ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2014-2015

«Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ @ Αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Σάμουελ Μπέκετ

Περιμένοντας τον GODOT

 

Αίθριο Μουσείου Μπενάκη

Πειραιώς 138 | Πληροφορίες & Κρατήσεις

στο τηλέφωνο της Pro4: 210-3255444

 

Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ

14 Ιουλίου 2016

 

Μόνο για 14 παραστάσεις

Τρίτη με Κυριακή | Ώρα 21.30

 

τελευταίες παραστάσεις
έως την Κυριακή 31 Ιουλίου

 

Μετά την επιτυχία των Αδερφών Καραμάζοφ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ - στον ίδιο χώρο όπου παρουσίασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2013. Έχοντας στο πλευρό της τους ηθοποιούς Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Δημήτρη Μπίτο, Αντώνη Αντωνόπουλο και Αινεία Τσαμάτη, τη Μόνικα στη σύνθεση του μουσικού τοπίου, τη Λένα Παπαληγούρα στη φωνή του νεαρού αγοριού και προσκαλώντας για δεύτερη φορά τον σταθερό συνεργάτη του Bob Wilson, Scott Bolman, να αναλάβει τους φωτισμούς της παράστασης, η νεαρή σκηνοθέτις επιλέγει το Αίθριο της οδού Πειραιώς, ως ιδανικό τόπο για να αναπτυχθεί αυτός ο «μη-κόσμος» όπως περιγράφεται από τον συγγραφέα, αλλά και για να κλείσει μια άτυπη τριλογία γύρω από το ‘απόκοσμο’ και το ‘κοσμικό’, ανάμεσα στους Σοφοκλή, Ντοστογιέφσκι και Μπέκετ.

 

Don΄t touch me! Don΄t question me! Don΄t speak to me! Stay with me!

 

A tragicomedy in two acts – H υπόθεση

 

Ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν συναντιούνται σε ένα χώρο οικείο αλλά όχι συγκεκριμένο, κοντά σ’ ένα δέντρο. Συζητώντας ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν ότι βρίσκονται εκεί γιατί περιμένουν απλώς έναν άντρα, τον Γκοντό. Στη διάρκεια της αναμονής τους, έρχεται ο Πότζο, που έχει δεμένο με σκοινί τον Λάκυ, το δούλο του, τον οποίο πηγαίνει να πουλήσει στην αγορά. Ο Πότζο συζητάει με τον Βλαντιμίρ και τον Εστραγκόν για διάφορα θέματα βάζοντας τον Λάκυ να τους διασκεδάζει, διατάζοντάς τον να χορέψει, να σερβίρει, ακόμα και να... σκεφτεί! Οι δύο τους φεύγουν, αφήνοντας τους άλλους δύο να περιμένουν. Να περιμένουν τον Γκοντό. Ένα νεαρό αγόρι, αναγγέλλει ότι ο Γκοντό δεν θα έρθει, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επομένη. Οι δύο άντρες αποφασίζουν να φύγουν. Αλλά όχι. Την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν συναντιούνται στο ίδιο μέρος, κοντά στο ίδιο δέντρο, μόνο που αυτή τη φορά το δέντρο έχει βγάλει 3 φύλλα. Εμφανίζονται και πάλι ο Πότζο και ο Λάκυ, μόνο που αυτή τη φορά ο ένας είναι μουγκός και ο άλλος τυφλός. Περιμένουν και πάλι τον Γκοντό, μόνο που αυτή τη φορά δε διασκεδάζουν. Και, κυρίως, δεν θυμούνται καν την προηγούμενη συνάντηση.

 

It’ all about Symbiosis – Μια πρώτη οπτική

 

Ερωτώμενος για το νόημα και το στόχο του «Περιμένοντας τον Godot», ο Μπέκετ απαντά: It’ all about Symbiosis. Το «Περιμένοντας τονGodot», όπως άλλωστε και όλο το έργο του Μπέκετ, αποτελεί  ένα κείμενο που παραμένει ανοιχτό σε πολλαπλές ερμηνείες, που χωράει άπειρες σκέψεις, πολλούς προβληματισμούς, εξαντλητικά “ism's” -όπως αποκαλεί χαριτολογώντας ο ίδιος τα διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα. Συμβιώνοντας ο Εστραγκόν με τον Βλαντιμίρ, ο Πότζο με τον Λάκυ, αλλά και τα δύο αυτά ζευγάρια μεταξύ τους τουλάχιστον δύο φορές, ανοίγεται το πεδίο πάνω στο οποίο η συμβίωση αυτή πρέπει να παραμείνει, να επιμείνει, να περιμένει μέχρι που να καταφέρει να βιώσει τις πιο χαρούμενες και δημιουργικές της στιγμές. Θέτοντας ως στόχο την άφιξη του Γκοντό, η συμβίωση αυτή αυτοτροφοδοτείται από την ελπίδα και την προσμονή που αυτή η προσδοκώμενη άφιξη επιφυλάσσει. Η μη άφιξη, συντηρεί την Πίστη. Η επανάληψη κρατά το χρόνο σε κίνηση. Σε μια κίνηση που αποτελείται άλλοτε από λεπτά αφόρητης πλήξης, άλλοτε από λεπτά παιγνιώδους διασκέδασης, από χρόνους σκέψης και φιλοσοφικών αναζητήσεων, άλλοτε από δευτερόλεπτα απόλυτης παραίτησης. Ο Χρόνος του έργου καταφέρνει να συμπεριλάβει όλα εκείνα τα στάδια από τα οποία περνάει ο άνθρωπος όταν καλείται να συνυπάρξει με τον συνάνθρωπο. Τα πράγματα και οι σκέψεις βρίσκονται μακριά από την απολυτότητα και την μονοσήμαντη τοποθέτηση . Ο Πότζο με τον Λάκυ είναι αυτοί που ταράζουν τους δύο «απο- ηρημένους», αποτραβηγμένους από τον κόσμο άντρες. Είναι αυτοί που είτε τραβώντας είτε σέρνοντας, βρίσκονται σε κίνηση και επανεκκινούν και την πραγματικότητα των δύο αντρών. Μετατρέπουν τη «φωτογραφία» σε «κινηματογραφικό έργο». Σε αυτόν τον παραβολικό μύθο του Μπέκετ, όπου η ζωή φαίνεται να μην κινείται προς τα μπρος, αλλά να συντηρεί όλες εκείνες τις συνήθειες που την τροχοδρομούν σε μια επαναληπτικότητα χωρίς διέξοδο, εμφανίζεται στο τέλος κάθε πράξης αυτό το αγόρι, για να ανακοινώσει εν πλήρη ηρεμία ότι ο Γκοντό δεν θα έρθει. Τουλάχιστον, ως αύριο. Εν αναμονή, λοιπόν.

Νατάσα Τριανταφύλλη

 

Lieu Vague – κενός τόπος

 

Ως “Lieu Vague” (κενό τόπο) περιγράφει ο Μπέκετ τον τόπο που διαδραματίζονται τα γεγονότα, οι συναντήσεις, που εμπνέονται οι ήρωες τις αναζητήσεις τους και τις σκέψεις τους. Ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν βρίσκονται κάπου, που δεν έχει σχέση με τον κόσμο. Εκεί, που ο κόσμος δεν μπορεί πια να απαιτήσει από αυτούς. Εκεί που εκείνοι δεν μπορούν πια να απαιτήσουν από τον κόσμο. Ένας τόπος άδειος, που δεν καρποφορείται καμία σύγκρουση. Ένας μη-κόσμος, που απομακρύνεται από οτιδήποτε κοσμικό. Ένας τόπος με τη δική του, ξεκάθαρη οντότητα.

 

Ταυτότητα Παράστασης

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη

Μουσική: ΜΟΝΙΚΑ

Σκηνογραφία: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Scott Bolman

Δραματολόγος: Δήμητρα Γκούγκλια

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασιλική Σουρή

Βοηθός  Σκηνογράφου: Φιλάνθη Μπουγάτσου

Οργάνωση Παραγωγής: Μανόλης Σάρδης - PRO 4

 

Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Μπίτος, Αντώνης Αντωνόπουλος & Αινείας Τσαμάτης

 

“The Boy” voice over: Λένα Παπαληγούρα

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

50€ χορηγικό, επιλεγμένων θέσεων

20€ κανονικό

15€ μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65)

 

Προπώληση εισιτηρίων από Ticket Services:

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)

Τηλεφωνικά: 210 7234567 | Online: www.ticketservices.gr

 

Κρατήσεις και πώληση εισιτηρίων στο Μουσείο Μπενάκη, παράρτημα Πειραιώς:

Μέχρι τις 12 Ιουλίου: κρατήσεις θέσεων Δευτέρα - Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 στο 210-3255444

Μετά τις 12 Ιουλίου: προπώληση και κρατήσεις μόνο τις ημέρες των παραστάσεων στο ταμείο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138 από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, τηλ 210-3453111.

Πρόσβαση

Αίθριο Μουσείου Μπενάκη | Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου

Λεωφορεία: 815, 049,914, 838, Β18, Γ18 | Τρόλεϊ: 21

Μετρό: Γραμμή 3, στάση Κεραμεικός | Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: Σταθμός Πετραλώνων

 

Παραγωγή: Μανόλης Σάρδης | PRO4 | http://www.pro4.gr

Νατάσα Τριανταφύλλη

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη και στο New York Film Academy (NYFA, NewYork). Ως βοηθός σκηνοθέτη έχει συνεργαστεί με τους Γιώργο Κιμούλη, Νικαίτη Κοντούρη, Λευτέρη Βογιατζή. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη του Γιάννη Χουβαρδά (Εφιάλτης της ευτυχίας, Θείος Βάνιας, Ορέστης, Εμίλια Γκαλότι, Περικλής, Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα, Παραλλαγές Θανάτου, Don Giovanni, Άμλετ, Όπερα της Πεντάρας). Από το 2011 δουλεύει παράλληλα ως βοηθός σκηνοθέτη του Bob Wilson, για την παράσταση "Οδύσσεια" που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, και στο Piccolo Teatro το 2013 και το 2015. To Μάρτιο του 2011, παρουσίασε με τη Λυδία Φωτοπούλου τη Ραψωδία Υ στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της παρουσίασης της Ιλιάδας του Ομήρου, ενώ το Μάιο του 2012, το "Τοπία με Γυναίκες" με την Ιωάννα Παππά και τη Λένα Παπαληγούρα στον κύκλο των Αναγνώσεων. Τον Ιούνιο του 2013 παρουσίασε την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά, την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή στο Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μουσική της Monika. Η παράσταση τον Ιούνιο του 2014, ταξίδεψε στο Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε στον κεντρικό χώρο της UNESCO. Τον Απρίλιο του 2015, ανέβασε στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης τους “Αδερφούς Καραμάζοφ” του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε πρωτότυπη διασκευή Διονύση Καψάλη και πρωτότυπη μουσική Μonika.


0 Comments

«Με τα μάτια κλειστά σε βλέπω» @ Θέατρο Παραμυθίας

ΟΜΑΔΑ THREE

“ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ”

(ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ)

 

 Όταν τα όνειρα, η φαντασία, οι επιθυμίες και η πραγματικότητα συγκρούονται , σε ποιο δρόμο μας βγάζουν; Όταν στο φως μας τρομάζουν οι σκιές, ποια είναι η αιτία; Αν μας οδηγεί τυφλά ο πειρασμός, η σάρκα και η ψυχή πώς αντιδρούν να τηρήσουν μια βιώσιμη ισορροπία;

 Τέσσερα άτομα σε ένα ταξίδι στα πιο σκοτεινά μέρη που κρύβουν μέσα τους, κλείνουν τα μάτια για να δουν τα πάντα.

 Η Oμάδα Three μετά τα «ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ» επιστρέφει «ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ». ‘Ενα θεατρικό κείμενο εμπνευσμένο από την ταινία “Eyes Wide Shut” του Stanley Kubrick, στο Θέατρο Παραμυθίας από 1 Ιουλίου, 2016 και για 6 παραστάσεις.

 

Κείμενο/σκηνοθεσία: Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος

Video Art: Guido Raffinatore

Φωτογραφία: Φίλιππας Φιλιππίδης

Μακιγιάζ: Χρήστος Μέτος

Φώτα/ήχο: Ευρυδίκη Γεωργίου

Μακέτα/αφίσα : Λία Καζαντζίδου

Διανομή : Άννα Κουκουλιάτρα, Γιάννης Κοκορέτσας, Θοδωρής Ανθόπουλος, Λιάνα Τσαγγούρη

 

Παραστάσεις : 1-2-8-15-22-29 Ιουλίου  στις 23:15

διάρκεια : 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

είσοδος : 10 ευρώ /φοιτητικό , ανέργων , συνταξιούχων 5 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Παραμυθίας 27 και Πλαταιών , Κεραμεικός

τηλ. κρατήσεων 210 3457904

 

Ακατάλληλο για ανηλίκους


2 Comments

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» @ ΒΡΥΣΑΚΙ, Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ

(reloaded)

 

Από 6 Ιούνιου στο ΒΡΥΣΑΚΙ

 

Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο  Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.

 

Η Υπόθεση

Ανδαλουσία. Μετά την κηδεία του άνδρα της, η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα, επιβάλλει στις πέντε κόρες της της πολύχρονο κατ’οίκον εγκλεισμό λόγω πένθους. Σε ένα σπίτι, χωρίς αντρική παρουσία, εισβάλλει ο Έρωτας και τα ανατρέπει όλα... Μία βαλκανική τραγωδία εννέα γυναικών, με αέρα αλμοδοβαρικό.

 

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Αυτό το καλοκαίρι, συμπληρώνονται 80 χρόνια από το θάνατο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και ένας χρόνος μετά το Δημοψήφισμα. Επέτειοι που μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά τίποτα δεν είναι όπως παλιά: σε μια ισχνή δημοκρατία, δίχως καμιά πίστη στο συνάνθρωπο, Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα δεν είναι ένα έργο, που απλά μπορεί να μας αφορά, είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε.

 

Η Μπερνάρντα, η Αδέλα, η Πόνσια, η Μαρτύριο, η Ανγκούστιας, η Αμέλια, η Μαγδαλένα, η Προυντένσια κι ο πανταχού παρών, και γι' αυτό απών, Πέπε, είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Μιλούν τη λογοκριμένη γλώσσα μας, ενώ η στεγνή, από τη στέρηση και τον εγκλεισμό, όψη τους καταμαρτυρά όσα οι λέξεις κρύβουν. Από τη μια κοινωνία σε κρίση, ας πούμε, την ισπανική, τις μέρες του '36 λίγο πριν το πραξικόπημα, στην ελληνική κοινωνία του 2016. Από το δυτικό άκρο της Μεσογείου, έως τις απότομες ακτές της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας, από τις ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας έως τις ηρωίδες του Αλμοδόβαρ, οι ίδιες ακούραστες νότες, οι ίδιες υγρές και μεστές φωνές, οι ίδιες υποσχέσεις και το ίδιο σκληρό παιχνίδι με το θάνατο.

 

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα είναι μια ανδαλουσιανή τραγωδία, με άλλα λόγια μια βαλκανική τραγωδία, που λαμβάνει χώρα στις εσχατιές του πολιτισμένου κόσμου. Η άνυδρη και διψασμένη γη, καθρεφτίζεται στα στερημένα από έρωτα γυναικεία πρόσωπα του έργου. Αφόρητη ζέστη δοκιμάζει τα όρια της ύπαρξης τους σε εγκλεισμό, ενώ μια πιθαμή έξω από το σπίτι - φυλακή, μοιάζει να απλώνεται ένα σύμπαν διαποτισμένο από αισθησιακές μουσικές και οσμές, κάθιδρων από το χορό, σωμάτων, που δεν παύουν ποτέ να ερωτεύονται. Αλήθεια ή ψέματα; Μια φαντασίωση που στήνει μοιραίες παγίδες στα θύματά της, ή μια αλήθεια, που όμως η κατάκτησή της χρειάζεται τόλμη και πόθο ή, ακόμα καλύτερα, duente;

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Μετάφραση: Μαρία Σκαφτούρα

Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Ένκε Φεζολλάρι

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Δραματολογική Επεξεργασία: Ναταλί Μηνιώτη

Κοστούμια και Επιμέλεια Σκηνικού Χώρου: Χριστίνα Κωστέα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Χριστόπουλος

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Κομμώσεις:Τάσος Καστανιάς

Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου

Βίντεο: Αντωνης Κωνσταντουδακης

 

Ερμηνεύουν:

Ιωάννα Μαυρέα / Μπερνάρντα Άλμπα

Μαρία Σκαφτούρα/ Πόνθια

Δήμητρα Κολλά–Ανγκούστιας

Φαμέλη Χριστίνα – Αδέλα

Βίκυ Παπαδοπούλου / Μαρτίριο

Αγάπη Παπαθανασιάδου / Μαγκνταλένα

Βέφη Ρέδη / Μαρία Χοσεφα

Φρύνη Θετάκη / υπηρέτρια

Ξανθή Κρανίδη /Αμέλια

 

Παραγωγή: Λυκόφως

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη φάρμα αλόγων Γκοσδής για την παραχώρηση χώρου για την φωτογράφιση (gkosdishorses.gr) καθώς επίσης και τον Δημήτρη Καρατζιά για την παρχώρηση χώρου προβών στο θέατρο Vault.

 

** Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Vakxikon.gr  (Ασκληπιού 17)

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Δευτέρα, 6 Ιουνίου

Ημέρες Παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη / Έως 29 Iουνίου.

Ώρα Έναρξης:  21.30

Διαρκεια Παράστασης:  90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Τιμές Εισιτηρίων:

12 € (γενική είσοδος), 5 € (μειωμένο για κατόχους ανεργίας ΟΑΕΔ)

 

Χώρος:  Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης 

Bρυσακίου 17, Πλάκα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3210179

www.vryssaki.gr 

www.facebook.com/vryssaki

e-mail: vryssaki@sinthesis.gr


2 Comments

«Εγκλωβισμένες» του Θανάση Χλιάρα @ Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ

 

( Όταν η Αντιγόνη συνάντησε την Ιφιγένεια...)

 

Ένα ψυχολογικό θρίλερ του Θανάση Χλιάρα.

 

Ο Χρόνος δεν είναι μια διαρκής ροή συμβάντων αλλά ένα άθροισμα στιγμών.( Α.Αινστάιν)

 

Δύο ιστορίες που εξελίσσονται ταυτόχρονα στο Τότε και στο Τώρα. Στο μακρινό παρελθόν δύο νεαρά κορίτσια εγκλωβίζονται στη μακάβρια ματαιοδοξία συγγενή τους. Απειλούνται οι ίδιες οι ζωές τους. Η δοκιμασία για την ελευθερία τους ωστόσο , αναδεικνύει την κοινωνία τους ως το πραγματικό γυάλινο κλουβί τους και τα οδηγεί στον πρόωρο ορισμό της Ζωής,του Θανάτου και της Μοίρας. Στο σήμερα, δύο επιστήμονες αποκωδικοποιώντας μουσικά μονοπάτια ερευνούν με σεβασμό το Χτες. Μέσω μιας σπουδαίας ανακάλυψης αποκαλύπτουν την ανείπωτη τραγωδία, τη γλυκύτητα της Νιότης, τη σημασία της Αξιοπρέπειας, το Άπειρο του Νου και τη διαχρονική αναγκαιότητα του Θανάτου. Απροσδόκητα υπαρκτή η από μηχανής θεότητα.

Είναι τελικά η ζωή το Άπειρο κι όλοι εμείς μαζί , από πάντα και για πάντα,

εγκλωβισμένοι σ αυτό; Φέρνει μερικές φορές ο Θάνατος τη λύτρωση; Ή μήπως ισχύει το αντίθετο;

 

Παραγωγή: Man's Theater

Κείμενο- σκηνοθεσία:Θανάσης Χλιάρας

Σκηνικά- κοστούμια:Μαρίνα Μηλιάρη & Clepsydra

Φλάουτο- Μουσική Σύνθεση: Χλόη Λάμπρου

Μουσική επιμέλεια:Αλέξανδρος Ανδρεάδης

Φωτογραφία: Θεανώ Μανουδάκη - Κωνσταντίνος Βαμβακούσης

Μακιγιάζ: Μαρίνα Μηλιάρη

 

Ερμηνεύουν οι : Δανάη Καπιτσαλά, Χριστίνα Κούτρα,Χλόη Λάμπρου, Θανάσης Χλιάρας.

Ακούγεται η φωνή της Συραίνας Κούτρα.

 

Σε συνεργασία με την ομάδα Παρ' ολίγον Αυτόχειρες.

 

Διάρκεια 85 λεπτά.

 

Πρεμιέρα 16 Μαίου 

Από 16 Μαίου μέχρι και 28 Ιουνίου 

κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

 

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος 10€, ανέργων - φοιτητικό 8€, ατέλειες 5€

 

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12 Γκάζι (Στάση Μετρό: Κεραμεικός)

Τηλ κρατήσεων:2103428650

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18:00 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17:00 


2 Comments

«Ένα εξοχικό παρακαλώ» @ Θερινό ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝά

Θερινό ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝά

ΕΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ 

 

EΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥH 10/6 (ΚΑΊ ΓΙΆ OΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑIΡΙ)

 

Εφτά χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσια χιλιάρικα, μια μπότα Λουμπουτάν κι ένα σπίτι. Ποιός θα πάρει αυτό που θέλει, ποιός θα πάρει αυτό που του αξίζει και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Ποιος έκανε τη ληστεία; Ποιός θα φύγει με τα λεφτά, ποιός με το σπίτι και ποιος με τον αληθινό έρωτα;

 

 

Συνήθεις ύποπτοι οι

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ

ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ

ΡΕΝΟΣ ΡΩΤΑΣ,

ΚΛΕΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΛΑΤΟΥ 

έκτακτη συμμετοχή: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΦΟΥ

 

Σενάριο:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΙΔΑΣ

Σκηνοθεσία - καλλιτεχνική επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΝΑΤΑΣΣΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

Σκηνικά: ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Κοστούμια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΑΙΤΗ

Φωτογραφίες: ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Δημόσιες σχέσεις - Προβολή: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΡΟΥΤΣΑ 

 

Θεατρικές επιχειρήσεις : ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗΣ

 

Μέρες & ώρες παραστάσεων

ΤΕΤΑΡΤΗ / ΠΕΜΠΤΗ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ 21.15

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.00 (απογευματινή) 21:30 (βραδινή) 

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 16€  • Φοιτητικό -Παιδικό - Ανέργων - Αμεα: 12€ • Σάββατο (βραδινή) 18€

 

 

Διάρκεια: 120 ΛΕΠΤΑ (μαζί με το διάλειμμα)

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝά

Πατησίων & Δεριγνύ 10, Αθήνα


2 Comments

«Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν @ Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κεντρική Σκηνή

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Το δάνειο»

του Τζόρντι Γκαλθεράν

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ

 

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου ολοκληρώνονται με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 29 Μαΐου οι παραστάσεις της κωμωδίας του Τζόρντι Γκαλθεράν «Το δάνειο», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και Παντελή Δεντάκη.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία –αλλά και στην Ελλάδα– της οικονομικής κρίσης, που αγάπησε το θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας και έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού θεάτρου της Τζιρόνα.

 

Λίγα λόγια για το έργο :

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία –αλλά και στην Ελλάδα– της οικονομικής κρίσης.

 Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι… θα αποπλανήσει τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες!

Ο Γκαλθεράν "στοιχηματίζει" πως δεν μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα με τίμια μέσα.  Με μοναδικό του εφόδιο τη μπλόφα, ο απεγνωσμένος λόγω της οικονομικής κρίσης ανθρωπάκος, ίσως δεν καταφέρει τελικά να πάρει το δάνειο, ο διευθυντής της τράπεζας όμως θα πάθει στο τέλος αυτό ακριβώς που φοβάται.

Γιατί κάποια πράγματα σ’ αυτή τη ζωή ούτε μετριούνται ούτε κερδίζονται με ευρώ…

 

Το έργο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού θεάτρου της Τζιρόνα τον Νοέμβριο του 2011.

 

Τζόρντι Γκαλθεράν

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1964. Από το 1988 αρχίζει να γράφει θέατρο και να σκηνοθετεί ο ίδιος κάποια από τα έργα του σε παραστάσεις ερασιτεχνών.

Το 1995 στέλνει για πρώτη φορά έργα του σε διαγωνισμούς, διεκδικώντας θεατρικά βραβεία. Οι Αλυσιδωτές λέξεις κερδίζουν το Βραβείο Born και το Ντακότα το Βραβείο Ignasi Iglésias του Ινστιτούτου Θεάτρου της Βαρκελώνης. Άλλα έργα του είναι: Σερφ (1990), Fuga (1994), Gaudí (2002), Παράδεισος (2000), Καρναβάλι (2005) και Κανκούν (2007).

Η μεγάλη του επιτυχία Μέθοδος Γκρόνχολμ (2003) έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει ανέβει με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (Θέατρο Τέχνης, μετάφραση Γιώργου Καραμίχου - Μαρίας Τσατσαρώνη, σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου).

Γράφει στην καταλανική γλώσσα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μετάφραση: Els de Paros

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Παντελής Δεντάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Λυπηρίδου, Κατερίνα Παναγιωτάκη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ : Μιχάλης Οικονόμου,  Γιάννης Σαρακατσάνης

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Τετάρτη, Παρασκευή

Κανονικό 13€,

Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών / Ανέργων 10€

Σάββατο, Κυριακή

Κανονικό 15€

Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών / Ανέργων 12€

 

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται

Viva.gr – 11876 – Public – Παπασωτηρίου – Seven Spots – Ianos – Reload - MediaMarkt

 

 

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

Τετάρτη : 21:15

Παρασκευή : 21:15

Σάββατο : 21:15

Κυριακή : 19:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :  85 λεπτά

 

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ  :

Δευτέρα - Παρασκευή 17:00 - 22:00

Σάββατο 14:00 - 22:00

Κυριακή 10:00 - 22:00 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743, Αθήνα

Τ: 2109212900 / F: 2109212901

E: info@nkt.gr / www.nkt.gr /

www.facebook.com/theatroneoukosmou


2 Comments

«Βέρθερος» @ Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ

"ΒΕΡΘΕΡΟΣ"

μία παράσταση βασισμένη στα 'Πάθη του Νεαρού Βέρθερου' του  J.W. Goethe.

 

Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.

 

Ένα από τα μεγαλύτερα κλασικά μυθιστορήματα, τα 'Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', διαμόρφωσαν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα· οι άξονες του μυθιστορήματος είναι η ελευθερία, το πάθος και ο έρωτας. «Θα ήταν άσχημο, αν ο καθένας δεν είχε περάσει στη ζωή του μια εποχή που να του φαίνεται ότι ο Βέρθερος έχει γραφτεί για αυτόν» έγραφε ο Γκαίτε στην αυτοβιογραφία του «Ποίηση και Αλήθεια». Ο Βέρθερος είναι ο εαυτός του· αυτή η ποιότητα (που είναι ξεκάθαρη) τον κρατά σφριγηλό και ζωντανό ακόμη και σήμερα, 242 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

 

Ο Βέρθερος είναι ένας νέος με ειλικρινή ευαισθησία, ονειροπόλος και αβέβαιος, αντιμετωπίζει τη ζωή σαν όνειρο, εξωθώντας τον εαυτό του στα άκρα. Μια σειρά επεισοδίων που δοκιμάζουν την βαθιά του πίστη στους ανθρώπους και προπάντων ένας άτυχος έρωτας, τον οδηγούν στην ελεύθερη επιλογή ενός λυτρωτικού θανάτου, ο οποίος εντούτοις δεν είναι ούτε η απότομη διακοπή, ούτε η θλιβερή λύση στα πάθη και τους πόνους της καρδιάς του. Αντίθετα, είναι μια συγκλονιστική απόδειξη της αγαθής προσήλωσής του στις ιδέες και στην πίστη του. Με τον θάνατό του, δοκιμάζει την κοινωνία και θυσιάζεται με θετική τόλμη, θέλοντας να δείξει στους ανθρώπους τον δρόμο προς την ελευθερία, ο οποίος περνά μέσα από την κατανόηση ημών και των γύρω μας.

