακαταμάχητο χιούμορ και τη συνειδητοποίηση ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει από τότε.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ηθοποιός Προμηθέας Αλειφερόπουλος, γνωστός από τις συμμετοχές του σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και βραβευμένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τη μουσική διασκευή επιμελείται ο Μιχάλης Παρασκάκης, ένας από τους πιο δραστήριους νέους συνθέτες σύγχρονης μουσικής με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό και ιδρυτής του μουσικού συνόλου Τέττιξ.

  

Η Πρώτη αγάπη είναι η ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Πικάντικη και γεμάτη χιούμορ, φωτίζει απροσδόκητες πτυχές της εποχής: Πίσω από τις πασίγνωστες νοσταλγικές μελωδίες και τους τρυφερούς στίχους των τραγουδιών, αναδύεται η τολμηρή και μοντέρνα Ελλάδα της δεκαετίας του ’20. Το 1929 είναι μια χρονιά τομή για τη μεσοπολεμική πραγματικότητα. Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει ως την τελευταία μιας περιόδου σχετικής ανεμελιάς και, ταυτόχρονα (και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο) την κορυφαία της. Η Πλάκα και η Καλαμάτα με την αναδυόμενη αστική τάξη, η Αίγλη, το Ζάππειο, ο Απόλλωνας, το Ωδείο Αθηνών, η καθημερινότητα των φοιτητών γεμάτη πάθη και έριδες ξεπροβάλλουν ανάγλυφα μέσα από το έργο αναδεικνύοντας μια εποχή τόσο κοντινή με τη δική μας. Ο κυνισμός και ο ρομαντισμός εναλλάσσονται στις ερωτικές σχέσεις, τα πάθη ξεφτίζουν και αναθερμαίνονται. Τα ζευγάρια στροβιλίζονται στους ρυθμούς του βαλς και του φοξ τροτ, με τη διασαλευμένη αθωότητα της κοινωνίας που επούλωσε τις πληγές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανίδεης για το τι θα επακολουθούσε.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Προμηθέας Αλειφερόπουλος σημειώνει: «Τι θα γινόταν αν δεν εμπιστευόμασταν εκ των προτέρων τη γνησιότητα των χαρακτήρων, την απλοϊκότητά τους, το βάθος των συναισθημάτων τους; Αν στη μουσική εισχωρούσε κάτι από το δυσδιάκριτο σκοτάδι τους; Συχνά έργα παλαιότερων εποχών που δεν έχουν μια τέτοια διαχρονικότητα ώστε να θεωρούνται κλασικά δικαιώνονται και βασίζονται στην ηθική μιας συγκεκριμένης εποχής, πιθανά ασύμβατης με τη δική μας ή ακόμη και ενοχλητικής. Τότε για μένα παρουσιάζεται μια ευκαιρία να δούμε αυτές τις ηθικές αξίες που θεωρούμε ξεπερασμένες με μια κριτική ματιά, να τις σχολιάσουμε, να γελάσουμε στα μούτρα τους. Να ανατριχιάσουμε αναλογιζόμενοι πόσο κοντά μας βρίσκονται πάνω στη χρονική ευθεία της ανθρωπότητας και να αυτοσαρκαστούμε συνειδητοποιώντας τα κατάλοιπα που έχουν αφήσει μέσα μας μέχρι και σήμερα. Αλλά πάνω απ’ όλα να προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε μέσα και πέρα από αυτές, να δούμε ανθρώπους μιας άλλης εποχής να έχουν τους ίδιους φόβους και τα ίδια πάθη με εμάς και να νιώθουν το ίδιο αμήχανοι μπροστά στις άγνωστες βουλές της ζωής».

Για τη μουσική διασκευή του έργου ο Μιχάλης Παρασκάκης παρατηρεί: «Η Πρώτη αγάπη είναι γεμάτη γλυκερό ρομαντισμό από τη μια, ενώ κρύβει έναν κυνισμό από την άλλη, πάντα υπό το πρίσμα του πικάντικου χιούμορ. Κρατώντας αυτά τα τρία στοιχεία, “μεταποίησα” τη μουσική ώστε να γίνουν ακόμα πιο διακριτά και ταυτόχρονα αλληλένδετα. Η λιτή ενορχήστρωση (κλαρινέτο, ακορντεόν, κοντραμπάσο) προσδίδει έναν ήχο μεσοπολέμου και η μουσική δραματουργία ακολουθεί την πορεία των δύο πρωταγωνιστών από την αγνή, ανέμελη νιότη στο “σκοτεινό” παρόν».

 

Σύνοψη

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Νίκος και η Ελένη συναντιούνται τυχαία έπειτα από δεκαπέντε χρόνια. Οι δυο τους υπήρξαν ερωτευμένοι στα φοιτητικά τους χρόνια. Ο Νίκος, παντρεμένος πια, αλλά με τη γυναίκα του να απουσιάζει λόγω ασθενείας, αισθάνεται το πάθος του να ξαναφουντώνει. Η Ελένη, πληγωμένη ακόμη από τον υποχρεωτικό χωρισμό τους, θέλει να φύγει. Ο Νίκος προσπαθεί να της θυμίσει τον φλογερό τους έρωτα.

 

Α΄ ΠΡΑΞΗ

Δεκαπέντε χρόνια πριν. Ο Νίκος, η Ελένη και η υπόλοιπη φοιτητική τους παρέα: έρωτες, καβγαδάκια, βόλτες και μελέτη. Η Ρενέ, μια όμορφη ζωντοχήρα, μπαίνει στη ζωή του Νίκου και γίνεται η αφορμή για να χωρίσουν οι δύο νέοι.

 

Β’ ΠΡΑΞΗ

Δυο μήνες μετά τον χωρισμό του ζευγαριού. Ο Νίκος είναι πια διπλωματούχος. Χωρίζει από τη Ρενέ και ζητάει συγγνώμη από την Ελένη. Όμως οι δυο ερωτευμένοι θα πρέπει να χωρίσουν οριστικά, μιας και ο Νίκος υποχρεώνεται να ακολουθήσει τους γονείς του στον τόπο καταγωγής του.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Επιστροφή στο παρόν. Η Ελένη συγκινείται από την αναπόληση, αποφασίζει, όμως, να επισπεύσει την αναχώρησή της. Τα σχέδιά της θα ανατραπούν, όταν φτάνει η είδηση του αιφνίδιου χαμού της συζύγου του Νίκου και, μαζί μ’ αυτήν, και η πρόταση γάμου από τον παιδικό της έρωτα.

   

Νίκος Χατζηαποστόλου

 

Ο Νίκος Χατζηαποστόλου υπήρξε τραγουδιστής, συνθέτης και αρχιμουσικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1884 (αναφέρονται επίσης τα έτη 1879 και 1885) και πέθανε το 1941. Πρωτοεμφανίστηκε ως κανταδόρος στις αθηναϊκές γειτονιές, εργάστηκε ως αρχιμουσικός στον θίασο οπερέτας του Γιάννη Παπαϊωάννου, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε χορωδός στο Ελληνικό Μελόδραμα του Διονυσίου Λαυράγκα και διηύθυνε τη χορωδία του ναού της Αγ. Ειρήνης Αθηνών. Συνέθεσε περισσότερες από 40 οπερέτες όπως Μοντέρνα καμαριέρα (1916), Μπεμπέκα (1918), Οι ερωτευμένοι (1919), Οι απάχηδες των Αθηνών (1921), Το κορίτσι της γειτονιάς (1922), Η γυναίκα του δρόμου (1924), Μποέμικη αγάπη (1926) και Η πρώτη αγάπη (1929). Επίσης, έγραψε πολλές καντάδες, χορωδιακά έργα, ενόργανη και τετράφωνη εκκλησιαστική μουσική, ενώ ηχογράφησε πολλούς δίσκους γραμμοφώνου. Οι Απάχηδες των Αθηνών συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς ελληνικές οπερέτες και έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ πολυαγαπημένα είναι τα τραγούδια του «Τα κοραλλένια χείλη σου», «Θα κόψω ρόδα μυρωμένα», «Ρετσίνα μου, ρετσίνα μου», «Αγάπης λόγια» και «Το νερωμένο κρασί».  

 

 

Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή

Η Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή ιδρύθηκε το 2010 από τις λυρικές τραγουδίστριες Αναστασία Κότσαλη και Λητώ Μεσσήνη.

Έχει παρουσιάσει τα εξής έργα:

Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ: Ο μικάδος (μιούζικαλ, σκηνοθεσία Ακύλλας Καραζήσης, πρώτη πανελλήνια παρουσίαση), Ζουρ Φιξ (λυρική performance, σκηνοθεσία Ομάδα Ραφή)

Φεστιβάλ Αθηνών: Ιδομενέας (όπερα, σκηνοθεσία Αμάλια Μπένετ)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φροσύνη (όπερα, σκηνοθεσία Ζωή Χατζηαντωνίου)

Θέατρο Οδού Κυκλάδων: Αλτσίνα (όπερα, σκηνοθεσία Θέμελης Γλυνάτσης)

Θέατρο Πόρτα: Πυγμαλίωνας (όπερα, σκηνοθεσία Πάρις Μέξης)

Θέατρο Skrow: Cendrillon (όπερα, σκηνοθεσία Θέμελης Γλυνάτσης, πρώτη πανελλήνια παρουσίαση)

Οικία Κατακουζηνού: Fables (λυρική performance, σκηνοθεσία Μάρω Μαρμαρινού)

Ίδρυμα Κακογιάννη: Οι απάχηδες των Αθηνών (οπερέτα, σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ευκλείδης)

Κnot Gallery: The little match girl (όπερα, σκηνοθεσία Ομάδα Ραφή, πρώτη πανελλήνια παρουσίαση), Μr and Mrs Discobbolos (όπερα, σκηνοθεσία Ομάδα Ραφή, πρώτη πανελλήνια παρουσίαση)

Kέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: Koυπλέ (λυρική performance, σκηνοθεσία Ομάδα Ραφή).

Έχει επιμεληθεί αφιερώματα πάνω στη λογοτεχνία και το λυρικό τραγούδι στον χώρο τέχνης Μπαγκλαντές, στο Θέατρο Πόρτα και στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

Ιούνιος

22 Ιουνίου 2019: Δελφοί – Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, Χρισσό

 

Ιούλιος

11 Ιουλίου 2019: Παπάγου – Κηποθέατρο Παπάγου

16 Ιουλίου 2019: Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας, Σκηνή «Peter Brook»

17 Ιουλίου 2019: Βριλήσσια – Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» 

20 Ιουλίου 2019: Αίγινα – Λαογραφικό Μουσείο

 

Αύγουστος

27 Αυγούστου 2019: Χαλάνδρι – Θέατρο Ρεματιάς

29 Αυγούστου 2019: Βύρωνας – Θέατρο Βράχων, Σκηνή «Άννα Συνοδινού»

 

Σεπτέμβριος

3 Σεπτεμβρίου 2019: Κηφισιά – Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

9 Σεπτεμβρίου 2019: Ηλιούπολη – Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Κιντής»

 

10 Σεπτεμβρίου 2019: Νέα Σμύρνη – Άλσος Νέας Σμύρνης

Read More

«Βερβερίτσα» του Νίκου Μουτσικά | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

Βερβερίτσα on Tour

 

Η People Entertainment Group παρουσιάζει την παράσταση που έσπασε όλα τα ταμεία στη θεατρική Αθήνα!

Η «ΒΕΡΒΕΡΙΤΣΑ» ετοιμάζει τις βαλίτσες της για μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο!  

Η απίστευτη φαρσοκωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού και τη Ματίνα Νικολάου, υπόσχεται απροσποίητο και άφθονο γέλιο.

Ευφυέστατο κείμενο με απίθανους διαλόγους, pop art σκηνικά, εντυπωσιακοί φωτισμοί και ευφάνταστα κοστούμια συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό της παράστασης! 

 

«Βερβερίτσα»:  θηλυκό, μικρό θηλαστικό της οικογένειας των σκίουρων…

ή αλλιώς μια παράδοξη ιστορία καθημερινής τρέλας!

 

Λίγα λόγια για το έργο

Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομακτικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και τη γυναίκα του Άννα- Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού).

Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος.

Στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους τη Βερβερίτσα στη μέση του πουθενά και το μόνο που βρίσκεται κοντά τους είναι το σπίτι της Αινχόνχεν (Ματίνα Νικολάου), όπου ζει με τις αδελφές της: την Αινχόνχεν (Φανή Γεωργακοπούλου) η οποία είναι μουγκή και την Αινχόνχεν (Στέλλα Ρουσάκη) η οποία είναι τυφλή! Θα καταφέρουν να βγουν από το σπίτι ζωντανοί;

Το έργο του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε μετρ της μαύρης κωμωδίας, αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματα των σύγχρονων ζευγαριών και τα μετατρέπει σε ξεκαρδιστικές σκηνές πάνω στο θεατρικό σανίδι.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο-Σκηνοθεσία : Νίκος Μουτσινάς

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη

Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη

Βίντεο: Κάρολος Πορφύρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη

Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος

 

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

 

Τιμές εισιτηρίων: 20 € (Γενική είσοδος), 17 € (Προπώληση)

 

 Προπώληση μέσω viva.gr:

Link:   https://www.viva.gr/tickets/theatre/periodeia/ververitsa/

  

Παραγωγή: PEOPLE ENTERTAINMENT GROUP

Πληροφορίες : 216 800 48 68

 www.people.gr

 

Γραφείο Τύπου :

Email: Κάλλη Μαυρογένη,

e-mail: pressoffice@people.gr  

T. 216 800 48 68,

Κ. +30 694 6124 653

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Ιούνιος

Σαβ 22/6 21:00 Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας - Σαλαμίνα

Κυρ 23/6 21:00 Κατράκειο Θέατρο - Νίκαια

Τρι 25/6 Θέατρο Πέτρας - Πετρούπολη

Τετ 26/6 Βεάκειο Θέατρο - Πειραιάς

Σαβ 29/6 Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου - Παπάγου

 

Ιούλιος

Τετ 4/7 Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων - Τρίκαλα

Παρ 5/7 Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου - Γιάννενα

Σάβ 6/7 Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου - Γιάννενα

Τρι 9/7 Θέατρο Δάσους - Θεσσαλονίκη

Τετ 10/7 Θέατρο Κάστρου Καβάλας - Καβάλα

Πεμ 11/7 Θέατρο Κάστρου Καβάλας - Καβάλα

Παρ 12/7 Ανοιχτό Αμφιθέατρο ΤΕΙ Σερρών - Σέρρες

Κυρ 14/7 Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας - Ορεστιάδα

Δευ 15/7 Κηποθέατρο Εγνατία - Αλεξανδρούπολη

Τρι 16/7 Κηποθέατρο Εγνατία - Αλεξανδρούπολη

Τετ 17/7 Θερινό Δημοτικό Θέατρο - Κομοτηνή

Πεμ 18/7 Δημοτικό Θερινό Αμφιθέατρο - Ξάνθη

Παρ 19/7 Δημοτικό Θερινό Αμφιθέατρο - Ξάνθη

Σαβ 20/7 Θέατρο Αμφίπολης - Αμφίπολη

Δευ 22/7  Υπαίθριο Θέατρο Γιαννιτσών - Γιαννιτσά

Τρι 23/7 Ανοιχτό Θέατρο Συκεών "Μάνος Κατράκης" - Θεσσαλονίκη

Τετ 24/7 Θέατρο Γαβαλιώτισσας - Έδεσσα

Πεμ 25/7 Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης - Κοζάνη

Σαβ 27/7  Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών - Μουδανιά

Κυρ 28/7 Αμφιθέατρο Σίβηρης - Κασσάνδρα

Δευ 29/7 Θέατρο Άλσους Βέροιας - Βέροια

Τρι 30/7 Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης - Κατερίνη

Τετ 31/7 Κηποθέατρο Αλκαζάρ - Λάρισα

 

Αύγουστος

Πεμ 1/8 Κηποθέατρο Αλκαζάρ - Λάρισα

Παρ 2/8 Κινηματοθέατρο ΑΛΕΞ - Πόρτο Ράφτη

Σαβ 3/8 Κινηματοθέατρο ΑΛΕΞ - Πόρτο Ράφτη

Δευ 5/8 Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου - Ζάκυνθος

Τρι 6/8 Προαύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ - Αργοστόλι

Τετ 7/8 Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης - Ληξούρι

Παρ 9/8 Ανοικτό Θέατρο Σοφικού - Κόρινθος

Σαβ 10/8 Θέατρο Κάστρου - Καλαμάτα

Κυρ 11/8 Θέατρο Κάστρου - Καλαμάτα

Κυρ 25/8 Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης - Ηράκλειο

Δευ 26/8 Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης - Ηράκλειο

Τρι 27/8 Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης - Ηράκλειο

Τετ 28/8 Θέατρο "Ερωφίλη" - Ρέθυμνο

Πέμ 29/8 Θέατρο Ανατολικής Τάφρου - Χανιά

Παρ 30/8 Θέατρο Ανατολικής Τάφρου - Χανιά

 

Read More

«Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!...» του Πέτρου Ζούλια | ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

«Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!...» του Πέτρου Ζούλια

Περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα 

 

Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα!...», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Η προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών έφερε αλλεπάλληλες ακυρώσεις κι αλλαγές σε πολλούς δήμους, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πραγματοποίηση μιας πολυδάπανης παραγωγής σαν αυτή να καθίσταται μη βιώσιμη. 

Ζητούμε συγνώμη από όλους τους ανθρώπους που στήριξαν αυτή τη δουλειά.

 

Η παράσταση-φόρος τιμής στον Γιώργο Ζαμπέτα «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!...» σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, η οποία ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία τη σεζόν 2017-2018 στο θέατρο Αλίκη, ταξιδεύει για πρώτη φορά σ’ όλη την Ελλάδα που ακόμη και σήμερα τον κρατά ζωντανό στην ψυχή της.

 

Άλλωστε, τα τραγούδια του Ζαμπέτα θεωρούνται πανελλήνια και διαχρονικά. Δεν είναι τυχαίο πως ο αυτοδημιούργητος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού ευτύχησε ν’ αποκτήσει το μεγαλύτερο φαν κλαμπ της εποχής του: Τη χώρα ολόκληρη.

 

Πρώτη στάση: Κυριακή 30 Ιουνίου στο Αιγάλεω, τη γενέτειρα του μεγάλου δημιουργού.

 

Το «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!...» είναι μια μεγάλη γιορτή. Μια σπάνια σκηνική δημιουργία που παντρεύει το θέατρο με το τραγούδι, το γέλιο με τη συγκίνηση, το παρελθόν με το σήμερα. Μέσα από περιστατικά της προσωπικής ζωής του μεγάλου δημιουργού ξεδιπλώνεται η ιστορία της  νεότερης Ελλάδας.

 

Για το στήσιμο της παράστασης, ο Πέτρος Ζούλιας  βασίστηκε στο βιβλίο της κόρης του Ζαμπέτα, Κατερίνας: «Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω» (εκδ. Άγκυρα), ενώ είχε στη διάθεσή του και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της οικογένειας.

 

 «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γνώρισα τον Πέτρο Ζούλια. Στο πρόσωπό του διέκρινα καθαρότητα ψυχής (…), σεβασμό και αγάπη για τη δουλειά του. Έτσι, χωρίς δισταγμό τον εμπιστεύτηκα και του παρέδωσα το αρχειακό υλικό που είχα για τον πατέρα μου. Πάνω από όλα όμως του κατέθεσα όλες μου τις αναμνήσεις, την ίδια την ψυχή μου!  Έτσι φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα, που με δικαίωσε, πάνω απ΄ όλα όμως δικαίωσε την προσωπικότητα του πατέρα και ανέδειξε το έργο και την εποχή του», σημειώνει η κυρία Κατερίνα Ζαμπέτα.

 

Η διανομή στελεχώνεται από μια εξαιρετική ομάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών: Η Βίκυ Σταυροπούλου υποδύεται την Αργυρώ, τη γυναίκα του Ζαμπέτα, ο Τάσος Χαλκιάς τον πατέρα του, ο Λευτέρης Ελευθερίου τον συνεργάτη του τον Θόδωρο, η Ελένη Καρακάση την αδερφή του, η Χριστίνα Τσάφου τη μητέρα του  και ο Μάκης Πατέλης τον Μπάμπη Βασιλειάδη γνωστό και ως «Τσάντα». Μαζί τους 10 ακόμη ταλαντούχοι ηθοποιών.

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

Ονειρεύτηκα να κάνω μια παράσταση όχι ΓΙΑ, ούτε ΜΕ τον Ζαμπέτα, αλλά μια παράσταση που ο σκηνικός κόσμος να ‘ναι ο ίδιος ο Ζαμπέτας. Η θεατρική αφήγηση να αντανακλά τη γκάμα της προσωπικότητάς του. Να νιώθεις ότι ζυμώνεται μαζί του. Αναγεννάται, σχολιάζεται, οδηγείται από τον ίδιο, τον μεγάλο δημιουργό. Επικοινωνεί τα συναισθήματα, τη φιλοσοφία, την αισθητική, το χιούμορ και την τρέλα του.

Ακολουθεί την ιστορία του και τη μεταπλάθει σε ένα θεατρικό σύμπαν. Παίρνει από τη ζωή και την πραγματικότητα κι ακολουθεί το δρόμο της μυθοπλασίας, έτσι που να αναδείξει το λόγο και την ψυχή του (…).

Η παράσταση ταξιδεύει στην εποχή και στα γεγονότα που τον επηρέασαν. Με την ελευθερία της αναδημιουργίας. Την ελευθερία που τόσο αποζητούσε όταν «έσιαχνε» τα υπέροχα, διαχρονικής αξίας, τραγούδια του. Δανείζεται από το αριστοφανικό μοναδικό χιούμορ του και ακούει πιστά τις πενιές και τη φωνή του.

Πέρασα με τον Ζαμπέτα μήνες, χρόνια. Αν κάτι με δυσκόλεψε πιο πολύ, δεν ήταν αυτό που είπε, αλλά αυτό που δεν είπε. Η φωνή του και οι μελωδίες του πέρασαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Η φωνή του έγινε φωνή μας. Η σιωπή του όμως, πάντα ισχυρή και δυσερμήνευτη, ακόμη με απασχολεί. Μου μιλάει η σιωπή του και με οδηγεί από το γνωστό στο άγνωστο. Από το χθες στο σήμερα. Από το τραγούδι στο θέατρο!

Πέτρος Ζούλιας

 

Ταυτότητα παράστασης

Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα!...

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου

Χορογραφίες: Φώτης Διαμαντόπουλος

Ενορχήστρωση-Μουσική Διδασκαλία: Άκης Δείξιμος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Επεξεργασία-Δημιουργία Βίντεο: Κάρολος Πορφύρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη

Βοηθός Ενδυματολόγου: Χριστίνα Τσουτσουλίγκα

Εταιρεία Παραγωγής: Α.Μ Τεχνηχώρος ΕΕ

Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

 

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της γυναίκας της ζωής του, Τάσος Χαλκιάς, Λευτέρης Ελευθερίου, Χριστίνα Τσάφου, Ελένη Καρακάση, Μάκης Πατέλης. 

 

Παίζουν οι: Αντώνης Βαρθαλίτης, Άκης Δείξιμος, Στεφανία Δράκου, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ιωάννης Κοντέλλης, Χρύσα Κλούβα, Νίκη Λάμη, Δημήτρης Μακρής, Λήδα Μανουσάκη, Ειρήνη Τασούλα, Γιώργος Τσουρουνάκης.

 

Διάρκεια: 110’ χωρίς το διάλειμμα 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

Η περιοδεία ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

 

"Ορέστεια" του Αισχύλου | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

 

Ορέστεια

του Αισχύλου

  

Μια καινοτόμα πρόταση από το Εθνικό Θέατρο: Τρεις σκηνοθέτιδες, η Ιώ Βουλγαράκη, η Λίλλυ Μελεμέ και η Γεωργία Μαυραγάνη, κάνουν την πρώτη τους σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου παρουσιάζοντας σε ενιαία παράσταση την Ορέστεια του Αισχύλου, τη μοναδική σωζόμενη τριλογία του Αρχαίου Δράματος. Η κάθε μια σκηνοθέτης έχει αναλάβει από ένα έργο της τριλογίας δίνοντας τη σκυτάλη στην επόμενη.

