ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2014-2015

"Χωρίζουμε λέμε..." των Αλεξάνδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου @ Θέατρο Αθηνά (θερινό)

Θερινό ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 
"Χωρίζουμε λέμε..."

Η νέα κωμωδία των ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΥ ΡΉΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΉΤΡΗ ΑΠΟΣΤΌΛΟΥ.

 

Μια κωμωδία με ένα ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου, με πολλούς γνωστούς αγνώστους συγγενείς και φίλους να λένε τη γνώμη τους… για καλό… και με έναν δικηγόρο – μυστήριο… πολύ σκληρό, για να δεχθεί αμαχητί το τέλος. Το «Χωρίζουμε Λέμε…» με αφορμή ένα ζευγάρι και με πολύ χιουμοριστική διάθεση επι-θεωρεί τις σχέσεις σήμερα, τις φιλίες, τον έρωτα που περνάει, μα ελπίζουμε να ξανάρθει, την αγάπη για πάντα που κάποτε τελειώνει, τον γάμο, την πολιτική, την οικονομία… και πως όλα αυτά αποτελούν το παιχνίδι της ζωής μας. Και πάνω απ΄ όλα προτείνει για τη ζωή μας, ακριβώς αυτό: να παραμείνει για πάντα παιχνίδι. Πρόκειται για μια κωμωδία που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια μεταμοντέρνα επιθεώρηση, υπό την έννοια ότι σχολιάζει, όπως η μαμά – επιθεώρηση, όλες τις πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας.

Η νέα καυστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου δεν εγγυάται το «Χωρίζουμε», αλλά το «τα Λέμε…»

 

Έναρξη Παραστάσεων: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Πρωταγωνιστούν

ΜΠΈΣΥ ΜΆΛΦΑ • ΡΈΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΊΔΗΣ • ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΡΉΓΑΣ

 

Συμμετέχουν ως μάρτυρες στην υπογραφή του διαζυγίου με  ιδιαίτερο τρόπο και κατ’ αλφαβητική σειρά:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ,  ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΞΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ, ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΖΕΣΣΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ,

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Σκηνοθεσία: ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΡΉΓΑΣ

Σκηνικά: ΛΊΑ ΑΣΒΕΣΤΆ

Θεατρικές επιχειρήσεις : ΔΗΜΉΤΡΗ & ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΡΟΣΟΎΛΗ


ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 21.15 Γενική είσοδος 16€

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΙΝΗ 21.15 Γενική είσοδος 18€

ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ  18.15 Γενική είσοδος 12€

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Φοιτητικό / Ανέργων / Παιδικό 12€ 


Θερινό Θέατρο Αθηνά

Δεριγνύ 10, Αθήνα

Τηλ. 2108237330


0 Comments

"Ηλέκτρα" του Ευριπίδη @ Θέατρο Badminton

Ευριπίδη

Ηλέκτρα

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος


12 Ιουνίου-26 Σεπτεμβρίου

Θέατρο Badminton


Μια νέα στέγη για το αρχαίο δράμα,

ένα παράθυρο στον κόσμο για το ελληνικό θέατρο


Φέτος το καλοκαίρι, το Θέατρο Badminton ανοίγει τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος», παρουσιάζοντας στην κεντρική σκηνή του την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου  Έλληνα σκηνοθέτη Σπύρου Ευαγγελάτου.


Η Ηλέκτρα θα κάνει την πρεμιέρα της στις 12 Ιουνίου και θα παρουσιαστεί ως τις 26 Σεπτεμβρίου σε μια μεγάλη, διεθνών προδιαγραφών παραγωγή, που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το καλύτερο πρόσωπο του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου όχι μόνο με το εγχώριο κοινό, αλλά και με τους ξένους επισκέπτες της Αθήνας: το έργο παρουσιάζεται στα ελληνικά με συνοδεία υπέρτιτλων σε ξένες γλώσσες, δίνοντας την ευκαιρία σε θεατρόφιλους απ’ όλον τον κόσμο να παρακολουθήσουν μια μοναδική σύζευξη του αρχαίου και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, αλλά και ανοίγοντας ένα σημαντικό παράθυρο για το ελληνικό θέατρο προς το διεθνές ακροατήριο.


Τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου υπογράφει ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος και ακαδημαϊκός Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, τη μετάφραση ο Κ.Χ. Μύρης και το σκηνικό ο Γιώργος Πάτσας. Τον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, η κάτοχος του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» Μαρίνα Ασλάνογλου. Δίπλα της δύο κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή και ο Γιάννης Βόγλης.


Η Ηλέκτρα σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το Θέατρο Badminton, που, έχοντας αποδείξει έμπρακτα την αγάπη του για όλες τις εκφάνσεις τόσο του παραδοσιακού όσο και του πρωτοποριακού θεάτρου, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσει την αρχαία ελληνική δραματουργία, ανοίγοντας έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα στην σπουδαία κληρονομιά και στο δυναμικό παρόν του ελληνικού θεάτρου.


«Κύκλος Αρχαίου Δράματος»: ένας νέος θεσμός, μια νέα στέγη για το αρχαίο δράμα


Με την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, το Θέατρο Badminton εγκαινιάζει τον «Κύκλο Αρχαίου Δράματος», έναν νέο, ετήσιο θεσμό για το αρχαίο δράμα στη χώρα μας, που θα προσφέρει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υψηλού επιπέδου παραγωγές στην Αθήνα με την υπογραφή των πλέον αξιόλογων ελλήνων σκηνοθετών και με κορυφαίους συντελεστές. Παράλληλα, ο θεσμός επιδιώκει να συστήσει στους πολυάριθμους θεατρόφιλους επισκέπτες της πόλης τη σύγχρονη ελληνική θεατρική δημιουργία, αλλά και τους μύθους, την ιστορία, τα ιδεώδη και το πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο «Κύκλος Αρχαίου Δράματος» του Θεάτρου Badminton αξιοποιεί την πολύχρονη πείρα του Badminton στις μεγάλες, υψηλών αισθητικών απαιτήσεων παραγωγές, και την επεκτείνει στο αρχαίο δράμα, προσφέροντας μια νέα στέγη στις παραστάσεις αρχαίου ρεπερτορίου αλλά και μια πολύτιμη ευκαιρία για εξωστρέφεια στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Για το εναρκτήριο καλοκαίρι του «Κύκλου», το Badminton, σε συνεργασία με τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο, επέλεξε μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, την Ηλέκτρα.


Ηλέκτρα: μια σαγηνευτική καταβύθιση στην ανθρώπινη ψυχή


Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της Δικαιοσύνης. Η Ηλέκτρα και ο αδελφός της Ορέστης αποφασίζουν να σκοτώσουν τη μητέρα τους, την Κλυταιμνήστρα, για να την εκδικηθούν επειδή σκότωσε τον πατέρα τους, τον Αγαμέμνονα.  Το έργο παρακολουθεί το ανόσιο σχέδιο των δύο παιδιών, εστιάζοντας στις ψυχικές μεταπτώσεις τους. Η τραγωδία διδάχθηκε το 413 π.Χ. εισάγοντας ενδιαφέρουσες αφηγηματικές καινοτομίες, όμως η γοητεία της έγκειται πρωτίστως στην εκπληκτική λεπτότητα με την οποία ο συγγραφέας ανατέμνει τον ψυχισμό των ηρώων του, κάνοντας τα ηθικά τους διλήμματα να μοιάζουν και σήμερα, είκοσι πέντε αιώνες αργότερα, ολοζώντανα και επιτακτικά.


Η Ηλέκτρα παρουσιάζεται στο Badminton στην αξεπέραστη μετάφραση του καταξιωμένου Κ.Χ. Μύρη.


ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος, εραστές, αφού δολοφόνησαν τον Αγαμέμνονα προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τα δύο παιδιά του.  Τον Ορέστη, που ζει εξόριστος και περιπλανάται ανέστιος, τον έχουν επικηρύξει τάζοντας αμοιβή σε όποιον τον δολοφονήσει.  Την Ηλέκτρα, για να την ταπεινώσουν και να την αποκλείσουν από τα βασιλικά δικαιώματα, την παντρεύουν μ΄ έναν ξωμάχο ταπεινό γεωργό, ο οποίος όμως σέβεται την παρθενία της.  Η Ηλέκτρα βοηθά τον σύζυγό της στις αγροτικές εργασίες στην καλύβα τους.

Ο Ορέστης με τον φίλο του Πυλάδη φτάνουν στο Αργος, ζητούν άσυλο στο φτωχικό της Ηλέκτρας, που δεν τους αναγνωρίζει, φέρνοντας δήθεν ειδήσεις για τον εξόριστο αδελφό της.

Ο ξωμάχος γεωργός για να περιποιηθεί τους ξένους ζητά τη βοήθεια σε τρόφιμα από έναν γέροντα, ο οποίος ήταν στα χρόνια του Αγαμέμνονα παιδαγωγός του Ορέστη.  Εκείνος έρχεται και τον αναγνωρίζει και η Ηλέκτρα με τον αδελφό της σχεδιάζουν το φόνο της μητέρας τους και του εραστή της.

Ορέστης και Πυλάδης σπεύδουν σε λαϊκή πανήγυρη όπου ο Αίγισθος θυσιάζει. Ένας αγγελιοφόρος φέρνει την είδηση ότι, κατά τη διάρκεια της θυσίας, ο Ορέστης σκοτώνει τον Αίγισθο επιστρέφοντας στην αγροικία της Ηλέκτρας και η κόρη καλεί την Κλυταιμνήστρα να έρθει να την συμβουλεύσει πώς να φασκιώσει το παιδί της που τάχα γέννησε.  Η Κλυταιμνήστρα έρχεται και τα δύο της παιδιά την σφάζουν. Μετά το φόνο, ως από μηχανής θεοί, εμφανίζονται οι Διόσκουροι που προαναγγέλλουν τον χωρισμό των αδελφών και τη δίκη του Ορέστη στον Άρειο Πάγο και την αθώωσή του.

Μετάφραση: K.X.Μύρης

Σκηνοθεσία-Δραματουργική Προσαρμογή: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος

Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ

Ηλέκτρα: Μαρίνα Ασλάνογλου

Κλυταιμνήστρα: Ρένη Πιττακή

Πρεσβύτης: Γιάννης Βόγλης

Ορέστης: Θανάσης Κουρλαμπάς

Αγγελιαφόρος: Θοδωρής Κατσαφάδος

Γεωργός: Γιώργος Ψυχογιός

Κάστορας : Άγγελος Μπούρας

Πυλάδης: Νίκος Ιωαννίδης

Πολυδεύκης: Κωνσταντίνος Ελματζίογλου


ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ-ΧΟΡΟΣ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)

Αλίκη Αβδελοπούλου, Γεωργία Ανέστη, Εϋα Βάρσου, Φανή Γέμτου, Μαριλού Κατσαφάδου, Ρένα Κυπριώτη, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Γιάννα Μαλακατέ, Ελίνα Μάλαμα, Μαρία Μαλλούχου, Σύνθια Μπατσή, Μαριαλένα Ροζάκη, Μαρία Τζάνη, Μαίρη Χάγια, Εύα Χριστοδούλου

 

Θέατρο Badminton

Άλσος Στρατού, 15773 Γουδή - τηλ. 210 8840600 -  www.abcd.gr

 

Παραστάσεις:

Από 12 Ιουνίου έως 26 Σεπτεμβρίου 2015

 