 

Οκτώ νέοι ηθοποιοί (Μάγια Ανδρέου, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Γιώργος Κοσκορέλλος, Νίκος Λεκάκης, Χρυσούλα Παππά, Θανάσης Πατριαρχέας, Δημήτρης Νάκος, Ναταλία Σουίφτ) κάτω από τη διδασκαλία ενός εξίσου νέου σκηνοθέτη (Αλέξανδρου Διαμαντή), αποτείουν φόρο τιμής σ'αυτό το αρχετυπικό έπος της νεότητας. Με τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και με ουσιαστική ειλικρίνεια, αναπαριστούν την παλιά -αλλά πάντοτε επίκαιρη- ιστορία του Γκαίτε σ'ένα ονειρικό εικαστικό περιβάλλον στο χώρο της πραγματικότητας όπου ζει η Ποίηση. Η παράσταση δεν επιθυμεί να μιμηθεί την εποχή ή τα ήθη του Βέρθερου, ούτε να τον χρησιμοποιήσει ως αφορμή για οτιδήποτε άλλο άσχετο με αυτόν. Το παίξιμο είναι σύγχρονο και καθημερινό, του 21ου αιώνα. Σε κάποιες συμπεριφορές, κινήσεις και στάσεις επιχειρείται η σύνδεση με την εποχή του Ρομαντισμού, αλλά το γενικό εικαστικό περιβάλλον είναι άχρονο και βασικό του στοιχείο είναι η γρήγορη κίνηση του αέρα και το παιχνίδι των υλικών (μέταλλο, τσιμέντο, ύφασμα και ξύλο) με το φως. Από την παράσταση περνούν σαν λάμψεις τα ανθρώπινα συναισθήματα και οι ανθρώπινες συμπεριφορές, με τις μικρότητες και το μεγαλείο τους. Μοναδικός σκοπός της είναι να διηγηθεί την ιστορία του με καθαρό και δυνατό τρόπο και να μεταδώσει αυτούσιο το βαθύ, νεαρό και ωραίο μήνυμα του Γκαίτε: σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι η διεκδίκηση της ελευθερίας, ακόμα κι αν αυτή δεν μπορεί ποτέ να κατοχυρωθεί απόλυτα. Για να μπορέσει ο άνθρωπος να την κυνηγήσει, πρέπει να μάθει να ακούει τους συνανθρώπους του και τον εαυτό του και να σέβεται τα συναισθήματά του. 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία-σκηνική σύλλυψη: Αλέξανδρος Διαμαντής.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βικτόρια Στιμπέλσκι.

Χορογραφία: Ειρήνη Κυρμιζάκη.

Η σκηνογραφία βασίστηκε στην εγκατάσταση 'Αtopia' της Δέσποινας Χαριτωνίδη (HKU, Δεκέμβριος 2015).

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα.

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου.

Φωτογράφος Παράστασης: Βασίλης Βρεττός.

Χρησμιοποιούνται επίσης φωτογραφίες από τους: Βικτώρια Στιμπέλσκι, Κάτια Στραντζούρη.

Παραγωγή: Θέατρο Σημείο, 2016.

Διεύθυνση Παραγωγής: Σοφία Αθανασοπούλου.

Εκτέλεση Παραγωγής: Σταύρος Γιαννακόπουλος.

Προβολή-Επικοινωνία: BrainCo S.A.

 

Ηθοποιοί:

Μάγια Ανδρέου, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Γιώργος Κοσκορέλος, Νίκος Λεκάκης, Δημήτρης Νάκος, Χρυσούλα Παπά, Θανάσης Πατριαρχέας, Ναταλία Σουίφτ.

 

Ημερομηνίες:

από το Σάββατο, 14 Μαΐου έως την Κυριακή, 29 Μαΐου.

κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή.

 

Ώρες:

Παρασκευή, Σάββατο: 21:15.

Κυριακή: 20:15.

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά.

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ.

Για θεατές κάτω των τριάντα ετών: 5 ευρώ.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ

Χαριλάου Τρικούπη 4, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο

τηλ.: 210 92.29.579 


2 Comments

«Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ @ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Κεντρική Σκηνή

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
 «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ

Από 24 Μαρτίου στη Κεντρική Σκηνή

 

Ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου τον «Θάνατο του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλλερ, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο στη Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.   

 

Υπόθεση έργου

Έχοντας εργαστεί μια ολόκληρη ζωή με αξιοπρέπεια για να συντηρήσει την οικογένειά του και για να μεταφέρει τις αρχές  του στα παιδιά του, ο Ουίλλυ Λόμαν, βρίσκεται αντιμέτωπος με το σοκ της απόλυσης, αφού η αποδοτικότητά του έχει μειωθεί και η προσφορά του στο σύστημα που τον εργοδοτεί δεν κρίνεται συμφέρουσα. Παλεύει, ωστόσο, να πείσει όσους τον αμφισβητούν, και, κυρίως, τον εαυτό του, πως οι ιδέες του δεν ήταν λανθασμένες και ότι, αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθεί. Μέχρι τη στιγμή της τελικής και οριστικής διάψευσης.

Έργο-κόλαφος ενάντια στην υλιστική κοινωνία και στη βάναυση, χωρίς ηθικές αναστολές λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος, ο «Θάνατος του Εμποράκου» αποτελεί όχι μόνο ένα κορυφαίο δείγμα του πολιτικού ρεαλισμού του Άρθουρ Μίλλερ αλλά και ένα διαχρονικό σχόλιο για τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου και τη συνυπευθυνότητα όσων το συντηρούν χωρίς να αντιλαμβάνονται τις στρεβλώσεις του.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά:  Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Μουσική: Nalyssa Green

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Φωτογράφος παράστασης: Γιώργος Καβαλλιεράκης

 

Διανομή:

Πέτρος Φιλιππίδης

Πέγκυ Σταθακοπούλου

Αλέξανδρος Λογοθέτης

Γιάννης Στόλλας

Θύμιος Κούκιος

Εύα Βάρσου

Νεκταρία Γιαννουδάκη

Γιώργος Δεπάστας

Βάσια Χρήστου

Δημήτρης Κίτσος

Γιάννης Τσορτέκης

Χάρης Τζωρτζάκης

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο  στις  20:30

Κυριακή 17:30

 

Τιμές εισιτηρίων:

20€, 15€, 10€ (φοιτητικό)

κάθε Πέμπτη ενιαία τιμή 13€

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ»,

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr

www.facebook.com/EthnikoTheatro

twitter.com/GNTheatre

www.instagram.com/g.n.theatre


2 Comments

«Ξένοι» του Σέρτζι Μπελμπέλ @ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Νέο Rex

 

 «Ξένοι» του Σέρτζι Μπελμπέλ

Από 31 Μαρτίου στο Νέο Rex

 

Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Νέο Rex, το έργο του Σέρτζι Μπελμπέλ «Ξένοι» , σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Ένα σημαντικό σύγχρονο έργο, με θέμα τη «διαφορετικότητα», μια αλληγορία για το θάνατο της Ευρώπης,  τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, αποδοχή και αλληλοκατανόηση, τόσο μέσα στο στενό περιβάλλον της οικογένειας όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας.

 

Υπόθεση έργου

Δύο διαμερίσματα, το ένα πάνω από το άλλο, δύο χώροι που κλείνουν μέσα τους τις ζωές και τις ιστορίες ανθρώπων διαφορετικών μεταξύ τους και παράλληλα τόσο όμοιων. Ο χρόνος περνά, οι άνθρωποι αλλάζουν, κάποια πράγματα όμως μένουν ίδια. Συναισθήματα, απωθημένα και μυστικά δεν μπορούν να λυτρωθούν, παρά μόνο εάν εκφραστούν και βγουν στην επιφάνεια. Κι έτσι μόνο η ζωή προχωρά, γκρεμίζει διαχωριστικούς τοίχους και φέρνει κοντά τους ανθρώπους ή ίσως, πάλι, τους απομακρύνει μέσα σε μια στιγμή.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία:  Νίκος Μαστοράκης

Σκηνικά – Κοστούμια:  Εύα Νάθενα

Μουσική Επιμέλεια:  Studio 19

Φωτισμοί:  Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός σκηνοθέτη:  Μενέλαος Καραντζάς

Φωτογράφος  παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή

 

Διανομή:

Εμίλ Γκριγκόροφ,  Λυδία Κονιόρδου, Μαρσέλα Λένα,  Γιάννης Μαυρόπουλος,  Θέμης Πάνου, Δημήτρης Πασσάς, Παντελής Παπαδόπουλος,  Κρις Ραντάνοφ, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Χανακούλας

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο  21:00

Κυριακή 19.30

 

Τιμές εισιτηρίων:

15Euro, 10Euro (φοιτητικό)

Πέμπτη ενιαία τιμή 13Euro

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΝΕΟ REX,

Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και  στο www.n-t.gr

www.facebook.com/EthnikoTheatro

twitter.com/GNTheatre

www.instagram.com/g.n.theatre


3 Comments

«Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» του Άκη Δήμου @ Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου

Άκης Δήμου

Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα

~ μια παραλλαγή στο θέμα της ‘Πρώτης Αγάπης’ του Ιωάννη Κονδυλάκη ~

 Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου

 

Η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν το νέο έργο του Άκη Δήμου «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα», εμπνευσμένο από την εμβληματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη Αγάπη» (1919). Μια παράσταση που σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της Τάνιας Τσανακλίδου με την bijoux de kant και την επιστροφή της στο Θέατρο Τέχνης ύστερα από 40 χρόνια.

 

Ο θεός έδωσε πολλά στον άνθρωπο,

μα ο άνθρωπος ήθελε κάτι απ’ τον άνθρωπο.

Αντόνιο Πόρτσια, Φωνές, μετ. Ε. Χ .Γονατάς

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ένα αγόρι μεγαλώνει σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, καθώς ο 19ος αιώνας τελειώνει. Ψηλά στο βουνό, μα με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα, αναμετριέται με την αποκάλυψη των επιθυμιών του. Διχάζεται, ταλαντεύεται, τρομάζει, αντιστέκεται και ενδίδει ακολουθώντας το εκκρεμές της καρδιάς και τις γραμμές του ιδρώτα στην παλάμη του. Ανατριχιάζοντας και τρέμοντας, μετρώντας μυστικά και φιλιά, τάζοντας όλα του τα χάδια στις ενοχές του για να σωπάσουν: έτσι πάει. Ο έξω κόσμος υποχωρεί σιγά σιγά, για να κερδίσει ο άλλος κόσμος, ο κόσμος των θεών και των διαταγών τους, του λαχανιάσματος και των αναφιλητών, των ονείρων και των ματαιώσεών τους, της αμαρτίας και της εξιλέωσης, των αισθημάτων και των αισθήσεων. Μια πάμφωτη Κόλαση χτίζεται με τα υλικά ενός χαμένου Παράδεισου – χώματα τα πιο πολλά, για μια στιγμή ανθισμένα, μετά άγονα. Ένας λαβύρινθος σαν κήπος κρεμαστός που αιωρείται πάνω από τ’ ανθρώπινα κι ένας Μινώταυρος που τα περιγελάει. Όπως και να την πεις, η ιστορία του Γιωργή σε περιγράφει.

 

Με όχημα την «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη και με στοίχημα την ποιητική διαχρονία της γλώσσας ως ακριβού και αναντικατάστατου αγωγού του αισθήματος, το «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» παρακολουθεί βήμα βήμα τη μεταμόρφωση ενός θαύματος σε εφιάλτη, το πάθος να τρέχει ξέφρενο μέχρι το χείλος της απόγνωσης και τον έρωτα να πέφτει σ’ έναν βαθύ γκρεμό για να βυθιστεί εκεί όπου κανένα πειρατικό δεν θα τον ψάξει.

 

Μια παραλλαγή σε μια εμβληματική νουβέλα της ελληνικής λογοτεχνίας και, ταυτόχρονα, μια συμφωνία για τέσσερα πρόσωπα ενορχηστρωμένη από το φάντασμα της αδύνατης Αγάπης. Ίσως γιατί «όποιος δεν γεμίζει τον κόσμο του με φαντάσματα, μένει μονάχος». Και γιατί οι λυγμοί είναι η καλύτερη μουσική για τους άδοξους έρωτες. -     

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ο Γιωργής βρέχεται από μια θάλασσα κι ανεβαίνει ένα βουνό για να στεγνώσει. Αυτή ήταν η εικόνα που καρφώθηκε στην καρδιά μου, διαβάζοντας την «Πρώτη αγάπη». Αυτήν την εικόνα ακολούθησε πιστά κι ο λόγος του Άκη Δήμου, που ανέλαβε να συνομιλήσει με τον Ιωάννη Κονδυλάκη, παραδίδοντας ένα νέο έργο, το «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα». Η σκηνοθεσία ακολουθεί την υγρή γραμμή της επιθυμίας, το αδύναμο φωτάκι που μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα, λέξη τη λέξη σε μαύρο ήλιο. Σκηνοθετώ ακραία καιρικά φαινόμενα σ’ αυτή την παράσταση. Σκηνοθετώ απόκρημνα τοπία και επιθυμίες, ένα βήμα πρίν τον γκρεμό. Γνώριμοι τόποι για την bijoux de kant που συχνάζει σε βυθούς και γυμνά βράχια. | Γιάννης Σκουρλέτης

 

Ταυτότητα Παράστασης

ΚΕΙΜΕΝΟ: Άκης Δήμου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Σκουρλέτης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Δαλακούρας

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ανδρέας Κασάπης

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Δήμητρα Λιάκουρα

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Χριστίνα Θανάσουλα

ARTWORK: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

ΒΙΝΤΕΟ: Βασίλης Κεκάτος – Artώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μυρτώ Αποστολίδου

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΛΥΡΕΣ: Παντελής Σταυρακάκης

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τάνια Τσανακλίδου, Λένα Δροσάκη, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νικόλας Αγγελής.

 

bijoux de kant

Η bijoux de kant δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 από τον Εικαστικό Γιάννη Σκουρλέτη, τον Μουσικό - Συνθέτη Κώστα Δαλακούρα και τον Κοινωνιολόγο Άρη Ασπρούλη. Έκτοτε στην ομάδα έχουν προστεθεί η Σκηνοθέτης - Ηθοποιός Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, ο Επιμελητής - Εικαστικός Αλέξιος Παπαζαχαρίας, η Ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη και ο Εικαστικός Κωνσταντίνος Σκουρλέτης. Παρότι το θέατρο αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία της ομάδας, η bijoux de kant επιδιώκει να ξεπεράσει τους περιορισμούς που ορίζει η έννοια της θεατρικής ομάδας και να διαμορφώσει μια ερευνητική πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή διαφορετικά πεδία, εντός και εκτός της σφαίρας της δημιουργικής έκφρασης. Το θέατρο και η performance, η σύγχρονη μουσική και τα νέα τεχνολογικά μέσα, η Ιστορία της Λογοτεχνίας και η Θεωρία της Τέχνης, το εικαστικό ιδίωμα και οι υποκριτικές τεχνικές είναι μερικά από τα στοιχεία, τα οποία η bijoux de kant επιχειρεί να συνδέσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα οικουμενικό και διαχρονικό αποτύπωμα, που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινωνικό σώμα και ξεπερνά τα όρια της κυρίαρχης κουλτούρας, ενισχύοντας τη θέση της καλλιτεχνικής πράξης ως κριτική στάση. Επίσημη ιστοσελίδα: http://bijouxdekant.tumblr.com

 

Άκης Δήμου

Ο Άκης Δήμου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στην ίδια Σχολή, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του, με αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο και την Εγκληματολογία. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με τον μονόλογο «…και Ιουλιέττα». Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν ανέβει, σε κρατικές και ιδιωτικές σκηνές, 24 έργα του, 4 από τα οποία αποτελούν μεταγραφές μυθιστορημάτων των Αλέξανδρου Δουμά (Η κυρία με τις καμέλιες), Κωνσταντίνου Χρηστομάνου (Η κερένια κούκλα), Μαρίας Ιορδανίδου (Λωξάντρα) και Μένη Κουμανταρέα (Η κυρία Κούλα). To 2012, σε συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη, διασκεύασε το έργο των Theo Van Gogh και Theodor Holman Η συνέντευξη. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και έχουν παρουσιαστεί στην Αγγλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο. Το σύνολο των μέχρι τώρα έργων του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιγόκερως. Από το 2008 διδάσκει Δραματολογία στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς». Ζει στη Θεσσαλονίκη.

 

Ιωάννης Κονδυλάκης

Ο Ιωάννης Κονδυλάκης γεννήθηκε στη Βιάννο της Κρήτης το 1861, αλλά η Κρητική Επανάσταση οδήγησε την οικογένειά του να εγκατασταθεί στον Πειραιά από το 1866 και για μια τριετία. Το δημοτικό σχολείο το τελείωσε στο χωριό του, ενώ τα εφηβικά του χρόνια τα πέρασε στα Χανιά. Το 1877 εγκαταλείπει τα γυμνασιακά θρανία για να πάρει μέρος στις επαναστατικές κινήσεις της Μεγαλονήσου, ενώ το 1884 -σε ηλικία 23 ετών- αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Σχολή Αθηνών. Την ίδια χρονιά πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με το διήγημα «Η Κρήσσα ορφανή» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Εστία». Φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς να πάρει πτυχίο, ενώ έγραφε στην «Εφημερίδα» του Δημητρίου Κορομηλά. Από το 1885 υπηρέτησε ως δάσκαλος στην Κρήτη, θέση την οποία γρήγορα εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Το 1889 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες Άστυ, Σκριπ και Εστία, χρησιμοποιώντας πολλά ψευδώνυμα. Θεωρείται ο  «Πατέρας του χρονογραφήματος». Για είκοσι χρόνια έγραφε το καθημερινό χρονογράφημα της εφημερίδας Εμπρός. Τα χρονογραφήματά του -συνολικά περισσότερα από 6.000- διακρίνονται για το κομψό προσωπικό ύφος τους, το χιούμορ και την οξύτητα της παρατήρησης. Ως λογοτέχνης παρουσιάζεται αρχικά με ηθογραφικά διηγήματα, γραμμένα στην καθαρεύουσα. Ήταν ένας εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Μετέφρασε Λουκιανό, Προυστ, Φλωμπέρ, Μπαλζάκ, Μπωντλαίρ και Μολιέρο. Το 1920 προσβλήθηκε από ημιπληγία. Πέθανε στο Πανάνειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου στις 25 Ιουλίου 1920 σε ηλικία 59 ετών. Στο έργο του υπάρχουν πλήθος ιστορικές απηχήσεις από τις ποικίλες και δραματικές ιστορικές τύχες της Κρήτης εκείνα τα χρόνια, ιδιαίτερα την περίοδο από το 1866 έως και το 1898, όπως και ειδήσεις για την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική ζωή του νησιού, πολύτιμες για το ψυχογράφημα του «Κρητικού». Η καθαρεύουσα του Κονδυλάκη ήταν διανθισμένη με το χιούμορ που πάντα τον συνόδευε και κάνει ακόμη και σήμερα ευχάριστη την ανάγνωση των έργων του. Με τα έργα του «Πατούχας» (1892) και «Πρώτη αγάπη» (1919), αναπτύσσει τις  ψυχογραφικές και ψυχολογικές του ικανότητες, εισάγοντας στην ελληνική λογοτεχνία στοιχεία φροϋδικά, πολύ πριν ακόμη γίνει γνωστή η θεωρία του Φρόυντ στην Ελλάδα.  Η «Πρώτη αγάπη» είναι το μόνο έργο του στη δημοτική γλώσσα.

Παραστάσεις

Δευτέρα – Τρίτη στις 21.15 & Τετάρτη στις 20.00 | έως 26 Απριλίου

Την Τετάρτη γενική είσοδος 10 ευρώ

 

Link απευθείας προπώλησης:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-texnis-karolos-koun/osa-i-kardia-mou-stin-kataigida/

 

Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου

Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης)

τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732


3 Comments

«Το καπλάνι της Βιτρίνας» της Άλκης Ζέη @ Θέατρο Βρετάνια (Παιδική-Εφηβική Σκηνή)

ΘΕΑΤΡΟ  ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Παιδική -Εφηβική Σκηνή

«Το Καπλάνι της βιτρίνας»

της Άλκης Ζέη

Θεατρική διασκευή / σκηνοθεσία Ανδρομάχη Χρυσομάλη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

 

Εταιρεία Θεάτρου και  Πολιτισμού

«ΜΕΘΕΞΙΣ 2010»

Θεατρική περίοδος 2015-2016

 

Το  «θρυλικό»  Καπλάνι της βιτρίνας «ζωντανεύει» για πρώτη φορά στο θέατρο  ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

 

Το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη, έχοντας συμπληρώσει 52 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε,  θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Βρετάνια  -Παν/μίου 7, Αθήνα- σε μία εξόχως προσεγμένη, άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά παράσταση, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος,  με 11 καταξιωμένους και ταλαντούχους  ηθοποιούς  και  συντελεστές,  με προβολές 3D και Video art, σε ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ,  με τις εξαίσιες μουσικές του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, που θα μας μεταφέρουν  μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι,  στο ‘’σκηνικό’’ των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως  στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δυο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι  του 1936.

          Το έργο διασκευάστηκε για το θέατρο και παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου. 

          Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι το  πρώτο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη,  και αποτελεί  έργο – σταθμό  για την ελληνική παιδική λογοτεχνία καθώς θεωρείται  ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, με συνεχείς επανεκδόσεις από το 1963 και πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό. 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία  :  Ανδρομάχη Χρυσομάλη

Σκηνικά- Κοστούμια  :  Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική και στίχοι  :  Παναγιώτης Καλαντζόπουλος

Προβολές Video και Video Art  :  Σπύρος Ρασιδάκης

Φωτισμοί  :  Χρήστος Τζιόγκας

Κίνηση-Χορογραφία : Κική Μπάκα

Βοηθός Σκηνοθέτη  :  Α΄ Θοδωρής Ντουρντουρέκας,  Β΄ Ελεάννα Φινοκαλιώτη

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ :

Γιάννης Καρατζογιάννης,  Χριστίνα Θεοδωροπούλου,  Δημήτρης Μαύρος,  Βίκυ Μαραγκάκη,  Αλέξανδρος Βάρθης,  Αγγελική Πασπαλιάρη,  Αρετή Τίλη, Χριστίνα Πάγκαλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Χάρης Χιώτης,  Κωνσταντίνος  Πλεμμένος.

 

Κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15:00

Σάββατο στις 13:00

Τηλέφωνα κρατήσεων : 210-3221579, 210-5325563

 

 

Καθημερινές για σχολεία

Τηλέφωνα κρατήσεων : 210 – 5325563 / 6977 063881

 

Διάρκεια : 2 ώρες με διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων : κανονικό 12 Ευρώ, παιδικό 10 Ευρώ, οικογενειακό (4 άτομα) 40 Ευρώ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   

Ταμεία Θεάτρου (τηλ 210-3221579, 210-5325563)

Σημεία πώλησης εισιτηρίων

Τηλεφωνικό Κέντρο tickethour (210-8938111),  www.tickethour.com

Καταστήματα Γερμανός, Καταστήματα ΟΤΕ

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ  :  ΜΕΘΕΞΙΣ  2010  Εταιρεία Θεάτρου και Πολιτισμού

Οργάνωση Παραγωγής  :  Θοδωρής  Ντουρντουρέκας

Γραμματεία  :  Σοφία Σαμαρά

e-mail:  info@methexis2010.gr, methexis2010@yahoo.com

site : http://methexis2010.gr/

facebook : https://www.facebook.com/methexis2010?ref=bookmarks

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Παιδική-Εφηβική Σκηνή

Πανεπιστημίου 7, Κέντρο

Τηλ. 210-3221579/210-5325563


2 Comments

«Η Ωραία του Πέραν» του Δημητρίου Παπαδοπούλου @ Θέατρο του Νέου Κόσμου, Δώμα

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΩΜΑ

«Η Ωραία του Πέραν»

παράσταση βασισμένη στο λαϊκό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδοπούλου (Τυμφρηστός)

 

Τελευταίες παραστάσεις μέχρι την Τρίτη 26 Απριλίου

 

Η GOO Theatre Company ολοκληρώνει με μεγάλη επιτυχία τις παραστάσεις του έργου «Η Ωραία του Πέραν» την Τρίτη 26 Απριλίου στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

 

Η Ωραία του Πέραν, ένα ρομάντζο τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει!

Η Ωραία του Πέραν, το ερωτικό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός), γράφτηκε το 1920, έγινε σύντομα μπεστ σέλλερ και αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων. Η ερωτική ιστορία του Αιμίλιου και της Ερμιόνης, που αγαπήθηκε τότε από χιλιάδες ζευγάρια, ξαναζεί σε μια παράσταση που υπερασπίζεται με πάθος τo «μαύρο» ρομαντισμό της εποχής της και γίνεται αφορμή να έρθουν ηθοποιοί και θεατές αντιμέτωποι με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, με την ίδια τη ζωή και την τυχαιότητά της.

Ο ανεκπλήρωτος και μοιραίος έρωτας των δύο νέων έρχεται από τα στενά του Βοσπόρου και τα προάστια της Κωνσταντινούπολης να συναντήσει τους δύο ηθοποιούς που θα ζωντανέψουν ξανά την ιστορία που συγκίνησε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Στην παράσταση του Νέου Κόσμου οι δυο ερμηνευτές, με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και «δάνεια» από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων (παραβάν, ηχητικά και οπτικά εφέ) οδηγούν το κοινό και «βυθίζονται» και οι ίδιοι στην αναβίωση ενός ρομάντζου τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει!

 

«Αν κανένας ένιωσε στην καρδιά του παλμούς ευγενικούς, που νεκρωθήκανε μπροστά στο βωμό της δυστυχίας και της λύπης!

Αν ζούσε και τρεφότανε μ’ ένα ωραίο όνειρο και, ξυπνώντας άξαφνα μιαν αυγούλα, είδε τ’ όνειρό του σαν καπνός να διαλύεται!

Αν κανένας αγρύπνησε ποτέ μοναχός του, σε καμιά καλοκαιρινή νύχτα, κάτω από το φεγγαρολουσμένο ουρανό, κι η ψυχή του, λυτρωμένη απ’ τα σίδερα της ύλης, πέταξε στα ουράνια ζητώντας τ’ Άπειρο!

 

Αυτός μοναχά ας διαβάσει το βιβλίο μου, οι άλλοι θα κάμουν καλά να το κλείσουν, γιατί δε θα το νιώσουνε».

 

Συντελεστές της παράστασης :

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου

Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου

Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα 

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου 

Βοηθός σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί :

Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά 

  

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ (μέχρι 26/4)  :

Κυριακή : 21:30

Δευτέρα : 21:15

Τρίτη : 21:15

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Δευτέρα, Τρίτη: Κανονικό 12 € | Φοιτητικό 10€ | Ανέργων 8€

Κυριακή: Κανονικό 13€ | Φοιτητικό-Ανέργων 10€

 

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται

Viva.gr - 11876 - Public - Παπασωτηρίου - SevenSpots - Ιανός - Reload - MediaMarkt

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :  70 λεπτά 

 

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ  :

Δευτέρα - Παρασκευή 17:00 - 22:00

Σάββατο 14:00 - 22:00

 

Κυριακή 10:00 - 22:00 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΩΜΑ

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743, Αθήνα

Τ: 2109212900 / F: 2109212901

E: info@nkt.gr / www.nkt.gr /

www.facebook.com/theatroneoukosmou 

 

 


2 Comments

«Κατερίνα» του Γιώργου Νανούρη @ Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Η Κατερίνα ξαναβγαίνει απ’ το βιβλίο της

Λόγω μεγάλης ζήτησης,

η Κατερίνα για λίγες μόνο παραστάσεις

στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

τέλος παραστάσεων | Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016 

 

Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει για το θέατρο και σκηνοθετεί «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να την συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Γιώργος Νανούρης.

 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

 

Κατερίνα

βασισμένο στο Βιβλίο της Κατερίνας

 

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ 

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα, 

Μουσική:  Λόλεκ 

μαζί τους και ο Γιώργος Νανούρης

 

Φωτογράφος: Ιωάννα Χατζηανδρέου

Παραγωγή: Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

 

Παραστάσεις

Δευτέρα  & Τρίτη στις 21.00

Είσοδος: Κανονικό 15€, 12€ Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, ανέργων & ΑμεΑ

 

Προπώληση

www.ticketservices.gr | Πανεπιστημίου 39, 210 7234567

http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1876

 

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

video trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=G-8uF5kcOdU

 

Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός

Τηλ.: 2110132002-5, 2121042777 


2 Comments

«ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…» των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière @ Θέατρο Αλίκη

«ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ...»

Των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΊΟΥ

 

Τα Αθηναϊκά Θέατρα θα παρουσιάσουν στο Θέατρο Αλίκη για πρώτη φορά στην Ελλάδα την απολαυστική σύγχρονη κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Φάνης Μουρατίδης, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.

 

Ο Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιερ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος! Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες.

Η κωμωδία «Για όνομα…» είναι μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία και υποψήφια για έξι βραβεία Molière. Την ίδια τεράστια επιτυχία γνώρισε και η κινηματογραφική της μεταφορά που ξεπέρασε διεθνώς τα  2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.