 

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

Σκηνικά: Πάρις Μέξης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

 

Αγαμέμνων

Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη

 

Ο Αγαμέμνων, το πρώτο έργο της τριλογίας, είναι η αρχή μιας πολυεπίπεδης θεατρικής σύλληψης που με όχημα το μύθο του Τρωικού πολέμου ρίζωσε στο παρόν που γράφτηκε (την Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.) και από τότε ριζώνει σε κάθε παρόν. Μετά από δέκα χρόνια ο βασιλιάς επιστρέφει από τον τρομερότερο των πολέμων νικητής για να δολοφονηθεί στο σπίτι του από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα. Δέκα χρόνια αναμονής για ένα τέτοιο έγκλημα. Σ’ ένα ποιητικό σύμπαν σαν αυτό, όπου ο άνθρωπος είναι άλυτο αίνιγμα και η ανθρώπινη πράξη δεν συμβαίνει κάτω από άδειους ουρανούς, θύτης και θύμα εναλλάσσουν ρόλους. Την εναλλαγή αυτή παρακολουθεί μια άρχουσα τάξη που σιωπά, ώσπου χάνει τελικά όχι μόνο τη δύναμή της, αλλά και την ίδια την υπόστασή της. Ποιος έχει δικαίωμα στο έγκλημα και από πού αντλεί το δικαίωμα αυτό;

 

Tαυτότητα παράστασης

Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Κοστούμια: Πάρις Μέξης

Κίνηση: Μαρία Σμαγιέβιτς (Maria Smaevich)

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Εφη Χριστοδουλοπούλου

Βοηθός κινησιολόγου: Ειρήνη Κλέπκου

 

Διανομή

Αγαμέμνων: Αργύρης Ξάφης

Κασσάνδρα: Δέσποινα Κούρτη

Κλυταιμνήστρα: Εύη Σαουλίδου

Αίγισθος: Αλέξανδρος Λογοθέτης

Φρουρός: Στέλιος Ιακωβίδης

Κήρυκας: Δημήτρης Γεωργιάδης

 

Χορός ανδρών

Θανάσης Βλαβιανός, Πάρις Θωμόπουλος, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καρδώνης, Κωστής Κορωναίος, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Νταλιάνης, Θέμης Πάνου, Στρατής Πανούριος

 

 

 

Χοηφόροι

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ

 

Το δεύτερο μέρος της Ορέστειας, τοποθετείται χρονικά 10 χρόνια περίπου μετά το τέλος του Αγαμέμνονα. Εδώ χτυπά η αιμάτινη καρδιά της τριλογίας. Το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί για την έλευση του Ορέστη, του νεαρού εκδικητή που οφείλει να ανταποκριθεί στον πανάρχαιο νόμο του καθήκοντος και να ανταποδώσει αίμα στο αίμα. Ο νεκρός πατέρας ζητά εκδίκηση και η παρουσία του στο έργο είναι εξίσου ισχυρή, με διαφορετικό τρόπο φυσικά, όπως και στον Αγαμέμνονα. Το τοπίο στις Χοηφόρους είναι ζοφερό και απειλητικό. Ένα νέο κράτος υπό το  καθεστώς βίας, τρομοκρατίας και φοβικής σιωπής - το ζευγάρι των σφετεριστών, και παράνομων εραστών, που έχει κλέψει με δόλο την εξουσία από τον νόμιμο βασιλιά,   έχει βάψει τα χέρια του με αίμα κι έχει βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι και το χάος.

Ο παλαιός κόσμος έχει φτάσει σε τραγικό αδιέξοδο και έχει χρεοκοπήσει, ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά. Η αποτρόπαιη πράξη που θα διαπράξει ο  Ορέστης  είναι επιβεβλημένη από τους θεούς και το ίδιο το σύμπαν. Η βία επιζητά τη βία και η Ερινύα του πατέρα παραμονεύει. Το λαμπρό φως της νέας Δικαιοσύνης που θα συμφιλιώσει τον παλαιό με τον καινούριο κόσμο που ανατέλλει, βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά και ο δρόμος που θα πρέπει να διανυθεί προς αυτήν την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά επώδυνος. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Η επανάληψη της αποτρόπαιης βίας γίνεται τελετουργία εξαγνισμού μιας ολόκληρης κοινωνίας η οποία θα μεταβεί απ’ το σκοτάδι στο φως.

 

Ταυτότητα παράστασης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Χορογραφία - Σχεδιασμός κίνησης: Μόνικα Έλενα Κολοκοτρώνη

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Κόρπη

Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριτίνα Αστρά

 

Διανομή

Κλυταιμνήστρα: Φιλαρέτη Κομνηνού

Αίγισθος: Γιώργος  Χρυσοστόμου

Ηλέκτρα: Μαρία Κίτσου

Τροφός: Αγορίτσα Οικονόμου

Ικέτης: Βασίλης Καραμπούλας

Ορέστης: Γιάννης Νιάρρος

Πυλάδης: Γιώργος Στάμος

 

Χορός γυναικών

Νατάσα Εξηνταβελώνη, Σοφία Κουλέρα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαίρη Μηνά, Νάνσυ Μπούκλη, Αρετή  Τίλη, Ιώβη Φραγκάτου, Χριστίνα Χριστοδούλου

 

 

Ευμενίδες

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη

 

O Oρέστης είναι στους Δελφούς καταδιωκόμενος από τις Ερινύες. Είναι ικέτης στο ιερό του Απόλλωνα ζητώντας την προστασία του θεού. Ακολουθώντας τις συμβουλές του έρχεται στην Αθήνα όπου προσπέφτει ικέτης στο άγαλμα της Αθηνάς. Οι εξαγριωμένες Ερινύες παρακινημένες από το φάντασμα της Κλυταιμνήστρας τον ακολουθούν.  Η λύση θα δοθεί στον Άρειο Πάγο, το δικαστήριο των Αθηνών. Ο Χορός των Ερινυών και ο Ορέστης θα υπερασπιστούν τα πιστεύω τους. Η ισοψηφία που προκύπτει με την ψήφο της Αθηνάς κηρύσσει αθώο τον Ορέστη ο οποίος εξυμνεί την Πόλη των Αθηνών και διακηρύσσει ότι στο εξής συμμαχία ακατάλυτη θα δένει την πατρίδα του με την Αθήνα. Η Αθηνά καθιερώνει τιμές για τις Ερινύες και τις ανακηρύσσει αγαθοποιές θεότητες, δηλαδή Ευμενίδες. 

Η τριλογία κλείνει τον κύκλο της με την αποκατάσταση της ισορροπίας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα συμφιλίωσης, σε μια τραγική σύγκρουση που ο άνθρωπος δεν μπορεί να δώσει λύση.  Η κρίση αυτή έρχεται λίγο μετά το 462 όταν με τη μεταβολή του πολιτεύματος είχε μεταφερθεί στον Άρειο Πάγιο η δικαιοπραξία των φονικών υποθέσεων. 

 

Ταυτότητα παράστασης

Σύμβουλος Δραματουργίας: Δημοσθένης Παπαμάρκος  

Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Νικολάου

Μουσικός σχεδιασμός: Χάρης Νείλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ράνια Κελαϊδίτη

Βοηθός σκηνοθέτη, σκηνογράφου και ενδυματολόγου: Λίλη Κυριλή

 

Διανομή (αλφαβητικά)

Ναζίκ Αϊδινιάν, Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλλα Βογιατζάκη, Κατερίνα Καραδήμα, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Εμμανουέλα Μαγκώνη, Νίκος Μάνεσης, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Αγγελική Παπαθεμελή, Μαριάμ Ρουχάτζε, Τζωρτζίνα Τάτση

  

Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), 210 8938112, greekfestival.gr και στα Public. Ομαδικές κρατήσεις: 210 7001468

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

28 & 29 Ιουνίου Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 

12 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης Αγαμέμνων 

13 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης Χοηφόροι, Ευμενίδες

2 Αυγούστου, Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων Αγαμέμνων

3 Αυγούστου, Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων Χοηφόροι, Ευμενίδες

26 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους Αγαμέμνων

27 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους Χοηφόροι, Ευμενίδες

1 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα, Ορέστεια (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες)

20 Σεπτεμβρίου, Βύρωνα, Θέατρο Βράχων Αγαμέμνων

 

21 Σεπτεμβρίου, Βύρωνα, Θέατρο Βράχων Χοηφόροι, Ευμενίδες

Read More

"Ικέτιδες" του Ευριπίδη | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

 

Ικέτιδες

του Ευριπίδη

  

Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με μια εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη για τον πόλεμο, τους νεκρούς του, την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και τη γυναικεία αντοχή.

Οι Ικέτιδες του Ευριπίδη είναι ένα έργο-εγκώμιο των Αθηνών, του δημοκρατικού πολιτεύματος και των χρηστών ηγετών και πολιτών, βαθιά ανθρώπινο και οξυδερκές μέσα στους αιώνες.

 

53 χρόνια μετά το μοναδικό της ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο (1966) σε σκηνοθεσία του Τάκη Μουζενίδη και 39 χρόνια από την πρώτη παράσταση του ΘΟΚ στην Επίδαυρο (1980) σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους, η τραγωδία σκηνοθετείται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινό, σε ένα εγχείρημα που στηρίζεται στη συνεργασία των καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για την παράσταση ανατέθηκε η μετάφραση στον ποιητή Γιώργο Κοροπούλη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο διεθνώς διακεκριμένος Κύπριος σκηνογράφος Γιώργος Σουγλίδης. Τη μουσική σύνθεση ανέλαβε ο Αγγελος Τριανταφύλλου, τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου, τη χορογραφία ο Φώτης Νικολάου και τη μουσική διδασκαλία η Μελίνα Παιονίδου.

 

Οι μητέρες των Αργείων στρατηγών που έχασαν τη ζωή τους στη Θήβα πολεμώντας στο πλάι του Πολυνείκη προσπέφτουν Ικέτιδες στον βωμό της Δήμητρας στην Ελευσίνα.  Μαζί τους ο βασιλιάς του Άργους Άδραστος ο οποίος ήταν και αρχηγός της επίμαχης εκστρατείας. Ζητούν τη βοήθεια του βασιλιά της Αθήνας Θησέα γιατί οι Θηβαίοι κρατούν τους νεκρούς και δεν επιτρέπουν την ταφή τους παραβιάζοντας το έθος των Ελλήνων.

Ο Θησέας ανταποκρινόμενος στο δίκαιο αίτημα ετοιμάζεται να στείλει μήνυμα στον βασιλιά της Θήβας Κρέοντα όμως τον προλαβαίνει η άφιξη Θηβαίου Κήρυκα που φέρνει το δικό του μήνυμα στον Αθηναίο βασιλιά:  Του ζητά να διώξει τον Άδραστο και τις μητέρες διαφορετικά θα τους επιτεθούν.

Ο Θησέας οδηγεί τον στρατό της Αθήνας ενάντια στους Θηβαίους και φέρνει στην Ελευσίνα τους νεκρούς στρατηγούς όπου και τους καίουν προσφέροντάς τους τις πρέπουσες τιμές. Η Ευάδνη σε ένα παραλήρημα ορμά στη φωτιά και καίγεται μαζί με τον άνδρα της Καπανέα. Μητέρες και παιδιά παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής με τις στάχτες των αγαπημένων τους.

Η τραγωδία γραμμένη το 422 π.Χ. φέρει τον απόηχο της μάχης στο Δήλιο το 424 π.Χ., δύο χρόνια πριν, όταν οι Θηβαίοι -σύμμαχοι της Σπάρτης- νίκησαν τους Αθηναίους και δεν τους άφηναν για μέρες να πάρουν και να θάψουν τους νεκρούς τους.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Κοροπούλης

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Σουγλίδης

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Χορογραφία: Φώτης Νικολάου

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτης: Βασίλης Ανδρέου

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Μυρτάλη

Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Μαρία Καλαμαρά

Δραματολόγος: Ειρήνη Μουντράκη

 

Διανομή

Μητέρες Αργείων στρατηγών

Άννα Γιαγκιώζη

Άνδρη Θεοδότου

Κόρα Καρβούνη

Τζίνη Παπαδοπούλου

Αγλαΐα Παππά

Μαρία Σαββίδου

Κωνσταντίνα Τάκαλου

Τάνια Τρύπη

Νιόβη Χαραλάμπους

 

Αίθρα: Κάτια Δανδουλάκη

Θησέας: Άκης Σακελλαρίου

Άδραστος: Χρήστος Σουγάρης

Κήρυκας: Χάρης Χαραλάμπους

Άγγελος: Ανδρέας Τσέλεπος

Ευάδνη: Κατερίνα Λούρα

Ίφις: Θοδωρής Κατσαφάδος

 

Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

 

Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), 210 8938112, greekfestival.gr και στα Public. Ομαδικές κρατήσεις: 210 7001468

 

Πληροφορίες για τα Μ.Μ.Ε.  210 5288164, 210 5288196

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

5-6 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

11-14 Ιουλίου, Λευκωσία, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄

17-18 Ιουλίου, Λεμεσός, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

20 Ιουλίου, Λάρνακα, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο

30 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους

2 Σεπτεμβρίου, Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο

11 Σεπτεμβρίου, Κορωπί, Θέατρο Δεξαμενής

 

15 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο

Read More

ΚΘΒΕ: «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

  

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του  Κρατικού  Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019.