Μέρες και Ώρες παραστάσεων

Τρίτη – Σάββατο: 20.30


Εισιτήρια:

Α Ζώνη 45€, Β Ζώνη 35€, Γ Ζώνη 25€, Σπουδαστικό 15€

Προπώληση: 210 8840600| www.abcd.gr


0 Comments

"Το Τάβλι" του Δημήτρη Κεχαΐδη @ Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος (αυλή)

Δημήτρης Κεχαΐδης

Το Τάβλι

Σκηνοθεσία Δημήτρης Λάλος

Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος (αυλή) 


Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαϊδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου με τους  Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανο Μουαγκιέ,
 ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος αυτή την Κυριακή 19 Ιουλίου.
 
4 τελευταίες παραστάσεις
Πέμπτη 16.7
Παρασκευή 17.7
Σάββατο 18.7
Κυριακή 19.7
 
Ώρα Έναρξης 21.30


Πρεμιέρα: Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15 & Κυριακή στις 20.00

Είσοδος 12 ευρώ κανονικό & 8 ευρώ μειωμένο | Διάρκεια 75’

Προπώληση από 10 ευρώ στο www.viva.gr

 

Το Θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος»

παρουσιάζει «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη

σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.

 

Κλείνοντας 10 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα, η κορυφαία νεοελληνική σάτιρα παίρνει σάρκα και οστά, από τις 30 Μαϊου στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ο Δημήτρης Λάλος στη πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα και οι ηθοποιοί Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανος Μουαγκιέ, έχοντας κρατήσει αυτούσιο το κείμενο του συγγραφέα, καταθέτουν την προσωπική τους ματιά πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του νέου ελληνικού θεάτρου.

Καλοκαίρι. Απόγευμα. Ο Φώντας και ο Κόλλιας, φίλοι και κουνιάδοι, παίζουν τάβλι στην αυλή του σπιτιού τους και συζητούν ακατάπαυστα. Ονειρεύονται να πιάσουν την καλή. Καθηλωμένοι, πάνω σε μια ατέλειωτη παρτίδα, σκαρώνουν με το μυαλό τους όνειρα και κομπίνες, καταστρώνοντας το «μεγάλο κόλπο» που δεν θα έρθει ποτέ. Σε μια αέναη φυγή από την πραγματικότητα, διεκδικούν με αξιώσεις μια περίοπτη θέση στο βαθύ όνειρο του Νεοέλληνα να τη βγάλει καθαρή.

Πρωτοανεβασμένο το 1972 από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης, «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη (σε συνεργασία με την Ελένη Χαβιαρά), με την ιδιότυπη γραφή του καθημερινού λόγου και τον αιχμηρό πολιτικό προβληματισμό, μέσα στην γλαφυρότητα της ελληνικής πραγματικότητας φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

 

Στην παράσταση του Δημήτρη Λάλου, το έργο επαναπροσδιορίζεται μέσα από μια θεατρική πρόταση που υπενθυμίζει ότι το πιο δυνατό στοιχείο ενός λαού είναι η νοοτροπία του. Αυτή που δεν γνωρίζει τάξεις και χρώμα. Αυτή που ενσωματώνει, αφομοιώνει και εξισώνει τα πάντα. Αυτή που καλείται, τελικά, να οικειοποιηθεί όποιος επιθυμεί να επιβιώσει.


Κείμενο: Δημήτρης Κεχαϊδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κρίστελ Καπερώνη

Φωτογραφίες-trailer: Kamvas production

 

Παίζουν: Σαμουήλ Ακίνολα & Στέφανος Μουαγκιέ


0 Comments

«BAM - BAM!» @ Θέατρο Χυτήριο

ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ

Ray Cooney and John Chapman

(«Move over Mrs Markham»)

«BAM - BAM!»