 

Backstage youtube link : https://www.youtube.com/watch?v=grQ_WYAZ6ZI

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:                          

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη

και ο Αντώνης Λουδάρος

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά

Βοηθοί σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα Καψή,

 

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

  

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00

Κυριακή: 18:00 & 21:00

 

Εκμεταλλευτείτε την περίοδο προπώλησης

και προμηθευτείτε το εισιτήριο σας από 12 ευρώ!

 

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & www.ticket365.gr

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ 

 

Θέατρο Αλίκη 

 

Αμερικής 4 


read more 2 Comments

«Χειρόγραφο» της Χάρις Αλεξίου @ Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Χάρις Αλεξίου

“Χειρόγραφο”

 

8 Τελευταίες Παραστάσεις

Μέχρι την Κυριακή των Βαϊων

 

Η παράσταση που συγκίνησε κοινό και κριτικούς, το <Χειρόγραφο> της Χάρις Αλεξίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και παραγωγή της εταιρίας <ΛΥΚΟΦΩΣ>,  παρατείνεται   εως  τη Κυριακή 24 Απριλίου (για οκτώ ακόμη παραστάσεις).

 

Υπενθυμίζουμε πως, η παράσταση της Τετάρτης 13 Απριλίου  θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις της οργάνωσης <Γιατροί Χωρίς Σύνορα> και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στα προγράμματα της, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

  

Λίγα λόγια για τη παράσταση:

Η Χάρις Αλεξίου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή ενός θεάτρου για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της.

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί αυτή την προσωπική μουσικοθεατρική παράσταση.

 

Μόνη στην σκηνή με ένα βιολοντσέλο, ένα ακορντεόν και μια κιθάρα, πιάνει το νήμα απ τα παιδικά της χρόνια ως σήμερα και μας αποκαλύπτει πώς η μικρή Χαρίκλεια έγινε η Χάρις Αλεξίου.

 

Εικόνες, μνήμες, λόγια που δεν έχουν ειπωθεί, στιγμές μιας ζωής, φυλαγμένα γράμματα, σημειώματα, όνειρα, εφιάλτες, προηγούμενες ζωές, έρωτες, χαμόγελα, συναυλίες, ταξίδια, οι άντρες, τα τραγούδια, ο πατέρας, η λύτρωση, τα θέλω, τα πρέπει, η γλύκα, το γέλιο, η μνήμη, το χώμα, η χαρά, το σώμα, η ψυχή, το μυαλό, η φωνή.

 

Mια εξομολόγηση σε ένα Χειρόγραφο

 

Η Χάρις Αλεξίου από τις 19 Φεβρουαρίου και για 20 παραστάσεις στο “Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου” στον Κεραμεικό.

  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο-Ερμηνεία: Χάρις Αλεξίου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Σύνθεση κειμένων- επιλογή τραγουδιών: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νανούρης

 

Μουσικοί:

Παναγιώτης Τσεβάς: ακορντεόν-πιάνο

Γιώργος Λιμάκης: Κιθάρα

Αναστάσης Μισυρλής : Βιολοντσέλο

 

Σκηνικά: Δήμητρα Σπυρίδωνος

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Ήχος: Μανώλης Ολλανδέζος

 

Βοηθός σκηνογράφου: Ελεάνα Δημοπούλου

Διεύθυνση παραγωγής: Τζωρτζίνα Δαλιάνη

Συντονισμός παραγωγής: Αλεξάνδρα Μουζακίτη

 

Info:

ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός

Τηλ: 21 1013 2002-5

 

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη:     19.00

Παρασκευή:          21.00

Σάββατο:    22.00

Κυριακή:     19.00

 

Εισιτήρια: 20€ κανονικό, 15 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

 

Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Η προπώληση ξεκίνησε:

Ταμείο Θεάτρου: Τηλ: 21 1013 2002-5

Online: www.ticketservices.gr  | Πανεπιστημίου 39, 210 7234567

 

Παραγωγή: Lykos Productions

Βουλής 38, Αθήνα, 21 03314088-9, info@lykofos.org

 

Φωτογραφίες: Ιωάννα Χατζηανδρέου

Αrtwork: MMK design team


read more 2 Comments

«Έγκλημα και Τιμωρία» του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι @ Θέατρο Άνεσις

ΘΕΑΤΡΟ Άνεσις

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι

Η μεγάλη επιτυχία της χρονιάς συνεχίζεται έως τις 24 Απριλίου

 

Το θέατρο Άνεσις σε συνεργασία με τον Λεβάν Τσουλάτζε, αναμορφωτή του Γεωργιανού θεάτρου, υπέγραψε την παράσταση που εξελίχθηκε σε μεγάλο θεατρικό γεγονός για τη φετινή χρονιά. Η διασκευή του παγκόσμια αναγνωρισμένου λογοτεχνικού έργου «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φίοντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στη σκηνή του Άνεσις έως την Κυριακή 24 Απριλίου.

 

Το αθηναϊκό κοινό έχει ήδη παρακολουθήσει κατά δεκάδες χιλιάδες ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ρώσου πεζογράφου και στοχαστή που αφορά στην ηθική, το νόμο και τον άνθρωπο. Ο Ντοστογιέφσκι εμπνεύστηκε το «Έγκλημα και τιμωρία» από ένα αληθινό περιστατικό, όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1860, ένας φοιτητής είχε δολοφονήσει έναν γέροντα ... με κίνητρα παρόμοια με αυτά του Ρασκόλνικοφ, του ήρωα του βιβλίου του.

 

«Γονάτισα όχι μπροστά σου, αλλά μπροστά σε όλη την ανθρωπότητα που υποφέρει.»

 

Η υπόθεση 

Ο Ρασκόλνικοφ, φοιτητής της Νομικής στην Πετρούπολη διαπράττει το διπλό φόνο μιας γριάς τοκογλύφου και της αφελούς αδελφής της. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, αλλά σε βάθος  ο ήρωας φαίνεται πως επιδίωξε να υπερβεί τα ηθικά κοινωνικά όρια. 

Μετά την δολοφονία ο Ρασκόλνικοφ κατακλύζεται από αντιφατικά συναισθήματα μεταξύ ενοχής και παράνοιας. Κυρίαρχα πρόσωπα στη ζωή του, ο Ραζουμίχιν, συμφοιτητής του, η αδελφή του Ντούνια, μία ορφανή νεαρή πόρνη, η Σόνια, που έχει πάρει το ρόλο του προστάτη της οικογένειάς της από τον ανήμπορο και αλκοολικό πατέρα της Μαρμελάντωφ, ενώ καταδιώκεται από τον δαιμόνιο Πορφύρη Πετρόβιτς, ο οποίος ξέρει από την αρχή πως είναι ο ένοχος και σπρώχνει τον Ρασκόλνικοφ στο να κάνει τρομερά λάθη ώστε να αποκαλυφθεί.

 

Στους κεντρικούς ρόλους ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης που δεν χρήζει συστάσεων,  η Θάλεια Ματίκα και  ο Τάσος Ιορδανίδης που με τη δουλειά τους τα 2-3 τελευταία χρόνια έχουν χωρίς άλλο πείσει το θεατρικό κοινό ότι είναι δύο ηθοποιοί με ξεχωριστή συνέπεια και ταλέντο.

  

Η ταυτότητα της παράστασης

Διασκευή - Σκηνοθεσία/Φωτισμοί/Μουσική επιμέλεια: Λεβάν Τσουλάτζε

Μετάφραση (από τα γεωργιανά) : Xάτια Γκόσουα

Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

 

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης (ανακριτής Πορφύρης), Τάσος Ιορδανίδης (Ρασκόλνικοφ),  Θάλεια Ματίκα (Σόνια), Σοφία Πανάγου (Ντούνια), Δημήτρης Καπετανάκος (Ραζουμίχιν), Δημήτρης Διακοσάββας (γριά τοκογλύφος-Λούζιν)

και ο Θοδωρής Κατσαφάδος (Μαρμελάντωφ).

 

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη και Κυριακή στις 19.30, Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή & Σάββατο στις 20.30

ΤΙΜΕΣ: Τετάρτη & Πέμπτη 16 ευρώ, ,  Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 19 ευρώ,  φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές & άνω των 65 χρόνων 14 ευρώ, άνεργοι 10 ευρώ 

 

SITE: http://theatroanesis.gr/

F: https://web.facebook.com/theatroanesis/?fref=ts

 

Προπώληση εισιτηρίων

Στο ταμείο του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.2107488881-2, στο Viva.gr ( τηλέφωνο κρατήσεων 11876), στο κατάστημα Viva (The Mall Athens) και στο VivaWallet Mobile App, στα καταστήματα Public και στο  tickets.puplic.gr, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου  και στο tickets.papasotiriou.gr, στα βιβλιοπωλεία Ianos  και στο tickets.ianos.gr, στα καταστήματα Seven Spots, στα Reload Stores, στα καταστήματα Media Markt και στο tickets.mediamarkt.gr

 

Βρείτε αναλυτικά τα 300+ σημεία προπώλησης στο

 

Viva:www.vivapayments.com/el-gr/network


read more 2 Comments

«Άντρες έτοιμοι για όλα» - για 4η χρονιά - @ Θέατρο Λαμπέτη

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ
Anthony McCarten & Stephen Sinclair

«ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ»

(Ladies Night)

Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται για 4η χρονιά

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 24/04/2016

 

Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία των τελευταίων χρόνων «ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ», έχει την υπογραφή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στην απόδοση και σκηνοθεσία, ενώ σπουδαίοι νέοι κωμικοί υποδύονται τους Άντρες που σκέφτονται την πιο απίθανη λύση για να εξασφαλίσουν χρήματα.

Από τον Οκτώβριο και πάλι στη σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη για 4η χρονιά.

 

Η ιστορία τους

Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με έναν πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί έναν φούρναρη (ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ), έναν καφετζή (ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ), έναν ταξιτζή (ΤΟΝY ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ), έναν δημοτικό υπάλληλο (ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ) και έναν σπουδαστή (ΠΑΡΗΣ ΣΚΑΡΤΣΟΛΙΑΣ) να γίνουν στρήπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. (Αντιστοίχως: ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΕΛΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ, ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΡΑ, και ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΛΑΚΑ).

 

Άντρες έτοιμοι για όλα. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια καινούργια απολαυστική διασκευή του γνωστού μας θέματος, με νέα διανομή.

 

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Χαρά Μποτσιβάλη

Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμών : Χρήστος Τζιόγκας

Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Κλούβα

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Κώστας Αποστολάκης, Τόνυ Δημητρίου, Κώστας Ευριπιώτης, Νικολέττα Καρρά, Μαρία Κορινθίου, Μάνος Παπαγιάννης, Πηνελόπη Πλάκα, Πάρης Σκαρτσολιάς, Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου.

  

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη, Κυριακή. 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 & 21:00

 

Εισιτήρια από 12 ευρώ

  

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

Σκιάθου 147, 112 55 Αθήνα

Τηλ. 2102117243


2 Comments

«Ψάρι» @ BOOZE : Terminal Stage

Ψάρι                  

της Χριστίνας Τασκασαπίδου 

Booze Terminal-Stage

 

Το  «Ψάρι », η παράσταση που τόσο αγαπήθηκε από κοινό και δημοσιογράφους, επιστρέφει στη σκηνή του Booze Cooperativa για 12 ακόμη παραστάσεις με εναρκτήρια ημέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016.

 

Με το παραμικρό άγγιγμα του νερού το ψάρι κινείται, η ψυχή αλλάζει, αλλάζει κατεύθυνση, αντιδρά σαν τον καθρέφτη της στιγμής.

 

Το ψάρι είναι ένα σύμβολο, το σύμβολο της ψυχής, η δυνατότητα της ζωής, η δυναμική της επικοινωνίας, αντιστρέψτε τις λέξεις όπως επιθυμείτε.

Το έργο αρχίζει με τους ηθοποιούς να μπαίνουν στη σκηνή απαγγέλλοντας στα ρωσικά και μετά στα ελληνικά ένα κείμενο  από το διήγημα «Η μητέρα μου και η μουσική» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα.

 

Η ψυχή σαν ψάρι: μια λεπτή, υπερευαίσθητη μεμβράνη, το τύμπανο της ζωής, εκεί που ακούμπησε το αυτί του ο Ντοστογιέφσκι.

 

Εικόνες από κοπάδια ψαριών κολυμπούν γύρω από τους ηθοποιούς. Ο μηχανισμός της ζωής είναι παντοδύναμος και ταυτόχρονα αδιάφορος για τα ανθρώπινα αισθήματα.

 

Η ψυχή μετράει. Και αναμετριέται με την αγάπη.

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Το «Ψάρι» μιλάει για την Αγάπη, το Θάνατο, τη Ζωή, το Όνειρο, μέσα από τη  σχέση μητέρας – κόρης. Διαδραματίζεται στο μυαλό της ηρωίδας Αΐνας η οποία, αν και ζει στον κόσμο των ζωντανών, φαντάζει σα να κατοικεί στον κόσμο των νεκρών. Μοιάζει πολύ με την κουρασμένη Ευρυδίκη που περιμένει κάποιον Ορφέα να την τραβήξει στο φως. Κανείς και τίποτα δεν εμπνέει την Αΐνα. Ο καλύτερος φίλος της είναι η μοναξιά. Μετακινείται μόνη από τόπο σε τόπο, νιώθοντας κουρασμένη  και έχοντας ως μοναδική θαλπωρή τα όνειρα. Κάθε βράδυ είναι για εκείνη μια ευκαιρία να συναντηθεί με το φάντασμα της νεκρής μητέρας της. Κάθε τέτοια συνάντηση την απαλλάσσει πρόσκαιρα από το φόβο της απώλειας και  της δείχνει τη δύναμη της αγάπης, το μεγαλείο της οποίας αγνοεί η Αΐνα αφού δεν τη γνώρισε ποτέ... 

 

Tαυτότητα της παράστασης

Κείμενο -Σκηνοθεσία : Χριστίνα Τασκασαπίδου

Σκηνικά: Γκον Μπρόγκον

Φωτισμοί: Βασίλης Μυλωνόπουλος

Video: Greenstudioscinema

Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ορέστης Ζακυνθινός, Χριστίνα Τασκασαπίδου, Φωτεινή Τεντολούρη

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά  (χωρίς διάλειμμα)

Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

(εκτός της Μ. Εβδομάδας)

 

Ημερομηνίες Παραστάσεων

8, 9, 15, 16, 22, 23 Απριλίου

& 6, 7, 13, 14, 20, 21 Μαΐου

 

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 8 €

Μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων): 5 €

 

Τηλέφωνο κρατήσεων

6909161709

 

Τόπος

Booze Terminal-Stage

Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα  (πλησίον σταθμού μετρό/ηλεκτρικού «Μοναστηράκι») 


read more 0 Comments

«Ο Κύκλος του 10» @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

‘Ο Κύκλος του 10’ είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση με 10 μουσικούς και ερμηνευτές, 8 ηθοποιούς και χορευτές που δίνουν ψυχή και σώμα σε μια έκρηξη συναισθημάτων. Μέσω φυσικών ήχων των μουσικών οργάνων θα ακούσουμε και θα δούμε τον Θάνατο, την γέννηση, τον έρωτα, την αγωνία και γενικότερα τον κύκλο της ζωής.

            Η πρώτη μουσική ενότητα είναι βασισμένη στο Μύθο του Σίσυφου από το βιβλίο του Αλμπέρ Καμύ. Ο αγώνας του Σίσυφου που περιφρονεί τους θεούς, αγαπά την ζωή και μισεί τον θάνατο, γίνεται σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας.

            Η επόμενη μουσική ενότητα έχει βασικό θέμα την μητρική αρχή, την γέννηση και την δημιουργία, την αναγνώριση, την γνωριμία και το πάθος.

            Για πολλούς η φυσική εξέλιξη ενός ζευγαριού, είναι ο γάμος. Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε από την ιστορία μας.

            Η τρίτη ενότητα ανοίγει με κείμενα της Σαχτούρη και συνεχίζει με μουσικά ακούσματα που βασίζεται στην μοναξιά, την εγκατάλειψη, ενώ ακούμε αποσπάσματα από βιβλία της Κυρίας Μάρως Βαμβουνάκη καθώς και κείμενα που έγραψε μόνο για τον «Κύκλο του Δέκα».

            Στον απολογισμό των ζευγαριών και ίσως της ζωής έχουμε κείμενα από τον Κύριο Λ. Ιωαννίδη ενώ στην τέταρτη μουσική ενότητα θα δούμε πια την λύτρωση, την σωτηρία και την επιστροφή.

 

Συντελεστές:

Σάββας Καρατζιάς (μουσική σύνθεση)

Αναστάσης Δεληγιάννης (χορογραφία)

Ιάκωβος Βέρδης (σκηνοθεσία)

Αναστάσιος Στέλλας (μουσική προετοιμασία)

Εμμανουέλα Αραμπατζή (υπεύθυνη συντονισμού)

Beyond Group (παραγωγή και προώθηση)

Μαρία Μπαρούτα (βοηθός σκηνοθέτη)

Μάγδα Καλορίτη (Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος)

Κλεοπάτρα Σάρλη (φωτογραφία)

Σοφία Τότου, Ιάσoνας Σωφρόνης (video art)

Ηλίας Μόσχοβας (backstage, camera)

 

Στο κέντρο του Κύκλου μας: Ιωάννα Πηλιχού & Θάνος Χρόνης,

Πλαισιώνουν : Ιωάννα Βλαγκούλη, Λευτέρης Βλάχος, Ρούλα Μανιάτη, Φανή Παρλή, Ραφαέλα Πετράι, Ιωάννης Σιδηρόπουλος,

 

Μουσικοί:

Αυγουστίνος Μουστάκας, Μανώλης Ζαραφωνήτης, Κωνσταντίνος Γούζιος, Λίνα Τριανταφύλλου, Ρενάτος Κουσί, Δανάη Κιουπούρουγλου (Μουσικό σύνολο όπερας νέων)

Παναγιώτης Γώγος (πιάνο)

 

Η παράσταση θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Για 5 παραστάσεις στις 8,9,10,13 και 14 Απριλίου.

Πληροφορίες στο 2103418579

Πειραιώς 206, Ταύρος 177 78

 

Το έργο θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και Εξωτερικό.


7 Comments

«Γάμος» @ Θέατρο ΚΝΩΣΟΣ

το θέατρο "ΚΝΩΣΟΣ" παρουσιάζει:

"Γάμος"

 (Βασισμένο στον "Ματωμένο Γάμο" του Φ. Γκ. Λόρκα)

Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα του "Ματωμένου Γάμου"...

 

Από Παρασκευή 6 Μαΐου 

Και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Στο Θέατρο ΚΝΩΣΟΣ

 

*Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη/Κείμενο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Καλογερόπουλος

Χορογραφίες/Επιμέλεια Κίνησης: Εύη Τσακλάνου 

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελευθερία Κιοπεκτσόγλου, Ιόλη Καρύκα

 

Παίζουν: 

Έφη Καραγιαννοπούλου

Μαρία Μιχαηλίδου

Δέσποινα Σολκίδου

Εύη Τσακλάνου

Νικος Γεωργίου

Δημήτρης Σταυρόπουλος

Μαριλύν Κουρίδου

Δέσποινα Μπου

Ορέστης Σταυρόπουλος

Γιώργος Καλογερόπουλος 

 

Κοστούμια: Μαρία Μπάμπαρη

Κατασκευή Σκηνικού: Τάσος Ανδρουλάκης

Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Καλογερόπουλος 

Σχεδιασμός/Artwork Αφίσας: Blankbox

Φωτογραφίες: Γιώτα Ρόρου

Βίντεο: Δημήτρης και Ορέστης Σταυρόπουλος 

 

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Ελευθερία Κιοπεκτσόγλου, Ιόλη Καρύκα, Νίκος Γεωργίου 

 

Συντονισμός: Νίκος Γεωργίου

 

Ώρα: 21:00

Διάρκεια : 90' λεπτά (με διάλειμμα)

 

Τιμή Εισιτηρίου:

12€ / Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, Άνω των 65): 8€.

 

Θέατρο Κνωσός : Κνωσσού 11 και Πατησίων 195

Σταθμός ΗΣΑΠ : “Άγιος Νικόλαος”

ΟΑΣΑ : 054,11,14,3,5,608,Α8  - "Στάση "Καλλιφρονά"

Τηλ. Κρατήσεων: 210 8677070, 6955269914

Mail : kalogeropoulosparastaseis@gmail.com

 

Video teaser : https://youtu.be/4ADU_oCdMx8

Video trailer: https://youtu.be/8eioswAgzl4

 

www.facebook.com/GamosKnosos


read more 0 Comments

«FESTEN (Oικογενειακή Γιορτή)» των Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen @ Baumstrasse

Festen

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

των Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen

από τις 18 Ιανουρίου στο Baumstrasse.

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 22, 28 & 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 

 

Η παράσταση που σπάει την κοινωνική βιτρίνα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού, παρατείνεται έως τέλη Μαρτίου: το FESTEN (Oικογενειακή Γιορτή), το αριστοτεχνικό εκρηκτικό ψυχολογικό θρίλερ, που «σερβίρει στο τραπέζι» το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, η πολυβραβευμένη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ κι ένα από τα κορυφαία φιλμ της τελευταίας 15ετίας (ίσως το καλύτερο του ''Δόγματος 95'' ), θα συνεχίσει να παρουσιάζεται επί σκηνής σε σκηνοθεσία Μιχάλη Πανάδη τις εξής ημερομηνίες: Τρίτη, 15 – Τρίτη, 22 – Δευτέρα,28 και Τρίτη, 29 Μαρτίου.

 

Υπόθεση:

Ο Χέλγκε γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια σε ένα απομονωμένο παλιό σπίτι της δανέζικης εξοχής, έχοντας συντροφιά την αγαπημένη του οικογένεια – τη γυναίκα του, τα παιδιά του, συγγενείς και φίλους. Ο Κρίστιαν, ως μεγαλύτερος γιός, θα κάνει την πρώτη πρόποση. Παγιδευμένοι στο σπίτι της οικογένειας, οι καλεσμένοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ακραίες αποκαλύψεις και απαγορευμένες αλήθειες, που θα ταράξουν συθέμελα την οικογενειακή γαλήνη και τον καθωσπρεπισμό της αστικής τάξης.

 

Σκηνοθετικό Σημείωμα:

Το FESTEN είναι ένα μανιφέστο εξαιρετικά αφιερωμένο στη σύγχρονη αστική και μεσοαστική τάξη. Μια μελέτη για την κοινωνική βιτρίνα, τον κοινωνικό ψυχαναγκασμό, την κοινωνική ματαιοδοξία και τον κοινωνικό αποκρυφισμό, τα ''εν ονόματι'', τις συγκαλύψεις, τις επιβελημένες αξίες και, τελικά, για τον ''κατασκευασμένο άνθρωπο''.  Μια οικογενειακή αλληγορία που με επιστημονική ακρίβεια και αφοπλιστικό χιούμορ, εκθέτει πόσο βρώμικα μπορεί να είναι τα σώματα κάτω από λαμπερά ρούχα, πόσο μίσος μπορεί να κρύβει ένα χαμόγελο, πόσο τρόμο ένα σταθερό βήμα και άλλα τόσα ''πόσο'' που δομούν τη σύγχρονη δυτική σκέψη και δράση. Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο ποιητικό, κατά τον τρόπο και με την αξία του Στρίντμπεργκ, του Ίψεν, του Κασσαβέτη και του Άντερσον, που επιλέγει να μιλήσει για κάθε μορφή και εκδοχή βίας αποφεύγοντας να ασχοληθεί με όλες τις μορφές και όλες τις εκδοχές της.

 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen

Διασκευή για την αγγλική σκηνή: David Eldridge

Απόδοση, σκηνοθεσία: Μιχάλης Πανάδης

Πρωτότυπη μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Σκηνικά - κοστούμια: Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη

Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Βασίλης Μαντζούκης

Κίνηση: Κική Μπάκα

Φωτισμοί, φωτογραφίες, βίντεο: Τάκης Λυκοτραφίτης

Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Μπρούζος

Παραγωγή: Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα - Μιχάλης Πανάδης σε συνεργασία με την Nordiska Strakosch Teaterforlaget ApS και την Artbassador

 

Ερμηνεύουν: Φώτης Αρμένης (Παππούς), Σταύρος Καλλιγάς (Μπάτοκαϊ), Χρήστος Κοντογεώργης (Μίκαελ), Ιωάννα Νασιοπούλου (Πία), Γιώργος Οικονόμου (Χέλμουτ), Τάνια Παπαδοπούλου (Έλσε), Γιάννης Παπαϊωάννου (Χέλγκε), Μιχάλης Πανάδης (Λαρς), Δανάη Παπουτσή (Ελένε), Γεωργία Τσαγκαράκη (Μέτε), Γιώργος Φριντζήλας (Κρίστιαν)

Φιλική συμμετοχή: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

 

Στοιχεία Παράστασης:

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: : Τρίτη, 15 – Τρίτη, 22 – Δευτέρα, 28 και Τρίτη, 29 Μαρτίου. στις 21.15.

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Είσοδος: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (μειωμένο)

  

Χώρος: Baumstrasse / Σερβίων 8 Βοτανικός (Μετρό Μεταξουργείο) /

Τηλέφωνο για πληροφορίες/κρατήσεις: 6983313302/ info@dentra.gr / https://www.facebook.com/baumstrasse/?fref=ts

 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ


read more 0 Comments

 «Τρεις Αδερφές»  του Άντον Τσέχοφ @ Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ

Τρεις αδερφEς

του Άντον Τσέχοφ

Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Δημήτρης Τάρλοου

από 18 Φεβρουαρίου 2016

 

«Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά, μαραμένες οι ελπίδες μας όλες… Αλλά μήπως έχει καμιά σημασία; Τίποτα δεν έχει σημασία πια!»

 

Ο Άντον Τσέχοφ έγραψε τις Τρεις αδερφές -ένα έργο για την προσδοκία- το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

Ο Δημήτρης Τάρλοου μας εξ-οικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν. Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Σ' αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.»

 

 

Συντελεστές:

Απόδοση - Δραματουργία: Δημήτρης Τάρλοου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Συνεργάτις δραματουργός: Έρι Κύργια

Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Ελένη Μιχαηλίδου, Λίνα Σταυροπούλου

Βοηθός σκηνογράφου: Τίνα Τζόκα, Νόρα Δεληδήμου

Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

 

Διανομή:

Πρόζοροφ Ανδρέας: Λαέρτης Μαλκότσης

Ναταλία: Μαριάννα Δημητρίου

Όλγα: Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Μάσα: Ιωάννα Παππά

Ειρήνη: Λένα Παπαληγούρα

Κουλίγκιν Θόδωρος: Κώστας Κορωναίος

Βερσίνιν Αλέξανδρος: Γιάννης Νταλιάνης

Τούζενμπαχ: Παντελής Δεντάκης

Σολιόνι: Δημήτρης Μπίτος

Τσεμπουτίκιν: Γιώργος Μπινιάρης

Φεντότικ: Πάρις Θωμόπουλος

Ροντέ: Βασίλης Παναγιωτόπουλος

Φεραπόντ: Χάρης Τσιτσάκης

Ανφίσα: Μαριέττα Σγουρδαίου 

 

 

Η πρεμιέρα της παράστασης έχει οριστεί για τις 18 Φεβρουαρίου 2016.

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων (εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τη "Μιράντα" & τη "Μεγάλη Χίμαιρα"):

Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 20:30, Κυριακή 20:30.

 

Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη γενική είσοδος (λαϊκή) 15 ευρώ, Πέμπτη έως Κυριακή: κανονικό 20 ευρώ, senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 14 ευρώ.

Εισιτήρια διατίθενται ήδη με προσφορά προπώλησης: Εισιτήρια Α/Β ζώνης 15€ (αρχική τιμή 20€ και 17€ αντίστοιχα), μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις 18/2.

 

Διάρκεια: 180 λεπτά, με διάλειμμα.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-poreia/treis-aderfes/

 

http://www.poreiatheatre.com/gr/performances/current/treis-aderfes/

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Πλατεία Βικτωρίας

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΑΜΕΙΟΥ : 210 8210991, 210 8210082

http://www.facebook.com/poreiatheatre

http://twitter.com/poreiatheatre


read more 0 Comments

«Θέατρο και Εξουσία» @ Θέατρο Παραμυθίας - Αλμπέρτα Τσοπανάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
"Θέατρο και Εξουσία"

 

Μια διασκευή του Νίκου Κούνδουρου πάνω στο  μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ  «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα».