 

Η παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ το καλοκαίρι του 2019 σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, σε νέα μετάφραση  Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 3 & 4 Ιουλίου (Θέατρο Δάσους ), ενώ θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 19 & 20 Ιουλίου.

 

Η Ανθή Ευστρατιάδου που τιμήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2016 θα ερμηνεύσει το ρόλο της Ιφιγένειας. Ο  Γιώργος Γλάστρας τον Αγαμέμνονα, η Μαρία Τσιμά την Κλυταιμήστρα, ο Γιώργος Καύκας τον Πρεσβύτη, ο Νικόλας Μαραγκόπουλος τον Μενέλαο, ο Χρίστος Στυλιανού τον Αγγελιοφόρο και ο Θανάσης Ραφτόπουλος τον Αχιλλέα.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η τραγωδία Ιφιγένεια η εν Αυλίδι γράφτηκε στην αυλή του βασιλιά της Μακεδονίας Αρχέλαου, στα χρόνια 408-406 π.Χ., λίγο πριν από τον θάνατο του Ευριπίδη. Αποτελεί μία από τις πέντε τραγωδίες του με θέμα από τον Τρωικό κύκλο, και μαζί με τις Βάχκες είναι τα δύο τελευταία δράματά του. Παραστάθηκε στα Μεγάλα Διονύσια μετά τον θάνατό του, από τον Ευριπίδη τον Νεότερο (γιό ή ανιψιό του μεγάλου τραγικού) και απέσπασε το πρώτο βραβείο.

 

Η τραγωδία εστιάζει στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, ώστε να μπορέσει να σαλπάρει για την Τροία ο ελληνικός στόλος, που έχει ακινητοποιηθεί λόγω άπνοιας στην Αυλίδα. Αυτό είναι το θέλημα της θεάς Άρτεμης, όπως  αποκαλύπτει με τον χρησμό του ο μάντης Κάλχας. Έτσι, ο Αγαμέμνονας καλεί την Ιφιγένεια στην Αυλίδα, με το πρόσχημα του γάμου της με το πρωτοπαλίκαρο των Αχαιών, τον Αχιλλέα, προτού αναχωρήσουν για τον πόλεμο. Παρά το φρικτό δίλημμα που αντιμετωπίζει, αφού καλείται να επιλέξει μεταξύ της κόρης και της πατρίδας του, ο Αγαμέμνονας υπακούει στην «ανάγκη» και αποφασίζει να προχωρήσει στη θυσία, αγνοώντας τις ικεσίες της Κλυταιμήστρας, της Ιφιγένειας, του Αχιλλέα, ακόμα και του ίδιου του Μενέλαου. Η ευγενική Ιφιγένεια τελικά συμφιλιώνεται με την τραγική μοίρα της και αποδέχεται να θυσιαστεί υπέρ πατρίδας. Στο τέλος του έργου, ένας αγγελιοφόρος ανακοινώνει στην Κλυταιμήστρα ότι η Ιφιγένεια εξαφανίστηκε από τον βωμό προτού δεχτεί το θανάσιμο χτύπημα.

Σ΄ αυτό το κορυφαίο δράμα του, όπου οι χαρακτήρες εξελίσσονται από επεισόδιο και σε επεισόδιο, ο Ευριπίδης, βαθιά σοφός και ώριμος, αναδιευθετεί το επικό υλικό και, απευθυνόμενος στους διχασμένους Έλληνες της εποχής του, γίνεται ο κήρυκας της φιλοπατρίας.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

O Ευριπίδης, στο τέλος της ζωής του, μας δίνει ένα έργο μεταπτώσεων και συνεχόμενων διλημμάτων, έμπλεο ειρωνείας και αναπάντεχων κωμικών στιγμών.

Εμποτισμένο από την ατμόσφαιρα της εποχής του, με την Αθηναϊκή δημοκρατία να παραπαίει και την ήττα στον Πελοποννησιακό πόλεμο να πλησιάζει, το έργο αποτυπώνει έναν κόσμο όπου η πίστη στον ηρωισμό και τις πατριαρχικές αξίες έχει κλονιστεί. Έναν κόσμο στον οποίον ο όχλος ανάγεται σε πρωταγωνιστή της δράσης, την ίδια στιγμή που οι ήρωες, ασταθείς, γεμάτοι αδυναμίες και με συνεχείς αλλαγές γνώμης, κατακρημνίζονται. Γίνονται δηλαδή τόσο ανθρώπινοι, που ξενίζουν. Μόνες σταθερές, σε έναν κόσμο μεταβατικό,  παραμένουν ο αγώνας για την εξουσία, η αναπόδραστη ανάγκη που συντρίβει ζωές και ο ασύμπτωτος χρόνος των καλών προθέσεων, που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφές. Η Αθήνα δεν έχει πια το ηθικό έρεισμα ότι διεξάγει έναν πόλεμο αμυντικό ή εναντίον βαρβάρων. Παρόλα αυτά, το αίτημα της ομοψυχίας είναι κυρίαρχο και πρέπει να επικρατήσει.

 

Όμως η  θυσία της Ιφιγένειας δεν είναι επιβεβλημένη. Οι Αργείοι έχουν την επιλογή και να μην ξεκινήσουν για την Τροία. Ο Ευριπίδης δημιουργεί μία ηρωίδα που αποφασίζει τη θυσία της, υπό από το βάρος της ανάγκης. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια ρομαντική αυτοθυσία, ούτε με ένα μονοδιάστατο πατριωτικό δράμα, αλλά με μια περίπτωση διαρκούς πάλης και ανισορροπίας, μια ιστορία ανατροπών, που θέτει τις βάσεις του μελλοντικού αιτήματος ενός ιδανικού ανθρώπου, όπου οι κοινωνικές απαιτήσεις δεν θα τον συντρίβουν, αλλά θα συμπορεύονται με την ελευθερία της σκέψης, της βούλησης και του προσωπικού καλού.

 

Μέχρι τότε, οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν πού πραγματικά βρίσκονται, αλλά θα συνεχίζουν να οραματίζονται πού θέλουν να φτάσουν.

Γιάννης Καλαβριανός

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου

Mουσική σύνθεση-Μουσική διδασκαλία-Ηχητικός σχεδιασμός: Θοδωρής Οικονόμου

Kίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

A’ Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Μπεζίκη

Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Xάρης Πεχλιβανίδης

Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ελίνα Ευταξία, Isabela Tudorache

Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου

Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren, Μαρία Λαζαρίδου

*Βοηθός σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Σοφία Τσιριγώτη

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας (Αγαμέμνων), Ανθή Ευστρατιάδου (Ιφιγένεια),  Γιώργος Καύκας (Πρεσβύτης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Αχιλλέας), Χρίστος Στυλιανού (Αγγελιοφόρος), Μαρία Τσιμά (Κλυταιμήστρα).

 

Χορός: Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Αίγλη Κατσίκη, Λήδα  Κουτσοδασκάλου, Μαρία Κωνσταντά, Αλεξία Μπεζίκη, Ζωή Μυλωνά, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Κατερίνα Παπαδάκη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

 

Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Χουντής

 

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη

Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους (5ο Φεστιβάλ Δάσους)

Τετάρτη 3 & Πέμπτη 4 Ιουλίου

Επίδαυρος, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου)

Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Ιουλίου

  

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΑΣΟΥΣ & ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10€

Τιμή προπώλησης: 12€

Κανονικό εισιτήριο: 15€

Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10€

Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8€

ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8€

Άνεργοι: Δωρεάν (20 θέσεις ανά παράσταση για τις παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους και στο Βασιλικό Θέατρο)

 

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 45€

Α΄ ΖΩΝΗ: 40€

Β΄ ΖΩΝΗ: 20€

Β΄ ΖΩΝΗ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 13€  *Ισχύει και για τους κατόχους της Ευρωπαϊκής κάρτας Νέων.

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 8€ 

ΑΜΕΑ/ΑΝΕΡΓΟI: 5€ (Στο Άνω Διάζωμα με την επίδειξη της σχετική κάρτας)

Για Oμαδικές κρατήσεις (άνω των 21 ατόμων) έκπτωση 20% στην αρχική τιμή των εισιτηρίων ( Ισχύει  για Β’ Ζώνη & Άνω Διάζωμα).

 

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

 

Read More

TOC TOC του Laurent Baffie | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

Καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

TOC TOC του Laurent Baffie

#Αγάπη_ρε...

 

Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος

 

Μετά την θριαμβευτική πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η θρυλική…ψυχοθεραπευτική κωμωδία TocTocτου LaurentBaffieσε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου, ξεκινάει μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!!! Ο Κώστας Σπυρόπουλος και η «παλιά φρουρά»Δημήτρης Σταρόβας και Νίκος Πολυδερόπουλος υποδέχονται στο θίασο τρείς «καινούριες» γυναίκες: την Ναταλία Δραγούμη, την Φωτεινή Ντεμίρη και την Αποστολία Ζώη!!! Ανανεωμένος και πανέτοιμος ο νέος θίασος του TocTocυπόσχεται περισσότερο γέλιο και μεγαλύτερες συγκινήσεις για να πάρει την «ψήφο εμπιστοσύνης» απ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας!!! 

Η επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία ανέβηκε πρώτη φορά το 2013 στο θέατρο Ήβη,όπου και παίζεται μέχρι σήμερα!!! Αποδομώντας τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, τα λεγόμενα «τικ», η παράσταση …ψυχαγωγεί…συγκινεί και χαρίζει άφθονο γέλιο…σε ψυχοθεραπευόμενους και ψυχοθεραπευτές…μέσα από τον μόνο δρόμο που μας «έμεινε» τον δρόμο της αγάπης!!! Αγάπη ρεεεεεεεε…θα φωνάζουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης!!! Μόνο αγάπη ρεεεεεεεε!!!!

 

 

Υπόθεση

 

Ο ΟμάρΤαριφ (Κώστας Σπυρόπουλος)ή Βilldabή αλλιώς Βασίλης Δαμπάογλου το τρελό Παόκι απ’ την Θεσσαλονίκη,με ανανεωμένο πλατίνα μαλλί, κατεβαίνει με το ταξί του στην Αθήνα, να συναντήσει το γιατρό! Ιδεοψυχαναγκασμός του η αριθμομανία.

 

Ο Φώτης Σταθάκης (Δημήτρης Σταρόβας) έρχεται  με το σύνδρομό του, το "Jill de la Turret"...μπινελικώνει και γαυγίζει !!! Τα γαυγισματάκια του "βγαίνουν" σε καταστάσεις στρες, ο Φώτης είναι πολυτάλαντος και έχει εκατό ειδικότητες!

 

Η Λαρισαία Νίτσα (Ναταλία Δραγούμη)από το Σβετλανίτσα…κατάγεται από την Λευκορωσία, αλλά είναι παντρεμένη με Λαρισαίο! Με το βαλιτσάκι-οπλοστάσιο καθαρίζει, απολυμαίνει ό,τι βρει μπροστά της και χτυπάει μικρόβια και ιούς ανελέητα!

 

Η Άννα Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα (Φωτεινή Ντεμίρη), θεούσα πάντα, δεν λέει ότι έρχεται στο γιατρό για την ίδια και τα τικ της, αλλά για μια φίλη, που δεν μπορεί να μετακινηθεί. Επικαλείται ακόμα όλους τους αγίους και τις ιδιότητες αυτών, ενώ όταν ακούει τα γαλλικά του "Ζαν Λουι" Φώτη, αρχίζει και τα ξόρκια!