Μια τρελή τρελή κωμωδία

σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

Έναρξη Σάββατο 20 Ιουνίου

 

Ένα συντηρητικό παντρεμένο ζευγάρι, καθώς ετοιμάζεται για τη βραδινή έξοδο στον ετήσιο χορό των εκδοτών παιδικών βιβλίων, βρίσκεται κατά λάθος μπλεγμένο σε ένα τρελό παιχνίδι απιστίας. Το σπίτι τους στην «εξοχική» Σταμάτα Αττικής υποτίθεται ότι θα μείνει άδειο, ενώ τρία υποψήφια  παράνομα ζευγάρια περιμένουν εκείνη τη βραδιά για να μείνουν μόνα. Όλα παίρνουν απρόσμενη τροπή, όταν ένα γράμμα πέφτει κατά λάθος στα χέρια του συζύγου. Ο «κατά φαντασίαν» απατημένος σύζυγος, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια, θα τινάξει τα ερωτικά σχέδια όλων στον αέρα. Όλοι μπλέκονται σε ένα ερωτικό γαϊτανάκι και οι απρόσμενες και κωμικές συναντήσεις διαδέχονται η μία την άλλη με τρομερή ταχύτητα. Το τριώροφο στην εξοχική Σταμάτα γίνεται κυριολεκτικά κέντρο διερχομένων, δικαιώνοντας τον όρο «φαρσοκωμωδία». Ο γάμος και η φιλία θα δοκιμαστούν μέσα από ευτράπελα και παρεξηγήσεις, μέχρι το φινάλε που θριαμβεύει η πίστη και κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Η φάρσα ορίζεται σαν ένα είδος που έχει στόχο να διασκεδάσει το κοινό με απροσδόκητες και ανατρεπτικές καταστάσεις, παρεξηγήσεις, ψεύτικες ταυτότητες που εμπεριέχουν γλωσσικά τεχνάσματα, αυξανόμενη και ταχύρυθμη πλοκή. Ο Ρέι Κούνεϊ, θεωρείται εδώ και δεκαετίες από τους πιο πετυχημένους συνεχιστές της γαλλικής φάρσας, κερδίζοντας την ονομασία «ο Άγγλος Φεϊντό» (ο Γάλλος μάστερ των κωμωδιών που χρησιμοποιούσε στα έργα του θέμα με πολλές πόρτες, πολλά κρεβάτια και συνήθως πολλές ερωμένες). Έργα του Κούνεϊ έχουν παιχτεί παγκοσμίως, όπως και εδώ στην Ελλάδα, με τεράστια επιτυχία. Σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία που έγραψε ο Κούνεϊ με τον Τσάπμαν, με τον τίτλο “Move over Mrs Markham ” (η οποία παρουσιάστηκε τελευταία φορά με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μουσούρη, από έναν εκλεκτό θίασο πρωταγωνιστών, με τον ελληνικό τίτλο “Στο Τσάκ” (1991-1993) και φέτος θα παρουσιαστεί μετά από πολλά χρόνια στο WEST END του Λονδίνου), οι πρωταγωνιστές του έργου περιπλέκονται  σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών παρεξηγήσεων, οδηγώντας το κοινό σε ένα  ξεκαρδιστικό θέαμα, με ρεσιτάλ ανατροπών, παρεξηγήσεων και κωμικοτραγικών καταστάσεων. Η σημερινή απόδοση έχει γίνει στην ελληνική πραγματικότητα και στην Αθήνα του σήμερα, καθιστώντας το έργο μια νεοελληνική φαρσοκωμωδία καταστάσεων, με χαρακτήρες οικείους και αναγνωρίσιμους σε όλους μας.