 

Ο Νίκος Κούνδουρος και η Γιώτα Κουνδουράκη σκηνοθετούν μαζί στο θέατρο Παραμυθίας-Αλμπέρτα Τσοπανάκη, ένα αιχμηρό πολιτικό έργο. Η εξουσία, η θρησκεία, η τέχνη, οι ιδεολογίες και ο έρωτας αντιμέτωπα με μεταφυσικές δυνάμεις. Το καλό και το κακό σε αιώνια αντιπαράθεση. Μια περιπλάνηση από το πραγματικό στο ονειρικό.

 

Ένα μαγικό πήγαινε – έλα σε χρόνο, σε πρόσωπα, σε μύθους. Ένα δαιμονικό παιχνίδι της αλήθειας με τη φαντασία.

 

Προγραμματισμένη πρεμιέρα Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή: 21:15 & Σάββατο: 18:30

 

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό 12€

Φοιτητικό/Άνω των 65 ετών 8€

Ανέργων 5€

Ατέλειες Σ.Ε.Η. δωρεάν

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ:

Σκηνοθεσία: Νίκος Κούνδουρος/Γιώτα Κουνδουράκη 

Σκηνικά: Νίκος Κούνδουρος 

Ενδυματολόγος: Ειρήνη Παγώνη 

Μουσική Επιμέλεια: Billy Γιαννακόπουλος 

Βοηθός Σκηνοθέτη/Δημόσιες σχέσεις/Διεύθυνση παραγωγής: Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη 

Φωτογραφίες παράστασης: Κώστας Λυκαβηττός

 

Ηθοποιοί

Γεωργουλέα Στέλλα

Δεληκάρης Άγγελος 

Καπετανάκος Γιώργος 

Καραγάνης Κωνσταντίνος 

Μενάγιερ Ηλίας 

Παραδείσης Δημήτρης 

Συμεωνίδου Χάρις 

Χαλδαιάκης Νίκος 

 

 

Παραγωγή: Artefact


0 Comments

«Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη @ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ , Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 
«Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη

Από 23 Φεβρουαρίου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

 

«Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη,  ένα από τα πιο δημοφιλή έργα στης σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας, γραμμένο το 1962, θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο από τις 23 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.

Υπόθεση έργου

Ο Στρατηλάτης, παπλωματάς στο επάγγελμα, παλιός στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ζει με την οικογένειά του στον θεσσαλικό κάμπο. Η νομαδική ζωή,

η αμορφωσιά, η φτώχεια αλλά και η αδράνεια εμποδίζουν την προκοπή του, αφήνοντας την οικογένειά του στο έλεος της μοίρας. Η γυναίκα του η Δέσποινα, πιο προσγειωμένη

στην πραγματικότητα από όλους, παλεύει για την επιβίωσή τους και, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, παρασύρει βιαστικά την κόρη της σε ένα γάμο αταίριαστο.

Η κατάσταση έτσι επιδεινώνεται και η οικογένεια σταδιακά αποξενώνεται, μέχρι τον οριστικό χωρισμό και την απομόνωση.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει:  

Από τότε που γράφτηκε το Πανηγύρι μέχρι σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι. Όταν ο Κεχαΐδης το έγραφε το 1964, σε μια εποχή που το ελληνικό έργο κατείχε μια δυσάρεστη θέση στο ρεπερτόριο των ελληνικών θιάσων και μιας συμπαθητικής ανοχής στις επιλογές των θεατρόφιλων, δεν θα φανταζότανε πως, πενήντα δύο χρόνια μετά, θα απευθυνότανε σε ένα κοινό, που τώρα πλέον αγκαλιάζει με  πάθος ένα καλό ελληνικό έργο και το κατατάσσει μέσα στις μεγάλες επιτυχίες μιας θεατρικής χρονιάς. Κανείς, ούτε ο πιο αισιόδοξος, δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τότε, πως οι απόπειρες κάποιων ονειροπόλων νεαρών εκείνης της εποχής θα έστρωναν το χαλί για μια λαμπερή πορεία του νεοελληνικού έργου, τέτοια που σήμερα πλέον να μην υπάρχει θεατρική περίοδος χωρίς να περιλαμβάνει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία ενός ελληνικού έργου, που τότε αποκαλούντο δύσκολα, αντιεμπορικά και ‘βαριά’, ονομασίες που αντικαταστάθηκαν από τον ειρωνικό τίτλο ‘κουλτουριάρικα’, δηλαδή έργα για λίγους. Δυσνόητα και βαρετά.

 Ο έλληνας θεατρόφιλος κατανόησε πως δεν υπάρχει ελπίδα προόδου του ελληνικού θεάτρου δίχως την ύπαρξη του ελληνικού έργου. Και το αγκάλιασε και το τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή των επιλογών του και το δόξασε, κατά πώς αξίζει να δοξάζονται τα  πνευματικά προϊόντα της γης του. Είναι, ίσως, δύσκολο να κατανοηθεί το επίτευγμα. Μόνο αν αναλογιστεί κανείς μια κοινωνία που ποτέ δεν γεύτηκε πνευματικούς καρπούς της πατρίδας της, δεν άκουσε και δεν διάβασε ποτέ ποίημα γραμμένο στη δική της γλώσσα, δεν είδε ποτέ τη χειρονομία, την ανάσα, την παύση και τη ματιά του διπλανού της ανθρώπου, μόνο τότε είναι δυνατόν να γίνει κατανοητό το κενό που κάλυψε το νεοελληνικό έργο στον έλληνα θεατή. 

 

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία, Φωτισμοί: Θανάσης Παπαγεωργίου           

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας                                                           

Κοστούμια: Λέα Κούση                                                                

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής                                                                 

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Ψωμαδέλη   

Φωτογράφος της παράστασης: Ελίνα Γουνανλή

                         

Διανομή

Κώστας Βελέντζας, Φραγκοράφτης                                        

Εύα Καμινάρη, Σύζυγος                               

Κόρα Καρβούνη               , Νύφη                 

Αναστασία Κονίδη , Χνούδι       

Λάμπρος Κτεναβός, Γιος             

Βασίλης Μαγουλιώτης, Φαντάρος Α

Νικόλας Μακρής. Φαντάρος Β                  

Μαρία Μαυρομματάκη , Γιαγιά                               

 Δημήτρης Παπανικολάου, Νάτσινας                                     

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Παπλωματάς                     

 

https://www.facebook.com/EthnikoTheatro/

https://twitter.com/GNTheatre

https://www.instagram.com/g.n.theatre/

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 19:30

 

Τιμές εισιτηρίων:

15Euro, 10Euro (φοιτητικό)

Πέμπτη ενιαία τιμή 13Euro

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ», Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 , τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και  στο www.n-t.gr


0 Comments

«Αννα Καρένινα» του Λέοντος  Τολστόι @ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Αννα Καρένινα» του Λέοντος  Τολστόι

Από 3 Μαρτίου στο Θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

 

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του την «Αννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια,  με ένα θίασο πρωταγωνιστών και την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο.

 

Με φόντο το περιβάλλον της αριστοκρατικής Ρωσίας, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αλλοιώνονται από τις κοινωνικές συμβάσεις, τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία, ο Τολστόι χτίζει την ιστορία της εμβληματικής ηρωίδας του. Η Άννα Καρένινα θα πληρώσει ακριβά το τίμημα του μετεωρισμού της ανάμεσα στο καθήκον προς τον σύζυγό της, Καρένιν, και το πάθος της για τον εραστή της, κόμη Βρόνσκι. Κάθε επιλογή της, αντί να την οδηγεί σε λύση, φαίνεται να την σπρώχνει βαθύτερα στο αδιέξοδο, και το τραγικό της τέλος μοιάζει αναπόφευκτο.

 

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει:

Ένα ταξίδι.

 Από την Αγία Πετρούπολη  της συντήρησης στην προοδευτική Μόσχα.

 Από τον θεσμό του γάμου στην περιπέτεια του έρωτα.

 Από τη λογική στο πάθος.

 Από τη φυσική θεώρηση στη μεταφυσική.

 Από το δαιμονικό ορμέμφυτο στο Θεό και στη συγχώρεση.

 Από την ευτυχία στη δυστυχία.

 Από το χθες στο σήμερα.

 Από την υποδούλωση και τον καπιταλισμό στην επερχόμενη επανάσταση.

 Από το σύνολο στη μονάδα.

 Στην ανθρώπινη ύπαρξη.

 Από τα σκοτάδια της ψυχής στην αλήθεια και το φως.

 Από τη ζωή στο θάνατο.

 Από τη γνώση και τη λογική στην ατέρμονη αναζήτηση του ανθρώπου,

 Από το μυθιστόρημα στο θέατρο.

 Προσπάθησα τίμια και με σεβασμό να κρατήσω στις παλιές ράγες το κλασικό αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι, βάζοντας όσο μπορούσα πιο ζωντανά στα κουπέ του τρένου του, τους διαχρονικούς χαρακτήρες και τις σχέσεις των μυθιστορηματικών ανθρώπων του, σε μια από τις πιο δύσκολες θεατρικές εμπειρίες του προσωπικού θεατρικού ταξιδιού μου.

 

Ταυτότητα παράστασης:

 Μετάφραση / Διασκευή: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία:  Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά / Κουστούμια: Αναστασία Αρσένη

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Επιμέλεια κίνησης:  Φώτης Διαμαντόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη:  Μαριάννα Τουντασάκη

Βοηθός σκηνογράφου:  Φώτης Μουρτάς

Βοηθός ενδυματολόγου:  Ελευθερία Πέτροβα

Φωτογράφος της παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)

Κόμισσα Άννα Αρκάντιεβνα Καρένινα:  Μαρία Ναυπλιώτου

Κόμης Αλεξέι Αλεξάντροβιτς Καρένιν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος

Κόμισσα Βρόνσκαγια: Κωνσταντίνα Τάκαλου

Καρνέι:  Αλέξανδρος Μπαλαμώτης

Ματβέι:  Δημήτρης Καραμπέτσης

Ματριόνα:  Μαριάννα Τουντασάκη

Πρίγκιπας Στεπάν (Στίβα) Αρκάντιεβιτς Ομπλόνσκι: Μελέτης Ηλίας

Πριγκίπισσα Ντάρια (Ντόλυ) Αλεξάντροβνα Ομπλόνσκι:  Ευδοκία Ρουμελιώτη

Πριγκίπισσα Αικατερίνα (Κίττυ) Αλεξάντροβνα Στσερμπάτσκαγια: Ευγενία Δημητροπούλου

Κονσταντίν (Κόστια) Ντμίτριτς Λέβιν: Μάξιμος Μουμούρης

Κόμισσα Νόρντστον: Ντίνα Αβαγιανού

Πριγκίπισσα Ελιζαμπέτα (Μπέτσυ) Τβιέρσκαγια / Μαρία Νικολάγεβνα: Δήμητρα Σιγάλα

Τβιέρσι / Γιατρός:  Μαρίνος Δεσσύλας

Κόμης Νόρντστον:  Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Κόμης Αλεξέι Κυρίλοβιτς Βρόνσκι:  Ορφέας Αυγουστίδης

Νικολάι Ντμίτριτς Λέβιν:  Γεράσιμος Γεννατάς

Γεγκόρουσκα / Μιχαήλοβ:  Θοδωρής Φραντζέσκος

Κόμης Καρνούνσκι / Αγόρι εράνου:  Γιάννης Αθητάκης

Ελεγκτής / Ιερέας / Φιόντορ:  Σταύρος Μερμήγκης

Κόμισσα Λύντια Ιβάνοβνα:  Μυρτώ Αλικάκη

Διπλωμάτης / Πιοτρ:  Αντώνης Χατζής

Πριγκίπισσα Σορόκινα / Σεριόζα / Μαμή:  Γεωργία Μητροπούλου

Μουζίκος / Ζυλ Λαντό:  Σπύρος Μπιμπίλας

 

 

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις  20:30

Κυριακή στις 19:00

 

Τιμές εισιτηρίων:

20€, 15€, 10€ (φοιτητικό)

 Πέμπτη ενιαία τιμή 13€

Νέοι έως 28 ετών  10 ευρώ

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ REX-ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ», Πανεπιστημίου 48 , τηλ. 210.3305074 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και  στο www.n-t.gr


0 Comments

«…από έρωτα» του Θοδωρή Αθερίδη @ Θέατρο Αργώ 

Θέατρο Αργώ 

«…από έρωτα»

του Θοδωρή Αθερίδη

 

Προγραμματισμένη πρεμιέρα : Δευτέρα 21 Μαρτίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

 

Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ερωτική ιστορία του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», στο Θέατρο Αργώ, για λίγες μόνο παραστάσεις.

 

Το θεατρικό έργο «…από έρωτα» του Θοδωρή Αθερίδη, δεν είναι μια απλή ερωτική ιστορία. Είναι Η απόλυτη ερωτική ιστορία! Ο Θοδωρής Αθερίδης έγραψε έναν πραγματικό ύμνο στον έρωτα, θέλοντας ίσως να δωρίσει στο θεατή το εισιτήριο ενός ρομαντικού, δύσκολου, μα σίγουρα συναρπαστικού ταξιδιού. Ένα ταξίδι μακρινό και κοντινό συνάμα, με όμορφες κωμικές και συγκινητικές στιγμές που σε καθηλώνουν και που μέσα από διαρκείς εναλλαγές καταστάσεων σε προβληματίζουν και σε διδάσκουν. Επιθυμία και απογοήτευση, ελπίδα μα και ανεκπλήρωτη προσμονή, λαχτάρα μα και αγανάκτηση, λύπη και χαρά.

 

Και, πώς άραγε θα μπορούσαν όλα αυτά να συμβούν, αν δε συνωμοτούσαν οι κόσμοι που γνωρίζουμε, με εκείνους που βρίσκονται στη φαντασία μας και που φαντάζουν πιο ζωντανοί;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία:                    Γιάννης Ζαφείρης

Βοηθός Σκηνοθέτης:       Γιώργος Χουλιάρας

Σκηνικά – Κοστούμια:     Ιωάννα Μπαλάσκα

Μουσική Σύνθεση:          Γιώργος Ζαχαρίου

Φωτισμοί:                      Χρήστος Μπαλαγιάννης

Artwork:                         Αργύρης Μιχαήλ

Παραγωγή                       ΘΕΑΣΗ

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Φένια Ζαχαρίου, Ευστρατία Λυρατζοπούλου

 

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

Δευτέρα: 21:00

Τρίτη: 21:00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος: 10 ευρώ          

Ειδικές τιμές για group άνω των 20 ατόμων (κατόπιν συνεννόησης)

 

Διάρκεια της παράστασης: 80 λεπτά

 

Η εταιρία θεάτρου ΘΕΑΣΗ προσφέρει σε κάθε παράσταση

10 θέσεις με δωρεάν είσοδο σε ανέργους (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας).

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Θέατρο Αργώ

Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο

Τηλέφωνο επικοινωνίας - κρατήσεων: 210 5201684-5


0 Comments

«Κόκκινη Αλήθεια» του Ανδρέα Αριστοτέλους @ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων

Κόκκινη Αλήθεια

Από 10 Μαρτίου

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων

 

Γυναικείες φυλακές. Όλα ρευστά, όλα ακαθόριστα. Τα ισόβια μια νέα ζωή που πρέπει να αντιμετωπίσουν με ψυχή και σώμα. Ψυχολογική βία, αλήθειες καλά κρυμμένες μέσα στα κάγκελα και στη σιωπή του πόνου. Γυναίκες που τολμούν να πάρουν από τη ζωή ότι τους στέρησε και τώρα δεν έχουν τίποτα να χάσουν.  Ένα έργο βασισμένο στην γυναικεία ψυχολογία, στον πόνο μπροστά στον εγκλεισμό. Το βραβευμένο βιβλίο του Ανδρέα Αριστοτέλους «Κόκκινη Αλήθεια» (2007) έρχεται επί σκηνής, να φωτίσει με ένα χρώμα τα γυναικεία μάτια. Ένα ψυχολογικό δράμα πίσω από τα κάγκελα ντυμένο με κινηματογραφική ματιά. Αν και η φυλακή είναι μέσα μας.

 

 

Κείμενο: Ανδρέας Αριστοτέλους

Σκηνοθεσία: Ιωάννης Κλειδέρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μάρακα + Αγάπη Καλογιάννη

Σκηνοθεσία Trailer: Αγάπη Καλογιάννη

Φωτογραφία: Θανάσης Σιδερίδης

Κοστούμια : Κασσάνδρα Μπαφαλούκου- Replica

Art director: Κώστας Βασιλείου

Καλλιτεχνική επιμέλεια:  Κατερίνα Βασιλείου

 

Πρωταγωνιστούν:

Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος

Αδαμαντία Θεοφιλάκου

Δήμητρα Κόκκορη

Βικτώρια Κολσουζιάν

Κασσάνδρα Μπαφαλούκου

Αγάπη Ντούσκα

Ιωάννα Οριό

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου

Θοδωρής Σμέρος

 

Κρατήσεις: 6973068994

Γενική είσοδος- 12ευρώ

Φοιτητικό- ανέργων-Αμεα – 10ευρώ

Ομάδες (8 άτομα και πάνω) -8 ευρώ

 

Από Πέμπτη 10 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στις 21:15.

 

@xώρος τέχνης ασωμάτων, Αγ. Ασωμάτων 6, Θησείο


read more 0 Comments

«Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά @ Θέατρο «Μουσούρη»

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ 

«ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ»

των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά

 

Λόγω επιτυχίας η ολοκλήρωση των παραστάσεων μετατίθεται 

για 6 Μαρτίου         

 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επιλέγει φέτος για τη γνώριμη θεατρική του στέγη  ένα έργο από τα σημαντικότερα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας, δίνοντας και πάλι, όπως τα τελευταία 12 χρόνια, το ισχυρό του στίγμα, καθώς γεφυρώνει επιτυχώς το ποιοτικό με το εμπορικό θέατρο. Στις «Δάφνες και Πικροδάφνες», που ανεβαίνουν στο θέατρο «Μουσούρη» από τις 9 Οκτωβρίου, συναντώνται για πρώτη φορά στη μακρά καριέρα τους ο Γιώργος Κιμούλης και ο Πέτρος Φιλιππίδης, σε μια συνεργασία πολλών καρατίων, καθώς μαζί τους θα είναι   ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες μας, ο βετεράνος της ελληνικής θεατρικής σκηνής και συνιδρυτής του θεάτρου “Στοά”, Θανάσης Παπαγεωργίου, αλλά κι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης.

          Στην Αθήνα του 2015, με τις πολιτικές αναταράξεις, το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά παραμένει δραματικά επίκαιρο, 36 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο Θέατρο Τέχνης -για το οποίο και γράφτηκε- τον Οκτώβριο του 1979, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές  τους Βάσο Ανδρονίδη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιάννη Μόρτζο και Γιάννη Δεγαΐτη.

          Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος είναι οι τοπικοί υποστηρικτές υποψηφίων βουλευτών, οι οποίοι μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές, θέλοντας ο καθένας τους να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά, που θ' αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή, για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων. Κεντρικό, αλλά αόρατο πρόσωπο είναι μια γυναίκα, η Νόρα, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντικό πολιτικό του νομού και ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Σ' αυτή την εκρηκτική συνάντηση στο σπίτι του Κώστα, οι τέσσερις «ισχυροί άντρες» επιδίδονται σ' έναν αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί ετοιμότητα και στρατηγική. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία προκειμένου να υπερασπιστούν το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι σαν να παίζουν μια παρτίδα πόκας με πονηριά και καπατσοσύνη, με μπλόφες και κόντρα ρελάνς. Με υψηλό ηθικό, θεωρούν πως τους ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και ο ενθουσιασμός τους για τη σίγουρη επιτυχία των επιδιώξεών τους, τούς μεθά. 

          Η παράσταση αντιμετωπίζεται σκηνοθετικά από τον Πέτρο Φιλιππίδη  μέσα από ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό πρίσμα, με σεβασμό πάντα στα κύρια χαρακτηριστικά της παράδοσης.

          Πρόκειται για ένα προφητικό, θα λέγαμε, έργο, στο οποίο οι δυο συγγραφείς με  την ευαισθησία και τη διορατική τους ματιά, 36 χρόνια πριν, κατάφεραν να θέσουν φλέγοντα ερωτήματα που μας απασχολούν έως σήμερα: Ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο; Πόσο αδίστακτοι και καλά ριζωμένοι είναι στην εξουσία; Πώς και πόσο αποτιμάται η συμβολή τους στη δραματική  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η χώρα;

          Στη νέα αυτή παράσταση, ο πρώτης γραμμής θίασος θα σκιαγραφήσει γλαφυρά τον παλαιοκομματισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά και τη σήψη του πολιτικού συστήματος, υπογραμμίζοντας με δραματική ακρίβεια την παθογένειά του.

          

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Γιώργος Κιμούλης (Τάσος), Πέτρος Φιλιππίδης (Βασίλης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Αλέκος), και ο Θανάσης Παπαγεωργίου (Κώστας). 

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη: 19:00.

Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00

Σάββατο (λαϊκή απογευματινή) :18:00, 21:00

Κυριακή: 21:00

  

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

€10  (Τετάρτη και Πέμπτη για ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας), €14 (νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, φοιτητικό εκτός βραδινής Σαββάτου), €17 (λαϊκή απογευματινή), €20 (πλατεία), €22 (γενική είσοδος Σάββατο βράδυ και περίοδο εορτών).

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

130’ με διάλειμμα

 

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ:

Τρίτη – Κυριακή: 10:30–13:30  & 17:00- 21:30.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ

Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3310936


read more 3 Comments

 «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» |ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ @ Θέατρο  BADMINTON

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

"Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου"

Σενάριο - Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Περισσότεροι από 20.000-θεατές παρακολούθησαν τις πρώτες δύο εβδομάδες της παράστασης "Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου", ενώ η προπώληση ξεπερνά τα 25.000 εισιτήρια.

Η παράσταση, που αποθεώθηκε από το αθηναϊκό κοινό και τους κριτικούς, κι έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα της χειμερινής περιόδου, παίρνει παράταση και ολοκληρώνει τον κύκλο της την Κυριακή 6 Μαρτίου. 

Το στοίχημα της παράστασης είναι η αναμέτρησή της με δυο μύθους. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή , με την οποία ο Θέμης Μουμουλίδης ολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων-πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη  Ποιος στη Ζωή μου.

 

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του -Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου- αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

 

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

 

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης  ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Μηνά Χατζησάββα, Σταύρου Ζαλμά, Ρίτας Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Νίκου Αρβανίτη, Ελισάβετ Μουτάφη, Μαριάννας Πολυχρονίδου, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, Μιχάλη Μαρίνου και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα και αειθαλή τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.

 

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, ανήσυχη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.

 

Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Με τη συνεργασία των: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,  ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σκηνικό- κοστούμια : ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΑΤΣΑΣ

Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ  ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Μουσική επιμέλεια: ΘΥΜΙΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Video: NIKOΣ  TΣΙΜΟΥΡΗΣ

Βοηθός  σκηνοθέτης: ΜΑΡΟΥΣΚΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Βοηθός  σκηνοθέτη: ΒΙΚΗ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οργάνωση παραγωγής: ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΤΖΑΘΑΣ

Διεύθυνση παραγωγής: ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ

Artwork: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ

Επικοινωνία:  ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

 

Παραγωγή : 5η Εποχή Τέχνης – Silver Moon

 

Θέατρο BADMINTON

Παραστάσεις: 21 Ιανουαρίου 2016  έως 14 Φεβρουαρίου 2016

 

Μέρες & Ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20:30

Σάββατο στις 17:45 και 21:00

Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00 

 

Τιμές εισιτηρίων:

VIP 30 ευρώ

Α Ζώνη 25 ευρώ

Β Ζωνη  20  ευρώ

Γ  Ζώνη   15 ευρώ

Δ Ζώνη    10 Ευρώ

Ισχύουν ομαδικά εισιτήρια

 

Προπώληση Εισιτηρίων:

Ταμεία Θεάτρου Badminton, 210 88 40 600,  viva.gr, artinfo.gr

Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, IANOS, Media Markt 


3 Comments

«Ο Μάγος του Οζ» του Φρανκ Μπάουμ  @ «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

 

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

Η μαγεία συνεχίζεται στην Πειραιώς

50.ΟΟ μικροί και μεγάλοι θεατές αγκάλιασαν μέχρι σήμερα  

το μιούζικαλ για παιδιά που αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις

στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες για παιδιά - και όχι μόνο-  ένα έργο γεμάτο φαντασία, ανατροπές και συμβολισμούς, «Ο Μάγος του Οζ», έγινε ένα αξέχαστο μιούζικαλ για το θέατρο.

 

Το υπογράφουν η εξαιρετική και έμπειρη στο θέατρο για παιδιά σκηνοθέτης Νανά Νικολάου και ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας.

Επί σκηνής: Η Νάντια Μπουλέ είναι η Ντόροθι, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ο αφηγητής της ιστορίας, ο Αντώνης Καρυστινός ο τρυφερός Λαμαρινόκαρδος, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ο παραπονεμένος Αχυρόμυαλος και ο Άγγελος Μπούρας το φοβιτσιάρικο Λιοντάρι. Αυτή η παρέα υποδέχεται κάθε Κυριακή τους μικρούς θεατές για να ξεκινήσουν μαζί το θαυμαστό τους ταξίδι στη χώρα του Οζ.

 

«Ο Μάγος του Οζ» που πολλοί ξέρουν από την βραβευμένη με δύο Όσκαρ κλασική ταινία με την Τζούντι Γκάρλαντ στο ρόλο της Ντόροθι συνεχίζει τις παραστάσεις του στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,.

 

Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε.

Πρέπει να δείτε με τα μάτια σας το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό στα μάτια των παιδιών που ζουν την ιστορία και συμμετέχουν σ’ αυτήν μια και η παράσταση είναι διαδραστική.

 

Λίγα λόγια για το έργο…

Η Ντόροθι Γκέιλ, ένα ορφανό κορίτσι που ζει μια μονότονη ζωή στη φάρμα των θείων της με τον αγαπημένο της σκύλο Τοτό, ονειρεύεται να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο, να ζήσει μια μεγάλη περιπέτεια. Το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα όταν ένας ανεμοστρόβιλος σηκώνει το σπίτι της και τη μεταφέρει  στη μαγική Γη του Οζ.

Εκεί ο μόνος που μπορεί να τη βοηθήσει να βρει τον δρόμο του γυρισμού είναι ο φοβερός και τρομερός Μάγος. Αρκεί βέβαια να καταφέρει να τον βρει. Στο δρόμο προς στη Σμαραγδένια Πολιτεία θα συναντήσει άλλους τρεις συντρόφους που έχουν όλοι κάτι να ζητήσουν από τον Μάγο. Μέσα από τη μαγική ιστορία του Φρανκ Μπάουμ τα παιδιά μαθαίνουν για τη θαυματουργή δύναμη της φιλίας, την αξία της αυτοπεποίθησης και τη σημασία της συνεργασίας. 

Ο Φρανκ Μπάουμ έγραψε τον «Θαυμαστό Μάγο του Οζ» το 1902.  Έργο πρωτοπόρο για την εποχή του, αληθινό και διαχρονικό.  Δίδαξε εκατομμύρια παιδιά να αγαπούν το διάβασμα και να ανακαλύπτουν τη μαγεία στα καθημερινά πράγματα της ζωής. Μέσα από βιβλία, κόμικς, θεατρικά και κινηματογραφικά  musicals ταξίδεψε  σε όλο τον κόσμο.

 

Μία κλασική περιπέτεια φαντασίας! «Ο Μάγος του Οζ» ανήκει σε εκείνη την κατηγορία παραμυθιών, τα οποία απλώνονται πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, για να πυροδοτήσουν τη φαντασία και να αγγίξουν τα συναισθήματα των  παιδιών κάθε ηλικίας.

 

«Ο Μάγος του Οζ» είναι ένα φανταστικό ταξίδι γεμάτο ομορφιά, κίνδυνο και περιπέτεια.  Μία ιστορία ενότητας και συμμετοχής, κοινών στόχων, που βγάζουν στο φως ό,τι καλύτερο έχει μέσα του κάθε άνθρωπος.  Ένας ύμνος στο φως, το γέλιο, την ευτυχία.

 

Το διαχρονικό του μήνυμα, ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή του, όταν πραγματικά το θελήσει, εξακολουθεί να αντηχεί και στην εποχή μας.

 

Ο εκπληκτικός μύθος του Φρανκ Μπάουμ, η μοναδική σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου, τα ονειρεμένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, οι χαρισματικοί ηθοποιοί, τα πλούσια, εντυπωσιακά σκηνικά & κοστούμια και οι συναρπαστικές προβολές στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» οδηγούν μικρούς και μεγάλους σε πρωτόγνωρα μονοπάτια φαντασίας!