 

Η ΛίληΠαπαγεωργοδημητρομανωλάκη (Αποστολία Ζώη) επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή ό,τι λέει πάντα 2 φορές και “κάποιες φορές” επαναλαμβάνει την τελευταία λέξη ή συλλαβή. Σύνδρομό της η παλιλαλία!

 

Ο Μπάμπης Γραμμένος (Νίκος Πολυδερόπουλος) έρχεται με το μηχανάκι του... δεν πατάει πάνω σε γραμμές, τραυλίζει όταν τις βλέπει και έχει ένα μεγάλο θέμα με τη συμμετρία!

 

Όλοι αυτοί, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντώνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία. Ο γιατρός όμως λείπει και όπως συνεχώς ενημερώνει τους ασθενείς η βοηθός του, προσπαθεί να έλθει και όλο κοντεύει και όλο όμως αργεί.

 

Οι ήρωές μας περιμένουν και όσο περιμένουν κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε grouptherapy αυτοδίδακτο ελλείψει ιατρού, τα αποτελέσματα του άκρως απρόσμενα και ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά.

 

TOC TOC Μία παράσταση... ψυχοθεραπεία!!!

 

Παίζουν:

Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας,

Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος,

Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη, Εβελίνα Καραπάνου.

 

Συντελεστές:

Διασκευή - Απόδοση Κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος - Κατερίνα Μπέη

Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου– Στεφανία Λυμπεροπούλου

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Φωτογράφος:Μανώλης Χιώτης

Μακιγιάζ:MakeupLabbyYiannisMarketakis

VideoArt:ΔημήτρηςΖόγκας

Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κατσόγιαννος

Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη:Εβελίνα Καραπάνου

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς

Παραγωγή: Κάππα Σίγμα productions

Δημόσιες Σχέσεις - Προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα 6942065888, mdroutsa@gmail.com

Οργάνωση Περιοδείας: Χρόνος-Δράσεις πολιτισμού,Τηλ.2102922057, xronos.dp@gmail.com

 

Το τραγούδι της παράστασης «Αγάπη ρε...» ερμηνεύει ο Πάνος Κιάμος σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Νίκου Γρίτση

 

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος €20

Εκπτωτικό €15 (Φοιτητές, Ανέργων, ΑμεΑ)

 

Προπώληση στα επιλεγμένα σημεία των Φεστιβάλ

Ηλεκτρονική Προπώληση: Viva.gr

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

Ιούνιος 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΞΑΝΘΗ-ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ

 

Ιούλιος

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΄΄Δ.ΚΙΝΤΗΣ΄΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ALEX THEATER-ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ ΄΄ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ΄΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ''ΕΛΛΗΝΙΣ''

ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΙΓΙΟ-Υπαίθριο Θέατρο Αιγιαλείας Γ. Παππάς

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων  7ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

 

Αύγουστος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΒΟΛΟΣ - ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ VICTORIA ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ, ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ- ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ - 27o Φεστιβάλ Κασσάνδρας - 2019

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ (ΦΟΡΤΕΤΖΑ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΧΑΝΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ-Θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- Ανοιχτό Θέατρο Β. Γεωργιάδης

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΑΦΗΝΑ  ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ

 

Σεπτέμβριος

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

 

Read More

"Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής" του Μολιέρου | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

«Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ»

του Μολιέρου

 

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

 

Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του, που θα περιοδεύσει μαζί του σε μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες.

          Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Κατράκειο Θέατρο, ενώ στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.

 

Το έργο:

Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να θέλει να παντρέψει την κόρη του, Ανζελίκ, με γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα. Ο αδελφός του, όμως, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν από τις φαντασιοπληξίες του και ταυτόχρονα να τον οδηγήσουν να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπά και του είναι πιστός.

 

Ο Μολιέρος μέσα από τη συγκεκριμένη κωμωδία ασκεί με οξυδέρκεια κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι. Τέλος, κριτικάρει έντονα την τσαρλατάνικη ιατρική της εποχής του. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Μολιέρος ερμήνευσε το ρόλο του Αργκάν και στην τέταρτη παράσταση του έργου, στις 17 Φεβρουαρίου 1673, κατέρρευσε με το κλείσιμο της αυλαίας, για να πεθάνει λίγο αργότερα σπίτι του.

 

 

Συντελεστές:

Μετάφραση-Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Χορογραφίες-Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Βοηθός χορογράφος: Δημόκριτος Σηφάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης

Παραγωγή: ΤΑΓΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης (Αργκάν), Μυρτώ Αλικάκη (Μπελίν), Τάκης Παπαματθαίου

(Μπεράλντ), Τάσος Γιαννόπουλος (κος Ντιαφουαρύς), Αντίνοος Αλμπάνης (Τομά Ντιαφουαρύς), Λαέρτης Μαλκότσης (Μπονφουά), Ιωάννα Ασημακοπουλου

(Τουανέτ),  Νεφέλη Κουρή  (Ανζελίκ), Ρένος Ρώτας (Κλεάντ), Θάλεια Σταματέλου (Λουιζόν),  Χάρης Χιώτης (κος Πυργκόν), Βαγγέλης Κυπαρίσσης (κος Φλεράν).  

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Viva.gr

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας & προβολής:

Μαρένα Καδιγιαννοπούλου (6972 303 800)

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας εκτός Αττικής:

Μαργαρίτα Σίσιου (6979 222 214)

 

Γραφείο παραγωγής:

210 82 21 250

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΤΕΤ. 03/07 ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ

ΠΕΜ. 04/07 ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΡ. 05/07 ΒΕΑΚΕΙΟ

ΣΑΒ. 06/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΤΡ. 09/07 ΘΕΡ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΕΤ. 10/07 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΠΕΜ. 11/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΑΡ.12/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ ΦΡΟΝΤΖΟΣ -ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΑΒ. 13/07 ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ- ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΥΡ. 14/07 ΔΗΜ. ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ -ΠΡΕΒΕΖΑ

ΔΕΥ. 15/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΟΚΑ

ΤΕΤ. 17/07 ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΕΜ. 18/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ -ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΠΑΡ. 19/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ - ΛΑΡΙΣΑ

ΣΑΒ. 20/07 ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ -ΒΟΛΟΣ

ΚΥΡ. 21/07 ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ Δ. ΚΙΝΤΗΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΤΡ. 23/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΕΤ. 24/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΠΕΜ. 25/07 ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ - ΧΑΝΙΑ 

ΠΑΡ. 26/07 ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ ΦΟΡΤΕΤΖΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ

ΚΥΡ. 28/07 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝ

ΔΕΥ. 29/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ - ΜΟΥΔΑΝΙΑ

ΤΡ. 30/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ - ΞΑΝΘΗ

ΤΕΤ. 31/07 ΑΡΧ. ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΕΜ. 01/08 ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΡ. 02/08 ΘΕΡ. ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ -ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΣΑΒ. 03/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗ - ΣΙΒΗΡΗ

ΚΥΡ. 04/08 ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ - ΔΕΛΦΟΙ

ΔΕΥ. 05/08 ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΑΤΡΑ 

ΤΡ. 06/08 ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΑΤΡΑ 

ΤΕΤ. 07/08 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ - ΟΙΝΙΑΔΕΣ

ΠΕΜ. 08/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ - ΚΑΒΑΣΙΛΑ

ΣΑΒ. 10/08 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ 

ΚΥΡ. 11/08 ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΔΕΥ. 12/08 ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞ - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΤΡ. 13/08 ΥΠ. ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΑΙΓΙΟ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΥΡ. 01/09 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ 

ΔΕΥ. 02/09 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Δ) - ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΤΡ. 03/09 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Δ) - ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΤΕΤ. 04/09 ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΣΕΡΡΕΣ

ΠΕΜ. 05/09 ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΑΡ. 06/09 ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ - ΒΥΡΩΝΑΣ 

ΚΥΡ. 08/09 ΔΗΜ. ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 

ΔΕΥ. 09/09 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΡ. 10/09 ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ 

ΠΑΡ. 13/09 ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

"Τρεις Φόνοι... καμιά Κηδεία" | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

«ΤΡΕΙΣ ΦΟΝΟΙ ΚΑΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ»

Μια απρόβλεπτη κωμωδία

                                                           

Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επισκέπτονται μέσα σε έναν χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών – Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά – το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους.

                                                           

Μια κωμωδία γεμάτη σασπένς, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστα Αποστολάκη), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρο Πούλη), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη).

                                                           

Μέσα στις έντονα χιουμοριστικές καταστάσεις αυτής της παράλογης φάρσας, παρακολουθούμε τις τρεις, γεμάτες γκάφες, απόπειρες φόνου που σχεδιάζουν οι ήρωες ανά δύο, προκειμένου να σκοτώσουν τον τρίτο χαρακτήρα. στην πρώτη σκηνή, η σύζυγος και ο εραστής της επιχειρούν να σκοτώσουν το σύζυγο, επειδή είναι εμπόδιο στη σχέση τους στη δεύτερη σκηνή, η σύζυγος συμμαχεί με το σύζυγό της για να δολοφονήσουν τον εραστή, επειδή αποκαλύφθηκε ότι της ήταν άπιστος. Στην τρίτη σκηνή, ο σύζυγος και ο εραστής, αισθανόμενοι προδομένοι και εξαπατημένοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τη σύζυγο.

                                                           

Αλλά αυτή η απόπειρα, θα αποτύχει, όπως και οι προηγούμενες δύο, ή όχι;

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Κώστας Αποστολάκης Κατερίνα Μπιλάλη Και ο Σπύρος Πούλης

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά: Νατάσα Παπαστεργίου

Κοστούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου

Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

                                                           

Δημόσιες σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα Email: mdroutsa@gmail.com Τηλ:6942065888

                                                           

Ώρα έναρξης 21:30

Διάρκεια : 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

                                                           

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€ Παιδικό-φοιτητικό-ΑΜΕΑ-ανεργίασ : 12€

                                                           

Προπώληση από 10 €  στο Viva.gr

Στο πρόγραμμα της περιοδείας ενδέχεται να έχει αλλαγές.

 

Υπεύθυνοι παραγωγής:

Δημήτρης Φωτόπουλος 6984380026

Βάσω Δούκα 6908228704

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6: ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΕΙΟ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6: ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΒΟΛΟΣ

ΤΡΙΤΗ 25/6: ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΚΑΖΑΡ», ΛΑΡΙΣΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6: ΑΡΙΔΑΙΑ ΘΕΑΤΡΟ «ΔΑΣΑΚΙ»

ΠΕΜΠΤΗ 27/6: ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6: ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6: ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΥΝΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7: ΘΕΑΤΡΑΚΙ «ΝΗΣΙΔΑ» ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

ΤΡΙΤΗ 2/7: ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΑΒΑΛΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7: ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ, ΣΕΡΡΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΕΓΝΑΤΙΑ», ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7: ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/7: ΧΙΟΣ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΜΗΝΑ «Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

ΤΡΙΤΗ 9/7: ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/7: ΝΙΚΑΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 16/7: ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ (ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑΣ) ΡΕΘΥΜΝΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7: ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ, ΧΑΝΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18/7: 3° ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7: ΑΛΣΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ, ΣΗΤΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7: ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/7: ΠΛΑΖ ΕΟΤ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/7: ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/7: ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/7: ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ΙΟΣ

Read More

"Πήτερ Παν" | Μαγικές Σβούρες" | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

Οι  μαγικές σβούρες  και η Marossoulis Productions  παρουσιάζουν

σε διασκευή-σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη

J.M. Barrie     « Πήτερ Παν »

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2019

 

«Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από ένα ...»

 

Η παράσταση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη τον χειμώνα που μας πέρασε, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Μια θεατρική πανδαισία  για όλα τα παιδιά και για όσους δεν ξέχασαν το «παιδί »μέσα τους . Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών , σκηνοθετεί αυτή την θαυμάσια , εφευρετική, εναέρια θα μπορούσαμε να πούμε , παραγωγή των « μαγικών σβουρών » που φέτος γιορτάζουν τα 15  χρόνια τους στο Θέατρο για Παιδιά και συμπράττουν με τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη .

Πρόκειται για μια σύγχρονη , δυναμική , μαγευτική ,φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie, που μας οδηγεί σε μια Χώρα του Ποτέ που θα μπορούσε να είναι καλά κρυμμένη στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης  .Η Χώρα του Ποτέ  είναι το Τώρα .