 

Βιογραφικό Ρέι Κούνεϊ

Ο Ρέι Κούνεϊ είναι Άγγλος συγγραφέας και ηθοποιός, γεννημένος στις 30 Μαίου 1932. Η καριέρα του ως ηθοποιός ξεκίνησε το 1946 όταν έπαιξε σε ηλικία 14 ετών στο έργο “Song of Norway”. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές ομάδες σε όλη την Αγγλία, ανάμεσα τους και σε αυτήν του Brian Rix στο «Whitehall Chapel». Εκεί πήρε μέρος σε παραστάσεις, μέχρι που άρχισε να δοκιμάζει το ταλέντο του και ως θεατρικός συγγραφέας. Έχει γράψει πάνω από 30 έργα που έχουν ανέβει στο Λονδίνο, όπως: “One for the Pot" "Not Now Darling", "Move Over Mrs Markham", "There Goes the Bride",  "Chase me Comrade", Why Not Stay For Breakfast?", "Wife Begins at Forty", "Run for your Wife!", "Two into one", "Out of Order", "It Runs in the Family", "Funny Money", “Τom Dick and Harry”. Το 1983, ο Κούνεϊ δημιούργησε την “Theatre of Comedy Company”, της οποίας υπήρξε και ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής. Τότε ήταν που συνεργάστηκε με σπουδαίους Βρετανούς ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων και ο Πήτερ Ο Tούλ, στο έργο ο “Πυγμαλίων”. Έχει πάρει τον τίτλο του “Sir” από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας για την προσφορά του στο θέατρο. Αποκαλείται ο “Άγγλος Φεϊντό”.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου

Απόδοση: Στέλιος Παπαδόπουλος- Γιώργος Βάλαρης

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης

Μουσική επιμέλεια:  Νίκος Ραμός

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Κουλακιώτης

Παραγωγή: Πολυχώρος Χυτήριο – Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς

Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo


Πρωταγωνιστούν:

Γαλανοπούλου  Άβα,  Αγγέλου Αργύρης,  Ανδρούτσου Θωμαΐς, Βογιατζάκη Σοφία, Δημητρόγλου Κατερίνα, Κλούβα Χρύσα, Κούκουρας Βασίλης, Κρόμπας Αντώνης και ο Αναδιώτης Νίκος σε πρώτη θεατρική εμφάνιση

 

Παραστάσεις:

Κάθε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί περιοδεία  σε όλη την Ελλάδα.

Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ.

Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό, 12€ φοιτητικό και ανέργων

Προσφορά 9€ μέσω της προπώλησης για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων

 

Προπώληση μέσω www.viva.gr:

 

Στην αυλή του θεάτρου «Χυτήριο»

Ιερά Οδός 44 (δίπλα στο μετρό Κεραμεικός)

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. με 9.00 μ.μ.

Τηλ.: 2103412313

http://www.chytirio.gr


0 Comments

"Παπάγια Club" @ "Joker's Wild Mc Hellas" 

"Παπάγια Club"

απ'την Θεατρική Εταιρεία Replica

 

Λίγες ώρες πριν ανοίξει τις πόρτες του το Παπάγια Club, το καινούριο μουσικό στέκι της Αθήνας, ένας άντρας έρχεται να ταράξει την ηρεμία του μαγαζιού και να φέρει τα πάνω κάτω. Αστυνομία, υπόκοσμος, ντίβες και επαναστάτες σε ένα μαγαζί που ετοιμάζεται να κάνει την μεγάλη του πρεμιέρα. Οι ήρωες του έργου, προσπαθούν να βρουν την δική τους σωτηρία μέσα από ευτράπελες καταστάσεις, που μόνο σε καλό δεν τους βγαίνει. Μια μουσικο-θεατρική παράσταση, που προσφέρει απλόχερα το γέλιο και την θετική ενέργεια των πραγμάτων. Να σας περιμένουμε ή ΠΑΠΑΓΙΑ;