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου

Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Προδρόμου

Χορογραφία – Κινησιολογία:  Έλενα Γεροδήμου

Δημιουργία – Προβολές Video: Genesis Production

 

Διανομή

Ντόροθυ: Νάντια Μπουλέ

Αφηγητής: Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Λαμαρινόκαρδος: Αντώνης Καρυστινός

Αχυρόμυαλος: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Λιοντάρι: Άγγελος Μπούρας

Κακιά Μάγισσα: Πελαγία  Αγγελίδου

Καλή Μάγισσα: Αλεξάνδρα Ούστα

Θεία Έμμυ - Λιχουδένια - Ποντικοβασίλισσα: Ειρήνη Γραμματικοπούλου

Λιχουδένιος-Ποντικομέραρχος-Φύλακας: Νικορέστης Χανιωτάκης

Μάγος του Οζ-Θείος Ερίκος-Λιχουδένιος: Γεράσιμος Σκαφίδας

 

Πληροφορίες:

Ημέρες παραστάσεων :     Κυριακή 11:30 & 14:30

Διάρκεια: 120'  (με διάλειμμα)

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 13€ (πλατεία) / 11€ (εξώστης)

 Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€ (πλατεία)/40€ (εξώστης)

 

Προβλέπεται ειδική τιμή για ομαδικές κρατήσεις και επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννόησης με τη ΜΥΘΩΔΙΑ:  κος Νίκος Χανιωτάκης Τ.: 210 – 9816050 & 693 – 6380808, E – mail: magos_tou_oz@hotmail.com.

 

Προπώληση εισιτηρίων: 

· Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 – Ταύρος

· Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «ΘΕΑΤΡΟΥ» www.theatron254.gr

· Τηλεφωνικά στα εκδοτήρια του «ΘΕΑΤΡΟΥ» στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας

· Στο www.ticketservices.gr – Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

· Στο www.viva.gr

 

 Πληροφορίες Πρόσβασης:

Λεωφορεία

· 049 (Πειραιάς – Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

· 914 (Ομόνοια – Πειραιάς – Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Ηλεκτρικός

·  γραμμή ΗΣΑΠ – σταθμός Καλλιθέας

 

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ, H ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ AΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

 

«ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος - Τηλ. 212 254 0300

http://hellenic-cosmos.gr/

http://www.facebook.com/Theatron254


3 Comments

«Sweet Charity» του Mr. Musical Bob Fosse @ Θέατρο Badminton

Το αριστούργημα του Mr. Musical Bob Fosse (Chicago, Cabaret, All That Jazz) έρχεται στην Αθήνα!!!

Sweet Charity

Θέατρο Badminton

από τις 16 Μαρτίου

 

Στο ρόλο της Charity η Σμαράγδα Καρύδη

Στον 50μελή θίασο πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):

Νίκος Αρβανίτης Σταύρος Ζαλμάς Μέμος Μπεγνής

Νάντια Μπουλέ Ντορέττα Παπαδημητρίου Ιβάν Σβιτάιλο Shaya

 

Η μαγεία του Broadway στο ΘέατροBadminton!

 

Το αριστούργημα του μίστερ μιούζικαλ Μπομπ Φόσι, δημιουργού του Σικάγο, Καμπαρέ αλλά και του Άλ δατ τζάζ, έρχεται στην Αθήνα!!! Σουίτ Τσάριτι!!!

Γνωρίστε τη δεσποινίδα Hope Charity Valentine: χορεύτρια σε καμπαρέ, ονειροπόλα, αθεράπευτα αισιόδοξη και… μονίμως άτυχη στον έρωτα. Το Sweet Charity, το θρυλικό μιούζικαλ του Bob Fosse, έρχεται από τις 16 Μαρτίου στο Badminton σε μια φαντασμαγορική παραγωγή μ’ ένα all star ελληνικό καστ, σε σκηνοθεσία του Chet Walker!

Εκρηκτικό, ξεκαρδιστικό, διαποτισμένο από τη ρομαντική ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, το Sweet Charity αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες της καλοκάγαθης χορεύτριας-taxi girl Charity. «Taxi Girls» ονόμαζαν στην Αμερική τις κοπέλες, τις οποίες προσλάμβαναν οι άνδρες-θαμώνες των κλαμπ για να τους συνοδέψουν σε ένα χορό. Η Charity αναζητά μανιωδώς την αληθινή αγάπη, αλλά σκοντάφτει από τον έναν λάθος εραστή στον άλλο.

Το κείμενο της παράστασης, ευρηματικό και στακάτο, έγραψε ο Neil Simon με βάση τις Νύχτες της Καμπίρια του Federico Fellini, ενώ η μουσική είναι του Cy Coleman και περιλαμβάνει κλασικά, αλησμόνητα τραγούδια – μεταξύ άλλων τα «Big Spender», «There’s Gotta Be Something Better Than This», «Rhythm Of Life» και «I’m a Brass Band».

Ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway, το Sweet Charity ανέβηκε για πρώτη φορά στο Palace Theater το 1965 με πρωταγωνίστρια τη σύντροφο του Bob Fosse Gwen Verdon. Έκανε 608 παραστάσεις, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς και  συγκεντρώνοντας εννέα υποψηφιότητες για Tony, από τις οποίες απέσπασε το Tony καλύτερης χορογραφίας, καθώς και το Outer Critics Circle Award για την καλύτερη παράσταση. Το μιούζικαλ αναβίωσε στο Broadway το 1986 με την Debbie Allen στον ομώνυμο ρόλο, προσθέτοντας στη συλλογή του άλλα πέντε Tony κι ένα Drama Desk Award!

Το Sweet Charity ανεβαίνει σε μια λαμπερή παραγωγή του Badminton, εφάμιλλη των αντίστοιχων του Broadway και του West End.

 Τον κεντρικό ρόλο της Charity αναλαμβάνει η Σμαράγδα Καρύδη, με συμπρωταγωνιστές (αλφαβητικά) τους Νίκο Αρβανίτη (στο ρόλο του Herman), Σταύρο Ζαλμά (Vittorio Vidal), Μέμο Μπεγνή (Oscar), Νάντια Μπουλέ (Helene), Ντορέττα Παπαδημητρίου (Nickie Pignatelli), Ιβάν Σβιτάιλο (Big Daddy). Μαζί τους παίζουν και τραγουδούν η Shaya, η Idra Kayne, ο Δημήτρης Γαλάνης κι ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών και μουσικών.

 

Το κείμενο απέδωσαν με πολύ κέφι στα ελληνικά ο Γιώργος Καπουτζίδης με τον Σταμάτη Πατρώνη, την ελληνική εκδοχή των στίχων επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Τότα Πρίτσα, τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ και τη μουσική διεύθυνση ο Αλέξιος Πρίφτης.

 

Για την παραγωγή του Badminton, τη σκηνοθεσία και την αναβίωση της θρυλικής χορογραφίας του Fosse αναλαμβάνει ο κορυφαίος χορογράφος, τιμημένος με βραβείο Tony, Chet Walker.

Ο Walker υπήρξε μαθητής του Fosse και χόρεψε σε τέσσερα μιούζικαλ του μέντορά του, ενώ είναι ο ιθύνων νους πίσω από το περίφημο μιούζικαλ Fosse (1999), που προτάθηκε για εννέα Tony και βραβεύτηκε με τέσσερα!

Από τις 16 Μαρτίου, το Sweet Charity φέρνει την πιο αισιόδοξη, αστραφτερή, ακαταμάχητη όψη της Νέας Υόρκης στην Αθήνα! 

 

SWEET CHARITY

ΑΠΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 19.30

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.30

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 17.00 ΚΑΙ 21.00

 

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

A ΖΩΝΗ 38 ΕΥΡΩ Β ΖΩΝΗ 30 ΕΥΡΩ Γ ΖΩΝΗ 24 ΕΥΡΩ Δ ΖΩΝΗ 18 ΕΥΡΩ Ε ΖΩΝΗ 12 ΕΥΡΩ (ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΑΝΕΡΓΩΝ 10 ΕΥΡΩ)

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2108840600

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

 

210 8840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, PUBLIC, SEVEN SPOTS, IANOS, MEDIAMARKT & RELOAD STORES


4 Comments

 «Romantic Fools» του Rich Orloff @ Θέατρο Underground

Romantic Fools 

Rich Orloff

 

Πώς φλέρταρε ο άνθρωπος των σπηλαίων και ποια ήταν τα δυνατά χαρτιά του Καζανόβα; Γιατί η αιώνια ερωτική «πάλη» των δύο φύλων μονοπωλεί το ενδιαφέρον της τέχνης; Και, τελικά, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πλασμένοι για να συμβιώνουν αρμονικά;

Ο βραβευμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Rich Orloff στο Romantic Fools εξερευνά τον μαγευτικό αλλά και σκοτεινό κόσμο των σχέσεων. Αποτέλεσμα της έρευνάς του; Η ανατρεπτικά συγκινητική και ιδιαίτερα σαρκαστική κωμωδία Romantic Fools, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Έντεκα έργα σε… ένα!

Πρωταγωνιστές είναι η Μάρτζι και ο Άλεξ, ένα ζευγάρι του σήμερα (αλλά και του χθες). Οι δύο χαρακτήρες, σε ένα συνεχές παιχνίδι εναλλαγής ρόλων, αποδομούν όλα τα στερεότυπα για τις σχέσεις των δύο φύλων και επιχειρούν να απαντήσουν σε δύο καυτά και πάντα επίκαιρα ερωτήματα: Τι θέλουν, επιτέλους, οι άνδρες από τις γυναίκες; Και τι προσδοκούν οι γυναίκες από αυτούς;

Το φλερτ, το πάθος, η έλξη, η επικοινωνία, η συντροφικότητα… Όλα φωτίζονται μέσα από έντεκα θεατρικά σκετς, τα οποία συνθέτουν μοναδικά το παζλ των σχέσεων αντρών και γυναικών που ζουν και ερωτεύονται τον 21ο αιώνα.

Η παράσταση συνδυάζει στοιχεία επιθεώρησης και stand up comedy, με μοντέρνες ποπ πινελιές.

 

Τίτλος: Romantic Fools 

Συγγραφέας: Rich Orloff

Σκηνοθεσία, μετάφραση, μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός 

Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης 

Σκηνικά - κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη 

Δημόσιες Σχέσεις και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου 

 

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 4 Μαρτίου 

Προγραμματισμένες παραστάσεις: μέχρι 24 Απριλίου 

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21.15  και Κυριακή, 20.15 

 

Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα 

 

Τιμές εισιτηρίων: 12 € γενική είσοδος 

8 € φοιτητικό, νεανικό και άνω των 65 ετών 

5 € ανέργων, με επίδειξη της κάρτας ανεργίας 

Μια παραγωγή της «Μονωδία», καλλιτεχνικές παραγωγές. 

 

Κρατήσεις εισιτηρίων: viva.gr

 

Στο θέατρο Underground

πλατεία Κοραή 4, στον υπόγειο χώρο δίπλα ακριβώς από τον κινηματογράφο Άστυ.

 

Τηλ 2130 370342


3 Comments

«ΠόΚα» της Κέλλυ Πήλιουρα @ Black Box του 104

ΠόΚα

Κείμενο-Σκηνοθεσία : Κέλλυ Πήλιουρα

 

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία, η ΠόΚα  της Κέλλυ Πήλιουρα επιστρέφει επί σκηνής, με νέα διανομή.

Το έργο, βασισμένο στην πιο πολυσυζητημένη σχέση στον χώρο της ποίησης, αυτή της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη , φέρνει στο σήμερα τους εν λόγω ποιητές για να τους δώσει την ευκαιρία να ξαναζήσουν και να πουν όσα ο χρόνος τους είχε βαθιά κλειδωμένα.

Πρόκειται για μια ιστορία βαθιάς αγάπης η οποία ξετυλίγεται ξανά και ξανά, για έναν παθιασμένο χορό δυο σωμάτων που παλεύουν απέναντι στον έρωτα. Για μια αναδρομή στην ζωή των ποιητών η οποία υπενθυμίζει πως ο έρωτας δεν έχει τόπο και χρόνο παρά μόνο οσμή και μνήμη. Υπενθυμίζει πως τα λάθη μας είναι τόσο βαθιά χαραγμένα από τις επιθυμίες μας που θα επαναλαμβάνονται διαρκώς.

 

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία Κέλλυ Πήλιουρα

Σύνθεση Μουσικής: Αδαμάντιος Αναστασιάδης

Σχεδιασμός Φωτισμού : Σάκης Μπιρμπίλης

Επιμέλεια σκηνικού : Ντέιβιντ Νεγρίν

Κοστούμια : Βεστιάριο Συρoγιάννη

Επιμέλεια Κίνησης: Εύα Μιχαλά

Φωτογραφία -Σχεδιασμός Αφίσας:Νίκος Καρανικόλας

Video Art: Αυρήλιος Καρακώστας

Σχεδιασμός Προγράμματος: Βίκυ Οικονομοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Κατερίνα Παναγιώτου

Βοηθός Παραγωγής : Δήμητρα Τερρανόβα

Επικοινωνία: Ίρια Κατσαντώνη

Πιάνο: Αδαμάντιος Αναστασιάδης

Ούτι: Ελένη Κοκκάλα

Τραγούδι : Ειρήνη Αραμπατζή

 

Ερμηνεύουν : Βασίλης Παπαγεωργίου, Νάντια Πυθαρά

 

Παραγωγή: Θεατρική Όμαδα Τεχνικό

 

Απο 10 Φεβρουαρίου Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

 

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41 , Γκάζι


4 Comments

«Ο χορός του θανάτου» του Αυγουστου Στρίντμπεργκ @ Θέατρο Εμπορικόν

Αύγουστος Στρίντμπεργκ

«Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ»

στο Θέατρο Εμπορικόν

 

Τελευταίες Παραστάσεις Έως Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

 

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις για τον Χορό του Θανάτου, το αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού και Ελένης Σκότη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Δημήτρης Καταλειφός, Φιλαρέτη Κομνηνού και Βασίλης Μπισμπίκης.

 

Η ιστορία:

Σ’ ένα απομονωμένο νησί, ο Λοχαγός Έντγκαρ (Δημήτρης Καταλειφός) και η σύζυγός του Αλίς (Φιλαρέτη Κομνηνού) γιορτάζουν 25 χρόνια γάμου. Η πλήξη, ο σαρκασμός και οι διαμάχες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ο Κουρτ (Βασίλης Μπισμπίκης) και παίζει καταλυτικό ρόλο στην αλληλοεξόντωση του ζευγαριού, ταυτόχρονα με την κορύφωση της ανάγκης τους για συνύπαρξη.   

 

Ο Χορός του Θανάτου (1900), διαπραγματεύεται με χιούμορ και σαρκασμό την αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα από το θεσμό του γάμου. Η αγάπη, το μίσος, το άγχος του θανάτου και η παράνοια, εναλλάσσονται ακατάπαυστα σ’ αυτή τη σχέση. Ο άνδρας και η γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι ταυτόχρονα στο μυστηριώδες σύμπαν που τους περιβάλλει, είναι καταδικασμένοι να συνυπάρχουν και ανήμποροι να κατανοήσουν αν η ζωή τους αποτελεί εντέλει φάρσα ή τραγωδία.

 

Τον Μάρτιο θα επαναληφθεί, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η επιτυχία της περυσινής χρονιάς, Ο Γυάλινος Κόσμος του Τεννεσσή Ουίλλιαμς.

 

Πρωταγωνιστούν:

Δημήτρης Καταλειφός,  Φιλαρέτη Κομνηνού, Βασίλης Μπισμπίκης.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός, Ελένη Σκότη

Σκηνικό – κοστούμια: Μικαέλα Λιακατά

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Λάμπρος Γραμματικός

 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: 

Τετάρτη, Κυριακή: 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00, 21:00

Διάρκεια παράστασης: 140’ (με διάλειμμα) 

 

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

 

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ


read more 0 Comments

«Τα παπούτσια του Βαρύτονου» του Δημήτρη Μπασλάμ @ Θέατρο OLVIO

ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΥΤΟΝΟΥ

του Δημήτρη Μπασλάμ

για πρώτη φορά στην Αθήνα!

στο  Θέατρο OLVIO

Έναρξη: 5 Φεβρουαρίου

 

Αφήγηση για δύο χορευτές

 

Η ιστορία αφορά τον Βαρύτονο... κύριο Χαρίτονο Φουξ!

Η τελειομανία του και η ατυχής διαχείριση ενός λάθους που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται, τον ταλαιπωρεί τόσο ώστε να τον οδηγεί πολύ συχνά στον υποδηματοποιό του.

Κανείς δεν μπορεί να τον μεταπείσει. 

Ούτε ο πάντα ευδιάθετος κορεπετήτορας κύριος Επίλεκτος, ούτε ο πατρικός υποδηματοποιός κύριος Λαυρέντης, ούτε ο θαυμασμός των υπολοίπων μουσικών στις πρόβες ούτε καν η ωραία και πάντοτε μετρημένη κυρία Ήβη.

Επί σκηνής δύο performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου. Αφηγούνται την ιστορία, ενσαρκώνοντας όλους του χαρακτήρες του έργου. Κινούνται, επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής, ο Βαρύτονος κύριος Χαρίτονος Φουξ!

Μην το χάσετε! 

 

 

Ημερομηνίες παραστάσεων:

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου-Σάββατο 6 Φεβρουαρίου-Κυριακή 7 Φεβρουαρίου-Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου-Σάββατο 13 Φεβρουαρίου-Κυριακή 14 Φεβρουαρίου-Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου-Σάββατο 20 Φεβρουαρίου-Κυριακή 21 Φεβρουαρίου-Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου-Σάββατο 27Φεβρουαρίου-Κυριακή 28 Φεβρουαρίου-Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 19:30

 

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 8 ευρώ

Ταμείο: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση: viva.gr

Για παιδιά και μεγάλους από 9 ετών και πάνω!

 

Συντελεστές:

Κείμενο:           Δημήτρης Μπασλάμ

Σκηνοθεσία:     Δημήτρης Σωτηρίου- Δημήτρης Μπασλάμ

Χορογραφία:    Δημήτρης Σωτηρίου

Μουσική 

Sound design:   Δημήτρης Μπασλάμ

Κοστούμια:       Νίκος Δάλλας

Φωτισμοί:        Μαρία Λαζαρίδου, 

                       Δήμητρα Αλουτζανιδο

 

Links:

Τρέιλερ παράστασης:  https://vimeo.com/116629976

www.facebook.com/pages/Τα-παπούτσια-του-βαρύτονου/

www.facebook.com/dimitris.baslam.3

 

Θέατρο ΟLVIO

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, 118 55

Τηλ: (+30) 210 3414118

Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00 - 21:00


4 Comments

«Aγαπητέ κυρ Αλέξανδρε…» @ Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ - Νεανική Σκηνή

Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ-Νεανική Σκηνή

« Aγαπητέ κυρ Αλέξανδρε…»

Σκηνοθεσία : Δημήτρης  Αδάμης   Μουσική : Χρήστος Θηβαίος

 

Τελευταία παράσταση για το κοινό Τρίτη 19 Ιανουαρίου 

Οι παραστάσεις για τα σχολεία συνεχίζονται !

 

Aγαπητέ κυρ Αλέξανδρε ,

σου στέλνουμε αυτό το γράμμα  γιατί θα θέλαμε να  είσαι  εδώ μαζί μας  , σε ένα θέατρο από αυτά που «στήνουμε και τα χαλνούμε» , για να ακούσουμε τις λέξεις σου ξανά , να ζωντανέψουμε  τα πρόσωπα των  διηγημάτων σου ,και για να συναντήσουμε  μέσα από αυτά  τους νέους  ανθρώπους  .Μέσα από τούτο το ταξίδι μπορούμε να βρούμε δύναμη κι εκεί να φανερώσουμε  τα  βάθη της ψυχής μας , εκεί που ο καθένας μας είναι τόσο μοναδικός… 

καλή αντάμωση κυρ Αλέξανδρε….

 

Οι «μαγικές σβούρες»  και ο σκηνοθέτης  Δημήτρης Αδάμης  συναντιούνται με τον Παπαδιαμάντη  σε μια παράσταση που αναζητά  να φέρει  μέσα από το λόγο του σπουδαίου λογοτέχνη τους μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού αλλά και τους μαθητές  της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σε μια συνάντηση απρόσμενη με τα πιο βαθιά πάθη του ανθρώπου με χιούμορ , νοσταλγία και συγκίνηση…  

Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου , τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας  μας.

Η παράσταση ,με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου αλλά και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης θα μεταφέρει τον παλμό και την δυναμική του κειμένου με τρόπο αντιληπτό στους μαθητές στους οποίους θα απευθύνεται.

Ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει  η μουσική που θα γραφτεί ειδικά για την παράσταση από τον τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστο Θηβαίο  τόσο αναγνωρισμένο  για την  φωνή και τα τραγούδια του, αγαπητά  σε όλους και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά .

Στο σκηνικό-εγκατάσταση  θα δράσουν οι  ηθοποιοί  Έλενα Αρβανίτη, Δόμνα Ζαφειροπούλου, Τάσος  Ράπτης .

 

Όλα αυτά θα συμβούν στο ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ από την Τρίτη  3 Νοεμβρίου 2015 .

 

Συντελεστές:   

Σκηνοθεσία    : Δημήτρης Αδάμης

Μουσική        : Χρήστος Θηβαίος

Σκηνικό           : Νίκος Δεντάκης

Φωτισμοί       : Γιώργος Ανεστόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη          : Κωνσταντίνος Παππάς

Επεξεργασία κειμένου    : Ο θίασος & ο σκηνοθέτης

Παραγωγή                         :  μαγικές σβούρες

 

Παραστάσεις :
Δευτέρα  7:30 μ.μ., Τρίτη 9:00 μ.μ. (ολοκληρώθηκαν στις 19/1

Οργανωμένες για τα σχολεία μετά από συνεννόηση

 

Γενική είσοδος : 10 ευρώ,   ομαδικά και άνεργοι  5  ευρώ

Διάρκεια :70΄

Κρατήσεις-Πληροφορίες  στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988  

 www.magikessvoures.gr    


read more 2 Comments

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ του Πέτρου Ζούλια @ Θέατρο ΧΩΡΑ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

του Πέτρου Ζούλια

6ος Χρόνος

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ

στο Θέατρο ΧΩΡΑ (έως 21 Φεβρουαρίου)

 

Η Νένα Μεντή θα παραμείνει για 15  ακόμα παραστάσεις, στο θέατρο Χώρα  για να συναντήσει τους παλιούς και νέους της φίλους και να ξαναζωντανέψει μαζί τους την συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του Eλληνικού τραγουδιού. Μια ιστορία με μοναδικά τραγούδια, που γράφτηκαν με ψυχή από μια γυναίκα που έζησε με πάθος τη ζωή, μια ιστορία που συνδέεται με τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές της πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης στην Ελλάδα. Όλοι έχουμε τραγουδήσει τα τραγούδια όπως Είμαι αητός χωρίς φτερά, Όνειρο απατηλό, Η φαντασία, Ηλιοβασιλέματα, Όλα είναι ένα ψέμα, Πήρα απ΄τη νιότη χρώματα, Πετραδάκι πετραδάκι Μαλάμω, Τι έχει και κλαίει το παιδί, Περασμένες μου αγάπες, αλλά δεν ξέραμε οι περισσότεροι ότι ήταν δικά της, δεν ξέραμε μέχρι τώρα την ιστορία που έκρυβαν αυτά τα τραγούδια. Δεν ξέραμε ότι κουβέντες που πέρασαν από το στόμα μας, από γενιά σε γενιά, ήταν δικές της. Λαϊκή ποίηση αυθεντική. Απόσταγμα ζωής και σκέψης. Δεν ξέραμε τη δύναμη, τον πόνο, αλλά και την όρεξη για ζωή που είχε μέσα της η μεγάλη Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το 2007, η ανάγκη για την παράσταση βγήκε μέσα από την επιθυμία για ένα ταξίδι στη μνήμη μιας εποχής και σαν καταβολή ελάχιστου φόρου τιμής στην πρώτη μεγάλη Ελληνίδα στιχουργό, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Σήμερα έχουμε την ανάγκη να ξανασυναντηθούμε με την Ευτυχία.. Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, εκπροσωπεί τον Έλληνα που η ψυχή του έχει δύναμη, στέκεται στα πόδια του, χαμογελάει και αγωνίζεται να ξεπεράσει την σκληρή πραγματικότητα.Διαπιστώσαμε από τη συμμετοχή του κοινού, πόσο βαθειά ριζωμένες μνήμες έχουν αυτά τα τραγούδια στη ψυχή του Έλληνα και πόσο σημαντική ήταν η συμβολή τους στην περιγραφή μιας κοινωνικής και ενίοτε πολιτικής και πολιτιστικής πραγματικότητας.

 

Η Ευτυχία θέλει να συναντηθεί ξανά με τους φίλους της, που τόσο την αγάπησαν αλλά και να γνωριστεί με καινούργιους που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να την συναντήσουν μέχρι τώρα.

 

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» (εκδόσεις Άγκυρα), με τη δύναμη και την αμεσότητα της προσωπικής μαρτυρίας προσέφερε το υλικό της θεατρικής αφήγησης. Μιας αφήγησης αποσπασματικής και ακροβατικής, ανάλογης της προσωπικότητας που βιογραφείται.

 

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (Νένα Μεντή) μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της σαν στιχουργού: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα την εγγονή της και τη Μαριόγκα τη μητέρα της.

 

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού. Η ιστορία της Ευτυχίας συναντά την εθνική τραγωδία μιας χαμένης πατρίδας, της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της Αθηναϊκής επιθεώρησης για να φτάσει ως τα καταγώγια του ρεμπέτικου και την άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

 

Η παράσταση αναπαριστά στιγμιότυπα, σχέσεις και καταστάσεις σαν ένα αφηγηματικό παζλ, που σκοπό έχει να αναδείξει τη βιωματική λαϊκή ποίηση και την πολυδιάστατη μοναδική προσωπικότητα, της πρωτοπόρας για την εποχή της, δημιουργού.

 

Η Ευτυχία έγινε η φωνή της ψυχής ενός ολόκληρου λαού και με τον στίχο της εκφράζει τους καημούς και τις ελπίδες του. Χθες, σήμερα, αύριο.

 

Η Ευτυχία, σαν ένας άλλος Ζορμπάς, μυρίζει Ελλάδα και μας οδηγεί γραμμή στις ρίζες, σε ότι αυθεντικό έμεινε από αυτό που λέμε γνήσια ελληνική ψυχή και λεβεντιά.

 

TAYTOTHTA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά κοστούμια: Αναστασία Αρσένη

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης

Επιλογή τραγουδιών: Ελεάνα Βραχάλη

Μουσική επένδυση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

 

Πλάνα παράστασης: https://youtu.be/wB0_wHs619o 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου

 

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00 

Διάρκεια: 90 ‘ (χωρίς διάλειμμα)

 

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:

Στα ταμεία του Θεάτρου Χώρα

Ηλεκτρονικά: στο Viva.gr

 

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ

Αμοργού 20, Κυψέλη

Τηλ.: 210-8673945


2 Comments

«Οι 5x4 αυτοσχεδιάζουν...» @ Χώρο Τέχνης 92 Art

Οι 5x4 +1 αυτοσχεδιάζουν...

στον Χώρο Τέχνης 92 Art

 

Οι παραστάσεις συνεχίζονται με επιτυχία!

 

Πρόκειται για ένα πολύ επιτυχυμένο εγχείρημα που κατάφερε να χαίρει αποδοχής από πάρα πολύ κόσμο μέχρι σήμερα, αφού όλες οι παραστάσεις των 5χ4 ήταν sold out. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να συνεχίσουν τις παραστάσεις τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου.

Μια παράσταση, χωρίς κείμενο, χωρίς σκηνοθεσία...Μόνο με ηθοποιούς έτοιμους να δημιουργήσουν! Συγγραφέας και σκηνοθέτης το ίδιο το κοινό. Ένα θεατρικό, το οποίο γεννιέται την ώρα που παίζεται, για μια και μοναδική βραδιά!

Ξεκίνησε με ένα πολύ δυναμικό σύνολο ηθοποιών και συνεχίζει με ένα ακόμα πιο εκρηκτικό team αφού έχουν προστεθεί οι Ερμόλαος Ματθαίου & Κωνσταντίνος Μούτσης.

 

Οι απρόβλεπτες παραστάσεις αρχίζουν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και μετά δίνουμε ραντεβού κάθε Σάββατο στις 22:00!