Πρόκειται για  ένα εφευρετικό παιχνίδι και μια  μαγεία ορατή στον καθένα. Η Χώρα του Ποτέ  είναι μια παιδική χαρά περιπέτειας, όπου τα χαμένα παιδιά  ζουν σήμερα με αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους.

 

Η Υπόθεση

Στο σπίτι της Οικογένειας Ντάρλιγκ ,ο κύριος και η κυρία Ντάρλιγκ ζουν μαζί με τα τρία τους παιδιά ,τη Γουέντυ ,τον Τζον και τον Μάικλ τα οποία φροντίζει η νταντά Νανά ,ένας σκύλος. Η Νανά ο  σκύλος – γκουβερνάντα ξέρει τα πάντα καλύτερα από τον καθένα .Η κυρία Ντάρλιγκ είναι εκεί για όλους ,η μητέρα που θα ήθελαν να έχουν όλα τα παιδιά .

Μια νύχτα σαν όλες τις άλλες, αλλά  που δεν έμοιαζε με καμιά, όλα ανατρέπονται. Εμφανίζεται ο Πήτερ Παν μαζί με την νεράιδά του την Τίγκερ Μπελ.Ο Πήτερ Παν , αρχηγός των Χαμένων Παιδιών , έχει χάσει επαφή με τη σκιά του . Η Γουέντυ τον βοηθά στην επανασύνδεση. Σε αντάλλαγμα, την προσκαλεί ,μαζί με τα μικρότερα αδέρφια της Τζον και Μάικλ  στη Χώρα του Ποτέ . Εκεί τους περιμένουν ,μαζί με την Τίγκερμπελ ,τα Χαμένα Παιδιά ,η Τάιγκερ Λίλη η Ινδιάνα ,οι Γοργόνες αλλά και ο εκδικητικός Κάπτεν Χουκ με τους Πειρατές του.

Μια αναταραχή μαγείας, φαντασίας  και μουσικής θα ακολουθήσει.Ο Πήτερ Παν είναι το αγόρι που φοβάται να μεγαλώσει . Τα Χαμένα Παιδιά ,θα μπορούσαν να είναι τα σημερινά ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν τους  γονείς τους .Ζουν στη Χώρα του Ποτέ που  είναι ένας ερειπωμένος χώρος. Η Τάιγκερ Λίλη , μια άγρια Ινδιάνα , περιβάλλεται από τους Ινδιάνους της φυλής της  και μας θυμίζει τη ζωή την αθώα και την επαφή με τη φύση  . Και αυτός ο Χουκ είναι μια πολύ τρομακτική δημιουργία που δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την εκδίκηση ( μεγάλωσε κι αυτός χωρίς μαμά ) . Μόνος ,χωρίς αγάπη, οδεύει προς το φόβο του, τον  Κροκόδειλο ,  με αξιοθαύμαστο σθένος.

Οι γονείς Ντάρλιγκ  στο τέλος «αγκαλιάζουν » τα Χαμένα  Παιδιά .

Ένα έργο που  θα ήθελε να μιλήσει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη έγνοια και μέριμνα  προς τα παιδιά , αλλά ακόμη θίγει  σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη και τον παιδικό  πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης .

Αυτή η παράσταση δεν είναι απλώς μια μεγάλη περιπέτεια - είναι η ίδια η ζωή .

 

Συντελεστές:   

Διασκευή –Σκηνοθεσία              :  Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά –κοστούμια                   : μαγικές σβούρες

Kίνηση                                           : Χριστίνα Σουγιουλτζή-Αντιγόνη Λινάρδου (από την ομάδα Κι όμως κινείται )

Ενορχήστρωση                            :  Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική Επιμέλεια                   :  Δημήτρης Αδάμης

Διδασκαλία τραγουδιών          :  Ιωάννα Εμμανουήλ

Μάσκες – Κατασκευές              : Ιφιγένεια Κωφού

Φωτισμοί                                     : Γιώργος Φωτόπουλος

Βοηθοί Σκηνοθέτη                     : Ειρήνη Καλογεροπούλου- Ρενάτα Τσιούλου,

Παραγωγή                                   :  μαγικές σβούρες – Επιχειρήσεις Μαροσούλη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης , Μικές Γλύκας, Ντέπυ Μοράρη ,Νεφέλη Οικονόμου,  Τάσος Ράπτης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος , Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα

 

Με την φροντίδα της Ελεονώρας Μελέτη .

Ο   « Πήτερ Παν  » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .Διάρκεια :80΄

Γενική είσοδος στο Θέατρο : 12 ευρώ    Προπώληση 10 ευρώ,

 άνεργοι και ευπαθείς ομάδες  8 ευρώ στην είσοδο του Θεάτρου 

 Ηλεκτρονική προπώληση Viva.gr  

Πληροφορίες - κρατήσεις  στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988  

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

20/6     Πέμπτη    ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

1/7   Δευτέρα         ΑΡΤΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

2/7   Τρίτη               ΙΩΑΝΝΙΝΑ –ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ. ΦΡΟΝΤΖΟΣ

3/7   Τετάρτη          ΚΕΡΚΥΡΑ –ΘΕΑΤΡΟ «Ρ.ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ»- ΜΟΝ ΡΕΠΟ

4/7     Πέμπτη          ΑΓΡΙΝΙΟ – ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣ

10/7   Τετάρτη          ΡΟΔΟΣ – ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ

12/7   Παρασκευή      ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ –ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

22/7   Δευτέρα        ΣΑΜΟΣ – ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ- ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

23/7   Τρίτη             ΣΑΜΟΣ  –  ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

24/7   Τετάρτη        ΧΙΟΣ- ΘΕΑΤΡΟ «Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» ΚΑΣΤΡΟΜΗΝΑ

26/7    Παρασκευή        ΜΥΤΙΛΗΝΗ –ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

28/7 Κυριακή          ΛΙΜΑΝΙ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

31/7  Τετάρτη         ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ  ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΟΚΑ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1/8    Πέμπτη        ΛΕΥΚΑΔΑ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΝΕΥΜ.ΚΕΝΤΡΟΥ

2/8    Παρασκευή      ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ- ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΜΕΝΟΣ

5/8    Δευτέρα        ΣΑΡΩΝΙΔΑ –ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΦΕΑΣ

7/8   Τετάρτη         ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ -ΠΗΝΕΙΟΣ

8/8    Πέμπτη        ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΘΕΑΤΡΟ ΞΕΝΙΑ

9/8   Παρασκευή    ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ

18/8 Κυριακή      ΧΑΝΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛ.ΤΑΦΡΟΥ

20/8  Τρίτη             ΗΡΑΚΛΕΙΟ-  ΘΕΑΤΡΟ «Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ » 

21/8   Τετάρτη       ΡΕΘΥΜΝΟ- ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ  ΦΟΡΤΕΤΖΑ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 

3/9   ΤΡΙΤΗ            ΚΟΖΑΝΗ

4/9    ΤΕΤΑΡΤΗ     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

 

Read More

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του WilliamShakespeare | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

«Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας»

του WilliamShakespeare

 

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του WilliamShakespeare–το“ Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας» - σκηνοθετούν ο ΑιμίλιοςΧειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σε μια παράσταση που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.

Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκηςπου αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και τουβασιλιά των ξωτικών Όμπερονκαι ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.

Στην παράσταση εμφανίζονται ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης,η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και ηΧριστίνα Χειλά- Φαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών και οι Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και ΚωνσταντίνοςΜουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων.

 

Το «Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας»» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα,  η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο  μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Λίγο πριν το γάμο του δούκα της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου - μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θαπραγματοποιηθούν.Στο μυθικό δάσος της Αθήναςέρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος - ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο- οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα  και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.

 

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία:  Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα

Σκηνικά- Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Κίνηση: Αντωνία Οικονόμου

Βοηθός Σκηνοθετών:  Δημήτρης Κακαβούλας

Φωτογραφίες:  Γιώργος Καπλανίδης

 

Παίζουν:

Αιμίλιος Χειλάκης

Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Αθηνά Μαξίμου

Μιχάλης Σαράντης

Αλέξανδρος Βάρθης

Λένα Δροσάκη

Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη

Κρις Ραντάνοφ

Παναγιώτης Κλίνης

Τίτος Λίτινας

Μιχάλης Πανάδης

Κωνσταντίνος Μουταφτσής

 

Παραγωγή:     «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» ΤΑΓΑΡΗΣ Μ. – ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ. Γ Ο.Ε

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΕΥ. 15/07 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ -  ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ 

ΤΕΤ. 17/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΠΕΜ. 18/07 ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΕΙΟ

ΔΕΥ. 22/07  ΛΑΡΙΣΑ- ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ 

ΤΡ. 23/07 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

ΤΕΤ. 24/07 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

ΠΕΜ. 25/07 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

ΠΑΡ. 26/07 ΜΟΥΔΑΝΙΑ-  ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 

ΣΑΒ. 27/07 ΦΙΛΙΠΠΟΙ -  ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ 

ΚΥΡ. 28/07 ΦΙΛΙΠΠΟΙ   ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥ 

ΔΕΥ. 29/07 ΚΟΜΟΤΗΝΗ-  ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΤΡ. 30/07 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ 

ΤΕΤ. 31/07 ΞΑΝΘΗ  ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΕΜ. 01/08 ΣΕΡΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ 

ΚΥΡ. 04/08  ΧΑΝΙΑ  ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

ΔΕΥ. 05/08  ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΤΡ. 06/08  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΤΕΤ. 07/08  ΡΕΘΥΜΝΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ ΦΟΡΤΕΤΖΑ 

ΠΑΡ. 09/08  ΑΙΓΙΟ ΥΠ. ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ 

ΣΑΒ. 10/08 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ

ΚΥΡ. 11/08  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ 

ΔΕΥ. 12/08  ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ 

ΤΡ. 13/08 ΑΡΓΟΣ  ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΑΒ. 17/08 ΔΙΟΝ  ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΥΡ. 18/08 ΣΙΒΗΡΗ  ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ 

ΔΕΥ. 19/08 ΒΟΛΟΣ  ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 

ΤΡ. 20/08 ΔΕΛΦΟΙ  ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ 

ΤΕΤ. 21/08 ΟΙΝΙΑΔΕΣ   ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ 

ΠΕΜ. 22/08  ΠΑΤΡΑ  ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ 

ΠΑΡ. 23/08  ΠΑΤΡΑ ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ 

ΣΑΒ.24/08  ΠΡΕΒΕΖΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ 

ΚΥΡ. 25/08 ΚΕΡΚΥΡΑ  ΜΟΝ ΡΕΠΟ ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 

ΔΕΥ.26/08  ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ ΦΡΟΝΤΖΟΣ 

ΤΡ. 27/08  ΚΟΖΑΝΗ  ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 

ΤΕΤ. 28/08 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΑΡ. 30/08 ΧΑΛΚΙΔΑ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 

Read More

"Ρένα" του Αύγουστου Κορτώ | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

"ΡΕΝΑ" ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΡΩ ΜΑΝΕ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ

 

Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς

 

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

 

Η Ρένα, το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, έγινε θεατρικό σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.»

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

«Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, ζωντανεύουν επί σκηνής οι μεγάλοι έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας ξεναγεί στα μονοπάτια της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.»

Νικαίτη Κοντούρη (σκηνοθεσία)

«Η Ρένα θα μπορούσε να είναι μια ακόμα πουτάνα. Μια ακόμα ξεμωραμένη ηλικιωμένη πουτάνα με πολλές εμπειρίες. Δεν είναι όμως. Γιατί δεν είναι ούτε η πουτανιά που την ορίζει. Ούτε τα χρόνια. Ούτε η ίδια η ιστορία. Η λαχτάρα της για τη ζωή και ο έρωτάς της για το αύριο είναι που την ορίζουν. Η επιθυμία της να ξημερώσει ένα ακόμα πρωί, να πιει το καφεδάκι της μαζί με το τσιγάρο της στο μπαλκόνι και να κοιτάει όπου φτάνει το μάτι της και ακόμα παραπέρα. Και αν σε δει στο δρόμο μετά να σου πει: “Να ζήσεις όσο μπορείς πιο ευτυχισμένος. Ν' αγαπήσεις και ν΄ αγαπηθείς”.»

Στέλιος Χατζηαδαμίδης (θεατρική διασκευή)

Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ.

Συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.

Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Θεατρική διασκευή: Στελιος Χατζηαδαμίδης

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Σκηνικά-κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Video: Στέφανος Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης : Θάλεια Γρίβα

Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου

Βοηθός φωτιστή: Στέβη Κουτσοθανάση

Φωτογραφίες: Μαντώ Βασίλη

Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης και video: Ευάγγελος Κοντομούς

Σχεδιασμός αφίσας: Θωμάς Παλυβός

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 18€, Φοιτητικό, άνω των 65: 15€, Ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 13€ Προπώληση: Viva.gr, artinfo.gr, 210 9213310

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

 

Ιούνιος

24 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

25 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ»

26 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΑΜΑΛΙΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

27 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΒΕΑΚΕΙΟ

 

Ιούλιος

1 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

4 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ Δ. ΚΙΝΤΗΣ

8 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

9 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΚΑΒΑΛΑ, ΦΡΟΥΡΙΟ

10 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ

12 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ

17 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

18 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΒΟΛΟΣ, ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ

21 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΚΕΡΚΥΡΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

22 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ ΦΡΟΝΤΖΟΥ

23 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΛΕΥΚΑΔΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

24 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΤΡΙΠΟΛΗ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

26 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΧΑΝΙΑ, ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

27 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΣΗΤΕΙΑ, ΑΛΣΟΣ ΧΛΟΥΒΕΡΑΚΗ

30 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΡΕΘΥΜΝΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ- ΦΟΡΤΕΤΖΑ

 

 

Αύγουστος

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Read More

"Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα" | Παιδική παράσταση | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ

ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΟΧΑΧΑΝΟΧΩΡΑ

The MUSICAL

 

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα το πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη «Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα»

Ένασύγχρονο μιούζικαλ για παιδιά, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές,γνωστούς ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά, με πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγείατων τραγουδιών «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ», επανέρχεται στις θεατρικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό στους απανταχού Έλληνες.

O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε την μουσική και το πρωτότυπο σενάριο με τραγούδια έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά και σκηνοθετεί μαζί με τον Χρήστο Τριπόδημία παράσταση με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.

Λίγα λόγια για το έργο ...

Ο Φαταουλίδας (όνομα και πράμα!), είναι ο απόλυτος Άρχοντας στην Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση!

Ένα «μεταλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στην Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας.

.Οι τρεις μικροί ήρωές μας,  η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για  το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει .... μαγικές ιδιότητες.

Με ένα χαμόγελο κι ένα τραγούδι στα χείλη, οι τρεις ήρωες, μας ταξιδεύουν παρέα με δώδεκα ηθοποιούς/χορευτές/μουσικούς, σε μια μαγική περιπλάνηση, πότε στον κόσμο του ονείρου και πότε στην σημερινή πραγματικότητα της  τεχνολογίας. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν την ισορροπία αυτών των δύο αντίθετων κόσμων, έτσι ώστε η τεχνολογία να υπηρετεί την δημιουργική τους φαντασία; Θα δούμε!  Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω»,  θα γίνει το μαγικό κλειδί. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με την τέχνη σαν όχημα και ιδιαίτερα με το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι! … Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;

 

Πρωταγωνιστούν:Βασίλης Ζώης,Φαίη Ψωμαδάκη, Άννα Βασιλείου, Αλέξανδρος Σαριπανίδης, Μιχάλης Τριπόδης και ο  Χρήστος Τριπόδης

Μουσική - κείμενο:Τάσος Ιωαννίδης

Σκηνοθεσία : Χρήστος Τριπόδης - Τάσος Ιωαννίδης

Xορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

 

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ προπώληση

Γενική είσοδος: 9 ευρώ

 

Παραγωγή:             ΜΕΘΕΞΙΣ

Επικοινωνία: 2107622034, 6943290294

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

Ιούλιος

Πέμπτη 4 Ιούλίου Κηποθέατρο Παπάγου, ώρα 21:00

Δευτέρα 8 Ιουλίου Cine Γέρακας, ώρα 20:00

Τετάρτη 10 Ιουλίου Ηλιούπολη, Θέατρο Δ. Κιντής, ώρα 21:00

Πέμπτη 11 Ιουλίου, Κηποθέατρο Νίκαιας, ώρα 21:00

Παρασκευή 12 Ιουλίου Βεάκειο, ώρα 21:00

Κυριακή 14 Ιουλίου, Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζαρ, ώρα 21:00

Τρίτη 16 Ιουλίου, Πτολεμαίδα, Θέατρο Πάρκου Εκτακτων Αναγκών, ώρα 21:00

Τετάρτη 17 Ιουλίου, Κοζάνη, ώρα 21:00

Παρασκευή 19 Ιουλίου, Βέροια, Θέατρο Άλσους, ώρα 21:00

Σάββατο 20 Ιουλίου, Μουδανιά, Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, ώρα 21:00

Τετάρτη 24 Ιουλίου, Λευκάδα, Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Λευκάδας, ώρα 21:00

 

Αύγουστος

Τετάρτη 7 Αυγούστου Νέα Μάκρη, Αμφιθέατρο Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου, ώρα 21:00

Κυριακή 18 Αυγούστου, Κιάτο, Αποθήκες ΑΣΟ, ώρα 21:00

Δευτέρα 19 Αυγούστου Κεφαλονιά, ώρα 21:00

Τρίτη 20 Αυγούστου Κεφαλονιά, ώρα 21:00

Τετάρτη 21 Αυγούστου, Ολυμπία, Θέατρο Φλόκα, ώρα 21:00

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ώρα 21:00

Read More

"Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

 

Ο Άρης των 200 παραστάσεων ξεκινάει στις αρχές του Ιούνη ένα  ταξίδι στην Ελλάδα.

 

Η παράσταση «Άρης», το θεατρικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη, στον ομώνυμο ρόλο, που παρουσιάστηκε στον Τεχνοχώρο Cartel για δύο θεατρικές σεζόν, με μεγάλη επιτυχία, που ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στην Κύπρο, η παράσταση που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από θεατές και κριτικούς, «ετοιμάζεται» για έναν μεγάλο κύκλο νέων παραστάσεων σε φεστιβάλ εντός και εκτός Αττικής.

 

Η παράσταση που συγκίνησε θεατρόφιλους και μη , ο σπαραχτικός μονόλογος του Αρη Βελουχιώτη από το θέατρος της Καισαριανής και της Λαμίας με ενδιάμεσους σταθμούς αθηναϊκά φεστιβάλ και στην Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Κρήτη με τελικό προορισμό τη Νίκαια.

 

 Το έργο «Άρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του  Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή. 

Με τη ζωή και τη δράση του, με τις ηρωικές πράξεις του, έγραψε  πλούσιες σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος.

 Η περιοδεία ξεκινάει στις 15 Ιουνίου επέτειο θανάτου του Άρη, από την Καισαριανή, σημείο αναφοράς καθώς ο Βελουχιώτης μίλησε στην Σύσκεψη της Καισαριανής για την αναγκαιότητα του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών.

Το θεατρικό  ταξίδι ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου, στη Νίκαια στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, εκεί όπου στις 17 Αυγούστου 1944 εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, 75 άνθρωποι. 

 

Η παράσταση απέσπασε στα Κορφιάτικα βραβεία, το βραβείο Καλύτερος θεατρικός συγγραφέας «Αλέκος Σακελλάριος» (η Σοφία Αδαμίδου) και  καλύτερου μονολόγου «Χρύσα Σπηλιώτη» (ο Τάσος Σωτηράκης)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ:

 

Σοφία Αδαμίδου: Η ομορφιά της τέχνης είναι να συγκρατείς και να περιφρουρείς από τη λήθη την αλήθεια.

 

Βασίλης Μπισμπίκης:Φαρμακερός κι αγροίκος πάντα ως να χορτάσω χλευασμό( Σύννεφο με παντελόνια -Μαγιακοφσκι)

 

Τάσος Σωτηράκης: Αφιερώνω την παράσταση αυτή στους ανθρώπους που έσκαψαν βαθιά για να μπορώ να ανεβαίνω εγώ ψηλότερα.Σ΄αυτούς που δεν φοβήθηκαν να κοιτάνε πάντα ψηλά

 

Αγλαΐα Κλάρα:Άρη μου , Άρη , Άρη μου , παιδί μου παλληκάρι

σε ράχες ήσουν σε βουνά , το κάλεσε η ανάγκη.

Αλοίμονο, ο στόνος μου τόσο μακριά δε φτάνει

κι αν σε καλούν οι στεναγμοί , κι αν σε καλούν οι θρήνοι

Εσύ κοιμάσαι αξύπνητος στο φως και στη γαλήνη

Τeaser:https://www.youtube.com/watch?v=hZ6ZBDBcrDI

Τrailer:https://www.youtube.com/watch?v=xl_Fbanl3h4

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Στον ρόλο του Άρη, ο Τάσος Σωτηράκης

Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου

Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.

Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel.

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη.Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη

Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας

Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης

Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός

Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού

Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης

Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέτα Διολή

Εκτέλεση Παραγωγής: Φαίη Τζήμα

Επικοινωνία  CARTEL:Mαρίκα Αρβανιτοπούλου( πληροφορίες και για την περιοδεία)

 

Οργάνωση καλοκαιρινής περιοδείας

ΧΡΟΝΟΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οργάνωση & παραγωγή θεατρικών & μουσικών παραστάσεων,

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα,

Τηλ. Επικοινωνίας Κρατήσεις: 2102922057 & 6945-393-693

e-mail: xronos.dp@gmail.com

Ανταίου 59-Τ.Κ. 111 46 Γαλάτσι

https://www.xronos-draseis.com

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

Ιούνιος

Σάββατο 15 Ιουνίου Καισαριανή, Κινηματογράφος «Αιόλια»

 

Ιούλιος

Τρίτη 02 Ιουλίου Ηλιούπολη, Δημοτικό θέατρο «Δημήτρης Κιντής»

Τετάρτη 03 Ιουλίου Πειραιάς, «Βεάκειο» Θέατρο

Σάββατο 06 Ιουλίου Ραφήνα

Δευτέρα 08 Ιουλίου Λαμία , «Χώρος Τεχνών»

Τρίτη 09 Ιουλίου Κοζάνη, «Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο»

Τετάρτη 10 Ιουλίου Βόλος, Θερινό Δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Πέμπτη 11 Ιουλίου Καρδίτσα, Ανοιχτό Θέατρο Μητρόπολης

Παρασκευή 12 Ιουλίου Λάρισα, «Κηποθέατρο Αλκαζάρ»

Δευτέρα 15 Ιουλίου Θεσσαλονίκη, «Θέατρο Κήπου»

Τρίτη 16 Ιουλίου Θεσσαλονίκη, «Θέατρο Κήπου»

Παρασκευή 19 Ιουλίου Βύρωνας, «Θέατρο Βράχων- Άννα Συνοδινού»

Σάββατο 20 Ιουλίου Πετρούπολη, «Θέατρο Πέτρας» (Πήτερ Μπρούκ)

Δευτέρα 22 Ιουλίου Χανιά, «Θέατρο Ανατολικής Τάφρου)

Τρίτη 23 Ιουλίου Ρέθυμνο, Θέατρο «Ερωφίλη» (Φορτέζα) 

Τετάρτη 24 Ιουλίου Ηράκλειο, Θέατρο «Τεχνόπολις»

Πέμπτη 25 Ιουλίου Ηράκλειο, Θέατρο «Τεχνόπολις»

Παρασκευή 26 Ιουλίου Ιεράπετρα, «Κύρβεια 2019»

 

Αύγουστος

Δευτέρα 26 Αυγούστου Χαλκίδα, Θέατρο «Ορέστης Μακρής»

 

Σεπτέμβριος

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου Κορυδαλλός, Θέατρο «Θανάσης Βέγγος»

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου Αιγάλεω, Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου Νίκαια , Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς

 

Read More

"Η Νεράιδα και το Παληκάρι" του Λάκη Μιχαηλίδη | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

«Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ»

του Λάκη Μιχαηλίδη

 

 

Σε διασκευή – σκηνοθεσία

ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ «Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ & ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΕ ΠΑΤΡΑ – ΑΙΓΙΟ  - ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΣΓΟΥΡΟΚΕΦΑΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΜΟΙΡΕΣ - ΜΕΣΣΑΡΑ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ

 

ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ή ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ;

Η μάχη φέτος θα είναι ανελέητη και θα έχει γέλιο μέχρι δακρύων…!