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Ανδρέας Αριστοτέλους

Γιάννης Κλειδέρης

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου

Λεωνίδας Ιορδάνου

Ιζαμπέλα Φούλοπ

Στεφανία Δράκου

Κείμενο: Ανδρέας Αριστοτέλους

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κλειδέρης

Β’ σκην: Δήμητρα Μάρακα

Χορογραφίες: Γιάννης Κλειδέρης-- Ανδρέας Αριστοτέλους

Κοστούμια: Replica-Ελπίδα Νικολάου

Μουσική : Ανδρέας Λάμπρου

Φωτογραφία: Κυριάκος Ιορδάνης

Στίχοι: Ανδρέας Αριστοτέλους- Γιάννης Κλειδέρης

Σκηνοθ. Treiler: Παύλος Θωμόπουλος

 

Από 3 Μαιου

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 21:15

 

Γενική είσοδος 8ευρώ

 

 "Joker's Wild Mc Hellas" 

Γιατράκου 12- Πλατεία Αυδή,

Κεραμεικός, Πλησίον Μετρό Μεταξουργείο

Τηλέφωνο κρατήσεων 6973068994 


read more 0 Comments

"Στα Σκοτεινά - Making Movies" @ Τεχνοχώρος CARTEL

Στα Σκοτεινά – Making Movies

μια συνάντηση με το σκοτάδι που θέλει να γίνει φως...

στον Τεχνοχώρο Cartel

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.15 / Διάρκεια: 80’

 

Πρεμιέρα Τετάρτη 13 Μαΐου


Υπάρχει μια στιγμή λίγο πριν κοιμηθούμε που οι άμυνες, οι αντιστάσεις και όλοι οι μηχανισμοί που έχουμε αναπτύξει καθώς μεγαλώνουμε για να αντέξουμε υποχωρούν... Ανοίγουν οι πόρτες που τόσο καλά, συνειδητά ή όχι, έχουμε φροντίσει να κλειδώσουμε και «αυτό» που πνίγουμε μέσα μας παρουσιάζεται μπροστά μας.

Το “Στα Σκοτεινά – Making Movies” είναι μια σειρά από διαδοχικές ιστορίες ανθρώπων που συναντάμε καθημερινά και θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Οι ήρωες σύγχρονοι, με αγωνίες, όνειρα και ελπίδες που προσπαθούν, όπως κι εμείς, να επιβιώσουν σε μια πραγματικότητα γεμάτη από κοινωνικές συμβάσεις.

Δεν είναι μονόλογοι, αλλά μια σειρά διαλόγων σ’ ένα ημερολόγιο συναντήσεων – μια σειρά εξομολογήσεων. Μια άσκηση συνειδητοποίησης και κατανόησης. Είναι μια διαδρομή προς τα μέσα – μια συνάντηση με το σκοτάδι που θέλει να γίνει φως...

Σαν μια κάρτα view master, έναν χάρτινο δίσκο με τρισδιάστατες φωτογραφίες από πρόσωπα που με το συνεχές πάτημα του κουμπιού μιλούν και αφηγούνται ολόκληρες ιστορίες. Είναι μια σειρά από πρόσωπα που περίμενα να μας μιλήσουν.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Λεγάτου

Φωτισμοί: Θοδωρής Βουρνάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Λεγάτου

Μουσική: Σωτήρης Καστάνης                       

Φωτογραφία promo/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

Φωτογραφίες παράστασης: Μαρία Σαλταούρα

Βίντεο: Γιώργος Τσιρογιάννης

Επικοινωνία: ForArtist - Χρύσα Ματσαγκάνη & Αρτίνα Γκέτση

 

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ορέστης Τρίκας, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Λάζαρος Βασιλείου, Λία Τσάνα

 

Info

Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.15 / Διάρκεια: 80’

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 12€ / μειωμένο: 8€

 

Τεχνοχώρος CARTEL

Αγ. Άννης & Μικέλη 4 – Βοτανικός, στάση μετρό Ελαιώνας, T. 693 9898258 (14.00-21.00)

carteltexnoxoros@gmail.com, www.carteltexnoxoros.com,http://facebook.com/CartelTexnoxoros 


0 Comments