 

Παίζουν:

Δημοπούλου Αναστασία

Μαμασούκα Έλενα

Ματθαίου Ερμόλαος

Μούτσης Κωνσταντίνος

 

Συντονισμός:  Έλενα Μαμασούκα

Μουσική: Σπύρος Παζιώτης

Οργάνωση παραγωγής: Art and media zone/ Γιώργος Κάλτσας

 

Είσοδος: 10 ευρώ κανονικό & για κατόχους κάρτας Ο.Α.Ε.Δ  8 ευρώ (προσφέρουμε δωρεάν μπύρα ή κρασί)

 

Διάρκεια: 50-75  λεπτά

 

Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 22:00 (Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων)

Πληροφορίες/κρατήσεις: 215 515 4944 & 6944 446 690

 

Διεύθυνση: Αρτέμωνος 77 Δάφνη| Μετρό: Άγ. Ιωάννης | τηλ.: 215-5154944 & 6944-446690 | email: 92artplace@gmail.com | Facebook: www.facebook.com/92artplace | blog: 92artplace.blogspot.gr


4 Comments

 «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου @ Πόλη Θέατρο

Πόλη Θέατρο 2015 - 2016

Άκης Δήμου

Το κενό αυτοπροσώπως

Σκηνοθεσία:  Κωνσταντίνος Ρήγος

 

Τελευταίες παραστάσεις έως 31 Ιανουαρίου 2016

 

Το Πόλη Θέατρο καλωσορίζει τη θεατρική σεζόν με τη νέα -άπαιχτη- κωμωδία του ΑΚΗ ΔΗΜΟΥ «Το κενό αυτοπροσώπως» σε σκηνοθεσία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΗΓΟΥ, με πρωταγωνιστές τους ΔΑΝΗ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ.

                                           

Ένα αθηναϊκό διαμέρισμα τον ιλαροτραγικό Αύγουστο του 2015. Μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας που αποστρέφεται το μαύρο χρώμα. Ένας νευρωτικός -παραλίγο σκηνοθέτης- με ροπή στις αινιγματικές σχέσεις.  Δίπλα τους, μια πρώην σύζυγος εκδότη εφημερίδας και δεξιοτέχνης του μουσακά κι ένας νεαρός με αδυναμία στις Ιταλίδες τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’60.

 

Και μετά;

 

Ένα drug  show σ’ ένα κλαμπ της Μαδρίτης την Πρωτοχρονιά του ‘14. Μια θανατηφόρα γραβάτα δεμένη στο λαιμό ενός άτυχου άντρα και μια άλλη, λυμένη για το χατίρι μιας γυναίκας. Ένας καναπές στα σκουπίδια κι ένας δεύτερος στα σαλόνι. Ένα ιατρικό ανακοινωθέν που καθυστερεί, ένα δείπνο με τηγανητά χέλια, η ανάμνηση ενός πυρπολημένου τροχόσπιτου στη Σαρωνίδα και οι συνέπειες της βραδιάς των εκλογών του ’93…

 

Και μετά;

 

Το κενό αυτοπροσώπως. Η ζωή που δεν περιμένει κανέναν. Η στιγμή που δεν είσαι πια νέος. Το παρόν που δείχνει τα δόντια του. Και το μέλλον. Άνθρωποι που ξεκίνησαν αποφασισμένοι -έτοιμοι για όλα- και βρέθηκαν στη μέση της διαδρομής, ματαιωμένοι, μόνοι και αναποφάσιστοι, σε μια Ελλάδα που τρίζει. Γιατί κάθε παιχνίδι, όσο απολαυστικό κι αν είναι, στο τέλος σπάει.

 

Το κενό αυτοπροσώπως είναι μια κωμωδία για την ήττα.

Γράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

Κείμενο: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος

Φωτογραφίες & Video: Κωνσταντίνος Ρήγος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος

 

Παίζουν:

Δάνης Κατρανίδης,

Παναγιώτα Βλαντή,

Σίσσυ Τουμάση,

Κωνσταντίνος Κουνέλλας

 

Παραστάσεις

Πέμπτη & Παρασκευή 20.30

15 €, 10 € φοιτητικό, ΑμΕΑ, Κάτω των 23 και άνω των 65 ετών & άνεργοι

 

Σάββατο 18.00 – Λαϊκή Απογευματινή

Γενική είσοδος 12 €

 

Σάββατο 20.30 & Κυριακή 19.00

18 €, 15 € φοιτητικό, ΑμΕΑ, Κάτω των 23 και άνω των 65 ετών & 10 €  άνεργοι

 

Μια παραγωγή του Θεάτρου ΠΟΛΗ

Διεύθυνση: Φώκαιας 4 & Αριστοτέλους, Πλατεία Βικτωρίας

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 21 1182 8900


4 Comments

«Αντριάνα» του Θανάση Παπαγεωργίου @ Θέατρο Αλκμήνη

«ΑΝΤΡΙΑΝΑ»

του Θανάση Παπαγεωργίου

με τη Μαρία Αντουλινάκη

Στο Θέατρο Αλκμήνη

  

Λόγω επιτυχίας της παράστασης

παράταση μέχρι Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

 

Από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

  

Η ζωή δίπλα

 

Η Αντριάνα πασχίζει όλη της τη ζωή να μην πικράνει τους άλλους και κυρίως να κρύψει την πληγή που της δημιούργησε η αδελφική σχέση, καταδικάζοντάς τη σε ισόβια μοναξιά. Πίσω από τη στιβαρή της προσωπικότητα κρύβεται ένα δράμα, το δράμα της ίδιας της ζωής της που ξεδιπλώνεται μέσα από καθημερινές άλλοτε κωμικές άλλοτε τραγικές καταστάσεις, οικογενειακούς διαπληκτισμούς και προβλήματα που λύνονται μέσα από ατέλειωτους καβγάδες και έντονες συζητήσεις, απόλυτο χαρακτηριστικό μιας τυπικής, ακόμη και στις μέρες μας ελληνικής οικογένειας. Η Αντριάνα μέσα από ακόμη μια οικογενειακή κρίση που, όπως πάντα ο ρόλος της είναι να λύσει, έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με τη χαμένη της ζωή, χαμένη μέσα στα θέλω και τις επιταγές των άλλων. Μέσα από διαδοχικά τηλεφωνήματα ξετυλίγεται όλο το νήμα της ζωής της και στο τέλος έρχεται η λύτρωση, που συνοδεύεται από μια αναπάντεχη αποκάλυψη.

 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της παράστασης Θανάση Παπαγωργίου: «Η ‘Αντριάνα’ γεννήθηκε παρατηρώντας τη χαμένη ζωή τόσων και τόσων γυναικών που χαραμίστηκαν υποδουλωμένες κάτω από την «ανωτερότητα» είτε της άλλης τους αδελφής, είτε από την «ιδιαίτερη αγάπη» που τους προσφέρθηκε – εντελώς ιδιοτελώς – από τη μαμά τους. Η ελληνική οικογένεια βρίθει τέτοιων περιπτώσεων και η ελληνική κοινωνία έχει χτιστεί πάνω σε τέτοιους οικογενειακούς καταναγκασμούς  ατόμων που αδυνατούν να δουν καθαρά και να αντισταθούν «πριν να είναι αργά». Η τωρινή τους κατάσταση, όπως αυτή της Αντριάνας, είναι πλέον μη αναστρέψιμη και η γνώση αυτή κάνει αυτά τα άτομα ακόμα πιο παθητικά και αδρανή, πιστεύοντας ότι γι’ αυτά, μόνο αυτή η ζωή τους άξιζε. Ο κύκλος της ενεργούς ζωής τους κράτησε πολύ λίγο, όσο τους επέτρεψε ο περίγυρος να νιώθουν άτομα με υπόσταση, με δικαιώματα και με μια αξία».

 

O σκηνοθέτης Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης για την παράσταση «Αντριάνα»: Η «Αντριάνα» του Θανάση Παπαγεωργίου με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Η «Αντριάνα» είναι πλέον αγαπημένη μου ηρωίδα. Πρόσωπο πονεμένο, προδομένο, θυμωμένο, ενοχλημένο αλλά ταυτόχρονα ηρωικό, δυνατό,  αγαπητό και, κυρίως, ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο, ένα πρόσωπο δικό μας. Μια γυναίκα  που βρίσκεται στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στον περίγυρό μας. Στην γειτονιά μας. Δίπλα μας. Αυτή είναι η παράσταση της Αντριάνας για μένα.

 

Συντελεστές

 

Παραγωγή t-shOrt (www.t-short.gr)

Σκηνοθεσία Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Ερμηνεύει η Μαρία Αντουλινάκη

Φωτισμοί: Κυριάκος Βλοντάκης

Μουσική – Sound design: Αντώνης Λιβιεράτος

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Κοστούμια: Boudoir Team

Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Νάκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Λαμπρινή Παπαδημητρίου

Βοηθός παραγωγής: Φίλιππος Κουντουράς

Trailer παράστασης: Θανάσης Μπουρλιάσκος – Χρήστος Μωραΐτης

Φωτογράφος παράστασης: Γιώργος Στριφτάρης

Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη & ΑρτίναΓκέτση – ForArtist

 

Τα τραπεζομάντηλα είναι ευγενική χορηγία της Pennie

Ημέρες & ώρες Παραστάσεων

Δευτέρα & Τρίτη στις 9:30 μμ μέχρι 09 Φεβρουαρίου

 

Διάρκεια: 60'

 

Τιμή εισιτηρίου:
Γενική είσοδος: 10€  φοιτητικά / προπώληση: 8€ / Ανέργων: 5€

 

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

 

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8 -12,(Στάση Μετρό Κεραμεικός)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103428650 (ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17:30)


4 Comments

«Σχεδόν σαράντα» @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

"Σχεδόν Σαράντα" με τον Γιώργο Χατζηπαύλου

 

Η παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου Σχεδόν σαράντα παρατείνεται έως και την Κυριακή 24 Απριλίου. Επίσης, η μεγάλη προσέλευση του κοινού οδήγησε στην απόφαση να προστεθεί μια ακόμη ημέρα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ο χαρισματικός stand up κωμικός εκτός από το καθιερωμένο ραντεβού του Σαββάτου (ώρα έναρξης 21.30) θα βρίσκεται στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 20.00, κάνοντας τα χειμωνιάτικα βράδια μας πιο αισιόδοξα, απολαυστικά, γεμάτα γέλιο και θετική ενέργεια

Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε και 1200 εισιτήρια που διέθεσε για τον φιλανθρωπικό σκοπό της UNICEF στην παράσταση – θεσμό Stand up for U, ο Γιώργος επιστρέφει με μία νέα παράσταση που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας.

Θα παρακολουθήσετε μια αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα που, μεταξύ άλλων, εξετάζει:

Το μυστήριο του “τι συμβαίνει μετά τα σαράντα”

Τι συνειδητοποιεί ένας άντρας στην εφηβεία

Ποια είναι τα 2 βασικά αξιώματα που πρέπει μια γυναίκα να γνωρίζει για τους άντρες

Ποια είναι τα 43 βασικά αξιώματα που ένας άντρας πρέπει να γνωρίζει για τις γυναίκες

Πώς θα είναι στα γεράματα οι γενιές που τώρα είναι σαραντάρηδες

Πώς λειτουργεί ο μικρός κάφρος που όλοι κρύβουμε μέσα μας

Πότε μεγαλώνεις πραγματικά (spoiler: Ποτέ)

Μια παράσταση που (δεν) θα μας διδάξει, που (δεν) θα μας προβληματίσει ΚΑΙ που θα μας κάνει να γελάσουμε ΠΟΛΥ!!!

 

Ώρα έναρξης: 21.30

Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλλειμα

Εισιτήρια 10 ευρώ. Προπώληση, 8 ευρώ 

 

Διάρκεια παραστάσεων: έως και την Κυριακή 24 Απριλίου. 

Κάθε Σάββατο στις 21.30 

και κάθε Κυριακή στις 20.00 (από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου και μετά)

 

Προπώληση:

Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00, www.mcf.gr.

Ηλεκτρονικά στο: https://www01.forth-crs.gr/ticketshop/mcf/theatra.exe?PM=P1&id=00021_000000495

Εισιτήρια προπωλούνται και Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Ticket Services Ωρ. λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 - 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 - 20:00, Σαβ. 10:00 - 14:00

Εισιτήρια προπωλούνται και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης)

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος

Τηλ.210-3418550


4 Comments

«Το χάδι της μηΤέρας» της Λυδίας Γιαννακοπούλου @ Θέατρο Άβατον

«Το χάδι της μηΤέρας»

στο Θέατρο Άβατον

για λίγες μόνο παραστάσεις.

 

Η Art and Μedia Ζone, παρουσιάζει για πρώτη φορά επί σκηνής το επιτυχημένο βιβλίο της Λυδίας Γιαννακοπούλου, «Το χάδι της μηΤέρας».

Στο θέατρο Άβατον, από 20 Ιανουαρίου και Κάθε Τετάρτη στις 21:30.

 

Παιδική κακοποίηση!

Τι συμβαίνει πίσω, από τις κλειστές πόρτες, μιας ελληνικής οικογένειας στην Γερμανία του 80’ ;

Πόσο πόνο, αντέχει ένα παιδικό κορμί;

Πώς στιγματίζετε, μια ολόκληρη ζωή;

Οικογένεια και κοινωνία, αμέτοχοι.

Αναπάντητα «γιατί».

«Η παράσταση είναι ακατάλληλη δι’ ανηλίκους»

 

Πληροφορίες

Τίτλος: «Το χάδι της μηΤέρας»

Είδος: Κοινωνικό Δράμα

Ημέρες Παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη από 20 Ιανουαρίου. (Λήξη παραστάσεων: 9 Μαρτίου)

Ώρα έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 75’

Πρεμιέρα: 20 Ιανουαρίου 2016

Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων), ομαδικό από 6 ευρώ (επικοινωνία με το 6944446690)

Θέατρο: Θέατρο Άβατον

Διεύθυνση: Ευπατριδών 3, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103412689

Προπώληση: Viva.gr & σε όλο το δίκτυο της Viva.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία –Επιμέλεια κειμένου: Ιωάννα Νιάχα

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Λεβέντης

Κοστούμια: Ταλήν Νταμπανιάν

Φωτογραφίες: Katerina Grzybek

Δημόσιες Σχέσεις-επικοινωνία: Γιώργος Κάλτσας

Βοηθός Παραγωγής: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου

 

Ηθοποιοί 

Βάσια Αργέντη

Έλενα Μαμασούκα

Κωνσταντίνα Νικηφοράκη

Λουκάς Ξαπλαντέρης


4 Comments

«Έvαs δράκoς στnv kάλτσα μoυ» απ’το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα @ Θέατρο Προσκήνιο

Κουκλοθέατρο Καραμπόλα

Έvαs δράκoς στnv kάλτσα μoυ

 

Ο μικρός Λέανδρος ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει στο δωμάτιό του ένα δράκο. Ο δράκος αρχίζει να μεγαλώνει και όλο μεγαλώνει και γίνεται τόσο μεγάλος, που παίρνει το σπίτι στην πλάτη του και πετάει μακρυά. Όταν ο μπαμπάς γυρίζει απ' τη δουλειά διαπιστώνει ότι το σπίτι έχει κάνει φτερά!

Από πού ήρθε αυτός ο δράκος και γιατί μεγαλώνει τόσο πολύ; Ποια θα είναι η έκβαση αυτής της παράδοξης περιπέτειας; Μια απλή, βαθιά ιστορία για τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής κάθε προβλήματος.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδια από παραδοσιακά ακούσματα εμπνευσμένη από το παραμύθι του Τζάκ Κέντ “Δεν υπάρχουν δράκοι”

 

Διασκευή, κατασκευή κούκλας: Φεβρωνία Ρεϊζίδου 

 

Παίζουν: Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Λαμπρινή Αρβανιτίδου, Γιώργος Καψάλης

Κρουστά: Λαμπρινή Αρβανιτίδου Κιθάρα: Γιώργος Καψάλης

 

διάρκεια 45' λεπτά

για παιδιά από 3+

 

Kάθε Κυριακή από 10 Ιανουαρίου μέχρι 6 Μαρτίου (εκτός από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου)

στις 17:00, Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, κρατήσεις: 2108211855

τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ

 

Ο θίασος:

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στη Ρόδο και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. Τα τελευταία 11 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας καθώς και παραστάσεις για παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα. Μέλος της Unima Hellas.

 

Το trailer: https://www.youtube.com/watch?v=EPxIzVGijug

http://karabolapuppettheatre.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/pages/Karabola-Puppet-Theatre/113442588715806?ref_type=bookmark 


4 Comments

«Συγκρουόμενα» της Εύας Βλασσοπούλου @ Θεάτρου του Νέου Κόσμου, Κάτω Χώρος

ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ

της Εύας Βλασσοπούλου

 

Β. Πιστεύεις ότι δεν τα βρίσκουμε;

Α. Προφανώς όχι. 

Β. Και φταίει αυτή; 

Α. Μπορεί.

Μικρή Παύση

Β. Ε, βρίστην.

  

Τελευταίες παραστάσεις μέχρι την Τρίτη 19 Ιανουαρίου

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

 

Στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, όπως ήταν προγραμματισμένο, οι παραστάσεις του έργου «Συγκρουόμενα», σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία της Εύας Βλασσοπούλου

 

Περίληψη έργου

Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών, της Α και του Β, που περιμένουν αγωνιωδώς την μυστηριώδη ξαδέλφη τους.

Όταν αυτή δεν εμφανίζεται ποτέ, η Α τη «φέρνει» στο κόσμο τους επινοώντας ένα παιχνίδι. Εξιστορώντας οικογενειακές ιστορίες που ποτέ δεν επιβεβαιώνονται ως αληθινές, τα δύο αδέλφια προσπαθούν να αποσαφηνίσουν το κοινό παρελθόν τους, να διεκδικήσουν τη θέση τους μέσα στην οικογένεια, αλλά και να αποδεχτούν την φύση της μεταξύ τους σχέσης.

  

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος - από την Εύα Βλασσοπούλου

“I only hope that we don’t lose sight of one thing; that it was all started by a mouse.”

Walt Disney

Όλα ξεκινάνε από μια παιδική ανάγκη να αφηγηθούμε από κοινού μια ιστορία που διαδραματίζεται σ’ έναν κόσμο της φαντασίας μας, ο οποίος όμως υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τους “κανόνες” του θεάτρου.

Οι χαρακτήρες του έργου, η Α και ο Β, ακολουθούν την ίδια διαδικασία, μόνο που γι’ αυτούς ο κόσμος αυτός που έχουν φτιάξει, όσο προχωράει η παράσταση, τους αποκαλύπτεται πρώτη φορά ως εγκλωβιστικός.

Τους συναντάμε την “ήμερα” που περνάνε από την ασυνειδητότητα στην αναγνώριση μιας δυσλειτουργίας και παρατηρούμε τη διαδρομή τους μέχρι και αφού φτάσουν εκεί. Η αναγνώριση της δυσλειτουργίας προκαλείται από την επίσκεψη της ξαδέλφης Γ. Τον ερχομό της τον χαρακτηρίζουν αναπόφευκτο σημείο πίεσης.

Με την εμπειρία ότι πια κάτι καινούργιο τους έχει φανερωθεί, μετά το τέλος του έργου, κανείς δεν ξέρει αν αυτοί οι δυο χαρακτήρες θα επιδιώξουν να αλλάξουν, αν θα τα καταφέρουν αν προσπαθήσουν, σε τι θα μπορούσαν να εξελιχθούν και με τι κόστος.

Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι κανείς από τους δυο, δεν μπορεί πια να προσποιηθεί ότι δεν συνέβη. Κάτι έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.

  

Συντελεστές της παράστασης

Συγγραφή - Σκηνοθεσία: Εύα Βλασσοπούλου

Σκηνικό-Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη

Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου

Βοηθός σκηνοθέτη: Θοδωρής Τριφύλλης

Βοηθός Σκηνογράφου: Στεφανία Ηλέκτρα Πανταβού

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου

Επικοινωνία: Φωτεινή Χρίστη

 

Παίζουν:

Στέλλα Βογιατζάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Αλεξάνδρα Χασάνι

 

Από 30 Νοεμβρίου 2015 μέχρι 19 Ιανουαρίου 2016

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:15

 

Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά

Εισιτήρια:

Κανονικό 12€

Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών 10€

 Ανέργων 8€

 

Κάτω Χώρος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα

τηλ: 210 9212900


4 Comments

«Ο βίος του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ @ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

«Ο βίος του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Μουσική σύνθεση: Χανς Άισλερ

Από 10  Δεκεμβρίου στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

 

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τη θεατρική περίοδο 2015-2016, στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex, με το εμβληματικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο βίος του Γαλιλαίου», με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ιταλού επιστήμονα.

Το έργο γράφτηκε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από τον Παγκόσμιο Πόλεμο και την υπόθεση της ατομικής βόμβας και ο σπουδαίος Γερμανός δραματουργός χρησιμοποίησε την ιστορία του Γαλιλαίου για να σχολιάσει τη διαχρονική ευθύνη των ανθρώπων της επιστήμης, που συνθηκολογούν με την επικίνδυνη και ανεγκέφαλη εξουσία και προσφέρουν, εκόντες άκοντες, τη γνώση τους σε αυτήν, με καταστροφικές συνέπειες.

 Η υπόθεση του έργου

Οι δογματικές  αντιλήψεις του θεοκρατικού 16ου αιώνα απειλούνται από μια νέα επιστημονική αποκάλυψη. Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός,  Γαλιλαίος, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. Η τόσο ριζοσπαστική αυτή απόκλιση από τη μέχρι τότε υφιστάμενη θεωρία, οδηγεί τον Γαλιλαίο στην Ιερά Εξέταση. Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, υποκύπτει στη βία, αποκηρύσσει την θεωρία του, αλλά συνεχίζει την πληθωρική πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του, σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μένει σε εμάς να αποφασίσουμε αν και πόσο ανταποκρίθηκε στην αποστολή του.

 

Ταυτότητα παράστασης:

Μουσική σύνθεση: Χανς Άισλερ

Μετάφραση / Δραματουργική επεξεργασία: Κοραλία Σωτηριάδου

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος                                             

Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ

Μουσική διασκευή /προσαρμογή: Νίκος Κυπουργός    

Απόδοση τραγουδιών: Παντελής Μπουκάλας

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου                                                              

Βίντεο: Παντελής Μάκκας                                                          

Σχεδιασμός φωτισμών :Σάκης Μπιρμπίλης                                         

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου                           

Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα       

Βοηθοί σκηνογράφου : Μυρτώ Λάμπρου, Σοφία Βάσο

Βοηθός ενδυματολόγου : Μαρία Μυλωνά

Φωτογράφος της παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Διανομή με σειρά εμφάνισης:

Χρήστος Στέργιογλου       Γαλιλαίος

Σταύρος Σβήγκος              Αντρέας Σάρτι

Μαίρη Σαουσοπούλου     Κυρία Σάρτι

Δημήτρης Πασσάς            Λουντοβίκο, Πρώτος Αστρονόμος

Δημήτρης Δεγαΐτης          Έφορος, Χοντρός Πρέλατος, Βάννι, Φρουρός

Γιώργος Μακρής      Σαγρέδο, Ένας Δεύτερος Λόγιος ,Κλάβιος, Γκαφόνε

Στράτος Χρήστου    Α’ Σύμβουλος, Μαθηματικός, Κάτισχνος Καλόγερος, Υποκείμενο,  Αμαξάς

Δημήτρης Αντωνίου        Β’ Σύμβουλος, Φιλόσοφος, Ένας Καλόγερος, Τραγουδιστής, Ανώτερος Αξιωματούχος, Χωρικός

Γιώργος Μπινιάρης         Γ’ Σύμβουλος, Καρδινάλιος Ιεροεξεταστής

Αμαλία Αρσένη                Βιργινία

Κώστας Γαλανάκης          Δόγης, Αυλάρχης, Υπέργηρος Καρδινάλιος

Βασίλης Μαγουλιώτης    Κόσμο των Μεδίκων, Δεύτερος Καλόγερος, Δεύτερος Γραμματέας, Αγόρι

ΕλίταΚουνάδη                  Κυρία της Τιμής, Β’ Γυναίκα, Τραγουδίστρια

Βάσια Χρήστου                Κυρία της Τιμής, Α’ Γυναίκα, Κορίτσι

Θοδωρής Σκυφτούλης  Φεντερτσόνι, Ένας Καλόγερος, Πρώτος Γραμματέας

Γιάννης Κλίνης    Ένας λόγιος, Καρδινάλιος Μπελλαρμίν, Γραμματέας

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος      Δεύτερος Αστρονόμος, Καρδινάλιος Μπαρμπερίνι, μετέπειτα Πάπας Ουρβανός Η’

Παντελής Δεντάκης        Νεαρός Καλόγερος

 

Παίζουν οι μουσικοί: Όσβαλντ Αμιράλης (κόντρα μπάσο), Κώστας Ιωαννίδης (κλαρινέτο), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (πιάνο, τρομπόνι)

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις  20:30

Κυριακή στις 19:00

 

Τιμές εισιτηρίων:

20€, 15€, 10€ (φοιτητικό)

Πέμπτη ενιαία τιμή 13€

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ REX-ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ», Πανεπιστημίου 48 , τηλ. 210.3305074 (μέσω πιστωτικής κάρτας)

και  στο www.n-t.gr


4 Comments

«Παιδιά ενός κατώτερου Θεού» του Μαρκ Μέντοφ @ Θέατρο Βεάκη

Θέατρο Βεάκη

“ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ”

του Μαρκ Μέντοφ

 

«… Αγάπη για τον άλλο σημαίνει να προσπαθείς να τον πλησιάσεις. Σημαίνει να του δείχνεις ποιος πραγματικά είσαι και όχι ποιος θα’ θελες να είσαι. Σημαίνει να τον δέχεσαι γι’ αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα΄ θελες να είναι. Αυτό ισχύει για τους καινούργιους φίλους και για τους παλιούς, για την οικογένεια – γονιούς και παιδιά – και για κάθε άλλον άνθρωπο…»

«Να αγαπάμε ο ένας τον άλλον»  Λέο Μπουσκάλια.

 

Ο Γιάννης Βούρος επιστρέφει,  δεκαπέντε χρόνια μετά την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε με τα «Παιδιά ενός κατώτερου θεού»  στο θέατρο Βεάκη από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

 

Το θεατρικό έργο του Μαρκ Μέντοφ «Σάρα - τα παιδιά ενός κατώτερου θεού» γράφτηκε το 1979 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Playwrith’s Lab του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου ο Μέντοφ είναι δραματουργός και πρόεδρος του Drama Department.

 

Στη συνέχεια ανέβηκε στο Longacre Theatre στο Μπρόντγουαιη της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Gordon Davidson με τους Phylis Frellich (Σάρα) και John Rubinstein (Τζέημς ). Το έργο τιμήθηκε με τα βραβεία : καλύτερου έργου Tony Award για το 1980, Drama Desk και Outer Critics Circle. Οι δύο πρωταγωνιστές τιμήθηκαν με τα αντίστοιχα βραβεία Tony καλύτερης ερμηνείας γυναικείου και ανδρικού ρόλου για το 1980. Το ίδιο και ο σκηνοθέτης.

 

Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1980-81 στο θέατρο Σούπερ Σταρ από τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, με την ίδια στο ρόλο της Σάρα και τον Λευτέρη Βογιατζή στο ρόλο του Τζέημς. Ήταν η τελευταία της εμφάνιση στη σκηνή.

 

Είκοσι χρόνια μετά, το 2000, ο Γιάννης Βούρος το ανεβάζει στο θέατρο Αλάμπρα σε μετάφραση και σκηνοθεσία του ίδιου, με πρωταγωνίστρια την Πέγκυ Τρικαλιώτη στο ρόλο της Σάρα και τον ίδιο στο ρόλο του Τζέημς. Η παράσταση παίχτηκε - με τεράστια επιτυχία – για δύο χρόνια ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

 

‘Έναρξη παραστάσεων Παρασκευή  18 Δεκεμβρίου 2015

 

Συντελεστές:

Μετάφραση, απόδοση και σκηνοθεσία : Γιάννης Βούρος

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά: Γιώργος Γεωργίου

Κοστούμια: Δανάη Αναγνώστου

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Video art : Κλείτος Κυριακίδης

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν :

Γιάννης Βούρος

Χρύσα Παπά

Αντιγόνη Γλυκοφρύδη

Ντίνος Καρύδης

Θοδωρής Αντωνιάδης

Τζωρτζίνα Κώνστα

Λουκία Πεσκετζή

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :

Τετάρτη         19.15

Πέμπτη         20.00

Παρασκευή  21.00

Σάββατο        18.15 και 21.15

 Κυριακή         19.15   

                   

Τιμές εισιτηρίων :

20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ, 12 ευρώ ανέργων και τρίτης ηλικίας

 

Θέατρο Βεάκη

Στουρνάρη 32, Αθήνα

τηλέφωνο 210 5223522


4 Comments

«ΤΟ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ» του Πάτρικ Ζίσκιντ @ Θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ»

ΘΕΑΤΡΟ «ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ»

«ΤΟ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ»

του Πάτρικ Ζίσκιντ

 

«..Κι αν θέλω να παίξω όλες τις νότες μιας χορδής από πάνω μέχρι κάτω...