 

Η ΒroadwayShow Productions, παρουσιάζει  για πρώτη φορά στο Θέατρο Broadway,  50 χρόνια μετά, την ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία της FINOS FILMS,   η «Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ» σε διασκευή –σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ, με τους ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ, την ΟΛΓΑ ΠΟΛΙΤΟΥ στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη και τον ΤΑΣΟ ΚΩΣΤΗ  στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 25μελή θίασο και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη

ΝΙΚΟ ΖΩΙΔΑΚΗ

με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά μαντινάδες και την παραδοσιακή   Κρητική μουσική της παράστασης.

 

Η θρυλική κωμωδία, αφού ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της με τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και την Θεσσαλονίκη, ξεκινάει μια ακόμη περιοδεία τον Ιούνιο στην Πάτρα, το Αίγιο και την Κύπρο και ξαναεπιστρέφει τον Ιούλιο στην Κρήτη σε Ιεράπετρα, Σγουροκεφάλι Ηρακλείου, Άγιο Νικόλαο, Μοίρες - Μεσσαρά και Ρέθυμνο.

 

Facebook: Ιnstagram:  https://www.instagram.com/broadwayshow_productions/?utm_source=ig_profile_share&igshid=1p98xm6hyblqh

 

E-mail: info@broadwayshow.gr

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

«Στην Κρήτη όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν οι δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, κρατώντας την παράδοση της βεντέτας ανά τους αιώνες,  είναι στα μαχαίρια. Δεν μιλούν, ούτε χαιρετούνται όταν ανταμώνουν και φυσικά προσπαθούν με κάθε τρόπο  να κρατήσουν μακριά τα μοναχοπαίδια τους μην τύχει και ειδωθούν και αγαπηθούν. Οι Βροντάκηδες έχουν ένα κανακάρη μορφονιό, τον Μανούσο (Παναγιώτη Πετράκη)  που σπουδάζει στην Αθήνα και οι Φουρτουνάκηδες επίσης έχουν μια μοναχοκόρη  το Κατερινιώ (Μαρία Κορινθίου), ένα αγοροκόριτσο μέν  «μπουκιά και συγχώριο» δε, που κρατάει την βεντέτα ζωντανή. Η προίκα εκείνη την εποχή επίσης είχε την τιμητική της… Έτσι οι Βροντάκηδες καλούν τον μοναχογιό τους στην Κρήτη να τον παντρέψουν με το Λενιώ, που είναι όσο «βαρέων βαρών» είναι και τα προικιά του. Οι Φουρτουνάκηδες από την άλλη, αρραβωνιάζουν το Κατερινιώ με τον ώριμο και μάλλον ασχημάντρα μεν, άρχοντα του χωριού δε, τον Καπετάν Σκανταλάκη και το ρίχνουν στο γλέντι. Σ’αυτό το γλέντι μέλλει να συναντηθούν για πρώτη φορά το Κατερινιώ με τον Μανούσο και εκεί με την πρώτη ματιά ανθίζει ένας έρωτας μεγάλος ως σύγχρονοι Ρωμαίος και Ιουλιέττα ! Όμως όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα των δύο νέων, με ανατροπές, κωμικές εξελίξεις αλλά και δραματικές,  μέχρι να φθάσει η στιγμή που θα πούμε «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»,  σε ένα κρητικό γλέντι με την λύρα και τη χαρακτηριστική σφραγίδα του δημοφιλούς Κρητικού καλλιτέχνη  Νίκου Ζωιδάκη!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Φωτογράφος: Μάνθος Τσακιρίδης

Video trailer:  Φώτης Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης: Κων/νος Φρίγγας

 

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαίδης (Ενωμοτάρχης), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός)  και στον ρόλο του Βροντάκη ο Κοσμάς Ζαχάρωφ.

 

Φιλική συμμετοχή:  Πέτρος Ξεκούκης

 

Στον ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη η Όλγα Πολίτου.

Στον ρόλο του πατέρα  Φουρτουνάκη ο Τάσος Κωστής.

 

Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου (χωροφύλακας

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ  Ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΑΚΗΣ

 

Παραγωγή: BroadwayShow  Productions

ΒΟΥΛΗΣ 38 – ΑΘΗΝΑ 10557 -  Tηλ: +30 210- 3314088/9 - Fax:+30 211 0183712 e-mail: info@broadwayshow.gr -  info@lykosproductions.gr 

                                          

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 9 μ.μ.             

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα

Εισιτήρια: από 15 euro

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

Ιούνιος

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΠΑΤΡΑ / ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΑΙΓΙΟ / ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «Γιώργος Παππάς»

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ / ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ / ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΛΕΜΕΣΣΟΣ – ΚΥΠΡΟΣ / ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

 

Ιούλιος

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ / ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΥΠΡΟΣ / ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ / ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ -  ΜΥΡΤΟΣ /  ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΤΑΜΙ

 ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ / ΓΗΠΕΔΟ ΣΓΟΥΡΟΚΕΦΑΛΙΟΥ  (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΤΡΙΤΗ  9 ΙΟΥΛΙΟΥ / ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ /  ΠΛΑΖ  ΕΟΤ 

ΤΕΤΑΡΤΗ  10 ΙΟΥΛΙΟΥ / ΜΟΙΡΕΣ -ΜΕΣΣΑΡΑ / ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΑΡΙΑΝΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ  11 ΙΟΥΛΙΟΥ / ΡΕΘΥΜΝΟ – ΦΟΡΤΕΤΖΑ / ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ 

Read More

"Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου | Παιδική Παράσταση | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει φέτος σε όλη την Ελλάδα το εμβληματικό έργο της

 Ξένιας Καλογεροπούλου "Οδυσσεβάχ"

 

 Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.

 Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.

Δρακοκύκλωπες, Λωτοφάγοι, Πειρατές, Σειρήνες, Γοργόνες, η Μάγισσα Κιρκίλα, η Πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια.

 Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;

 Μία ιδανική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών που ονειρεύονται και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα. 

 Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Την έχουν απολαύσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μικρά και μεγάλα. Χαρίστε φέτος κι εσείς αυτήν την μοναδική εμπειρία στα παιδιά.

 

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

 

Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου

Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος

Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος

Χορογραφίες/κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος

Σκηνικά: Σπύρος Στάης

Κοστούμια: Σπύρος Στάης - Νάγια Ζαχαράτου

Βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Μώρου

Κατασκευή ειδικών κουστουμιών: Φωτεινή Κοσμάτου

Μουσική διδασκαλία: Πρόδρομος Μακρίδης

body music: Simone Mongelli

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Απόστολος Τσιτσώνης

Γραφιστική επιμέλεια: Ντίνα Ζαφειρίου

Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Μακρίδης

Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Χρηστίδου

Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Ζωή Τριανταφυλλίδη

Υπεύθυνος τεχνικής κάλυψης: Θωμάς Χαρέλας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Αγαπίου

Υπεύθυνος σκηνής: Δημήτρης Τσινάρης

 

Παίζουν:

 Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ήρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας και ο Φώτης Σπύρος.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

Η έναρξη της πανελλαδικής περιοδείας θα γίνει στην Αθήνα:

Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας 17 Ιουνίου 21:00

Παπάγου, Κηποθέατρο 25 Ιουνίου 21:00

Πειραιά, Θέατρο Βεάκειο 30 Ιουνίου 21:00

Ηλιούπολη, Θέατρο Δ. Κιντής 3 Ιουλίου 21:00

Read More

Η "Λωξάντρα" της Μαρίας Ιορδανίδου | Περιοδεία - Καλοκαίρι 2019

Η θρυλική «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα 

 

Η μεγάλη επιτυχία της χειμερινής σεζόν, η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και γέμιζε επί έξι μήνες το εκ βάθρων ανακαινισμένο θέατρο Βεάκη, θα περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι σ’ όλη την Ελλάδα.

 

 

Στη «Λωξάντρα» ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη, τη Χρύσα Παπά και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

 

Βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη η «Λωξάντρα» είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

 

Ταυτότητα παράστασης

Λωξάντρα

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου

Θεατρική μεταφορά: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Έρση Δρίνη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Χορογράφος: Δήμητρα Γρατσιούνη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού

Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου

Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη

Προβολή και Επικοινωνία εντός Αττικής: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Προβολή και Επικοινωνία εκτός Αττικής: Μαργαρίτα Σίσιου

 

Πρωταγωνιστούν:

Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη

 

«Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Σοφία Παπάζογλου

 

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

 

Εισιτήρια: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΕΑ και παιδικό έως 12 ετών)

 

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά

 

Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις μέσω Viva.gr.

 

 

Η θρυλική κοκόνα από την Πόλη

Τέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου. Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητάς, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στον πυρήνα της, η κοκόνα Λωξάντρα. Μια λαϊκή γυναίκα που έχει αγάπη για τη ζωή και τους γύρω της. Πανέξυπνη, στοργική, αλλά και χαρισματική μαγείρισσα. Σημειώστε ένα από τα μυστικά της: «Τη σαρδέλα καλά να τη λαδώσεις πρέπει και μετά πάνω σε κληματόφυλλα να την ψήσεις-όλα εγώ θα σε τα λέω;». Στην παράσταση θ’ αποκαλύψει περισσότερα!

Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Συγκεκριμένα, η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρονών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Ελάτε, λοιπόν, να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθουμε οι νεότεροι τα παλιά, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Και πού ξέρετε, ίσως η Λωξάντρα σας φιλέψει και λίγο από τον ξακουστό χαλβά της.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 

 

ΠΑΡ. 28/06 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ

 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΕΥ. 01/07 ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ (ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ)

ΤΡ. 02/07 ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΕΙΟ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

ΤΕΤ. 03/07 ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ (ΒΥΡΩΝΑΣ)

ΠΕΜ. 04/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ (ΛΙΒΑΔΕΙΑ)

ΣΑΒ. 06/07 ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ (ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ)

 

ΤΡ. 09/07 ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ(ΧΑΝΙΑ)

ΤΕΤ. 10/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΠΕΜ. 11/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΠΑΡ.12/07 ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ ΦΟΡΤΕΤΖΑ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

ΔΕΥ. 15/07 ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (ΠΑΤΡΑ)

ΤΡ. 16/07 ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (ΠΑΤΡΑ)

ΤΕΤ. 17/07 ΔΗΜ. ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

ΠΕΜ. 18/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΑΡ. 19/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ ΦΡΟΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΑΒ. 20/07 ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΥΡ. 21/07 ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΥ. 22/07  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΑΣΟΥΣ)

ΤΡ. 23/07 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΑΣΟΥΣ)

ΤΕΤ. 24/07 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΑΣΟΥΣ)

ΠΕΜ. 25/07 ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΕΣ

ΠΑΡ. 26/07 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ - ΛΑΡΙΣΑ

 

ΔΕΥ. 29/07 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ - ΑΡΓΟΣ

ΤΡ. 30/07 ΣΑΙΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΣΠΑΡΤΗ

ΤΕΤ. 31/07 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΕΜ. 01/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΟΚΑ 

ΠΑΡ. 02/08 ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΑΙΓΙΟ 

ΚΥΡ. 04/08 ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜ.ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΔΕΥ. 05/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ -ΜΟΥΔΑΝΙΑ

ΤΡ. 06/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΒΗΡΗΣ -ΣΙΒΗΡΗ

ΤΕΤ. 07/08 ΚΑΒΑΛΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΕΜ. 08/08 ΚΑΒΑΛΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΑΡ. 09/08 ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΣΑΒ. 10/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΥΡ. 11/08 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝ

ΔΕΥ. 12/08 ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ - ΔΕΛΦΟΙ 

ΤΡ. 13/08 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ 

 

ΤΕΤ. 21/08 ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞ - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΠΕΜ. 22/08 ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ

ΠΑΡ. 23/08 ΘΕΑΤΡΟΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΛΕΛΕΙΚΑ - ΥΠΑΤΗΣ ΛΑΜΙΑ

ΣΑΒ.24/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΥΡ. 25/08 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ - ΓΡΕΒΕΝΑ

ΔΕΥ.26/08 ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΡ. 27/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΕΔΕΣΣΑ

ΤΕΤ. 28/08 ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΠΕΜ. 29/08 ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - ΒΕΡΟΙΑ

ΠΑΡ. 30/08 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ - ΘΗΒΑ

ΣΑΒ. 31/08 ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΥΡ. 01/09 ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ Δ. ΚΙΝΤΗΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Read More