...Tότε πρέπει ν' αλλάξω έντεκα φορές τη θέση του χεριού μου. Θέλει πολλή δύναμη. Πρέπει να πιέζεις τις χορδές σαν μανιακός, κοιτάξτε τα δάχτυλά μου. Να! Κάλους έχουν βγάλει, δείτε τα, κάλους κι αυλάκια. Πολύ σκληρά. Δεν αισθάνομαι τίποτε στα δάχτυλα. Πριν λίγες μέρες κάηκα κι ούτε που το κατάλαβα. Το πήρα είδηση επειδή μου μύρισε η καμένη σάρκα. Έχω ακρωτηριάσει μόνος μου τον εαυτό μου. Ούτε οι σιδεράδες δεν έχουν τέτοια δάχτυλα. Και τα χέρια μου είναι μάλλον λεπτά. Δεν είναι φτιαγμένα γι' αυτό το όργανο. Από μικρός είχα ξεκινήσει για τρομπετίστας. Κι εξάλλου, ποτέ δεν είχα και πολλή δύναμη στο δεξί μου χέρι, κι αυτό είναι εντελώς απαραίτητο στο κοντραμπάσο, γιατί με το δεξί κρατάει κανείς το δοξάρι κι αν δεν έχει αρκετή δύναμη, δε μπορεί να βγάλει ούτε μία νότα απ' αυτό το παλιόπραμα».

 

Ο Γερμανός συγγραφέας Πάτρικ Ζίσκιντ, διάσημος για το μυθιστόρημά του «Το Άρωμα», το οποίο πριν από λίγα χρόνια μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, στην πραγματικότητα κέρδισε ένα μεγάλο κομμάτι της φήμης του στις αρχές της δεκαετίας του '80 με το μονόπρακτό του «Το κοντραμπάσο». «Αυτό που κανένας μουσικός δεν έχει συνθέσει ακόμα, το έγραψε ένας συγγραφέας: ένα έργο για σόλο κοντραμπάσο που θα γεμίσει μια ολόκληρη βραδιά», έχει γραφτεί για το έργο, που αποτελεί έναν εκ των πλέον δημοφιλών θεατρικών μονολόγων παγκοσμίως. Γράφτηκε το 1980 και τη σεζόν 1984-85 ανέβηκε σε περισσότερες από 500 γερμανικές σκηνές, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Ο συγγραφέας, ο οποίος ζει πλέον αποτραβηγμένος από τη λογοτεχνική σκηνή, ενώ δε δίνει ποτέ συνεντεύξεις ούτε επιτρέπει να τον φωτογραφίσουν, έχει δηλώσει για το «Κοντραμπάσο»: «Η μουσική είναι κάτι ανθρώπινο. Πέρα και πάνω απ’ την πολιτική και την ιστορική επικαιρότητα. Και πανανθρώπινο, θα ’θελα να πω. Ένα συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής και του ανθρώπινου πνεύματος. Και μουσική θα υπάρχει πάντα και παντού, στην Ανατολή και στη Δύση, στη Νότια Αφρική, όπως και στη Σκανδιναβία, στη Βραζιλία και στο Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ. Διότι η μουσική έχει ακριβώς μεταφυσικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνετε, μετα-φυσικό, δηλαδή πέρα ή πάνω απ’ την καθαρά φυσική ύπαρξη, υπεράνω της εποχής, της ιστορίας και της πολιτικής, πέρα απ’ τον πλούτο και τη φτώχεια, απ’ τη ζωή και το θάνατο. Η μουσική είναι αιώνια».

          Τον ένα και μοναδικό ρόλο του έργου, που αποτελεί ρόλο ζωής για κάθε ηθοποιό και του δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει κάθε πτυχή του ταλέντου και της εμπειρίας του, επωμίζεται ο Βασίλης Ευταξόπουλος, ο οποίος θα γεμίσει τη σκηνή του θεάτρου «Ιλίσια – Βολανάκης» με στιγμές ανθρώπινες, οι οποίες υπερβαίνουν τον τόπο και το χρόνο και γίνονται στιγμές από τη ζωή μας. Ο Βασίλης Ευταξόπουλος θα γίνει ο κοντραμπασίστας του Ζίσκιντ, σε μια θεατρική σχοινοβασία που θα απαιτήσει τον καλύτερο εαυτό του, αυτό ακριβώς που ο έμπειρος ηθοποιός είναι έτοιμος να καταθέσει στο θεατρικό σανίδι.

          Στο ατμοσφαιρικό κείμενο του Ζίσκιντ ο ήρωας ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό του, εξομολογείται έναν κρυφό του έρωτα, ελπίζοντας σε ανταπόκριση, αποκαλύπτει τη σχέση του με το κοντραμπάσο, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο τον έχει οδηγήσει η τέχνη της μουσικής. Το κοντραμπάσο είναι μια μεταφορά, χωρίς όμως να τραβάει την προσοχή πάνω της. Είναι μια μεταφορά συνυφασμένη με τη ζωή του κοντραμπασίστα, κυριαρχώντας μάλιστα σε σημαντικούς τομείς της. Ο μουσικός, αθεράπευτα ερωτευμένος με μια μέτζο σοπράνο που δεν του έχει ρίξει ποτέ ούτε μια ματιά, παίζει το ένα και μοναδικό όργανο που δεν μπορεί να τον φέρει κοντά της. Το κοντραμπάσο ανήκει στο βάθος της ορχήστρας, δεν είναι ποτέ στην πρώτη σειρά. Και υπάρχουν μόνο δύο έργα γραμμένα για κοντραμπάσο και σοπράνο... 

          «Το Κοντραμπάσο» είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση, και ταυτόχρονα ένας ύμνος για τη μουσική και  τους ανθρώπους που αφιερώνονται σ' αυτό που αγαπούν. Το ατμοσφαιρικό κείμενο χρησιμοποιεί ως αφορμή το κοντραμπάσο για να μιλήσει για τον άνθρωπο, τη μοναξιά του και τη συνύπαρξη με τους άλλους. Είναι θαυμαστή η ισορροπία του ανάμεσα στο δραματικό και το κωμικό καθώς, εξερευνώντας τη σχέση του μουσικού με το όργανό του, φωτίζει παράλληλα το ρόλο του κοντραμπάσου και του μουσικού στην ορχήστρα και τη ζωή.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Όλγα Ντέντα

Κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος

Παραγωγή: Παναγιώτα και Κώστας Ξενόπουλος

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Φωτογραφίες παράστασης: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

 

Παίζει ο Βασίλης Ευταξόπουλος

  

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 

Σάββατο & Κυριακή: 19:00  

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

€14, €10 (φοιτητικό, νεανικό, συνταξιούχων), €5 (άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70'

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλέφωνο: 210 7234567.

 

ΘΕΑΤΡΟ «ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ»

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, τηλέφωνο: 210 7223010

Ώρες Ταμείου: 08:00-21.30


4 Comments

«Η ΛΙΜΝΗ ΤΟ ΣΚΑΣΕ» @ Θέατρο της Κούκλας

Στο Θέατρο της Κούκλας κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα παρουσιάζει:

« Η ΛΙΜΝΗ ΤΟ ΣΚΑΣΕ »

 

Εδώ και μέρες στα Λιανοχορταρούδια το νερό της λίμνης λιγοστεύει. Πρώτος το καταλαβαίνει ο Βάτραχος και φωνάζει τα ζώα να τους το ανακοινώσει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουν το νερό της λίμνης αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Τότε παρουσιάζεται ο Γάτος και υπόσχεται να τους βοηθήσει. Τα ζώα μην έχοντας άλλη λύση τον εμπιστεύονται. Τα πράγματα όμως πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο! Τα δέντρα ξεραίνονται, τα ζώα κοντεύουν να αφανιστούν, και το νερό χάνεται κατά ένα περίεργο τρόπο. Παράξενα πράγματα! θα καταφέρουν άραγε οι Λιανοχορταριώτες να σώσουν τον τόπο τους; Και πως θα το κάνουν αυτό;

Μια διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με χειροποίητες κούκλες που ζωντανεύουν παραμύθια και τα συνοδεύουν ήχοι παραδοσιακών κρουστών και τραγουδιών. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση βοηθώντας τους ήρωες να σώσουν τη λίμνη που στερεύει. Στόχος της παράστασης η εμψύχωση των παιδιών και η πεποίθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από παιχνίδια και τραγούδια που μοιραστήκαμε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου. Το νανούρισμα στα περσικά “ολα λοϊε” μας το έμαθαν αυτά τα παιδιά και οι μαμάδες τους.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ Φεβρωνία Ρεϊζίδου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Χριστίνα Στουραΐτη

ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΝ Φεβρωνία Ρεϊζίδου , Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη,

ΚΡΟΥΣΤΑ Λαμπρινή Αρβανιτίδου

ΚΙΘΑΡΑ Γιώργος Καψάλης

Διάρκεια 50’

 

Κυριακές:  6 Δεκεμβρίου, 3 Ιανουαρίου, 7 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου

ώρα 12:00

 

Στο Θέατρο της Κούκλας

Ψαρουδάκη 34, Κάτω Πατήσια, κοντά στον Ηλεκτρικό Σταθμό

Εισ. 7 ευρώ, Τηλ. Κρατήσεων: 2108323714, 6977846575

 

Λίγα λόγια για την ομάδα μας

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης σε σχολεία στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. Τα τελευταία 11 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα. Οι δάσκαλοι που δίδαξαν, ενέπνευσαν και εμπνέουν την ομάδα μας: Τάκης Σαρρής, Καίτη Μπούλη, Rene Baker, Νίκος Τόμπρος. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας καθώς και παραστάσεις για παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα. Μέλος της UNIMA Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου.

 

http://karabolapuppettheatre.blogspot.com/

karabola.puppet.theatre@gmail.com

http://el-gr.facebook.com/pages/Karabola-Puppet-Theatre/113442588715806?v=info 


4 Comments

«ΑΡΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ» της Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη @ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων

Δ ε λ τ ί ο     Τ ύ π ο υ

Η Θεατρική Ομάδα «Ρακοσυλλέκτες»

 παρουσιάζει την κωμωδία

 «ΑΡΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ!!!»

Της Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη

@Χώρος Τέχνης Ασωμάτων

 

Γάμος. Ένα ζευγάρι με όνειρα και αγάπη ξεκινά τον έγγαμο βίο. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται όπως τα ονειρεύονται. Και κει αναλαμβάνει δράση το γραφείο «ΑΡΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ». Το ζευγάρι θα ακολουθήσει όλες τις συμβουλές που θα τους προτείνει ο ειδικός. Θα τα καταφέρουν όμως; Το κοινό αποφασίζει και συμμετέχει σε μια interactive κωμωδία με αποτέλεσμα η ιστορία κάθε φορά να αλλάζει!!

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιώργος Μαυράς

Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη

Σάββας Πετρίδης

Γιάννης Λεβέντης

 

Μουσική παράστασης: Σπύρος Παπαθεοδώρου

 

 

Έναρξη:

Τρίτη 12/1 στις 21:15

 

Διάρκεια: 90’ με διάλειμμα

 

Εισιτήρια:

10,00€ κανονικό, 8,00 € φοιτητικό, 5,00€ για ανέργους & ατέλειες

 

@Χώρος Τέχνης Ασωμάτων

Οδός Αγ.Ασωμάτων 6,Θησείο

Τηλέφωνο: 211-8009838

Κινητό: 6939238611


read more 4 Comments

 «Η Νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη @ Θέατρο Αλκμήνη

Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
«Η Νοσταλγός»

το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τους δύο πρώτους μήνες της παρουσίασής της, "Η ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ" συνεχίζει για άλλες 8 παραστάσεις, μέχρι τις 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. 

 

«Αἴφνης, ἀπὸ καιροῦ εἰς καιρόν, ἐξύπνα ἐκ τοῦ μακροῦ ὀνείρου της,

κ᾽ ἐφαίνετο ἀνακτῶσα τὴν αἴσθησιν τοῦ πραγματικοῦ κόσμου,

ἀλλ᾽ ὀλίγαι παρήρχοντο στιγμαί, καὶ πάλιν ἔπιπτεν εἰς τὴν νάρκην τοῦ ὕπνου της»

 

Ο Θίασος Λώτινος Ήλιος και η σκηνοθέτις Άννα Παπαμάρκου παρουσιάζουν τη θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο "Η Νοσταλγός", για 18 παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη, με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, βρίσκεται η καταξιωμένη ηθοποιός Αριέττα Μουτούση, που πλαισιώνεται από δυο νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς, τη Μαρία Λογοθέτη και τον Δημήτρη Λιόλιο, ενώ κινηματογραφικά εμφανίζεται ο επίσης καταξιωμένος ηθοποιός Θόδωρος Κατσαφάδος, ερμηνεύοντας το ρόλο του Μπάρμπα Μοναχάκη.

 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στη θεατρική μεταφορά του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Η Νοσταλγός», γίνεται ένα άλμα στο χρόνο.

Η αφετηρία της δράσης μεταφέρεται χρόνια μετά. 

Το φώς της σελήνης, οι ήχοι της φύσης μοιάζουν σαν τότε… 

Τότε, που ήταν νέα, παντρεμένη με συνομήλικο του πατέρα της...

Τότε, που φλεγόταν από τη νοσταλγία για το πατρικό της σπίτι...

Ξυπνούν τις μνήμες από τη νεανική φυγή...

Μνήμες που ζητούν λύτρωση στο παρόν...

 

Η Λιαλιώ, λοιπόν, ταξιδεύει και πάλι πέρα...

Μια φεγγαρόλουστη νύχτα, σαν σε παιχνίδι, παίρνει μια βάρκα μαζί με τον νεαρό Μαθιό.

Η αθώα βαρκάδα εξελίσσεται σε αγωνιώδες ταξίδι φυγής, καθώς ο σύζυγος τούς καταδιώκει.

Η Νοσταλγός, αποφασισμένη να φτάσει στην απέναντι όχθη, δεν σταματά. 

Η επιθυμία να βρεθεί στο πατρικό της σπίτι είναι πολύ δυνατή...

Η φλόγα να επιστρέψει στη γλυκιά της πατρίδα είναι ακατανίκητη...

 

Ο Παπαδιαμάντης μιλά για ένα ταξίδι, που θα επαναλαμβάνεται όσο ο άνθρωπος παραμένει μακριά από  την πατρίδα...

Ποια είναι άραγε αυτή η πατρίδα για τον καθένα;

 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Νοσταλγός του Παπαγιαμάντη είναι ένα θέμα πάντα επίκαιρο, καθώς ζητούμενο της εποχής παραμένει η ελευθερία και η αυθεντικότητα.

Η Λιαλιώ, για μένα, είναι η κάθε ψυχή που ασφυκτιά μέσα στην αδιέξοδη πραγματικότητα και νοσταλγεί την επιστροφή στην αθωότητα και την ακεραιότητα.

Είναι η ψυχή, που δεν παραμένει εγκλωβισμένη στη νοσταλγία, αλλά κάνει την ηρωική έξοδο, αποφασισμένη να αλλάξει τη μοίρα της.

Είναι η ψυχή που, γνωρίζοντας τι θέλει, τολμά με ωριμότητα και σεβασμό στον εαυτό της.

Είναι η ψυχή που έχει τόση θέρμη και αφοσίωση στην αλήθεια της, ώστε προσελκύει στον κατάλληλο χρόνο και τη βάρκα και το πανί και τον ευνοϊκό άνεμο, που την οδηγούν πίσω στη δική της «Ιθάκη»…

― Σὲ λίγο θὰ μᾶς ἔφταναν, ἂν εἴχαμε κάμει δρόμο πρὸς τὰ ἐκεῖ.

―Ὥστε καλὰ κάμαμε νὰ ᾽ρθοῦμε πρὸς τὰ ἐδῶ;

― Δὲν ἤρθαμε θεληματικῶς· μᾶς ἔφεραν τὰ ρέματα.

― Ξέρουν τί κάνουν τὰ ρέματα!

                                                                  Άννα Παπαμάρκου 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου

Σκηνικά: Λένα Λέκκου

Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Λαμπριανός

Κίνηση: Εριφύλη Στεφανίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Χρονοπούλου

Video: Δημήτρης Γκότσης

Φωτογραφίες: Αντώνης Λέκκος

Αφίσα: Λένα Λέκκου

Παίζουν: Αριέττα Μουτούση, Μαρία Λογοθέτη, Δημήτρης Λιόλιος

 

Στο ρόλο του μπάρμπα-Μοναχάκη εμφανίζεται ο Θοδωρής Κατσαφάδος

 

INFO

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Παραστάσεις: 21 Σεπτεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου 2015

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Από 7/12 η παράσταση θα ξεκινάει στις 19:30

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Πληροφορίες-κρατήσεις: 211.411.11.10

 

Τιμές εισιτηρίων:   12 ευρώ γενική είσοδος

8 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι, ομαδικά)

 

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)


read more 4 Comments

«Απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη @ Θέατρο Βρετάνια

Θέατρο Βρετάνια

« Απολυμένη » του Αντώνη Τσιπιανίτη

Έναρξη :  26 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βρετάνια

 

Μετά την τετραετή επιτυχημένη πορεία του έργου ''Η πόρνη από πάνω''  η Κατερίνα Διδασκάλου ανεβάζει την ''ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ'', έργο του ίδιου συγγραφέα του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη

Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό.

Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια.

Και μια μέρα απολύεται...

Όλες οι ‘πόρτες’ κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, τα καλέσματα ακυρώνονται, οι επώνυμες φίλες ‘εξαφανίζονται’.

Η Μαριέτα ολομόναχη, χωρίς στήριξη από πουθενά, αγωνίζεται να επιβιώσει.

Καθώς η μοναξιά και η πείνα την κυκλώνουν, συνειδητοποίει πως πριν απολυθεί από τη δουλειά της ήταν απολυμένη από τον ίδιο της τον εαυτό, από την ίδια της την ζωή που την διέσχισε σαν υπνοβάτρια χωρίς να γνωρίζει ποια είναι, τι θέλει, τι πραγματικά έχει ανάγκη.

Και τότε όλα αλλάζουν.

  

Παίζει: Κατερίνα Διδασκάλου

Σκηνοθεσία : Κώστας Γάκης

Σκηνικά. Κοστούμια :  Ματίνα Μέγκλα

Φωτισμοί : Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Μουσική  : Κώστας Γάκης

Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρία Παπαφωτίου

Φωτογραφίες : Νίκος Καρανικόλας

Το έργο θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:00 .

 

Διάρκεια:1 :30’

Χωρίς Διάλειμμα

 

Πληροφορίες - κρατήσεις  210 3221579 , στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο  tickethour.gr

Τιμές εισιτηρίων 12€ , φοιτητικά - ανέργων 10€ και ΟΓΑ .

 

Θέατρο Βρετάνια

Πανεπιστημίου 7,Κέντρο

Τηλ.: 2103221579


4 Comments

«Η εποχή του κυνηγιού» του Γιάννη Σκαραγκά @ Θέατρο Κιβωτός

Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

του Γιάννη Σκαραγκά

 

τελευταίες παραστάσεις: 

Δευτέρα 30.11 & Τρίτη 01.12  και  Δευτέρα 07.12 & Τρίτη 08.12.

                                                    

Μια παράσταση με τις Αθηνά Μαξίμου και Φωτεινή Μπαξεβάνη σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα     

 

Μια παραγωγή της  αρτivities

 

Η Πηνελόπη Δέλτα μαθαίνει σε μια σύγχρονη γυναίκα να λέει ιστορίες για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη θλίψη της.

"Τι εννοείς, μ’ έχεις επινοήσει;"

 

Μια κωμικοτραγική ιστορία για το σήμερα με ήρωες ανθρώπους που παραμιλούν πριν σταματήσουν να μιλούν για πάντα.

Μια ιστορία για φύλακες-αγγέλους που εμφανίζονται σαν φωνές στη ζωή ανθρώπων που ζουν με τη μοναξιά τους.

Μια ιστορία επινόησης ενός φανταστικού φίλου. Ή ίσως της συνειδητοποίησης ότι όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους τη δύναμη για να σώσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

"Είναι σαν να ανάβεις ένα κερί στο σκοτάδι. Είτε βλέπεις μια φλογίτσα, είτε ολόκληρη πυρκαγιά, υπάρχει μια στιγμή που κοιτάζεις για πρώτη φορά τον κόσμο φωτισμένο".

Η Πόπη (Φωτεινή Μπαξεβάνη) είναι μια γυναίκα που αποφάσισε να γίνει αόρατη. Στην ανάγκη της να ξαναφτιάξει τη ζωή της, επινοεί μια φανταστική φίλη, την Πηνελόπη Δέλτα (Αθηνά Μαξίμου) και αναπτύσσει μαζί της μια σχέση κωμικών και συναισθηματικών ανατροπών.

 

 "Νομίζεις ότι οι άγγελοι ξέρουν ότι είναι άγγελοι;"

 

Το τραγούδι της παράστασης σε στίχους του Γιάννη Σκαραγκά και μουσική της Φωτεινής Μπαξεβάνη ερμηνεύει η Νατάσσα Μποφίλιου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η εποχή του κυνηγιού γράφτηκε από τον Γιάννη Σκαραγκά

ειδικά για τις δύο πρωταγωνίστριες.

 

Σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα

Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική: Φωτεινή Μπαξεβάνη

Τραγούδι: Νατάσσα Μποφίλιου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκη Σερέτη

Παίζουν: Αθηνά Μαξίμου, Φωτεινή Μπαξεβάνη. Ακούγεται η φωνή του Κωνσταντίνου Ζαμάνη.

 

Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Βασταρδής

Video παράστασης: Όλγα Μπρούμα

Ενορχήστρωση: Φώτης Σιώτας

Επιμέλεια κομμώσεων: Δημήτρης Σιγανός

Δημιουργικό: Kiss My Art Μαρία Παναγιωτονάκου

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη

Οργάνωση παραγωγής: Σωτήρης Μίχας

Προβολή - Επικοινωνία: BrainCo A.E. - email: info@brainco.gr

 

Μια παραγωγή της  αρτivities

Από 28 Σεπτεμβρίου 2015 έως και 8 Δεκεμβρίου 2015 στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ

 

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη

Ώρα έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 90 λεπτά

Διάλειμμα: Όχι

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ - γενική είσοδος

Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ

Πειραιώς 115 (Στάση μετρό: Γκάζι)

Τηλ.: 210 3427426


read more 4 Comments

«Φιλί στα φτερά της» της Wendy Gibbins @ θέατρο RABBITHOLE

Φιλί Στα Φτερά Της

 

Πρεμιέρα για την παράσταση «Φιλί στα φτερά της» της Wendy Gibbins την Δευτέρα 7/12 στο θέατρο RABBITHOLE στο Μεταξουργείο.

 

Μια γοητευτική και ιδιαίτερη ιστορία, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Wendy Gibbins. Μια γυναίκα, ένας άνδρας. Ο Σάιμον και η Μπεθ ζουν εδώ και πέντε χρόνια μια ευτυχισμένη σχέση. Όλα αλλάζουν, όταν ο Σάιμον ανακαλύπτει ξαφνικά ένα έγγραφο που περιέχει ένα σκοτεινό μυστικό. Μια καταστροφική συνάντηση. Το φως γίνεται σκοτάδι.

 

Κι όλα αυτά «ειπωμένα» μέσα από την κίνηση. Κίνηση που φανερώνει γλαφυρά τα γεγονότα και τις συνθήκες της ιστορία. Μέσα από την πειραματική, χοροθεατρική φόρμα ο θεατής θα γίνει κοινωνός συναισθημάτων. Θα δει χαρακτήρες έρμαια των συνθηκών και την εσωτερική μάχη του ανθρώπου. Σε μια αμφίδρομη σχέση θεάτρου και ψυχανάλυσης και την κίνηση που την προκαλεί ή που προκύπτει από αυτήν.

 

Θέατρο και κίνηση θα γίνουν ένα από 7/12 και για τρεις μόνο παραστάσεις:  Δευτέρα 7/12 Τρίτη, 8/12, και την Δευτέρα 14/12

 

Ερμηνεύουν οι: Απόστολος Κρίτσας, Κορίνα Κοσκινά, Θεόδωρος Σουρμελής

 

Σκηνοθεσία: Wendy Gibbins

Μουσική: Κωνσταντίνος Παγιάτης

Σχεδιασμός φώτων: Απόστολος Τσιτσώνης

Σκηνικά και κοστούμια: Μελίνα Βουρνάζου

Μετάφραση: Νέλλα Γιατράκου, Χριστίνα Μπερταμίνι

Επιμέλεια: Χριστίνα Μπερταμίνι, Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Χορηγός αίθουσας πρόβας New York Acting Studio

 

Ώρα έναρξης παράστασης:  21:15

Κρατήσεις: 6937143910 / Τηλ Θεάτρου: 210 5249903

Τιμή εισιτηρίου 10€, φοιτητές και ανέργους 5€


RABBITHOLE  

Γερμανικού 20 και Θερμοπυλών, Μεταξουργείο.


4 Comments

«Ω! Τι κόσμος, μπαμπά!» του Κώστα Μουρσελά @ Θέατρο Προσκήνιο 

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ

Η παράσταση που απαγορεύτηκε από τη Χούντα

του Κώστα Μουρσελά

στο θέατρο Προσκήνιο από Σάββατο 14 Νοεμβρίου


Σαρκαστική  και ανθρώπινη, η εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά - 40 χρόνια μετά από την αθηναϊκή πρεμιέρα της, επιστρέφει  στο θέατρο Προσκήνιο για δεύτερη σεζόν μετά την περσινή επιτυχία στις 14 Νοεμβρίου 2015 . Το έργο γραμμένο σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο, και για το περιεχόμενό του, αλλά και για τη μοντέρνα γραφή του. Πρωτοπαίχθηκε το καλοκαίρι του 1973 στη Θεσσαλονίκη και το χειμώνα του 1973-1974 στην Αθήνα από το θίασο του Θεάτρου Σάτιρας σε σκηνοθεσία του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ο έμμεσος τρόπος που θίγει τα πράγματα, ο σουρεαλισμός των χαρακτήρων και των καταστάσεων, όπως και ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιεί διαφορετικά θεατρικά είδη, της επιθεώρησης, του μιούζικαλ, του μπουλβάρ, της οπερέτας, και της κωμωδίας χαρακτήρων, σε συνδυασμό με την οξύτατη κοινωνική σάτιρα και κριτική, επιτρέπει στο κείμενο να διατηρεί την φρεσκάδα, την αμεσότητα και την επικαιρότητά του. Η σύγχρονη οπτική της παράστασης, η μοντέρνα εικαστική προσέγγιση και η αφαίρεση των όποιων χρονικών δυσαναλογιών με την εποχή που γράφτηκε, κάνουν το έργο  επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Ο Μουρσελάς με το «Ω τι κόσμος μπαμπά» εγκύπτει στα προβλήματα που πάντα μας απασχολούν και θα μας απασχολούν: το σαθρό πολιτικό σύστημα, τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, η αλλοίωση των ανθρωπίνων σχέσεων, το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται με αιχμηρό αλλά ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο.

Ο Κώστας Μουρσελάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Το 1951, πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, συλλαμβάνεται σαν στέλεχος της ΕΠΟΝ και δικάζεται από έκτακτο στρατοδικείο της εποχής (υπόθεση Μπελογιάννη). Για χρόνια σπούδαζε βιολί, μέχρι που διέκοψε όταν άρχισε να τον θέλγει το θέατρο. Σπούδασε και νομικά, αλλά, λίγο πριν πάρει την άδεια του δικηγόρου, εγκαταλείπει τη δικηγορία, και διορίζεται- εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι το 1969, οπότε τον απολύει η χούντα. Από τότε αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο γράψιμο: θέατρο, τηλεόραση, σενάριο, δημοσιογραφία, δοκίμιο και πεζογραφία. Έργα του παίχτηκαν από θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου, από το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από Δημοτικά Θέατρα, επίσης στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία), στην Κύπρο (ΘΟΚ). Παραστάσεις του Κώστα Μουρσελά ανέβηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο Θέατρο «Επικίνδυνο φορτίο», «Ω! Τι κόσμος, μπαμπά!» , «Οι φίλοι», «Το ενυδρείο», «Αυτί του Αλέξανδρου», «Η Κυρία δεν πενθεί», «Μαχαίρι στο κόκαλο», κλπ. Το μυθιστόρημά του «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση όπως επίσης και η τηλεοπτική σειρά που άφησε εποχή το «Εκείνος κι Εκείνος».

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Σκηνοθεσία Εικαστική Σύνθεση:  Νίκος Χατζηπαπάς

Μουσική: Κώστας Χαδούλης

Χορογραφίες:  Λήδα Αλεξανδρή, Βαλεντίνη Βεργοπούλου

Video : Ισμήνη Πέπε


Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Αλεξανδρή Εύα,  Βαρδακαστάνη Κατερίνα, Λάζαρος Ανδριώτης Κακαβούλας Δημήτρης, Θωμάς Βούλγαρης, Μαρκατά Χρύσα, Σαββιδάκης Κωστής,  Φεσάκη Τσαμπίκα,  Φίλιππα Ελένη,  Χατζηπαπάς Νίκος


Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη,  Αρτίνα Γκέτση


Παραστάσεις :

Από 14/11 - 5/4 /  Κάθε Σάββατο 21:00 & Κυριακή 19:00


Διάρκεια:  2 ώρες


Γενική Είσοδος: 12 € / Μειωμένο: 8 €

Προπώληση εισιτηρίων:  Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven, Ianos, Reload, Τηλεφωνική κράτηση: 11876

Online: www.viva.gr 


Θέατρο Προσκήνιο

Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο

τηλ. 210 8211855


4 Comments

 «Αδερφοί Καραμάζοφ»  του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι @ Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ, Υπόγειο
Ντοστογιέφσκι

Αδερφοί Καραμάζοφ

Πρεμιέρα: Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

 

«Κόλαση είναι το μαρτύριο του να μην αγαπάει κανείς».

 

Μια παράσταση των Αδελφών Καραμάζοφ. Μια παρουσίαση του μυθιστορήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι στη σκηνή, μέσα από εικόνες φωτός και σκοταδιού. Ένα ταξίδι των ηρώων σε ατμόσφαιρες οριακές. Σε τοπία και μνημεία που αναγκάζουν τους ήρωες να έρθουν αντιμέτωποι με τα βαθύτερα άκρα της ανθρώπινης συνείδησης που μάχεται μεταξύ του κοσμικού και του μεταφυσικού. Μια οικογένεια χωρίς μητέρα. Μια πατροκτονία που επισφραγίζει την κυκλική περιπλάνηση της ανθρώπινης ψυχής από τον κόσμο της Πίστης, στον κόσμο του Λόγου και της Εξουσίας.  Μοναξιές που σμίγουν με το Πάθος. Γυναίκες που υπερνικούν τη λογική, που ακολουθούν τον Έρωτα, που αποδεικνύουν την Πίστη. Ένας αδελφός, που επιμένει να συγχωρεί και να συμπονά.  Μια δίκη, που καταδεικνύει τον ένοχο. Αλλά και τον δρόμο της Αλήθειας. Μια αναζήτηση για την αποδοχή της συνύπαρξης του Καλού και του Κακού σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ένα ταξίδι για το πρόσωπο της Αγάπης, που κρύβεται σε σκοτάδια, όταν θέλει να Αποκαλυφθεί και να Ανακαλυφθεί. Να υπάρξει. Ένα κείμενο που καλείται να συνδυάσει την ποιητικότητα, την κρυμμένη ειρωνεία και τη μεταφυσική διάσταση του κορυφαίου μυθιστορήματος του ρώσου δημιουργού, με έναν διάλογο σκηνικό που διατηρεί το μυστήριο και την αγωνιώδη προσμονή της αποκάλυψης μιας πατροκτονίας. Ένας μουσικός κόσμος από ήχους, ρυθμούς και μελωδίες που υποβάλλουν ήρωες και θεατές μέσα σε ατμόσφαιρες μεταφυσικές, αλλά γεμάτες από ανθρώπινη αγωνία. Από ανθρώπινη συμφιλίωση.

 

Διασκευή: Διονύσης Καψάλης

Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη

Μουσική : MONIKA

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Sounddesign: Κώστας Μιχόπουλος

Σχεδιασμός Μαλλιών: Γιώργος Καμπούρης – Talkin’ Heads

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή

Βοηθός Σκηνογράφου: Θάλεια Μέλισσα

Εκτέλεση Παραγωγής: Μανώλης Σάρδης – Pro4

 

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Aντίνοος Αλμπάνης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου,  Αινείας Τσαμάτης.


παραστάσεις: 23 Νοεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου

Δευτέρα & Τρίτη στις  20:30


Τιμές εισιτηρίων

18€  | 14€ (μειωμένο – φοιτητικό-άνω των 65-ΑΜΕΑ) | 5€ (άνεργοι) | προπώληση: www.viva.gr

 

Θέτρο Τέχνης, Υπόγειο

Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα (χάρτης)

τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 


4 Comments

«Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ @ ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

Το ημερολόγιο ενός τρελού

με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου

από 5 Δεκεμβρίου για 4 παραστάσεις στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema


Πανάκριβα πληρωμένη ευαισθησία. Ποιητική ενάργεια αγορασμένη με αβάσταχτο πόνο, με ολοκληρωτική θυσία. Αυτό μαρτυρεί το ''Ημερολόγιο ενός τρελού'' με σαφήνεια αληθινά προφητική, για το δρόμο που ακολούθησε ο ίδιος ο Γκογκόλ, που πήγε στην τρέλα και στο θάνατο στην ηλικία που έχει ακριβώς στο ''Ημερολόγιο'' ο ήρωας του Ποπρίστσιν.


Η θεατρική πραγματοποίηση του ''Ημερολογίου'' υψώνει τη συναρπαστική αυτή πορεία προς τη μοναξιά σε τρομακτική δύναμη. Η διάσταση της μοναξιάς γίνεται πανανθρώπινη. Σαν θεατρικό κοινό, σαν κοινωνικό σύνολο γινόμαστε συμμάρτυρες αυτής της συνείδησης που βυθίζεται στη σκιά αυτής της τόσο παράδοξης πυραμίδας, όπου η φωνή των σκυλιών του φαίνεται η πιο ''ανθρώπινη''.


Μέσα από τη μοναξιά του Ποπρίστσιν, μέσα από τις ταπεινώσεις και τα όνειρα του, τις εξεγέρσεις και τις μεγάλες πίκρες του, η τρέλα ψάχνει να βρει ψηλαφητά το δρόμο της. Το ''Ημερολόγιο'' είναι μια σειρά από εκκινήσεις που ανακόπτονται ως τη στιγμή που τίποτα δε θα μπορέσει πια να συγκρατήσει στον ξέφρενο καλπασμό της, την παραφροσύνη.


Το ρόλο του Αυξέντι Ιβάνοβιτς Ποπρίστιν ερμηνεύει ο Δημήτρης Κωνσταντίνου. Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης (Kάρολου Κούν) και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους σκηνοθέτες του θεάτρου, του κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης, όπως οι Σ. Ευαγγελάτος, Α. Μιχαηλίδης, Κ. Μπάκας, Θ. Καρακατσάνης, Σ. Ουνκόφσκη, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Βασιλείου, Π. Καρκανεβάτος, Α. Δαμιανός, Κ. Κιμούλης, Κ. Κουτσομύτης, κ.α. Το 1996 βραβεύτηκε για την παράσταση "Οδύσσεια" (ρόλος Οδυσσέα) στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο KATAK (Ορίσα) της Ινδίας, ενώ το 2008 διακρίθηκε με το πρώτο Βραβείο για την ερμηνεία του στην παράσταση "Το ημερολόγιο ενός τρελού" στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης. Από το 1992 έως το 1997 ήταν παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής "Μουσικές παραστάσεις" στο Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ από το 1999 έως το 2004 διετέλεσε παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής "Ποίηση και Μουσική" στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ Α" ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 21ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ PLOVDIV


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΜΟΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ- ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΠΑΤΣΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ_ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ- ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΘΟΝΙΚΙΑΔΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ- ΜΟΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Παραστάσεις: Σάββατο 00:00, από 5/12 και κάθε Σάββατο για 4 παραστάσεις στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.


Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση 8€ γενική, 6€ για φοιτητές, μαθητές, ανέργους.

Στο ταμείο την ημέρα της παράστασης 10€


Διάρκεια: 60’. 


read more 4 Comments

«Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά @ Θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ
ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ

 

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζη και ο Κώστας Μπίγαλης στους ρόλους δύο «αιωνίων απροσάρμοστων»

 

Μία θεατρική παράσταση με πολύ γέλιο…. και συγκίνηση.

 

Το σατυρικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος και Εκείνος», που έγινε γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη θρυλική παρουσίαση του στην τηλεόραση την δεκαετία του 70, ανεβαίνει στo θέατρο «ΑΚΑΔΗΜΟΣ» στις 23 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία του Αλμπέρτο Εσκενάζη.

 

Η ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Αλμπέρτο, που “φρεσκάρει” και επικαιροποιεί το έργο, ακολουθώντας ωστόσο πιστά το διαχρονικό κείμενο του Κώστα Μουρσελά, καθώς και η μουσική και τα τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση από τον Κώστα Μπίγαλη και ερμηνεύονται από τον ίδιο και τον Αλμπέρτο Εσκενάζη, προσδίδουν μια νέα ενδιαφέρουσα διάσταση στο κλασσικό αυτό έργο, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο κοινό με αυτά τα χαρακτηριστικά.

 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σειρά θεατρικών μονόπρακτων που, ενώ διατηρούν την αυτονομία μεταξύ τους, αποτελούν μία ενότητα, καθώς παρακολουθούν την πορεία των δύο βασικών ηρώων τους.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Ο Σόλων και ο Λουκάς, άστεγοι και πάμπτωχοι περιφέρονται στους δρόμους της Αθήνας. Η ευαισθησία τους και η εντός «εισαγωγικών» περιθωριακή τους σκέψη, ανατρέπει τα στερεότυπα της αστικής κοινωνίας και δίνει μια άλλη διάσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης, μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης. Με το ιδιαίτερο χιούμορ τους, την ευγενική τους παρουσία και πάνω απ’ όλα την φιλοσοφία τους για την ζωή, οδηγούν τον θεατή σε μονοπάτια που φωτίζονται από το καλό θέατρο. Η συγκίνηση και το γέλιο σφιχταγκαλιάζουν τους θεατές, που στο τέλος φεύγουν πλουσιότεροι ψυχικά και πνευματικά, έχοντας στην μνήμη τους το υπέροχο κείμενο του Κώστα Μουρσελά και τους ανεπανάληπτους χαρακτήρες που δημιούργησε η ζεστή και πάντα επίκαιρη πένα του. Οι ήρωες του Κώστα Μουρσελά μοιάζουν να ήταν πάντα εδώ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

 

Στα τελευταία χρόνια της χούντας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου του 1972 προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της θρυλικής σειράς της ελληνικής τηλεόρασης, «Εκείνος κι Εκείνος». Μία σατυρική σειρά με αλληγορικά στοιχεία που περνούσε έμμεσα αντικαθεστωτικά μηνύματα στο κοινό. Τους δύο απροσάρμοστους ρακένδυτους τύπους που εισβάλλουν στη ζωή μας υποδύθηκαν οι Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος. . Η σειρά ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1974 και από τα 103 δεκαπεντάλεπτα επεισόδια δεν σώθηκε ούτε ένα!

 

Καθότι η σειρά του 1972 δεν διασωζόταν πλέον στο Αρχείο της ΕΡΤ, 17 χρόνια αργότερα, το 1989, με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο ξανά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η σειρά ξαναγυρίστηκε με νέο σκηνοθέτη (Κώστας Κουτσομύτης). Τα επεισόδια του remake της σειράς είναι τα μοναδικά που σώζονται σήμερα.

 

Ο πίνακας «Δον Κιχώτης» του Πάμπλο Πικάσο ήταν που έδωσε στον συγγραφέα την ιδέα της σύνθεσης του «Εκείνος κι Εκείνος» όταν στα χρόνια της δικτατορίας ο Βασίλης Διαμαντόπουλος του πρότεινε να γράψει κάτι που «θα πρόβαλλε αντίσταση, χωρίς όμως να μας βάλουν μέσα».

 

«Το να καταφέρεις να γράψεις κάτι χωρίς να φαίνεται αυτό που στην ουσία λες είναι το δυσκολότερο όλων»

Κ. Μουρσελάς

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:                              ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:         ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ:    ΚΩΣΤΑΣ  ΜΠΙΓΑΛΗΣ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ:                             ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ:                        ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ

ΜΙΞΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ :                  ΠΑΝΟΣ  ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:                                     ΛΕΟΝ  ΕΣΚΕΝΑΖΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:                            ΣΙΣΣΥ ΜΟΡΦΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ:                  ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΟΓΙΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ:  LIKE YOU.GR

ΒΟΗΘΟΣ  ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:             ΣΑΒΒΙΝΑ  ΠΕΤΡΙΔΟΥ

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

                    

ΣΟΛΩΝ:          ΑΛΜΠΕΡΤΟ  ΕΣΚΕΝΑΖΗ

ΛΟΥΚΑΣ:         ΚΩΣΤΑΣ  ΜΠΙΓΑΛΗΣ

ΚΟΠΕΛΑ Α’ :   ΣΑΒΒΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

ΚΟΠΕΛΑ Β’ :   ΣΑΡΑ  ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΑΠΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 20:00 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 21:00


ΘΕΑΤΡΟ «ΑΚΑΔΗΜΟΣ»

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 17 & ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ


4 Comments

«Γιορτή» του Γιώργου Καλογερόπουλου @ Θέατρο Κνωσός

“Γιορτή”

Θέατρο “ΚΝΩΣΟΣ”

 

Δύο εκδοχές μιας μοναχικής γυναίκας που αφηγείται τα γενέθλια που καθόρισαν τη ζωή της.

Ένας μονόλογος του Γιώργου Καλογερόπουλου.

 

“Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν γιορτάζουν και κρύβουν την πίκρα και τη θλίψη τους στις γιορτές, στην τούρτα, σε δυο κεριά. Η πίκρα όμως μαζεύεται και η συμπυκνωμένη της δύναμη φωλιάζει στην καρδιά κι ένας σάκος δίπλα της, που ολοένα μεγαλώνει, φυλάει αυτό το πολύτιμο μαύρο απόσταγμα, σαν το χταπόδι.“

 

Ερμηνεύει η Δέσποινα Σολκίδου.

Χορεύει η Εύη Τσακλάνου.

 

Κάθε Παρασκευή από 13/11/2015

Ώρα: 21:00

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Καλογερόπουλος

Ερμηνεύει: Δέσποινα Σολκίδου

Χορεύει,Χορογραφεί: Εύη Τσακλάνου

Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Καλογερόπουλος

Σχεδιασμός Χτενισμάτων: Δημήτρης Αναστασιάδης

Βίντεο: Δημήτρης και Ορέστης Σταυρόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώτα Ρόρου

Σχεδιασμός/Artwork Αφίσας: Blankbox

 

Θέατρο Κνωσός

Κνωσσού 11 και Πατησίων 195

Σταθμός ΗΣΑΠ : “Άγιος Νικόλαος”

Τηλ. Κρατήσεων: 210-8677070 / 6978201002


read more 4 Comments

«Σουρελαϊκέν…» του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου @ Baumstrasse (Δρόμος με Δέντρα)

Σουρελαϊκέν

Ένα Λαϊκό δράμα σε τρεις πράξεις

               

Οι Τσούκου Τσούκου παρουσιάζουν το “Σουρελαϊκέν…” του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου. Ένα έργο με που με αφορμή το λαϊκό τραγούδι, οργανώνει μια ληστεία και καταλήγει σώβρακο.

 

Βρισκόμαστε σε ένα υποκατάστημα μιας μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων. Από τα καταστήματα αυτά που τους πας τα χρήματα σου και τα φυλάνε για να μη σου τα κλέψουν. Με αμφίβολα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

 

Βρισκόμαστε επίσης και σε ένα Μπαρ. Κωλόμπαρο. Το μπαρ είναι ένα είδος καταστήματος και αυτό, που πας τα χρήματα σου και τα ανταλλάσεις κυρίως με αλκοόλ.

 

Καμιά φορά βρισκόμαστε και σε μια αίθουσα ενός άλλου καταστήματος, από αυτά που ψάχνουν τους λόγους για τους οποίους κάποιος προσπάθησε να σου κλέψει τα χρήματα που είτε εσύ θέλησες να φυλάξεις, είτε να μετατρέψεις σε αλκοόλ.

 

Και μια άλλη, σε ένα κατάστημα που αν δεν έχεις χρήματα για να φυλάξεις και να πιείς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείς έγλειστος.

 

Γενικά βρισκόμαστε σε καταστήματα. Γενικά...

 

Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε όμως από εδώ και στο εξής λίγο πιο εύκολα, ας ονομάσουμε το πρώτο κατάστημα Τράπεζα, το δεύτερο Μπαρ, το τρίτο αίθουσα ανακρίσεων και το τέταρτο ψυχιατρική κλινική.

 

Και για να μπορέσουμε να συνεννοηθουμε ακόμα καλύτερα, είναι βράδυ λέει, στο «Στάλκερ», σ’ ένα κωλόμπαρο στο Αιγάλεω κι ο Χρήστος προσπαθεί να ψήσει το Βαγγέλη, να πάνε και να μπουκάρουνε σε μια τράπεζα λέει... Έχουνε πιει τον πάτο τους και η μουσική να παίζει το μια γαρδένια η καρδιά μου, του Τερλέγκα. Έτσι ξεκινάει λέει, το έργο… Ο Βαγγέλης λέει, εντάξει λέει, πάμε, ο Χρηστάκης γουστάρει, πίνουνε κι άλλο, το κανονίζουνε, πάνε μπουκάρουνε και σκάνε οι μπάτσοι… Τι να κάνουνε, πιάνουνε ομήρους τους πελάτες και ταμπουρώνονται και οι μπάτσοι απ’ έξω και η γυναίκα του Χρηστάκη να γκρινιάζει και ο Βαγγέλης να τα ‘χει παίξει και ένας τύπος λέει, που σκάει από το πουθενά και λέει ό, τι παπάρα του κατέβει και μετά τελειώνει λέει το έργο λέει…

 

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία : Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Σκηνικά: Ρούλα Ακαλέστου

Κουστούμια: Ομάδα Boudouir

Φώτα: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης

Μουσική & Ηχητική επιμέλεια: Αντρέας Μιχόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης – Video: Βαγγέλης Αρίστου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Παπαθανασίου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίτα Γεραρχάκη

Σχεδιασμός αφίσας: Νεκτάριος Παππάς

Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Μπεχλιβανίδης

 

Παίζουν: Κώστας Φυτίλης, Σταύρος Μοίρας, Θάνος Αλεξίου, Στέλλα Αντωνίου, Σάββας Κοβλακάς, Βάλια Μπλέσιου, Μαρίνα Σαμάρκου, Αντρέας Μιχόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Ρωμανός Παπαζώτος


Πρεμιέρα Παρασκευή και 13 Νοέμβρη και κάθε Παρασκευή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Τιμή εισιτηρίου: 12,8 (μειωμένα)

Ώρα έναρξης 21:30

Διάρκεια Παράστασης: 1ώρα και 30’


Τοποθεσία: Baumstrasse, Σερβίων 8, Αθήνα, (2ος Όροφος), www.dentra.gr

E-Mail: info@dentra.gr

Τηλέφωνο: 698 331 3302

Πρόσβαση:Μετρό: Μπλε γραμμή - Στάση Κεραμεικός | Κόκκινη γραμμή - Στάση Μεταξουργείο_ Λεωφορεία : 025 Ιπποκράτους - Στάση Σπύρου Πάτση, 051 Ομόνοια - Στάση Άγιος Γεώργιος

www.tsoukoutsoukou.blogspot.com , www.facebook.com/tsoukou 


4 Comments

«Θείος Βάνιας» του Αντον Τσέχωφ @ Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Αντον Τσέχωφ

Θείος Βάνιας

2ος χρόνος

Πρεμιέρα 27 Νοεμβρίου 2015

Νέο Θέατρο Βασιλάκου

 

Μετά τη sold out επιτυχία την περσινή σεζόν στον Θέατρο Δημήτρης Χορν και την πρόσφατη επιτυχημένη περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Κύπρο και όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, Ο Θείος Βάνιας με έναν αξιοζήλευτο θίασο -Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης, Στέλιος Μάϊνας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους- σε παραγωγή της Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, επιστρέφει στην Αθήνα από τις 27 Νοεμβρίου, στο ανακαινισμένο Νέο Θέατρο Βασιλάκου.

 

Παραστάσεις: 27 Νοεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου

Τετάρτη 20.00

Πέμπτη & Παρασκευή στις 21.00

Σάββατο στις 18.30 και στις 21.30

Κυριακή: 20.00

 

Είσοδος

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο (απογευματινή):

16 € & 12 € Φοιτητικό & άνω των 65 ετών, ανέργων

Παρασκευή, Σάββατο (βραδινή) & Κυριακή:

18 € & 12 € Φοιτητικό & άνω των 65 ετών, ανέργων

 

Ο Θείος Βάνιας (1896-7), γραμμένος την ίδια περίπου εποχή με τον Γλάρο, αποτελεί ίσως το πιο «τσεχωφικό» από τα έργα του κορυφαίου Ρώσου ποιητή των λεπτότατων αποχρώσεων, και συμπυκνώνει εκρηκτικά το υπαρξιακό αδιέξοδο του φαινομένου που ονομάζεται «άνθρωπος», μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Οι ήρωές του, μικροί και «γκρίζοι» αλλά παρόλα αυτά γνήσιοι και αναγνωρίσιμοι στη λεπτομέρεια και την πολυπλοκότητά τους, αναζητούν απελπισμένα το νόημα της ζωής, φλερτάρουν με τα όριά τους, επιδίδονται σ’ ένα ιλαροτραγικό κυνήγι ευτυχίας, αποζητούν την ελπίδα που θα νικήσει την καθημερινή φθορά – ένα υποκατάστατο της χαμένης, της σπαταλημένης τους ζωής. Ο έρωτας μοιάζει ιδανικό παυσίπονο ευτυχίας. Ωστόσο και αυτός μένει ανεκπλήρωτος. Οι ήρωες του Θείου Βάνια θέλουν αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από το τέλμα. Με τις απονενοημένες πράξεις τους, τις εύγλωττες σιωπές τους, τις έντονες εσωτερικές συγκρούσεις τους, οι άνθρωποι του Τσέχωφ ισορροπούν ανάμεσα στην ευτυχία και τη δυστυχία, το τραγικό και το γελοίο, την ελπίδα και την απελπισία, το φως και το σκοτάδι, ιδανικοί «πρωταγωνιστές» στο διαχρονικό τσίρκο της ανθρώπινης  υπαρξιακής περιπέτειας. 

 

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ

Σκηνικά: Αριάδνη Βοζάνη

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάγδα Κόρπη

Βοηθός Συνθέτη: Δημήτρης Γιακουμάκης

Βοηθός Σκηνογράφου: Ερμιόνη Γκαρραμόνε

Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη 

Παραγωγή: Λυκόφως, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Executive Producer: Μάγδα Λαδά

Φωτογραφίες: Tάσος Βρεττός


Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης Στέλιος Μάινας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Βάνιας, αδερφός της πρώτης συζύγου του γέρου καθηγητή Σερεμπριάκωφ είναι υπεύθυνος για το κτήμα του καθηγητή και το φροντίζει μαζί με τη Σόνια, κόρη του καθηγητή από τον πρώτο του γάμο και ανιψιά του. Πρόσφατα ο καθηγητής έχει εγκατασταθεί μαζί με τη νεαρή και ελκυστική δεύτερη σύζυγό του, Ελένα, στο κτήμα, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων, καθώς οι ισορροπίες αλλάζουν δραματικά. Ο Βάνιας είναι απελπισμένα ερωτευμένος με την Ελένα. Το ίδιο και ο γιατρός Αστρώφ που επισκέπτεται συχνά το κτήμα. Η Σόνια υποφέρει βουβά από έρωτα για τον γιατρό Αστρώφ. Η Ελένα πανέμορφη και αδιάφορη κινεί τα νήματα δίχως να ενδιαφέρεται για τα αισθήματα των επίδοξων εραστών. Οταν ο καθηγητής θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια για να ανακοινώσει το σχέδιο του να πουλήσει το κτήμα, τίποτα δε θα μείνει πια το ίδιο...

Ο Πίτερ Μπρουκ θεωρεί τον Τσέχωφ τον σπουδαιότερο θεατρικό συγγραφέα μαζί με τον Σαίξπηρ. Ο Μαξίμ Γκόρκι έγραψε στον Τσέχωφ για τον Βάνια ότι είναι «ένα έργο εξαίσιο, ένα σφυρί που το χτυπάτε στο αδειανό κεφάλι του κοινού.. Τα χτυπήματα σας πάνε ίσια στην καρδιά..». O Laurence Olivier θεωρούσε πως τα πρόσωπα του έργου είναι σαν μουσικά όργανα που άλλοτε παίζουν χορωδιακά και άλλοτε σόλο το θέμα της θλίψης αυτών των καλλιεργημένων εξόριστων και τη λαχτάρα τους για τη νεότητα.

Όπως λέει και ο ιταλός σκηνοθέτης Giorgio Strehler "Το πρόβλημα του Τσέχωφ είναι, πάντα, αυτό που ονομάζω «τα τρία κινέζικα κουτιά»: το ένα βρίσκεται μέσα στο άλλο, το τελευταίο περιέχει το προτελευταίο, το προτελευταίο περιέχει το πρώτο. Στο τρίτο κουτί είναι η Ζωή. Το μεγάλο κουτί της Ανθρώπινης Περιπέτειας, του Ανθρώπου που γεννιέται, μεγαλώνει, ζει, αγαπά, δεν αγαπά, κερδίζει, χάνει, καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει, περνάει, πεθαίνει. Εδώ τα πρόσωπα παίρνουν διάσταση «μεταφυσική»...«συμβολική», σ’ ένα είδος παραβολής για την ανθρώπινη μοίρα.. "

 

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτη

Λίλλυ Μελεμέ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημείου Αθηνών (τομέας Λογοτεχνίας-Πολιτισμού). Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» (4ετής φοίτηση, 1995-1999) και αριστούχος απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (2001-2004). Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΛΑ του Δημήτρη Καρατζιά (Πολυχώρος Vault Theatre Plus), LA PETITE MORT του Μισέλ Φάις (Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν), ΓΕΡΜΑ του Φ. Γκ. Λόρκα (Πολυχώρος Vault Theatre Plus), ΤΖΕΛΑ, ΛΕΛΑ, ΚΟΡΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ του Φ. Λούντβιχ (Παιδική Σκηνή- Θέατρο Πορεία), ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Μουσικοθεατρική παράσταση για φωνή και πιάνο, στον Πολυχώρο Αθηναϊδα, με την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον σολίστα Γιώργο Δούσση), ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΑΓΡΙΑ  του Κρ. Ντουράνγκ (Κεντρική παραγωγή του Δη.Πε.Θε. Κομοτηνής), Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Α. Στρίντμπεργκ  (Συμπαραγωγή Θεάτρου Τέχνης Κ.Κουν – Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, με τον Γιάννη Φέρτη στον ομώνυμο ρόλο),  ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ του Α.Π. Τσέχωφ (Θεατρικός οργανισμός Ακροπόλ σε συνεργασία με το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης), Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ του Ν.Β. Γκόγκολ, (καλοκαιρινή περιοδεία, Δη.Πε.Θε. Ρούμελης), Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ MR LOVE της Κ. Λητς (Θέατρο Γκλόρια και χειμερινή περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας), ΑΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της Ελένα Τορνέρο (Θέατρο Ανεσις, Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης),  ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ του Μ. Τουέιν (Θέατρο Επι Κολωνώ), ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ του Πάου Μιρό (Θέατρο Altera Pars),  ΕΞΟΔΟΣ – ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΞΕΙΣ του Μισέλ Φάις (Θέατρο Συνεργείο), ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ του Εστέβα Σολέρ (Θέατρο Συνεργείο),  SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Μάρκ Ρέιβενχιλ (Θέατρο Συνεργείο), ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΔΟΥΝΑΒΕΩΣ του Μισέλ Φάις (Φεστιβάλ Φιλίππων), ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΥΛΙ του Μισέλ Φάις (Θέατρο Από Μηχανής),  ΛΑΣΠΗ  του Β. Χατζηγιαννίδη (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας – Β΄σκηνή), ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ του Μολιέρου (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου), Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ του Α.Π.Τσέχωφ (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου).

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ, Τηλ.: 2103470707 & www.viva.gr (VIVA 11876, PUBLIC, ΙΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOT, RELOAD, MEDIAMARKT)

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 130 λεπτά (με διάλειμμα)


Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός

Τηλ.: 2103470707